Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
18:14

A Fidesz több kommunikációs hibát is elkövetett a kampányban, amelyek hozzájárultak választási vereségéhez – mondta 2006-ban Orbán Viktor akkori kabinetfőnöke, Navracsics Tibor. A politikus a legtalálóbb igét választotta: a „hozzájárultak” formula megítélésem szerint pontosan írta le azt a helyzetet, amelyet stratégiai tévedések és taktikai bénázások egyaránt jellemeztek. S bár voltak a pártnak kifejezetten professzionális, szinte hibátlan kampányai is, a 2002-és 2006-os bakik idővel a politikai legendárium részeivé váltak, s ma már toposzként jelenik meg az elemzésekben és előrejelzésekben az ezekre való utalás. A mostani választás előtt is többször elhangzott: az MSZP utolsó reménye a Fidesz – ha Orbánék ezúttal is sokat hibáznak, a szocialisták még profitálhatnak belőle.

Míg négy évvel ezelőtt a Vizsla-ügy és a szerver-botrány miatt fájhatott ilyentájt a Fidesz feje – s még hol volt Mikola István -, ezúttal nem a kampánycsapat baklövései, hanem kipróbált, régi fideszes politikusok nyilatkozatai miatt kell válságkommunikálnia a Fidesznek. Varga Mihály után most a Fidesz egyik csendes és szimpatikus szakpolitikusa, Mádi László került hirtelen a reflektorfénybe, amikor a párt álláspontjával nem teljesen illeszkedő módon fogalmazott egy szakmai konferencián. A koreográfia a két esetben sok tekintetben hasonló volt: az MSZP szinte azonnal ugrott, nyilatkozatokat adott ki, sajtótájékoztatókat tartott, amelyeknek alapvetően egy céljuk volt: minél nagyobb publicitást adni az elhangzottaknak, abban a reményben, hogy a kijelentések hiteltelenítik az ellenzéki párt politikáját. A szocialisták a maguk szerepét a szokott színvonalon hozták: közleményben, nyilatkozatban és hirdetésben leplezték le a Fidesz „kétarcúságát” és „hiteltelenségét”. Ha valaki még emlékszik a 2001-es Tények és hazugságok sorozatra, akkor tudja, hogy az MSZP nem zöldfülű ebben a műfajban.

Természetesen a Fideszt sem kell félteni: a Szijjártó Péter által tökélyre fejlesztett „öt szóval mindent” típusú ellenzéki kommunikáció az utóbbi években számtalan alkalommal játszotta el ugyanezt a darabot – a másik oldalon. Miközben azonban támadásban a Fidesz is tudja, amit tudni kell, a védekezés általában nem az erősségük. Az említett 2006-os esetekben – nincs rá jobb szó - össze-vissza beszéltek:  tagadtak, vádoltak, aztán elismertek, majd bocsánatot kértek, egyszóval megzavarodtak. Feltehetően ebből tanulva a Fidesz most a határozottan cselekvő párt szerepére törekszik: Varga Mihály mondatai nyomán végig következetesen elutasították, hogy a svéd modell bevezetésére készülnének – maga Varga is azt állította, hogy nem mondott ilyet -, most pedig villámgyorsan elhatárolódtak: levették a listáról Mádi Lászlót. A döntés meglepő, első hallásra talán ellenszenves is, valójában azonban talán a legjobb, amit ebben a helyzetben kármentésként tehettek.

Lehet persze fanyalogni: általában nekem sem szimpatikus, ha egy párton belül nincs tere az eltérő véleménynek, ráadásul Mádi még a Fidesz korábbi programszerű dokumentumaiban foglaltaknak sem mondott teljesen ellent. Egy valamit azonban tudomásul kell venni mindenkinek, aki egy párt kampányában szerepet vállal: minden kimondott szó, leírt vélemény része a választási harcnak. Itt tényleg bináris a logika: valami vagy használ, vagy árt. Nincs írói munkásság és szakmai vélemény, mert ezek ugyanúgy eszközei lesznek a politikai küzdelemnek, mint bármely tudatosan kigondolt mondat. Bármennyire tisztelem Mádi álláspontját (ráadásul szerintem igaza is van), neki rutinos, sokat látott politikusként tudnia kellett, hogy szavai nem maradnak a konferencia falai között: a hatalmi versengésbe kerülve pedig fegyverekké válnak a rivális kezében (ahogy a Fidesz sajtósai máig szocialista politikusok trendin kritikusnak szánt mondatait idézik, ha jobb nem jut eszükbe). Nem kell persze elfogadni ezt a logikát, de aki nem képes ellenvéleményét a párton belül tartani, aki nem akarja megérteni, hogy a kampányban nincs több „dimenzió”, az ne menjen politikusnak.

A fegyelmezett politikusoknál – akiknek ez munkaköri kötelességük - engem sokkal jobban zavarnak az érthetetlenül politikusan viselkedő szakértők, elemzők, véleményvezérek és újságírók. Mádi úgy járt el, mint egy bátor és önálló szakember, s egyben úgy, mint egy rossz politikus. A Fidesz csak levonta a következtetést (bár  kétségtelenül eljárhatott volna finomabban és méltányosabban is), és talán okosabban tette volna, ha korábban, nagyobb vadak esetén is megteszi ugyanezt. S bár sokan félre fogják érteni vagy magyarázni, a történet szerintem nem az ellenvélemények elnyomásáról szól, hanem azok helyéről és idejéről.

x x x

A bejegyzés kapcsán az MTV Ma Reggel vendége voltam: a felvétel itt megnézhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr891713129

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Meggyes igen, Mádi nem? 2010.01.29. 21:23:31

Az 'M'-betűs politikusaival sok gondja akad a Fidesznek. Mádi, Mádly, Meggyes, Molnár. Molnár Oszi kigolyózva, mert zsidózott. A gumikalapácsos cigányok még belefértek a programba, de a zsidózás betette a kiskaput a pártnál. Támogathatta őt a teljes Fi...

Trackback: A FIDESZ kirúgja Matolcsyt és Orbánt 2010.01.29. 20:55:31

Legalábbis nem tudok másra gondolni azt a hírt olvasva, miszerint azonnali kirúgás volt a jutalma Mádi Lászlónak, mert egy szakmai fórumon azt merte mondani, hogy  Az ingatlanadót rövid távon el kell felejteni, de kellő előkészítés és a társadalo...

Trackback: Hol? Zsarnokság van? 2010.01.29. 19:17:39

A mai téma a beszéd és fejfájás közötti szoros összefüggés lesz. Ahogy a mondás is tartja: Ne szólj szám, nem fáj fejem.     Mádi László reggel felkelt elköszönt feleségétől és gyermekeitől és elindult, hogy részt vegyen a Magyar Ingatlankö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.01.30. 01:48:57

@terszim: „Az én személyes válaszom erre az, hogy nem fogják rosszabbul csinálni, mint a mostaniak, és ha csak a morális válságot enyhíteni tudják, már akkor megérte.”

Szerintem is ez lenne az elsődleges cél. Gazdasági fellendülés itt már tutira nem lesz egy darabig, naív aki ilyesmiben bízik. Addig legalábbis biztos, amíg egy erkölcsi fertő az ország. Elsőkörben romlottság tekintetében kell az országot felkaparni a padlóról, a következő néhány évnek ennek jegyében kellene eltelnie. Nemcsak a bűnösök elszámoltatása, hanem a polgári közélet (közérzet) helyreállítása, köz-, lét- és jogbiztonság helyreállítása.

Csak az a baj, hogy tisztán politikai eszközökkel operáló párttal (like fidesz) ezt megcsinálni nem lehet, ahhoz egy kicsit több kell mint puszta igéretek. Alternatív módszerek, nemzet és hazaszeretet, elszántság, lelkesedés, elhivatottság, szív, becsület és egy sor olyan mentális dolog kellene, ami az összes ma regnáló pártból rég kiveszett. (ha volt egyáltalán) A fidesz lendülete rendrakás terén a választások estéjén kivész, ahogy kibontják a pezsgőt. Az „elszámoltatások”-ból nem lesz semmi, ugyanis elszámoltatni csak az tud, akinek nincs vaj a füle mögött. Legfeljebb sittre kerül egykét balek aki gémkapcsokat lopott a hivatalban, a parlament változatlan formában üzemel majd, csak az ülésrend változik. Sajnos a narancsosok dörgölödzősek, meghunyászkodósak, nem szeretnek letérni a jól kitaposott ösvényről. A fidesz győzelmében én újabb négy év csodavárást, és lázas semmittevést látok, soksok magyarázkodással fűszerezve.

kovaxx 2010.01.30. 01:57:23

@rockjano: "tényleg annyira kell a 2/3-ad..jó az a fidesznek??? vagy az országnak??? "

Az ország 2/3 nélkül össze fog omlani 10 éven belül. Ugyanis anélkül továbbra is a 100%-os (egypárti parlament)- MSZMP által hozott 89-es törvények lesznek érvényben. Hiszen azóta az 1990-es MDF-SZDSZ mutyi és hatalomfelosztás (én adok a te emberednek közt. elnöki pozíciót cserébe te adsz ezt meg azt) kivételével nem volt jelentős módosítás a 2/3-os törvények körében. Azóta is minden úgy van ahogy az MSZMP és utódszervei (+beépült ügynökei voltak az összes pártban) annak idején kitalálta és megálmodta.

Szóval lehet úgy gondolni hogy minden úgy jó az örökkévalóságig ahogy azt 20 éve kitalálták de ettől még simán szétrohad az ország 2/3-ad hiányában. Az igazi garancia azonban csak az lesz ha csak a nemzeti erővel együtt lesz meg a 2/3 a Fidesznek arra hogy valóban lesz elszámoltatás, számonkérés és a jelenleg mentelmi joggal védett bűnözők(Gyurcsány, Veres stb) börtönbe vetése.

2010.01.30. 01:58:47

@egy maréknyi dollár: Osztom a véleményed. Az elmúlt szavazást már én is kihagytam, mert az ország két részre szakadva acsarkodott, (acsarkodik most is) miközben mindenki elfelejtette, hogy ez az országról kellene szólnia, nem két rivális KFT harcáról (ami nem is biztos hogy rivális) Azonban idén megjelent egy pár "újdonság" a palettán. Én megelőlegezem a jobbiknak a voksomat.

bryan 2010.01.30. 02:44:51

Nagyon szép üzenet, ha kicsit szélsőjobbra kacsintgatsz, vered a feleséged, klinikai eset vagy, az szódával elmegy, ha néha az egészen durva esetben bocsánatot kérsz, de ha értelmesen próbálsz politizálni, akkor repülsz. Ügyes.

borzzz 2010.01.30. 03:36:10

Segíccség! Ha egy demokráciában öngyilkos bátorságnak minősül - és a független elemző szerint is jogos bukással jár -, ha valaki (szakember, politikus, szakpolitikus) el meri mondani a véleményét, ami ellentétes... mivel is? a pártprogrammal nem, mert azt még nem láttuk... Szóval ezen a vonalon nem jutunk messzire, kötve hiszem, h a képviselőjelöltekkel aláírattak volna olyat, hogy fővesztés terhe mellett nem gyengíthetik (bírálhatják, röhöghetik ki) a pártkommunikáció épp aktuális jelmondatát.
De még ha ezerszer így an is, és Mádi meggsértett valami titkos, belső szabályt... rohadtul méltánytalan, hogy egy 1988 óta hűséges, megbízható ősfideszesre ráküldik az egybites Cser-Palkovicsot, akit tényleg csak ott szoltak bevetni, ahová már Szíjjártó is túl jó lenne. Ez mindennek a legalja, és ha ezzel üzenni akartak, hát sikerült.

nehülyéskedj 2010.01.30. 05:16:00

@borzzz: Azért ne feledd, hogy az eddigi választással kapcsolatos tevékenységük nem csekély részét, az tette ki, hogy az ingatlanadót ekézték. (Ebben a formájában teljes joggal.) Erős, nagyon erős hangsúlyt kapott ez a kommunikációjukban. Erre jön egy barom, és épp az ellenkezőjét mondja, hogy a bolsik újabb fogást találjanak. Mit kellett volna tenniük? Ha maradhat, akkor joggal mondják, mást terveznek (lám el is szólták magukat), és mást beszélnek a társadalomnak. Így meg hivatkozhatnak, hogy nem lesz képviselő, tehát nem a párt hivatalos álláspontja, amit ő mondott.

Épp mert tapasztalt és nem egybites, tudnia kellet volna, ilyet, ebben a helyzeben, még véletlenül sem mondhat. Hogy mit gondol, az a magánügye, hogy mit mond ki nyilvánosan, az már azé a párté is, aminek képviselőjelöltje. Hát már nem az, nagyon helyesen.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.01.30. 05:25:51

@kovaxx:
Vagy, ha nem lenne kétharmad, esetleg értelmes törvényeket közösen is meg lehetne szavazni............
Más országokban sem kell egypártrendszer ahhoz, hogy megszavazzanak egy törvényt.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.30. 06:10:30

@nehülyéskedj: (mit mond ki nyilvánosan)

Szerintem is ÚGY kellett vo'na nyilatkoznia, hogy:

"NEM MONDHATOK MÁST, MINT HOGY ..."
(... és innentől a Sz-CsP szócsövesek dumáját)

((CC: Valódi változás kell IDE!))

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.30. 06:15:46

@kovaxx: (bűnözők börtönbe vetése, ha...)

"... ha csak a nemzeti erővel együtt lesz meg a 2/3 a Fidesznek (...) valóban lesz elszámoltatás, számonkérés"

Azér' ajánlanék erre egy fogadást...
HA mégse valósulna meg ez az álmod, akkor 4 év múlva a Jobbik IS menjen a levesbe! (-akármilyen szépen is magyarázzák majd, hogy miért nem rajtuk múlott, hogy nem lehetett!)

((CC: Valódi változás kell IDE!))

nehülyéskedj 2010.01.30. 06:27:22

@1.szolo (B.A.): Egyértelmű, hogy ilyen helyzetben mást nem mondhatott volna.

Pedig, szerintem is kellene a vagyonadó, csak egy más (nem ilyen drasztikus) formában. 1.000-Ft-ot havona, akinek van ingatlana, nem nagy gond kifizetni. Ez lenne az alap. Esetleg lenne egy maximum is, mondjuk 10.000-Ft/hó, de ezt már valóban csak az igen értékes ingatlanokra vetnék ki. Rengteg bevétel az államnak és még sem lehetetlenül el (változik meg drasztikusan) senkinek az élete.

Ezzel együtt, életemben először a Fideszre fogok szavazni. Egyszerűen azért ,mert nincs más ésszerű altarnatíva.

seahawks 2010.01.30. 07:07:13

"e aki nem képes ellenvéleményét a párton belül tartani, aki nem akarja megérteni, hogy a kampányban nincs több „dimenzió”, az ne menjen politikusnak."...
ezt komolyan gondolja?? szóval kedves tg, ön szerint egy jó politikus az csak jó pártkatonáből lehet???
nagyon úgy tűnik, hogy önnek biztos nagyon fájna, ha fityesz nem nyerne

GaliLeo 2010.01.30. 07:47:25

Miért kiabáltok, hogy "pártkatona" stb.?
Őszödön miért nem állt fel egyetlen mszp-pártkatona sem, hogy ellent mondjon, amikor GyF borzalmas bűnöket ismert be önként? Most választási kampány van, és aki szembe megy a saját pártja politikájával, azt nem ölik meg, csak nem jelölik a parlamentbe. Mádi csinálhat ezer jó dolgot. Nem muszáj képviselőnek lenni.

GaliLeo 2010.01.30. 07:51:16

És amikor Herényi jogellenesen kizárta a frakcióból az igazi MDF-eseket Szily Kati jogellenes támogatásával, nem mondtátok, hogy guillotine-t alkalmazott, meg gyilkolt stb.? Vagy amikor az MSZP "pártszerűtlen" honatyákat 50 ezer forintra büntetett nem is kampány-időszakban, az miért nem volt diktatúra?

Tibike15 2010.01.30. 08:23:44

Teljesen okos és értelmes dolgot mondott a Mádi, csak ugye a Fidesz már megígérte, hogy nem vezet be ingatlanadót.

Az MSZP-tőé már megszokhattuk, hogy hazudnak éjjel nappal, legutóbb a kovács tagadta leg, hogy ő aztán nem mondott olyant, hogy 23 millió román idejön, aztán amikor a Bethlen mondta neki, hogy dehiszen még vele volt interjúja, akkor valami olyant dumált a Kovács, hogy mondott ilyent, meg olyant, de nem pontosan úgy, ahogy. Nagyon nevetséges jelenet volt és tipikus is a szocialistákra nézve, a napot lehazudnák az égről, ha az +1% -ot jelenten nekik

Nagyon helyes, hogy a FIDESZ erőt mutat és következetességet, ha azt mondják, hogy nem lesz ingatlanadó, akkor ne legyen. Az a hülye politikus meg aki nem érti meg, hogy az MSZP csak ilyenekre vár, meg köteles beszédre, az menjen ahova akar, de ne legyen magyar politikus.

Az, hogy nem lesz ingatlanadó, ami pedig szerintem hiba, az MSZP-nek köszönhető, mert ilyen béna törvényt készített elő, amire az ellenzék mást nem mondhatott, hogy eltörli, ha meg eltörli, akkor nem lesz ugyebár.

garfy 2010.01.30. 08:29:11

A fidesz vezetői hülyék. Ahhoz hogy az adóelkerülést meg lehessen fogni ahhoz be kell vezetni valamilyen vagyonadót, és ez legegyszerűbben az ingatlanra vezethető be. Az más kérdés hogy más formában kellett volna megtenni, mint ahogy megtörtént (még az szdsz-nek volt a legnormálisabb ötlete ezzel kapcs, de azt az mszp alapból kizárta), de csak így tudnak adóbevételt növelni. Ha pedig ők gazdaságélénkítést akarnak csinálni akkor ahhoz pénz kell. Vagy mégtöbb hitelt vesz fel az ország.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.01.30. 08:30:22

@GaliLeo:
Tényleg, miért is szoktak kizárni valakit?
Én nem tudom. Talán azért, mert terhelő adatokat szivárogtat egy másik pártnak. Ez csak egy tipp.

De itt a szakpolitikus beszélt a szakmájába vágó kérdésről.
Most két eset lehet.
Vagy a szakpolitikus nem az, csak egy majom és fogalma sincs, hogy a pártja mit akar lakásügyben, mert ő csak egy díszpinty és mondjuk Orbán neje mondja meg, mi hogy lesz.....
Akkor ugye a Fidesz egy lufi és ne várjunk tőle mást, mint Szijjártó kommünikéit.

A másik lehetőség, hogy nem majom, hanem a kidolgozott irányról beszél .
Akkor viszont a Fidesz egy nagy átverést csinál, mert azzal szerez kormányzási felhatalmazást, hogy nem lesz ingatlanadó és mikor megvan a többség, akkor bevezeti és szarik a régi igéreteire.
Ezt a nagy átverést akkor egy olyan párt csinálja, amelyik egy átverésre hivatkozva már nyolc-négy éve blokkolja a törvényhozást és gáncsolja az állam szerveit, ahol tudja.
Szerintem akár egyszerre is igaz lehet a kettő.

2010.01.30. 08:59:35

Az egész történetnek egy nagy vesztese van, a magyar állam.
Itt senki sem a magyarok érdekeit helyezi előtérbe.
Jó lenne a vagyon adó? Valószínűleg, de viktor kinyilatkozta, hogy nem lesz, mert úgy érzi, hogy evvel a fityesz választást nyer.
Nem akarom a lusta, ingyenélő maszopot védeni, okoztak elég kárt, menjenek. De csak fityesz orbán-pártérdek miatt minden változást megtorpedózni sem egy hazafias tett.
Szóval az elmúlt nyolc évben a fityesz sem tett semmit, hogy jobb legyen a közérzetünk.

Kalmár 2010.01.30. 08:59:47

@simonmondja.: Kár, hogy nem tudod mit beszélsz.
Nem zárták ki.
Nem indítják képviselőnek.

Ha egy képviselő a pártjával szögesen ellentétes dolgot hírdet akkor nem bonyolult, hogy miért léptetik le.
Persze lehet, hogy giga átverés készül....
Furcsa látni, hogy néhányan szinte kivánják, hogy a Fidesz túlhúzza a szocikat gazemberségben.
Az sem számít, ha beledöglünk.
Szép hozzá állás.

A szocik azonnal teleköpték vele a médiát. Véres kardként hordozzák körbe, hogy lám a Fidesz is akar ingatlan adót.
Márpedig lakás célú ingatlan adó nem lesz.

Jó és logikus lépés volt a visszaléptetés.

terszim 2010.01.30. 09:08:17

@egy maréknyi dollár: annyira fiatal már nem vagyok, 98-ban szavaztam először. Ha naivitásnak vagy lelkesedésnek tűnik az, amit írok, akkor lehetséges, hogy nem jól fejeztem ki magam. Csodát nem várok, egyszerűen próbálom a legkisebb rosszat keresni.

Saját sorsom jobbra fordulását, családom boldogulását nem az államtól (és a kormányzó pártoktól) várom, hanem saját magamtól. Ezért tanultam, ezért dolgozom. És nem ringatom magam olyan álmokban, hogy valaha is lényegesen kisebb lenne a kötelezettségem az állam felé (adófizetés), ilyen-vagy olyan formában úgyis elveszik. Egy dolog, ami viszont érdekel, az az, hogy az általam befizetett pénz minél kisebb hányada legyen ellopva. És sajnos a mostani kormány már régen átlépte az általam még tolerálható szintet. A sok lopás és hazugság, az emberek hülyének nézése pedig morális válságot okozott az országban! Engem ez zavar a legjobban.

Aladár69 2010.01.30. 09:11:53

hát igen, ez a diktatúra. ha valaki nem azt csinálja, amit a vezér mond, akkor mehet isten hírével. Minden Fidesz politikus megkapja sorra a körleveleket, milyen ügyben mit kell nyilatkozni, miről mit lehet és mit nem lehet mondani. ezt be kell magolni, nincs más választása annak, aki a Fidesz színeiben akar indulni a választáson. Az egyéni véleményedet felejtsd el, még baráti társaságban se hangoztasd, mert az tilos. Mádi megszegte ezt a szabályt, mennie kell.

Számomra csak az a kérdés, hogy amikor a Fidesz be fogja vezetni a vagyonadót (szerintem ez nem kérdés, csak az időzítése és az adónem elnevezése lehet kérdéses) akkor mit fognak csinálni? Leváltják az egész pártot? Szembe köpik magukat? Vagy marad a szokásos forgatókönyv: mi soha nem mondtuk, hogy nem helyes a vagyonadó, csak abban a formában nem támogattuk, ahogy...

nehülyéskedj 2010.01.30. 09:12:02

@seahawks: Pedig, aki párttag és ebből havi egymillert legalább húz, az legyen pártkatona. Ez a bolsiknál, liberálisonál, meg mindenféle válogatott szegénylegényeknél sincs máshogy.

nehülyéskedj 2010.01.30. 09:18:01

@garfy: Az adóelkerüléshez a legegyszerűbb út a forgalmi adó. A vagyonadó nem tartozik ide, bár annak (nem a ma erőtetett formájával ) egyetértek. Ettől még a Fideszre fogok szavazni.

nehülyéskedj 2010.01.30. 09:19:41

@Aladár69: Te semmit nem értesz. Ezért mardasz szegényember. Dolgozz, a gazdáid örömére!

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.01.30. 09:19:55

@tony zionist: Aham, Nekem úgy rémlik elfogadta az országgyűlés a költségvetést. azaz valós az 50 milliárd hiány. És mindaddig él amíg az új kormány el nem fogadtat egy új költségvetést.
Azt is tudod ugye, hogy az ingatlan adót nem azért vétózta meg az alkotmány bíróság mert nem lehet, simán számolhattak vele.

2010.01.30. 09:20:08

@terszim: "És sajnos a mostani kormány már régen átlépte az általam még tolerálható szintet"

Eddig minden kormány átlépte a tolerálható szintet. Csak -ahogyan a dicső katonaélményekket- az idő megszépít mindent, 8 év távlatából a fidesz egész korrekt társulatnak tűnik. Csak azt felejti el mindenki, hogy azért ott volt végig a parlamantben, mint ellenzék, és folyamatos károgáson kívül végülis érdemi munkát nem végeztek. A fidesz összekeverte az ellenzék, és ellenség fogalmakat, a cél nem az hogy legyűrjük a kormányon lévőket, hanem hogy az ország jól járjon, minden helyzetben.

Az emberek sajna ott kúrják el a dolgot -és ezzel örökös körforgásba zárják az országot- hogy mindig a kissebbnek tűnő rosszra szavaznak, ahelyett hogy elküldenék a picsába ezt az egész bagázst.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.01.30. 09:20:57

@Kalmár:
Kár, hogy nem tudod, mit olvasol.
A kizárást az MDF-esekre említette Galileo. Erre írtam, és utána azt, hogy
" De itt...."
Na, ettől kezdve beszéltem Mádi esetéről.

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.01.30. 09:23:11

@tölgyes: Ez az a rész, hogy ki miképpen értelmezi. Te úgy. Egyik stabil Fidesz szavazó barátom úgy, hogy "nah már ezek is scak hazudnak". És nem is szavaz oda.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.01.30. 09:28:36

@tölgyes:
Hát leválthatta volna a maszop a miniszterelnökét két hónappal a beiktatás után, mert azt mondta, hazudtunk,
de tippelj nekem, mit kéne mondania Orbánnak ahhoz, hogy leváltsák a fidesznyikek, akik a kezéből kapják a kenyeret !

Frank99 2010.01.30. 09:31:24

Ebből is látszik, hogy mire készül a FIDESZ.

Nekem ez nem újdonság, emlékszem a 24500-rol 40.000,-re emelt minimálbérre, adójóváírás eltörlésre stb. Csak hát ugye nem mindegy, hogy Feri csinálja, vagy Viktorka, annak mejd elhiszik, hogy baj van. Úgyis úgy fog kezdődni az első 1-2 hét, hogy sajnos ezek a szemét komcsik MEGINT üres kaszát hagyták, így nem marad más, mint adót emelni.... mikor legutóbb hatalomra kerültek, ue. volt....

Kalmár 2010.01.30. 09:37:44

@simonmondja.: Aha, értem. Mea culpa.
A 2 verziód ettől még sántít.
A Fidesz vagy lufi vagy hazudik?
Az nem lehet, hogy van egy határozott elképzelése és nem akar olyan képviselőt aki homlokegyenest mást beszél kampányban mint a párt?

terszim 2010.01.30. 09:38:19

@Jankove: Igazad van. Amikor kormányon voltak, én sem szerettem őket, csak ez a 8 év ámokfutás döbbentett rá, hogy nem is voltak olyan rosszak. Az ellenzéki szerepük nekem sem tetszett, ebben is teljesen igazad van. Szerintem is egy konstruktív ellenzékiséggel csak nyerhetne (nyerhetett volna) az ország.

Hidd el, szívem szerint én is elküldeném az összes parlamenti képviselőt a francba, de az a baj, hogy egyszerűen nem realitás. Egy Jobbik kormányra kerülése most teljes nemzetközi elszigeteltséget jelentene, és nincsen olyan minőségű szakembergárda mögötte, ami egy ilyen extrém helyzetet kezelni tudna. Túl nagy a kockázat.
Bár megmondom őszintén, nekem ez az utolsó megnyilatkozásuk az ingatlanadóval kapcsolatban szimpatikus volt, én is hasonló módon gondolkodom. De ez minden, a többi jobbikos gondolattal nem tudok azonosulni. Persze nem mondom azt, hogy nincsenek részigazságaik vagy hogy nem látnak jól alapvető problémákat - inkább a rájuk adott válaszokat tartom egyes részeiben butaságnak, átgondolatlannak vagy nem elég alaposnak. Ha bejutnak a parlamentbe, akkor 4 év alatt egy csomó dolgot kiérlelhetnek, szakembereket gyűjthetnek, stb. De az is lehet, hogy szétesnek, korrupcióba fulladnak. Meglátjuk majd.

Kalmár 2010.01.30. 09:45:14

@Frank99: "Ebből is látszik, hogy mire készül a FIDESZ."

1. Miből látszik?
2. A minimálbér emelését, mint megszoritást sorolod fel? Tényleg buta vagyok nem értem.
3. Rémlik a gyerekek után kapott adókedvezmény?

Azt mindeni tudja, hogy baj van.
Nem kell ehez Viktor vagy Fletó.
A kérdés az, hogy a beszedett adókkal ki mihez kezd?
Nekem úgy tűnik most, hogy nem a legjobban használják fel.
Szerinted nem így van? Jó lenne ha a mostani elit
(már aki még szabadlábon van) vinné tovább az országot?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.01.30. 09:58:00

@Kalmár:
Lehet, de akkor miért az az egy fószer a lakásügyi szakértője , aki pont nem ért egyet a párt irányvonalával ?

2010.01.30. 10:04:12

@terszim: Szerintem az idei év választásainak olyan szempontból van kockázata, hogy követi-e felemelkedés, vagy nem. Lejjebb már nem tudunk csúszni, gazdaságilag talán kicsit, de morálisan már biztosan elértük a lejtő alját. A jobbikban én azt „szeretem”, hogy kiáll az elvek mellett, ha fúj ha esik A fidesz pedig örök alkalmazkodó, minden igénynek megfelelni akaró „ultimate” párt, konfrontációkat nem vállal, és totálisan elvtelen. Szerinten nagyon nagy gond, hogy az országot nemzetközileg irányítják, állandóan nemzetközi érdekeknek kell megfelelnünk, gazdasági, nemzeti, és minden tekintetben, és ennek mindig a magyar adófizető látja kárát, nagyon bizonygatni sem kell, hiszen az elmúlt 20 év tökéletesen alátámasztja ezt. A hiteleink, a gazdaságunk tönkretételére kapott EUs pénzek (gyárak bezárása stb) nemzeti vagyon elherdálása, és a morális válság. A jobbikkal kapcsolatban azt látom, hogy boszorkányüldözés folyik, egy ilyen pártot nemzetközileg nem szabad felvállalni, mert mit szólnak majd úristen. Ráadásul kering számos mendemonda a jobbik hitleri megoldásairól, aminek –valljuk be nyugodtan- deka valóságalapja nincs. Egyszerűen arról van szó, hogy az örökös seggnyalás, alkalmazkodás politikája, és az EU asztaláról lehulló morzsák várása nem vezetetett eredményre, sőt. Itt az idő nyakasabb politikát folytatni, reformokkal, radikális megoldásokkal, magyar adófizetők támogatásával, nemzetgyógyítással. A problémákat meg kell nevezni, és meg kell oldani. Ködös célozgatás, szőnyegalá söpréssel csak konzerválódik, és nő a probléma. Az egyetlen párt aki igazi változást akar, és elszántsága is megvan, az a Jobbik. A többiek csak újabb 4 év tengilengit remélnek luxuskörülményekkel, látszatmelóval (vagy anélkül).

terszim 2010.01.30. 10:24:21

Én értem a gondolataidat, és sokmindenben igazat adok neked, de megvalósíthatatlannak érzem. Sajnos tényleg olyan gyenge az ország, hogy külföldről bármikor könnyen eltipornak (és most csak gazdasági értelemben vett eltiprásra gondolok). Mi csak a "nagyok" árnyékában nőhetünk fel, és messze még az az idő, amikor elkezdhetünk keménykedni (ha egyáltalán valaha is akarnánk). Kevésnek érzem a változás akarását és az elszántságot a sikerhez. Szerintem a fidesz pontosan tudja, hogy ha csak 4 év semmittevést produkál, akkor ők is mehetnek a búsba. Különösen akkor, ha a morális válságot nem tudják feloldani. Akkor már valószínűleg én is radikális megoldásért fogok kiáltani.

fabaszorult 2010.01.30. 10:39:07

A bejegyzés utolsó bekezdésében van számomra a legfontosabb rész: nagyvadakkal is megtenni ugyanezt... Talán ez precedens lesz arra, ha valaki új frontot nyit a kampány közepén egy meggondolatlan mondatával, repül. Pl. Mikola szinglihordái és a Fid. bebetonozása... Ha akkor 2006-ban ugyanezt megtették volna vele is...oh!

A választások közötti 4 éven belül szinte minden párt ezt a sokfejű, sokszólamú kommunikációt folytatja, vagy direkt vagy netto hülyeségből és ezzel nincs is baj. Kampányban viszont ez vesztes taktika és jogos a nyilvános megbüntetés, bármennyire is szívszorító látni egy 20 éves pol. karrier kettétörését.

Valaki azt mondta, hogy ilyet csakis egy jól beágyazott III/III-as nyilatkozik, biztos megcsörrent a telefon hogy: eljött a te időd, aktivizáld magad! Szerintem ez hülyeség, de a Fidesz kommunikációs szakemberei végezhetnék jobban a feladatukat, hogy megértessék a mezei képviselő jelöltekkel is a kampánykommunikáció lényegét: Gondold végig, ha bármit mondasz, azt a Drágabolgárúr ki tudja e forgatni: Ha igen , maradj csendben, ha nem, mondhatod. Egyszerű.

tony zionist 2010.01.30. 10:49:57

"Én azt gondolom, hogy ha Mádi az ingatlanadóról akar elmélkedni, akkor lépjen be az MDF_MSZP-LMP-Jobbik valamelyikébe...::))"

tölgyes te milyen egy sötét fidesznyomorult vagy...

fogadjunk 2006ban még igenigenezve szavaztál a gyurcsányra...

Kalmár 2010.01.30. 10:53:35

@simonmondja.: már nem ő az.
Szerintem nem akkora dolog. Kampányon kívűl nem is lett volna ügy ebből, de lássuk be kiélezett helyzetben ekkorát hibázni nem szabad.
Ha visszaemlékszel, a szociknál büntit fizetett aki máshogy szavazott, ehhez képest volt olyan Fideszes képviselő aki nemmel szavazott(egyedüliként) az Eu csatlakozásra. Nem érte baj. Ami edzéskor megbocsájtható az a döntőben nem.

tony zionist 2010.01.30. 11:04:20

@Kalmár: mit hibázni?
itt egyedül a fidesz hibázott, nem mádi..

Treuga Mei 2010.01.30. 11:31:30

Uff! (Legutóbb Phil Co. néven...)

Ez a bejegyzés is érdekes.
Amennyiben csak a kommunikációs teret vizsgáljuk, Mádi kijelentését, annak igazságtartalmát, jelentéstöbbletét nem, és amennyiben a választásokat kizárólag hatalommegragadás-technikai kérdésnek véljük (talán ettől nem... khm... politikus az LMP: ők nem csak annak...), igaza van a szerzőnek. Bár várható, hogy a maszop a listaváltoztatás miatt az autoriter vonásokat ("diktatúra") panaszolja majd föl (legalábbis ha maradt egy csöpp eszük), ez kevés bizonytalan szavazót mozdít meg, legfeljebb a saját bázis erőteljesebb mozgósítására lehet elegendő. (Megjegyzem, az sem kevés, jól jöhet a szunnyadó szocik aktivizálása, lehet, hogy így is sokat profitálnak!)
A választás előtti egységes és könnyen érthető üzenet - sajnos - nagy tömegeknek igénye. A fidesznyikek vélhetőleg a kampánycsönd előtt (esetleg suttogó propagandával alatta) jelennek majd meg differenciáltabb üzenetekkel, hogy a választási küszöb alatti, de néhány százalékot azért kitevő, disputaigénnyel megátkozott választói rétegeket is magukhoz édesgessék.
Nyakóék meg - ahogy most tűnik - addig szétnyilatkozzák a maradék pártot.
(Megjegyzés: lehet, hogy a fidesznyikek parlamenti többsége mégsem lesz akkora. A választások közeledtével ugyanis egyre inkább megfordulóban az ellenzékiség előnye: tkp. mindenki őket tekinti a leendő kormánynak, és ez tömegek számára keltheti azt a képzetet, hogy már most kormányszerepű kommunikáció várható tőlük. Megfontolt, konstruktív, pozitív. Evvel az ellenzékiség kormány- és kormányzáskritizáló szerepe csak nagyon nehezen összeegyeztethető. Főleg Mikolákkal és Kövérekkel. Még Mádi demonstratív megkorbácsolásával is nehéz lesz őket pórázon tartani, megérezni a jó arányt belőlük, amikor kellenek majd, márpedig ha megtartandóak a jobbikra kacsintgató fidesznyik-voksok...)

[nev] (törölt) 2010.01.30. 11:37:09

@fabaszorult:
oké. csak bolgár györgy ezt fogja mondani a hallgatóinak. "a fidesz azt mondja, hogy nem lesznek új adók. majd egy képviselője egy konferencián bejelenti, hogy esetleg a jövőben mégis csak lehet. ezt a szakértőt azonnal leválták. döntse el a tisztel hallgató, hogy a fidesz hazudik, vagy nem hazudik."

és a helyzet az, hogy bolgár györgynek teljesen igaza lesz ez ügyben. persze én értem, hogy bolgár györgy a szocialisták irányába valahogy mindig megbocsátóbb, de nem ez a probléma.

---

hanem az, hogy az egyik oldalon van egy oszkó péter irányításával kidolgozott dilettáns vagyonadó tervezet, amit elmeszelt az alkotmánybíróság. a másik oldalon meg van egy mádi lászló irányításával kidolgozott bérlakás építési program, amit szintén elmeszeltek.

azért mert ez a bérlakásépítési program pont nem jó az ingatlanbefektetési alapoknak. nem lesz nagyon drága a lakás, ha lesz olcsó bérlakás. nekem erős a gyanúm, hogy ezért kellett mádinak mennie, és nem azért, mert nem egyetetett szíjjártóval, vagy cserpalkoviccsal.

aum 2010.01.30. 11:57:27

Érthető, indokolható a Fidesz reakció, de mint Gábor is utalt rá, a választók felelőssége, hogy egy adoott színvonal alá nem engedik lebukni a politikai csatározásokat. A Fidesz és az MSZP egy ultragagyi, de széles népréteget céloz meg a kommunikációjával, bízva abban, hogy a törzsszavazókat nem riasztja el a kettős beszéd. Ebben a leegyszerűsített beszédben tilos a szakértők által használt körülíró nyelvezet. Minden kijelentés kategórikus: mi adunk, ők elvesznek. Az egyenes beszéd marad a rétegpártok kiváltsága.

ókút 2010.01.30. 13:55:04

@Lond: igazadvan,de Orbán sajnos nem Merkel!

mirrmurrkandúr 2010.01.30. 14:08:53

@egyittlakó: Bokrost választod, mert ő még nem hazudott és nem lopott????

Bocsánat a vulgaritásért:

De nem ég le a képedről a bőr??????

AKIsTUDATLAN 2010.01.30. 14:38:05

@Diocles: Jézusom, azt hittem ez az állatfaj már kihalt. De nem, él és virul. Sőt még nem is kínzás, verés hatására,(mint Rákosista koncepciós perben szegény Rajk László), hanem önként a PÁRT szeretetétől vezérelve.
Hát, tudod Török Gábor nyalizása még érthető, hiszen neki szüksége lesz a fityesz "jóindulatára", de a te produkciód számomra hányingert keltő, hogy a jólneveltség határain belül maradjak.

tony zionist 2010.01.30. 14:55:55

@simonmondja.:

nem zárták ki, csak a fideszes HírTV-ben mindn órában úgy ment le a híradó, hogy "Mádi fideszes karrierje ezzel véget ért".

ennyit erről...

dzsaszper 2010.01.30. 15:42:30

Tud valaki bármilyen forrást mutatni arra nézve, hogy a Fidesz megígérte, hogy hatalomra kerülésük esetén a parlamenti ciklusban nem lesz semmiféle új ingatlanadó?
Én ezt hiányolom, az egyenes beszéd lenne. Ha van ilyen forrás, meg is értem, hogy megszabadultak Máditól.,,
De ha őt ejtették, akkor ezt az ígéretet nyugodtan elmondhatnák egy sajtótájékoztatón. Ha komolyan gondolják. Vagy nem is gondolják komolyan?!
Jellemzően alig kritizáltam őket másokhoz képest -- aki nem hiszi, járjon utána --, úgyhogy senki ne jöjjön azzal, hogy bárkinek a szócsöve lennék...

Don T. Boy · http://m69.freeblog.hu 2010.01.30. 16:04:04

A Fidesz kampánya a neten jó, egyéb helyeken hozzák a szokásost. Orbán már legszívesebben naponta 2 centit is vágna ápr. 11-ig.

De ha azt csinálják majd 2014-ben, amit most a szocik, az ég is attól fog zengeni:
malacnews.freeblog.hu/archives/2010/01/30/MSZP_kampany_kozpenzen/

(Omlás) 2010.01.30. 19:36:59

Hajrá Societas! Nyerhettek még piros bögrét meg baseball sapkát bőven! Kedves TG, miért lehet itt egyáltalán kommentelni? Nem látom értelmét, mert a blog bejegyzések színvonalához képest nevetséges szinten íródnak a kommentek. Kell ez? Van szerintem ezer meg egy oldal ahol kifejthetik a nép önjelölt hangjai anonim módon politikai nézeteiket...

gossage 2010.01.30. 22:21:58

Az ido kozben tullepett ezen a hiren.....Hagyo is kepbe kerult a BKV-nal tortentek miatt,bar ezt az orszagban az MSZP-n kivul mindenki tudta ,meg Demszky is mondta neki..na de Miklos nem lesz ennek jo vege.....hat nem lesz ugy nez ki

HALA ISTENNEK

padisah 2010.01.30. 22:34:52

A fidesz alapvetően ott hibázik, hogy olyan témákkal, kommunikációs stratégiával tett szert népszerűségre, amelyek csak ellenzékben működnek, kormányon, ahol majd csinálni is kell valamit, nem fog működni.

Ott nem lesz elég egyszerűen mindenre azt mondani hogy nem, és hogy ti csesztétek el, hanem ténylegesen meg kell oldani problémákat, és értékszerű választásokat kell tenni, el kell dönteni például hogy a nyugdíjasokat vagy a munkavállalókat áldozzuk-e fel.

Nem lehet egyszerre mindkettőt megmenteni, mert az nagyjából azt jelenti hogy egyiket sem mentik meg. A pragmatikus választás a kettő közül meg egyértelmű hogy a munkavállaló, aki adót fog fizetni, ez a választás viszont garantáltan legfeljebb 4 éves ciklus megnyerését jelentheti.

jjulie 2010.01.30. 23:07:55

ebben az egészben a vicces amikor egy politikus azt mondja egy másikról hogy a másik hazudik

az pedig a szomorú, hogy van ennek szurkolótábor növelő hatása

aki nem tudja hogy a politikusok hazudnak attól meg kéne vonni a választójogot

egy csomó dologhoz kell vizsga meg tanfolyam meg jogosítvány, pl ahhoz hogy valaki beüljön egy pénzváltó fülkébe, 70000 forintos tanfolyam kell és eredményes vizsga

mért nincs tanfolyamhoz meg vizsgához kötve a szavazati jog?

sőt tovább megyek: miért nincs olyan hogy politikus tanfolyam és vizsga?

G. Wolf 2010.01.30. 23:09:32

Előre bocsájtom most nem olvastam végig az össze kommenteket.

1) mit is jelent az hogy elhibázza?

Véleményem szerint előbb a VALÓDI célt kéne megtalálni a Fidesz részéről, korábban már taglaltuk itt páran hogy nem biztos hogy a 2/3 elérése valóban a párt számára a leheő legjobb. Magasról lehet ugyanis eléggé nagyot zuhanni, és az idő nem áll meg, lesznek voksolások legkésőbb 2014-ben ismét.

Ha abból indulok ki hogy nem akar valójában 2/3-ot elérni (ugyanis akkor 2014-ben nem lehet azt a kártyát kijátszani hogy "de az ellenzék akadályozott") akkor lehet hogy egy két iylen "középkatona" föláldozása benne van. Végülis felmerültek olyan pletykák hogy közvetlenebb környezetébe nem mindenkivel tökéletes az összehangja.

Számomra amúgy egyre inkább úgy tűnik hogy a Fidesz nem törekszik a 2/3 elérésére - nekem ez abból szüremlik le hogy a plakátja amit nemrég dobott az utcára igencsak gyenge (a jobboldali Fidesz közeli Reakció blog is kapásból jobbat csinált).

2) amúg egyeértek TG-vel, hogy a politikai és a szakmai vélemény közül KAMPÁNY időszakban a politikaié az elsőbbség.

Valamint azzal is hogy a Fidesz kampányhibáiból fog profitálni az MSZP.

Mellékes de szerintem a Fidesznek mindig is gyengébb kampánya volt mint az MSZP-nek, ami egy érdekes ellentét azzal hogy normál időben a Fidesz viszton sokkal jobban kommunikál (akár kormányon voltak akár ellenzékben). Valahogy nekik a kampánystábjuk jóval gyengébb.

Ha megnézzük a plakátok minőségét (hangsúlyozom hogy nem az üzenettel hanem a formával foglalkozom) a szocialista párt fényévekkel megelősző a "word art"-os Fidesz plakátot.

3) ha valóban cél a 2/3 akkor logikus lépés volt Mádi kitétele. Viszont kiváncsi lennék hogy egy Mikola, vagy egy Kövér esetleges könnyen támadható beszéde után a párt hogyan fog reagálni? Kétlem hogy ezektől az emberektől is ennyire egy tollvonással megszabadulna.

Ha esetleg már más ezeket elmonda akkor csatlakozom :)

2010.01.31. 09:22:57

@G. Wolf: "Mellékes de szerintem a Fidesznek mindig is gyengébb kampánya volt mint az MSZP-nek"

Nemcsak "dizájn" tekintetében, hanem tartalmilag is. Gondoljunk lopott, másolt szlogenekre. Fidesz még ebben is harmadosztályú.

Bobellino 2010.01.31. 09:42:24

Török Úr!
Tegnap úgy 20:34 magasságában volt az Echó TV-n egy kisebb jelentőségű fideszes lebukás:)
Szűcs Lajos (Fidesz ogy. képviselő Dabas-a Pest megyei közgyűlés elnöke) arról értekezett, hogy át kell alakítani népességszám arányában az OEVK-kat. Csak, hogy nem a 199 vagy 200 fős parlamentről szóló fideszes mainstream szöveget nyomta hanem kibukott belőle a megyei politikus.
Ugyanis átrendezést szorgalmazott a 32 budapesti körzetet 26-28-ra akarja csökkenteni és a felszabadult számot meg átdani Pest megyének, hogy népesség arányos legyen ott is a népképviselet:)

2010.01.31. 09:52:05

@terszim: Szerintem nincs is rá szükség hogy keménykedjünk. Svájc etalon lehet ebben a tekintetben, tökéletes példa arra, hogy lehet európa közepén függetlenül is jól működni.
Szerintem Magyarország is jobb helyzetben lenne, ha egy kicsit önmagába fordulna, és EU-s és nagyvilági dolgok helyett egy kicsit nemzetiesre vennénk a figurát. Külföldi érdekek helyett hazaiakat előnyben részesíteni. Nem tudom hogy az EU-ban ez a nemzetrohasztó politika alapelvárás, vagycsak a korrupt politikusaink kaphatók mindenre, -nyilván ezis azis- de a fő probléma, hogy ennek az országnak, még négy év töketlenkedés maga a halál, kifutottunk már az időből. Ide cselekvőképes kormány kell, aki egyetért azzal, hogy az elmúlt 20 évben rossz irányba mentek a dolgok, és ha ezt az irányt folytatjuk, az magyarországnak nem buli. Meghunyászkodás helyett kiállás, akár az EU-s érdekekkel szemben is. Ne legyen igazam, de a fidesznek csak a választásokig van forgatókönyve, utána majd imprózni fognak a fiúk, leginkább folytatni az eddigi irányvonalat, legkevesebb melóval, látványosabb de haszontalan intézkedésekkel.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.01.31. 09:58:39

@Jankove:
De azoknak a szegény svájci hazafiaknak valahogy le kellett gyűrniük a bankok iránti idegenkedésüket...
Ezt, ugye nem akarjuk.
Ezért legyen az ideálunk Albánia EnverHodxa idejében, ahol fölszedtek minden utat és vasutat, ami az országot összekötötte a külvilággal és minden pénzüket betonbunkerek építésébe ölték.
Albánia az albánoké.
Ették, ami a kecskéből kijött.
Ez még sokkal hazafiasabb, mint Svájc.

jjulie 2010.01.31. 10:00:35

@Jankove: Svájc arra jó példa hogy egy kis országgal az történik amit az erős országok elhatároznak vele kapcsolatban, és pont nem arra hogy egy kis ország szembe tud menni a nagyhatalmakkal

2010.01.31. 10:22:28

@jjulie: @simonmondja.:

Hát nem tudom, mikor svájcban jártam nekem az jött le, hogy kiváló életszínvonal mellett, az emberek nyugodtak normálisak, talán túlságosan is idilli ahogy legelnek a tehenek az autópálya mellet, a pihenő budijában meg már 10 éve ott volt az internet. Köszönni tudnak még egy idegennek is, frusztrációnak nyoma sincs. Valamit mégiscsak tudhatnak. De persze én csak egy szeletét láttam az egésznek.

Nem mondom azt hogy vissza kéne menni az őskorba, és barlangokban lakni, kőbunkót használni, de Magyarországgal az a legnagyobb baj, hogy a boldogságot, kiegyensúlyozottságot kizárólag anyagiakban, mérjük. Az már nem lehet sikeres ember, akinek nincs terepjárója, házimozi rendszere, 150 kábelcsatornája, és nem az Azores szigeteken nyaral. Kényelmes luxusélet, ez kell minden hazafinak. Hogy ez meglegyen cserébe lefekszünk bárkinek,bárkinek, és nem számít semmi, az sem ha a saját szomszédod szembeköp, és az anyaföld idegen kézben van. Nem kell szembemenni a nagyhatalmakkal, de azért hagyni sem kellene hogy minden nap megerőszakolják az országot, néhány idedobott plazmatévéért. Ha értitek mire gondolok.

jjulie 2010.01.31. 10:27:47

@Jankove: svájc azért van, megt a nagyok elhatározták hogy legyen, nagy magyarország meg azért nincs mert a nagyok elhatározták hogy ne legyen

2010.01.31. 10:35:02

@jjulie: Nem egészen. Svájc azért van, mert nem nyal segget, nagy magyarország (lassan kismagyarország is erre a sorsra jut) meg azért mert állandóan rossz segget nyal.

2010.01.31. 10:35:57

@Jankove: helyesbítve
Svájc azért van, mert nem nyal segget, nagy magyarország (lassan kismagyarország is erre a sorsra jut) meg azért NINCS mert állandóan rossz segget nyal.

jjulie 2010.01.31. 10:59:34

@Jankove: alapvető tévedésben vagy

egy ország attól van, hogy a többiek elismerik e hogy van, és azt csinál amit megangednek az erősebbek neki

van amikor gyorsan megértetik vele hogy nem akarják amit szeretne, van amikor lassabban

sorolom a példákat:

nézz utána hogy szünt meg lenygelország a 18 század végén, aztán hogy jött letre a 20 század elején (mindegyikesetről megegyezetek a nagyok)

aztán nézd meg mitörtént akkor amikor nyugatmagyarországon 1920-ban a Prónai kikiáltotta a lajta bánságot és kinevezte magát bánnak, és gyorsan nyomtatott potabéjeget (természetesen egyetlen állam sem vette komolyan, tehát nem létezik)

aztán mitől van izrael (volt egy szavazás az enszben ahol az oroszok úgy gondolták hogy komcsi ország lesz és megszavaztatták a megszált országaikkal hogy legyen, aztán mégis úgy gondolták hogy ne legyen és felfegyverezték az arabokat, hogy szüntessék meg erővel, mert szavazással már nem lehetett, viszont az amik úgy gondolták, hogy inkább mégis legyen izrael tehát még jobb és több fegyvert és tanácsot adtak nekik)

nyilván egy ország ronthat a saját sorsán és javíthat is, viszont elfelejteni a korlátokat nevetséges

olvass utána, hogyan történt meg az 1941-ben ahogy magyarország hadat üzent az usa-nak (hogy történt, és mit gondoltak róla az usa vezetőei, nagykövete)

persze senki sem tudja a jövőt és lehet pl hazárdírozni is ahogyl 1914 nyarán kiküldték a fiukat a frontra azzal a dumával hogy lombhullásra itthon lesznek (mármint dolguk végeztével)

amikor elmész szavazni, gondolj arra, hogy te fizeted a számlát mindenképpen (a számlát pedig be fogják nyújtani)

jjulie 2010.01.31. 11:03:20

@jjulie: és soha ne higgy egyetlen politikusnak sem

a politikus nem érted van, nem a te ügyedet akarja megoldani hanem a sajátját

jjulie 2010.01.31. 11:14:21

@jjulie: egyszervégignéztem egy iszonyú hosszú és unalmas filmet, ami az amarikai polhárháború alatt játszódott, arról szólt, hogy fiuk lelkesen elmentek verekedni, a lányok meg biztatták őket

aztán mind a lányok, mind a fiuk olyat kaptak ami nem tette boldoggá őket: éhezést, gyilkolást, megerőszakolást, rablást fosztogatást, csonkolt végtagokat, elvesztett rokonokat

ezt látványos freskónként ábrázolta a film, és kiváncsívá tett, mi a szart akar ezzel a rendező

a végén kiderült, közölni akart egy gondolatot, ami egy mondatba foglalható és kb az alábbi volt

egy zászlóért és egy meséért soha többé nem fog ilyenben résztvenni

[nev] (törölt) 2010.01.31. 11:35:00

@Jankove:
svájci tehén mögött azért áll ott van a svájci óra, és a svájci bank. a tehén önmagában kevés. a derék svájciak tudják, hogy kell high tech ipar, és kellenek bankok. a bankokhoz pedig kellenek megtakarítások. ezek a svájciak a megtakarításaikat a bankjaikon keresztül kölcsönadják a világnak. tudják - minden svájci tudja - hogy a világ pénzügyi rendszere úgy működik, ha ők megtakarítanak 1 frankot, akkor 12 másik frankot lehet kölcsönadni. így működik a bankrendszer. akkor is ha zsidóké a bank, és akkor is ha a svájciaké. és tudják, hogy ezeken a frank ügyleteken sokat lehet keresni. nagyon sokat. és ez is kell ahhoz, hogy nyugodtan legeljen a tehén. legyenek megtakarítások. és az pénzt kihelyező bankok. és kell high tech ipar. ezek mind kellenek.

a svájci állam nem támogatja a lakosság eladósodását. nem ad boldog-boldogtalannak támogatást azért, hogy eladósodjon. különösen nem támogatja, hogy a lakosság devizában adósodjon el úgy, hogy a lakosságnak semmiféle devizamegtakarítása nincsen. nem oszt készpénzt a családoknak, hogy aztán áruhitelekbe verjék magukat. nem oszt segélyt, hogy aztán a szerencsétlen emberektől azt elszedjék a pénzt az uzsorások.

a svájci állam nem vesz a képviselőknek szőlősbirtokot. a svájci állam nem ösztönzi semmire a svájci gazdaságot. ezért van nyugalom. mert a svájci gazdaságpolitika liberális. a társadalom meg éppen ettől konzervatív. őrzi a hagyományait. de ezek az értékek, a szabadság, és a hagyományok nincsenek szembeállítva egymással, mert mindenki tudja, hogy ezek egymásból következnek. svájci állam nem avatkozik be ok nélkül a piacba. az állam az egyháztól el van választva. svájcban ez a reformáció. és ott ezt nem kérdőjelezi meg senki. nincs túlhatalma se az egyháznak, se az államnak. nem indít az egyik párt "szent luther" tervet, ami majd fellendíti a gazdaságot, a másik "szent kálvin" tervet, ami feje tetejére állítja a társadalmat.

nem akarnak például "nagy svájcot" sem. ahol él akár csak egy svájci, vagy az is lehet, hogy már nem is él, de egyszer élt, akkor azt a "szent koronára" hivatkozva nem követelik maguknak. nincs ilyen. hanem azt mondják: a kis közösségekre kell bízni a döntéseket, és abban adott esetben megférnek a különféle emberek. persze ettől még létezik egy laza államszövetség. és vannak helyi népszavazások. de azt nem azért tartják, hogy megbuktassák a kormányt, viszont svájban a parlament döntéseit népszavazással meg lehet semmisíteni. tehát svájban a kormány tudja, hogy a nem mehet a népakarattal szembe. de az ellenzék sem vonul ki a parlamentből, mint az óvodások, mert nem ők nyertek. valahogy nem ennyire hülyék ott a politikusok. szóval sok mindenben különbözik magyarország svájctól.

jjulie 2010.01.31. 11:38:11

szóval a politikusok hozzá tartoznek a világhoz mint az időjárás

a letöbb ember megtanulja hogy télen kabátot kell fölvenni, esőben meg hasznos egy esernyő

a politikát is meg kell tanulni elviselni

emlékszem, a 2006-os választásokkor, az erkélyünk alatt éjszaka szakadó esőben, narancssárga egyen szélkabátban plakátot ragasztott egy csoport a kampányidőszakban

a gyerekeim vették észre, és jót nevettek rajtuk, felébresztettek, hogy nézzem meg a mire képesek emberek

nyudodtan aludtam el újra: nem csak öltözködni tanítottam meg a kölykeimet....

jjulie 2010.01.31. 11:42:49

@[nev]:

szerintem te megbasznád a csúnya boszorkányt az erdőben ha azt mondaná hogy utána gyönyörű királykisasszony lesz

jjulie 2010.01.31. 11:57:07

amikor angolul tanultam felnőttként, évekik bújtam a könyvesboltokat újabb és újabb nyelkönyvekért, ahogy haladtam előre
egyszer találtam egy héber szótárt, soha nem láttam még, elolvastam az előszót

arról is szó volt benne, hogy az ókori héber nyelv nem használt jelen időt, (csak múltat és jövöt) és röviden leírták hogy milyen gondolkodásmód tartozhat ehhez

nem akarlak rávenni arra hogy gondolkodj úgy mint egy ókori nép, de próbáld meg a folyamatok tükrében is szemlélni azt amit a jelenben látsz

Lacóka 2010.01.31. 12:39:51

@Bobellino: legjobb tudomásom szerint (ha vmit rosszul írok, kérem TG-t, javítson ki) alkotmánybírósági határozat született a választókörzetek közti egyenlőtlenségek megszüntetéséről (veszprémben 2x annyit ér egy szavazat, mint a második kerületben, vmi ilyesmivel szoktak példálózni), de az átalakítás még mindig nem történt meg. ha jól emlékszem, a political capital pár időközi választás eredményét meg is támadta (h bíróságon, vagy csak a médiában, nem vagyok biztos)

ezért is nem olyan egyszerű a vita, h 199 vagy 200 képviselő legyen, mert a szám tulajdonképpen mellékes a választás módja és a körzethatárok meghatározása mellett. de ez mintha egy másik posztban felmerült volna.

hoplita 2010.01.31. 12:56:21

@simonmondja.:
Svájc történelmében kicsit elmélyedhetnél, mielőtt ilyen elméncségekkel traktálsz....mégha megpróbálsz vicces is lenni.
Svájc történelme nem a bankokkal kezdődött, nagyon nem.
A mai Svájc megszületésében a geopolitikai helyzet játszott döntő szerepet...több más mellett.

@jjulie:
A lengyel történelemből te sem fogsz úgy látom doktorálni..:DD
Javaslom az Akik legyőzték a Vörös Hadsereget című könyv elolvasását...egyfajta populáris, népszerű történelem-féle könyv, de a lényeg benne van.
Lengyelországot senki sem akarta, de a pillanat találkozott az akarattal, elszántsággal, önfeláldozó hazaszeretettel és megszületett Lengyelország.

hoplita 2010.01.31. 13:01:35

@jjulie:
Juj....az amerikai szecessziós háborúban is otthon vagy.:D
Nem sok ez egy kicsit?
:DDD

borzzz 2010.01.31. 13:08:54

@nehülyéskedj: Ha ez a logika működik, akkor Orbánt is ki kell rúgni azért, amit külföldi újságírók előtt mondott (tán tavaly); az egész gazdasági kabinetet...

jjulie 2010.01.31. 13:20:19

@hoplita:

összefoglalom:

-láttam egy filmet
-a főhös és a szereplők nagyrésze nyomorultul járt a háborúban amiről a film szólt
- a végén a főrábaszó azt szűrte le, hogy mégegyszer egy zászlóval és egy mesével nem veszik rá hasonló szívásra

ezt keverted össze az én amerikai polgárháborús háborus szakértelmemmel?

egy kérdés felmerül:
neked van-e érvényes szövegértési vizsgád ahhoz hogy elmehess szavazni?

G. Wolf 2010.01.31. 13:34:38

@Jankove:

Szerintem lassan eléggé kevés olyan kampány van amibe ne lehetne korábbi kampányok elemeit felfedezni.

Bár olyan mélyen soha nem merültem el a kampányokba hogy meg tudjam mondani melyik honnan ered, vagy hogy hol volt az eredeti ötlet, de biztos, hogy ha megnézzük a szociknak is meg az MDF-nek is van valami "őse" vagy "eredetije". Sőt szerintem ha megnéznék környékbeli szélsőjobbos kampányokat (persze kicserélve az adott nemzet nevére) hasonló kampányokat találnák a Szélsőségekről is.

Nincs sok új a nap alatt, legfeljebb kicist másképp süt rá! :)

hoplita 2010.01.31. 14:00:01

@jjulie:
Nos, a háborúban, háborúkban résztvevők nagy része nyomorultul jár, de ennek nem egy zászló és egy mese az oka, a főhős valószínűleg agyellövést szenvedhetett, ha ezt a konklúziót vonta le.
Ennek semmi köze a szövegértésemhez... a példa rossz, de azt meg te hoztad.

Apropó....az öltözködésen és az önkéntesek kiröhögésén kívül még mit tanítasz a "kölykeidnek"...?
Remélem nem lengyel vagy amerikai történelmet...:DDD
Tudod, nekem is van három, de nekik hasonló helyzetben eszükbe sem jutna "röhögni"...:(((

jjulie 2010.01.31. 15:10:45

szoval a fidesz elhibázza e megint?

belőlem a fidesz csinált politikára valamelyest is odafigyelőt, 2001 decemberében történt 43 éves koromban, a soproni kihelyezett országgyűlésével

sem addig, és azóta sem mentem el semmi féle választásra vagy népszavazásra, csak azóta odafigyelek, mert mókás, akárcsak ez az első élményem

ez a kihelyezett országgyűlés a soproni népszavazás 80. évfordulójához volt kapcsolva, és a fidesz ereje teljében akkor adott pénz pl az ágfalvi önkormányzatnak is, hogy állítsanak emlékművet az magyarországhoz való tartozást eredményező népszavazás emlékére

viszont nem néztek utána, hogy a szavazás úgy volt kiírva, hogy együttesen értékelték a város és a hét falu eredményét, és ágfalva nem véletlenül de ausztriához akart tartozni

a polgármester aztán visszaküldte a pénz, azt üzenve, hogy a nagyszüleik forognának a sírjukban ha megtennék amit a fidesz akart velük csináltatni

ilyen az amikor valaki nem úgy viselkedik mint egy újszülött, és tudja honnan jött és kik izgultak a megszületésért, és hogy ember legyen belőle

az átlag magyar szavazó politikailag újszülött volt 89-ben és ebben nem sok pozitív változás történt azóta

a változás annyi, hogy előkerült egy csomó avitt eszme, emlék dátum, ami az újszülöttek kezében elég aggasztóan mutat

igen, a fidesz még ebben a helyzetben is képes akár csak az ágvalviaknak adott pénz kapcsán

hoplita 2010.01.31. 15:56:31

@jjulie:
Höhö...
Nem érzed a disszonáns voltát annak, hogy miközben a szó eredeti jelentésében vett idióták táborát erősíted, egy politikai-közéleti blogban osztod az észt...?
Mert számomra egyszerre mulatságos és bosszantó...de ez ugye én vagyok.:)

Azok az ágfalvi nagyszülők meg forogjanak csak a sírjukban, mint a motolla...legyen nekik nehéz a magyar föld.

[nev] (törölt) 2010.01.31. 16:52:42

@jjulie:
ez jó, visszaküldte a pénzt. én 1 hasonlóról hallottam eddig 20 év alatt. egyszer véletlen láttam a tévében a "sorstársak" című műsor egy részletét. ami ugye a fogyatékkal élők műsora volt, szerintem már nincs is ilyen.

és abban a következő volt látható. átadtak valami felolvasó szoftvert, amit százcsillóért fejlesztett ki valelyik haver cég, ami azt jelentette, hogy egy nyílt forráskódú cuccot eladták százcsillióért a minisztériumnak, és az megvette.

a miniszter elment átadni ezt a vakok intézetébe, megsimogatta a gyerekek buksiját, meg lenyomta az entert, és várta a méltatást, hogy ugye a minisztérium milyen rendes.

és a vakok képviselője azt mondta: köszönik ezt az ajándékot, de olyan nagyon nem örülnek, hogy így kihasználják őket. mert ugye bár lehet, hogy nem látnak, de nem hülyék. nem volt ez így szó szerint kimondva, de pontosan értette mindenki.

jjulie 2010.01.31. 17:12:26

@hoplita:
igen osztom az észt, neked is elkelne belőle némi plusz

szóval nem hiszem hogy te tudnád mit csináltak és mit gondoltak az őseid mundjuk 1918 őszén 19 tavaszán és 19 őszén, melyik táborban passzoltak vagy vágytak vagy kényszerültek

aztán kire mire szavaztak 32-ben mit gondoltak és tettek 39-ben 44-ben 45 nyarán, 48-ban 51-ben, 56-ban majd 68-ig

fogadok hogy nem tudod, mert nem meséltek neked róla, mert szégyellték

és abban sem vagyok biztos hogy tudnál róla mi minden történt errefalé az adott években, fogadok hogy az ágfalvi sztoriról is most hallottál először

ezért vagy te is egy politikailag újszülött, nem tudod hogy kik is izgultak a te születésednél

viszont egy vallásos magyar lehetsz, te is ragasztgattad az esőben a palákátokat 2006-ban

a fidesz elkúrja megint de a rajongóit nem tudja elveszteni

öszintén kiváncsi lennék kitől tanultad a magyar föld fogalmat és mit értesz rajta, valamint szerinted elkúrja a fidesz vagy sem?

szerintem a feri elkúrta a fidesz meg majd elkúrja

jjulie 2010.01.31. 17:39:58

@[nev]: örülök hogy tetszett
még azt is megcsinálták azon a kihelyezett országgyűlésen, hogy jelmezes lovasokat felsorakoztattak egy téren, pont ugyan ott és úgy ahogy annak idején a várost elfoglaló Osztenburg különítményesei felsorakoztak
ehhez a különítményes csapathoz csatlakozott az akkor már ott lévő selmecbányáról elmenekült bányászati akadémia mintegy 300 hallgatója, akik szinte kivétel nélkül háborút tisztként megjárt emberek voltak, akik felfegyverkezve érkeztek sopronba hónapokkal korábban
később ők alkották a puccsoló károly király testörségét
az egész város be volt szarva tőlük, és kicsit később megjelentek a prónai-héjjas legényei is, páran meghaltak az ágfalvi "csatában"
erre bizony sok ős soproni jól emlékezett (sopronban azóta ismert a "gyütt-ment" kifejezés és annak a generációnak is gyűlöletes aki csak a szót hallotta kiejteni a nagyszüleitől)
még a 20-as évek végén is voltak verekedések a városi kocsmákban az egyetemisták és a helyiek között, ugyanis az egyetemisták még akkor is csapatokban járkáltak a városban és fennen hirdették, hogy nekik köszönheti sopron a hűség városa címet
na erre emlékeztetve sorakoztatott fel jelmezes lovasokat a fidesz sopronban

egyébként a horty és az egyik öccse valamint a prónai is sopronban járt német nyelvű gimibe, oda külték a szüleik őket hogy tanuljanak meg németül (igazi hűséges magyar város)

gazdag ez a 20 századi magyar esemény és eszmetörténet

vajon mit tud az átlag magyar szavazó arról hogy milyen süket dumákat mikor milyen eredménnyel sütöttek el már ebben az országban?

és az a legaranyosabb az egészben hogy a pártok kénytelenek ilyen közegben szinekkel, szagokkal és ízekkel kampányolni, mivel az választók eszére nem igen támaszkodhatnak

van tehát bőven esélye hogy a fidesz elhibázza megint

hoplita 2010.01.31. 18:25:51

@jjulie:
Na, itt zárjuk rövidre...se kedvem, sem időm arra, hogy találgatásokat igazítsak ki, olyanok találgatásait, akik közéleti eszmélése még most sem fejeződött be, talán nem is fog soha.
Én kun vagyok, az én őseim évszázadokon keresztül vérrel adóztak...nem tudom, mond-e neked valamit a redempció....nem hiszem.:(
Na, mindegy, hosszú....
Ne fogadj, nálunk a kommunizmusban sem volt tabu a politika, amit tudnom kell a családomról azt tudom...nem félhomályban elsuttogott félszavakból, hanem egyenes beszélgetésekből.
Ez a különbség kettőnk között...te ahhoz a réteghez, nagy létszámú csoporthoz tartozol, akiknél az egyéni boldogulás, a karrier, az uborkafa mászás felülírt mindent, mert így volt egyszerűbb, könnyebb és simább.
Nagyjából ezt saccolom....és néhány megnyilatkozásból jól szoktam saccolni.
Nem plakátoltam 2006-ban, nem vagyok-voltam fideszes, de nem is röhögtem azon, aki netán zuhogó esőben plakátolt....mindig azt teszem amiben hiszek és ebben nem gátol az sem, ha az egyéni érdekeim esetlegesen alárendelődnek.
Ezért értek nehezen szót a tefajtáddal...bár kétségtelen, hogy ez abból is fakad, hogy a korosztályod nyüzsög az opportunista, gyáva emberektől és nagy eséllyel te is közéjük tartozol...
Bár nyilván felháborodottan fogod tagadni..:D

2010.01.31. 18:32:01

@jjulie: Hát én negyedennyire sem vagyok művelt a kérdésben, a politikát pedig utálom, de az eszem azt súgja, ennél azért komplexebb a kérdés. Én úgy gondolom, minden ország autonóm módon működik a saját területén, egészen addig amíg valamely szervezet vagy közösség tagjává nem válik, vagy le nem igázza háborúban egy erősebb hatalom. Manapság, média, és hi-tech infóáramlás korában az egész világnak rálátása van a történésekre, véleménye van róla, pláne ha ez európa közepén történik, itt nem lehetne feltűnés nélkül háborúzni, és népeket leigázni. Marad tehát két alternatíva: 1. generálunk egy kis forrongást, aztán békefenntartás címszóval kontrolláljuk a területet, lásd közelkelet, vagy az országot befogadjuk valamilyen közösségbe, aztán legális keretek között kiszipolyozzuk. Hát szvsz ez utóbbi történik velünk…

„egy zászlóért és egy meséért soha többé nem fog ilyenben résztvenni”

Hamár filmekről esett itt szó, én is egy filmet ajánlok megnézésre, feltételezem láttad már: A Rettenthetetlen című alkotásról van szó, ami bár hollywoodi elemekben és színezésben igen gazdag, de vitathatatlan, hogy valós történelmi alapokkal bír: (wikipediában utána lehet olvasni) Egy eleve kudarcra ítélt forradalomról szólt, ami azért tört ki, mert skótok olyan szinten be voltak csicskítva, hogy már gyakorlatilag nem volt vesztenivalójuk. Ott pl; már nem kellett háborúba menni a halálért, és nőerőszakolásért, mert az már házhoz jött. Teljes kiszolgáltatottság, kisemmizettség, és törvénybe iktatott jus prime noctis formájában. A skót nemesek pedig asszisztáltak, és befogták a pofájukat marék ribizliért. A kérdés, el akarunk-e jutni erre a szintre? A 21. századi „nemesség” már létezik, politikai elit, és felső tízezer formájában, valamint a törvényeink sem az igazságosság jegyében születnek manapság, hanem érdekek mentén. Amiben most vagyunk az nem állapot, hanem folyamat. És tisztán látható hová vezet ha nem lépünk. Befogjuk a pofánkat, tűrünk amig jut kajára, inkább egymásba rúgunk jobb híján. „egy zászlóért és egy meséért soha többé nem fog ilyenben résztvenni” Nos a zászló, nem csak egy tárgy, hanem szimbolizál valamit. A nép szabadságát és autonomiáját. Ha megkérdezel egy átlagmagyart mi teszi boldoggá, rögtön előkapja a listáját és elkezd sorolni egy csomó pénzen megvehető –valójában nélkülözhető- dolgot, ami hiányzik az életéből. Pedig a teljesség alapja a szabadság, hogy van egy hazád, ahol biztonságban alapíthatsz családot, ahol megvan a lehetőséged becsületesen élni, és felnevelni a gyerekeidet, és tudod mit hoz a holnap. Magyarországon mi biztos ma…?

radala 2010.02.01. 10:20:53

Sajnos nem voltam internetközelben és így nem tudtam ehhez a nagyon érdekes témához hozzászólni. Pedig egy majdnem elküldött hozzászólásomban, még kértem is Török Gábort, hogy ugyan mondja el már nekem, hogy mit gondol a Mádi ügyről.
Mi tagadás meglepett.
Kedves Gábor! Totál egyetértek azzal, amit írtál, (illetve egy kicsit sem értek vele egyet, de nagyon szeretném úgy látni, ahogy te, mert akkor nem esne nehezemre lenyelni az ilyeneket a Fidesztől). Ha nem tudnám, hogy te "független" vagy azt hinném, a legnagyobb Fideszbérenc:-) (Szerintem Ágh Attila lehet ilyen megértő az mszp-vel:-) )
Egy dolog nem világos nekem. Ha te ennyire tisztán látod, hogy a kampány az nettó háború. Akkor miért zavar, hogy lemennek kutyába. Pont én voltam az, aki azt próbálta ecsetelgetni, hogy nem szabad azzal foglalkozni, hogy lemennek kutyába. Ehhez képest én vagyok az, aki ezt a döntést iszonyatosan fölháborítónak gondoltam....
Szóval miért baj, ha lemennek kutyába, ha te nagyon is érted, hogy miért mennek le kutyába.
Amúgy, valószínűleg az a fő különbség, hogy téged örömmel tölt el, ha valami olyan politikai döntés születik, ami már-már "tankönyvi" példája a politikai cselekvésnek. Én meg mint nem politológus, csak azt láttam, hogy milyen szemétség ilyet csinálni egy 20 éve barát valakivel, aki ráadásul tudja is hol a helye, azaz nem is nagyon akar előretörni a ranglétrán. Remélem azért Mádi államtitkár lesz a gazdasági minisztériumban:-)

Robinzon Kurzor 2010.02.01. 12:46:19

Azért az nagyon nagy gáz, hogy ezekért a "vállalhatatlan" mondatokért ma 12 óra alatt le lehet radírozni egy képviselő-jelöltet a listáról.

Mikroszinten lehet, hogy a Fidesz jól tette, de azért gondoljunk már bele, hogy ha ezzel tényleg a Fidesz ellen lehet fordítani érezhető mennyiségű szavazót, akkor megérdemel-e ez az ország jobb politikai elitet, mint a mostani?

dzsaszper 2010.02.01. 15:41:50

@[nev]: hmm, a bérlakás-program már potenciális magyarázat -- nyilván hab a tortán, hogy most minden fideszes jelölt állandóan cser-palkovicsot fogja hívni, hogy akkor most mondhatom azt, hogy ... ?

dzsaszper 2010.02.01. 15:48:51

@radala: ezt a kérdést én is készültem feltenni.
Bár, én is értem, miért mennek le kutyába -- és csak remélem, hogy kezd nem kifizetődő lenni a dolog, és tanulnak.
Amúgy ami a nyugdíjasokat illeti, szépnek hangzik a temetési juttatás meg minden egyéb...
De a híreket olvasva az egészségügy kritikus állapotban van:. a kórházakkal úgy állapodtak meg ősszel, nem sikerült teljesen betartani, ettől függetlenül elkezdődtek az osztálybezárások finanszírozási problémák miatt (ideértve azt, hogy nem tudtak elég fizut ajánlani, és nem volt orvos aki odamenjen), a betegszállítók demonstrálnak, mert veszteséget tudnak csak termelni, az OEP szivatja a háziorvosokat a havi elszámolással... Egyre inkább az az érzésem, hogy egy időzített bomba ketyeg az egészségügyben, és az mszp-nek pontosan ez a célja. Ha nyugdíjas lennék, akkor engem ez legalább annyira érdekelne... Meg aktív bérből élőként is ez érdekel jobban.

theofil 2010.02.01. 19:27:47

Piciny gondot jelent számomra, hogy amikor a Fideszben példát statuálnak akkor mindig a rendes embereket vágják ki, még véletlenül sem a gazembereket.

dakaju 2010.02.02. 06:04:50

Szerintem már elhibázta. Gyurcsány távozásakor, a Bajnai megválasztása körüli huzavona volt az MSZP vége. Ha a FIDESZ az akkor döglődő lovat nem kezdi el rugdosni, akkor már kimúlt volna. Amit azóta csinálnak (mindenbe azonnal belekötni) az sokakat elbizonytalanít. (Biztos, hogy a trógerek helyett a szarrágók jöjjenek?)

Közöd?? (törölt) 2010.02.02. 10:07:10

Mádi esete végleg meggyőzött, hogy tilos a fideszre vagy bármely jobboldali formációra szavaznom még akkor is ha az ország jelenlegi helyzetében talán felelősebbek a szocialisták. Tehát a szocikra fogok szavazni, most már biztos.

dzsaszper 2010.02.02. 13:33:15

@Közöd??: Szavazz személyesen Hagyóra ;)

egyittlakó (törölt) 2010.02.02. 19:03:35

@Robinzon Kurzor: Radírozni lehet, kommunista módszer. Orbán is kommunista, de nemzetinek mondja magát (röhejes, hogy demokratának is). Amúgy a "nép" (mármint a fideszbirkák és az mszpbirkák halmaza) megérdemli a mostani elitet, de a gondolkodó, intelligens (adófizető állampolgárok) emberek nem.

one Brick 2010.02.04. 12:31:47

@Frank99: Szemét banda ez az egész Fidesz! Megéljük még azt is, hogy újra liberálisok, vagy MSzMP-sek lesznek.
Amúgy hozzászólásod minden szavával egyetértek, amennyiben tényleg hatalomra kerülnek. De!!!!!!!!!
Viktornak még van 2 hónapja, hogy megint mindent elrontson, mint az utolsó két választáskor!
Bizzunk benne!

dzsaszper 2010.02.04. 15:56:27

@one Brick: abban egyetértünk, hogy ő tudná elrontani. De eddig mintha mindenki más versenyezne a dolgok elrontásában. A fidesz oldalán a Cser-Palkovics reakció Mádira a csúcs, és ezzel messze elmaradnak elrontásban a többiektől...

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.04. 17:52:40

hvg.hu - mti - oti

"Minősítési rendszert vezetne be a pedagógusoknak a Fidesz. Aki ebben az osztályozásban alkalmatlannak bizonyul, azt el kell bocsátani – mondta (...) a Fidesz oktatási kabinetjének vezetője"

Kérdés, hogy MEDDIG?
(gykv. meddig vezetője még?;))

((Cc: ajánlószelvényeket várok IDE mindegykitől))

kasu 2010.02.07. 19:49:47

Ide is fizetett (és/vagy)mszp-sek írnak?

Végre az eszetek kéne használni, mi igaz, mi nem. Ez az elmúlt 8 év bizonyított. Nincs miről beszélni.
Erről tudjuk, hogy pocsék. Legyen valami, gxokeresen más, ami csak jobb lehet.
süti beállítások módosítása