Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
13:53

Miután szombaton a Jobbik is nyilvánosságra hozta az egyéni választókerületekben induló politikusainak névsorát, most már csak a politikusok újrahasznosításával elfoglalt MDF és a választók elől egyelőre rejtőzködő LMP jelölt-jelöltjeire várunk. A három legesélyesebb párt listáinak birtokában azonban már látható, hogy idén sem méretteti meg magát egyéniben számos frontpolitikus. A Fidesz és az MSZP elnökének, Orbán Viktornak és Lendvai Ildikónak a nevét a 176 körzet egyikében sem találjuk (Orbán 1990-ben Budapesten második, 1994-ben Székesfehérváron harmadik lett – előbbiben Zacsek, utóbbiban Vancsik nyert -, azóta nem próbálkozott egyéniben). A szocialisták miniszterelnök-jelöltje, a négy évvel ezelőtt Tapolcán 36 százalékot szerzett Mesterházy Attila sem indul. Mint ahogy Kövér László (aki 1990-ben Pápán nyert), Szijjártó Péter (aki négy éve Győrben veszített), vagy éppen Gyurcsány Ferenc (aki egyéniben még soha nem mérette meg magát) sem.

A vezető politikusok szempontjából természetesen érthető, hogy az országos kampányra fókuszáltság - és talán a várakozásokhoz képest esetlegesen gyengébb eredménytől való félelem okán - szívesebben választják a listák biztonságát, mégis jó lenne, ha az egyéniben való indulás egyfajta „belső politikai kötelezettség” lenne a pártvezetők számára. Mondjuk, ha azt éreznék, mert a választók azt éreztetnék velük, hogy szükségük van erre a személyes felhatalmazásra, közvetlen bizalomra is a politizálásukhoz. Minden tiszteletem azoké, akik országos elfoglaltságaik mellett is vállalják a helyi megmérettetést – ami, persze, számukra személyes előny és presztízs is; már abban az esetben, ha sikerrel veszik az akadályt.  (További ellenérv lehet a frontpolitikusok indulásával szemben, hogy például egy miniszterelnök megválasztása esetén egyrészt túlzottan kiemelt szerepet kaphat a körzet, másrészt viszont értelemszerűen veszít is, hiszen a kormányfő nem lehet egy evk lobbistája.)

A Fidesz elnökségi tagjai közül a választók elé áll Kósa Lajos, Pokorni Zoltán és Varga Mihály, mindannyian négy évvel ezelőtt is mandátumot szereztek. A párt frakcióvezetője, Navracsics Tibor annak ellenére próbálkozik ismét Veszprémben, hogy 2006-ban alulmaradt Pál Bélával szemben. Kalocsán ezúttal is ott lesz a KDNP elnöke, Semjén Zsolt, akinek legutóbb szélsebesen kellett beugrania – mégis győzött. Az MSZP elnökhelyettesei és alelnökei Mesterházy kivételével indulnak: Lamperth Mónika, Szekeres Imre és Ujhelyi István négy évvel ezelőtt sikerrel járt. A Jobbik a teljes vezérkarát csatasorba állítja: Gyöngyösön indul Vona Gábor, a párt elnöke és miniszterelnök-jelöltje, és az elnökségi tagok mindegyike is gyűjtheti majd az ajánlószelvényeket.

Az alábbi táblázatban az országosan ismert(ebb) politikusok indulási helyét és az  eddig nyilvánosságra hozott potenciális ellenfeleiket foglaltam össze:

 
Fidesz-KDNP
MSZP
Jobbik
2006-os győztes
BAR 2 Pécs
Nagy Csaba
SZILI KATALIN
Németh Zsolt
Szili Katalin 51,27
BÁCS 3 Tiszakécske
LEZSÁK SÁNDOR
Csernus Ferenc
Gyöngyösi Márton
Lezsák Sándor 57,27
BÁCS 7 Kalocsa
SEMJÉN ZSOLT
András István
Beck Ottó
Semjén Zsolt 45,61-52,39
BÉKÉS7 Mezőkovácsháza
Simonka György
KARSAI JÓZSEF
Dévényi-Dabrowsky Géza
Karsai József 41,49-55,67
BORS9 Encs
Ódor Ferenc
NYAKÓ ISTVÁN
Baksy Rezső
Ódor Ferenc 54,06
BORS11 Szerencs
Koncz Ferenc
FICSOR ÁDÁM
Holcman László
Szabó György 49,17-54,26
BUD1 I.
Nagy Gábor Tamás
Molnár Zsolt
PÖRZSE SÁNDOR
Nagy Gábor Tamás 48,31-51,12
BUD2 II.
BALSAI ISTVÁN
Donáth László
BALCZÓ ZOLTÁN
Balsai István 44,98-52,25
BUD6 IV-XV.
Wintermantel Zsolt
KISS PÉTER
SZEGEDI CSANÁD
Kiss Péter 52,31
BUD7 V.
ROGÁN ANTAL
STEINER PÁL
Hegedűsné Kovács Enikő
Pető Iván 23,48-55,06
BUD10 VIII.
FÓNAGY JÁNOS
SZABÓ ZOLTÁN
Pintér Attila
Szabó Zoltán 42,62-57,26
BUD12 IX.
Bácskai János
BUDAI BERNADETT
Kassab Adonis
Gegesy Ferenc 22,47-56,10
BUD17 XI.
KUPPER ANDRÁS
Józsa István
NOVÁK ELŐD
Józsa István 40,46-52,30
BUD18 XII.
POKORNI ZOLTÁN
HAGYÓ MIKLÓS
Martinez Gábor
Pokorni Zoltán 47,82-54,68
BUD19 XIII.
KOSZTOLÁNYI DÉNES
SZANYI TIBOR
Kovács Bertalan
Szanyi Tibor 48,36-68,20
BUD29 XX.
Földesi Gyula
HILLER ISTVÁN
Balog Barna
Hiller István 54,68
CSON1 Szeged
Bodó Imre
UJHELYI ISTVÁN
Zagyva Gyula
Újhelyi István 58,38
CSON3 Szeged
Bohács Zsolt
BOTKA LÁSZLÓ
Molnár Áron
Botka László 59,06
CSON6 Hódmezőv
LÁZÁR JÁNOS
Csengeri István
Kristó Gabriella
Lázár János 47,93-54,62
FEJ1 Székesfehérvár
CSER-PALKOVICS ANDRÁS
ifj. Knizse Gyula
Kummer Ákos
Warvasovszky Tihamér 52,80
HB3 Debrecen
KÓSA LAJOS
Zsiros Zsolt
Kulcsár Gábor
Kósa Lajos 57,20
HEV3 Gyöngyös
Balázs József
Magda Sándor
VONA GÁBOR
Magda Sándor 47,54-59,34
JNSZ2 Jászapáti
Pócs János
SZEKERES IMRE
Madarász Sándor
Szekeres Imre 46,12-51,96
JNSZ8 Karcag
VARGA MIHÁLY
VADAI ÁGNES
Boros István
Varga Mihály 53,42
SOM1 Kaposvár
Heintz Tamás
LAMPERTH MÓNIKA
Nemes Károly
Lamperth Mónika 50,89
SOM5 Marcali
Szászfalvi László
SUCHMAN TAMÁS
Széll Károly
Szászfalvi László 52,78
SZAB6 Nyírbátor
Simon Miklós
VERES JÁNOS
Kiss Sándor
Veres János 49,72-52,11
VAS2 Szhely
HENDE CSABA
Nemény András
Árvai Roland
Hende Csaba 44,82-50,75
VESZ7 Veszprém
NAVRACSICS TIBOR
Pál Béla
Forgó Gyula
Pál Béla 46,41-53,64
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr511678192

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A változatlanság listája avagy a selejt bosszúja 2010.01.18. 00:04:45

Megvan a vesztes csapat – az MSZP elkészítette régi embereit bebetonozó jelöltlistáját. Ezt a targikomédiát taglalja az írás. A győztes csapaton ne változtass elvét alkalmazza a választások előtt vesztésre álló MSZP. A választmány á...

Trackback: Törd a fejed! 1. 2010.01.17. 20:20:06

Már régebben is foglalkoztam fejtörőkkel, és most úgy döntöttem, felelevenítem ezt a jó szokásom. Az ilyen posztok (már amennyiben ezek posztoknak nevezhetők) annyiban lesznek különlegesek, hogy egy darabig (nagyjából egy hétig) moderálom a kommenteke...

Trackback: Fideszfigyelő: A változatlanság jelölt-listája 2010.01.17. 15:34:10

Miután az ellenfelek gyengébbek, Viktor nem változtatott a vesztes csapaton. Így, aki 2006-ban nem kellett, azt ellenjelölt híján választhatják most az emberek. A Fidesz ugyanis egyéni jelöltjeinek kétharmadát megtartotta. (Az MSZP 1998-as egyéni jelöl...

Trackback: Radikális változás: jelöltek és program a Jobbiktól 2010.01.17. 14:50:02

A radikális párt programja az elmúlt húsz évvel szemben szebb jövőt ígér. A Jobbik harcba küldi EP-képviselőit is.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pannonfunk 2010.01.19. 11:16:30

@peacekeeper: Neked is van egy nagy bajod, hogy nem rendszerben gondolkozol. Folyamatosan kihagyod a hüllőembereket a számításaidból.

Pedig azok is annyira fontosak a Te kalkulációidban, mint a saját agymenéseid!

radala 2010.01.19. 11:16:44

@peacekeeper: "Hogy viszonyul ehhez egy konzervatív liberális fideszes?"

Sehogy. Az emberek hülyék. Nem fogom újra ezzel elcseszni az időmet. de 2002 előtt még az indexen baromi sok választókörre kiszámoltam, hogy 98-ban az emberek mind leszarták a kis különbségeket. Darabra, hiba nélkül össze lehetett adni a szoci+mszp+munkáspártot (bárki is maradt állva) a fidesz+mdf+mdnp+kdnp+fkgp+miép-pel.
Senki nem maradt otthon mindenki úgy szavazott, ahogy kell.
Nem nem gondolkozom rendszerben, hanem ez a rendszer.
Mi a különbség az FKGP és a Jobbik között? Szerintem én előbb ikszelném be Vonát, mint Torgyánt.
Az elsö fordulótól távol maradó szoci a kardjába dőlhet. Mást nem tesz.
Nincs olyan ember, aki az elsö körben otthon marad, majd megretten a 2/3-tól vagy a fidesz Jobbik összeborulástól. Ez egy fikció. Azok, akik ilyentől megrettennek, azok nem, hogy otthon nem maradnak, de napi 24 órában nyomják a süket dumát a 2002-es tolvaj Orbánról:-)
Majd a választások után elbeszélgetünk.
Novák, Vona semmivel sem fog (nem több, mint 20 % plusz, azaz 8 helyett 10-et 15 helyett 18-at) többet kapni, mint amennyit kapna bárki. Doszpotnál nagyobb ászt kitalálni sem lehet, mégis akkorát bukott, hogy csak na. Az emberek nem hülyék. tudják, hogy a választás a pártokról szól, nem mindenféle kis hülye jelöltecskéről.

radala 2010.01.19. 11:18:31

@radala: szoci+mszp+= szdsz+mszp+..
Gondolom világos, de azért ideírom.

peacekeeper 2010.01.19. 11:19:13

@radala:

Fogalmad se lehet, hogy eddig kire szavaztam. Tehát amit mondasz azt az indulatod és az előítéleted mondatja veled.
Segítek...

1990-ben két jogász közül, az emberileg szimpatikusabb rendszerváltóra szavaztam. És aztán mindig, mert nem csalódtam benne, a másik meg "bizonyított"....
A "másikat" Hende Csabának hívták....

Talán ha akkor lett volna egy jó rendszerváltó fideszes jelölt, ma más lenne a helyzet....
De ott egy se volt. Azóta se....

pannonfunk 2010.01.19. 11:21:15

@peacekeeper: De akkor vegyük sorban a kérdéseidet:

"Hogy viszonyul ehhez egy konzervatív liberális fideszes?" Az a konzervatív liberális fideszes, aki az első körben a fideszre szavazott, a második körben is a fideszre fog szavazni. Esetleg a hüllőemberekre.

"És hogy egy első fordulótól távol maradó volt szocialista?" Az eddigi választási eredményekből, közvéleménykutatásból az derül ki, hogy az mszp szimpatizánsok második fordulós részvételi hajlandósága sokkal kisebb, mint az első fordulóbeli. Ennek történeti okai is vannak, pl. a kommunizmusban tartott ál-demokratikus szavazások egyfordulósak voltak. Úgyhogy aki nem ment el az első fordulóban szavazni, nagyon nagy valószínűséggel nem megy el a második fordulóban sem. Esetleg elmegy, és a hüllőemberekre szavaz.

peacekeeper 2010.01.19. 11:35:28

@radala:

Biztos, hogy az emberek mindig hülyék is maradnak?
Én jobb véleménnyel vagyok róluk.
És azt gondolom, hogy még Orbánnak is jobb volna, ha előbb jönne meg az eszük, mint utóbb.
Mert ha utóbb, főleg egy 2/3-al, nem lesz mire hivatkozni.

radala 2010.01.19. 11:35:35

@peacekeeper: Természetesen nem állítom, hogy nincs egyetlen rendes ember sem a földön, olyan, aki valamilyen okból képes függetleníteni magát a pártoktól. Azt viszont állítom, hogy az ilyen embereknek nincs nagyobb hatásuk, mint annak, hogy ki töri el épp a lábát a két forduló között és nem tud elmenni szavazni.
Természetesen lehet, hogy soha nem szavaztál az mszp-re. De ez akkor azért van, mert mindig akkora szerencséd volt, hogy a körzetedben a szdsz jelölt maradt állva. Így könnyű. Baromi összegekben mernék fogadni, hogy behúztad volna az x-et Biszku Bélára is...
Nyilván é is behúznám, ha úgy adódik Szállasira. Ez egy ilyen világ. de ha nem is húznánk be akkor is megválasztaná öket a maradék.

radala 2010.01.19. 11:40:01

@peacekeeper: biztos.
Semmi nem indokolja, hogy megokosodjanak.
Nem mellesleg, az, hogy én hülyének nevezem őket az nem jelenti azt, hogy hülyék. Nem is gondolom, hogy hülyék csak azt akarom megfogalmazni, hogy baromira kiszámítható, hogy ki mit gondol miről.
Egyszerűen faxni a többség számára, amikről te beszélsz.
A Jobbik semmivel sem ijesztőbb mint Csurka. 0 extra embert tudott az mszp anno a plakátjaival mozgósítani 98-ban, pedig, akkor még volt hitele.

pannonfunk 2010.01.19. 11:43:57

@radala: Ehhez tegyük hozzá még az szdsz ki lesz a harmadik erő plakáthadjáratát, amiből a jobbik profitált. Nem kicsit, nagyon :P

radala 2010.01.19. 11:50:57

@pannonfunk: Ja az tuti, hogy az szdsz több, mint 2,36 % (vagy mennyit hozott saját magának) pluszt hozott a jobbiknak.

peacekeeper 2010.01.19. 11:59:19

@pannonfunk:

Még hogy hüllőemberek.....
Még hogy David Icke, aki azt mondja, hogy "az igazság szabaddá" tesz.
Hol is hallottam ezt, hol is....mit is ad erre a gugli?
Csak nem?

orbanviktor.hu/irasok_list.php?item=4

Szóval hüllőemberek irányítanak minket.....
Ha csak így nem!

mirrmurrkandúr 2010.01.19. 12:26:08

@peacekeeper: Nem akarok semmire sem menni veled, mivel már akkor elvéreztél, mikor vitára bocsátkoztál az egyértelműről:-)

Egyébként is minden mondatodról ordít a "függetlenség".

Majd kiderül kinek lesz igaza:-)

pannonfunk 2010.01.19. 12:31:05

@peacekeeper: Persze. A répa nem tud fütyülni, a lánchíd nem tud fütyülni, tehát a lánchíd egy répa. Kb. ennyi értelme van az előbbi kommentednek.

Tudniillik, az "Igazság szabaddá tesz" evangéliumi idézés II. János Pál ránkhagyott mondata, lásd: ujember.katolikus.hu/Archivum/2005.04.10/0301.html

Tehát ha mind Orbán Viktor, mind David Icke használta ezt, akkor Orbán Viktor = David Icke. Mintahogy lánchíd = sárgarépa, hiszen egyik sem tud fütyülni.

A rossz hír az, hogy még mindig nem süt a napocska, pedig tényleg rádférne.

mirrmurrkandúr 2010.01.19. 12:32:11

@peacekeeper:"Egy kampány az matematika, pszichológia és kommunikáció.
A Fidesz 4 éve kampányol, és ellőtte minden puskaporát. A többiek csak most kezdik...... "

Ez dettó az álmok világa. A te álmaidé. A többiek eddig nem kampányoltak egy percet se... Ne már...

Nézd, semmi bajom azzall, hogy te ezt gondolod, csak akkor ne kammerold azt, hogy független vagy... és máris van vitaalapod.

Ennyi.

pannonfunk 2010.01.19. 12:33:42

@peacekeeper: Ja igen, én meg még azt mondom, hogy hagyjuk ezt a vitát, gyerünk, tegyük a dolgunkat. Mivel én a Te szemebdben egy beszűkült értelmű fasiszta vagyok, ezért Gyurcsány Ferenc is az ettől a pillanattól kezdve, ugye?

dr. mesterséges színezék 2010.01.19. 12:57:20

@peacekeeper: "A történelem azt tanítja, hogy tanulni kellene a megtörtént dolgokból."

Most ugye nem arra gondolsz, hogy nem kellett volna az MSZ(M)P-nek 20 éven belül még egy lehetőséget adni arra, hogy a földbe állítsa az országot, mert ez olyan csapat, hogy él is vele>

radala 2010.01.19. 13:07:27

@radala: www.polhist.hu/voks2002/jevk160.htm
Így legyen lottó ötösöm
Hankó Faragó Miklósra szavaztál, aki 2002-töl közös jelölt volt.
Miről beszélsz?
Mi a frac baja lehet egy fideszesnek a Jobbik feltételezett támogatásával, ha te, aki büszke arra, hogy soha nem szavazott az mszp-re. A valójában az mszp-re szavazol.
Mondom én, hogy baromi nagy szociálpszichológus vagyok a faék egyszerűségű agyammal, ami nem gondolkozik rendszerben.
Addig OK, hogy valaki önámító, de ez már az "igazság nem teljes kibontása".

pannonfunk 2010.01.19. 13:10:27

De lehet, hogy megfogadta a tanácsomat, és elment szolizni, ha már a napocska nem süt. Azért nem tud a kommentekre válaszolni.

Vagy éppen most csiholja össze a blogját a plusz pontokért:

kepviselofunky.blog.hu/2010/01/18/akkor_most_ez_lesz_aprilisig

radala 2010.01.19. 14:03:22

@pannonfunk: Nem illik személyeskedni, bár egy kicsit én is ezt tettem:-)

peacekeeper 2010.01.19. 14:03:28

@pannonfunk:

Tisztességesen nem megy?
Foglalkoztam én azzal, hogy mi vagy?
Akkor ne tulajdoníts nekem olyant, amit nem mondtam.

Olvasni még tudok. Orbán cikke sokkal inkább idézi az összeesküvés elmélet ezoterikus hátterét (David Icke), mint a nagytiszteletű pápát. Szakértője vagyok Orbán beszédei ezoterikus utalásainak....
(Nem tudod véletlenül, ki volt az, aki az ezoteriát felhasználta a beszédeiben?)
Szóval ne próbáljunk itt mellébeszélni, meg sárgarépákkal jönni...
Méltatlan.....
Nem hozzám....hozzád meg a bloghoz.

radala 2010.01.19. 14:17:17

@peacekeeper: Ki Hitler? Ja meg Babescu. Úgy tűnik ez most a trend a bal oldalon, hogy azt gondolják a jobbosok ezoterikus erőkkel nyírják őket.
Amúgy érdekelnek OV beszédeinek ezoterikus elemei.
Jut eszembe, nem Ipkovich-ra szavaztál véletlenül a polgármester választáson? Nem kell rá válaszolni, csak kérdeztem, hogy tisztán lássak. Ebben az esetben ugyanis az volna a helyes állítás, hogy "soha nem szavaztam PARLAMENTI választáson az mszp-re, csak az általa is támogatott jelöltre"
Félreértés ne essen ezzel nekem semmi bajom nincs, bajom a liberál-konzervatív Fideszes szavazók miatti aggódással van. De azzal sincs, csak azt nem értem, hogy miért nem magadból indulsz ki és látod be, hogy igenis két oldal van nüansznyi eltérésekkel. (börtön vagy kötél a szociknak, illetve kínhalál halál OV-ra vagy csak egy golyó a fejébe) :-)

radala 2010.01.19. 14:26:40

@radala: mandiner.blog.hu/2010/01/19/lila_lang_romaniaban_ilyen_szomszed_pedig_nincs_vi
Itt az ezotéria. Jut eszembe nem inkább a Szilvásy családnak és így minden bizonnyal GyF-nek van komolyabb ezoterikus kötődése?

peacekeeper 2010.01.19. 14:29:42

@mesterseges szinezek:

40 év szörnyű kommunista elnyomás (meg minden amit mondani szoktatok) után, elég volt 4 év Horthy nosztalgia, és a "nép" azóta soha nem látott arányba szavazta vissza a kommunistákat a hatalomba.
Mikor is volt földben az ország?
1994-ben vagy 98-ban?

Meg tudod mondani, hogy a Fidesz mikor változtatott a Bokros által felélesztett gazdaság irányán? Segítek. 2000-ben.....
És az MSZP ezen mikor változtatott érdemben először?
Bizony barátom, 2006-ban, a választás után.....
Vagyis a lejtmenet, ami 10%-os hiányhoz vezetett, abban a szocialisták nem abban voltak hibásak, hogy elindították, hanem abban, hogy nem mindjárt 2002-ben állították meg.

Ha elemzünk, akkor elemezzünk.....

Ha jól bele gondolok, lehet hogy Gyurcsány csak jó erős ellenzék akart lenni, és nem is akart nyerni, mert azt akarta, hogy Orbán oldja meg a 10%-os hiányt. És felépítette volna magát 2010-re.
Csak arra nem gondolt, hogy Orbán se akart nyerni, és így a nyakába szakadt. És ha már ott volt, akkor a Fidesz és a saját frakciója betartása mellett is levitte a hiányt 3% közelébe. A hülye!
Hogy a Fidesznek legyen mit osztogatni! Mert mi a fenét kezdene Orbán a gazdasággal, ha még most is 10% lenne a hiány? Felmenne 14-re?

Aki 4 év kormányzás és folyamatos 5% GDP növekedés mellett kormányról elveszít egy választást, az ne hivatkozzon a nép nem bölcs voltára......

mirrmurrkandúr 2010.01.19. 14:33:06

Hát igen... van, amiben mind egyetérthetünk Patás Öúraságával:-)

index.hu/belfold/2010/01/19/orban_beszolt_a_fidelitasosoknak/

radala 2010.01.19. 14:36:06

@peacekeeper: Értem Ipkovichra szavaztál:-)
Atya isten, én még meg akartalak védeni, hogy ne személyeskedjünk, de tuti, hogy a pontvadászat az ami motivál.

peacekeeper 2010.01.19. 14:36:54

@radala:

Ez nem csak kötődés kérdése....
A beszédek elemzéséből ugyanis az is látszik, hogy ki melyik ágát használja az ezoterikának, és azt hogy, és mire.....

peacekeeper 2010.01.19. 14:40:22

@radala:

Sosem szavaztam Ipkovicsra.

radala 2010.01.19. 14:51:48

@peacekeeper: Furcsa, ezzel a vehemens Orbán gyűlölettel pedig ott lett volna a helyed. Persze lakhatsz egy Szombathely melletti kis faluban, ahol a volt tanácselnök a független polgármester:-)
Ez az ezoterika + szdsz hit így együtt gáznak tűnik.
Mindig azt hittem, hogy a Jobbik az egyetlen párt, amelyiknek a szavazótáborában sok a szívcsakrás-ezoterikás-szíriuszos- hármas DNS spirálos. De úgy látszik ez normál eloszlású mindenhol.

radala 2010.01.19. 15:01:33

@peacekeeper: No, most komolyan ez érdekel.
Muti már az ezoterikát Orbánban.
Orbán szerintem semmi különös. Egy viszonylag tehetséges politikus, akit sokan imádnak, sokkal többen gyűlölnek. Nagyon sokan azt gondolják, hogy képes ellátni egy miniszterelnöki funkciót kisebb nagyobb hibákkal.
Volt, amikor én is azt hittem, hogy OV-nak hátra kellene lépnie. Mostanra belátom, hogy ez teljes tévedés volt részemről. Nem mintha, Pokorni, Kósa, Navrasics vagy sokan mások nem lennének pont olyan jó ME-k, mint ö, hanem mert irtó szórakoztató a balosok páni félelme.
Kár, hogy OV egy demokrata, jó vicc lenne részéről, ha megcsinálna mindent, amit Debreczeni szeretne látni. Amúgy szerintem, ha végignézné valaki OV összes cselekedetét, akkor kiderülne, hogy nem nagyon van hozzá fogható demokrata Mo-n. 0 alkotmánysértés, utcai politizálás alkotmányosba csatornázása, 89-es beszéd. Szerintem sajnos nagyon szép teljesítmény ez. Nem lennék OV gyűlölő, nehéz lehet (szerintem nem is lehet) könnyű ekkora erőszakot tenni folyamatosan a józan észen.

peacekeeper 2010.01.19. 15:01:52

@radala:

Be tudom mutatni azt az ezoterikus kiadványt, ahol a szerkesztő ódákat zeng Viktor-Mihályról, és már úgy beszélnek a materialista, kommunista vezetőről, mint a "hazugság fejedelméről" (pedig ekkor még Medgyessynek hívják a miniszterelnököt, és a láthatáron nincs a 2006-os választási kampány meg az öszödi beszéd!!!)
És ebben a kiadványban Orbán írása is megjelent.....
Nem árt ha tudjuk, hogy mi honnan származik, legyen az egy (Orbán) írás címe, vagy egy karaktergyilkosság kifejezése........

Nem egyformán gondolkodunk.
Én azt kívánnám Orbánnak, amit a Spártai király az őt eláruló nyomoréknak:
- Élj soká! (És cipeld a sorsodat a válladon.)

Gyurcsányt az ellenfelei gyűlölik.
Ha Orbán nyer, és nem tudja megoldani az ország előtt álló problémákat, akkor gyorsabban, mint gondolná, a sajátjai fogják gyűlölni. Jobban, mint Gyurcsányt!

radala 2010.01.19. 15:05:27

@mirrmurrkandúr: Igen szomorúan olvastam, hogy Csongrád megye rossz. A fidesz 2/3-nak sem fogok tudni örülni, ha Újhelyi meg Botka marad.
Mondjuk, ha így lesz, akkor az bizonyíték lesz arra, hogy Botka/Újhelyi fekete mágiával gyengíti a szegedi Fideszt....

peacekeeper 2010.01.19. 15:08:54

@radala:

Most hanyatt dőltem, mint hajdanán a Postabank macija...:-))

dr. mesterséges színezék 2010.01.19. 15:09:11

@peacekeeper: Jóvanna, tudtam én, hogy nem azt akarod mondani. Ami történt, az pont jól történt. Mit is kezdtünk volna 15 évnyi távolságban az eus bérátlagtól, amikor 30 évnyiben nagyobb a távlat....

dr. mesterséges színezék 2010.01.19. 15:12:57

@peacekeeper: "Mikor is volt földben az ország?
1994-ben vagy 98-ban?
"

Ja itt elhangzott ez a picit kérdés. A választ Békesi mondta el, amikor a közelmúltban reá tört a Nagy Szoci Deja Vu, hogy mintha már megélt volna olyat, hogy táskában kellett hozni a túléléshez a pénzt - de se '94-et, se '98-at nem említett az emlékei mellé.

peacekeeper 2010.01.19. 15:13:40

@radala:

Amikor 2006-ban azt mondta Szamóca a Kossuth téren, hogy 1 millióan imádkoznak Orbánért, akkor az egyik pap ismerősöm csak annyit mondott, hogy mi csak páran imádkoztunk 2002-ben, de az Isten tudta, kinek az imáját kell meghallgatni.....
(Na ennyit a fekete mágiáról....)
És most megyek el szolizni...:-)

dr. mesterséges színezék 2010.01.19. 15:17:49

@radala: Jól kitanítva simán lehet bárkiből orbángyűlölő - sokaknak megy is -, de az arra mégse elég, hogy az ember megest olyan hibát kövessen el, amiből pl. egy Lamperth miniszter lesz. Mert a gyűlölet legalább valami, az "ezzelmegmiafrancotlehetkezdeni?"-érzéshez képest.

mirrmurrkandúr 2010.01.19. 15:20:27

@peacekeeper:

1, A Horthy nosztalgia erős túlzás, de még ha igaz is lenne, én magam nem látnék benne semmi kivetnivalót, főleg Hornék politikai vonzalmainak ismeretében.

2, A Fidesz valóban egy igen feszes költségvetési politikát folytatott 2000-ig. Az viszont már erős túlzás, hogy ez egy az egyben a Bokros-féle vonal továbbvitele lett volna. Elég csak az állami tulajdonba -részben vagy egészben- visszavásárolt (!) javakra gondolni (pl. MOL), ami például szöges ellentétben van a Bokros által meghirdetett gyorsított lefolyású privatizációval. De említhetnék egyéb különbségeket is, példának okáért az átcsoportosításokat, tudniillik a Fidesz -szerintem nagyon helyesen- az aktívak részére jóval több forrást biztosított, mint elődje, cserébe az inaktívaknak (pl. nyugdíjasok) egy ideig némileg kevesebb jutott az aktívakhoz képest. Megjegyzem, az MSZP által akkoriban oly sokszor hangoztatott 52 milliárd forintnyi nyugdíjemelés nem a Fidesz programjában szerepelt, hanem az MSZP egyik utolsó döntése volt, amit a Fidesz visszavont.
Vagy különbségként említhetném a tandíj azonnali eltörlését is.
Ha az emlékezetem nem csal, ezek 1998-as döntések, ami ha jól számolom kronologikusan még 2000 előtt van...
Tehát nem igaz, hogy Orbán a Bokros-féle gazdaságpolitikát vitte tovább. De ha gondolod, van még több példa is ennek alátámasztása végett.

3, A 10%-os hiány az MSZP "eredménye", még akkor is, ha Fidesz is támogatta a 100 napos programot.
A szocik gazdasági elképzelései egyébként kimerülnek az osztogatás-megszorítás duo használatában, nem tudom, miért kell ezt az egekbe magasztalni és egyenértékűnek tekinteni valós és életképes koncepciókkal.

4, Gyurcsány bizonyára azon jóindulatából vezérelve vitte le a hiányt 3%-ra (sic!), hogy legyen a Fidesznek osztogatnivalója... hát nyilván. :-)
Persze azt nem számolod gondolom, hogy mindeközben még a levegőt is eladták, az államadósság a másfélszeresére nőtt, és még egy IMF-hitelt is felvettek, amit a biztonság kedvéért már el is költöttek. Nos, íme a szocialista gazdasági csoda, nyolc év "baloldali" kormányzás végterméke, és ez csak a gazdaság, van még ott, ahonnan ez jött...:-)

5, Az, hogy Fidesz ilyen mutatókkal, teljesítménnyel is vesztett, az csak egyet bizonyít: szarul kommunikálnak. De ennek, azt hiszem, nem sok köze van a valós kormányzati teljesítményhez...

Te tényleg annyira-annyira független vagy - a Fidesztől:-)

pannonfunk 2010.01.19. 15:21:17

@peacekeeper: És hüllőemberek is voltak abban a kiadványban?

radala 2010.01.19. 15:23:41

@peacekeeper: Nem értem.
Van egy ezoterikus valami, amibe beszerkesztettek egy OV írást.
Jól értem?
Ebben a kiadványban, valaki szereti Orbánt és gyűlöli MP-t.
Jól értem?
Ezért OV egy ezoterikát rossz célokra használó lehetőleg hosszú életű politikus.
Logikus, értem. Megyek is szavazok Botkára.
De eredetileg OV beszédeinek elemzését ígérted. Természetesen már most is leborulok a bizonyíték nagyszerű volta előtt, de azért a beszédei, meg az, hogy mire is használja még jobban meggyőznének.

mirrmurrkandúr 2010.01.19. 15:25:33

@peacekeeper: Ezt a "kinek az imáját hallgatja meg az Úr" már Juszt Lacika is elsütötte a 2002-es választások első fordulója után. Nem nagy ötlet ilyennel viccelődni... Istennek nem sok köze van az MSZP-hez.

Jó szolizást!

pannonfunk 2010.01.19. 15:27:14

@radala: Ez nem személyeskedés akart lenni, hanem tényleg jótanács. Ez a kommentelő meglehetősen frusztrált lehetett ma, volt itt minden, horty-fílingtől kezdve költségvetési hiányon át ezotériáig, mindegy, csak vagdalkozzunk. Mondhatod neki, hogy nem volt 2002-ben a választásig 75% hiány, ha május végéig volt csak 57%, magasról letojja, a következő kommentben már jön is a következő agymenéssel, bármi is legyen az.

Max. a hüllőemberekről lehet értelmesen beszélni vele :P Na jó, abbahagyom én is...

pannonfunk 2010.01.19. 15:29:43

@radala: Erről beszélek... Értelmet ne keressél a kommentjeiben. Helyette jön a következő téma. David Icke már kezd uncsi lenni. Mondjuk próbáljunk meg vele beszélni erről:

index.hu/tech/blog/2010/01/16/porno_allitotta_meg_a_forgalmat_moszkva_belvarosaban/

Hm?

radala 2010.01.19. 15:30:14

@pannonfunk: Nyilván tökéletesen igazad van. Egyszerűen lassabb a fölfogásom, mint neked, vagy jobb indulatú vagyok...

mirrmurrkandúr 2010.01.19. 15:31:27

@peacekeeper: "Gyurcsányt az ellenfelei gyűlölik.
Ha Orbán nyer, és nem tudja megoldani az ország előtt álló problémákat, akkor gyorsabban, mint gondolná, a sajátjai fogják gyűlölni. Jobban, mint Gyurcsányt!"

Baszki, te honnan veszed ezt a rengeted ostobaságot???? Mire alapozod?

Te jó ég, honnan szabadultál?

mirrmurrkandúr 2010.01.19. 15:36:28

@pannonfunk: Egyébként igazad van. Teljesen feleslegesen törjük magunkat észérvekkel, feldughatom magamnak a pontjaimat, ha ő minderre azzal reagál, hogy Orbánt maga Lucifer küldte közénk.
Sőt, a H1N1-et is ő terjeszti igazából, sőt a Crohn-betegek, meg stroke-osok állapotának rosszabbodásáról is ő tehet.

Úgy látom, ez a félőrült valami missziós tevékenységet teljesít...

mirrmurrkandúr 2010.01.19. 15:38:00

@radala: Ja, vagy inkább a mi elmeállapotunkat gyengíti itt fekete mágiával valaki...

radala 2010.01.19. 16:01:08

@mirrmurrkandúr: Az a baj, hogy az ember annyira végtelenül hiszékeny, hogy ha valaki azt mondja, hogy XY beszédeit ELEMEZVE", akkor azt hiszi, hogy van valami elemzés. Csak a legritkább esetben jövök rá, hogy valaki teljesen hülye.
Mondjuk az orosz pornósok baromi viccesek. David Icket meg ciki nem ciki ma hallottam először nem is értem.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.19. 17:05:03

@mirrmurrkandúr: "ezt a rengeted ostobaságot"
OK, fordítsuk csak meg, mennyivel okosabb lenne így:

"Ha Orbán nyer, és nem tudja megoldani az ország előtt álló problémákat - a sajátjai attól még továbbra is változatlanul imádni fogják...
(Jobban, mint Gyurcsányt az övéi!:)"

Köszi, így már valóban sokkal reálisabb! 8Đ

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.19. 17:16:38

@mirrmurrkandúr:
Istennek mindenhez köze van...
Pl. ott van Trianon ügye ugye.
15 M magyarból 10M imádkozik (5M meg ugye nem is magyar, csak "magukfajta"!), hogy adja vissza az Isten azt, amit anno lazán hagyott tőlünk elvenni...
Erre 23M román, 5M tót, XM szerb, XXLM ukrán imádkozik ugyanahhoz(!) az Istenhez, hogy "Lécci, hagyd már minálunk..."

Közben ráadásul a Jobbik meg inkább a konkurencia (Allah) felé kacsintgat ;)

mirrmurrkandúr 2010.01.19. 18:01:15

@1.szolo (B.A.): "Istennek mindenhez köze van...
Pl. ott van Trianon ügye ugye.
15 M magyarból 10M imádkozik (5M meg ugye nem is magyar, csak "magukfajta"!), hogy adja vissza az Isten azt, amit anno lazán hagyott tőlünk elvenni...
Erre 23M román, 5M tót, XM szerb, XXLM ukrán imádkozik ugyanahhoz(!) az Istenhez, hogy "Lécci, hagyd már minálunk..."

Közben ráadásul a Jobbik meg inkább a konkurencia (Allah) felé kacsintgat ;) "

Tudtam, hogy előbb-utóbb kibújik belőled a "pragmatikus liberális".
Kikívánkozott már egy olyan jó kis slotás "nagymagyar sovinisztázás", ugye-ugye?

Nyilván neked nem fáj Trianon, meg aztán Istenben sem hiszel...
Isten mentsen tőle, ne is tedd, mert még a végén kiderül, hogy mégis csak felénk "kacsintgat", és ki tudja hova vezet ez?

Talán a Jobbikhoz?

Pfujj-pfujj, ez nem túl píszí...

mirrmurrkandúr 2010.01.19. 18:03:29

@1.szolo (B.A.): ""Ha Orbán nyer, és nem tudja megoldani az ország előtt álló problémákat - a sajátjai attól még továbbra is változatlanul imádni fogják...
(Jobban, mint Gyurcsányt az övéi!:)"

Köszi, így már valóban sokkal reálisabb! 8Đ "

Szerintem neked rémálmaid vannak Orbánnal... a pszichiáter segít a fóbiáidon.

:-)

pannonfunk 2010.01.19. 18:35:21

@1.szolo (B.A.): Felhívnám a figyelmedet, hogy itt az "A-ból következik B tautológia B-ből következik A" klasszikus logikai bukfencbe esel bele (szerintem...)

Balt 2010.01.19. 19:03:21

@peacekeeper: "Vagyis most nem az fog történni, mint 98-ban, ahol a Horn még úgy csinált költségvetést, mintha maradt volna."

:))) Na persze: messze a lehetőségeket meghaladó (párt)nyugdíjemeléssel, a többin felül az ingyenes Malév "tömegközlekedéssel", a két forduló között aláírt törvénytelen metrószerződéssel. Azért nem mindenki amnéziás!

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.19. 19:17:28

@mirrmurrkandúr:
"- Hol nem jártam én már életemben! Csak azt sajnálom, hogy nem értem rá megtudakolni a professzortól, mi az a szkizofrénia. Ezt már önnek személyesen kell tőle megkérdeznie, ..."

Balt 2010.01.19. 19:19:04

@radala: "Az elsö fordulótól távol maradó szoci a kardjába dőlhet. Mást nem tesz.
Nincs olyan ember, aki az elsö körben otthon marad, majd megretten a 2/3-tól vagy a fidesz Jobbik összeborulástól."

Annál is inkább, mert max. 2-3 tucat helyen lesz csak 2. forduló. De pssszt! :))

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.19. 19:28:26

@pannonfunk:
Én ugyan nem - ám a viktoriánusok anál inkább.

Hiszen ők vallják, hogy Tőle még a megszorítás is édes teher lenne.

Épp ezért vitatták bőszen Paecekeeper azon állítását, miszerint ők "megneheztelnének" érte a kedves vezetőre, ha az mégse azt tenné, amiért megválasztották...

De a lejobban mégis az tetszett (talán Radala:) aki, a '89-e beszédéért kedveli AZT a 0.Viktort, akinek azóta már semmije sem egyezik meg akkori önmagával...

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.19. 19:31:04

@mirrmurrkandúr:
"- Már engedje meg, Ivan Nyikolajevics, ki ne ismerné magát? - Azzal az IDEgen előhúzta zsebéből a Lityeraturnaja Gazeta előző napi számát..."

pannonfunk 2010.01.19. 19:45:12

@1.szolo (B.A.): Ember, Te nem is érted, hogy mit írtam.. :P

Balt 2010.01.19. 20:06:23

@peacekeeper: "A "másikat" Hende Csabának hívták...."

Csaxólok, Hende Csaba 4 éve volt először Fideszes jelölt, nem is biztos, hogy egyéniben...

Balt 2010.01.19. 20:09:05

@pannonfunk: "Esetleg elmegy, és a hüllőemberekre szavaz."

:)) Ez már engem is kíváncsivá tesz: anno volt egy ilyen szovjet film, hogy "Kétéltű ember". Róla van szó? :) Esetleg valami új pártcsíra? :)) A linket nem találtam első blikkre túlontúl érdekesnek... Miről szól?

Balt 2010.01.19. 20:11:46

@radala: "Baromi összegekben mernék fogadni, hogy behúztad volna az x-et Biszku Bélára is..."

:)) Én ezt csírájában elfojtottam: amióta (94-es 2. forduló) az SZDSZ visszalép az utódpárti jelölt javára, tőlem nem számíthat szavazatra. (Na persze azóta sok más miatt sem...)

pannonfunk 2010.01.19. 20:15:04

@Balt: Óh, a kétéltű ember igazi antiklerikárius kommunista propaganda volt, érdemes elolvasni felnőtt fejjel is. Meg ilyen pl. a pár lépés a határ. Felnőtt fejjel nagyon súlyosak.

David Icke szerint van egy, talán az űrből, vagy a föld alól, vagy a múltból (én sem vagyok szagértő :) ) faj, a hüllőemberek, akik átvették a hatalmat a Föld irányításában. Ismert képviselőik pl. Margaret Thatcher. Meg ha jól tudom, a hüllőemberek robbantották kia H1N1 járványt is...

Balt 2010.01.19. 20:39:55

@pannonfunk: "Persze. A répa nem tud fütyülni, a lánchíd nem tud fütyülni, tehát a lánchíd egy répa. Kb. ennyi értelme van az előbbi kommentednek.

Tudniillik, az "Igazság szabaddá tesz" evangéliumi idézés II. János Pál ránkhagyott mondata, lásd: ujember.katolikus.hu/Archivum/2005.04.10/0301.html"

:))) Pedig már láttam a lelki szemeim előtt, amint fűrészelik a feliratot. :)))

Balt 2010.01.19. 20:49:32

@peacekeeper: "Ha jól bele gondolok, lehet hogy Gyurcsány csak jó erős ellenzék akart lenni, és nem is akart nyerni, mert azt akarta, hogy Orbán oldja meg a 10%-os hiányt. És felépítette volna magát 2010-re.
Csak arra nem gondolt, hogy Orbán se akart nyerni, és így a nyakába szakadt. És ha már ott volt, akkor a Fidesz és a saját frakciója betartása mellett is levitte a hiányt 3% közelébe. A hülye!
Hogy a Fidesznek legyen mit osztogatni!"

:))) Hát ez kész! Az eleje még logikus, de a végére már tényleg ezoterikus ráolvasás lesz belőle. :))) Gyurcsány hagy a Fidesznek osztogatni valót. :))) Ezt te magad elhiszed? :)))

Balt 2010.01.19. 20:53:33

@radala: "Volt, amikor én is azt hittem, hogy OV-nak hátra kellene lépnie. Mostanra belátom, hogy ez teljes tévedés volt részemről. Nem mintha, Pokorni, Kósa, Navrasics vagy sokan mások nem lennének pont olyan jó ME-k, mint ö, hanem mert irtó szórakoztató a balosok páni félelme."

Telitalálat! Én is pont így gondolom! :) Képzeld, mi lenne, ha nem Orbán lenne a listasvezető! Kb. 380 helyük lenne a parlamentben. :) Ezt meg azért mégsem kívánhatjuk... :)

Balt 2010.01.19. 20:59:53

@mesterseges szinezek: "az ember megest olyan hibát kövessen el, amiből pl. egy Lamperth miniszter lesz."

Tegyük hozzá: legalább 5 MSZP-SZDSZ kormányban, kirobbanthatatlanul. (Azt hiszem mégiscsak körül kell majd nézni Dr. Jegessy páncélszekrényében...)

Balt 2010.01.19. 21:03:08

@mirrmurrkandúr: "Elég csak az állami tulajdonba -részben vagy egészben- visszavásárolt (!) javakra gondolni (pl. MOL),"

M1 - ELMKA kivásárlása: az sem volt kis tétel! És önmagában a 150 km-nyi autópálya építésének többszöröse. Európa legdrágább autópályája... Aztán megörökölte tőle az M5 - AKA, azt is kivásárolták, vagy legalábbis előkészítették, bevonták a matricás rendszerbe. Megyóék meg újra eladták...

Balt 2010.01.19. 21:18:46

@pannonfunk: :))) Hát ez csöcs... akarom mondani: csúcs! :))

Balt 2010.01.19. 21:22:39

@1.szolo (B.A.): "Erre 23M román, 5M tót, XM szerb, XXLM ukrán imádkozik ugyanahhoz(!) az Istenhez, hogy "Lécci, hagyd már minálunk...""

Ki mondta, hogy ugyanahhoz? :) Legfeljebb egyedül a szlovákok, az össtes többi nádora Moszkvában van. :)

Balt 2010.01.19. 21:26:39

@1.szolo (B.A.): "'89-e beszédéért kedveli AZT a 0.Viktort, akinek azóta már semmije sem egyezik meg akkori önmagával..."

Hol mondott ellent azóta az ott elmondottaknak?!

Balt 2010.01.19. 21:30:09

@pannonfunk: "Óh, a kétéltű ember igazi antiklerikárius kommunista propaganda volt,"

:)) Tehát igazi gyöngyszem az evolucionistáktól? - jujj, már a csengése(m) is tiszta antiszemita :)))

pannonfunk 2010.01.19. 21:42:59

@Balt: Látom, jól elvagy itt, csak gondoltam, szólok, hogy van új poszt :)

Balt 2010.01.19. 21:58:03

@pannonfunk: :)) Kösz, de előbb ezt kiélveztem utolsó cseppig. :))

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.19. 22:05:18

@Balt:
Baltuska, kevered az Urat a földi helytartóival!

Márpedig mindkettőjük ura a jó öreg "IEOUA" 8Đ
- akinek mellesleg majdnem volt szerencséje belekerülni az EU Alkotmányba, mint KÖZÖS keresztény gyökér... (-sőt mi több, ráadásul még judeo- is;)))

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.19. 22:08:59

@Balt:
Pl. azóta volt borbélynál... meg ruhaüzletben is;)

Meg ott még talán nem használta az "a mi szakmánkban..." kifejezést.
(pedig már akkor is végzett jogász volt)

mirrmurrkandúr 2010.01.19. 22:30:37

@1.szolo (B.A.): Ez egy blog, és itt tegeződni szoktunk!

Egyébként sem kedvelem az orosz realizmust:-)

Látod, ebben sem hasonlítunk:-)

Balt 2010.01.19. 22:48:59

@1.szolo (B.A.): Nem keverem: ezért írtam a nádort.

De "élő" cáfolat a közös Istenre :) a vallásháború, amit még az egészen közelmúltban is gyakoroltak itt a szomszédban...

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.19. 22:57:19

@mirrmurrkandúr:

Allahnak legyen hála érte, hogy nem!

((- mert te bezzeg lazán "Patás"-ozhatsz,
- "realistázhatod" a szürreális Bulgakovot,
- tegezősre javíthatsz egy magázós idézetet,
egyáltalán: élvezettel mehetsz mások agyára))

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.19. 23:03:41

@Balt:
Egyezzünk ki döntetlenben:

Nincs Isten, de az közösen nincs...

(-legalább is minden azonos Isten neve alatt zajló vallásháború ezt igazolja, vagyis a "közös Isten"-ből éppen nem a "közös"-et cáfolja, hanem a maradékot:)

Balt 2010.01.19. 23:19:56

@1.szolo (B.A.): Engem nem zavar, ha van. De tény: az sokaknak kellemetlen lesz... :)

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.20. 00:26:44

@Balt:
Engem sem zavar, ha nincs. Viszont tény, hogy a menyország hiányáért senki nem fog beírni a panaszkönyvbe... 8Đ

mirrmurrkandúr 2010.01.20. 00:56:26

@1.szolo (B.A.):

Tényleg hál' Istennek.

((- mert én bezzeg lazán "Patás"-ozhatok, mint ahogy te meg lazán zsidózhatsz, senki nem mondja rád, hogy antiszemita, mert amit szabad Jupiternek... ugyebár.
- "realistázhatom" Bulgakovot, hiszen te is megnyilvánulhatsz vallásfilozófiai kérdésekben, akkor is, ha halvány lila segédfogalmad sincs róla, nyugodtan belegyalogolhatsz más emberek vallási és nemzeti identitásába (Trianonnal való viccelődés stb...).
- tegezősre javíthatok egy magázós idézetet, főleg, ha egy olyan idézetről van szó, amiről százból száz ember nem tudja micsoda.
- és végül élvezettel mehetek mások agyára, főleg ha a te agyadról van szó.))

De ha tanácsolhatok valamit, legközelebb ne reagálj a kommentjeimre, és akkor talán megőrizheted maradék intellektuális integritásodat. Sőt, ha megkérhetlek senkijére se válaszolj, és akkor nem kell attól tartanod, hogy valakinek az agyára mész -hiszen, ha nálam ezt sérelmezed, nyilván magaddal szemben is van ennyi kritikád.

S még valami: Nem rég írtam ezen a blogon valamelyik hozzád hasonló szellemi hontalannak, hogy vicces, mikor egy zsigeri libsi előadja a függetlent, közben meg a szadesz ócska dumáit szórja az éterben szerteszét. Nem kéne. Ennyire ne kéne igénytelennek lenni...

pápá

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.20. 02:20:26

@mirrmurrkandúr: (Trianonnal való viccelődés)

Nem én "viccelődök" trianonnal, hanem azok,
akik naív hittel attól várják a megoldást,
"aki" legalábbis engedte azt megtenni anno...

Viszlát!

peacekeeper 2010.01.20. 06:45:49

Amire nem volt módom tegnap reagálni, azt most utólag megteszem.
Annyi hülyeség nem maradhat válasz nélkül....
@Balt:
"Gyurcsány hagy a Fidesznek osztogatni valót. :))) Ezt te magad elhiszed? :))) "
A tények ezt mutatják.
Ha a 3,8%-os hiányt fel lehet vinni 7,5-re, akkor van benne tartalék.
Ha nem, akkor még a megteremtett lehetőség, maga a 3,8, is segítség az új kormánynak. A 10%-hoz képest mindenképp jobb helyzet, tehát Gyurcsány jobb helyzetet adott át, mint amit kapott.

@mirrmurrkandúr:

-Sose vágytam olyan szellemi "magasságokba", ahol székelsz, ahova csak egy magadfajta jobboldali "entellektüel" képes eljutni (a maga ékes lófasz magyar nyelv sárba tiprásával)
-Sose mondtam, hogy független vagyok, hiszen több politikai szervezet alapításában vettem részt.
(Ha ilyent mondtam volna, bizonyára idézni is tudtad volna.)
- Sose mondtam, hogy magamat hova helyezem a politikai palettán (egyébként középre) és veled ellentétben én nem pártkatona vagyok, hogy pártpropagandát terjesszek. Én megengedhetem magamnak, hogy a dolgokat a maguk valójában lássam, és azt mondjam, amit gondolok.

-Ja és nem vagyok hontalan.
Szellem szintjén Isten része vagyok, emberi testként a Föld az otthonom, és csak harmadsorban vagyok magyar. És csak negyedikként magyar állampolgár.....
De ez már tényleg nem a Te szinted....

pannonfunk 2010.01.20. 10:45:50

@peacekeeper: "Annyi hülyeség nem maradhat válasz nélkül...."

És akkor muszáj további hülyeségeket írnod, ugye? Tegnapi kommentemben ott volt, feketén-fehéren, origós hiperlinkkel alátámasztva, 2002 májusig volt a _tervezett_ hiány az éves 57%-a. Ehhez képest most Bajnaiék úgy tervezik, hogy az éves hiány 75%-át elköltik az év első három hónapjában. Egy általános iskolás ki tudja számolni, hogy ha a fidesz a maradék háromnegyed évben ugyanilyen tempóban költene, mint ahogy Bajnaiék teszik, akkor az év végére a tervezett hiány 300%-a jönne össze. Tehát amit a Bajnaiék csinálnak, az nem más, mint beterveznek 3.8%-os hiányt papíron, amit gyakorlatban csinálnak, az meg egyenértékű egy 15.2%-os hiánytervel. Ember, 15.2%!!!

Ehhez képest 2002-ben a költségvetési hiányt az erősen szoci kötődésű GKI 6%-ra becsülte, és ugye ebből lett az ominózus 10%

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20020529gkia.html

Akkor miről beszélünk?

pannonfunk 2010.01.20. 10:47:03

@pannonfunk: Mármint a kormányátadáskor becsülték 6%-ra, ugye ez van a belinkelt oldalon.

peacekeeper 2010.01.20. 12:17:44

@pannonfunk:

Én csak arról beszélek, amihez értek, vagy amihez nem értek, de az én szintemen is érthetően elmagyarázza valaki....
Mint mondtam, a gazdasághoz nem értek.

De amit értek, abból nyilvánvaló, hogy ahogy Orbán is 6%-os ÉVES hiányt tervezett, úgy Bajnai (Oszkó) is ÉVES hiányként tervezte a 3,8%-ot.

Az egy másik kérdés, hogy 2002-ben jött az ÚJ kormány, és beletette a 100 napos programot a költségvetésbe (amit a Fidesz is megszavazott!) és így KÖZÖSEN beletettek még 4%-ot. Így lett 10.

Most meg jön majd Orbán, és EGYEDÜL beletesz 3,5%-t, hogy 7,5% legyen.
Legalábbis ezt akarják, számomra minden magyarázat nélkül egyértelmű és érthető.
Amit ehhez - e helyett - a Fidesz kommunikál az finoman mellébeszélés, durvábban hazugság.

Az éves hiányról pedig pár napja hallgattam Oszkót, aki 3 mondatban elmagyarázta, hogy hogy jön létre az éves hiány. Azt megértettem belőle, hogy az év elején nagyobb, aztán van olyan is, amikor TÖBB, mint a végén. És a végére beáll.
Tehát amit belinkeltél, az ebből a szempontból nem összehasonlítható.
Nincs két egyforma költségvetés (ráadásul az egy kétéves költségvetés 2. éve volt, ahol már a kiinduló adatok se voltak igazak) Már EU ország vagyunk, változtak a szabályok, adók, tehát nem lehet se összehasonlítani, se következtetést levonni az egész évesre abból, ami áprilisig lesz.

Olcsó fideszes néphülyítésre való kommunikációs blabla, azaz nem ide, egy elemző blogba való...
Ezért nem reagáltam rá ott....ezt a "hülyeséget" válasz nélkül hagytam, vagyis én nem soroltam sehova, csak Te vetted magadra.....
Hiszen meg se vagy említve a hozzászólásban....

mirrmurrkandúr 2010.01.20. 12:21:53

@peacekeeper: Jellemző rád, hogy már megint semmilyen felvetésemmel nem szállsz vitába, hanem elintézed annyival, hogy ez nem a te szinted...
... és kivételesen igazad van: ez tényleg nem a te szinted.

Ha mi pártpropagandát terjesztünk, akkor a te tevékenységed már nem is leképezhető, hiszen a jelenlegi kormánynak még olyan lépései mellett is kiállsz és dicsőíted, amit már ők maguk sem tesznek.
Debreczenit a közép kiszélesítőjeként látod, és közben -természetesen- te nem vagy pártkatona, mert a pártkatona az a te olvasatodban, aki nem úgy gondolja mint te.
Mellesleg elvakult vagy, próbálunk veled vitatkozni, de felesleges. Ostoba vagy, és minderre csak annyit mondasz: "ennyi hülyeség nem maradhat válasz nélkül".

Tudod, te még egy panamai demokráciához is silány vagy.
Ja, hogy személyeskedtem volna: Bocs, ilyen az élet.

Pá.

pannonfunk 2010.01.20. 12:54:12

@peacekeeper: Na, szóval itt van a kutya elásva: "Azt megértettem belőle, hogy az év elején nagyobb, aztán van olyan is, amikor TÖBB, mint a végén. És a végére beáll. "

Figyusz, indítsunk egy közös vállalkozást. Vegyünk fel 10 millió hitelt, én elköltök belőle 7.5 milliót, aztán átadom neked a vállalkozást, a 10 millás tartozással együtt. Olyan szuper az üzleti tervem, hogy simán fogod hozni a nyerességet. Ha mégsem, akkor meg kikiáltunk Téged szélhámos hazug csalónak. Bennevagy?

Ha meg mégsem vagy benne, akkor meg dilettáns vagy, nem értesz a vállalkozáshoz. Mert akkor annyira hülye vagy, hogy nem érted meg, hogy miért is olyan fantasztikusan jó az üzleti tervem. Hiszen abba bele van írva, hogy a végére megtérül, hát nem tudsz olvasni?

Kb. ez jelenleg az mszp és a Te kommunikációd.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.20. 13:11:04

@peacekeeper:
"Most meg jön majd Orbán, és EGYEDÜL beletesz 3,5%-t, hogy 7,5% legyen."

Most konkrétan nem követtem, hogy hogy jött IDE ez a 7,5%, de nekem már akkor világos volt ez a fineszes taktika, amikor a kölségvetést "elemző" "független" közgazdászaik csoportjával kimondatták, hogy az a hiány nem is annyi, hanem "el van rejtve" benne ennyi meg annyi TOVÁBBI hiány, ami összesen tehát jóval TÖBB (talán éppen 7,5?!:)).

A dolog annyira átlátszó volt, hogy még nekem is leesett:
- ezek itt, most ELŐRE megmagyarázzák, hogy
"nem is a Fidesz növelte meg" (majd:) a hiányt, hiszen az már "eleve bele volt kódolva"...
Ügyes!
(akár anno a "KÉTÉVES költségvetés" trükkje 8Đ)

Balt 2010.01.20. 19:52:51

@peacekeeper:
Ad 1.: Fegyencnek legfeljebb akkor lehet köze a dologhoz (mármint, hogy a ktsgv. hiány az elvárton belül marad), hogy ő mozgatja a kesztyűsbábokat: Bajnait és Kókát.

Ad 2.: Ha márciusig a tervezett hiány 75%-a "megvalósul", akkor megint dávidibolyásan sikerült kőbe vésni a szocialista alapvetéseket: habbeton falazóblokkra krétával...

"A 10%-hoz képest mindenképp jobb helyzet, tehát Gyurcsány jobb helyzetet adott át, mint amit kapott."

Ja. Saját magától. Vagy még úgysem, ,mert (névleg) nem ő adja át a kormányzást. :))

Balt 2010.01.20. 19:54:41

@peacekeeper: "Szellem szintjén Isten része vagyok, emberi testként a Föld az otthonom, és csak harmadsorban vagyok magyar."

Sőt, ettől azt hiszem el is tudsz vonatkoztatni. :)

Balt 2010.01.20. 19:56:13

@peacekeeper: Íme az ékes bizonyítéka, hogy önmagatokat rekesztitek ki, nem kell itt a duma a "kokárdázásról", "megosztásról" (összeszorzásról és megporzásról)...

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.20. 23:11:07

@Balt:
Na és azokról mi a véleményed, akik rínak, hogy KEVÉS a magyar (minha a duplája többet számítana a milliárdok között!), majd egy laza VONÁSSAL kihúznak a 15M-ból vagy 5M-t "más-faj-ta-elmélet" címén...

Na, ez ám a nagy fogyás, nem az "egykézés"!

Balt 2010.01.20. 23:41:03

@1.szolo (B.A.): ??? Horn Gyulára gondolsz? Azt hiszem ő jelentette ki, hogy csak 10millió (bel)magyar miniszterelnöke - rögtön distinkciót téve az Antall-i nemzetben való gondolkodástól. (Bár én is alig vártam, hogy Borossék eltűnjenek végre...)

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.21. 00:15:24

@Balt: Nem talált!:)

Az "én" 10M-m úgy jött ki, hogy:
"10M 'belmagyar' + 5M 'külmagyar' - 5M 'IDEgenszívű' = 10M 'magunkfajta' "

BEREMÉNYI szövege jut eszembe erről:
"... hát mondja, maguknál vannak maguk?
Keverik, keverik (...), a jó Istenit maguknak!
Már megint addig ugrálnak, amíg magukon a világ szeme (...)
-Nahát, aztán a maga V. barátja, hát egyszerűen nem ebben állapodtunk meg vele. Hát a V. egyike volt a legtehetségesebb, a leginkább szubvencionált koponyáknak részünkről, és tessék, most értesülünk, hogy csinálja nekünk itt a felfordulást, a botrányt, cirkuszozik. Elnyír valamit teljesen zavaros irányba."

Géza, Géza, te tudtál valamit... 8Đ
süti beállítások módosítása