Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
22:18

A hozzászólásokban többen megfedtek már amiatt, hogy - próbálom idézni - túl sokat foglalkozom egy „nem létező” párttal. A Lehet Más A Politika (LMP) nevű formációról azért írtam többször, mert meggyőződésem, hogy ez a politikai alakulat sokkal esélyesebb annál, mint amit sokan gondolnak róla – s különösen, mint amilyen módon a párt eddig politizált. Mindezzel arra próbálok utalni, hogy az LMP – nagyrészt függetlenül valódi tartalmától, egyelőre számomra nem teljesen világos politikai irányvonalától – valami olyannal rendelkezik, amivel a Jobbikon kívül más pártok ma nem: az újdonság erejével és ezzel összefüggésben a még ki nem próbáltak furcsa hitelességével. Márpedig egy olyan választás előtt, amikor a kiábrándultság, az apátia és az ismert politikától és politikusoktól való elfordulás döbbenetes mértéket mutat, ezek a tulajdonságok (pontosabban ezek a percepciók) kiváló dobbantónak tűnnek.

Az LMP mindezek ellenére a kampány eddigi szakaszában úgy politizált, mintha nem lenne tudatában annak, hogy történelmi lehetőség előtt áll. A párt szinte láthatatlannak tűnt, nem kapcsolódott be a főcímeket uraló vitákba, nem próbálta támadni – hitelteleníteni - a hasonló politikai piacon vadászó parlamenti pártokat (elsősorban a potenciális szavazóira leginkább veszélyes MDF-et), s nem állt elő érdekes és új arcokkal. Aki a lehetmas.hu-t használja nyitólapként, bizonyára mást gondol ugyanerről, feltehetően lát témákat, politikusokat és megszólalásokat, ezek azonban alig-alig lépték át a média ingerküszöbét. Úgy tűnt, hogy az LMP-t nem is annyira az elutasítás, hanem az ismeretlenség (a láthatatlanság) fenyegeti leginkább a választás előtt.

Most azonban mintha valami változna. Schiffer András mai sajtótájékoztatóján szokatlanul keményen bírálta az MDF-et és Bokros Lajost, ráadásul mondatai átgondolt, tudatos stratégiáról árulkodtak. Amit erről egy szorgalmas kampányblog írt, az szerintem is helytálló. Talán csak a viccesnek szánt újabb performance tűnt fárasztónak, de bizonyára a videómegosztón így több érdeklődő jut el a szóvivő kevésbé ingergazdag beszédéhez. S már itt van egy új arc is: a párt kampányfőnöke – aki nem mellesleg munka- és szobatársam a Corvinuson, ráadásul az egyik legfelkészültebb honi közvélemény-kutató – a most megjelenő HVG-ben hosszú cikkben beszél arról, hogy miért vállalta el a feladatot, s miért csatlakozott az LMP-hez (ma reggel a tévében is elmondta).

Érdekes küzdelem lesz az öt százalékért: az egyik oldalon Karácsony Gergely, a másikon Somogyi Zoltán írja a kottát. Tényleg nehezen megjósolható, hogy a szociológus párbajból – nem mintha számítana, de: minden ellenkező híradással szemben egyikük sem politológusként végzett – ki kerül ki győztesen. S hogy ezt ma - használhatatlan elemzőként - miért nem "tudom" megmondani? Többek között azért, mert a kampány hátralévő része ebből a szempontból valóban döntő jelentőségű lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr131688926

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kampányfőnökünk 2010.01.26. 17:01:34

Pár nappal ezelőtt Karácsony Gergely, a Medián közvélemény-kutató intézet eddigi kutatási igazgatója bejelentette, hogy az LMP kampányfőnökeként fog tevékenykedni az országgyűlési választási kampányban. Ezzel párhuzamosan, a parlamenti pártok által els...

Trackback: Mi az hogy LMP??! 2010.01.21. 20:44:52

  Tekintsünk most el attól, hogy a film az (egyébként számomra egyre izgalmasabbnak tünő) LMP egyik ismertség növelő filmje és tekintsünk el a megkopott arctól is (ááá nem Bakácsra gondolok). 0:56 és 1:20 között elmondja a srác a tutit. És erről m...

Trackback: Vigyázat netkampány zajlik! 2010.01.21. 12:33:17

  Pier vagyok. 193 cm magas, kék a szemem és szőke a hajam. Szabadidőben sportolok, és a hobbim, hogy virágot szedek neked. Julcsi amióta Interneten keres társat pontosan tudja, hogy az előbbi üzenetet lehet, hogy a szeplős Ödönke írta neki, hunyo...

Trackback: Karácsony és Katona az LMP-ben 2010.01.21. 10:40:02

Karácsony Gergely, a Medián volt kutatási igazgatója lesz a párt kampányfőnöke.

Trackback: Mikor Lehet Más a Politika? 2010.01.20. 23:57:47

Vajon mi lenne jobb bejutni vagy csak megmérkőzni? Ezen gondolkodhat most Schiffer András és lelkes csapata... Az LMP igazi ígéret, de még csak városi (pontosabban Budapesti) pártnak tűnik, és őszintén szólva nem is hiszem, hogy a választásig nagyot ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ati27 2010.01.22. 13:43:41

No megvan a választások időpontja. Gáborral viszont vitatkoznék. Az infórádión hallgattam az elemzést, hogy a szocialistáknak érdekük lenne az intenzív kampány. Nem gondolnám.. Miért is? Nagyon gyenge lábakon állnak.. Bármilyen témát hoznak is fel, veszélyes. Gondoljunk csak Mesterházy nyilatkozatára az MSZP becsületéről. A FIDESZ erre sem ugrott rá, nagyon helyesen. A minden nap hangos a sajtó a botrányoktól.. Ezért ez inkább öngól. A nyugdíj? Elég lenne csak azt kérdezni, ki vette el a 13. havi nyugdíjat? Itt sincs túl nagy mozgástér. Bajnainál is kibujt, amint látszik egy kis reménysugár, máris osztogatásba kezdene (caffeteria, nincs szükség a nyugdíjreformra stb.) Tehát ő is csak az MSZP foglya. Bárhogyan nézzük szopóágon vannak, ha hangoskodnak azért, ha nem akkor azért.. Lehetetlen megmondani, hogy melyik lenne a jó stratégia. Én a helyükben mélyen kussolnék.. Mert ha "mocskos" lesz a kampány akkor még alacsonyabb lesz a részvétel, ergo még nayobb szivás.. Cáfolj meg kérlek..

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.01.22. 13:44:19

@kerob:

Ezt nem kéne, nagyon nem.
Ez itt egy konszolidált, úri blog, bassza meg!

radala 2010.01.22. 13:46:16

@iii: Bonyolultabb a kérdés ennél. Ha humbug, akkor az nagyon hitelteleníteni fogja az egészet. A katasztrófákkal riogatás nekem nem tűnik célravezetőnek.
Az én klimaszkepszisem pont abból táplálkozik, hogy ami ennyire elfogadott, az nagy valószínűséggel ebben a formában nem lehet igaz.
Hihetetlenül irritál, amikor a bemondónők is tudják, hogy nyáron a global worming -tól van 35 fok.
Én az igazmondás híve vagyok, még akkor is, ha az kevésbé hatásos.
De mindegy ez, fenntartható fejlődés jó. Lehet, hogy a fenntartható stagnálás meg még jobb lenne:-)

2010.01.22. 13:54:14

@radala: Nade ha tényleg katasztrófa lesz, csak kell "riogatni", nem? Hogyan máshogyan lehet felhívni a figyelmet a veszélyre? Hogy a kommersz médiában ebből mi csapódik le, abból ne indulj ki, naponta mondanak válogatott hülyeségeket bármilyen tárgykörben.

Teljesen biztos álláspont nincs, a vélemények is folyamatosan változnak, most pl. kiderült, hogy a himalájai gleccserek jóval később fognak eltűnni, nem 25 éven belül, mint egyes tanulmányokban szerepelt. De ettől még olvadnak rendesen...

Zoltchy (törölt) 2010.01.22. 14:01:30

@kerob:

Az, hogy volt SZDSZ-esek alapították az LMP-t és hogy az LMP az SZDSZ utódpártja, nem ugyanazt jelenti. Akkor lenne utódpárt, ha az SZDSZ deklaráltan megszűnt volna.
De az SZDSZ nem szűnt meg, bár szerintem, az ő helyzetükre igaz a patológusok első törvénye: "Attól, hogy mozog, még nem biztos, hogy él".

Ezen az alapon a MIÉP az MDF utódpártja.

török gábor 2010.01.22. 14:13:06

@ati27: azt hiszem, hogy nincs igazán jó választásuk. ha azt látják, hogy az ő szavazóik sokkal kevésbé "elszántak", mint a Fideszé, ebből logikusan az következik, hogy nekik lenne érdekük az intenzívebb kampányolás. akkor viszont ott van, amiről írsz, és ami kétségtelenül igaz.

Josef (K.) 2010.01.22. 14:34:49

@török gábor:
Az a kérdés, hogy mernek-e kockáztatni.

Josef (K.) 2010.01.22. 14:40:57

@Josef (K.):
Pl. az MDF húzásait is a "kockáztatás" kategóriába sorolhatjuk. Kérdés, hogy bejön-e.
(Szerintem igen. Valszeg T.G. szerint nem.)

papika 2010.01.22. 14:41:14

@iii:

Szia,

valaki, már nem tudom ki, lehet erről a blogról valaki, ajánlotta ezt az írást. Én abszolút nem vagyok szakértő, de nekem ez is hihetőnek tűnik. Te tudod cáfolni, amiket ez a pacák állít? Mármint a lényegi részeit.

www.hirszerzo.hu/cikk.globalis_klimahiszteria.133604.html

radala 2010.01.22. 14:43:53

@Josef (K.): Ez nem kérdés, merni fognak. Baromi mindegy (politikai szempontból, de egzisztenciálisan is), hogy 30 vagy 50 helyük lesz. Az nem mindegy, hogy lesz-e 128 helyük közösen az MDF-fel esetleg az LMP-vel.
Bár, ahogy én látom az LMP pont azt csinálja, amit én elvárok tőlük, hogy minden megszólalásban megemlítik, hogy a felelősség aránytalanul nagyobb az mszp esetében. Szóval szerintem, biztos, ami biztos az LMP nélkül is kéne az a 128 mandátum.
Mondjuk erre szerintem nem lehet esély. 128 az iszonyatosan nagy szám.

radala 2010.01.22. 14:47:48

@papika: én ajánlottam, vagy én is. Valóban meggyőző, de azóta hallottam más érvet is az is meggyőző volt, arról szólt, hogy a Föld már most is maximálisan üvegház.
Szerintem egyértelműen az élhetőbb világgal kéne nyomulni nem holmi tragédiákkal.
Az ideális világban az emberek szép helyen élnek, jókat esznek, jókat olvasnak, színházba járnak tömegközlekedve, beszélgetnek, olvasgatnak, dolgozgatnak.
Ezért érdemes tenni valamit, azért, hogy épp csak ne pusztuljunk ki nem hiszem.

radala 2010.01.22. 14:51:32

@Josef (K.): Szerintem az mdf helyzete nagyon más. 5-10 % hülyét találni nem kunszt, szinte nincs rizikó, ennyit el lehet érni pénzel médiával. De a 35-40-et (mert enélkül nincs 1/3), az messze nem ugyanaz a stratégiai feladat.

Josef (K.) 2010.01.22. 14:53:29

@radala:
Szerintem sem lesz meg a 128 mandátumuk, de veled ellentétben szerintem az MSZP kampánya nem is lesz különösebben kockáztató, bevállalós. Nincs olyan állapotban az MSZP. Az MDF kampánya szerintem bevállalós lesz, már az.

Josef (K.) 2010.01.22. 14:56:25

@radala:
"5-10 % hülyét találni nem kunszt"
nagyon ízléses megfogalmazás...

török gábor 2010.01.22. 15:10:34

@Josef (K.): TG alapvetően nem tudja... bár ha ma kellene mondanom valamit, akkor a tegnapi káosz (Simonyi lesz - Herényi. Nem leszek - Simonyi) után inkább a nem felé hajlok. Van egy olyan érzésem, hogy egy ponton összeroppan az MDF, de persze ebben még benne van az 5-10% is, kétségtelen.

radala 2010.01.22. 15:10:56

@Josef (K.): Úgy érted nagyon tényszerű?
Minek lehetne nevezni egy MDF szavazót? Én megértem az mszp szavazókat, a jobbik szavazókat az LMP szavazókat, mindenkit. Kit ezért kit azért. De egy valamit nem tudok megérteni, ha valaki azért szavaz a legantidemokratikusabban működő, legelvtelenebb mutyipártra, mert ö egy "független gondolkozó lény". Ez már az szdsz idején is nehezen volt megmagyarázható, de ott még a "hűség" esetleg fölmentést adhatott. De most már tényleg nincs semmi.
nol.hu/velemeny/20100122-arvak

Naszta · http://naszta.hu 2010.01.22. 15:12:03

@iii: az előző posztban írtam arról is, hogy szerintem mi a realitás: torokgaborelemez.blog.hu/2010/01/19/40_miert_mennek_le_kutyaba/fullcommentlist/1#c8382672

De OK, ne vitatkozzunk.

radala 2010.01.22. 15:14:19

@török gábor: Ha az LMP bejut az MDF nem, az a szellem diadala lesz. Akkor nem fogok tudni mást mondani, mint hogy a magyar a világ legbölcsebb nemzete. De valljuk be ez egy csoda lenne, mert ez valóban egy új kor hajnala lenne, ha ez bekövetkezik, akkor szerintem senki nem fog többet újságírónak tanulni:-)

Josef (K.) 2010.01.22. 15:30:01

@török gábor:
A Simonyi-affér tényleg elég kellemetlen volt az MDF számára. Számomra kicsit váratlan volt eleve Simonyi neve, ő korábban inkább az mszphez (Kovácshoz) volt köthető. Egy jel azonban mutatott ebbe az irányba (de lehet, hogy csak belemagyarázom). Még karácsony előtt olvastam Simonyi könyvét (nagyon érdekes dolgok vannak benne, mindenkinek ajánlom, csak figyelmen kívül kell hagyni a rengeteg öntömjénezést), a könyvben többször is említi (pozitív kicsengéssel) Kerék-Bárczy Szabolcsot, aki akkor volt Los főkonzul Los Angelesben, amikor Simony Washingtonban volt. Simonyi talán ennek a munkakapcsolatnak a révén került közel az MDF-hez.

Josef (K.) 2010.01.22. 15:43:25

@radala:
"Ha az LMP bejut az MDF nem, az a szellem diadala lesz. Akkor nem fogok tudni mást mondani, mint hogy a magyar a világ legbölcsebb nemzete. De valljuk be ez egy csoda lenne, mert ez valóban egy új kor hajnala lenne"
no comment

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.22. 15:46:15

@radala: érdekes a NOL-linked!

(avagy - lehet más a sárdobálás?!)

"A „józan ész” állítólagos képviselői mára pőrén piachívő, kapitalista csúcsragadozókat dédelgető (ezért könnyen megvásárolható), a közgazdaságtant elitapológiává silányító fundamentalista kórussá koptak. A strabagok, kapolyik százmillióiból összefércelt Centrum lehet kedves néhány, a közbeszerzést megkerülni igyekvő nagybefektetőnek, de köszönő viszonyban sem lesz az emberi jogokat még mindig fontosnak érzők minimális elvárásaival. Senki sem hiheti, hogy Dávid Ibolya igazságügy-miniszteri tevékenysége, Herényi Károly frakcióvezetői munkássága a jogkiterjesztő, befogadó gondolkodás akárcsak minimumát garantálná. Talán még a jogállamiságét sem."

MERT nicsak, ki beszél itt:
"A szerző történész, a Lehet Más a Politika országos választmányának tagja"
Hoppárézimi - hát van itt MÉDIA jelenlét...

Josef (K.) 2010.01.22. 15:49:14

@1.szolo (B.A.):

A "józan ész" képviselői mellett pedig megjelentek a "szellem diadalának" képviselői is. Megy a harc közöttük.

radala 2010.01.22. 15:56:55

@1.szolo (B.A.): @radala: nol.hu/archivum/20091014-kadarozas

Itt egy sokkal sokkal jobb link.

Láttam, hogy LMP, gondoltam is, hogy nem kéne belinkelnem, a helyzet az az, hogy eredetileg a mandineren találtam belőle, egy a vitához illő részletet. Ott nem látszott, hogy ki is a szerző, csak hogy nol.hu. De úgy gondoltam illik az eredetit behivatkozni, addigra láttam az LMP-t láttam, hogy ez így nem is ér, de azért belinkeltem.
Természetesen nem azért lesz az LMP a szellem diadala, mert egy leheletnyivel is jobb, mint az mdf. Egyszerűen nagyon örülnék, ha az mr1-et, tv2-t, indexet, origot, inforadiot lenyomnák a blogok. Csak erről szól, hogy nem az instant junk híreket eszik kizárólag az emberek. Ez szerintem jelentős lépés lenne a demokrácia szempontjából.
Képzeljétek el, hogy a negyedik hatalmi ág megszűnik... (erről beszéltem)

ati27 2010.01.22. 16:21:32

Visszatérve az LMP-re. Szerintem az MDF-ben kialakuló "anomáliák" az LMP felé terelik azokat a szavazókat, akik nem 3 legnépszerűbb pártra szavaznak. Az pedig, hogy az LMP még nem jelent meg a médiában? Majd fog! Szerintem a kampány végére időzítik, mivel nem akarják ellőni korán a "puskaport" ergo ha jól veszem ki, pénzügyileg nincsenek eleresztve. Az MDF szerintem el fog tűnni a süllyesztőben, Bokross ide vagy oda.. Ezt az "egyensúlyozást" nem lehet a végtelenségig vinni. Kicsit az szdsz példájával analóg, csak annyi, hogy ők nem voltak kormányon. A jobbik nem kétséges, bekerül, mint fentebb irtam, ha a fidesz nem reagál az MSZP kampány-provokációára, megteszi a jobbik. Lassan velük kell versenyezniük, ez van..

discretio 2010.01.22. 17:13:39

Én úgy tudom , nálam idősebb politikafüggő családtagom elbeszéléseiből , hogy a német zöldek a parlamentbe kerülések előtt a kampányban azt mondták, hogy ha bekerülnek akkor 5 márka lesz a benzin, mert akkor jobban meggondolják a kisfogyasztók és a vállakozók, szállítmányozók, hogy mennyit utaztassák pl. az árut.
Hát nem lett öt márka a benzin, de Joska Fischer már nem jár tornacipőben....

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.22. 17:19:54

@discretio:
Hát erről beszélek, hogy lehet itt bármiket igérgetni (LMP, CM, STB:), ha AZT CSAK kormányon lehet(NE!) megcsinálni - legalább egy koalíciós alku eredményeként becsempészve a nagytesó programja mellé...

Ahogy a Fidesz áll, maximum a 2/3-hoz lesz szüksége partnerre - és annak meg NÉMI lehetősége ezért cserébe kérni - persze jóval kevesebb - ellentételezést.

Naszta · http://naszta.hu 2010.01.22. 17:21:01

Én azért fogok az MDF-re szavazni, mert az összes többi párt szociáldemokrata és/vagy paternalista.

Lehet, hogy hülye vagyok, de azt gondolom, hogy én magam ügyesebben tudnám befektetni a pénzemet, mint az állam (nyugdíj), az EÜ-re befizetett pénzemből pedig jobb szolgáltatást tudnék kialkudni egy cégtől ügyfélként, mint a TB. Nincs szükségem szocpolra, nem akarok kuncsorogni családi pótlékért, miközben a többszörösét fizetem be adó formájában, inkább be sem fizetném, úgyis jobban osztom be, mint az állam. Én szeretném eldönteni, hogy melyik egyháznak adok pénzt és én szeretném eldönteni, hogy ki az aki rászoruló, akit civil szervezeten keresztül támogatok (most is teszem).

Szeretném, ha a BKV nem hajléktalan szálló lenne, ahol az utas tisztaságára vonatkozó pont hasonló súllyal szerepelne, mint hogy jeggyel kell utazni.

Az energia árakat mindenkin bevasalnám (távfűtés, gáz stb.), mert amikor én lakást vetten, eszembe jutott, hogy azt ki is kell fűteni (vettem kisebbet, de téglát), jogosan várhatom el ezt a többi állampolgártól is.

Stb.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.22. 17:28:38

@Naszta: Tök mindegy miért,
amikor nem fogja tudni beváltani az igéreteit!
(lásd egyel előtted!)

Azt elfogadom, hogy AZÉRT szavazol (vagy bárki más) erre a "párt"-ra (vagy bármely párt jogállású IZÉre:), MERT szimpatikusak neked (bármiért:), ÉS EZÉRT támogatni szeretnéd őket az "adód 1%-ával"...
(helyett: az 1%-nyi szavazat fölött járó kv-i támogatással:))

A többi csak mese (habbal).

Naszta · http://naszta.hu 2010.01.22. 17:40:38

@1.szolo (B.A.): azért szavazok rá, mert mélyen hiszem, hogy az emberek jobban bánnak a pénzükkel, mint az állam. Az állam nem jó gazda. Minden más mellékes. (Így is rájuk szavazok és ha 80%-on lennének akkor is rájuk szavaznék.) Hánynom kell attól, hogy mindenki tülekedik a közös vályúhoz, de már 3 lépést nem tesz egy friss falatért. Az állam feladata a keretek szervezése, az egyén boldogulása az egyénen múlik. Még a szocializmusban is, csak álszentek vagytok kimondani...

Nem pártot támogatok és (bár közöd nincs hozzá) az adózott jövedelmemből támogatok egy arra érdemes szervezetet, amelynek egyébként semmi köze a politikához.

discretio 2010.01.22. 17:48:33

@Naszta: Figyusz, jártál már az Ormánságban ? Próbáld az ott élőknek elmagyrázni, hogy a boldogulásuk rajtuk múlik. Nagy sikered lenne.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.01.22. 17:54:16

Balt, mirrmurr, radala, Lenin bátyám, és többiek!
Láttátok a Hócipő legújabb számának címlapját?

malacnews.freeblog.hu/archives/2010/01/22/Egy_kep_es_ami_mogotte_van/

Szeretem a liberális toleranciát;-)

Naszta · http://naszta.hu 2010.01.22. 18:01:03

@discretio: ha nincs más lehetőségük, akkor szereznek munkát máshol, mobilizálódnak. Nyilván kezdeni kell azokkal valamit, akik segélyeken élnek.

De: miért kell ezért hajléktalan szállónak lenni a BKV-nak? Miért fizetem adó formájában más fűtésszámláját? Miért fizetek az egyházaknak ateista létemre? Miért én finanszírozom azt, ha valaki nem köt biztosítást és elviszi a háza tetejét a szél? Miért én fizetem ki a sok minimálbéres helyett a TB járulékot? Miért kell fizetnem rokkant és öregségi nyugdíjat egy halom embernek, aki nem lenne rászorult? Miért én fizetem meg többszörösen, hogy az állam nem jól gazdálkodik a pénzzel? Unom sorolni. Ez mind abból következik, hogy az állam paternalista és rosszul szervezet. Erre nem egy másik szociálisan érzékeny párt a megoldás, hanem rendet tenni a fejekben.

Nem fizetsz TB-t? Meggyógyítunk, ráterheljük a házadra. Nem kötöttél biztosítást a házadra? Így jártál. Stb.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.01.22. 18:01:33

A helyzet pillanatról-pillanatra változik.
Az SZDSZ halálcsókot ejtett a feljövőben lévő MDF homlokára, és az most szép lassan ronda királyfiból még randább békává fog változni, és ekkor jön el a neoliberalizmust bíráló humanista LMP ideje, és lecsapnak az elburjánozni látszó zöld szörnyre.

De óh, jajjj, honnan a retkes alfertályból lesz kellő számú kopogó cetli?????????????

Mi lenne, ha segítne gyűjteni a Fidesz? Nekik is megérné, hiszen jobb ma egy gyenge LMP a parlamentben, mint holnap egy erős MDF(+SZDSZ)

mirrmurrkandúr 2010.01.22. 18:06:19

@Naszta: Már volt egyszer egy hosszabb vitánk az öngondoskodásról.

Szerintem rettenetesen nincs igazad, és fájdalmas lenne a vergődésed, ha hirtelen munka nélkül maradnál... lenne visítás a paternalista állam után... (szerintem elég, ha ebbe belegondolsz, aki nem áll olyan jól, mint te -pedig nem a tökét vakarja, hanem keményen dolgozik- az szereti pölö, ha nem nyolc rongyért néz be a szájába egy fogorvos, vagy nem havi 170000 a gyógyszere (nekem annyi lenne, ha nem állná a TB a nagy részét, és ha néhány éve betegedtem volna meg akkor szar ügy lett volna, mert akkor még nem állta...).

Egyébként meg, ha te jobban be tudod osztani a pénzed, az remek dolog, ennek mindenki örül, de demokrácia van, és a többség nem olyan kis zseni, mint te...

Az állam meg mindig akkor rossz gazda, ha neolib kormány uralkodik(!)...

ati27 2010.01.22. 18:08:34

Tisztelt Török Gábor!

Olvastam az inforádión az 1+1=0. Találó :) Nasztával valamilyen szinten egyetértek.. Persze nem hiszem, hogy az MDF valósítaná meg azokat a dolgokat, amiről ír. De a "reformok" elkerülhetetlenek az egészségügyben a nyugdijrendszerben, magában a közigazgatásban is.. Aki mást állít, hazudik.. Higyjétek el van hová fejlődni.. Én svédországban vagyok lassan 3 éve.. Mesélhetnék...

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.22. 18:15:44

@Naszta: Nem felfortyanni kell, hanem megérteni.

Én egyáltalán nem hibáztatlak, ha a szavazatoddal segítesz egy pártot állami támogatáshoz.

Csak nem fogsz érte kapni semmit tőlük, amit vársz - legalábbis a most következő ciklusban.
Ennyi, de ezt illik tudomásul venni. :)

6.Lenin 2010.01.22. 18:31:34

Miket olvasok itt,az állam rosszul gazdálkodik,rosszul kezeli a lóvét.Az állam.
Hát meg kell szüntetni,mondom én.
Mintha valami rémlene,az állam el fog halni,nincs rá szükség,vagy valami ilyesmi.

Azannya,nem hittem volna.

6.Lenin 2010.01.22. 18:42:04

Az államban nem bízom,mert okos emberek írták,rosszul kezeli a lóvét.

1 meg azt szolja,a pártokkal meg ne foglalkozzam,mert tőlük nem várható semmi.

A szomszédban se,mert rábíztam a kutyám,oszt eladta,szomjas volt,a szomszéd, nem a fletoka(így hívtam)

TWÁ meg azt szokta volt írni,Isten nincs,ő is kiesett.

Na,akkor most mi a tosz a tennivaló?

Xenu?

Naszta · http://naszta.hu 2010.01.22. 18:44:41

@mirrmurrkandúr: az nem baj, hogy nem értünk egyet. Ezért jó ez a világ. :)

Könnyen lehet, hogy munka nélkül maradok, mikor hazamegyek Japánból. És bár 5 éve dolgozom (+1 most kint), munkanélküli segélyre nem vagyok jogosult (hiszen egy évig nem volt otthon jövedelmem). Úgyhogy nem csak más f@szával verem a csalánt.

Vajon akkor sem lenne pénze a fogorvosra a melósnak, ha nem vonná el az állam a jövedelmének a 70%-át? Japánban a legmagasabb az átlagéletkor a világon. Itt befizetsz havi 20.000 Ft-nyi jent és utána fizetik az egészségügyi költségeid 70%-át. Ja: a konditermekbe 90%-ot. Tehát az önrész 30%. Nem 300 Ft.

Álszent hozzáállás, hogy az egészségügy vagy bármi ingyenes, ha adózol. Én 300.000 Ft-ot hagytam ott a két lányom születéséért (a nőgyógyász alkalmanként 7000 Ft-ja mellé), miközben rendesen adózom. Nem érzem igazságosnak. Megértem őt is: 20 év praxis után 150 ezer se!? (Ennyit keresne alapból.) És mégis mit várhatok el az államtól a 70% adóért? Ha befizetek neki nettó 300 ezer után adót, akkor is 60 ezret fogok kapni, ha lebénulok. Hol érvényesül az, hogy én többet fizettem be? Milyen igazság ez? Milyen ország az, ahol a versenyszférában csak 1.000.000 ember dolgozik és tartja el a többit? Milyen pártok azok, akik meg merik tenni, hogy az ő kontójukra ígérgetnek, és adnak, miközben 70%-os adót fizetettnek?

Azt látom, hogy egy életen át lehúznak 70%-ra, majd fizethetek minden szolgáltatásért külön, nem hivatalosan, hogy tényleg jól működjön. Azt hazudjuk, hogy ingyenesek a dolgok, majd összességében többet fizetünk, mint egy fejlett európai, mert kifizetjük még egyszer zsebbe. Kéne egy kicsit mindenkinek itt élnie Japánban, hogy megtudjuk, hogy milyen egy olyan ország, ahol nincs borravaló. Azt hazudjuk, hogy egészséges a társadalom, hogy a gyógyír senkinek sem fog fájni, miközben 100 ezrekkel több embert tart el a szükségesnél a viszonylag kevés tisztességesen adózó. Az a baj, hogy egy szociális kormány soha nem fogja azt mondani a nem jogosult rokkant és öregségi nyugdíjasnak, hogy irány vissza a munkába! Márpedig a következő generációt a mai cseszi szét az irgalmatlan terheivel és hazugságaival.

Írja le a sok hülye troll, hogy nem vagyok magyar, mert gondolkodom a külföldön élésben! De tűnődjön el azon is, hogy miért tesz így a mérnökök és orvosok nem is kicsiny hányada! Tudjad, hogy most lehet még ígérgetni, de amikor nem lesz szakember otthon, mert aki teheti az eljön, akkor csúnya társadalmi borulás lesz a vége! Tudd, hogy az évfolyamomból a legjobbak vannak Londonban, Bécsben és Stockholmban, mert ők hiszik el, hogy itt is alkalmasak a munkára! Tudd, hogy amikor adót emelsz, akkor mindig rontod a verseny esélyeidet azokkal az országokkal szemben, ahol meg bírják ugyanezt a feladatot oldni 30% adóból is!

8kerlakos 2010.01.22. 18:46:22

arra, hogy létezik :-)), már az is bizonyíték, hogy nagy lendülettel kezdték támadni internetes fórumokon ...

leginkább hangulatkeltő és festő szavak széles arzenáljának bedobásával - az LMP programról való vitatkozásig vagy érdemi eszmefuttatásig azonban nagyon kevesen jutnak el ...

hogy ez így kinek lesz meggyőző? hááát ...

Naszta · http://naszta.hu 2010.01.22. 19:03:22

@1.szolo (B.A.): nem akarlak megbántani, de egy síkon pörögsz! :) Engem nem érdekel, hogy kap-e állami támogatást. Nem ezért szavazok egy pártra, sőt ezt a részét át sem gondolom.

Az, hogy nem az az ideológia a legnépszerűbb, amit én értékesnek tartok, megesik. Ezért demokrácia és nem diktatúra vagy imperializmus. De én azért nem szavazok senkire, hogy a választás estéjén győztesnek érezhessem magam, hogy jó helyre x-eltem. Ez nem totózó...

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.22. 19:13:00

@Naszta: "ezt a részét át sem gondolom."

Azért tettem hozzá, hogy ez IS meglegyen:))

Csak próbáltam megfejteni, hogy mi motivál, amikor olyan (...) párt olyan (...) programjára szavazol, amelyiknek minimális esélye lesz a teljesítés(é)re.

Ezután (jobb híjján:) már csak "magamból indultam ki", hogy egy ilyen helyzetben én bizony adnék a kedvencemnek egy (anyagi:) esélyt a "túlélésre", egy következő, szerencsésebb erőviszony beálltáig...
(Bocs!:)

unabomber 2010.01.22. 21:33:41

Uhh, kemény volt végigolvasni:)

Az mindenesetre látszik, hogy amíg az LMP az újbarnáknak zsidópárt, az mszp-s szadis trolloknak fideszpárt, addig jó úton jár.
A bejutása pedig logisztikai kérdés, ha sikerül 120-150 EVK-ban jelöltet állítani, bent lesz. Nehéz ügy metró- és autópálya-sápok, Csányi és Putyin pénze nélkül, de nem lehetetlen.

A Fidesz-Rosszabbik kétharmad pedig röhög a markába:)

újember · http://vasut.kTeam.hu 2010.01.22. 22:21:30

Számomra egyértelmű:
...SZDSZ: ott, ahova való
...MSZP: végtelenül leamortizálva
...Jobbik: már nem lehet megakadályozni, de komolyan beszélni kéne szimpatizánsaival.

...Az igazi csapás a demokráciára az lenne, ha EZ az MDF még egyszer 5% felé kerül. Egyáltalán nem veszélytelen.

LMP a parlamentbe való, Fidesz mellé!

Vadkeleti üdv

szobatars 2010.01.22. 22:55:22

@DjKaller: az idézeted a jelenre vonatkozik. Fodor Gábort szerették volna a megalakuláskor (abban az esetben, ha nem sikerülne a Kóka ellene fellépés a csalással megszerzett SZDSZ elnöki szék miatt). Több helyen is megjelent az alapításkori időkből ez a nyilatkozat (igaz, akkor még nem pártként, hanem politikai mozgalomként definiálta magát az LMP)

jardel 2010.01.23. 00:15:11

Szerintem ha lehet más a politika, akkor LMP nélkül is lehet, ha meg nem, akkor LMP-vel sem lesz az. Ha parlamenti erő lenne belőlük, akkor nő a tét, nő a pénz, ez meg hoz magával még sok mindent. Amitől kicsit más lehet a politika egyszer, az a pártoktól nem függő gazdasági, társadalmi stb. csoportok, érdekcsoportok megerősödése lehet. Az LMP amúgy meg ránézésre egy rakás lúzer pesti értelmiségi arc. Lehet, hogy szimpi, de politikailag tök lúzer.

steverubellreborn 2010.01.23. 02:49:26

@szobatars:

Szóval, lehet más a politika, de pont az LMP-től ez inkább vicc...

miért is?

steverubellreborn 2010.01.23. 02:50:34

@jardel:
te ennyi pénzből fel tudnél ennyit mutatni?
www.lehetmas.hu

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.23. 02:55:50

@steverubellreborn:
"Én egyébként jót nyihogtam sok useren ahogy ötpercenként beordíották a lehet más a politika című agymosott lózungjukat."

steverubellreborn 2010.01.23. 03:02:28

@Josef (K.):
Simonyit meg sem kérdezte az Madöf.

steverubellreborn 2010.01.23. 03:07:51

Naszta:
az öndicséret szünetében lenne időd a havi 28,500 forintos segélyből élőket öngondoskodása tanítani?

steverubellreborn 2010.01.23. 03:15:10

@radala:
Már a Reagani gazdaságpoltika kritikája és az utóbbi pár év gazdasági válság megcáfolta Bokros sok gazdasági elképzelését.De van olyan terület mint az oktatás, közigazgatás reformja amiben igaza van

steverubellreborn 2010.01.23. 03:22:39

@mefisto:
BKV-sztrájk és az MDF-SZDSZ násztánc alatt az LMP meg sem nyikkant.

ez nem igaz.

steverubellreborn 2010.01.23. 03:35:12

@szobatars:

Nem igazán mi a problémád a bloggal hiszen ez nem hivatalos álláspont továbbá egy párton belüli egy adott kérdésről eltérő egyéni álláspontok lehetségesek amelyek megjeleníthetőek kommunikálhatóak.
Volt annyi esze az LMP-nek,hogy Fodort nem engedte magához közel.

steverubellreborn 2010.01.23. 03:36:12

Nem igazán értem,hogy mi a problémád a bloggal hiszen ez nem hivatalos álláspont továbbá egy párton belüli egy adott kérdésről eltérő egyéni álláspontok lehetségesek amelyek megjeleníthetőek kommunikálhatóak.
Volt annyi esze az LMP-nek,hogy Fodort nem engedte magához közel.
Válasz erre

steverubellreborn 2010.01.23. 03:50:18

QA jobbik kb száz milliót költött médiakampányra (miből???) és minden egyes lépését jönnek a nácik óbégatással kísérték.
lsd szdsz plakát. miről is ebszélünk akkor?

steverubellreborn 2010.01.23. 03:50:35

QA jobbik kb száz milliót költött médiakampányra (miből???) és minden egyes lépését jönnek a nácik óbégatással kísérték.
lsd szdsz plakát. miről is ebszélünk akkor?

steverubellreborn 2010.01.23. 03:50:36

QA jobbik kb száz milliót költött médiakampányra (miből???) és minden egyes lépését jönnek a nácik óbégatással kísérték.
lsd szdsz plakát. miről is ebszélünk akkor?

steverubellreborn 2010.01.23. 03:51:14

QA jobbik kb száz milliót költött médiakampányra (miből???) és minden egyes lépését jönnek a nácik óbégatással kísérték.
lsd szdsz plakát. miről is ebszélünk akkor?

steverubellreborn 2010.01.23. 03:51:15

QA jobbik kb száz milliót költött médiakampányra (miből???) és minden egyes lépését jönnek a nácik óbégatással kísérték.
lsd szdsz plakát. miről is ebszélünk akkor?

steverubellreborn 2010.01.23. 03:55:32

QA jobbik kb száz milliót költött médiakampányra (miből???) és minden egyes lépését jönnek a nácik óbégatással kísérték.
lsd szdsz plakát. miről is ebszélünk akkor?

steverubellreborn 2010.01.23. 04:02:52

QA jobbik kb száz milliót költött médiakampányra (miből???) és minden egyes lépését jönnek a nácik óbégatással kísérték.
lsd szdsz plakát. miről is ebszélünk akkor?

steverubellreborn 2010.01.23. 04:05:44

@Nzoltan: QA jobbik kb száz milliót költött médiakampányra (miből???) és minden egyes lépését jönnek a nácik óbégatással kísérték.
lsd szdsz plakát. miről is beszélünk akkor?

steverubellreborn 2010.01.23. 04:16:28

@Nzoltan: QA jobbik kb száz milliót költött médiakampányra (miből???) és minden egyes lépését jönnek a nácik óbégatással kísérték.
lsd szdsz plakát. miről is beszélünk akkor?

steverubellreborn 2010.01.23. 04:38:04

ÉRáadásul ott a lehetőség, hogy a kommunikációjukat az interneten tolják. A jobbiknak vajon miért sikerül kihasználni az online közösségi teret? Lehet, hogy ott van, aki érti, hogyan működik 2010-ben a világ?"

Facebookon,iwiwen,Youtubeon is fent van az LMP nem ártna körülnézni..azt még az ellenfelek is elimerik,hogy az LMP kezeeli a legjobban a internetes politikai kommunikációt.

BrianBrian 2010.01.23. 08:02:41

@peacekeeper: LMP-nél könnyű megnézni, honnan jön a pénz, mert nem jön :-) :-(, nézd meg, miből harcolták meg az EP választást: www.lehetmas.hu/sajto/477

Nzoltan 2010.01.23. 08:47:55

@radala: Te hol élsz a holdon?
Az ideális világban az emberek várják a sültgalambot, közbrn uralják a tv távirányítót. Nyisd ki a szemed!

Tipikus LMP szavazó. Aztán meg csodálkozol, hogy nem úgy van az, ahogy ti gondoljátok.

DuciFun 2010.01.23. 09:55:09

Kedves Lmpsek és liberálisok.
Rossz hírem van nektek:
1.A liberalizmus, az amit ma látunk avilágban. A liberalizmus az amit az Szdsz képvisel. A szép eszmék mögött a cél a felforgatás, az értéknélküliség és azavarosban halászás.
Én elhiszem, hogy ti most leksen hisztek az Lmpben. Anno sokan hittek az Szdszben (meg a többi módszerváló pártban) és m ilett a vége? Csalódtak, mert az emberek felépítettek egy pártot, akik aztán az első percben összeálltak a főellenség komcsikkal.
Most ugyanaz folyik, mint 90ben. Veletek kisemeberekkel felépítenek pártokat (LMP, Jobbik)és amikor az országos, akkor szépen átveszik az irányítást, azok akik most is ott vannak a háttérben az Lmpél (Jobbikba folyamatosan szivárognak be) és éltetik tovább ugyanazt a politikai garnitúrát, amely 49 óta rátelepedett az országra, és élősködik rajtunk.

És ehez tizeket jóhiszemű tettrekész, núde naív embeerket használnak fel.

jardel 2010.01.23. 12:06:09

@steverubellreborn

Szerintem nem arról van szó, hogy az LMP-sek gonoszak lennének és az SZDSZ újraszületése (biztos van ilyen is persze), vagy nem lenne jó egy más politikai közeg, hang a mostani átlag mellett, helyett vagy, hogy ne lennének jó ügyeik. Én azt nem hiszem el, hogy ha az LMP is (esetleg) mgerősödik, akkor más utat fog bejárni, mint mondjuk az MDF vagy az SZDSZ. Amúgy a két nagy pártban is meglepően sok értelmes, konszolidált arc van és még viszonylag fontos politikusok is egyet tudnak érteni szakmai kérdésekben. Ez a politikában nyilvánosan mégsem jelenik meg. Ha a 2 nagy pártból kiválna pár ilyen politikus és létrehoznának egy kisebb formációt, akkor tét- és kompromisszummentesen ők is hangoztathatnák azokat a dolgokat, amit egyébként most is gondolnak - akár az LMP. Az ilyen erők viszont sohasem fognak kormányozni, de még a parlamentbe is alig jutnak be. Szóval szerintem a politika vagy egészében lesz más, vagy sehogy.

6.Lenin 2010.01.23. 13:03:54

@iii:

Akkor is lesz felmelegedés,ha közben az ember eltűnik a Földről.

Ez 1 természetes és periódikus folyamat.Volt/van/lesz, az ember nem tud beleavatkozni,ahogy a vulkanikus és lemez mozgások folyamatába se.
Maximum előre jelezni,ha szerencséje van.

Ebből üzletet,politikát azt igen.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.23. 16:43:01

@steverubellreborn: "több kreativitást! "

Annál mint, hogy kihagyom a TE szövegedből a "NEM" szót?

babem 2010.01.23. 18:40:33

Amikor valami égeti mások seggét, egyből ráhúznak valamit az őket égetőre.
Itt momentán azt, hogy szdsz-esekből áll az LMP.
Akkor én meg azt mondom hogy fokozzam a hangulatot, hogy zsidókból áll a jobbik!!!

Ki gondolta volna

babem 2010.01.23. 18:44:52

Ja egy dolgot kifelejtettem az előbbi kommentemből:

Mindkét állítás megalapozatlan, ezáltal hazugságnak tekintendő.

steverubellreborn 2010.01.23. 20:23:52

@DuciFun:
Van némi igazság abban amit mondasz, de ez bámelyik pártra igaz.Ha azonban a mezei tagság,azok akik viszik a hátukon a pártot észnél vannak, akkor olyan alapszabályt fogalmaznak meg,amely minimalizálja ennek a lehetőségét.Az LMP-nek megvan az az előnye,hogy tanulhat a többi párt hatalomért való elkurvulásából, és egy esélyt jelent,hogy a politika lehet más.

steverubellreborn 2010.01.23. 20:27:47

@1.szolo (B.A.):
Én arra gondoltam,hogy ha valamit kritizálsz akkor legalább minimális szinten nézzél utána az adott témának, légy képben az ellenféllel.
Tegnap éjjel a megvadult szerver ellenére pont ezeket a puffogásokat igyekeztem cáfolni.

steverubellreborn 2010.01.23. 20:30:51

@jardel:
a többiek hasonló elképzeléseket fogalmazat meg eltérő stílusban,a válaszom a te felvetésedre is igaz.

steverubellreborn 2010.01.23. 20:32:27

@steverubellreborn:

vagyis igaz. nekem személy szerint elegem van a bekeseredett ellendrukker itthoni panaszkultúrából.
Bízom az LMP-ben!

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.23. 20:37:26

@steverubellreborn:
Én meg csak arra próbáltam célozni, hogy BAGOLY mondja verébnek:
TE:
"jót nyihogtam sok useren ahogy ötpercenként beordíották a nem lehet más a politika című agymosott lózungjukat."
-szintén TE:
"te ennyi pénzből fel tudnél ennyit mutatni?
http://www.lehetmas.hu"

(gykv. "beordítottad" IDE az LMP központi linkjét;)
De hagyjuk, ennél többet nem ér a téma...

aum 2010.01.23. 22:37:58

Egy nagyon rendes, de nem túl tájékozott jobbikos ismerősöm SZDSZ utódpártisággal intézte el az LMP-t. Idősebb lévén emlékeztettem, hogy az SZDSZ vesszőfutása a 94-es koalával kezdődött, addig tekintélyes szavazói bázis hitt a liberális eszmékben. Nyílván egy urbánus multikulti emberke számára nagyon sok értéket hordoz az LMP és végre nem kell egy korrupt elkurvult politikus maffiára gondolni, ha ezen értéken parlamenti képviseletére teszi fel voksát. Másrészt számomra vállalhatatlan a Jobbik néhány állítása, de nagyra értékelem, hogy sok kérdésben előremutató javaslataik vannak. Azon például nem lepődök meg, hogy ökoszociális nemzetgazdaságiként határozzák meg programjukat, ami akár rímel is az LMP ökobaloldaliságára. Abban is bízom, hogy parlamenti pártként nagyobb felelőséggel fognak állást foglalni és a heccpárti nyomulásból visszavesznek.
Az LMP-vel márcsak azért is szimpatizálok, mert egyik aktivistájuk a legokosabb lány, akit valaha ismertem. Kritikaként: én is meglehetősen amatőr, szinte naív társaságnak látom őket, nehezen érthető az átlagember számára, hogy mit akarnak. Mint egy növésben levő szeleburdi kamasz, akire legyintenek a felnőttek, de azért legbelül szeretik.

peacekeeper 2010.01.24. 11:52:26

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=77):

Negatív.
Már miért volna jó a Fidesznek egy gyenge LMP az országgyűlésbe?

A Fidesznek egy gyönge (max. 4%-os) LMP és ugyanilyen "gyönge" (erős) MDF a legjobb, mindkettő az OGY-n kívül....
Meg is tesznek mindent ennek érdekében.......(és ebbe a mindenbe nagyon sok dolog belefér, amire az átlag pógár még csak nem is gondol....csak "beszopja")
Úgy manipulálják a köz véleményét, hogy a "köz" észre se veszi, hogy manipulálva van....:-(

Naszta · http://naszta.hu 2010.01.24. 15:43:52

@steverubellreborn: jó ma a segélyezési rendszer? Mennyi a kijutók aránya? Értem, hogy 28.500 Ft-on nincs mit beosztani. Egyet értek. Hányan lehetnek, akik tényleg ennyiből élnek? És aki nem csak ebből él: a mellette lévő fekete munkából. Miért adunk segélyt annak, aki feketén dolgozik, annak az adójából, aki meg fehéren?

Szemléletes példa: vasutas keres nettó 70-et (adózik 140-et), segélyezettünk a segély mellé szintén kap fekete munkából 70-et...

Nem fényezni akartam magam. Elnézést, ha így jött le. Felteszem másképp a kérdést: ismersz olyat, aki komoly műtét előtt nem ad paraszolvenciát? Van olyan állami szolgáltatásunk, tényleg jól működik?

Naszta · http://naszta.hu 2010.01.24. 15:46:44

@aum: Nem. Az LMP kizárólap az emberi jogokban liberális, gazdaságpolitikájában nem. Ergo: aki konzervatív vagy liberális gazdaságpolitikát szeretne, csak az MDF-re tud szavazni. Arra meg lassan nincs is kedvem. Gyeneseivel? B+

-lyla- 2010.01.24. 19:23:25

nade, Gábor!

megfed????????,

csibra 2010.01.24. 21:36:10

Az LMP-nek van egy lemoshatatlan és kitörölhetetlen folt a renoméján ami miatt egyetlen egy embernek sem szabadna választania, ez pedig Schiffer András. Schiffer András a Scientológia "egyháznak" dolgozott éveken át, márpedig bárki, aki közösséget vállal bármilyen formában ezzel a borzasztóan veszélyes és az emberek életét megnyomorító szervezettel nem való a közéletbe, és mint az LMP alapítója maga az LMP sem való oda. Amúgy nagyon szeretnék látni egy az eddigiektől eltérő és nem szélsőséges pártot akit lehet választani, de az LMP józan emberek számára nem lehet az.

2010.01.25. 09:36:42

@csibra: Schiffer András nem dolgozott a scientológia egyháznak, ez hazugság.

2010.01.25. 09:41:58

@aum: A Jobbik azóta lett ökoszociális, mióta kiderült, hogy komoly versenytárs az LMP. A Jobbiknak semmi köze az öko szóhoz, ez csak felvett ruha.

csibra 2010.01.26. 12:39:43

Igaz. Nem Schiffer dolgozott a sci egyháznak, hanem a cége, és már évek óta nem is. De ettől még védte a sci-t. Ugyan mindenkit megillet a jogi védelem, de az ügyvéd ettől még eldöntheti, hogy hajlandó-e valakit képviselni vagy sem. Mivel valamikor hajlandó volt (ok, a cége volt hajlandó) ezt nem tudja lemosni magáról. Utána lehet olvasni a neten, hogy mennyire könnyű megszabadulni a sci-s kötődéstől...

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.26. 13:39:37

@csibra: "Utána lehet olvasni a neten, hogy mennyire könnyű megszabadulni a sci-s kötődéstől..."

Annak is, hogy mennyire nehéz megszabadulni a drog(/alkohol/nikotin)függőségtől...
Oszt még egy ügyvéd se (ATTÓL:)) lett drogfüggő, aki drogügyben védett bárkit is.

((CC: Valódi változás kell IDE!))

Füsti 2010.01.31. 19:30:52

@Naszta: Ha az lmp emberi jogilag liberális, akkor remélhetőleg fel fog lépni az utobbi évtizedben a magyarokat ért hátrányos megkülömböztetéssel szemben, amit nap mint nap elsznvedünk a cigányokkal és a külföldről jött idegenekkel szemben, akik pozitívan vannak diszkriminálva velünk szemben.

Füsti 2010.01.31. 19:32:58

@iii:
Tévedsz iii:
A jobbik szakpolitikusáak számitó,Kárpáti Z. Zoltán láltal szerkesztett lapan a kárpátiában évek ota fontos téma, a környezetvédelem a bio dolgok és a hasonló, környezetvédelmi öko dolgok.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.03. 22:38:52

"... az LMP mindeddig nem tudta átütően megmutatni a magyar közönségnek, hogy politikája valójában miben más, továbbá a párt híján van karizmatikus, jó szónoki képességű vezetőknek is – derült ki a hétvégi ötödik kongresszusuk szűkre szabott nyilvános szakaszában. Mindezek után miben is reménykedhet egyáltalán az LMP? – erre keres választ a HVG csütörtöki számában olvasható írás."

Kenwyn 2010.02.10. 11:07:25

na, úgy tűnik csak beindul az LMP, s jönnek a jó ötletek:

Lehet Más a Party
kopogtató-cédula leadó farsangi mulatság :
lmpuszta.blog.hu/2010/02/10/lehet_mas_a_party_1?utm_source=twitterfeed
süti beállítások módosítása