Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
02:03

A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb fölénnyel nyerte meg a 2018-as választást, mint amire akár maga is számított. Ha megnézzük a választás előtti becsléseket, köztük az általam elkövetett előrejelzést is, látható, hogy a pártok támogatottsága nagyjából a várt sávokban mozgott, kivéve a Fideszét, amely jelentősen felülmúlta a várakozásokat. A kormánypárt lényegesen több szavazatot kapott, mint négy évvel ezelőtt, pedig a biztos győzelemhez valószínűleg a korábbi eredmény megismétlése is elegendő lett volna. A rendszerváltás utáni magyar politikában még soha nem nyert egy politikai erő háromszor egymásután, ráadásul ebből a három győzelemből számos tekintetben a mostani tekinthető a Fidesz legnagyobb sikerének.

2018vege.jpeg

1. A meglepően magas, 70 százalék körüli választási részvételre kevesen számítottak. Akik egyáltalán el tudták képzelni, biztosra vették, hogy a 2002 után folyamatosan csökkenő részvétel ilyen megugrása az ellenzéknek kedvezhet. Magasnak számító választási részvétel mellett még soha nem nyert a Fidesz parlamenti választást, most ez is bekövetkezett, ráadásul elsöprő mértékben. A mostani eredmény a legitimitás tekintetében tehát erősebbnek nevezhető, mint a 2014-es.

2. Napközben, amikor sorban jöttek a rekordmagas részvételi adatok, két ellentétes magyarázat versengett egymással. Az egyik szerint az ellenzék sikeresen szólíthatta meg a bizonytalan szavazókat, a másik szerint viszont a Fidesz kampánya volt képes - elsősorban vidéken, kistelepüléseken - újabb szavazók bevonzására. Az adatok alapján most már nyilvánvaló, hogy a második történt. Az is kijelenthető, hogy a politikai siker leginkább a Fidesz egyetlen téma köré rendezett, leegyszerűsített, könnyen befogadható és nagy erőkkel terjesztett kampányának köszönhető. Szerepet játszhatott ebben a Fidesz jelentős erőforrás-fölénye is: a központilag irányított pártsajtó – beleértve az állami televíziót és rádiót is – és az elsöprő köztéri jelenlét nagyban segíthette az üzenetek hatékony célba juttatását. Az adatok azt mutatják, hogy elsősorban a kisebb lélekszámú településeken a hagyományos fideszes bázis kibővült újabb szavazókkal, akiket feltehetően az „ország megvédésének” a célja és a migránsoktól való félelem vett rá a szavazásra.

3. Az adatok azonban azt is mutatják, hogy 2018-ban két Magyarország létezik. Részben a már korábban is tapasztalt város-vidék törésvonal miatt, de még inkább a politikai preferenciákban. A belföldi szavazók közel 48 százaléka a Fideszt választotta, a többiek az ellenzékre szavaztak. A két világ minden tapasztalat szerint egyre távolabb van egymástól, tájékozódásban és politikai véleményekben is. A Fidesz győzelmének az is a titka, hogy képes 2 milliónál is több embert egy táborban tartani, egy irányba terelni, miközben az ellenzék megosztott, nincsenek közös céljai és képtelen a hatékony együttműködésre. Amíg az ellenzéken belül nem erősödik meg jelentősen egy politikai erő (vagy a Fidesz nem gyengül meg valamiért), ez az alapképlet automatikusan biztosítja a Fidesz kormányzását.

4. Miközben a választási eredmények előzetes becslése nagy nehézségekbe ütközött, nem olyan nehéz előrejelezni, hogy mi fog most történni az ellenzéki oldalon. A kormányváltást kívánó szavazók csalódottságukban bizonyára az ellenzéki pártokat hibáztatják majd a Fidesz újabb ciklusáért, és az ellenzéki pártokba vetett – eddig sem acélos - bizalom jelentősen meggyengülhet. Mindez vezetési válságot és hosszabb köldöknéző periódust eredményezhet. A négy párt mindegyike alapvetően elégedetlen lehet. A Jobbik ugyan a 2014-es adatait megismételte, ráadásul – parlamenti választáson először - a második legerősebb párt lett, de a céljai ennél lényegesen komolyabbak, váltópárti jellegűek voltak. Az MSZP, az LMP és a DK együtt sem érte el a baloldali együttműködés (nem beleértve az LMP-t) 2014-es adatait, előzetes várakozásaikhoz képest mind a hárman rosszabbul szerepeltek. A Jobbik és az MSZP elnöke, valamint az LMP egyik társelnöke a választás estéjén már le is mondott, az ellenzék legalább a jövő évi európai parlamenti és önkormányzati választásig minden bizonnyal válságos időszakát fogja élni.

5. A Fidesz jövője ma nehezebben előrejelezhető. Szinte mindenkit meglepetésként ért, amikor 2014 őszén, a sikeresen megvívott parlamenti és önkormányzati választás után váratlanul beszakadt a kormánypárt támogatottsága, és több fontos időközi parlamenti választást is elvesztett a Fidesz. Hasonló helyzet a jövőben sem elképzelhetetlen, de ennek előrejelzése szerintem lehetetlen vállalkozás. Sokkal értelmesebb annak vizsgálata, hogy az újabb politikai siker kiket erősít meg és kikre lehet veszélyes a Fidesz tág értelemben vett politikai vezetésében. Lázár János például Hódmezővásárhelyen „comeback kid” lett a mostani választáson, de ma még nem lehet tudni, hogy ez a helyi sikeres revans miképpen érinti az országos politikai szerepét. Rogán Antal ugyan nem indult egyéni mandátumért, de – mint a kommunikáció és a kampány irányítója - minden bizonnyal a győzelem jelentős részeseként menetelhet tovább. A nyilvánosság számára kevésbé látható belső hatalmi harc természetesen nem ér véget a harmadik győzelemmel sem, sőt, valószínűbb, hogy már 2022-re tekintve újabb lendületet vehet. Az egyes szereplők helyezkedése és az erőcsoportok küzdelme mellett a legfontosabb kérdés – kimondva-kimondatlanul – azonban az lesz, hogy maga és a párt számára mit tervez négy év múlva az az ember, aki ma kormányoldalon és ellenzékben is a legfontosabb egyesítő erő: azaz folytatja-e Orbán Viktor?

x x x

+1. Egy dolgot még fontosnak tartok kiemelni, de sajnos tegnap este kifelejtettem az írásból. A választás előtt sokat kritizáltam a közvélemény-kutatókat, mondván, hogy olyan széttartó, ellentétes felméréseket hoznak nyilvánosságra, amellyel lehetetlenné teszik, hogy érdemben lehessen beszélni az egyes forgatókönyvek esélyeiről. Többször elmondtam, hogy mérvadó felmérések hiányában a sötétben tapogatózunk, és bár azt tudjuk, hogy a legtöbb szavazatot a Fidesz fogja nyerni, de a relatív többségtől a kétharmadig minden elképzelhető. Nos, áttekintve a kutatásokat, ki kell emelni, hogy akadt egy intézet, amely valóban segítette az érdemi előrejelzést, különösen, ha a kutatások káoszában kizárólag rájuk figyelünk. A Medián ugyanis ezt írta az utolsó héten nyilvánosságra hozott jelentésében: "Az azonban látszik, hogy a mozgósítás különösen a falvakban volt hatásos: a községekben élők körében március eleje óta 54-ről 68 százalékra nőtt a „biztos” szavazók aránya, és a megnövekedett részvételi kedv – a várakozásokkal ellentétben – nem az ellenzék esélyeit javította: épp a falusiak körében 39-ről 48 százalékra nőtt a Fidesz-szavazók aránya." Valójában ez történt, ráadásul a listás eredmények becslésében is a Medián április 4-én nyilvánosságra hozott adataiban volt a legkisebb tévedés. Úgy látszik, mégis van értelme a kutatásnak, a jó kutatásnak.

kk_1.jpeg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr6213819582

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Választói névjegyzékből való törlésem 2018.04.10. 08:25:43

Kedves Országos Választási Bizottság! Kérem a választási névjegyzékből való végleges törlésemet, vagy ha úgy jobban értik, akkor a leiratkozásomat. Indokom erre az, hogy álláspontom szerint, minden választás lényegét tekintve választási csalás, ahol ni...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

livengood 2018.04.09. 03:13:22

Végül mégis foglalkoznia kell azokkal a problémákkal Orbánnak amik elől nyolc éve kitér. Ezekre igazán jó válasz nincs, ezért nem foglalkozott ezekkel eddig. Pl. egészségügy, nyugdíjrendszer. Amikbe belenyúlt, ott korrigálni kell. Ha csak 99 mandátumot kapott volna a Fidesz, rosszabbul jártunk volna.

Lali Lila 2018.04.09. 03:17:32

"folytatja-e Orbán Viktor?"

miért ne tenné? még fiatal is lesz visszavonulni, meg ő ugye 'harcos típus', már csak ezért se szállna ki. azt se hiszem hogy ő képes lenne a csúcson kiszállni.

persze a kristálygömböm a 2/3-ot se látta

sztd 2018.04.09. 03:24:22

Érdekes, mert azon kívül, hogy Vona Gábor lemond, a Jobbik helyzetét én nem érzem rossznak. Most már jobb eredményt ért el, mint a 2014-es összefogás pártjai együtt, növelte a mandátumai számát (ezt mondjuk nem tudom, hogyan csinálta), egyértelműen ő a második erő. Szerintem a különállását visszaigazolta az eredmény.

A DK viszont elégedett lehet ugyan, de szerintem egyre inkább lehet látni azt, hogy a céljai felé milyen lassan halad. Nem látok a szavazói fejébe, de szerintem lenne okuk arra, hogy elfogyjon a türelmük, és új pártot keressenek.

Az MSZP nem ért el rossz eredményt. Még csak azt sem mondanám, hogy nem látszik, hogy hogyan tovább. Csak annyi a kérdés, hogy miért nem egyesül a Párbeszéddel, vagy alakítanak egy új közös pártot. Persze most leverték őket, de végül is a lehetőségekhez képest nem semmisültek meg.

Érdekes módon az LMP-nél semennyire nem lenne a helyükben ötletem a hogyan tovább-ról. Nekem az az érzésem, hogy nekik kicsit újra kellene kezdeni. Persze élnek, léteznek, van már rutinjuk és bent vannak a parlamentben, de ennyi.

Összességében nem akarom vitatni, hogy nehéz időszak elé néznek, de egyik parlamenti párt helyzete sem reménytelen, mindnek van mire építeni.

Az egyetlen komolyabb kérdésem, hogy mi okozza, hogy Budapest és vidék ennyire elválik egymástól? Ez hova fog vezetni? Leépül a főváros? Ez valahogy sokkal komolyabb dilemmának tűnik a jövőt tekintve. Ráadásul Budapest (a többi megyével ellentétben) nem igazán lépett előre az utóbbi 8 évben.

LKerekes 2018.04.09. 03:32:37

@sztd:
Már csak az hiányzik a magyarázkodásodból, hogy győzött az ellenzék. Tényleg ilyen seggfej vagy, mint amilyennek mutatod magad?

Uni1002 2018.04.09. 05:08:00

@LKerekes: Talán érvekkel, és nem seggfejezéssel kellene válaszolnod seggfej...

megamedve 2018.04.09. 05:43:36

Hogy mi lesz, azt nem nehéz megmondani: tovább harcolunk, tovább lopunk, és totálisan behálózzuk az országot minden (MINDEN) téren.
A nem kormánypárti médiák nyugodtan csomagolhatnak, követik őket a civil szervezetek, kivéve a CÖF.
Ahogy leállnak az EU pénzek pucolunk az únióból, méghozzá úgy, hogy tapsolni fogtok hozzá.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.09. 06:21:35

Sikerült legyűrni az euroatlantista fenevadakat, a nyugati nagytőke csicskásait, a filantlop gazemberek szolgáit - egy szóval: ballibageddón!

A nagy mozgosítás mindig annak segít, akinek kisebb az elutasítottsága. Márpedig sokkal nagyobb a ballibek elutasítottsága, mint a Fideszé. A kisemberek megijedtek egy újabb ballib országrontás esélyétől Hódmező után, így egyesültek, egyeztettek, s tömegesen szavaztak.

Éhesló 2018.04.09. 06:52:44

Hahahaha!
Akkor most lehet pár évig szerény hallgatás a hazudozás és magyargyűlölet helyett?

www.valasztas.hu/dyn/pv18/szavossz/hu/l50.html

lüke 2018.04.09. 07:05:02

Aki nem jövendőlt, az is tudta…………
hajrá oligarchia meg oliguria !
Komp ország mutyival:
Budapestre még több stadiont, külföldre még több orvost ( informatikust ,mérnököt),határon túlról még több ( képzetlen)munkaerőt

Manyike 2018.04.09. 07:11:02

Ekkora győzelem oka? Mert megvédik az országot a külső ellenségektől.

1./ A látható lényeg:
"Török Gábor: mérföldkő, hogy Orbán nem ítélte el az őcsényi erőszakot"
valasz.hu/itthon/torok-gabor-merfoldko-hogy-orban-nem-itelte-el-az-ocsenyi-eroszakot-125747
2./ A háttérben tartott lényeg:
az építkező NER(s -szisztéma, pl. választási matematika)
3./ ellenzék: megosztott s korlátozott. Minek egymást hibáztatni? Tegyék a dolgukat: megvédeni az országot a kormánytól

kublerek · www.vasalobolt.hu 2018.04.09. 07:22:42

Talán megnyugodnak most a kedélyek és mehetünk dolgozni.

Csaba Szikora 2018.04.09. 07:53:49

2022-ben is majd boncolgatjátok miért nyert a JOBBoldal?Benne van a nevében mert JOBB.Minden szempontból.

ben2 2018.04.09. 08:15:18

Az egyéni eredményekből látszi, hogy a Fidesz még egy Jobbik-tól DK-ig terjedő "hódmezővásárhelyi" koalícióval szemben is győzött volna.
Tehát a baloldali szekértábor protest szavazásra épülő, matekozó stratégiája vallott egyértelműen kudarcot.
Fontos, hogy nem csak a pártok számították el magukat, de a holdudvaruk is. Az átszavazós civil kezdeményezések káoszt okoztak a visszalépésekkel, de legalább sikeresen mozgósították a kormánypári szavazókat.

Kérdés, hogy a baloldali értelmiség és a ballib véleményformálók képesek lesznek-e belátni, hogy alapvetően rossz pályára kényszerítették 2014-ben és 2018-ban is az ellenzéki pártokat és amíg a direkt politikacsináló mentalitásukon nem változtatnak, addig a 2022-es választás tétje is a Fidesz 2/3-a lesz, nem a kormányváltás.

Az is kiderült, hogy mind az MSZP, mind a DK tábora felülről korlátos. A 4 éven át tartó kampányállapot, a korrupciós ügyekkel tematizálás gyakorlatilag csak a Jobbiknak hozott ajándék szavazókat.
Ebből érdemes lenne levonni a konzekvenciát, hogy az MSZP-be és a DK-ba fektetett minden energia gyakorlatilag kárba vész: új szavazót nem hoz, régit nem visz.

Az LMP legalább képes volt javítani a listás eredményén, be tudta bizonyítani, hogy túl tudnak lépni a "csillogó szemű hipszterek" mentalitáson, profi politikai vállalkozásként is életképesek és fel tudnak építeni egy komoly kampánygépezetet.
Ha a balliberális értelmiség most rajtuk veri el a port az a saját elhibázott stratégiájuk miatt, azzal pont az egyetlen hosszabb távú baloldali kitörési lehetőséget fogják ellehetetleníteni.
A fidesz 1994-ben nagyon hasonló eredményt ért el, miközben mind az MDF, mind a Torgyán féle Kisgazdapárt jobban szerepelt nála. A jobboldali értelmiség viszont felismerte, hogy a jobboldal nem lesz képes a régi pártokkal harcba szállni az MSZP-SZDSZ kétharmados többségével, így beálltak a Fidesz mögé. Ezt kellene tennie a baloldali értelmiségnek is az LMP-vel és a Momentummal.
De persze nem fogja.
Ugyanazt a stratégiát fogják követni, mint 2010 és 2014 után: fenntartják a kampányállapotot, vágják a cetlit és bíznak benne, hogy ha Orbán elk..rja, akkor úgyis ők jönnek.
És ezért fognak újra és újra veszteni.

Nancsibacsi 2018.04.09. 08:28:48

Gyásszalagot kitűzted, Gábor? :-D

.megmondoember. 2018.04.09. 08:40:11

@Csaba Szikora: De hiszem nem is a jobboldal nyert, te tök. Orbán egy őskommunista, az orbáni rendszer a kommunizmos újrafeltámadása. A kommunistákat és a kommunizmust pedig a baloldalra szokás sorolni. Tehát ma Magyarországon a baloldal nyert. Sajnos.

sztd 2018.04.09. 08:58:13

@LKerekes: Tényleg ennyire seggfej vagyok. :P

A dolog másik oldala, hogy a hozzászólásomban arról írtam, hogy az ellenzék egyes pártjai most mit tehetnek, hogyan tovább.
Az Együttről és a Momentumról azért nem írtam, mert szerintem azt csinálnak, amit akarnak, jelenleg nem számít.

A Fideszről pedig nem írtam. Szerintem az ő esetük egyértelmű, de lehet, hogy a posztnak van igaza, és bizonytalan. - Nem tudom.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.09. 09:14:37

Akkor mégsem kormányváltó hangulatot jelzett a magas részvételi arány? :O

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.09. 09:28:08

@ben2:

"Tehát a baloldali szekértábor protest szavazásra épülő, matekozó stratégiája vallott egyértelműen kudarcot."

Na meg az egész balliberális politika.

Komolyan gondolta bárki is - mármint a ballibákon kívül -, hogy az őskomcsi maszopból kivált emberek féltucat újracímkézett pártba szétoszolva vonzóbbak lesznek a választók szemében?

6.Lenin 2018.04.09. 09:38:26

Szertefoszlott álmok éjszakája.

A politikában így járnak az álmodozók. Ez már tényleg egy szakma, érteni is kell (ene) hozzá.

Az MSZP rossz lóra tett, bukott is 1 nagyot, folytatódni is fog a lecsúszás. Nem kár értük.

Vona is rossz irányba tolta a Jobbikot, most megmentette őket a sok MSZP átszavazó, de szerintem rövidesen szakadni fognak.

A többiekre meg kár 1 szót is vesztegetni.

Sok pénz kell a politikához, de nem old meg minden, ez lehet a tanulsága a mostani ellenzék számára.

Gyuri'bá pedálozhat az elveszett lóvé visszaszerzéséért, kidobhatta volna az ablakon is, többet akkor se veszíthetett volna.

kincsőrző 2018.04.09. 09:41:08

2. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy Budapesten az ellenzék, másutt jellemzően a Fidesz tudott új szavazókat hozni. Mivel a népesség zöme nem a fővárosban él, ezért az utóbbinak nagyobb a hatása.

+1: első blikkre úgy tűnik, hogy a Fidesz elsöprő erejú győzelme a várt eredményekhez képest elsősorban a vidéki jobb szereplésének, illetve a Jobbik kevésbé jó szereplésének köszönhető.

+2: arra az állításra merészkedem, hogy a Jobbik és az LMP még az óvatos balra nyitásukkal is többet vesztett a réven, mint amit nyert a vámon, azzal, hogy az elmúlt 1-2 évben vettek egy meredek kanyart, hiteltelenítették magukat, ami erősen hozzájárulhatott az orcsipesszel Fideszre szavazásban, és így a Fidesz erős eredményében.

+3: a kampányban nem csupán a migránsozás és Sorosozás ment, előtérbe kerültek a morális kérdések is, mint például a házasság intézménye.

+4: ha valahol politikai vákuum van, az most a hiteles, vidékiekkel is szót értő jobbközép (esetleg mérsékelt alt-right), esetleg keresztény liberalizmus (liberalizmus a klasszikus értelemben). A balos progresszív liberális új erkölcs finoman szólva inkompatibilisnek tűnik a vidéki lakosság megnyerésével.

Nancsibacsi 2018.04.09. 10:26:55

Az ellenzék alapvetően azért bukott, mert a fidesz nem a legrosszabb az emberek szemében. Lehet hogy valaki azt mondja, hogy a jobbik jobb a fidesznél, de ha felmerül, hogy a jobbikkal együtt az mszp-t is hatalomra juttatja, akkor fájó szívvel a fideszre fog szavazni. Lehet hogy az LMP szimpatikusabb a fidesznél, de ha az LMP-vel együtt a Jobbik is be fog jutni, akkor mégis inkább a fidesz. Ezt átlátták az emberek - meglepően sokan -, és a saját pártpreferenciájukat félre dobva a fideszre szavaztak. Ez az amiről kb fél éve írtam, amikor felmerült a széleskörű ellenzéki összefogás ötlete, hogy ha ez megszületik, akkor tuti hogy én is a fideszre fogok szavazni, mert az nem lehet hogy mszp/szdsz utódpártok újra hatalomra kerüljenek. Akkor már inkább az ördög, vasvillával. És láss csodát: nem csak én gondolkodtam így, hanem rengetegen.

Nancsibacsi 2018.04.09. 10:30:49

Egyébként nem tudom valaki észrevette-e a nagy fidesz trükköt: nem volt kampányígéret. Nyomták ezt a hülyeséget Sorossal meg a migránsokkal, és mi lett az eredménye: az ellenzék MÉG ÍGÉRNI SE ÍGÉRT! Hát gyerekek: aki ígérni se tud, az nagyon szegény ember. Az nem program, hogy váltsuk le a zorbánt, meg nem fogjuk nagyni ezt a rendszert 2022-ig állni (a nagy demokraták, azok).

inreallife 2018.04.09. 10:31:58

hat ez egy katasztrofa eredmeny.

a fidesz szempontjabol sikeres nepszamlalas volt, 2,5 millio zombi nyugger megnyerte nekik a valasztas, mondhatni sosem latott mertekben. sikeresen lopta el az mszp maradek nyugger tagozatat 400.000 valasztot lekanyarintott. az atlag fideszes 8 altalanost vegzett, 65 ev feletti, egy 2000 fo alatti zsakfaluban lakik, utalja a hanyatlo nyugatot, orommel tapsol a komcsi putyinnak, es 10.000 ft-os erzsebet utalvanyert eladta az orszagot.

az ellenzeki nyavalygas innentol hiteltelen. a 2/3-ad legalabb 20 korzetben bonthato lett volna, pesten az lmp szabotalta 6 helyen, videken a jobbik az mszp-t es a dk-t legalabb enyyi helyen es viszont. az embereknek az ujabb 2/3-ad mar nem okoz tovabbi kart, ellenben az ellenzeki partok innentol ne sirjanak, ha a 2/3-ad vegigsuhint rajtuk a f@szkorbaccsal. barmelyik megakadalyozhatta volna.

a jobbik megismetelte a 2014-es eredmenyet, talan egy lathatatlan hajszallal lett csak jobb, 1 egyeni mandatum is osszejott. (dunaujvaros wtf?) a kozepre tolodas miatt pont ugyanannyit buktak, mint amennyit nyertek. szerintem a strategia mukodott, a 2 eve tavozo radikalisok letszama mostanra erte utol magat a part, innentol mar a haszon jon.

az mszp es pm szeru formacio kvazi egybeolvadt. tippem szerint ez volt az utolso valasztas, ahol 10% felett voltak. az mszp egy halott part, lassu vegetalasra van itelve.

a dk es az egyutt is ossze fog borulni. az egyuttes prominensek 30.000 szavazot tudnak felmutatni. erdekes modon nekik nem sikerult az a oneman show, hogy egy bizonyos retegben nepszeru politikus a hatan beviszi a partot a parlamentbe. sok pelda van ilyenre kulfoldon, de pl a gyurcsany jelenseg is ilyen. 1 embernek van egy partja, juhaszek erre keptelenek, szerintem be is olvadnak.

egy mukodo scenario maradt meg a baloldalon, a dk fel fogja zabalni az mszp-t. az mszp egy kader nelkul maradt formacio, eros fovarosi jelenlettel, akik mellesleg nagyon gyurcsany partiak. a dk-nak nincs partvagyona, az mszp-nek viszont oriasi. oda fog menni a hegy mohamedhez, migrancsvilagban ez mukodo dolog.

az lmp szamomra ertelmezhetetlen szereplo. szelsobalos ideologia, ugy fognak ossze, hogy nem fognak ossze, es megcsinaltak a fidesznek a 2/3-ot. arrol ne is beszeljunk, hogy fidesz gyujti nekik rendszeresen az alairasokat. tisztara, mint egy trojai falo. ok voltak azok, akik novelni tudtak jelentosen a szavazatukat listan, egyfajta purrhossi gyozelem, de aszem ezert nagy arat fognak fizetni, kiirtak magukat sok valasztonak a preferenciajabol. a jobboldalrol ugyse kapnak voksot, szerintem mostmar a bal oldalrol sem. ott maranak a senki foldjen.

momentum. ok voltak azok, akik meg nyertesnek szamitanak. hat nekik is van meg mit tenniuk. a partprogjamjuk egy lmp light, a tetteik pedig lmp radical. szerintem jo, hogy nem jutottak be a parlamentbe, eleg anarchista arcok, mar koran elkezdtek egymast marni. ez a kvazi 3% arra eleg, hogy allami forrasokhoz jussanak, es uj fazont szabjanak a partnak. le kell vagdosni ezt a sokszinuseget magukrol, ettol nem lesznek tobbek, csak kevesebbek. ha jol csinaljak, akkor a dk-t es az lmp-t is ki tudjak csinalni, ha nem, akkor ujabb part megy a szemetdombra, van mar egy par ilyen.

osszegezve, ez egy tragedia volt. a jovo felelese folytatodik, en nem csodalkoznek rajta, ha az exodus folytatodna, neadjisten magasabb fokozatba kapcsolna. a kommunizmus visszatert, a nyuggerek meguzentek, hogy takarodjatok fiatalok, semmi jo nem var ratok...

miert? 2018.04.09. 11:00:18

Az itt kommentelok jelentos resze félreértesben van. Feltételezi, hogy a választás során az ellenzék alulmaradt a politikai csatában, amiket különbözö tényezöknek tulajdonitanak.
Igazság szerint azonban az ország nagyobb részén nem volt ilyen választási verseny. A szavazók egy jó része csak egy forrásból tájékozódik, Viktor kézből eteti öket valódi és álhirek keverékével. A fejlettebb és igényesebb városi lakosság ma is tobb forrásból igyekszik tájékozódni, nem is lehetett olyan arányban megvezetni. Viszont a vidéki információs monopólium birtokában Viktor egyszerüen megvezette az embereket és kenyelmesen gyözött. Már Lenin is megmondta annak idején, hogy a hatalom megszerzésének elsö kulcslépése, hogy foglaljuk el a postát, a távirdát, és a pályaudvarokat. Azaz az akkor információáramlási gócpontokat.
A baloldal nem most vesztett, hanem amikor lassan engedte saját információs hálózatát szétolvadni. És ez az állapot meg is marad mindaddig, amig uj halózatot nem tud kiépiteni az egész országra kiterjedöen. Ha egy uj mozgalmi halózat kiepul saját informció szolgáltatással, akkor majd beszélhetünk igazi megmérettetésröl. Ehhez sok pénz kell, sok idö, és elhivatottság. Municiónak kevés az, hogy váltsuk le a fideszt, mert majd mi nem leszünk annyira korruptak.

==T== 2018.04.09. 11:00:53

Ezt a választást a baloldali ellenzék és a baloldalhoz kapcsolható civil szervezetek nyerték meg a fidesznek - no meg persze a lenyúlt, és pártcélokra használt államapparátus.

Egy kis magyarázat az elsőhöz.

A magyar társadalom hozzáállása a migráchoz adott. Még a baloldali ellenzék szavazóinak jelentős része is kvóta és befogadás ellenes.

Ehhez képest a baloldali ellenzék 3 éve fullban tolta a kretént, és nem volt képes semmilyen önkritikára/önkorrekcióra a témában.

A Fidesz ebből a szempontból is jóval okosabb, mert amikor látta a társadalmi ellenállást, azonnal visszatáncolt netadó/vasárnapi nyitvatartás és olimpia ügyében is.

A baloldaliellenzék azonban nem ezt tette, még a választások előtt is kétértelműen fogalmazott a témában.

Ez az egy téma pedig olyan erős volt, hogy ezzel a Fidesz feledtetni tudta az összes lopását - beleértve a fiatalok jövőjének ellopását is.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.09. 11:04:44

@miert?: " A szavazók egy jó része csak egy forrásból tájékozódik"

Valóban? Retek híradó , Index, 444, Népszava, Magyar Nemzet, ATV, HÍR TV, Hvg, 168 óra, Heti válasz..

Télleg be van fogva az ellenzék szája..:)

Bert Maverick 2018.04.09. 11:05:31

@livengood: szerintem meg azt a tanulságot szűri le belőle, hogy tökmindegy, milyen állapotban van az eü meg az oktatás, ha a propaganda működik. Most is szar mindkettő, most sem lett belőle baja, akkor minek nyúljon hozzá?

zenitó 2018.04.09. 11:05:56

@inreallife: Akkor nyilván a zsákfalvakban lakó 8 általánost végzett nyuggerek nyerték meg a budai körzeteket is,ugye? Persze leszámítva a békásmegyeri lakótelep párbeszédes győztesét.

==T== 2018.04.09. 11:07:56

@==T==: Ja, meg persze Brüsszel. Az inkomptenciájukkal, agresszív diktátumaikal.

kincsőrző 2018.04.09. 11:10:39

@miert?: információs hálózat ide vagy oda, a baloldal már régóta nem beszél egy nyelvet sem a vidékkel. Ez most szépen nyilvánosságra is került a választási eredményekben.

miert? 2018.04.09. 11:11:42

@EU zászlót mindenhova!: Az ellenzéki sajtó nincs betiltva, csak éppen nem jut el a vidéki emberek jelentős részéhez. Nekem több személyes ismerösöm van, aki ma is csak az MTV1 alapján tájékozódik. Nehez ezt annak elképzelnie, aki ezzel nem találkozik személyesen. A vidéki napilapok többsége fideszes propagandát nyom, az állami TV csatornák detto, és a TV2 is. Az egyetlen országos csatorna az RTL ami próbál óvatosan kiegyensulyozott lenni.

==T== 2018.04.09. 11:12:26

@sztd: Budapest vs vidék.

A rendszerváltás óta -- főleg a baloldali kormányok - gazdasági indokokkal folyamatosan leépítették a vidék infrastruktúráját. Oktatás, közbiztonság, egészségügy stb.

Emiatt a fiatalok többsége nagyvárosba, fővárosba ill. újabban külföldre vándorolt.

Maradtak a nyugdíjasok és az egyre növekvő létszámú cigányok.

Ők pedig a fidesz fő szavazóbázisai, mert már 2002-ben egyértelművé vált, hogy könnyen megvásárolhatóak és manipulálhatóak.

A vidék-főváros ellentét azért is lehet erős, mert a vidékiek nem felejtették el mit tett a vidékkel a Gyurcsány kormány.

inreallife 2018.04.09. 11:18:36

@zenitó:
termeszetesen pesten a fidesz burzsoazia hozta a fidesz szavazatokat. a videki zombik ettol meg adottak, es ok adjak a tobbseget a fideszen belul...

Egy Hun Hunniából 2018.04.09. 11:20:13

46% támogatással 2/3-ad? És nem is csalás! Sőt demo(cso)krácia!
NO COMMENT!

inreallife 2018.04.09. 11:22:25

@==T==:
a rendszervaltas vesztesei, nem veletlen, hoszen tanulatlan, elmaradott, ingyenelo reteg. ne felj, ok meg az eu-bol is kileptetik majd magyarorszagot, hiszen mit adtak nekik a romaiak?

Ventura Blvd 2018.04.09. 11:22:54

Hogy nem voltak túlzott reményeim (pedig butaságom és hamar fellobbanó lelkesedésem megvolt hozzá), azt döntően egyetlen cikknek köszönhetem. Ez minden és minden rádió-, tévé-, internetes újság- és blog-elemzésnél többet mondott el a mai Magyarországról.

hvg.hu/itthon/20180404_Mar_a_gyongyospatai_romak_is_a_migransoktol_felnek

Ha egy kávé mellett te is nyugodtan, nyitott lélekkel elolvasod, talán megérzed benne a keserű távlatot: mifelénk a legkisebb pozitív változás is csak évtizedek múlva következhet be, ha már most megszakadunk érte. (Ha meg csak várunk, akkor...)

Végig ez a cikk járt a fejemben, amikor nem tudtam lelkesedni a magas részvételi adtok hallatán.

A másik, ami jegesre fagyasztotta várakozásaimat, ez volt:

bumerang19.blog.hu/2018/04/01/vendegiras_a_komplett_ellenzek_megbukott

Közhelyesnek tűnik, de nem az, próbálgasd csak az író szemével nézni a dolgokat egy percre.

Végül: sokan, nagyon sokan mondták, hogy a Budapesten székelő pártok nem találják a hangot a vidékkel. (Szerintem a Fidesz sem, ez hamarosan ki fog derülni...) Sőt, semmi kapcsolatuk a vidékkel, egyszerűen megszűntek létezni az M0-s körgyűrűn túl. A falusi, kisvárosi magyarság tökéletesen magára hagyatott és védtelen. Önszervező képessége nincs.

Nem nyugtat az sem, hogy tudom, ezerszer beláttam, 150-200 év hiányzó polgárosodást nem lehet átugrani, hiába szorongatjuk a majd félmilliós mobilunkat 2018-ban, ha fejünkben még a Reformkorhoz sem érkeztünk el. Nincs vágy a polgári életre: (tudatosság, felelősség- és áldozatvállalás, az értékek melletti kiállás, tanulás) csak a pénzt akarjuk. Most és azonnal.

Sir Galahad 2018.04.09. 11:35:23

Vissza lehet olvasni a korábbi hozzászólásaimban... megírtam, hogy a migránstémában igenis van még tartalék, sőt. A Fidesz most azt a tömeget akarta újra urnához szólítani, amelyik a kvótanépszavazás alkalmával megmozdult, és szélesebb volt, mint a párt hagyományos szavazótábora. Nos, ez sikerült nekik. A győzelem aránya persze meglepett.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.09. 11:36:01

@miert?: Bocsánat de nemrég még az volt a szöveg, "hogy az állami tévét nem nézi senki". Nem ellentmondásos ez egy kicsit?
Azt meg ne gondoljuk már, hogy elhagyva a Budapest táblát nem internetezik senki, és kizárólag antennás tv-t néz, meg szabad Földet olvas . Ugyanmár. Én is vidéken élek és elmondhatom, hogy ez egy buta sztereotípia..

Szelid sunmalac 2018.04.09. 11:36:18

A valasztasok utani elso kommentben gratualaok a nyertes partnak, a szavazoinak es meghajtom fejem a valasztok akarata elott. Innentol nem kerdeses, hogy mit szeretnenek a magyar emberek es barmi tortenjek, megalapozott dontesuk alapjan lesz.

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 11:40:20

@.megmondoember.:
.megmondoember.

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2018.01.12. óta tag.

indult a 2022-es kampány?

Tata86 2018.04.09. 11:41:49

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: A nyugati nagytőke helytartója a Fidesz. Soros kis kellemetlenkedőit igazából rohadtul nem kedvelik a nagytőkések, a pénzemberek pedig már csak olyanok, hogy a kiszámíthatóságot, és a nyugit szeretik.

Ezt lehet utálni, lehet szeretni, csak ne higgyük már el ezt a debil szabadságharc-rizsát.

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 11:47:57

@Nancsibacsi: "az ellenzék MÉG ÍGÉRNI SE ÍGÉRT"

Naaa, azért Megcsináljuk Ferenc beigérte az ingyenrezsit, a fideszesek sittrevágását, a határonkívüliek szavazatmegvonását, ingyeninternetet, családipótlékemelést, nyugdíjemelést,

és mindezt az első munkanapjukon este 8-ig.

Netuddki. 2018.04.09. 11:53:54

@Nancsibacsi: Ostobaság. Volt az ellenzéknek programja.

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 11:53:56

@miert?: "Nekem több személyes ismerösöm van, aki ma is csak az MTV1 alapján tájékozódik. "

és nem szóltál nekik, hogy 1 gombnyomásra vannak az Orbánt Leleplező Igazságól?

Komolyan mondom le kellene már szállni arról a vonatról, hogy a bugris vidékiek csak "m1-et nézhetnek meg megyei lapokat olvashatnak" 2018 van, a legcsóróbb putrikon is ott van a tányérostévé egy évtizede, a legcsóróbb munkanélküli is előbb vesz okostelefont mint reggeli zsömlepárizsit. Csak az nem jut hozzá az információhoz akit nem is érdekel. És az nem megy el szavazni se.

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 11:56:22

@Netuddki.: jaja, kb ez:

"elzavarjuk a gecit a gecibe ha ti sok sötét bugrisbunkók inkább ránk szavaztok"

Tsteinar 2018.04.09. 12:07:02

Szerintem nem kell ezt ennyire tulelemezni. Videken nagyon nagy letszamu melysotetsegben elo, primitiv ember van. Ok a hazuk udvara es a helyi kisbolt kozott elik le az eletuket es M1-en szocializalodnak. Nekik kell egy vezer, meg egy ellenseg aki ellen meg kell vedeni az orszagot.

orient 2018.04.09. 12:07:51

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: könyörgöm, hagyjuk már ezt a euroatlantista, nyugati nagytőke mantrát. A Fidesz pont ezek miatt nyert. Az ország Euroatlanti, ha nem tűnt volna fel és ez ellen harcolni bizony olyan mintha a saját szövetségeseidet lőnéd hátba. Nagytőke? A magyar gazdasági termelés és export teljes egészében a nyugati nagytőkétől függ (nem a kínai vasúttól, meg ororsz atomerőműtől..). Ameddig ezek a nyugati cégek adnak munkát addig van mit enni és az emberek nyugodtak (tudom a KKV-k....stb.). A KKV-k többsége is a nyugati cégek által vezérelt cégeken él. Értsd: vagy besszállító a nyugati multinak, vagy olyan magyar emberek veszik meg a termékeit szolgáltatásait akik valamilyen szintén multinak vagy annak a beszállítójának dolgoznak. Van ablakgyáros ismerősöm aki nagyon nemzeti vállalatokban hisz és magában mint a nemzeti tőkésben meg utálja a nyugati multikat. A gond csak, hogy orránál tovább kéne lásson. Neki annyira jól megy most, de a legyártott ablakait olyan irodákba teszik be amit külföldi multik vesznek majd bérbe, és pl. én veszek tőle ablakot a lakásba és én is multinál keresem a pénzem. Az Ő szemszögéből a nyugati multik csak leszívják az országot miközben a megrendeléseinak a 90%-a közvetetten nyugati multik miatt jön. Marhára összefügnek ám a dolgok és végtelenül le van egyszerűsítve ez a nyugati karvajtőke dolog. Nézz körül a volt syocialista országokba ahova nem tette be a lábát a gonosz nyugati karvajtőke és az mind minket irigyel. Ahova meg mégjobban betette: Cseho. Lengyelo. ott meg mégjobban élnek mint itt...
Óvatosan ezzel az utáljuk a nyugati tőkét. Orbán sem utálja mert ez nyeri meg neki a választásokat.

lüke 2018.04.09. 12:09:40

Igen ! 2 MO van :egy kettéosztott - sok a megosztó-
sok az iskolázatlan , kevés a magasan kvalifikált:
szellemiekben,szociális érzékenységben( hol vannak a Solt Otiliák , még talán a szocsoma hajaz rá ,s hol vannak a gazdag donátorok pl az uralkodó osztalyban

Gandosz 2018.04.09. 12:10:55

@inreallife: Lapítasz, gerinctelen vagy.
Mindezt visszavonom és békejobbot nyújtok, ha elsimered, hogy tévedtél a matematikus mentegetésekor.

Lord_M_ 2018.04.09. 12:11:30

@Egy Hun Hunniából:
Ez a first past the post rendszer lenyege (hatranya), meg hogy az ellenzek 52%-a szetforgacsolva szavazott, a 48% meg egyben.
(nem mondom, hogy ez jo, de nem pelda nelkuli a vilagban, es meg csak nem is kell hozza komoly buveszkedes (na jo egy kis gerrymandering az kell - de az is "normalis")

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 12:12:19

"- ellenzéki média nincs"

irja az index.hu blogrendszerében az intelligens kommentelő

Gandosz 2018.04.09. 12:14:34

@inreallife: "a videki zombik"

ja persze
szerencsére Konrád Györgyék riogatását a náciveszélyről már senki nem hiszi el
megmaradtunk normális országnak

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 12:16:50

Egyébként csak kíváncsiságból kérdezem, szerintetek tényleg Angyalföldön lakik az ország legműveltebb, legtájékozottabb, legmagasabban kvalifikált, európai értelemben legdemokratább népessége?

Merugye ott nyert akkor is az mszp amikor még Bp többi része is tájékozatlan iskolázatlan megvezethető kormánymédiafüggő sudribunkó volt...

lüke 2018.04.09. 12:17:08

@orient: ÖV imádja a tőkét:
az államosított új magyar ,új gazdag kapitális nagytőkét
megj .az 1947 utáni , s a 1990 utáni -cca 40 év alatti 2x-i
államosítást nincs az az ország ,amelyik gazdaságilag fel tudja dolgozni

Gandosz 2018.04.09. 12:17:13

@Lord_M_: "jo egy kis gerrymandering az kell"

Mutass rá, melyik kerületben számítottak a körzethatárok! Konkrétan.
De hát persze költői a kérdés, mert tudom, hogy nem volt gerrymandering, és nem is lehet; nincsnek pl. budapesti és Bács-Kiskun megyei vegyes körzetek

orient 2018.04.09. 12:22:25

@lüke: attól függ. Lengyeleknek, cseheknek, szlovénoknak, balti államonka már többé kevésbé sikerült feldolgozni. 10 éven belül nyugati szinten élnek...pedig mi kezdtük el elősször a felzárkózást.

Attila Mikolics 2018.04.09. 12:26:06

Holnaptól elindítja Orbán a HUXIT tervet, megtámadja a civileket, médiát > EU berág, büntetéseket kap az ország > Orbán erre vár, meg van az ellenségkép, és 4 év múlva már erröl fog szólni a kampány. Kérdés hogy az agymosás sikeres lesz-e 4 év alatt? Ezt még nem tudjuk, de terveik biztos vannak és ügyesek.

Most felelöség a másik oldalon (minden párton, véleményformálón, médián), most kellene emiatt összefogni igazán; megszervezni elöre az ellenállást a huxit ellen, teljes erövel mondani ezt mindenhol, hogy tudják az emberek mi vár rájuk. Tök értelmetlen nyafogni a tegnapi választás miatt és föleg nem szabad megvárni a fidesz lépéseit, elöre kell menni és elkezdeni a kampány az EU mellett mert a következö választás tétje sokkal több, az lesz a történelmi választás. Szerintem.

Laikus Érdeklődő 2018.04.09. 12:33:49

@Netuddki.: Nem program kell a válaszási győzelemhez, hanem vízió. Vagyis jövőkép.
A magyar Magyarország egy - vidéken is - értelmezhető jövőkép, az európaiérelembenvettdemokratikusjogállamiság megy csak egy bullshit.

inreallife 2018.04.09. 12:35:27

@Gandosz:
lofaszt kerek bocsanatot, meg mindig nem erted mirol szolt az a cikk, pedig mar legalabb 3* elolvastad professzor ur. hiaba, te is csak egy selejtes vegtermek vagy a magyar oktatasi rendszerbol, tetelesen le van irva, mit es hogyan kell ertelmezni, de lathatoan magat a kontextust sem vagy kepes felfogni.

maradj inkabb a sorosozos, migransozo szerepnel, ez a matektanarosdi nem jon be neked...

Lord_M_ 2018.04.09. 12:37:11

@Gandosz:
Nyilvan nem kell az extremig elmenni - a gerrymandering nem kell, hogy "budapest - balatonmackofelso" teruleteket letrehozzon. de ime nemi adat
2011. evi CCIII. torveny 2. szamu melleklete 106 valasztoi korzetet jelol ki, szemben a korabbi 176 korzettel. (1990-2010).
Nevezz engem aminek szeretnel, de egy kormanyon levo, valasztasi korzeteket modosito _akarmelyik_ part valoszinuleg ugy huzza meg a hatarokat, hogy az segitsen.
Budapesten korabban 32 korzet volt, mostanra van 18 van.

Nincs ra (nyilvan nekem nem is lehet) utca szinten bizonyitekom, hogy melyik utcat miert es hova soroltak, de engedd meg, hogy igy fogalmazzak:

ostobak lennenek, nem okosan huzni a hatarvonalakat.

A gerrymandering egy mukodo es hasznalt rendszer, es barmelyik kormany amelyik valasztast akar nyerni, fogja egy kicsit hasznalni, hogy maga fele lejtsen a palya. Egy komplett valasztasi rendszer atrajzolasa meg egyenesen tokeletes eszkoz hozza.

nem vadaskodom, ez egy eszkoz.

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 12:37:56

@orient: "10 éven belül nyugati szinten élnek"

Már amennyiben a "nyugati szint" alatt Ciprust vagy Spanyolországot érted.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.09. 12:38:13

@inreallife: Zombi nyuggerek a DK-ban vannak. Gulyás Mareszt is ők rendszabályozták meg emlékeim szerint.. Hol van a friss és üde, fiatalos Momentum? 2,6 % környékén, ugye..? :))

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 12:40:04

@Lord_M_: Az uigye megvan, hogy a korábbi körzethatárokat már egy évtizede át kellett volna rajzolni mert rohadt aránytalanok voltak és ennek az elmulasztása miatt konkrétan alkotmánysértő volt jóideje a parlament?

inreallife 2018.04.09. 12:41:27

@eßemfaßom meg áll:
hm, a kerdes jo. gondolom az lehet a kulcsa, hogy a rengeteg uj epitesu ingatlan miatt emelkedik a jol kereso reteg aranya, hiszen oda mar penz is kell, hogy koltozni tudjon az ember. a regi "vasas" egyre inkabb kis es nagypolgari lesz. de egyebkent megnezheted az agglomeraciot is. a szegenyebb reteg kiszorult pest kornyekere, a fidesz be is soporte oket. akinek penze, vagyona, megtakaritasa, magantulajdona van, annak a fidesz voros posztot jelent, nemcsak a fovarosban, hanem a videki nagyvarosokban is...

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 12:42:20

@Attila Mikolics:

Attila Mikolics

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2018.04.09. óta tag.

Egy elkésett kampányharcinick

miert? 2018.04.09. 12:44:10

@Attila Mikolics: Hát igen. Ennek jelentös esélyét láttam már korábban is, és most ezzel a gyözelemmel a HUXIT is kézzelfogható távolságba került.
Tovabbra is fenntartom, hogy az ország jelentös része (természetesen nem mindenki) információs karanténban tengödik, és amig ez nem változik, addig Viktor a király.
Lásd:
hvg.hu/gazdasag/20180409_Tarolt_a_Fidesz_az_orszag_legszegenyebb_falvaiban

es
"Több mint nyolcvan százalékos eredményt ért el az ország legszegényebb településein a Fidesz-KDNP"

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 12:45:49

@inreallife: Ez jó magyarázat arra, hogy miért volt Angyalföld mszp fellegvár MINDIG.

Ott sűrűsödik be az ország iskolázottsága, műveltsége, intelligenciája.

inreallife 2018.04.09. 12:47:19

@EU zászlót mindenhova!:
nocsak, a dk osszesen kapott 300K szavazatot, a fidesz zombi nyuggerei, also hangon, legalabb 5* ennyien vannak. zsakfalvakban ciganyok es nyuggerek elnek, ott nyerte tonkre magat a fidesz, ok adtak el magyarorszag jovojet apropenzert...

eßemfaßom meg áll 2018.04.09. 12:48:41

@miert?: "választási harcinickek elkésve felszopják egymást " c. jelenetünket láthatják:

" miert? 2018.04.09. 12:44:10
@Attila Mikolics: Hát igen..."

"Attila Mikolics

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2018.04.09. óta tag."

"miert?

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2018.02.20. óta tag."

Nancsibacsi 2018.04.09. 12:56:07

@inreallife: "a fidesz szempontjabol sikeres nepszamlalas volt, 2,5 millio zombi nyugger megnyerte nekik a valasztas, mondhatni sosem latott mertekben. sikeresen lopta el az mszp maradek nyugger tagozatat 400.000 valasztot lekanyarintott. az atlag fideszes 8 altalanost vegzett, 65 ev feletti, egy 2000 fo alatti zsakfaluban lakik, utalja a hanyatlo nyugatot, orommel tapsol a komcsi putyinnak, es 10.000 ft-os erzsebet utalvanyert eladta az orszagot."

Ezért marad a fidesz kb örökre kormányon, mert ilyen szinten tévedésben van a baloldal. Többdiplomás (nem alibi bölcsész lóf.sz), havi szinten millió felett kereső alkalmazottak, cégvezetők, stb IS a fideszre szavaztak. Miért? Mert a cigóktól, retkes, büdös, igénytelen feketéktől a Blahán utálni lehet diplomásként is. Mert diplomásként is át lehet gondolni, hogy "ezeket is én etetem, bazmeg". Mert észre lehet venni, hogy a fidesz a társadalom szemetét oda dobta, ahová való: kukába - nem pedig elveszi az ügyesektől, gazdagoktól a pénzt, hogy a szegényeknek is legyen MINDENÜK. Mert diplomásként is fel lehet fogni, hogy a családi adókedvezmény, a csok, meg úgy általában az hogy annyi munka van, hogy nem bír annyit dolgozni az ember az JÓ - a fidesz bizony jó munkát végzett azok számára, akik AKARNAK DOLGOZNI. Nyilván akik nem, és csak a rettegésből akarnak megélni - azoknak rosszul megy manapság. Egy diplomás is észre fogja venni, hogy "nézdmár, csak simán dolgozok, és van +1 vagy +2 lakásom a 8 év alatt - lassan nyugdíjba is mehetnék".
Most az ne is nézzük, hogy pl. az én számomra mit is ígért meg az ellenzék - ha vettem annyi fáradtságot, és utánajártam a programjának:
- új, felső adókulcs
- családi adókedvezmény jövedelemhez kötése
Köszi szépen - nem kérek mondjuk havi mínusz 100 ezret azért, hogy a hajléktalanoknak is legyen 4K tvjük.

orient 2018.04.09. 12:58:41

@eßemfaßom meg áll: nem, olaszokat, görögöket, portugálokat már pár éve lehagyta ez a régió. Spanyolok meglesznek 3-5 éven belül. 10 éven belül pedig Németo, Fro, Ausztria szintjén lesznek életszínvonalban.

Nancsibacsi 2018.04.09. 12:58:47

@eßemfaßom meg áll: "Naaa, azért Megcsináljuk Ferenc"
Várjál - de ő már bizonyította, hogy hazudik: másodszor úgy került kormányra, hogy januárban megszavazták az adócsökkentési törvénycsomagot, áprilisban megvolt a választás, és májusban el is törölték a törvénycsomagot. Szóval neki már akkor se hiszek, ha kérdez.

Lord_M_ 2018.04.09. 12:59:58

@eßemfaßom meg áll:
Akkor neked is mondom: en nem itelkezem, nem vadaskodom, csak mondom / mondtam, hogy ez tortent.

azzal a felutessel, hogy ha egyszer ujra lehet rajzolni (akarmilyen jogos / jogosnak velt / jogtalannak velt / jogtalan indokkal (mindenki valassza a neki megfelelo jelzot)) - akkor az aktualis kormanyzo ero _ostoba_ lenne nem ugy meghuzni a vonalakat, hogy az oket segitse. (vagy az ellenzeket gyengitse) (mikor minek van ertelme)

Az egesz onnan indul, hogy egy 48%os szavazas mikent eredmenyezhet 2/3-os tobbseget.
Ehhez kell a first past the post, meg (tetszik vagy sem) gerrymandering (de legalabbis a lehetosege). Illetve az a nagyon fontos teny, hogy a kormanyvaltasra szavazok hiaba voltak 4%al tobben, ha egyszer a szavazataik eloszlanak az N ellenzeki indulo kozott)

Ez nem ertekitelet, ez csak egy egyszeru teny.

(

6.Lenin 2018.04.09. 13:03:49

Amennyiben valaki elolvassa az ellenzéki reakciókat, az őket támogató, és itt megjelent támogatók hozzászólásait, egy mp-ig sem kételkedhet abban, hogy megérdemelt volt az ilyen nagyarányú bukás.

Az lett volna az elszomorító a választók szellemi színvonaláról, ha nyertek volna.

22-ben is simán nyerni fog a Fidesz, bárkivel fogadok ebben, ha ez a társaság lesz a kihívójuk.

Nancsibacsi 2018.04.09. 13:04:17

@eßemfaßom meg áll: "Naaa, azért Megcsináljuk Ferenc"
Várjál - de ő már bizonyította, hogy hazudik: másodszor úgy került kormányra, hogy januárban megszavazták az adócsökkentési törvénycsomagot, áprilisban megvolt a választás, és májusban el is törölték a törvénycsomagot. Szóval neki már akkor se hiszek, ha kérdez.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.09. 13:09:05

@Tata86:

"A nyugati nagytőke helytartója a Fidesz. "

Ha így lenne, a nagytpkés sajtó kiállna mögötte.

Attilajukkaja 2018.04.09. 13:12:49

@6.Lenin:
"Az lett volna az elszomorító a választók szellemi színvonaláról, ha nyertek volna."
De mint kiderült, a választók egy részének szellemi színvonala nem szomorú, hanem katasztrofális. Az a szomorú, hogy a Fidesz ezekből tudott újabb 2/3-ot csinálni magának.

miert? 2018.04.09. 13:13:10

@eßemfaßom meg áll: köszönöm a figyelmessegedet, de a személyemtöl fontosabb, amit probaltam megfogalmazni. Azért, hogy lehessen cáfolni, kiegésziteni, vagy továbbadni, ha egyet értesz vele.

udvözlettel

Fekete Gyor Andras 2018.04.09. 13:13:34

"Miért nyert (ennyire) a Fidesz?"

Mert a gumicsizmas tahok rajuk szavaztak.

Tisztességes Természettudomány 2018.04.09. 13:16:48

Miért nyert ennyire a Fidesz? (túl a technikai magyarázatokon)

1. Mert az ellenzék lenézte a választókat. A választóknak igenis Stop Soros, Stop migráns kell, nem pedig szofisztikált értekezések a politikai korrektségről.

2. Mert az ellenzéki pártok lenézték önmagukat. Gyurcsány már a választás előtt 1,5 héttel az inforádióban elmondóan beszélt a választásról, és kudarc következményeit elemezgette. És ez Hódmezővásárhely után volt.

3. Mert az ellenzéki pártok lenézték egymást. Nincs visszalépés, mert ez náci, mondták a balosok. Nincs visszalépés, mi nem lépünk vissza, mondta a Jobbik. Ebből még mindig a Jobbik jött ki a legjobban, pedig ők sem jól jöttek ki.

4. Mert az ellenzéki pártok lenézték Magyarországot. Olyan szöveggel itt nem lehet nyerni, hogy Orbán vagy Európa. Európa egy nagy semmi. És az emberek szemében a semminél is kevesebbet testesít meg.

5. Mert az ellenzéki pártok lenézték a függetlenséget. Márki-Zay esete azt mutatja, hogy független jobboldali jelöltként lehet megverni a Fideszt. Nem a Fidesszel szemben kell felsorakozni a csatamezőn, hanem a Fidesz helyére kell benyomulni. Ha azt ígéred, amit a Fidesz, de közben kevesebbet lopsz, már nyert ügyed lehet. Ha bírod a Mészárosék pénzével szemben az iramot...

livengood 2018.04.09. 13:17:23

Az optimális a Fidesz kétharmad elvesztése lett volna, de ennél az eredménynél rosszabb lett volna, ha veszít Orbán. Jobb, hogy egyértelműen nyert a Fidesz, mintha pirruszi győzelemmel 100 mandátumot behúzott volna az ellenzék. Ha az ellenzék meg tudta volna szorongatni Orbánt, akkor egy rövid intermezzo után, a nélkül, hogy az eddigi teljesítménnyel el kellett volna számolniuk, újra kezdhettek volna mindent úgy, hogy hitelesen mutogathattak volna hátra megint ciklusokon keresztül.

A baloldali kormányokra mutogatás lehetősége a továbbiakban nem áll fenn. A Fidesz választói az idősebb generációhoz tartoznak mára, a fiatalok pedig a leendő kormányváltó ellenzék potenciális bázisa. Nekik a jövőjükről - oktatás, egészségügy, nyugdíj, gazdaság - valamit mutatnia kell a hatalomnak.

Nyilván való volt eddig is, hogy Orbán minden áron ragaszkodni fog a hatalomhoz, azt csak úgy nem fogja elengedni. Az orbáni rendszernek magának kell úgy elfáradnia mint a kádárinak anno. A fáradás fogja megteremteni a potens ellenzékét, ez a választási eredmény felgyorsítja ezt a folyamatot.

Tenkes Kapitánya 2018.04.09. 13:19:48

@inreallife: "hat ez egy katasztrofa eredmeny"

Egy szűk bolsevik önjelölt réteg számára az.
Az országnak pedig jó. Egy normális kampánnyal, amely nemcsak a migránskérdésre koncentrál, nagyobb lett volna a Fidesz győzelme. De majd 2022-ben.

Kivlov 2018.04.09. 13:22:49

Amíg a balosoknak nem esik le, hogy miért is rühelli őket a nép, addig mást ne is várjanak.
A tegnap esti gyurcsány interjú (és az eredmények előtti gréczy-duma) tökéletesen mutatta, hogy teljes képzavarban vannak.
Ameddig mást hibáztatnak, orbánoznak, mészárosoznak illetve a nép ellenében ügyködnek, addig ne várjanak ettől jobb eredményt.
Ferkó pl tegnap azzal kezdte, hogy „küzdeni fogunk orbán ellen.” És ha Orbán a népért tesz valamit, akkor a nép ellen is küzdötök? És még csodálkoztok, hogy a retkes f*szba zavarnak el 4évente???

6.Lenin 2018.04.09. 13:24:56

Tisztelt Elbukott Honfitársaim!

Mielőtt teljesen hülyét csináltok magatokból (bár nekem ez tök mind1) tanulmányozzátok a z elért eredményeket az egyéni eredmények tükrében.

www.valasztas.hu/dyn/pv18/szavossz/hu/oevker.html

Sok kérdésre kaphattok választ, a többire meg most hiába is hívná fel az ember a figyelmetek, szerintem ebben a lelki állapotban nem vagytok még erre fogadókészek.

Talán csak annyit: NEM A VÁLASZTÓK A HÜLYÉK.

Ha szar a felkínált termék, és a felkínálója, a sikerélmény nem garantálható, kár reklamálni.

HaD 2018.04.09. 13:28:13

Nem ezért nyert kedves Gábor. Azért mert érvényesült a lét határozza meg a tudatot közismert szlogen. Mo.-on igen rég óta igen szűk a létfenntartáshoz kellő erőforrás a polgároknál(kb. 500 év). Ezért és a "holnap" totális bizonytalansága miatt nem néz a jövőbe még ha kellő képzettsége és kellő informáltsága lenne akkor sem. Azaz amíg van mit enni és béke van mert a hatalom ezt adja neki addig nem is akar mást csak nyugalmat. Szerintem ez emberi. Egyszerűen nem érdekel senkit az hogy a mában élők(azaz pont ők) hogyan hagyják elprédálni a munkájuk eredményét amíg van mit enni és béke van. Ugyan ez az elv tartotta a szocit is nyeregbe amíg az amcsik az olajárral meg a fegyverkezési versennyel ki nem húzták a sámlit. Ki a túró gondolt bele pl. hogy azok a sikersztorik Csepeltől Győrön át Miskolcig stb.. mennyire valós gazdasági teljesítményen nyugszanak és mennyire egy művi államkapitalista akarom mondani államszocialista:) burok szüleménye. Kit érdekelt hogy a csepeli vagy az ózdi termék egy szart sem ér egy valódi verseny nyomása alatt? A lényeg hogy jött a fizu a fizut el lehetett költeni a fodrásznál meg a kocsmába a fodrász meg a kocsmáros meg tudta venni a kocsit meg javíttatni is tudta és így. tovább... ez van most is csak egy másik művi gazdasági modell torzításában nem érdekel senkit hogy mi lesz ha a modell bukik((mondjuk Európa lemarad a villanymotoroknál,vagy a kínai vagy USA ,indiai technológiai cégek hazavágják az eus burokban éldegélő és az emút 500 év pénztőkéjét felélő régiót....először a nehezékeket dobják majd a vízbe...na akkor nem lesz már sehol se orbán se soros se egy se aki ma itt tipródik mint a haza megmentője....addig meg lehet csócsálni a semmit;)

Attila Mikolics 2018.04.09. 13:29:42

@eßemfaßom meg áll: Nem nick vagyok, ez a nevem. Ellentétben a magával.

Tenkes Kapitánya 2018.04.09. 13:32:11

@Nancsibacsi: Az a ellenzéki állítás, hogy zombik, nyuggerek, tahók szavaznak a fideszre, számukra a leginkább kontraproduktív; saját magukat teszik visszataszítóvá ezekkel a bunkó megbélyegzésekkel. Inkább fogadják el, hogy az a világkép, amit ők képviselnek, és amit írtál (bűnözők jogvédelme stb. nem népszerű.
Kicsi különbségek lehetnek egyes pártok szavazói között, de ezk tényleg kicsik (és ezért hamis az a beálítás hogy x párt értelmiségi, y proletár), és többnyire hipotetikusak - nincsen adatbázis, ami a szavazási eredményt összeköti a szociodemográfiai jellemzőkkel, csak politikai közvéleménykutatások, ami nem ugyanaz, mint egy korrekt és valósághű adatbázis.

kublerek · www.vasalobolt.hu 2018.04.09. 13:32:57

Fogjuk még egy darabig elemezni a választást az biztos

Neo07 2018.04.09. 13:34:48

"a központilag irányított pártsajtó – beleértve az állami televíziót és rádiót is"

Úgy írod ezt, mintha eddig nem lett volna pártsajtó...
Segítek: pl. a Pártkelte (Napkelte), Népszav, Népszabadság, és még hosszan folytathatnám. Kb. 2010-ig az MSZP-SZDSZ befolyása alatt volt a média túlnyomó része. Olyan nagy bűn, ha a Fidesz-KDNP ebből a tortából egy jókora szeletet kihasított? Másképp nézve: ezek szerint mégsem nulla közeli nézettségű a közmédia, ahogy eddig szajkóztátok?

Lehet, hogy – szerintetek – leegyszerűsített téma, de ha meggondoljuk, hogy az iszlám mekkora befolyást akar szerezni a politikában, és szép lassú teleszüléssel meg akarja szerezni Európát, nem is annyira mellékes dolog, sőt.

Idézlek: "Amíg az ellenzéken belül nem erősödik meg jelentősen egy politikai erő (vagy a Fidesz nem gyengül meg valamiért), ez az alapképlet automatikusan biztosítja a Fidesz kormányzását."

Nem. Az alapképlet itt most az, hogy amíg a Fidesz-KDNP egy magyar országért küzd (így, különírva!), addig hatalmon lesz, akár újabb kétharmadokkal is. A magyarság (és más népek) túlélésének egyedüli záloga a nemzetállam, amit egyesek most nagyon le akarnak bontani. Az EU-nak nevezett történelmi társadalommérnöki kísérlet, hasonlóan az egykori Szovjetunióhoz, zsákutca, véleményem szerint.

A magyar nép rebellis nép, sosem tűrte, ha rabigába akarták hajtani; fellázadt az '56-ban az akkori világ szuperhatalma ellen – most sincs, később sem lesz másképp. Amíg erre a hazaáruló, magyarellenes ellenzék erre rá nem jön, addig a Fidesz-KDNP lesz mindig kormányon. De jobb is lesz, ha nem jönnek rá, mert úgyis hazudnának...

laci_52 2018.04.09. 13:37:05

Ha elolvassuk néhány nappal ezelőtti jóslatát, látható, hogy Török nagyon nem találta el a végeredményt...

Attila Mikolics 2018.04.09. 13:38:31

@miert?: Ez már nem csak esély mától, szerintem tök világos forgatókönyv, minden erre mutat.
HUXIT nélkül Orbán Viktor hatalma nagyon korlátos, nem jellemzö rá az "iga" eltürése és nem is látok más kiutat neki, hiszen ha az EU korrupciós és szabadságjogi problémák miatt keménykedni kezd Orbánnal (akár jogosan, akár csak a saját politikai céljaik miatt - ez most mindegy), akkor csak egy itthon is eladható kiút van számára, a kilépés. Természetesen rábizza az országra, akár 2022 fö kampányüzenete is lehet ez ha jól felépitik, szerintem simán megcsinálható és ebben sokat segít a médiahelyzet illetve az emberek fejében kialakult "gyöztes hadvezér" kép.
Tulajdonképpen nagyon érdekes kisérletnek is tekinthetö, hogy abban az országban, ahol az EU tagság 70% feletti népszerüséggel bír, hogy lehet ezt átfüzni az emberek fejében. Lehet hogy 2026-ra terveznek, de talán Orbán ennél türelmetlenebb. Mindenesetre meglátjuk, indul a STOP Soros, civil szervezetek bezárása és a médiamunkások kamarája, ezek bejelentett tervek. Kérdés az EU úgy reagál-e ahogy Orbán várja. Ha igen, akkor indulhat a gözhenger.

para_noir 2018.04.09. 13:39:45

Sorolom a Fidesz győzelem okait önjelölt szakértőként:
- Gyurcsány. Ez a félnótás több fideszest mozgósított, mint negyven marhavagonnyi migráns, egyszerűen a hideg rázza ki az átlagembert (kivéve a 300k dékást) ettől a figurától, részemről is inkább Fidesz, mint bármilyen gittegylet, aminek akár csak érintőlegesen része ez a paprikajancsi.
- Orbánozás. Ami egyenlő a másik oldali migránsozással, egyszavas idiotizmus a hülyéknek, csakhogy míg a migriktől lehet félni, mert robbantgatnak, késelgetnek, addig Orbán nem alkalmas ilyen súlyú mumusnak. Főleg, hogy nem megy rosszabbul a szekér, mint 4-8 éve, szóval nehéz eladni szarként, hogy nőttek a fizuk. (Amit persze lehet árnyalni, csak az átlag júzer nem fogékony a mélyközgazdasági elemzésekre) A ballibek is leegyszerűsítették, primitívvé tették a kampányukat, aztán nagy szájjal szidták a Fidesz primitív kampányát. Nem tűntek okosnak.
- Hülye programok. Mit lehetett kiolvasni a balos programokból? Többkulcsos adó - kösz, ismerjük, 200 bruttóval kurva gazdagok vagyunk, felejtsük el. Szociális támogatások visszaállítása - remek, öntsünk pénzt az évente ellő cigókba számolatlanul, ez már régen is bejött(ja nem). Adómentes minimálbér - hülye vagy Karigeri? Másnap lenne minden nem multis alkalmazott minimálbéres, helló gazdaság. És így tovább. Baromságokkal nem lehet kampányolni.
- Gulyás Márton meg a naaagy taktikázás. Ez a noname majom sikeresen beadta az ellenzéknek, hogy ahelyett, hogy nyomnának egy rendes kampányt, rendes programmal, aztán egy jó eredmény után koalálnak, inkább kezdjenek teljesen légbőlkapott matekozásba, hogy ki éshol esélyesebb, és induljon a tippözön, hogy az elempés majd biztos átszavaz a jobbikosra, a dékás az elempésre, és így tovább. Grandiózus marhaság volt, összezavarták a választókat, teljesen hibásan összemosták a különböző pártok szavazóit azon az alapon, hogy a puszta orbántakarodj elég lesz a preferencia megváltoztatásához. Induláskor halott ötlet volt.
Nagyjából ennyi.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.09. 13:42:18

@inreallife: Arányokról van szó. Menj már el egy dK-s szeánszra ! 80 %nyugger.

" zsakfalvakban ciganyok es nyuggerek elnek, ott nyerte tonkre magat a fidesz, ok adtak el magyarorszag jovojet apropenzert."

Magyarország lakosságának hány százaléka él zsákfalvakban, te szerencsétlen ?!

Neo07 2018.04.09. 13:46:32

@Attila Mikolics: "...civil szervezetek bezárása... "

Fontos tudnivaló, hogy ezek a "civil" szervezetek valójában NEM civil szervezetek. Miért? Azért, mert ezek Soros FIZETETT alkalmazottai. Pont.

6.Lenin 2018.04.09. 13:47:59

@EU zászlót mindenhova!:

Te ezt nem érted.

Bp-en, ahol csak néhány szavazat volt a különbség, az a választó kerület is zsákfalu lett majdnem?

Fájdalmas lehet ekkora pofon nekik, majd megszokják.

Azt írta ez a pacák, hogy Lázár mekkorát fog bukni, az se jött be neki. Nem kell bántani őket.

movhu 2018.04.09. 13:52:38

@Nancsibacsi: No igen, érdekes, hogy a győzelem okai között ezt a legtöbben elfelejtik megemlíteni, pedig a környezetemben élő Fideszes szavazók(sokakkal ellentétben én nagyon sok ilyen ember ismerek) egyik legerősebb érve a személyes boldogulásuk.

Tegyük most félre a családi adókedvezményt és minden mást, vegyük csak tisztán az SZJA-t. Gondoljunk csak bele, 2009-ben a legmagasabb adókulcs évi 1.7 millió forintnál lépett be és 36% volt. Ma a garantált bérminimum 2.166.000 forint. Tudom azóta volt infláció, miegymás, de gyakorlatilag az akkori gondolkodás szerint ekkora jövedelmet már büntető adókulccsal kell "jutalmazni"
Tudom, sokak szerint az igazságos úgy volt. Mások szerint meg úgy igazságos, hogy az ötször annyit kereső ötször annyi adót fizet. Lehet ezen vitatkozni, de a tegnapi nap megmutatta hogyan gondolja az, aki a zsetont adja a közösbe.

Ezek után meg nem érdekli a Fidesz szavazót, hogy Lőrinc barát vagyona hogyan gyarapodik. Neki személy szerint jobb, tehát összességében még a lopással együtt is jobban jön ki.

Attila Mikolics 2018.04.09. 14:03:07

@Neo07: Biztosan vitatható álláspont ez és amúgy szerintem teljesen mindegy is a mondanivalóm szempontjából.
Szerintem az a kérdés, hogy mi a cél ezzel az egésszel a "haza megvédésén" kívül. Arról érdekelne a véleménye, hogy a HUXIT lehet-e a cél Ön szerint vagy nem? Kiváncsi lennék ebben hol tartunk, szavazna-e most erre hogy kilépés az EUból vagy nem?

inreallife 2018.04.09. 14:03:24

@Nancsibacsi:
akkor mivel magyarazod, hogy a zsakfalvakban elo ciganyok es nyuggerek koreben a fidesz elsopro tobbseggel nyert, nemegyszer 80% feletti tamogatassal, mig a varosokban ahol a te altalad felsoroltdolgozok es csaladasok elnek meg szenvedett, annyira, hogy a falvakkal osszeadva 40% koruli eredmenyig sullyedt nem egy helyen? ertem, hogy egy ertelmisegi gyozelemnek akarod beallitani a 2/3-adot, de ez nem az volt. a legrosszabbul elo, legkevesebbet kereso embereknel gyozott a fidesz...

Tsteinar 2018.04.09. 14:04:21

@Tenkes Kapitánya: Az a baj, hogy a zsakfaluban elo nagyszuleim peldajan pont ezt latom. 10+ eve gyakorlatilag nem hagytak el a falut es frankon felnek, hogy hozzajuk telepitenek migransokat. Magannyugdijrol, Meszarosrol, stadionokrol nem is hallottak...de kaptak Erzsebet utalvanyt, meg 12e Ft rezsicsokkentest, es boldogsag van. Kb 1200an laknak a faluban, abbol 800an ilyenek. Boldog tudatlansag.

Attilajukkaja 2018.04.09. 14:08:27

@6.Lenin:
"Tisztelt Elbukott Honfitársaim"
Nem a honfitársaid buktak el, hanem az ellenzéki pártok. Ha velük akarsz beszélni, írjál a honlapjukra.

livengood 2018.04.09. 14:10:03

@movhu: a vidéki falvakban nyert a fidesz, ahol nyugdíjasok tartják el a negyvenes - ötvenes egyedül élő gyerekeiket, ahol csak közmunka van messze 2.166.000 alatti fizetéssel, ahol az alacsony szja-ból semmit sem éreznek. A fidesz nem is az elért eredményeivel kampányolt közöttük, hanem sorossal, migránsokkal, ensszel.

Attilajukkaja 2018.04.09. 14:10:42

@movhu:
"az akkori gondolkodás szerint ekkora jövedelmet már büntető adókulccsal kell "jutalmazni""
A jövedelem határt is szokás emelni. Vagyis felesleges az "akkori gondolkodás" szerint érvelni.

C.critical 2018.04.09. 14:14:18

@inreallife: Neked már a minap is mondtam, hogy fel kellene hagynod azzal a fajta fantáziálással, amit tolsz, ugyanis köze nincs a valósághoz. A fideszre nem (csak) "nyuggerek" szavaznak. Nem (csak) vidékiek, nem (csak) tanulatlan emberek. Számos fiatal, fiatal felnőtt, kétkezi munkás, szellemi foglalkoztatott, diplomás, és középkorú, valamint nyugdíjas emberek is, vidékről, és nagyvárosokból egyaránt. Külön szégyennek tartom, hogy létezik olyan politikai médium, amelyik ahelyett, hogy tisztelettel beszélne a másik párt SZAVAZÓIRÓL (mert ugye azok a szövegek, amiket ideírtál, az ellenzéki médiumok sulykolása) lenézi, mocskolja őket, amivel konkrétan elidegenítí magától ezeket az embereket. Az a párt, amelyik igy beszél választói csoportoktól, semmit nem tud a demokráciáról, és soha nem fog többséget szerezni

Visceroid 2018.04.09. 14:14:21

Őszödi beszéd, gyűlöletkampány, utcán való politizálás. Ennyi. Az, hogy Mari néni mennyit fizet a boltban, meg a Józsi vállalkozónak egy vagy kétkulcsos, rohadtul nem érdekel senkit.

Neo07 2018.04.09. 14:16:30

@Attila Mikolics: Nem kell huxit, valós esély van az EU felbomlására már a közeli jövőben is. Óriási megoldatlan problémahalmazt görget maga előtt, a népvándorlás ennek csak egy szelete. Sok hasonlóságot lehet felfedezni a Római birodalom és az EU között. A Római birodalom is nem csak a barbárok beözönlése, hanem a számos belső problémájának megoldatlansága miatt is esett szét.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.04.09. 14:19:01

Gábor.egyszerűbb lenne azt irni
Orbánnak igaza volt.
Osztjonapot

6.Lenin 2018.04.09. 14:20:27

@Attilajukkaja:

És a támogatóik, a párt nem 1 sámli, amelyik felbukik, ha részegen átesel rajta.
A pártokban a honfitársaim vannak.

Még ezt sem tudtad? Nem csodálkozom a bukáson.

inreallife 2018.04.09. 14:23:10

@C.critical:
karikazd mar be a bekamenten azokat, akik nem nyugerrek es ertelmisegek. szolj ha 3 fole ertel, koszi...

midnightcoder2 2018.04.09. 14:28:40

@Neo07: Pontosan. Az EU-nak csak az egyik problémája a migrik, de ez önmagában is elég lenne a pusztulásához. A mostani afrikai migrik alapvetöen annak a következményei, hogy a 90-es évek óta megduplázták a népességüket. 2050-re ez a duplázott népesség is duplázódni fog. Ez úgy 1.3 milliard kicsi migri. Aztán az évszázad végéig még egyszer.
Ha ennek az 1.3 milliard kicsi négernek csak a fele jönne át, már az hazavágná Európát még akkor is, ha egyéb problémái (európai népesség fogyása, gazdasági marginalizálódás, dekadencia a társadalomban és a kultúrában) nem lennének.

Attilajukkaja 2018.04.09. 14:28:51

@6.Lenin:
"a párt nem 1 sámli, amelyik felbukik, ha részegen átesel rajta.
A pártokban a honfitársaim vannak."
A honfitársaid nagyobb része ismét nem a Fideszre szavazott. Ezt jegyezd meg!

6.Lenin 2018.04.09. 14:30:24

A zsákfalvak lakói értékelik a győzelmet:

"Mészáros Lőrinc cégeinek részvényei nagyon jól szerepelnek a Budapesti Értéktőzsdén, miután Mészáros Lőrinc pártja, a Fidesz harmadszor is kétharmaddal nyert meg egy választást. "

A sok nyugger verexik a részvényekért.
A piacnak tetszik a móka?

énisfélek 2018.04.09. 14:32:08

Van a régi vicc, amikor két vadászt elkezd üldözni egy medve, mire az egyik gyorsan elkezdi lecserélni a csizmáját egy futócipőre. Mire a másik: "Hülye vagy? Úgysem tudsz gyorsabban futni egy medvénél! Utolér és felfal!" Mire a másik: "Én nem a medvénél akarok gyorsabb lenni menekülés közben, csak nálad."
Na a Fidesznek sem kellett magasra tenni a lécet a győzelemhez, elég volt folyamatosan arról gondoskodni, hogy a többi párt "léce" még nála is alacsonyabban legyen, ami - valljuk be őszintén - ilyen szellemi képességű ellenzék mellett nem volt túl nehéz feladat. Pl faék egyszerűségű trükk volt rávenni a Jobbikot, hogy ne foglaljon egyértelműen állást a menekültkérdésben, plusz rávenni őket a törökországi haknira... csak ez a két trükk valószínűleg kb felezte a Jobbik szavazótáborát. A legtöbb ellenzéki párttal még ennyit sem kellett tenni: elásták ők magukat külső segítség nélkül is...

6.Lenin 2018.04.09. 14:33:06

@Attilajukkaja:

Lazíts, mielőtt valamilyen nagyobb károd is keletkezik az elkeseredéstől.

Sehol nem szavaz 100%, senkire, kivéve,..... de az most pont nincs Mo-on.

miert? 2018.04.09. 14:33:24

@Neo07: "Népszav, Népszabadság, és még hosszan folytathatnám. Kb. 2010-ig az MSZP-SZDSZ befolyása alatt volt a média túlnyomó része. Olyan nagy bűn, ha a Fidesz-KDNP ebből a tortából egy jókora szeletet kihasított? "
Igen, nagy bün. Mert nem azert zavartuk el a szocikat, hogy utána másik hatalom kezébe adjunk media monopoliumot.
Es mert a müködö demokrácia alapja a szabad információáramlás, a sokszinü információforrás lenne. Ennek hiányában ez csak egy Patyomkin-demokrácia, olyan mintha az lenne, csak nem az.

lüke 2018.04.09. 14:33:38

@lüke: lemaradt
Igen ! 2 MO van :egy kettéosztott - sok a megosztó-
sok az iskolázatlan , kevés a magasan kvalifikált:
szellemiekben,szociális érzékenységben( hol vannak a Solt Otiliák , még talán a szocsoma hajaz rá ,s hol vannak a gazdag donátorok pl az uralkodó osztalyban

sterimar 2018.04.09. 14:36:15

@Nancsibacsi: "Többdiplomás (nem alibi bölcsész lóf.sz), havi szinten millió felett kereső alkalmazottak, cégvezetők, stb IS a fideszre szavaztak."

+1

Attilajukkaja 2018.04.09. 14:37:58

@6.Lenin:
"Lazíts, mielőtt valamilyen nagyobb károd is keletkezik az elkeseredéstől."
A nagyobb kár az országot éri, nem CSAK engem. De mire erre ráeszmélsz, már késő lesz.

Attilajukkaja 2018.04.09. 14:40:37

@Nancsibacsi:
"havi szinten millió felett kereső alkalmazottak, cégvezetők, stb IS a fideszre szavaztak."
Kivéve, akik nem tartoznak a Fidesz maffia bűvkörébe. Ilyenekből is akad még.

2018.04.09. 14:42:23

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Orbánék euroatlanti irányultságúak, onnan kapja ugyanis az ország a milliardokat, amit ügyesen eltüntetnek.
Kínban egy nagy és nyilvános tárgyalás után hamar tarkón lőnék az olyan politikust, aki ilyen volumenű "nemközpénz" lenyúlást művel.
Csak Európában lehet ilyet megjátszani. De láthatólag Európában teljesen nyugodtan.
Az ország sorsa tényleg eldőlt vagy 20 évre.

2018.04.09. 14:45:56

Én javaslom, hogy többet ne rendezzenek választásokat Magyarországon. A magyar nép döntött. Nekik Orbán kell. Esetleg koronázhatnák is. Nekem teljesen mindegy hogy pártfőtitkár-miniszterelnökként vagy királyként uralkodik.

6.Lenin 2018.04.09. 14:47:28

@lüke:

Azért ennyire nem kéne lemenni kutyába...

"- mi töltöttük ki!"

Mennyi szavazat jött a határon túlról? Azok döntötték el a nagyon szoros eredményt?

Láttad egyáltalán az eredményeket %-ban?

Mi döntött?

Nem volt ellenzéki oldalon egy hiteles vezető által irányított pát/párt szövetség/akármi, 106 hiteles jelölttel, 1 listával, vállalható, hiteles vízióval. EZ HIÁNYZOTT, DE NAGYON.

Szavazni szándékozók VOLTAK. Ennyi.

A többi rendkívül primitív és szánalmas sebnyalogatás, nem vezet sehová. A probléma gyökerét nem a választókban kell(ene) keresni.

Piszok unalmas és szánalmas ez a vergődés, amit itt leírnak már sokan a vereség magyarázatára. Tőled többet vártam volna.

6.Lenin 2018.04.09. 14:49:47

@Attilajukkaja:

Remélem nem haragszol meg nagyon, ha pont nem tőled fogok tanácsokat kérni.

polpetti 2018.04.09. 14:53:41

Itt egyesek nagyon el vannak tévedve. Azt hiszik, a magyar vidéki egy elmaradott valami, ahol egy csatorna és egy rádió adó jön be, internet nuku. Ezért kapott ki az ellenzék is. Ki kell mozdulni néha a bűzös fővárosból, elmenni vidékre. Higgyétek el, meglepődnétek. Képzeljétek, vidéken a minimum tv csatorna szám 25. És van benne RTL, ATV, HÍRTV stb. Sőt, újságokat is lehet ám kapni. Hihetetlen, mik vannak, nem igaz? És mondok még durvábbat is: van internet is! Még az alföldi tanyákon is. Erre varrjatok gombot! Komolyan mondom, mintha az ellenzék és a szavazóik a múlt században élnének, ahol a vidéki ember reggel kiment a földre dolgozni, este pedig hazament aludni! A vidéki ember nem hülye, hiába szeretnétek annak beállítani. Épp olyan tudatos szavazó, mint a fővárosi. Sőt, tudatosabb, mert tudja, minél több ellenzéki párt van, a listás szavazatok annál jobban megoszlanak. Ne nézzétek hülyének a vidéki embert, mert sokszor okosabb, mint a fennhéjázó fővárosi.

inreallife 2018.04.09. 14:54:56

@sterimar:
andy vajna meg meszaros? hat igen, van amit nem lehet letagadni...

6.Lenin 2018.04.09. 14:55:06

@karandash:

Miért? Kit kellett volna választania a szavazni szándékozóknak?

Ilyen szar felhozatal még nem volt az elmúlt 30 évben?

sterimar 2018.04.09. 15:02:00

@Attilajukkaja: Minden második ember a Fideszre szavazott, ami ilyen részvétel mellett egyértelmű győzelem, nagyon erős felhatalmazást kapott most Orbán.

6.Lenin 2018.04.09. 15:03:34

"EBESZ: Nem voltak egyenlőek a feltételek a választáson

Nem történt csalás, viszont az állam és a Fidesz erőforrásai összehasonlíthatatlanok a többiekéivel."

Az ellenzéknek nem állt a rendelkezésére kellő anyagi forrás, hogy a szart szépen be tudta volna csomagolni. A választók így közvetlenül érezték a bűzt, amit az árú bocsátott ki magából. Márkás parfümökre meg végképpen nem tellett.
Talán, ha....de nem jött össze.
EZ AZ IGAZI OKA A VERESÉGNEK.

A nyugati barátaink ismét világosan látták az okokat.

Pedró27 2018.04.09. 15:05:18

@movhu: "Mások szerint meg úgy igazságos, hogy az ötször annyit kereső ötször annyi adót fizet."

Amikor évekkel ezelőtt emellett érveltem itt ezen a blogon, egy ellenzéki kommentelő egyszerűen leírta, hogy buta vagyok és kész. Vissza lehet keresni.

Engem az bántott, hogy Török Gábor sem állt ki mellettem, nem tette helyre az illetőt, hogy mégiscsak érvekkel kellene vitatkozni.

Ezek tényleg azt hiszik, hogy jó taktika lebutázni a másikat?

Pedró27 2018.04.09. 15:15:27

@miert?: "Mert nem azert zavartuk el a szocikat, hogy utána másik hatalom kezébe adjunk media monopoliumot."

Csak egyet mondok: 2002!

sírjatok 2018.04.09. 15:29:53

@Attilajukkaja: "A nagyobb kár az országot éri, nem CSAK engem. De mire erre ráeszmélsz, már késő lesz. "

8. éve mondogatjátok hogy jön az apokalipszis, nem unjátok még? 2022-ben is ez lesz a duma, hogy "jó, eddig még valahogy pont nem dőlt be az ország, de jövőre..."?

Attilajukkaja 2018.04.09. 15:56:31

@sterimar:
"Minden második ember a Fideszre szavazott, ami ilyen részvétel mellett egyértelmű győzelem, nagyon erős felhatalmazást kapott most Orbán."
A szavazók kevesebb, mint fele hatalmazta fel bármire is.

@6.Lenin:
"nem haragszol meg nagyon, ha pont nem tőled fogok tanácsokat kérni."
Nem hiszem, hogy bárkitől is elfogadnál tanácsokat. Tipikus Fideszesként, te csak osztogatni szereted azokat.

@sírjatok:
"8. éve mondogatjátok hogy jön az apokalipszis, nem unjátok még?"
Én örülnék a legjobban, ha megunhatnám. De sajnos az oktatásban már itt van, az egészségügyben meg hamarosan bekövetkezik. Persze nem a Honvéd Kórház VIP osztályán!

HaCS 2018.04.09. 16:00:33

Az eszébe sem jut senkinek, hogy esetleg ez az ország tényleg itt tart erkölcsileg?
Hogy pontosan erre van szüksége a népnek? Hogy a polgártársaink nagy része bármikor szívesen besározza a kezét egy kis juttatásért cserébe(trafik, föld, állás, megrendelés)?

Hogy ebben az országban magukat komoly, erkölcsös, elvhű konzervatívnak valló és mutató (naná) emberek simán tolvajokra, korrupt hazudozókra és oligarchákra szavaznak szemrebbenés nélkül.

Szerintem simán csak ennyi. Ilyen Magyarország úgy általában.

Nancsibacsi 2018.04.09. 16:08:47

@inreallife: "akkor mivel magyarazod, hogy a zsakfalvakban elo ciganyok es nyuggerek koreben a fidesz elsopro tobbseggel nyert, nemegyszer 80% feletti tamogatassal, mig a varosokban ahol a te altalad felsoroltdolgozok es csaladasok elnek meg szenvedett, annyira, hogy a falvakkal osszeadva 40% koruli eredmenyig sullyedt nem egy helyen?"
Budapesti szavazókörben is simán volt ahol 40%-ot szerzett a fidesz - ott nem értem, milyen faluval kell összeadni?
Magyarországon a kisfaluk - 1000 fő alattiak - népessége 25%-a a teljes népességnek - vagyis minden kisfalusi szavazó mellé jut kb 2 városi - ha Budepestet kivesszük a képletből (azzal együtt 3). Én egyszerűen nem értem, hogy ha Magyarország 3/4 része nem zsákfaluban él, nem cigány, és nem sötét mint az éjszaka, akkor hogyan lehet az, hogy mégse szerzett 51 százaléknál többet a teljes ellenzék?

Van egy teljesen hibás, és minden alap nélküli koncepciód, amit nyomatsz 1000-el, mint a részeg aki már csak egy hülyeséget tud hajtogatni a kocsmában. Ő se foglalkozik azzal, hogy a tények, a számok ellentmondanak neki. Nem unalmas?

szepipiktor 2018.04.09. 16:14:35

Tudja Gábor, ez az írás egy az egyben beleillik az ellenzék és a "szakértők" sokéves, több évtizedes káros kamuzásába.
Én sokszor írtam, a bukta jól jön az ellenzéknek, és nagyon jól a médiának, bloggereknek, szakértőknek.
Újabb 4 évig kamuzhatnak, elemezhetnek a meleg irodákban.
Eddig a fidesz nyomta, hogy a kétharmados többség, most már Ön is 50%-ozik?
Miért kell ez?
Most friss minden, ott vannak az adatok:
Jogosult: 8.312.264 állampolgár
Szavazott: 5.777.024 állampolgár (69,5%)
A fideszre ment: 48,86%
Ez tehát 2.822.654 szavazat.
Ha számszerűsítjük a passzív halmazt, az 2.535.240 választásra jogosult.
A hónapok óta ugatott PASSZÍV TÖMEG!
Nézze meg, milyen pici az eltérés a fidesz hívők és a passzívak között. Szinte összemérhetők.
EZT nem tudtra vagy NEM AKARTA az ellenzék megmozdítani, ezek ellen publikáltak a bloggerek és az elemzők.
.
A cél teljesítve - mindkét oldalon! Akik számítnak, maradhattak a tűz mellett, a média és a blogtér, a szakértők is újabb 4 évig habozhatják a semmit.
De ezt mondtuk sonak már régen, én is írtam itt magának!
De én nem ebből élek...
.
Most lehet hónapokig elemzeni, a lemondottakat majd visszaválasztják, folytatódik az ipari méretű lopás, megindul a tömeges kivándorlás a fiatalok és képzett szakamberek halmazából és mire eljutuink egy újabb szakasz végére, lassan csak a kártékony madarak csücsülnek a drótokon, alattuk nem lesz ország.
.
És ezért a szakértők pontosan ugyanúgy felelősek, mint a váltásban nem érdekelt pártok.
(kormányválátsban igen, de RENDSZERVÁLTÁSBAN nem)
.
És mostmár biztos, hogy az ügynökdoksik már nem kerülnek elő, már nem vághatom pofán a rólam jelentőket.
.
Sopk sikert a következő 4 évhez, szerintem nagyon sok ma aktív olvasó is lezárja ezt a korszakor.

Nancsibacsi 2018.04.09. 16:26:12

@Attilajukkaja
""havi szinten millió felett kereső alkalmazottak, cégvezetők, stb IS a fideszre szavaztak."
Kivéve, akik nem tartoznak a Fidesz maffia bűvkörébe."

Ma pont nem kell oda tartozni. Végtelen sok meló van, nincs ember aki elvégezze, az árak mennek fel az égbe. Ha embert viszel egy MAGÁN céghez legalább 1 havi bérét megkapod. Abszolúte nincs szükség az állami megrendelésekre. Tudom sz.rul hangzik, és nem illik bele az ellenzéki országképbe, de próbálj csak meg BÁRMIRE embert találni: rohadt nehéz és drága lesz. Ha dolgozol valami ÉRTELMESET - értsd: értelmesebbet, mint ellenzéki blogot írni - akkor te is annyit kereshetsz, amennyit akarsz.

szepipiktor 2018.04.09. 16:26:42

@HaD:
Nagyon jól látod!
Orbán ezt építette ki totális szintre, hogy minden egyes forint csak rajtuk keresztül mehessen. Minden ellenőriznek és irányítanak.
Az átlagemberek alapja a minimális megélhetés, erre a szintre kell tenni az alap támogatásokat, fizetéseket, így az emberek az életükkel játszanak, ha szembefordulnak a hatalommal.
Most is tudjuk, hogy a vidéki önkormányzatok és állami szervek alkalmazottai menntire meg voltak zsarolva.
Ezt egy megel irodából, pártszobából, szerkesztőségből a jól keresők nem látják, de nem is akarják látni.
Klasszikus jobbágyrendszer: dolgozz vakulásig és ezért esetleg kapsz annyit, hogy éppen ne halj éhen.
Ezzel bárki zsarolható, aki rászoruló. És videéken a többség igen, így nyerhetők az egyi körzetek.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.09. 16:29:21

@karandash:

20 évre talán nem, de most le lehet rakni a kelet-európai dacszövetség erődítményeit. S várni a nyugat ébredésére, ha pedig nem ébred, végrehajtani a kiugrást. Aztán majd vigyoroghat a koppon maradt nyugat...

Amit korrupciónak vélsz, az a nyugati befektetők mocskos mancsaiból kimentett népi pénz.

Kínában a helyzet más, ott aki lop, azaz a néptől lop. Nálunk, az aki lop, az valójábna a gyarmatosítók profitját csökkenti.

Attilajukkaja 2018.04.09. 16:35:58

@Nancsibacsi:
"Ma pont nem kell oda tartozni."
Valóban. Eddig sem kellett oda tartozni, de sokaknak a Fideszhez való dörgölődzés kényelmesebbnek, kifizetődőbbnek tűnt. Akiknek nem, azok közül sokan nem is szavaztak rájuk.

"Tudom sz.rul hangzik, és nem illik bele az ellenzéki országképbe, de próbálj csak meg BÁRMIRE embert találni: rohadt nehéz és drága lesz."
Nagyon is beleillik. A jó szakemberek nagy része elhúzott külföldre. És ez tényleg elég szar dolog.

C.critical 2018.04.09. 16:37:46

@inreallife: Mos, erről próbálok beszélni...Az ugye tudod, hogy az ellenzéki média szándékosan olyan felvételeket mutat neked a 100 ezres tömegből, amelyek az ő narrativájukat támasztja alá? Ezt akarják veled elhitetni, és láthatóan sikeresek ebben. Én pl kint voltam a meneten. 30 éves vagyok, két, humán irányultságú diplomával. Számos fiatalt volt kint, családos ember, kiskorú gyerekekkel, középkorú, és nyugdíjas is, ahogy már az előbb felsoroltam neked, de még nem vagy képes felfogni, amit mondani akarok, mert egy fantáziált világban ringatod magad.
Képezeld el, hogy a Fideszre jelenleg szinte biztosan több fiatal szavaz, mint a fiatalok pártjainak mondott Momentumra, LMPre Együttre ÖSSZESEN. Amíg nem békélsz meg ezzel, sosem fogod érteni sem a politikát, sem a demokráciát.

Tata86 2018.04.09. 16:43:50

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Szerintem te beleesel abba a hibába, hogy "A Piacot" és "A Nyugati Politikusokat" egy gépies monolit hierarchizált entitásként képzeled el.

Nyilván van átfedés, kapcsolatok, lobbi, kartell, de igazából ha egy balos újságíró csúnyát ír Orbánról, attól még mondjuk az Audi járhat nagyon jól az itteni gyárral. Persze az Audi lobbizhat azért, hogy elszigetelje Orbánt, hiszen így esetleg kedvezőbb feltételeket kaphat, de ugyanúgy lobbizhat azért is, hogy a cicaharcon túl ne essen a rezsimnek semmi baja, mert ha borulnak itt a dolgok, irdatlan sok pénzt veszítenek.

Nézd meg a fideszes nagy- és közepes kutyákat! Mind EU-s pénzből hízik nagyra. Az ingyenlevesben remélem nem hiszel, és azt is tudod, hogy az kéri a nótát, aki fizet.

nevetőharmadik 2018.04.09. 17:04:31

@6.Lenin: A piac tudja, hogy Mészárosba tovább fog ömleni a pénz.

VáradiJános 2018.04.09. 17:35:52

@6.Lenin: “@Attilajukkaja:

Remélem nem haragszol meg nagyon, ha pont nem tőled fogok tanácsokat kérni.”

Pedig ő orákulum minden témában, a bonsaitól kezdve az aromfegyverkezésig. Ő a puncis kurt úrfi.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.09. 17:39:16

Az eredmény sajnos egyértelmű, és világos, nincs mit magyarázni, mert választási csalás ugyan volt, de a listás majdnem 50%-ot semmi sem magyarázza, csak, és kizárólag az, hogy ez az 50% tényleg beszopta a Fidesz hazugság-propagandát, amit egyoldalúan nyomott a fejükbe. És bár persze emiatt sem volt fair a választás, de ahhoz azért a hülye emberek is kellettek, hogy ezt így beszopják.

A következmény pedig az, hogy Magyarországnak olyan óriási Mohács kell, hogy még ezek a hülyék, az 50% is felfogja, hogy a kormány hazudik. Amihez azért elég nagy pofon kell, mert az elkövetkező 4 évben a kormány nyilván még hatékonyabb agymosást fog kiépíteni.

Úgy nagyjából, majdnem a náci Németországhoz hasonló pofon kell sajnos a magyarok felének. Ez nagyon durva lesz, ezt az ország kurvára meg fogja szívni.

Attilajukkaja 2018.04.09. 17:42:30

@VáradiJános:
"Pedig ő orákulum minden témában"
Igaz! Orálisan nagyon jól teljesít, nem is egy műfajban. ;o)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.09. 17:43:26

törökgáborelemez pedig továbbra is egy elvtelen, nem túl okos bakelit.

Attilajukkaja 2018.04.09. 17:49:47

@Brendel Mátyás:
"a listás majdnem 50%-ot semmi sem magyarázza"
Dehogynem. A Fidesz kitartó agymosása és a hazug kampányba, az emberek megfélemlítésébe beleölt milliárdok itthon és a határainkon túl. Na meg a média nagy részének lenyúlása. Az ellenzék meg csak nézett, nem tudott lereagálni ennyi aljasságot.

De ha egy tisztességes választási törvénye lenne az országnak, akkor nem lehetne 48,8%-al 2/3-ada a törvény megalkotóinak, a másik 51,2%-nak pedig 1/3-a. A győzelem persze úgyis meglenne.

inreallife 2018.04.09. 17:51:13

@Nancsibacsi:
nemtom milyen szamokat nezel.
2000 fo alatti falvakban lakik 1,5 millio ember, 2000 es 5000 kozott pedig megint 1,5 millio. tehat osszesen a lakossag 33,8%-a. jellemzojuk 65 es a halal kozotti eletkor, subalacsony vegzettseg.

es kepzeld, budapestre is jut nyuggerekbol es ciganyokbol eleg sok, ok szavaztak a soros part ellen. gondolom jo sokaig kerestek a szavazolapon. ez nem intellektualis gyozelem volt, hanem a sok birka gyozelme. gyanitom az lmp szavazoknak tobb diplomajuk volt osszesen, mint a teljes fidesz szavazotabornak...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.09. 17:54:47

@Attilajukkaja: igen, de ahogy írtam, ehhez annak az 50%-nak hülyének is kellett lennie. És ez a magyarázat fontosabb része. Mert ezzel nem nagyon lehet mit kezdeni, és ez kurva szar következményekkel fog járni. Magyarország kurvára meg fogja szívni. Nagyon durva Mohács kell, mire ezek észhez térnek.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.09. 17:56:48

@inreallife: azért azt is tegyük hozzá, hogy az egész LMP pártvezetés IQ-ja összesen < 100, mivel például ők adtak a Fidesznek kétharmadot.

inreallife 2018.04.09. 17:58:03

@C.critical:
latszik a szamokbol, a zsakfaluk, ott ahol tonkrenyerte magat a fidesz, tele vannak fiatalokkal. arrol hiresek. lassan kibokhetned mar, hogy fiatalos fordulat tortent a fidesz ujra a fiatalok partja. azert megmosolyogtato, hogy jo porszivougynokkent megprobalod eladni, hogy nem az bozsiutalvany nyert valasztast...

Nancsibacsi 2018.04.09. 18:01:50

@Attilajukkaja: "A jó szakemberek nagy része elhúzott külföldre."
Ez a másik ellenzéki tévedés. A jó szakemberek 2010-ben a válság kellős közepén is megéltek. Nem dőzsöltek, de megéltek. A kontárok nem - ők akik külföldre menekültek. A jó szakemberek ma is itthon vannak, és dőzsölnek.

inreallife 2018.04.09. 18:03:34

@Brendel Mátyás:
elkurtak. tegnaptol a lehet mase a korzet-re valtoztattak a nevuket...

erdekes egyebkent a 2. helyezettek terkepe. ennyit arrol, hogy mennyit er a baloldal, es bar mindenki azzal kampanyolt, hogy o az eselyes jelolt megis teljesen fekete lett...

Attilajukkaja 2018.04.09. 18:03:50

@Brendel Mátyás:
"ez a magyarázat fontosabb része. Mert ezzel nem nagyon lehet mit kezdeni"
Nem biztos, hogy mind hülye, egyszerűen csak megfélemlítették vagy megvásárolták őket. Mint pl. a határon túli magyar szavazatokat. De valóban nagyon elszomorító, hogy a magyar emberek ilyen nagy számban és ilyen primitív módon manipulálhatóak. Egyszerűen lusták tájékozódni, saját döntéseket hozni, kényelmesebb, ha valaki helyettük dönt, még akkor is, ha az egy erkölcstelen tolvaj banda.

Nancsibacsi 2018.04.09. 18:04:03

@inreallife: Ja, és nyilván Szabolcsban meg Nógrádban volt 75+%-os részvétel, Budapesten meg 55%-os, ugye?
De tudod mit: menjél fel 20 ezer fős településekig - ott is csak cigók meg közmunkások élnek, az is mind zsákfalu, mint az 5000 fősök - hátha akkor kijön a matekod.

C.critical 2018.04.09. 18:08:29

@inreallife: Látom tetézed, és nem akarod elhinni, amit mondanak neked, ráadásul a szemeddel is láthatod....Példának okáért láttad a választási térképet? Azt tudtad, hogy Magyarország legjómódúbb, és legképzettebb térsége Budapest után az ország nyugati része? Vas megyében pl csaknem évtizedek óta brutális fölénnyel nyer a Fidesz (az idei választásokon is vasmegye 3. és 2 körzetében volt a fidesz jelöltjének legnagyobb a fölénye). Győr-Mosonban szintén. Halkan jegyzem meg, hogy ezekben a megyékben a "zsákfalvakban" nem egy BMWvel, Audival közlekedő, nagyvárosból kiköltöző családos embert találhatsz. El kellene menned kirándulni kedves "inreallife", és a inreallife megtapasztalni, mi a valóság, nem pedig Puzsértől, és az ellenzéki médiából "megtudni", hogy szerintük mi a valóság. Nyuggerezhetsz, tanulatlanozhatsz, csórózhatsz, ám ennek ellenére a valóság továbbra sem ez.

Attilajukkaja 2018.04.09. 18:08:33

@Nancsibacsi:
"A jó szakemberek 2010-ben a válság kellős közepén is megéltek."
Csak külföldön sokkal jobban. És ami a legszomorúbb, hogy rengetegen vissza sem akarnak már jönni.

"A kontárok nem - ők akik külföldre menekültek. "
Ezt kikérem mindazon ismerőseim nevében, akik szó szerint elmenekültek innen és azóta is nagyon jól megvannak kint. A kontárok külföldön sem élnek jól. Itthon jóval inkább.

Nancsibacsi 2018.04.09. 18:08:35

@Attilajukkaja: Figyelj már, ha ilyen kib.szott okos vagy, világosíts fel: mi lett volna a jó döntés, és miért? Tessék szépen érvekkel is alátámasztani, hogy miért lett volna jó ha a szivárvány-koalíció nyer mondjuk 102 fővel. Mi lett volna akkor?
Ja, és ne most homályosíts fel, hanem 2 héttel ezelőtt. Mivel akkor minden ellenzéki félhülye - a bernikétől a gáboron át a gergőig - azt hajtogatta, hogy majd ő miniszterelnök lesz. Ilyenekre egy lyukas kotont nem bíznék, nem egy országot.

6.Lenin 2018.04.09. 18:21:27

@nevetőharmadik:

Aztán tovább vásárol. Ő lesz a legnagyobb magyar munkaadó.
Sok embernek ad munkát. Veszik a részvényeit, megint vásárol, és már nem csak Mo-on.
Mi ezzel a gond?

Neki is inkább el kéne füvezni?

énisfélek 2018.04.09. 18:23:11

5 dolog, ami miatt nagyon nyert a Fidesz:
Vona, Gyurcsány, Schiffer, Soros, Ahmed.
Ők hoztál össze a hatalmas Fidesz győzelem nagy részét.

C.critical 2018.04.09. 18:28:09

@énisfélek: Schiffer?? A figurát eltüntették az LMPből, hónapok óta szavát sem lehetett hallani, nem vett részt a kampányban stb...

Attilajukkaja 2018.04.09. 18:34:21

@Nancsibacsi:
" ha ilyen kib.szott okos vagy, világosíts fel: mi lett volna a jó döntés, és miért?"
Velem ne szitkozódjál! A jó döntés természetesen a kormányváltás lett volna, mert ennél a kormánynál erkölcstelenebbet, manipulatívabbat, megosztóbbat, nemzetellenesebbet és hazugabbat nem láttam az elmúlt 30 évben.

"ne most homályosíts fel, hanem 2 héttel ezelőtt"
Visszamenőleg csak a Fidesz alkot törvényeket meg magyarázatokat. Normális ember ilyet nem csinál.

Gandosz 2018.04.09. 18:47:46

@inreallife: Tudtam, hogy nem kérsz bocsánat. Túl gerinctelen és buta vagy ahhoz, hogy belásd, valószínűségi eloszlással nem lehet kifejezni valamit, ami nem ismétlődő tömegjelenség. Elegánsan túllépek rajtad, csak a közvetlen környezeted sajnálom, amit fertőzöl buta és arrogáns lényeddel.

lüke 2018.04.09. 18:52:55

mintha a ketté osztott társadalom szavainak nem ugyanaz lenne a nómenklatúrája ,mások a fogalmak

- ellenzéki média nincs: a kormány sajtó
felüdülés a NYT, egy NZZ vagy egy Stampa vagy a le monde - ban tallózni

a kampány szimplifikált: stop migránsok , stop soros volt,
ez volt az elmúlt 1,5 év kommunikációja is( ld. Bod P A) s szerencsésen
az eddigi (világ)gazdasági konjuktúra a Fidesz malmára hajtotta a vizet

a “jövőt nem sejthetem” -nem látszik……

S a határon túlról:
a vajdasági tudósító bakizott:
- mi töltöttük ki!
s ugyanezt mondták az erdélyiek is: az irodán ( RMDSZ) megmutatják hova tedd a keresztet
s ott az ellenzékről fogalmuk sincs, nincs tájékoztatás , ismeret ld. fenn sajtó

Tenkes Kapitánya 2018.04.09. 18:59:33

@Tsteinar: Zsákfaluban a lakosság kevesebb mint 1%-a (100 ezer ember) él. Nem ők a mérleg nyelve.

Tenkes Kapitánya 2018.04.09. 19:03:32

Most 4 évig ezt fogja sulykolni Tseinar, inreallife és a többi agyhalott: "A ZSÁKFALVAKBAN LAKÓ ZOMBIK MEGSZAVAZTÁK A FIDESZT"

C.critical 2018.04.09. 19:05:37

@inreallife: semmit nem értesz, sajnálom, mert segíteni akarok. A Fidesz egy valódi néppárt. Igen, van szerepe a "bözsiutalványnak", ám van szerepe a családtámogatásnak (ami ha tetszik neked ha nem, a fiatal egyetemistáknak is sokat segít, ugyanis megnövekszik a szülői anyagi támogatás, illetve azok a fiataok, akik továbbtanuláson gondolkoznak, bátrabban néznek a lakóhelyüktől távolabbi, ám jobb minőségű képzést nyújtó egyetemek felé, ha tehetségük ezt is megengedi, ám anyagilag szükösebb családból származnak) Ha tetszik ha nem, a közmunkaprogam javít az életminőségén azoknak, akik korábban munka nélkül, a társadalom haszontalan tagjainak érezték magukat. Ha tetszik ha nem, a fogyatékkal élők ugyancsak ezt az érzést élik át, amikor a vállalkozások adótámogatásainak köszönhetően a megváltozott munkaképességűek munkát vállalhatnak. Ha tetszik ha nem, az emberek érzik a már harmadik éve több mint 10% os reálbér növekedést, ha tetszik ha nem, családi adókedvezménnyel, egy nagycsaládos ember szimpla gyári melósként több mint 300 ezer forintot vihet haza. Ha tetszik ha nem, a magyar egyetemek, szaközépiskolák, szakmunkásképzések jól képzett munkaerőt külföldön is versenyképes embereket termel ki. A "nyuggerek" csak egy társadalmi réteg a sok közül, amivel a fiidesz kormány ugyancsak törödik. Ezt kellene tennie a többi ellenzéki pártnak, ahelyett, hogy pl lenézi a "fideszes nyuggereket, szavazókat" ugyanis anélkül, hogy ezeket a fidesz szavazókat megnyernék, sosem fognak kormány közelbe kerülni.

Attilajukkaja 2018.04.09. 19:05:39

@lüke:
Egyetértek, de miért mondod, hogy nincs ellenzéki média? Van, csak nem jut el mindenhova.

nevetőharmadik 2018.04.09. 19:13:50

@6.Lenin: Amiből vásárol, azt másoktól vonják el, nem a saját piaci teljesítményének eredménye. A jövőbeli bevételeit sem a piaci teljesítménye fogja adni, hanem amit másoktól elvon az állam és odaadja neki.

A piac pontosan ezt a véleményét nyilvánította ki: ha ugyanis normál piaci tevékenységből számítanának profitra, akkor a választás kimenetele nem befolyásolta volna a profitvárakozásokat.

Egyébként meg attól, hogy megvesz valamit, nem lesz több embernek munkája, mint amennyinek korábban volt. Ő többnek ad munkát, mint előzőleg, persze, de más meg kevesebbnek ad, mint előzőleg (és ha bővülnek majd a "vállalkozásai", mivel azok állami újraosztásból származnak, más vállalkozások bővülésének elmaradása árán történik csak).

Behajtó70 2018.04.09. 19:17:27

Nagyon szomorúnak tartom, hogy önmagát szakértőnek gondoló firkász úgy gondolja, hogy a politikai pártok meggyőződését, céljait annak kellene motiválnia, hogy a közvéleménykutatók mit milyen pontossággal jósolnak meg.

Egyébként viszont nem meglepő e gondoltsor: az ellenzék pontosan ezt tette. Számomra (ahogy hallom a kétfarkúak számára is) az első pillanattól teljesen egyértelmű volt, hogy oszlásnak indult, bűzölgő mszp-vel, szemkilövető hazug gyurcsánnyal, alkotmányra felesküdni nem akaró gigahülye karácsonyra, náciból magyar turullá változó, később gárdistából gyurcsánysimogató meleg aktivistává változó jobbikkal NEM LEHET rendszert váltani!!! Sőt, még módszert sem! Ennek én nagyon örülök, de az ellenzéki szavazók most már tényleg megérdemelnének egy értelmesebb ellenzéki pártot.

6.Lenin 2018.04.09. 19:32:00

@nevetőharmadik:

"A jövőbeli bevételeit sem a piaci teljesítménye fogja adni,"

A részvényei hasítanak a tőzsdén, vagyis a piac beárazta.
Nem veszteséges.
Megvesz egy szállodát, azt üzemeltetni is kell, vendégeket odacsábítani, egy csomó embernek ad lehetőséget. járulékokat, adót fizet.
Befekteti a nyereségét. Ausztriában is vásárolt szállodákat, nyilván azokat is üzemeltetni kell. Az is nyilvánvaló, hogy nem ő egy személyben a szakács, szobalány, recepciós, hanem mások üzemeltetik.
miért nem jó befektetése az államnak is?

Csak a libsik szeretik a veszteséges cégeket mert azokon lehet jó nagy pénzeket ellopni. Lásd Bajnai, Kóka, Gyurcsány, juhász P. Az miért volt jó.

Mellesleg én sokkal nyugodtabban alszom, mint Mészáros.
Ja, és nem vagyok irigy. tudom, mit jelent valamit gazdaságosan üzemeltetni, sok-sok gond.

nevetőharmadik 2018.04.09. 19:46:05

@6.Lenin: A piac a politikai hátszelét árazta be. Ezt magyaráztam el az imént. (Ha bukott volna a Fidesz, akkor Mészáros árfolyama pont ezért esett volna.)

A szálloda nem akkor jött létre, amikor ő megvette. Azt nélküle is üzemeltetnék és adna embereknek lehetőséget. Viszont amiből megvette, azt az állam előzőleg másoktól vette el, akiknél ugyanez az összeg hiányzik. Az állam nem befektetett, hanem csupán átrendezte a tulajdonviszonyokat.

Összességében még akkor sem jár ez haszonnal, ha Mészáros birodalmának a puszta üzleten túl semmi funkciója nincs. De ha például lenne olyan funkciója, hogy a pénzek rajta keresztül fideszesek családjaihoz vándoroljanak, akkor már nettó veszteség az egész.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.09. 19:54:14

@Attilajukkaja: Sztem a 23 millió román munkavállalózás messze primitívebb volt, különösen, hogy semmi valóságalapja volt..

lüke 2018.04.09. 19:58:22

@Attilajukkaja:
árnyaltabban igen,van
BP - n talán eljut.....
Karakószörcsökre nem
(; MO= Kossuth rádió, TV M1-4)

6.Lenin 2018.04.09. 20:00:03

@nevetőharmadik:

Nem veszteség hiszen ismét 2/3-al nyertek. Már lassan kezd létrejönni egy hozzájuk tartozó tőkés réteg, akik az anyagi hátteret biztosítják.
Ez így működik mindenhol.

Mennyiért adták el anno a Videotont, Ikarust? Kik lettek a vevőkből? Hány 1Ft-os cég cserélt gazdát?
miért lenne jobb, ha külföldi kézbe kerülnének, mint a cukorgyárak, cement ipar, stb. Az mekkora hasznot hozott az országnak?

Értem én, hogy ilyen szövegekkel lehet felkorbácsolni az irigységet, rosszindulatot, amik hátha szavazatokban realizálódnak.

Most se jött be. Rossz módszert választott az ellenzék. Nem a valódi, embereket érdeklő kérdésekkel foglalkoztak.

Sok marhaságot leírtak már itt a vereséget magyarázva, de
ezek nem vezetnek sehová sem.

Lebunkózni, lehülyézni néhány millió választót nem hiszem, hogy valaha is sikeres lesz.

Volt az ellenzéknek 8 éve, jelentős külső támogatása, és?

3x 2/3-os vereség. Nem valami fényes bizonyítvány.

A valódi problémával foglalkoznak ezek után is? Nem.
Várható valami pozitív hozadéka? Nem.
Akkor?

lüke 2018.04.09. 20:02:25

@6.Lenin:
Kutya?
nem vagyok állatorvos
(bár sokan ,úgy viselkednek)
kár,hogy nem hallgatóid a Kossuth rádiót

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.09. 20:04:51

@Tenkes Kapitánya: A belpesti vérlibsi fejében úgy állnak össze a dolgok, hogy a Bp. tábla után az emberek mind állatot tartanak, kizárólag az m1-et nézik az antennás tv-jükön, a Kossuthot hallgatják a nagyfater rádióján, és Szabad földet olvasnak.
Semmit nem tudnak erről az országról, hisz a Nagykörúton kívülre csak akkor mennek, ha a taxi viszi őket a reptérre..:)

Ráadásul egyszerre képesek azt állítani, hogy a "szar álami m1-et senki nem nézni", és azt, hogy azért nyert a Zorbány, mert a "legtöbb szavazóhoz csak az m1 jut el"..

Ezek tényleg ennyire hülyék..

6.Lenin 2018.04.09. 20:07:51

@lüke:

"MO= Kossuth rádió, TV M1-4) "

Te valami nagyon sötét helyen lax.

A legnézettebb csatorna vidéken (is) az RTL Klub, még a Fideszre szavazók közt is. Hallgat még valaki Mo-on rádiót?
Már az oviba is okosteloval mennek a gyerekek.
Mindenki a telójával baszaxik még sex közben is. Sőt megfelelő progival már partner se kell, csak a telo.

lüke 2018.04.09. 20:12:12

egy barátomtól:
Másként is lehet a dolgot látni. Két éve mikor a népszavazás nem sikerült azt mondta a király hogy ennek ellenére nyertek. E logika szerint most öt millioan nem valaszottak a királyt tehat oriásit vesztett

C.critical 2018.04.09. 20:12:29

@6.Lenin: Ezt sulykolja az ellenzéki média. Ezért szajkózza ezt ő is. Ők komolyan azt hiszik, hogy a fidesz közel 2,5 millió szavazója köztévét néző "nyugger".

lüke 2018.04.09. 20:17:38

@6.Lenin: a szexben se szeretném ezt a lenini utat járni...

lüke 2018.04.09. 20:22:12

@C.critical:
Nyugger vagyok
de fenn említettem a sajtót
S most a tv:
RAI 1,2,3, 3SAT,, Arte,,ZDF, ARD,Õ1,2, BBC, tv 5 meg amit akarsz ( Ill akarok)

6.Lenin 2018.04.09. 20:22:32

@C.critical:

Ez 1xűen felfoghatatlan. 8. éve szenvednek. Nyugaton már vért pisilnek az erőlködéstől, hogy valaki leváltsa a Patást, ezek meg mindenféle marhaságon rágódnak, még most is.

3x kétharmaddal veszíteni az a világon nincs máshol. És mit csinálnak?

Hülye, bunkó, nyuggerek szavaznak. Ennyire futja a magyarázat.

Pedig már tényleg nagyon hiányzik egy értelmes társaság, akik képesek lennének valódi választási lehetőséget is felkínálni a szavazóknak.
Sajnos a jelek szerint erre még sokáig várni kell.

6.Lenin 2018.04.09. 20:25:12

@lüke:

Nem is kértelek rá soha, de, ha már magyarázatot keresel, akkor azért elvárható lenne valamilyen ........
Mind1, a te dolgod.

Attilajukkaja 2018.04.09. 20:27:28

@EU zászlót mindenhova!:
"Sztem a 23 millió román munkavállalózás messze primitívebb volt"
Igen, annak, aki azt beszopta. Ahogy most a migráncs veszélyt. Ennyivel ostobábbak ma a Fidesz szavazók.

@lüke:
"BP - n talán eljut....."
Vidéken is elérhető néhány ellenzéki média, de az igaz, hogy ott sokkal kisebb az igény bármilyen politikai infóra. Az emberek inkább elhiszik a Fidesz agymosását, mint a nagyvárosokban. Főleg, ha a polgármester-kiskirály meg is fenyegeti őket.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.09. 20:33:43

@Attilajukkaja: A kontrollálatlan illegális migráció, az európai nagyvárosok erőltetett iszlamizálása valós probléma..Az az ostoba, aki ezt nem látja..

6.Lenin 2018.04.09. 20:39:16

@lüke:

Na, ja, Kreko, TGM meg hasonló figurák aggódnak.

És most kétségbe kéne esnie valakinek?

lüke 2018.04.09. 20:40:52

@Attilajukkaja:
Katica( bogárka ) a szomszéd bácsi erdélyi ápolójának személyes forrását idéztem az erdélyiek ikszelésével
20- ből 19 fidesz
fogalmuk sincs az ellenzékről, az irodán mindent megmondanak, így van ez MO- n is
Kelemen Hunor is nyilatkozott pár hete :/20- ből 19/ tudjuk kire kell szavazni-mondta

Groko, groko groko ,mint a németek,
tanulhatott volna az ellenzék a németektől,akik fél évig tótojáztak ezen, a magyaroknak kész megoldást adtak
( Botka ebbe bukott bele,Gyurcsánynak köszönhetően)

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2018.04.09. 20:41:17

hehehe, eddig az ment, hogy a fidesz a gazdagoknak kedvez, de majd elsopri a nepharag. most meg az megy, hogy csak a szegenyek miatt nyert. meg a nyuggerek, mer' azokat konnyu riogatni. valojaban a biztos szavazok korcsoportonkent:
60+ eves
fidesz 28%
dk 43%
mszp 50% (!!!)
index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/04/07/akik_mindenkeppen_ott_lesznek_vasarnap/

Attilajukkaja 2018.04.09. 20:41:42

@EU zászlót mindenhova!:
" A kontrollálatlan illegális migráció, az európai nagyvárosok erőltetett iszlamizálása valós probléma..Az az ostoba, aki ezt nem látja."
Az még ostobább, aki beszopja, hogy a Fidesz majd itt bárkit is megvéd ettől.
A problémákkal pedig nem riogatni kell az embereket, hanem megoldásokat keresni rá. A Fidesznek csak az első megy nagyon jól. Közben meg sutyiban befogad bevándorlókat és off-shore cégeken keresztül több ezer letelepedési kötvényt ad el, többek között bűnözőknek a magyar adófizetők kárára.

Attilajukkaja 2018.04.09. 20:45:33

@lüke:
"Katica( bogárka ) a szomszéd bácsi erdélyi ápolójának személyes forrását idéztem az erdélyiek ikszelésével"
Nem vagyok a bogárkád. Én megadom neked a tiszteletet a kommentjeimben, ugyanezt elvárom tőled is! Amúgy miért érdekelne, hogy te kitől idéztél?

"tanulhatott volna az ellenzék a németektől"
Nem tudom, mire gondolsz.

lüke 2018.04.09. 20:47:15

@6.Lenin:
nem
(mert nem is értik,ma már nem tudnak csak angolul)
bona sera,Спи хорошо́!

Attilajukkaja 2018.04.09. 20:49:11

@lüke:
"Спи хорошо́!"
Mióta van hosszú Ó az oroszban?

Tekercsformáló 2018.04.09. 20:50:10

Lehet erről szerintem hetekig, hónapokig vitázni. Semmi értelme.Van itt egy nagy "vár", ez a választási törvény. Védelmezi egy összeszokott "kicsi" sereg. Bent vannak a "várban" hatalmas előny ez. Mégis ilyen feltételek ellen kell harcolni, mert nekünk kell ez a "vár" és kész. Kívülről évek óta csatázik ellenük egy igen sok vezetőtől irányított "sereg". A külsősök zsoldosai azt se tudják mikor melyik parancsnoknak engedelmeskedjenek, néha megerősödnek kicsit, de mikor kellene az erő valamiért mindig széjjel szaladnak. Nagyon stratégiát kell váltani. Vérszerződést a főnököknek. Vagy "csak egy maradhat" Erős a "vár", viszonylag sok a védő, nagyon nehéz bevenni. Talán nem is akarjuk igazán?!

Egy tévelygő zsoldos.

6.Lenin 2018.04.09. 20:56:11

-Kezeket fel! Vagy lövök.
-Elnézést, de, ha felemelem a kezem, leesik a gatyám, mert épp azt tartom.
-Tudom, ne pofázz, nekem pont a gatyád kell.
-Már bocs, ha kérdem, de kinek teccik lenni. akárki nem hordhatja a gatyám.
-Ne pofázz, egy csomó lóvét fizettem a letelepedési kötvényért, hogy itt nálatok gatyákat rabolhassak.
-A bűnöző úrnak fizetni tetszett egy rakás lóvét, hogy elrabolhassa a gatyámat?
-Közöd? Na tedd már fel a kezed!
-Miért nem veszi meg inkább valahol?
-Túl sokat pofázol, gyaur, le a gatyát, vagy tényleg lövök.

Attilajukkaja 2018.04.09. 21:04:55

@lüke:
Ennyire jól nem tudok németül. :o(

haXXor 2018.04.09. 21:10:43

Orbán egy kibaszott zseni és jól vezeti az országot. Ennyi a titka. Nem kell itt a nyugdíjasokra kenni meg butázni az embereket. Egyszerűen jobb az élet mint 4 vagy 8 éve. Lehet sírni, hogy hány ponton avatkozik bele a kormány az ország működésébe de aki nem látja a fejlődést, az butább mint azok akik szimplán a Sorosozás miatt ikszeltek a Fideszre.

lüke 2018.04.09. 21:14:40

@Attilajukkaja:
hat hónapig tököltek a koalíción, az ellenzék 2 napig....
pedig ott volt rá a példa ,a választási szövetségre

(bocsi, a bogárka nem neked szólt, így hívják az erdélyit ,aki lefestette nekem,mi megy a szavazásokon ott)

Attilajukkaja 2018.04.09. 21:18:38

@lüke:
OK. Köszi a magyarázatot.
A németeknek legalább sikerült a koalíció, ... a magyaroknak meg nem. :o(((
A Katica (bogárkát) pedig félreértettem. Elnézést!

lüke 2018.04.09. 21:18:56

@Attilajukkaja:
ez talált:) nagyon is!
nyugodalmasat,nálunk otthon tegnap senki nem aludt, most már mindenki durmol
Mohácsot is túléltük.....

Attilajukkaja 2018.04.09. 21:21:12

@haXXor:
"aki nem látja a fejlődést, az butább mint azok akik szimplán a Sorosozás miatt ikszeltek a Fideszre"
Van fejlődés, kétségtelenül. Ugyanakkor sok a visszafejlődés is. És aki ezt nem látja meg azt, hogy a többi hasonszőrű ország mennyivel gyorsabban, jobban fejlődik, mennyire le vagyunk maradva, azt minek neveznéd?

Attilajukkaja 2018.04.09. 21:23:36

@lüke:
Neked is jó éjszakát! Én sem sokat aludtam tegnap. :o/

VáradiJános 2018.04.09. 21:57:37

@inreallife: nagyképű vagy, patkányfi, de nincs mire, az nem érdemed, hogy a hétkerbe ellett az anyád

myOpinion 2018.04.09. 22:16:31

Vidéken néphülyítést rendezett a fidesz, ezt szerintem kár tagadni. Én is vidéki vagyok, látom nagyszüleim, társaságuk, bejön az rtl is ugyan (bár internet nincs), de az nem m1, nem keresztény, a migránsok meg kb. a legnagyobb létező félelmük. Budapest pedig nekem sem a kedvencem, de mivel hogy vidéken kb. megszűntek a lehetőségek, azok vannak a fővárosban, akik fiatalok, akarnak, szeretnének tenni, előrelépni - ha nem távoztak már nyugatra épp. Soha nem gondoltam volna, hogy vidékiként ezt mondom, de ők vagy tesznek az egészre mert már van pár földjük, karrier stb., vagy mert behülyítették a fentebb említett kulcsszavak. Elég nekik, hogy stabilítás legyen, nyilván nem is élnek rosszabbul mint a 2008-as válság előtt. Ők behunnyák a szemüket, mert nagyon akarnak hinni abban, hogy minden jól működik. Náluk magasabban van az ingerküszöb, náluk a pohár félig tele van, nem pedig félig üres.

inreallife 2018.04.09. 22:26:46

@C.critical:
tessek, itt egy egyetemi varos tele potencialis fidesz szavazoval:

hvg.hu/kultura/20180409_Nem_kernek_a_pecsiek_az_arab_szamokbol__dobbenetes_valaszok_az_alkerdesre

ugyanezek alairnak a tiltakozo ivet is, hogy tiltsak be h2o-t, mert evente tobbezer europai embert ol meg. ismetlem, a varos nagysaga nem ved a tudatlansagtol, de minel kisebb egy varos vagy falu, annal tobb ilyet talalsz...

inreallife 2018.04.09. 22:30:09

@6.Lenin:
aha, ha indult volna a rezsicsoki part meg az bozske utalvany part, akkor a fidesz kuzdott volna a 5%-os kuszobert...

Gandosz 2018.04.09. 22:45:48

@inreallife: Már megint nem értesz meg valamit. A múltkorit is jól bebuktad, amikor egy egyedi esemény valószínűségi eloszlásának az értelmes voltát hirdetted, ami kimutatta, hogy a momentumra leadott szavazatok érnek a legtöbbet. Ja, közben jól elvesztek azok a szavazatok. Ezt nem vagy képes megérteni, hogy az egész elemzés keretfeltételei voltak hibásak.

Ez meg egyszerűen utcán leszólítgatós médiagecik összevágott videója, a kérdéseik is hazugak. De te rögtön általánosítasz. Ez vagy te.

Gandosz 2018.04.09. 22:48:01

@inreallife: Frusztrált vagy, ez rárakódik a butaságodra és jellemtelenségedre.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2018.04.09. 22:51:32

@inreallife: akarmilyen kerdesre lehet talalni par zavarban levo, demens vagy tudatlan valaszolot, akiket aztan lehet mutogatni, hogy na itt vannak a gyoker fidesz szavazok. ugy latszik ma itt tart a hvg is, koszi a videot. ha nemsokara nyomuk se lesz, cseppet se fognak hianyozni.

Zoltan Hazafi 2018.04.10. 00:39:21

@sterimar: Hát, igen... nem mindegy, hogy 15%-os adóval adózzon "szegény" egy keveset, vagy sávos adózással - többet.

Zoltan Hazafi 2018.04.10. 00:50:55

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: " Nálunk, az aki lop, az valójábna a gyarmatosítók profitját csökkenti. "
- Vagy - egyszerűen a másik magyar emberét. Mert nem csak tolvaj-gyarmatosító páros alkotja a magyar tandemet.

Szabó József 2018.04.10. 07:17:52

@haXXor: Csakhogy a környező hasonló szintről induló országok sokkal jobban élnek,mint mi

HaD 2018.04.10. 07:19:16

@Zoltan Hazafi: kádár és apostolai erre azt mondták,hogy "nem baj elvtársak ha lopnak mert az is csak itthon lesz elköltve..." tulajdonképpen ez a rendszerváltás alap filozófiája és gazdasági programja:)... az már kérdés hogy ez már akkor sem volt igaz:)....nincs itt semmi látnivaló,oszoljunk kérem!

midnightcoder2 2018.04.10. 07:55:06

@inreallife: Ja. Megkérdeznek 500 embert, ebből találnak 10 hülyét, akiket egymás mellé lehet vágni hogy lám milyen hülye a nép. És ez még a valószínűtlenebb forgatókönyv, mert hogy ugye ehhez az is kell, hogy a hülye beleegyezzen hogy bekerül a videóba, különben az első jogász kiperelheti a készítőket a gatyájukból is. Így a valószínűbb verzió az, hogy a recept úgy szólt, hogy végy 10 jól fizetett statisztát.

A kis liberós birkuci meg benyalja mint a boci a sót.

HaD 2018.04.10. 08:09:10

Azt kellene belátni elvtársak,hogy Mo.-on(is) a tömegek számára két dolog a lényeg. A nyugalom a szaporodáshoz és az elégséges táplálék. Az hogy a legelőt ki locsolja vagy hol van a széle ahol már esetleg mások eszegetnek esetleg minket esznek meg az nem napi probléma. Ezt az állapotot jelenleg a fides tartja fenn valszeg előre megfontolt szándékkal(még a 80-as évek közepe felé lett kitalálva a figura). Bele kellene gondolni hogy mely magyar vezetői réteg próbálta és tudta megteremteni azt hogy a magyar gazdaság(mely aztán a valóban független egyéneket kinevelte volna)önállóan is megállja a helyét a világban?! Mo. alapvetően agrár ipari ország volt és ezt valahogy a háború előttig még "tetten" is lehetett érni,sőt a háború utáni szociban is megmaradtak a nyoma...pusztán csak azért mert az oroszoknak alapvetően a magyar terményekre volt szükségük(korábban ugyanez csak osztrák oldalról:)). sajna amiatt hogy a politika beszart attól hogy túl szétszórtan élnek a falvakban a népek és nehezebb őket kontrollálni(meg elbuktak egy választást:)) ezért inkább szétverték az akkori termelési szerkezetet és helyére hozták a vas és acél országát ahol se vas se szén nem volt. Ezt a mai elit nagyszülei szülei vezényelték le! Nota bene!!!! Azzal hogy Mo.-ot egy másik gazdasági blokkhoz csapta a forradalmi ifjúság;) a rendszerváltáskor az még tovább tolta el az országot attól hogy önálló alapokon tudja megszervezni az életét...ez a "lázadást" hazudozó banda csak rájátszik a magyar attitüdre,de valójában arra szól a mandátuma hogy biztosítsa az új haverok számára a magyarság kussoltatását. Erre kap pénzt! Ki az az ember aki ma közölné a városi népekkel akik már vagy a 3.generációs városiak, hogy vissza kellene menni vidékre és az ottani 3. generáció óta lerohasztott infrastruktúrában leélni a maradék 30 évet és a gyerekeiknek is ezt kínálni..a mobil teló nyomkodás helyett:)??? Ja meg mellesleg visszavenni a szétlopott földeket és termelési eszközöket valamint felépíteni újra a szétbaszott mg.-i gépgyártást és a feldolgozó ipart mindezt olyan színvonalon hogy és költségszinten hogy versenyképes legyen TÁMOGATÁS NÉLKÜL is a világban....mint pl. az argentin marha amitől ép be van szarva az agyontámogatott európa(úgy hogy azt ide is kell szállítani;)). Esetleg megnézni hogy az egyedüli jelentős termál energiát hogyan lehet a kissé túlméretezett fürdő bizniszből részben kivonni...esetleg elgondolkodni hogy a logisztikailag kiemelt helyünket hogyan lehet felfuttatni...a merdzsó meg az ajudi gyártás helyett meg az agyontámogatott nagybirtokok helyett(és itt nem a nagybirtok mint gazdasági egység a baj hanem annak hatékonytalansága)...ezt ember nem lesz aki felvállalja és végig viszi...bárki lehet itt aki kormányon van erre nem lesz képes...aki azt mondja hogy változni fognak a dolgok az azt is mondja meg hogy hogyan képzeli a függetlenedést a az európai vagy eurázsiai gazdasági körülmények közepette! Ja ha ne tudja akkor bizony marad a külső hatalmak gazdasági érdekeinek kiszolgálása és így a hatékonytalanság és a barátja a korrupció...

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2018.04.10. 08:24:06

Választói névjegyzékből való törlésem
2013. szeptember 18. - IGe

Kedves Országos Választási Bizottság! Kérem a választási névjegyzékből való végleges törlésemet, vagy ha úgy jobban értik, akkor a leiratkozásomat. Indokom erre az, hogy álláspontom szerint, minden választás lényegét tekintve választási csalás, ahol nincs lehetőség az érvényes tartózkodom, vagy listás szavazásnál az egyiket sem akarom, szavazat megtételére. Választási csalásban való bármilyen részvételemet, vagy ahhoz való bármi kapcsolódásomat, tiltják a saját erkölcsi szabályaim. A választói névjegyzékről való törlésről kérem hivatalosan is értesítsenek.

Üdvözlettel: Iván Gábor IGe az Egyik Pártra Sem Mozgalom elindítója

Egy lista amire fel lehet iratkozni, arról leiratkozásnak is lehetséges kell lennie. Hiszen választani sem kötelező és ez nem egy kötelező lista. Pontos adataimmal és személyi igazolvány és személyi számommal ellátva elküldve:

Bővebben: vilagnezet.blog.hu/2013/09/18/valasztoi_nevjegyzekbol_valo_torlesem

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.10. 09:09:31

@Attilajukkaja: A Fidesz politikájának célja, nemcsak az ország, hanem egész Európa megvédése az illegális migráció és az iszlamizáció kártékony hatásaitól.
A határzár nemcsak a magyarokat védi az évi milliós tömeg átvonulásától, hanem példát is adott más országoknak, hogy igenis meg lehet védeni a határokat. Orbán érdeme, hogy a balkáni illegális migráns útvonal forgalma drasztikusan visszaszorult.
Ezentúl pedig a V4 szövetségi rendszer megalapításával az európai nagypolitikát is formálja a magyar kormány. Szembeszáll a kvótával, és a hatékony eu-s határvédelem mellett száll síkra.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.10. 09:16:46

@polpetti: Ezek tényleg ennyire sötétek. A Nagykörutat csak akkor hagyják el, ha a taxi viszi őket a reptérre..:)Pest megyei, hétezer lelkes településen élek. Elérhetőek a UPC, T-Home,és a Digi szolgáltatásai, és nincs olyan ismerősöm, akinek ne lenne internete vagy kábel tv-je otthon..

inreallife 2018.04.10. 09:21:09

@droid_:
ja, megkerdeztem a 12 eves lanyomat az arab szamokrol. o tudta. a multkor a h2o-t mondtam el neki, azt is ertette, azert is irtam. bezzeg neki nincs szavazati joga. miert azok sokasaga dont, akik iskolai kepzesben az eletben nem vettek reszt? az ember eletkora nem erdem, hanem allapot...

es pontosan mit varunk az ilyen valasztoktol? vajon mennyire relevans dontest tudnak hozni? fent emlitette mar mas, hogy a mensa tagok szavazata ugyanannyit er, mint ezeke. en is sikerrel megcsinaltam a mensa tesztjet. olyan rendszerek fejeleszteseben veszek reszt, amire magyarorszagon csak parszaz ember kepes, bar lehet folebecsultem a szamot. az altalanos valasztojog a jelenlegi mediaviszonyok kozott kibaszas az ertelmes emberekkel szemben, nagy tomegu ostobak barmikor uberelni kepesek barmilyen kerdest. ez lenne a demokracia netovabbja? egy okori valasztasi rendszer vajon mennyire ugyanazt eri el egy modern korban, mint amikor megalkottak?

inreallife 2018.04.10. 09:25:01

@midnightcoder2:
ja, vagy a jelenlegi kozallapotokat ismerve beperlik a videost remhirterjesztesert. neked egyebkent statisztanak tuntek? ugy latom meg szamodra is hihetetlen, hogy elnek egyaltalan ilyenek. az is egy jo kerdes, hogy vajon hogyan vagtak ossze oket? vajon 30 ora alatt megvolt a kritikus tomeg a videohoz, vagy honapokon keresztul kellett vadaszni a delikvenseket? barmikor reprodukalhatod, kimesz a kozeli piacra, halomban fognak allni az ilyenek...

6.Lenin 2018.04.10. 09:25:42

@inreallife:

Te még mindig nem értesz semmit.

A Fidesz 3x nyert egymás után kétharmaddal.

A jobbik szétesik, Vona eltűnik a homályba. Ezt már itt is többször előre leírtam.

Az MSZP-nek is vége. A többiekre kár szót vesztegeti.

Mi olyan bonyolult ezekben?
Ha nem látsz át evidenciákat, miért foglalkozol velük?

Az ellenzék nem a valós kérdésekkel foglalkozott. Meg is lett a végeredménye. Ezeket am hibákat másra kenni a hozzánemértés teljes beismerése.

Mi a faszért vergődsz még? Már valójában te is beismerted, hogy tévedsz,csak még magadnak se tudod bevallani, de mások már világosan látják ezt.

Jön a tavasz, kergess inkább lepkéket a réten, az olyan egészséges. másoknak is tudom ajánlom ezt a tevékenységet.

inreallife 2018.04.10. 09:35:16

@HaD:
a modern vilag nem a mezogazdasagra epul. 200 eve amerikaban a lakossag 98%-a a mezogazdasagbol elt, jelenleg osszesen 2%. magyaroszagon most olyan 20% feletti az arany. gdp novekedest mezogazdasaggal nem lehet produkalni. nem tudod 5 evente megduplazni a termelest. a turizmus mint a fidesz alatal kitalalt masik kitoresi pont is ilyen. nem tudod 5 evente duplazni a turistak szamat, ettol doglodik del europa, nem tudjak tartani a lepest az iparos eszaki orszagokkal.

az ipar kepes erre, ha hatekony innovacio van mogotte. meg a szolgaltatasi szektor, szinten az innovacio reven. a logisztika, amit emlitettel csak akkor johet szoba, ha olyan hozzaaadott erteke van, ami miatt tobb penz kerheto erte. az m1-es autopalya a katyukkal es a 80-as tablakkal, nem kifejezetten ez az irany. a lenyeg a magas hozzaadott ertek. az pedig modern iskolarendszer nelkul nem fog menni. aminek a leepitese zajlik eppen. nem veletlen, hogy aki megteheti mar nem magyarorszagi iskolaba iratja a gyereket...

inreallife 2018.04.10. 09:49:58

@6.Lenin:
ja, jol szetesett a jobbik:

tinypic.com/r/2ly3hw2/9

ezzel a valasztassal vegleg eldolt, hogy a jobbik a fidesz valtopartja. ha nem hibaznak nagyot, akkor vonat ujravalasztjak. jovore az onkormanyzati valasztasokon, ahol a varosokhoz nem csapjak hozza a zombi nyuggerfalvakat, majd meglatjuk, hogy hany polgarmester lesz jobbikos. hodmezovasarhely kituno pelda arra, hogy mi a kulonbseg a zombifalvakkal egyutt es zombifalvak nelkul az eredmenyekben...

Attilajukkaja 2018.04.10. 10:12:01

@EU zászlót mindenhova!:
"Fidesz politikájának célja, nemcsak az ország, hanem egész Európa megvédése az illegális migráció és az iszlamizáció kártékony hatásaitól."
Ezen nagyon jót röhögtem! :o))))))
Egy nagy humorista veszett el benned.

inreallife 2018.04.10. 10:21:29

na tessek, vona kivonul.

index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/04/10/a_2._nap_a_valasztasok_utan/megszunik_a_magyar_nemzet_elhallgat_a_lanchid_radio/

mellesleg a lmp most esik szet. tenyleg felesleges lett a parlament es a tobbpartrendszer, ezzel csak a fidesz orszagrombolasat legitimaljak. magyarorszag megerett a pusztulasra...

6.Lenin 2018.04.10. 10:38:03

@inreallife:

Nyugtával dicsérd a napot.

A Jobbik szétesik. Márki úr bukik egy nagyot, legkésőbb 1 év múlva a választáson.

Ennek az ellenzéknek vége.
Remélem lesz lehetőség egy értelmes/elfogadható társaságnak is majd valamikor a jövőben. Szükség lenne rá.

Kereshetsz új bűnbakokat. Valamikor majd talán te is rájössz, hogy benned van a hiba, ha nem, hát így jártál, a te bajod lesz. A világ, benne Mo jól el van nélküled is.

inreallife 2018.04.10. 10:47:47

@6.Lenin:
ez tobb, mint generacios problema. a kivandorlasnak adtak egy nagy lokest a zombik, a 800.000 ostermelo termelheti neked adok nelkul a gdp-t...

6.Lenin 2018.04.10. 11:08:22

@inreallife:

Ez az ország/nép több, mint 1000 éve él és talpon van, túlélt sokkal nagyobb traumákat is, mint Vona elvesztése.

Ez a választás az is megmutatta, hogy életképes még ez a nemzet, és remélem sokáig az is marad.
árulók, kollaboránsok mindig voltak, vannak, lesznek, de a többség (a mást, jobbat akarókkal együtt) életképes része a nemzetnek.
A seggfejek sorsa meg a homályba utazás 1 idő után.
Pá, neked is.

inreallife 2018.04.10. 11:11:24

@6.Lenin:
no problem, telepitsd a skype-ot, amig el nem visz a dogvesz...

6.Lenin 2018.04.10. 11:29:46

@inreallife:

Telepítve van, már beszélgettünk Londonból is, Svédországból is. Ott éppen most bővült a család egy kislánnyal. Nagyon aranyos, és iráni az apja., szlovák az anya. (a családom 1 része ki lett telepítve anno) Stockholmban élnek jelenleg.

A te jelenlegi elkeseredett képedre nem éppen sóhajtozom epekedve, de beszélgethetnénk akár egyenesben is.

inreallife 2018.04.10. 11:36:27

@6.Lenin:
na, akkor mar csak azert imadkozz, hogy addig maradjanak gdp termelo rabszolgak magyarorszagon, amig ki nem purcansz. utanad az ozonviz...

HaD 2018.04.10. 11:44:48

@6.Lenin: Bmeg azokon a gáz helyeken lakik a pereputty?? Mafaszért nem hozod azonnal őket haza???? Itt van a kánaán...vagy ilyesmi...

HaD 2018.04.10. 12:04:05

@inreallife: Miért nincs ékezet az irományodon??? Külföldi bilentyűzet....hmmm...jópofa. Melyik ország?? Amúgy meg meilyik is az az iparág amelyik Mo.-on a saját erőforrások alapján működőképes??? Személygépkocsi??? Szerintem az élelmiszer ipar is tud innovativ lenni meg a mezőgazdasági technológia...pl. gépgyártás vagy vegyipar. Csakhogy ez az emút 30 év bandája kiherélte azokat,helyette kizárólag idegen technológiának a bérmunkás működtetésére állította az országot át. Az meg tudod holnap itt holnap ott és vagy működik vagy sem(pl. ép most küzd a német autógyártás a túlélésért mert bizony az amcsik kezdik kicsinálni...nem hiába volt a dízel botrány pont a tesla bevezetésére hangolva)....akkor mit barkácsolnak majd a szép kis hazánkban??? És vele mennyi beszállító úz el innen a náthásba...ezek most is azon "tengődnek" hogy az elitet hogy vegyék meg tábla csokiiért csak hogy egy alacsony bérszínvonalat még pár évig (minél több annál jobb nekik) lenyomják a "forradalmárok" torkán,meg a művi árfolyammal szivassák a kishazát...tudod cserearány mint a kgst-ben:)....én arról beszéltem hogy mi az ami saját valódi értéket termelő lakosságot és hosszú távon Mo.-ban gondolkodó embereket nevel ki...és ennek mi a gazdasági alapja...tudod mint Norvégia(gáz),meg mint Kína(ocsó munka)Svájc(pénzügyi szolgáltatás) stb...stb...a németek se véletlenül foglalkoznak járműiparral és nem mondjuk kukorica termeléssel és baromfiiparral(mint pl. Brazilia)...vagy egy szerény pillantást ha érdemelne California USA-n belüli szerepe,különösen az élelmiszer termelésre....Ott és azt kell előállítani ami a leghatékonyabb! Ez az alapja egy fejlődő gazdaságnak és nem az agyonkorrumpált idegen technológia működtetése! Jelenleg rosszabb a helyzet mint az 1700-as években...minden ami megterem alacsony feldolgozottsággal megy ki majd német olasz lengyel stb. feldolgozott termékként jön be és árulja valamilyen német áruház...Ép most herélik ki végleg ezt az országot amihez tapsikol a nép:(

inreallife 2018.04.10. 12:30:22

@HaD:
anglia, london. :)
de lehet mar nem sokaig, itt is kozeledik a fordulopont, marmint a brexit idopontja. meg a vegen a rettegett becs lesz belole...

a tesla fele hypera azert nem kell annyira figyelni. persze van sok ember, akki siman megvesz 30.000 euroert egy majdnem fapados villanyautot, de ez tovabbra is reteg es divat fuggo. ha az ujdonsag es egyediseg ereje lecseng, akkor mar nem lesz nyero...

2018.04.10. 12:57:41

@Attilajukkaja: az a hangsúly jele, nem hosszú ó
Csak pont úgy néz ki. Mondjuk inkább kézírásban használják.

Laikus Érdeklődő 2018.04.10. 13:03:52

Simicska ledobta az atombombát. Őszinte részvétem a Magyar Nemzetnek.

Laikus Érdeklődő 2018.04.10. 13:06:03

@Laikus Érdeklődő: ... remélem a Heti Válasz és persze TG blogja azért megmarad.

ételizésítő 2018.04.10. 15:33:18

Mint kiderült, egy dolog kimaradt:
Csaltak mindenhol.
Leginkább ezért nyertek. Lehet, hogy nem nagyon, hanem egyáltalán.

Lassan azért már szivárognak a hírek.

Remélhetőleg ezt azért nem lehet elintézni egy Boldog karácsonyt! dumával. Minden szavazólapot és a szoftvert is ellenőrizni kell, lehetőleg EBESZ-szakértők bevonásával.
Itt ugyanis a pofátlan csalás esete forog fenn, semmi egyéb.

(Jó, még az ellenzéki töketlenségé is, de az most másodlagos.)

ételizésítő 2018.04.10. 15:36:27

@Attilajukkaja:
Amióta megalkották az ábécéjüket, és van pl. ë is.
Más kérdés, hogy újságokban nem használják, de könyvekben gyakran, tankönyvekben mindig. Leginkább hangsúlyt jelöl, bár a hangsúlyos magánhangzót kicsit hosszabban is ejtik.

ételizésítő 2018.04.10. 15:40:10

@Attilajukkaja:
A választási törvény tisztességes, a 49% miatt csak 43 szavazatot kaptak, de van 91 egyéni körzet, amit megnyertek.

Mint mostanában derülnek ki a dolgok, komoly csalásokkal.
Erre az ellenzék mit reagál?
Lófaszt.
Töketlenkednek, mint 8 éven át végig.
Ahelyett, hogy a csalással kürtölnék tele a magyar és a világsajtót, ahogy a helyükben a Fidesz tenné.
Emlékezzünk 2002-re, pedig ott mint kiderült, nem volt csalás, csak vesztett a Fidesz, mégis egyből újraszámlálást követeltek.

inreallife 2018.04.10. 15:56:40

tessek, meghogy nem a zombitomeg gyozott:
index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/04/10/orszagszakadas_amig_a_fidesz_elkisgazdasodni_a_baloldal_kinyirta_magat_videken/

a telepulesszerkezet szerint 2000 fo alatt minden falu, 5000 fo alatt a 482 telepulesbol 80-nak van varos "rangja". a fidesz gyozelme a zombi nyuggerek meg egy nagy halom ciganyon alapul, ahol meg egy iskolara sem futja, de az arab szamok bevezetesetol mar most rettegnek...

VáradiJános 2018.04.10. 16:05:30

@ételizésítő: anyád is mindig nyugtatgatott, hogy biztos antiszemita minden tanár, azért buksz állandóan

VáradiJános 2018.04.10. 16:08:02

@inreallife: hát illik cigányoznia egy gázkamra-szökevény fattyának?

inreallife 2018.04.10. 16:33:44

@VáradiJános:
ha burkoltan zsidozni akartal, mikor a fonokod nem szereti a PC beszedet, akkor azt mondom, tevedsz boxos...

Attilajukkaja 2018.04.10. 16:40:59

@ételizésítő:
"Amióta megalkották az ábécéjüket, és van pl. ë is."
Ezt most mire válaszoltad? A ë nem egy hosszú ó az oroszban, és ilyen betű továbbra sem szerepel az ábécéjükben. Nézz utána!
Xорошо?

inreallife 2018.04.10. 16:42:25

@6.Lenin:
khm, a vasarnapi tuntetes egyik pontja, hogy a fiatalok nelkul nincs jovo. hogy izlik ez egy zombinyuggernek?

6.Lenin 2018.04.10. 16:46:13

@ételizésítő:

Te szerencsétlen, 2002-ben nagyon kicsi volt a különbség, ott még lehet kekeckedni csalással. ( a MIÉP, őket valószínűleg kicsalták a Parlamentből)
De ekkora eltéréssel nem lehet csalni.

Totál égeti magát az ellenzék. Teljesen összeomlott ez a hülye társaság. Ennyire tényleg nem lehetnek hülyék, vagy mégis?

6.Lenin 2018.04.10. 16:52:43

@inreallife:

Volt most vasárnap egy legitim választás. Adott volt a lehetőség a kormányváltásra.

késő délutánig menta hörgés, hogy ennek a kormánynak vége.
Ezek után tüntetni? Én annak a néhány száz fiatalnak kétségbe vonom a szellemi képességeit. Csak egy totál hülye jövőt tudnának esetleg maguknak építeni egy gumiszobában. Tegyék, de hagyják ki az értelmes embereket ebből a baromságból.

Volt 8 év, és a jelek szerint minden lehetőség meg lett volna a kormány megdöntéséhez (lásd Hódmezővásárhely, vagy a most nyert ellenzéki körzetek)

Ennyire nem lehet egy teljes generáció hülye? Néhány száz meg mindig becsúszik valamilyen születési rendellenesség miatt.

inreallife 2018.04.10. 17:09:11

@6.Lenin:
na, most akkor szamit-e a jovo, vagy csak erzsebet utalvany mind felett?

Attilajukkaja 2018.04.10. 17:11:07

@inreallife:
Te ott leszel vasárnap este 8-kor a Kossuth téren?
Én igen!

inreallife 2018.04.10. 17:15:29

@Attilajukkaja:
majd a hyde parkba kinezek, ha az segit...

VáradiJános 2018.04.10. 17:17:10

@inreallife: nem a blankoltsága miatt volt a kamrában, hanem mert korcs volt és biszex

6.Lenin 2018.04.10. 17:19:07

@inreallife:

Milyen jövőről beszélsz, ha idióták szeretnék építeni?

Néhány száz köcsög akar itt jövőt építeni? Ne bassz.
Elég sokat utazom IC-n olyan vonalon, ahol egyetemisták, főiskolások is jönnek, vagy mennek.

A látottak, és hallottak nagyon lehangoló következtetésre adnak okot.
Láttam a TV-ben nyilatkozni egy diáktüntetés szóvivőjét, hát ritka egy nagy köcsög volt, annyi szent. Én nem sok mindent mernék rá bízni, esetleg egy használt bringát, de azt is csak félve.

VáradiJános 2018.04.10. 17:19:33

@Attilajukkaja: majd integetünk nektek és ha jól viselkedtek, kaphattok forró teát

6.Lenin 2018.04.10. 17:25:58

Köcsögök!

Lejárnak a határidők!!!! Tessék feljelentést tenni!!!!

" A Nemzeti Választási Iroda és a Nemzeti Választási Bizottság tájékoztatásul közli, hogy hatáskörébe tartozó, érdemi jellegű kifogást, konkrét panaszt, jogorvoslati kérelmet vizsgálatok lefolytatására vonatkozóan a mai napig nem kapott."

Igaz, a pofázáshoz nem kell sok ész.

alvito 2018.04.10. 17:26:34

@.megmondoember.: Ha sztd Orbán őskomcsi, akkor te még fényképről se láttál még sima komcsit sem.

alvito 2018.04.10. 17:32:57

@nevetőharmadik: Minden társadalom fő kérdése az anyagi javak újraelosztása. Nem találtad fül a spanyol viaszkot. Az amcsi fegyverkereskedelem - tehát az egész USA - miből prosperál?

alvito 2018.04.10. 17:47:52

@Attilajukkaja: Ez a link nem érv és nem bizonyíték. Ez csak annyit jelent, hogy az Index AZT ÍRTA, hogy MAJD FELLEBBEZNEK. szerintük. Ja nem, semmit sem jelent.

alvito 2018.04.10. 17:51:21

@6.Lenin: @Attilajukkaja: A kétpontos e kiejtése: "jo", és mindig hangsúlyos.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.10. 18:01:44

@Attilajukkaja: Hiába próbálod elbagatellizálni, ez ma Európa legfontosabb problémája. Persze ezt a hozzád hasonló liberáltak nem is érthetik..

Attilajukkaja 2018.04.10. 18:04:23

@alvito:
"Ez a link nem érv és nem bizonyíték."
Ahogy gondolod. Ha CSAK az Index írta meg, az még valóban nem bizonyíték. De azt ne várd, hogy a Mai Idők mikor közli veled. :o)

"A kétpontos e kiejtése: "jo", és mindig hangsúlyos."
Már megint nem értem, miről beszélsz!!!!!! Ismered te egyáltalán az orosz ábécét, hogy a hosszú Ó-t próbálod nekem bemagyarázni a "xорошо" szó végén????????

morph on deer 2018.04.10. 18:04:42

@6.Lenin:
“De ekkora eltéréssel nem lehet csalni.”

Éppen lehetne, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy komoly próbálkozások történtek. Egy részük nettó faszság miatt derült ki, amúgy ott sem a darabszám az érdekes, hanem a buta csinovnyik igyekezet.:(
Meg ugye hiányzik mintegy 745 000 ember, akik hét körül még megvoltak, aztán meg sitty-sutty eltűntek a rendszerből.

Kissé azért “zsenánt”, nem gondolod?

Ugyanakkor az ellenzék megdolgozott a ruháért, én nem arról beszélek, gondolom ez világos.

Csak a túlbuzgó gecik soha nem képesek kilépni a saját árnyékukból, vagy a leopárd megválni a pöttyeitől, vagy ahogy tetszik!
A lényeg az, hogy már akkor is simliskednek, ha teljesen felesleges...

Nézd meg közelről a mentett képernyőképeket, - akármilyen gyatrák is, tisztán látszanak a szép nagy számok.
Lehet gratulálni!

nemgogol.blog.hu/2018/04/09/zorog_a_haraszt_663

Attilajukkaja 2018.04.10. 18:11:30

@EU zászlót mindenhova!:
"Hiába próbálod elbagatellizálni, ez ma Európa legfontosabb problémája."
A migráncsozás? Nem próbálom elbagatellizálni, de hogy Magyarországon nem a legfontosabb probléma, az TUTI!

"Persze ezt a hozzád hasonló liberáltak nem is érthetik.."
Valóban nem. Mert nem szopom be a bugyuta Fidesz álpropagandát.
Viszont örülnék annak, ha Mo. együttműködne az EU-val és az ENSZ-el ennek a globális problémának a megoldásában. Mert ez tényleg nagy probléma lesz a közeljövőben. Kár, hogy a Fideszes kormány erre nem hajlandó.

6.Lenin 2018.04.10. 18:14:59

@morph on deer:

A választási bizottságokban ott voltak minden párt delegáltjai. Ők is benne voltak a csalásban?

Meg kell tenni a feljelentéseket. Ez így semmit nem ér.
Sima szarkeverés ez.

Attilajukkaja 2018.04.10. 18:20:22

@VáradiJános:
"majd integetünk nektek és ha jól viselkedtek, kaphattok forró teát"
Meleg lesz, nem kell a forró tea. Picit el vagy tévedve, ezért neked is megismétlem, hogy vasárnap este 8-ra várunk a Kossuth téren. :o)
Nem küldök érted buszt és nem fizetem a vacsidat sem, szóval csak akkor gyere, ha nem számítasz fizetségre. Ez nem egy kormánypárti, az adófizetők által "szponzorált" rendezvény lesz. A főnököd sem fog érte megdicsérni. Csak akkor gyere, ha tényleg belátod, hogy a Fidesz és a putyini modell nem egy opció a Hazád számára. :o)

Attilajukkaja 2018.04.10. 18:34:40

@6.Lenin:
"A választási bizottságokban ott voltak minden párt delegáltjai."
Nem, nem voltak ott minden választási bizottságban. Maximum az 1/3-ában.

inreallife 2018.04.10. 18:36:03

@6.Lenin:
jo arc vagy, idezet kovetkezik:

"Nem kapott hivatalos panaszt a választási iroda
Hiába a sok furcsaság és az ellenzék ígérete, hivatalosan senki nem tett még panaszt. Igaz, még nem is lehet."

tipikus fideszes vagy, felinformaciokkal remekul sugallod az ellenkezojet a dolgoknak. enyhebb esetben ez csusztatas, de ha ez sorozatos, akkor inkabb a hazugsagra gondolok. a nyuggerekkel csak a baj van...

6.Lenin 2018.04.10. 18:42:16

@inreallife:

Valóban most olvastam én is, hogy csak a végeredmény kihirdetése után lehet hivatalosan panaszt tenni.

Majd akkor meglátjuk mi is lesz.

Ellenben akkor ez az ordibálás a csalással, minden bizonyíték nélkül éppen annyit ér, mint az én félinformációm.

Egál.

morph on deer 2018.04.10. 19:01:47

@6.Lenin:
“Sima szarkeverés ez.”

Hát, 754 000 “eltünt” személy már szabad szemmel is látszik. A történet minimum tisztázást érdemelne, ha már beütött egy IT gixer, gondolom én.
Ez legalább annyira érdeke lenne a fidesznek, mint a közvéleménynek, azt hiszem.

kasu 2018.04.10. 19:14:12

Mondjatok valakit, valakiket, aki tett, esetleg van remény, hogy tenni fog Magyarországért?! Orbán senki, csak egy sikeres politikus, aki fel mer állni és jól beszél, kinn és itton, ráadásul ilyen faszfejek, mint az ittas Gy. aztán köpönyegforgatók, meg sajna Karácsonyok - ki hisz ezekben, bármennyire is? Ők maguk, de vége. Nincs más és basszus, fáj, nem fáj, "ezek" a fideszesek képesek voltak tenni: IMF, hitel, EU és ezer dologban- képesek voltak felvállalni és nézd meg az élet (ugyan sosem lesz elég), de jó, az emberek élhetik, remélhetik és gyarapodnak. Béke van.
Azért a gender nem téma normális helyen, a kirügyezett hiányzó szabadság, ami annyira hiányzik egyeseknek, egy nagy smafu, iránytévesztés: mélyen el vannak nyomva? Egy fenét. Pofázhatnak, amit akarnak, de a többséget nem érdekli. Programot senki más nem vázolt, tehát nem volt neki és pont ennyit ért el a választáson.

6.Lenin 2018.04.10. 19:39:19

@morph on deer:

OK! Jövő héten lehet reklamálni (nem nálam, mert én tojok rá).
Legfeljebb megint megyek szavazni a Fideszre.
Egyszer csak nyer majd a DK is, vagy nem.

Vagy hoznak 1 törvényt a junióban, hogy most már nyerjen a Fletó, mielőtt még teljesen kígyó lesz belőle, és kígyózni fog a körúton.

morph on deer 2018.04.10. 20:05:05

@6.Lenin:
Előbb-utóbb csak kigyó-gyul.:)

6.Lenin 2018.04.10. 20:48:38

@morph on deer:

Majd imádkozom érte, talán.

ételizésítő 2018.04.10. 21:00:22

@VáradiJános:
A tied meg téged azzal, hogy azért utálnak a tanárok, mert anyád a sarkon strichel, és nem tudod, melyik cigány az apád?

ételizésítő 2018.04.10. 21:07:59

@Attilajukkaja:
Én tanultam oroszul, nem kell utánanézni. Vannak ékezetes betűk az oroszban.

Lásd pl.:
cdn.trinixy.ru/pics5/20170724/uchebnik_08.jpg

ételizésítő 2018.04.10. 21:10:06

@6.Lenin:
Ja, totál égeti magát azzal, hogy eltűntek az ellenzéki szavazatok több szavazókörben is, ahol nem volt ellenzéki szavazatszámláló.

Vagy csak kissé hülyén teljesítették a pártmegbízást, annyi eszük nem volt, hogy nem 0-ra csökkentsék a szavazatszámot.

Persze hogy lett volna eszük, hiszen fideszesek. Annak meg csak agyatlan hülye megy.

ételizésítő 2018.04.10. 21:16:08

@6.Lenin:
Nem mindenhol voltak ott. Egy csomó helyen csak fideszesek voltak.
Más kérdés, hogy ez az ellenzék mérhetetlen töketlensége.
Mert ugye a szavatok érvénytelenné tételéhez elég még egy x-et behúzni valahova.
Csak kicsit fura, hogy az átlag 1% körüli érvénytelen szavazat helyett van, ahol ez 30% fölött van, és csak ellenzéki szavazat az összes.

És még a hozzád hasonlóan hülye narancskomcsinak is szemet szúrhatna.

@Attilajukkaja:
Helyett tüntethetsz szombaton az Opera előtt, hogy nem tetszik Verditől az Aida.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2018.04.10. 21:17:02

@inreallife: huha most csodallak, de tenyleg. foleg hogy menza ikud van. sajnos a grain.hu oldal ma mar egy kereskedelmi cege, par eve egy menzatag vilagmegvalto otleteinek gyujtemenye volt ott kozzeteve, pl az elozest segito kamera, amit egy bottal lehetett kidugni az auto ablakan, es korulnezni vele, hogy szabad-e a palya. ha most azt irnam, hogy sikhulye az osszes szerencsetlen, aki ilyen teszteket irkal es meg reklamozza is magat vele a neten, akkor pont olyan troger lennek, mint az altalad linkelt video.

az meg hogy max parszazan kepesek olyan huha de bonyolult munkat vegezni mint te, az is siman onbecsapas. bizony sokan kepesek ra, csak nem azzal folglalkoznak, nem arra specializalodtak. en is irhatnam, hogy max 100 ember tudna elvegezni a munkamat. de nem azert mert olyan menzas vagyok, hanem azert, mert kb 100 embernek alakult ugy a kepzese, szakmai palyaja, hogy ezzel van/volt kedve es lehetosege foglalkozni.

az altalanos iskolas kislany semmire nem erv. altalanos iskolaban nagyon faszan tudjak azt, amit altalanos iskolaban tanitanak. erre valo. pl megmutatjak nekik, hogy vannak am romai szamok is. amit mi hasznalunk azt meg ugy hivjak, hogy arab szamok. aztan amikor 30 evvel kesobb valaki megy hazafele es beletoljak az arcaba a kamerat, hogy brusszel bevezeti az arab szamokat, akkor beugrik a hulyesegnek. mit bizonyit ez? hogy okosabb vagy tajekozottabb a kislanyod? dehogyis. ez ugyanolyan hazugsag, mint a fentiek. jolesik, de hazugsag. ha neked ez kell, hat csak nyugodtan.

6.Lenin 2018.04.10. 21:21:50

@ételizésítő:

Végre egy lángelme. Talán te akkor meg tudnál néhány kérdésemet magyarázni...

2002-ben még vesztett a Fidesz, tehát nagyon kevesen voltak az agyatlan fideszesek.

2010-ben meg hülyére nyerték magukat.
2002-2010-ig a zsenik voltak hatalmon.

Hogy a toszban lett annyi agyatlan fideszes a szocik alatt?

A sok okos libsi, meg mostanra hülyült el teljesen?

Ennyire fertőző a fideszes hülyeség? De miért nem lettek a szocik alatt ők is lángelmék?

Rád kik voltak ilyen hatással?

6.Lenin 2018.04.10. 21:34:28

@6.Lenin:

Most esett le...
A Fidesz 2010-ben tényleg hülyére nyerte magát, tehát a győzelem hülyít, de akkor a sok okos ballibsi miért szeretne elhülyülni (nyerni)?
Valami igen nagy titok lappang e kérdés mögött, szerintem.
Mind1, 1x csak rájövök, vagy nem.

Gandosz 2018.04.10. 22:09:45

@inreallife:
"en is sikerrel megcsinaltam a mensa tesztjet"

Az is siker, ha összevissza ikszelgetsz.
Munkám miatt sok matematikust ismerek, kutatókat, oktatókat. Egy részük fizikusként dolgozik, néha egészen meghökkentő problémákat kutatva. Nagyon-nagyon buták tudnak lenni nem matematikai problémák kapcsán.
Egyébként nekem 155+ (az a maximum) lett a teszteredményem, de soha senkinek nem kérkedtem vele; a testvérem miatt csináltam meg, ő kért meg, hogy menjek el vele megírni.

nevetőharmadik 2018.04.10. 22:24:14

@alvito: senki sem akarta föltalálni a spanyolviaszt. Azt állítottam, hogy az újraelosztással létrehozott nemzeti tőkések nem gyarapítják a nemzetet, mert ezen tőkések gyarapodása nem a saját termelésükből fakad, hanem mások termelésének (erőszakos) elvételéből.

Ezt az "Amerika a fegyverekből és háborúkból él" című hülyeséget hanyagolni kellene végre. Persze, a hadiiparnak jó, de a hadiipar is újraosztásból él, tehát az ő nyereségük az amerikai gazdaság többi részének a vesztesége, mert ők állják a háború költségeit az adófizetésükkel. Ráadásul a hadiipar csak kis része az USA teljes gazdaságának, Amerika nem tud "abból élni".

alvito 2018.04.10. 22:28:05

@Attilajukkaja: ja, bocs, en nem tamogatom a hosszu o-t a haraso vegen, annal inkabb sem, mert hogy ilyen betu nincs az orosz abc-ben. Csak a jo (ketpontos e) - hoz akartam hozzaszolni. :)

alvito 2018.04.10. 22:37:27

@nevetőharmadik: szvsz
Az usa feldobna a talpat a hadiipar nelkul. Ezert robbantanak ki konfliktusokat megallas nelkul. Az elso allami megrendeles meg a kozossegtol vesz el,de utana onfenntartova valik a rendszer. Ha az extra profitot visszaforgatja, az mar ad a kozossegnek. Nalunk ez szinte teljesen hianyzik. Az uj magnasaink a penz buvoleteben vannak. Orban sztm nem erre szamitott, mikor hagyta oket gazdagodni. azt gondolta, h ezek befektetnek itthon. Hat eddig nemigen.

nevetőharmadik 2018.04.10. 22:53:30

@alvito: Igen, és ez az, ami teljes marhaság. Nincs rá semmi bizonyíték, hogy létezik ez az "extra" profit, azaz hogy ezen szereplők haszna meghaladná azt az összeget, ami a többiek kára.

ételizésítő 2018.04.10. 22:56:59

@6.Lenin:
Nem, ugyanannyi seggfej volt akkor is, mint most.
Csak akkor a baloldal még elment szavazni, és a Fidesz nem tudta elcsalni a szavazást.
2010-ben a baloldaliak nem mentek el, 54% volt a szavazók aránya. Aki nemment el, az persze seggfej, felel azért, hogy a Fidesz szétrabolhatta a 2/3-dal az országot. A k. anyját mindennek, aki nem ment el szavazni.
Most viszont valahogy eltűnt 800 ezer szavazat, ami fölött elsiklasz. Listás is (ez kb. 10 hely) meg egyéni is - ezzel vagy 50 körzet fordulna meg, és a gazdád, akinek derékig a seggében van a fejed, vesztett volna. Mert az tuti, hogy ez az eltűnt szavazat mind ellenzéki.
Ahogy a több mint 700 körzet eltűnt szavazatai is mind ellenzékiek.

@alvito:
Már hogyne lenne. Lásd fentebb a linket, amit adtam. Orosz kiadású nyelvkönyvből van. Már csak tudják, milyen betűik vannak. Vagy gondolod, csak át akarják baszni a külföldieket, a putyini politika jegyében?

-JzK- 2018.04.11. 00:25:09

A sok vidékiző-prolizó balost emlékeztetném az "egy ember, egy szavazat" elvére. Ennek régóta vannak konzervatív kritikái, amelyek sok igazságt tartalmaznak, de amikor balról érkezik a fintorgás az eredmény miatt, a dolog kicsit hiteltelen. Az általános választójog a modern demokráciák egyik elve, és ha ezt nem vitatjuk, akkor nincs olyan, hogy "buta, mucsai" birkaszavazó, akinek a szavazata valahogy kevesebbet ér, mint egy fővárosié. Megjegyzem a "vidékizés" is megérne egy misét, mintha ez az ország csak a fővárosból és kb. jobbágytelkekből állna.

Nem sok sikerrel kecsegtet, ha belemennek abba az utcába, amelyet az USA-ban műveltek a demokraták Trump győzelme miatt. Előre ismert választási játékszabályok szerint indultak, ami azt jelenti, hogy elfogadták, hogy ezek a játékszabályok. Ha vesztettek, akkor ezt illene elegánsan viselni, nem fintorogni.
Biztos sikeres politika az ellenfél választót tömegesen lehülyézni.

Szerintem azt pedzegetni, hogy az átlagszavazók mennyire tájékozatlanok, az úgy becsületes, hogy magát az általános választójogot ill. a tömegdemokráciát elveted elvi szinten. Számos konzervatív gondolkodó gondolja ezt így, és ezzel önmagában semmi baj nincsen. De végtelenül átlátszó, ha magukat demokratának valló, baloldali politikusok fintorognak az "istenadta nép" szavazatán, amikor épp nem nekik kedvező választási eredmény születik.

A nemzetközi sajtóban valahogy még sosem olvastam olyat, hogyha baloldali párt nyerte a választást, akkor "a buta vidéki nincstelenek bevették a populista ígérgetést" és hasonlók.

Ergo vagy legyél egy cenzuspárti, az általános választójogot következetesen elvető konzervatív, vagy akkor nincs kevesebbet érő szavazó, akkor nem ér lehülyézni őket.

Mellesleg meg kontraproduktív is: megy a fintorgás, hogy mindenki vidéki suttyó/proli/nyugdíjas, aki Trumpra, AfD-re, Fideszre, stb. szavaz. Ebből jön rendre a pofára esés, hogy hogy lett megint kétharmad. Lehet, hogy vissza kéne venni.

Ha pedig az ellenzék komolyan úgy gondolja, hogy a választás nem volt szabad, akkor kötelessége lett volna bojkottálnia. De nem így tettek, hanem elindultak és őszintén hittek abban, hogy a kormány leváltható.

egyén szabadság? 2018.04.11. 04:03:35

@EU zászlót mindenhova!: ilyen fegyvertelen csürhével szemben tudja csak az orbán megvédeni az országot?! NEM? Ha tankokkal jönnének mi a faszt csinálna,tok? 50 t-72es tankkal melyet simán ki lehet lőni!

egyén szabadság? 2018.04.11. 04:09:10

@EU zászlót mindenhova!: Páncéltörőt minden migránsnak! és már nincsenek azok a t-72 esek! ami van magyar országnak.

egyén szabadság? 2018.04.11. 04:20:27

birkák. a diktatúrában elvész az egyén szabadsága! Az Állam mindenről és mindenkiről mindig mindent tudni akar!! Ez minden diktatúra közös tulajdonsága! mert az orbán diktátor is félti a hatalmát másoktól!

egyén szabadság? 2018.04.11. 04:38:49

És manapság itt magyar országon ÁLLAM MONOPOLISTA KAPITALISTA DIKTATÚRA VAN. Az ÁLLAM=orbán és fidesz. Senki más nem rúghat majd labdába csak ők! Ezt mind gazdaságilag értem! Ja és a magyarnak mondott gazdaság az valójában NÉMET és nem magyar. A kapitalizmusban akié a tulajdon azé a haszon vagy ,más néven a profit! Tehát kié, a németeké és az orbánéké. Még ti dolgoztok ők titokban élik világukat és urizálnak!. Ez nekem már sok a migránsokért. Mert mindenki a gazdaságból él igy vagy úgy .

6.Lenin 2018.04.11. 09:14:52

@ételizésítő:

Nem követtem ennyire ezt a cirkuszt, de, ha tényleg eltűnt több százezer szavazat, az könnyen igazolható.
Szombaton lesz végleges az eredmény. utána lehet élni jogorvoslatokkal.
Ekkora eltérést nem lehet(ne) elsumákolni.
Lásd az osztrák 150 %-os részvételi arányokat.

Néhány körzetben lehetséges lesz a szavazás megismétlése, de érdemben nem fog változni semmi.
Ezt kéne az ellenzéknek minél hamarább tudomásul vennie, és a valódi okokat megkeresnie.

Addig nem lesz ebben a kérdésben semmiféle előrelépés, amíg ilyen alacsony színvonalon gondolkodók vezetik az ellenzéket. Ez senkinek sem jó, még nekem sem, hiszen nem mérhető a valós teljesítmény.

Fel kéne már nőni ebből az óvodás színvonalról. és neked is ezt ajánlanám. Ez nem vezet sehová.

inreallife 2018.04.11. 10:57:31

@6.Lenin:
van egy olyan problemakor is, hogy szar szavazolapokat adtak a szavazoknak. ezert ott minden listas eredmenybol levontak a nemzetisegi listanak megfelelo szavazatszamot. igy a 40-60 aranyban ellenzeki listas eloszlas helyett 100% fidesz jott ki. hiszen minden parttol le kellett vonni x szavazatot, a fidesztol levontak, neki meg maradt egy par, meg az osszes ellenzeki parttol is ugyanannyit. nem egy ilyen korzet volt.

a masik, amire a jobbik panaszkodik, hogy a net parthoz irtak a listas szavazoikat a jegyzokonyv szerint. ha egy valasztokorben tortenik ilyen, az betudhato emberi hibanak. mar legalabb van 2 ilyen eset, es meg mindig nem neztek at az osszeset. ez csak azert vicces, mert listan mar eppen buktak 1 helyet, tehat mareknyi szavazat is visszadna azt a listas mandatumot nekik.

a 3. az meg mindennek az alja. amikor a fideszes delegalt ugy csinalt, mintha lepecsetelne a szavazolapot a jobbik feliratu poloban megjelent ipsenek, de megse. ez mar tudatos valasztasi csalas. minden valoszinuseg szerint nem a partkozpontbol szoltak neki, hogy ezt csinalja, mert az mar eleg durva lenne. de meg akkor is az orulet hatarat surolja, ha onallo akaratbol, proaktivan akart "segiteni". a kozallapotokert a mindenkori kormany a felelos, ezt a proaktivitast a kormanypolitika valtotta ki belole.

ezek fenyeben en nem tudom eldonteni, hogy milyen merteku volt a csalas. de ezek utan azt sem tudom modani, hogy a nvi minden szavat elhiszem. kaptunk egy eredmenyt, hogy ez lett a vege, de az is biztos, hogy szamtalan helyen a jegyzokonyvekbe nem a valasztoi akarat kerult.

en azt sem ertem, hogy a szavazatok feldolgozasa miert igy mukodik a 21. szazadban? miert nem scannelik be es kuldik el minden partnak? egy 2 ft-os kepelemzo software 10 perc alatt vegignyalazza az 5 millio szavazatot. amit pedig ervenyetelennek vel, azt pedig eldontik a partdelegaltak. egybol kiderulne, hogy a manualis feldolgozas es a gepi feldolgozas kozott 100.000-es elteresek vannak, hogy mekkora elbaszasok vannak...

6.Lenin 2018.04.11. 11:16:23

@inreallife:

Majd idejében minden a helyére kerül. Ha volt csalás, remélem igazolható is lesz, de...

Szerintem nem ezen múlt ez a vereség. Ez várható volt már 2006 ősze óta.
Nyilván egy olyan hatalmas párt/támogatói réteg nem omlik össze egyik napról a másikra, de a tendencia világosan mutatta az irányt.
A Jobbik soha nem lett volna egyedül kormányképes párt, már a jellegéből kifolyólag sem. Mérsékeltebb retorikával is legfeljebb, mint lefogadható koalíciós partner.

Szerencsére még léteznek realitások is, akik ezt nem képesek felismerni, azok így járnak. Nincs ebben semmi különös titok.

Ma Mo-on nincs normális ellenzék, és minél tovább töketlenkednek ilyen amatőr senkik, sokáig nem is lesz, és ez nem a Fideszen múlik.

A 8 millió választásra jogosult közül most se a többség szavazott a Fideszre. Lenne bőven kit megszólítania az ellenzéknek, ha létezne.

Amíg ezt nem elemzik/veszik komolyan, addig csak ilyen balfaszok gyülekezete tépi a száját, tök feleslegesen.

Lehet itt hibáztatni, bunkózni, meg mindenféle marhasággal ámítani saját magatokat, de ez kurva egyszerű önámítás.

Amíg ezt nem vagy képes felfogni, addig tök fölöslegesen írsz, akár röviden, akár hosszan, semmi jelentősége nincs, és nem is lesz.

inreallife 2018.04.11. 12:15:03

@6.Lenin:
en szerettem volna a fideszes amokfutast megallitani. szerintem az mar mindegy, hogy 2/3 meglett, vagy sem, lenyegi dolgon nem valtoztat. tudomasul vaszem, hogy magyaroszag, meg mindig a kommunista blokk egyik zaszloshajoja, tetszik, nem tetszik ez van. a 40 feletti generaciok menthetetlenek a kommunista ideologiatol.

meg csak 30 ev telt el a rendszervaltastol, meg egyszer ennyinek kell, mire osszes bolsevik elvtars jobbvilagra szenderul. akinek van turelme ezt kivarni, az marad, akinek nincs, az tavozik. az biztos, hogy magyarorszag jovoje sulyos csapast kapott, barmekkora demografiai csodat probal megvalositani a fidesz, szerintem a kivandorlason tobbet veszit.

a valasztas fenyeben megint megnott az ismeretsegi koromben az erdeklodes, hogy mit es hogyan kene intezni. van egy vendegszoba a lakasba, jovo heten mar egy regi haverom, aki csaladfenntarto jon is egy interju erejeig, nyugodtan meghuzhatja magat nalam addig, amig nem lesz bevetele, hogy sajat labra alljon. ha osszejon neki, akkor a komplett csalad jon utana.

igy megy ez, ezt hivjak labbal szavazasnak. orbaneknak ez lehet egy sosem latott gyozelem, de ha a vereseg utan menekulni kezdenek az emberek, akkor ott azert van baj rendesen. ha az orszag fele mohacskent eli meg a vereseget, akkor ott a masik fel sem nyert. plane ha az atlagfizetest meghalado, gdp termelo emberek tavoznak. ugy kellett volna nyerni, hogy ne exodus legyen a kovetkezmenye, ez 2010-ig nem is volt tema, de 2018-ban erre a fidesz sem volt kepes...

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.11. 12:31:21

@Attilajukkaja: Te a bugyuta pc propagandát szívod be, és nem veszel róla tudomást, hogy a 2015 óta beáramló illegális migránsok zöme tanulatlan, nyelvet nem beszélő 40 alatti muzulmán férfi, akiknek nem látja hasznát a ny-európai gazdaság, viszont a nyugati jóléti rendszereken élősködnek, és egyre nagyobb biztonsági kockázatot jelentenek Európa nagyvárosaiban. 2015 óta drasztikusan megnőtt Európában a fanatikus iszlámhoz köthető terrorcselekmények száma..

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.11. 12:34:09

@inreallife: Magyarország kivándorlás tekintetében a középmezőnyben van a posztszocialista országok között. Csehországból vagy Szlovéniából is nagyobb arányban mennek el mint innen..

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.11. 12:38:01

@ételizésítő: Ott tévedsz kurva nagyot, hogy az emberek pártszimpátiáit fixnek gondolod. Gyurcsány ámokfutása után rengeteg korábban baloldali szavazó lett jobboldali szimpatizáns, mivel látta, hogy a hazai "baloldal" a tönk szélére juttatta az országot. Sokan fordultak közülük a Fidesz és a Jobbik felé. Utóbbi különösen Észak-Magyarországon volt látványos..

6.Lenin 2018.04.11. 13:03:26

@inreallife:

Majdnem azt írtam, hogy sajnálom azokat, akiknek ekkora befolyása van az életükre a hétköznapi politika, de aztán meggondoltam magam.Tojok rájuk.

Szerintem azok a menthetetlenek, akiknek ennyire függ az életük a propagandától, bármelyik oldalról is jön.

Nagyon sokan vannak az ismeretségi körömben akik kimentek, visszajöttek és a többségük itthon is képes boldogulni,pedig utálják a Fideszt. Nekem te ne mesélj mindenféle rémtörténetet. Én nem veszem be, mert én valóban beszélgetek az emberekkel és olyanokkal is, akikkel sok mindenben nem értünk 1et.

Kis-, nagyvárosi-, és sok falusi ember is van köztük, sőt, mivel nagyon sok itt a városi, akik a nyarukat itt töltik ( itt vettek házat és nyárra kiköltöznek) tehát sokféle véleménnyel találkozom. Budapestiekkel is, sőt néhány ország nagyvárosaiból is.

Még mindig hamis illúziókkal áltatod magad. Pihenj, és próbáld külső szemlélőként elemezni az eseményeket, hamarább látod majd át ezt a problémakört, és talán a megoldás is világosabb lesz.

Nincs más megoldás, mint egy hiteles vezető, egy vízió, és az ezt támogató lehető legszélesebb tábor kialakítása.
Minden más, zsákutca. Van meggyőzhető tömeg is hozzá, de ezeket már az elmúlt években számtalanszor leírtam, itt is. A Fidesz is ezt tette/teszi, és már 3x nyert, másnak is adott a lehetőség, de, ha hülyeségeken töri az agyát, mint a mostaniak, ez lesz mindig a vége, hogy egy nagyot buknak.

a_fater 2018.04.11. 14:15:21

Majd ha kiderül, hogy ki hogyan számolta a szavazatokat, mennyire vették szó szerint a győzteskompenzációt a fideszes szavazatszámlálók, akkor lesz értelme arról beszélni, hogy miért nyert ennyire a kormánypárt!

Ventura Blvd 2018.04.11. 14:30:54

D'ICI ET D'AILLEURS
(magyarul még kevesebben értenék)

...és tegnap, persze egy torrent oldalon, észrevettem, hogy Florent Pagnynak új nagylemeze van. Nem volt kérdés, hogy letöltöm. Miről énekel a srác, aki 94-es lemezének borítóján még pitbulljával a Párizs környéki ipartelepeken kószált, és maga volt a reménytelenül tiszta lázadás. Az album címe is "Rester Vrai" lett. Aztán sok minden történt, főként siker és siker, egy megreccsent házasság (Vanessa Paradis-val) és barátságok korosztálya (1961) legjobbjaival, de felért a csúcsra, ahonnan Franciaországban már nem volt tovább. El is költözött Argentínába, vett egy megyényi birtokot Patagóniában, és új házasságában, gyermekeivel élvezte a végtelen békességet, az adóoptimalizálás örömeit, lubickolva a spanyol-amerikai kultúrában. Azért, Párizs csak-csak hiányzott, és majd másfél évtized után úgy vált kétlakivá, hogy állandó címe Portugáliában van... Szóval, új lemez, és a legjobb francia pop bariton nem a saját dalait énekeli. A kíséret, ahogy az egy sokat látott, mindent megélt "öreghez" illik, csak egy zongora. És pőre ének, ahol inkább a lélek rezdül, mint a hangszál. Rögtön az első szám egy Marc Lavoine dal feldolgozása, a "C'est ça la France". (Ez az eredeti dal, ha érdekel, és nem kell tudnod franciául: www.youtube.com/watch?v=w2yOifYWlFA)

És a szőr azonnal feláll a karomon, ahogy hallom: "Ça cherche la bagarre et du boulot souvent / Ça lève le poing, ça bouge, ça manifeste" - pedig nem vagyok egy munkásmozgalmár. És annál a részél, hogy "Ça liberté de la presse c'est pas qu'une impression" összeszűkül a szemem, és refrénnél "On est tous des frères selon les déclarations / Enfin je pense faut jamais les oublier / Les trois mots qui terminent par Té" meg kell törülnöm a sarkánál.

Szóval, ez egy életút tanulsága. Minden szakmai siker, hírnév, pénz, nők, családi boldogság és utazások után a világban: "Les trois mots qui terminent par Té".

P.S.:
Az internet nem lenne az, ami, ha a kommentelők nem kapnának össze a legegyszerűbb dolgokon is. (Viszketegek és duzzogók vagyunk.) Az első komment - persze - "C'est ça la France, Liberté, Egalité, Fraternité... et Laïcité. Une belle Nation quoiqu'on en dise trop souvent". Válasz: "nation de merde". A harmadik, ami Magyarországon elképzehetetlen, hiszen ki akarna meghalni ezért a köztársaságért: "ces 3 mots qui terminent en té ! vive la République !" És ekkor (pontosan 5 évvel ezelőtt) belép, hogy "Déjà ne pas oublier que la France c'est aussi les Antilles, la Réunion, donc on est <<métissé>> mais pas au point d'accepter que tout le monde vienne en France!! Désolée!! Pas au point que nous on vive dans un endroit qui n'a plus rien à voir avec la France, on en oublie qu'on est en France..." (Ez a gondolat aztán meghonosodott nálunk a plakátokon.) Tiszta szívvel mondom, most éppen ott tartok, ahol ez a kommentető: "Et oui, c'est ça la France !!!" És abban reménykedem, hogy egyszer - tudom, nagysokára - az ország többsége megérti: "Pas seulement la diversité mais les conflits, problèmes et défis qui font à face de la famille des pays. Le montage nous dirige à penser à ce que nous partageons - soit en France, aux Etats-Unis ou en Inde. Un pays qui est fier et a honte à la fois de son passé... comme beaucoup de pays. Mais l'avenir reste positif... si on fait attention".

Nézd meg a videót.

eßemfaßom meg áll 2018.04.11. 18:53:03

@egyén szabadság?:

egyén szabadság?

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2018.04.11. óta tag.

komolyan mondom ezt már el se hiszem :)

inreallife 2018.04.11. 19:09:43

@6.Lenin:
nincs ketsegem afelol, hogy orban megvedi magyarorszagot a bevandorloktol, mivel ez volt az egyetlen igerete. igazabol a marslakok is fenyegetest jelentenek magyarorszagra, hiszen biztos kezbol tudom, az osszesnek magyarorszag a celja, amiota meglattak a teslat a lenyugvo nap fenyeben a mars korul keringeni. fideszes kormanyprogramnak tokeletes lenne.

en vegig azt kerdeztem, hogy hany afgan akar magyarorszagra koltozni, de senki nem tudta megmondani, valami millios szamnal kiakadtak a szamlalok. erdekes, mert az afganok mind olyan gdp-ju orszagokba mentek, amit magyarorszag 100 ev alatt sem fog elerni. ennek fenyeben valos problema a migracio magyaroszagon? mekkora kormanyzati erofeszitest kivan, hogy ez az allapot fennmaradjon? szerintem kerites nelkul is menne, hogy 0 afgan eljen magyarorszagon...

eßemfaßom meg áll 2018.04.12. 07:32:29

@inreallife: "neked egyebkent statisztanak tuntek?"

A bajai cigányos kamuvideónál is minden meggyőződéses ballib állitotta, hogy az bizony igazi, ilyet nem lehet megrendezni. Van aki még azután is kitartott mellette, hogy koknrétan kiderült az mszp rendelte "oktatóvideónak"

inreallife 2018.04.12. 09:36:17

@eßemfaßom meg áll:
szerintem konnyen reprodukalhato, csak el kell menni egy teetszoleges nyuggerek altal latogatott orvosi rendelobe, piacra, vagy galambszarato helyre...

6.Lenin 2018.04.12. 09:36:44

A baloldali liberális blogba beírtam a választásról a véleményem, kizártak.
Pedig csak ennyit írtam:

"Az ellenzék elhitte magáról, hogy képes valamire, a választók nem.
Röviden ennyi a lényege a mostani választásnak."

Ennyit ér ma Mo-on a "liberális baloldali demokrácia "

Bunkók a vidékiek, na igen.

graycivil 2018.04.12. 10:14:10

Csak "BÉNÁZÁS" az érvénytelen szavazatokkal...?

Ugye, arra hivatkozott az NVI, hogy az érvénytelen szavazatok nem okoznak problémát, mert az minden pártot egyöntetűen érint, még ha csak az ellenzéki szavazatok is érvénytelenek. Na, nézzünk csak egy példát, és az eredményét:

Leadott szavazólapok egy kis szavazókörben:
FIDESZ 75 szavazat 50%
Jobbik 25 szavazat, 16% + ebből 25 érvénytelen -16%
MSZP-P 25 szavazat 16%
LMP 25 szavazat 16%
(Ellenzék együtt: 50%)

Mindenkitől levonnak 25 szavazatot (az "igazságosság" jegyében):
FIDESZ 25 szavazat 100%
Jobbik 0 szavazat 0%
MSZP-P 0 szavazat 0%
LMP 0 szavazat 0%

inreallife 2018.04.12. 10:27:31

@graycivil:
en az ilyen helyeken megismetelt valasztast irnek ki. ha 100 ilyen valasztokor volt, akkor 100-ban. ha 1000-ben, akkor 1000-ben. a szamokon valszeg sokat nem modosit, de par mandatum mulhat rajta, es nem a fidesz javara. ja, a mindent megtettunk macatol pedig az 1 millat visszavennem. orbitalis mennyisegu elbaszas tortent...

graycivil 2018.04.12. 11:21:05

Egyébként nem hiszem, hogy a FIDESZ rendszerszerűen csalt. Egyszerűen csak kiadták ukázba, hogy helyi szinteken "BÁRMILYEN ESZKÖZZEL" biztosítani kell a győzelmet.

Lelke rajta, aki esetleg pont ezt az "érvénytelenítéses" módszert alkalmazta PÁRTKÖZPONTI MÓDSZERTANI AJÁNLÁSRA.

inreallife 2018.04.12. 11:57:54

@graycivil: igazabol ez a legijesztobb az egeszben. olyan szintu mar a szervilizmus, hogy kiadott utasitas nelkul pusztan megfelelesi kenyszerbol proaktivan buncselekemenyeket kovetnek el.

az ugy csinalok, mintha lepecsetelnem, de kozben megsem, egy elore eltervezett buncselekmeny, a plakatvedot ugy osszeverni, hogy a fogai kihullanak, az szinten, raadasul ez 8 napon tul sem gyogyulo allapot, a masik plakatvedot fegyverrel fenyegetni is legalabb 3 buncselekmeny elkoveteset jelenti, ittott sulyosbito korulmenyekkel.

a fidesz kozvetett felelossege szerintem egyertelmu, meg akkor is, ha nem adtak parancsba, nem hagytak jova, csak a kozhangulatot tuzeltek fel annyira, hogy ezt az alantas osztont valtotta ki az emberekbol. termeszetesen a nepesseg fele siman elfogadja, hogy ez a valasztassal egyutt jar, magyarorszag kozerkolcse romokban van, a tobbseg mar az idiotizmus hataran tuli vilagban letezik...

eßemfaßom meg áll 2018.04.13. 07:30:16

@inreallife: "szerintem konnyen reprodukalhato, csak el kell menni egy teetszoleges nyuggerek altal latogatott orvosi rendelobe, piacra, vagy galambszarato helyre... "
...aztán kiválogatni a neked megfelelő válaszadókat.

eßemfaßom meg áll 2018.04.13. 07:32:24

index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/04/13/csalasgyanu_valasztas_statisztika/

"A rengeteg összeesküvés-elmélet ellenére a nyilvánosságra került adatok nem utalnak semmiféle szisztematikus választási csalásra. Bár voltak olyan szavazókörök, ahol sok tévedés történt, úgy tűnik, ezekben nincs rendszerszintű torzítás a Fidesz javára. Szinte biztos, hogy ezek nélkül is meglett volna a kétharmad. "

graycivil 2018.04.13. 19:37:16

"A baki miatt Somogy megye 3. számú választókerületének 7. számú szavazókörében leadott 727 szavazatból 241-et érvénytelenítettek, EZEK KÖZÜL MIND AZ OLIMPIAI BAJNOK VÍZILABDÁZÓRA ÉRKEZETT...Ha nem törölték volna a 241 szavazatot, az egykori vízilabdázó 9 voksnyi előnnyel nyer."

zoom.hu/hir/2018/04/13/rossz-pecset-miatt-bukta-el-a-gyozelmet-a-jobbikos-jelolt-marcaliban/

Ez a választás a csalás minden tünetét produkálja. Hány ilyen elcsalt mandátum lehet még?

Egyre inkább úgy látom, hogy Orbán csak addig fog maradni az országban, amíg a hatalom megvédi.

graycivil 2018.04.13. 19:39:35

A választási csalásról 13+1 pontban, egy informatikus szemével

"https://kolozsvaros.com/2018/04/12/a-valasztasi-csalasrol-131-pontban-egy-informatikus-szemevel/"

eßemfaßom meg áll 2018.04.14. 08:48:18

@graycivil: "Még egyszer mondom, konkrétan bizonyítani nem tudom"

Szóval az ellenzéki informatikus!!444!!! Úgy Gondolja.

Kemény. Ez a csapat még mindig kemény.

6.Lenin 2018.04.15. 09:14:28

Tüntetett a ????, ki ellen is?

Margit, ez normális?

Mi a fenéért nem zavarják már el ezt az ellenzéket a fenébe?
Együtt tüntetnek velük.
süti beállítások módosítása