Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
14:56

Őszintén szólva kicsit meglepett és bizonytalan vagyok. A Fidesz-KDNP közös siófoki frakcióüléséről olyan hírek özönlenek, amelyekre ezen politikai csoportosulással kapcsolatban hirtelen nem is tudom, hogy mikor volt utoljára példa. A KDNP megzsarolta a Fideszt, Kósa Lajos határozottan bírálta a kormány terveit, Pokorni Zoltán keményen ütközött Hoffmann Rózsával, és végül Lázár János – miközben bejelentette, hogy lemond a vitatott luxusautójáról, és a jövőben saját kocsiját fogja vezetni ("akár hibának is nevezhetném") – olyan önkritikus mondatot mondott a sajtótájékoztatóján, ami általában még egy fideszlight közszereplőtől is meglepne: a Fidesz ezekben az ügyekben csak azt kapja, amit korábban maga adott a szocialistáknak. Mi van itt, kérem?

(Fotó: Origo)

Természetesen nem az lep meg, hogy viták vannak a kormányoldalon: aki a Fidesz belső viszonyait nem csupán néhány baloldali lapból ismerte, korábban is tudhatta, hogy az a monolit, kétely- és ellentétmentes egység, amiről itt-ott olvasni lehetett, soha nem létezett. A jobboldal (mint általában minden politikai szervezet) akkor is tagolt, belülről megosztott volt, amikor egyszerűen csak nemet kellett mondani a balliberális kormányzásra – nem nagy újdonság, hogy ehhez képest a kormányzás csak tovább erősítette az amúgy is meglévő érdek- és értékellentéteket.

Az viszont valódi meglepetés, hogy ezekről a belső konfliktusokról most olyan dózisban jönnek a hírek, amelyekre korábban csak a szocialisták egy-egy szinte élőben közvetített „zárt” ülése kapcsán volt példa. A nyilvánosság ezúttal olyan dolgokat tudhatott meg, amelyeket a Fidesz régebben mindig elrejtett, gondosan ápolva az egységes, fegyelmezett politikai erő képét.

Tisztán logikai úton megítélésem szerint három válasz adható a mi történt most kérdésére.:

1. A legkézenfekvőbb verzió szerint mára olyan súlyossá váltak a belső konfliktusok, hogy lehetetlen ezeket a színfalak mögött tartani. A kormányoldalon megszűnt az a belső bizalmi háló, ami korábban megakadályozta a kiszivárogtatást, a sajtó célzatos tájékoztatását, s most már számítani kell arra, hogy – miként az MSZP-nél sokszor láttuk – az egyes erőcsoportok ezt az eszközt is igénybe veszik politikai céljaik elérése érdekében. Ebben a megközelítésben a viták tehát nem csupán valódiak, hanem többletjelentésük is van: komolyan veszélyeztetik a kétharmados többség egységét.

2. Elméletileg az sem elképzelhetetlen persze, hogy semmi érdemi változás nem történt, egyszerűen ez csak egy kivételes alkalom volt, amikor az újságírók valamilyen ok miatt ügyesebben tudták megdolgozni a képviselőket, és ezért a nyilvánosság a megszokottnál jobban beleláthatott a pártügyekbe. Jelentősen rontja ennek az érvnek az erejét, hogy az első fátylat éppen az a távirati iroda lebbentette fel, amely esetében ilyen véletlen "erősödés" nem tűnik túlzottan valószerűnek.

3. Az ördögi tervek rajongói ezen a nyomvonalon haladva könnyen eljuthatnak egy harmadik lehetőséghez is: nem az ellentétek növekedtek és nem is a sajtó volt élelmesebb, hanem egyszerűen a Fidesz érdekei diktálták azt, hogy kivételesen sebezhetőbbnek és önmarcangolóbbnak mutassa magát a kormányoldal. Hogy miért lenne erre szükség? Esetleg azért, mert egy friss felmérés már közel 800 ezer választó elvesztését mutatja a kormányzás első kilenc hónapjában (a teljes népességben tavaly májusban 42 százalékon állt, most 31-en van a Fidesz a Szondánál), és esetleg úgy ítélhetik meg a stratégák, hogy - a kiadáscsökkentő intézkedések bejelentésével súlyosbítva - további kockázatai lehetnek annak, ha a kormány magányosan áll neki az alkotmányozásnak. A vívódó, belülről megosztott Fidesz-KDNP képe ebben a megközelítésben akár csali is lehet, egy olyan horogra akasztva, amelyet bekapva az ellenzéki pártok érdemi munkának láthatják az alkotmányozást, és becsalogathatóvá válnak a parlamenti munkába.

x x x

A pártok támogatottságának alakulása négy kutatóintézet felméréseiben (a teljes népességen belül):

Fidesz Medián Szonda Tárki Századvég
2010.05. 50 42 45 45
2010.06. 50 41 46 na
2010.07. 49 37 39 46
2010.08. 47 35 na 46
2010.09. 46 38 39 47
2010.10. 44 39 44 47
2010.11. 44 37 49 45
2010.12. 44 33 43 43
2011.01. 45 34 38 na
2011.02.   31    

MSZP Medián Szonda Tárki Századvég
2010.05. 11 11 10 13
2010.06. 10 12 10 na
2010.07. 12 12 13 12
2010.08. 11 12 na 13
2010.09. 13 11 10 12
2010.10. 13 11 11 11
2010.11. 14 10 10 12
2010.12. 13 11 11 12
2011.01. 12 11 10 na
2011.02.   12    

Jobbik Medián Szonda Tárki Századvég
2010.05. 9 9 9 8
2010.06. 8 7 7 na
2010.07. 9 9 7 8
2010.08. 9 8 na 7
2010.09. 7 6 5 8
2010.10. 8 6 7 9
2010.11. 7 4 6 8
2010.12. 7 6 6 7
2011.01. 7 6 6 na
2011.02.   7    

LMP Medián Szonda Tárki Századvég
2010.05. 4 5 5 6
2010.06. 3 4 4 na
2010.07. 4 3 4 6
2010.08. 5 3 na 6
2010.09. 4 3 4 5
2010.10. 4 2 4 4
2010.11. 4 2 4 4
2010.12. 3 3 4 4
2011.01. 3 4 4 na
2011.02.   4    

 

(NB: Nem választási időszakban a teljes népességre vonatkozó mutatónak van igazán értelme, a táborok részvételi hajlandósága alapján változó "biztos szavazós" adatsor - elemzői szempontból - most kevésbé lényeges. Ilyenkor sokkal informatívabb, hogy az egyes pártok az összes választó hány százalékának potenciális szavazatára támaszkodhatnak, hiszen kampányidőszakon kívül a feltételezett viselkedésnél - elmenne-e szavazni - sokkal nagyobb jelentőségű a pártok közötti választás. A biztos szavazókra vonatkozó adatok majd akkor lesznek izgalmasak, ha a szavazók valódi választási szituációba kerülnek, olyankor a kampány hatását is lemérhetjük ezen a mutatón.)

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr872654027

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az igazságos közteherviselés és a Fidesz 2011.02.12. 15:52:52

   Képzelt Alapító Atyáink, az igazságos közteherviselés és a Fidesz     Amikor 1789-ben George Washingtont beiktatták hivatalába, az Egyesült Államok agrárország volt, mely önellátásra és a nyersanyagok exportálására rende...

Trackback: Az LMP-t alkotmányozásba csábítja a Fidesz? 2011.02.11. 22:54:55

Az ökopolitikai párt vezető testülete szombaton megvitatja, visszatérjen-e a Fidesz által erőltetett alkotmányozási folyamatba.Az LMP véleménye, hogy nincs szükség új alkotmányra, bár a húsz év tanúságait érdemes levonni néhány alkotmánymódosítással. K...

Trackback: Termékenységi cenzus 2011.02.11. 22:21:18

Időről időre fölbukkan a neten a cenzusos választójog igénye. Tréfás kedvű és kevésbé frappáns cybervagányok hol a vagyoni (illetve mostanában az adózási) választójog-arányítást, hol a műveltségi cenzus bevezetését vetik föl. Míg az elsőről elég könnye...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Keltafan 2011.02.12. 23:56:06

@a-kis-herceg: hát pedig a szocialisták 4 éven keresztül azt tanították, hogy 4 évenként van választás, aztán kuss a nevünk...

Én nem tudom, hogy mennyire idegesek, de vegyük azt, hogy igazad van. Abból viszont akkor elég könnyedén eljuthatunk arra a következtetésre, hogy demokratikusabb felfogásuk van, mint az előző kormánynak.

Vélelmezem, hogy nem erre akartál kilyukadni. Ha mégis, akkor elnézést a türelmetlenségért ;-)

a-kis-herceg 2011.02.12. 23:57:23

@6.Lenin: ez a legrosszabb, legszemetebb fajta

a nemzeti-keresztény-kommunista a fid eszes. a FEUDÁLIS hűbérurak.

most Márai előkerül, szerintem is újra aktuális. 20 év után...

"Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a "jobboldaliság" címkéjével ismert különös valamit, a tudatot, hogy ő, mint "keresztény magyar ember" előjogokkal élhet a világban, egyszerűen azért, mert "keresztény magyar úriember", joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem "keresztény magyar" vagy "úriember", tartani a markát, s a keresztény magyar markába baksist kérni az államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidó birtokot, potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a jobboldaliság minden értelme. S ez a fajta nem tanul. Aki elmúlt 30 éves, és ebben a szellemben, légkörben nevelkedett, reménytelen. Talán megalkuszik fogvicsorgatva, s mert önző és gyáva: bizonyára hajlong majd az új rend előtt, de szíve mélyén visszasírja a "jobboldali, keresztény, nemzeti" világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni, és aladárkodni a nagyvállalatokban képzettség és hozzáértés nélkül.

Ez a fajta soha nem változik meg, de amíg ezeknek szavuk van vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet"

a-kis-herceg 2011.02.13. 00:05:44

@Keltafan:

a fid eszesek annyiban vannak más helyzetben, mint a korábbiak, hogy az OGY csökkentés miatt vitya a kettős játékot vezette be (pm+ogy)

ez nagyon más helyzet. otthon várják a pízt. és nem pízt visznek hanem mexorítást. akkor cikiben vannak.

lásd a "menőbb" helyeket, ahol a saját kiskirályság műxik azzal nincs gond. azaz adót lehet kivetni pluszban: XI., XIV. ker... mennek a sarcok...

de ez nagyon-nagyon kevés helyen megy. a hitel sem jáccik már. marad a csodavárás és a pénzeső várás... hát ha nem lesz, akkor a TESTÜLETÜK (fides!!!) szemébe nézni nehéz lesz. jönnek a könnyek-rívás-sírás... és azok meg a választók szemébe... hát nem igazán van kire mutogatni. (azoknál) az önkormányzatoknál ugyanis nagyon kevés helyen volt 2006 óta nemfides. (és PONT csak ott volt váltás, ahol gazdagabb és menőbb volt...) tehát gond van.

ebbe a vonulatba illeszkedik a lézerjani "nagy" egyéni áldozata, az ódi S8-cal... hogy azt a pár év nélkülözést amíg a kánaán tényleg eljön kibírják a fiuk...

6.Lenin 2011.02.13. 00:13:11

@a-kis-herceg:

Nekem nem kell feltétlen elolvasnom Márait, vagy megnézni a macskajaj-t, volt "szerencsém" megismerni a valós életet közelről/belülről, vagyis az embereket, de nem általánosítok (csak itt, néha, de...).

Természetesen vannak olyan közös tulajdonságok, amik alapján esetleg lehetne, de téves lehet egyes emberek esetében.

Na mindegy, megyek hunyni, hasznosabb.

Jó éjt!
Mindenkinek.

porfelhő 2011.02.13. 00:14:00

Jesszusom! már "elfelejtettem" és most jut eszembe újra @a-kis-herceg kommentjéről, hogy könnyeket igért az Orbán Viktor az országértékelőjében. " Félek", hogy hétfőn megin igéri, nem hiszem el! már igy is sokat sirok! mi jöhet még. Ja. Igen. a megszoritás!
:)

porfelhő 2011.02.13. 00:17:06

"oppá" akartam irni "megint" vagy újra mindegy!:)

porfelhő 2011.02.13. 00:23:08

Hm. az "egyszem kedveltem" újra- és újra elrohan mikor meglátja, hogy irok a posztra. ma sem volt ez másként. ja. ill. már tegnap .szormorú vagyok.

nemzetijóccakát.!

a-kis-herceg 2011.02.13. 00:30:03

@porfelhő: nem kell félned...

a POLGÁROKba most egyelőre - megint nem rúgnak. (mnyp)

"A polgárok vagyonuk egy részét átengedik az államnak, hogy a másikat nyugodtan élvezhessék." Montesquieu

a szegényeket, az elesetteket és a védtelenek fogja csak érni a forgács...

HA nem vagy:
- nyugger
- tanuló
- beteg
- rokinyugger
- munkanélküli
- közalkalmazott
- devizaadós
- és a rezsi (gáz, villany stb) nem teszi ki a kereseted harmadát
AKKOR most nem kell izgulnod.

"Mindig rúgj bele a földön fekvőbe." (Jeaniene Frost)

a-kis-herceg 2011.02.13. 00:36:24

@porfelhő:

+ akkor sincs gond ha van felélhető vagyonod
- és a vidékiek, falusiak is izgulhatnak... ha nincs kiskertjük. ahol megterem a villanykörte...

a-kis-herceg 2011.02.13. 00:39:26

még áthozok egy kis Márait...

"Arról, hogy semmitől nem kell félni

Ha jó ügyet védesz, mitől is félhetsz? Mi is történhetik veled? Letepernek, megrágalmaznak, kirabolnak, meggyaláznak? Vádakkal fordulnak ellened, hamisan ítélnek? Mindez nem változtat azon, hogy az ügy, melyet védtél, jó volt, s ezért jó volt az is, amit csináltál, mikor a jó ügy védelmére szegődtél. Ilyenkor ne törődj senkivel és semmivel, csak az ügy igazával, melyet meg kell védened. Végül is tehetetlenek az igazsággal szemben. Letiporhatnak, de meg nem győzhetnek, vádolhatnak, de meg nem hazudtolhatnak, elvehetik életed, de nem vehetik el igazságod. Csak akkor nem vagy magányos az életben, ha jó ügyet védesz. Nincs fizetség és jutalom az ilyen perben. De nincs alku sem. Ezért soha ne félj kimondani azt, amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.13. 01:32:37

@aszekelyek: a Jani egy faszkalap. Ez nem (kormány)kritika, szóval nem kell bíbelődnöd a válasszal. :)

ssi 2011.02.13. 02:45:24

egy kis kiegészítés 2011.02.12. 22:48:45

2010.09.05.
hattagú testület alakult az új alkotmány koncepciójának kidolgozására + egy alkotmány-előkészítő bizottság felállításáról döntöttek. A kormányfő szerint 2011 tavaszán el kell fogadni

2010.10.17.
neten is hozzá lehet szólni az alkotmányhoz

2010.10.26.
LMP és MSZP kivonult az alkotmány-előkészítő bizottságból

2010.10.24.
Elkészült Schmitt Pál saját alkotmány-javaslata

2010.11.16.
Jobbik is kivonult az alkotmány-előkészítő bizottságból

2010. dec.
Salamon-bizottság 16 oldalas alkotmánykoncepciója elkészült

2011.01.03. O.V. "választók akaratából mi alkotmányozó nemzetgyűlés és rendszeralapító parlament is vagyunk" parlament március 15-én alkotmányozó nemzetgyűléssé alakul át, április 25-ig csak az új alkotmánnyal fognak foglalkozni. április 25-én, húsvét hétfőn fogadják el, és 2012. január 1-jén fog hatályba lépni

2011.02.04.
Szájer: Nemzeti Konzultációs Testület - kérdőív a választóknak

2011.02.05.
Jobbik: nem kell a kérdőív, népszavazás kell

2011.02.9-11.
- KDNP sértődöttség, Salamon-bizottság anyagát "félre teszik"
- bizottság létrehozása az alkotmány szövegezésére
- AB hatáskörét nem nyirbálják tovább, csak szűkítik azok körét, akik beadványt nyújthatnak be !!!

2011.02.11.
- KE fogadta a pártelnököket
- MSZP - 3 kemény feltétellel vesz részt
- Jobbik elmegy, de a végén nem-mel szavaz
- Kövér: "kormányoknak nem szokás és nem illendő alkotmányozni.. képviselőcsoportok tegyenek javaslatokat"
- siófoki sajtótájékoztató: nem lesz alkotmányozó nemzetgyűlés, Salamon-bizottság anyaga csak vitaanyag, 03.15.ig várják a képviselők koncepcióit, 04.18-án fogadná el az ogy

2011.02.12.
LMP: csak kemény feltételekkel hajlandó alkotmányozni

lüke 2011.02.13. 07:48:25

@aszekelyek:
30 ezer, felére van szükség és a negyede jól képzett, az meg elmegy
havi 8o ezer a kezdö fizetés, minimál bér

lüke 2011.02.13. 07:55:29

@6.Lenin:
Márai az alapmüveltség része, kivándorlása után egy izolált világban élt- még nyelvileg is-,így nem lehet idehozni,
ahol nem is tanították,s csak az elmúlt húsz évben ismerték meg,pont halála után
süketek párbeszéde

lüke 2011.02.13. 07:59:13

@Hepci:
muszáj ,hogy ijesztö legyen a papagáj

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.13. 08:02:42

@lüke: Nem értem, mi köze Márainak a házasulókhoz.

Olvasható, de még épphogy.
Belőlem kiszívja az életerőt.
Depihegy és önsajnálat.

Pont megtiltanám 60 év alatt az olvasását.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.13. 08:06:39

Hoppá.
Az M1-en éppen egy komplett műsort nyomnak arról,
hogy mennyit - adakoznánk -
az államadósság
szó
hallatára.

felmérés, sacc, diagramm, pszihonéni,...

Hát, baszki, ezt a téglajegyet is komolyan gondolták.

Tiszta ötvenes évek.

lüke 2011.02.13. 08:07:40

@lüke:
bár Richelieau és Julien Sorel estén emlegettem
Sorel a gall kakas, aki csak nyafog, férfi létére

lüke 2011.02.13. 08:08:33

@simonmondja.:
semmi
meg se értik, tömény keserüség

lüke 2011.02.13. 08:09:31

@simonmondja.:
az utolsó naplója, a többi ált. müveltségi zongizás

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.13. 08:11:23

Szerintem már mérik a

tudományos
csalás
szavait
kormányköltségen.

Izaura - 50 millió

vörösiszap - 500 millió

államadósság - 800 millió

Orbán életmentő műtéte - 900 millió

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.13. 08:20:31

@lüke:
A naplója, az.
Nem vagyok mazohista.
Egy estét rászántam a naplóra, de energiavámpír több dobást nem kap tőlem.
Kurva sok a restanciám máshol.

nyünyüge 2011.02.13. 08:36:49

@a-kis-herceg:

off
Pontosan mit jelent az "aladárkodás"?

nyünyüge 2011.02.13. 08:38:25

@a-kis-herceg:

off
Pontosan mit jelent az "aladárkodás"?

nyünyüge 2011.02.13. 08:54:21

@a-kis-herceg:

off
Pontosan mit jelent az "aladárkodás"?

nyünyüge 2011.02.13. 08:55:21

(a válasz elég egyszer is, kedves blogmotor:)!

jjulie 2011.02.13. 09:36:15

@nyünyüge:

úgy tűnik, egyszeri válasz sincs

viszont javaslom az "olivérkedni" megfejtését is a tegnapi villapárbaj után

porfelhő 2011.02.13. 09:40:20

Gazdagági csomag. Bajban a Fidesz?

Homály fedi egyelőre a Fidesz gazdasági csomagjának a részleteit, pedig a piac már kíváncsian várja, mekkora lesz az elvonás mértéke.

Matolcsyék tervéről csak annyit tudni, hogy feltehetően érinti majd a nyugdíjkiadásokat, a munkanélküli járadékokat, a tömegközlekedési támogatásokat, valamint a gyógyszerkasszát.
Az intézkedések miatt tehát széles rétegek járhatnak rosszabbul, kérdés, hogy a Fidesz népszerűsége kibírja-e."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=394026#null

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.13. 09:49:16

@jjulie:
Na, végre valaki, aki rajta van a szeren.

A tesók fülkeforradalma erősebb, mint valaha.

A fehérek akár ki is mehetnek.

Megmondták, hogy előrehozott döntő, amikor a strici győz kétharmaddal.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.13. 10:00:43

@jjulie: Az olivérkedni, az valami olyan, mint a gyurcsánykodni.

porfelhő 2011.02.13. 10:11:03

@a-kis-herceg:

hm. "mindig rúgj bele a földön fekvőbe".

magyon találó. minden szinten.

nyünyüge 2011.02.13. 10:16:58

@a-kis-herceg:
A lízingcég lézerblokkolóval együtt adta az autót? Nem valószínű. Akkor az üzemeltető a lízingcég tudta nélkül szerelte föl?
Nem láttam még lízingszerződést, de.... A biztosítási szerződésről nem beszélve.

álomszép 2011.02.13. 10:20:53

@porfelhő:

Még nem is írtál szinte semmit, már is "rúgdosnak". gondolom észrevetted. hm.

lüke 2011.02.13. 10:22:10

állatira izgulok
mi lesz most Marokkóban, EAK-ban, Libiában , Algériában,
s Tunéziában
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=394034&referer_id=friss
addig is
hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6z%C3%B6ny

armanda* 2011.02.13. 10:26:46

@porfelhő:

"ne add fel" ! rúgdosson, ha ez jó neki! majd megbánja. tudod....
:)

nyünyüge 2011.02.13. 10:28:21

A fél ország pácban:

Az állam teljesen levette a kezét a leginkább rászorultakról

nol.hu/belfold/az_allam_teljesen_levette_a_kezet_a_leginkabb_raszorultakrol

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.13. 10:33:03

@lüke:
Nem tudom, Neked mondhatom-e, de a Közöny főhőse nyilvánvalóan Alekosz.

armanda* 2011.02.13. 10:34:52

Gazdasági tervekről is beszélni fog Orbán Viktor!

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődik a parlament tavaszi ülésszaka.
Orbán Viktor a Fidesz frakcióvezetőjének tájékoztatása szerint beszél majd a kormány elé kerülő gazdasági javaslatcsomagról is.

A korábbi nyilatkozatok szerint februárban készül el azoknak a szerkezeti átalakításoknak, strukturális reformoknak a terve, amelyek 600-800 milliárd forint megtakarítást hoznak majd a költségvetésnek.

A nemzetgazdasági miniszter által javasolt idei, 250 milliárd forintos stabilitási tartalékról már döntött a kormány.
Az összeg nagyobb részét a minisztériumi költségvetésekből zárolja a kabinet, de 16 milliárd forintos egyenlegjavulást szeretne elérni a munkaerő-piaci alapnál és 10 milliárd forinttal csökkenti a fogyasztói árkiegészítéseket."

www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=362933

hm. jó lenne ha már végre mondana valami konkrétumot is.
elég volt már a "parasztvakitásból":)

armanda* 2011.02.13. 10:38:57

@porfelhő:

Neked nincs még eleged....?! még most sem....! ettől Te sokkal több vagy. hidd el. végre.!
:)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.13. 10:45:13

@lüke: A Közönyt még tényleg nem olvastam.
Eltaláltad.

Pasztorella 2011.02.13. 10:46:26

@armanda*:
Na. ja. A "szemfényvesztésből" is elég volt már. minden szinten. Mit képzel már a többségi kormány, meddig várjon a nép, no meg a "birkák". Mikor mondja már ki, hogy jön a megszoritás. !

Pasztorella 2011.02.13. 10:49:12

@porfelhő:

"Te meg hol voltál!" mindig korán reggel szoktál irni!?

porfelhő 2011.02.13. 10:52:19

@Pasztorella:

"Megmozgattam egy kicsit a szálakat"!

Pasztorella 2011.02.13. 10:55:20

@porfelhő:
"mi van?lemaradtam".

Politizáltál már korán reggel? vagy mi?!

porfelhő 2011.02.13. 10:58:57

@Pasztorella:

"dolgoztam."

Jaj! de buta vagy. hisz tudod, hogy van - még - munkahelyem. ott dolgoztam.
:)

porfelhő 2011.02.13. 11:09:23

Szijjártó a színpadon. Orbán menti a menthetőt! "

www.stop.hu/articles/article.php?id=823743

ssi 2011.02.13. 11:10:42

@armanda*: @Pasztorella: @porfelhő:

2011. 02. 14. O.V. beszéd a parlamentben ...téma tippek
szerintetek?

1. 250mrd tartalékképzés
- önálló döntésnek bemutatva, de sokak szerint külső nyomásra
- közvetlenül főleg költségvetési intézményeket érint, közvetetten tágabb hatású
2. először új alkotmány kell, enélkül a reformokat se lehet
- de! hogyan zajlik majd az alkotmányozás, lesz-e nemzetközi visszhangja, ha csak a Jobbik vesz részt benne, de a végén ők is nem-mel szavaznak? bevállalják-e a népszavazást, s a gyerekszám már itt is számítana?
3. reformok csak egy részének bejelentése, esetleg a többi jelzése
- a többit majd folyamatosan
- megint hatásaik, következményeik, költségeik stb. nélkül????
- 6 hónapos társadalmi konzultáció meghirdetése
- terv: szeptemberi elfogadás
- ország épp megújul(?), s majd egy adott dátumtól már megújulva élünk tovább?
- mi a reform? a nagy változás? milyen szempontból? szép szavakba csomagolt valami? követhető több éves program?

porfelhő 2011.02.13. 11:27:55

@jjulie:

www.sport24.hu/kulfoldi-foci/215030/a-gijon-elvett-egy-pontot-a-barcelonatol.html

www.mno.hu/portal/765493

Látod!? "elfelejtettem', hogy meccs lesz. most nem szúrkoltam. bocsánat.

Semmi probléma, akkor is ők az álomcsapat, Messi a világ legjobbja.
:)

hoplita 2011.02.13. 11:38:03

Erre van retkes ávós, dögivel....
A cigányfertőzött területeken meg élje túl a paraszt, ahogy tudja.:(((

"...A szellem erősebb, mint az anyag, a lélek erősebb, mint a test, és a leghatalmasabb erő a világon a hazaszeretet..."

kuruc.info/r/6/74233/

Dicsőség a hősöknek...!

porfelhő 2011.02.13. 11:40:33

Bámulatos: Odavannak a forintért külföldön."

Mint ismert, az előző héten esésnek indult a forint és gyengülését csak pénteken tudta némiképp korrigálni. A befektetőket az a pénteki bejelentés nyugtathatta meg, miszerint nem csúszik a kormány reformprogramja."

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/bamulatos_odavannak_a_forintert_kulfoldon.14533

hm. hatalmas a várakozás. a siker is az lesz? a bejelentés után?

hm. "odavannak a forintért". hm. én meg másért......:)))))))))

ssi 2011.02.13. 11:49:18

az alábbi vélemény meglepett ... sajnálnám, ha ez lenne, s ennek is kellene maradnia

"Akitlosz · honunk.blog.hu/ 2011.02.12. 18:35:26
...

Olyan ellenzéki párt amelyik a kormányt támogatja nem lehet sikeres a rendszerből fakadóan.

Ugyanis ha a kormány sikeres lesz akkor annak termését a kormánypárt fogja learatni és nem az ellenzéki párt.

Ha pedig nem lesz sikeres a kormány, akkor le fogják váltani, de biztosan nem egy olyan ellenzéki pártra, amelyik a sikertelen kormányt kívülről támogatta, hanem olyanra, amelyik a legmarkánsabb ellenzéke volt a kormánynak.

Ezért ha egy ellenzéki párt sikeres akar lenni, akkor elleneznie kell, és akkor kormánybukás esetén hatalomra kerülhet, ez egy ilyen rendszer.
... "

ssi 2011.02.13. 11:51:17

@porfelhő: :-)))

" hm. "odavannak a forintért". hm. én meg másért......:))))))))) "

hoplita 2011.02.13. 11:55:06

@manyike:
Ne viccölj mán....
Az elmúlt 3 évben pár barbadosi villa-telek ára összejött már a forinttal történt ügyletekből...
Azok, akik ezeket a bótokat "realizálták", na azok ténleg odavannak a forintér'......
Vagy te nem ezek közé tartozol....?:)))

ssi 2011.02.13. 11:56:49

"A szocialista párt frakciója ma vitatja meg azt az alkotmánykoncepciót, amelyet a Mesterházy Attila pártelnök által felkért szakértők készítettek. Várhatóan döntenek arról is, hogy a szöveget benyújtják-e az Országgyűlésnek.

Az MSZP korábban kinyilvánította, hogy nem vesz részt az új alaptörvény parlamenti vitájában, alkotmánykoncepciójuk sorsáról azonban még nem határoztak a szocialisták.

A döntést azért is figyelem övezi, mert Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő, az új alkotmány előkészítésével kapcsolatos nemzeti konzultáció, valamint a kormánypárti javaslatot szövegező bizottság vezetője csütörtökön úgy nyilatkozott: eltérnének a házszabálytól azért, hogy a parlamenti pártok alkotmánytervezetét egymással párhuzamosan lehessen tárgyalni az Országgyűlésben. Szólt arról is, szeretnék, ha minél több frakció előállna saját koncepciójával.

A szocialistáké már január végén elkészült"

atv.hu/belfold/20110213_a_part_alkotmanykoncepciojarol_vitazik_ma_az_mszp_frakcio

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.13. 11:58:52

@manyike: Szájer az életét adná azért, hogy az ellenzéki pártok is benyújt(has)sák. :)

hoplita 2011.02.13. 12:02:16

@Hepci:
Szerintem meg nem....
Csak max nem leszel nagyágyú, nemzetmentő, vezénylő tábornok, pufigyuszi-féle határbontó....és a sor folytatható.
Maradsz aki voltál, leszel, aki vagy...:)

www.youtube.com/watch?v=TTpiNSpQY9Q

ssi 2011.02.13. 12:08:32

@Hepci:
- kormány helyett az ogy alkotmányoz - ezt értem, MSZP benyújtja a tervezetét, de nem vesz részt az alkotmányozásban - én, a laikus itt elakadtam
- "oximoron" - igen népszerű, kelendő portéka ez nálunk :-(

@hoplita: a Ft nekem nem hozott ekkora hozamot, így másért vagyok én is oda :-)

porfelhő 2011.02.13. 12:10:34

@manyike:

hm. a munkáért, vagyok oda, imádok dolgozni. ennyi.:))))))))))
elhiszed??)

hoplita 2011.02.13. 12:13:09

@manyike:
Hja, kérem....
A "pijac" megmért....és könnyűnek találtattál....
Meg még vagy 9 millió 990 ezren....:))))

porfelhő 2011.02.13. 12:19:46

@manyike:
hm. most látom ott fentebb mennyi kérdés egy csokorban.
Majd az Orbán Viktor, vagy a Szijjártó válaszol neked, de az is lehet hogy a Lázár J. biztosan megfelelő választ ad neked.

gondolom majd holnap, vagy a jövőben.
:)

Diocles 2011.02.13. 12:20:38

off

Hallom a híreket, h az LMP-ben az SZDSZ-es vonal győzött, gyakorlatilag kész tény, h nem vesznek részt az alkotmányozásban.
Persze ezt megpántlikázzák egy "ha a Fidesz elfogadja minden feltételünket, és még... akkor esetleg..." - ajánlattal, de ez aligha változtat a lényegen.

Ez persze hosszabb távra kiható döntés, ez beleillik a folyamatba, h a legfőbb Fidesz-ellenes erőként kívánják magukat pozícionálni, csakhogy ebben az esetben hamarosan fel kell, h vetődjék az MSZP-hez való viszonyulás kérdése.

ssi 2011.02.13. 12:22:10

@porfelhő: ismerős érzés, és olyan jó :-))

@hoplita: más kategóriába is lehet méreckedni? - talán jobbak lennének az eredmények :-)
na, el is megyek vezetni (háztartást)

ssi 2011.02.13. 12:23:37

@Diocles: bocsi, de a Fidesz-ben a 9 hónap alapján milyen vonal érvényesül?

hoplita 2011.02.13. 12:25:25

Bocs az offolásért.....de most nosztalgiázok, hátha van kedve másnak is..:)
Mindent a fiatalság illúziójáért...:))

www.youtube.com/watch?v=f58VyYMV238&feature=related

jjulie 2011.02.13. 12:28:44

@hoplita:

budapest megmentése az orosz megszállástól az erőviszonyok ismeretében hiábavaló vállalkozás volt, kb olyan, mintha a görgei világosnál nekiküldi a katonákat az oroszoknak

görgeit mivel nem csinált halottotthegyeket, áruló bélyeget kapott

a te hőseid rommá lövették a várost, felrobbantották az összes dunahidat, majd ezrével lemészároltatták magukat

a semmiért

kin segített ez a "höstett"? a városon? a halott katonák árván maradt gyerekein? az özvegyen maradt feleségeken? a harcok polgári áldozatain? kin-mit segített ez a csata?

sorold

és mielőtt hazaszeretről beszélsz, előbb keress rá a guglival

megöletni magad a semmiért nem hazaszeretet, hanem ostobaság és kibaszás sokmindenkivel, a hozzátartozóiddal mindenképp

forgasd inkább a fándlit

Diocles 2011.02.13. 12:33:22

@manyike:

ez ügyben fordulj a Fidesz szóvivőjéhez, én nem kívánom ellátni senki védelmét, pláne, h a hozzászólásom nem is erről szólt, bocsi.

porfelhő 2011.02.13. 12:35:40

@manyike:
ugye,ugye.:) ezek szerint sikerület megérteni.

porfelhő 2011.02.13. 12:40:13

aha. a "szin- meg a vonal. az van. mindig.

hoplita 2011.02.13. 12:42:52

@jjulie:
Kibaszott okos vagy utólag...
Vígasztaljon a tudat, sokan vagytok...

Nem is próbálom magyarázni......
Te nem az én fajtám vagy....csak egy korcs....egy tányérnyaló kutya.
Nekem ott rokonom esett el.....és nagyon büszke vagyok rá.
Örökké él az emléke....a tied meg elenyészik, mint a júniusi reggeli köd...

www.youtube.com/watch?v=f58VyYMV238&feature=related

www.youtube.com/watch?v=_IK9xwWNtQ4&feature=related

Tegnap este ilyenekkel múlattam az időm...élőben.
Te mivel?
Ne mondd...gondolom.:)))

porfelhő 2011.02.13. 12:47:19

Tizenkét kérdésre várják a választ.

A többi között arról kérdezik az embereket, hogy az alkotmány az állampolgári jogok mellett rögzítse-e a kötelezettségeket is. Szerepel a kérdések között az állam eladósodottságára vonatkozó is, de arra is választ várnak, hogy járjon- e szavazati jog a kiskorú gyermekek után, illetve hogy engedjék-e a gyermeknevelés költségeinek megadóztatását. A testület arra is választ vár, hogy az új alkotmány kifejezze-e a határon túl élő magyarsággal való nemzeti összetartozás értékét. A felmérés költségeit a kormány viseli."

www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=362957

hm. a Szili meg a Szájer! nemzeti egységben.! ez jó.
Fantasztikus, Szili független országgyülési képviselő.!

jjulie 2011.02.13. 12:52:38

@Diocles:

a fideszundor kiváltódásának elégséges feltétele önmagában a fidesz léte, és nem szükséges feltétele az mszp szimpátia

csodálatod egyedfejlődést produkálnál, ha egyszer képes lennél ilyen összetett feltételrendszer átlátására, de készülj fel nagyon, mert fájni fog, ha leesik a tantusz

2011.02.13. 12:55:04

Folyik már vér??:D

hoplita 2011.02.13. 13:04:55

@Hepci:

Most nézegetem az oldalad...
A gasztronómia a gyengém......a magam szintjén.:))

porfelhő 2011.02.13. 13:20:32

@jjulie:
ne add fel! "irjál nekik jókat, annak aki megérdemli"!
:)

jjulie 2011.02.13. 13:20:49

@hoplita:

az én apám csak 75%-os hadirokkant lett ott, mert a nyilasok odavezényelték, újra bevonultatva a semmiért

amikor 43-44 telén leszerelték a 18 hónapos frontszolgálata után, ő már akkor tudta, hogy az oroszok ide fognak érni, mert nem csak azért volt a feje a nyakán, hogy le le essen a nyakkendője, és 23 évesen elkezdte elmulatni a szülei spórolt pénzét, mondván az oroszok oda fognak érni és vége a világnak, a pénz nem fog érni semmit, a legjobb amit tehetnek vele, az hogy végigmulatják rajta a báli szezont

persze a nagyanyám úgy ahogy megakadályozta az éleslátásból adódó tervet, mi meg játszhattunk a nővéremmel a megmentett papír és fémpénzekkel a hatvanas években

aki pedig 44 tél elején nem tudta a budapesti ostrom katonai kimenetelét, az bolond volt

halottak meggyászolása egy dolog, átgondolatlan primitív idiótaságot keríteni hozzá pedig egy másik

az "utólag okosnak lenni"-t ezügyben a fándlival az egyik kezedben, sörrel a másikban, a kamudiplomáddal az egyik hónod alatt a lúzer életeddel a másik alatt a felfordított malterosládán állva elmondhatod a falu szélén, akár még sikert is arathatsz a hallgatoságodnál

jól kibaszol a kölykeiddel és ezeket a faszságokat is megtanítod a nekik, nemcsak a gyurcsánytakaroggy-ot?

szegények, apát nem választhatnak, ilyen jutott nekik

lüke 2011.02.13. 13:21:31

@Letícia:
honfi vagy a Blöróé?

jjulie 2011.02.13. 13:28:08

@Hepci:

jól emlékszem, te vagy az akinek volt egy barátja aki ismert valakit, aki majdnem olyan bátor volt, hogy leszólitsa a váci eszter?

hogy áll a kettős spirálod, volt pénzcsinálás meg utána nagy dugás?

porfelhő 2011.02.13. 13:33:04

@jjulie:
Te egy "csidálatos" ember vagy/lehetsz. komolyan.

porfelhő 2011.02.13. 13:34:36

@jjulie:
Bocsánat "csodálatos" akartam irni. igen. az vagy.

hoplita 2011.02.13. 13:54:58

@jjulie:
Ezeket a dolgokat nem veled fogom megvitatni.....hiányzok hozzá az "elégséges alap"....
Sok minden más mellett.

Még egyszer és egyben utoljára.
Nincs diplomám, sem kamu, sem igazi. Sosem vágytam rá annyira, hogy szerezzek egyet is...
A magam választotta műfajban jó vagyok és nekem nem derogál a kétkezi, fizikai munka...sőt.
Ugyanakkor egyszer már azt hiszem felhívtam a figyelmed arra, hogy bár egy aranypofa vagyok, aki nem szokott szíre-szóra ugrani, de nem is nyel le mindent....főleg a te fajtádtól.
Tehát még egyszer, utoljára...

Vagy ne szólj hozzám, vagy válogasd meg a szavaidat te korcs, mert bár nem vagyok a web2 ördöge, de az ípédet és azzal téged is be tudlak azonosítani....vagy van olyan lekötelezettem, aki grátisz megcsinálja.
És én az a fajta gyerek vagyok, akit nem szerencsés sértegetni....mert ha arról van szó nincsenek skrupulusaim szétbaszni az fejed és egyéb testrészeid....mégmeg saját kezűleg, mert az élvezetes munkát nem szívesen bízom másra.
Ha azt hiszed, hogy üres locsogás, akkor csak csináld, te szarfaszú paréj....

juditka* 2011.02.13. 15:16:48

Mesterházy: az Mszp. nem lesz disz Orbán "alkotmányozó bocskaiján".

Az MSZP vasárnap frakcióülésen vitatja meg a párt alkotmánykoncepcióját, és várhatóan dönt arról, hogy azt benyújtják-e az Országgyűlésnek. Mesterházy Attila a bejegyzésében azt írta: az MSZP a tervezetet a legszélesebb közvélemény elé tárja megvitatásra."

atv.hu/cikk/20110213_mesterhazy_az_mszp_nem_lesz_disz_orban_alkotmanyozo_bocskaijan

juditka* 2011.02.13. 15:24:54

Micsoda stilus?! hogy lehet ilyen kommentet irni, igy a "bűnözők" szoktak fenyegetőzni!

2011.02.13. 18:56:31

Úha, itten nem semmi az, ami folyik...És még az eksön között ott a szerelemi szál is...ez de szép!:D

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.13. 22:49:21

@hoplita: hihi, esetleg megerendezhetjük parallel az Ökörpöröly-Hepci összecsapást is. :)

hoplita 2011.02.14. 09:31:12

@juditka*:
Szegénykém....nagyon elborzadtál...?:))))
Friss reggel, 5 háesz után ilyet látni....tudom, megrendítő lehet.
Légy erős...Én egy rohadt bűnöüző vagyok.
És most ezen kamingót után kérek egy müsorvezetői széket a hírtévében.
Ami csintalanbukfencnek jár, az járhatna nekem is.:)

@Hepci:
Neked meg Ökörpöröly van a begyedben...?
Mindenkinek megvan a maga keresztje.....meg trollja:))))

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.14. 16:38:13

@manyike:

Ez a politikai rendszer jellegéből fakad.

Amíg ilyen a rendszer, addig így van és így lesz.

Ahhoz, hogy máshogy legyen kicsit másmilyen berendezkedés kellene.

Olyan, amelyik összefogást, együttműködést generál a politikai szereplők között, ha tetszik nekik, ha nem és nem.
süti beállítások módosítása