Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
01:19

Különös ez a magyar politika: miközben a Fidesz elsöprő, kétharmados sikerét jelentős részben az előző kormánynak köszönhette, jelenleg az ellenzéki MSZP szinte egyetlen reményét ismét a kormányon lévő erők jelentik. Ami azonban 2006 után elég volt, most egyelőre csak a stagnáláshoz vezet: a „szorozd meg mínusz eggyel” politikájával az MSZP nagy valószínűséggel nem csak választást nem tud nyerni, de életképes ellenzéki rivális esetén a „biztos” második helye is veszélybe kerülhetne.

(Fotó: hirado.hu)

Az MSZP mozdulatlanságát, belső válságát és tartalmi kiüresedését jól mutatja, hogy az elmúlt egy évben szinte változatlan maradt a párt támogatottsága – állítják sokan. Szerintem nincs igazuk: a szocialista párt esetében a legnagyobb eredménynek én pontosan azt tartom, hogy a súlyos választási vereség után megállt az erózió, és a felmérések szerint a közel egymilliós tábor kitartott az MSZP mellett. Azok a pártok, amelyek az elmúlt két évtizedben hasonló mértékű, a korábbi táboruk több mint felét elérő szavazatveszteséget szenvedtek el (mint például az MDF 1994-ben vagy az SZDSZ 1998-ban), a választási kudarc után tovább haladtak lefelé, és hamar elvesztették az esélyüket arra, hogy valaha is visszakapaszkodjanak. Innen nézve az MSZP szinte változatlan támogatása inkább nevezhető eredménynek, mint kudarcnak, különösen, ha átgondoljuk, hogy pontosan mit is tett ezért a párt.

S innen már pontos a korábbi mondat: mozdulatlanság, belső válság és tartalmi kiüresedés jellemezte az MSZP elmúlt egy évét. A változásnak, a megújulásnak semmi jelét nem adta, talán nem is adhatta az a párt, amelynek képviseletében döntően ma is ugyanazok a politikusok jelennek meg a nyilvánosságban, akik a korábbi időszak kudarcos politikájának főszereplői voltak. A belső válságról már szinte mindent tudunk, olykor talán azt is, ami még nincs is, de kétségtelenül lehet. Amire viszont valóban érdemes felfigyelni, az az ötlettelenség, a kreativitás hiánya, a rutinmegoldásokba menekülés. Vesztes pártok az első időszakban valóban inkább magukkal, a sebeik nyalogatásával szoktak foglalkozni, de az nagyon ritka, hogy egy teljes év alatt egyetlen újszerű gondolat, önálló és érdekes kezdeményezés se szülessen egy ellenzéki párttól. Márpedig az MSZP ezt tette: megelégedett a szimpla reakciókkal, s ami eszébe jutott, az mind lejárt szavatosságú, érdektelen és új szavazók megszólítására teljesen alkalmatlan volt.

A szocialista politikusok gyakran panaszkodnak arra, hogy Gyurcsány Ferenc elviszi a showt, eltéríti a reflektorfényt. Kétségtelen, hogy a volt miniszterelnök folyamatos előreszaladása és szereplési kényszere sokat árt a pártvezetés céljainak, ráadásul a még esetleg újszerű ötleteket is (mint például a belső pártszavazás) azonnal hitelteleníti, elkoptatja, ha az ország egyik legnépszerűtlenebb politikusától érkeznek. Érdemes azonban azon is elgondolkozni, hogy vajon hasonló figyelmet kapnának-e Gyurcsány mondatai, javaslatai, ha közben az MSZP valódi ellenzéki pártként működne: bátran és ötletesen politizálna, népszerű(ségre esélyes) szereplőket állítana a nyilvánosság elé, figyelemfelkeltő kezdeményezésekkel élne.  

A szocialista párt olyan hosszú ideig volt megkerülhetetlen, meghatározó szereplője a magyar politikának, hogy a mai vezető garnitúrája szinte kivétel nélkül ebben a nagypárti logikában szocializálódott és edződött. Megtanulták, hogy a sikeres politikusnak elsősorban a belső viszonyokra kell koncentrálni, érdemes erősen fogni a széket, figyelni a riválisokra, megkötni a kompromisszumokat és mindig a kevésbé kockázatos lépést választani. Ez a viselkedés jellemezte az MSZP legtöbb politikusát kormányon és ellenzékben egyaránt. Azt, amit valódi politizálásnak neveznek, rendre egy szűk stáb végezte, illetve a kampány idején aztán mindenki csatasorba rendeződött.

Nem nagyon működött másképp az MSZP 1998 és 2002 között sem: 2001 tavaszáig leginkább a belső hatalmi kérdés hozta lázba, és a rutinválaszokon túlmutató ötletekkel (mint a végül sikertelen négy kérdéses népszavazási kezdeményezés) is csak a ciklus végén állt elő. Megkérdőjelezhetetlen váltópártként ennyi akkor elég volt, mert a Fideszben csalódott választók szinte automatikusan fordultak a szocialista párt felé, ráadásul az 1998-as választási vereség – ahol, ne felejtsük el, listán az MSZP kapta a legtöbb szavazatot - nem ütött akkorát a párton, és nem is zárta a mostanihoz hasonlóan a hiteltelenség, a korrupció és a cikiség sajátos karanténjába. Most azonban más a helyzet: ha az MSZP nem ismeri fel időben, hogy a nagypárti státusz elvesztésével a nagypárti semmittevés, magabiztosság és kockázatkerülés tarthatatlanná vált, ha – az elmúlt négy évet másolva - kizárólag az idő múlására és a kormány hibáira építi ellenzéki stratégiáját, csak az ellenzéki alternatíva hiánya mentheti meg attól, hogy végzetesen beragadjon a mostani pozíciójába.

 

x x x

A pártok támogatottságának alakulása négy kutatóintézet felméréseiben (a teljes népességen belül):

Fidesz Medián Szonda Tárki Századvég
2010.05. 50 42 45 45
2010.06. 50 41 46 na
2010.07. 49 37 39 46
2010.08. 47 35 na 46
2010.09. 46 38 39 47
2010.10. 44 39 44 47
2010.11. 44 37 49 45
2010.12. 44 33 43 43
2011.01. 45 34 38 na
2011.02. 38 31 37 na
2011.03. na 27 30 37
2011.04. 33 26 29 na
2011.05. 34 24 26 35

MSZP Medián Szonda Tárki Századvég
2010.05. 11 11 10 13
2010.06. 10 12 10 na
2010.07. 12 12 13 12
2010.08. 11 12 na 13
2010.09. 13 11 10 12
2010.10. 13 11 11 11
2010.11. 14 10 10 12
2010.12. 13 11 11 12
2011.01. 12 11 10 na
2011.02. 12 12 11 na
2011.03. na 12 11 11
2011.04. 14 12 12 na
2011.05. 13 12 14 12

Jobbik Medián Szonda Tárki Századvég
2010.05. 9 9 9 8
2010.06. 8 7 7 na
2010.07. 9 9 7 8
2010.08. 9 8 na 7
2010.09. 7 6 5 8
2010.10. 8 6 7 9
2010.11. 7 4 6 8
2010.12. 7 6 6 7
2011.01. 7 6 6 na
2011.02. 9 7 7 na
2011.03. na 8 8 8
2011.04. 8 8 7  na
2011.05. 10 7 9 9

LMP Medián Szonda Tárki Századvég
2010.05. 4 5 5 6
2010.06. 3 4 4 na
2010.07. 4 3 4 6
2010.08. 5 3 na 6
2010.09. 4 3 4 5
2010.10. 4 2 4 4
2010.11. 4 2 4 4
2010.12. 3 3 4 4
2011.01. 3 4 4 na
2011.02. 3 4 5 na
2011.03. na 3 5 6
2011.04. 3 4 6 na
2011.05. 5 3 4 5

 

(NB: Nem választási időszakban a teljes népességre vonatkozó mutatónak van igazán értelme, a táborok részvételi hajlandósága alapján változó "biztos szavazós" adatsor - elemzői szempontból - most kevésbé lényeges. Ilyenkor sokkal informatívabb, hogy az egyes pártok az összes választó hány százalékának potenciális szavazatára támaszkodhatnak, hiszen kampányidőszakon kívül a feltételezett viselkedésnél - elmenne-e szavazni - sokkal nagyobb jelentőségű a pártok közötti választás. A biztos szavazókra vonatkozó adatok majd akkor lesznek izgalmasak, ha a szavazók valódi választási szituációba kerülnek, olyankor a kampány hatását is lemérhetjük ezen a mutatón.)

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr992894698

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kövér László ürülékhez hasonlította a rendőröket 2011.05.13. 14:37:49

A Duna Televízió Közbeszéd című műsorának vendége volt Dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés Elnöke, aki a műsorban alaptalan és valótlan kijelentéseket tett, ráadásul ürülékhez hasonlította a rendőröket. A Duna Televízió Közbeszéd című műsorának rés...

Trackback: Hidd el, hogy jobban jársz velem! 2011.05.12. 11:29:34

A szocialisták nagyon óvatosak, láthatták nem egyszer, hogy a párt szakadás a magyar politikai térben egyenlő a halálos ítélettel. Mindig megoldották ezt a problémát a platformok viszonylagos önállóságával. Gyurcsány tegnapi – belülről meg nem er...

Trackback: A nagyság álmából kibújni 2011.05.11. 14:55:02

Az MSZP megelégedett a szimpla reakciókkal, s ami eszébe jutott, az lejárt szavatosságú, és új szavazók megszólítására alkalmatlan volt.

Trackback: Kistérségek átszervezése: pártpolitikai okok 2011.05.11. 11:10:16

Ahogy  a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot vezető Navracsics Tibor szavaiból világosan kitűnik, a kormányzat tervei között szerepel a járási rendszer (ismételt) kialakítása, amely a jelenlegi kistérségi beosztáson alapulna. Nem igaz...

Trackback: Bejegyzés alatt áll a Demokrata Párt 2011.05.11. 09:15:36

Gyurcsány Ferenc új pártban, de régi népben-nemzetben gondolkodik....

Trackback: Bejegyzés alatt áll a Demokrata Párt 2011.05.11. 09:15:36

Gyurcsány Ferenc új pártban, de régi népben-nemzetben gondolkodik....

Trackback: Bejegyzés alatt áll a Demokrata Párt 2011.05.11. 09:15:36

Gyurcsány Ferenc új pártban, de régi népben-nemzetben gondolkodik....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lüke 2011.05.13. 15:52:31

@nyünyüge:
figyelj majd,lesz új magyar munkatársuk:)
az IMF államcsőd kezelő: ez világszerte az ő kezükön van, egy 400 fős NY-i ügyv. iroda kezeli azután a behajtást

Ordnassac 2011.05.13. 15:53:22

@Hepci: kiderül, Gyurcsány küldetéstudata határtalan. Szóval tényleg bármi lehet még ebből...

lüke 2011.05.13. 15:53:52

@Balt: :)
nagyon jó a DeDi, nem hadovál!

lüke 2011.05.13. 15:55:22

@Ordnassac:
szerintem a vereség óta készül rá, nem is kicsit:)
ezt mondták 2002-ben OV-re is, nem fogja tudni elviselni
voila:)

lüke 2011.05.13. 15:56:31

@aszekelyek:
kár
döglött aknák = remekmű
last minuts ,here you are:)

megszűnt 2011.05.13. 16:01:41

Hallgatom Weöres Sándort, miképpen lehetne a nagyság álmából kibújni..

megszűnt 2011.05.13. 16:12:24

Nékem kedvesebb a nagyság álmából kibújni..munkámat használni lehessen, ne csodálni.. minden nagyság kicsiség is, mert van még nagyobb, vagy ha nincs, lehet.. mérettelen legyen a munkám, se pompás, se szegényes.. a mérettelen Isten megteremtésével közös ütemű.

www.youtube.com/watch?v=nQfg-zQuDoM

(Weöres Sándor)

nyünyüge 2011.05.13. 17:04:59

off
Megjött a "szociális konzultáció 2011" c. kérdőív.
Hunczfutok ezek a fiúk.
A végén van egy "az Ön aláírása" c. rovat, apró csillaggal megjelölve.
Az aprócsillaghoz tartozó apróbetűt - ami a lap alján, egy szoc.reál jellegű zsánerkép alatt van és amelyet bármelyik az ügyfelek lehúzására szakosodott pénzügyi "szolgáltató" megirigyelhetne - nos az apróbetűs részen nagyítóval elolvasható, hogy ezzel az aláírással engedélyezem, hogy személyes adataimat és válaszaimat a kérdőívek feldolgozásáig és későbbiekben kapcsolattartáshoz írásbeli visszavonásig használhatják.

(A képen egyébiránt anyuka, apuka, háromgyerek + munkásember + munkában megőszült idős hölgy + háttérben valami jószág)

sa52 2011.05.13. 17:27:19

A Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvénynek az Alaptörvénnyel összefüggő egyes átmeneti rendelkezések megalkotása érdekében szükséges módosításáról

www.parlament.hu/irom39/03199/03199.pdf

Ordnassac 2011.05.13. 18:02:40

@sa52: hmmm... az igazán érdekes itt az, hogy nyárig találniuk kell öt új alkotmánybírót, ami izgalmas lesz, miután Trócsányi László helyét sem tudták betölteni azóta sem...

Emellett meg kiszedik az AB vitorlájából a szelet az elnökválasztási szabállyal. Bár Paczolay nyár végéig maradhat, de utódját még a tavaszi ülésszakban (vagy egy rk. nyáriban) meg is választják. Ez lenne a lex Stumpf?

ulrike (törölt) 2011.05.13. 18:42:40

@nyünyüge: Régi viccek újra

(TV műsor 50 év múlva) Most pedig bemutatjuk azt az embert, aki annak idején háromszor is levelet írt OV-nak.
....

xsasha 2011.05.13. 18:45:32

Elég off, de ha már a média módszereiről beszéltünk, ez is idetartozik.

Index.hu - Ághassi Attila

sportgeza.hu/futball/2011/05/13/becsaptak_akik_futballozni_tanitottak/

Szabics: Átvertek, akik focizni tanítottak (Ez a címe a cikknek)

(cikk tartalmából idézet)
szerző: " Két magyar volt akkor a Sturmnál, a védekező középpályás Korsós György pár éve azt mondta, akik itthon futballozni tanították, átverték."

Szabics: "„Nagyon jót mondott Gyuri, érdemes odafigyelni rá, mert ennél jobban és érzékletesebben nem is tudtam volna megfogalmazni. Ivica Oszim volt az edzőnk, teljesen máshogy edzettünk, mint otthon."

nyünyüge 2011.05.13. 18:54:50

@xsasha:
A franc tudja - "további kapcsolattartáshoz felhasználhatja".
Feladó a miniszterelnök, a kérdőívet amúgy csak vonalkóddal is azonosíthatóan, névvel, címmel lehet visszaküldeni.
És még az aláírásodat - és adatkezeléshez való jóváhagyásodat - is kéri.

xsasha 2011.05.13. 19:24:46

@nyünyüge:
Az értem, hogy felhasználhatja, de ki a mondat alanya?
Egyébként meg nem értem a felvetésed. Ha egyszer kiküldték neked ezt a levelet, akkor a nevedet, címedet felhasználták. Mi a gond?

xsasha 2011.05.13. 19:39:50

@nyünyüge:
Csak azért kérdem, mert az a tippem, hogy ha személyes adatokat kezelnek, akkor törvényi előírás mindentől függetlenül az adatvédelmi nyilatkozat.

nyünyüge 2011.05.13. 19:40:02

@xsasha:
Nincs alanya a mondatnak.
És nem az a gond, hogy tudják hogy létezem és azt is, hogy hol.
Hanem az, hogy névvel akarják tudni többmillió ember véleményét, válaszadási hajlandóságát, ...

aszekelyek 2011.05.13. 20:05:14

@knausz: Valóban nem érdem :) Erre vagy születik, vagy ne is erőlködjön a megtanulásával senki. Férfiakkal versengést már kinőttem:)

xsasha 2011.05.13. 20:07:48

@nyünyüge:
Ebben a kérdőívben olyan kérdések szerepelnek, amiből következtetni lehet a választási hajlandóságra? Ez nekem új. Ez nem az a kérdőív, amiben mindenféle szociális kérdésekre kérdeznek rá?

aszekelyek 2011.05.13. 20:10:23

@bariga: Ezt mondta lendvai szó szerint, és nem tettek semmit.. és csk egyre rosszabb lett. A FIDESZ ezt már három éve javasolta , az a legjevesebb. Mára már lenne is hozadéka. No de ők csak áfát emelni tudtak. Hadd tudjanak az elszegényített temberek küteni. Kivéve a tej... mer az kell a zídőseknek... Szociktől ez telt. Oszt jónapot! MI volt ennek a hozadéka , kedves?

aszekelyek 2011.05.13. 20:11:51

@bariga: Ezért nincs nyilvános tárgyalás. Már írtam fentebb.....Azt már nem kapja meg ingyen reklámnak.

aszekelyek 2011.05.13. 20:15:29

@Hepci: Nem nyert.:) Bár megtisztelő a feltételezés.

nyünyüge 2011.05.13. 20:23:46

@xsasha:
Elég sok kérdést el tudok képzelni a "választási hajlandóságon" kívül is, amire nem kívánnék névvel-címmel válaszolni.
És nem is látom okát a feldolgozás szempontjából, hogy benne legyen a nevem. A lakhely szerint statisztikához elég volna egy irányítószámot kérni. Ha a társadalmi-gazdasági helyzettel összevetve akarnák feldolgozni, akkor össze kellene vetni más nyilvántartásokkal.

Tehát szerinted vajon miért névvel gyüjtik a válaszokat?

aszekelyek 2011.05.13. 20:41:18

@Balt: Nagy a család, mondta... :) Ezen nagyon kiborult egy barátom. :) Már azon, hogy nem itthon tartja a pénzét....Ahogy simor sem akarta nagyon hazahozni.....Jegybank és miniszterelnöktől a zemberek elvárnák pedig, hogy itthon tartsa

.Sztem már van az 3 éve is. Nagyon fel voltak dúlva a baloldali ismerőseim is. No de a miniszterelnöki fizetését egy alapítványnak adja, mondtam akkor én, kajánul:) felnézve az olvasott lapból... Más szemében a szálkát, sajátjában a gerendát sem. Mondja az ilyenre a népnyelv. Ezzel persze nem a túl nagy lábon élőket óhajtom kímélni.
Olyan álságos ez is. A bankbetétek titkosak. Miről beszél egyáltalán? Nem tudok róla, hogy egy kanyit is hazahozott volna fleto. Mind szépen a NAV hatáskörén kívül fog nagyobb lábon élni. Itthon meg majd eljátsszák a baloldalit és a szocialistát.

aszekelyek 2011.05.13. 20:47:25

@knausz: Csak az X nincs mindnek az alján.....

jjulie 2011.05.13. 20:47:49

halotta valaki, hol van a karantén ahol a naracsbódulatból kigyógyulófélben lévőket gyűjtik, mielőtt emberek közé engednék őket?

aszekelyek 2011.05.13. 20:49:19

@nyünyüge: Nem olvastam, hogy kötelező lenne ráírni. Szoktam vállalni a véleményemet. Névvel.

aszekelyek 2011.05.13. 20:54:44

@a-kis-herceg: Kihagytad Gobbi Hildát. Őt eltiporták és a pénzt, a felajánlott Kossuth díj összegét és a többit ellopták. Az is a zorbán volt? Érdekes, mégis ott ül a padon.

panelburzsuj 2011.05.13. 20:59:20

@nyünyüge:

válaszadási hajlandóság

@xsasha:

választási hajlandóság

Hanlon beretváljon meg, Szása ... :)

bariga 2011.05.13. 21:00:10

@aszekelyek: bocs, de ez nálad valami fóbia? ki a fene beszél itt arról, hogy mi volt 3 éve. Most van elrontva, de piszkosul!!
De ha nem érted, akkor neked nem is érdemes elmagyarázni.
Intézkedjél viszont, hogy ne zárják be a közgázt és iratkozzál be sürgősen, vagy inkább ne szólj hozzá gazdasági kérdésekhez. Elég világos voltam?

aszekelyek 2011.05.13. 21:03:03

@manyike: No és mit fognak beleírni akik gyűjtik? A szocik elképzelését vagy a liberális gyurcsányét vagy a jobbikét? Nem gondolom, hogy ez etikus. Milyen célból gyűjtik mások leveleit? Mindegy , csak jól elronthassuk az egészet célból?

aszekelyek 2011.05.13. 21:07:31

@bariga: inkább elég arrogáns voltál:) Parancsolgatnál nekem? Nem fog menni. Ez nem a KISZ KB. Kell még valamit mondanom Ildikó?

jjulie 2011.05.13. 21:09:42

@aszekelyek:

te még mindig fidesznyik vagy banyesz, már menekül a zászló alól mindenki, akinek egy csepp esze maradt a szijjártó kezelése után

bariga 2011.05.13. 21:11:34

@aszekelyek: na ok, akkor legyünk szakmaiak: sorold fel, hány új beruházás lett, hány új munkahely, mennyi exportnövekedés a multikon kívül, mert ők ugye inkább különadót klaptak , nem 10 %-ot, a növekedés mennyivel ugrott meg e kíváló intézkedés hatására?? Nem parancsoltam, csak javasoltam, de most biztos sokat fogok tőled tanulni.

jjulie 2011.05.13. 21:11:57

@aszekelyek:

ne mondj rösszat azokról akik kivakartak a prolisorból banyesz

xsasha 2011.05.13. 21:15:29

@nyünyüge: Először egy menedzsment akadémián találkoztam ezzel a módszerrel. A kulcsszó a bevonás, a személyes felelősségvállalás, a politikába való bevonás személyes érzete.
A SZK tervet csak úgy lehet végigcsinálni, ha a társadalom egy része elköteleződik a változások iránt, és nem fogja egy 4eFt-os sérelemért megakadályozni a terv végrehajtását. Kicsit jobban, mint anno a nyugdíjátalakítások idején, amikor a nyugdíjasok többsége nem nagyon panaszkodott a változások miatt.
De persze ez csak egy meglátás.

Viszont továbbra sem látom, értem, hogy szerinted mivel akarnak visszaélni ezáltal a levél által.

jjulie 2011.05.13. 21:17:11

@aszekelyek:

a fidesz egy szar úgy ahogy van, banyesz, mennek a levesbe mire lehullanak a falevelek

xsasha 2011.05.13. 21:17:14

@panelburzsuj:
Ebben inkább Rorschach illetékes.
De köszi a bizalmat. :-)

aszekelyek 2011.05.13. 21:22:42

@nyünyüge: Mindenkinek fájni fog. mondta bajnai. Visszaterelni a munkaerőpiacra???? Ott vannak, nem kell terelni. Nem a nyugdíjukból élnek. Aki azért ment tűzoltónak, mert korán lehet nyugdíjas, most nem jár jól. A bírák meg azért morognak, mert el kell menniük öregségi nyugdíjat elérve nyugdíjba.:) Van ennek az országnak pénze arra, hogy ennyi fiatal nyugdíjast fizessen még évtizedekig? Nincs. Mert elq--ák. Nincsen sok választás. Nyugdíjba menni lehet , ha eléri a korhatárt a munkavállaló.

jjulie 2011.05.13. 21:22:45

@xsasha:

láthatóan az eddigi szijjártótolmácsolta fideszszarságokat benyaltad, persze hogy erre is vevő vagy

a-kis-herceg 2011.05.13. 21:24:19

@nyünyüge: ez komoly????? ez nagyon durva. kubatov lista...

csak küldjék a birkák... a saját szavazóikkal b@sznak ki... birkanyírás

aszekelyek 2011.05.13. 21:26:17

@xsasha: A kapcsolattartáshoz meg email cím kellene de nem muszáj...Azt sem.

a-kis-herceg 2011.05.13. 21:27:21

@jjulie: ez kontraszelektív... a zagyatlanok maradnak. a vakhittel.

eszméletlen milyen hűbéri vazallus feudális paraszt színvonal...

6.Lenin 2011.05.13. 21:27:22

Hol lehet belépni a GyF pártba?

Érdemes elolvasni

greczy.blog.hu/2011/05/13/kicenzurazva?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

Tüntetni akarok a sajtószabadságért!
Vesszenek a ballibek!

Aki demokrata velünk tart!
Nyírják a Ferit és követőit, ébresztő demokraták!

Még nem is volt igazi hőség, mi lesz itt nyáron?

megszűnt 2011.05.13. 21:29:14

@aszekelyek:
"Férfiakkal versengést már kinőttem:)"

Szerettem volna magam valakikhez mérni. Mindig valakikhez. Aztán ebből lett, hogy sokat tanultam tőlük, és kölcsönösen hatottunk egymásra.

Gyakran van az úgy ezért: ismert férfi újságíró neve ott, és nincs kötőjel –kt-, de szívesen írtam és írok együtt. Sokakat lehagytam, konkrétan van, akivel dolgoznék, bármikor, bármin, ha úgy érzi, most nem szalonképes, akár a mai kormány függvényében.

Egészen fiatalon hallottam egy újságírótól, még odahaza: neked is egyszer majd csak az számít, mi lesz a cikk aljára írva. Akkor azt feleltem:- Ha ez az idő eljönne, kiszállnék.

Ma már teljesen ingyen dolgozom. Azt szoktam mondani:- Ki tud engem megfizetni? Aki ingyen dolgozik, nem fogja eladni a lelkét. Senkinek.

a-kis-herceg 2011.05.13. 21:29:39

@jjulie: apropo hallottad a mai 5letét lézerjaninak?

megy az idei alkotmányba, hogy a korhatár előtti nyugdíjak visszacsinálhatók...

kicsit egyoldalúnak tűnik a zalkotmány, mintha a zállamot védené a zadózóval szemben...

aszekelyek 2011.05.13. 21:34:01

@lüke: Pisti a vérzivatarban, Házmestersirató... Spirót, azt persze érettségi tételnek is berakták....Egy -két éve.
@bariga: Minden olvasható a sajtóban. Nod P, Ákos is azt mondta, nem elhanyagolható a kézben tartása a dolgoknak. A cím, az persze egészen más. Még nem tudjuk, hogy 3.3 vagy 2.5 lesz az a növekedés. Egy év alatt kellett volna mindent? Ez komoly? Ugye nem? Ennyi idő csak a romeltakarításra is kevés.Megyek megnézem, mennyit loptak és hogyan a HM EI -nél.

megszűnt 2011.05.13. 21:36:13

@aszekelyek:
Gobbi Hilda és A Hanákné ügy. Tőr a szívbe nyakelvágás helyett. Fantasztikus alakítás!

Az embert mindig inzultálják, még akkor is, ha nem.:)

aszekelyek 2011.05.13. 21:38:13

@knausz: Bérfirkász még egy debreczeni is lehet.:) Jó éjt!

a-kis-herceg 2011.05.13. 21:39:24

@bariga: ja én meg akartam panel től kérdezni, hogy

kérdezze meg fogorvosát már ismerjük...

de mi lehet pl a zorbán kertészének a véleménye a zországos agrár stratégiáról?

vagy a söfőrjének a zországos közlekedési koncepcióról? nem tudna írni egy drága tanulmányt?

bariga 2011.05.13. 21:40:55

@aszekelyek: na mégis csak kezded megérteni, amit írtam, mert pont ez volt a lényege, hogy fokozatosan kellett volna bevezetni, (persze nem off shore méretre), hogy fel tudjanak rá készülni, akik egyáltalán tudnak beruházni, tervekkel, pénzzel, stb. Bevétel nincs, csak adókiesés, ezért kell most minden elvenni a zemberektől, de ezt is tudod biztosan, mert írják az újságok.

megszűnt 2011.05.13. 21:41:26

@aszekelyek:
"Spirót, azt persze érettségi tételnek is berakták...."

Nem is merték választani a gyerekek. Egyébként nem bánnám, ha sokkal kreatívabbak volnának! De a fiam sem volt felkészülve rá, hogy kompetencia-szintű érettségit írjon.

Belevágott 56 eseményeibe, amiből lelőni sem lehetne különben, annyi itt a könyv és mind tudja, de véleménye nem volt. Maiaknak ebbe bele kell tudni vágni.

megszűnt 2011.05.13. 21:43:06

@aszekelyek:
"Bérfirkász még egy debreczeni is lehet.:) "

Felőlem. Ő dolga. Aki bírja. Moldovát is sokan szeretik.
Szép álmokat!:)

a-kis-herceg 2011.05.13. 21:43:51

na tessék itt is van...

még gyorsan 2/3adoznak az 1,8millió szavazó nevében ami ugye kb 20%)

nem lesz ennek jó vége...

remélem mikovec röviden fog élni, de megéri a végét ennek a zegésznek...
a legnagyobb bünti ez lesz neki...

index.hu/gazdasag/magyar/2011/05/13/alkotmanymodositassal_vennek_el_a_korai_nyugdijakat/

bariga 2011.05.13. 21:46:01

@a-kis-herceg: ne feledd a testőrt meg a bébiszittert..

jjulie 2011.05.13. 21:47:15

@a-kis-herceg:

a lézerjani fog még könyörögni, had menjen inkább önként szentilonára az orbánnal

a bajok nem kicsik, ezek ígyis úgyis belebuknak az elhazudott kényszerpályába, lógni fognak, vagy szentnilona önkölcségesen, titokban

a-kis-herceg 2011.05.13. 21:47:49

egyszerűen a hírcsárdának nem látom értelmét... totálkveredik a valósággal...

max annyi a különbség hogy a valóságon a zember nem nevet...
de a hírcsárdán sem merek... mert nagyon el tudom képzelni a zorbántól...

hircsarda.blog.hu/2011/05/13/juniustol_eva_s_lesz_magyarorszag?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

a-kis-herceg 2011.05.13. 21:52:04

@bariga: a testőr már megcsinálta TEK et... azon már túl vagyunk...

a korából adódóan inkább a zurológusa jöhet szóba most...
(n)agyhatalom leszünk...

xsasha 2011.05.13. 21:58:36

@nyünyüge:
Én elmondtam, hogy szerintem miért névvel gyűjtik.
Elmondod te is, hogy szerinted mi az oka ennek?

bariga 2011.05.13. 21:59:00

@a-kis-herceg: a fociakadémiával együtt már teljes vertikum lesz lassan

a-kis-herceg 2011.05.13. 21:59:50

@jjulie: én tudom. én ezt mondom egy év óta... folyamatosan...

államcsőd+(véres) polgárháború

én se fogadnék a fides re... aljas maffia banda.
értelmes emberek már hátrálnak ki...

viszont előnyükre: nagyon jól stimulálják (gondolkodásra, polgárosodásra) a társadalmat és sokkal nagyobb lendülettel, gyorsabban mint reméltem...

apropo mit szólsz hogy
a sintérpándornak+amcsi nagykő vető volt a gy.patán és a nénik elmondták, hogy mindent ellopnak a cigók...
plusz volt egy kis bemutató verekedés is...

de PS mencségére a Mester utcán már másodszor látok sétáló rendőrt (nem kilopták a kocsit alóluk, mert azt is láttam sokat), fiatal 20éves középiskolások igazi rendőrnek öltözve, pont akkorák mint a kisújjam... PISZTOLLYAL... nagyon veszélyesnek érzem a szitut... egyelőre szerencsére csak nappal mernek....

a-kis-herceg 2011.05.13. 22:02:01

@bariga: jaaa apropo.... a vidi nyerni fog...

kicsit lejt nekik a pálya... a bírók nem mernek "függetlenek" lenni...

csak ettől nem emelkedik a zország... sőt... rohadt szemetek ezek.

megszűnt 2011.05.13. 22:06:24

@xsasha:
"Elmondod te is, hogy szerinted mi az oka ennek? "

Az új alkotmány az én vesszőparipám. Kitöltöttem, tettem hozzá még két kiegészítést. Alá is írtam. Az iskolában is aláírom az íveket, amikor valamiről névtelenül kérdeznek.

Hát volt értelme kitölteni és visszaküldeni? Ha volt: mi?

ubul2000 2011.05.13. 22:06:59

@a-kis-herceg: mintha a barcáról olvastam volna ezt a valós szöveget

a-kis-herceg 2011.05.13. 22:08:58

huh a hírcsádára vissza...
pár napja volt hogy a o(b/sz)ama gépén illegális programokat foglalt le a mahasz...

erre tessék, a zamcsik is olvassák... kamu kamu. de ez nem vicces...

index.hu/kulfold/2011/05/13/pornot_talaltak_bin_laden_rejtekhelyen/

megszűnt 2011.05.13. 22:11:53

"A kereszténydemokraták budapesti elnöke pénteken közleményben szólította fel Pokornit, hogy haladéktalanul hagyja abba aknamunkáját a KDNP által delegált Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár ellen.

Pokorni az elmúlt napokban több interjút is adott, amelyekben hangsúlyosan foglalkozott a köz- és a felsőoktatási intézményrendszer átszervezésének vitás kérdéseivel."

index.hu/belfold/2011/05/13/pokorni_visszaszolt_a_fovarosi_kdnp-elnoknek/

Mondtam korábban, hogy van a Fideszben tanárember. Nem tud kibújni a bőréből.:)

a-kis-herceg 2011.05.13. 22:12:49

@ubul2000: tényt mondok... vagy kécségbe vonod? nincs kedvem...

ZÖLDPARDON...

ez is a valóság viccesebb... országzászló a zalkotmány emlékére....

vki javasolta megmaradhatna ha átneveznék: piros-fehér-zöld pardonra

a hírcsárda is gyengébb mint a valóság

hircsarda.blog.hu/2011/05/13/bulimuzeum_nyilik_a_rio_helyen

a-kis-herceg 2011.05.13. 22:21:59

nincs mexorítás! nincs mexorítás! nincs mexorítás! nincs mexorítás!

polkom.blog.hu/2011/05/12/megszoritas_5

ubul2000 2011.05.13. 22:25:40

@knausz: végre valaki kimondta az igazságot erről a liberális hülyéről

ubul2000 2011.05.13. 22:27:11

@a-kis-herceg: Dehogy vonom kétségbe. Ez az igazság a Barcelonával kapcsolatban....

jjulie 2011.05.13. 22:30:58

@ubul2000:

nincs igazság, soha nem is volt

jjulie 2011.05.13. 22:37:38

@ubul2000:

igen igen, tavan összel a real ellen ötször is lejtett

megszűnt 2011.05.13. 22:40:27

@ubul2000: @jjulie:
A magyar nyelv szép. Egyetlen betű és megváltozik a szó jelentése, értelme.

Ha az igazságból elveszed az i-t, marad a gazság.

porfelhő 2011.05.13. 22:41:48

Az oktatási államtitkár szerint a felsőoktatásban előbb vagy utóbb rendet kell tenni, racionalizálni kell a képzési szerkezetet.

Hoffmann Rózsa erről az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség Morus Tamás estjén beszélt a fővárosban pénteken este.

Az államtitkár ismét megerősítette, hogy nem fogják a Budapesti Corvinus Egyetemet bezárni."

„Ennyire ostoba nem lehetek” – fogalmazott Hoffmann, hozzátéve: egyik lehetőségként felmerült, hogy az intézmény összeolvadjon a Duna túlpartján található Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel.

A nagy tudományegyetemek nyugati mintájára ez logikus megoldás is lehetne, de ez lekerült a napirendről, ez most nem hozna többleteredményt – mondta."

hm. "ennyire ostoba ......." :)
Már miért ne lehetne. De még mennyire, hogy lehet.
:)))

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.13. 22:41:51

"MSZP: megint más áll a Széll Kálmán Terv angol verziójában, mint a magyarban

Az MSZP szerint felháborító, hogy amíg a Széll Kálmán Terv magyar változata 285 milliárd forintnyi forrást ígér az oktatással kapcsolatos beruházásokra, fejlesztésekre és felújításokra, addig a külföldnek szánt angol változat szerint 88 milliárd forint elvonás sújtja a következő években a felsőoktatást."

hirszerzo.hu/belfold/20110513_mszp_szell_kalman_terv_felsooktatas

ubul2000 2011.05.13. 22:42:46

@knausz: igen, így is lehet fogalmazni. Valaki kimondta, milyen gaz ez a P.

ubul2000 2011.05.13. 22:44:29

@jjulie: Eddig nem volt alakalmam, most megragadom a lehetőséget: Gratulálok a Barca (sorrendben harmadik) bajnoki címéhez!

megszűnt 2011.05.13. 22:44:57

porfelhő 2010.12.14 19:57:32
@jjulie:
Elhiszem. izgalmasabb volt mikor @lükéddel karöltve küldözgettétek nekem a megalázó kommenteket, küldeményeket. végül is igazad van.
Viszont TG-nek nyalizás folyik

porfelhő 2011.05.13. 22:46:05

oppá" lemaradt.:)

A felsőoktatás átalakítása nem fájdalommentes folyamat"

www.mno.hu/portal/783965

.......................
hm. egyébként jó! nem rossz! a műsor!!!
:(

megszűnt 2011.05.13. 22:47:34

armanda* 2011.03.31 11:16:08
@álomszép:

Megy a "műsoruk" reggel, délben, este.!
Sokszor, én mennyire unom?!
Igen!

:))))))))))))

jjulie 2011.05.13. 22:47:46

@ubul2000:

köszönöm, megérdemlem, én ékeltem ki nekik a pályát, hogy lejtsen

ubul2000 2011.05.13. 22:50:04

@jjulie: :)))) Frappáns válasz

porfelhő 2011.05.13. 22:50:33

Hm. Jó! nem rossz!
Csak unalmas, de nagyon!!!!

megszűnt 2011.05.13. 22:53:59

armanda* 2011.03.27 11:38:38
@porfelhő: :)

Hm. Még az is lehet, hogy "kitalálja" a kormány, különadót vet ki azokra a szülőkre akiknek kövér a gyereke.

Hm. Én meg megadóztatnám a nagyon kövér embereket is.

:)))))))))))))))))

porfelhő 2011.05.13. 22:54:16

Nahát! Milyen érdekes!
Összegyűjtve a kommentjeim egy csokorba!
Megmarad nektek legalább emlékbe, olvasgathatják a hölgyek karöltve, vagy éppen kidobják a szemétbe.
Oly mindegy lesz már.!

:)

megszűnt 2011.05.13. 22:55:48

armanda* 2011.03.27 11:42:18
@álomszép: :)

Hm. Micsoda ötleted van.!
A "szépséged" ne legyen benne az új alkotmányban?!

:))))))))))))))))))))))))))))))

porfelhő 2011.05.13. 22:56:32

Nyalizás a TG-nek."

hm. Szánalmas és pofátlan firkálmány!

megszűnt 2011.05.13. 22:58:39

Pasztorella 2011.04.21 22:35:52
@porfelhő: :)

Na! Végre!
Tudod? Az a bizonyos "leves" ? tavaly irtam.!

:)

megszűnt 2011.05.13. 23:16:49

Pasztorella 2011.04.24 17:18:46
@porfelhő: :)

Hm. Millyyen igaz! "Akkor" nem kellett volna "elfelejtened!! írni sem kellett volna!!!
Vagy még is??!!

xsasha 2011.05.14. 08:56:31

@a-kis-herceg:
1. André Alves, Dos Santos
Videoton 24
2. Schembri, André
Ferencváros 14
3. Oláh, Lóránt
Kaposvár 13

xsasha 2011.05.14. 09:02:58

Végre egy témába illő hír...

index.hu/belfold/2011/05/13/tobias_jozsefet_valasztotta_elnokke_a_pest_megyei_mszp/

A korábbi kormányfő a Facebookon azt írta: az MSZP vezetése az első perctől "Mesterházy-Gyurcsány-meccsnek tekintette a választást, és így is viselkedett". Szerinte Puch László pártigazgató helyi emberekkel tárgyalt, hogy támogatást szerezzen Tóbiásnak, amit Varju László az MSZP szerdai maratoni frakcióülésén is szóvá tett, a pártigazgató és a pártelnök azonban "ebben semmi kivetnivalót nem talált".

Gyurcsány arra is kitért, hogy egy állítólag a Pest megyei küldöttgyűlés egyharmadát "irányító" befolyásos ember egyik kollégája azzal kereste meg, hogy segítsen nekik hitelt szerezni egy sokmilliárdos üzlethez, ő azonban elküldte. A volt miniszterelnök - mint írta - erről tájékoztatta Varju Lászlót is, aki úgy döntött, "nem kíván indulni egy ilyen versenyben". "Varju azt mondta, hogy minden ott van ebben a választásban, ami miatt mi, a Demokratikus Koalícióban pártszavazást akarunk. Hogy ne tömbben szavazó küldöttek döntsék el, hogy ki a vezető, hogy távol tartsunk minden nem átlátható érdeket a politikától" - olvasható Gyurcsány Ferenc bejegyzésében.

porfelhő 2011.05.14. 10:30:27

@jjulie:
Te mondtad neki, hogy gyűjtse össze ezeket a kommenteket?!
Hányan vannak körülötted?! Egy tucat, vagy talán kettő!?
Mit képzelsz Te magadról?! Szórakozol velem? nem volt még elég?!
Áruld már el!!!

porfelhő 2011.05.14. 10:34:57

@jjulie:

oppá" Neked teljesen elment az eszed??!!
vagy mi?van!

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.16. 08:36:26

"Fidesz 13%: Mindenki megverte a kétharmad jelöltjét a pillisi időközi választáson

A választásra jogosultak 20,1 százaléka, 212 lakos járult az urnához. A város polgármestere, Szabó Márton (Fidesz) közlése szerint a képviselői mandátumot Domonyi Károly (független) nyerte el 79 vokssal, a második helyen Andrási Julianna (MSZP) végzett 62 szavazattal, a harmadik helyre Koszorú Árpád (Jobbik) futott be (42 szavazat), a negyedik pedig a fideszes Némethné Fiel Gabriella Piroska lett 29 (13%!!!) szavazattal."

piroslapok.blog.hu/2011/05/15/mindenki_megverte_a_fidesz_jeloltjet_a_pillisi_idokozi_valasztason
süti beállítások módosítása