Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
11:08

Az Alkotmánybíróság jogkörének korlátozása kapcsán elindult vitában szinte minden érvet ismerünk már. Tegnap hosszabb hallgatás után megszólalt a kormányfő is, és egyértelművé tette az álláspontját: támogatja a Lázár János által jegyzett módosítási javaslatot. Este a köztársasági elnök is feltűnt, és váratlan televíziós közleményében – bár némileg csomagolt kiszerelésben – megtámogatta a miniszterelnök érveit. Miután a sok eltérő valóságmagyarázat miatt meglehetősen zavarosnak látszik a helyzet, tekintsük át, hogy a választópolgárnak milyen kérdésekre kellene válaszolnia, ha véleményt akar formálni a történtekről.

(Fotó: Népszabadság)

1. A Fidesz a választások előtt nagyon kevés konkrét ígértet tett. Azt azonban folyamatosan hangsúlyozta, hogy egyrészt nincs, nem lenne szükség megszorításokra, másrészt pedig a válságból kivezető utat a radikális adócsökkentésben látja.

Kérdés: helyes, adekvát volt-e az ellenzéki párt elképzelése. Szerintem: jól hangzott.

2. A Fidesz az elmúlt években, a választási programjában és a kormányprogramban is hitet tett az alkotmányosság tiszteletben tartása mellett. Számos nyilatkozat idézhető, amelyben egy-egy alkotmánybírósági határozat után a párt és annak vezetője a demokrácia győzelméről beszélt, és antidemokratikusnak tartotta a döntések megkérdőjelezését, kijátszását.

Kérdés: helyes álláspontot képviselt-e ezekben az ügyekben a párt. Szerintem: igen, feltétlenül.

3. A Fidesz azt követően, hogy a nemzetközi partnerek nem engedélyezték számára a költségvetési hiány elengedését, úgy döntött, hogy részben hitelességének megőrzése, részben egy új gazdaságpolitika megvalósítása okán sem tér el korábbi ígéreteitől: nem hoz az embereket azonnal és közvetlenül érintő megszorításokat, hanem más eszközöket keres (válságadók, magánnyugdíjpénztári befizetések felfüggesztése), illetve megvalósítja az elmúlt évek legjelentősebb adócsökkentését, amely elsősorban a többet keresőknek kedvez.

Kérdés: jól tette-e a kormány, hogy kitartott korábbi tervei mellett. Szerintem: kockázatos, de biztató lépés volt.

4. Amikor kiderült, hogy az Alkotmánybíróság az ezekhez képest jelentéktelennek számító költségvetési tételű 98 százalékos adó kapcsán alkotmányellenességet állapított meg, a Fidesz joggal számíthatott arra, hogy az erre az évre tervezett, válságadókból és magánnyugdíjpénztári befizetésekből származó költségvetési bevételek is veszélybe kerülhetnek, ha az Alkotmánybíróság dönt majd ezekben a kérdésekben.

Kérdés: jól mérte-e fel a helyzetet a Fidesz. Szerintem: igen.

5. A Fidesz úgy döntött, hogy számára fontosabb gazdaságpolitikai terveinek a megvalósítása, mint az, hogy a korábbi álláspontjának megfelelően tiszteletben tartsa a bíróság határozatát. Kihasználva, hogy a 98 százalékos adó mellett erős érvek hozhatók fel, ennek a kérdésnek az ürügyén támadást intézett az utólagos felülvizsgálat általános jellege ellen. Azaz: a Fidesz nem vállalta annak kockázatát, hogy esetleg át kell alakítania gazdaságpolitikáját, hanem inkább az Alkotmánybíróság kiiktatását határozta el.

Kérdés: helyes döntés volt-e ez. Szerintem: nagyon nem.

6. A kormánytöbbség a hatályos alkotmány szerint jogosult az alkotmány megváltoztatására, azaz akár az Alkotmánybíróság átalakítására, jogköreinek megnyirbálására is. A döntés törvényes lenne, viszont ellentétben áll azzal, amit a Fidesz korábban ebben az ügyben képviselt.

Kérdés: nem vet-e fel hitelességi problémákat az eljárás. Szerintem: igen, felvet, ahogy azonban az is - más formában - felvethetne, ha a Fidesz a gazdaságpolitikában venne éles kanyart.

x x x

+1 kérdés, kicsit messzebb tekintve: helyes-e az, hogy az Alkotmánybíróságnak a jövőben többet nem lesz lehetősége olyan parlamenti döntések alkotmányossági felülvizsgálatára, mint például a családi pótlék megadóztatása, a vagyonadó bevezetése vagy valamilyen megszorító csomag. Szerintem: nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr272409382

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A talpraállás költségvetésének meséje 2010.10.31. 09:18:37

Atyafiak, ezt a csodálatos történetet nem én írtam, de próbálok felnőni a feladathoz. Megszületett a Megváltó, no nem kell megijedni, nem lesz idén hamarabb a Karácsony-lesz egyáltalán?-, szóval a Megváltó Költségvetés.Dédelgették, táplálgatták az elmú...

Trackback: Egyéni nyugdíj terv kell 2010.10.31. 08:10:41

 Alapvetően három, jobb esetben négy forrásból származhat Magyarországon nyugdíjunk: 1. A TB-től, ami az állami nyugdíj 2. Magánnyugdíjpénztárból...

Trackback: Hat kérdés a Fideszről 2010.10.30. 18:52:02

A Fidesz nem vállalta annak kockázatát, hogy át kell alakítania gazdaságpolitikáját, inkább az Alkotmánybíróság kiiktatását határozta el.

Trackback: Mutatvány 2010.10.30. 13:56:09

Nézem a bűvészt, a népszerű és nagyszerű illuzionistát, szélesek, simák és látszólag magabiztosak a mozdulatok, révült a tekintet, valami belső tüzet, valamiféle transzállapotot sugároz, mint aki titkot rejteget és pillanatokra van attól, hogy a csoda ...

Trackback: Szégyenletes elnöki teljesítmény főműsoridőben 2010.10.30. 13:32:08

A volt alkotmánybíró és volt köztársasági elnök kénytelen volt felugrani pénteken a Sándor-palotába, hogy az utódjának elmagyarázza, mi a fene folyik a Fidesz és az Alkotmánybíróság között. Ezzel párhuzamosan meghallgatta főnökének, Orbán Viktornak a ...

Trackback: A kisebbrendűségben szenvedő kondás meséje 2010.10.30. 13:31:18

Atyámfiai, kicsit elkésve, de remélem még tetszésetekre, szeretnék egy egyszerű mesével megörvendeztetni Bennetek.No, szóval, még mielött Viktor gyermekünk csodálatosan rettentő elefántiázisában nem szenvedett,melyről előzöleg írtam, hetyke kis ko...

Trackback: Gyurcsány, az Alkotmány őre 2010.10.30. 13:31:07

 Folytatjuk sorozatunkat, melyben az AB jogkörét érintő javaslat verte hullámok hatásairól értekezünk. Szóltunk már a Fidesz kommunikációs baklövéséről; feltettük a kérdést, fontosabb-e az egyébként is változtatásra ítélt Alkotmány védelme, mint a...

Trackback: A politikus róka és holló meséje 2010.10.30. 13:30:54

Atyámfiai, ti tudjátok, vannak örökérvényű mesék és vannak olyan fabulák, melyek némi fantáziával gyakran megújulnak. Alaptörténetünk ismert, rókánk ravasz, hollónk szótlan, ám mindketten ugyanarra vágynak, a kövér sajtra. Végül vörös barátunk a h...

Trackback: Kelj fel Palcsi meséje 2010.10.30. 13:30:37

 Atyafiak, már éppen úgy terveztem, hogy nincs több mese mára, ám nem bírtam ki, csak leszen egy mai utolsó! Már vártam mikor szóla hozzánk Viktorunk egyik jelentős játszópajtása, kit nevezzünk Palcsinak, Kelj fel Palcsinak.Nem nehéz kitalálnotok ...

Trackback: Gyurcsány, az Alkotmány őre 2010.10.30. 13:18:40

 Folytatjuk sorozatunkat, melyben az AB jogkörét érintő javaslat verte hullámok hatásairól értekezünk. Szóltunk már a Fidesz kommunikációs baklövéséről; feltettük a kérdést, fontosabb-e az egyébként is változtatásra ítélt Alkotmány védelme, mint a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.11.01. 16:32:58

@Letícia:
A múltkor Swarci belinkelte az Orbán beszédek részleteit.

- Nincs ... hova ... hátrálnunk ...-

Úgy elképzeltem, ahogy drámai hangon előadja a zaklatott tömegnek,
, aztán hazasuhan a sofőrrel, bemegy az öt gyerek közé, kicsit vitatkoznak, hogy illik-e a rózsaszin harisnya a tízéveseknek, és bevágja a szunyát.

2010.11.01. 16:39:27

@simonmondja.: szerintem ez van, itt éli ki magát, otthon meg kis nyuszi...:))) Ja, schwarzi nagy orbánfan, faggasd ki róla, mennyire!:)) (Hú, ezért meg fog ölni!:D)

The Opinion 2010.11.01. 16:39:40

@Letícia: kérlek segíts nekem egy ügyben. Nem értek a Tarot kártyához, de a barátnőmnek kirakták a kártyát, s azóta nem ismerek rá, mondhattak neki valami hülyeséget, ami kihatással van a mostani kapcsolatunkra. Annyit árult el a kártyából, hogy a jövőbeni kapcsolatunkat a "Torony" jellemzi. És kurvára nem tudom ezen mit értett. Szerinted?

tbb 2010.11.01. 16:40:20

@The Opinion:

"Mint soha elötte"

Az elmúlt 8 évről ez a legkeményebb kritika amit olvastam idáig. Beleértve a sajátjaimat is. Persze az igazi az lenne, ha ezentúl ezt is észben tartva mérlegelnél, mielőtt nekiállsz a fideszt fikázni.

2010.11.01. 16:44:04

@The Opinion: húú. Megírom priviben, okés? Kb. 30 perc múlva. Más nem volt mellette, nem emlékszel?

panelburzsuj 2010.11.01. 16:47:37

@Ordnassac:

"Valódi jólét szabadság nélkül nem képzelhető el. A szabad élet legfőbb garanciája pedig a törvényes rend, éppen ezért a mindenkori kormány alapvet ő feladata, hogy a kiváltságok helyett polgárainak tulajdonát, a jogbiztonságot és a törvényességet védelmezze."

Egy falat kormányprogram.

Alapige a holnapi napirendhez ...

The Opinion 2010.11.01. 16:50:49

@tbb: van válasz a problémára, nem kell kardot csörtetni, hogy megtaláljuk. Sőt. Azt mondom, hogy nem is kell megtalálni, mert itt van az orrunk előtt a megoldás. Persze ehhez el kell kicsit rugaszkodni a jelenlegi politikai pártoktól, s megpróbálni, csak úgy választ adni kérdésekre, hogy nem befolyásol minket hovatartozásunk.
Egy szó mint száz! Senki nem akar gyurcsányista hazugságot éppen úgy ahogy orbánista dölyfösséget sem. Tegyünk tehát magunkért, és ne várjunk arra, hogy a mi politikai megmondóink megmondják mit kell tennünk. Nekünk nem őket kellene követni, hanem a "józan paraszti eszünket"! És ennyi a titok!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.11.01. 16:51:26

@Letícia: Nem pszichologizálni akartam, csak a sok beszédről jutott eszembe, hogy a beszédeiben

a forradalmi elkeseredettség
és a
konzervatív családmodell

...valahogy nagyon üti egymást.

tbb 2010.11.01. 16:51:59

@jjulie: Meglátjuk. Én még bízom.

The Opinion 2010.11.01. 16:54:07

@Letícia: email: vazo-szeged@freemail.hu
..és köszönöm előre is a válaszod!

2010.11.01. 16:54:45

@jjulie: őt már kérdezted?

@The Opinion: oks. Ne izgulj!:)

Ordnassac 2010.11.01. 16:57:38

@panelburzsuj: ugye az Einsteinnek tulajdonított mondat alapján a világon két dolog határtalan: az univerzum és az emberi hülyeség (bár előbbi nem biztos). Ezt megtoldanám önhatalmúlag a pofátlansággal...

jjulie 2010.11.01. 16:58:22

@Letícia:

mert, ha kérdeztem volna?

2010.11.01. 17:00:58

@Ordnassac: nekem ez a kedvencem erről:

"Semmi sem kelti bennünk annyira a végtelenség érzetét, mint a butaság." (Ödön von Horváth)

2010.11.01. 17:03:45

@jjulie: hát kíváncsi lettem volna a válaszra!:)

Ordnassac 2010.11.01. 17:04:37

@panelburzsuj: @Ordnassac: azt külön jelzem, hogy ennek itthon évtizedes hagyományai vannak...

The Opinion 2010.11.01. 17:04:44

@Letícia: Keves Letícia! Kérlek írj legalább egy emailt, hogy mi a pálya a barátnőmmel.

tbb 2010.11.01. 17:05:29

@Letícia:

Sokakat viszont nem taszít. Sőt... Ennek ellenére kétségtelenül gond van a fidesz kommunikációjával. De mégsem ez a legnagyobb probléma, hanem a hatalomgyakorlásuk módja. Ami a tények és számok ellenére is bebaszhat majd rendesen. És kezdődhet minden előlről.

jjulie 2010.11.01. 17:06:48

@Letícia:

nem, ő kevésbé tesz kíváncsivá

Ordnassac 2010.11.01. 17:07:17

<gyerekes>2000!</gyerekes>

(Illetve már 2001)

The Opinion 2010.11.01. 17:10:06

Nem hiszem, hogy nagyon mellélőnék, ha azt mondanám, békét akarok. Vajon hányan vagyunk így? Csak ennyi...béke! Ne bántsuk egymást, bántottak minket elegen. Legyél Te is olyan, aki csak azt akarja, hogy ne bántsák, hogy hagyják békén élni. Máris sokkal többen vagyunk!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.11.01. 17:11:05

@The Opinion: A " Torony " valami fallosz szimbólum lehet, mert Letícia csak a pad alatt akar levelezni róla.

The Opinion 2010.11.01. 17:12:38

@simonmondja.: csupa rossz indulat van benned. de kár

Ordnassac 2010.11.01. 17:12:39

@The Opinion: ahhoz egy országos szintű paradigmaváltás kell sajnos...

The Opinion 2010.11.01. 17:14:18

@Ordnassac: szeretnék megélni és részt venni egy ilyen nagy horderejű változásban. És te?

2010.11.01. 17:14:19

@Ordnassac: na megérdemled, hogy te szüretelted le a 2000!:)))

@jjulie: és én miért teszlek kíváncsivá? Ember-ember, nem?:)

@tbb: nem kevés gond van. De asszem a kommunikáció, az információ jól jön át, a dezinformációs készülékükkel van a baj...:(((

@The Opinion: megírom, kb. 8 perc!

AkarkiJ 2010.11.01. 17:14:33

@The Opinion:

évszázadok óta vágynak erre sokan, azt mégse működik - amíg a tömeg az orráig akar látni, a világot nem akarja megismerni, addig nem is lehet empátiát és kompromisszumkészséget várni

hmm, lehet, jobban járnánk egy női miniszter/köztársasági elnökkel? :)

off: egyébként durva a több mint 2000 hozzászólás

2010.11.01. 17:17:44

@simonmondja.: nem, dehogyis! Éppenséggel nem publikus szerintem. A dolgokhoz való viszonyulás az, ami meghatározó, szerintem ez legyen TO dolga.

The Opinion 2010.11.01. 17:20:17

@AkarkiJ: egyetértek. Semmiképp nem akarnék rossz szájízt hagyni emberekben, szeretném, ha megértenének sokan, és azt gondolom, hogy vagyok annyira nyitott és mérsékelt gondolkodású, hogy van rá esélyem!

The Opinion 2010.11.01. 17:21:17

@jjulie: Fontos a béke, a józan és befolyásoltság-mentes döntés meghozatalához.

panelburzsuj 2010.11.01. 17:26:27

@Ordnassac:

Nekem úgy az jutott eszembe, hogy egy érvényes kormányprogram is a "tegnapi locsogás" kategóriába esik-e.

Mert ha a mostani kormány legitimációját leginkább a hatalmi hazugságok elleni küzdelemre alapozta, akkor a tét immáron nem a ferigyrevissza, hanem a viktormennyutána.

jjulie 2010.11.01. 17:27:03

@Letícia:

ember-ember

először is vannak a másodlagos nemi jellegbeli különbségek

aztán a nők erósebbek, okosabbak, és később jár le a szavatosságuk, és tök jó, hogy az alkotó megcsinálta őket nekünk, gyenge férfiaknak......

méghogy ember-ember

Blogger Géza 2010.11.01. 17:27:34

Úgy, látszik, sem a külföld, sem a piacok nem hajlandóak felvenni a pánikkeltési hangulatot, a gazdaságpolitikai tervek összességében pozitív fogadtatásra leltek, felcsillant a remény, hogv valaki tényleg egy betartható, 3%-ot meg nem haladó hiányt előirányzó költségvetést tervez Magyarországon:

"Erősödött ma a forint a pénteki zárószintjéhez képest. Az eurókurzus megközelítette a 270 forintos szintet, a frankárfolyam 196,30 forintnál jár."

index.hu/gazdasag/blog/2010/11/01/karnyujtasnyira_a_270_forintos_euro/

Hát a gazdaság szereplőit kb ennyire rázta meg, hogy mi is lesz az AB hatásköre. De a másik Török :) (a raiffaisenes) visszafogott nyilatkozatai is mérvadóak.

jjulie 2010.11.01. 17:30:03

@Ordnassac:

aminek elkerülhetetlenül az orbán saját öszödi beszédével kellene kezdődnie

vagyis lehetetlen, elképzelhetetlen

jjulie 2010.11.01. 17:32:53

@Blogger Géza:

igen, megnyugodtak a piacok, a fidesz nem képes csinál semmi különöset, gördül tovább amit a bajnai csinált, az elmúlt félévben sem volt más

2010.11.01. 17:33:38

@jjulie: :) Pedig de, ugyan olyan emberből van ő is, mint én!;)

6.Lenin 2010.11.01. 17:36:21

@The Opinion:

"Fontos a béke, a józan és befolyásoltság-mentes döntés meghozatalához."

háborúk után mindenképpen, különösen, ha én határozom meg a feltételeket.

befolyásoltságtól-mentes döntés ... döntök, de mindent figyelmen kívül hagyok. az mi a tosz?

szerintem mindkettő jól hangzik, de ...?

jjulie 2010.11.01. 17:37:03

@Letícia:

bocs, azt hittem fiu, miért is?

The Opinion 2010.11.01. 17:37:14

Igen, köszönöm, megkaptam

jjulie 2010.11.01. 17:40:08

@6.Lenin:

meg ne próbáld felfogni, de ha ragaszkodsz hozzá, lefordítom neked szijjártóra, úgy megérted azonnal

tudtad hogy már tud a gugli szijjártómagyar-magyar fordítást is produkálni?

The Opinion 2010.11.01. 17:40:24

@6.Lenin: nem akarhatunk odáig jutni, hogy háború legyen. Miért is kellene? Ki ellen harcolunk? Van egyáltalán ellenség? Ha van is, én nem találkoztam vele. És te?

pug406st 2010.11.01. 17:40:43

@tbb: ebben nem értek egyet veled. az elmúlt 20 évben a közgazdászok azt mondják, oldaltól függetlenül, hogy mindenekelőtt szerkezeti reformokra van szükség. abban egyet értenek, hogy ez megkerülhetetlen. abban viszont, hogy milyen közgazdasági eszközökre támaszkodva alakítják Mo-t na ebben vita van. Az Orbán kormány szerint a belső fogyasztás felpörgetése a megoldás erre. Ez bejön vagy nem. A probléma ott van, hogy nem látszik a szükséges szerkezeti reformokat, hogy akarják végrehajtani. Anno a történelmi lehetőséget, amikor a világgazdaság felpörgött és a bevételi források lehetővé tették volna a változások, a köz számára kevésbé fájdalmas, kivitelezését elszalasztotta 98 óta minden kormány. Orbánék azért mert készültek a 2002es választásra, Medgyessy mert betartotta az ígéreteit, Gyurcsány azért mert hiteltelenné vált és persze senki nem merte megtenni mert féltek, hogy a nép leváltja őket.

Mi lenne ha valaki kiállna és azt mondaná. Emberek meg kell reformálni az egészségügyet, a nyugdíjrendszert, az állam működését mert szarban vagyunk de ha nem történik semmi még nagyobb szarban leszünk 1-5-10 év múlva. Az állam feléli a mostani befizetéseket és fingunk nincs miből fizetünk 10 év múlva nyugdíjat. Szopni fogtok egy picit és rájöttök arra, hogy nincs ingyen semmi mert nem fedezi a befizetésetek. Rendezzük a törvényeket, hogy a multik a szar törvényeink miatt ne húzzanak le titeket annyira, kicsit megadóztatjuk őket mert termeltek elég sok extrát maguknak de csak annyit kérünk tőlük ami nincs negatív hatással az itteni beruházásaikra ugyanis a beszállító kkv-k és a magyar munkavállalók szívják meg az elvonásokat. MI megígérjük, hogy nem nézünk titeket hülyének és nem a zsebeink teletömésére használjuk a hatalmunkat.

szép lenne...

2010.11.01. 17:40:43

@jjulie: ami belül van, az számít, nem? Persze az is, ami kívül az is, és főleg ha nem rossz, sőt, kifejezetten jó, de a lényeg belül van, én azt hiszem...:) Te nem?

The Opinion 2010.11.01. 17:46:25

Amíg az oroszokat kellett kiűzni innen, addig ovi nagyon jól teljesített. most, hogy nem külső ellenség fenyegeti őt, meglepő bizonytalanságról tesz tanúbizonyságot. Fél az alkotmánybírák döntésétől? Nem tudja elfogadni a tényeket? Hát ez borzasztó félelmetes. KÁr ezért a kis kukac emberért. ovi sosem lesz olyan nagy amilyen nagynak ő szeretné magát látni. ahhoz túl kicsinyes,és egyáltalán nem történelmi személyiség. A történelem őt a szószedetben fogja említeni....ha közben járunk, hogy egyáltalán megemlítse!

tbb 2010.11.01. 17:49:32

@jjulie:

Te vagy a barátom :))))

kodó tamás 2010.11.01. 17:50:27

@Szimba: @Ordnassac:
2010.11.01. 14:39:19
„Dosztojevszkij összest is!!!” „miért nem mindjárt a Háború és békét? :-D”
ok keresem, bár digitálisan nem tudom hol. de most melyiket?

Tol-sztoj vagy Do-sztoj összest szkenneljem?
amig döntésre viszitek (ez 2/3-os!) addig megy a kodó összes (na jó: csak töredékek):

@manyike:
2010.11.01. 15:04:42 „ki mit tippel? megszavazza a teljes 2/3
- AB hatáskörének korlátozását - 98% különadót visszamenőlegesen, de némi módosítással: * érintettek körének szűkítése / összeg emelése (de + szempont: a 2011-es leépítés ne kerüljön túl sokba)
tüntetések: 11.02. Gy.F., 11.03. LMP - mennyien lesznek, - lesz-e folytatásuk?”

szerintem Lézer Jani beterjesztése szerint elfogadja CSAK-A-FIDESZ (100%-ban)

a tüntetéseken sokan akár pár (4-5) ezer ember is… sajnos

ugyanis épp ez a célja. aki nem látja hogy
- GYF azért létezik, mert az elit „alapszabálya” hogy a másikat nem bántom akkor nekem se lesz bajom (lásd nagyon hüje elszámoló biztosok…), azaz van zsiványbecsület.
CSAK OV ÉRDEKE GYF létezése, csak GYF tarthatja össze a fidesz törzsközönséget, ez a szabadválasztás: OV vagy GYF uralkodjon? így egyszerűbb, bár az átlag megasztár néző is tud 4-5 közül is választani… de mindegy esélyegyenlőség (így aki nem tud olvasni az is tud szavazni…)
aki meg „leszakad” a fideszről
- annak meg ott a királyi ellenzék (OV ügyvédje) az LMP, ezt már az első cédula átszivárogtatáskor márciusban majd augusztusban (főpolg) is voltam szíves jelezni… aki hitelesnek tartja ezeket a rendes munkát sosem végzett elit fiukat, azok erre is mehetnek, …, hogy akinek a Vezér választás miatt az előző opció szűk, az egy IGAZI MÁSIK PÁRTOT is választhasson: legyen más, hej’de’mégmindig politika!

egyszerűbben összefoglalva: a fides szépen rendezgeti a zembereket:
- - I. aki fides-es (hűséges) az megkapja méltó jutalmát (álljanak sorban mnyp-k kis kapujánál)
- - II. a hiszékenyeknek nyomatja hogy „jobban élnek elvben, mint az elit a gyakorlatban”, minden tv rádió és újság ezt nyomja... még S.P. (KE) is. a gyakorlatban is nem soká… kánaán
a tamás kodókat pedig további alfajokra bontja…
- - III/1. aki OV személye helyett másik diktátort szeretne, annak kínálja GYF et (XI.02.)
- -III/2. aki a fides helyett szeretne másik pártot annak ajánlja az LMP-t (XI.03.)
- - III/3. aki pedig az egész NER-t tagadja, azt meg intézi SZ.A. és P.S. (még csak a gárdákat rakják össze, ehhez kis türelmet kérnek szintén)

GRATULÁLOK A FIDESZ FIUKNAK NAGYON OKOSAN NYOMJÁK: a gőzt időnként le kell ereszteni… (amig nincsenek kész az ezt majd „megfelelően” kezelő intézmények)

akik meg igazi demokráciát akarnak (kétlábon járó III/3-as dosszié mellékletek) azok meg püffögnek itt a TG klubban (amig a NER hagyja). apropo-
„XY-t ítélték két és fél éves börtönbüntetésre, mert blogbejegyzéseiben a bíróság szerint megsértette az (Magyar NER) Köztársaság vallási és politikai vezetőit.
XY blogja már nem érhető el. Némi mélységi kereséssel megtalálhatók különböző internetes felületeken lementett részletek néhány írásából…”
„W.W. bloggert azért verték agyon a kormányerők fegyveresei, mert a mobiltelefonjával video felvételt készített egy tüntetésről.”
nekrolog.blog.hu/2010/11/01/megemlekezes_egy_bortonben_elhunyt_bloggerre_valos
KÖZLEMÉNY2!!! Kérem a butább nertársakat és nertárs nőket, hogy a forradalmi kormány által kibocsátandó kötelezvényekért cserébe legyenek szívesek beszolgáltatni a nyugdíjra előtakarékoskodott kicsi pénzecskéjüket, aminek jelenleg úgysem látják hasznát. Mingyá kész a malom. Már csak ez a kis pénzecske kell hozzá. És akkor soha többet senkinek nem kell dolgozni, és úgy is lesz jólét. Köszi: az orbánimázs kp. élharcosai a Vezér nevében. + xxx, azaz én is… (S.P.-KE)

tbb 2010.11.01 15:52:16: „nem kell túl nagy jósnak lenni ahhoz, hogy kizárjuk egy akkora csúszás lehetőségét, mint amit a szoclib produkált 8 év alatt”

tessék a FIDESZ örökmozgó: innentől már csak felfelé csúszunk mindig a lejtőn. Akkor az előző közleményem módosítom. Felvonó sem kell, mindig vidáman csusszanunk majd - felfelé.

megy a hangosbemondón: lényeg a MUNKAHELYteremtés, teremtés, teremtés, teremtés, teremtés, temetés, temetés…

@The Opinion:
2010.11.01. 16:39:40 „Annyit árult el a kártyából, hogy a jövőbeni kapcsolatunkat a "Torony" jellemzi. És kurvára nem tudom ezen mit értett. Szerinted?”

szerintem meg kéne venned vagy neki, vagy MAGADNAK (ezt tőle kérdezd meg)
burzsuj.blog.hu/2010/08/14/a_honap_ajanlata_vilagitotorony_az_atlanti_oceanon_2_millio_forintert

@panelburzsuj:
2010.11.01. 16:47:37 "Valódi jólét szabadság nélkül nem képzelhető el. A szabad élet legfőbb garanciája pedig a törvényes rend, éppen ezért a mindenkori kormány alapvető feladata, hogy a kiváltságok helyett polgárainak tulajdonát, a jogbiztonságot és a törvényességet védelmezze."
„Egy falat kormányprogram.”

ez nagyon jókor dobtad: 1984 (dik hsz)

@AkarkiJ:
2010.11.01 17:14:33 „egyébként durva a több mint 2000 hozzászólás”

és nem is rövidek, de milyen tartalmasak :)

@Blogger Géza:
Neked II. osztályú (lásd fentebb) nertárs, a következőt ajánlom figyelmedbe:

profitline.hu/hircentrum/hir/198561/Koltsegvetes-2011---Londoni-elemzok:-a-nyugdijterv-rovid-tavon-kedvezo-hosszu-tavon-fenntarthatatlan

„mindez a nyugdíjreform visszafordítását jelenti”

„Tekintettel azonban a demográfiai folyamatokra, ez a rendszer "egyértelműen fenntarthatatlan" lesz hosszú távon.”

A matolcsy költségvetés legfőbb pillére hogy 90%-os mnyp tag visszalépéssel számol(azaz ennyien fogják átadni önként a megtakarításaikat). reális terv :) előre pajtások, méhecskék hordjuk a virágport a (here) nertársaknak...

www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=463431&place=hirstart

porfelhő 2010.11.01. 17:52:06

Van új poszt!" fiukák"! oda irogassatok, ha gondoljátok!

The Opinion 2010.11.01. 17:52:12

@kodó tamás: Hú, szívesen lennék vele ezen a helyen, amit küldtél

Ordnassac 2010.11.01. 17:52:36

@The Opinion: szeretni én is szeretnék, na de mennyi a realitása?

jjulie 2010.11.01. 17:52:52

@tbb:

ne hozz zavarba ennyi ember előtt, oda lesz a bunkó imidzsem, hát hiába építgettem?

6.Lenin 2010.11.01. 17:54:25

@The Opinion:

Mióta ember létezik, háború van (harc, finomabban) egymás legyőzésének a kényszere ( nem megölésére gondolok).

Hogyan dönthetnék, hogy ne befolyásoljon, a múltam, tudásom, tapasztalatom, céljaim?
Céljaim vannak,azért kell döntenem és ehhez minden lehetségest figyelembe kell vennem.

Béke legyen, ne befolyásoljon semmi, csak üljek a fenekemen és nézzek ki a fejemből?

Amúgy értem mire is gondolsz, csak ahhoz másra van szükség.

zarokerdezo · http://zarokerdesek.blog.hu/2010/12/14/level_i_1 2010.11.01. 17:57:37

Mi az elvi különbség az MSZP választási programjában ígértek be nem tartása, és a Fidesz felelős szerkesztésében kiadott Nemzeti Ügyek Politikája Jogállamiságról írt 5.1 és 5.2 fejezetének (static.fidesz.hu/download/481/nemzeti_ugyek_politikaja_8481.pdf) teljes ignorálása között?

Válasz: Semmi

Következtetés: A Fidesz jelenlegi politikájával még a kormányprogramnak nevezett dolog is élesen szembenáll. Teljes indukcióval kijön, hogy a múlt héten elhangzott Orbán öszödi beszéde.

www.origo.hu/itthon/20101029-orban-is-kiall-az-alkotmanybirosag-jogkorenek-korlatozasa-meleltt.html

Azóta ennyi víz folyt volna le a Dunán? Muhaha.

tbb 2010.11.01. 18:01:11

@The Opinion:

Ja. Ezt csináljuk 60 éve.

The Opinion 2010.11.01. 18:02:12

@6.Lenin: Szeretném ezt a hülye "mást" kihozni belőled. Csak el kell hinni, hogy ez a "más" mi vagyunk. Mi ezt a "mást" akarjuk. Ennek tesszük fel dolgainkat. Nem akarjuk hagyni, hogy ezt a "mást" kisajátítsa bárki is. Féljen tőlünk az, aki nem akarja ezt a "mást"!

jjulie 2010.11.01. 18:08:13

@zarokerdezo:

az lesz az orbán öszödi beszéde, amelyben elmondja a belső körének hogy nem csinálhatják tovább ugyan azt a kamuzást, mint ami a választási győzelemhez kellett

és ez nem várható

The Opinion 2010.11.01. 18:08:53

Ezúton, nyilvánosan is meg kívánom köszönni Letícia-nak, hogy segítségemre volt egy - barátnőmet érintő - kérdésben.

2010.11.01. 18:15:56

@The Opinion: :)) Nincs mit, máskor is!:))

tbb 2010.11.01. 18:16:43

@pug406st:

Szép lenne valóban. Csakhogy a realitásokból kell kiindulni.

zarokerdezo · http://zarokerdesek.blog.hu/2010/12/14/level_i_1 2010.11.01. 18:16:54

@jjulie:
Ilyen beszéd ugye nem lesz, mert Orbán belső köre (meg a külső is) már most is hidegrázást kap a vezér ötletelésétől, ami a stratégiai célokkal néha köszönő viszonyban sincs, de amig szalad a szekér, addig mindenki kussol. Egyátalán úgy lehetséges ugyanis Orbánt 2-3 év múlva, ha hagyják, hogy most ámokfusson, mert lesz ellene muníció. Aki most ellenszegül, az politikai értelemben úgy jár, mint a gyalogsági roham elsőnek feltűnő embere: hős lesz, de mindenképpen elpusztul, mert más célpont híján minden géppuskás rá céloz.

jjulie 2010.11.01. 18:17:43

@tbb:

60 éve teremtetett a világ?

zarokerdezo · http://zarokerdesek.blog.hu/2010/12/14/level_i_1 2010.11.01. 18:17:46

@zarokerdezo:
Helyesen:
Egyátalán úgy lehetséges ugyanis Orbánt 2-3 év múlva eltávolítani, ha hagyják, hogy most ámokfusson, mert lesz ellene muníció.

6.Lenin 2010.11.01. 18:18:36

@The Opinion:

"Mi ezt a "mást" akarjuk. Ennek tesszük fel dolgainkat. Nem akarjuk hagyni, hogy ezt a "mást" kisajátítsa bárki is. Féljen tőlünk az, aki nem akarja ezt a "mást"! "

Tehát harcolsz (háborúzol)ellenem, hogy..

"Szeretném ezt a hülye "mást" kihozni belőled."

Biztos, hogy neked van igazad? Gondolom ebben a döntésedben nem befolyásolt semmi.

Apropo, mi az a hülye "más" bennem?

Lehetséges, hogy ugyanazt szeretnénk, csak a megoldást látjuk másként. Ez miért baj?

pug406st 2010.11.01. 18:24:04

@tbb: a realitást mi teremtjük. amíg birkák módjára viselkedünk nem lesz jobb.

tbb 2010.11.01. 18:24:23

@jjulie:

kodó és ojaj előtt biztos nem. Márpedig alapvetően ők határozzák meg e postok fílingjét.

The Opinion 2010.11.01. 18:27:25

@6.Lenin: Kizárólag egyetérteni tudok veled, mert látom a különbözni akarást benned, és ez nagyon fontos. Szóval a szlogen marad: akarj mást, mint ami van!

tbb 2010.11.01. 18:28:02

@jjulie:

Ez a mostani fílingű? Igen.

tbb 2010.11.01. 18:30:44

@pug406st:

Ja. meg ha sakálokként, akkor se.

The Opinion 2010.11.01. 18:32:35

Nem kell szégyenleni azt sem, ha nem értesz velem egyet. Sőt, egy nagyon hatásos kritikának gondolom

jjulie 2010.11.01. 18:38:12

@tbb:

ez nagyon de nagyon butus leegyszerűsítés, ne használd

2010.11.01. 18:45:11

@jjulie: gyere már ünnepelni a 274. posztra, ne csak itt morogj!:)))

aszekelyek 2010.11.01. 19:07:36

@6.Lenin: Azt hiszem az lehet a baj, hogy olvasta szegényke az index mai szájbarágóját, amelyben olyan ordenáré ballib propagandaszöveg van- mintha 87-et írnánk! csak pártunk és kormányunk nélkül.- hogyaszongya az emelkedő színvonalú egészségügyi ellátásnak hála!!!!! egyre tovább élnek az idősek. Azoknak írják, akiknek fogalmuk nincs semmiről, mert még a tojáshéj a sejhajukon de már most ezt akarják beléjük verni. Persze nem járnak egészségügybe, mert fiatalok. Semmiféle tudásuk nincs arról, hogy bántak el a ballibnek hála????? , inkább felróhatóan az idős , beteg emberekkel, akik évtizedekig finanszírozták az elvtársak vadászatait, utazgatását és államadósságcsinálását, semmi pénzért. Ez benne a legfelháborítóbb, hogy szándékosan félre akarják vezetni a fiatalokat-tudatlanokat. Ez nem jó erkölcs kedves index. Az is bickanyitogató, hogy bár leírják, önkéntesen már lehetett 94-től magánnyugdíjtagsága annak, akik arra is tudott áldozni,, nem indokolják meg, mitől is volt jó lépés kötelezővé tenni. Erről semmi nincs. Ezt egy argumentum, tudja így a kölök és kész. Verifikálva nincs. Mondjuk a szövegértéssel küzdő fiatalok nem fognak egy darabig logikai hibákat keresgélni ebben. Sz fix. Örülnek, ha többszöri elolvasás után a felét értik.

tbb 2010.11.01. 19:14:56

@jjulie:

Amilyen a kérdés, olyan a válasz.

aszekelyek 2010.11.01. 19:17:58

@Ordnassac: Felhatalmazlak :) már nem önhatalmú:) Igen, a pofátlanság méretei határtalannak bizonyultak. Egyértelműen.

aszekelyek 2010.11.01. 19:24:51

@panelburzsuj: A többség jogai nincsenek biztonságban. Csak a pofátlanokat védi az alkotmányod.Az AB meg ahhoz van láncolva. A képviselőt viszont nem érheti semmilyen retorzió, ha bármit is szavaz meg.:)Ahogy eddig sem. Két csvart kicserélnek az alkományban és egyesek a felrobbantásáról rikácsolnak. Nem nagyon túlzó ez a megközelítés? de.Nem tudom, schiffer nem bontotta ki a teljes igazságot erről, hogy a fékek és ellensúlyok hogyan sérülnek pontosan és melyek is pontosan?A jelen alkotmány nem fékezi a pofátlan közpénzfosztogatást. NEm ellensúlyozza, hogy ezt valakik, egyértelműen gazemberek megtehessék büntetlenül. Emiatt szerintem pontosan az ellenkezője történik a lebontásnak. Beépítenek ellensúlyt és féket a pofátlanul lopó és arcunkba nevetők megfékezésére.

aszekelyek 2010.11.01. 19:41:56

@zarokerdezo: Nektek ha egyet köszörüli a torkát, már az is muníció. Hanem köszörüli, akkor meg mérnem... Elvi különbség,.... gyakorlatival foglalkozunk. Az elvi az, hogy nincs nagy közfelháborodás. Nincs itt a világsajtó érdeklődni, hogy télleg hazudott-e:) csak firkálnak marhaságokat.

SzucsCsaba 2010.11.01. 20:29:26

A LJ által elindított alkotmányossági lavinával kapcsolatosan...(többféle verzió keringett a fejemben jelenlegi tudásom alapján, most a kritikusabbat osztom meg):

Eddigi 12 éves Fidesz-szavazóként az én véleményem, illetve az én kérdéseim pedig a következők?
o Miért kell egy rendszerváltó, demokratikus pártnak ezen az úton elindulnia?
o Miért kell a párt alkotmányos, demokratikus elkötelezettségét és elveit támadhatóvá tennie?
o Miért van az, hogy LJ-nak el kell borzadnia azon, hogy a párt saját holdudvarából kérdőjelezik meg az ő alkotmányos elkötelezettségét? (Gondoljátok csak meg, ez nagyon súlyos!)
o Milyen mindent elsöprő ok vagy cél kell ahhoz a pártnak, hogy végül mégis ezen az úton induljon el?

Miért, miért, miért...

Nem értem a Fideszt (az utolsó kérdésem alapján azért van 1-2 tippem).
Szerintem óriási hibát követ el (a legpozitívabban, a legjóindulatúbban fogalmazva: óriási fába vágja a fejszéjét).

Ki tudja, ez a lavina meddig nő és hol áll meg...

A holnapi nap a szocialisták a Fideszt ki fogják átkozni a demokráciából, a jogvédő, jogérzékeny LMP neki fog rontani, s még a végén egy eddig elképzelhetetlen ellenzéki összefogás is létrejöhet akár még a Jobbik részvételével. Az ellenzéknek óriási ziccerlehetőség (függetlenül attól, hogy az alkotmányos demokráciát féltők félelme mennyire őszinte s tiszta), a Fidesznek döntő érvek nélkül óriási fiaskó.

Persze a kérdéskört lehet, hogy a jövő évi alkotmányozási munka fényében kell vizsgálni, de ha ez így van, akkor milyen lesz a folytatás?

pakesz (törölt) 2010.11.01. 21:45:44

@zarokerdezo: "Aki most ellenszegül, az politikai értelemben úgy jár, mint a gyalogsági roham elsőnek feltűnő embere: hős lesz, de mindenképpen elpusztul, mert más célpont híján minden géppuskás rá céloz."

ne feledjuk el a mocskos rohadek ormestert aki allandoan szivatta az embereit, es a harcban is blevezetteti oket a geppuskatuzbe...
hiaba van fedezekben, elobb utobb valaki a sajatjai kozul agyonlovi, elvegre a loszert ott nem fogjak szamonkerni senkin...

pakesz (törölt) 2010.11.01. 21:47:28

@pug406st: egyertelmuen elmondtak, hogy Orbanek jo hogy beszedik ezt a penzt, de mi lesz utana?

zarokerdezo · http://zarokerdesek.blog.hu/2010/12/14/level_i_1 2010.11.01. 21:48:19

@SzucsCsaba:
Ezért: forditott.blog.hu/2010/10/20/nyugdijpenztar_i
Őszintén tisztellek, hogy ezt le tudtad írni 12 évi Fideszre szavazás után. Respect.

zarokerdezo · http://zarokerdesek.blog.hu/2010/12/14/level_i_1 2010.11.01. 21:55:59

@pakesz:
you f'ckin' right, man. A know-how évezredek óta adott, ez adja a sava-borsát a történelem tanulásnak. ;)

pug406st 2010.11.01. 21:57:06

@pakesz: erre lennék én is kíváncsi

pakesz (törölt) 2010.11.01. 23:29:11

@pug406st: hat en is...
en komolyan szavaznek a fideszre ha a Mini Pinochet eltakarodna...
leulnenek a cocikkal egyeztetni, hogy akkor fijjuk hat az egeszsegugyet bemodositjuk de ugy hogy ti vegigviszitek a kovetkezo ciklusban ha veletlenul ti nyernetek, de a kampanyban errol egy szot sem

na most ebredtem, hogy belelogott a bilibe a kezem

pug406st 2010.11.02. 07:18:55

@pakesz: az a bajom, hogy semelyik oldalon nem látok tökös politikust aki megmerné ezt tenni... akinek lett volna már rég nem politizál mert okosat/kétkedőt semelyik nyájban nem tűrik meg

kodó tamás 2010.11.02. 07:35:03

@pug406st: okos meglátás. azaz nem a politikusokkal van a baj, hanem a pártokkal...

pug406st 2010.11.02. 08:05:17

@kodó tamás: az én politikai karrierem 15 éve kezdődött és 5 éve ért véget. láttam belülről a rendszert és az általam hatalmasnak tartott emberek egyik pillanatról a másikra lettek hangyányi méretűek. ennek hangot is adtam, ezért is nyírtak ki :) de nem bántam meg!

minden mindennel kölcsönhatásban van. a politikus alakítja a népet és a nép a politikust. a legnagyobb baj, hogy a józan ész meg elveszik.

Rendeket! 2010.11.02. 10:10:35

Kedves szerző, olvasók!
a +1 kérdéssel kapcsolatban hallottam egy érdekes felvetést egy rádióbeszélgetésben:
Ha az alkotmánybíróság nem ítélkezhet olyan ügyekben, amelyekben népszavazást sem írhatnak ki, akkor a nemzetközi szerződések ügyében sem. Tehát ha egy jövőbeli kormány nemzetközi szerződést köt egy harmadik világbeli országgal, amelyben vállala, hogy ötévenként újra választunk legfőbb ügyészt, az Alkotmánybíróság nem tehetne semmit a szerződés hatálybalépése ellen. Ezáltal a most csak 2/3-dal összehozható törvények egyszerűen (bár az alkotmánnyal konfliktusban) felülírhatók lesznek.
Igaz?

bpe 2010.11.02. 18:21:33

"+1 kérdés, kicsit messzebb tekintve: helyes-e az, hogy az Alkotmánybíróságnak a jövőben többet nem lesz lehetősége olyan parlamenti döntések alkotmányossági felülvizsgálatára, mint például a családi pótlék megadóztatása, a vagyonadó bevezetése vagy valamilyen megszorító csomag. Szerintem: nem."

szerintem meg pusztán (elemzői?) pragmatizmus kérdése, h miként most 1-2 gesztusról valszeg leintik az AB-t, úgy a fidesz, teszemazt 3.5 év múlva, amikor már biztosra vehető, h bukni fog, ezeket a fékeket és ellensúlyokat egy elegáns mozdulattal újra beköti a demokrácia ballib időkben tökéletesen működő gépezetébe..

"a Fidesz nem vállalta annak kockázatát, hogy esetleg át kell alakítania gazdaságpolitikáját, hanem inkább az Alkotmánybíróság kiiktatását határozta el."

mert ennek az lett volna a kockázata, h olyat kénytelen tenni, a nagy megfelelési kényszer és a ballib örömkönnyek zuhatagában, ami után 110%, h megbuknak. attól, h az országot nem az AB sara szétqrni 8 év alatt, mert szépen alkotmányosan is szét lehet, a sár adott. (vörösiszap?)

és igen, van nézőpont, ahonnét a fidesz nem hiteles. mégsem lehet majd megverni 4 év múlva, ha pusztán ennyit lehet a szemére vetni, h a kilábalásban ezzel a jogállamiatlan és borzalmas módszerrel is élt. akik eddig is utálták, legalább ezután is utálhatják, hiába lesz sikeresebb az ország 10 év múlva, ezt a történelmi bűnt sosem lehet majd nekik megbocsátani. ismerős gesztus..

pakesz (törölt) 2010.11.03. 00:25:20

@bpe: hozzatennem, hogy a baloldal utan a vorosiszap es most mar a magannyugdijpenztar is rarontott a nemzetere
süti beállítások módosítása