Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2012
máj 15
13:53

Mikor van vége a demokráciának? – az elmúlt két év (meg persze két évtized…) egyik slágertémája kétségtelenül ezen kérdés körül forgott. A vitában folyamatosan azt képviseltem, hogy érdemes elválasztani egymástól azt, ami nem tetszik, nem szép, nem jó, attól, ami törvényellenes, vagy sérti a versengés, a részvétel és a nyilvánosság szabadságát. Kétségtelenül történt olyasmi, ami ártott a demokratikus közéletnek, de összességében az ország ma ugyanolyan (messze nem „tökéletes”) demokrácia, mint volt az előző kormányok alatt.

A Fidesz-KDNP az elmúlt két évben valóban nem volt vádolható visszafogottsággal, önmérséklettel, gesztuspolitikával, amit úgy is el lehet persze mesélni, hogy nem féltek élni a kétharmados felhatalmazással. Sok mindent megtettek, amire lehetőségük adódott: számukra kedvezően módosítottak szabályokon, aktuális politikai helyzetükhöz igazítottak törvényeket, választottak meg tisztségviselőket. Arra azonban figyeltek, hogy a döntések formai értelemben szabályosan valósuljanak meg – ha kellett, inkább az utolsó pillanatban törvényt módosítottak, hogy legyen jogi alapja a politikai szándék érvényesülésének.

Ezen előzmények után kulcskérdésnek tartom, hogy mihez kezd a kormánytöbbség az ellenzék legutóbbi vizsgálóbizottsági kezdeményezésével. Ismert, hogy az első Orbán-kormány alatt az akkori parlament számos alkalommal tagadta meg (tette lehetetlenné) a vizsgálóbizottságok megalakulását, holott a házszabály alapján – ha elegendő aláírás állt rendelkezésre - létre kellett volna hozni ezeket. 1998 és 2002 között az akkori kormány azzal, hogy a szabályokat megszegve egyetlen ellenzéki vizsgálóbizottsági kezdeményezést sem engedett át, szerintem jobban rongálta a demokráciát, mint most, amikor többségével élve új – számára feltehetően kedvezőbbnek gondolt – választási rendszert hozott létre.

Az Országgyűlésről szóló, idén elfogadott törvényben a kormánytöbbség meghagyta a parlamenti kisebbség jogát arra, hogy vizsgálóbizottságot kezdeményezzen. A 24. paragrafus így fogalmaz:

„(1) Az Országgyűlés – az Alaptörvény C) cikk (1) bekezdésével összhangban – bármely, az Országgyűlés ellenőrzési feladatkörében felmerülő, közérdekű, interpellációval, kérdéssel (azonnali kérdéssel) nem tisztázható ügy megvizsgálására vizsgálóbizottságot küldhet ki. Nem hozható létre vizsgálóbizottság egyedi jogi felelősség megállapítására, továbbá olyan ügyben, amely az Alkotmánybíróság, az Állami Számvevőszék, illetve az önkormányzatok hatáskörébe tartozik. Nem terjedhet ki a vizsgálat olyan ügyre, amely a döntés előkészítésének szakaszában van. Nem terjedhet ki a vizsgálat továbbá olyan ügy megvizsgálására, amely folyamatban lévő büntető-, szabálysértési, polgári vagy hatósági eljárás tárgya.

(2) A vizsgálóbizottságot létre kell hozni, ha azt a képviselők legalább egyötöde indítványozza, és az (1) bekezdés szerinti feltételek fennállnak.”

Miután az aláírásokat a Jobbik az LMP és az MSZP padsoraiból összegyűjtötte (ez a sajátos „technikai koalíció” már önmagában is érdekessé teszi a dolgot), és a határozati javaslatot tegnap benyújtotta, a kormánytöbbség nehéz helyzetbe került. Ha a saját maguk által elfogadott törvénynek megfelelően („létre kell hozni”) megszavazzák a bizottság megalakulását, a következő időszakra egy számukra kifejezetten kellemetlen témát segítenek – az eddigieknél is jelentősebben, nagyobb munícióval - napirendre. A bizottság maga elé idézheti a nyilvánosságtól következetesen elrejtőző főszereplőket, akiknek ráadásul – miután az alaptörvény „a bizottságok előtti megjelenés kötelezettségét” fogalmazza meg – törvénytisztelő emberként meg is kellene ott jelenniük. A politikai racionalitás tehát egyértelmű: a Fidesznek nem lenne szabad engednie, hogy a bizottság megalakuljon, ugyanakkor a kezdeményezés megtagadásával újabb érvet adna a kormánytöbbség azok kezébe, akik diktatórikus törekvésekkel, az ellenzéki jogok sárba tiprásával vádolják őket.

Bár egy tegnapi televíziós beszélgetésben az ellenzék képviselője sem igazán hitte, hogy ebből bármi lehet, a döntés szerintem ennél valamivel bonyolultabb és hosszabb távra is kiható lehet. Sok mindenről szól majd, de leginkább magáról a Fideszről - a kormánytöbbség gondolkodásáról, belső viszonyairól, működését meghatározó logikáról tudunk meg többet általa.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr964514338

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Fidesz nem hisz magában 2012.05.16. 03:51:22

"Mikor van vége a demokráciának?" - kérdezi Török Gábor, majd kifejti, hogy még nincs. Egyetértek vele: a Fidesz összes botrányos húzásával együtt még messze nincs vége a magyar demokráciának, és nem is lesz. Van annyira erős a demokratikus elkötelezet...

Trackback: Megdöbbentő eredményt hozott a szélsőjobboldali férfi génvizsgálata 2012.05.15. 18:17:19

Egyik olvasónk jóvoltából blogunk megdöbbentő háttér-információkhoz jutott az interneten keringő, állítólag egy szélsőjobboldali állampolgár családfakutatásához készült szakértői véleménnyel kapcsolatban. Bár a világhálón terjedő anyag - amivel kapcsol...

Trackback: Káosz 2012.05.15. 15:51:57

Gondolom jónéhányan olvasták az Index új üdvöskéjét, a garantáltan megosztó, ámde nyílvánvalóan a középszerűen ötlettelen szinten mozgó Örülünk Vincent blog minapi kibaszott kurva nyifegő cikkét, amelyben már sokadszorra kell a mai, nehéz időkben olva...

Trackback: Simicska Lajos bizony, bizony olig... 2012.05.15. 15:28:08

Nem félek kimondani az igazságot, magamra veszem a bírósági perek sorozatát, de kerek perec megmondom, kimondom, leírom, hogy Simicska Lajos bizony olig... ...opeptid. Egészen pontosan vazopresszin. A vazopresszin feladata, hogy kisajtolja (gy.k. pres...

Trackback: Már csak egyet kell aludni, aztán felpörög a gazdaság... 2012.05.15. 14:44:16

Ma napvilágra került megint egy csomó lehangoló adat. Nem, hogy a remélt stagnálás nem lesz meg, de már a gazdaságunk zsugorodásának mértékéért is imádkozni kell, hiszen az minden elemzői várakozásnál rosszabbat mutat. Normális körülmények között termé...

Trackback: Bicikliszentelés Mezőkövesden – Így készül a szentelt bringa 2012.05.15. 14:37:01

600 biciklit áldott meg egy pap a mezőkövesdi Jézus Szíve Templom előtt vasárnap. Az áldásosztás ötlete a katolikus egyháztól származott – írja az origo.hu. “Itt Mezőkövesden, tekintettel arra, hogy a város sík terepen terül el, meglehetőse...

Trackback: Mennyibe került nekünk eddig a Fidesz szabadságharca? 2012.05.15. 14:35:13

Naponta 700 millió, hetente 5 milliárd, havonta 20 milliárd, éves szinten pedig 250 milliárd adóforintba. Fejenként naponta több, mint 70, hetente 500, havonta 2000, éves szinten 25.000 forintjába kerül minden egyes magyar adófizető polgárnak a Fidesz ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

márta)) 2012.05.16. 21:59:58

Félelmetes számok: bajban az ország
ÁSZ-elnök: Nem költeni kell a közpénzt, hanem befektetni"

Hosszú távon is legfeljebb egy százalékos lehet a magyar növekedési potenciál Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke szerint.
Hozzátette azt is: sokkal fegyelmezettebben és hatékonyabban kell felhasználni a közpénzt és úgy véli, hogy hosszú távon jobb volna, ha nem lennének év közben módosítások."

www.168ora.hu/buxa/asz-elnok-nem-kolteni-kell-a-kozpenzt-hanem-befektetni-96112.html

márta)) 2012.05.16. 22:04:26

@SzélsebesVelorex:

Tessék?? Nos. Amit Önök firkálgatnak, azon nem derülni kell, hanem sírni kellene. inkább.

Aranyom" Összetéveszt valakivel.

Az a baj, hogy az effajta viselkedést, firkálgatást, nem tudom hova tenni.
Magyarul, hogy értse is!!! Nem vagyok hozzá szokva,- és nem is óhajtok.

márta)) 2012.05.16. 22:20:55

Ipsos: a választásra jogosultak 16 százaléka voksolna a Fideszre"

atv.hu/cikk/20120516_ipsos_a_valasztasra_jogosultak_16_szazaleka_voksolna_a_fideszre

A cég elemzése szerint a Fidesz tartaléka abban az 1,4 milliós választói tömegben rejlik, akik 2010-ben rájuk szavaztak, de az elmúlt két év során elpártoltak. A két évvel ezelőtti fideszesek egynegyede olyan messze sodródott, hogy most már a kormánypártot utasítják el a legnagyobb mértékben"

Az MSZP mostani tábora is csaknem annyira egységes, mint a Fideszé - áll az elemzésben, amely szerint a szocialistákat a baloldaliságuk forrasztja össze, 84 százalékuk így határozta meg politikai-ideológiai hovatartozását. Összezárnak a Fidesszel, a kormánnyal és annak vezetőjével szemben.
Az MSZP híveinek háromnegyede a Fideszt utasítja el leginkább, 18 százaléka a Jobbikot.
A kormány munkáját egy százfokú skálán mindössze 8 pontra minősítik, ugyanezzel az alacsony mutatóval értékelik a miniszterelnök személyét is és 97 százalékuk szerint rossz irányt vett Magyarország."

az egyetlen markáns módosulást a pártoktól távolságot tartók arányának 51-ről 54 százalékra történő növekedése jelenti "

***

Tehát! Ezek szerint lemorzsolódtak a "forradalmárok".
Szerintem. Igen.
:)

bariga 2012.05.16. 22:39:34

@xsasha: hát, hogy ezt hogyan szűrted le abból amít írtam?
Mert, hogy a Matolcsy fordítva ül a lovon, azt már megszoktam, de , hogy lennének követői is, ez új.

bariga 2012.05.16. 22:53:30

@xsasha: ez lehet egy jó példa, ha valaki ilyen ügyes és legálisan csinálja, akkor az 1 millió az ELÁBÉ, a 2 millió pedig az árbevétel. a kettő közötti különbség, minusz a költségek, pedig az adóalap. Ennek a jelenleg többnyire 10 %. pedig a társasági adó, amit a zember befizet. Na, most hogy 10 % csak, az már egy orbitális hiba volt, de ezt már többször megbeszéltük.
Na , most, ha ezt nem legálisan csinálja, akkor nem lehet külön megadóztatni, csak ha megtalálja a rendőrség, de akkor csukják le szerintem. Ha csak kicsit csal. akkor találja meg a NAV. Ha egyik sem jön rá, akkor én kalauz leszek.

dr. Bubó 2012.05.16. 23:18:39

utójjára... dr vitézy orti mikulás fasz obra ügyéről...

a kereki i polgármajsztró nyilatkozta, hogy az előre bejelentett támadás miatt megerősített őrség védte a fasz obrot... de 2kor Pista bá elment aludni... vszínű ezt használta ki a tettes...

+még... lásd HCS
hircsarda.blog.hu/2012/05/14/a_nap_kepe_horthy_csokit_mindenkinek

+ más
csak a buta parasztok maradnak magyarisztánban orbániai meggebédiában...
"Tizenöt éve a legtöbb bevándorlót... regisztráltak Németországban tavaly... 40 ezer magyart, 12 ezerrel többet az egy évvel korábbinál - áll a német statisztikai hivatal (Destatis) szerdán kiadott jelentésében."

dr. Bubó 2012.05.16. 23:45:26

szása bogaram! lásd mijjen hüjje vagy... megkerestem neked...

ad1) az önkoriktól elvont bevételek pótlásának gyenge kísérlete...
mindössze újabb kilakoltatások "eredménye" várható ettől

ad2) akkor is kivethető ha senki nem tesz semmit... vagyis kényelmes bevétel
(vicces eset: ha öreg néni otthon ül a házában és a telke besorolását az önkori megváltoztatja, amiről nem is tud nyilván... majd egyik szép napon kap egy 10 milliós csekket...)

ad3) nyilvánvalóan egyoldalú, így nem túl "fair" (azaz a minimális jogérzéket sértő)
vagyis alkotmányellenes...
hisz az értékcsökkentés automatizálásáról nem rendelkeztek

lássuk:
Étv (építési tv) tervezett új mondata:
"27. § (1) Ha a helyi építési szabályzat megalkotása, módosítása eredményeképpen a hatálya alá tartozó területen lévő telkek, épületek forgalmi értékében növekedés áll be, akkor a növekedés legfeljebb 10%-át a települési önkormányzat erről szóló rendelete alapján a képviselő-testület hatósági határozattal értéknövekedési hozzájárulás címen a tulajdonosoktól elvonhatja."

http://www.kormany.hu/download/9/2e/80000/%C3%89tv%20%20m%C3%B3d%20%20ver%202%20%20K%C3%9CLS%C5%90%20KOORDIRA.pdf#!DocumentBrowse

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.05.17. 00:28:43

@dr. Bubó: ez eddig a Fájdesz egyik legzseniálisabb (t)örvénye.
Ott az a rengeteg rét, láp, legelő, rajtuk néhol kulipintyók.
Gyorsan belterületté kell őket nyilvánítani, s már delázhatnak is az arcok.
Ebből több bejöhet, mint a nyugdíjak megvédéséből, tehát reménykedem, hamarosan kinevezik Selmeczi Gabincát terület-átminősítési ormánybiztossá... :)

dr. Bubó 2012.05.17. 00:32:52

@Hepci: ebből nem lesz egy garas bevételük sem...

az ingatlanfejlesztés/beruházás/hitelezés és az építőipar elhalálozott 2008 őszén...

a halottat rugdosni... ??? nem szép dolog...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.05.17. 00:52:44

@dr. Bubó: nana.
A Közgép él és élni fog.
Még 2 évig.

Ha kicsit még szorul a kapca, a beruházás helyett meg lesz elruházás.

dbeata 2012.05.17. 06:47:22

@hoplita: Igen, én visszataszítónak tartom a plecsnigyűjtést, Nemzetes Uramozást és páváskodást. Politikai nézettől függetlenül.

szoja122 2012.05.17. 07:05:39

TG!

"a Fidesznek nem lenne szabad engednie, hogy a bizottság megalakuljon, ugyanakkor a kezdeményezés megtagadásával újabb érvet adna a kormánytöbbség azok kezébe, akik diktatórikus törekvésekkel, az ellenzéki jogok sárba tiprásával vádolják őket."

Igen ez egy kívülálló elemzési stílus és mód. De a dolog ennél súlyosabb hogy így fogalmazzon. Ez ténylegesen a demokráciát csökkentő újabb lépés lenne.

Kedves TG!

Ön egy magyar állampolgár aki Magyarországon él. Rokonai, barátai, ismerőseinek többsége is minden bizonnyal itt él.
Ön mint Magyarországon élő magyar állampolgár NEM lehet kívülálló.
Ezért és azért is mert ezek az írások NEM tisztán politikai elemzések, különösen nem tudományos cikkek, ezért véleményem szerint nemcsak kívülálló szempontjából kellene az eseményeket jellemeznie. Már csak azért sem mert Ön egy véleményt formáló magyar értelmiségi, akinek az írásaira, állásfoglalására, véleményére odafigyelnek és ennélfogva módjában állna az események formálására, befolyásolására is.

szoja122 2012.05.17. 07:15:45

@xsasha: Ez már konkrétum, erre lehet érdemben válaszolni.

Fidesz közeli a főügyész (ha tetszik Fidesz párti, az ok ismert) és Hagyó Tünde (az ok szintén ismert) is. És lehetne sorolni. Ezt tőlük elvitatni elég nehéz lenne.

Tőlük objektív munkastílus NEM várható.

"Most kezdjük el lekomcsizni az összes 40 év feletti bírát? Ilyen primitív a szint? "
Ezt pedig nem értem. Ilyet mikor írtam, vagy akár céloztam volna rá?
Ha hasonlatnak szántad akkor pedig értelmesebben fejtsd ki a véleményed, mert ez így értelmezhetetlen.

Egy találós kérdés:

Mit gondolsz miért küldi nyugdíjba a 62 év feletti bírákat a Fidesz?

dr. Bubó 2012.05.17. 07:17:30

@szoja122: Hagyó Tünde

hingyi, handó, haygó ugyanaz a vonal... keresztapás dinasztia tagok...

Szimba 2012.05.17. 07:54:21

nol.hu/gazdasag/simicska_lajos_cege_ujabb_39_milliardos_megrendelest_kapott

39 milliárd a Közgépnek.
Ennyivel az oktatást vagy az egészségügyet kellene támogatni, nem egy kis forgalmú vasútvonalat.

Simicska mennyit tejel ebből a Fidesznek?

hoplita 2012.05.17. 07:55:11

@dbeata:
Mondtam, az eszed megvan hozzá.
A tudásod, hogy a kritikádnak éle és értelme is legyen már kevésbé....

hoplita 2012.05.17. 07:59:18

@dr. Bubó:
Faszfej troll vagy, semmi több.

jjulie 2012.05.17. 08:00:44

@hoplita:

na tudod már, reformátuskibuclakót faragsz a kölkeidből, vagy engeded őket érvényesülni?

két emésztetlen horthymendemonda között mi jár a fejedben erről nagyonmagyarsokadikgenerációs öröklúzer?

vagy a kölykeidből még nálad is lúzerebbet faragsz, hogy embernek érezd magad otthon?

Szimba 2012.05.17. 08:12:34

@Hepci:

A KÖZGÉP nem épít, hanem vasúti pályákat újít fel (le). Jó pénzért. Jó sok pénzért.
Még a Fidesznek visszajuttatott Nokiás vagy inkább hűtőszekrényes doboznyi pénz levonása után is marad nekik elég.

Szimba 2012.05.17. 08:18:57

@dbeata:

Férfias játékok, mint a focimeccs nézése a tévé előtt sörrel a kézben, vagy a villanymozdony elcsaklizása a gyerek elől karácsonykor. :-))

Szimba 2012.05.17. 08:26:17

@hoplita:

Arra vár, hogy jól meggyepálják. Akkor aztán itt az ékes példa, hogy verik a zsidókat. Akkor fog csak kiabálni!!!
Ha mégsem bántja senki, roppant csalódott lesz.

Szimba 2012.05.17. 08:34:07

@szoja122:

Amit írsz az az újságíró feladata.

Egy politikai elemző éppen azt is megteheti, hogy tudományos elveket képvisel, és nem áll be egyik párt mögé sem.

Másrészt van bírálat az elemzéseiben, csak éppen nem az az ordítozós, káromkodós fajta.

mókáné 2012.05.17. 08:51:56

@Szimba:

"Egy politikai elemző éppen azt is megteheti, hogy tudományos elveket képvisel, és nem áll be egyik párt mögé sem."

A mai Magyarországon ez csak egy elméleti verzió. A sajnost szeretném hozzátenni, de kívánatos volna ez a fajta függetlenség.

Jómagam sose tudtam, kire szavazhatott Török Gábor, milyen értékrendje van, ezért kedveltem a tévéből. De ma már ez a stílus, a függetlenség luxusa, nem kifizetődő.

Ezért hiszem azt, hogy a politológus egy lassan leépülő szakma, mely a maga stratégiai vonulataival azért nagyon imponált, szórakoztatott és nevelt.

ssi 2012.05.17. 09:37:02

@szoja122: @knausz: @Szimba:

"xsasha 2012.05.16. 19:19:48
... El kellene már fogadni végre, hogy Gábor egy elemző, absztrakt szemléletek alapján értékel, nem megítél, hanem boncolgat, összehasonlít kiválasztott kritériumok mentén. Nem, nem áll be Gábor semmilyen sorba! "

s a blogok már csak ilyenek? pl.
vélemények: aktualitásokról s T.G. stílusáról?
ha bárki, pl. 1 egyetemi hallgató, kutató azt vállalja,
hogy összehasonlítások, elemzések szempontrendszereit (!)
szeretné összegyűjteni, akkor csak magukról a szempontokról kell véleményt mondania az ezen belüli véleményekről nem. kérdés-1: T.G. milyennek akarja az ő saját blogját? pl. másokat elgondolkodtatni, pl. ezzel
is a kettős mércére felhívni a figyelmet, vagy a saját, markánsabb véleményével is
befolyásolni? kérdés-2: T.G. nyilvánosan megosztja-e konkrétabb véleményét, ha igen, hol?

László56 2012.05.17. 09:42:59

@László56: @xsasha:
Csodálatos szép napot kívánunk Mindenkinek

Olvasom a kommentárokat és nyilvánvalóvá lesz, hogy a belénk nevelt kommunista befolyásnál fogva, mennyire egy helyben toporog a gondolkodásunk. Megosztjuk az országot és fekete fehér gondolkodással és megosztjuk a társadalmat is. Jobboldal, baloldal, címkézzük a társadalmat. Pedig ezek csak etikettek, azokat pedig a borosüvegre ragasszák, nem pedig társadalmi csoportokra: mondta mindezt F.J. Strauss, a CSU vezető politikusa, a háború utáni nyugatnémet politika egyik legkiemelkedőbb politikusa.

Milyen igaz és az országunkra is érvényes igazság. Pont ez nem engedi a gondolkodásunkat fejlődni és ugyanez segíti a kommunista erőket országunk megosztásához. Tehát nem azt kell nézni hogy ki mondja, hanem hogy mit is mond. Segíti e egy gondolat vagy politikai tevékenység az országot fejlődni vagy sem. Ugyanakkor mindezt csak akkor tudjuk megítélni, ha magunk is képezzük magunkat és nem ragadunk bele a sematikus gondolkodásmódba.

Mert országunkban nagy lenne a gazdasági, politikai potenciál, ha nem avval töltenénk az időnket hogy jobb vagy baloldali stemplit osztogassunk egymásnak. Nálunk, az országunk kirablása után, csak annak a kérdésnek van létjogosultsága.: Mi az ami országot és polgárainak gondolkodását előbbre viszi és hogy lehet országunkat a leggyorsabban a fejlődés útjára vinni. Ezért minden kérdésnek ezt kell magába foglalnia a baloldaliság vagy éppen jobboldaliság helyett. Mert az nem igaz hogy csak az egyik oldalon minden jó, amíg a másikon semmi sem.

De hogy higgyünk azoknak kik hatvan éven keresztül kirabolták az országot és nem csak társadalmilag hanem emberileg is elkorcsosították a magyar népet és nemzetünket ledarálták. A politika mindenhol a világon csak szavahihetőség kérdése. Ki ezt eljátszotta, az százszor átnevezheti magát, akkor is szava hitetlen marad. Éppen ezért a mindenkori kormányerőknek is érdeke kell hogy legyen, egy működőképes, szavahihető ellenzék. De, honnan vegyünk, anélkül hogy ne lopjuk és hazudjunk, mint a hazaáruló kommunistáink.

Ez itt a nagy kérdés, mert a kommunisták és a hozzá közeli politikai erők a parlamentünkben még a kommunista erkölcstelenség és gátlástalanság mocsarában nevelkedtek fel. Ugyan, a másikok is, mondják azok, kik az gátlástalanságukat szívesen lepleznék a másikra való mutogatással. Részben igazuk is lenne, ha nem veszik figyelembe, hogy még a közös neveletlenség ellenére is akadnak olyanok, kik szívesen tanulnak a történelmünkből és politikai hibákból, amíg a kommunistáink leragadtak az erkölcstelenségük mocsarában. Mi sem mutatja ezt jobban mint a kommunistáink utolsó nyolc kormányzati éve. Remélhetőleg tényleg az utolsó lesz.

Ezért nem marad más számunkra, mint bizalommal tekinteni a kormányunkra. Arra a kormányra amelyik már bebizonyította, hogy az országra nyomasztott terheket arányosan próbálja elosztani és ezáltal a polgárait a lehető legjobban megvédeni. Remélni hogy a Jobbik maga alá tudja gyűrni a kommunistáinkat és evvel megszabadítja az országot attól hogy egy nemzet és országellenes párt nevezhesse magát kormányváltó pártnak. Ez lenne a Jobbik feladata és ez lenne a kormány érdeke is. A magyar nép nevében, a magyar népért. Értünk, mindannyiunkért.

menőmano 2012.05.17. 10:22:05

@László56:

terheket arányosan próbálja elosztani "

Na! Ne mondja, tényleg?? !!!

Önnél totális helyzet lehet. szerintem.

Kedves László!
"Erdőtől a fát"!! De nem probléma. végül is mindenki azt írogat, amit éppen csak akar.

osztjónapot !!!
:((

menőmano 2012.05.17. 10:24:45

@László56:

Még annyit!! Elnézést már!!! hogy elolvastam, a kommentjét. Most látom totálisan, hogy saját magának írta, no és persze a zseniális kommentelő társának.
Ennyi.

hoplita 2012.05.17. 10:38:42

@Szimba:
Ha magamfajta kapja el, akkor elcsendesedik...de örökre.:(

menőmano 2012.05.17. 10:41:06

Minél hamarabb, elkezdődnek a tárgyalások az IMF-fel annál jobb – mondta Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, tárca nélküli miniszter-jelölt Az Estében. Hozzátette: én abban bízom, hogy nyár elején vagy közepén el fognak kezdődni a tárgyalások, de a választ majd Washingtonban és Brüsszelben fogják megadni. Varga Mihály véleménye szerint a hosszú előkészítő szakasz után egy rövidebb tárgyalási időszak lesz.

Varga Mihály az m1 esti műsorában hangsúlyozta, hogy a magyar kormány elsősorban egy biztonsági hálóra, egy elővigyázatossági hitelmegállapodásra törekszik. Hozzátette: azt egyelőre nem tudjuk, hogy az IMF-nek milyen feltételei vannak. A miniszter-jelölt közölte: bízik abban, az IMF megérti, hogy Magyarország szempontjából ennek mi a jelentősége, és viszonylag hamar dűlőre tudunk jutni. "

www.hirado.hu/Hirek/2012/05/16/21/Varga_az_IMF_targyalasokrol_minel_hamarabb_annal_jobb.aspx

Hát! Ja. Van "jelentősége", biztosan.
Már csak ezért is.

ecoline.hu/makro/2012/2/22/Orban_az_IMF_nelkul_legfeljebb_ket_evunk_ma_O4F3J2

:)

menőmano 2012.05.17. 10:57:15

3 millió koldusért gyalogol"

www.hir24.hu/belfold/2012/05/17/gyalog-indult-a-parlamentbe-egy-elkeseredett-baranyai-ferfi/

Hát! Becsülendő dolog, ügy. Csak az a baj, hogy kik már szegények, kiknél mindennapi életükben megindult az elszegényedési folyamat, kik már (esetleges) tartalékaikat is felélték, azokért a vállalkozókért, kik már csődbe mentek... hiába gyalogol. Szerintem.
Szomorú valóság.

menőmano 2012.05.17. 10:58:25

Na. jól van. Én is megyek a dolgomra.
:(

plautus 2012.05.17. 11:01:15

Ma reggel volt egy beszélgetés a Klubrádióban Ferenczi Krisztinával.
Érdemes meghallgatni.
Nem tudtam, hogy az átlátszó hu oldal tiltott. Több riport ott is fent van a felcsúti helyzetről.

xsasha 2012.05.17. 11:26:18

@szoja122:
Ez mellébeszélés. Kérdésem egyértelmű volt. Hozzászólásodban jogászkodni kezdtél, a hatalmi ágak szétválasztásáról beszéltél, aztán meg bedobtál egy olyan fogalmat, hogy fideszközeli. Az marhára senkit nem érdekel, hogy te mit vársz el, meg mit nem Handó Tündétől. Ha úgy hiszed, hogy a te elvárásod releváns jogfilozófiai kérdésben, akkor erősen tévedsz. Szóval ezzel így nagyon nevetségesre sikerült ez az érvelés a demokrácia haláláról. Ez kocsmában szódával elmegy, ez a baloldali politikusok szintje. Itt ez kevés, mert itt nem elég kinyilatkoztatni.

plautus 2012.05.17. 12:20:42

@dbeata:
Ez is, meg egy M. L-cel készített interjú.
Nekem nem engedte azt linket betenni.

plautus 2012.05.17. 12:21:57

Most sem engedte a nevet kiírni.

dbeata 2012.05.17. 12:33:54

@plautus: Van hogy neveket nem enged... Nekem itt még ilyen gondom nem volt, csak máshol. Szép napot! Köszi

graycivil 2012.05.17. 13:39:13

"Oligarcha kormány utálja, ha vizsgálják

Pedig lássuk be, a ciklus epikus pillanata lenne, ha Simicska Lajosnak a bizottság előtt felállított terepasztal mellett kéne elszámolnia, hogy miért került a Közgépnek 2 milliárdba a vasútfelújítás kilométerenként, mikor a messze földön híres pénztemető MÁV erre szakosodott leánykája, a MÁVGÉP is meg tudta oldani magának a vörösiszap katasztrófa után kilométerenként 136 millió + áfáért. "

varanus.blog.hu/2012/05/17/oligarcha_kormany_utalja_ha_vizsgaljak

tamimaci 2012.05.17. 13:48:31

Messze egyetértek Török Gáborral. Bizony, ezt MI akartuk, 2 éve tiszta demokráciával megválasztották öket. S a választo polgár még azt is tudta mi fán terem a fidesz, s mi fán a kétharmad. Ettöl kezdve 14 ig azt müvelnek amit akarnak- jogosan. Egy cseppet sem ironikusan mondom. Inkább együttérzéssel. Hiszen öszintén sajnálok mindekit aki ma ebben az országban lassan elpuszul.
Hogyha 14 ben -ne adjisten - mégis köbaltás középkori rendszerre ébrednek - hát - disznóknak disznóólat! segitség a magyarnak!

hoplita 2012.05.17. 14:16:17

@xsasha:
Úgy látom még nem vagy szójaimmunis.:)
Egy ballisztikus seggfej, az ignorálandó fajtából való..

etwas kultur muss sein 2012.05.17. 15:05:48

Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország... :-(

kuruc.info/r/35/96203/

bariga 2012.05.17. 15:30:06

@László56: hát ez a szégyen csak nem ér már bennünket!! Remélem

aszekelyek 2012.05.17. 16:45:18

Kedves Gábor! azt hiszem, de szólj, ha tévedek, az a kormány pl dávid ibolya igazságügy miniszterrel funkcionált . Arra emlékszem de ha tévedek szólj , hogy az olajszőkítésről a bizottság létező bizottság elmeszelése is leginkább az ő nevéhez fűződik. Legalábbis az emlékeimben. Az első Orbán kormányban ott volt torgyán doktor is.... Voltak bőven , akik akadályozgatni tudták azokat a vizsgálóbizottságokat:) Ez a legkorrektebb megfogalmazásom, amit erről tudok írni..... Van egy szomszédom, akiről mindenki tudja, miből van a nagy vagyona..., olaj... ügyletekből... Most meg játssza a nagy magyar hazafit és zászlóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóórudat és zászlót állíttatott fel a kertbe, a közösbe.... Sokan vannak ilyenek.... A többször átöltözöttek közül.... A szommmmszéddddddddddddddban egy elhíresült de aztán kimosott szintén nem etikusan vagyont szerző, nem kicsit- kúriájára, véletlen engem kérdezett az ellenőr, egy magasan szárnyaló mittudoménmilyen sassal felékesített alapítvány neve és székhyelye van bejegyeztetve. Mostanában. Majd elájult, mikor közöltem, hogy kié is valójában az az ingatlan... mert a 26 év alatt pont végignéztem, ahogy a tanácstól két fillérért vette... kipofozta szépen, sok száz milliós ma az ingatlan értéke. Be persze nem engedték azt, aki jött a címre , ellenőrizni...

hoplita 2012.05.17. 16:47:46

@SzélsebesVelorex:
Ilyen "rendet" csinált a fityisz...igaz nem két hét, két év alatt.

Ennyit érnek....vagyis a leszart szart se.:(

hoplita 2012.05.17. 16:49:32

Ááááááááááá...!

Meneküljön ki merre lát, megjött a libafos.....!!!!!!!

aszekelyek 2012.05.17. 17:03:17

@graycivil: nem bánom, legyen. Így álljon fel a sor a terepasztalnál azokból, akik utálják, ha vizsgálják őket. Kóka autópályák, szor kettő áron... , ferink , autópályák, völgyhíd , vasúti hivatal megszüntetése egyik napról a másikra..., elprivatizálása a fele , értékesebb fele Vasúti teher szállításnak.... államadósság hol is van? --- és utána jöhet simicska. Lehet , hogy nem egyforma vasút és nem egyforma minőségben és másban sem összevethető. Valóban utálják az oligarchák, ha vizsgálni akarják őket..., mind. Ferink és veres meg sem jelentek , pedig a törvény kötelezné őket.
Jut eszembe szekeres a kis piás , meg a vizsgálat arról, hogy átadtak 10 darab oktatási célú gránátot, amit vissza is adtak a rendőrség, a honvédségnek... Csak azzal a 3700! darabbal kéne elszámolnia , honnan is volt , amit abszolút törvénytelenül használtak fel azon a súlyos demokrácia deficitet okozó október 23-án , 2006-ban.

aszekelyek 2012.05.17. 17:07:50

@hoplita: nemááá, én hősöm, menekülni harc nélkül? Az labanc tempó.... Persze mióta a jobbik átállt a bankok oldalára , nem csoda...:)) A bankos bácsi is aszonta , hát jó , ha köll , akkor köll a tranzakcióst fizetni. Alkudjunk meg , mint szokásunk a bőrére a népeknek...

márta)) 2012.05.17. 17:09:27

Ismét megszólalt Bajnai: letérítik a helyes útról az országot"

""Ez a vékony és lecsúszással fenyegetett 4,5 milliós réteg a középosztály Magyarországon, nem az a 200-300 ezer ember, akit kedvezően érintenek a kormány adóváltozásai."

Szerinte a középosztályt még egy csapás érte: a felsőoktatást az új szabályozás bezárja és elsorvasztja, egyre kevesebben jutnak egyre kevesebbet érő diplomához. A tehetősebbek emiatt elhagyják az országot, a széles középosztály pedig értéktelen tudást szerez, ezért lecsúszásra van ítélve. "Száz éven belül Magyarország negyedszerre űzi el a jövendő értelmiségét." "

Egyáltalán nem véletlen, hogy a nemzeti érdek és a korrupció párosa határozza meg a közbeszédet. A korrupció az elmúlt 20 évben átszőtte az életünk, ami nagyon sokat árt és ártott Magyarországnak. "Úgy tűnik, hogy a választások győztese eldöntötte, véget vet ennek, helyette inkább egy centrális erőteret épít. Ez egy olyan rendszer, ahol az állam törvényhozó, szabályozó, végrehajtó rendszerei egy kézből vannak irányítva. A döntéseket nem azok hozzák, akik a felelősséget vállalják, a közérdeket szolgáló döntések helyét magánérdekek veszik át."

Bajnai szerint a nemzeti és a szűk politikai érdekek szembenállásából ez utóbbi kerül ki győztesen. "Miért nemzeti érdek a bírák korai nyugdíjazása, vagy az MNB függetlenségének csökkentése?"

"Az ámításnak, és az önámításnak véget kell vetni. Nem azért, mert tisztességtelen, hanem azért, mert tönkremegyünk bele mindannyian."

www.168ora.hu/buxa/bajnai-kormany-szembefordult-a-novekedes-alapveto-tenyezoivel-9623

Egy kicsit hosszúra sikerült. De tartalmas- és nagyon igaz.
Igen.
:)

menőmano 2012.05.17. 17:16:04

Na! Végre már! Újra megszólalt a Bajnai Gordon.

Nem tudom írtam e már!? Mert az az igazság, hogy picikét felejtős vagyok. :)

Nekem totálisan a magyar reménysugár a Bajnai , már mint a politikai palettán!!!

osztjónapot! kész.ennyi.

:)))

hoplita 2012.05.17. 17:17:13

@aszekelyek:
"...Persze mióta a jobbik átállt a bankok oldalára , nem csoda..."

Igen, ez vót kifüggesztve a fityiszed lopott székházán is...gondolom onnan merítettél, szarkapi.csa, kábé ehhez van eszed.
Amúgy alátámasztanád ezt valamivel, te fasztarisznya..?

menőmano 2012.05.17. 17:17:39

@hoplita

Tök.jó.

:)))))))))

aszekelyek 2012.05.17. 17:20:09

@Szimba: ez tiszta sor. Pontosan olyan büntetést kell kapnia, mint a szegény bebörtönzöttnek, aki a Szabadság téren a vörös csillagot illette hasonló módon. A cselekmény azonos. Igen sok pénzre emlékszem..... A dumájuk meg nem izgat nagyon.. Ami említésre méltó, az sztem az, hogy szakonyi a kis kedvencem, amikor kicsit megvakargatták,hogy nana, páncélosokkal védte, amíg csak bírta a budapesti gettót Horthy, és minden országból ide menekültek a zsidók, lengyelek.. , akiket pólisikanak becéznek..., akkor már csak azt bírta kinyöszörögni magából, hogy na de az első zsidótörvényt itt fogadták el, 1920-ban. Na és még mi volt 1920-ban Magyarországgal? HAsra ütöttünk és gyorsan alkottunk egy zsidótörvényt? elmondták neki a beszélgető társai, hogy a világon senkinek nem is tanítottak használható tudást a történészeken kívül erről a korról és a nevezett személyről sem, nálunk 45 után. ezért nyilván a hivatalos fujj, levele lehet csak a népszerűsége , amit említett szakonyi. Az egy nagyon zűrös időszaka volt a magyar történelemnek. Apai dédije pld Érsekújvárról jött át magyarországra, vagy menekült vagy szökött, ma már kideríthetetlen... Volt ugye lakosságcsere is. ZSidók voltak. Az pld Tiso-nál nem volt egy jó pont... Mondják , hogy pénzért árulta őket a fasiszta németeknek. De ez a szakonyi nevű csak nyomja , a "hatszázezerzsidóérahorthyazegyedülifelelős " lózungot... Na jó, torkára forrasztották rendesen a partnerei a dumáját. Csak a hírtv-ben persze. Oda művelt és nem pénzérthortyzók járnak rajta kívül...

hoplita 2012.05.17. 17:20:41

@aszekelyek:
"... amit abszolút törvénytelenül használtak fel azon a súlyos demokrácia deficitet okozó október 23-án , 2006-ban...."

Mit vinnyogsz ezen pont te, libafos...?
Nem nyeltél te abból egy grammot se, beszari senkiházi, szófosó faszfej..:(
Még ha én hőbörögnék...

hoplita 2012.05.17. 17:24:00

@aszekelyek:
'...fasiszta németeknek...'

Németek nem voltak fasiszták, libafos, a németek nácik voltak.
De elnézve ezt a dániel nevű ocsmány zsidrákot, igencsak félmunkát végeztek...a fene a fajtájukat.:(

menőmano 2012.05.17. 17:26:56

Hát ez jó!!

hvg.hu/velemeny/20120517_matolcsy_agyfelteke_mong#rss

"Mindig azt mondtam csak, hogy nulla fölötti gazdasági növekedésért dolgozom. A nulla alatti növekedést végre sikerült elérni, tehát nem hagyom abba."
(mondá Matolcsy) hm.
:))

aszekelyek 2012.05.17. 17:29:21

@hoplita: hősöm , olyasmiről beszélünk , amiről nem tudod , hogy micsoda. Demokráciáról. :) Lassan mondom. Az teljesen irreleváns , hogy én személyesen kaptam-e az arcomba belőle vagy sem. A cselekményre, amit akkor elkövettek, semmiféle hatása nincs . HA melletem futót találtak el, akkor is meg kéne magyarázni, honnan az a 3700 db illegális gránát. Próbáljunk meg a lényegről beszélni. HA nem megy, nem forszírozom. Az egyik legjobb barátnőm , állapotosan , férjestől , kapott , mert túl közel voltak az Astoria emelvényhez és nem tudtak a metrohoz menni és sehová...
Mindenkinek lehet erről véleménye. Az pld az egyik alapköve a demokráciának. Azt sem te döntös el, demokráciában, hogy én miről nyilatkozhatok meg , mit véleményezhetek. Völgyesi úrnak nagy tisztelője vagyok egyébként.

jjulie 2012.05.17. 17:35:49

@hoplita:

mivan lúzer, feltörte a segged a közmunka seprű?

aszekelyek 2012.05.17. 17:40:36

@hoplita: ja, akkor a nemzetei szocialisták , NSDAP idején nem fasizálódott Németország.. Kösz , jó , hogy mondod..., herr professzor hoplita....

menőmano 2012.05.17. 17:42:21

@hoplita:

Ez nagyon jó! Annyira örülök, hogy itt vagy!!!
Komolyan.
:))

hoplita 2012.05.17. 17:43:35

@aszekelyek:
Ha hülye vagy, akkor kussoljál bazmeg, ne véleményezz....mert véleménye mindenkinek van, meg seggly.uka is, csak épp senki se kíváncsi rá.

Nem az UKG-okról van itt szó, libafos, hanem a hanggránátokról, meg az AMP-69-esekről, a hozzájuk tartozó kumulatív cumókról.
Na, azok voltak honvédségi szerkók, nem a s.zaros úkágé.

De te ott se vótál....még ahhoz is beszari majom vagy, hogy kimenj, libafos.:DDDD

hoplita 2012.05.17. 17:45:10

@aszekelyek:
Ha hülye vagy valamihez, márpedig szinte mindenhez az vagy, akkor kérdezzél bátran, faszomfütty.:DDD

@jjulie:
Sipirc megbaszni anyádat..!

menőmano 2012.05.17. 17:46:03

@hoplita:

Még annyit!! Írjál nekik jókat!!

********
Ez a néhány csillagocska a Tiéd!!!

:))

Na. Nekem meg elég is volt ennyi. Megyek a dolgomra. Megnézem a Bajnai Gordon féle blogot.
Ennyi.
:))))))

aszekelyek 2012.05.17. 17:46:43

@It’s the economy, stupid: :))) ez olyan volt , mint az ájemmónika.., többszöri kéznyújtással az ortodox rabbiknak....

Nem deklasszált arisztokrata volt az angol zseni akkor , az biztos. Náluk ilyen elő nem fordult volna..... Ránk volt zárva ugye az ország. Élő nyelv gyakorlás nuku...., anyanyelvi tanár szintén...
Jól emlékszem , hogy akkor még Tolbuchinnak hívták a körutat , ahol a nagycsarnok van ?

Szimba 2012.05.17. 17:47:43

@hoplita:

Csak ne kapd el! A fiad évekig járjon beszélőre hozzád???:-(((

hoplita 2012.05.17. 17:52:25

@Szimba:
Én nem vagyok idióta. Bár nem tudok tökéletes balhét kieszelni és megcsinálni, de egy majdnem tökéletesre jó vagyok.
Vagyis ha szó szerint péppé akarom verni, de úgy, hogy vagy megmarad, vagy nem, azt gond nélkül, a lebukás minimális esélyével megcsinálom....tisztán szórakozásból.

aszekelyek 2012.05.17. 17:53:19

@hoplita: nem látom , hogy azt írtam volna , amit javítasz itt. :) nekem nyolc, hogy te hogy becézed az árja faj felsőbbrendűségét hirdetőket. A lényeg egy. Horthy ellenállt. Amig csak bírt. Ez a nyomoronc meg üljön addig, amíg a vörös csillagot leöntő. Völgyesi úr mondta, ha jól emlékszem, hogy nincs törvény előtti egyenlőség. Hát legyen! ez az "azsant provokatőr " , aki a hálára ítélt képviselőnőt is gyalázta a koholmányaival , határozottan visszataszító , hazug pokolfajzat. Véleményem szerint.

hoplita 2012.05.17. 17:56:54

@aszekelyek:
"....Ez a nyomoronc meg üljön addig, amíg a vörös csillagot leöntő...."

Megsúgom, hogy ne halj meg ennél is hülyébben...senki nem ül a leöntött, Dunába baszott ruszki címerért, egyebekért.
Én spec. le is hugyoztam, mégse zargattak...:))))

jjulie 2012.05.17. 17:58:23

@hoplita:

hahaha lúzer

mesélj inkább az aranykoronákról, amiből nem tellett a taníttatásra csak a tszparasztságra, meg feketemellényre

vagy kunyizz az asszonytól egy fröccsre valót, és hantázz a kocsmában tovább

aszekelyek 2012.05.17. 17:58:33

@xsasha: Szia! aszonta a dk-s maca, hogy most már a kérdésekért is perelni fognak... Aggódom, hogy rámásznak Gáborra is.

aszekelyek 2012.05.17. 18:00:35

@SzélsebesVelorex: édes fiam! ha idézel, akkor jól tedd. A feri aszonta: " Lószart mama! " Kb ennyire hibátlan a többi is , amit írtál.... sztem. Az erkölcsről és a vallásról.

aszekelyek 2012.05.17. 18:04:26

@hoplita: Nana, a Szabadság téri dologgal volt herce hurca.. Úgy gondoltam, a helyreállítást felszámítani akarták. Sok pénzt akartak érte... Na azt lehetne a hűvösre váltani. Lenyugodjon a forró feje. Lényegesen kevesebbért volt bent soká pl. vádemelés nélkül Tomcat. Mittudoménkik a magyarok nyilai fantasy miatt...

hoplita 2012.05.17. 18:10:00

@jjulie:
Nehogy rád is kedvem szottyanjon, faszfej....

Na, szétkúrtad már a retkes vén ribancot..?
Azt, amelyik vagy zsidó, vagy komcsi faszokat szopogatott egész életében és csak egy ilyen génhulladékot öklendezett cserébe a világra, mint te....
Mert téged valószínűleg a vastagbelében hordott ki...:DDDD

@aszekelyek:
Bizonyos dolgokban ijesztően tájékozatlan vagy te....illetve naggyából mindent ugatsz, mint kutya a holdat.:))

hoplita 2012.05.17. 18:14:10

Holocáfolásra vetemedett a parlamentbe frissen bejutott görög radikálisok vezére
Nikolaos Michaloliakos, az egyre népszerűbb görög radikális nemzeti párt, az Arany Hajnal elnöke elkövette korunk legsúlyosabb bűncselekményét: "tagadta" a holokausztot. A bankároligarchia adósságcsapdájában vergődő görög kormány sürgősen elítélte a "szörnyű merényletet".

További részletek: kuruc.info/r/6/96205/#ixzz1v9022CIV

Nyihahahahahahahahaha....!

zarahusztra 2012.05.17. 18:16:05

Érezhetően feszültebbé vált a hangnem...Közeleg a katarzis.

Bárki bármit mond a helyzet az, hogy a jelenlegi fidesz kormányzat adja meg a kegyelemdöfést a legújabbkori magyar történelem első demokratikusnak kikiáltott rendszerének.
Mivel eleve korcsnak született...nem kár érte.

jjulie 2012.05.17. 18:32:16

@hoplita:

nem számítasz lúzer, csak az orbánnak kellesz, hogy kergetőzz az utcán ha füttyent

amúgy kitaláltad e már, hogy magadhoz hasonló óperenciántúli kibuclakó lúzert faragsz a kölkeidből, vagy hagyod emberré válni őket?

dr. Bubó 2012.05.17. 18:32:40

@zarahusztra: ???? szerintem még idén "csak" álamcsőd lesz...

a vér az még jövőre...

idén talán még előrehozott...

te mit érzel Jedi barátom ?

aszekelyek 2012.05.17. 18:37:36

@márta)): ezt utálom benne pld.de nagyon. Szemforgató alak. A nagy refornmjuk a mindenki fizet, az mennyit is juttatott volna ingyenes oktatáshoz? Okádék duma..... Ő aztán nem akart itt szélesebb középosztályt. Bőven elégedett volt azzal al a pár százezer emberrel, akiknek az ő idejükben kedvezőek voltak az adózási szabályok, inkluzíve azok, akik külhoniként nem is vagy csak nagyon keveset adóztak ....
KI hallott egy árva hangot tőle gazd min. vagy miniszterelnök korában arról, hogy hányan nem kapnának akkor ingyenes oktatást? senki. Most kukorékol. Amerikában számolja meg pl. a John Hopkinson , mennyien tanulnak ingyen és vajon csak a kiemelkedőek -e?. Biztos, hogy csak azok. Nagyon kevesen. Így VAN MINDENÜTT EURÓPÁBAN IS. Baloldali oktalankákat lehet ezzel hergelni. Csak éppen azért kell ennek így lennie, mert ő is olyan pocsék gazdasági miniszter volt, mint az elődei. Kóka, csillag.....

aszekelyek 2012.05.17. 18:41:06

@dr. Bubó: a pénzurak nem haboznak vért ontani. HA engem kérdezel. Az elvárt hasznukért. Sosem is haboztak. engedi a felsőbb nemi szerveink valamelyike, hogy a szociális kiadásainkat ennyivel emeljük? EU-IMF? Oktatás, egészségügy.. bokros tegnap láttam, további szociális kiadás csökkentést akar.....

6.Lenin 2012.05.17. 19:41:23

Létre kell?

Mi a toszért?
Talán csak a parlamenti kis pártokat érdekli ez a téma.
Nincs más.

Alig több, mint félszáz hozzászólás, annak is a döntő többsége a szokásos anyázás.
Ez menne a Parlamentben is, konkrétumok nélküli fröcsögés.

Kezd már nagyon szánalmassá válni az egész.

Már megint készülődnek valamire, ismét kihúzták a kalapból a Bajnai nevezetű nyulacskát.

Hoppá, most ugrott be. A gyurcsány kormány is a korrupción bukott végeredményben, nem a politikai ténykedéseik miatt.
Gondolják, most hasonló a szitu ezzel az bizottságosdival.

Ekkora lúzerek ezek, tényleg?
Betojok.

hoplita 2012.05.17. 19:50:36

@6.Lenin:
Hát, valóban összeszarhatod magad, ha csak ennyire telik.:)

dr. Bubó 2012.05.17. 19:53:48

a fődakota ... azaz a forradalom felfajja saját gyermekeit...
sok buta ikszelő agyatlan po:cs... most mind meg fog gebedni...

a polgárok gondolkodó emberek azok nem szavaztak erre a mafia szövetségre...

a fides szavazói mind buta/lusta hitvány parasztok, akik egyébkén tis élhetetlenek...

így fog elveszni MEGINT a zország kétharmada !!!! meggebednek !!!

6.Lenin 2012.05.17. 20:00:03

@hoplita:

Mi van, Irán nem ad (eleget)?

Nem nekem telik ennyire, hanem az ellenzéki pártoknak.

Az előző kormány idején voltak konkrét ügyek, feljelentésekkel, gyanúsítottakkal, elítéltekkel.

Az, hogy egy köcsög irigykedik, az nulla, bogárkám.

Elsőnek kellenének konkrét, bizonyítékokkal alátámasztott bűncselekmények. Feljelentések.

6.Lenin 2012.05.17. 20:03:10

@dr. Bubó:

Amint látom, szép lassan, de biztosan beleőrülsz.

dr. Bubó 2012.05.17. 20:05:10

@6.Lenin: én nem... de nemsokára abbahagyom...

amikor a fődakota koponyájával focizunk... közel a meccs..

hoplita 2012.05.17. 20:05:15

@6.Lenin:
Szar a faszodra, gyökér....sunyi kis geciláda vagy.

6.Lenin 2012.05.17. 20:13:17

@hoplita:

Gondoltam, hogy csak ezekre a végtelenül primitív válaszokra vagy képes.

Én nem védem egyik oldal gazembereit is, de ez a sunyi gyalázkodás, minden konkrétum nélkül már nagyon szánalmas.

erre vagytok képesek. Ezt nem én állítom, magad bizonyítod a primitív, gyalázkodó megjegyzéseiddel, naponta.

Engem nem zavar.

jjulie színvonala.
Ezért tart ott az ellenzék, ahol van jelenleg.

Süket, primitív fröcsögés. A Ti ügyetek.

xsasha 2012.05.17. 20:19:38

@hoplita:
Jól látod. :-)

A stratégia egyszerű.
Mivel az összes ellenzéki párt szociálisan súlyosan demagóg, és várható, hogy majd a nép nevében akarják majd megfúrni a pártfinanszírozást a szokásos forgatókönyv szerint, ezért Orbán megelőzte ezt a szálat, betette legalacsonyabbra a lécet, amitől a média majd kénytelen amellett érvelni, hogy márpedig a korrekt pártfinanszírozás a demokrácia alapja. Így haza is vágta a tervezett stratégiákat, és mostantól lehet érdemi vitákat folytatni, és nem lesz igazán tere a médiatámadásnak.
Zseniális, nem gondolod?

6.Lenin 2012.05.17. 20:21:48

@dr. Bubó:

Ezt írod 2 éve.
Lassan körülöttünk mindenki bebukik. Mindenhol hatalmas tüntetések, kivéve Mo-ot.

Nekem már nevetséges, amiket írsz, de ez nem az én hibám.
Szerintem.

Tényleg, TÉ még létezik valahol?
Mekkora arcnak indult.
Köcsögök.

Nem látok az ellen oldalon 1 elfogadható egyedet sem.
Pitiáner kis figurák.

Sajnos.

jjulie 2012.05.17. 20:31:21

@xsasha:

hahaha fideszgyík, nem így van

mivel a sántakutya orbán a jelen helyzetben annyi pénz síbol ki a kasszából amennyit nem szégyell, nincs szüksége formálisan a saját pártjának finanszírozására, viszont a lopni kevéssé tudó ellenfeleit próbálja ellehetetleníteni így is

ugyes ravaszdiparaszti orbánsántakutyaság

jjulie 2012.05.17. 20:33:12

@6.Lenin:

jaj birka

kétszerkettőnégy, meglesz ma?

jjulie 2012.05.17. 20:35:19

@hoplita:

ne fintorogj mélyenmagyar, bújj vissza az egyazászló alá a lenyin mellé, és elmúltnyolélvezzetek együtt megint

xsasha 2012.05.17. 20:39:16

@jjulie:
Ha Orbán ezt akarná, akkor meg is csinálná. De nem teszi. Pontosan tudja, hogy a média milyen balhét csapna, és jönnének az oligarcházások, stb.
Csak te vagy elég régi vagy gyenge minőségű bútordarab, hogy csak egy lépésig számolsz a táblán.

6.Lenin 2012.05.17. 20:53:28

@jjulie:

Te sem erőltetted meg magad a gondolkodás nevezetű tevékenységgel az életedben néhány mp-nél többel.

Figyelj kisköcsög!

Rendben, Orbán 1 sátánkutya, bunkó, tolvaj.
Minden híve agyatlan birka.
Elfogadom. Rendben.

Az egész nyugati szürkeállomány vért pisil naponta, hogy valahogy megbuktassa, és libás pacákot benyomja a helyére.

Itt görcsöltök már 2 éve a sok süket dumával, minden különösebb eredmény nélkül, ekkora nyugati hátszéllel.

Ki a tosz fogja megbuktatni a sátánkutyát 2014-ben?

arra vártok, hogy a sátánkutya 1 fakéssel tökön szúrja magát?

Képesnek tartod magad arra, hogy felfogd, ki is a köcsög kishazánkban?

De csinálj magadból hülyét naponta, ha kedved tartja.

Engem nem zavar.

graycivil 2012.05.17. 21:36:54

"Nemcsak a föld, de az információ is az oligarcháké

A Fejér megyében jelentős állami földbérletekhez jutott Meeszaaros Lőrinc polgármester, akit Orbán Viktor miniszterelnök csókosai között tartanak számon, azt nyilatkozta az atlatszo.hu-nak, hogy az “összes alcsútdobozi földre” egyedül pályázott, ezért nem is nyerhette meg más azokat. Állítása szerint mindezt onnan tudja, hogy kikérte az erre vonatkozó adatokat, hiszen szerinte “hogy hányan pályáznak, az nem titkos”."

nepszava.com/2012/05/magyarorszag/a-fold-mellett-az-informacio-is-az-oligarchake.html

"Az LMP viszont nemrég kénytelen volt pert indítani a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet ellen, mert közérdekű adatigénylése ellenére sem hozták nyilvánosságra az állami földbérlet pályázatokat...

Jó lenne megismerni az ügyben a miniszterelnök magyarázatát, hogy a Fidesz oligarchái miért és hogyan juthatnak azokhoz az információkhoz, amelyeket kormányrendeletekre hivatkozva mindenki más elől rejtegetnek."

F.Y!DESZ

graycivil 2012.05.17. 21:43:14

@hoplita: Simicska a kapott 300 milliárdot 100 évre évi 3 milliárddal fogja törleszteni? Persze, minek mellé még állami támogatás is nekik! A többi párt meg tűnjön el!

Azt hiszem, a FYDESZ áttért a "raklapos nokiázásra".

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.05.18. 02:22:47

@plautus: a sz@r itt tiltott.
Írd, hogy kankós fasz meg szájbabaszás, az O.K.
süti beállítások módosítása