Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
13:55

Simicska Lajos a héten bombát robbantott: bejelentette, hogy talán indul Navracsics Tibor megüresedett parlamenti mandátumáért. S akkor mi van? Szerintem minőségileg új helyzet van. Simicska Lajos olyanra lehet képes, amire az ellenzék vezetői közül ma senki, s amiről egyelőre a fideszes trónkövetelők sem álmodhatnak. 2010 óta Simicska Lajos az első magyar ember, aki valóban veszélyt jelent Orbán Viktor hatalmára. Nem azért, amit mondott, nem azért, mert igazán jó esélye lenne Veszprémben nyerni. Hanem azért, amire - ha tényleg akarja - képes lehet.

 513simi.jpg

Simicska Lajos bejelentése nem hadüzenet. A háború már régóta zajlik, korlátozott csatatereken. Simicska Lajos most csak annyit tett, hogy a nyilvánosságnak megmutatta: a – döntően láthatatlan - háború nem kamu, hanem valóság. S világossá tette: nem áll távol tőle annak lehetősége sem, hogy a harcot kiterjessze a politikai mezőre is.

Simicska Lajos nem egy átlagos oligarcha. Nem azért érdekes a szerepe, mert sok pénze van és érdekli a politikai hatalom. Bár Magyarországon ez a modell – gazdag ember politikussá kíván válni – eddig nem volt gyakori, a régióban számos példát találunk rá. Simicska Lajos azonban ennél sokkal többet jelent, sokkal többet "tud". Neki nem csupán a politikára költhető forrásai jelentősek, hanem azok a politikai eszközei is, amelyekkel rendelkezik. Alapvetően két téren: a személyi hatalom és a valóságmagyarázat terén.

Egy átlagos milliárdosnak kiváló kapcsolatai vannak a politikai elittel. Simicska Lajos azonban nem egyszerűen jól ismer politikusokat, hanem a kormányzó párton belül az elmúlt évtizedekben alkalma volt olyan lojalitási viszonyokat kialakítani, amelyekkel komoly politikai manőverekbe kezdhet. Nem csupán ilyen-olyan módon segítette a párt kampányait, de két évtizeden keresztül működtetett, irányított egy rendszert: a Fidesz gazdasági hátországát. A szava a kormányzó párton belül többek számára nem szimpla kérés, hanem sokkal-sokkal több ennél.

S ha ez nem lenne elég, kezében van egy olyan csodafegyver, amelyet eddig – vitathatatlanul sikeresen - a Fidesz céljaira használt: a kormánypárti média. Tévével, rádióval, napilappal: ő az, aki a jobboldali táborhoz bármilyen üzenetet el tud juttatni. Nála van a reflektor: oda irányítja, ahová szeretné, s olyannak mutat meg bárkit, amilyennek szeretné.

Mindez minőségileg új helyzet: olyan, amilyenre még nem volt példa a magyar politikában. Itt nem a kormány és az ellenzék megszokott küzdelmének újabb epizódja kezdődhet. Nem egymásnak üzengetős sajtótájékoztatók és parlamenti viták számíthatnak. Ennek a harcnak – ha végül lesz ilyen – a lényegi részét nem fogjuk látni. Csak a következményeit.

Természetesen nem tudjuk, hogy mi Simicska Lajos célja. Lehet, hogy csak jobb alkupozíciót szeretne, lehet, hogy csak blöfföl, lehet, hogy csak ijeszteget. Lehet. De más is lehet.

Nehezen hihető, hogy itt Veszprém képviseletéről, de még az is, hogy csupán a „kétharmados” mandátumról lenne szó. A kétharmad szimbolikus értelemben tényleg fontos, de meg lehet lenni nélküle – illetve akár el is lehet érni anélkül, hogy valóban 133 kormánypárti ülne a parlamentben. Biztos vagyok abban, hogy a Fidesz amúgy jobban tart a kétharmad elvesztésének romboló politikai-kommunikációs hatásától, mint magától a kétharmad elvesztésétől.

Simicska Lajos persze akár el is indulhat Veszprémben. Ha nyer, nála lesz a kétharmad kulcsa, ami szimbolikusan valóban értékes darab. Ugyanakkor szinte kizártnak tartom, hogy önmagában a parlamenti mandátum megszerzésének lehetősége motiválná. Vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséggel és egy kényelmetlen székkel a függetlenek között, mondjuk Gyurcsány Ferenc mellett.

Az is lehet, hogy Simicska Lajos tényleg politikai hatalmat akar, lehet, hogy valóban azt gondolja, hogy az imént említett három eszközzel (pénz, lojalitás, média) bármi lehet belőle. Hiheti azt, hogy ezekkel bármit fel tud építeni, bármit el tud mondani magáról és bármivé teheti saját magát. De ha realistább, azt is gondolhatja, hogy ezekkel bármit le tud rombolni. Bárkit meg tud buktatni. S nem lehet kizárni, hogy igaza van.

Bármelyikről is van szó, aki szerint ez nem új helyzet, nem új minőség, az tényleg nem akarja látni, hogy mi lehet itt és hamarosan a tét.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr66942741

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: „Egy sírt ások, ami én vagyok” 2014.12.02. 16:52:01

Simicska Lajos az első magyar ember, aki valóban veszélyt jelent Orbán Viktor hatalmára.

Trackback: Török Gábor Veszprémben és az orbáni földek 2014.11.30. 13:22:42

"Lehet, hogy csak jobb alkupozíciót szeretne, lehet, hogy csak blöfföl, lehet, hogy csak ijeszteget. Lehet. De más is lehet."   A lájkprostitúcióra létezik vmi btk paragrafus? Eh? ezt a kommentet találtam az origón, és teljesen egyetértek vele...

Trackback: Mennyit lop még Orbán? 2014.11.29. 18:30:38

Kérdezzük meg Orbán Viktort, hogy menyit fog még lopni a közvagyonunkból? Válasz lehetőségek: A: Még nem tudom. B: Közöd???? C: Amennyit csak tudok. D: 50 stadionra valót.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agent_x 2014.11.29. 14:03:12

Engem csak az érdekelne, Gábort ki támogatta az első napokban Facebook hirdetésekkel?

török gábor 2014.11.29. 14:08:58

@agent_x: a CIA. amúgy én magam támogattam saját magamat, de az úgy nem annyira izgalmas.

thajos 2014.11.29. 14:20:11

thoschiffer.tumblr.com/post/103788533176/simicska-lajos-csunyan-keresztbe-tett-torok-gabor

De pont ebből, pont az ilyen politikából kiábrándultaknak lett volna egy esély, egy választás ha elindul. És ez akkor is megmaradt volna, ha Simicska, vagy bárki más indul. Az is lehetett volna egy játszma, persze, mondhatjuk hogy érdekes, de az alapelveken kevéssé változtat, ha Simicska képviselő lesz, lehet változnak majd a szereplők, de az elvek, ami alapján odakerülnek és maga a játék, ahogy játszák nem változik ettől, pedig erre lenne a legnagyobb szükség.

Olyan érzés volt amikor TG bejelentette az indulást, mint amikor a netadó ellen tüntettek, egy lelkesítő Végre! - hogy lehet más, lehet változás, hogy elegünk van és nem lehet velünk mindent megcsinálni, lesz még jobb a magyar politka, ha összefogunk, ha van aki vállal kockázatot, kiáll és kimondja amit annyian gondolunk..

Kár.

Dzsentrisvihák 2014.11.29. 14:22:34

A Galaktika keze már biztos benne van a dologban :3

kommentR 2014.11.29. 14:23:14

Meglehet Gábor, hogy igazad van és ez lesz. Azonban ráért volna még ez a visszalépés, míg többet tudni, de legalábbis amíg érik még a helyzet egy keveset.
Így sajnos eléggé amatőr és beijedt benyomást keltesz. Ez a bejelentés-visszalépés és az egésznek az akusztikája, valamint ahogy kezelted jelentősen meg fogja nehezíteni a politikai jövőd.

agent_x 2014.11.29. 14:27:07

@török gábor: köszönöm a választ. Azt lehet tudni, nagyságrendileg mennyi ment el erre a hirtelen fellángolásra? Mondjuk hozott vagy 3000 új rajongót, tehát végül is megérte

Réti fiú 2014.11.29. 14:42:07

Egyszeru poltikai bloff az egesz. Viccnek is rossz.

Ilyesmivel nem lehet elerni semmit, illetve csak egy valamit.

Koznapi hasonlattal, a fodraszat egyik tulajodonosa kiallt a megrokonyodott vendegek ele, hogy o is tud hajat vagni, es megprobalkozna a hajvagassal. Az rendben van, hogy eddig o vette a sampont, meg intezte a cegtablat es jopofa hirdeteseket helyezett el a keruleti lapokban. DE a kliensek ebbol az egeszbol a fodraszt lattak, aki havonta egyszer profin levagta a hajukat.

Ebbol az ugyfelek szeme elott zajlo cirkuszbol a cegtulajdonos sem johet jol ki. Ezert gondolnam, hogy Simicska politikalig kezdo, nem merte jol fel a helyzetet ...

Herr Schwarze Liste 2014.11.29. 14:59:33

ááá, mi bilderbergesek egyszerűen vádalkut kötöttünk lajossal. vagy lép, vagy ő is bebukja a 25 év alatt összetalicskázott vagyonát, amikor jön - immár elkerülhetetlenül - az operation orange oblivion

de psssszt!

Herr Schwarze Liste 2014.11.29. 15:04:57

@török gábor: CIA ebben az eseten a Covjetszkaja Inteligencija Agencija. Sejtettük, hogy egy húron pendülsz a KGbélával. Szerencsére visszaléptél, egyébként elhatárolódtunk és karanténba zártunk volna. Megint.

tölgyes 2014.11.29. 15:16:21

Kedves Török Gábor!

Azt gondolom, hogy egy elemzőnek - ha a politikai harcok mezejére lépett, majd Simicska jelölésének hírére (még csak nem is megjelenésére) hanyatt-homlok elhagyta a csatamezőt -, jobb, bölcsebb ízlésesebb volna tartózkodnia a meg nem vívott csata lehetséges szereplőinek elemző minősítésétől. Ez amolyan tabu téma egy komoly elemző számára. Egy ilyen elemzésre már csak az emlékirataiban van - volna - helye.:)

Egyébként én - most még írásának elovasását mellőzve - Simicska lehetséges elindulásának meglengetéséből azt a következtetést vontam le, hogy ez a fickó nem akárki. Egyetlen lépéssel - sakk-nyelven szólva - a számára legrosszabb esettel számolva örökös sakkot adott a matt fenyegető lehetőségével. Szerintem - ha nem is gyors, nem is látványos - kiegyezés következik.

tölgyes 2014.11.29. 15:23:00

@thajos: Én azt gondolom TG bölcs döntést hozott. Legfeljebb korábban kellett volna számolni a lehetőséggel - már ha lehet számítani az ilyen húzásokra. Szerintem nem lehet, emiatt aztán nem is tudom igazán komolyan venni a politikai időjárás-jóslást. Nem tud - mert nem lehet - számolni a szereplők lelki rezdüléseinek következményeivel.:)

aszekelyek 2014.11.29. 15:41:16

@török gábor: ez is egy jó mondat de az is, hogy esetleg Simicska beül vagyonnyilatkozattal gyurcsány mellé... aki hasonszőrű és ha valaki tud keresztbe tenni a mi ferinknek , az bizony Simicska. ?9el is kél rá egy fék, meg egy ellensúly. Simicska súlyban is alkalmas erre, gazdasági és médiasúlyban is. Sok rosszat Magyarországnak nem tett egyébként tudtommal Simicska. Négy éven át hallgattuk, hogy így-meg úgy, mer mérőkapja a megbízásokat. talán előlép és face-to face lesz:) izgalmasnak mindenképpen izgalmas. Hálisten vannak érdek-véleménykülönbségek a FIDESz-en belül, ami egészséges dolog. Itt csókoltatom külön a maffiaállamozókat is:)
Mondtam neked , nem vagy te való a nagypályások közé kedves Gábor. Milyen okosan át is gondoltad , miféle kampány is lesz ez !

aszekelyek 2014.11.29. 15:43:09

@thajos: bármikor máskor, máshol elindulhat. Nyugodtan. Ez most nem az a pálya. Akarod őt a földön , megtaposva látni? Mert én nem. itt pedig most ez következik, mondja a varázsgömbje neki is és még sokaknak.

Kata Pokrivcsák 2014.11.29. 15:50:53

Az ország legbefolyásosabb emberei ma, ebben a sorrendben: Orbán Viktor, Simicska Lajos, a mindenkori amerikai ügyvivő vagy nagykövet, és Dirk Gerkens, az RTL klub irányváltása miatt (amíg hagyják). A jelenlegi tüntetések elindításában az utóbbi kettőnek volt döntő szerepe sajnos, nem a népnek, nem az ellenzéknek, nem a civileknek. Ellenzéki politikusok vagy civilek,sajnos, nincsenek, nem voltak döntő befolyással az eseményekre. Hogy az ellenzéki és civilszféra ilyen kevés valós befolyással rendelkezzen jelentős események elindításához, ami csak Goodfriend és az rtl miatt sikerült és nem az ellenzék vagy a civilek teljesítménye miatt, mutatja, hogy milyen mértékben beteg a magyar társadalom ellenálló képessége. Mutatja az értékzavart, amiben Simicska Lajos fog rendet tenni ? Nagyon beteg az ország.

Mezőbándi 2014.11.29. 15:53:46

Szerintem pont nem volt rossz lépés, hogy hamar visszalépett. Így továbbra is elemezheti a helyzetet, amit sem jelöltként, sem később kiszorult jelöltként nem tudott volna hitelesen megtenni. Az első esetben nyilván nem kell magyarázni az okot. A második esetben mindenki azt mondta volna, hogy biztosan megsértődött erre vagy arra az oldalra, és azért írja azt, amit ír.

NYJetsTD 2014.11.29. 16:03:27

Micsoda eget verő baromság ez a "Simlicska a mérleg nyelve"...

A fidesz maffia párt. Bármikor megvesz pár száz millióért képviselőt, ha nagyon kell. Bármikor hoz olyan döntést, amivel Simlicska érdekeltségeit agyon csapja. Mögötte áll az államapparátus, az ügyészség, a tek stb.stb.
Egyenlőtlen harc ez, ráadásul Lajosunk sem az a szimpátia harcos, oligarcha nem is könnyen lesz az. De harcukkal lényegében lefoglalják a politikai színteret és közben már lassan felejtődik is korrupciós ügy, NAV, új adók.... Ügyes.

Kata Pokrivcsák 2014.11.29. 16:15:38

@török gábor: Ha Orbán-Simicska csatára fog mindenki figyelni, azaz azt várja a nép, hogy a kormánypárton belül dőljenek el a dolgok, és olyan legyengített a nép, és olyan működésképtelen az ellenzék és a civilek, hogy ezen kívül semmire sem képes, akkor ott vagyunk, mint amikor egy nem éppen demokratikus államban arra figyeltek, hogy a Lenin mauzóleum tribünjén, éppen ki hol áll, és abból következtettek a viszonyokra. A demokrácia éppen ebből látszik, hogy nemcsak egy jogi fogalom, hanem sokkal bonyolultabb annál, és ezért nem szabadna minimalista módon, pusztán az adminisztratív lehetőségeket vizsgálva értékelni, és azt mondani, hogy addig nem kell vele foglalkozni, amíg adminisztratívan nem tiltják be a pártokat. Mert amikor már csak Orbán és Simicska viszonyán múlik minden, akkor betiltották sajnos.

nyünyüge 2014.11.29. 16:20:28

@aszekelyek:

ha valaki tud keresztbe tenni a mi ferinknek .... mer mérőkapja

Kata Pokrivcsák 2014.11.29. 16:38:58

@NYJetsTD: Erre mondta Széles Gábor: Majd meglátjuk, ki nevet a végén. Profik. De komolyan.

Piftike 2014.11.29. 16:40:59

"Simicska Lajos az első magyar ember, aki valóban veszélyt jelenthet Orbán Viktor hatalmára"-
Orbán felett egy embernek van (lenne) hatalma: az elmeorvosának!

István Tamasi 2014.11.29. 17:02:49

A nagy szám az lenne ha egy Simicska-Széles-Habony vetélkedő lenne Veszprémben. Én akkor már csak egy ír kávét kérnék magamnak.

pinch 2014.11.29. 17:08:57

Ha ez sírfelirat is,vége a demokráciának?Vagy van még idő?

Jolka40 2014.11.29. 17:09:48

A Fidesznek új IDEIGLENES szövetségese támadt: a TÉL. Egyszer ez is véget ér...

Módfelett Kényelmetlen 2014.11.29. 17:14:22

szerintem ezeket mind le kéne csukni a gecibe

alfabela2 2014.11.29. 17:32:13

Ennek a képviselőjelöltségtől való visszalépésnek most van egy olyan olvasata, mintha Simicska vagy akárki más betett volna egy virtuális levágott lófejet Török Gábor ágyába.

somewhat damaged 2014.11.29. 17:32:53

@NYJetsTD: elfelejted, hogy a NAV Simicskáé. Azzal nagyon komolyan tud fingatni bármilyen céget, állam az államban, ahogy Horváth mondta.

Egyébként az Orbán-Simicska háborúban nem hiszek, legalábbis nem addig pontig, hogy nekünk igazán releváns legyen. Mert higgye el mindenki, előbb fognak össze egymással, mint bárki mással, ha arról van szó, hogy ki kell csinálni egy ellenzékit, vagy törvényekkel szétzilálni és újraosztani egy ágazatot. Ebben az értelemben tehát ha Simicska indulna, és akár nyerne, a 2/3-nak nem lenne semmi baja. (Mert ha Simicska befeszülne, fideszék még mindig olcsóbban kapnak pár szavazás erejéig mszp-s képviselőt, mint amennyibe a harc kerülne.) Tehát lehet, hogy vannak feszültségek, de ez sosem fog addig fajulni, hogy Simicska meg akarja dönteni Orbánt. Még így is sokkal jobban lejt neki a pálya, mint egy ellenzéki kormány alatt tenné.

feketeesfeher 2014.11.29. 17:38:10

@poszt: "hogy mi lehet itt és hamarosan a tét."

A tét speciel mi vagyunk sima állampolgárok.
Csak velünk sajna nem törődik senki.
Mert persze az elemzőnek is fontosabb megmagyarázni, hogy kinek van médiahatalma és ki irányít kit.
Az, hogy közben persze az ország tönkremegy, az érdektelen. Sokkal izgalmasabb a Simicska.
Meg a fidesz belharcok.

NAR 2014.11.29. 17:48:22

"Simicska Lajos [...] Vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséggel"

Számít ez? Az elmúlt 24 évben volt bármilyen lényegi következménye egy "pontatlan" vagyonnyilatkozatnak? Rogánt is simán újraválasztották... A vagyonáról meg egyébként is volt becslés a 100 leggazdagabb ember listáján.

Makkasz 2014.11.29. 17:51:17

Ha simlicska 10%nal tobb szavazatot kap, az azt jelenti, vannak emberek akik tamogatjak a korrupciot, gyulolik a versenyt, szeretik a kozpenzbol valo "nemzeti" arisztokracia epiotest, maskeppen a

TELJESITMENYNELKULISEGet.

Ha nyerne, akkor Veszprem az a hely, ahol atomot kell robbantani.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.11.29. 17:56:19

Simicskának semmije sincs, csak az a bevétele, amit Orbántól kap. Semmiféle háború nincs itt, csak Simicska hisztizik, hogy nem egy fő oligarcha van, hanem egy tucat másik rajta kívül.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.11.29. 18:00:13

Simicska a médiahatalmát csak korlátozottan használhatja, ha végleg elfajul(ná)nak a dolgok.
A sok békemenetelő négylábú eddig azt hallotta minden fideszmédiából, hogy OV az isten.
Ha elhitték, nem fogják egyik napról a másikra elhinni, hogy 38 milliárdot lopott össze magának, ha azt írja a Magyar Nemzet.
Inkább nem olvasnak majd Magyar Nemzetet.

nyünyüge 2014.11.29. 18:07:34

@Kata Pokrivcsák:
Hát ez tizenéve nyilván így volt.
De most?
Simicskának nyilván jól jönnek a könnyen megszerzett pályázati pénzek, de már jó ideje kiválóan megélne egy nyílt piacon is.
Persze "extratprofitot" már nem érne el, de ha nem kellene hálásnak lennie ezért, mindjárt nem is volna olyan nagy az a veszteség.

mrbateman 2014.11.29. 18:13:33

Mennyi idő van vissza a veszprémi választásokig?
3 hónap!
köszönöm!

Nos, kedves kompetens Gábor!

Szerinted ez a Lajos annyira hülye lenne, hogy ha tényleg a parlamenti szék kellene első szándékból, akkor rögtön az elején felállna a rajtrácsra? Mi lehet a célja, na kitalálod?

Viszont az is pikáns, hogy te miért kacérkodtál nyilvánosan a jelöltség gondolatával?! Jó volt múlt héten a PAFC-Hali?

mrbateman 2014.11.29. 18:16:49

@nyünyüge: Azt felejted el, hogy ekkora volumenű cégnek ma Mo-on nincs olyan, hogy nyílt piac.

Pont ő(k) baszták szét ugyanis!

nyünyüge 2014.11.29. 18:17:00

@Hepci:
Dehogynem.
Lebecsülöd az emberi elme rugalmasságát :(.

Bryan élete 2014.11.29. 18:18:05

B+, szétdurran az agyam, amikor ilyeneket olvasok. Hol volt ez kurva nagy az aggodalom, amikor ennek a kedves szobatársnak tolták évekig a milliárdokat a bőre alá kéretlenül is, sok becsületes vállalkozót kinyírva ezzel?
Aki oligarchát csinált belőle az húzza be legjobban a farkát és ne vinnyogjon itt arról, hogy mekkora ellenség lett a Lajos, mert megszünt a tejelni.

nyünyüge 2014.11.29. 18:19:35

@török gábor:
tekintve a tekintendőket, a KGB-t is illett volna megemlíteni :)

nyünyüge 2014.11.29. 18:21:49

@mrbateman:
ebben van valami, de ettől függetlenül szerintem ekkora gazdasági potenciállal már nem lehet annyira kilátástalan az élet.

Kata Pokrivcsák 2014.11.29. 18:33:45

@feketeesfeher: Az elemző maga mondta, hogy a hatékonyság foglalkoztatja, az hogy egy politikus milyen hatékonysággal befolyásolja az embereket. Hogy jó vagy rossz célból, az mindegy. Ez szerintem egy "zseniális" választás, mert így olyan módon elemezhet, hogy nem kell konfrontálódnia senkivel, mert a hatékonyság értékmentes elemzése egzisztenciaóvásra is jó, nem nyit konfrontációs felületet, és Gyurcsány Ferenctől Zagyva György Gyuláig, Kuncze Gábortól Budaházy Györgyig mindenki elismeri az ilyen elemző munkát, vagy legalábbis elfogadja.

korábban ulrike 2014.11.29. 19:01:38

Talán nem is csak azért született ez a bejegyzés, hogy elmondja, mit jelent(het) SL indulása? Ezzel mindenki ösztönösen tisztában van. Sok a rejtély, s ebből eredően a spekuláció. De egy szakelemző akár végig is zongorázhatna néhány opciót.
Számomra az nem világos (többek közt), hogy miért kell SL-nek elindulnia egy parlamenti mandátumért, mi az, amit e nélkül az indulás nélkül nem tehetne meg egyébként. Mert azt tudjuk, hogy egy belső kiegyezést vagy akár egy totális háborút is beindíthat, akár képviselő, akár nem, akár van OV-nek 2/3-a, akár nincs. Nyilván SL azt is bekalkulálta, nem nyer mandátumot. Miért tarthatta tehát szükségesnek ezt a coming outot? Ráadásul még viszonylag az elején. Legalább is annyiban mindenképpen az elejeién, hogy a csatára legyen ideje minden érintettnek felkészülnie. Mit biztosíthat neki a kiállás. Mintha ez fontosabb lenne számára, mint maga a választás eredménye.
Annyi látható SL nyugodt, nem kapkod, nem beszél összevissza. Sőt egyáltalán nem beszél. OV-ra és csapatára viszont láthatóan rájár a rúd, kapkodás a kormányzati munka lényeges területein, gyorsan és élesen romló külpolitikai környezet, gazdasági kényszerek, érzékelhető a párton belül egyfajta elbizonytalanodás. SL tehát jól időzített.

korábban ulrike 2014.11.29. 19:13:59

Jó lenne, ha egy hozzáértő elemző elmagyarázná, mit ad(hat) SL-nak ez a coming out. Mert akár kiegyezést, akár totális háborút akar, akár van 2/3, akár nincs, ahhoz nincs igazán szüksége parlamenti képviselőségre, amit vagy megnyer, vagy nem. Nyilván bekalkulált egy választási vereséget is, talán rögtön A változatként. Mintha nem is maga a választás lenne a fontos, hanem a kiállás a nyílt színre. Ráadásul időben terített abban az értelemben, hogy van ideje mindenkinek felkészülni.
Úgy néz ki, Fideszben tovább erősödnek a zavarok. Az igazán fontos az, hogy mi okból, kik és miért. SL tehát jól időzített, megrogyott a gránitszilárdságú pártrend és hatékonyság.

Blogger Géza 2014.11.29. 19:15:17

Egy kissé túl van ez lihegve szerintem. El nem tudom képzelni, melyik réteg szavazna Simicskára, ha nem lesz mögötte párttámogatás. A baloldal úgy festi le már időtlen idők óta, mint a patás ördögöt, a főgonoszt, aki a háttérből mozgatja Orbánt. Egy Fidesz-szavazó meg miért szavazna rá? Vagy egy jobbikos? Nehéz elképzelni a motivációt. Ha tényleg elindul függetlenként, és kap mondjuk 3%-ot, az valójában nem az erejét, hanem a gyengeségét mutatja meg.

Azok, akik sok pénzt gyűjtöttek össze életükben, hajlamosak arra, hogy túl értékeljék önnön személyüket, hatalmukat és befolyásukat. Lehet, hogy Simicskát is jellemzi ez az emberi gyengeség. Minden estre az események mutatják, hogy az országot hálistennek valóban nem egy-két pénzember irányítja, hanem a parlament, a kormány és a kormányfő, ahogy az rendjén is van.

korábban ulrike 2014.11.29. 19:16:01

Bocsánatot kérek, dupláztam magam, mert nem láttam az elküldött elsőt, gondoltam technikai ördög, nem akartam túltengeni.

Blogger Géza 2014.11.29. 19:17:28

@korábban ulrike: Nem bírja megemészteni, hogy az adórendszer neki sem kedvez (reklámadó) és durcáskodik. Ugyanúgy próbál zsarolni, ahogy az RTL Klub. Nem úgy néz ki, hogy eddig bármelyik átütő sikert aratna.

korábban ulrike 2014.11.29. 19:20:45

@Blogger Géza: Szinte kizárhatónak tartok ilyen magyarázatot. Ez nagyfokú lebecsülését jelentené SL-nak. Ennél jóval nagyobb kaliber kell, legyen.

Blogger Géza 2014.11.29. 19:22:13

@török gábor: " Bár Magyarországon ez a modell – gazdag ember politikussá kíván válni – eddig nem volt gyakori,"

Hááát... Palotás János, Kapolyi, Medgyessy (2002-es visszatérése), Gyurcsány, Bajnai elég tekintélyes névsor szerintem...

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.29. 19:23:53

Simicska neve nem cseng jól a baloldalon.

Simicska neve nem cseng jól a jobboldalon.

Simicska neve nem cseng jól a bizonytalanok körében.

Ki fog rá szavazni?

Blogger Géza 2014.11.29. 19:24:20

@korábban ulrike: Milyen jelek mutatnak ara, hogy Simicska "nagyobb kaiber"? És ha így is lenne, akkor pontosan miért is teszi ezt?

s.g.l. 2014.11.29. 19:27:07

én csak ülök és figyelek, ahogy a szarvárból bújnak elő a kukacoo, aztán eljő a pinanyalat amikor összedől, magába roskad, aki benne maradt azt agyon nyomja.

Parajpuding 2014.11.29. 19:30:21

"jobb alkupozíciót szeretne"
Pontosan erről van szó. Ha valóban "háború" lenne, akkor az érdekeltségébe tartozó médiában már megnyilvánult volna.
Ezzel szemben döccenés nélkül továbbra is a hazug fideszpropagandát nyomja.
Dehogy akar ő nyilvánosság előtt élni és közszerepet vállalni, politikussá válni. Ahhoz gyengék a szónoki képességei.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.29. 19:32:50

@Parajpuding:

"Ahhoz gyengék a szónoki képességei."

És finoman szólva a kamera se szereti szegényt :)

Kata Pokrivcsák 2014.11.29. 19:38:05

@Parajpuding: Putyin-Hodorkovszkij küzdelemre hasonlít, a kimenetel is hasonló lesz.

dr doktorka 2014.11.29. 19:39:28

Törökgáborelemez akkora közröhej lett ezzel a gyors visszavonulással mint Falus.

És hát a gyöngyszem: "Lehet, hogy csak jobb alkupozíciót szeretne, lehet, hogy csak blöfföl, lehet, hogy csak ijeszteget. Lehet. De más is lehet."

Na baszki, ehhez az üres dumákhoz felsőfokú végzettség kell? Ezt hívják felétek elemzésnek?

Hát ilyet én is tudok:

"Holnap esni fog az eső. De lehet, hogy nem. Törökgáborelemzett"

dr doktorka 2014.11.29. 19:41:53

@Blogger Géza:

Orbánya gazdidnak nem volt elég amit Lajoska a közbeszerzési feketepénzekből visszautalt neki a svájci bankszáamlájára?
Most már Lajoskának az összelopott pénzekből szerzett cégeit magának lopná el?
Háború ez pubi, méghozzá MAFFIA HÁBORÚ.

török gábor 2014.11.29. 19:46:56

@dr doktorka: nem szeretném megzavarni, tényleg csak a tények kedvéért. az elemzés nem jövendőmondást jelent. az elemzőtől ne azt várja, hogy megmondja mi lesz. azt nem tudja senki. még az sem, aki mondja. az elemző arra képes, hogy racionálisan átgondolja a lehetséges mozgatórugókat és a lehetséges kimeneteket. lehet, hogy ezt rosszul csinálom, de amit Ön szeretne, az egy másik műfaj.

kvadrillio 2014.11.29. 19:52:29

Fontos berendezések tűntek el az egyik helikopterhordozóról, amit a franciák építettek Oroszországnak
sarkadizs

sarkadizs
külföld
november 28., péntek 16:58

Franciaország egy 2009-es katonai megállapodás értelmében 1,2 milliárd euróért épített és szállított volna le az oroszoknak két Mistral osztályú kétjáratú támadóhajót. A helikopterhordozókat időben megépítették a franciaországi Saint-Nazaire kikötőjében, Francois Hollande francia elnök azonban november végén bejelentette: nem szállítják le a hajókat Oroszország ukrán válságban vállalt szerepe miatt. Hollande annak ellenére döntött így, hogy a hatalmas katonai adásvétel eleve mentességet kapott az Oroszország elleni uniós embargó hatálya alól.

Most kiderült, hogy Hollande bejelentésének napján fontos kommunikációs berendezések és merevlemezek tűntek el a már megépített Vlagyivosztok nevű hajóról. A Vlagyivosztokot november végén kellett volna leszállítaniuk a franciáknak, a hajó átvételére már júniusban meg is érkezett 400 orosz tengerész a saint-nazaire-i kikötőbe, és a Guardian cikke szerint már a cuccaikat is felvitték a Mistralra.

A felszerelés eltűnése után nyomozó francia rendőrség tájékoztatása szerint egyelőre nincs okuk az oroszokat gyanúsítani a lopással, egyelőre a hajó közvetlen közelében dolgozókat világítják át.

A másik Mistralt, a Szevasztopolt még építették Hollande bejelentése idején. (Guardian)

franciaország
francois hollande
mistral
oroszorszáh

Avatár
shinichi • egy napja

Es mondd Vologya, soha nem próbáltál meg alkatrészenként hazacsempészni magadnak egy mosógépet?
Dehogynem, többször is! De akárhogy raktam össze, mindig helikopter hordozó cirkáló lett belőle...

..:))))) köszi ! ez jól esett !!!

GÁBOR INDUJJÁÁÁ! SIMICSKÁRA SENKI NEM FOG SAVAZNI !

Blogger Géza 2014.11.29. 19:55:32

@dr doktorka: Ez nagyon gyenge volt, ezen még dolgozzál. (Eleve ekkor Orbánnak ugye kéne támadnia Simicskát, és nem fordítva.)

DarthVader 2014.11.29. 20:01:30

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang:

Nana, nana. Simicska mindent tud Orbánról. Még azt is, milyen büdös a lába, és mennyi pálinkától okádik. Arról már nem is beszélve, ami a meggazdagodását és vagyoni helyzetét illeti. (Természetesen forditva is igaz.) Ami a többi oligarcháról nem mondható el. Viszont amíg a Simicska-vagyon nagyobb része ha nem is tisztességes, de - látszólag- törvényes úton jött össze - állami megrendelések sora évtizedek óta - addig az Orbán-vagyon döntő része törvénytelenül. Úgyhogy az adu Simicska kezében van. És Simicska ezzel figyelmeztette Orbánt, hogy haragszik. Figyelmeztette szóban is, gondolom, de Orbán már az új pretoriánusokban bízik, akiket szépen felhizlalt, bár azért Simicskának a nyomába se érhetnek. Ha Orbán nem ért belőle, és tovább szopatja Simicskát, amit abból fogunk látni, hogy a Közgép látványosan lemarad a boltokról, akkor érdekes cikkek fognak megjelenni a jobboldali sajtóban, először nem Orbánról, csak az Orbán-közeli új oligarchákról, Lőrinc barátról meg a társairól. Ha ebből sem ért - márpedig Orbán nem olyan fajta, aki bármiből is értsen - na azt a percet várom.

Blogger Géza 2014.11.29. 20:01:45

Na tessék, leírom Kapolyi nevét, erre bejelentik, hogy meghalt...

Blogger Géza 2014.11.29. 20:05:30

@DarthVader: Szerintem meg pont fordítva, egy nyílt harcnál Simicska üthetné meg a bokáját jogi-vagyoni ügyek miatt, Orbán aligha. Orbán vagyoni helyzetét ezerszer átvizsgálták, átvilágították, semmi gyanúsat nem tudtak találni. Fordítva azért lehet, hogy neccesebb lenne a dolog. Eleve Simicskát még mentelmi jog sem védi, ugye.

Kata Pokrivcsák 2014.11.29. 20:07:46

@dr doktorka: Az még mindig igaz lehet hogy ez egy színjáték, ahol Simicskát jelképként akarják szerepeltetni, és valami háttér megegyezés van. Nem utolsó sorban elvonják vele a figyelmet a jelenlegi témákról. Széles már mondta, hogy csak ők tudják még, a fidesz belső körei, hogy ki fog nevetni a végén. Simicskának nagy az egója, de a pénz és a hatalom iránt, nem a társadalmi megbecsülés iránt. Tehát kap 3%-ot, a Fidesz lefolytat ellene, mint a oligarchák jelképe elleni kampányt, és ezt elviseli, mert nem ez érdekli. Hanem hogy a pénze megmaradjon. De a fideszt ismerve az se fog, hiszen mondta egy képviselő, hogy biztos mentelmi jog miatt indul... Tehát lehet hogy terveznek ellene egy eljárást is, csak ez még titkos.Végül, oda jut mint Hodorkovszkij, és az emberek teljesen egyet fognak vele érteni, hogy oda jut. A fideszt meg ünnepelni, hogy oda juttatta. Orbán népszerűsége annyi lesz, mint Putyiné a Hodorkovszkij elleni hadjárat hatására. 80 százalék.

Blogger Géza 2014.11.29. 20:09:41

@török gábor: Ez ugyan elegáns válasz volt, de lássuk be, ebben a posztban a szokásosnál több a bizonytalanság (gonoszabbul mondhatnánk: tanácstalanság, semmitmondás), és nem csak a jövővel, de a jelennel és közelmúlttal kapcsolatban is.

Kata Pokrivcsák 2014.11.29. 20:13:02

Vagy mint Kim Dzsong Un gazdag nagybácsija.

Blogger Géza 2014.11.29. 20:15:22

@Kata Pokrivcsák: Nagyon buta lenne Simicska, ha emiatt elindulna. Nyerési esélye úgy sincs, másrészt még ha be is futna, a parlamenti többség bármikor kiadhatja.

dr doktorka 2014.11.29. 20:17:36

@Blogger Géza:

Csak nem azt akarod hazudni gejzuka, hogy az 1990-es évektől tudatosan felépített fideszes gazdasági háttér, amelynek az APEH székből való kitaknyolása után Simicska a vezére, majd úgy fvog müködni, hogy Orbán kiadja a parancsot a fideszes önkormányzatoknak, állami közbeszerzési bizottságokank, hogy Lajosnak kell nyerni, erre Lajos nyer, elteszi a pénzt, aztán nem oszt belőle senkinek semmit vissza?

Pubika, csak nem azt akarod hazudni, hogy a közbeszerzési bizottsági tagok, döntnökök csak úgy ingyen és bérmentve vállaják be a büntetőjogi kockázatokat a cégre szabott pályázati kiírásokkor meg a pályázatok leosztásokor? Hogy ők csak színtiszta pártszeretetből kockáztatják meg, hogy 10 éves börtön büntetéseket kaphahatnak ha buknak és nem követelnek érte semmi ellenértértéket? Semmi hallgatási díjat?

Csak nem azt akarod hazudni gejzuka, hogy Orbán követelte meg és építette fel ezt a gazdasági háttérhatalmi rendszert és semmit nem követel érte vissza magánszámlára?

Vagy csak most jössz rá, hogy te annyira hülye vagy, hogy te vagy az egyetlen, aki ingyen trollkodsz Orbánya gazdidnak?

bananarepublica 2014.11.29. 20:18:48

Lehet hogy veszprem lessz Orban Waterloo-ja!!

Kata Pokrivcsák 2014.11.29. 20:19:23

Ha elindul, és tényleg háborút akar, annyi kést fog kapni a hátába, mint annak idején Torgyán a leépítésekor.. Csak Simicska erről még nem tud semmit. Nincs annyi hatalma, mint amit itt az elemző mond. A fidesz meg fondorlatosabb annál, hogy ez egy egyszerű maffiaháború szerűség legyen.

DarthVader 2014.11.29. 20:19:51

@Blogger Géza:

NYILT harcnál Simicska terít, all in, és a royal flush viszi Orbán lapjait, valamint Orbánt. Orbán mivel tud kiállni? Igen, mutyiból adtuk a Közgépnek a többezermilliárdos állami megrendeléseket azzal, hogy csurgassa vissza a 20 %-át? (Simicska is ki tud állni ezzel, csak ebben az ügyben Orbáné a nagyobb bukta. )
Simicska viszont fillérre meg tudja mondani, mennyit tejelt Orbánnak, ami az orbáni vagyonnyilatkozatokban sehol nincs. Érthető?

2014.11.29. 20:20:17

Ez az egész egy gumicsont, figyelemelterelés. Vihar a biliben.
Azért, kedves Gábor, ki nem néztem volna belőled, hogy fideszes táskahordozó legyél. Nem a megmentésükön kellene dolgozni, ennek a konglomerátumnak lőttek. Csak attól félek, hogy igen sok évre lesz szükség, hogy az összeset rács mögé dugják.

DarthVader 2014.11.29. 20:23:08

Ja, van még egy kimenetel. Simicskát egy ködös éjszakán két-háromszor elüti egy vak és süket öreg dél-tiroli vagy stájer bácsika egy TEK-es Hummerrel, esetleg szinházba menet véletlenül megmérgezi magát.

Blogger Géza 2014.11.29. 20:24:44

@DarthVader: Már ha igaz a teóriád, és Simicska közvetlenül tejelt Orbánnak és ezt be is tudja bizonyítani. Szerintem egyik sem igaz. De ha igaz lenne, akkor is egy olyan öngyilkos támadás lenne, amibe ő is belepusztulna.

Orbán mivel tud kiállni? Tök egyszerű: A KÖZGÉP már 2010 előtt is jelentős közbeszerzési nyertes volt, onnan elővesznek egy ügyet (mondjuk Margit-híd felújítása), és ráhúzzák Simicskára, ennyi. Lehet, hogy nem sikerül bizonyítani, de egy évekig elhúzódó eljárás, akár előzetesben, akkor is kellemetlen...

Kata Pokrivcsák 2014.11.29. 20:25:07

@Blogger Géza: Ki fogja az adni, ha nyer, ha nem nyer. Csak erről még nem sejt semmit. Mert biztos megígérték neki, ha elindul, és ellenzéki főgonoszként Habonyék mutogathatják, akkor nem bántják többet. Közben az ügyészek már készülődnek. Hatékonyan kitálalni meg nem fog tudni semmiről, mert addigra egy ügyes lejárató kampánnyal elhiteltelenítik.

Kata Pokrivcsák 2014.11.29. 20:28:28

@Blogger Géza: Végül a társadalom teljes egyetértése mellett bezárják oda,"ahova való". Te is, fiam, Brutus... Ennyit mondhat majd. Az médiáit meg átveszik Szélesék.

DarthVader 2014.11.29. 20:28:56

@Blogger Géza:

Nem értetted: Simicska MINDENT tud orbánról. Még a fingja szagát is. Mindent. (6-os karton, külföldön levő vagyonelemek, mindent.)

Blogger Géza 2014.11.29. 20:29:37

@dr doktorka: :) Ez vicces volt, de a világ nem így működik.

Blogger Géza 2014.11.29. 20:32:36

@DarthVader: Tényleg? Elmesélte neked? Na, nyomjad a részleteket! :)

Kata Pokrivcsák 2014.11.29. 20:35:21

Az emberek már megunták, vagy kezdik unni a bankozást, gonosz nyugatozást, munkakerülőzést.... Megmaradt Simicska. Kellett egy új jelkép.

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.11.29. 20:38:03

Ezzel szokás szerint megvezetik a libbant médiát és a félkegyelmü elemzőket.

Hogy röhögve hozzák 2018at is. Én is rájuk fogok szavazni, nem a megvezethető félhülyékre.

unionista (törölt) 2014.11.29. 20:38:24

@török gábor:
de az egyfelől, másfelől sem elemzés, hanem a politikai semmitmondás.

török gábor 2014.11.29. 20:42:00

@unionista: erről is sokszor beszéltem már, de szívesen elmondom most is. kedves unionista, rossz hírem van, ha képes az ember egy kicsit túllátni az érzelmein, és a világot a maga komplexitásában kezdi nézni, akkor rögtön beleszalad az egyrészt-másrésztbe. gondoljon csak a legegyszerűbb példákra! milyen ember a férjed? hát, egyrészt jó az ágyban, másrészt viszont soha nem hajlandó levinni a szemetet. s ez csak a kezdet, vannak ennél bonyolultabb problémák is. :)

unionista (törölt) 2014.11.29. 20:47:03

@Makkasz:
ez a simicska indulás vélhetően egy blöff. és láthatóan elérte a célját.

dr doktorka 2014.11.29. 20:47:59

@Blogger Géza:

Mondom én, hogy te valójában annyira hasznos hülyéje vagy a fidióta maffiának, hogy te ingyen dolgozol nekik!

Most persze lesel, de elhinni nem akarod, hogy tényleg van olyan, hogy fidesz vircsaft. Hogy pl. a Rogánok, Kósák, Szijártók nem a havi fizetésükből vették a saját meg a feleségeik luxus ingatlajait, hanem visszcsorgatott pénzekből.

Mit gondolsz idióta, amikor Rogán Tóni 50 millióért ad oda Portiknak egy ingatlant, ami alsó hangon is 90 milliót ér (kedvezmények levonása után), akkor a 40 milliós különbözettel mi lesz? Portik odaad 20 milliát a megszavazóknak de még így is spórolt 20 milliát. Aztán egy év múlva keres az ügyleten 100 millát.

Így megy ez a fidesz vircsaft a képviselőktől kezdve egészen a Századvégig, Simicskáig. Osztunk és szorzunk a hülye népet meg az idők végezetéig megszorítjuk.

De nép most már ébred pubi, nektek meg lassan menekülnötök kell.

mrs. white 2014.11.29. 20:48:46

Kis butusok vagytok. Shimicska bácsi szereti Orbán bácsit csak egy probléma van vele. Az eu pénzekből lehet 3-4 szeres áron túlszámlázott vagyonokat szerezni. Orbán bácsi immár elég vállalhatatlan ha egy hadgyakorlaton se állnak vele szóba a baráti országban és annyira szereti magát, hogy telekomunkiációs kérdésekben is úgy gondolja, hogy szakértő, aztán csodálkozik, hogy tüntetés van. Szóval selyemzsinór elküldve amerikaiak által, hogy kéne valakit találni helyette aki nem jobbikos mert akkor cseberből vederbe, de Ő nem nagyon akaródzik átadni a hatalmát előtte még kapálódzik egy kicsinykét. Shimicska bácsi pedig bármennyire szereti is barátját az bomlott elméje fel nem fogá ami Shimi bácsijé igen, hogy Putyinnak pénziből nem lehet majd oly sokat lopni, és ez igen fájó pont Shimi bának. Max egy Paks van benne oszt vége. Igaz ez kettőt ér mint a fociban a kapu mögül rúgott gól. Simi bácsi ott akar lenni az új király választásakor, mármint a jégen ordibálók közül a leghangosabbként. Az utódlási harc elkezdődött, lehet páholyból figyelni, ahogy majd szépen kinyírják egymást.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.11.29. 20:51:21

bocs, sortörés miatt béna, így már jó:

Gábort ki támogatta az első napokban Facebook hirdetésekkel?

saját maga fizetett hirdetéseket tett fel a fészbukra, aztán lemondja a választását, normális?

"A háború már régóta zajlik, korlátozott csatatereken. Simicska Lajos most csak annyit tett, hogy a nyilvánosságnak megmutatta: a – döntően láthatatlan - háború nem kamu, hanem valóság"

mert? mert csányi azt mondta hogy ezt írd Gabikám? kamuból miért NEM lehet majdnem indulni egy választáson? ezt válaszold már meg te puding.

és most őszintén? ki az az elmebeteg aki egy ilyen csányihoz hasonló maffiatagra szavaz, ezt még a fideszes birkák is tudják (csak azt kéne tudniuk, hogy simicska = fidesz, meg hogy semmilyen összeveszés nincsen, mert ez nem szappanopera.), illetve nem is ismerik simicskát még a fidesz-szavazók sem, miért szavaznának rá? nem is fog indulni, már miért indulna?

" Bár Magyarországon ez a modell – gazdag ember politikussá kíván válni – eddig nem volt gyakori,"

hát itthon az a modell a valódi, hogy nyugati mintára a nagytőkések irányítják a politikát, tehát a rendszerváltáskor egyes komcsik magánvagyonba kapták az állam minden vagyonát. így lett csányié az otp (török gábor gazdája, török azért tűnik függetlennek, mert csányit is az mszp-hez és a fideszhez is lehet kötni), wabereré a hungarokamion, kiss péteré állítólag egy csomó szálloda ésatöbbi stbstb.

"Nehezen hihető, hogy itt Veszprém képviseletéről"

és te nem azt akartad volna? ja nem, te csak kísérletezni szerettél volna, bohóckodni, értem, csak előre tudható volt, mi múlik veszprémben, hiteltelen lettél Gáborom, szavahihetőséged nulla, függetlenséged nulla. gerinc? egy szociopata kocsonyának az nem is kell. beszélgess csányival meg a többi korrupt tolvaj, hazug komcsival, az való neked, nem az igazi, tiszta politika.

"Biztos vagyok abban, hogy a Fidesz amúgy jobban tart a kétharmad elvesztésének romboló politikai-kommunikációs hatásától, mint magától a kétharmad elvesztésétől."

a fidesz már rég elvesztette a 2/3-ot elvileg, hisz majd 6-700 000 emberrel kevessebb szavazott rá most, mint az előző választáson, csak átírta a választási törvényt, h így is lehessen kétharmad.
értelmetlenek a bulvárfelvetéseid Gáborom, de a blogod finanszírozóját, a KÉSZ HOLDING-ot (ez melyik állami cég volt a rendszerváltás előtt?) ez nem zavarja.

martineden 2014.11.29. 20:58:34

@NYJetsTD: Na na ,nem lehet tudni hany bent ulo kepviselot tud maga melle allitani ha bekerul?A TORGYAN alol az orban szipkazott el vagy 40-et,a mai napig is van beloluk egy par naplopo.Most ezt eljatszhatja a simicska is,Penze es Apeh elnok korabol megmaradt informacios anyag a birtokaban van,hogy kinek a token lehet csavarni.

ParaZita2 2014.11.29. 21:03:39

@Herr Schwarze Liste:
amikor jön - immár elkerülhetetlenül - az operation orange oblivion
OOO!

Super acronym...
Respect és támogatom!

unionista (törölt) 2014.11.29. 21:13:11

@török gábor:
aha. csakhogy te így elemzel: egyfelől jó az ágyban, másfelől nem annyira. szóval te plusz és mínusz egyeket, vagy inkább feleket osztogatsz. az elemző feladata az, hogy megkülönböztesse a nullát az egytől. semmit a valamitől.

russzofil 2014.11.29. 21:15:36

Majdnem 8 óra eltelt már a cikk megjelenése óta. Nem követtem a fejleményeket, segítsen valaki: visszavonta már TG az itt leírt véleményét vagy holnapig még kitart mellette? Ha keddig kihúzza, akár rekordot is dönthet.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.11.29. 21:18:54

@pinch: sose volt. ahogy sajtószabadság se, ne legyetek már ostobák, hiába divat ezen az oldalon

unionista (törölt) 2014.11.29. 21:22:53

@tesz-vesz:
gondolom elmagyarázták az építőipari haverjai, hogy nem kapnak állami megrendelést. ők felhívták törököt, hogy mégis inkább ne induljon. de előbb még beszélje meg a bankár, olajipari haverokkal. és ők azt mondták, hogy oké. ment a szokásos faszméregetés. és ebben a játékban ebben a mezőnyben simicska a legjobb.

panelburzsuj 2014.11.29. 21:26:13

@mrs. white:
Valami olyasmi motoszkál bennem is, hogy látványelemnek nem utolsó az a "nálam a kétharmad kulcsa" se - de ha már bekényszerül a nép egyszerű oligarchája a parlamentbe, akkor szükség esetén ott lehet azért leghamarabb egy új pártot gründolni, és pláne ahhoz egy gyorsreagálású frakciót fölvásárolni.

Ha csak egy akkorkát is, ami nélkül már csak kisebbségi kormányzás jönne ki.

Netuddki. 2014.11.29. 21:34:50

@török gábor: Most akkor mi a helyzet? A nagy reklámcélú indulok, nemindulok hajcihő után indul a simicska Veszprémben? Februárig tövig rágom a körmeimet. Muhaha!

Ezalaci 2014.11.29. 21:37:09

Az is lehet hogy ezt együtt tervezték meg. Hogy kik? SL, OV, TG(te is?), simán sajtókampány
De ha háború, akkor szerintem onnan kell nézni hogy sokat tudnak egymásról - de vajon tudnak olyat-e amiben önmaguk tiszták?

Netuddki. 2014.11.29. 21:38:02

@panelburzsuj: Milyen kulcs? Ha elindul a simliske még egyáltalán nem biztos, hogy meg is választják. Sőt eléggé hülyék lennének a veszprémiek ha megválasztanák. De ez már csak az én véleményem...

unionista (törölt) 2014.11.29. 21:41:45

@mrs. white:
simicska ennél azért nagyobb spíler.

Ezalaci 2014.11.29. 21:43:54

SL talán így üzent. Gravitációval:) a jövőből.

korábban ulrike 2014.11.29. 21:47:48

Fene megeszi! Most mindenki ezzel a Simicskával meg Törökkel foglalkozik (blogol, faszbúkol)! Hát hogy lehet így egy rendes soronkövetkező kormányellenes tüntetést összehozni? Várni kell.

teevee 2014.11.29. 21:54:04

Úgy látom, TG csak magyarázza, csak magyarázza, csak magyarázza a bizonyítványát. OK, megértem, most démonizálni kell Simicskát, hogyan máshogy.

Tisztára, mint amikor Falus Ferenc ott állt zöld klottgatyában csuromvizesen és nem értette, hogy miért néznek rá olyan furcsán.
Mikor ő csak jót akart. Meg milyen jól ki is gondolta. Meg milyen ügyesen meg is csinálta.

Annyira szomorú. Mikor valakit odasodor a jó- vagy balsorsa egy egy kivételes helyzetbe, és lehetősége adódik, hogy egyéni jelentőségét meghaladó mértékben fordíthasson az események menetén és elcseszi. Egy pillanat alatt.

És hosszútávra. Mert az ugye világos, hogy FF és TG élethossziglan levették magukat a politika táblájáról.

TG-nek a politikai elemző pályán is kell majd még sokat köszörülnie. A veszprémi választásig persze sok értelme nincs, az elfogulatlanságnak az árnyéka sem tud most rávetülni.

Arról nem is beszélve, hogy ahol a politikai harc nem a nyilvánosság előtt zajlik, ott politikai elemzőre sem lesz szükség.

Hiába látja, hogy "mi lehet itt és hamarosan a tét" és nem akarja a kezét bepiszkolni, akkor sem.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.11.29. 22:01:24

@teevee:
"ahol a politikai harc nem a nyilvánosság előtt zajlik, ott politikai elemzőre sem lesz szükség"
Ott lesz csak igazán.
De ki fog érte fizetni?
Ültet majd palántát, százat, ezeret.

korábban ulrike 2014.11.29. 22:02:50

@panelburzsuj: Nem biztos, hogy be akar kerülni. Sőt. Minek? Űlni azzal a sok balfékkel a padsorban és vesztegetni az időt? Egyszerűbb alkalmazni egy helynököt. Az indulás bejelentése lehetett fontos. Nem t'om miért. Pont ez nem passzol a történetben, hogy gyakorlatilag mindent megtehetne, amit itt szóba jöhetőnek vél a publikum képviselőség nélkül is, kilóra vehet frakciót is, csak álldogál egy kicsit estefelé a sarkon és meginterjúvol néhány ismerős figurát.

campobaszo 2014.11.29. 22:02:57

Ha jól tudom,akkor szociális temetés csak 2016-tól lesz.
Igaz,eddig még csak arról volt szó,hogy a hozzátartozók áshatják sírjainkat,de ezek szerint majd mindenki áshatja a sajátját.Addig meg tulajdonképpen nem mindegy,hogy a Lajos ássa vagy a Viktor?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.11.29. 22:06:38

Az miért biztos, hogy Simicska a fidesz ellen indul?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.11.29. 22:08:52

@Blogger Géza: Ózd és Újpest azt mutatja, hogy van egy jelentős szavazóréteg, aki a patás ördögre is x-elne a fidesz ellenében. Ez elég komoly rétegnek tűnik.

unionista (törölt) 2014.11.29. 22:14:02

@Rezsicsökkentő Hapcibenő:
miért biztos, hogy indul. ha simicska kétharmadról akar dönteni, akkor a fidesz frakcióból megveheti magának akármelyik szolgát. mondjuk a rezsibiztost. ő már nem kell senkinek.

panelburzsuj 2014.11.29. 22:15:35

@korábban ulrike:
A jogosítványok megérhetnek pár üldögélést. (Ha meg nem üldögél, hát kifizeti a bírságot, vagy mifenét. Vagy hajtsa végre rajta a házmester - ha tudja...)

Igazándiból csak annyit próbáltam kifejezni, hogy nekem se tűnik reálisnak, hogy egy darab csupasz képviselői helyért személyesen kepeszkedne. Viszont el tudok képzelni nagyobb ívű tervet - amihez viszont épphogy nem árt a személyes operatív jelenlét lehetősége.

nevetőharmadik 2014.11.29. 22:20:25

@török gábor: Tudod, Gábor, hogy ebben a sztoriban egyáltalán nem az a lényeges, hogy Simicska meg Orbán között mi folyik most, történetesen éppen Veszprémben. Hanem az, hogy te miért léptél vissza.

Ugyanis számodra, mint független jelölt számára semmi jelentősége nincs, hogy éppen folyik-e Orbán-Simicska háború, és hogy számukra miről szól a veszprémi időközi. Mert az számukra szól arról. Te azzal kampányolhatsz, amivel akarsz. Ha te nyersz, akkor te képviseled Veszprémet, ahogy jónak látod, ők ketten abba nem szólnak bele. Ha nem nyersz, akkor meg annyi, mint ha el sem indultál volna.

Vagy de?

Szóval az a kérdés, hogy mégis miért léptél vissza?

Túl béna politikus vagy ahhoz, hogy észrevedd a fenti igazságot?

Simán meggondoltad magad, de elegánsabb Simicskára hivatkozni, mint beismerni, hogy nem gondoltad komolyan?

Vagy megijedtél attól, hogy az ellenzék (kéretlen) támogatásával nyersz? Ez miért lett volna baj?

Vagy a fenti igazság mégsem igazság, és az Orbán-Simicska háború rád is kivédhetetlen hatással lett volna? Hogyan? Csak rád, vagy más jelöltre is érvényes ez?

Bizony, ezek a lényeges kérdések. Az a baj, hogy mivel a visszalépésed a külső, látható körülményekkel nem indokolható, belső okokkal nem indokoltad, ez arra utal, hogy tudsz valami lényegeset erről a politikai helyzetről, amit nem mondasz/ismersz el. Kár, hogy innentől minden elemzésed csak mellébeszélés.

Blogger Géza 2014.11.29. 22:22:53

@dr doktorka: Ez valóban zűrös ügynek néz ki, de semmi köze Orbán Viktorhoz. Még Rogán is kirúgta utána a jegyzőt. Nem állhat ott Orbán Viktor minden eladott önkormányzati ingatlannál.

"Rogán Antal pénteken azzal védekezett, hogy jegyzője hibázott: - Az ingatlan ügyében 2012 végén vizsgálatot folytattam le. Törvénytelenségre ugyan nem derült fény, de bizalomvesztés miatt kezdeményeztem a jegyző felmentését. "

"A válságra mutogat az önkormányzat

2008 és 2009 fordulóján a magyar ingatlanpiac összeomlott, az árak több mint egyharmaddal, átlagosan 30-40%-kal csökkentek – közölte a Lipótvárosi Önkormányzat lapunk tegnapi cikkére reagálva. A cikkben írtuk, hogy az eladás előtt mintegy 25 százalékkal csökkentette az önkormányzat az eladásra szánt ingatlanok, így a Dorottya utcai szállodának szánt épületének becsült értékét. – A 2008. februári nyilvántartási értékeket nem lehet összevetni a 2009 végi helyzettel, hiszen ott az árak már 30%-kal alacsonyabbak voltak. A nyilvántartási értékét nem az értékesítés előtt, hanem a válság kirobbanása után már lejjebb kellett vinnünk, majd többfordulós pályázatot írtunk ki az ingatlancsomag egészére – írta az önkormányzat. "

www.blikk.hu/blikk_aktualis/portik-elettarsanak-adtak-el-olcson-uzletet-roganek-2308463

Blogger Géza 2014.11.29. 22:26:36

@Rezsicsökkentő Hapcibenő: Persze, Magyarországon mindig elégedetlenek az emberek, az ellenzék mindig helyzeti előnyben van. (Mindig több mint 50% szavaz az ellenzékre) Már csak az a kérdés, hogy a veszprémieknek ki lesz a "patás ördög". Évekig ment az agymosás, hogy a Simicska az, ugye...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.11.29. 22:30:35

@unionista:
A rezsibiztos szegény biztos nem jó, mer' ő annyira egyszerű, hogy ha fel akar szopni valakit, nem tudja, merre keresse a tulajdonost a f*szon.

kicsirokko 2014.11.29. 22:40:21

TG most először , a személyes érintettség okán, igazából azt tárta fel, azt mesélte el nekünk, hogy mekkora szarban is van ez a mi kis országunk.

korábban ulrike 2014.11.29. 22:41:56

@panelburzsuj: Hát...., akkor te jobb képzelőerővel rendelkezel. Nekem meg simán valami bűzlik Dániában. Ennyire még nem hintette TG a port. Nem tudom, miért teszi? Elég lett volna két három mea culpa meg hamutartó. De nem, jó hosszú mellébeszélés. Hm...ez a Dánia!

unionista (törölt) 2014.11.29. 22:42:40

@nevetőharmadik:
törökgábor úgy független, ahogyan a cipőm sarka.

korábban ulrike 2014.11.29. 22:43:58

@kicsirokko: Bocsánat, de ezt nem kell elmesélni. Senkinek sem, ezt mindenki tudja. Még a CÖF is.

2014.11.29. 22:49:06

@Blogger Géza: Így van Géza, elhisszük neked, hogy nem volt semmi mutyi, megértettük. Az mindig csak akkor van, ha más csinálja, ti sosem:)

nevetőharmadik 2014.11.29. 22:58:43

@unionista: Ami persze megválaszolná a kérdéseimet, de nem sokkal érdekesebb lenne tőle hallani? :D

NYJetsTD 2014.11.30. 00:01:04

Ma estére már csak egy tipp verseny maradt. Mi lesz előbb TG?

1. Az OTP szóvivője
2. Orbán szóvivője
X. Giró-Szász 2.0

dr doktorka 2014.11.30. 00:34:25

@Blogger Géza:

te szerencsétlen féleszü, egy 10 éves gyerek kiröhög téged, hogy a fidesz banda lopásait te a Kocsis Máté agitprop mühely fecnijeivel, a Rogán banda büneit meg az 5. kerületi agitprop osztály közleményeivel akarod itt cáfolni.

Be tudnak téged egyáltalán mérni a PISA teszten?

török gábor 2014.11.30. 01:43:43

@NYJetsTD: csak ennyi? most komolyan? sehol valami jó kis jobbikos politikai állás? vagy legalább egy portási pozíció a DK-ban?

most már csak azt a kérdést kell megválaszolni, hogy az elmúlt években miért nem lettem egyik sem. hogy miért nem vagyok egyik párt fizetési listáján sem. miért nincs erről semmi infó. persze, biztos nem voltam elég tehetséges egyikhez sem. de akkor hogy leszek a jövőben? jaj... :)

török gábor 2014.11.30. 01:50:47

@nevetőharmadik: az azért elég szórakoztató, hogy abban a három napban, amikor fontolgattam az indulást, akkor az volt a vád, hogy micsoda egy köcsög hatalommániás vagyok, miért nem maradok a kaptafánál, és mit akarok én a politikában. most meg az a gond, hogy miért nem indulok, hogy merészeltem így dönteni, mert persze biztos megijedtem a pártoktól, és mert biztos megfenyegettek, vagy egyszerűen csak valaki erre utasított. úgy látom, itt csak két hibát lehet elkövetni: ha teszek valamit, vagy ha nem teszem :)

nevetőharmadik 2014.11.30. 02:24:12

@török gábor: így igaz, mindig lesz valaki, akinek nem jó, mindegy, mit csinál az ember, lásd a paraszt, a fia és a szamár meséjét :)

Ez azonban nem válasz a kérdéseimre. Nem azt kérdeztem, hogy hogy merészelsz visszalépni, hanem hogy hogy jutottál erre a döntésre? A facebookon azt mondtad, azért mert ez a választás Simicska belépésével az Orbán-Simicska háború helyszínévé vált - de ez képviselőjelöltként miért érdekelne téged?

2014.11.30. 04:58:18

Nekem az a legnagyobb bajom ezzel a kurva Simicskával, hogy nem a rokonságom tagja.
Ez megbocsájthatatlan.

Arthur Bloch 2014.11.30. 05:59:34

Ha valaki eddig becsülte valamire a TG féle "elemzéseket",annál lassan le is fog esni a tantusz... - "Bee too big one's boots..."

szoja122 2014.11.30. 08:16:54

Nem értem, hogy sokan nem értik azt, hogy mi a motiváció, mi az oka Simicska bejelentésének. Ő nem azt mondta, hogy indul, csak annyit mondott, hogy fontolgatja, amiből több irányú visszalépés is lehet. Vagy visszalép, vagy valakit helyette elindít a helyiek közül. Az ok szerintem amiért ezt bejelentette, az hogy üzent a Fideszben lévő ellentáborra felé, főleg Orbánnak, hogy eddig és ne tovább. Persze nem az országért aggódig, hanem a saját vagyonáért.
Eddig a törzs Fideszes szavazó nem igazán hitte, hogy létezik bármilyen igazi ellentét a Fideszen belül, mert azt gondolták, hogy ezeket a bal-liberális oldal próbálja elhitetni velük, azok vágy-vezérelt gondolata. Most azonban fekete-fehéren szembesül vele. Ami elgondolkoztatja és egy picit határozatlanabbá teszi, amitől a Fideszes ellentábor-vezérkar megijed és visszaállítják a régi rendet és változatlanul fog az állami megrendelések áramolni felé.

Hát szerintem ennyi és nem több.

röhögő 2014.11.30. 08:30:48

Simicskát hogyan akarják lejáratni a fideszsek ha indul? :-))

röhögő 2014.11.30. 08:33:12

És mi van ha a Fidesz frakció csinál egy bizalmatlansági szavazást Orbán ellen, majd megválasztja Simicskát?

prolee 2014.11.30. 08:54:24

@somewhat damaged: Én is pontosan így gondolom, ezért csak látszólag van jelentősége annak, hogy mii történik majd Veszprémben.

jog-ász 2014.11.30. 08:56:58

remek téma ez az orbás simicska háború, mintahogy a tüntetésekkel foglalkozás is, szépen lassan meg átmegy a költségvetés, új adótörvények, amiről nagy hallgatások vannak de azért jövőre robbanhatnak szépen.

Gomezke 2014.11.30. 09:08:27

@török gábor: Az elmúlt hét egyik legérdekesebb híre volt számomra ez az indulási lehetőség. Ennek a pro és kontráiról egy posztot esetleg? A pálcát törő beosztás itt már minden irányból betöltetett, pusztán érdekelne.

prolee 2014.11.30. 09:09:06

@nyünyüge: Bennem is felmerült már, hogy egy bizonyos.tőkeerő fölött már jobbab prosperál egy vállalkozás a szabad piacon, mint az állam csöcsén. Az intézményesített állami korrupció csak addig áldás, amíg a tehetségtelen balfasz haverokat kell helyzetbe hozni.

Bafana 2014.11.30. 09:12:34

Gábor! Veszprém egy igazi daráló, és ezt nagyon jó érzékkel láttad meg! Jó ötlet volt az indulás gondolata, de még jobb az időben történt visszalépés. Ezt komolyan így gondolom, Simicskával más lett az a bizonyos lány vizszintes poziciója.

szoja122 2014.11.30. 09:17:29

@röhögő: Orbán nélkül NINCS Fidesz. Ő az egyedüli, aki egyben tudja tartani a törzsszavazó tábort. Nélküle látványosan szétesne, mert az alvezérei egymás ellen fordulnának. Ezt Simicska is tudja és az már neki sem érdeke. Szerintem kiegyezés lesz közte és Orbán között, mert az alternatíva a Fidesz szétesése. Ezt pedig Ő és Orbán sem akarhatja.

prolee 2014.11.30. 09:17:39

@korábban ulrike: Lajos egy nagyon okos pasi. Fingik egyet és Orbán elszáll.

tölgyes 2014.11.30. 11:52:37

@török gábor:
Kedves Török Gábor!

A politika már csak ilyen. Ha egy "új fiú" színre lép akkor arról kiderítik, hogy narkózott és emiatt már volt rendőrségi ügye..., vagy az apja pártitkár volt, majd bányatulajdonos lett, vagy a felesége bevándorlókat alkalmazott a háztartásában, hogy egy magasztos USA példát is írjak. Ahogy Pozsgay mondta a rendszerváltás hajnalán: "Aki kimegy a fórumra, annak el kell viselnie, hogy megszaggatják a tógáját." Mára már az ilyen magasztos szavak, megfogalmazások is elavultak. Egy elemzőnek azonban nem kellene csodálkoznia a jelenség miatt.
Vegyen példát Karácsony Gergelyről. Róla a vádak - ha igazak, ha nem - leperegnek. Őt az sem zavarja a politizálásban, hogy azt se tudja, hol van és kiket képvisel, mert ő tudja kit képvisel: saját magát. Ebben nincsenek kétségei. Ez a fontos. Így aztán minden egyéb szempontot alárendel ennek a felismerésnek.

Mi ebből a tanulság: ha valaki politikai pályára készül, akkor annak tisztában kell lennie saját személyiségével. Arra senki ne számítson, hogy fehér ruhás szüzek virágot hintenek a lábai elé és úgy ünneplik az új politikus jövevényt. Illetve dehogynem számíthat szüzekre, virágokra és tapsviharra. HA. Ha 20-30-000 álig felfegyverzett zsoldos kíséri és előtte útját aranyakkal olajozta. Az egészben az az édeskeser igazság, hogy az így megválasztott politikus aztán még lehet akár nagyon jó is egy országnak. Most Mátyás koronázásának évében talán leírhatjuk ezt is.:)

teevee 2014.11.30. 12:03:24

@török gábor: "itt csak két hibát lehet elkövetni: ha teszek valamit, vagy ha nem teszem"
Na igen. Mint ahogy mondjuk pártok esetében is. Ettől még vannak, akik azt gondolják érdemes elemezni a pártok döntéseit.

Gondolom, ez a kis veszprémi közjáték személyes tapasztalata árnyalja majd a jövőben az értetlenkedésedet, ha egy politikus/párt korábbi nézeteivel, álláspontjával ellentétes lépéseket tesz. (Mondjuk 3 napon belül.) Hiszen nem történt más, csak "minőségileg új helyzet lett" és ő "autonóm" módon döntött egy másikat.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.11.30. 12:13:08

@Kata Pokrivcsák:
Nem hasonlít a Putyin-Hodorkovszkij küzdelemre, és a kimenetel se lesz hasonló.
Hodorkovszkij nem Putyin pártjának gazdasági igazgatója volt.

noob johnson (törölt) 2014.11.30. 12:35:10

Simicska Lajos nem népszerű ember, nem tudja eladni magát a választóknak.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.11.30. 12:35:22

@unionista:
az építőipari haverjai része az elitnek, nem kell őket fenyegetni, hogy nem kapnak állami megrendelést.
nincs simicska-orbán háború, ez egy gumicsont, az élet nem szappanopera ezen a szinten.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.11.30. 12:38:16

@panelburzsuj: "de ha már bekényszerül a nép egyszerű oligarchája a parlamentbe, akkor szükség esetén ott lehet azért leghamarabb egy új pártot gründolni,"

hogy lehet ilyen ostobaságokat beszélni?
és amúgy mit csinál simicska a parlamentben? hosszú beszédeket intéz a néphez, meg a képviselőkhöz, vagy csak majd néz ki a fejéből és sunyin szó nélkül fenyeget? szemmel ver?
az egy gombnyomogató hely, semmi hatalom nincs a kezükben a képviselőknek

teevee 2014.11.30. 12:43:55

Igazából már tök mindegy, hogy TG miért döntött úgy, hogy marad a pályán kívül kibicnek. Volt lehetősége, hogy beleszóljon az eseményekbe, de az a vonat már elment. Ennyi.

A jelenről annyit lehet tudni, hogy a Kedves Vezető eredetileg Navracsics táskahordozójának szánta a veszprémi kiskertet (vs.hu/kozelet/osszes/megvan-kin-mulik-februartol-a-fidesz-ketharmad-1124), de Simicska bejelentése óta, már nincs hivatalosnak tekinthető jelöltjük.

A jövőt illetően viszont nincs olyan sok lehetőség:
1) Simicska bejelenti, hogy őőőőőőőő aztán sose mondta, hogy indulna Veszprémben, kicsit gondolkozott ugyan, de nem akar ő politikusi babérokat, nem olyan családból származik. És akkor tudni fogjuk, hogy már övé a napsütés koncessziós joga harminc évre előre.

2) Simicska bejelenti, hogy elindul függetlenként és a Fidesz saját jelöltet indít ellene. Ebből tudni fogjuk, hogy Simicska nem tudta maga mögé kényszeríteni a Fideszt/Orbánt és Fidesz inkább megkockáztatja, hogy elbukja a 2/3-ot, szimbolikusan és valóságosan is. Ez utóbbi egyébként nagyon valószínű, pláne ha lesz olyan jelölt, aki mögé összeállnak a nemFidesz pártok. (Akár a Jobbiktól az LMP-ig. Hogy ilyen jelölt nincs? Hehe. Már tudjuk, hogy lett volna.) A kampány érdekes lesz, sok mindent meg fogunk tudni a Fidesz belső ügyeiről pro és kontra.

3) Simicska bejelenti, hogy elindul függetlenként és a Fidesz nem indít jelöltet ellene, de nem támogatja. Ebből tudni fogjuk, hogy a Fidesz megrendült belülről, nem tudja kezelni az oligarcháit. A Fidesz ezzel a 2/3-át el fogja bukni. Ha Simicska nem jut be, akkor mutogathat a hálátlan Fidesz elmaradt támogatására, ha mégis bejut, akkor meg arra, hogy lám Fidesz nélkül is milyen egy sikerember ő.

4) Simicska bejelenti, hogy elindul és a Fidesz beáll mögéje. Ebből tudni fogjuk, hogy a Fideszben Orbán hatalma megrendült, nincs már központi akarat, ha valaki erős, akkor megtehet bármit. Simicska gondoskodni fog róla, hogy Fidesz-es nagyágyúk kényszerüljenek a kampányában fellépni. Ha Simicska bejut, akkor erős ember lesz a frakción belül, és főmunkaidőben szervezheti a pártszakadást. Ha nem jut be, akkor meg a mondhatja, hogy a Fidesz bukott meg, és lesz eszköze ezt teríteni.

Kb. mindegyik esetben a Fidesz jár rosszul. Ha tippelni kell, szerintem az 1-es lesz.

Chayenne 2014.11.30. 12:46:01

Mrs White-tal értek egyet: Orbánnak elküldték a selyemzsinórt!
Másrészről Simicskára fog szavazni az egész baloldal és minden kiábrándult, mert valahol a lelke mélyén sok ember azt szeretné látni, hogy a gőgös gúnár gedeon, Orbán bukik és visszasompolyog a sufniba.....mert Veszprém fogja elindítani az igazi lavinát a Fideszben....hiszen házon belül már áll a bál, bár a médiában még kitartanak egymás mellett. hiába no a közösen szerzett vagyon összeköti őket....tényleg keresztapa sztori ez....Luka Brázi mág készíti a zsinórt....csak most Simicskának hívják!

Kata Pokrivcsák 2014.11.30. 12:52:52

@Hepci: De hasonlít, és azért mert Orbán pontosan úgy fog leszámolni az ellenségeivel, mint Putyin.Ebből a szempontból az ilyen önközpontú személyiségeknek mindegy, hogy aki ellenség lett, az mi volt korábban. Hány hasonló személyiségű vezér kereste a belső ellenségeket a korábbi barátjai között...Most még keresni sem kell, itt van és ha ellenségeskedik, ellátják a baját.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.11.30. 12:53:57

@Rezsicsökkentő Hapcibenő: mert torokgabor azt mondja, hogy van háború, és miért? mert csak.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.11.30. 13:10:20

@Kata Pokrivcsák:
Khmmm, korábbi exfideszes potentátok tömegeit látod börtönben?
Vagy még soha senki nem fordult szembe Orbánnal?

Az jó dolog egyébként, ha az ember nagy határozottsággal és belső meggyőződéssel képes valóságtól elrugaszkodott dolgokat állítani... 1szer volt 1 nő, akibe ezért szerettem bele...

Kata Pokrivcsák 2014.11.30. 13:35:26

@Hepci: Azok közül a potentátok közül egy se volt olyan ismert, mint Simicska. Simicska nem egyszerűen egy ember, mint azok az exfideszes potentátok, hanem a kisemberek számára egy negatív jelkép. A börtönbe sem az embert zárják, hanem a jelképet. Hodorkovszkijnak nem volt valós bűne, mégis bezárták, mert az egyszerű oroszok számára egy negatív jelkép volt, aki elleni fellépésssel népszerűséget lehet szerezni. Olvasd el Tasnádi Péter a fidesz börtönében című könyvét. Az is 14 éve egy Hodorkovszkij ügy volt nagyon kicsiben, ahogy tálalták a nyilvánosságnak, még az első fidesz kormány idején. Azért kapott túlzott nyilvánosságot, és voltak olyan túlzottak az intézkedések (pl éheztetés)amilyenek, mert Tasnádiban is meglátták annak idején a bűnözés jelképét, amit az embereknek mutogathattak és egy szándékosan túlzottan nyilvános és túlzottan szigorú eljárást folytathattak, népszerűségszerzés céljából. Példát fognak Simicskával statuálni. Az általad említett potentátok egyszerű politikusok, nem olyan jelképek, mint Simicska, vagy Tasnádi. És mindegy hogy az aki jelképként ilyen célra felhasználható, az fideszes-e vagy nem. Lényeg az, hogy az emberek számára utálatos, és ha fellépnek ellene, azzal népszerűséget szereznek (vissza)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.11.30. 13:39:56

@török gábor:
ó hát én szívesen megválaszolom a kérdéseit:

"most már csak azt a kérdést kell megválaszolni, hogy az elmúlt években miért nem lettem egyik sem. hogy miért nem vagyok egyik párt fizetési listáján sem."

hát ezt találni róla a neten:

"Az egyetem alatt egy tudományos dolgozat kapcsán a Fidesszel és az SZDSZ-szel kerültem kapcsolatba, ezután adódott lehetőségem az SZDSZ-frakció mellett dolgozni 1998-tól 2001-ig.

Sólyom László, akinek a tanácsadó testületében részt vettem, de az inkább értékrendbeli vállalás, politikai-ideológiai azonosulás volt, mint pénzkereset.

Sólyom volt az aki Alkotmánybírósági elnökként elkaszálta azt a kicsi kis lusztrációt is (zétényi-takács), amit sikerült volna kipréselni az MDF-ből. (vagy csak látszat miatt hozták, hogy legyen mivel takarózni "mi megpróbáltuk a tavaszi nagytakarítást", vagy tényleg volt még pár normális MDF-es akkor még a pártban, bár zétényi elég gyanús.)

Legrégebbi ügyfeleim: az OTP vezérigazgatója, Csányi Sándor (!) és Hernádi Zsolt (!), a Mol első embere. Ügyfelem még Varga Mihály, aki a KÉSZ Holding (Közép-Európai Építő és Szerelő Kft.) vezetője, és aki onnan is beazonosítható, hogy a cége támogatja a blogomat."

magyarnarancs.hu/belpol/torok-gabor-politikai-elemzo-interju-85790

csányiról írtam, hogy mindkét párthoz lehet kötni, és olyan jó elvtárs volt, hogy megkapta az otp-t is, biztos szerették egymást fekete elvtárssal. dehát orbán apja se a két szép szeméért kapott bányákat. gyurcsány és bajnai se a tehetségük révén lettek milliomos-milliárdosok.

az egymást soha el nem számoltató, az mszmp hivatalos utódpártja, az mszp, meg a(z elszámoltatást sem végző, lusztráció-ellenes, szabadságtéri vöröscsillag fenntartó, ügynökaktákat sem méltató, "majdnem beszervezett" orbánnal az élén álló) fidesz különbözik egymástól?

mert ha valaki ezt hiszi, akkor tényleg függetlennek nézheti törököt

de ez valójában csak egyet jelent: török a posztkommunista hatalmi elit tagja. vagy korrupt vagy pszichopata, akinek nincsenek morális érzékelései. szerintem utóbbi.

mi volt még a kérdés?

" biztos nem voltam elég tehetséges egyikhez sem. de akkor hogy leszek a jövőben? "

Jó okom van feltételezni, hogy a következő időszak eseményei megválaszolják ezt is. jaj.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.11.30. 13:50:21

@Kata Pokrivcsák:
Tasnádi nem a bűnözés jelképe volt, hanem bűnöző.
Simicska ehhez képest decens úr, aki nagy eséllyel olyan ügyesen intézte a pártja - khmmm - kreatív gazdasági akcióit, hogy az ellenérdekelt kormány se talált fogást rajta.

Nekem úgy tűnik, hogy kevered a búbos bankát a kúrós Blankával, de tényleg oly mindegy, sokan sokféle hozzáadott értéket termelünk itt a blogon. :D

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.11.30. 13:50:46

@török gábor: tehát a mai világban ilyen mondatot kinyögni: "miért nem vagyok egyik párt fizetési listáján sem?", hogy csak az lehet pártos, aki pártok fizetési listáin van ---

ez vagy teljesen korrupt cinizmus, vagy teljes tudatlanság, mindegy melyik, de az biztos hogy teljesen alkalmatlan bármilyen szerepre. akkor azért alkalmatlan!

csányi és a lisztesképű hernádi teljesen buta embereket alkalmazna? haha. kell nekik a naiv imázs? :) kell nekik ennyi a világképükhöz, hogy hizlalják a májukat? haha :)

Kata Pokrivcsák 2014.11.30. 14:04:49

@Hepci: Az lehet, de akkor a többi bűnöző elleni eljárást miért nem közvetíti naponta a tv, mint ahogy tasnádiét közvetítette ? Mert a többi bűnöző nem olyan ismert mint Tasnádi, jelképként nem használható. Nem az a lényeg a fidesz számára, hogy bűnöző, hanem az, hogy emellett ismert és ezért a bűnözés jelképeként is használható a kisemberek számára. Bűnöző legyen, vagy bűnözéssel gyanúsítható legyen, és hírhedt, azaz negatív értelemben közismert legyen, ezektől lesz jelkép.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.11.30. 14:15:27

@török gábor: amikor fontolgattam az indulást, akkor az volt a vád, hogy micsoda egy köcsög hatalommániás vagyok, miért nem maradok a kaptafánál, és mit akarok én a politikában. most meg az a gond, hogy miért nem indulok, hogy merészeltem így dönteni"

és persze mindegyik ugyanazon ember volt..
teljesen értelmetlen felvetés, a szokásos szociopata ködszurkálás már megint.
logikailag is téves:

a.te.ervelesi.hibad.hu/kozeputas-erveles
/kozvelekedesre-hivatkozas
/hamis-dilemma
/hamis-okozat
/hamis-kompozicio-vagy-felosztas
/szemelyes-ketely
a.te.ervelesi.hibad.hu/mazsolazgatas
a.te.ervelesi.hibad.hu/lenyegtelen-konkluzio

és ez tán mind jellemző rá. "csak ennyi" logikai hiba van egyetlen, egyszerű törökgábori mondatban.

(sok linket nem enged a blog.hu)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.11.30. 14:17:27

@Kata Pokrivcsák:
Szeretsz fogadni is, nem csak határozott (j)elképzelésekkel rendelkezni?
Felajánlok általad választott szeszt (bor, etc.) a 3-5000 forintos sávból, ha Simicskát bármikor így fogják mutogatni a tévében a jelenlegi kormányciklusban idején.
Ha nem, akkor meg én választok valamit kedvemre.
Így okés lesz?

Kata Pokrivcsák 2014.11.30. 14:25:50

@Hepci: Keresd meg Habonyt és fogadjál vele. Ugyanazt fogja mondani szerintem a jelképekről és az emberekről, mint én, és tőle sokkal több pénzt fogsz kapni, ha igazad lesz, és mersz vele fogadni.. De ne ebbe a sávba, mert ki fog röhögni. Vagy milliomos leszel, vagy hajléktalan.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.11.30. 14:38:08

@szoja122: "Nem értem, hogy sokan nem értik azt, hogy mi a motiváció, mi az oka Simicska bejelentésének. Ő nem azt mondta, hogy indul, csak annyit mondott, hogy fontolgatja, amiből több irányú visszalépés is lehet. Vagy visszalép, vagy valakit helyette elindít a helyiek közül. "

ja, a legújabb, hogy Török Gábort akarta indítani maga helyett; csak Török nem vállalta :D

nincs simicska-harc, azért mert fontolgat, simán fontolgathat kamuból is. szerinted simicska nem volt párttag? őt nem tudták betörni! ezért jó a viszonya a népszabi tulajdonosával is

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.11.30. 14:44:33

@Bafana: "Gábor! Veszprém egy igazi daráló, és ezt nagyon jó érzékkel láttad meg! Jó ötlet volt az indulás gondolata, de még jobb az időben történt visszalépés. Ezt komolyan így gondolom"

igen, Gábor bölcs. mindig bölcs , akármit csinál. két ellentétes dolgot csinál egymás után! NEM BAJ! JÓ DÖNTÉS VOLT MINDKETTŐ! :D
már jönnek megint az ész nélkül szalutáló majmok, látom.

mint a jó focijátékos! rakjuk csak a pályára, hogy győzzön a csapatunk, de nem! visszalépett mert izé, az ellenfél (vagy a saját? ) csapatba egy még "jobb" játékos jött. de nem baj, jó ez is, hadd nézzünk színvonaltalan meccset? :) emberek mi a fene van feletek , írni-olvasni tudtok, gondolkodni nem?

korábban ulrike 2014.11.30. 14:46:19

@teevee: Ez jó, ez elemzés.
Még mindig állni látom saját kérdésem (kételyem), persze nem kell megválaszolni. Mi a fenének van erre az "talán egész indulok a választáson" játékra Simicskának sikere, ha akár a kiegyezést, akár a háborút kivitelezheti enélkül is. Másként mondva, amit ő Orbánnal megtehet, ahhoz nincs szüksége erre. Mintha nem is maga az indulás volna a fontos, hanem a zavar, mit a bejelentés okoz.
Ha esetleg üzleti síkra is kiterjesztjük a vizsgálódást, akkor feltételezhetjük, a Simicska cégek némelyikének a honi piac már nem elég. Orbán protezsé (vagy csináló) hátérrel nem sok reménye van nemzetközi gazdasági versenybe beszállni. Bizonyítania kellene valahogy, hogy kész a független szabad versenyre a nemzetközi porondon. Ehhez egyrészt régi ruháját jó hangosan (esetleg némi károkozás kíséretében) le kell dobnia, hogy azok a külföldi gazdasági körök, akik törleszteni szeretnének Orbánnak a sok jóért, bevegyék Simicskát a branchba legalább a szóba állunk vele szinten.

korábban ulrike 2014.11.30. 14:48:14

@teevee: Bocs, nem sikere, hanem szüksége a 'játékra Simicskának' résznél.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.11.30. 14:51:45

@Gomezke: hát kontrát mutathatok én is
kkbk.blog.hu/2014/11/25/torok_gabor

@tölgyes: "Vegyen példát Karácsony Gergelyről. Róla a vádak - ha igazak, ha nem - leperegnek. Őt az sem zavarja a politizálásban, hogy azt se tudja, hol van és kiket képvisel"

:D

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.11.30. 14:58:02

@teevee: a Fidesz megrendült belülről, nem tudja kezelni az oligarcháit"

nem a fidesznek vannak oligarchái, hanem a posztkomcsi oligarcháknak van fidesze (és mszp-je). a kéz ami ad, felette van a kéznek, ami kér.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.11.30. 15:00:04

@teevee: illetve mészáros lőrinczet ha oligarchának veszed , akkor igazad van, én most nem vettem bele, mert ő tényleg csak egy pincsikutya, szerintem csupán stróman, aladár.
csányi, demján, apró-klán, simicska az igazi oligarcha. nekik vannak pártjaik.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.11.30. 15:09:45

@Kata Pokrivcsák: Példát fognak Simicskával statuálni."

:) maradjál már.
inkább olvasgasd ezt : tasnadipeter.com/
nézd meg az autót ami zemplényi györgytől kapott :D
"Gyuri akkoriban mindahetó volt, ktűnő gazdasági és politikai kapcsolatokkal"

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.11.30. 15:28:35

@korábban ulrike:
akár a háborút kivitelezheti enélkül is. Másként mondva, amit ő Orbánnal megtehet, ahhoz nincs szüksége erre. Mintha nem is maga az indulás volna a fontos, hanem a zavar, mit a bejelentés okoz."

ezt nagyon okosan látod.

a külföldi terjeszkedésbe nem látok bele, de nincs szükség ruhatépegetésre, ezért vannak a strómanok és offshorok.

NYJetsTD 2014.11.30. 15:28:55

@török gábor:

"most már csak azt a kérdést kell megválaszolni, hogy az elmúlt években miért nem lettem egyik sem."

Girosz sem úgy kezdte, hogy egyből eladta magát. Lassanként lett prosti...

"hogy miért nem vagyok egyik párt fizetési listáján sem. miért nincs erről semmi infó."

Se a Századvég, se a Hír tv nincs rajta. Aztán mégis hogy forog a business...

"persze, biztos nem voltam elég tehetséges egyikhez sem. de akkor hogy leszek a jövőben? jaj... :)"

Sosem a tehetségeddel volt gondod, hanem a bátorságoddal. Pedig az elmúlt évek "majd meglátjuk" elemzései ellenére is kedvelünk téged. Csak mostanra te is megszoktad és természetesnek vettél olyan történéseket, melyek a demokráciával összeegyeztethetetlenek.
Mégis kinek kellene felhívni ezekre a figyelmet? A korrupt pártoknak? Bözsi néninek a faluvégről? Az oligarcháknak?
Bármennyire is kényelmetlen, de neked Gábor. Mikor közéleti szerepet vállaltál, megnyerted ezt is.
C'est la vie.

NYJetsTD 2014.11.30. 16:09:16

@török gábor: ja és még valami.
Lajos nem fog elindulni a februári választáson. Erről még gondolkodni is felesleges. Csak veszítene rajta. Ha tényleg igaz a háború kezdete, akkor majd máshol talál fogást. Ha pedig csak színjáték az egész, akkor szépen beszopta az egész társadalom és ezek visongva röhögnek mindenkin. Végül is mindegy, mivel túl sok info és túl sok pénz van ebben a történetben, gyanítom inkább kiegyeznek döntetlenben. Egy időre.

livengood 2014.11.30. 17:10:05

@török gábor:

Ugyan már! A többség, a túlnyomó többség! lelkesedett és támogatott. Ellenőrizd. Ez így mellébeszélés:

"abban a három napban, amikor fontolgattam az indulást, akkor az volt a vád, hogy micsoda egy köcsög hatalommániás vagyok, miért nem maradok a kaptafánál, és mit akarok én a politikában. most meg az a gond, hogy..."

Jaj Gábor! Csak legalább te ne csináld ezt. Én speciel támogatom, hogy visszaléptél, de légy velünk meg magaddal is őszintébb.

Bafana 2014.11.30. 17:58:03

@tesz-vesz: Amikor bedobta az indulást, csak egy jelölt lett volna a sok közül. Utánna jelentette be Simicska az indulását, ezek után volt egy bölcs döntés a részéről. Itt nem a "szarutáló majmokról" szól a történet.

inreallife 2014.11.30. 18:25:35

@NYJetsTD: bocsánat, ne feledd a hosszúbájtok éjszakáját... tudod, az csak egy olyan lista, mint amikor annó antal belengette az ügynöklistákat. orbán eddig is egy báb volt, aki megpróbált önálló útra térni, mostmeg előjött a paraván mögül a bábmester és csodálkozik mindenki...

livengood 2014.11.30. 18:44:53

Orvosok tüntetnek Moszkvában: "На войну хватает, а на медицину нет!" - "Háborúra jut, gyógyszerre nem!" Több ezres tömeg. Ez ma nem semmi Putyin birodalmában. Az összes ellenzéki formáció és párt támogatása mellett.

Érdemes megnézni a transzparenseket. Putyint bíráló plakátok alig vannak, de keményen beszólnak. "Экономь на войне, а не на врачах." - "Takarékoskodj háborúra, ne az orvosra." www.echo.msk.ru/blog/echomsk/1446630-echo/

Ezt meg olvasni: www.novayagazeta.ru/society/66316.html

NYJetsTD 2014.11.30. 18:49:31

@inreallife: Ezért is mondom, hogy előbb-utóbb ki fognak egyezni.

Lajos mindent tud Orbánról, a fideszről, de ezt csak szelektíven csepegtethetné, mert különben őt is megfingatnák korrupcióval, csalással. Vagy a Hír tv kideríti róla, hogy egyszer vörös!!! rózsát vitt ajándékba...
Ovi kezében pedig ott a hatalom, amit szinte személyesen irányít.

Róka fogta csuka ez az egész ügy.

Ráadásul semmit sem tudunk a másik nagy mókamesterről, Csányiról, aki szintén mindenhova pozicionálja magát. Mi van, ha ő is mozgat pár szálat a marionett játékban?

korábban ulrike 2014.11.30. 19:11:19

@livengood: Nem háborúra, hanem a háborún. (A háborún spórolj, ne az orvosokon.)Lényeges különbség.

korábban ulrike 2014.11.30. 19:16:50

OK, itt csámcsogunk Simicskán, Orbánon, meg Törökön. Pont ezt akarták elérni Török közreműködésével. Röhej, milyen marhák vagyunk, nem kéne felülni ilyeneknek. Én magam ki is regisztrálok TG blogoldaláról. A társaságot hiányolni fogom. Egy kalappal mindenkinek.

livengood 2014.11.30. 20:11:35

@livengood: Ahogy @korábban ulrike: kijavított, helyesen: "A háborún spórolj, ne az orvosokon."

Köszönöm. :)

inreallife 2014.11.30. 20:22:51

@nevetőharmadik: én megértem tg-t. jóval több bizalmas háttérinformációja van, mint amennyit kitereget a blogján. néha próbál a sorok között írni, máskor akkor semmitmondásba kezd, hogy maga sem tudja, hogy mi van vagy mi nincs. valami mindig van, csak nem írhatja le. ennek a taktikai visszavonulásnak is egy magyarázata lehet:

fröcsögni fog a szar.

és olyankor nem jó a közelében lenni. állítólag már a magyar nemzet meg a hírtv sem a régi, több friendly fire-t is csináltak már. simicskának nem tetszik, hogy a cigányok (orbán és lézer) egymás között leosztják azt a lóvét, amit ő is ellophatna.

tg nagyon helyesen tette, hogy nagy látványos hátra arcot csinált, így ő biztosan nem lesz ott a pofozkodásban. mert az lesz. a kérdés, hogy behódol-e a fidesz vagy sem. és ez már csak részben orbán döntése, mert a feltörekvő központi költségvetés dézsmálók már követelik a jussukat. ez van, amikor túl sokan akarják ellopni a kevés ellopható pénzt. orbán meg közben megnyálazná a saját tökét, mikor maghalja, hogy varga 300 milliárdos lyukat varázsolt a 2015-ös költségvetésbe. nemhogy se erre, se arra nem tud dönteni, hanem a helyzet az, hogy a kassza üres, és a kétféle hátország kéri a zsoldot. egyiket sem tudja kifizetni.

stílszerűen azt lehetne mondani, hogy tetszettek volna kevesebbet lopni...

tölgyes 2014.11.30. 20:34:45

@inreallife: TG-t én is megértem. Csak egy kérdés vetődik fel: elindulása előtt nem volt több információja?? És ugyan mi változott elindulása után.

Ennyi információ birtokában döntés után kár volt változtatni. Persze az lett volna a bölcsebb, ha nem indul, de ha már belevágott.:)Elevenen fel nem falták volna!:)

Ha férfi vagy, légy férfi,
S ne hitvány gyönge báb,
Mit kény és kedv szerint lök
A sors idébb-odább.
Félénk eb a sors, csak csahol;
A bátraktól szalad,
Kik szembeszállanak vele...
Azért ne hagyd magad!
.
.
.
Ha férfi vagy, légy férfi,
Függetlenségedet
A nagyvilág kincséért
Árúba ne ereszd.
Vesd meg, kik egy jobb falatért
Eladják magokat.
"Koldusbot és függetlenség!"
Ez légyen jelszavad.

inreallife 2014.11.30. 20:40:55

@szoja122: szerintem meg a fidesz már megrendült, kapott egy jobb-bal (ózd-újpest) kombinációt, miközben véres fejjel tántorog és próbűl a kötél kapaszkodni, amikor már a nézők (tüntetések) is tojással dobálják, meg a szponzor (eu-usa) is ordít, hogy mi a faszt csinálsz üsd már ki.

simicska szerintem meg akarja menteni a jól bejáratott maffiarendszerét, ahol a politika és a gazdaság (ami valójában az övé) egybefonódott, és köznapi nevén fidesznek hívnak. csak hogy orbán meg a sleppje nem adja a fideszt. hogy orbán csinálta-e a fideszt, vagy simicska, arról maximum a bennfentesek tudnának nyilatkozni, de a székházeladás az tipikus simicska módszer volt, nélküle nem lenne ma fidesz, sőt még kormányra sem került volna. ha az apehes listán be vannak karikázva a ki áll hozzám színnel a képviselők, amiben biztosak lehetünk, akkor már csak az a kérdés, hogy az adj uram katonát ki fogja megnyerni. én simicskára voksolok, ha a szép szóra nem hajlanak, akkor majd odacsap az asztalra. ezt láttuk most. ez volt a figyelmeztető lövés...

tölgyes 2014.11.30. 21:29:10

@inreallife:
Én azt gondolom, hogy ez a boksz hasonlat kínjában született. A fidesz nem Ózdtól és nem is a IV. kerülettől rendült meg. Az sem biztos, hogy a megrendülés valódi. A tanácstalanságból és bizonytalanságból, de még a belső harcokból sem következik, hogy megrendült. Ez csak amolyan gyurcsányi lázálom. Ma még pontosan azt sem látjuk mekkora ez a belső zavar...Legfeljebb azt mondhatjuk, hogy 2018-tól lesz esélye az ellenzéknek a győzelemre, ha összeszedi magát.
Olyat ugyan nem lehet írni, hogy 2018 előtt semmi esély a változásra, mert mindig jöhet valami új és váratlan fordulat.., de önmagában a kormányzást Veszprém elvesztése sem rendíti meg.

inreallife 2014.11.30. 21:46:37

@NYJetsTD: bocsi, de a hír tv is simicska érdekeltség. ráadásul az öreg szépen eltüntette a nyomait a törvénytelen akcióinak már meglehetősen régen, az újabb orbán regnálás alatt meg törvényesen működnek, mégha a lopás szót is használjuk rá. ellenben lehet egykét terhelő infoja egykét emberről. és ha elkezdi lekapkodni az emberek a fideszes sakktábláról, neki nem fog fájni, hiszen mostmár körön kívül van ő is...

inreallife 2014.11.30. 22:01:48

@tölgyes: most őszintén, az tudva volt, hogy megy a háttérben a harc, ő is pedzegette finoman az oldalán, amire mindenki pártállástól függően reagált, a fideszesek az "álmodik a nyomor" formulát használták, az ellenpólus meg "naénmegmondtam"-mal válaszolt. arra viszont 10 millió emberből senki sem gondolt, hogy simicska jelzi a szándékát az indulásra. kvázi emelve az amúgy sem csekély téten. ott tg-nek nincs helye, ahol éppen leszámolás történik. legalábbis nem akart az áldozatok listáján előkelő helyet elfoglalni...

inreallife 2014.11.30. 22:18:54

@tölgyes: hát én azt látom, hogy nagyon befordultak. cigányszállítással meg listás ripacsokkal elértek egy kemény 2. helyett ózdon, 60-30-ra kikaptak. ez már nem a tisztes helytállás, hanem a csúnya verés kategória. aztán újpesten az az mszp vert rájuk 50-30-ra, aki 14 éve egyetlen időközin sem bírt nyerni, egy erősen kommunista kötődésű emberrel, pedig annál rosszabbat már választani sem lehetett volna.

a belharc mostmár nyilvánosságot is kapott, nem olvasok mno-t, meg a hírtv szarait sem tallózom be, de ismerősök mondták, hogy már onnan is mennek a mélyenszálló ütések. nem kell itt nagy dolgokra gondolni, elég egy riporter, aki visszakérdez, hogy miért nem 2010-ben forintosították a hiteleket, MIÉRT VÁRTAK EDDIG? puff neki, magyarázni lehet, a megfogalmazott kérdésnek álcázott kijelentés meg voksokban mérhető.

a belső zavar meg egyenesen vicc. be akarják vezetni a netadót, mindféle hatástanulmány nélkül, ahogy szokták. majd ökörködnek, hogy finomítják stb. majd jön a vasárnapi bezárás, a nagykerek pénzei stb, közben meg varga benne hagyott egy 300 milliárdos lyukat a költségvetésben, amivel nem tudnak mit kezdeni. igen, ez valóban nem utal zavarodottságra.

egyik nap még a ruszkikat smárolja a viktor másnap meg kijelenti, hogy nem akar közös határt a szovjetekkel (!!!). szerintem elszédültek már szélkakasként, már maguk sem tudják mit csináljanak. lézerjani úgy nyalt az "amcsi barátainknak", hogy már egy kívülálló is sírvafakadt tőle, nemhogy egy "mocskos imperialistákon" szocializálódott fideszes birka.

mostmeg simicska belehugyozott az állóvízbe, és senki nem tud mondani semmit, várják haza a nagyvezért, hogy mondjon ő valamit. meg mondja meg, hogy mi legyen a költségvetéssel, meg mondja meg, hogy ki mit hol miért. a mikromanagment iskolapéldája, meg a rövidtávú hatékonyságának az összeomlása középtávon, épp annak az iskolapéldáját látjuk. omladozni látszik a tévedhetetlen vezető imázsa, ráadásul lehet, hogy grazi kerülővel megy csak vissza budapestre, miután a klinikán megkapta a beöntését.

nem, tényleg minden rendben van, csak az ellenzék hisztizik, külföldnek álcázva magukat, a gazdasági menekültek alig várják, hogy megnyissák a határokat visszafele is, az ottmaradottak sétálgatnak a tereken meg a hidakon keresztül, mert jó a levegő, orbán házának a környékét február végéig műveleti területté nyilvánították, és csak trollok örömködnek a fórumokon... ha te mondod... :)

tölgyes 2014.11.30. 22:24:18

@inreallife: Egyetértek Önnel! Azt nem lehetett tudni, hogy ki-mindeki fog indulni Veszprémben. Azt lehetett tudni, hogy Veszprém fontos lehet a fidesznek. Tehát tudható volt, hogy itt kiélezett harc lesz. Ezen Simicska esetleges indulása nem változtatott, de ennek nincs is befolyása a rajta kívül indulókra.

Ráadásul még azt sem tudjuk Simicska indul-e. Még csak felvetődött az indulása. Szerintem nem fog indulni, mert szép csendben ki fognak egymással egyezni.

TG mint áldozat????Ugyan miben lehet áldozat. Elüldögél az egyetemen, mint eddig. Írogat néhány cikket, mint eddig. Én nem gondolom, hogy veszélybe került volna az indulási szándéka miatt..

tölgyes 2014.11.30. 22:30:15

@inreallife: Nem tartom kizártnak, hogy a mostani vereségek egy trend kezdetét jelentik, mégsem értékelném túl ezeket a vereségeket. Én inkább azt látom, hogy a vereségek és a belső zavar mögé sokan odaképzelik a vágyaikat és azt reális esélyként, lehetőségként tüntetik fel.

inreallife 2014.11.30. 22:37:26

@tölgyes: februárban, egy kimondott fideszes körzetben kapott 3. pofon után már hajlandó vagy a látottakat értelmezni?

tg-nek meg félre kellett állnia, mert bárki nyer, bárki veszít, mindenki benne fogja látni a "köcsögöt", aki miatt nem sikerült nyernie. megvallom őszintén én nem lennék se orbán, lézerjani, se simicska ellensége. még a szikráját is kihagynám, hogy haragudjanak rám. és ne felejtsük el, hogy az induláson lamellált, kicsit megfuttatta magát a médiában, gondolom kapott is pár meghívást innen onnan, hamár ilyen lepukkant kampány meg választás volt, legalább csordogált befele valami a kasszába. de mártír nem akar lenni, nem hibáztatom érte...

tölgyes 2014.11.30. 22:53:22

@inreallife:
Egyetértek Önnel! Azt nem lehetett tudni, hogy ki-mindeki fog indulni Veszprémben. Azt lehetett tudni, hogy Veszprém fontos lehet a fidesznek. Tehát tudható volt, hogy itt kiélezett harc lesz. Ezen Simicska esetleges indulása nem változtatott, de ennek nincs is befolyása a rajta kívül indulókra.

Ráadásul még azt sem tudjuk Simicska indul-e. Még csak felvetődött az indulása. Szerintem nem fog indulni, mert szép csendben ki fognak egymással egyezni.

TG mint áldozat????Ugyan miben lehet áldozat. Elüldögél az egyetemen, mint eddig. Írogat néhány cikket, mint eddig. Én nem gondolom, hogy veszélybe került volna az indulási szándéka miatt.. Nem tartom kizártnak, hogy a mostani vereségek egy trend kezdetét jelentik, mégsem értékelném túl ezeket a vereségeket. Én inkább azt látom, hogy a vereségek és a belső zavar mögé sokan odaképzelik a vágyaikat és azt reális esélyként, lehetőségként tüntetik fel.

. Februárban sem tudok többet elismerni annál, amit már leírtam. 2018-ban esélye lesz az ellenzéknek a győzelemre, ha összeszedik magukat.

Ami TG-t illeti. Ezt írtam 2014.11.25. 22:53:58 - kor
„@nyünyüge: Ő is olyanba kezd, amihez nem ért.:) Én nem tudom miért lesz jó neki, ha ellátják minden baját.:) „

27-én ezzel egészítettem ki: "Azt azonban még én se gondoltam, hogy politikai pályafutása a harmadik napot sem éli túl. Ez olyan nagy fokú politikai alkalmatlanságra vall, ami engem is meglepett."

Amit Ön leírt, az mind tudott volt Simicska indulása előtt is.

Mi lehet mégis???? Ha már fantáziálunk, fantáziáljunk. Habonyék nekimentek Simicskáéknak, korábban Lázár Csányinak. Csányi és Simicska összefogott, hogy megvédjék magukat. Ha Csányi támogatta TG-t, ahogy pletykálták sokan, akkor ő bíztatta, majd visszahívta TG-t. amikor megtudta Simicska szándékát! Mindez minden valószínűséget nélkülöző fantáziálás, vagy elemzés politológus módra.:)

Vagyis azt történt TG-vel, ami Ortutayval történt 1949-ben. Rákosi azt mondta neki: „Ortutay elvtárs! Te voltál a demokrácia véres kardja. Most visszatolunk téged a Te hüvelyedbe.”

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.11.30. 22:56:36

@Kata Pokrivcsák:
No, ez a megmondás nem éri meg neked 1 palack középkategóriás bor árát? Csalódott lennék, ha meglepne. :)

Habony valami istenség lehet neked... sajnos én úgy látom, hogy SLajos cipőfűzőjét is csak akkor köthetné meg, ha engedélyt kap rá.

2014.12.01. 07:18:51

Azért ne vicceljünk már azzal, hogy elkezdünk egy simicskaféle enyves kezet támogatni bármilyen formában is, a szintén lopós fidesz csürhével szemben?
Ennyire nem fordulhatott ki még a világ magából!

fvipera 2014.12.01. 09:52:13

lajost és orbánt a nap végén sittre vágjuk, vagyonukat elkobozzuk. minden más elmélkedés csak játék a szavakkal, felesleges okoskodás.

inreallife 2014.12.01. 13:26:38

hajaj, nagy a baj. a tesóknál beindult a privatizáció...

index.hu/gazdasag/energia/2014/12/01/bajban_az_oroszok_kezdodik_a_kiarusitas/

mit mondana erről a fényesszemű egyetlen és igaz vezérünk? ez nem a köz vagyonának az elherdálása? ez lesz a követendő út? oroszország megint megrogyott, most kezdődhet a pávatánc, hogy magyarországot nehogy magával rántsa. nem lesz itt hitel sem a paksra, még annyi pénzük sem lesz, hogy ne fagyjanak meg tömegével...

ja és tüntető orvosokkal sem igen lehet mit kezdeni. legalábbis lecsukni meg elüldözni őket nem tűnne racionális lépésnek, és a kormányokkal szemben bennük jobban bíznak az emberek is. most putyin vagy megvadul, vagy bekushad orbánosan... :)

inreallife 2014.12.01. 13:35:33

@tölgyes: amikor a lisztferihegyről döntöttek, akkor mi is lett a bizottsági tagokkal? egy piszlicsáré ügyről beszélünk és annak a következményeivel. ne magadból indulj ki, amikor csak a postást várod a nyugdíjjal és karriered már nincs, tg-nek ez a hivatása és 2 perc alatt kihúzzák a szőnyeget alóla, ha akarják, ellehetetlenítik két perc alatt. megjegyzem így is borotvaélen táncol, ha a velünk van, vagy nincs velünk rendezőelv mentén nézzük. de egyelőre, érzésem szerint ki tudta hozni közel döntetlenre. mérsékeltként próbált közelíteni ehhez a témához, a politikai vonatkozásoktól mentesen, ami valljuk meg simicska belépésével ellehetetlenült...

inreallife 2014.12.01. 14:22:43

@tölgyes: ez azért lehet, mert nem érted, hogy mi folyik a nagyvilágban. te bagatell dolognak tartod, hogy kitiltottak 6 ember az usából, míg bármilyen szakértőt, vagy elemzőt megkérdezel, az a "politikai atombomba" és társai kategóriás szavakkal jellemezné a szituációt. a második csapatnak van igaza.

ugyanez a helyzet a simicska indulásának a meglebegtetésével. a fidesznek ez olyan gyomros volt, amiből nehezen tud felállni. pedig csak egy bagatell dolog mi? ez kb egy levágott lófejjel egykategóriás üzenet volt. nem baj, ha nem érted, nem is neked szánták. ellenben az világosan látszik, hogy a tüntetések, az usa általi megleckéztetés és az igen durván elbukott (sokan a megdöbbentő szót használják) utáni ütések miatt támolygó fideszt a lehető leggyengébb pillanatába szúrta hátba a simicska.

a helyzet az, hogy fidesz már nehezen mutat olyan csoportot, aki a megmaradását akarná. max a tűz közelében lévők és családjaik, a fizetett cigányok, meg a rezsicsökkentéssel beszopatott nyuggerek. aztán kifújt. még erősnek hiszik magukat, a propagandát nyomatják tovább, mintha mi sem történt volna, valójában pedig gőzük sincs, hogy mit csináljanak, mert eddig sem csináltak mást és eddig működött.

a legnagyobb poén az lenne, ha simicska azt mondaná, hogy legyen már végre piacgazdaság, söpörjük el a fideszt. most, hogy a cégbirodalma bőven versenyképes, már nincs szüksége rájuk. pláne, ha páran be is szóltak neki, akkor akár személyes indíttatású is lehet a háború. akkor pedig nagyon bajban van a fidesz. vagy a paprikajancsit, meg az 5kerbohócot állítja a szőnyeg szélére, vagy simicskával húznak ujjat, akinek nem kell a szomszédba mennie, ha valakit gátlástalanul meg kell leckéztetnie. ő már nem nyer és nem veszít azzal, ha a fidesz a helyén marad....

szerintem már egy békemenetet sem tudnának rendesen leszervezni simicska nélkül. nem tudom min rúgták össze a port simicskáék, de szerintem lézer meg okostóni a másik oldalon keménykedik, ismerve a szintén gátlásos viselkedésüket. egyébként igen, saját oligarchái fogják eltaposni a fideszt, mert bosszantóan szarul kormányoznak, mégha a néppel el is tudták hitetni, hogy csak akarni kell és jó lesz az. akarni azt a wc-n kell maximum...

graycivil 2014.12.01. 16:28:10

"Elegem van a lúzer Orbánból

Szerettük Viktort, mert sütött belőle a tehetség, első kormányzása alatt fejlődött a polgári Magyarország. A 2002-es vereséget méltánytalannak éreztük, és alig vártuk, hogy visszatérjen rendbe tenni azt az istállót, amivé a komcsik züllesztették az országot. Ehhez a közös munkához kellett ő mint vezető, mi pedig sok millióan adtuk volna a munkánkat, szorgalmunkat, tehetségünket. "

elegemvan.blog.hu/2014/12/01/elegem_van_a_luzer_orbanbol

"Aztán kiderült, hogy óriásit tévedtünk. Először a semleges szakembereket hajtotta el, aztán a Fideszhez lojálisakat, végül a Fidesz szakpolitikusait is. Mert majd ő megmutatja! Hát úgy néz ki nem sikerült. De miért züllött le ennyire ez az ember?" F.Y!DESZ

nyünyüge 2014.12.01. 17:48:19

OFF:

a fidesz frakció a vasárnapi zárvatartás mellé állt, sőt szigorította az eddigi tervezetet.

Ez a kormány-kormánypárt rendre úgy működik, mint a rendőrség --- megkezdett intézkedést akkor sem hagyunk félbe, ha egyébként már megalapozatlannak tűnik a dolog.
Sőt. Ráerősítünk, mert nem mutatkozhatunk bénának.

Kata Pokrivcsák 2014.12.01. 18:18:25

Meg fogják bánni, hogy Habonynak más feladatot adtak (azóta mennek a tüntetések és nem találják a hangot az emberekkel). A bezárást Habony nem javasolta volna, mert konfliktushoz vezet az emberekkel. Nagyobb városokban hol vannak már családi üzletek ? Tom market, több százezer embernek 1-2 ? 10 ezer emberre jut egy, az utca másik végén lesz vasárnap a sor vége. Botrány lesz ebből ezt nem gondolták át. Az első ilyen vasárnap botrány lesz belőle, mert a városokban hiányoznak az ilyen egy embert foglalkoztató kisboltok, amennyi van, az az igények tizedét fogja tudni kiszolgálni. Óriási tumultus lesz és botrány. Akik ezt kitalálták, azoknak úgy hordanak mindent a szolgáik, azt se tudják, hogy hol van a bolt.

Kata Pokrivcsák 2014.12.01. 18:23:36

Ott esznek a hiltonban vasárnap azok akik kitalálták, meg a szolgáik csinálják nekik, nincsenek tisztában a viszonyokkal !!!

tölgyes 2014.12.01. 19:09:09

@inreallife: És íme: most KIHÚZTA MAGA ALÓL A SAJÁT TALPÁT! Mert más a politika, és más az elemzés és még inkább más az a politikai bulvár, amit TG űz. Beugrott, vagy beugratták egy dologba, amire nem volt felkészülve és most rosszabb helyzetben van, mint bármikor korábban. Ön bizonyára nem írogatna ilyen fellengzős dolgokat, ha végighallgatja Bolgár György és barátai beszélgetését a Klubrádióban.

Azt pedig nagyon idő előttinek gondolom, hogy maga máris iszik a lelőtt FIDESZ-MEDVE bőrére. Még el se indult a vadászatra, még azt sem tudja, melyik erdőben kellene keresni a medvét... és ez független attól, hogy mikor veszíti el, elveszíti-e a fidesz a 2/3-ot. A különleges helyzetek ritkán szoktak tartósan fennmaradni. A 2/3—ad különleges helyzetnek számít.

nyünyüge 2014.12.01. 19:23:38

@tölgyes:
Tölgyes úr figyelemmel kíséri BGY-t és barátait?
Ennyire ráér? BGY messze túl van a fénykorán, én sajnálnám rá az időt.
Fiatal követői a Lánchíd rádióban valamilyen Levente irányításával viszont ezerrel űzik az ipart.
SŐT.
Ha L.Simon szerint az ellenzéki sajtó hergeli a polgárokat, akkor a Lánchíd Lecsó c. műsorára nincs megfelelő szó. Mert az USZÍT szó az gyenge.

Kata Pokrivcsák 2014.12.01. 19:24:25

"Forrásaink Habonyt „egy szárnyaló”, kreatív figurának írták le, aki inkább intuitív: a megérzései alapján utasítja el vagy fogadja el a stábja ötleteit, esetleg bedob egy-egy javaslatot, amit aztán közvetlen kollégái vagy a Századvégben dolgozók továbbgondolnak, közvélemény-kutatásokkal megmérnek, fókuszcsoportokon tesztelnek. Részben ezért nincs konkrét munkahelye sem: gyakorta látni, ahogy belvárosi kávézókban, éttermekben tárgyal, továbbra is bejáratos a Miniszterelnökség parlamenti irodáiba. Éppen ezért többen úgy vélik, azzal, hogy egy konkrét és számon kérhető feladatkört kapott a miniszterelnöktől, kötöttségei lesznek, ráadásul azáltal, hogy Giró-Szász és stábja visszakerült a rendszerbe, korlátozták a mozgásterét."

Ami most van, az ennek az eredménye, ez előtt a döntés előtt nem történt tisztességes közvélemény mérés, abban biztos vagyok. Néhány, a hétköznapi élettől távol álló életet élő, urizáló vadászgató, boltba soha nem járó KDNP-s fejében ez megszületett, azoknak a fejében akiknek soha sem kell boltba menni. Az meg köztudott, hogy amit sajnos orbán viktor ultrakonzervatívoktól hall meg, azt általában szakemberekkel nem beszéli meg, hanem ellenőrízetlenül elkezd érte lelkesedni. Mindent megbeszél a tanácsadóival, Habonnyal, kivéve, ha ultrakonzervatív dolgot hall, mert azt akkor is keresztülviszi, ha népszerűtlen. Ebből nagy baj lesz.

tölgyes 2014.12.01. 19:55:33

@nyünyüge: Nézze! Van aki így tájékozódik, van aki úgy. Már 1990 előtt is több forrásból tájékozódtam. Erről a rossz szokásomról nem tudtam leszokni.

Egyébként: Önnel ellentétben én nem minősítettem se BGy-t, se a Klubrádiót se-se-se. Én csak olvasom, hallgatom nézem őket.

Kata Pokrivcsák 2014.12.01. 20:12:37

@Hepci: "Orbán Viktor kollégiumi szobatársának veszprémi esetleges szerepvállalásával kiderült, hogy az Orbán-Simicska háború nemcsak a sajtó hallucinációja. Fideszes politikusok eddig egyáltalán nem akartak megnyilvánulni a témában, most viszont már Simicska megjelenését csupán komolytalan viccként kezelik, és láthatóan egyáltalán nem tartanak tőle."

Nem bizony! Megmondtam !

Börtön lesz a vége ! Ők már tudják !

6.Lenin 2014.12.01. 20:13:23

@nyünyüge:

Ez melyik hvg ?
A videós?

Vagy van másik is?
Miket olvasol...(tájékozódsz)

Kata Pokrivcsák 2014.12.01. 20:15:00

Nyilvános eljárás, példát statuálás, példás ítélet !
És nagy népszerűség a Fidesznek !

Habonyt is azért helyezték át, hogy erre, a Simicska elleni kommunikációs offenzíva előkészítésére összpontosíthasson !

livengood 2014.12.01. 20:15:39

Конец!

A Déli Áramlatnak már is lőttek. Az olajár betesz az Orbán-Putyin haverságnak.

"Miután a kőolajtermelő országok szervezete (OPEC) a múlt héten úgy döntött, nem változtat a kitermelési mennyiségeken így nem kíván gátat szabni a kőolaj áresésének, világosság vált, hogy az Oroszország számára fő bevételt biztosítő kőolaj és földgáz ára csökkenni fog.

Putyin minden bizonnyal az egyre olcsóbbá váló kőolajárakhoz igazított, így várhatóan csökkenő gázárak miatt érezhette úgy, hogy az eddig is erősen vitatott projekt megépítésétől el kell állnia a Gazpromnak. Úgy tűnik, végleg: a Gazprom vezetője, Alekszej Miller – aki szintén Ankarába utazott az orosz delegációval – közölte: a Déli Áramlat tervét nem fogják ismét elővenni – írta a Ria Novosztyi. „Kész, a projektet lezártuk” – mondta."

index.hu/kulfold/2014/12/01/putyin_nem_folytatjuk_a_deli_aramlatot/

tölgyes 2014.12.01. 20:58:15

@nyünyüge: Mi ebben az új? mi ebben az érdekes?.. ha csak a következő nem az:

"Giró-Szász korábban azzal védekezett, hogy az ő cége sosem vett ingatlant. Ez igaz,..."- no de ez sem új, talán csak annyi új belőle, hogy a hírt - miszerint G-Sz. cége sohasem vett ingatlant – most a cikk megerősítette.

Én az ilyen ügyekkel kapcsolatban már 2007-ben, de még korábban is leírtam a véleményemet. Összeegyeztethetetlennek tartom, hogy a politikusok politikai tevékenységük mellett vállalkozói tevékenységet folytassanak. Én Reagan-nel szoktam példálózni. Mikor elnök lett eladta a gyárait és a pénzből államkötvényt vett.

Ezzel szemben azt látom, hogy mindegyik politikai csoport seftel A régiek is ezt tették az újak is ezt teszik, A hatalomban lévők is és a hatalomban nem lévők is.
Vagyis e tekintetben nem jelentenek választéási alternatívát. Sáforítani lehet, de nem tudok olyat választani, aki ezt a rossz gyakorlatot a gyakorlatban is elutasítja.

inreallife 2014.12.01. 22:07:48

@tölgyes: eléggé szerecsenmosdatás szaga van annak, amit csinálsz. már előre mentegeted a fideszt, ha elvesztené a 2/3-adot...

tg szerintem is megrázta a pofonfát, pontosabban csinált egy jól kitalált felhajtást, ami jót tett volna az országgal azért durrant akkorát, csak közben odajöttek a nagyvadat a koncon marakodni. de a behúzott farokkal való eloldalgás az pont a túlélés egyik legjobb eszköze. szerintem komolyabb veszteség nélkül megúszta...

klubrádiót meg hallgasson az, akinek két anyja van. ha lenne neten (van?), akkor sem hallgatnám. pláne a bolgár úr hülyeségeit. tény, hogy tg jól jött volna az ellenzéknek, és ezért most lehet páran mérgesek rá, de még bőven van idejük másik jelöltet találni. biztos nem lesz olyan jó, mint tg lett volna, de a fidesz most nagyon verhető. ahogy 4 éve egy narancssárga masnis kutya is egyéni helyet szerzett volna, most az a lényeg, ha nem látszik a szegfű, már nyerni is fog... bár mostmár a kőkomcsi jelölt is elért 50%-ot újpesten, lejáratás, cigányszállítás ide vagy oda. nem áll jól most a fidesz szénája...

inreallife 2014.12.01. 22:12:55

@livengood: ez kurva nagy bukás. oroszok úgy belenéztek a balegyenesbe, hogy most kapargatják amijük van. de kiemelnék belőle egy részletet, ami magyarország viszonylatában is jelez valamit:

"A 16 milliárd eurósra becsült, kezdetben 30, később 60 milliárd köbméter kapacitásúra tervezett vezeték célja alternatív útvonalat adni az Európába irányuló orosz gáznak, elkerülve Ukrajnát."

paks2 10 milliárd eurós hitellel járna. nincs ezeknek lóvéjuk, szerintem paks2 akkora csúszással fog indulni, hogy a köv kormány le is fújja az egészet...

tölgyes 2014.12.01. 22:38:46

@inreallife: Ilyeneket az ír, aki évek óta fideszfóbiában szenved. Én már azt is példátlannak tartom, hogy az idei választáson - szerencsés körülményeknek köszönhetően - 2/3-ot szereztek. Ezt a 2/3-ot elveszítik, sőt még az is előfordulhat most már, hogy 2018-ban sem nyernek választást épp saját választási törvénymódosításaik eredményeképpen.

livengood 2014.12.01. 23:13:46

@inreallife: Van esély arra, hogy Putyinnak erre már nem marad pénze. Azért tartsuk szem előtt, hogy Oroszország óriási tartalékokkal rendelkezik még, háborút eszkalálni épp eléggel.

(Attitűdöm: - Ami ma Oroszországban rossz az Putyin és rendszere. Ugyanakkor Oroszország népe többet érdemelt volna annál ahogy a Nyugat bánt vele.)

Magyar vonatkozás: - Ha Putyin kivonul Paksból is, akkor az amerikaiak feltételei teljesültek. A profi Goodfriend utazhat tovább problémát megoldani.

livengood 2014.12.01. 23:22:25

@tölgyes: Módosítanak még azon a választási törvényen, ne keseregjen. :) Ha nem módosítanak boldogan fizetek egy láda pezsgőt, ön választhat márkát. Kérem, az első üveget igyuk meg együtt. :)

tölgyes 2014.12.01. 23:57:01

@livengood: Úgy nem tudnak módosítani, hogy az nyerjen, aki kevesebb szavazatot kap:). Most is az volt a baja az ellenzéknek, hogy "torzít" a választási törvény. Vagyis a győztesnek több mandátumot ad, mint az a választási arányból következik. (Korántsem torzít annyira mint az angol választási rendszer.) Mégis 2018-ban egy minimális vereségből is nagy hátrányba kerülhet a fidesz...az ő módosításaik következtében.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.12.02. 00:36:07

@Kata Pokrivcsák:
Úgy érzed, Simicskát ketrecben fogják mutogatni és Habony minden nagyobb városban fellép a mutatvánnyal, hogy a fejére hugyozik?
Hihi, ez jó buli lesz.
Gondolom, ennyi tuti infó birtokában már szívesen megkockáztatsz egy palack jó bort...

szoja122 2014.12.02. 07:35:55

@tölgyes: Ez egy idióta érvelés. Önámítás.

A jobb oldal önámítása. A világon sehol sincs tökéletes demokrácia. Mindig lehet a fejlett jó országokban rossz és a fejletlenekben jó példákat találni. Azonban azt is figyelembe kell venni az átvételkor, hogy Magyarországon, az Magyarország, azaz itt mások, nagyon mások a viszonyok mint a hivatkozott országokban és például ami Angliában bevált, az korántsem biztos, hogy itt nálunk is beválik. Ha majd olyan életszínvonal lesz nálunk, mint náluk és a a demokrácia szintje is eléri az övékét, akkor lehet kikísérletezgetni. Addig azonban maradjunk a bevált módszereknél.
Amikor ilyet ír legyen egy kis empátiája. Gondolja meg, hogy ugyanezt Gyurcsány csinálná, akkor most fröcsögne ugyanezért a jobb oldal, mint amit már számos esetben meg is tett.
Az meg egyenesen felháborító érvelés, hogy várjuk meg majd a hatását. Meddig?? Ezt sosem teszik hozzá. Ez is hülyítés, amit a fideszes hívők elhisznek.
Amúgy a Fidesz politikája már régóta csak a Fidesz törzsközösségének szól. Legyen az külpolitika, vagy belpolitika.

szoja122 2014.12.02. 07:43:53

@szoja122: "Amúgy a Fidesz politikája már régóta csak a Fidesz törzsközösségének szól. Legyen az külpolitika, vagy belpolitika."
Ez pedig az ország többségének az elárulása és az amit hazaárulásnak neveznek.

Khal Drogo 2014.12.02. 08:44:09

@livengood: Ennyit arról hogy az USA hanyatlik. Orbán valamit nagyon benézett ebben a relációban, a futsal-szakértő gárdájával együtt.

tölgyes 2014.12.02. 09:59:30

@szoja122: Értem!

Tehát Ön szerint Önámítás az, hogy
1./ 2018-ban reális esélye van - a jelenlegi szabályozás mellett, annak következtében - a jobboldal akár súlyos vereségének.
2./ Azt írja, hogy a demokrácia intézményei országonként eltérnek. Ami jó Angliában, az nem biztos hogy jó Mon.

- Ezzel én egyet is értek. Akkor most már az a kérdés, hogy miért akarja a "bal odal", jelen esetben maga számon kérni a jelenlegi kormányon az angol-USA demokrácia működésének sajátosságait.

- Hogy értse is miről van szó: az angol szisztéma szerint ma Orbánnak 98%-os többsége lenne az OGY-ben, mert az angol rendszer nem ad semmilyen kompenzációt.

tölgyes 2014.12.02. 10:03:32

@Khal Drogo: Az USA ettől még hanyatlik. Róma hanyatlásaának kezdete nem esett egybe Róma bukásával. Sőt!! A bukás pillanatában Róma erőforrásai messze meghaladták a támadók lehetőségeit... csakhogy senki sem volt hajlandó Rómát megvédeni.

Khal Drogo 2014.12.02. 10:48:38

@tölgyes: USA hanyatlása közben is sokkal erősebb mint az EU vagy Oroszország. Technikai fejlettsége révén felhozza a palagázt, ezzel újraírta az energetikai forgatókönyveket. Évszázada épített Közel-keleti kapcsolataival pedig elérte hogy olcsó olajat dobjon a piacra, ezzel Oroszországra súlyos gazdasági csapást mért.
Nem rossz egy hanyatlótól. Magyarország a MOL-INA relációban is vergődik, a magyar csúcsvezetőt meg Interpol körözi. Ezek vagyunk mi, a Békemeneteinkkel együtt. A MOL egyik legjövedelmezőbbnek tartott kútjai pedig az USA Army által támogatott kurdok területén vannak.

De nem lesz itt semmi baj. A futsal-csapatnak edzése lesz, majd összedugják a fejüket és kitalálják a következő lépést.

szoja122 2014.12.02. 10:57:52

@tölgyes: Ön nem Magyarországon él! Nem az angol-USA demokráciát kérik számon a kormányon, hanem a demokrácia alaptörvényeit, hatalmas különbség. De hát ennek megértéséhez legalább 1 bites agykapacitás szükséges.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.12.02. 11:01:26

@Khal Drogo:
Nem helyes, hogy setétebben látod a dolgokat, mint a Méltóságos Külügy- és Külgazdasági Miniszter Úr.
Készül az ellencsapás, rövidesen különadót vetnek ki a Gazpromra és államosítják a Sberbankot, minden rendben lesz.
A ruszkiknak is lőttek, békemenet poraikra.
HZsót pedig köszöni, jól van, igen jól érzi magát itthon.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.12.02. 11:09:28

@Bafana:
szaLutálni, ezt a szót írtam, tudod mit jelent? hallottad már ezt a szót?
hát indkolást nem írtál, azzal mi lesz?

amúgy simicska egyelőre még csak gondolkodik az induláson, de ő is tudja, hogy ebből semmi lesz. nem is akar belőle semmit

inreallife 2014.12.02. 11:10:05

@livengood: hát nemtom. elvileg tökig vannak pénzzel, legalábbis a becslések szerint nyomatják folyamatosan az intervenciót miközben nem apad a jegybank valutakészlete. ergó a kiinduló pontról hazudtak. akár másfél évig is tudnák fizetni a hiteleiket külföldi forrásbevonás nélkül. ergó van pénzük.

elleneben zuhan az olaj ára, a költségvetés romokban, csökken a gdp, menekül a külfölde tőke (lásd rubelgyengülés). a helyzet rövid távon nem fog normalizálódni, középtávon is brutális csapás. és akkor a déli áramlat, ami 16 milliárd lett volna és ugye a felét nyugati cégek álták volna, arra sem futotta nekik. mire nekikezdenek paksnak addigra nem lesz felesleges 10 milliárdjuk. ahogy néztem, csak 10-15%-ban lenne orosz cucc benne (ezt tudnák meghitelezni puszira), a többit mind beszállítóktól vásárolnák. esélytelen, hogy időre elkészüljenek és már maga a projekt elkezdése is kérdéses...

és akkor nem beszéltünk arról, hogy vannak olyan nyugati országok, akik nem nézik jó szemmel ezt a beruházást, meg a 15 évre való titkosítást. durván nyomkodják a cigány fejét a víz alá, szerintem nem sokáig kapálódzik már, előbb utóbb cask felfogja, hogy melyik brancsba tartozik, és kikkel nem lehet haverkodni, meg különalkukat kötni. remélem is, hogy szétcsapnak a fidesz háza táján...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.12.02. 11:13:23

@tölgyes:

csak nem gondoljátok komolyan hogy a lázár-csányi cicaharc az komoly volt? ahogy a simicska-orbán, ugyanolyan komolyságú a kettő, lázár a megtépázott renoméján szeretett volna javítani. csányival ez le volt beszélve, ha nem akkor, de utána mindenképp.
itt egyedül eddig a vico-vállalkozója, fenyő jános veszett össze a hatalmasokkal.

graycivil 2014.12.02. 11:15:10

"Tudja, ki miatt adott el Rogán önkormányzata ingatlant Portik élettársának?

Németh szerint valahogy így történhettek a dolgok:

Szilvásy György még nemzetbiztonsági miniszterként megbízást adott Portik Tamásnak fideszes politikusok lejáratására → Rogán Antalt név szerint is megemlítették → Portik rábeszéli a nejét, hogy béreljen ki, majd bérlőként elővásárlási jogával élve vegyen is meg egy ingatlant az V. kerületi önkormányzattól → MESTERTERV! TÖKÉLETES CSAPDA!!! → Rogán Antal Gyurcsány Ferenc kottájából játszik."

444.hu/2014/12/02/tudja-ki-miatt-adott-el-rogan-onkormanyzata-ingatlant-portik-elettarsanak/

PC ide vagy oda, amelyik fydeszes vagy nemfídeszes ezt beveszi, az tömény hülye! Ez volt az évszázad "érvelése". Ha ez a FYDESZ kommunikációs stratégiája, hogy totális hülyét csináljanak magukból, akkor Le Sopeau valóban "baromira profi politikus". Nagyon nagy baj lehet a FYDESZ háza táján, teljesen összezuhant a kommunikációjuk. Hülyeország, révbe értél...

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

NYJetsTD 2014.12.02. 11:50:44

Az új módosítás szerint csak azok a boltok lehetnének vasárnap nyitva, ahol a tulajdonos vagy valamelyik családtag dolgozik....

Akkor a fidesz-kdnp a családtagokat a boltban hozza össze?
Vagy már beadták a törvényt, a cba templomokká átnevezéséről?

Hétvégente 20 deka párizsit meg egy keresztelőt kérek...

inreallife 2014.12.02. 11:55:38

@tölgyes: az angliai azért más, mert itt csak egyéni képviselőket választanak. ellenben mind3 párt azon dolgozik, hogyan tegyék visszahívhatóvá őket, ami magyarországon a fasorban sincs. én inkább azt gondolom torznak, hogy olyanok bekerülnek, akikre egészen biztosan senki nem szavazott volna be, helyette listán bejut, mert neki orákulum jogosítványai vannak. egyből nem lenne értelme az országos semmitmondó kampányoknak, hanem a helyi érdekekeket képviselnék a képviselők, nem pedig a pártjuk érdekeit. azt is viccnek tartom, hogy aki nem a párt döntése szerint szavaz, azt nyilvánosan megbüntetik. én a pártot büntetném, miaz, hogy felülírja a választók akarata által megválasztott képviselő szavazatát, meg bünteti. vicc. pár választás alatt kikopnának a gombnyomogató droidok...

Khal Drogo 2014.12.02. 11:58:36

@Hepci: És újra itthon van a magyar 007-es, a Habony. Kódneve : Hungária Kapitány. Ma reggel letolt egy dupla kávét és munkába lendül.

inreallife 2014.12.02. 12:06:10

@Khal Drogo: nehéz dolga lesz. az okosokat nehéz meggyőzni, ráadásul kevesen is vannak, ezért az ő specialitása a hülyék meggyőzése. évek óta süllyedt a színvonal, minél hülyébb volt valaki, annál inkább fidesz szavazó. 30%-uknak a 8 általános a legmagasabb végzettsége a felmérések szerint. (mszp dettó) a helyzet az, hogy más ezek a hülyék is kezdik felismerni, hogy hiba van a mátrixban. habonynak ezért méghülyébbeket kéne kerítenie, és azokat kéne megnyernie, de azok már tényleg olyan állapotban vannak, hogy a szavazati joguk nincs. hogyí milyen hívószavakkal tud méglejjebb menni, és az kinek a számára lesz csábító, hát nemtom, nem tűnik egyszerűnek...

tölgyes 2014.12.02. 14:43:34

@inreallife: Ne gyerekeskedjen már. Ezt talán mindenki tudja, még szoja122 is. Még, hogy az angol képviselők nem országos érdekeket képviselnek? Nincsenek semmitmondó kampányok?? Elég, ha a mostani belpolitikára tekint.

Miért? Nem térhettünk volna át az egyéni körzetekre?? Ha áttérünk, akkor Orbán 2014-ben 98%-ot szerez. Akkor lehetne nyafogni. Akár 34-%os egyéni támogatottsággal is lehetne akár 9/10-es képviselői arány is. Akkor ugyan miképpen érvényesülne az arányosság??
@szoja122: Én nagyon élvezném, ha magával az USA demokráciagyakorlata alapján érintkezne a kormány. Nagyon élvezném, amikor reggelente a gyereke esküt tenne az amerikai zászlóra, amit iskola után megismételne.. és ez lenne a legkönnyebb, mert a gyerekek ahhoz szoknak, amiben részük van..:)

tölgyes 2014.12.02. 14:53:00

@Khal Drogo: Miért Róma nem volt erősebb mint a támadói?

Egyébként az USA rá tudja kényszeríteni akaratát bármelyik országra, ha érdekei úgy kívánják.. de ezek az érdekek csak ritkán esnek egybe a magasztos célokkal. Jobbára nyers hatalmi érdekről van szó. Hisz épp ez a baj, Pax Romana. Beke, úgy ahogy azt Róma kénye-kedve kívánta.

Most mi a tét? Elakarják adni a palagázt Európának így akarva erősíteni a függő helyzetét... tehát fellépnek mindenki ellen.. és ÍME LÁTJUK a szabad-kereskedelem máskor elveinek sárba omlását. Vagyis, ha őket korlátozzák, akkor az a szabadság lábbal tiprása, ha ő korlátoz, akkor az a demokrácia kiteljesítése. Van-e hozzá erő?? Van, de már az afgánokkal sem tudnak mit kezdeni.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2014.12.02. 17:01:06

A talán a bomba?

Ó szegény!
Nem láttam még embert, aki egy talántól ennyire összefosta volna magát, mint Török Gábor.

Úgy könnyű lenne választást nyerni, hogy a jelölt maga választja meg, hogy ki indulhat még és ki nem.
Az aztán már végképpen nem demokrácia, s végképpen nem demokrata, aki a többi jelölttől teszi függővé a saját jelölését.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.12.02. 18:06:36

Én most előre megmondom -az internet megőrzi, lehet majd megnézni - hogy Simicska Lajos NEM fog indulni.

Elsősorban azért, mert Simicska egy háttérember, azok meg nem szeretnek a rivaldafényben szerepelni. Akkor már inkább választ magának egy törekvő fideszest, mögébújik, majd időről időre kezébe nyom egy papírlapot hogy namostakkor te ezt fölolvasod, így kommunikál a strómannon keresztül.

Simicska a háttérben érzi jól magát, pár fotó erejéig előbújni nem ugyanaz mint a politikában napi szinten résztvenni.

Simicska valószínűleg azért szellőztette ezt me be ezt egyébként, hogy ráijesszen a fideszben vele szembenlévőkre. Egyfajta szondázás is ez gondolom, figyeli ki mit reagál. Elpőbb-utóbb valamiféle-hivatalos-félhivatalos bejelenté is lesz hogy az egész "természetesen csak kacsa volt", nincs itt semmi látnivaló. Bár végülis még ere sincs szükség, amint a fideszes hivatalos jelölt neve kikerül, úgyis magától megszűnik a mendemonda.

Török Gábor azért írta ezen elemzést, mert elege van már Orbánból, és a maga módján így tesz ellene. Ennyi.

Simicska önmagában gyenge, nincs fölépített arca, és valószínűleg tehetsége sem a nyilvános szerepléshez. Vagy keres magának egy bábot akit dróton rángathat, vagy pedig marad az időnkénti MN-es vagy zsírtévés kritika.

Mégegyszer: 100% hogy Simicska nem fog elindulni.

Khal Drogo 2014.12.02. 19:11:30

@Nemzetstratégia: Egyértelmű hogy Simicska személyesen nem fog indulni. De pénzelhet egy helyben jobboldali szavazóknak kedves embert, tekintve hogy ő a környéken eléggé beágyazott ha igazak a hírek.

Ha a jobboldalon háromfelé mennének a szavazatok, ( Fidesz, Jobbik, Simicska embere ) akkor az egyesített baloldali jelölt nyerhet.

Khal Drogo 2014.12.02. 19:44:18

@tölgyes: Én a realista nemzetközi kapcsolatot leíró elméletekben hiszek.
www.grotius.hu/doc/pub/KWIOYM/2012_50_egedy_gergely_bevezetes.pdf

Carrhoz hasonlóan Morgenthaunak is az volt a meggyőződése, hogy a nemzetközi realitások megismerésében nem szabad a „kell-szemléletből” kiindulni, vagyis abból, hogy mit tartanánk ideálisnak, hanem a „van-szemléletet”, azaz a tényleges helyzetet
kell alapul venni.

---

Szerintem nincs moralitás a nemzetközi kapcsolatokban. Csak érdekek vannak. Én nem látom azt hogy Magyarországnak miért lenne jobb közelednie Oroszországhoz. Azt látom hogy egyes oligarcháknak ebből igen jövedelmező átláthatatlan vagyona származna, részben származik is, de hogy mit profitálna ebből az ország nem tudni. Annyira nem tudni, hogy az évszázad üzletére vonatkozó Paks II minden részlete nemzetbiztonsági titok.

A transzparencia szinte teljes hiánya elég beszédes.
Ilyen kapcsolati rendszer kiépítése egyes emberek érdekeit szolgálhatja, de a lakosságét biztosan nem.

livengood 2014.12.02. 19:57:04

@Nemzetstratégia:

Simicska szerintem sem fog indulni.

Szerintem, ha indulna - bár mekkora pénzzel, bár mekkora média kampánnyal, akkor sem szavaznának rá. Orbán hívő azért, Gyurcsány fan azért, jobbikos azért, emút 5-8-25 évező azért, civil azért, pártfüggő azért - ki a fene szavazna Simicskára a fizetési listáján lévőkön kívül? El nem tudom képzelni.

Szerintem annyira nem lehet marha, hogy elfelejtse honnan jött: - Az utca magyarja, a plebs mindig is utálta, utálja a gazdagokat, ha meghunyászkodik előtte akkor is. Egy titkos szavazáson az irigység pártállástól függetlenül összerántja a magyarokat.

(Most, ahogy ezt magamban írom, följön zsigerből az érzés és kárörvendőn vigyorgok, nem látja senki. - Bizony értem a módot, látom rettenetes mivoltát, láttam sokszor, itt nőttem fel! Itthon érzem magam, és ez k. jó! Ha szemtől szembe nem is merjük, majd csendben megcselekedjük. Ha engednek titkosan szavazni akkor úgy, ha nem, akkor meg úgy is megbosszuljuk, elszabotáljuk, visszalopjuk azt ami a miénk. A hatalmasok, gazdagok le vannak szarva!!! Mindig! Szerintem ők is tudják. Jó kis ország ez. :)))

A Fidesszel is ez fog végezni, a szocikkal, libsikkel is ez végzett. Nincs kétségem, hogy most a nyugatos liberális demokrácia fog erősödni elsősorban a városi plebsben úgy, ahogy korábban a nemzeti érzelem pátosza erősödött a nagy polgárság bűvkörébe esettek között. De a csendes többségtől távol állnak a magasztos eszmék, zsigereikben viszont munkál az ezeréves túlélési ösztön.

Ami csúnya, nem egyenes, de bevált.)

Khal Drogo 2014.12.02. 20:20:19

@livengood: Ezért nem lesz pl. közvetlen elnökválasztás és elnöki rendszer Magyarországon. Mert Orbán azon megbukna. Ezért sem volt pl. népszavazás az új alkotmányról. Mert necces volt hogyan szavazna a magyar, lenne-e egy protestszavazás.

A magyarokat a hatalom nem szereti megkérdezni közvetlenül. Max ilyen irányított kérdőívekkel.

6.Lenin 2014.12.02. 20:44:38

@livengood: @Khal Drogo:

Hmm!
Érdekes...a magyarok buták, maradiak, irigyek (szerintetek), de kifelejtetek néhány lényegesebb részletet.

) ti persze nem vagytok magyarok, vagy más magyarok vagytok
(pedig ez is nagyon jellemző, hogy mindig a másik birtokolja az összes magyarokra jellemző rossz tulajdonságot)

) nagy általánosságban irigyek az okosabbra, gazdagabbra, sikeresebbre...., de csak akkor, ha az más, mint én (vagy a hozzám hasonlóan gondolkodók) Én és a saját tábor mindig kivétel.

) amit nem én (mi, a hasonlóan gondolkodók) csinálok, vagy találok ki, az csak rossz lehet. Én és a saját tábor mindig kivétel.

hosszan lehetne még részletezni.
Természetesen kivételek mindig voltak/vannak/lesznek

Főleg, ha rólam van szó, én mindig más vagyok (gondolja mindenki, és nem csak a magyarok)

Khal Drogo 2014.12.02. 21:19:44

@6.Lenin: A ballib köcsög kimaradt a jelzők közül. Hiányérzetem van.

6.Lenin 2014.12.02. 21:25:41

@Khal Drogo:

Nem (csak) róluk írtam.

tölgyes 2014.12.02. 21:45:07

@Khal Drogo: ?Na abban egyetértünk, hogy nincsen moralitás a nemzetközi kapcsolatokban. Az itt vitatkozók azonban állandóan morális fölényről írogatnak.
A moralitás hiánya jelen esetben az érdekek érvényesítését jelenti.

Az USA Eu energia-kiszolgáltatottságban érdekelt. Mi meg nem. Az Eu sem. Az is látszik, hogy az ukrán orosz ellentétet az USA pénzelte… és mintha nem lenne érdekelt a konfliktus lezárásában sem. Az oroszokat ez idegesíti, mert bezárják őket.

Majd meglátjuk mi lesz. Láttuk már megbukni a Nabuccót.. lehet, hogy megbukik a Déli áramlat is (ezt még nem látom lefutottnak).
Az USA most még vagy 10 évig nem tud (fog)szállítani energiát.

Ha kiesik az orosz gáz, akkor ismét felvetődik a kérdés: biztos hogy rossz az atomenergia

Khal Drogo 2014.12.02. 22:53:04

@tölgyes: Én nem látom hogy mitől lettünk volna kevésbé kiszolgáltatottak ha orosz gázt orosz gázzal helyettesítünk. Az addig rendben van hogy akkor Ukrajna leértékelődik de attól Magyarország továbbra is Gazprom-gázt vesz.

A Nabucco azért volt jobb mert nem Gazprom-gázt hozott volna.

Atomerőmű - Ha nem lesz javulás az oroszoknál ( tehát nem adják fel a szakadárok támogatását ) akkor Paks II finanszírozása dugába dőlhet. A rubel leértékelődött jelentősen, talán harmadával is. Mi 10 milliárd dollár nagyságrendű hitelt vettünk fel, ezért ma Oroszország már 16 milliárdnyi rubelt kell hogy adjon valakinek aki ad neki dollárt cserébe.
A drága dollárjaikat nem biztos hogy Paks II-be fogják tenni.

tölgyes 2014.12.02. 23:38:15

@Khal Drogo: Ki mástól lehetne gázt venni??? Erre az egész megkerülős cselre pedig az ukránok miatt van szükség.

A beruházás nem holnap fog kezdődni. Ki tudja mi lesz 3-5 év múlva. Egy bizonyos: ha nem lesz gáz, akkor helyette valami kell. Abból nem lesz energia, ha Gyurcsány alfelére rákötnek egy metán üzemelésű energiafejlesztőt. Az USA nem hoz mostanában annyi gázt amennyi kéne.. és akkor mi lesz. Le lehet rombolni az Eu-nak az orosz viszonyt, de a kieső nyersanyagot valahonnan pótolni kéne.

jjulie 2014.12.03. 07:24:53

hahaha felcsutiak, hahahaha

"Ezrek vettek részt a tüntetéseken, de a Smer pozsonyi nőnapjára simán eljön nyolcezer ember" - jelentette ki Fico. "De talán mégsem akarhatják azt, hogy úgy reagáljak, mint Orbán Viktor, hogy amikor kormányellenes tüntetés van, akkor csinálunk egy ellentüntetést, amire elviszünk 20 ezer embert. Ez nem megoldás" - mondta Fico, hozzátéve, hogy mindig, mindenhol akadnak elégedetlenkedők."

www.parameter.sk/rovat/belfold/2014/12/02/nem-fogok-ugy-tenni-mint-orban-viktor

felcsutihazugtolvajkádárvakarékok, hahahahaha

szoja122 2014.12.03. 07:41:51

@tölgyes:Gratulálok! Ön alulteljesítette az 1 bites agykapacitást is. Ezzel megdöntötte, az informatika alaptörvényét. Hülyeségből Nobel díjat érdemelne. Ha nem érti segítek, nem a felvetésemre reagált. Csak így tovább, akár kormányszóvivő is lehetne. A szellemi szintje meg van hozzá....

Khal Drogo 2014.12.03. 08:19:00

@tölgyes: Az oroszok jelenleg is adnak el gázt Magyarországnak és Nyugatnak. Gáz tartósan csak akkor nem fog jönni, ha kirobban egy világháború.
Ugyanis az oroszok a Nyugatra eladott energiából is élnek, magát a gázt nem tudják megenni.

Az EU-orosz viszonyt pedig az oroszok rombolják. Nem az EU szállta meg a Krími-félszigetet és küldött több ezer katonát egy másik országba harcolni. Mégis mit kéne csinálni? Végignézni ahogy Oroszország megszállja sorban az országokat, mint Hitler annak idején. Kösz nem, egyszer már próbáltuk. Nem jött be.

Amíg mi itt beszélgetünk, Putyin különféle tanácsadói olyan interjúkat adnak, melyekben arról elmélkednek hogyan fogja Oroszország lerohanni a Baltikumot.

Maga Oroszország a biztonsági kockázat,nem pedig Ukrajna.
Az orosz gázfüggőséget egy újabb orosz gázvezeték nem oldja meg. De az sem megoldás ha az orosz gázfüggőséget orosz atomfüggőségre cseréljük.

Diverzifikálni kell, nem függhetünk egyetlen országtól. Építsenek az amerikaiak atomerőművet. Vagy a franciák. Építettek már eleget a világban.

vizit 2014.12.03. 13:05:54

@Hepci: Úgy érzed, Simicskát ketrecben fogják mutogatni és Habony minden nagyobb városban fellép a mutatvánnyal, hogy a fejére hugyozik?
Vizuális típus vagyok. Kösz!!

tölgyes 2014.12.03. 15:49:33

@Khal Drogo: Mit nem mond:)Í Csak az volt a gond, hogy az Ukrajnán átjövő vezetékek használata bizonytalanná vált. Az ukránokra nem tudott az Eu olyan nyomást gyakorolni, hogy a megcsapolástól elálljanak. Azt pedig, hogy nem fizetik ki a számlát és fogyasztanak senki sem tűrné a világban.
Az Eu néma volt akkor, amikor az orosz kisebbséget atrocitások érték - néma volt a magyar kisebbségek bántalmazásának idején is... Tehát a kérdés nem olyan egyszerű, mint ahogy leírja.
A gáz megdézsmálása miatt építették ki az északi vezetéket és emiatt vetődött fel a Nabucco gondolata is, amit hagytak kútba esni. Talán úgy ehetne fogalmazni: az északi vezetékkel biztosították a gázt a németeknek, akiknek az már nem fontos, hogy Európa más régiói is hozzájussanak az energiához. Jellemző módon a Déli áramlat szerződését a Bajnai-Gyurcsány érában írták alá. Tehát akkor még ő is látták, hogy erre szükség van.

Én nem gondolom, hogy Putyint szeretni kéne, de jelenleg elérhetően csak onnan tud az Eu. a többletgázhoz hozzájutni.

Oroszország számára kockázatot az jelenti, hogy el tudja-e helyezi el azt az olaját amiből él Az Eu számára pedig az a kockázat, hogy honnan szerzi be a gázt, amiből üzemelni tud. Tehát a kockázat és függőség kölcsönös. Nem hiszem, hogy az a jó megoldás, ha rázárják az ajtót Putyinra, mert az orosz gáz hamarabb talál piacra Kínában és Idsiában, mint ahogy az Eu pótolni tudja a kieső forrásokat.

tölgyes 2014.12.03. 15:57:05

@szoja122:bit ide, vagy oda, de földhöz verné magát, ha naponta hitleri karlendítéssel (1942-ig ugyanis így kellett az esküt tenni), vagy szívre tett kézzel kéne fogadalmat tenni a magyar zászlóra:) Írhatnék persze apartheid élő megnyilvánulásairól is, vagy a szociális és egészségügyi ellátás "demokratizmusáról"..Pedig az USA mégis csak a világ első hatalma!

graycivil 2014.12.03. 16:27:20

"Baj van, fiúk

Továbbra is úgy gondoljuk, hogy a polgári pártszövetség, Orbán Viktor vezetésével képes ezt megvalósítani. De ti most ezt a hitet magánvagyonra váltjátok. Nem az a baj, hogy palira vesztek minket, naiv lelkesedőket. Hanem az, hogy az egész nagy terv elbukhat a mohóságotokon."

mandiner.hu/cikk/20141203_bencsik_gabor_baj_van_fiuk

"Márpedig az életünk túl rövid ahhoz, hogy az időt egy újabb, miattatok bekövetkező bukásra vesztegessük."

Már a vakhitűeknek is nyílik fel a szemük? Egy Magyar Krónikás(!) fydeszes kifakadása... F.Y!DESZ

2014.12.03. 18:20:05

@nyünyüge: A vasárnapi zárva tartás jó nagy áfakiesés lesz a büdzsének is!
Saját zsebük ellen dolgoznak, pedig állítólag kell a pénz nekik.

szoja122 2014.12.03. 18:28:32

Elgondolkoztató. A helyzet fokozódik.

"Újabb front az Orbán–Simicska-háborúban: ellen-Hír Tv épülhet?"

"Újabb fronton folytatódhat a jobboldali médiát terhelő konfliktus. Míg a köztévében több híradót és közéleti műsort terveznek, a Hír Tv-ben elébe mentek a dolognak. A Simicska érdekeltségébe tartozó csatorna megpróbálja magához kötni a munkatársait, nehogy átcsábítsák őket és a segítségükkel felépítsenek egy ellen-Hír Tv-t."

hvg.hu/itthon/20141203_Ujabb_front_az_OrbanSimicska_haboruban_e?s=hk

inreallife 2014.12.03. 19:29:11

@tölgyes: nekem inkább mccain beszólása tetszik.

"Egy nemzet annak a határára került, hogy feladja a szuverenitását egy újfasiszta diktátornak, aki ágyba bújik Vlagyimir Putyinnal, és mi a Gazdagok és szépek (szappanopera) producerét küldjük nagykövetnek. "

kurva gyurcsány meg a baloldal már a legjobboldali külföldi potentátot is behálózták, meg bábként irányítják. ja, mégsem...

nekem az a vicc jut eszembe, amikor megy a cowboy az asszonnyal a lovon és megbotlik a ló. megszólal 1. a harmadiknál lelövi. ez most a rövid kivonat volt. a lényeg, hogy orbánéknak szóltak, hogy 2. fogadjunk, hogy nem oroszok fogják felépíteni paksot, a gödörbe hulló rubeljeikből. érdekes, hogy még mindig nem jöttek rá, hogy segget csinálnak a szájukból.

az, hogy goodfriend, miután az egész fidesz meg a rajongói klub felsorakozott a navból maffiát csináló vida mögé, megpendítette, hogy nem azért tiltották ki, mert nem csinált semmit, hanem azért, mert konkrét ügyben érintett. na most lehet megint szépen felsorakozni a tolvajcéh vezetője mögé, vagy pedig kirúgni a "semmiért". (ahogy ők mondták) vidának lőttek, a korunk legjobb politikusa meg nem jutott el addig, hogy ezt észrevegye. pár nap és önként le fog mondani egy késsel a hátában...

nyünyüge 2014.12.03. 19:33:26

Egy sírt ásnak, amelyben ők vannak
(mint hiteles közszereplők, a félreértések elkerülése végett)

Mini Pasa Park a Mátyás király úti négylakásos ingatlan, melyben Lázár János a fiának vett luxuslakást. A házat ingatlanfejlesztőként annak az üzletembernek a cége jegyzi, aki Giró-Szász András államtitkárral közösen jegyzi egy másik cégen keresztül a Dorottya utcai hotelberuházást a Belvárosban.

Persze mindez csak a véletlen és a magyar nemzeti érdeket képviselő politika miatti érdeksérelme okán lefizetett, a polgárokat hergelő sajtó állítása.

hvg.hu/itthon/20141203_Jo_szomszedsagGiroSzasz_sogorae_volt_kor

NYJetsTD 2014.12.03. 19:49:59

Sír a békemenetes bencsik, hogy ipari méretben gazdagodik a fideszes slepp, sőt a barom még be is ismeri, hogy naivak voltak... Vagyis két eset áll fenn:

1. Kurvára kihagyták a pénzszórásból.
2. Birka.

Tök mindegy melyik. Jézuskától inkább gerincet meg észt kérjen karácsonyra, ne sipákoljon a barom.

inreallife 2014.12.03. 20:05:06

@NYJetsTD: az az igazság, hogy csúnyán repedezik a fideszes fércmű, és itt ott kilátszik a lóláb. eddig is kilátszott, de jópáran szemet hunytak felette. bezzeg amikor már a lófasz is a seggükben van, akkor már sipákolnak, hogy nem ilyen lovat akartam. baszhatják. elüldöztek 500.000+ embert magyarországról, akik jelentős része max turistaként tér majd vissza rokonlátogatás keretében. elszegényítették a népet a rengeteg adóval, amivel rekordra hizlalták költségvetést, hogy idióta lázálmaikat kergethessék. leginkább nyaralók, órák, luxusvillák lettek belőle.

jut eszembe, nem kéne 98%-kal 5 évre visszamenőleg megadóztatni azokat, akiknek ilyen luxus dolgokra futja? ez pofátlanabb szerintem, mint a végkielégítések....

2014.12.03. 20:15:19

aszekelyek narancs propaganda polgártárs ehhez mit szólt vajon?

m.mandiner.hu/cikk/20141203_bencsik_gabor_baj_van_fiuk

NYJetsTD 2014.12.03. 20:18:10

@inreallife: sebaj, repedezzen csak. Ennek az országnak láthatóan komoly sokkra van szüksége. De kezdetnek falják fel egymást ezek az ostoba, naiv vagy korrupt, gerinctelen emberkék.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.12.03. 20:19:21

@Khal Drogo: "De pénzelhet egy helyben jobboldali szavazóknak kedves embert, tekintve hogy ő a környéken eléggé beágyazott ha igazak a hírek. "

Ez attól függ, mennyire lesz nyilvánvaló, hogy ő a "Simicska embere". Ha ráragad a jelző, lőttek az esélyeinek.

Szerintem egyébként lufi az egész, Navra magabiztosan hozta a körzetet tavasszal, most is lesz valaki akit leküldenek a pártközpontból. Netadó ide vagy oda, én nem látok akkora politikai földindulást, hogy mindjárt ellenzéki (és ráadásul baloldali!) győzelemről kelljen fantáziálni.

@livengood: Mélylélektan :-)

(az átlagemberek nagy része valóban ilyen)

Még valami: TG azért írta e simicskás cikket, hogy elterelje a figyelmet, mennyire beégett az elindulok-nem indulok játékban. :-)

Az infórádiós interjú maga fölért egy vesszőfutással. Magyarázkodott, túlbeszélte magát, persze az ostoba riporter sem hagyta nyugton. Egyszer elhangzott "ez az utolsó kérdésem, aztán tényleg rátérünk a következő témára", nem, még legalább NÉGY direkt ehhez kapcsolódó kérdést tett fel.

Magyarországon a közbeszéd minősége fölfoghatatlan mélységekben van.

Ennek kapcsán észlelem, hogy itt mindenki sokkal anarchistább és öntörvényűbb mint más országokban. A politikusok szidják egymást, a média szidja a politikusokat, az emberek jelentős részének egy barátja sincs, miközben uralkodik az iszonyatos sötétség.

NYJetsTD 2014.12.03. 20:22:04

@Letícia: Csak annyit mondana, hogy a békemenet is Gyurcsány kottájából játszik... :)

2014.12.03. 20:24:39

@Hepci: várod már Gábort a veteményesedbe, mi? :D Szép kis ollót vesz, meg mikor mit Tőled! :D

Többen azt mondták, hogy itt a fidesz végjátékát látjuk. És hogy nagyon nagy baj lesz ebből...

Ti hogy látjátok?

2014.12.03. 20:27:17

@NYJetsTD: :D :D Ez a Gyurcsány mekkkkkora hatalom! :D :D

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.12.03. 20:28:41

@inreallife:
Nyaraló, óra, luxusvilla = gyarapodnak a polgárok.

2014.12.03. 20:31:26

@NYJetsTD: mind a kettő igaz rá: egy birka, akit kihagytak a pénzszórásból...

Állítólag ő az a barométer, akin le lehet mérni, mikor mi lesz. Olyan patkány, aki máris igazodik...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.12.03. 20:36:11

@Letícia:
Nem hiszem, hogy ez itt a végjáték, de kétségtelenül vannak rokon vonások a 2006-os Gyurcsótány-győzelem utáni helyzettel.
A mai kormányzati gárda alkalmatlanságban már simán versenyképes az akkorival, a jelentős győzelem ellenére terjedőben a káosz a cselekedetekben (nyilván az alkalmatlanok/szoponcok aránya a közigazgatási-kormányzati kulcspozíciókban elért egy kritikus értéket) - ha lenne 1 nemzetközi sokkhatás, ezek is jó eséllyel megborulnának.
Sajnos az újabb Millák és egyebek sorsfordító erejében nem hiszek. A normális polgárok már régóta törpe minoritást képviselnek a közéleti aktivitás tekintetében, tehát az utcán legfeljebb újabb karizmatikus buggyant(ak) karrierje szökkenhet szárba.

KovácsBélaBácsi 2014.12.03. 20:36:45

Sajnálom, hogy nem sikerült ez az elindulás, próbáltam vicces formában megemészteni:

kovacsbelaabacsi.blog.hu/tags/t%C3%B6r%C3%B6kg%C3%A1borelemez

Nem megsértődni

2014.12.03. 20:40:49

@Hepci: no, de lassan érik a magyar narancs.....(

nyünyüge 2014.12.03. 20:46:05

@Letícia: az időjárásunk tehet róla meg a globális felmelegedés és a geopolitikai helyzet - no meg rajtunk kívül még mindenki más.

inreallife 2014.12.03. 20:47:45

@Letícia: baj lesz, a baloldal mégrosszabb, mint a jobb. nemtudom, hogy vonáék meg tudják-e annyira lovagolni a leépülést, hogy patthelyzetet idézzenek elő. mondjuk az mszp-fidesz mutyi sem lenne ismeretlen magyarországon, csak így formálisan is össze kell majd fogniuk az elképzelhetetlen gonosz ellen, aki kiteregetné az ügynökaktákat, bevezetné a csendőrséget, az önellátó börtönöket, elszámoltatná és üldözné azokat akik ellopták a köz javait.

ergó lenne pár éve ennek 70-30 koalíciónak, hogy egymást a mélybe rántsák. kár, hogy 30 évet kidobtak így az emberek életéből, én nem is vártam meg, amíg a végkifejlet befejeződik. majd utána jelenhetnek meg azok, akik nem az elitből érkeznek. lehet, hogy vértelen átmenet volt 89-ben, de nagy árat fizetettünk érte. ha véres polgárháború lett volna, nem lett volna akkora respektje ezeknek a komcsi módszereknek, mint államosítás, nyugdíjlopás meg ilyenek...

NYJetsTD 2014.12.03. 20:49:26

@Letícia: ja. Főz, táncol, irányítja Amerikát, a norvégokat, az EU-t, az ellenzéket, a civileket, a netadós tüntetőket, most már a békemeneteseket is...

"Többen azt mondták, hogy itt a fidesz végjátékát látjuk. És hogy nagyon nagy baj lesz ebből..."

Még annál is nagyobb baj lenne belőle, ha minden így marad. Változás kell.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.12.03. 20:49:31

@Letícia:
A Sziájé által képzett buzi norvég békaemberek már a kertek alatt ólálkodnak.

2014.12.03. 21:13:46

@nyünyüge: ja, a passzát szél az, ami bennük fordul meg...

@inreallife: igen, ez a variáció se lenne jó, hogy pl. a jobbik venné át a vezetést.

Nekem az volt a véleményem a választások során - ide is leírtam - hogy a szocik tudták, hogy mi várt volna rájuk és direkt nem akartak győzni 2010-ben. Nincs pénz, és a prognózisokat jobban ismerhették a Bajnai korabeli politikusok, mint pl. mi. Mi csak most látjuk, hogy mi a pálya.

Ugyanakkor ha alig nyertek volna, ezt a radikális változtatást nem tudták volna megcsinálni. Volt, és van, ahol érdemes volt gyalulni, pl. az önkormányzatok súlya és az ott dolgozó emberek megritkítása.

És kellett volna pl. az oktatást is megreformálni, volt a komoly Szárny és Teher nevű feltáró tanulmány, de ezek mindent kidobtak, és olyan hülyén szervezték át az egésze, hogy a fejükre fog ez is rogyni...Még csak most kezdődik...:(

@NYJetsTD: :D ja, a multifunkci aszekelyek habzsolja az életet! Lehet ő is már a 3. gyerekének veszi a svábhegyi vityillót? Ezek a fideszeseknél a pénz terem, hogy csinálják? :D

@Hepci: ja, a norvégok tuti libsik, és akkor buzik is. Szájer József és Gulyás Gergő most hol van ilyenkor, mit csinálhatnak vajon? ;) Ki védi meg a narancspropagandát önmagától?

6.Lenin 2014.12.03. 21:16:56

izé...

Amennyiben most döntési (befolyásos) helyzetben lennék a Fideszben, javasolnám, hogy ne indítsanak 1általán jelöltet a februári választáson.

szerintem rögtön 1másnak esne az egész ballib bagázs, ki legyen a vezér a 3-4 %-os oldalon.

Szerintem simán beleőrülnének a "sikerbe".

Mondjuk lenne mit mondani a "győzelem" után?

Semmit nem profitáltak az állítólagos fideszes lemorzsolódásból.

Ha lett volna mondanivaló, simán nyerhettek volna az elmúlt 3 választás bármelyikén is.

Drága ballib honfitársaim, még mindig a választók döntenének.

A civileket most képzik a nagy vízen túl. Majd, ha hazajönnek és a népek beveszik a dumájukat, akkor majd lehet(ne) reménykedni. Addig marad az esti bilitologatás (nehogy álmodozás közben belelógjon a kezetek)

Csak úgy mellesleg...

Mo-on a döntési helyzetben lévő(k) (kormány) hülyékből áll. Az utca meg tele van zsenikkel + kutyaszarral. Van amikor a zseni kicsit kussolnak, ilyenkor az arány a másik oldal (kutyaszar) javára billen.

vicces volt az ózdi alakuló, a lóvét az új fiú is szereti, de ő megérdemli (a hallgatóság szerint), igaz még nem csinált semmit, mint a zuglói szépfiú,de a lóvét már megérdemeltnek érzik.
Lehet más a politika, hát persze, de csak addig, míg nem vagyok döntési helyzetben. (amíg nem én vagyok a főnök, minden góré hülye)

2014.12.03. 21:28:37

@6.Lenin: majdnem beszóltam, de azt gondolom, hogy ennyire nem látod a fideszesek gerendáját, de a legkisebb szálkát is látod mindenkiakinemfideszes, nos, ez a teher a tiéd, max. sajnálhatlak érte.

Amit olvastam, és nagyon elgondolkoztatott:

"Ha meg akarsz ismerni egy embert, adj hatalmat a kezébe..."

2014.12.03. 21:31:03

@korábban ulrike: ne már! Mi ez a hiszti? :)

Jóó éjt! :)

6.Lenin 2014.12.03. 21:37:40

@Letícia:

Miért? Te látod a saját kedvenceid gerendáit?

Természetesen nekik nincsenek (mert nincs hatalom a kezükben)

Ugye te simán elfogadod, hogy ha sok pénzt tolsz a politikába, vissza is jár belőle. Lehetsz akár nagykövet is. Ott szabad.
Mondjuk, ha fegyvert gyártasz, csinálnak neked sok kis háborút cserébe. Ott azt is szabad.

2014.12.03. 21:39:10

@6.Lenin: nekem nincsenek kedvenceim...:)

Khal Drogo 2014.12.03. 21:44:58

@graycivil: Ilyen cikkek Gyurcsány miniszterelnökségének a második felében is jelentek meg, a baloldalon, mindenféle következmények nélkül.

Ahogyan akkor, most sem várható semmiféle következmény vagy ilyesmi. Következmény alatt értek minisztercserét vagy büntetőeljárást vagy ilyesmit.

6.Lenin 2014.12.03. 21:45:56

@Letícia:

Még nincsenek a hatalom közelébe sem (még ciki megnevezni őket).
Az elég érdekes lenne, hogy csak ellenségeid vannak. (kikhez hasonlítod akkor őket?)

jjulie 2014.12.03. 21:55:49

@6.Lenin:

azt beszélik, hogy a felcsutigecihazugtolvajok nem fognak indítani jelöltet veszprémben mert még mindig jobb lesz így kvázi önként lemondva a kétharmadról, mit szarráalázva egy választáson

az irány jó, a főfelcsutigecihazugtolvaj a helyén

hahaha birka, röfögni tudsze?

jjulie 2014.12.03. 22:06:47

@6.Lenin:

és majd lehet mondani hogy 3 választ nyert a felcsutihazuggecipárt, meg hármat elbukott

hahaha

inreallife 2014.12.03. 22:21:23

@6.Lenin: az lenne az igazi, ha már indulni sem mernek a választáson. igazi legitimációt ad a többinek. tölgyes nyilvánosan le fogja szopni magát, ha beleszalad a fidesz a 3. pofonba...

6.Lenin 2014.12.03. 22:23:50

@jjulie:

Fentebb írtam te köcsög, hogy bosszantásként-ha rajtam múlna-nem indítanék jelöltet. Most se vagy 100-as, de akkor 20 is már csúcs lenne neked.

Most valóban túl nagy pofájuk van a hozzád hasonló köcsögöknek, de elmúlik. 1mást fogjátok felzabálni.

Vezér nincs, sőt elképzelés se sok, hogy mit is tudnátok csinálni (a seggnyaláson kívül).

Az igaz, hogy az amik jól belecsaptak a szarba (rájuk is fröccsen elég szépen), de itt nem fognak labdába rúgni.
(tól sok helyen csapkodnak)

Nincs kit a hatalomba tólni. Túl köcsög ahhoz az ellenzék. Demokratikus választáson esélyük sincs. Lehet, hogy most a 2/3-ad nem lenne meg, de 18 még nagyon messze.
Az ellenzék hamarább fog kifulladni, szerintem.

aki másnak vermet ás....

inreallife 2014.12.03. 22:24:10

@tölgyes: hosszabb távon akkor is jobb lenne. a helyzet meg ugyanaz lenne, a tüntetők kergetik el a kormányt, miközben kapják az áldást a nemzetközi közösségtől...

6.Lenin 2014.12.03. 22:34:06

@inreallife:

Mi változna olyan óriásit, ha veszítene a Fidesz?

Hány országban kormányoznak 2/3-ad nélkül?

Lassabban/nehezebben menne néhány dolog, de kis is veszítene ezen?
Miért tartunk ott ahol vagyunk?
Mert nem tudták az előzők meglépni, kellő támogatás hiányában.
(meg erős ellenzéki ellenállás miatt)

Az ellenzék továbbra se tudna megakadályozni olyan sok dolgot.
Sokkal rosszabb lenne.

Tudna bármit is megoldani, bárki is, rövidtávon?

Itt a példa a szomszédban. Rengeteg feleslegesen kidobott pénz, és emberi életek.

Az utóbbi évek történései bizonyítják, elkezdeni nem nehéz, de 1x valakinek csak el kell majd számolnia a hátrahagyott hullahegyekkel.

Az irigy ember nem épít, rombol.

NYJetsTD 2014.12.03. 22:38:05

@6.Lenin:
Nehéz lehet ilyen fóbiával élni. Mi az, amiről neked nem a baloldal jut eszedbe? Egyetlen kommentben sem adsz értékelhető választ, érvelést kedvenc narancs pártod mellett. Csak a bal fóbia.
Közben meg észre sem veszed, meg sem érted, hogy az emberek többsége nem akarja a régebbieket sem.

Megöregedtél, elakadtál, törődj bele.

tölgyes 2014.12.03. 22:48:37

@inreallife: Ezzel a két bejelentéssel az a baj, hogy

1. Az, hogy O. fasiszta nem igaz. Orbánról lehet sok mindent mondani, de a fasisztázása nem indokolt. Ilyet nyilván csak olyan emberek mondanak, akik érdekeiktől és hitüktől átitatva nem sokat törődnek a tényekkel, ráadásul a "hatalmi gőg" mindennapjaik természetes megnyilvánulása.
2. A diplomata kijelentésével pedig az a baj, hogy jelen formájában nem több rágalomnál. Nekik rendelkezésre álnak - ha állnak - a tények. Ha ez így van, akkor álljanak elő vele. Végül is ez lenne a kötelességük a számos nemzetközi szerződés alapján.

Én ugyan nem tartom kizártnak, hogy vannak ilyen információik, az is elképzelhető, hogy ezek megalapozottak, de ha az ügyeket szeretnék megoldani, akkor előállnak a konkrét ügyekkel és nem hivatkoznak arra, hogy nem kapták meg a leveleket. Most azonban hónapok óta folyik a handabandázás és az látszik, hogy a céljuk nem a dolgok rendbetétele, hanem a destabilizálás. Miért baj ez?? Amiatt baj, ami Irakban, Egyiptomban és Ukrajnában történt. Szét lehet zilálni egy országot – Róma ebben nagymester volt, történelmükben lehet olvasni az alapelveket is és a konkrét módszereket is -, de mi lesz a következő lépés?? Látjuk, hogy Irakban káosz lett. Egyiptomban Líbiában, Ukrajnában szintén. Márpedig innen nézve a dolgot, akkor itt a tét már nem Mo., hanem, az Eu. Azt a következtetést is le lehet vonni, hogy Európa szétzilálása a feltétele a tartós amerikai tartós versenyképességnek.. vagy azt gondolják, hogy ez a feltétele.

Ami az egyéni körzeteket illeti: akkor lett volna itt igazi balhé, ha 2014-ben átállnak erre az angol szisztémára.:)

6.Lenin 2014.12.03. 22:51:01

@NYJetsTD:

Leszarom a ballib tábort, meg ezeket a "civileket" is, ez igaz, de...

Akkor válaszolj nekem...
az 1xű ukránok mikor fogják érezni, hogy jobban élnek (ha életben maradnak) ?
Az afgánok, irakiak,líbiaiak,egyiptomiak, szíriaiak vagy soroljam még?
Mikor fogják érezni, hogy megérte az a sok vér/pénz, amit elvárt tőlük a nagy liberális demokrata barát?

Miért kéne nekünk is ebbe a sorba beállni?
Engem ez érdekel, nem a Fidesz, vagy bárki.

De ne várd tőlem, hogy azt a sorsot kívánjam az unokáimnak, ami az említett országok gyerekeire is vár.

Vagy nálunk tényleg azért rágják a körmüket a "jóbaráték", hogy a szabolcsi, baranyai cigányok éheznek?

az otthoniak meg éppen üzleteket fosztogatnak, autókat gyújtogatnak.

Biztos belehülyültek a jólétbe.

NYJetsTD 2014.12.03. 23:22:03

@6.Lenin: Mondom, fóbiáid vannak.

Hazánk nem Ukrajna, Szíria, Egyiptom, stb.stb.
Más gazdasági érdekek, beruházók, gazdasági és politikai csoport.

Teljes ostobaság ezzel dobálózni.

"De ne várd tőlem, hogy azt a sorsot kívánjam az unokáimnak, ami az említett országok gyerekeire is vár."

Te sokkal rosszabbat kívánsz. Egy korrupt, maffiaszemléletű, demagóg, rosszkedvű, szegény országot szeretnél nekik. Ahol majd mostani "isteneid" fogják csicskáztatni őket. Ők meg cserébe leköpik a sírod. Mert tudják, nagypapi egy kis álpatrióta, mézes-mázos beszédért cserébe segített kirabolni az országot és a kis lázár gyerek ezért tud majd éppen dél-franciaországi villájából röhögni rajtuk...

"Biztos belehülyültek a jólétbe."

Ez annyira te vagy. A demagóg összevágások nagymestere. Soha senki nem állította, hogy Nyugaton minden rendben van. Ott is van bűnözés, szegénység, munkanélküliség.
Az arányok, a trendek, a valóság azonban mindig messzire lekörözi a keleti országok világát. Aki ezt tagadja, az egyszerűen egy hibbant. Ha a nyugat haldoklik, akkor a kelet egyenesen feldobta a talpát.

6.Lenin 2014.12.03. 23:35:19

@NYJetsTD:

Azt én nagyon megértem, hogy akiknek eddig dőlt a lé, most szarban vannak, és mindent megtesznek, hogy visszatérjen a régi.

Azt is megértem, hogy nagyon sokan bedőlnek ennek, és mivel minden rendszerben lent "szívnak", nem nehéz ilyen demagóg dumával elégedetlenséget szítani.

"Az arányok, a trendek, a valóság azonban mindig messzire lekörözi a keleti országok világát. Aki ezt tagadja, az egyszerűen egy hibbant."

Én is már leírtam többx is, hogy annak idején rosszul csináltuk.
Már akkor példát kellett volna venni a művelt nyugattól.

Mikor hont foglaltunk, nekünk is ki kellett volna irtani az őslakókat és gyarmatosítani. most mennyivel könnyebb dolgunk lenne nekünk is.

Mi meg hagytuk, hogy minket fosztogassanak, most meg számon kérik, hogy nem tudjuk őket utolérni.

livengood 2014.12.04. 00:08:15

A mai hírekből azt szűröm le, hogy beérett az, hogy OV öt év óta sűrűn lábon lövi magát. Eddig csodálni lehetett ahogy mindezt komolyabb sérülés nélkül megúszta. Most valami megváltozott. Lavinának látszik. Ősz óta, eddig egyre sűrűbben borult a bili, de ez a hét, a mai nap határvonalnak tűnik.

Minden egyszerre indul el, az elmúlt öt év összes botránya éled, az összes bel- és külpolitikai bomba egyszerre kezd újra ketyegni. OV ezen már nem tud úgy úrrá lenni mint korábban.

A mesterséges háborús hangulatba ringatott Fideszes választói kemény magnak semmi sem lesz már olyan békés és felhőtlen a narancség alatt mint korábban. Az eddig képzelt támadások helyett valódi kereszttűz zúdul rájuk, mert nincs rettenetesebb annál mint amikor egy közülük való őszinte hívő ráébred arra hogy becsapták. Olyan haragot senki sem érezhet amilyet az a "forradalmár" érez aki ráébred, hogy eszmetársai elárulták. Sajátjaiban olyan pusztítást sem vihet véghez senki amilyenre egy háborúra eszközökkel és lélekben is felkészült, elárult, hithű "forradalmár" képes. Oda a Békemenetes felsőbbrendűség érzésének. Megrendül a hit, a mocsok OV rendszerének összes eresztékén keresztül egyszerre bugyog elő.

Ez év végére határvonalhoz értünk az Orbán rendszer történetében.

NYJetsTD 2014.12.04. 00:15:08

@6.Lenin:

"Azt én nagyon megértem, hogy akiknek eddig dőlt a lé, most szarban vannak, és mindent megtesznek, hogy visszatérjen a régi."

Mert narancséknál nem így van, igaz?

"Mi meg hagytuk, hogy minket fosztogassanak,"

Amíg te a saját tolvajainkat is csak félszemmel nézed, mit ér a kritikád kifelé?

"most meg számon kérik, hogy nem tudjuk őket utolérni."

2004-ben kaptunk egy lehetőséget. Nem éltünk vele.
Mondjuk én úgy gondolom, hogy a lakosság kb. fele teljesen alkalmatlan is az európai életre. Viszont alkalmasak arra, hogy demagógiával megvegyék őket.
De a legszebb az egészben, hogy most még jobban teperünk a nyugattal szemben. Ami csak növeli a leszakadást.
Szar ügy. De megérdemeljük.
De ezt a fost és egyik előidőzőjét a blogíró mégis zseniálisnak tartja. Csodálkozunk, hogy itt tartunk?

NYJetsTD 2014.12.04. 00:21:40

@livengood: nagyon igazat szóltál. Addig játszották a háborúsdit képzeletbeli ellenfelekkel, nem létező támadások ellen, hogy most, mire tényleg megkapták az első valós pofonokat, nincs mit újratölteni. Megy is a kapkodás ezerrel.
De a fidesz szavazóknak ez majdnem mindegy. Ha kell orosz ellenesek, de két hét múlva már ők legnagyobb barátaink. Ha kell imádják Amerikát, de most éppen gyűlölt szemetek. Játékszerek ők, a puhatestű kategóriából.

tölgyes 2014.12.04. 11:31:15

@NYJetsTD: Ez a sommás ítélet - "lakosság kb. fele teljesen alkalmatlan is az európai életre" - maga a szín tiszta demagógia. Majd természetesen Ön, az ellenzék, a kormánypárt, vagy az Eu, vagy az USA eldönti, hogy mik a demokráciára való alkalmasság feltételei, ki az, aki alkalmas és ki az, aki nem. Ez úgy marhaság, ahogy leírta.

A kérdés az, hogy az európai demokrácia és magyar képviselői tudtak(nak)-e elég vonzó, elfogadható demokratikus alternatívát kínálni 40 év rákosizmusa-kárárizmusa, a rendszerváltás anakronizmusai és tévelygő demokráciája után. Úgy látszik nem tud(n)tak. A mai ellenzék politikai személyiségeinek volt a bizonyításra 12 évük. A mostani kormánypárt is megkezdte kormányzásának kilencedik évét. Az emberek pedig azt látt(j)ák, hogy az ország szocializmusban felhalmozott csekélyke értékeit is elherdál(t)ják. A külföldi tőke szabadon érvényesíti saját érdekeit és ezeknek az érdekeknek rendeli alá a magyar erőfeszítéseket. A magyar politikai(és nem csak politikai) vezetés pedig ebben csatlósként és nem gazdaként viselkedik.
Tehát azt tapasztalta ez az alkalmatlan tömeg, hogy korábban is külföldi érdekeknek rendelték alá az erőfeszítéseiket és most is. A demokrácia nem hozott nekik több szabadságot. Mert azt a szabadságot, amit politikai téren nyertek (tüntethetnek, választhatnak, szervezkedhetnek) elveszítették gazdasági lehetőségeik szűkölésében. Százezreknek lett elemi élménye a munkanélküliség, a javaikból való kisemmizettség. Ezt az élményt erősítette, hogy a társadalom elitje (nem csak politikai, de gazdasági elitje és vezető humán értelmisége is) húsz krajcárért cserben hagyta őket.
Vagyis azt tapasztalta, hogy a honi elit visszaél a bizalmukkal, az Eu és az USA nem honorálja demokratikus erőfeszítéseiket. Nem honorálja a már tőkeként többszörösen visszafizetett adósságuk elengedésével, mérséklésével, de a honi piacképes szektorok támogatásával sem. Sőt ezekre tette rá először a kezét. Mint ahogy nem honorálta korábban forradalmi erőfeszítéseiket sem. A demokráciabajnok USA elnökének szavai ott csengnek - tudatosan, vagy tudat alatt - milliók fülében: "Senki sem kérte a magyarokat, hogy csináljanak forradalmat". Arra se kérte a magyarokat senki, hogy a német egyesítést segítse. Sőt kifejezetten azt kérték, hogy ne segítse. Vagyis Európa még 89 elején is azt kérte a magyaroktól, hogy ne a demokráciát, hanem a megosztottságot támogassa.
A németek meg az egyesítéskor mondtak szép szavakat, de aztán saját érdekeik minden áron való érvényesítésére koncentráltak. Most ugyanez az értetlen közömbösség és haszonelvűség szól az Eu-ból is és az USA ból is. Miközben minket Vida Ildikó állítólagos csínytevései miatt vegzálnak, egész jól tűrik a térséget kirabló multikat és a nekik tett junkersi gesztust. Nemcsak tűrik, de az Eu „első” emberévé emelik meghálálva érdekköreik érdekében kifejtett áldásos tevékenységét.. és ilyenkor senki nem szól arról, hogy az ott elcsalt pénz forrása lehetne társadalombiztosításnak, közösségi beruházásoknak.
Már évtizedek óta tapasztaljuk; nem a segítő együttműködés szellemében , hanem a kitől szerzünk nagyobb gazdasági előnyöket elvet követve politizálnak. Joggal mondhatja bárki, hogy nem is szabad mást elvárni. Ha ez igaz, akkor viszont nem kell olyanokat írni, hogy a magyarok fele alkalmatlan.. vagy ha igen, akkor ez még mindig abból fakad, hogy a magyarok remélnek valamit. A történések majd meggyőzik őket arról, hogy kívülről, belülről nem remélhetnek semmit. Csak az a biztos, amit ők maguk garanciaként kiverekednek maguknak. Ez a tanulási folyamat még csak most kezdődik igazolva, hogy a hála nem politikai kategória.

graycivil 2014.12.04. 15:26:24

@Khal Drogo: A hatás nem azonnal jelentkezik. Azért Gyurcsány 2009-es lemondását, majd 2010-et nem nevezném következmény nélkülinek.

6.Lenin 2014.12.04. 18:36:29

@NYJetsTD:

"2004-ben kaptunk egy lehetőséget. Nem éltünk vele. "

Mire kaptunk lehetőséget?
Te tényleg bevetted, hogy azért vettek be bennünket, mert fel akartak emelni a saját színtükre?
Akkor ők miből élnének?

Te 1 álomvilágban élsz,de...

OK! Tegyük fel, hogy valóban aggódtak értünk. szerették volna, ha a sok évtizedes (évszázados) lemaradásunkat a segítségükkel ledolgozzuk. Tolták a lóvét ezerrel.
Az idetelepült cégek, bankok nyugati béreket fizettek, hogy gyorsítsák a felzárkózást. Modern technológiát adtak, olcsón, és drágán vették tőlünk a csúcstermékeket.

izé...

2004-ben volt 1 balfácán kormányunk. 2008-ig nem hogy ledolgoztunk volna valamit is,de csőd szélére kerültünk, jól eladósodva.
2010-ben jött 1 új kormány, új elképzelésekkel. Azóta minden megtesznek, hogy nehogy valami is sikerüljön, mert sérülnek az érdekeik.
Nyugati érdekeket (főleg gazdasági)sértünk.

Mindent elkövetnek, hogy visszategyenek 1 mameluk kormányt, aki kiszolgálná az ő érdekeiket.

(1re több ország szeretné a saját érdekeit érvényesíteni, és ez botrány az USA szemszögéből nézve)

(nyilván ez a kormány is téved, főleg, mert megpróbál új megoldásokat keresni, mint sokan mások is. Nincs követhető sikeres példa)

De...fogadjuk el, hogy mindent rosszul csinálnak és rövidesen megbuknak.

A régi ballib tábor már nem kell (?) senkinek, jöjjenek az újak, civilek.

-Szevasztok, már vártunk benneteket!
-Itt vagyunk, örvendjetek.
-OK, de ti mit fogtok csinálni?
-Izé...jólét, meg minden, lóvé szarásig mindenkinek,totál nyugat, buzulhatsz is nyugodtan, te leszel a menő.
-Dolgozni kik fognak?
-Hát ti, B+, mi majd irányítunk benneteket(amit a barátaink majd kérnek tőlünk)

Tényleg azt hiszed, hogy itt bárki is 15 perc alatt jólétet tudna teremteni? Senki nem lopna (bocs, de az ózdi jobbikos, a zuglói kurva becsületes tiszta pacák is a saját lóvéját emelte elsőként az égbe, pedig még lófaszt se csináltak/bizonyítottak)

Mondja már meg valaki, hogy mit is szeretnének valójában.

(csak ne Ukrajnára, Afganisztánra,Irakra,Szíriára,Görögországra, Spanyolországra,Portugáliára ....stb hivatkozzon valaki, mert az nagyon gáz lenne)

Hiányzik 1 világháború, hogy néhány évtizedre a helyükre kerüljenek a dolgok?
Én meglennék nélküle (szerencsére akkor születtem mikor a vége felé járt a II., de így is kijutott néhány kísérletezés, amit jobb lett volna elkerülni)

Szóval, mit is kínálsz az eddigi sok szar helyett?
Honnan importálnál civileket (akik mentesek lennének minden eddigi beidegződéstől)?

NYJetsTD 2014.12.04. 19:38:59

@6.Lenin: a véleményed már régóta nem mérvadó. Aggódsz a nyugdíjad, a söröcskéd, meg a kis pörkölted miatt. Megértem, csak nem érdekel. A normális emberek nem akarnak még negyven évet élni ebben a posványban, jövőkép, biztonság, normális közélet nélkül.
Az hogy megint belevetted a nyomorult baloldalt, megint a fóbiádat jelzi. Gyógyszert be, bluest fel, hír tv kikapcs, alvás.

"De...fogadjuk el, hogy mindent rosszul csinálnak és rövidesen megbuknak."
Az egyetlen, amit írásodból elfogadok... :)

NYJetsTD 2014.12.04. 19:52:51

@tölgyes: "szín tiszta demagógia"

Persze, mert ez számodra nem elég pc... De attól még ez a valóság. Funkcionális analfabéták, iskolázatlan vagy félművelt tömegek... erre és emiatt lehetetlen normálisan fejlődni, gondolkodni, beszélni. Aki tagadja, csukott szemmel járkál.

"A demokrácia nem hozott nekik több szabadságot."

Egyértelmű. De erről nem a demokrácia tehet.

"A demokráciabajnok USA"

Annyira fáraszt a magát jobboldalinak nevező csoport furcsa érvrendszere, melyben az USA most a gonosz, Oroszország meg a tündér. Csak józanságot elvtársak. Minden ország a saját érdekeit képviseli. Csak mi a pofozóládát választottuk.

NYJetsTD 2014.12.04. 20:00:55

@6.Lenin: erős érv, meghajolok előtte... :)

6.Lenin 2014.12.04. 20:16:01

@NYJetsTD:

Aki csak kritizál anélkül, hogy valóban jobbat tudna felmutatni, az szerintem hülye. Ezt soxorosan bizonyítottad.
(pofázni a hülye is tud...nem saját megállapítás.Népi bölcsesség)

NYJetsTD 2014.12.04. 20:24:38

@6.Lenin: Kinek mutassak? Neked? Az országnak? A világnak?
Most előbb dolgozom egy kicsit a globális felmelegedés ellen, a Mars utazáson, a barionszám-megmaradás sérüléseinek elemzésén és a legjobb székelykáposzta recepten, de megígérem, után megmentem az országot is. Addig viszont viseld el a kritikát.

6.Lenin 2014.12.04. 20:33:33

@NYJetsTD:

Te nem kritizálsz, te hőbörögsz.
Ez az állandó mellébeszélés is ezt igazolja.
Szerintem folytathatjuk, bár nem sok értelmét látom.
Az ilyen hülyékkel tele a net, főleg ha a poszt kint van az indexen.
Minden hülye kötelességének érzi,hogy tudassa a világgal a "kritikai" böffeneteit.
aztán nem tudnak kitörni a néhány %-os támogatottságból.

(a gyengébbek kedvéért ez nem a kormány dicséretét jelenti, az ellenzék balfaszságát inkább)
Lényegtelen.

NYJetsTD 2014.12.04. 21:32:56

@6.Lenin:
most ez komoly? A mellébeszélés nagymestere oktat itt? Szerinted rosszul alszom mától, mert egy vén trotty komcsinak nem tetszik, hogy valaki bírálja az államosítást és a maffia tempót? Vicces vagy. Ja, nem.

6.Lenin 2014.12.04. 22:03:22

@NYJetsTD:

Már megint hőbörögsz.
Soha nem voltam tagja 1 pártnak sem. a komcsikat végképpen utáltam, de igaz a "liberálisokat" 1 hangyányival jobban (pedig 90-ben majdnem beléptem az SZDSZ-be)

Jár a pofájuk, de még semmi sem jött össze igazán nekik. kivéve, hogy néha elhúznak, igaz nem önszántukból.

Nekem az a vicces az olyanok esetében, mint te is, hogy minden szar, amit nem ti csináltok, de igazán sikeresek még soha nem voltatok.

Én mindig megoldottam a saját problémáimat, leszarom, hogy ki van hatalmon, de a hülyéktől nem szoktam tanácsokat elfogadni.
Mindenki oldja meg a saját problémáját.
Neked problémád van a jelenlegi kormánnyal, zavard el, de nem zavar, hogy már 2x nyertek 2/3-al?

Tényleg ők a hülyék?

(szvsz... ha valaki 1 hülyét képtelen leváltani, az csak hülyébb lehet)

Biztos, hogy jobban alszol esténként miután itt kiéled a ........,de ez nem igazán izgat , de valóban vicces)

Blues aláfestéssel, remek szórakozás 1 unatkozó nyuggernek.

-Pfujj, ön segget nyal?
-Miért? Ön is azt csinálja.
-Az igaz, de ez amerikai segg.

Értelmes (?) emberek foglalatossága/harca minden blogon.
Ez tényleg vicces nekem.

Jó éjt!
Mindenkinek.

A blues örök, a nyomor meg divat
hiába vagy irigy, sose leszel kínai

NYJetsTD 2014.12.04. 22:25:57

@6.Lenin: "Neked problémád van a jelenlegi kormánnyal, zavard el, de nem zavar, hogy már 2x nyertek 2/3-al?"

Persze hogy zavar. Hiszen pont az ilyen hülyék segítségével, mint te, a funkcionális analfabétákkal, álpatriótákkal, félműveltekkel és a gerinctelen seggnyalókkal tudnak nyerni a tehetségtelen és nevetséges ellenzék asszisztálásával. Örüljek ennek? Örüljek, hogy jó ha pár százezer ember érti, mi a gond az országgal?
Aludj inkább. Álmodj a szép orosz sztyeppékről. Az való neked, nem a politika.

tölgyes 2014.12.05. 12:30:13

@NYJetsTD:
A tiszta demagógia arra volt utalás - szerintem nagyon egyértelmű és egyszerű szavakkal - hogy nem lehet emberek tömegét, egy ország lakosságának felét demokráciára alkalmatlannak minősíteni. Ez a kijelentés fölényeskedő, szélsőséges és kirekesztő. A radikális szélsőségek tipikus megnyilatkozása.

A demokrácia mint fogalom nem tehet a szabadság hiányáról A 89 után a paktum eredményeként megvalósult demokrácia azonban tehet arról, hogy nem hozott a többség számára több szabadságot. Azt is leírtam miért.

"Mert azt a szabadságot, amit politikai téren nyertek (tüntethetnek, választhatnak, szervezkedhetnek) elveszítették gazdasági lehetőségeik szűkölésében. Százezreknek lett elemi élménye a munkanélküliség, a javaikból való kisemmizettség. Ezt az élményt erősítette, hogy a társadalom elitje (nem csak politikai, de gazdasági elitje és vezető humán értelmisége is) húsz krajcárért cserben hagyta őket." Kiket hagyott cserben? Azokat akiket a mindenféle színű és pártállású politikai elemzők a rendszerváltás veszteseinek szoktak nevezni.

Azt írja:
"Annyira fáraszt a magát jobboldalinak nevező csoport furcsa érvrendszere, melyben az USA most a gonosz, Oroszország meg a tündér. asztalta, hogy a honi elit visszaél a bizalmukkal, az Eu és az USA nem honorálja demokratikus erőfeszítéseiket."

1. Először is én az oroszokról egy szót sem írtam. Csupán arra utaltam, hogy a magyar 56 orosz beavatkozása az USA vezette nagyhatalmak jóváhagyásával történt, amit még az akkori elnök cinikus szavai is megerősítettek.
2. Ráadásul az USA-t most is ugyanaz a cinizmus jellemzi. Erről is világosan fogalmaztam: "Már évtizedek óta tapasztaljuk; nem a segítő együttműködés szellemében , hanem a kitől szerzünk nagyobb gazdasági előnyöket elvet követve politizálnak. Joggal mondhatja bárki, hogy nem is szabad mást elvárni. Ha ez igaz, akkor viszont nem kell olyanokat írni, hogy a magyarok fele alkalmatlan.. vagy ha igen, akkor ez még mindig abból fakad, hogy a magyarok remélnek valamit." - a kiábrándulás folyamatának még csak a kezdetén vagyunk.
3. Továbbá ha Ön is azt gondolja, hogy itt az érdekek harca folyik, akkor nem kell csodálkozni a harcon magán és az azzal járó harci zajon sem. Ezt a harcot nem úszhatjuk meg. Demokratikus barátaink mohóságának épp úgy nincs határa, mint ahogy diktatórikus szövetségeseinknek is határtalanul mohóak voltak.

6.Lenin 2014.12.05. 19:42:21

@NYJetsTD:

"Persze hogy zavar. Hiszen pont az ilyen hülyék segítségével, mint te, a funkcionális analfabétákkal, álpatriótákkal, félműveltekkel és a gerinctelen seggnyalókkal tudnak nyerni a tehetségtelen és nevetséges ellenzék asszisztálásával. Örüljek ennek? Örüljek, hogy jó ha pár százezer ember érti, mi a gond az országgal?"

Túlzásba estél (a pár száz ezerrel...néhány tucat hiszi magáról)

Tipikus "liberális" (szadeszes) gondolkodás...
Mindenki hülye,igaz mi se tudtuk eddig bizonyítani, hogy mi mások lennénk, sőt, már nem is létezünk, de még most is mindent meg tudnánk oldani, ha hagynák, de sajnos nem hagyják.
Ezt nagyon nehéz feldolgozni, de ezt sem érti senki.

(amúgy igazam lett, te tényleg .........)

izé... milyen országot is szeretnél?
(erre valahogy nem szeretsz válaszolni)

-Elnézést, miért is tetszik tüntetni?
-Szeretnék 1 más országban élni, mint a jelenlegi.
-Rendben, de akkor miért van itt? Miért nem megy el innen, már szabad.
-Én itt szeretnék más országban élni.
-Rendben, és milyen lenne ez a más ország?
-Tényleg nem érti? Mást szeretnék és kész.
-Milyen lenne az a más?
-Nem igaz, hogy ennyire hülye valaki.Mást akarok, mint ez. Mi nem érthető ezen?
-Mert hátha én is azt szeretném amit ön.
-Ne vicceljen, azt se értette, hogy én mást szeretnék, honnan tudná, hogy esetleg ön is azt szeretné? Pont ön.
-???

NYJetsTD 2014.12.06. 14:49:50

@6.Lenin: "Túlzásba estél (a pár száz ezerrel...néhány tucat hiszi magáról)"

Csak szeretnéd, hogy ennyien legyenek. Sokkal több normális ember él itt is, csak inkább nem süllyednek le az ostoba, félhülye emberekkel vitatkozni. Ahogy a vicc is mondja, azon a szinten verhetetlenek...

"izé... milyen országot is szeretnél?
(erre valahogy nem szeretsz válaszolni)"

Persze, hogy nem. Mert ez nem komment téma. Itt ez pörgős helyszín, nincs idő és lehetőség mindent kivesézni. Ezernyi dolgot kellene megváltoztatni, ezernyit átbeszélni. Sőt, megvitatni. Akár veled is. De amíg csak annyit tudsz hozzászólni, "hogy de a baloldal"... addig mi értelme? Erre sem időm, sem energiám.

6.Lenin 2014.12.06. 15:15:23

@NYJetsTD:

" Sokkal több normális ember él itt is,..."

Ebben 1rtértünk, de ők tudják is, hogy mit is szeretnének.

Az a néhány tucat (jó, legyen 1-2 száz ezer), nos ők nem tudják, csak azt, hogy aki sikeresebb, az gyűlölni kell.
Ennyit tudnak/tudtak (eddig) felmutatni.

( a gyengébbek kedvéért, ez nem azt jelenti, hogy ez lenne a tökély, de mindenképpen előrelépés az eddigiekhez képest.Sőt talán nem a jelenlegiek valósítják meg, de lehet, jönnek majd , akiknek sikerülni is fog.Visszaút nincs-esetleg rövid időre, de az a végleges bukás lenne)

(aki nem tudja néhány sorban összefoglalni/megfogalmazni az elképzeléseit, annak nincsenek is. Hosszan a hazugságot szokták magyarázni)
Szerintem.

NYJetsTD 2014.12.06. 16:12:59

@6.Lenin: "Az a néhány tucat (jó, legyen 1-2 száz ezer), nos ők nem tudják, csak azt, hogy aki sikeresebb, az gyűlölni kell."

Ez baromság. Nem a sikerrel van gondja a normális embernek, hanem a hozzá vezető úttal. Ne kelljen már tapsolni ahhoz, ha valaki nulla munkával, de lopással, csalással, korrupcióval ér el "sikereket". Ezt nem érteni, na ahhoz már arc kell.

"a gyengébbek kedvéért, ez nem azt jelenti, hogy ez lenne a tökély, de mindenképpen előrelépés az eddigiekhez képest."

Előrelépés? Van ahol igen, van ahol nem. Az biztos, mostanra sikerült mindent felforgatni. Vannak dolgok amiket értelmesen, de sajnos a legtöbbet az egész ország kárára. Felőlem ezer évig uralkodhatna a fidesz, ha nem lenne korrupt, hazug és velejéig bűnös a mostani állapotokban. Amellett, hogy ez nem menti az mszp totális bénázását.
Szóval a gondom nem az, ki jönne a fidesz helyére, mert az még most nem látható. Sajnos.
Én azt nem értem, a fidesz szavazói miért annyira gerinctelenek, hogy saját pártjukra nézve még a legenyhébb kritikát sem gyakorolják, hanem csak visszafelé mutogatva vagy félrebeszélve mismásolnak? Az ő számukra tetszetős a mostani közhangulat?

"(aki nem tudja néhány sorban összefoglalni/megfogalmazni az elképzeléseit, annak nincsenek is."

Egy ország jövőképéről? Iszol te rendesen? : )

6.Lenin 2014.12.06. 16:58:21

@NYJetsTD:

Van 1 eléggé elfogult véleményed, amit szerintem 1 bíróság előtt nem tudnál minden kétséget kizáróan bizonyítani.

korrupció volt/van/lesz mindenhol, ahol emberek kezében bármilyen hatalom van (amivel vissza is lehet élni).

korlátozni kellene? Igen. Ez mindenkinek az érdeke(lenne).

Mo-on jelenleg az ellenzék az irigységre alapozza a mondandóját. Más mondanivalója nincs.

Ne hasonlítsuk már magunkat volt gyarmattartó országokhoz, vagy bárki máshoz is. Az csak torz képet adhat, hiszem minden oldal a maga számára kedvező mutatókat mazsoláz ki.

Magunkat csak a saját múltunkhoz lehetne hasonlítani (de ez is torz, hiszen generációk nőttek fel, megváltozott gondolkodásmóddal).

1et kellene eldönteni, mit is szeretnénk.

Túl sokat nem lehet, hiszen szövetségi rendszeren belül vagyunk, amit magunk választottunk.

) elfogadjuk, hogy másod-,harmadrendű ország vagyunk és maradunk, mindig is kiszolgálva mások "felsőbbrendű" érdekeit, és örülünk a morzsáknak.

) megpróbálunk magunk számára kiharcolni 1 jobb pozíciót. Azt, hogy valaha is 1enrangú/jogú félként kezeljenek nyugodtam álomként kezelhetjük.

Megy a duma mindkét részről 1000el? Hát persze, mindenki harcol a saját érdekeiért.

Itt a lényeg...a saját érdekeiért, de ez nem jelentheti 1ik részről sem, hogy ezt ne vegye figyelembe. A másik érdekeit is. Ebben valóban lehet (akár látszólag/szándékosan hibázni)

Izmoznak a fiúk? Még jó, szart érne, ha nem ez lenne.

Közben becsúsznak hibák minden oldalról, hát ez is természetesnek vehető...nincsenek tökéletes emberek 1ik oldalon sem. Az érdekek harca már csak ilyen.

Érdekek vannak.
a kérdések azok, hogy miként lehet ezeket érvényesíteni a lehető legkisebb veszteségek árán. ezeken kellene vitázni, és nem mesterségesen szított hisztiken.

Jelenleg megy is a szarkeverés ezerrel, mindkét oldalon, de ez ezzel (is) jár.

Vannak vesztesek? Természetesen, és el követnek mindent, hogy visszakerüljenek.
Megtévesztenek embereket?
Igen, de csak azokat lehet, akik nem gondolkodnak.

Ezekből minden oldalon vannak bőven, vagy talán olyanok is, akiknek az érdekei nem egyeznek 1ik oldal érdekeivel sem.
Mást szeretnének, de még nem tudják, hogy mit.

Szar ügy az biztos.
Hőzöngeni meg felesleges, úgyis kiderül, mert átlátható a mögöttes szándék, vagy a tájékozatlanság/irigység/düh a sikertelenség miatt (ezekkel kár is foglalkozni, kisebbségben vannak/lesznek mindig)

mindez szerintem

"Iszol te rendesen? : ) "

Kellene?
Mennyit?
Mit?
süti beállítások módosítása