Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
00:40

Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez maradt.

ovcikk.jpg

 (Fotó: Facebook)

Most különösen nem azokhoz szólok, akik mindent és mindennek az ellenkezőjét szeretnek vagy gyűlölnek, ha az egy bizonyos politikusról szól. Jobb, ha nem olvassák azok, akiknek szent meggyőződésük, hogy Orbán Viktor istenkirálycsászár, de azok sem, akik szerint a magyar nép legnagyobb ellensége. Csak felidegesítik magukat, annyit pedig nem ér az egész. Azoknak írok, akiknek - hozzám hasonlóan - gondot okoz annak eldöntése, hogy mi is történik ebben az országban, akiknek nincsenek mindenre kész válaszaik, s még az is előfordul velük, hogy jót és rosszat is gondolnak ugyanarról a politikai szereplőről. Velük szeretném megosztani, hogy mire jutottam.

Két fő állításom lesz. Az egyik úgy szól, hogy Orbán Viktor baromi jó politikus. A másik pedig úgy, hogy a mai baloldaliak soha nem fogják megverni. Kifejtem.

Orbán Viktorról rengeteg mindent gondolok – ahogy, feltételezem, még jó sokan ebben az országban. A blogon is eleget írtam már róla, több részben próbáltam megérteni politikai gondolkodását, viselkedését, időnként számba vettem a lehetőségeit, lehetséges politikai jövőjét. Mindeközben igyekeztem függetleníteni magamat attól, amit választóként érzek vele kapcsolatban, attól, hogy mi tetszik vagy mi nem habitusában, politikájában. Mindez persze reménytelen vállalkozás: ha valamivel nagyon nem értettem egyet, mint például a cinikus politikai kommunikáció, akkor az bizony átütött az elemzésen. Általában azonban működött az elemzői fék: egy-egy elsietett értelmezést hamar korrigálta a józan ész, hiszen a „van” mindig sokkal jobban izgatott, mint a „legyen”. Azzal viszont tényleg nem kalkuláltam, hogy Orbán Viktor felülírja a politikai tudást – pontosabban azt, amit én tudtam a politikáról. Pedig ezt tette.

Elmesélek valamit. Nem szoktam háttérbeszélgetésekről nyilvánosan beszélni: nem csupán illetlenség, de önsorsrontás is. Ez azonban 12 éve, nagyon régen volt, ráadásul elsősorban rólam és az akkori tudásomról szól. 2002-ben történt, a parlamenti választások után. Navracsics Tibor politológusokat hívott össze a Fidesz székházában, azzal a céllal, hogy a választási vereség után Orbán Viktorral beszélgessünk. Nem voltunk sokan, emlékeim szerint talán öten-hatan. A többiek persze simogatták a volt kormányfőt, akivel életemben először akkor találkozhattam személyesen. Mellettem ült, és láthatóan nem volt nagyon lelkes, amikor már sokadszorra hallotta, hogy bizony ilyen négy év után neki kellett volna nyernie. Én voltam a társaságban messze a legfiatalabb, hittem a szakmai tudásomban, és nagyon rossz véleményem volt erről a szervilis hozzáállásról. Meggyőződésem volt, hogy a jó politikus értékeli az egyenes beszédet, így aztán amikor hozzám került a szó, kifejtettem, amit akkor gondoltam. Elmondtam, hogy szerintem ő a Fidesz legnagyobb értéke és egyben legnagyobb tehertétele, versenyhátránya. Rengetegen kötődnek hozzá, tisztelik és rajonganak érte, ugyanakkor személye elképesztően megosztó, s ha a Fidesz négy év múlva választást szeretne nyerni, találnia kell valaki mást, aki az ellentáborból is hozhat szavazatokat, és aki így többséget teremthet. Ekkora táborral második mindig lehet, de nyerni feltehetően nem tud – mondtam magabiztosan.

Négy év múlva beigazolva láttam mindezt. Nem egyedül: Schmidt Mária ekkor már arról beszélt, hogy „Jones nem tér vissza”, és az újabb vesztes választás után a Fideszben is elindult a felelősségkeresés. Aztán jött Őszöd, a szerencsétlen gyurcsányi reformpolitika, a válság – és a végén a kétharmad. Majd az újabb kétharmad.

A politikai logika alapján Orbán Viktornak már régen bukott politikusnak kellene lennie. Talán 1994 papíron még túlélhető volt, de 2002 és különösen 2006 nem. S 2010 után is voltak olyan időszakok, amikor nem hittem volna, hogy ebből újra siker, újra kétharmad lesz.

Két általános válasz létezik erre. Az egyik az ellenfélről szól, a másik a módszerről. Az elsőben van némi igazság. Ha nem nyer 2004-ben Gyurcsány, ha nincs Őszöd, ha Gyurcsány lemond 2006 őszén, ha előrehozott választások vannak stb., bizonyára más a történet. De, ugye, nem kell elmondani a közhelyet arról, hogy a politika minek a művészete?

A másikkal komoly vitám van. Azt mondják, hogy Orbán politikai szerencséje a módszerében rejlik: abban, ahogy előbb a pártjában számolt le az ellenfeleivel, épített parancsuralmi rendszert, majd ugyanezt megcsinálta az országban is. Magyarul: Orbán azért uralkodhat, mert mindenhol diktatúrát épít. Ezt a vitát persze nem lehet megnyerni, mert akik ebben hisznek, azokat nem zavarja, hogy szabadon sugárzó tévékben és rádiókban kiáltanak diktatúrát, szabad választásokon indulnak a diktatúrát legyőzni szándékozó pártjaik. Orbán Viktor tényleg szereti a hatalmat. Különösen használni. Sok mindent meg is tesz azért, hogy megszerezze és megtartsa. Szinte mindent, amit demokratikus körülmények között még lehet. Nem szereti a gesztusokat, az önmérsékletet, a nagyvonalúságot. Ahogy maga is mondta: megöli az ellenfelet, ha van rá lehetősége. De aki szerint azért van hatalmon, mert adminisztratív eszközökkel teszi legyőzhetetlenné magát, az nem ért meg semmit a titkából. Mert igazán nincs is titka: egyszerűen csak ő érti itthon a legjobban és ő játssza a legtudatosabban, legprofibban ezt a játékot.

Gondolhatunk bármit a céljairól és az eszközeiről, Orbán Viktor vitathatatlanul a rendszerváltás utáni magyar politika legjelentősebb politikusa. Lehet, hogy soha nem lesz szobra, mert a céljait és az eszközeit finoman szólva sem övezi konszenzus. Ugyanakkor vitathatatlan, hogy az elmúlt huszonnégy évben ő volt az egyetlen szereplő, aki – ismétlem: demokratikus körülmények között - képes volt tartósan megmaradni és valódi hatalmat építeni. Az egyetlen, akinek a politikai pályája nem csupán tervekről szól, de azokat megvalósító gépezetet is teremtett. A kivétel, aki felülírta azt, amit tudtunk, pontosabban tudni véltünk a politika "normál" működéséről.

Ugyanakkor Orbán Viktor egyszer meg fog bukni. Meg, hiszen nincs és miniszterelnöksége idején nem is lesz diktatúra. A népszerűség egyszer elfogy, a hibákból valamikor következmények lesznek, a hangulat változik, az idő kitelik - s akkor már nem véd meg (sőt) semmilyen mai helyzetre kitalált választási szabály, de még a gondosan ápolt média háttér sem, ahogy mást sem tette korábban. Lehet, hogy ezt már nem várja meg, és valamikor maga távozik, de előbb-utóbb vége lesz. Mégis, abban ma már biztos vagyok, amit mondjuk 2012-ben még nem mertem volna kimondani: akiket ma rajta kívül a pályán látunk, azok nem fogják soha megverni. Mai politikai ellenfelei nem fogják tudni kihasználni a politikai inga mozgását. Nem tudják, mert amíg Orbán Viktor az ellenfél, s amíg a baloldal nem érti meg, hogy miről szól az Orbán-jelenség és mire lenne szükség vele szemben, addig a mai táborán kívül csak süket fülekre találnak. A Fideszt a baloldal talán akár meg is verhetné, ha nem Orbán vezetné és nem róla, rendszeréről szólna a küzdelem, de a mostani konstellációban vele szemben egyszerűen nem tudnak felállni a padlóról.

Változás csak akkor lesz, ha valakik valamikor megértik, hogy nem magukat, hanem a választók többségét kell meggyőzniük igazukról. Ha ezt megértik és persze meg is tudják tenni. Ma ilyen szereplő csak egy van a pályán: Orbán Viktor. A holnap egy másik világ. Vagy nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr566732753

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megcsalt újbudaiak 2014.10.08. 01:59:16

Én azt állítom, hogy ha a régi „elitre” szavazol, akkor mindenképp egy csapodár társat választasz. Megint. Szuper dolog, hogy Molnár Kopaszigát Gyulát leváltotta a népakarat, de a helyzet azt, hogy Hoffmann Tamás 4 éve alatt semmit nem csökkent a korru...

Trackback: A párt vagy a város? 2014.10.07. 11:36:49

Újbudát könnyen abban a helyzetben érheti a reggel október 13-án, hogy van egy polgármestere, amelyik nem tudja kormányozni a kerületét, mert nem birtokolja a képviselői mandátumok többségét a frakciója. Ez a helyzet csődközelbe vitte Esztergomot, így ...

Trackback: Más minőségek - Mi a jó politika? 2014.09.27. 17:49:49

A minap Török Gábor látleletet adott a magyar politika állapotáról. Ez tömören annyi, hogy a politikai logika rendben működik, de a társadalom nem telepít mellé más logikákat, ezért kizárólagossá válik. Ez így van, nálunk is volt szó ugyanerről itt, és...

Trackback: Ki a felelős a szexista tankönyvért? 2014.09.26. 15:49:07

(Segítség balliberális értelmiségieknek)Aki nem tudná, mostanában botrányt kavart egy hatodikos általános iskolai tankönyv, amely szerint "a lányok állítólag könnyebben tanulnak meg olvasni, mint a fiúk többsége, de matematikában inkább a fiúk ügyesebb...

Trackback: Mindenki lehet kőműves 2014.09.26. 08:39:03

Gondolhatunk bármit a céljairól és az eszközeiről, Orbán Viktor vitathatatlanul a rendszerváltás utáni magyar politika legjelentősebb politikusa.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.10.20. 21:15:41

@Kata Pokrivcsák: nem nagyon értem, mit is akarsz írni, bocsi... 3 mondatban kellene összefoglalni, mi a pálya.

Megteszed? :) Köszi! :)

Khal Drogo 2014.10.20. 21:16:59

Az USA ügyvivő világosan beszélt ma este :

Rogánnak is visszaszólt

Az ügyvivő kérdésre válaszolva elmondta, akár családtagok is érintettek, a törvény alapján őket is ki lehet tiltani, mert a pénzt például gyerek taníttatására is költhetik, ami a pénzmosás bizonyos formájának is minősülhet, de nem kommentálta azt, hogy családtagokat is kitiltottak-e. A kitiltás szólhat akár örökre is. Egyik érintett sem tiltakozott vagy tett fel további kérdéseket, hogy mi következhet ezután, tehát valószínűleg végleges lesz. A családtagokra és esetleg az amerikai vagyontárgyakra is kiterjeszthető szankciókról már a hétvégén jelent meg sajtóinformáció:

2014.10.18 12:26 A kitiltás mellett vagyonzár is várhat a magyarokra

Ez nem vicc, nincs értelme viccelni, médiasztorit csinálni belőle, reagált Goodfriend Rogán Antalnak arra a vasárnapi felvetésére, hogy ha nincsenek konkrétumok, akkor ez akár vicc is lehetne az USA részéről. "Ez nem április elseje." Szerinte ha pár kormánytisztviselő értesíti a kormányt, akkor tudni fogják, hogy ez nem vicc - írta az Index.

Világos és kemény üzenet a romló tendenciára

Arra az újságírói kérdésre, hogy miért pont most robbant ki az ügy, és eddig miért nem szánta el magát hasonlóra az USA, Goodfriend azt válaszolta az Index szerint, szerinte már régóta beszélnek a korrupciós helyzet romlásáról, a különböző jelentésekben ez világosan benne van. 15 év óta azonban egy lefelé tartó trend mutatkozik Magyarországon. Szerinte teljesen más a helyzet olyan országokban, ahol eleve alacsony az átláthatóság és a demokrácia szintje, és nem mozdul el, vagy esetleg növekszik, tehát legalább jó a trend. De Magyarország magasról indult, az amerikaiakkal közös értéket vallott, ebben pedig előtte járt a szomszédainak. Azonban egy lefelé menő trend indult meg, és a helyzet egyre súlyosabb.

Ha ez a trend folytatódik, elérhet egy olyan szintet, ahol az USA számára már nem lehet Magyarországgal együttműködni, mint szövetségessel. Amerika segíteni akart, hogy ez a trend megálljon és ne jussunk el idáig, mondja Goodfriend.

---

Vegyék komolyan a civileket

Goodfriend szerint a mostani kitiltás kapcsán a magyar kormány is ismeri, hogy milyen korrupció-gyanús ügyletek történtek az utóbbi időben, csak komolyan kellene venni a civileket és egyéb bejelentéseket. A 444.hu tudósítása szerint ismét példaként említette a trafikpályázatokat, ahol számos észrevétel máig kivizsgálatlan maradt.

Ha a magyar kormány a saját állampolgárainak bejelentéseit nem veszi komolyan, akkor miért vár információkat az Egyesült Államoktól? - tette fel a kérdést az ügyvivő.

Az itt az igazi kérdés, hogy milyen értékek mentén milyen társadalom épül itt? - kérdezett vissza a több bizonyítékot követelő magyar politikusoktól.

---

Lesz baj.

2014.10.20. 21:27:08

Szanyi kapitány ötletelt? :)

www.hir24.hu/belfold/2014/10/20/szanyi-top-10-e-a-kitiltottakrol/

Gój motorosok után egy újabb "eksön"? Vagy mi van? Ennyire bátor?

graycivil 2014.10.20. 21:44:08

"Az elemzőnek szerintem nem az a dolga, hogy politikai harcot folytasson, egészen addig, amíg adottak a szabad versengés, a szabad részvétel és a szabad nyilvánosság feltételei"
"De ezzel még nem lépték túl a demokratikus határokat."
"Nem elegáns, nekem sem tetszik, de benne van a játékban."
"Nálunk van egy ember, aki elképesztő energiával és tudatossággal rengeteg politikai munkát végzett annak érdekében, hogy ezeket az ellenakaratokat először a saját oldalán, majd a politika egészében minimálisra csökkentse. "
"A kormányfő amúgy nemcsak jó hatalomtechnikus, hanem víziója is van."
"De a demokrácia lényege az, hogy a pártok minél több választót állítsanak maguk mögé."
"A rendszer kiépítésére a Fidesz a demokratikus keretek között volt képes, ami azt jelenti, hogy egy potens ellenzék mellett könnyen bukhatott is volna 2014-ben."
"De az erőpolitika, a gesztusok hiánya beleillik az orbáni politika jellemzői közé. Lehet, hogy olykor irracionálisak, néha ellenszenvesek, ám nem meglepőek. Az ellenzék működése azonban érthetetlen, néhány lépésük elképesztő ostobaság"

www.168ora.hu/itthon/torok-gabor-aszofo-orban-viktor-ellenzek-130964.html

"Riporter: Nem játék, ha bekopogtatnak gazdasági szereplőkhöz és megszerzik tőlük a tulajdonrészüket, vagy ha nem engedelmeskednek, rájuk szabadul az adóhatóság.
TG: De az ugye világos, hogy nem Matolcsy vagy Varga megy el a cégekért?"

Köszönjük Gábor, hogy megmutattad, hogy azért még nem vagyunk az 1933-as Németországban, kár parázni. Szerinted, ha már teljesen odaérünk, lesz lehetőséged szólni még nekünk?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.10.20. 22:27:35

@Khal Drogo:
Khmmm, minő érdekesség, ennek a Gudfrend-faszinak csak lefordította valaki a kifinomult R. Tóni vicceskedését (hahahahaha).
Hogy mik vannak...

korábban ulrike 2014.10.20. 23:37:14

@Letícia: Plutot emlegetted, s ha már Pluto, akkor ne hagyjuk ki Oriont sem, gondoltam.
A Orion egy űrhajó volt (NSZK sorozat), s commander McLane' volt a parancsnoka. Persze gyereklányok, mint te, ilyeneket nem tudhatnak, mert ez régen volt. 'Mint ferde torta..' Ez utóbbinak semmi köze Orionhoz, visszaváltottam Plutohoz, ki az egészet szoborta. '...és megint retorta.' Remélem, most már érted.

korábban ulrike 2014.10.20. 23:44:44

@Hepci: Reakcióból ismerszik az ember.
- Orbán most nem szól;
- Lézer tán életében először komolyan beszél és nem is mellé;
- Szíjjártó visszafelé táncol;
- A Zelnök úr a Sándorból hirtelen Obamát idézetekkel tűzdeli beszédét;
- Deutch hülyéket ír;
- Rogán hülyéket beszél;
- Szőke Ciklonyt a szavak csábos vivőjét távol tartják a mikrofonoktól.

korábban ulrike 2014.10.20. 23:51:43

@Hepci: Kihagytam a felsorolásból
- 6. Lenint a nagy kommentátor sürgősen ki akar lépni a NATO-ból, és elkezdte szidolozni régi szamovárját. Titokban azt is reméli, láthatja még Tolbuhin marsalt a mi utcánkban lovagolni.

Kata Pokrivcsák 2014.10.21. 02:40:03

@Letícia: Az ügy Orbán ügyes spindoktorai által el fog ülni, aki meg dörzsöli a kezét, hogy Amerika beolvas Orbánéknak, az meg hoppon fog maradni.

hoplita 2014.10.21. 06:36:10

@6.Lenin:
A retkes kurva, bárcabitorló büdösanyád vót a szarzsák, te kibaszott kis nyuggergeci.

2014.10.21. 06:48:51

@korábban ulrike: ja, igen! :) Így már minden világos.

Ezekről nem olvastam...:)

@Kata Pokrivcsák: orbánnak nem ügyes spindoktorai vannak, hanem gátlástalan gengszterei...és az, hogy Amerika marad hoppon ebből a történetből, hát, nem lehet könnyű neked!

2014.10.21. 06:52:30

@korábban ulrike: :D

@hoplita: mi van veled? Hisz csak dicsért, mit dicsér, felmagasztalt, mennyire demokrata vagy a többi álszent nem demokrata mellett!

hoplita 2014.10.21. 07:05:54

@korábban ulrike:
Valóban részletesen és kimerítően elmagyarázom neki sűrűn.
Eccer maj'csak felfogja...a reményhal úszik utoljára.:)

hoplita 2014.10.21. 07:10:56

@Letícia:
A zapja faszát ennek a büdös kriptaszökevény gecinek.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.10.21. 10:14:30

@nyünyüge:
TG mond pár mondatot abban az interjúban (168 Óra), ami túlmegy ennek a posztnak a tartalmán, meg túlmegy a szokásos politológusi alapállásán is, inkább az aktuális hatalom által jóllakatott óvodásra emlékeztet. Kár.
A linkelt vincentes poszt szerzője, Jótündér pedig gyakorló elmebeteg és személye remekül példázza azokat a balf*szkalapokat, akiknek a puszta léte is indokolhat sokaknak bármilyen birka kiállást OV mellett, vagy legalább nem ellene.

szoja122 2014.10.21. 11:15:51

@nyünyüge: Egyetértek.

Azonban sokkal többet vártam volna tőle. Ha nem mondanak konkrétumokat, bizonyítékokkal együtt, addig a Fidesz hatékonyan tudja idehaza nyomni a rágalmazás süket dumáját. Bizonyítékok nyilvánosságra hozatala nélkül a Fidesz rövidtávon hatalmas előnyökre tehet szert, mert híveit és a nyugatellenes erőket egy újabb szabadságharcra tudja mozgósítani.

szoja122 2014.10.21. 11:20:44

@Khal Drogo: "Ha a magyar kormány a saját állampolgárainak bejelentéseit nem veszi komolyan, akkor miért vár információkat az Egyesült Államoktól? - tette fel a kérdést az ügyvivő."
Igaza van, azonban ez nem érvényes a magyar viszonyokra. Csak ismételni tudom magamat, amit @nyünyüge-nek írtam.

Ne legyen igazam!

Khal Drogo 2014.10.21. 11:54:47

@szoja122: Továbbra is tartom, Vida Ildikót meneszteni fogják.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.10.21. 12:19:06

@Khal Drogo:
Az elég baj lesz, mert már vagy 15 éve az a tendencia, hogy a leváltottat/lemondottat/kiszekáltat egy sokkal rosszabb minőségű egyed követi a székben. :)

6.Lenin 2014.10.21. 13:01:03

@korábban ulrike:

Hát ez hihetetlen már nekem.
(mivel néha írtál normális dolgokat is, nem hitte volna, hogy most téged is lelköcsögözni vagyok kénytelen)

Már többx leírtam, hogy miért választottam ezt a nicket, és semmi közöm a pacákhoz, sem az ideáihoz.

Bármikor is visszasírnám a komcsi rendszert, vagy a komcsikat az csak olyan idiótáknak a rögeszméje, mint hoplita (bocs, nem idióta hanem 1 sima szarzsák)és most már te is.

Én nem imádok senkit, sem amerikait, sem oroszt, sem Orbánt, senkit, de...ha már az embert érdekli ami körülötte zajlik, csak tud különbséget tenni bizonyos dolgokban.

(amennyiben a hazai ellenzéket nézem, meg a jelenleg regnálókat, és a utóbbi évek "eredményeit", nem kell különösebb szellemi teljesítmény- még nekem sem- hogy észrevegyem a két tábor közti különbséget, teljesítményben.

Te imádod az amikat, nyugatot, más meg másokat, és valójában 1formák vagytok, csak te azt hiszed különb vagy tőlük, de pont ezt gondolják ők is. secko jedno, durák az durák, bármelyik oldalon is van.

Ez tetszik ebben a szubkultúrában (bloggerek). Vehemensen támadják 1mást szinte minden este, miközben tök egyformák.

Olvastam már több tanulmányt is arról, hogy mik lehetnek a háttérben meghúzódó testi,lelki, szellemi okok.
Engem ez a része érdekel, jobban mondva érdekelt régebben, mivel emberekkel foglalkoztam, és fel tudtam használni a mindennapi gyakorlatban is. Most már csak szórakozás.
1esek mennyire komolyan vesznek olyasmiket, amire szinte semmi ráhatásuk nincsen, sőt a valódi háttérben meghúzódó érdekekről pedig finguk sincs, de oroszlánként harcolnak esténként valamiféle vélt igazukért.
Csak, hogy tudd, bár semmi jelentősége nincs.

6.Lenin 2014.10.21. 13:03:54

@Khal Drogo:

Te vmiért nagyon ki vagy akadva a spinére. Vmi lelki megnyugvás lenne a menesztése?
(jönne 1 másik, és kezdhetnéd elölről)

6.Lenin 2014.10.21. 13:23:15

izé...

aki szeret, és képes is elgondolkodni vmin...

index.hu/belfold/2014/10/21/usa_magyarorszag_korrupcio_kitiltas_szovetseg_szajbarago/

" Hétfő este az amerikai nagykövetség sajtótájékoztatóján már az hangzott el, hogy a magyar-amerikai szövetség forog veszélyben, ha nem változik a helyzet Magyarországon. Teljesen kizárt, hogy ennek akár csak a felvetése is szóba jönne, ha pusztán a hazai korrupció állna az ügy hátterében."

Különösen az utolsó mondat lehet igen érdekes.

concret 2014.10.21. 14:09:50

@6.Lenin: Na ebben elvileg tökéletesen egyet(1-et)értünk:

Vida Ildikó személye nem oszt, nem szoroz, Amíg ugyanaz választja ki, és ugyanabban a közegben dolgozik, kb minden NAV elnök ugyanazt fogja tenni (ebben most 2010. előtti időkre is visszagondoltam).

Sztem Khal Drogo-nak ez nem a szíve vágya, hanem a helyzetből fakadó következtetése, bár nem akarok nagyon belekotnyeleskedni.

jjulie 2014.10.21. 14:23:27

@6.Lenin:

magyarul: tökön rúgjták a ravaszdiparasztifelcsutihazugtolvajt, azért mert megérdemli

nem mindenki olyan agyatlan ostoba tökfej mint te, szerencsétlen szíjjártóápoltkubatovkatonája

concret 2014.10.21. 15:22:28

@6.Lenin:

"...te azt hiszed különb vagy tőlük, de pont ezt gondolják ők is. secko jedno, durák az durák, bármelyik oldalon is van."

Már ott nagy különbség van, hogy valaki ország(ok)hoz vonzódik, vagy elvekhez-értékekhez. Azért, mert én az angolszász demokráciát az emberiség nagy vívmányának és elvi alapon példaértékűnek tartom, nem kedvelem sem az Egyesült Államok kormányzatát, sem Nagy-Britanniát úgy en bloc (akkor már inkább az írekkel-skótokkal szimpatizálok :))

Két szemben álló eszmerendszerhez (mondjuk: liberális demokrácia vs. iszlám fundamentalizmus) való vonzalom között csak a puszta formális megközelítés alapján tehető egyenlőségjel. Olyan ez, mintha azt mondanád: a Szent Inkvizíció és Galilei között feloldhatatlan ellentét volt, ám bármelyik mellett állást foglalni ugyanolyan bigott elfogultság.

Ha Te semlegesnek tartod magad a nagy világkonfliktusokban, akkor vagy áltatod magad, vagy tök értéksemleges vagy, ami nem valami igazán konzervatív erény. Sőt, semmilyen szempontból sem lehet büszkélkedni vele - szerintem az embernek fontos, hogy legyenek eszményei, mellette meg a konkrét esetekre vonatkozó kritikája.

Mondjuk, a Fidesz-szavazókat nem irigylem ilyen téren, aki Orbánt akarta követni csak az utóbbi fél évtizedben, az beleszédült a nagy ringlispilbe. De hát Te nem vagy Orbán-hívő, csak egy magamfajta ballib köcsög kreál ilyen összevetéseket :DD

jjulie 2014.10.21. 15:38:36

@concret:

le vagy maradva több mint egy évtizeddel - az orbánhoz képest mindenképpen

2002 körül megértették vele, hogy nincs értelme ideológiák mentén politizálni, a siker záloga az átlagember lelkének kedves kifejezések harsogása, amelynek nagy ismétlésszámban kell megtörténnie, olyan formában hogy gondolkodást ne igényeljen, és nem kell törekedni arra hogy ne legyenek ellentmondások a maszlagban, csak összekancsitással értelmezett jelszavak, premisszák közé bujtatva, a premisszák ha akarom konkluziók is

indokolni csak a lényeget kel, és a lényeg: magyarság érdeke a fidesz érdeke, a magyarsák érdeke az anyagi javak átcsoportosítása a fideszhez, mint a magyarság érdekéhez, mert ami nem a fidesz, az idegen érdek

a gyakorlatban pedig mehet a nyiltszini tolvajlás, ha a janicsárok szabadon garázdájkodhatnak

concret 2014.10.21. 15:59:40

@jjulie: Nem azt mondtam, hogy Orbán 2009 előtt ne lett volna igazán fejlődőképes politikus, csak azt, hogy igazi 180 fokos fordulatokat csak a legutóbbi években produkál. Lásd: orosz viszony.

Tudom, hülyén hangzik, de én azon sem lennék meglepődve, ha most is próbálkozna egy 180 fokkal... Csak már nincs rá vevő. Elkúrta.

2014.10.21. 16:32:39

@hoplita: :D Olyan jó, hogy van a mai világban kiszámítható, stabil jellemű ember! :D

@nyünyüge: @Hepci: engem onnan kitiltottak, véleménye egyezik Hepcijével. (Sipos pedofil szofisztikált bölcsész szerecsenmosdatását nem vette be a bögyöm. Erre a jó, igazi ballibes beltenyészet bevett demokratikus alapelveknek megfelelően, kitiltottak. Jótündér volt, aki külhonból boldogan osztja meg a keserű zsetonjait, és oltogatja az itthoniakat a magas erkölcsi mércéjéből. Ha már egyszerűen olyan jól él kinn és szeret ott lenni miért nem akar leszakadni az itthoni nyomorunkról? Menjen, fessen, fogjon lepkét stb., annyi hobbi van! Uff. Most megmondtam azt, amit zárótételként ott akartam.)

jjulie 2014.10.21. 16:46:12

@concret:

nem hiszem hogy elkúrta, zseniálisan hablatyolta a hazugtolvajlást

az egész lehetőség az öszödi beszéddel, és a válsággal pottyant az ölébe, két vesztett választás után

2010 óta au uníós pénzeknek hála alaposan megszedte magát, beelkerül a történelemkönyvekbe, áll a stadionja, és ezrével vannak lekötelezettjei szerte az országban, hosszú ideig állni fog a tákolmánya, és egy csomó egyéb gazsága

az hogy külső erő segítségével pottyan majd ki a hatalomból, az borítékolható volt, csak így lehetett kimozdítva a horthy és a kádár is, ebbe a mostani amerikai pofonba nem fog belebukni, de egy hatalmas szeg a koporsójába, főleg ha ez a navracsics hazazavarását is magával vonná

concret 2014.10.21. 17:09:32

@jjulie: Ha egyszer végképp veszít, ezt a fajta embert nem fogja vigasztalni a pénz. Ezért szar dolog ilyen mániákus harcosnak születni, örökké senki sem győzhet, visszavonulni meg nem tud.

Na, azt a törkiönyv-bejegyzést, azt sem fogja senki irigyelni :DD.

jjulie 2014.10.21. 17:25:28

@concret:

az ideológiák hablatyolásra való váltását, a liberalizmus ellenséggé tételét is megtanulta

majd megtanul örülni a pénznek, és hogy nem kötik fel

Kata Pokrivcsák 2014.10.21. 18:05:14

@Letícia: @Khal Drogo: @jjulie:

Nem fogják tökön rúgni, nagyon lebecsülitek Habonyt és stábját. Azt gondolja valaki, mert jól esik neki azt gondolni, hogy Szíjjártó nehéz helyzetben van. Meg hogy nehéz tárgyalások várnak rá.

Egyáltalán nem várnak rá nehéz tárgyalások.

A következőt fogja mondani: Kedves Nuland asszony, mint azt Ön bizonyára tudja, Magyarország mindig együtt küzdött Önökkel, elszánt híve volt mindig a demokráciának, a korrupció ellenes küzdelemnek. Ezért nagyon szívesen veszünk most is minden segítséget, amit Önök nekünk ebben adnak. Nagyon szívesen veszünk például útmutatást, a korrupció ellenes küzdelemről tájékoztató mindenféle füzetet, könyvet, téningben, adótanácsadók még jobb felkészítésében (jelenlegis nagyon felkészülttek vagyunk a korrupció ellen, de az Önök segítségével még jobban felkészükltek szeretnénk lenni). Amíg ezeket mondja, a mondjuk egy órásra tervezett tárgyalás már negyvenöt percnél tart. Úgy mosolyog közben, hogy a füléig ér a szája, és olyan gyorsan és annyit beszél az egész magyar-amerikai barátság történetéről, a magyarok szabadság és demokráciaszeretetéről, 1956-ról, és a magyar kormányzat korrupció ellenes elkötelezettségéről, hogy Nuland már alig bírja hallgatni és követni.

Az egy órásra tervezett tárgyalás 55. percénél végül Szíjjártó szóhoz engedi jutni Nulandot is 3 percre, viszont már csak annyit tudszegény Nuland elmondani, hogy nagyon örül. Hirtelen nem is jut eszébe semmi, mert amíg Szíjártót 50 percen át hallgatta, még azt is elfelejtette, hogy mit akart mondani. csak annyit tud mondani, hogy nagyon egyetért ezekkel a törekvésekkel, és gyorsan egy tőmondattal még felvetni, hogy azért van itt ez az ügy. Erre Szíjjártó: tudjuk hogy van, nagyon tisztelt kedves szeretett Nuland asszony, és mindent meg is teszünk, hogy ne legyen. Ezért kérünk önöktől segédanyagokat, füzeteket, korrupció ellenes tanácsokat., az adóellenőreink még jobb korrupcióellenes tréningjében való közreműködést. Nuland mosolyog egyet. Szíjjártó visszamosolyog. A kitiltott személyekre még idő sem maradt !

VÉGE A TÁRGYALÁSNAK !

Kata Pokrivcsák 2014.10.21. 18:09:15

@jjulie: @Letícia: @Khal Drogo:

Telefon Szíjjártótól Habonyhoz, a spindoktorhoz a tárgyalás után:

Szia, jól ment ám, mindent megcsináltam, amit javasoltál, hízelegtem, mosolyogtam, mondtam neki, amit javasoltál, hogy kérünk tőlük segédanyagot (aztán kidobjuk a kukába -de ezt csak magunk között) , tartunk a segítségükkel adóellenőr tréninget (de ezt nem kell komolyan, hisz te is tudod, ahogy mondtad is, csinálunk majd valami igazolást róla hogy volt olyan, aztán azt elküldjük neki) És ennyi volt az "ügy!" Leváltani meg nem is kell senkit !

Habony: Én már itthon közben dolgozok ám az áttematizáláson is, van néhány dossziénk, éppen most szóltam az egyik ügyésznek, hogy holnapra legyen kész a norvég civilekről szóló akta, arról tartjuk is a sajtótájékoztatót, hogy azzal foglalkozzanak az emberek, és ne ezzel a kitiltásos hülyeséggel. De a norvég akta mellett készenlétben vannak a bírók, azoknak is tudok szólni, a Gyurcsány, Hagyó, Hunvald, Zuschlag, Simon akták, és ezeket is elő lehet a napokban venni, ezeket az embereket kihallgatásokra behívni, azokról folyamatosan tartani a sajtótájékoztatókat, hogy azoknak, akik a kitiltási ügyről akarnak témázni, egy milliméter média sem marad.

Sajtótájékoztató a Szíjjártó-Nuland tárgyalásról

Szíjjártó: Nagyon könnyű tárgyalást folytattam Nuland asszonnyal, mindenben egyetértettünk, és minden korábbinál jobban megerősíttettük, ami eddig is szent meggyőződésünk volt, hogy egy valamirevaló kormánynak a korrupció ellen a végsőkig küzdeni kell. (Nuland közben elkezd egy kicsit mosolyogni)A magyar-amerikai barátság nagyon régi és szoros. De hogy még szorosabb legyen, és a korrupció ellen még jobban küzdjünk, elfogadjuk az amerikai féltől a korrupció elleni küzdelemhez nyújtott segítséget, az adóhivatalnál a munkatársak számára korrupció ellenes tréning fog indulni, ahol mindenkinek kötelező lesz részt venni. ( amit csak gondol Szíjjártó: természetesen nem lesz ilyen, de ezt nem kell az embereknek meg az amerikaiaknak megmondani) Igényelni fogunk szakmai segítséget, szakmai anyagokat, az amerikai tapasztalatok átvételét. (amit gondol: természetesen csak postai átvételről lesz szó, aztán meg a kukába való kidobásáról ezeknek, de ezt nem kell az amerikaiaknak megmondani).

Nuland: Kicsit csalódtunk a magyarokban, de nagyon örülök azoknak a törekvéseknek, amiket Szíjjártó úr is hangsúlyozott a tárgyalás során.Örülök, hogy a magyar fél tanújelét adta a demokratikus értékekkel és a korrupció elleni küzdelemmel való egyetértésének. És engedjék meg, hogy kifejezzem, hogy 1956 miatt külön tiszteljük a magyar népet. Volt ugyan ez az apróbb ügy, ami miatt foganatosítottunk bizonyos intézkedéseket, de bízunk abban, hogy a jövőben nem lesz több ilyen. Ezért egyeztük meg Szíjjártó úrral arról, hogy a magyar fél elfogadja és felhasználja korrupció ellenes tanácsainkat, amiket postán megküldünk majd a magyar hatóságoknak, és nincs kétségünk afelől, hogy azokat lelkiismeretesen fel is használják, ahogy arról Szíjjártó úr biztosított.

És ennyi. Közben Magyarországom már rég mindenki a Habony által az áttematizálás érdekében (holnap fogja) előrántott norvég civilekről, Zuschlagról, Gyurcsányról, Simonról, Hagyóról, Hunvaldról, Laborcról, Portikról beszél. Talán még Kulcsár Attilát is előveszik, vagy még Kádár Jánost is, hogy mindennel foglalkozzanak az emberek és Obersovszkyn keresztül mindent hallhassanak a médiából, csak egyről ne leyen szó, erről az ügyről.

És egy-két nap után már nem is lesz szó róla.

Ez egy pesszimista narratíva, amit sokan nem szeretnének. De Habony spindoktori tehetségét, Szíjjártó mindenkit a székről le beszélői tehetségét kár kétségbe vonni. Ebben egyébként egyetértek TG-vel, hogy az igazságot, a realitást ilyen módon érzelemmentesen kell megjeleníteni, de azzal nem, hogy ezeket az embereket valaki a demokrácia híveinek nevezze, a demokrácia sérülését szándékosan relativizálja, vagy a politikusi teljesítménybe belefoglalja azt, amit nem teljesítménnyel lehet elérni, hanem cinizmussal, gátlástalansággal, mindenki lenézésével, és ami másoknak rendkívül káros és ártó, még ha ezt azok a mások nem is veszik rögtön észre.

Akármit gondol itt akárki, ez a Goodfriend, meg régebben Reding, Kroes Orbán csapatához képest egy naiv seggdugasz, akit megesznek reggelire.

Valaki azt hiszi, hogy ebből az ügyből több lesz, vagy más lesz. Ne álmodozzon. Nem lesz.

jjulie 2014.10.21. 18:14:44

@Kata Pokrivcsák:

te tényleg az aszékletek sogórnőjének a menyének a kishuga lehetsz

még nőni fogsz

szoja122 2014.10.21. 18:16:30

@Khal Drogo: Valószínűleg nem tudnak mást csinálni.

Az elbocsájtásával kapcsolatban van egy alapvető probléma. Vida mindent tud a Fideszről, ami a NAV-on keresztül ment, az pedig nem kevés. Ez hatalmas adu a kezében. Hogy fogja tudni megakadályozni a Fidesz, hogy ne tálaljon? Gondolom most ezért van a kivárás. Ezen gondolkodhatnak.

concret 2014.10.21. 18:20:31

@Kata Pokrivcsák: Szerintem is pesszimista narratíva.

én kinézem ebből a szituból azt is, hogy ott helyben, távollétében kirúgják Stoltenberget, Szíjjártó már a NATO új főtitkáraként érkezik haza.

concret 2014.10.21. 18:25:00

@jjulie: Ez a Te bajod ám.
Nem tudod elképzelni, micsoda jó érzés, amikor átszellemült öregasszonyok a kezed csókolgatják. Azt nem pótolja a pénz.

Sokat írtál Orbánról, de nem biztos, hogy jól ítéled meg.

Kata Pokrivcsák 2014.10.21. 18:40:24

Habony olyan kiváló kommunikációs tanácsadó, amiről a legtöbb európai és amerikai vezető politikus csak álmodhat (beleértve Obamát is). Kétszer egymásután kétharmadot nem csinált még egy spindoktor se semmilyen politikusnak.

concret 2014.10.21. 18:48:43

@Kata Pokrivcsák: Nagy hiba egy adott, speciális helyzet alapján túlértékelni valakit. Tévedhetetlennek meg végképp: csak föl kell idézni a "Rosszabbul élek, mint 4 éve" fekete-szürke óriásposztert, vagy a mostani Napi Gazdaság cikk, hát azt sem fogják kommunikációs példaként tanítani.

Bizonyos helyzetekben meg a kommunikációs csodafegyver egyszerűen beleütközik a zord realitásba. De azért csak álmodozzál.

Kata Pokrivcsák 2014.10.21. 19:02:16

@concret: A többit sem fogják, és más politikusok dolgait sem, mert a tanárok nem politizálnak, politológusokat nem úgy képzik, hogy ott valami aktuális vagy régebbi tevékenységeket elemeznének, még ha esetleg szóba is kerül. Még olyan tantárgy sincs ott, hogy politikai elemzés. A politológia mint fogalom ezerszer szélesebb annál, hogy politikai elemzés. Nem is lehetne olyat tanítani, mert szubjektív dolog. Példákat meg azért, mert ott a tanteremben senki nem akar politizálni, mert akkor már nem lenne tudós. Az az óriásposzter Rogán műve volt, aki tényleg nem ért a politikai marketinghez. A napi gazdaság cikk meg újságírók túlbuzgósága volt inkább magukról megfeledkezett újságírók hibája.

szoja122 2014.10.21. 19:02:58

@Kata Pokrivcsák: "kétharmad" Az csak az unortodox Fidesz matematikában volt.

1. Ahol a játékszabályokat a játékban résztvevő egyike szabta meg.

2. Minden média és pénz és hatalom mellette állt.

3. A választóknak kevesebb mint 50% -a (45-re emlékszek) szavazott rá.

Én akár 100%-ot is tudnék magamnak:
Csak 1 törvényt fogadtatnék el: Csak szoja122-re leadott szavazatok érvényesek. 1-et biztosan kapnék, az pedig 100%.

4. A választópolgároknak alig 20%-a.

Az unortodox matematikában 1/5=2/3. Ez minimum Wolf díjat érdemelne (ez a matematikai Nobel díj).

Kata Pokrivcsák 2014.10.21. 19:12:47

@szoja122: De csak 2010 után. 2010 -es kampányban is ? A 2006-2010-es időszakban is ? Az első kétharmadot akkor is jórészt Habonynak köszönhetik, a másodikat már tényleg csak részben, az általad leírtak miatt. .

6.Lenin 2014.10.21. 19:18:04

@concret:

Nem akartam felsorolni az összes ideológiát/értékrendet, de nem is ez a lényeg.
Természetesen minden (majdnem) embert a génállománya bekényszerít vmilyen táborba (leegyszerűsítve), és ezzel nekem semmi bajom. ez mindenkinek a magánügye.
Nem ez az érdekes számomra.
A harc, amit itt (is) folytatnak védve a sajátjuknak vélt értékrendet, természetesen a sajátjukat a mások által imádott fölé helyezve.

azt hiszem nem rugaszkodom el nagyon a valóságtól, amikor 1 jóízűt nevet az ember fia az amerikai "vádak" után. mintha ott nem lennének éppen olyan korruptak a politikusok, mint mindenhol a világon, csak már kifinomultak a megoldások.
ennyire ne legyünk naivak.
Ha komolyan vennék ezt a törvényüket, holnaptól senki nem utazna sehová.
Az is természetes, hogy engem is érdekel a körülöttem zajló, de már nagyon korán megtanultam, hogy nem arra kell figyelni, ki, mit mond, hanem ki kell belőle csikarni, vajon mi a valódi szándéka amiért ezt mondta.
Ennek van igazán a gyakorlatban haszna.

(látom jjulie se jutott ma a kedvenc füveihez, váltott. ulrike néha jókat ír, de nem hajlandó elárulni, hogy akkor amikor kihagyja, vagy akkor használ gyorsítókat. Mindegy is tulajdonképpen.

Az különben nagyon árulkodó, amikor vki megpróbál a másik fejével gondolkodni (mondjuk Fideszre szavazóéval). Rögtön kiderül sok minden.

6.Lenin 2014.10.21. 19:23:57

@szoja122:

www.valasztas.hu/hu/onkval2014/990/990_0_index.html

és, ha nem túl megerőltető, gondolkozz el a látottakon, vagy nézd át a többi táblázatot is.
Ha problémás lenne, akkor ne erőltesd.

Főgebra 2014.10.21. 19:28:15

Egy pár tény, adat arról, hogy ki is ez a M. André Goodfriend nevű kiscserkész.
Valószínű, hogy a farzsebében több diplomáciai tudás van, mint a negyedrészt művelt, feltörekvő ifjútörököknek a fejében.

Budapest előtt időrendben szolgált Tel Avivban alkonzulként, Új-Delhiben alkonzulként, Moszkvában konzulként, Nemzetközi Szervezetek Irodájánál konfliktus megelőzési stratégiák kidolgozásán dolgozott, utána a Konzuli Ügyek osztályán belül új technológiák kifejlesztéséért volt felelős, szolgált regionális konzulként Afrika 15 államára kiterjedően, Londonban konzulként, Damaszkuszban főkonzulként.
Hajrá Mari néni!

6.Lenin 2014.10.21. 19:28:18

@6.Lenin: @szoja122:

a "jelölőcsoportok összes szavazatai" rész akartam külön linkelni, de nem jött össze.
Érdemes átnézni mindet. A MoMa a legérdekesebb rész.

Khal Drogo 2014.10.21. 19:33:28

@szoja122: Dehogy tálal ki. Nem tálal itt ki senki semmit sem.

Kata Pokrivcsák 2014.10.21. 19:34:07

@6.Lenin: Akkor menj oda az amikhoz és próbálj valakit korrumpálni. Inkább azon kellene elgondolkodni, hogy az orosz GDP már eléri a magyart, mégis úgy néz ki egy orosz falu, kisváros (Moszkva, Szentpétervár, 1-2 nagyobb város kivételével), mint a magyar 60 éve. Poros, piszkos, lerobbant utcák. Harminc éves buszok. A korhadó gerendás régi orosz falusi ház meg nálunk jó lenne istállónak. Útépítés semmi. Brezsnyevtől megörökölt szintekn az infrastruktúra. De az egy főre jutó GDP egyenlő már a magyarral. Csak nem látszik hogy hova lett a pénz. Putyin vagyona meg közben már nem is mérhető, akkora. Depardieu is meggondolta hogy ott maradjon. Mi is mehetünk abba az irányba, utóbb látom, akarunk is.

Khal Drogo 2014.10.21. 19:40:19

@Kata Pokrivcsák: Az USA magasról tesz a magyar demokráciára meg az ilyesmi értelmiségi témákra. Ők kőkemény érdekérvényesítőek. Most úgy gondolják nyilván nem alaptalanul hogy közel kerültünk az oroszokhoz, ez nekik nem jó. Ezért hát a kormánynak üzentek, ebben a formában.
Vagy felfogja ezt a kormány, vagy megy majd egy másik üzenet is.

Szerintem a kormány felfogta az üzenetet. Előbb-utóbb beáldoznak pár gyalogot és kötnek üzleteket a háttérben, vesznek USA haditechnikát, küldünk több katonát oda ahová a NATO szeretné és majd lesznek katonai attasék Magyarországon akik szépen figyelik nehogy tovább sodródjunk az oroszok felé.

Ez a demokrácia-bla-bla senkit sem érdekel igazán. Mindig érdekek vannak és csak sokadik a sorban az ideológia.

Kata Pokrivcsák 2014.10.21. 19:44:47

@Khal Drogo: A legfontosabb, hogy mi van a magyar emberek fejében, Azt próbálja meg Goodfriend uralni ! Habonyon, Obersovszkyn keresztül menni ! Milosevicset bombázták az amerikaiak, miközben az emberek imádták, és kitették a képét a szobába.

Khal Drogo 2014.10.21. 19:51:11

@Kata Pokrivcsák: Ezt Amerika leszarja. Nekik az a fontos, hogy Orbán végül azt tegye a fontos kérdésekben, amit gondolnak hogy tennie kell. Merkelnek is az a fontos és másoknak is az a fontos.

Khal Drogo 2014.10.21. 19:53:56

Másként fogalmazva teljesen mindegy hogy hívják a miniszterelnököt. Orbán pont olyan jó lehet mint Bajnai. A személyek nem számítanak semmit. A pártlogók sem.

Kata Pokrivcsák 2014.10.21. 20:05:04

Most látom a tárgyalás eredményét. (HVG)

Szijjártó: Amerika még meg is dicsért minket

Azok után, hogy az Egyesült Államok elnöki szinten bírálta Magyarországot, és több hazai kormányközeli személyt kitiltottak az USA-ból, Szijjártó Péter Washingtonba látogatott, és beszámolója alapján azt hihetnénk, hogy ha volt is némi vita a két fél között, azt villámgyorsan elsimították.

Nyilatkozott az MTI-nek Szijjártó Péter külügyminiszter azok után, hogy az elmúlt hetek amerikai bírálatai és az elmúlt napok korrupciós botránya után Wasingtonba látogatott, hogy ott tárgyaljon Victoria Nuland európai ügyekért felelős amerikai államtitkárral.

Szijjártó a magyar állampolgárok amerikai beutazásának megtiltásával kapcsolatban elmondta, hogy Magyarország a teljes nyitottság híve, és kérte: az Egyesült Államok kormánya tárja fel bizonyítékait, ha magyar állampolgárokkal szemben a korrupció vádját fogalmazta meg. Mivel erre az amerikai jogszabályok értelmében nincs lehetőség, a felek abban állapodtak meg, hogy a korrupció elleni harcban általánosságban számíthatnak egymásra - mondta Szijjártó.

Azt is elmondta, hogy az Egyesült Államok több konkrét bírálatot fogalmazott meg magyar jogszabályokkal kapcsolatban, amelyeket azonban Magyarország végigtárgyalt az Európai Bizottsággal, így azok megfelelnek az európai értékeknek és szabályoknak.

Arról is beszélt Orbán külügyminisztere, hogy megegyeztek Nulanddal: a kétoldalú gazdasági és biztonságpolitikai kapcsolatok kiválók, ráadásul amerikai részről elismeréssel szóltak Magyarország afganisztáni szerepvállalásáról, NATO-vállalásairól és ukrajnai gázszállításairól is.

Ezeket én mind előre jeleztem, igen pontosan, azt gondolom.

A pesszimista narratívázó concret, a székletek sógornőjéző jjulie kérem előbújni.

"Sokat írtál Orbánról, de nem biztos, hogy jól ítéled meg."

De jól itélem meg.

Kata Pokrivcsák 2014.10.21. 20:10:14

@jjulie: @concret:

Ezt is most olvasom: "Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Victoria Nuland európai és eurázsiai ügyekért felelős amerikai államtitkár-helyettes washingtoni tárgyalásán arról állapodott meg, hogy a korrupció elleni harcban számíthatnak egymásra." (Origo.hu)

Csak jó volt az az ítélet

6.Lenin 2014.10.21. 20:12:07

@Kata Pokrivcsák:

Drága Kata!

Oroszországban száz évvel ezelőtt még cár uralkodott,Amerikában meg már majdnem kiirtották az összes őslakóst. Mindkét országban szart ért az emberélet, ha pénzről volt szó.
Nehogy már te is beleess abba a hibába, hogy a gyarmatokat hasonlítod össze a gyarmat tartókkal, hogy mimként állnak ma.

Obama kampányára több milliárd dollárt költöttek. Nem lenne korrupció?
Nyugaton szinte minden bukott elnökről utólag kiderült, hogy korrupt volt. Utólag.
Persze az is igaz, hogy valójában mit is nevezünk korrupciónak.
Természetesen az nem az, hogy mondjuk Mo.ról 1-2 politikust 1-2 évre kinevezik valamilyen nyugati bankban vécépapír felelősnek igen magas jövedelemmel. Nyilván ez nem az.
Még a mindenható is kevés ennek a bizonyítására.

Amúgy szeretem az ilyen sztorikat, hogy nyugaton mogyorókrémet kakil mindenki.

Kata Pokrivcsák 2014.10.21. 20:20:41

@6.Lenin: És te hogyan tudod mérni a korrupciót ? A kijelentés nem mérőeszköz. Én jobban bízok azokban, akik mérnek is.

6.Lenin 2014.10.21. 20:36:42

@Kata Pokrivcsák:

Nem is akarom mérni, de nem hinném(hiszem), hogy Bajnait azért pelenkázták Amerikában, és nyomták ezerrel itthon, mert aggódtak a szabolcsi romák sanyarú körülményei miatt.
Majd 1x kértek volna tőle vmit.

Mit mértek?
Kijelentettek vmit, amit nem kötelesek bizonyítani. Piszok demokratikus, és jogállami, mint a lehallgatások.

mno.hu/magyarorszageloben/az-amerikai-kitiltas-jogi-hattere-1254399

tölgyes 2014.10.21. 20:41:45

@Kata Pokrivcsák: Lenin története a WC-papír felelősről egy konkrét kinevezésre utal, ami megtörtént!!!!!!!!!! Banki vez. ig. helyettesi fizetésért, ami kb annyi volt havonta, amennyit maga másfél év alatt sem kap. Lenin csak abban volt pontatlan, hogy a kinevezés nem egy-két évre, hanem, ha jól számolom akkor ....szóval sokkal több évre. Nagyon nagy szívességet tett az illető.:) Kinevezték pedig még az sem zárható ki egészen, hogym ő volt a D 213-as!

tölgyes 2014.10.21. 20:44:43

@Pinokkio: Szóval karrierdiplomata, aki pontosan tudja, hogy azt kell mondania, amit mondania kell.

6.Lenin 2014.10.21. 20:51:46

@Kata Pokrivcsák:

kíváncsiságból beütöttem a googliba...korrupció Amerikában

narancshirado.blog.hu/2014/10/19/amerika_es_a_korrupcio?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201410

"....De egy olyan állam elnöke, aki nyíltan fogad el kilós aranyláncot olyan ország uralkodójától, akinek a hazájában soha nem volt és nem is lesz választás, ahol nőket korbácsolhatnak meg vallási ítéletek alapján, ahol a melegeknek börtön jár, ahol civil szervezetekről még csak hírből sem hallottak, na az ilyen elnöknek csúfolt kétes alakok biztos nem véletlen szerepelnek a legkorruptabb amerikai politikusok listáján."

Hmm....érdekes.

Kata Pokrivcsák 2014.10.21. 20:52:01

@6.Lenin: A mérés az, amikor egy csomó kritérium alapján megállapítanak a korrupcióra egy számértéket egy-egy országra. A korrupció politikai kampányokban is előfordul, de a nemzetgazdaság egészében kell nézni. A nemzetgazdaságban az állam és a magánszféra között forgó pénzeknek a politikai kampánypénz csak egy százezreléke. Tisztességes , korrupciómentes kampánnyal hatalomra jut valaki, attól még létrejöhet korrupt vállalati gazdaság. Korrupt kampánnyal jut hatalomra valaki, attól még lehet tisztességes vállalati gazdaság.A vállalati gazdaságban forgó pénz százezerszerese a kampány pénzének

6.Lenin 2014.10.21. 21:24:45

@Kata Pokrivcsák:

Drága Kata!

Persze, hogy mérnek mindenhol, másokat.
Ez olyan, mint az erkölcs. Azért találták ki, hogy a másikat lehessen gazemberezni.

Amit emberek csinálnak, az bármi lehet, még az ellenkezője is.

De, nehogy félreértsd. Nem védem a korrupciót, a gazembereket.
Csak amikor az 1ik gazember, gazemberezi a másikat, miközben szeretné eltaposni a másikat, nos, 1 kicsit vicces nekem (nem is kicsit).

-Lajoskám, a feleségeddel hetyeg a postás naponta.
-Igen, ez meg hogy lehet?
-Légy nyugodt, tudom biztosan.
-De, hozzám nem is jár postás.
-Hidd el, bizonyítékaim vannak.
-Igen? Nekem nincs is feleségem.
-Hú, B+.Akkor az enyémhez jár.
-Na, B+,ő is?

korábban ulrike 2014.10.21. 21:28:20

Azt hiszem, sokan túl-, sokan alulértékelik, ami történt.
1. Az USA nem akarja a magyarok összes búját-baját, nyavalyáját, stb. megoldani. Van más ezernyi sokkal fontosabb dolga. Nem is nagyon lennénk a radarjukon, ha
- orosz politikájuk nem emelte volna meg a lengyelektől a törökökig terjedő) régió fontosságát;
- a kormány eszetlen kommunikációjával nem exponálta volna magát a nyilvánvalóan megváltozott regionális amerikai törekvések leghangosabb ellenzőjeként. Korábbi ún. 'keleti nyitás' stratégiáját a kormány hangosan tovább erőltette annak ellenére, nyilvánvaló kellett, hogy váljon minden érintett számára, az oroszokkal szembeni amerikai alapállás gyökeres megváltozása a magyar gazdasági és politikai stratégiai lehetőségeket is gyökeresen megváltoztatták. Vagy nem ismerte ezt fel a kormány (szerintem felismerte), vagy pedig úgy úgy vélte, feszítheti még a húrt. Túlfeszítette.
Ez utóbbi vitte le nullára az amúgy is erősen apadó bizalmat, s az amerikaiak úgy érezték, most már lépni kell. Azért így léptek, ahogyan léptek, mert a finomabb jelzésekre nem reagáltunk, sőt butaságból, cinizmusból, önhittségből, hozzá nem értésből, vagy inkább mind együttvéve rákommunikáltunk az egészre, mintegy alátámasztva a növekvő amerikai aggodalmakat(ld. Szíjjártó FT interjúja). Egy ilyen ország, mint mi ilyet nem tehet, sem figyelmetlenségből, sem készakarva. Ez bizony nagy hiba volt.
2. Ezt az egészet ígérvényekkel nem lehet rendezni. Az amerikaiak nem fognak megelégedni félrebeszéléssel, nem lehet őket félrevezetni, akármennyire Habony, akármennyire Szíjjártó. Ez utóbbiak csak a honi közvéleményben fellépő károk mérséklésében alkalmaztatnak. De ez utóbbinak is több korláta lesz, mint korábban, mert mindenképpen változni fog az amerikaiakat érintő kormányzati kommunikáció mondanivalója, tónusa. Oroszok dicsérete a kormányzati sajtóban ezzel együtt alábbhagy. Ennek már most láthatóak félreérthetetlen jelei. De ami még fontosabb, lesznek más (külpolitikai) lépések is, ezek azonban a publikum számára kevésbé lesznek feltűnőek.
3. A miniszterelnök számára azonban ez a válság (mert ez az) felvet még néhány más kérdést is, és amennyire OV ismerhető, nem fog e kérdések és - mi több - megnyugtató válaszok nélkül napirendre térni a felfordulás felett.
- Hogy fordulhatott ilyen elő, hogyan lehet, hogy a kormány számára, s talán a kormányfő számára személyesen is fontos jelzések elakadnak a kormányzati rendszerben. Mi vész el, hogyan, mi okból, mi végből? Milyen az információs rendszer. Mi az a kritikus információ, amit a ME-nek azonnal továbbítani kell, éjjel is, nappal is. Kik a kulcsfigurák, ezek miről kell, hogy tájékoztassák főnöküket haladéktalanul.
- Ha nem akadtak el, hanem továbbítódott minden fontos info, akkor hogyan történik a kormányfőhöz beérkező információk értékelése, a kockázatok felmérése, stb.
- Hogy lehet az, hogy nyilvánvalóan igen fontos eseményekre történő automata kormányzati reagálás a bugyuta PR még külügyminiszteri szinten is? Miért kell napoknak eltelnie, hogy az első komoly és komolyan előadott reakció (most Lázár) látható és hallható legyen? Miért nem lehet először egy kicsit higgadtan gondolkodni és csak utána beszélni kormányzati (KÜM) szinten? Miért nem tudja az egyik kulcsszereplő (frakcióvezető), hogy külpolitikai ügyekben nincs össze-vissza pofázás, ha csak erre a ME külön és nyomatékosan nem kérte fel, mint szakértőt?
- Mennyire biztonságos a belső közvéleményt külpolitikai vonatkozású rizsán tartani alkalmasabb takarmány híján?
- Valójában mennyire hatékony (és tiszta) a bürokrácia, lehet-e rá minden vonatkozásban maradéktalanul támaszkodni, mennyire felügyelt (nem a politikailag). 'Elitváltások' (bár egyik sem volt és van elit igazán) sokat rontanak a minőségen. Ez látható és tapasztalható. A hozzá nem értő, hanyag, de politikai védelmet élvezni (vélő?) igazhitű bürokrata - mint látható - nagyobb kockázatot jelent, mint a hozzáértő. Az előbbi romlásba viheti a gazdát. Viszi is.
- Szóval, mi ez a nagy kupleráj. Ideje ennek rendberakásával foglalkozni, a forradalomnak vége. Tessék, kérem komolyan és tisztességesen dolgozni.

P.S. Hab a tortán, az ügyészség állítólag azt nyilatkozta, nem kaptak feljelentést (feltehetően az amerikaiakra értették) korrupció miatt. Si ta quiccess.... Nincs feljelentés, nem nyomozunk, nincs feljelentés, nincs korrupció.

Kata Pokrivcsák 2014.10.21. 21:42:41

@6.Lenin: Azért van egy abszolút mérce, az pedig az országok GDP-hez viszonyított modernizáltsága, életszínvonala, infrastruktúra-állománya stb. A gazdaság által megtermelt jövedelem egy része lecsapódik az életszínvonalban, más része közjavakban (pl utak minősége, intézmények fejlettsége, oktatás minősége) Ahol pl az egy főre jutó gdp annyi mint nálunk, de az életszínvonal és a közjavak minősége elmarad, vagy az egyik egyenlő, a másik viszont elmarad, tehát a kettő összege elmarad, tőlünk ott van hozzánk képest nagyobb korrupció, mert a külömbség az a pénz, ami egyszerűen eltűnik, néhány száz ember svájci bankszámlájára kerül. Orosz egy főre jutó gdp pl azonos a magyarral majdnem de az életszínvonal kicsit elmarad, a közjavak minősége messze elmarad. Ha az egyfőre jutó gdp ből kivonod az utóbbi kettő (közjavak, életszínvonal)összegét, megkapod Putyin emberei svájci bankszámláját.

6.Lenin 2014.10.21. 21:45:12

@korábban ulrike:

Te ennyire bevetted, hogy a valódi ok ez lenne? Pont most?

Mikor milliókat költöttek tehetetlen seggfejekre?
Helyette megint 2/3-ad.
Tűrhetetlen.

6.Lenin 2014.10.21. 21:54:12

@Kata Pokrivcsák:

Kata!

ezeket nem vitatom (nem is írtam ilyesmit), de ha segíteni akarnak-szövetségesek is vagyunk állítólag-akkor nyilvánosan átadják a listát, hogy a hazai gazember kormány ne tudja elmismásolni az ügyet.

Itt a lista, hajrá! dutyiba velük.Így viszont mi értelme van?
A kormány nyugodtan hazudhat esetleg tovább, 2018-ban meg 4/5-el nyer megint.

6 embert kitiltanak állítólag.

2018 után beleőrülnek abba, hogy megint nem nyertek a kedvenceik. Vagy bombázni fogják Budapestet?

Nincs elég bajuk az egész világgal?
Mi lesz majd ha az IÁ robbantgatni fog náluk, meg nyugaton?

6.Lenin 2014.10.21. 22:04:43

izé...

Valahogy nem megy a "nagyfiúknak" mostanság.
Putyinnal se jött össze az izmozás. Most megpróbálnak 1 kisebbel kikezdeni, hátha.
Mindenki Orbánt szeretné elpüfölni, de eddig valahogy nem jön össze ez sem.

Valakinél 1x elszakad a cérna, bekattan vmi.

Még jó, hogy a Blues örök, a nyomor meg divat.

Jó éjt!
mindenkinek.

(ha valaki szeretne vmilyen előnyhöz jutni nálam, nyugodtan próbálkozhat, teljes diszkréció a jelszavam)

2014.10.21. 22:21:11

@jjulie: nem az... agymosott fideszes, az biztos, és pasi, az biztos. :)

Kata Pokrivcsák 2014.10.21. 22:26:35

@korábban ulrike:
Lehet hosszú távú kihatása az ügynek, 1-2 éves távon csak nemzetközi ,előbb politikai, később gazdaságra is jobban ható értelemben , az emberek fejéig viszont még nem jut el, mert azt lehet egy ideig ügyesen manipulálni

De csak akkor lesz ez, ha az orbánék által elindított, de egy idő után már kordában nem tartható felszín alatti folyamatok, a korrupció ellenőrizhetetlenül elburjánzik és minden vezető szokásává válik, ha Szíjjártóék tényleg hosszú távon is a kommunikációval mindent megoldhatónak vélnek, miközben egyáltalán nem változtatnak, akkor lehet baj.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.10.21. 23:04:36

@Khal Drogo:
Nem a fenét.
Nekem pl. egy középszerű, ám igen olcsó csirkeragulevest tálaltak ma, aztán meg egy kicsit gyengébb bolognai spagettit.
Vida Ildikó hamarosan nagykövet lesz.
Mondjuk Burmában.

tölgyes 2014.10.21. 23:10:41

@korábban ulrike: Nagyjából mindennel egyetérthetek Önnel abban, amit írt. Egy bajom van: 1000 nemzetközi egyezmény, kiadatási megállapodás stb. létezik, amelyik a felek jóhiszemű együttműködését írja elő, ha bűncselekmény történik
Ha történt - és fogadjuk el, hogy történt ilyen - akkor miért nem a tisztázásban érdekelt az USA? Miért kellene ezt összefüggésbe hozni az oroszokkal?
Tudjuk: az USA neheztel már az F116-os gépek óta, de nem hiszem, hogy ezeket a dolgokat erőből lehet megoldani. Se a magyar se az USA nem járhat ezen az úton. Persze. Mindig a kisebbik húzza a rövidebbet, de ez mnem jelenti azt, hogy a kisebbik számára nagyobb a tét.

Khal Drogo 2014.10.21. 23:35:18

Újraéledt a remény, jön az internetadó, ami 30-50 ezer forintos internetszámlákat generálna a mai forgalmak mellett, havonta. Ha ezt bevezetnék, a Fidesz-KDNP pártszövetség támogatottsága rekordgyorsasággal omlana össze.

A Facebookra ha valaki felmegy, iszonyatos népharagot lát. És még ez csak pár órája terjedt el.

De ez a törvény ebben a tákolmány formájában nem lesz elfogadva, ennyire a Fidesz nem ostoba. Egy értelmetlen adótörvénnyel nem fogja magát tönkretenni.
Rogán már kora este arról hadovált hogy ez így ebben a formában nem lesz elfogadva.

Ezt vagy visszavonják vagy teljesen átszabályozzák. Én nem gondolom hogy a magyar kormány az lenne az elképzelése hogy a rezsicsökkentéssel felépített népszerűségét lerombolja egy 40 ezer forintos havi internetadóval.

Az már egy más kérdés, hogy ezzel az elképesztő barom törvényjavaslattal mi volt a cél. Tényleg ennyire ostoba ökrök készítették elő a költségvetést vagy tematizálni akarják most ezzel a közvéleményt majd kegyesen meghajolva a népakarat előtt szépen kukába dobják az egészet.

2014.10.21. 23:43:32

@Khal Drogo: Az utolsó bekezdésedben foglalat "ökrök" nyelvcsapásainak adok helyet.

Szerintem ki van adva, hogy no, ennyi meg ennyi adó kell, ötletbörze indul! És az is, hogy a rendszer ne sérüljön, jó, ha tanultok pl. a hatalmas Kínától....:(

Én egyébként jóhiszemű vagyok, azt is hajlandó vagyok betudni, hogy OV nem tud, és főleg nem tudott megörökölt kuplerájban csak ostorral rendet tenni. De azt is mondom, hogy az új a Madámok (Lázár+Rogán+Kósa) helyett még az ostor is jobb...Jó, mondjuk az egész OV-n fog csattani igazán, csak még nem jött el az ideje. Szegény OV, nem lehet túl könnyű a helyzete.

Khal Drogo 2014.10.21. 23:52:03

Arról nem is beszélve, hogy miközben a kormány mindenhol a start up cégek fellegváráról beszél Magyarországon, ez a szektor teljesen tönkremenne, minden cég bezárna és mindenki ki lenne rúgva. Egyetlen olyan hülye cég sem akadna, aki távmunkában programoztatna Magyarországon, ahol az adatforgalma után százezreket kéne fizetnie, míg máshol 0 Ft-ot.

Ez az adó valószínűleg a valaha kormány által benyújtott legalja legócskább normaszöveg.

2014.10.21. 23:59:34

Ez a Kojak zseniális...Kellene belőle sok idehaza is.

szoja122 2014.10.22. 06:21:26

@Khal Drogo: Egyetértek. A próféta szólaljon meg általad.

Hogy miért teszik? Miért jelentik be? Egyrészt tesztelik a közvéleményt, másrészt a kádári rezsimtől átvett sokadik kommunikációs trükkel élnek. Ha ezt visszavonják, módosítják, csökkentik akkor úgy gondolják, hogy a nép szemében a JÓ FIDESZ jön ki. Olyan ez mint anno "duplájára emelik a hús árát, kiszivárgott info", de a jó párt ezt nem engedi és a nép örül, hogy csak 20%-al lett drágább. Nincs új a nap alatt.

Azonban ennek nem a bevétel a legnagyobb célja, hanem az internet ellehetetlenítése. Mégiscsak ez az egyetlen igazi információ szerző forrás, a fiatalok szinte csak ezt a médiát használják. Az internet a Fidesz ellenzék (nem a parlamenti) utolsó információs bástyája. Így ez ikertestvére a média adónak.

szoja122 2014.10.22. 06:31:33

@nyünyüge: "Az is csak arra volna jó, hogy olyanok is elkezdjék eltakarítani a nyomokat, akik eddig nem tudják, hogy gyanusak."

Szerintem éppen hogy így adnak lehetőséget a nyomok eltakarítására. A kormány és a NAV ezeket a legszorosabb együtt működésben csinálta. Nem a NAV kis játéka ez. Ahhoz túlságosan fontos hivatal. Így viszont mivel a kormányon kívül senki nem tud semmit pontosan idehaza, minden nyomot el tudnak takarítani.

Ha Amerika nyilvánosságra hozná, természetesen a BIZONYÍTÉKOKKAL EGYÜTT, akkor ezt már nem tudnák megtenni.

Ez azért is kell, mert a Fidesz joggal tarthat attól, hogy ha kirúgják az ebben érdekelt személyeket, akkor azok egy csomó más embert, akik a Fidesz első emberei közül vannak, magukkal rántanának. Ezt kell most titokban megoldaniuk, hogy ez ne történhessen meg. Ha megteszik akkor már nem lesz semmilyen nyom sem, Amerika titkolódzása erre ad lehetőséget a Fidesznek.

szoja122 2014.10.22. 06:34:05

@Kata Pokrivcsák: Ez részben igaz, de a matekra azonban nem.

szoja122 2014.10.22. 06:40:39

@6.Lenin: Ezt neked szintúgy mondhatom.

Megint szokásodhoz híven egészen másról beszélsz mint amit írtam. Szijjártó méltó tanítványa vagy.

Én nem a hivatalos választási statisztikára hívtam fel a figyelmet, hanem az unortodox matematikára, és a hatalommal való visszaélésre, amit talán még te is megértenél, ha a szemellenződ nem lenne rajtad.

Legyen egy kis empátiád, ha ezt az általad utált pártok valamelyike tette volna, akkor kígyót békát fröcsögnél róla. Mint ahogy tettétek is anno.

szoja122 2014.10.22. 06:50:23

@Khal Drogo: Ne gondold, már 1 éve meg is történt. Igaz az csak egy "egyszerű" belső munkatárs volt. Miért ne lehetne több is?

Úgy gondolod, hogy ezek az emberek önként és dalolva hajtják tagló alá a fejüket?

Másrészt van egy másik, látszólag ettől teljesen független szál is. A Fidesz és a régi oligarchái közötti ellentétek. Szerintem ezek most ki fogják használni ezt a helyzetet pozíciójuk megerősítése érdekében. A háttérben minden bizonnyal. Azonban már annyira megkeveredtek a dolgok, hogy nem biztos, hogy valami ebből nem fog e kiszivárogni. Vége már azoknak a szép időknek, amikor a Fidesz teljes egységet tudott felmutatni.

szoja122 2014.10.22. 06:57:49

@Khal Drogo: "A Facebookra ha valaki felmegy, iszonyatos népharagot lát. És még ez csak pár órája terjedt el. "

+ a számítástechnikai portálok, blogok, fórumok.

Khal Drogo 2014.10.22. 08:30:11

Már gyorsan bedobták hogy havi 700 Ft lehet max az internetadó. Bár a törvény szövege ezt nem tartalmazza, de akkor majd pontosítják.

A dilletáns jogalkotás újabb gyöngyszeme lett ez az új adóforma.
Ezúton gratulálok a kodifikátoroknak.

szoja122 2014.10.22. 08:56:44

@Khal Drogo: "A dilletáns jogalkotás újabb gyöngyszeme lett ez az új adóforma."

Nem, a Jó FIDESZ aki érti a nép szavát, közbelépett és nem engedi. Fidesz kormány vasököl, csak odasújt ahová köl! :(((

Nyilvánvaló, hogy gumicsont. A NAV botrányról való elterelés. Ezzel foglalkozzék a közvélemény, ne a nagyságrendekkel súlyosabb problémával. Megszokott Fidesz módszer. Tapasztaltuk az elmúlt időkben.

szoja122 2014.10.22. 08:58:37

@Khal Drogo: Ehhez lényegileg semmi köze a kodifikátoroknak. Lásd az előző hozzászólásomat. Pontosan így volt megtervezve.

szoja122 2014.10.22. 09:20:54

"Az internetadó tervének visszavonására szólít fel a Fidesz"

"A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza az internetadóval kapcsolatos javaslatát, mert az akadályozná az internet magyarországi terjedését. Erről Nyitrai Zsolt a párt információs és telekommunikációs munkacsoportjának vezetője beszélt szombati sajtótájékoztatóján."

www.fidesz.hu/hirek/2008-04-26/az-internetado-tervenek-visszavonasara-szolit-fel-a-fidesz/

Ja hogy nem most volt. Változnak az idők. A szelek most máshol fújnak.

szoja122 2014.10.22. 09:39:15

Hogy ne csak sírjunk:

"MÉMveleg (Inyternetadó)"

"Ha nagyon sok az érdeklődő, akkor kiadhatom nyomtatva is. Hozzászólásokban címeket kérek, mert a posta olcsóbb mint az adatforgalom!"

logout.hu/bejegyzes/kakaduku/memveleg.html

nyünyüge 2014.10.22. 09:58:56

@szoja122:
még nem olvasta a jóember, hogy az irodai papírt viszont termékadó fogja sújtani:)

concret 2014.10.22. 11:35:23

@Kata Pokrivcsák: Mea maxima culpa.

Teljesen igazad lett, a napnál is világosabb:

hiszen a Szíjjártó is ezt nyilatkozta az MTI-nek.

(te vagy az első ember, aki ilyesmit elhisz. persze, jó pénzért biztosan többen is elhiszitek)

szoja122 2014.10.22. 11:47:22

"Háromezer forintot vár előfizetésenként a kormány"

"A jelenlegi formájában brutális mértékű lenne az internetadó. És teljesen megváltoztatná a hazai internetes kultúrát. A kormány azzal számolhat, hogy drasztikusan csökkenni fog az internetforgalom itthon az új adó következtében. Rogán Antal szerint a törvényjavaslat biztosan változni fog, egy felső limitet akarnak bevezetni a távközlési adóhoz hasonlóan."

torokgaborelemez.blog.hu/2014/09/26/510_mindenki_lehet_komuves#comment-form

6.Lenin 2014.10.22. 12:51:17

@szoja122:

Mondjuk én szívesen támogatnék 1 olyan törvényt, hogy 1 hónapra nyerhetnének (eljátszanánk, hogy tényleg ők a jobbak) a kis pöcs pártok is.
Talán kevesebb lenne a köcsög Mo-on.
Ma láttam az 1ik híradóban, hogy szegény Újhelyit is kiröhögték az EP vitán.
Még meg sem melegedtek aztán már ott is buktak a kapitánnyal együtt.
(mondjuk 1 hónap alatta nem tudnának túl nagy kárt okozni, de bebizonyosodna, hogy nem értenek semmihez, mint az eddigi tevékenységük is jól mutatta.)

Szerinted az lenne demokratikus(liberális), hogy mondjuk az 1ik oldal nyer 2/3-al (a liberálisokra ez nem vonatkozna), akkor is a kisebbségben maradók irányíthatnák a kormányt?
Szegény.

nyünyüge 2014.10.22. 13:08:51

"Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a szerdai kormányülés szünetében elmondta, hogy a kormány szerdán megvizsgálta az egyik nagy amerikai étolajgyártó cég áfacsalással kapcsolatos jelzését, a NAV pedig már intézkedett az ügyben. 2 milliárdos kárt állapítottak meg, többen vizsgálati fogságban vannak. A miniszter emellett arra kérte az amerikai nagykövetséget, hogy ha a továbbiakban tudomásuk van az adóhatóság munkáját segítő információkról, akkor hozzák nyilvánosságra azt."

hvg.hu/kkv/20141022_Varga_etolaj_adocsalas_NAV

(melyik szerdán? vagy ezt mind ma tetszettek csinálni:)?

szoja122 2014.10.22. 13:46:12

@6.Lenin: Kedves Leninem!

Mikor tanulod meg, hogy ha azért mert az ellenzék hülye, még nem indok és nem is magyarázat a Fidesz hülyeségeire. Utoljára ilyen dumát az óvodában hallottam.

Ne csavard ki a szavaimat. Azért mert leírod ne gondold, hogy meg is magyaráztad.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.10.22. 13:48:18

@szoja122:
Politikai kinevezettek nem szoktak köhögni.
V. Ildikó az, míg H. András nyilván nem.

jjulie 2014.10.22. 15:28:28

hahahaha

" Gazdasági hírek
2014/10/22 - 14:18 | Makrogazdaság | Furcsa közlemény Heim Pétertől
Heim Péter, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezetője szerda kora délután egy közleményt adott ki, melyben a kitiltási botrányról beszél. Heim tagadja érintettségét a korrupciós ügyben, de nem cáfolja közvetlenül, hogy a listán lenne.

A Századvég Gazdságkutató Zrt. vezetője szerda kora délután egy közleményben tagadta, hogy bármilyen amerikai vállalattal bármilyen kapcsolata lett volna valaha, azt pedig külön kiemelte, hogy - a hírek szerint - a kitiltási botrány hátterében álló Bunge-val nem tárgyalt sem hivatalosan, sem informálisan - írja az Index.

Az Indiából küldött emailben szól arról: "Főbb külföldi kapcsolataim öt éve Ázsiához és Oroszországhoz kötnek, és terveim szerint fognak kötni a jövőben is."

Az Index emlékeztet arra is, hogy korábban az Index is megkérdezte a Századvéget, hogy beszélgettek-e Heimmel arról, valóban rajta van-e az Egyesült Államokból kitiltottak listáján, ahogy az egyes sajtóhírekben megjelent. Erre azt válaszolták, "Heim Péter magánemberként nem köteles beszámolni a Századvég vezetőségének, az érintettségével kapcsolatos feltételezések az ő magánügyét képezik." "

www.cib.hu/aktualis/gazdhirek/gazdhirek?id=P205409

hahahah

szoja122 2014.10.22. 18:25:28

@Hepci: Akkor már régen kirúgta volna a Fidesz. Nem szívbajos és elveket nem ismer. Most félő a számára, hogy elszigetelődik a fejlettebb országoktól, ezért megtenné.
Az nem elég, hogy Lázár kádári magasságokat ért el a verbális s@gg nyalásban, amit Amerika felé most legújabban elkövetett. Mégsem teszik, valamire várnak. Valószínűleg a legfelsőbb szintekhez vezető nyomokat próbálják eltüntetni. Ezért sem nyúltak még senkihez sem. Ha majd nem lesz nyom hozzájuk, akkor lépni fognak.

szoja122 2014.10.22. 18:28:03

@Hepci: Ja és még egy. Ki volt az aki nyilvánosságra hozta itthon az ügyet? Ez a Fideszen belüli ellentétekre utal, ami úgy látszik éleződik. Ez is alátámasztja azt amit mondtam.
süti beállítások módosítása