Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
22:29

Bár a Mádi- és a Hagyó-ügy között nagyon kevés a tartalmi hasonlóság (egészen pontosan semmi), abból a szempontból mégis szerencsés az összehasonlítás, hogy láthassuk: mennyire jelentős a pártok számára, hogy egy választási kampányban lehetőleg a minimálisra csökkentsék a támadási felületet. Akár a párt számára lényeges politikai álláspont megkérdőjelezéséről, akár sok kellemetlenséget okozó, a támadások kereszttüzében álló politikusról van szó, a legjobb megoldás egyértelműen a ballaszt kidobása – már akkor, ha ez a merész húzás valamilyen ok miatt nem hozza még rosszabb helyzetbe az adott politikai erőt.

Többen amellett érveltek itt a blogon is (csak az elemző megállapításokra, s nem a fontos, de egészen más jellegű normatív érvekre utalok), hogy a Mádi Lászlóval szemben alkalmazott, szimpatikusnak nehezen nevezhető retorzió nagyobb visszhangot kap majd, mint amekkorát az eredeti nyilatkozat kapott volna - ezért rosszul döntött a Fidesz. S bár ez az állítás megítélésem szerint nem könnyen igazolható (hiszen nem tudjuk, milyen kampányt épített volna az MSZP a Mádi-féle mondatra, ha nem cselekszik gyorsan az ellenzéki párt), de arra mégis alkalmas, hogy megmutassa, mennyire veszélyes, kétélű fegyver a válsághelyzetben hozott rapid politikai döntés.

Feltehetően most, egy egészen más jellegű ügy kapcsán kevesebben sajnálkoznak Hagyó Miklós kiebrudalásán, s ahogy látom, pártállásra tekintet nélkül többen gondolják úgy, hogy az MSZP helyes és hasznos döntést hozott. Nem kétséges, a nem is olyan régen még komoly ambíciókat dédelgető, de a BKV-botrányok kapcsán végletekig meggyengült politikus (akinek már a honlapja is fejlesztés alatt áll) jelenléte a kampányában mérhető károkat okozott az MSZP-nek. A pártnak cselekednie kellett, és lényegesen több érv szólt a radikális megoldás mellett. Mielőtt azonban – szemben a Mádi-üggyel – itt könnyedén túllépnénk az eljárás politikai értékelésén, érdemes most is átgondolni a veszélyeket. Ha Hagyó elindulhat a tizenkettedik kerületben, és rajta maradhat a budapesti listán, bizonyára igyekezett volna szerényen meghúzódni a kampányban, legfeljebb a jobboldal támadásai és az ügyészség megkeresései okozhattak volna kellemetlen perceket a politikusnak és pártjának. A mai döntés azonban még ennél is kiszámíthatatlanabb helyzetet teremt: a sértett és most már egyértelműen a média érdeklődésének homlokterében álló Hagyó akár úgy is dönthet, hogy nem adja fel: elkezdhet beszélni, vádakat fogalmazhat meg, vagy harcolhat indulási jogáért. Nem kell talán részletesen ecsetelnem, hogy ha nem a „balra csendben el” forgatókönyve valósul meg, az mennyire fájdalmas lehet még az MSZP-nek.

Bárhogy is lesz, én most is ugyanazt állítom, amit a Mádi-ügy kapcsán mondtam: egy kampányban valami vagy használ, vagy árt. Hagyó jelenléte egyértelműen ártott, az MSZP döntése tehát logikus, de ahogy Mádinál (teljesen más okok miatt), itt sem teljesen veszélytelen.

x x x

Mai idézetünk: "A találkozón áttekintettük a BKV előtt álló feladatokat, és a legteljesebb egyetértésben köszöntünk el egymástól." Ez még egy tavaly októberi mondat egy júliusi találkozóról.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr631721421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valamit · http://darwin.freeblog.hu/ 2010.02.02. 09:30:25

@jozicsenko:

El ne hidd, hogy Orbán eddig tehetetlenül nézte, hogy mit csinál az MSZP-SZDSZ kormány. Az az MSZP-SZDSZ aminek az egyik pártelnöke - Gyurcsány - Kövérrel együtt volt a MISZOT alelnöke már 88-ban. Annak a MISZOT-nak, aminek az az Stumpf volt az elnöke, aki a Bibó Kollégium igazgatója is volt, ahol is 88-ban jött létre a Fidesz és ahol Orbán és Fodor - aki meg SZDSZ pártelnök volt épp mostanság - bentlakók és Fidesz alapítók voltak.

Itt az állami vagyon privatizálása során sokan meggazdagodtak a pártállami menedzsmentből, azon, hogy az állami vagyont külföldi kézbe adták, maguknak pedig az országban a menedzseri szerepet kérték. A többség meg ugyanezen időszakban rekord inflációt, munkanélküliséget és megugró számú segélyeseket kapott, illetve a több párt érdekei szerint össze lettek ugrasztva a lakosság csoportjai.

Publius Decius Mus 2010.02.02. 09:35:47

@valamit: Nagyon csúnyán terelsz. Persze senkinek sem tiszta a keze, de elég máshogy folytatódtak ezek az élettörténetek, a rablóprivatizálásban az SZDSZ, MDF és persze legeslegelsősorban az MSZ(M)P vett részt, illetve az ő kádereik.

Ne csak nézz, láss is.

valamit · http://darwin.freeblog.hu/ 2010.02.02. 09:42:28

@Publius Decius Mus:

Látok, látom, hogy miként szavazta meg egyetértésben a parlament a titkosításokat vagy épp miként léptek fel együtt a népszavazási kezdeményezéssel szemben a költségtérítés ügyében. Látom, hogy a KÁP ügyében mekkora műcirkuszt csináltak az MSZP kárára, miközben a a Fidesz is aláírt a velencei bizottságnak. Látom, hogy a Fidesz pl. kritizálta a nyugdíjak csökkentését az MSZP kárára, de maga is ugyanerre fog kényszerülni. Látom, hogy a Fidesz kritizálta az MSZP kárára a Gripen szerződések új formába öntését, de azt a 2000. évi 61-es jogszabály indokolta. Egyszerűen az MSZP helyén kellett felépíteni külföldi tőkéből a Fideszt és ezt most akarják végleg lenyomni az ország torkán, a 2010-es választásokon.

valamit · http://darwin.freeblog.hu/ 2010.02.02. 09:44:52

@Publius Decius Mus:
Ami meg az élettörténetek folytatódását illeti: A soros ösztöndíjas Kövér lett a titkosszolgálati minisztere Orbánnak és a miniszterelnök-helyettese az Orbán kormányban Stumpf volt, aki még 2002-ben is Soros kuratóriumi tag volt. És Shimon Peres még 2007.10.10-én is tudott olyant mondani, hogy "felvásároltuk Magyarországot".

sárkányfő 2010.02.02. 09:56:38

@hebab: Tudom, naiv vagyok, de azt szeretném, hogy legalább az ük- ükunokám éljen olyan országban, mint mondjuk Hollandia, ahol komolyan veszik a választókat, nem pedig kiröhögik titokban.
Tehát nem az a baj, hogy hazudnak (az is, persze), hanem, hogy ebből a rossz állapotból is lefelé tartunk. Egyre rosszabb.

@bigthereal + @Rwindx: tényleg csak kommunistázásra futja?

@G. Wolf: Keress rá az idézett szövegre, szó szerint másoltam ki egy indexes cikkből. Ha tudsz hollandul, biztos rengeteg infót találsz még :)

@loláb:
"Az, hogy a fidesznek van-e programja, vagy nincs, marhára lényegtelen annak fényében, hogy a szocialisták...."
Annak fényében valóban. Ha elolvasod amit írtam, én az ország jövőjének fényében kérdeztem. Tényleg nem bírsz a szoros pártpolitikai szempontokon kívül mást figyelembe venni? Tényleg fontosabb az mszp, mint az ország?

(a száznapos progit meg ne emlegesd, a fidesz is megszavazta)

@jozicsenko: köszi, hogy megfogalmaztad a vágyaid és tippjeid, de csakugyan nem te vagy OV.
A 3/3-as dolgokat meg ne vedd tutira, volt már rá 4 évük, és mégse hozták nyilvánosságra.

KCB 2010.02.02. 10:06:17

@ó jaj: Akkor szavazz a szocikra és ne verd itt a balhét. Senkinek sem kötelező a fideszre szavazni. Úgy pánikolsz itt mintha Viktor egy sehonnani jöttment lenne, talán elfelejted hogy már volt miniszterelnök és megállta a helyét ellentétben a bukott szocikkal.

***

Az MSZP-sek között most azon folyik a verseny hogy kinek legyen mentelmi joga a következő 4 évre. Már rég a kármentés zajlik, borul a bili, mindenki szeretne a legtávolabb kerülni a sz*rtól.

sikisiki (törölt) 2010.02.02. 10:08:01

@ó jaj: Van jogod megkérdezni. Aztán ha kapsz választ, majd az alapján szavazz. Én 42 éves vagyok, kb. 35 éve vannak emlékeim, nem jelent gondot eldönteni, kinek higgyek, és kinek nem. Ebben nem befolyásol az sem, hogy ha majd nyerünk ez lesz meg az lesz. Már mindenki megmutatta...

Rwindx 2010.02.02. 10:12:13

@ó jaj:
Ezek szerint nem csak híreket nem olvasol, de azt sem amire válaszolsz. Hol írtam én egy szóval is hogy kommunista?

Vagy te pontosan tudod miről is van itt szó? :)

bioLarzen 2010.02.02. 10:24:09

@G. Wolf:

"Véleményem szerint az MSZP-nek a következő 4 év alatt az elsődleges feladata hogy saját "csakérdek" embereitől megszabaduljon, azoktól akik pártállástól függetlenül csak haszon miatt vannak ott."

Nos, szerintem ez semmiféle erőfeszítésébe nem fog kerülni a pártnak - pontosan zért, mert ezek az emberek ÉRDEKBŐL voltak eddig ott, az érdek most már egy jó ideje azt diktálja, hogy ne legyenek ot, vagyis vagy elhúztak már rég és vagy 1-2 éve hirtelen felfedezték mgukban a "polgárt", vagy most lépnek le nagy sebességgel a már régóta süllyedő hajóról.
Az a hatalmas bukás, ami minden valószínűség szerint az MSZP-t áprilisban éri, egy dologra biztosan jó lesz: alaposan megtisztítja a pártot, és valóban csak azok maradnak, akik nem érdekből vannak ott. Mert érdekből április után az MSZP-ben maradni vagy hihetetlen vakságot mutat, vagy még (legalábbis a magyar politikai életben) hihetlenebb hosszú távon való gondolkodást.
Az, mondjuk, egy másik kérdés, hogy a párt mihez kezd ezzel a kudarc adta lehetőséggel, vagyis elkezdi-e a bukás okán a nélkülözhetetlen belső változásokat, nyirbálásokat, operációkat, hogy aztán 4/8 év múlva egy megújult, hiteles pártként léphessen a ringbe ismét. A gyanúm az, hogy ez nem fog megtörténni, nem kis részben azért, mert pont azok vannak pozícióban, akiktől el kéne búcsúzni - ez a felállás általában ritkán hoz eredményt... Nomeg, a megcsappant és kiábrándult szavazóbázisz in mozgósítani, motiválni kell mjd a jövőben, és az egyetlen olyan politikus jelenleg a baloldalon, akiben erre potenciál látszik most, pont az a Gyurcsány, akit az elkövetkezendő minimum 4, de inkább 6-7 évre nagyon el kéne dugni, iletve megnémítani, hogy aztán hasznára lehessen a pártjának.
Az MSZP napoirendjén tehát az elkövetkezendő évekre az alábbi kötelező pontokat kéne felvenni:
- megújulás - leginkább személyi vonalon
- egy karizmatikus arc kitermelése. (és itt nem véletlen használtam ezt a szót szerintem a 21. században ,már nem elég a tehetség, akiben az ott mozog, azt sürgősen ki kell taníttani valahol külföldön, médiaszakemberekkel, kampányszakemberekkel, stb... Vezérarc nélkül, akiért a választó tűzbe megy, nem megy a dolog. A számomra nagyon nem szimpatikus OV-vel akpcsolatban az mindenképp elismerendő, hogy annyi bukás után még mindig ő tud az lenni, akiért ennyien tudnak lelkesedni. És ez nem csak annak az érdeme, hogy belülről elé erős kézzel védte a pozícióját, ettől valaki még nem lesz "népvezér", ehhez kifelé is teljesíteni kell, nem is kicsit. Ezt OV a jelek szerint remekül csinálja. Gyurcsány is remekül csinálta, csak OV-vel ellentétben ő pozícióban volt, ahol el is bszhtta a dolgokat és meg is tette. Áprilistól kiderül, OV ezt az akadályt hogy lépi meg. Mint azt egy korábbi cikk kommentjében már írtam, bár nagyon nem szeretem OV-t, drukkolni fogok neki, hogy meggyőzzőn engem és minden más kételkedőt, mert az azt jelentené, hogy jól végzi a munkáját és azzal az ország nyerne - többek között én is.

Bocs a terjedelemért.

bio

mafos 2010.02.02. 10:24:38

Osztom a véleményt. Amíg szabadlábon van, csak árthat :D

táltos 2010.02.02. 10:25:32

Az a baj ezzel a párhuzammal, hogy nem stimmel.
A fidesz azonnal lépett,és pont.
Az mszp viszont napokig tagadott, mismásolt és még mindig ott van, hogy Hagyóra bízták a döntést.
Talán inkább a Molnár Oszkár-féle indítás - nem indítás üggyel lehetne párhuzamba állítani a Hagyó-ügyet.
Persze az is sántítana, mert a két ügy még sem egészen egy fajsúlyú.

bioLarzen 2010.02.02. 10:26:18

@bioLarzen: Hmmm... "szavazóbázisz" nem semmi...

Bocs a gépelésért, úgy en bloc...

bio

céerem 2010.02.02. 10:41:39

Hagyó Miklós lehet MSZP bűnbak, teret engedve másik fővárosi politikusnak, aki válthatja Demszky-t, akiről ezzel a performansszal sikeresen elterelődött a figyelem.

...és mivel a választói emlékezet meglehetősen rövid (ezért van a legtöbb felújítás a választásokat megelőző évben), ezért DG is mutogathat majd, hogy hátkéremszépen HM szúrta el az utóbbi négy évben, pont akkor, amikor meglett volna 16 évnyi munkám gyümölcse.
Ha bejön a papírforma, Budapest marad szoci/liberális vagy bármilyen, de nem jobbos.

A Zen mester azt mondta: meglátjuk.

tölgyes 2010.02.02. 10:43:33

Alapjában egyetértek Török Gáborral. A kockázatot hordozó, vagy előidéző politikusoktól célszerű a kampányok során - de lehetőleg mindig - gyorsan és határozottan megszabadulni, vagyis a párt politikusi élvonalából, ki kell őket tenni. EZT a politikai mozgástértől való megszabadítást NEVEZZÜK POLITIKAI FELELŐSSÉGNEK (-RE VONÁSNAK). ENNEK ÖNMAGÁBAN BÜNTETŐJOGI SZANKCIÓJA NINCSEN.

Török Gábor azonosságot említ, (szerintem ennek egyoldalú hangsúlyozása elemzői hiba) én a különbségről beszélnék.
1.Mádi FELELŐSSÉGE tipikusan politikai felelősség - ezért is a nagy értetlenség az eltávolítása miatt. Mádinak ugyanis nincsenek "köztörvényes" ügyei, mint ahogy Dávid Ibolyának, Herényi Károlynak vannak.. és ahogy most köztörvényes ügye érik sok MSZP-és politikus számra is. A szemlélő azt látja, hogy itt Magyarországon a politikában maradhatnak olyanok, akiket ennél sokkal súlyosabb ügyek terhelnek (Verestől, Gyurcsánnyon át Bajnaiig.. és csak a helyhiány miatt nem adok hosszabb listát), bezzeg a "semmit" el nem követő, néhány ügyetlen mondatot mondó Mádi repül.
1.1 Vagyis a magyar közgondolkodásban - még a szakírókban sem -ki sem alakult a politikai felelősség iránti érzék, sőt gyakran maguk a közírók értékelték le ezt a felelősséget szinte a 0-ra. Egy ilyen közegben bizony nagyot "szól" az, ha valakit politikai hibáért elmarasztalnak.. pedig az elmarasztalás jogos... indokoltsága szerintem szintén.
1.2 Ugyanakkor azért nem lehet ezt az MSZP számára, javára kihasználni, mert Mádi ugyan régóta benne van a fideszben, de ismertsége alacsony, nem nagyon lépett ki a szakpolitikusi szerepből.. ráadásul a mostani politikai hibát is mint szakpolitikus követte el, vagyis nem volt képes felmérni a szakpolitika megnyilvánulás általános politikai felelősségét és következményét..

2. Hagyó esete más. Ő is sokáig névtelen volt és csak a párt belső berkeiben emlegették őt mint a budapesti pártélet igen erős emberét.
2.1 Ő akkor vált ismertté, amikor belekezdett a budapesti-országos pártélet és párt-erőviszonyok átalakításába... mondják, lehet Gyurcsány embereként, de a pénz, a hatalmi eszközök felhasználásával.. Ez az átalakítás azonban egy ponton már sértette a régi-új pártvezetés érdekeit.
2.2A közvélemény azonban már úgy ismerte meg, mint a jól kommunikálható és emiatt az évtized botrányának számitó BKV visszaélések főkolomposát...akinek nevéhez talán konkrét bűncselekmények is köthetőek.

VAGYIS MÁDIVAL ELLENTÉTBEN HAGYÓ NEVÉHEZ SZINTÉN KÖZTÖRVÉNYES BŰNÖK IS KÖTHETŐEK.. ÉS EZÁLTAL VÁLT POLITIKAI TEHERRÉ.. BÁR LEHET, HOGY A KÖZTÖRVÉNYES ÜGYEI ÉPP A POLITIKAI HARCBAN ELFOGLALT HELYZETE MIATT ROBBANTAK KI.

Éppen ezért Hagyó eltávolításának következményei és eszközei is mások lesznek, mert mindig ott lebeg a háttérben a BOTRÁNY POLITIKAI ESZKALÁLÓDÁSÁNAK VESZÉLYE... VAGYIS AZ, AMI ILYEN KORRUPCIÓS ÉS A LEGFELSŐ POLITIKAI KÖRÖKHÖZ VEZETŐ BOTRÁNYOK ESETÉBEN MINDIG FENNÁLL, HOGY AZ ILLETŐ SZEMÉLY (MOST HAGYÓ) KITÁLAL ÉS NEM HAJLANDÓ MAGÁT FELÁLDOZNI A KÖZ OLTÁRÁN ÚGY AHOGY AZT A PÁRTŐSÖK TETTÉK.

Feltehetően a fidesznek ettől nem kellett tartania..Neki egy politikai ügyet kellett politikai eszközökkel kezelnie. HAGYÓ ESETÉBEN EGY ELSŐSORBAN KÖZTÖRVÉNYES ÜGY POLITIKAI KÖVETKEZMÉNYEIT KELLENE VALAHOGY POLITIKAI ESZKÖZÖKKEL KEZELNI ÉS KÖZBEN MEG KELLENE GÁTOLNI, HOGY EBBŐL AZ ÜGYBŐL TÉNYLEGESEN IS KÖZTÖRVÉNYES ÜGY LEGYEN.. ÉS EGYÚTTAL EL KELL HITETNI AZT IS, HOGY EZ AZ ÜGY HAGYÓ KÜLÖN ÜGYE, ARRÓL A PÁRT VEZETÉSE NEM TUDOTT..STB. Ez utóbbi pedig nem lesz könnyű, mert nehezen hihető, hogy ilyen nagyságrendű pénz és ember-mozgatás ne tűnt volna fel Demszkynek, Horváthnak, a budapesti elnöknek és elnökségnek.. és a párt belső közvéleményének. Nyilván sokan örvendeztek, amikor dőlt a lééé...de most már szeretnének mindent feledtetni.. mindent Hagyóra kenni miközben tojás-táncot kell járniuk. Csak abban bízhat az MSZP, hogy az ilyen ügyek kezelésében nagy tapasztatalattal és médiatámogatással bírnak.

tölgyes 2010.02.02. 10:44:44

@céerem: Hagyónak szerintem már annyi.. ő most akkor menekülhet, ha a feletteseit bemártja.

sárkányfő 2010.02.02. 10:44:59

@Kerek Perec: Ritka gyenge hozzászólást sikerült összehoznod. Nem pánikolok, nem balhézok,hanem kérdezek, méghozzá joggal. A szocikra meg nem szavazok, eszemben sincs. Bár te a mélyfideszes agyaddal nyilván nem bírod elképzelni, hogy valaki mszp-s érdek nélkül kérdezzen, vagy legyen kíváncsi a hazája jövőjére.

@Rwindx: Olvasom a híreket, de nem találom a fidesz programját, illetve az eredeti hozzászólásomban feltett kérdésekre az egyértelmű, konkrét válaszokat. Mivel te nyilván nagy hírolvasó vagy, kérlek linkeld be nekem a fidesz honlapjáról a hiteles válaszokat, köszi.

"Feltételezem az mszp programja kielégíti minden igényedet, és szeretnéd látni az eddigi építő munkájuk folytatását, még ha tudod is hogy nem fogod."
Bocs, tényleg nem komcsiztál, csak emeszpéztél. Kerek Perecnek írt válaszom 2. fele neked is szól.

barli 2010.02.02. 10:47:03

csak annyit füznék hozzá a magasröptü Orbánozáshoz:
Ha ennyi pénzzel és energiával meg gondolom titkosszolgálatokkal nem sikerült a zorbánt lebuktatni, akkor ö minimum egy szent és az ország valaha élt legnagyobb politikusa...

céerem 2010.02.02. 10:47:22

@tölgyes: Feletteseit? Mármint az országos vezetést? Vagy a pártvezetést?

radala 2010.02.02. 10:48:10

@Jócsont: Nagyon okos gondolat.
Érdekes lenne tudni, hogy csinálnak-e ilyen csúnyaságokat (más szempontból meg szép, mert okos húzás) a pártok.
Engem pl jobban érdekelne, mint a kutyába lemenés, hogy pontosan hogyan mennek le kutyába.
Ezt már többször kérdeztem, hogy tudja valaki, hogy hogyan dolgozik egy kampánystáb? Mérnek ilyenkor még? Vagy erre már nincs keret csak, nyomják a süket dumát intuitíve?

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.02.02. 10:49:08

@ó jaj: Vajon mennyivel lennél boldogabb, ha a Fidesz is meghírdetne különböző jelzőkkel kb. 2 hét élettartamú "programokat" amit sosem visz véghez - az elmúlt 8 évben ebből láttunk éppen eleget. Bár mindegyik kaphatta volna az "1 lépés előre, 2 hátra megváltóerejű reformzuhatag" címet. Így aztán én nem erőltetném ezt, különösen azért, mert nem a programjával fog nyerni a Fidesz, hanem a "picsába az MSZP-vel!" életérzéssel. Akár panelprolizhatnak is, akkor is nyerni fognak, legfeljebb nem 2/3-dal...

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.02.02. 10:52:10

Ami meg Hagyót illeti... Ezt jól elbénázták az MSZP-ben, mert rég túllehetnének rajta és most megkérdezhetnék, hogy "Ki az az ember? Ja, láttuk a Kékfényben." Ehelyett vele is vannak, meg ellene is, mert nem tudják kit ránt magával...

céerem 2010.02.02. 10:54:34

@Canis Lupus Libertas: Szerintem nem a Fidesz nyer, hanem az emeszpé bukik, és a Fidesz mint szinte az egyetlen lehetséges rossz megoldás "nyer", mert náluk a mozgósítás nem vicc,ha Gizi néni halálán van, akkor is felhívják, hogy ejnye-bejnye.
És mert mindenki befexik nekik. Látványnak meghagyták a KDNP-t és nem darálták be, mint anno a kisgazdákat, talán csak azért, hogy Semjén frakcióvezetőként üdítő viccként hasson a napirend előttieivel.

tölgyes 2010.02.02. 10:57:15

@céerem: Mint írtam mindkettőt. Az nehezen hihető, hogy Demszky, Horváth, Steiner, a frakció.. ebből ne érzékelt volna semmit.. Mint ahogy a budapesti pártelnökség.. fel a csúcsvezetésig is látott mindent.. azért itt sok ember és sok milliárd mozgatására került sor.

Ha visszaemlékszik a Tocsik ügyre, akkor ott az volt szerintem a legnagyobb bravúr, hogy bár Tocsik egy SZDSZ-hez és MSZP-hez közeli számlára utalt 120-130 milliót.. mégis megállt a vizsgálat Tocsik személyénél...Azóta sokat változott a világ. Én legalább is azt remélem.

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.02.02. 10:59:29

@céerem: Hát ez így egy félig teli/félig üres pohár megközelítés, de a lényegen mit sem változtat. Arról viszont, hogy az MSZP szimpatizánsok most leginkább az illegalitásban látják a megmaradás zálogát, nem OV és nem Semmilyen Zsótti hibája, ez történelmileg így alakult. De tessék bátran többen lenni, programokat fabrikálni - majd kidobni és újraalkotni - de a választópolgár ilyesmire nem gerjed, mert fogalma nincs arról, hogy ez akár komoly is lehetne...

céerem 2010.02.02. 11:01:36

@tölgyes: A budapesti pártvezetés a fővárosi pártvezetés között elég nagy az átfedés.

Rwindx 2010.02.02. 11:04:32

@ó jaj:
Amiket nem kellett nagyon keresgélnem, mert mostanában voltak, de ahogy írtam ezekben megtaláod a válaszokat egynémely kérdésre:

index.hu/belfold/2010/valasztas/nemeth_zsolt_interju/
inforadio.hu/hir/belfold/hir-330967

Egyébként meg miből gondolod hogy fidesz szimpatizáns vagyok?
Aki gyűlöli ezt a bandát mert szétszüllesztették az országot mind morálisan mind gazdaságilag az automatikusan fideszes? Hehehe.

mirrmurrkandúr 2010.02.02. 11:04:42

@1.szolo (B.A.): "Érdekes "kiebrudalásnak" nevezni azt, hogy "legyen szíves és mondjon le" - szemben a bolsevik: "nem indulhat és punktum!" ukázzal...

Amúgy meg Hagyó POLITIKAILAG semmi újat nem tudhatna mondhatni, amit a FIDESZ P(r)kommandó még nem szajkózott volna reggel délben meg éjjel.
((-legfeljebb az ügyészség örülne az autogramjának ezek alá;)) "

Uhhh, hogy abba a mézédes, kurva életbe, azért te nem vagy semmi...
Szerinted bizonyára azt mondták Hagyónak a szockó főmuftik, hogy "szépen kérünk mondj már le, de igazán!"
Nyilván nem elküldés történt, néhány zaftos zsarolással, hanem egy szép kérés... Hát igen, tudod, a játszótér az játszótér marad, akkor is, ha hanyatt esel a hintán, és betöröd a fejed.
Nyilván az MSZP teljesen demokratikusan megkérte a mi Miklósunkat... nyilván a háttérben is szépen megkérte, és nem állcsúcson baszták egy pajszerrel (képletesen...), hogy azonnal takarodjon, VAGY...

Ennyire te sem lehetsz hülye...
Ezzel párhozamosan pedig valószínűleg Mádinak pedig egy vágással kinyírták a karrierjét, lehet, hogy még a gonosz Vitya meg is átkozta az ingatlanadóról szóló kijelentései miatt... Na neeee...

Ennyire nem lehetsz elfogult? (bár nálatok fanatikus, habzószájú szoclibeknél ez sem lepne meg... )

A Zooorbbbááánn...

A másik pedig a Thürmerrel való folyamatos összehasonlítgatás...

Orbán attól még nem lesz kommunista, hogy néhány kérdésben egyetért Thürmerrel... Vagy éppen fordítva... (különösen akkor, ha te fajtádnak a gátlástalan haszonszerzésének a megakadályozása a cél...)
Tudod, ez olyan, mintha én szeretném a csokit... szereti Győzike is... akkor ebből egyenesen következi a te logikád alapján, hogy én cigány vagyok...
Ennyit erről, remélem, legalább a kommunistázásról leszoksz ezek után... Láss túl a Zorbánon, ha nem tetszik, ne szavazz rá, de ezt a hülyeséget most már huszadszora ne írd le...

Köszi, hogy gondoltál rám!

Sicc 2010.02.02. 11:04:45

Engem nem igazán érdekel sem Hagyó, sem az MSZP. Sokkal inkább az, amit a hazámmal, és a szülővárosommal tettek.

Engem az érdekel, hogy ezeket a köztörvényes bűnözőket hogy lehet bíróság elé vinni, és hogy lehet a magyar állampolgárokat kártalanítani az eltel időszakért. ennek a módját kell megtalálni - lehetőleg a törvényest, de kérlelhetetlent. Ezt nekik nem szabad megúszni. Sem nekik, sem azoknak, akik a háttérben felszippantották közös javainkat.

KCB 2010.02.02. 11:06:47

@ó jaj: "A szocikra meg nem szavazok, eszemben sincs. Bár te a mélyfideszes agyaddal nyilván nem bírod elképzelni, hogy valaki mszp-s érdek nélkül kérdezzen, vagy legyen kíváncsi a hazája jövőjére."

Nem szavazok a fideszre... Csak a vég nélküli fikázásod nem bírtam nézni, ahogy mások sem, gondolkozz el ezen...

Az idei választás nem arról szól hogy győzzön a jobb, hanem büntető szavazás lesz. Ilyen az emberi természet. Ha ez nem világos számodra akkor keveset tudsz a világról.

Értelmetlen programokat hirdetni, csak az lenne belőle ami eddig is volt, taktikailag teljesen jól csinálja Viktor.

sárkányfő 2010.02.02. 11:17:47

@Rwindx: Ezzel az egy árva linkkel jössz? :)
Ezt már a megjelenés napján olvastam az indexen. Ebből nem derül ki milyen jogosultságot kapnak, ingyen tb-t meg szocpolt pl. biztos nem kapnak, mert nem itt adóznak, és amúgy se bírná el az ország.
Egyértelmű kérdést tettem fel a határon túliak kapcsán: lesz-e szavazójoguk? Ha már ezt a kérdést pécézted ki magadnak, kérlek erre adj egy _egyértelmű_, _konkrét_ választ adó linket.
Nem fogsz adni, mert ilyen nincs. Csak dumálsz. A többi kérdésre is jöhetne a válasz, ha már belevágsz, ne aprózd el...

Igen, fideszesnek gondollak (vagy jobbikos vagy, mindegy).
És nem azért, mert gyűlölöd az mszp-t (ez amúgy is csak most derült ki), hanem mert a fideszesek szoktak kapásból emeszpézni, ha nekik nem tetsző módon kérdez valaki a fideszről.
Világosan leírtam: az ország érdekel. Erre emeszpézel... na vajon miért?

sárkányfő 2010.02.02. 11:18:17

@Kerek Perec:
"Értelmetlen programokat hirdetni"

Köszönöm a beszélgetést.

pucros 2010.02.02. 11:29:34

@ó jaj:

Én úgy gondolom, hogy helyes, ha nem mondja meg előre mit akar csinálni.

Igaz, így én sem tudhatom, hogy szeretném-e, amit csinálni akar.

Viszont azt tudom, hogy ha helyesen akar cselekedni, akkor jól teszi, ha nem szól előre.

A választók semmibevétele teljesen jogos. Egyrészt azért, mert az állampolgárok felének kétszámjegyű az IQ-ja, ami nem megfelelő országos jelentőségű döntések meghozatalához. De sokkal inkább azért, mert a többségük megszokta és helyénvalónak tartja, hogy élősködik a kisebbségen.

Gondolod, hogy többségi szavazással nem afelé döntenének, hogy még jobban szipolyozzák ki, akit lehet?

Muszáj őket iszonyatosan átverni. Ez egyenesen erkölcsi kötelesség.

barli 2010.02.02. 11:33:39

@ó jaj:
ott a bögre, bár nem te nyitottad a topicot.
Kedves TG, nem lehetne valahogy kigyomlálni az egy IP-röl nyomuló societas zombikat? Elég belölük egy is.
Amugy a topic a hagyóról szól nem a zorbán választási programjáról.

tölgyes 2010.02.02. 11:35:14

@céerem: 01 Akkor még érthetőbben írok. A budaesti városvetzetsé felelőssége más mint a budpesti pártvezetésé.. még akkor ism, ha a személyi átfedés nagy. De mert ilyen személyi átfedés van, ezért a párvezetés közvetlenül értesül arról, ami a városvezetésben történik. EZ DIREKT ÍGY VAN KITALÁLVA. A PÁRT ÍGY TARTJA KÉZBEN AZ EMBEREIT!

RÁADÁSUL A budapesti és az országos vezetés között is van átfedés.. és az országos vezetés és a kormány között is van átfedes. Mindennek célja a vezetés egységének biztosítása és az információk áramlásának megteremtése..

Ebből is következik amit írtam, hogy Hagyó ügyeiről tudott a budapesti, országos pártvezetés.. ezért ez a rácsodálkozás Hagyóra álszent... mert nem arról van szó, hogy kiutaltatott egy lakást a szeretőjének.. azt még talán el tudná titkolni... ITT MILLIÁRDOK, EMBEREK TUCATJAI MOZOGTAK, AMI NYILVÁN LÁTHATÓ VOLT. NEM VÉLETLEN AZ HOGY A FIDESZ MÁR ÉVEK ÓTA SZORGALMAZZA A VIZSGÁLATOT.. ÉS AZ SE VÉLETLEN, HOGY ARRA NEM KERÜLHETETT SOR.

KCB 2010.02.02. 11:36:06

@ó jaj: Ha idézel, idézz pontosan:

én ezt mondtam:

"Értelmetlen programokat hirdetni, csak az lenne belőle ami eddig is volt, taktikailag teljesen jól csinálja Viktor."

radala 2010.02.02. 11:37:42

Nos a topikhoz.
Mádi megdöbbentően keveset ártott a Fidesznek, ahogy én látom. A rádióban talán nem is hallottam, az index nem lovagolt rajta különösebben, a blogokat kicsit megpezsdítette, de a legérdekesebb az volt számomra, hogy magamon kívül nem volt olyan fidesz-szimpatizáns, aki magán kívül lett volna, mint én. Szóval olybá tűnik ez a Fidesznek egy sikersztori, mert csak az amúgy is fasisztázók fasiztázhattak egy jót, de ahhoz meg nem is kell muníció.
Hagyó ügy az nem hasonlít igazából ehhez, mert a Mádi ügy az "kármegelőzés" volt a Hagyó ügyben meg már nincs jó döntés. Az tuti, hogy ez mindenhol vezető hír. Hihetetlen gyilkos hatású lehet, mert bár még nem láttam, hogy az mszp kezdene magához térni, de az, hogy ez pont ott történik, ahol (egyesek szerint nem szerintem) még egyéni mandátumokra is lenne esély, azaz Bp-n ez a létező legrosszabb, ami egy páttal történhet. Szerintem ez nem hasonlítható a Hunvald ügyhöz, mert egy tolvaj polgármester kb belefér egy párt imidzsébe, de ez egy akkora generális botrány és annyira egyértelmű az iránya, hogy egyre csak följebb és följebb kúszik az ügy, hogy szerintem ezek után komoly esélye van a Jobbiknak a 2. helyre.
Baromi érdekes lesz az idei választásokon a részvétel. Ha minden igaz, Bp-n szignifikánsan vissza kéne esnie a részvételnek. Általában, ha jól emlékszem BP a legaktívabb (lehet, hogy valami nyugati megye még aktívabb, de ez most lényegtelen) Szóval szerintem mérhetően közelebb kéne jönnie a bp-i részvételnek az országos átlaghoz. Mert szerintem ez a Hagyóügy már nem fog senkit sehová taszítani, de baromi sok szocit otthon fog tartani, mert most már tényleg nem tudja mitévő legyen.

Rwindx 2010.02.02. 11:38:22

@ó jaj:
Ez két link, nem egy. Tudod : 1, 2, 3, ...
Nem emlékszem hogy programot ígértem neked, csak azt hogy néhány az általad feltett kérdésre választ kaphatsz, ha tájékozódsz.

Végülis olyan szimpatizánsnak gondolsz amilyennek akarsz, kit érdekel? Nem fogok ezen vitatkozni.
Viszont téged kurvára nem az ország érdekel, már megbocsáss, hanem jajveszékelni akarsz, ezt már a nicked is sugallja.

Az én szempontjaimat meg leírtam, ha képes vagy rá felfogod azt a két mondatot (hajaj, több mint 1...) ha meg nem akkor nem.

tölgyes 2010.02.02. 11:39:31

@gossage: ACZÉL ENDRE ELMONDTA: MINDAZOK AKIK TARTÓS KÜLSZOLGÁLATON VOLTAK JELENTETTEK. ő IS JELENTETT. Választani kellett: vagy jelent, vagy hazahívják...Szerinte mindenki jelentett és aki azt mondja nem jelentett az hazudik.. Ezek alapján tehát Bolgár György és Avar János hazudnak.

radala 2010.02.02. 11:42:27

@pucros: Nem vagyok híve a kétszámjegyű IQ-zásnak, de azért nagyon tetszett ez a hozzászólás.

jozicsenko 2010.02.02. 11:43:48

@Kerek Perec: @valamit: @ó jaj:

épp azt nem veszitek észre, ami a szemetek elött van: Orbán hiúsága

orbán 4 évig volt min.elnök, tehát van tapasztalata
az mszp elmúlt 8 éve alatt annyit loptak az elvtársak, hogy mára egyértelmű lett: olyan volumenben nem lehet folytatni majd a dolgokat, mint mentek Hagyó, Hunwald, stb alatt

ha Orbánból előtör a führer (a legfontosabb baloldali félelem), akkor kemény kézzel kijelöl egy irányt és tűzon-vizen át oda viszi a táborát (ami most az ország)

tudom, sok a ha, de a lényeg most jön: második Horthyként kerülhet be a történelembe (nem a világháborús szerepére gondolok, hanem a trianon utáni talpraállításra)

ugyanis horthyék bizony a pengőt a világháború elötti egyik legerősebb pénzévé tették: itthon bőven elég, ha keveset lopnak a vezetők és minnél inkább visszaépítik az állami megrendeléseket, stb...

barli 2010.02.02. 11:49:12

@radala:
ehez hozzátenném hogy a 100as IQ-t azt ugy számolják, hogy veszik az összes minta átlagát. Tehát elég valószinü, ha nem is biztos, hogy az emberek fele 100 alatt van..

barli 2010.02.02. 11:53:15

@jozicsenko:
nem visszaépíteni kell az állami befektetéseket és szerepvállalást, csak ésszerüsíteni és tervezni. Pl. nem kell alagut meg völgyhíd az alföldre. Meg vegyünk peldaul magyar buszt meg mozdonyt. Meg ne indonéziába "fektessünk be" sokmilliárdot, stb. stb.

tölgyes 2010.02.02. 11:57:38

@radala: Amint írtam: Mádi egy kevéssé ismert szakpolitikus.. Ha fidesz kitart mellette akkor lehetett volna rajta lovagolni.. de így??? A fidesz elküldött valakit - kit érdekel?,- aki valamit mondott, arról, amit nem is értünk...Ennyi...Ez csak az elemzőknek meg a borzongóknak volt hír..Ráadásul Mádi nem lopott stb... tehát amit csinált az se nagyon hír.

sárkányfő 2010.02.02. 11:59:49

@Rwindx:
A link miatt elnézést, valóban kettő, én egy hosszúnak véltem, amit másfél sorba rendezett a gép.

Én programot kértem számon a fideszen, erre azt mondtad, ha olvasnám a híreket, kapnék válaszokat, majd elkezdtél linkelgetni is. Most meg azt mondod, hogy: "Nem emlékszem hogy programot ígértem neked, csak azt hogy néhány az általad feltett kérdésre választ kaphatsz, ha tájékozódsz."

Amúgy nem adtál választ egy darab kérdésemre sem. Mert a fidesznek nincs programja. Ezek az interjúk nem köteleznek semmire, és amúgy is általánosítóak, felszínesek, egy komoly programban egy-egy témát oldalakon át fejtenek ki, pontosan, egyértelműen. (Jó példa erre a választójog, arról valamiért nincs szó az interjúban, pedig elég lényegi kérdés.) Tudod ezt te is jól, de azért hajtod a magadét.

Ha neked program számonkérése = jajveszékelés, akkor fáradj el egy orvosi rendelőbe, hátha még menthető vagy.
A nickembe meg ne köss bele, sok éve regisztráltam, nem is politikai fórum kapcsán, semmi köze ehhez. Egy nickbe belekötni már a személyeskedés legalja. Úgyhogy ezennel be is fejeztem, keress más partnert a félrebeszéléshez és személyeskedéshez.

tölgyes 2010.02.02. 12:00:34

@jozicsenko: Szamárságot tetszik írni. Fel kell hagynia ezzel az ORBÁN-FÓBIÁVAL. Az történt, hogy valaki egy fontos kérdésben politikai hibát vétett és ezért politikai eszközökkel politika felelősségét érvényesítették..

Ez nem a Hagyó ügy, ahol Hagyó benne van nyakig egy millirádos sikkasztási ügyben...

CSENDES 2010.02.02. 12:13:06

@tölgyes: Sikkasztás
317. § (1) Aki a rábízott idegen dolgot jogtalanul eltulajdonítja, vagy azzal sajátjaként rendelkezik, sikkasztást követ el.?????

Talán inkább...

319. § (1) Akit idegen vagyon kezelésével bíztak meg, és ebből folyó kötelességének megszegésével vagyoni hátrányt okoz, hűtlen kezelést követ el.

Vagy inkább...
Hanyag kezelés
320. § (1) Akit olyan idegen vagyon kezelésével vagy felügyeletével bíztak meg, amelynek kezelése vagy felügyelete törvényen alapul, és az ebből folyó kötelességének megszegésével vagy elhanyagolásával gondatlanságból vagyoni hátrányt okoz, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

radala 2010.02.02. 12:14:54

@tölgyes: Ez kb. világos. A furcsa az volt, hogy gyakorlatilag minden elkötelezett Fideszes rezzenéstelen arccal tűrte, nekem viszont volt egy félórás rohamom, amikor majdnem becsomagoltam a bőröndömbe a fasiszta veszély miatt:-).
Annyiban érdekes ez, hogy azt szoktam gondolni magamról, hogy normális vagyok. Mondjuk néha vannak ilyen fasiszta veszély rohamaim, de legutóbb 2002 két fordulója között volt, amíg nem sikerült nekem is kellően elfasisztulnom ahhoz, hogy őszintén tudjak örülni az "utcai politizálásnak".

dr. mesterséges színezék 2010.02.02. 12:18:31

@ó jaj: "Pl.: "Hollandiában magyar szemmel nézve egészen utópisztikus gyakorlat alakult ki a választási kampány során. Ott minden párt felkéri az ottani költségvetési hivatalt, hogy árazza be a pártprogramját öt évre, "

No, netán ötéves adócsökkentési programra vágysz? Nosztalgia... ilyen hamar???

CSENDES 2010.02.02. 12:24:32

@radala: Elnézést, hogy hozzá/beleszólok, de aznap, mikor komolyan kétségbeesett/tél, nagyon nagyra becsültem/lek, s hiszem, hogy közöttetek is vannak jó érzésű emberek. És az egyértelműség kedvéért: nem vagyok......, csak nem értem, hogy meddig lehet az ilyen egyértelmű megnyilvánulásokat rezzenéstelen arccal tűrni, akár párton belül, akár szimpatizánsként.

radala 2010.02.02. 12:44:17

@CSENDES: Természetesen én is sokra tartom magamban, hogy néha megrettenek a fasizmustól:-)
A helyzet annyiban változott, hogy bár a módszer gusztustalan, szerintem ez emberileg problémás. Majdnem biztos vagyok, hogy ez úgy történt, hogy valaki fölhívta Mádit, hogy "ne haragudj Lacikám, de le kell vennünk a listáról! Neked ez tiszta haszon, mert kapsz végkielégítést májustól meg szeretettel várunk a minisztériumban."
Persze lehet, hogy önálltatás ez részemről. Szerintem nem lehet pártkérdésekben reális, racionális döntéseket hozni. Viszont a jó az az, hogy mivel sokan szavazunk nem is kell. Ugyanakkor az, hogy valaki nem "hisztizik" nem jelenti azt, hogy kevésbé jóérzésű lenne, inkább csak okosabb, realistább, objektívebb.
(ja szerintem tölgyes az egyetlen aki magázódik ezért én vele általában kerülöm az egyértelmű ragokat, vagy magázom, de szerintem a blog egy tegezős műfaj)
Valami elgondolkoztató ebben. Érdekes lenne megtudni, hogy gazából mi is győzött meg engem Mádi ügy jelentéktelenségéről? A többi jobbosok? (valószínűleg igen) tg "objektív" elemzése. (tuti). De ami a legérdekesebb, hogy láttam, hogy DJ szerint még börtönben ülni is jobb, mint a Fideszben politizálni...
Nem állítom, hogy ez adta a végső lökést, de roppant érdekes kérdés, hogy milyen hatással van egy választóra az, ha hirtelen egy véleményével, egy platformra kerül az "ellenséggel". Szerintem az elsö pár alkalommal az ember visszaváltoztatja a véleményét, hogy ne kelljen ezt a diszkomfortos érzést sokáig elviselnie. Talán csak a sokadik alkalomkor megy át az "ellenséghez".
Ez valószínűleg egy közhely amit leírtam. De ez tuti működik majd a 300 Ftos népszavazók esetében is. Azok akik akkor elmentek szavazni azok szerintem már tuti mind elvesztek a szociknak/szdsznek...

jardel 2010.02.02. 12:50:41

Az egyik fontos különbség Mádihoz képest az, hogy Hagyó, akár kibasszák, akár nem, az elmúlt 4-8-X évről szól és erről bátran lehet beszélni akkor is, ha aktuálisan már nem jelölt. Amúgy meg egyetértek: elindulthat egy lavina, amiben Hagyó az első hógolyó (mondjuk gusztustalanul nagy) és akár ő is gondolhatja úgy, hogy ha más megszegte az omertát, akkor ő is. Érdekelne Gábor véleménye a Hagyó-ügyről: azt szerintem mindenki tudja, hogy a fővárosi panamák közül a BKV-s ügyek csak egy szép csomagot képeztek, de van még sok más is a listán, amiben más csoportok is érdekeltek. Borul-e a bili, vagy ez az ügy Hagyó több csoport egyetértésén alapuló kinyírása csak?

radala 2010.02.02. 12:51:11

@CSENDES: Ja köszönöm a nagyrabecsülést, de hirtelen eszembe jutott, hogy a 2002-es két forduló között még más nickkel az indexen írogattam. Szerintem segítette a fasizmus-félelmem fölodását, hogy annyi kéretlen szeretetet/elismerést kaptam a balosoktól, hogy hamar rájöttem, hogy valamit nagyon rosszul látok:-)

KCB 2010.02.02. 12:52:24

@jozicsenko: Nem tudom mit akartál ezzel mondani és miért pont nekem.

radala 2010.02.02. 12:55:38

@jardel: hetivalasz.hu/jegyzet/sajnaljuk-e-antal-attilat-26774/

nem biztos, hogy továbbmegy az ügy. Itt egy vélemény a heti válaszból (ez még hagyó elötti.
Ez a lényege"
Nem, korántsem MSZP-Fidesz csata van itt a háttérben, hanem bizony oligarchák, pénzemberek, a politikával érintkező, de a fölött álló hatalmi központok háborúja. Nehéz legalábbis másra gondolni, amikor azt látjuk: akkor kezd szorulni a hurok Hagyó Miklós nyaka körül, amikor amikor megpiszkálja a Kocsis István BKV-vezér korábbi, MVM-es ügyeit. Azét a Kocsisét, aki Csányi Sándor OTP-vezér régi fegyverhordozójának számít, tehát nem akármilyen hátországgal bír. Bizony, nem érdemes rángatni az oroszlán bajuszát. Mert akkor szépen előkerülnek az akták, a bizonyítékok, amelyek megvoltak persze eddig is, csak éppen kéz kezet mos alapon lapultak egy kies kis páncélszekrényben, hogy szükség esetén aztán előkerülhessenek"

CSENDES 2010.02.02. 12:59:51

@radala: Hát akkor, legalább nem kell "/"-eznem, ez is tiszta haszon, kevesebb karakter/leütés.
A helyzet azonban az, hogy amint hallottam, nem kellett lehúzni a listáról, mert az még állítólag nincs is, csupán nem kell felvenni az ilyen "renegát szakbarbár szakpolitikust" a listára. Az előbbi információt a reggeli napkeltében vagy miben hallottam, a Fidesz jogi igazgatója B úr mondta. (már mint hogy nem veszik fel a listára, s még nincs is lista) Gondolo, igazat mond, mert én mindent elhiszek. Arról pedig, hogy "elnézést kérnének" nem vagyok meggyőződve, de ez nyilván az én rosszindulatú hozzáállásom, hiszen nem először fordul elő, hogy ebben a pártban a másként megnyilatkozókat orrba/fejbe vágják.

jardel 2010.02.02. 13:07:31

@radala: na hát ez az. Szerintem a politikának ez az a mélyrétege, amiről nyilvánosan is többet kellene beszélni 8nyilván nem az érintetteknek, hanem a külső szemlélőknek), mert annyit biztos számít, mint, hogy az LMP vagy a Jobbik vagy más éppen mit kommunikál és ki, kit, hol előz meg. Ettől persze még nyilván van kommunikációs hatása annak, hogy az MSZP mit csinál Hagyóval, de nem mindegy, hogy honnan indul ez az egész.

radala 2010.02.02. 13:11:50

@CSENDES: Kiket vágtak fejbe? Ne Fodort mond, az már elévült:-)
Ha még nem is volt lista, akkor meg tuti fölhívták, mert akkor nemhogy azért zavarták el mert hülyeséget mondott, hanem direkt megvárták míg hülyeséget mond, hogy legyen nagy nyomatéka a dolognak. Még az is lehet, hogy ezek a genyák az egészet nem is a "jóhírnév" megvédése miatt, hanem a kialakítása miatt csinálták. Azt akarom mondani, hogy nem is mondott semmit Mádi (nem is mondott ez tény), hanem azt akarták mutatni, hogy kinyírnak mindenkit, aki ingatlanadózik. Lehet, hogy nem is a Fideszeseket akarták preventíve megrendszabályozni, hanem a kommancs rettegő nénikéknek szól ez. Baromi nagy dilemma lehet egy rózsadombi ávós nyugdíjasnak, hogy mi a nagyobb veszély a fasizmus, vagy az ingatlanadó.

CSENDES 2010.02.02. 13:15:56

@radala: Pl. Mikolát, mikor azt sikerült mondania, hogy egyébként nem ördögtőkl való a kórház privatizáció. Pl most hirtelen nem jut eszembe több, de volt még, hidd el.

radala 2010.02.02. 13:20:26

@jardel: Na ja, de ilyeneket tg nem elemezhet, mert ez nem politika. Meg szerintem az ilyen oligarchás dolgok olyanok, amiket nem is lehet megbeszélni, mert nettó összeesküvéselméletnek tűnik minden/bármi.

radala 2010.02.02. 13:25:43

@CSENDES: Ha Mikolát bárki bármilyen okból fejbe vágja, akkor azt én támogatom:-)
Szerintem majd minden fideszfan rühelli Mikolát, mert Kövérnek kb elnézik, ha hülye, mert régi arc, de Mikolának? Persze ez OV sara nagyban. Nem lepődnék meg, ha kiderülne, hogy Mikolát OV azért vetette be, hogy elbukják 2006-ot. De azt nem tudom mi lesz ha ez kiderül, mert talán még DJ sem lesz elég ahhoz, hogy visszalökjön a fideszhez;-)

dzsaszper 2010.02.02. 13:29:48

@radala:
"a legérdekesebb az volt számomra, hogy magamon kívül nem volt olyan fidesz-szimpatizáns, aki magán kívül lett volna, mint én."
Itt vagyok én is.

A Mádi-ügy hasznos mellékhatása, hogy Hagyóval az MSZP lépéskényszerbe került. Ami lehet, hogy sokkal nagyobb ügy, mint az eredeti.

Mivel eddig nem találtam és senki se tudott mutatni olyan forrást, amiben a Fidesz ígéretet tesz arra, hogy hatalomra kerülése esetén egyáltalán nem lesz ingatlanadó, belül még mindig háborgok, és nem tartom etikusnak és hitelesnek a Fidesz-kommunikációját...

Rwindx 2010.02.02. 13:30:41

@ó jaj:
Nekem nem is kell választ adnom semmilyen kérdésedre, és szándékomban sem állt. Lassan mondjam hogy te is megértsed? Te jajveszékeltél hogy az általad írt kérdésekre nincs válasz. Van válasz, csak te leszarod azzal hogy ez szerinted nem kötelez semmire, ezért mégsincs válasz. Informálódni szeretnél vagy nem? Ezek szerint nem. Marad a jajveszékelés.

"Tudod ezt te is jól, de azért hajtod a magadét. "
Mit hajtok? Te összekeversz valakivel. A fidesszel, vagy orbánnal, vagy akárki mással. Ne kérj már rajtam számon olyan dolgot amit nem állítottam... Egyébként nem a nickeddel van a probléma hanem a szánalmas vergődéseddel.

Pár dolgot állítottam:
1. a mostani bandát fel kell számolni.
2. ha szeretnél informálódni mit csinálna a fidesz, akkor ha megvan benned a szándék megteheted. (szemlátomást nincs)
3. (ez új pont) hogy te teljesen hülye vagy, és összevissza beszélsz. Úgy beszélsz valakivel hogy saját fonaladat sem tudod követni.

CSENDES 2010.02.02. 13:32:19

@radala: Én sem különösebben bírom a Mikolát (azaz egyáltalán nem). De! Éppen a H1N1-gyel kapcsolatos megnyilatkozását hallva, elkötelezett egészségügyi szakpolitikusi hozzáállásnak tekintettem azon megszólalását, hogy márpedig oltani kell, (párthovatartozást figyelmen kívül hagyva) mert az áletükkel játszanak azok, akik nem oltatják be magukat.

jardel 2010.02.02. 13:34:31

@radala: igen, de enélkül meg olyan, mintha csak a csatárt látnád a meccsen, az előkészítő játékost nem. Vagy valami ilyesmi. Szerintem amúgy Mikolára is ráhúzták az egészet, csak ezúttal nem OV.

dzsaszper 2010.02.02. 13:45:15

@CSENDES: érdekelne, mit gondolsz Dr. Wolfgang Wodargról?

CSENDES 2010.02.02. 13:58:37

@dzsaszper: Nos! Azt hittem provokálsz, de azt gondolom, hogy komolyan érdekel. Nem vagyok egészségügyes, s távol álljon tőlem, hogy bárkit is rábeszéljek, vagy éppen lebeszéljek az oltásról. Tény, hogy elég sok ember hal meg, így tehát lehet azt mondani, hogy generált hisztéria, mint annak idején a madár-influenza, bár szerintem azok a madarak, akik elhullottak nem így látják ezt az Örök Vadászmezőkről.
Tény azonban, hogy jelen esetben kismamák (tehát elvileg teljesen egészséges fiatal emberek) halnak bele vérzéses tüdőgyulladásba szövődményként, ezért én nem mondanám, hogy generált a dolog. És az is tény, hogy jómagam nem olttattam be magam (itt rezeg a léc), mert nem találtam magam kockázati csoport-tagnak. De az is tény, hogy olyan emberek haltak bele (kis százalékban) akik eleve nem tartoztak a kockázati csoporthoz. Én tehát nem állítom, hogy az inkriminált úriember hülyeséget mond, mert Ő a tudós. De azt sem állítom, hogy nem mond hülyeséget, mert nem szakmám. Így korrekt?

sárkányfő 2010.02.02. 14:00:41

@Rwindx:
Süket duma, és már nagyon uncsi is.

"Informálódni szeretnél vagy nem?"
Igen. Még akkor is, ha görcsösen ki akarod hozni, hogy nem akarok.
100%-ig világosan fogalmaztam: a _Fidesz-programot_ hiányoltam. Többször is leírtam, te mégis nyomod a süketelést. Fidesz-program nincs, és ezt maga a Fidesz is elismeri, az interjúk és egyebek nem programok, semmi tétjük nincs.
A többi félrebeszélés, szavaim kiforgatása, a semmi hajtogatása, és persze a szánalmas, olcsó személyeskedés.

radala 2010.02.02. 14:02:04

@dzsaszper: Akkor nem figyeltem eléggé. Mindenesetre nem elképzelhetetlen, hogy Mádit pont azért rúgták ki, hogy legyen egy adujuk, hogy ők bizony ellenzik az ingatlanadót. Azaz nem védekeznek, hanem támadnak. Egyébként még jó is lesz majd Mádi államtitkárnak, független:-)
@CSENDES: Mikolának sok érdeme van, pl szép a hangja, nagyon szép kerek mondatokban beszél. Nyilván roppant intelligens. Vírusokhoz nyilván ért valamelyest...
Sajnos viszont H1N1 ügyben nem tudok elvonatkoztatni attól a ténytöl, hogy én Bécsben élek, itt senki nem oltatta be magát, soha senki nem mondta, hogy veszélyes, mindig csak, hogy nem veszélyesebb, mint bármi, nem tudom itt hányan haltak meg, mert nem téma 100 ember még 5 kismamával sem a világ. stb.stb.stb.
Szóval ha valamit a Fidesz szemére lehetne vetni az nem az, hogy nem állt ki kellően az oltás mellett, hanem épp az ellenkezője, hogy nem volt elég bátor senki ahhoz, hogy megmondja ez csak egy hiszti.
Amúgy nagyon jól tette, hogy nem tette, de ez is része a kutyába lemenésnek, csak kevesebben veszik észre.
Roppant kíváncsi leszek az osztrák halálozási adatokra. De nem lehetnek drámaiak. Szerintem konkrétan nem lesz mérhető különbség a két ország között, holott itt jó ha 100 000 ember oltotta be magát, azok is csak 1x egy olyan oltással, amivel 2x kell oltani.

dzsaszper 2010.02.02. 14:06:41

@CSENDES: Oké :)
Ez egyre inkább off, de: a WHO pár hete közölte, hogy még nincs olyan halálos áldozat, akinél a tünetek után 48 órán belül elkezdték az antivirális kezelést. Amennyire tudom, az antivirális gyógyszerek (pl. Tamiflu) szedhetőek terhességben is -- én sem vagyok orvos, orvostól hallottam...

dzsaszper 2010.02.02. 14:11:49

@radala: abban is egyetértünk, hogy Mádi jó lenne államtitkárnak, meg a h1n1 kutyába lemenéssel kapcsolatban is :)
Engem Falus, Czeizel és az EKI hazai alakítása leginkább arról győz meg, hogy Wodarg jó kérdést tett fel az ET-ben.

CSENDES 2010.02.02. 14:12:11

@radala: Bocsáss meg, de szerintem az 5 kismama halála is tragikus. Egyébként az osztrákokat alig oltották, tudomásom szerint a svédeket pedig nagy %-ban. Azért tehát az lenne a lényeg, hogy hol, milyen %-os a fertőzés, és abból a halálos kimenetelű. Az oltott népességnél, vagy nem. Ez adhat ugyanis igazi választ. De úgy látom Te megelőzted a hozzászólásomat (azaz elkerültük egymást az éterben), mert én nem azzal foglalkoztam hogy kell-e oltani vagy nem, hanem a politikamentes szakértői hozzálállás fogott meg, mikor az első kismama életveszélyes állapotba kerülését követően a szakpolitikus konkrétan az oltás mellett foglalt állást.

dzsaszper 2010.02.02. 14:13:25

@radala: még valami. Ha ellenzik az ingatlanadót, akkor nem egyszerűbb ezt világgá kürtölni?

tölgyes 2010.02.02. 14:14:57

@CSENDES: Köszönöm a másolást.. de azt gondolom mindenki sejti, hogy itt miről van szó.. és a jogcím megállapítása bíróság dolga lesz.

CSENDES 2010.02.02. 14:19:48

@dzsaszper: Azért azt viszont megnézem, hogy 48 óra alatt beszerzed az általad "reklámozott" antivirális szert nálunk, mikor az orvosok nagy része már komoly idült tünetek mellett sem hajlandó egy tüdőröntgent elrendelni vidéken.

Így most ezt nem tudjuk dűlőre vinni, az idő majd eldönti. Való igaz azonban, hogy sokan nyerészkednek rajta, mármint az oltáson és az "antivirális szeren" Is. Vagy azt nem nagy gyógyszergyártó konglomerátumok állítják elő?

Bocs a mélyütésért. Most búcsúzom.

papika 2010.02.02. 14:21:49

@radala:
Nem hinném, szerintem a Viktor azt hitte, az embereket baromira érdekli az egészségügy, és ezért egy eü szakembert akart a kampány középpontjába állítani.
Hát sikerült neki...

CSENDES 2010.02.02. 14:24:06

@tölgyes: Meg a bűncselekmény törvényi tényállásának megállapítása is, mert bár nincs kétségem, hogy valami biztosan történt, mégis láttam én már vádalakut és a "terhelt" elítésélését is, majd több év múlva ...
Pl Móri mészárlás

Hát ezért tartom azt, hogy az ártatlanság véleleme mindenkit megillet, még talán a kevésbé jóképű/jóéletű Hagyó M-t is.

de biztos voltam abban, hogy ki leszek oktatva. Hát nem is nagyon csalódtam.

Maradok Tisztelettel

radala 2010.02.02. 14:26:02

@CSENDES: No jó. Ezt a Mikolát éppen hallottam és ö nem ment le kutyába egy kicsit sem. Azt mondta, hogy ö egy infektológus volt és, mint ilyen a szakmájából adódóan oltáspárti. Ez korrekt volt tökéletesen. De hagyjuk ezt. Igazából nem is olyan rossz arc az a Mikola, de nem hiszem, hogy a határontúliak állampolgársága dumát valaha megbocsájtom neki.
@dzsaszper: A rózsadombi ávós néni egy vicc volt, de komolyan, nem gondolod, hogy iszonyat erővel lehet bejuttatni egy kommancs agyába azt, hogy a Fidesz nem csinál ingatlanadót, ha egy fincsi kis fasisztázós kapszulába csomagolod?
Csinálnak-e ilyet a politikában?
Az a kérdés, hogy vannak-e ilyen kommunikáci´s trükkök, hogy mondjuk xy-t föláldozzák, mert ez egy hír, de valójában nem is ez az üzenet.
Szerintem így lehetne igazán befolyásolni az ellenfél szavazóit, mert azt már minden népszava olvasó tudja, hogy a Fidesz fasiszta, de így azt is megtudják, hogy nem akar ingatlanadót.
Kedves Török Gábor! Csinálnak ilyet a politikai kommunikációban?

radala 2010.02.02. 14:30:12

@papika: Jujj 2006-ról ne beszéljünk, mert én akkoriban nagyon érteni véltem, hogy mit csinál a Fidesz. Azt hittem a konkrét esetben, hogy ha az mszp nagyon 1 emberrel nyomul, akkor a fidesz lesz a demokratikus. Szerintem OV nem is volt egyedül plakáton. Mindenesetre szörnyű vége lett, azóta is szégyellem magamat, hogy elhittem a fidesznek, hogy tudja mit csinál....

pucros 2010.02.02. 14:39:51

@radala: alaposan olvasol, és köszönöm.
Ami a kétszámjegyű IQ-t illeti, egy blogbejegyzés terjedelmében muszáj leegyszerűsítésekkel élni. Kicsit provokálva akartam utalni arra, hogy a választójog gyakorlásához valamilyen fajta értelmi cenzusra lenne szükség (mondjuk az egyszerűség kedvéért vizsgát kellhetne tenni egy közügyekkel kapcsolatos alapfokú ismeretanyagból). Ez jótékonyan hatna a választók megnyeréséért lejtett tánc koreográfiájának színvonalára.

dzsaszper 2010.02.02. 14:47:21

@CSENDES: nem volt szándékomban reklámozni. Csupán azt akartam jelezni, hogy ilyen elérhető.
Amúgy a dokiknak ebben a kérdésben tudniuk kell(ene) hogy itt számít az idő...

papika 2010.02.02. 15:13:00

@radala:
A fidesznek biztosan az volt a célja, hogy távol tartsa magától az ingatlanadó gondolatát, sőt, az is nyilvánvaló volt, hogy a balos újságírók rárepülnek az "ez az Orbán micsoda egy kishitler!" témára, de hogy a rózsadombi ávós néni a szocikra fog szavazni, az még ezeknél is sokkal biztosabb. Sőt, most már azt is tudja, hogy az Orbán be akarja vezetni az ingatlanadót, csak előbb meg akarja kaparinatni a hatalmat, amihez félre kell vezetni a népet, ez a marha meg elszólta magát.
Ha hallgatsz Klub rádiót, ode be szoktak telefonálni ezek a nénik, és elmondják, mit gondolnak.

radala 2010.02.02. 15:21:49

@pucros: Ne menjünk bele, én hiszek abban, hogy a hülyék jobban szavaznak, mint az okosak, de ez csak egy hit. De értettem a 100 körüli IQ-sok fikázásának mögöttes értelmét. Viszont szerintem ez (bár kétségkívül vicces) nem értelmes vita, mert úgysem lesz soha cenzus (remélem). A megoldás tehát az, hogy a 110 fölöttiek több munkát fektetnek a megértésbe és a szemét eltakarításába, hogy mégis tudjanak választani. De nem így van-e ez a TV nézéssel is? (nincs tv-nk) Minél népszerűbb egy csatorna annál alaposabban kell böngészni a programját, hogy találj valami nézhetőt is. Nem hiszem, hogy a világot, pártokat meg lehet változtatni, ráadásul, mint mondtam szerintem ez a "létező világok legjobbika":-)
Mindenesetre újra megnéztem, hogy milyen hozzászólás is tetszett annyira és most megint nagyon tetszett:-)

radala 2010.02.02. 15:27:59

@papika: Tuti igazad van. De létezik-e, mondjuk mosópor eladásban ilyen technika? Mert szerintem akár működhetne is. Nyilván a vagyonadó nem jó pépda, mert a vagyonadó korrelál az IQ-val, az meg korrelál a politikai elkötelezettséggel. De mondjuk kirúgni valakit, aki azt meri mondani, hogy a gázár nem kizárólag elhatározás kérdése, nos egy ilyen csel akár be is jöhetne, nem az ávós néniknél, de mondjuk a panelokban. Ahova az nem tudna bejutni, hogy a Fidesz eltörli a gáz árát, mert ez nem hír, de az, hogy a Fidesz kirúgta Vargát, mert az egy szakmai fórumon azt mondta, hogy "A gáz árára, később a társadalommal egyeztetve hatással lehet a világpiaci ár." Nos ezzel lehetne hatni a bizonytalanokra.:-)

papika 2010.02.02. 15:50:57

@radala:

Lehet, ez egy relatíve új üzenetcsomagolási technika, és most tesztelik az MSZP szavazókon meg a bizonytalanokon ezzel a Mádi-trükkel.

És ha bejön, akkor aztán majd mehet a Szíjjártó kampánytanácsadónak Amerikába!

radala 2010.02.02. 16:19:49

@papika: Vag yesetleg ö lehetne az, aki egy szakmai fórumon kiáll a gázár mellett:-)

tölgyes 2010.02.02. 16:34:16

@CSENDES Persze megillet.. csak most Hagyó mégis összekeveredett bűncselekményekkel és bűncselekményt elkövetőkkel.. Az MSZP-nek pedig az lenne az érdeke, hogy ezek soha ne derüljenek ki.. .. de a magyar társadalom még az ilyen ügyek politikai felelősségére is érzéketlen, vagy azzá vált.. ez az amit morális válságként lehet emlegetni!

tölgyes 2010.02.02. 16:40:02

@radala: Az utcai politizálásra én azt szoktam mondani: Miért??? Hol politizáljunk?? A budin? Az utca, a közterület mindig is szerves része volt a politikának(Fórum, Agóra..). EZ IS CSAK AMOLYAN ÁLSZENT MASZOPISTA MASZLAG VOLT.. Gondolja meg 90 után ki vitte a politikát az utcára? Az SZDSZ szervezte taxis blokád.. aztán jött a charta.. "Győzzük le a jobboldalt az utcán" rikoltozta Vitányi Iván.. Aztán amikor a fidesz sok embert az utcára vitt.. akkor hirtelen fasiszta csőcselék lett az aki kiment..és a magyar "értelmiség színe java " ehhez asszisztált. Rosszul tette. Holnap az emberek már abban sem hisznek nekik, amihez elvileg értenek!

CSENDES 2010.02.02. 16:40:03

@radala: Bocs, hogy ide/-beleugatok, de a másik ami most jutott eszembe TG. következő témája (Rogán) ürügyén éppen Rogánt is orrba passzták egy nyilatkozata miatt. Milyen kicsi a világ, és milyen kevés a téma. Jó lenne hinni,, hogy TG-nek az orrbavágott politikusok ürügyén jutott eszébe Rogán.
De sajnos majdnem biztos, hogy nem.
Elnézést a sok hibáért szövegben, azon a gépen melyen most dolgozom, a macska letépte a billentyűzet egy részét így hiányzik a Backspace, illetve néhány billentyű gyengélkedik.

CSENDES 2010.02.02. 16:50:34

@tölgyes: Engem is megilletett volna persze, de mégsem illetett meg. Hagyót meg végképp nem. ÍUgyan ez csk ostoba összeesküvés elmélet, de azért megemlítem. Hagyó volt Kocsis BKV-s vezérigazgató és egyéb nagy horderejű társaság vezérigazgatója, aki mögött pukkantak a gránátok, miközben helyet változtatott mint nélkülözhetetlen szakértő, s a mögötte hagyott hátországhoz olyan botrányok kapcsolódtak Kapolyi nevével fémjelezve s külföldi tulajdonost elbújtató cégekkel kombinálva, hogy a leleplező cikkektől hányingerem támadt.

Kérdésem a következő. Mi van, ha az általam sugalmazott kérdés válik igazzá, hogy az egyébként általam"ártatlannak vélelmezett" politikus elleni hadjárat egy része a hamis vádalku?

Erre a teóriára mit tetszik lépni.

Elnézést, de a politika elég undorító, ezért bármi is vélelmezhető...

Csak azért jutott ez az eszembe, mert Kocsis nagyon tartja magát, holott rengeteg milliárd ment a kezén keresztül... nem lehet-e feltételezni, hogy Ő a vádalku alanya?

CSENDES 2010.02.02. 16:53:14

@CSENDES: Bocs szar a billentyűzetem. Megismétlem. Hagyó támadta Kocsist a BKV-nál, aki mögött az elhagyott hajók robbantak az MVM-nél (és nem csupán autóhasználat ürügyén)

radala 2010.02.02. 17:21:05

@tölgyes: Szerintem mi mindenben egyetértünk, talán csak a törökgábor szidás nem kenyerem. Ennek ellenére sajnos (hál isten) rám olykor hatással van a liberális média. Általában naiv vagyok vagy úgy is mondhatnám, hogy szoktam bízni abban, hogy aki amit mond azt őszintén mondja. Tény, hogy gyakran csalódom.

theofil 2010.02.02. 19:17:37

Mádit és Hagyót közös nevezőre hozni csacskaság.
Mádi egy halk szavú szimpatikus szakember, Hagyó viszont egy förtelmes undormány.
theofil,
baloldali

Különben: most már tiszta az MSZP.
Világos a számomra, hogy csak két ember volt ott aki szégyent hozott rájuk. Hunvalddal együtt három.
Mert a Zuschlagot pl. senki nem is ismerte a pártban, ő éjjel kettőkor lopódzott be a székházba, ott és akkor intézte kétes ügyeit.
Hajnalhasadáskor eltünt mint gróf Drakula, a maszoposoknak tehát sejtelmük sem volt és nem is lehetett a Zuschlag-féle machinációkról.
Megnyugodtam, most már tiszta a párt.

lanyi 2010.02.02. 23:36:57

@valamit:

Orvos már látott?:)

dzsaszper 2010.02.03. 08:15:31

@theofil: A közös nevezőt a fidesz és az mszp hozta össze: nem kérnek belőlük képviselőjelöltként.

radala 2010.02.03. 09:20:27

@tölgyes: Nem olvastam elég figyelmesen. Ön szerint egy értelmiségi a szakmai hitelét is veszélyezteti, ha betegesen pártos, hazug?
Ez jó hír lenne, ha így lenne, mondjuk biztos, hogy a hitelesség az egy olyan globális valami, amit talán az emberhez magához tartozik nem a "szakmai ismereteihez". Más szempontból viszont nem tudom így van-e. Szerintem az elfogult értelmiségiek többsége egyszerűen magát is becsapja, vagy mondjuk úgy, hogy olyan intenzíven gyűlöli a másik oldalt, hogy egyetlen centiméterre sem tud elemelkedni, hogy esetleg rálásson a dologra.
Egyszóval nem gondolom, hogy Debreczeni Józseftől nem szabadna használt autót venni. Szóval, ha innen nézem, akkor a hiteltelenség nem kéne, hogy átterjedjen az élet más területeire is.
süti beállítások módosítása