Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
00:30

Amikor egy hivatás elértéktelenedik, válságba kerül, a vele kapcsolatos szakmai, szakértői közbeszéd is zavarossá és nívótlanná válik. Sokat tudnék erről mesélni: a mi szakmánkban ma már szinte mindent lehet, felkészületlenül, hozzáértés nélkül közvéleményt kutatni, látványosan badarságokat beszélni, elemi szakmai hibákat véteni - és persze mégis a pályán maradni. Most azonban – igaz, talán áthallásosan – másról lesz szó.

462szakerto.jpg

(Fotó: Viasat6)

Bár nem érzem magam egydimenziósnak, ezen az oldalon szakbarbár szeretnék lenni, abban az értelemben biztosan, hogy nem beszélek a politikán kívüli élményeimről. Fociról – ami legalább annyira érdekel – eddig csupán egyszer írtam, és akkor is alapvetően a politikai relevancia miatt. Most, két nappal az Eb-döntő előtt kivételt teszek, de nem azzal a céllal, hogy versenyre keljek a hozzáértőkkel, hanem, hogy hiányoljam őket.

A héten ismét alkalmam nyílt Szombathy Pállal beszélgetni, s olyat tettem, amit politikai vitaműsorokban is ritkán: előre elhatároztam, hogy egy dologról feltétlenül szólni fogok. Szerencsére úgy alakult, hogy lehetett: végre elmondhattam, mennyire zavarnak a mérkőzések kapcsán elérhető úgynevezett szakmai vélemények. Tisztelet a kivételnek – például a Magyar Rádió késő esti adásában hallható Both Józsefnek, illetve a sportcsatornák néhány tényleg felkészült állandó szakértőjének -, a megkérdezett vendégektől legjobb esetben ugyanazt kapom, amit láttam: a győztes azért nyert, mert több gólt rúgott, ám ha a vesztes berúgja a helyzeteit, más lett volna az eredmény... Valódi szakmai kérdésekről, felállásról, játékrendszerről, stílusról, taktikáról (nem a „nagy tét rányomta a bélyegét” és a „korai gól megfogta a csapatot” szintjén) soha semmi. Azt még elfogadom, hogy az egyébként olykor a szavakat is – és nem csupán a játékosokat - kereső riporterektől ilyesmi nem várható el, tőlük ezért aztán leginkább érdektelen statisztikákat (vajon mi jelentősége van egy mostani meccs kapcsán annak, hogy több évtizeddel ezelőtt mit játszott ugyanez a két csapat?) és bulvárhíreket kapunk (bár tudom, hogy egy újszülöttnek minden új, de az egyébként zseniális Balotelli örökbefogadási sztoriját talán nem kellene egy darabig újra elmesélni). Ám a félidők lefújását követően a tévénéző várna valamire, pontosabban valakire, aki helyére teszi a dolgokat, aki segít megérteni, hogy ami történt, miért történhetett.

Saját tapasztalatomból is tudom, hogy egy ilyen beszélgetés mélysége és minősége gyakran a kérdezőtől is függ: ha a kérdések a felszínt kapargatják, nagy valószínűséggel a válaszok sem lesznek izgalmasak. Többször éreztem, hogy a meghívott talán mondana valami érdekeset, de ha az újságíró bugyuta pszichologizáló fejtegetéseket akar hallani, akkor kevés esély marad arra, hogy a „milyen lélektani hatása van annak...? kérdésénél messzebbre jussunk. Ezzel együtt is döbbenetes, hogy a stúdióba behívott focisták, volt focisták, edzők és szakértők alig-alig mondanak bármit, amit az átlagtévénéző ne tudna. Amiket hallunk, azok az elmúlt évtizedek magyar szakkommentátori toposzai, amelyeket simán visszamondana bárki, aki hozzám hasonlóan még arra is képes, hogy rendszeresen magyar bajnoki mérkőzéseket nézzen a tévében.

Mielőtt bárki félreértene: nem a hozzáértő beszél belőlem, sokkal inkább a hozzánemértő. Közel húsz évvel ezelőtt – többek között - azért is hagytam abba a sportújságírást, mert úgy éreztem, hogy nem elég valamit szeretni, ha nincs meg a szakmai tudás, a sajtópáholynál komfortosabb hely a lelátó. Amikor a fogalmazásmód, a nyelvi leleményesség, a költőiség kezdte kitölteni a szakmaiság helyét – tudnék mesélni, nagyon ciki dolgokat írtam, persze ugyanezek ma is minden sportnapilapban megtalálhatók -, éreztem, hogy rossz az irány: vagy meg kell tanulni rendesen a labdarúgást, vagy abba kell hagyni az újságírást. Utóbbit választottam,  de az igény nem múlt el arra, hogy értsem is, amit látok. A hobbi, a kedvtelés lényege azonban az, hogy vannak olyanok, akikre érdemes hallgatni, mert profik, tanulták, el tudják mondani. Őket hiányolom.

Szakértők helyett bikinis lányok küzdenek a tévében az Eb alatt – ígéri egy tévécsatorna. Egy lépésre vagyunk attól, hogy jöjjenek a bikinis "szakértők"...

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr274620171

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Meg kell számolni a lovakat a kórházakban – ez Balog Zoltán minisztériumának az utasítása 2012.06.30. 15:29:56

Én meg azt szeretném, ha a minisztériumokban az ökröket, a Parlamentben pedig a birkákat is megszámolnák. A kötelező lószámlálás valamennyi, az EMMI irányítása alá tartozó költségvetési szervet érinti, így a kórházak gazdasági vezetői mellett a napokba...

Trackback: Tízdolláros önfejlesztő kézikönyvből irányítják Orbánék az országot 2012.06.30. 15:27:47

A könyvben felsorolt mind az ötven döntési stratégiát használja a kormányzat – írja a hvg.hu,  Érted már, miért hasonlít a kormányzati kommunikáció a “gazdagpapa” kézikönyvek hurráoptimizmusára? Ezért hasonlít rá. A HVG Matolcsy Györg...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

inreallife 2012.07.11. 10:28:53

@aszekelyek: francokat. adtak volna forinthitelt is, az összes követelmény az volt, hogy minimálbérre legyél bejelntve 3 hónapja. én legalábbis megkerestem több bankot is akkoriban. ugyanarra a futamidőre ft-ban 33.000 lett volna törlesztőrészlet, míg sf-ban 22.000. ennyi volt a különbség a kamatszint között. hm, vajon ki is volt akkor a trójai faló az mnb-ben? jah persze, a csodálatos járai... 12%-os jegybanki alapkamatot diktált a marhája, még a gazdasági válságkor sem volt annyi... rendkívül megalapozott lehetett a döntése. lehet hogy járai kényszerített sok embert a svájci frankra? én se vettem fel, a forinthitel drága volt, a svájciban meg nem bíztam...

visszatérve a mostani helyzetre. nem gondolod, hogy orbánék nagyon eladósítják az országot? ugyanis ezek a 7% nemegyszer 8% közelében lévő kamatok kigazdálkodhatatlanok. csakhogy tudd, az államadósság átlagos kamatszintje 4% felett van valamivel, amit orbánék szépen lecserélgetnek 7-8%-ra. ki fogja azt kitermelni és visszafizetni? az átlagos futamidő 4 év felett van valamivel. orbitális szopás lesz itt a választás után, olyan kamateherrel, ami súlyos reformokért fog kiáltani. ja, most egy évben olyan 1100-1200 milliárd forint a törlesztőrészlet, fincsi lesz ha felmegy 2000 környékére, és ez még csak egy része a szabadságharc következményeinek, a lakossági a vállalati és az önkormányzati hitelek nincsenek benne. hol ettől a bankoktól beszedett adó...

ennek húsbavágó következménye lesz. neked is fájni fog, mégha tapsikolsz is közben... és ne a szocikra tessék mutogatni, a múlton nem lehet változtatni, csakis a jelenben tudsz javítani vagy rontani a helyzeten. az orbánék rontottak. sokat. mondjuk azt se kétlem,hogy a szocik is rontanának, ha visszajönnének, nincsenek illúzióim...

aszekelyek 2012.07.11. 10:30:30

@bariga: valamelyik borzongó tegyen már ide bizonyítékot is! CSak a hablaty megy.

@jjulie: Már csak azt szeretném tudni , hogy ki , mit és mennyit ajánlott meg ezért pontáéknak. Mert előtte meg eszükbe se jutott a románoknak hasonló sem.... pld olyasmi, hogy többet vigyen , mint hoz,... jeligére... Mert senki nem olyan hülye , hogy azt képzelné , az a rossz arcú alak , aki ott tör -zúz , valamit is magától tett volna... Valószínűtlen egybeesése az amerikai 55-öklevelével meg egyenesen röhejessé is teszi...
Amúgy is izzadságszagú volt...

inreallife 2012.07.11. 10:34:17

@szoja122: kiábrándítalak, a szocikkal sincs. bár személy szerint utálom az orbánékat és a pereputtyának a jórészét, kétségtelen, hogy náluk van a megoldás kulcsa, ha normálisan akarnák csinálni. de nem akarják! a szocik kösz nem kellenek, dilettáns banda, káros demokráciafelfogással, a legrosszabb létező elegy...

aszekelyek 2012.07.11. 10:35:03

@inreallife: ez biztosan nem 2002 előtt volt. amit írsz. nem volt elég a minimálbér... nem gondolom. Bizony nem. Ennél csak jobban lehetne eladósodva. A fizetési kötelezettséget rá d rovó, azonnali, négy év alatt vissza fizetendő kölcsönt felszedőkre vicsorítsál. Az a húsbavágó. N

aszekelyek 2012.07.11. 10:38:26

@inreallife: volt az 13 is , simor és a spekulánsok... Járainál mikor volt 12?

inreallife 2012.07.11. 10:45:42

@bariga: remek meglátás. így kell az asztal alá söpörni a problémát. :(
és minden mehet tovább, ahogy eddig volt. csak a mérleg nyelve a 120 kilós tesók felé billenni, az nem zavar?

"Or.sós Tamás (21) és sógora, Horváth Roland (27) 2009. karácsonyán elhatározták, hogy betörnek falubelijük tanyájára, ahonnan többek között elhozzák az értékes láncfűrészét. Egyetértettek abban is, hogy amennyiben "az öreg" idő előtt hazaérkezik, le fogják ütni. (Erről egyikük így vallott kihallgatásakor: "Le kell csapkodni a földre!")"..."A két cigány már bepakolt a zsákokba több kiló lisztet és cukrot, valamint tíz tyúkot, illetve magukhoz vették a 38 ezer forintot érő motoros láncfűrészt, amikor a bácsi megjelent a tanyán."..."Több se kellett Or.sósnak, nekiesett a házigazdának: egy alkalommal ököllel, majd többször tenyérrel olyan erővel megütötte, hogy a sértett földre került. (A szerencsétlenül járt nyugdíjas nem tudott segítségért kiáltani, ugyanis betegsége miatt nem jött ki hang a torkán, ezért is alkalmaztak az ajkai nyomozók annak idején jeltolmácsot.) A büdös cigány a földön tovább ütlegelte áldozatát, majd sógorával az elrabolt holmikkal elhagyta a tanyát."..."A bajba került a következő év augusztusában elhunyt, így a tárgyalásokon már nem tudott vallomást tenni."

vajon ezek mit olvastak az iskolában, milyen eszme volt ez? tudom, hogy nem akarsz tudomást venni a vidéken lévő helyzetről, de attól még létezik...

ui: még az idézetbe is belekellett rakni a névbe a pontot, mert szűri a fórum. 21 század magyarország...

inreallife 2012.07.11. 10:54:18

@aszekelyek: te valamivel nem vagy tisztában. a múlton nem lehet változtatni, bár a történelemkönyvet sokan megpróbálták átírni. a jelenben sem tudsz érdemlegesen változtatni, a sok kicsi momuentum összeadódva változtatja a jövőbeli lehetőségeinket.
ha a jövőnket meg akarod változtatni, azt a jelenben kell megcsinálni. orbánék elrontják folyamatosan ez tény.

2002. február 19-tól 8,50%
2002. május 22-tól 9,00%
2002. július 09-tól 9,50%
2002. november 19-tól 9,00%
2002. december 17-tól 8,50%
2003. január 16-tól 7,50%
2003. január 17-tól 6,50%
2003. június 11-tól 7,50%
2003. június 19-tól 9,50%
2003. november 28-tól 12,50%
2004. március 23-tól 12,25%
2004. április 06-tól 12,00%
2004. május 04-tól 11,50%
2004. augusztus 17-tól 11,00%
2004. október 19-tól 10,50%
2004. november 23-tól 10,00%
2004. december 21-tól 9,50%
2005. január 25-tól 9,00%
2005. február 22-tól 8,25%
2005. március 30-tól 7,75%
2005. április 26-tól 7,50%
2005. május 24-tól 7,25%
2005. június 21-tól 7,00%
2005. július 19-tól 6,75%
2005. augusztus 23-tól 6,25%
2005. szeptember 20-tól 6,00%
2006. június 20-tól 6,25%
2006. július 25-tól 6,75%
2006. augusztus 29-tól 7,25%
2006. szeptember 26-tól 7,75%
2006. október 25-tól 8,00%
2007. június 26-tól 7,75%
2007. szeptember 25-tól 7,50%
2008. április 01-tól 8,00%
2008. április 29-tól 8,25%
2008. május 27-tól 8,50%
2008. október 22-tól 11,50%
2008. november 25-tól 11,00%
2008. december 09-tól 10,50%
2008. december 23-tól 10,00%
2009. január 20-tól 9,50%
2009. július 28-tól 8,50%
2009. augusztus 25-tól 8,00%
2009. szeptember 29-tól 7,50%
2009. október 20-tól 7,00%
2009. november 24-tól 6,50%
2009. december 22-tól 6,25%
2010. január 26-tól 6,00%
2010. február 23-tól 5,75%
2010. március 30-tól 5,50%
2010. április 27-tól 5,25%
2010. november 30-tól 5,50%
2010. december 21-tól 5,75%
2011. január 25-tól 6,00%
2011. november 30-tól 6,50%
2011. december 21-tól 7,00%

nemtudom ismered-e számokat, meg le tudod-e csekkolni, hogy mikor regnált trójai zsigmond a jegybankban?

itt a link is hozzá:

www.mnb.hu/Jegybanki_alapkamat_alakulasa

graycivil 2012.07.11. 12:43:00

"Félnek a munkaadók az új Munka törvénykönyvétől

A cégvezetők szerint az új törvénykönyv hatására leépítések várhatók, emellett nőhetnek a vállalkozások költségei és adminisztrációs feladatai is."

www.profession.hu/cikk/20120711/felnek-a-munkaadok-az-uj-munka-torvenykonyvetol/1128

FYDESZ lőőőő! ... Mellé...

menőmano 2012.07.11. 12:45:54

Magasságos egek, ura! Micsoda kommentek? Úgy látom némelyeknek (esetleg) totálisan megártott a meleg? Vagy mi?van?
Hát! komolyan.
:((

menőmano 2012.07.11. 12:48:40

Totális káosz, zűrzavar és helyzet?
Hát! "én nem tudom"

hvg.hu/itthon/20120711_lmp_kozgep_aktivistak#rss

menőmano 2012.07.11. 12:52:22

Elnézést már!
Ezt a linket meg totálisan lehagytam.

atv.hu/cikk/20120710_a_kozgep_csoda_nyomaban_hogyan_nyert_330_milliot_a_kormanykozeli_ceg

Nem írok (ehhez) semmit, Mert miért is?

ennnnyyyyi!!

márta)) 2012.07.11. 12:59:25

Mióta megjelent a mindent felülmúló komment (itt). MANÓCSKA SZÉLSŐJOBBOS, egyszerűen nem tudok vele betelni.
Illyyyen zseniális megállapitás!!
Nem is nevetséges, hanem röhejesen szánalmas.
De mindegy.

*********

Ez viszont attól" sokkal érdekesebb)

Megdöbbentő számokkal állt elő Polt Péter "

hvg.hu/itthon/20120711_polt_peter_buncselekmenyek#rss

"A gazdasági bűncselekmények azonban három év alatt csaknem megduplázódtak: míg 2009-ben 16 ezer gazdasági visszaélés történt, 2010-ben pedig 21 ezer, addig tavaly már 32 ezernél is több.
Összefoglalójában maga Polt sem tagadta, ez két évtized eddigi legrosszabb eredménye.
"Mind az összes bűncselekményhez viszonyított arányát (7,2 százalék), mind az előfordulási számát tekintve az elmúlt húsz év legmagasabb nagyságrendjét mutatja" - olvasható a legfőbb ügyész beszámolójában."

hm?

szoja122 2012.07.11. 13:18:57

@inreallife: A szocikkal sem lehet. A demokrácia felfogásuk azonban egy picit jobb mint a Fideszé, mert ideológiájukat nem próbálták rákényszeríteni az országra. 2/3-al sem próbálták lerohanni az országot, pedig nekik nagyobb volt a 2/3-uk.

Ettől eltekintve az eredendő bűnt Ők, pontosabban Medgyesi követe el a 100 napos programjaival, amihez viszont a Fidesz aktívan asszisztált.

A Fidesz most meg minden elképzelhetőt és elképzelhetetlent elront.

Gyurcsány messzire nem volt olyan rossz mint amit a jobb oldal neki tulajdonít. Amit Medgyesi ráhagyott attól nem tudott megszabadulni, csak tovább növelte az ország eladósodottságát. A mai politika fényében azonban öszödi beszéde bakfitty volt. Orbán nagyságrendekkel rosszabb. Ezzel együtt örülök, hogy kikerült a politika fő sodrából. Orbán azonban már rég lehagyta:

Ne a szavaimra figyeljenek mondta Lovasberényben elismerve, hogy hazudik. A pávatánca sem különb.

Bajnai jelentett egy kicsi lélegzetvételt az országnak. De 1 év alatt MSZP háttérrel nem lehet csodákat tenni.
Persze nem tudhatjuk mit csinált volna nagyobb felhatalmazással.

inreallife 2012.07.11. 14:46:48

@szoja122: semmit. bajnaira ráhagyták csináljon amit akar, mert ők már annyira leamortizálódtak. ez a helyezet egyből megfordulna, mihelyt nyernének. hirtelen megint előkerülnének a megmondóembereik, aki megmondják, neeeeem ilyen neeeem. és hiába virít egy bajnai az élen, leszavazzák még mielőtt kitalálna valamit... egyszerűen nincs alkupozícióban.

egy mszp kormány, a fidesz minden irritációja ellenére, sem lenne jó az országnak. amit ők itt szociálisan eljótékonykodnának, abba belerokkanna az ország. sehol nem múködik a robin hood rendszer, mert az nem megy, hogy a gazdagoktól elveszed és szétosztod a szegények között. ugyanis a szegények feélik a gazdagok meg befektetik a pénzt. tudomásul kell venni, hogy a szegénység újratermelődése nem a rengeteg pénz hasztalan beleölésével történik meg, hanem a szaporulatot kell megfékezni, hogy a képzetlen, tehetségtelen szülőknek ne legyen 1-nél több gyerekük, aki ugyazt a szintet éri el.

most gondolj bele, mennyi pénzt öntünk bele mindeféle szociális és egyéb támogatási rendszerekbe. tudod mennyi az eredménye? a gyerekek 4%-a szerez magasabb képzettséget, mint a szüleik átlaga! és ebben benne vannak a felsőbb osztályba tartozók is. 4%!!! többezer milliárd szociális és oktatási kiadás mellett évente. két 8 általánost elvégzett szülőnek hiába van 5 gyereke, 96%, hogy mindegyik max 8 általánost végez majd el, és nemhogy újratermeli, de még növeli is, soxorozza a szegénységet. 7 milliárd ember van már a földön, 50 év múlva már mindenhol születésszabályozás lesz, miért nem lehet ezt normális keretek között már most elkezdeni?

kínában már neked kell befizetned a költségvetésbe ha megszületik a második gyerek. aki ott bevállalja a másodikat az biztos nem a farkát csóválta, hanem fel is akarja nevelni normálisan. nálunk miért nincs egy minimum szint? túlzásba viszi a társadalom a toleranciát...

ja, mszp. ők pont ezt a szart emelnék még magasabb szintre. köszi, nem kell.

aszekelyek 2012.07.11. 15:26:53

@szoja122: egy év alatt csodát tenni? Mi ez a mosdatás? Ki a fene volt előtte a gazdasági miniszter gyurcsány mellett, kormányában? irgum , burgum ! Ki volt a gazdasági miniszter 2008 elején, amikor júniusban nagy suttyomban már meg is egyeztek az IMF-fel..., anélkül , hogy erről szóltak volna ?

@inreallife: épp hallottam hogy most született a legkevesebb gyerek az elmúlt évekhez képest is... 1.25 bébi az átlag, amennyi egy családba születik. Az sem baj, ha az az egy meg jár iskolába... meg kap enni. Részemről az Erzsébet utalványt a napközi befizetésére is használhatóvá tenném.... ahol mégiscsak háromszor kapnak enni érte az a gyerek , aki bemenne az iskolába. Így a gyerekkel már nem lehetne kibabrálni a rettenetes szülőjének. Mondjuk féláron kapná de azt a segélyből , mint akinek a sors rendes szülőt adott , aki kapál , megtermeli a kaját... Elsősorban a gyerek érdekeit ellátását kell biztosítani. Nekem ne sivalkodjon a szülőtanács, hogy jaj akkor elvész a pénz... egy frászt! Fogja meg a szülő a kapanyelet is. Vagy amit ajánlanak neki és megfizetik.

aszekelyek 2012.07.11. 15:33:55

@szoja122: ezt a sok hazugságot! Alig volt több szavazójuk, nem, hogy kétharmaduk és igenis rá akarták kényszeríteni az országot a reformnak csúfolt marhaságaikra de nagyon durván és eközben csak hazudtak és elqrtaak és kölcsönből finanszírouztak és nem kormányoztak, csak majd belehaltak, hogy úgy kellett tenniük, mintha... Ilyen arcátlanul hazudozni! Soha nem is voltak közelében a kétharmadnak, kisebbségben viszont voltak kormányon de akkor sem engeték el a koncot..., az ország jövőéért. Nem lehet kijelenteni, hogy mit tettek volna vagy nem ha lett volna kétharmaduk.... Szerintem már régen földönfutók lennénk mind , víz és föld nélkül... és kötelesek lennénk ezért hálásak lenni nekik, mert ha nem ránk uszítják a verőlegényeiket, ugyanolyan törvénytelenül, ahogy kétharmad nélkül is volt hozzá pofájuk. Gátlástalanabbak lettek volna még annál is. Ennek a feltételezésnek pedig minden alapja megvan.

aszekelyek 2012.07.11. 15:37:03

@nyünyüge: egy hétvégi telekből már összejön. HA van egy kis gyümölcsös, akkor bizony összejön. Egész évre nem kéttagú vidéki családnak bizony ez a mennyiség, plusz a vendéget kínálni... Mert ugye a vidéki az nem eszi meg a saját ...t, is. Ott az a divat, ha valaki bejön az ajtón, akkor már teszik is ki a poharat. meg leültetik és kínálják. Fogalmad mégis honnan lenne ezekről? Városi, belvárosi értelmiségnek, akik úgy lenézik a vidékieket, mint Hitler a cigányokat, zsidókat, nem árjákat....

aszekelyek 2012.07.11. 15:51:34

@radala: nem érted még mindig. Nem ad pénzt azért az erre berendez kedettnek , plusz nem fizeti a szállítást oda vissza... -nem lehet zsebben elvinni azt gyalog.... Elesnek a biznisztől , akiknek , -klientúra , a szocik azt betették a zsebükbe. Számítottak a bevételre. Nekik az , mintha járna...., úgy tesznek pontosan.... A szájuk jár pedig csak. @inreallife: 2003 novemberében, köszönöm. Akkor milyen kormány volt ? Járainak éppen elég sok afférja is volt azzal a kormánnyal, mert ebben a magas kamatban ő nem szívesen működött együtt az akkor már régen szoci kormánnyal. Ez így pontos. Még evvel is tisztában vagyok. Akartam, hogy lássa mindenki, és látható, hogy az első Orbán kormány alatt Járai abban működött együtt a kormánnyal, hogy sokkal alacsonyabban legyen a kamat, mint 12. Ne kenjük már rá egyedül, amikor még tusakodtak is sokat ezen a szocikkal...
Ezen kívül pedig ehhez a táblázathoz legalább is illene hozzá tenni a forint árfolyamát, hogy a teljes igazságot lássuk, mikor, mennyit is kellett ténylegesen fizetni. A mesterségesen alacsonyan tartott forint sem az Orbán kormány határozata volt... Amikor még nem jött gyurcsány de igazat sem mondtak, mekkora a baj, 2004-közepére, akkor, persze a jól tájékozottak tudták, mekkora kamatra hajlandóak venni.... A hazudozással nyert választás környékén meg véletlenül a felére csökkentették... Akik valójában mozgatják a forint árfolyamát. Akik nem Orbán... , nem is járai. Még azt is jó lenne tudni, akkor kik és ma kik birtokolják a legtöbb magayar papírt.... Összetettebb ez annál, hogy Járaira húzd a vizes lepedőt... sokkal több a bábu a játéktérben....
Tudom, hogy valami blődlivel etetik a magyar tömegeket az árfolyamról de sajnos én azt nem veszem be. Annál már több az infom is és a józan eszem is. Meg azt is megnézem, ki mondja és milyen érdekből. kegyed vagy dk, vagy ebola körüli, debreceni ... Nagyon jobbos, nekem túlságosan is.

aszekelyek 2012.07.11. 15:56:39

@graycivil: Valamit a fiskális únióról és a politikairól. mert ez elmúlt, nincs, nem is volt, csak ti óbégatjátok. A jövőnkről gréczykém, arról vartyogjál valamit? Akarja -e ön, hogy valakik kinevezzenek ön fölé egy teljesen ismeretlen és totális hatalomra törő grémiumot, ahol nem is lehet fellebbezni semmi ellen? Az a mi 89-es alaptörvényünkkel is ellentétes. Senki nem akarhatja a totális hatalmat. A fiskal és politikai únió sem. Az EU meg nem adhatja oda azt senkinek. Erről dumálják demokráciabajnok. Ne arról, hogy mi volt hetven éve...

aszekelyek 2012.07.11. 16:02:36

@inreallife: Mindenkitől szedték. CSak az a bibi, hogy 95-ben az nagy pénz volt. Ma persze azt láthatja, aki nem figyel, hogy semmiség. A tandíjat megtartotta az Orbán kormány is , azoknál, akik nem érték el a megfelelő , kiváló minősítést. A legjobbak a szegények közül bizony tandíj mentesek voltak. Bokros nem tudta eladni jól azt a dumát... se a mindenki fizet szisztémát. A második körben sem sikerült eladni. HA esetleg előszednéd, hogy a most reformnak csúfolt alkalmával milyen összeg volt megnevezve és mely egyetemeken.... Mert nem ugrik be, hogy valami konkrétumot tudott volna erről a jónép... Mondjuk, hogy 5 évig csak évi 80 ezer, négy -nyolc részletben aki ahogy tudja... VAlami ilyet, ha lennél kedves a feriék reformjából...

nyünyüge 2012.07.11. 16:07:02

@aszekelyek:
Bakker!
Pontosan tudom, mennyi saját termésű birsalmát és birskörtét kellett összeaprítanom ahhoz, hogy megteljen egy 60 literes hordó. És azt is tudom, hogy abból pontosan 5 liter cefre lesz.
Barack esetében kisebb a fáradság, de az arányok nem sokkal jobbak, fidesz kormány alatt is, meg előtte is 2 évtizede. Ugyanabban a szeszfőzdében, Szigligeten.
(Amelyiknek a tulaja tutira pofánvágna téged, ha mszp-közelinek neveznéd).

Úgyhogy befoghatod!

aszekelyek 2012.07.11. 16:08:28

@nyünyüge: engem is kezdett..., ez a szoci klientúra problémája, akinek kiesett a zsebéből ez. @márta)): ezelőtt sokkal jobban el tudták sikálni, nem történt bűncselekmény kategóriába... Tömérdekről tud a tisztelt publikum. VAgy bizonyíthatatlanságra hivatkozva felmentés volt.... megszüntetés... Most meg működik a felderítés és a bizonyítás és egyre kevesebb olyan ítéletecske lesz, mint a tocsik perben és utána...., pld... Nálunk csak ZAlatnaynak kellett ülnie... Eddig. Még a pesti vicc is erről szólt, már jó sok éve, 50 eze alatt van bűncselekmény, afölött el van sikálva... Pedig az már régen volt , hogy ez a kabaréban ment..... pedig itt aztán ment folyvást a különösen nagy értékre elkövetés. persze a kedves törvényhozók úgy törvénykeztek azelőtt, hogy ne legyen bűncselekmény, ami nyilvánvalóan az....

aszekelyek 2012.07.11. 16:15:03

@inreallife: úgy érted akkor lettünk nyugdíjasok vezérelte ország, amikor b belengette ferink a 13-havit, a nincsből? Nos azóta az történt, hogy ez a szemétnáciantiszemiataorbánez merészelte a kamu nyugdíjasokat vissza irányítani a melőba. nem ígért másnak semmit, csak azoknak, akik rendesen ledolgoztáka sok évet és be is fizettek. nekik is azt. hogya vásárlóértékét megőrzi a nayugdíjuk. Államadósságra és kamataira nagyságrendileg kétszer annyit kell költenünk. Szerintem pedig ki...t államadósság vezérelt ország lettünk. Mindenek előtt azt kell kinyögnünk. Itt válik el a mi jobboldaliságunk de nagyon. :) Részemről azt tartom totális baromságnak, hogy oda kell kitolnunk azt a tömérdek pénzt. Nem azt, hogy akik megdolgoztak a nyugdíjukért és nem véres a kezük sem, azok emberhez méltó életet tudjanak élni a nyugdíjukból.

inreallife 2012.07.11. 16:23:06

@aszekelyek: na figyelj infós és józan eszes nőszemély. emléxel még az államilag támogatott lakáshitelre? persze hogy emléxel, szoktad verni a melled miatta. mennyi volt ott az állam által támogatott kamat? segítek, 6%. namostakkor ugye egészen más, amikor 7-8-9% közötti részt pótolja ki az állam, és megint més, amikor 12,5% kzötti részt. ráadásul ez az összes korábbi hitelre is vonatkozott. teáht amit elindítottak az orbánék 100 milliárdból, az a szociknál járai áldásos tevékenységének köszönhetően, a gazdasági válságtól igen messze, mondhati a pénzbőség aranykorában 12,5%-os jegybanki alapkamat mellett döntött!!! ez több okból is viccess szituációkat eredményezett. az államadósság zöme 1-3 éves papírokban van. mivel járai egy évig mindenféle válság nélkül 10% felett tartotta az alapkamatot, ezért a lakáskassza kirúgta a költségvetés oldalát többszáz milliárddal. ehhez hozzájött az államadósság megújításánál a megugró kaamtszint megint többszáz milliárd. ha hozzátsszük az idióta medggyesy elvtárs jóléti nyugdíj és egyéb pénzszórásait, ugye nem is csodálkozol, hogy elusztak a költségvetések. pedig milyen kicsi dolgokon múlik, elég egy trójai zsigmond a jegybankba, és egyedül be tudja dönteni a gazdaságot. szerinted viktor miért ugrál a simor miatt, pedig az nem is baszakszik vele....

persze tudom el lehet ütni offshorozással, ferizéssel meg ilyenekkel a témát, ismerjük ezt a sok mantrát, de most arra kérlek, hogy a jegybanki alapkamat 12,5%-os voltáról a körülményekről és a gazdasági hatásairól oszd meg velem az infóidat, meg hogy mit mond erről most a józan eszed...

nyünyüge 2012.07.11. 16:32:12

@aszekelyek:
"Belvárosi értelmiségiként" majdnem harminc éve tartunk művelésben majdnem fél hektárt, kerül amibe kerül.
Paneljeid nem mindenre működnek, időnként váltsál díszinget !

inreallife 2012.07.11. 16:34:50

@aszekelyek: a 300 forintos vizitdíj mekkora összeg volt? :)
tudom mennyi pénz volt az, épp akkor fejeztem be a középsulit, utána meg a szüleim fizették is a tandíjat...

most próbálj meg egy tandíjat befizetni egy gyereknek. igazán kiváncsivá tettél, hogy az általad emlegetett 1,5 milliós féléves számlát milyen adózott jövedelmedből csengetnéd be a gyereknek... valahogy még mindig az előzőt érzem igazságosabb rendszernek...

sőt viktor azt mondta, ha soros gyuri nem fizette volna az iskoláját ő se fejezte volna be. hogy mik vannak? mennyi mindent veszíthettünk volna, ha a nagy mentor nem karolja fel, még belegondolni is rettenetes ugye? :)

aszekelyek 2012.07.11. 16:39:30

@nyünyüge: nem róla beszéltem. Ugyanis a régiek nem a szoci klientúra és arra senki nem is kötelezett senkit, hogy ahhoz az illetőhöz vigye . Kötelezte viszont a szoci kormány az összes gyümölcsös tulajdonost, hogy csak a z általuk létrehozott plusz szeszfőzdékben főzessen. Meg sem tiltotta senki , hogy 50 literig maga főzze, aki úgy szeretné. Az illetőnek nyilván van annyi esze, hogy tudja, miről beszélek, úgyhogy nem vágna pofán... a kedvedért sem. Nem mondtam , hogy nem voltak előtte is legális pálinkafőzők. Szabadon választhatóan. Ahogyan te is úgy választottad. neked a kötelezés ezért semmit nem jelent. Másokat köteleztek, ha akarták, ha nem , az neked nyolc.... Pedig a szocik köteleztek. Más nem.

hoplita 2012.07.11. 16:49:13

@aszekelyek:
Olvasni még csak-csak, firkálni kiválóan, de értelmezni csöppet sem tudsz.
Gondolom ez a hőség sem tett jót a processzorodnak, amely már amúgy is kissé elavult és lestrapált, de még így is tudsz meglepetést okozni.
Fuss neki még egyszer...hátha összejön.:)

nyünyüge 2012.07.11. 16:53:21

@aszekelyek:
Senki sem kötelezett senkit semmire, azon kívül, hogy csak szeszfőzdében lehetett főzetni.
(Nyilvántartott hegyközségi tagként még csak egy tájékoztató levelet sem kaptunk soha, hogy melyik főzdét kellene választani törkölyre vagy bármire).
Sem most, sem korábban.

(tényleg abbahagyhatnád e témában is a propagandadumát, mert rendre olyasmiről próbálsz írni hozzáértőként, amiről csak gyenge közvetett információd van).

hoplita 2012.07.11. 16:53:53

@inreallife:
"....te valamivel nem vagy tisztában...."

Huhú...ez ám az eufemizmus....!
Ez SEMMIVEL sincs tisztában...ott haldoklik az agyevő bogár a fejében.:)

aszekelyek 2012.07.11. 17:01:10

@inreallife: le volt írva, hogy marad 300? Nanaeee... Részemről nagyon sok tandíjat fizettem. Két felnött gyerekem után. idősebb a második egyetemen nem fizetett, mert annyira jó... :9 No és mennyi tandíj lett volna az, amit a reformerek... kértek? Ha esik, ha fúj? Egy petákkal kevesebb? Hol van ez leírva? Légyszike, belinkelni, hogy az atandíj, amiről nem tudtuk, mikor, mennyi lesz és meddig annyi, mennyi is lett volna egyes egyetemeken? VAlamint nem óhajtom, hogy a jó tanuló szegény fizesse ki a sok semmirekellő, gagyit adó magánegyetem árát is. Ezek a problémáim azzal, amit a feriék reformnak becéztek. Sokkal inkább reform ez , ami most zajlik. Sokkal kevesebb állami pénz , valóban pénzt érő és piacképes diplomákra. A magánegyetemek pedig szépen tartsák fenn magukat. Nyújtsanak olyan jó képzést , hogy megfizessék őket. Állam emlőin tengődésnek slussz...id. Heim. P. Nem csak az alacsonyan képzettek munkáról leszoktatott tömegei számára ! Szétteríteni mindenki fizetre , az nem reform..., az szemfényvesztés. Magánegyetemek mindenhol magukat finanszírozzák .... de olyan diplomát is adnak...

inreallife 2012.07.11. 17:02:30

@aszekelyek: érdekes téma. az egy dolog, hogy nem feri nyomatta a 13. nyugdíjat, hanem a megyó, de nem is ez a lényeg, mert visszacsinálták a gordonék. nekem az a bajom, hogy amikor 6%-al esik a gdp, meg 0%-ot karcolgató növekedés van évenete, akkor abból minden terhet a dolgozó embereknek kell viselniük, miközben a nyugdíjak 2007-től számítva több, mint 20%-ot nőttek. margit, normális???

mindenkinek be van fagyasztva a bére, legalábbis ismerősi körömben ez történt, és a ksh is ezt mutatja. az járt jól, akinek a munkáltatója tudta annyival emelni a bérét, hogy a nettója nem csökkent!!!! érted nem csökkent a nettó, az már a jóljárás kategória. nézzük a nyugdíjasokat. szja-t nem fizetnek. nemhogy nem fizetnek, az átalakítás, ami nettó pénzelvonást jelent nem érinti őket. sőt, 20% felett emelkedett a nyugdíjuk a válság óta! nettóban is! míg a gazdaság csökkent, még mindig nem érte el azt a szintet, amit a válság előtt, tehát egy kisebb kalapból sokkal többet fizetünk.

a nyugdíjasok, teszik nem teszik, de eltarottak. eltartottak a dolgozó emberek által. a matematika nem hazudik, amit elveszel a dolgozó gyereket nevelő emberektől és a nyugdíjasoknak, az biza egy egyirányú nettó transzfer. szerzett jog, meg társadalmi szerződés meg a többi hivatkozási alap semmis, az élet ezt már felülírta, nem holmi kormányok döntései ezek, az élet kicsit nagyobb úr. kevesled az 1.25 gyereket, de sokallod 50% rétinégert benne? vajon a józan eszeddel nem tudod visszavezetni a felborult társadalmi rendszerre? 3 millió ember kap nyugdíjt vagy nyugdíjszerű ellátást? egy 10 milliós országban?

ráadásul írtam, meghal egy 90 éves kisnyugdíjas az 50.000 nyugdíjával, helyette aznap 2 új frissnyugdíjas lép a rendszerbe 124.000 forintos nyugdíjjal. az 250.000 együtt. ahogy egyre több nyugdíjas van, egyre kevesebb nyugdíjat kéne szétosztani közöttük. amikor kisgyerek voltam, én is mondtam, hogy nekem két cukor jár. fiatalon megtanultam mi a különbség a jár és jut között. nem jut már több pénz a nyugdíjasokra. ők ezt mégse veszik tudomásul, sőt kiegészítő emeléseket követelnek. a jobb esetben 38 ledolgozott évükre. én meg dolgozzak 50-et, hogy jól éljenek, amdj kapjak harmadannyit mert nekem már nem fog jutni... fasza. lábbal szavaztam. és ugye a felségemről meg a két gyerekről is lemondhat az ország, kiugrottunk a piramisjátékból, amit a nyugdíjasok építenek a szavazataikkal. ja persze, ingyen utazunk sálálálá. semmi nincs ingyen, az a szavatok miatt van...

inreallife 2012.07.11. 17:04:34

@hoplita: ne piszkáld, legalább próbálkozik, már az is valami... :)

szoja122 2012.07.11. 17:10:43

@inreallife: NEM a gazdaságpolitikájukat akarom vissza!

Egyszerűen arról van szó, hogy nehezen tudom elviselni azt az ideológiai és gazdasági katyvaszt amit az országra nemzeti együttműködés címen a Fidesz próbál ráerőltetni.

A szocik legalább nem próbálták ezt -legalábbis szerintem- ilyen agresszíven, ennyire képmutatóan az országra kényszeríteni.

Amit írtál azzal egyetértek. Ámbár Bajnairól egy kicsit jobb véleményem van.

Sajnos abból kell főznünk amink van. Fideszt és a Jobbikot kizárom. MSZP gyakorlatilag maradt a régi. Szerintem a sok rossz közül a legjobb az LMP.

De most igazából arról vitatkozunk, hogy melyik a rosszabb (vagy jobb) a "szar vagy a húgy".

Én valami olyasmi gazdaságpolitika híve vagyok mint pl. Amerikában általában a republikánusok szoktak követni, de nem mint Bush. Ő kivétel volt, ami be is tett egy kicsit az USA-nak.

aszekelyek 2012.07.11. 17:18:24

@Mariann19: Szóban hallottam pld az szdsz promijaitól, hogy fel kéne őket kissé tuningolni, pénzügyi alapismeretekből... de én ezt merő cinizmusnak tartom. TGM nem ennyire egyértelműen jó bácsi számomra. Az igaz, maga is akkor jártam középiskolába, hogy a 70-es évek második felében volt a legmagasabb szinvonalú , értékelhetőnek nevezendő oktatás. No de azt, hogy ez csak aczél elvtársnak lenne , vezetésének köszönhetőőő. azt inkább cáfolnám. Ejtőernyős tökfej szakszervekkel nekem is volt szerencsém. A vállalt szétprivát izéléhez is, két jó időben jó helyen lévő magánosító úrnak. Tényleg a fejünket kapkodtuk... Az arany még öt perccel azelőtt állami monopólium volt, már a kereskedelme... Azt leszögezném, hogy soka törekedtek a sokkal jobb oktatásra és nagyon sok kerékkötője is akadt....Ez pedig baloldalon, mind. Miután 89-ben csak reform komcsik voltak balról és mszmp őskövületek és ezek harca. Meg a hálózaté. A releváns állásokban. Médiumokban. Az is hogy szét lett lopva.... , majd 2002 -ben arcátlanul odavágva az ellenzéknek, hogy ha médiát akar, vegyen magának... No és abból a nemkpszbelőle médiából csak a hazudozás és gyűlölet és butítás dőlt, de az nagyon sok állami pénzen. HA ezt a tényt egy csöppet tovább gondolod, érdeke nem volt annak a kormánynak sem, mely két kurzust uralkodott, hogy valamivel is csiszoltabb elméket képezzen, tömegesen. Big bránert nekik.... meg brain junk foodot... , uszítást és hazudozást... Már megint rákezdték, hogy azorbán befagyasszaja nyugdíjat... a jelem verzió Heim Péter vitairatnak maximum tekinthető írása. Amihez a kormánynak semmi de semmi köze. No ez a ballib médiát kissé se zavarja. Rémisztgetik a z időseket. Képzelem, mi megy a suttogóban... Abból is van tapasztalatom. Most mondd meg! kell -e a ballibnek olyan logikával felvértezett tömeg, mely azonnal meglátja és rávágja, hogy hüllyét beszélnek, hát azért nem kértek 2010-ben IMF -től pénzt, hogy ne kelljen csökkenteni a nyugdíjakat, sőt. Összesöpörték a majdnem elkótyavetyélt nyugdíjmegtakarításokat és abból fedezték... a nayugdíjakat... MA sem akarnak mást. Van eg nnyi esze a lipótvárosi néniknek? Szerinted? Némelyiknek van ám.... de neki meg ne érdeke, hogy felhomályosítsa a szerény képességűeket. Ezek a levitézlett mszmp káderek, akik a szociknál trónolnak, nem átallanak ma kukorékolni erről. Amikor ők vették hülyére a nyugdíjasokat. Azért haragszom rájuk, mert erkölcstelen dolog visszaélni mások tudatlanságával. Jóhiszeműségével.

inreallife 2012.07.11. 17:20:36

@aszekelyek: nem volt leírva. tudod mi volt leírva, amit kőbevéstek. pl hammurapi törvényei. azok is megváltoztak. ha nem vetted volna észre változik a világ. itt semmit sem lehet kőbevésni. LESZ GÁZÁREMELÉS. szerintem szállj ki az alternatív valóságból. az öregedő társadalommal és a technológialig fejlődő társadalommal együtt jár, hogy marha drága lesz az egészségügy. több, mint amit finanszírozni lehet mindenkinek. több ember megvakul magyarországon, mert a látását megmentő műtétre várólista van. mert drága. mire sorra jut, már nem kell megcsinálni. eddig minden reményük az egyedi méltányosság volt, amit ha jól olvastam jövőre eltöröl a kormány. mert a vakok ellátása olcsóbb mi? idióták.

amíg arról szólt az egészségügy, hogy fáj a lábam, amputáljuk, az viszonylag olcsó volt. az orvosok képzése is. mostmár dns-t akarnak javítani a cukrosok hasnyálmirigyénél. szerinted erre elég a 6000 forintos tb, amit befizetsz magad után havonta? egész életedbe nem fizetsz be annyit, mint amennyibe az az eljárás kerül. 300 ft alkalmanként? 500? 1000? akármennyit fizetnél se lenne elég. amerikában 1500 dollár a tb/fő, erről mit mondanak az ismerőseid? nem vonnak le 6000-et a fizudból azt kész. más is az ellátás, több fér bele.

300 forint, kemény. orbánék most szitkozódnak, amikor az orvosok több bért követelnek, ezzel együtt simán felemelhették volna 500 ft-ra, és rálőcsölhették volna az emberek haragját az orvosokra, ahogy szokták tenni. nekik a kezük tiszta marad, megvan az ellenségkép, fidesz módszer. most verhetik a fejüket a falba, hogy leszavaztatták, és magukra baszták az ajtót... ja azt meg se említem, hogy legelső intézkedésük a tb járulék 0,5-os emelése volt. az ma 500 forintot tesz ki havonta, akkor si ha nem mész orvoshoz! jó mi? józan eszed ilyenkor hol van?

hoplita 2012.07.11. 17:25:28

@nyünyüge:
"... birsalmát és birskörtét kellett összeaprítanom ahhoz, hogy megteljen egy 60 literes hordó. És azt is tudom, hogy abból pontosan 5 liter cefre lesz. ..."

:)))
Ezt egy kicsit elírtad....az bizony 60 liter cefre, 5 liter a pálesz, ami kijön belőle nettó.:)

aszekelyek 2012.07.11. 17:27:00

@knausz: no és te mindent megeszel...@szoja122: amennyiben a vízágíú nem agresszív... meg a törvénytelen lövöldözés.... @nyünyüge: és nem szégyelled magad? Akkor te gazdagnak is számítasz... :) HA maximumot fizettél... meg lakást is tudsz-..., hogy utálnak majd a szocik... Nyilván tanultál és dolgoztál... és lehet, hogy gyereket is neveltél... az az igazságos, hogy az orvos ne kapjon többet, mint a szövőnők... de az nem igazságos , hogy ezért ne nyomorogj... :) sírvaröhögős...

hoplita 2012.07.11. 17:30:59

@aszekelyek:

".....nem ígért másnak semmit, csak azoknak, akik rendesen ledolgoztáka sok évet és be is fizettek. nekik is azt. hogya vásárlóértékét megőrzi a nayugdíjuk. ..."

Nyihahahahahahaha...!

Akkor biszkubéláék hátra is dőlhetnek nyugodtan. Meg a sok szochazás, függetlenítetett párt és szakszervezeti geci és a hasonló hasznos férgek is.

Apropó...tudtad, hogy a 3 millió nyuggerből mindössze 18% az, akinek 40, vagy több szolgálati éve van...?
Több tízezernek meg egy napja se...?

aszekelyek 2012.07.11. 17:32:09

@knausz: mit nem mondsz... A nyugdíjas , aki befizetett, az élvezhesse annak gyümölcsét ? Nem pedig a külföldi nyugdíjbiztosítók ? Fasisztaaa , náciii, antiszemitaaaaa.... ! Vagy... :) meg n lebontottad a demokráciát is és autoriter is vagy... majd még gondolkodom... mi rosszat tudnék rád kenni. Biztos autálos a homokosokat is titokbaan:))) és fejbe rugod a rendőrkutyát... Magadra ne vedd de kb így vádolják a kormánypártot is..... Szatírára vettem a műfajt...

hoplita 2012.07.11. 17:33:58

@inreallife:
Hű, bazmeg...te pofátlanul fiatal vagy, ez nem igazság.:DDDD

aszekelyek 2012.07.11. 17:35:43

@inreallife: ez volt a pronlémám. Betetnek, hogy csekély összeg a tandíj, megeszed és ztán közlik, hogy 500 ezer per félév. Ez nem tiszta játék. Egy pillanat alatt már vissza is rendezték a kontraszelektív , ' 89 előtti felsőoktatást. meggyőződésem , hogy a szándékuk ez volt. Közhely de a tudás tényleg a hatalom. Annak elérhetősége is.

inreallife 2012.07.11. 17:37:39

@szoja122: ha a repoubokat szereted, akkor a fidesz a te pártod. legalábbis ők vannak a legközelebb hozzá. még a harciasságuk is hasonló. és a politikájuk is. csak ők sikeresek, mert működött az a politika. sikeresek, mert nem vállalnak fel hülyeségeket pár szavazatért. konrétan te kampányolnál magyarországon azért, hogy megszűnjön az ingyenes egészségügyi ellátás? nalátod.

pedig a tb ideje lejárt. ez a következménye annak, hogy nincsenek egyenlő emberek. és nincsnek mindenkinek egyformán nyújtott szolgáltatások. ha önkéntes lenne a tb-hez való csatlakozás megszűnne a kockázatközösség. vagy más mondok, kiépülne a piaci. mint az autóbiztosításoknál. drágább lenne? egészen biztosan.

feletsd el gyorsan az mszp-t, meg az lmp-t is. ők egy olyan világban élnek, amiben nem hajlandóak tudomásul venni, hogy az a kor már nincs többé, amit ők akarnak.

mindenki a saját sorsáért felel. ez amerika és a republikánusok felfogása. az állam alig szed adókat, minden szolgáltatást és egyebet neked kell megvenned. abból a pénzből amit megkeresel. a tb-t is magadnak kell intézni. vagy dönthetsz úgy is, ahogy sokan amerikában, hogy inkább nem leszek beteg, túl drága, cserében csak biokaját esznek, sportolnak, próbálják elkerülni, megelőzni, amit csak lehet. ha pedig valami bajuk van, azt zsebből csengetik a biztosítás helyett. ez egy jó világ. aki értelmes és tud és akar, az jól jár, aki nem, az meg úgy jár. nem ez közösködés, meg mindenki egyenlő humbug. közösködni csak üzleti alapon.

hoplita 2012.07.11. 17:37:49

@aszekelyek:
Aztán ez most hogy is alakul...?
Röghöz kötés, szakok, pályák fizetőssé tétele.etc.
Vagy ha ovika csinálja akkor kóser?

aszekelyek 2012.07.11. 17:38:12

@hoplita: nem kell mindent elhinni... , :) ha nem ő az... második generációs, mint a kis gyurcsány... és ebolának is van olyasmi korú leánykája... Közép Európa egyetemről... bokros alomból... vannakmég tippjeim... :) Csak óvatosan vitézem.)

hoplita 2012.07.11. 17:40:45

@inreallife:
Mi van, ma jótékonysági napot tartasz és megpróbálsz minden agykárosultat itt felhomályosítani?
Elég sziszifuszi melónak tűnik a számomra..:)

inreallife 2012.07.11. 17:43:17

@aszekelyek: ez az orbáni világrend. senki nem mehet felsőoktatásba, aki nem tud félévenként kicsengetni többszázezret, csak az ő csókosaik. mert haveroknak mindent elintéznek. a többit meg röghözkötik, vagy diákhitel.

mitől is jó ez a világrend?

te kidobott pénznek tekinted az oktatás minden formáját. megspékeled a népmesei elemmel, hogy a falu szorgos meg ügyes okos kisfia bezzeg mehet egyetemre és máris rózsaszín lesz tőle minden. a legjobb befektetés az államnak az oktatás. a finnek 4x ennyit költenek a gdp arányában oktatásra, mint mi, vajon mitől is sikeresek a skandináv államok? józan eszed szabadságon van, úgy látom...

hoplita 2012.07.11. 17:43:36

@aszekelyek:
Van egy rossz hírem....úgy naggyából egyetértek vele szinte mindenben.
Innentől kezdve a többi lényegtelen...lehet tőlem középkorú transzvesztita előadóművész is.:)

aszekelyek 2012.07.11. 17:45:02

@inreallife: @hoplita: nagy úr a muszáj.... nem ovika küldte el és képezte nyugatra az orvosokat... :) eresszük szélnek, aki még van? z únióban is így van... csak nem mondták meg a szavazóknak.... És mi nem is tehetünk mást. mert nem tűrik. Sokkal jobb legyen nálunk, miközben kölcsönből élünk? Naneee... Kádár éra fele nem jön vissza. TAndíj mentes az lesz, mint az egyházi iskolákban volt. A legjobb fejű nincstelen. Vonagyerek is ingyen tanult, arra merek fogadni, Első Orbán kormány idején.... Ha nem államadósságra kéne költeni, Orbán ehhez sem így nyúlt volna. A szélsőjobb nem ti:) , meg mindenkivel fizettetne. Válassz.. A szocik meg még több hitelt vennének fel, hogy ingyen legyen a tökfejeknek is....

nyünyüge 2012.07.11. 17:45:25

@hoplita:
Elírtam dühömben, de aki érti, érti.
Aki meg nem akarja, az sírvaröhög.

aszekelyek 2012.07.11. 17:47:48

@hoplita: Mindig mondtam én ezt, hogy a dk és a jobbik valójában összeér... @inreallife: már hazudsz is? Aki eléri a szintet, az mehet. Most irgum, burgum, hazugsággal vádlóval nem tárgyalok, mert az ócska és így érdemtelen is rá.

inreallife 2012.07.11. 17:47:53

@hoplita: hát kopnak az ujjaim, de most ráérek, nyugisabb időszak van. amúgy 35 vagyok, az már nem fiatal. ;)
ki kell rángetni a barlangból, ahová bezárta magát, mert a sok hirtvtől azt hiszi minden szép és jó. az űrből is látszanak az aránytalanságok, ő meg ott a falujában sem veszi észre...

felborult a világ nyanya! hallod? :)

hoplita 2012.07.11. 17:48:56

@aszekelyek:
Ja, hogy muszáj...?
Aha, ki gondolta vóna.
De mintha erről piszkosul hallgatott vóna a csuti törpegeci 2 éve, amikor a birkákat szédítette....

Nem jáccunk muszájt utólag kisanyám, tudod ez olyan bibsilibsibolsicigány tempó...a magamfajta szittyáknak igen gyűlöletes.

hoplita 2012.07.11. 17:57:20

@inreallife:
Hallod mit mond...dekás gyurcsányfannak tart....?????

Ennek elmentek otthonról.....:DD

hoplita 2012.07.11. 18:05:19

Egy helyeselt komment a Mandiról(!)....

"...Bassza szájba a kurva anyját, az aki két év múlva, a fideszre szavaz!..."

Kénytelen vagyok lájkolni én is...:))

Ja....a jövedéki adó kissé ortodox növelésével kapcsolatban "örömködnek" a népek...:)

Mariann19 2012.07.11. 18:09:21

@aszekelyek: Az állampolgárok szellemi képességeinek fejlesztéséről és szintentartásáról általam írtaknak nem az volt a lényege, hogy a végrehajtója Aczél György volt, hanem a TGM által is megfogalmazott pozitívum, hogy az akkori kormány felismerte ennek a szükségszerűségét, és végrehajtotta azt.Ezt a szándékot nem ítélheted meg negatív döntésként, mert akkor a kultúrát nem tartanád fontosnak. Változatlanul nem képes a társadalom belenyugodni az elegánsan magánosításnak nevezett folyamatba, melynek egy magyarázata van. Elmaradt a nemzeti vagyon kiárusításának hozadéka! A magánkézbe adott vagyonok a szocialista gazdaság alacsony színvonalának eredményét sem hozta, sőt!A kiárusított vagyon külföldre való eladása nem a jövőbeni termelést jelentette, hanem a magyar konkurrencia megszüntetését szolgálta a külföldiek szándéka szerint.Hogyan nem lehetett ezt észrevenni? Úgy, hogy a 4 milliárdos vállalat 800 millióért került a külföldi birtokába, az akkori vagyonügynökség korifeusa 500 ezer dollárt kapott zsebbe a"sikeres" privatizációért a vevőtől.Azonban nem szabad a z új tulajdonosok szerepét összemosni az akkor regnáló pártok felelősségével. Azok jutottak elsősorban vagyonhoz, akik a z adott cégeknél helyzetben voltak, nem vitás, hogy elsősorban a baloldalt képviselő volt menedzsmentek. A felelősség azonban egyetemlegesen az akkori parlamenti pártokat terheli, és nem kizárólag az MSZP-t.Az, hogy miért jött létre megállapodás 2010-ben az IMF-el, Veled ellentétben nekem más a véleményem. A kormány arra számított, hogy Barosso belemegy a 6-7%-os deficit mértékébe, azonban ez nem jött be. Ekkor kellett a forrásokat keresni az ország finanszírozásához, és a Manyup vagyon igénybevételére került sor.A dráma következménye az azóta is tartó piacról történő finanszírozás kamatterhe, mely folyamatosan termelődik. Persze, a nyugdíjakat is ebből fizették többek között, de makro szinten vizsgálva a gazdaságpolitikát, melyet folytatunk, nem ez a döntő érv.Ezt alátámasztandó, tény, hogy hiába ment a manyup fele hiteltörlesztésre, a hitel nem csökkent. Azért írtam előző hozzászólásomban arról, hogy a folyamatokat reálisan kell elemezni, az elfogultság téves következtetéseket indukál. Tudod ez olyan, mint a szülői szeretet.Imádjuk a gyereket, de a hibáit tudatosítjuk magunkba, és fellépünk ellenük a nemes cél érdekében.

inreallife 2012.07.11. 18:10:53

@hoplita: valahol igaza van, meg nem is. nehezen tudnám magyarországi pártba sorolni magam. a szocik és az ők inaktív bagázsát halmozó poltikától hányok. a liberális devianciákat az ország legfontosabb problémáinak nevezőktől szintén. bár a jobbikban megvan a rend, fegyelem és egy jó értelemben vett hagyományőrző hangulat, más téren nagy hiányosságaik vannak. de egy koalícióban el tudnám képzelni. a mostani fideszre csak a kilúgozott agyú birkák gondolnak überként. ha levállasztanák róla orbán, lázárt, rogán meg a többi csököttagyú marhát, talán jó is lenne. de ahol selmeczi, matolcsy, meg mikola meg a franc tudja hány görény egyáltalán nemhogy szóhoz jut, de még bekerülniük se szabadna, hát ilyen pártot én nem szeretnék támogatni. ha ezek nem pattannak le, az egy roppant igénytelen, erkölcstelen mentális csőcselék lehet, na oda normális ember nem akar bekerülni, még a látszatát is elutasítom, letagadom...

szoja122 2012.07.11. 18:36:14

@inreallife: Fidesz ezzel a gazdaságpolitikával??????

Semmi köze a konzervatív liberális politikához.

A republikánusok ezek alapján politizálnak. Liberálisok a gazdasággal szemben, nem akarják megszabni, hogy ki mikor mit csináljon.

Mikor nyomták teli adókkal a bankokat a költségvetés finanszírozása érdekében?
Mindenütt a világon csak olyan bank adók vannak, amelyeket a bankok megmentésére használnak fel.

Megfelelő szabályzók kellenek nem a legnyereségesebb ágazatok agyonnyomása a külön adókkal.

A bankoktól elveszik a nyereségeket -mert a plebsz felé ez jól hangzik- és visszaadják a 16%-os adókkal a bankároknak...

Oktatás politikájuk katasztrofális, nagyon sokszor kifejtettem. Hofmann Rózsa katasztrófába dönti az oktatást. Ezzel még Pokorni is egyetért....

Egészségügyi politikájuk, csak megszorításokból áll.
A fiatal orvosok elhagyják az országot az időseket nyugdíjba küldik azért, hogy igazolják az egyenlőséget a bírók nyugdíjaztatásával kapcsolatban. Holott a világon mindenütt a nyugdíjkorhatár emelését csinálják.

A csípsz adójuk röhej.

A bürokráciát növelték, elbocsájtották azokat -indoklás nélkül- akik értettek hozzá.

És lehetne sorolni sorolni sorolni...

inreallife 2012.07.11. 18:51:01

@szoja122: igen. a 16%-os szja, a gyerekek után járó adókedvezmény, cégadók mérséklése, államadósság csökkentése. az mind mind a repub filozófia. csak közben hozzácsapnak olyan balaoldali elemeket, amiket nem kéne, és jönnek az öszvér megoldások, lásd szabályozott közüzemi díjak stb. majd amikor a pénz is elfogy, akkor jönnek az orbitális baromságok, manyup pénz, bankadó stb.

szépen látszik mit akarnak, az is látszik, hogy utána balról szorongatják őket, és az is, hogy eszüket vesztik, mert kicsúszott a lábuk alól a talaj. ráadásul sosem látott mértékben felszökött a korrupció, és külföldi tőkés érdekeket is megsértenek. mondjuk a hazait óvják, ezzel nem lenne gond, de nekik a hazai azt jelenti haveri. márpedig bármelyik repub megmondja, hogy a pénz meg a szerződés szent. jól kezdték el, csak a kiadáscsökkentés helyett a manyuphoz nyúltak, ami katasztrófális eredményeket hozott. azóta minden héten új adó van, gondolom aszekelyek legnagyobb megelégedésére, biztos meg tudja indokolni miért fizzesek egyre többet...

aszekelyek 2012.07.11. 20:07:17

@inreallife: *közben elláttam a családomat... és a háziállatokat is. Miért is fizetsz egyre többet? M9közben a kölföldi tőkés érdekeken jajongsz? ez nem állt össze ebben rendesen. nem akarunk egyre többet fizetni, pld a vííízért. HA ez a probléma,, ezzel egyet értek.

aszekelyek 2012.07.11. 20:14:27

@szoja122: hahahaha, nálunk a liberálisok éppen, hogy meg akarták szabni, de nem írom alá, hogy ők liberálisok lennének. A 700 as klubra jobban hajaznak...
@inreallife: mesélj nekem a manyuo kifizetési szisztémáról, ami nem varomság szerinted... Hogy is lett volna?

jjulie 2012.07.11. 20:17:35

@aszekelyek:

hahahahaha banya, te még mindig azzal nyomulsz, hogy az orbánkutyakölykök érdeke az ország érdeke?

jó sok szijjártőfőzte orbánbolondgombát ehettél

aszekelyek 2012.07.11. 20:23:36

@inreallife: ezt a demagógiát... miből gondolod , hogy nem fognak maguknak önkéntes megtakarításokat , befektetést tenni , hanem mindannyian várják a postást? Már most szóltak , a nevetséges kis hozamok kifizetésénél , hogy első sorban a nyugdíjukra tegyék el, nem futni a tescoba vele.... olyan jó hozamot elérnek a tök analfabéták is, ami nulla... csak őket a bíróság nem kötelezi csalás miatt plusz visszafizetésre.., ahogy az itt működő pénztárakat.... nem lopják a más pénzét....

aszekelyek 2012.07.11. 20:27:57

@jjulie: nem is azzal, amivel te nyomulsz itt. mert az tré..... ARRÓL MESSZIRE BŰZLIK, HOGY NEM A Z ORSZÁG ÉRDEKE.... VÉN FÜTTY... CSAK EGY ALOMÉ...

inreallife 2012.07.11. 20:36:55

@aszekelyek: energiaital és gázolaj. két olyan dolog, amivel senkinek sem ártok, semmit nem kapok érte, mégis fizetnem kell. de nem akarok 10 napos matricáért fizetni, mert lemegyek 1 napra a gyerekekkel a balatonra. a másik 9 napot miért kell kifizetnem? bizots annyit koptatom az utat, mint egy terepjárós, aki naponta ingázik két város között? miért kell adót fizetnem a biztosításom után? mit kapok érte cserébe? stb.

már megbocsáss, de te nem vagy tisztában az állam meg a kormány fogalmával. ők meg vannak hatalmazva azzal, hogy a rájukbízott pénzből szolgáltatásokat nyújtson nekem. ha te nem így gondolod, akkor rosszul gondolod. ezt hívják közösségnek. nem kell senkinek a háza előtt leaszfaltozni az utat, mert az állam megcsinálja, cserében fizetünk érte útadót. nem kell smasszerokat állítani a ház elé, mert az állam megbízza a rendőrséget, hogy védje meg a tulajdonomat, cserébe fizetek megint adót ésígytovább. de amikor adókat fizetek a semmiért az gáz. mit kapok attól, hogy a 2ft-ot adót fizetek egy telefonhívásért percenként? ez nem adó, ez nem illeték, ez lehúzás, meg beszedés. maffiamódszerek. de kiváncsi vagyok, te milyen értéket fedezel benne fel...

aszekelyek 2012.07.11. 20:37:29

@inreallife: MÁR AZ EGÉSZSÉGÜGYHÖZ IS TE ÉRTESZ A LEGJOBBAN, AHAAA. A BETEG AZ NEM ORBÁN GYÁRTMÁNY. AZ TŐKE TÚLKAPÁSI ÉS ÉLET ELLEHETETLENÍTÉSI OKOZAT. KÖVETKEZMÉNY. AMIÉRT A TŐKE MÉG TOVÁBBI PÉNZRE LÁT LEHETŐSÉGET KIZSAROLNI. MAJD Ő KEZELI A TÜNETET... AZ OK AZ MARAD..., HISZEM KINEK ADNÁ EL A DRÁGA GYÓGYSZEREIT, HA NEM LESZ KRÓNIKUS AZ, AMITŐL BETEGEK...

inreallife 2012.07.11. 20:39:22

@aszekelyek: értelmezési problémáim vannaka kérdéseddel. szívesen beszélek bármiről, de miről is beszéljek pontosan?

a járai téma süllyedni látszik, valami rafináltat írhatnál róla, ferizés, meg a többi mantra nélkül...

aszekelyek 2012.07.11. 20:41:54

@inreallife: NEM ÍRTAD IDE, ÍGY EZ NEM KORREKT, HOGY EZ MIKOR VOLT. 200? -BAN? sOKKAL DRÁGÁBB VOLT A FORINTHITEL. éS oRBÁN NEM ENGEDETT OLYANNAK ADNI, AKINEK 60 EZER VOLT A BÉRE DE A MINIMÁLBÉR NEM VOLT NETTO ANNYI...

inreallife 2012.07.11. 20:47:27

@aszekelyek: nem haragszom rád, hogy nem értesz a gazdasághoz, tényleg nem tanították az iskolában. így nem értheted mi az a reálkamat, amit nevetséges kis hozamnak titulálsz. ezt a felvilágosítást én nem tudom neked 2 sorban leírni, utána kell olvasni és meg kell érteni. az, hogy kinek hiszel ebben az kevés, a hitélet rengeteg baromságot tartalmaz, helyette javaslom a matematika, a mikro és makro gazdaság tankönyvek sűrű használatát. nem baj, ha nem értesz hozzá, csak akkor ne beszélj róla úgy, mintha tudnál valamit...

aszekelyek 2012.07.11. 20:55:19

@inreallife: leszállhatnál járairól... nem egyedül ő kormányzott és nem egyedül ő tehet arról , hogy amire az összes budai csókos bevásárolt a lakóparkokban a támogatott hitelekből a szocik alatt , addigra az is finanszírozhatatlan lett. Úgy . Nem úgy , ahogyan Orbán alatt. Véletlenül ezt is közelről láttam. Ki mindenki kőgazdagék vettek támogatott lakáshitelt fel.... , több lakásra is... Sztárügyvédék... , etc , nem ám a kispénzű rászorultak... nem kéne velem próbálkozni... Még rövid nadrágot hordtál , mikor ezt én a szememmel láttam , a fülemmel hallottam. Mert még kérkedtek is vele. Annyira parvenű népség. Ott nyomulnak az atv-ben, hogyne... népbutítóként...

aszekelyek 2012.07.11. 21:01:45

@inreallife: kisfiam, ez mind megvan itt a polcon..... idősebb gyerekem neg 99 ben kezdte a közgázt... nekem ne okoskodjál . A bíróságnak pld hiszek , amely elmarasztalta őket. Sokkal előbb hallottam, professzortól, hogy eltüntették a nyugdyíjalapok ban lévő pénz 40 %-át, mint , hogy feriék letagadták volna, 2008 elején és közepén, hogy a válság bizony már ránk is tört...
Ez a pózerség nem áll jól mész.tamásnak sem , pedig ő is előadja , hogy csak ő ért hozzá... Egy nagy fenét pedig. Érved nincs, semmi értékelhető ezért személyeskedsz. Molnárcsabikásan... Fujj de ellenszenves az a fickó is, meg a sűrűn pislogó agresszív baromságai...

jjulie 2012.07.11. 21:07:17

orbánnemzeti közgép rendszere

kis magyarország nem ország, közgéporbánia mennyország

hahahahaha

jjulie 2012.07.11. 21:12:47

@aszekelyek:

banya, minden mondatod egy újabb szeg az orbánkoporsóba

szegelj, szegelj banya, szegeld az orbánkoporsót, rajta, rajta, 10 óráig meg ne állj

aszekelyek 2012.07.11. 21:14:19

@inreallife: menj vonattal vagy ne autópályán... egy napra.... Energiaitallal ártasz , magadnak és a gázolaj már bizonyítottan rákkeltő. Kiadások lesznek rád tőle... Valami embernek valót kéne fogyasztani. Pld remek ásványvizeink egyikét.

A kérdésem: Lassan , hátha felfogod. Milyen szisztéma alapján fizették volna az első , jövőre esedékes magánnyugdíj , kötelező utáni járandóságot , ha mondjuk a FIDESZ nem lépi meg azt , hogy megkérdezi a tulajokat , miképpen óhajtanák ők. Nem kötelezve őket semmire. Előző kormány , 2010 előtti , utolsó évében a decemberi ülésszak utolsó napjaiban törvényt alkotott és fogadott el arról, hogy végelszámolással megszűnnek a pénztárak és a teljes megtakarításainkat végleg átruházza , anélkül , hogy egy mondat is ki lenne dolgozva az eléréskori kifizetéseinkről.... a továbbiakban pedig felelősségük nincs. Se keresnivalója a fizetésre kötelezettnek, náluk. Ezt semmisíttette meg Sólyom úr, mert alkotmányba ütközött durván. No? Tervbe sem volt véve a kifizetések mikéntje... erről kéne mesélni....

Mikor és mit látott volna abból bármelyik magyar nyugdíjra jogosult?

Erre a kérdésre kéne válaszolni.

aszekelyek 2012.07.11. 21:25:14

@nyünyüge: mit termeltek , pityókát , hogy csak annyi lett a pálinka? Gyümölcs nincs? :) A belvárosi értelmiséget miért vetted magadra? HA nem inged...

@jjulie: remélem oda leszel láncolva... ahhoz , amihez én gondolom és ott. Szétröhögtük magunkat azon , hogy az udvarias rendőrök milyen arccal cipelték ki az aktivistákat... , meg a semmirekellő lmp képviselőket.. , akiket bevásároltak a magyar parlamentbe establishmenték... , valami strómannal... Ezt a gagyit....

Még provokációból is ilyen kritikán alulit bír csak a szlöm csinálni....

Besenyő Pista bácsi üzeni, hogy várjááá zsüli , mingyá szöget ütök a fejedbe...

graycivil 2012.07.11. 21:27:21

@aszekelyek: Én csak El Curot akarom a "fejem fölé". Mert olyat szarni senki nem tud a fejünkre, mint' azt ő tevé! :-)

Amúgy mindig megbuktak azok az politikai idióták, akik a nemzet érdekében nyomták el és semmizték ki nemzetüket, egyedül saját és csókosaik javát nézve.

Nem hiszem, hogy "édesebb a nyomor, ha nemzettestvéreink taszítanak bele".

aszekelyek 2012.07.11. 21:29:32

@inreallife: no , mi van, semmi a kifizetések terveiről? hallo, van ott valaki? VAgy a lényegről egy betűt sem? csak a járaizás megy? Nos? Ki és mikor és mennyit is kapott volna, ha esetleg nem veszi vissza a magyar befizetők zöme a pénzét?

jjulie 2012.07.11. 21:29:46

@aszekelyek:

ne haverkodj banya, rühellek, akár a kádárvakarék vezéredet

aszekelyek 2012.07.11. 21:31:54

@graycivil: ezt a közönségességet te humorosnak véled ? Mindjárt gondoltam. Tahóknál ez a humor...

6.Lenin 2012.07.11. 21:35:00

Az nyer, aki több gólt lő...

Érdekes poszt, így szemezgetve a hsz-ek közt, különösen az.

Egy 0.5 gondolat bánt engem...

"Egy lépésre vagyunk attól, hogy jöjjenek a bikinis "szakértők"..."

Valóban?

Már néhány évtizede "bikinis" szakértők szakértenek...
szerintem

a) Ki a toszt érdekel, mit szakért a szakértő, ha nem azt szakérti, amit hallani szeretnék?

b) mivel mindenki tulajdonképpen szakértő, azt a "bikinis" fogadom el, aki hasonlóan szakért, mint ahogy én szakértettem volna az ő helyében.

c) az előzőekből adódóan, aki másként szakért, az 1 köcsög.

d) ezért szakértetnek a "bikinis" befolyásolni szándékozók, "bikinis" szakértőket.

e) akik ezekre már rájöttek, hogy mit szakértenek + a Népek, azok valóban bikinis lányokkal szórakoztatnak.

Természetesen (?) vannak szakértők és "A" szakértők.
A Népek + eldöntik, kinek szebb (számukra) a "bikinije".

A nyertes + több gólt lő...
máskor + nem, de akkor nem is nyer...
Bármilyen szép is a "bikinije", már csak 1 sima köcsög lesz.

Ilyen az élet.
Szerintem.

inreallife 2012.07.11. 21:36:48

@aszekelyek: bár jó hangosan ordítottad, de legalább értelmetlen amit írtál. kezdesz szétcsúszni. mindegy, klucsszavakból megpróbálom összerakni mit ordítottál. nem orbán gyártja a betegeket, tőke túlkapás, drága gyógyszerek.... hm.

először is nem vagyok orvos. ha véletlenül ezt a benyomást keltettem benned, akkor elnézést kérek érte. de nem is orvosi vonatkozásban írtam a kommentemet, hanem a pénzügyi oldalról. ami nem azt jelenti, hogy én értek a gyógyításhoz a legjobban, azt viszont igen, hogy nem véleményem szerint nem fizetünk annyit érte, mint amennyit ér.

nézzünk konkrét példát. adott egy rákos beteg, sőt csak feltételezés van róla. nagyvonalúan eltekintek tőle, hogy vér meg vizeletvizsgálaton vizsgálatot végeznek rajta, ahogy azon is átlépek, hogy vagy 10x jár az orvosnál, mire a kezelés megkezdődik, sőt a szűrővizsgálatokat is ingyenesnek veszem. szóval, te a kezelésből annyit látsz, hogy bedugják az ipsét egy hengerbe, utána kinyomtatnak egy papírt, majd vágnak rajta egy lyukat megszik egy csomó gyógyszer előtte majd utána vagy fél évig. biztos vagyok benne, hogy remekül felbecsülöd a kezelés árát, hiszen a hülye is tudja, hogy az a4-es papír ára a multinál 5ft, de neked van ismerősöd aki 3-ért adja, hazai és még jobb minőségű is. tehát az egész kezelés megvan cakkumpakk 20.000ft-ból. nem ez a helyzet.

tudod az a henger amibe bedugják az ipsét, csak az az egy gépi vizsgálat 300.000ft. a papírlap ára is benne van. bár nem tudom ezt hogyan fogod a gyógyszerlobbyhoz kapcsolni, de majd úgyis a tudomásunkra hozod. a lényeg, hogy olyan sugarakkal vizsgálnak, amit te nem látsz. (olyan nincs is, mi?) márpedig egy ilyen készüléket kifejleszteni nem 2 ft, mégha csak egy henger is látszik.

először is kellenek a tudósok, akik elméleteikkel megalapozzák az adott sugár létezését. ez nem úgy megy, hogy beverik a fejüket a wc-n, hanem hosszú évek kutatómunkája. ezalatt szoktak enni, azt mondják, stb. tehát költsége van. majd kellenek a tudósok mellé mérnökök. (hopp, vajon miért keresett szakma?) ők fejlesztik ki mind a szenzort, ami érzékeli az adott sugarat, mind a sugárzást kibocsátó eszközt, majd ehhez jön a szabályozó, beállító egység. na ha ez megvan, akkor ezzel az eszközzel mikrométeres pontossággal kell sok sok képet készíteni. kell hozzá egy számítógép, ami a sok képből egy háromdimenziós testet épít fel, amihez megfelelő modellezőszoftverre van szükség, amit évekig fejleszt egy programozó team. ha ez megvan, akkor kell egy képelemző, kiértékelő szoftver, ami értelmezi a 16.000.000.000.000.000 képpontból álló képet. mond ki a számot hangosan. mostmár talán érted, miért kerül ennyibe egy vizsgálat.

hopp, osszuk el gyorsan 6000-el! wazzeg 50 hónapot kell érte dolgozni. és akkor még csak egy kép van rólad, meg a problémádról. a gyógyszerek szintén nagy találmányok. mit ad a véletlen gyógyszercégnél is dolgoztam. tudod te, hogy mit jelent egy 99.95%-os tisztaságú hatóanyag, gondolom rávágod, hogy igen. azt is tudod hogyan kell előállítani? én láttam élőben, miközben kérdeztem egysmást a farmakológusoktól. érdekes volt. tudtad, hogy többszáz ember törzskönyvez egy gyógyszert? azok se 2 forintért dolgoznak, ahogy a fent említett farmakológus urak és hölgyek se. hogy egy sima 2 négyzetméteres egésfuttató 20 millió forint? hogy miután a majdani gyógyszer utolsó emberkísérleti fázisba ér, annak akkora költságei vannak, hogy több nemzetközi cég tudja csak együtt vállalni a kockázatot? mertha elbukik, mint annó az egisnek volt eszem egy készítménye, ammi az utolsó fázisban bukott el, bezárhatnak, mert elfogyott az összes pénz? vajon miért drága a gyógyszer, nem is tudom...

számoljunk még a 6000ft-tal, vagy hagyjuk a fenébe? és az orvos még csak be se mosakodott eddig, te meg nem feküdtél 2 hétig az intenzíven, legalábbis ezt még nem számoltuk bele... csak azért írtam ezt le neked, mert a csontrákot 95%-ban tudják már gyógyítani. a fenti készítmények és eszközök nélkül fordított lenne az arány, vagy még annyi se. egy élet alatt sem fizeted meg enek a költségét, de elvárod, hogy meggyógyítsanak. sőt azt, hogy hozzájárulj elutasítod és követeled, hogy a közösből fizessék ki, mert neked az JÁR.

de csak nyugodtan köpködd a gyógyszergyártókat, akik kivonják a készítmányeiket, mert nem éri meg. hallottál már a szuperbaktériumról? nincs ellene orvosság. hogy miért? mert nem éri meg kifejleszteni. csúnya halálozási mutatók fogják jelezni, hogy nem vagy hajlandó fizetni érte, mocskos gyógyszerlobby. és amikor bemész a kórházba és közlik veled, hogy nincs ellene gyógyszer, akkor hiába mondod, hogy én 38 évig fizettem tb-t és gyógyítsanak meg. részvétem...

dr. Bubó 2012.07.11. 21:37:04

aszekejekelemez.blog.hu ?

aszekelyek 2012.07.11. 21:37:47

@jjulie: :) ne ilyen hevesen, szivi... Hányszor mondjam , hogy elárulod az érzelmeidet ilyenkor....

aszekelyek 2012.07.11. 21:42:33

@inreallife: összekutyultad de nagyon. magánba járok, nem akarom a szegények elől elvenni a pénzt. Mindent kifizetek. Meg a kötelező szolidarításit is. A gyógyszerlobby ettűl függetlenül mocskos. Többit holnap.

inreallife 2012.07.11. 22:16:03

@aszekelyek: értem. tehát te értesz a gazdasághoz, mert a fiad közgázra járt 99-ben. el is végezte amúgy? ettől értenél a gazdasághoz, mert a fiad közgázra járt? vicc.

ja nem, most látom írtad, hogy a könyvei ott vannak a polcon, tehát attól értesz a gazdasághoz, mert a könyvek a polcon vannak. gondolom jó tanuló lehettél, hazavitted a könyveket, felraktad a polcra, és másnap levizsgáztál 5-ösre belőle. ez szótárakkal is működik? hány nyelven beszélsz? vicc.

javaslom próbáld is meg elolvasni őket. ha sikerült, akkor olvasd el mégegyszer, a másodszori elolvasás segít a megértésben, és lehet még pár összefüggésre is rájössz. a hited eléggé sajátos, mindig orbán valamelyik patkányához köthető, mondhatni egy egész vallásod van, hogy kinek és minek hiszel éppen. egy egész pantheon, megtalálható benne szijjártótól a szomszédig soksok ember. remélem nem kell áldozatokat bemutatni, kecsekevérrel összespriccelni az udvart, ahogy körbeugrálsz a tűz körül teliholdkor, mert azt mondják az nem menő...

a hallásod és a látásod sem hiszem, hogy olyan kifinomult, hogy gazdasági témákban nálam járatosabbnak véljelek, mégha a kisfiam titulust is használtad. pláne olyan kijelentések után, hogy a reálkamatot nevetséges kis hozamnak nevezed. nézd meg, hogy mi az a hozam, és mi a reálkamat, ott van a könyv a polcodon. fogadjunk, hogy nem azonos a két dolog, hívő, halló, látó néném.

ha megvan a két definíció, elővehetjük megint a manyup témát, sokat fog segíteni...

inreallife 2012.07.11. 22:59:19

@aszekelyek: menjek vonattal, két felnőtt és a gyerekjegy, ez egy kisebb vagyon. nekem nem ingyen van ám, hahó. kérdezz már meg valakit, hogy mennyi budapest siófok retút jegy. menjek másik úton. vicces, hogy ezt írod, nem pedig azt, hogy 1 napos jegyet is kéne árulni, ha már kinyomtatni is nekem kell, költsége nincs, fizetek útadót, a benzinben is, súlyadót mindent, amiből az autópályát felépítették. na mindegy, gondoltam, hogy nem tűnik fel, hogy egy budapest siófok budapest útvonal súlyosan aránytalan többletköltséget ró az emberre, mint egy debrecen budapest debrecen útvonal 10x. írhattam volna szegedet is, gondolom még úgy se esik le.

gázolaj téma. uyagnazzal az autóval utazok egész évben, de szeptembertől 16 forinttal több adót fizetek. nemes egszerűséggel leírod, hogy bizonyítottan rákkeltő, költségek lesznek rám tőle. kezitcsókolom agusztusban még nem volt rákkeltő, vagy nem volt benne a rákkeltő hatás az árban? vagy azóta sokkal rákkeltőbb lett. köszi szépen ezt se tudtad megmagyarázni, kipipálhatjuk.

kedvenc vesszőparipám az energiaital, megvallom utólag direkt írtam bele vártam, hogy ráugrassz. :)
az öregek utálják, pedig sose itták, de mindig azt látják, hogy a fiatalok ezt isszák. ráadásul tudják, hogy egészségtelen. én nem iszok kávét, helyette energiaital szoktam. nemtom miért bassza ez az öregek csőrét, mintha valami ördögtől való dolgot tenne a mai fiatalság. persze mint tudjuk itt is a tudatlanság van a háttérben, meg a személyes hited az egyik pantheoni alaktól. a szócska azt mondta, hogy ingyombigyom...

nézzük csak. két fő összetevője van, a fődoktor a taurintartalmat jelölte meg, mint az egészséget károsító és emiatt büntetendő dolgot.

"Csecsemők számára esszenciális aminosav. Az anyatejben is megtalálható."

basszus ezt a mellélövést. az biztos nagyon árthat nekem, ami a csecsemőknek nem. :))))

"Elsősorban állati eredetű ételek tartalmazzák: hal, húsok (főleg bárány) és belsőségek."

máglyára a bárányokkal! fel kell őket áldozni a pantheonnak! most!

tehát a taurin nem valószínű, hogy egészségtelen lenne, bár a büntetőtétel ezt sugallja. nézzük akkor a másik fő összetevőt a koffeint. ez ugye 32mg/100ml-enként.

"Koffeinhez számtalan forrásból juthatunk. Egy átlagos csésze kávé 70-180 mg koffeint tartalmaz, attól függően, hogyan és miből készült. Az instant kávé kevesebb, míg a kávébabbból frissen darált kávé több koffeint tartalmaz.
Egy csésze zöldtea átlagosan 25-40mg koffeinnel pörget fel, a fekete 40-70mg, míg egyes gyógyszerek akár több, mint 100mg koffeint is tartalmazhatnak tabblettánként."

jajaj. mit fognak szólni a választók, ha a koffeintartalmat adóztatjuk meg? legyen akkor a taurin. ja, hogy az meg egy természetes és hasznos anyag? meg úgyis kibújnak a gyártók alóla. akkor az energiaitalokat adóztatjuk meg.

bár pontosan nem értem a céljukat, hogy mi bajuk az energiaitalokkal, vagy mit is akarnak vele. oké, ne adjuk kávét meg kólát a szoptatós csecsemőnek, mert nem fogja hagyni aput meg anyut aludni. eddig rendben, bár nem hiszem, hogy ez túlzottan elterjedt szokás lenne. de akkor nézzük a hatást:

"A figyelemfelhívás során Wolfram Delius, müncheni kardiológus egy amerikai tanulmányra hivatkozik: fiatalok esetében fél liter energiaital elfogyasztása két órán belül nyolc százalékkal növelte a vérnyomást, míg a pulzus is 5-7-tel emelkedett percenként."

júhúhúú ez aztán abnormalitás alfája és omegája. büntetni és bezúzni az összeset, fogyasztóit felsózni és kalodába zárni, majd 5 év akasztásra ítélni. basszus 5 perces futástól is felmegy a pulzusod meg a vérnyomásod dupla ennyit. teljesen idióták. te meg benyeled, mármint a szöveget. köszi, hogy rájuk szavaztál...

népegészségügyi termékadó. pénzlehúzási díj v12.0-ás verzió, hívhatnák így is. mégegy mesterségesen kreált adó, ami nem fáj neked, tehát jó dolog. kicsit önzőre vagy állítva, nem? hol itt az igazság, hol itt az igazságnak a látszata? tudom, téged ez nem szokott zavarni, engem azért igen, fene az izlésem...

tényleg, hány új népsanyargató adót kreálnak és vezetnek még be ezek gazdasági tallentumok, akiknek a polcán ott van a KÖNYV. a pantheonba érdeklődj már utána, a kecske árába beszállok...

korábban ulrike 2012.07.11. 23:43:45

Updatoltam a multkori kimutatást, de már csak a szekelyekre, ma 23:25-kor az összes hsz. (873) több, mint 31%-át produkálva még mindig ő vezeti a termelékenységi listát. Gratulálok aszekelyeknek.
docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AgS8DFdGz7iedFM1S1FkTTVlWThtUHBub2doMjJibkE#gid=0
Utóirat: Kedves aszekelyek. Most is emlékeztetlek ez csak azt mondja hányszor írtál, semmi mást. Az írás olvasottságát, minőségét és hasznosultságát nem mértem. Úgy tudom a(z igazi) szekelyek igen keveset beszélnek, s még kevesebbet írnak.

concret 2012.07.12. 00:06:25

Nem vagyok ugyan nyelvész, ám most mégsem állom meg (mert hogy régóta böki a csőröm):

a "tosz" számomra egy kissé argó ízű ige ("toszni" vö. szeretkezni, b@szni) egyes szám harmadik személyű, iktelen formájú alakja.

Az a nyelvi fordulat tehát, hogy "ki a toszt érdekel?", mind morfológiailag helytelen (a mondat tárgya egy ige, oda nem illő tárgyjellel bővítve), mind tartalmilag értelmetlen (ki lehet az a "tosz"??).

Nem lenne sokkal durvább, de legalább értelmes: "ki a f@szt érdekel?"

Csak mintaként hoztam fel: a magát nyilván a jobboldalhoz soroló kommentező társunk (akivel nekem amúgy rangon aluli vitába szállnom) mennyire pocsékul és értelmetlenül használja Kazinczy és Arany gyönyörű magyar nyelvét.

aszekelyek 2012.07.12. 08:31:13

@inreallife: na ez se igaz..., ferikét a 3 miillió nyugdíjas által lehetett csak a székbe ültetni 2006-ban... Kifizetni is akkor fizettek csak, egy rövidke ideig. Amit az elqerás bevallása után egy évig és pár hónapig, először feri vett vissza, 80 ezerig, legalább is ezt ígérte de miután árradta a székét és erről azt hazudták, hogy lemond.... bajnai -mindenkinek fájni fog de nekünk nem györgy gordon bevégzett. Nullára. A HA nem a görög úton jártunk volna agyonadósítás és pénzszórás részeg matróz módra -id.merkel feririől., akkor bizony lehet, hogy egészen más képpen alakul a dolog. Minden szinten. No ez így lesz egészen pontos. értem én, hogy ferit kéne kimosnod de nem lehet. Mindenki a saját viselt dolgait viselje. Megyóbá másként szórta ész nélkül a közpénzt és nem szedett be annyit, hogy egyensúly legyen. Ezt csak folytatták feriék, úgy a kampányban, mint a vissza a babaruhát idejéig. Visszafizetési idő van és idézném La Garde asszonyt... :) ne várjanak együttérzést. Sem feriék , sem bajnai , sem a szocik, sem a szadesz itt levegőt rontói a közbeszédben. Ők mulattak, mi fizetjük és még hazudnának tovább is... Ne építs a rossz fejemre , mert nem rossz. Séróból tudom, mi a hazudozás abban is, amiket ide írsz.

aszekelyek 2012.07.12. 08:34:38

@inreallife: menjél . Akinek még autója sincs, az csak azzal tud menni. nem ingyen. nem foglak sajnálni, hogy jaj kell venned matricát. Tedd csak be a pénzedet te is. mehetsz kissé több idő alatt nem autópályán is. D De utálom ezt a sírást, mert nagyon álszent... Képzeld el, hogy a csóró , meg nem fizetett munkás , ápolónő párok is vonaton mennek.

aszekelyek 2012.07.12. 08:36:45

@inreallife: Nem is finanszíroztad a pénzszórását az elvtársaknak négy évtizeden át, jut eszembe... tehát majd akkor követeljél , ha már befizettél négy évtizedet, addig meg fogjad be szépen. irigyled talán tőlük a diktatúrában eltöltött fiatalságot is, vagy csak az idős kori kedvezményt?

aszekelyek 2012.07.12. 08:40:50

@nyünyüge: felhívom a kedves figyelmedet, hogy az nem attól függ, hogy kaptál e te értesítést. :) Ha csak ott lehetett , akkor az ország összes termését, nagyobb kapacitással kellett ellátni és azt tolta zsebbe a szoci kormányzat. Előtte voltak x főzők. Utána lettek x + y főzdék. nem a település körzetében, ahol te laksz. Minden faluban nem volt előtte sem... Valamint erre támogatást is kaptak, a gépparkhoz.

aszekelyek 2012.07.12. 09:35:10

@korábban ulrike: azt én is úgy tudom... : ) Íróik vannak és a hagyomány inkább szájról, szájra... a kultúrájuk a kevesebb írott mellett nagyon színes és gazdag
Önszerint miért van az a tévhit egyes fejecskékben, hogy az nem értékes kultúra legalább annyira, mint amiről rengeteget írnak és tele van velük a kommersz könyvterjesztők boltja? Tisza Katától pl a falra mászom.... A nyávogása és a mimikája nincs igazán kedvemre. .. Írásai sem.

aszekelyek 2012.07.12. 09:41:40

@inreallife: amikor ferikormány volt, és már a svájvi jegybank figyelmezette is őket, simort. akivel nem voltak együttműködési problémáik még a botrányosan kevés devizatartalék miatt sem, ami a válság legdurvűbb szakaszában okozója volt szakértők szeint a komoly bajunknak, akkor tényleg adtak volna ulyen drága forint hitelt és még akkor sem figyelmezettték a lakosságot , hogy mekkora a kockázat a a svájci frank hitelnek. Inkább válasszák pl az eurót vagy a yent.

aszekelyek 2012.07.12. 09:57:00

@inreallife: Szóólnál a szociknak, hogy ne Orbánra mutogassanak? Tizen évre visszamenőleg és te meg járaira... :) Köszi... ezt a szívási jósda szintjén idelökött jóslatot komolytalannak tekintem. USzító propagandának. Azért, mert jobb javaslat nincs mellette.
Pontosan annyi bizalmat adok ennek a kormánynak, amennyit kapott a bajnai kormánytaggal bíró feri kormánynak adott a magyar nép. Elhitték nekik 2008-ban az azonnali hitelnél , hogy nem fognak hozzányúlni de persze az sem volt igaz. No nem a magyar vállalkozásokat nem támogatták belőle... de a bankoknak odaadták , aminek ma is fizetjük a kamatait duplán. Ennél jobban de ennyire sem adósítja el és sosem tette a FIDESZ kormány az országot. , mint feri és bajnai kormánya. A gyurcsány- bajnai kormáány:) Nem is azonnalit kérnek és biztonságit , ami csak a piacok nyugalmát biztosítaná.

Hallom veres, az akkori pénzügyminiszter sem ért rá feljlenteni az ororszokat, mert megszegték a privatizációs szerződést. Kár, hogy nem mondta meg veres, kinek lett volna a kötelessége. ennek sincs gazdája.... annak se adták okát, egyáltalán miért adták el, annyiért...

aszekelyek 2012.07.12. 10:02:18

@inreallife: Taurin az állateledelekben is van.... de akkor mitől lesznek roszul a fogyasztók? mert rosszul lesznek.. ha túl sokat isznak. És teszik. Mert fogalmuk annyi sincs róla, mint neked...Van egy sor dolog, ami kis mértékben gyógyszer... pld nekem a henessy migrénre. Ritkán és leveset fogyasztok. Ezért ha kell használ. Egyébként nem a taurin az az összetevő, ami problémás bár t - van abban is. Az anyatejben pedig mindenből pont annyi van, amennyi kell. Mi is az, ami doppingoló hatást vált ki? tianin a red bullban.... is... HA jól emlékszem...

aszekelyek 2012.07.12. 10:18:30

@inreallife: Nem láttad a good will huntingot? Az ilyen nagy arcú asshole-t mosta le , mert könyvtárbérlete volt , mint te... és az nevetségessé is vált... Az emberiség összes tudás ott van a könyvekben csak el kell olvasni. Az megy nehezen sokaknak. A nagyképűséged fenomenális. Harvardi agykutatók könyveit is olvasom... és érdekelnek a társadalom és természettudományok is. Csak az ilyen pökhendi és ki ha én nem , szegény nyomorító taknyosok nem érdekelnek , mint te.

aszekelyek 2012.07.12. 10:23:05

@inreallife: a gazdasághoz te értesez meg a négy foteltöltelék az atv-n, senki más. ordenáré vagy és röhejes. na pá öcsike..

6.Lenin 2012.07.12. 13:13:29

@concret:

Hozzászóltam a poszt által feszegetett témához, de nem volt szándékomban többet írni.

Veled kivételt teszek mert látok némi zavart .

"a magát nyilván a jobboldalhoz soroló kommentező társunk (akivel nekem amúgy rangon aluli vitába szállnom)"

A mások besorolása eléggé rosszízű, de 1 liberális demokratának magát vallónak pedig enyhén szólva is eléggé meglepő.

Lenne mit bepótolnod a liberális demokrácia jelentéséről, tartalmáról nem is beszélve, de ez a magánügyed.

Amennyiben a hozzászólásaimat olvasni rangodon alulinak tartod, ne olvasd, de ha már elolvastad és reagálni is szándékodban áll, sokkal tisztességesebbnek tartom, névvel és címmel ellátva.

Így, hátulról, körülírva azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy azért érthető legyen, kiről is van szó, nagyon primitív jellemre vallónak tartom, az eddigi tapasztalataim alapján.

Nincs szándékomban ide írogatni a továbbiakban, legalább is nem sűrűn, csak jeleztem, elolvastam a hozzám/rólam írt megjegyzéseidet. Ezzel le is zártam a dolgot.
süti beállítások módosítása