Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
11:55

“Ezt a csatározó politizálást minduntalan a miniszterelnök személyéhez szokták kötni, miszerint egyedül minden tőle függ. Nagyon nem értek egyet ezzel, hisz ezt nem egyedül csinálja. Ehhez az egész vezetői körének hallgatólagos beleegyezése, sőt, lelkesedése és támogatása kell. Ezt együtt csinálják” – mondja Gombár Csaba a Népszabadságban. A lényegi kérdéseket a kormánypárt politikájával kapcsolatban már jó párszor kitárgyaltuk, most nézzük csak ezt az egyetlen szempontot: összepréselhető-e a Fidesz?

(Fotó: Népszabadság)

A Fidesz ellenzéki politizálásáról lelkesen beszélők szerint a párt zsenialitásának egyik fontos bizonyítéka éppen az, ahogy 2006 után egymáshoz szorította az MSZP-t és az egyre negatívabb megítélésű vezetőjét, Gyurcsány Ferencet. Ebben a történetben a Fidesz szinte minden lépése ugyanazt a célt szolgálta: azt, hogy a szocialisták ne tudjanak könnyedén megszabadulni a kormányfőtől (és örökségétől), hogy egy esetleges váltás után ne játszhassa el hitelesen egyetlen MSZP-s politikus sem a másképp gondolkozó, tisztán újrakezdő vezető szerepét. A szocialistákra gyakorolt állandó – és néha kontraproduktívnak látszó – nyomásra azért volt szükség, hogy a magukat egy ostromlott várban érző kormánypárti politikusok ennek megfelelően is viselkedjenek: hiába voltak (egy idő után egyre erősebb) fenntartásaik a kapitány képességeivel kapcsolatban, a harc közben minden kritika és kétség árulásnak, szabotázsnak tűnt.

Persze „két irányba kell ezt a dolgot művelni” – ahogy, nagyon más összefüggésben, nemrég hallhattuk: nem csupán a Fidesz, hanem Gyurcsány érdeke is az összepréselés volt, s ebbe a folyamatba a bizalmi szavazástól a kormányfő által menedzselt, bohózatba fulladt végjátékig minden esemény szépen illeszkedett. Utólag nehéz megállapítani, hogy a Fidesz stratégiája, Gyurcsány törekvése vagy az MSZP vaksága volt-e fontosabb, a következmény azonban megkérdőjelezhetetlen: a volt kormányfő árnyéka a mai napig rávetül az összes szocialista politikusra, így azokra is, akik elkötelezett antigyurcsányistának, a korábbi belső ellenzék vezéralakjának szeretik gondolni magukat.

Lehet benne valami, hogy az MSZP copypaste-politikájának egyik eleme ugyanennek az összepréselésnek az elősegítése Orbán Viktor és a Fidesz esetében. A kiinduló helyzet természetesen nagyon más, a különbségek ordítóak, mégsem tűnik teljesen irracionálisnak ez a politika. Miközben amúgy talán szerencsésebb volna, ha a Fidesz másképp gondolkozói néha másképp is viselkednének, az MSZP - hosszú távon - valóban abban érdekelt, hogy őket is Orbánhoz kösse, megbélyegezze, hiteltelenítse. Navracsics, Lázár, Rogán, Kósa, Pokorni – nagyon nem egyforma mértékben, de mindannyian a mostanitól eltérő politika lehetőségének (lehetőségről beszélek, nem realitásról!) hordozói, részben már most is a Fidesz „másik arcának” potenciális, de jelenleg csak időnkénti megjelenítői, részben egy esetleges posztorbáni párt esélyes vezetői. Nagyon meg lennék lepve, ha nem tanultak volna az MSZP történetéből, de akkor is, ha a mostani, ismételten csak vagy-vagy helyzeteket ismerő politikai erőtérben lenne igazán jó válaszuk az összepréselés elkerülésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr582573774

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Már a statisztikusok is ekézik az Orbán-kormányt 2011.01.10. 15:06:55

Talán már csak a süketnémák nem csináltak még viccet kormányunk idétlenkedéseiből, de lehet, hogy csak túl halk a szavuk. Mindenesetre tréfás kedvű statisztikusok stílszerűen venn-diagram formában adtak hangot az elégedetlenségüknek:

Trackback: Országos politikai operettbál 2011.01.10. 13:43:13

A Fidesz ugyan élvezheti kétharmada áldásait, de lassan szocialista mértékű karanténba zárja magát. Nem maradt iránta semleges párt a porondon. Mára a szélsőséges, magát radikálisnak nevező párt a legkevésbé ellenséges, de az is alig vállalja az együtt...

Trackback: Az összepréselt Fidesz 2011.01.10. 13:23:01

Lehet benne valami, hogy az MSZP copypaste-politikájának egyik eleme az összepréselés elősegítése Orbán Viktor és a Fidesz esetében.

Trackback: Külföldi kritikák: A Heti Válasz átállt? 2011.01.10. 13:15:51

"Váratlan támogatást kapott Orbán" felcímmel, "Rólunk írták" cím alatt, első pillantásra a Fidesz látásmódját jól tükröző cikk jelent meg vasárnap délután a Heti válasz című kormányhű hetilap online kiadásában. A rövid öss...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CSENDES 2011.01.12. 16:32:02

@lüke: Kedves Lüke, válaszoltam Neked. Azt írtad, csupa negatív , az aktivitási lapomon megjelenő degradálásokat olvasott tőlem.
Ezúton szeretném azokat bocsánatkérésben részesíteni, akik a ...

részt vettek.
Aktivitási lapomat egyébként felhívásra végignéztem, s szerintem nem csupán ilyenekre (sőt egyáltalán nem) gondoltam ilyenekre. Néha megpróbálom védeni a dolgokat, nem nagy sikerrel.

Szimba 2011.01.12. 16:35:33

@a-kis-herceg:

Bevehetnél! Vinném stanicliban a kenőpénzeket. (Vagy Nokiás dobozban, bár az feláras.)

a-kis-herceg 2011.01.12. 16:35:39

@CSENDES:

jaja. ez a viccország...

én aki "szakmai tanuként" számos gazdasági bűncselekményt láttam közelről. és a szakmai és gazdasági vonatkozásokat is átlátom. engem kellene egy magasabb fizetéssel (pl épp válságkor) átcsábítani és én félév alatt (de inkább 1-2 hó alatt) a rendőrségi jogszabályokból kiképezhető vagyok. Ami nem is biztos hogy kell, hiszen nem kell pisztoly az iratok lapozásához. és nem is nagyon vagyok olvasás közben veszélynek kitéve. elvben erre mondható hogy erre vannak a szakértők... igen ám csak az ügyet "menedzselni" is kellene tudni. azaz szerencsétlen suhanc fakabát azt se tudja miről kérjen véleményt és kit hallgasson meg.

na persze ez csak eszmefuttatás, agytorna, mert Viccországban mindenki fordítva érdekelt. hívjuk inkább Fonákországnak. Fonákia.

a-kis-herceg 2011.01.12. 16:37:33

@Szimba: ez nem kenőpénz. ebben az országban a bizalom már csak pár erős (2-3 hogy konkuráljanak is) maffia-oligarcha vállalkozással (ezek megvannak, csak a tevékenységüket kellene kiterjeszteni) erő alapon lassan helyreállítható a gazdaság rendes működése...

Szimba 2011.01.12. 16:39:57

@a-kis-herceg:

Én minden mocskor pénzkeresési lehetőségről lemaradok!:-((((

Szimba 2011.01.12. 16:40:59

mocskos
bocskor
kosbor

Vazze!:-((

a-kis-herceg 2011.01.12. 16:42:10

@Szimba:

nem baj. tisztességes emberekre is szükség van a rendszer működéséhez.

azokat lehet becsapni.

ssi 2011.01.12. 16:45:05

nem csak a médiatv, hanem helyzet is - de ki tudja a maga javára fordítani?
1. kormány véletlenül se menne bele egy látszólagos kis vereségbe se?
2. ellenzék még önmaga következetes stílusát se találta meg?
3. külföldi hangok ütősebbek, részben törlesztenek (júniusi csőd riogatás, különadók stb.), vagy kicsit előre szaladnak (túl magabiztos ME, forradalom exportálásának veszélye az EU-ba)?

"magyar civilek többsége szerint a kormány jó úton jár, érvényesül a választók akarata, a külföldi médiumok pedig elhamarkodottan ítélték el a tavaly év végén elfogadott médiatörvényt "
belfold.ma.hu/tart/cikk/a/0/86438/1/belfold/Mediatorveny_a_kormany_jo_uton_jar_a_civilek_szerint?place=srss

"pénteki tüntetés programját, mely a médiatörvény elleni újabb tiltakozás. A hét végi megmozdulás három városban egyszerre történik Budapest- Pécs- Bécs"
www.pecsistop.hu/articles/article.php?id=804687

"Ha külföldről az országot kritizálják, egyértelmű (főleg az MSZP-nek), hogy a jelenlegi kormányt kritizálják. Ebből pedig a szocik politikai tőkét próbálnak kovácsolni. "
kiforditott.blog.hu/2011/01/12/alszentsegbol_5_os?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

@Szimba:" minden mocskos pénzkeresési lehetőségről lemaradok!" - a tiszták bejöttek?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.12. 16:45:12

@CSENDES: Ja, bocs, meggyőztél.
Cusi a közellenség.
Mióta lecsukták nincs gond a közpénzzel, a társadalom nincs veszélynek kitéve és nincs több bűnszervezet.

Ha életfogytot kapna, akkor hatvan évig biztonságban lennénk mi, meg a közpénzeink.

a-kis-herceg 2011.01.12. 16:47:29

a jövö elkezdődött. karriernek vége minden ellenzékinek... szerintem az itthoni adó fenyegetés finomabb

index.hu/kulfold/2011/01/12/szazaval_rugjak_ki_a_diakokat_minszkben/

Szimba 2011.01.12. 16:47:57

@a-kis-herceg:

Utállak!:-P

@manyike:

A tiszták sem. Velem van a baj?:-(

a-kis-herceg 2011.01.12. 16:48:57

@simonmondja.: ő most egyedül volt bűnszervezet? vagy vannak többen gyanusítottak? csak azokat nem bántják mert nem ismertek?

minden bűnnek vége? ezt nem hiszem. rendőrségre azért szükség van. a lehetséges ellenzék miatt is...

bariga 2011.01.12. 16:49:33

www.stop.hu/articles/article.php?id=805992

Ez bolond! Miért nem csökkentik a jövedéki adót, meg az
ÁFÁ-t. Épp elégszer pampogtak ellene. Most kezükben az adu-ász. 1 nap altt képviselői inditvány, stb.
Mindannyian nagyon boldogok lennénk!!

a-kis-herceg 2011.01.12. 16:52:05

de a rendőrségnek se könnyű. nem akadálymentes intézmény. jól szétverik gumibottal, de azon izgul, hogy küszöb van a cellában...

index.hu/bulvar/2011/01/11/serelmezi_a_felseggeltetest_a_kez_es_lab_nelkuli_ember/

nyünyüge 2011.01.12. 16:52:36

Ez elég durva, első olvasatra:

"...ha az önkormányzat valamilyen közfeladatát át kívánja adni egy többségi befolyása alatt álló gazdasági társaságnak, ezt minden további nélkül megteheti úgy, hogy közben az érintett munkavállalók közalkalmazotti jogviszonya e törvény alapján munkaviszonnyá alakul át. Ezzel a módosítással megfosztották a közalkalmazottat attól a lehetőségtől, hogy maga döntse el, elfogadja-e az új munkáltató ajánlatát, vagy inkább a továbbfoglalkoztatás helyett a végkielégítést választja..."

www.elemzeskozpont.hu/content/k%C3%B6zalkalmazottak-le%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9se

Szimba 2011.01.12. 16:54:37

@nyünyüge:

Vicces, a rendszerváltáskor mi ugyanígy jártunk.

Szimba 2011.01.12. 16:55:28

@bariga:

Ne értetlenkedj! Ez a Fidesznek is jó. Már nekik nem kell meglépni!:-))

a-kis-herceg 2011.01.12. 16:55:48

@nyünyüge: mostanság divatos mind a privatizáció mind a zállamosítás IS... lényeg hogy tranzakció legyen...

jol is néznénk ki ha minden (gazda) váltásnál megkérdeznék a bárányokat hogy mit akarnak...

ssi 2011.01.12. 17:03:56

@Szimba: van rendszeres nyugdíjad :-) van, aki ezt sem tudja magáról elképzelni

CSENDES 2011.01.12. 17:10:46

@simonmondja.: Éppen nem ezt mondtam, de mindegy.

a-kis-herceg 2011.01.12. 17:21:45

www.mfor.hu/cikkek/Uj_Szechenyi_Terv__itt_vannak_az_elso_reszletek.html

érdekes. nincs is minisztériumi rendszere. szerintem azért titkos mert nincs semmi konkrét...

a-kis-herceg 2011.01.12. 17:28:52

azért a lengyelek tudták kulturáltan intézni. logikus lépés a mnyp rész csökkentése... harmadára. a rendszer marad. de felhalmozni válságban nehezebb... a lengyelek tisztességesek

www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=470670&place=hirstart

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.12. 17:30:52

@CSENDES: Éppen szarsz rá, hogy én mit mondok, és ez kölcsönös.

IntelCorei5 2011.01.12. 17:43:17

Figyelem ténynéküli szubjektív vélemény következik:

"Az a baj, hogy a jelenlegi hatalomban csak a hatalom megszerzésének képessége volt meg.
Sajnos legnagyobb igyekezetük mellett is a szakmai képességeik, emberi tulajdonságaik, önteltségük, minden alapot nélkülöző magabiztosságuk azt a szánalmas eredményt teszik lehetővé, amit lassan egy éve tapasztalunk.
Ezzel viszont nyilvánvaló, hogy ezerrel száguldunk a szakadék felé. Nulla az esélye, hogy az elvárt 2-3 hét alatt átgondolt, szakmai vitákon, elemzéseken átment koncepció szülessen a nagy elosztó rendszerek átalakításáról.
A Fidesznek pár hónap alatt alatt sikerült a gazdaságot tönkrezúzni. Nem csak a tehetetlenséggel, dilettantizmussal, hanem az ország iránti bizalom elvesztésével. Amibe a hatalmuk bebetonozását célzó ismert belpolitikai ténykedésük is besegített." Forrás - valaki a netről ask nicknéven

Ezért ezen írás az összepréselésről tökéletesen irreleváns.

porfelhő 2011.01.12. 17:47:55

Pártja soraiból támadták Orbánt!
Elfogadhatatlan a határon túli magyarok választójoga.

„Elfogadhatatlan" lenne a választójog megadása a határon túli magyar kisebbségeknek - üzente szerdán Orbán Viktor kormányfőnek Joseph Daul, az Európai Parlament konzervatív frakciójának elnöke, aki - hivatalból - az Európai Néppárt egyik alelnöke is (ahogy egyébként Orbán Viktor is alelnök a Néppártban).

hetivalasz.hu/vilag/tamadjak-orbant-elfogadhatatlan-a-hataron-tuli-magyarok-valasztojoga-

porfelhő 2011.01.12. 18:28:13

Orbán V. megnyugtatta a norvég miniszterelnököt.
Szerdán Budapesten arról biztositotta a norvég miniszterelnököt, hogy a magyar krizisadók, melyek norvég cégeket is érintenek átmeneti jellegüek a magyar gazdaságban.
A krizisadók kivezetése a mayar rendszerből az adott cégekkel való tárgalás alapján fog bekövetkezni.
Az elkövetkező három évre a magyar gazdaságpolitika stratégiának "immanens" része a krizisből származó bevétel."

"Kértem a miniszterelnök urat, hogy továbbra is keltse Magyarország jó hírét mind a norvég emberek körében, mind pedig a norvég üzleti körök tekintetében"

Orbán közölte: a tárgyaláson ismertette a magyar EU-elnökség programját, mely elnyerte a norvég miniszterelnök tetszését.
"Örülünk, hogy Norvégia támogatja a magyar elnökséget".

Hm. Norvégia nem tagja az EU-nak, de egyenrangu résztvevője, az Európa Gazdasági Térség belső piaci kereskedelmének., a schengeni övezet tagja.

xorfrion 2011.01.12. 18:35:01

Gábor, igazán írhatnál már valami újat, ha már a képet nem akarod lecserélni!
Kinyitom, nézem írtál-e valamit és mindig ezt az idegesítő bájgúnárt látom!
Légyszi, légysziiii!

Köszi!

a-kis-herceg 2011.01.12. 18:49:24

szépen épül Kolontár. 150 lakás 5 milliárd. azaz. ha 60 nm es lakás átlagot tételezünk fel, akkor 555 eFt / nm kivitelezési ár, amibe a telek és a közművek nincsenek benne. ebbe már az aranybidé belefér. nem vagyok irigy megérdemlik az iszapsérültek.

www.mr1-kossuth.hu/hirek/gazdasag/iszapomles-a-bontas-es-az-ujjaepites-negymilliardba-kerul.html

nyünyüge 2011.01.12. 18:53:31

@xorfrion:

vagy itt két kép, mindkettő az összepréselt fideszt ábrázolja, a 2 millió embernek kicsit szűkös Kossuth téren:

static.nol.hu/media/picture/11/76/32/000327611-3089-625.jpg

ill. az Astoriánál tartott nagygyűlésen

static9.origo.hu/i/0702/20070223astoria.jpg

a-kis-herceg 2011.01.12. 19:06:03

"Több mint kétharmad a Lungo Dromnak"

"A legnagyobb tét a mintegy egymillió fős cigány kisebbség politikai képviselete."

hoppá. 1,25 millió, de nem szoktak 500 ezernél többről beszélni... mi a fene? átszakadt a gát?

kitekinto.hu/karpat-medence/2011/01/12/ujabb_ketharmados_gyzelem_szuletett_magyarorszagon&s=hs

porfelhő 2011.01.12. 19:24:50

Minden felől a rossz hirek!
A vizzel küzd Magyarország.!

"Csökken a vízszint a Tisza alsó szakaszán, de a folyó felső szakaszán, a Maroson és a Körösökön azonban kisebb árhullámok indultak el. Jász-Nagykun-Szolnok megyében több mint 1800 négyzetkilométer földet borít belvíz, 29 településen védekeznek. A Sajó völgyében veszélyhelyzetet rendeltek el."
Kitelepitések Békésben, vészhelyzet a Sajó völgyében.
Ja. és egyes megyékben sorra dőlnek ösze a házak.
Mi jöhet még?

a-kis-herceg 2011.01.12. 19:30:59

@porfelhő: legalább lehet üzemeket, földeket államosítani. ellenfeleket kinyírni. vészhelyzetet hirdetni. illetve pályázat nélkül katasztrófát "elhárítani". és nem mellesleg szép új falusi lakásokat 555 eFt/nm áron építgetni... kalákában a haverokkal. szép új világ.

porfelhő 2011.01.12. 19:31:27

@a-kis-herceg:
Nem értem. Mit nyomatsz 6-8 hónapja? A rossz hireket?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.12. 19:34:19

@porfelhő:

Van pár ország amelyik nagyon szívesen szeret beleszólni az EU-s ügyekbe, bár semmi közük hozzá. Fő kavaró az USA, mert ellenérdekelt egy erős Európában, de a norvégoknak sem osztottak lapot.

A norvégoknak igazuk van, hogy nem lépnek be, jól teszik, de akkor beleszólni sem kellene.

porfelhő 2011.01.12. 19:35:14

@a-kis-herceg:
Igy igaz, ahogy irod! "elháritani". aha. csak annak jut kevés, aki valóban "hárit".! lakásokat ......irreális áron!

a-kis-herceg 2011.01.12. 19:43:16

@porfelhő: és még mindig szerényebbek mint a beregi árvíznél voltak. lassan azt gondolom, hogy direkt nem csinálnak semmit a minisztériumokban... csak imádkoznak esőért és árvizekért. eddig bejön nekik... évi átlagban 5-6 van (+belvíz) és még hol a tavasz... a szezonja...

a-kis-herceg 2011.01.12. 19:51:41

amig várjuk az újabb Kacsamesét és unatkozunk, addig kicsit zsidózzunk...

"A főszereplők, az Ofer fivérek, a magyar olvasókat is érdekelhetik, hiszen a Bécsi utcai beruházás hátterében Csipak Péter társaként ott áll az egyik, Yuli Ofer."

www.youtube.com/watch?v=goAh4y6aWE8&feature=player_embedded

annak a pár kommenternek, aki nem tud héberül annak kis írás róla - magyarul
podo-pro.hu/sitat-hasaksuk/

xorfrion 2011.01.12. 19:55:26

@nyünyüge: Áh, ez nem a Fidesz. Ezek azok az emberek, akik akkor hittek benne, hogy velük (a Fidesszel) jobb lesz. Pontosabban, hogy jobb lesz a bal(oldal) nélkül.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.01.12. 19:58:32

"Most bízhatunk abban, hogy Viktor is elkúrja. A jogállami fékek villámsebességű kiiktatásával túl gyorsan forralja a vizet Kádár János lábasában, így a béka kiugrik, ahelyett, hogy szép lassan belefőne. Ebben bízhatunk, és az Unió ébredésében. Különben a tekintélyuralom nyers valósága felülmúlja Meciar vagy Tudjman legnedvesebb álmait is. Lukasenko pedig gyúrhat a tagjelöltségre, hisz ő csak tovaris Orbán példáját követi. Lehet, hogy ez kell a brüsszeli ébresztőhöz. Hogy a belorusz Gazda jó nagy elvtársi dicséretben részesítse Viktort. Aki innentől készülhet a nyelves baráti csókra. Mondjuk nálam a Heti Válasz-címlap rendesen elvitte a pálmát. Vezérünk mögé sorakozik az egész kontinens."

hirszerzo.hu/publicisztika/20110112_orban_tevedes_debreczeni

lüke 2011.01.12. 20:01:07

nem hatott a bécsi Musikhochschule,pedig állami pénzen a kommunizmusban tanultak
index.hu/belfold/hirek/2011/01/12/duhos_magyar_muveszekrol_ir_az_independent/

porfelhő 2011.01.12. 20:13:51

@Akitlosz:
Feltételezem, hogy a norvég miniszterelnök meghívásra érkezett. Nem az EU-s ügyekbe szólt bele. A téma a norvég cégek különadója volt. Az Orbán ossza a lapokat,...... vagy nem?

porfelhő 2011.01.12. 20:17:14

@a-kis-herceg:
Ha nem is imádkoznak, a viz az jön, folyamatosan. Nem kell több víz, ami most van, további eső, csapadék nélkül is eltarthat késő tavaszig.

lüke 2011.01.12. 20:24:07

@vinczej:
rajta, bízzatok,még jöhet egy magyar pszichiáter is, mint Karadzsics

panelburzsuj 2011.01.12. 20:42:16

@lüke:

A frakcióvezető úr nem a kettős állampolgárságról, hanem a szavazójogról szólott.

Tudod: az evidence-based duma (=előbb körülnézek (nagy esetszám), aztán gondolkodom (próba és ellenpróba), végül szólok (kezelés)) egy okos találmány.

lüke 2011.01.12. 20:48:59

@panelburzsuj:
tudom hogy arról szólt, de
tudtommal ez még nincs az alkotásban:)
jelenlegi állás szerint nem kapnak szavazójogot
s nem is kaphatnak,ha nincs lakóhelyük,
s ha van, akkor a külföldiek is szavazhatnak az önkormányzati vál-n

antedatálta

porfelhő 2011.01.12. 20:51:30

Az Európai Uniót ne vezesse meg a Fidesz!
A legnagyobb példányszámu svéd napilap cikke, mely többek között idézi Molnár O. kijelentését a magyar cigányokról.

"Orbán Viktor miniszterelnök maga sem idegenkedett attól, hogy cigányellenes retorikát engedjen meg magának. »Kínos« – ennyi volt csupán, amit szólt, mikor Molnár azt hangoztatta: a zsidó tőke felfalja a világot. Részben Orbánt terheli a felelősség amiatt, hogy a Jobbik bemasírozott a parlamentbe Budapesten és Brüsszelben is – azáltal, hogy Fidesz-választók elvesztésétől való félelmében, nem óhajtotta elítélni a szélsőjobbos Jobbik antiszemitizmusát és cigányellenességét."

www.168ora.hu/itthon/az-eu-t-ne-vezesse-meg-a-fidesz-68107.html

/a cikk teljes forditása.: mandiner.hu/

lüke 2011.01.12. 21:12:58

@lüke:
s a moldávok
www.punkto.ro/articles/Praesidenten_B%C4%82%C5%81sescu_und_Ghimpu_befuerworten_Einbuergerung_moldawischer_Staatsangehoeriger-916.html

Ez a kérdés messzire vezet,s nem is olyan egyszerü
EU jogi szempontból.
S majd horvátok is fogják az EU felvétel a szerbeknek osztogatni?
A magyar román viszonylatban az élet-EU- felülírta, s ugyan igy Fico kirohanását is.
A probléma mondva csinált eu -s relációban,dehát a franciáknak is van Torgyánuk.

a-kis-herceg 2011.01.12. 21:21:27

Rosszabbak lesznek az utak Budapesten...
1. ha ez igaz akkor ennél több gödör már sima utat jelent...
2. Tarlóssal értek egyet. nincs más út mint a takarékosság...
3. sajnálom hogy nem sikerült a "lopás" soron is csökkenteni...

hirszerzo.hu/profit/20110112_tarlos_matolcsy_budapest#rss

6.Lenin 2011.01.12. 21:23:07

@manyike:

Jó a példád

Minden értelmes ember tudja, a dohányzás káros,de eldöntheti, károsítja magát, vagy nem.
Viszont ezzel a tevékenységgel nem csak önmagát veszélyezteti, hanem másokat is, akár halálosan is.
Ehhez viszont nincs joga.

Ebben sincs korlátlan szabadság, a médiában sincs.

Az olyan tartalmak, amik másokat "veszélyeztetnek", igenis korlátok közé kell szorítani.

Nem a véleményt, a hazugságot, az erőszakra nevelést, mások megtévesztésére irányuló tartalmakat kell korlátok közé szorítani. Ezt pontosan kellene meghatározni, mit értünk alattuk.
Meg kellene határozni- kijelölni a dohányzásra alkalmas helyeket-hol, hogyan fogyaszthatóak az éltérő ízlésűeknek készült műsorok.
Időpont meghatározás, kódolt, fizetővé téve, stb.

Szerencsére bagózni sem szabad már akárhol.

Döntsön a fogyasztó,de másoknak kárt nem okozhat.

Aki minden áron tüdőrákban szeretne elpatkolni, tessék, ám legyen, de nekem engedje meg, hogy inkább a busz üssön el.

Hazudni, rágalmazni sem kötelező, akinek ilyesmihez támad kedve, fizessen, lehetőleg jó sokat.

a-kis-herceg 2011.01.12. 21:27:15

+"a Fővárosi Tervtanácsot például teljesen felszámolja az új városvezetés"...

halleluja... halleluja... halleluja... halleluja...halleluja... halleluja...halleluja... halleluja...

a-kis-herceg 2011.01.12. 21:35:59

a lónak négy lába van...

biztos az usa komcsiszoclib elqurók ármánya...

jjulie 2011.01.12. 21:37:18

@6.Lenin:

pajtás, látom bonyolult neked ez a világ

a-kis-herceg 2011.01.12. 21:38:15

@Ordnassac: vicc ugye? nem a tan ács írja? ugye?

itt lesznek fenn a sok sértő zenék és filmek? azért a pár perc trágárságért és hárdpornóért már nem kell órákig a tv előtt ülnöm? itt a tanács lapján megnézhetem?

a-kis-herceg 2011.01.12. 21:45:27

"Tarlós István a szavazás előtt jelezte: befogadja az LMP indítványát, hogy dolgozzák ki a dugódíj és az ingatlan-értéknövekedési adó bevezetésének módját."

index.hu/belfold/budapest/2011/01/12/elfogadtak_a_koltsegvetes_koncepciojat/

SZDSZ = parkoló díj
LMP = dugó díj

6.Lenin 2011.01.12. 21:47:52

@jjulie:

Értem én, vaze.

Szar lehet néhánynak úgy élni a náci Mo-on, még 1x sem verték meg a nácik, sőt le sem köpték őket a villamoson.

Hogy lehet így harcolni?
Szar ügy ez kérem.

porfelhő 2011.01.12. 21:50:53

Miket ir ez a @Lenin össze-vissza? mi köze van a dohányzásnak, a médiaszabadsághoz? vagy médiatörvényhez? nem is értem?!

porfelhő 2011.01.12. 22:04:59

Üzemanyag ár: a kormány figyel, az ellenzék adócsökkentést javasol.

Török Zs. ellenzéki politikus arra kérte az általa "Fidesz-KDNP bűnszövetségnek" nevezett kormányt, hogy hallja meg a szocialisták és az emberek követelését, máskülönben a benzinár átlépheti a 400 forintos határt is.


Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője újságírók előtt úgy fogalmazott: "a szocialistáknak a jelenleginél kicsit nagyobb szerénységet szeretnék javasolni".

Közölte: az elmúlt másfél évben a szocialista kormányok kétszer növelték a jövedéki adót, és egy alkalommal jelentősen megemelték az áfát, ezek a lépések pedig jelentősen növelték a benzin és a gázolaj árát".

automenedzser.hu/hirek/20110112_Uzemanyagar.aspx#rss

Hm. már figyelőszolgálat is müködik, a Szijjártó meg már azt hittem elveszett. olyan régen hallottam nyilatkozni.:)

porfelhő 2011.01.12. 22:23:43

Sztrájkra készülnek!

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) bírósághoz fordul a még elégséges szolgáltatás ügyében, miután a szerdai egyeztetésen sem állapodtak meg a MÁV-val - mondta Bárány Balázs, a VDSZSZ alelnöke az egyeztetés után.

nol.hu/belfold/sztrajk_miatt_fordulnak_birosaghoz_a_vasutasok

a-kis-herceg 2011.01.12. 22:27:16

@Ordnassac: akkor a Kollarik találta ki...

de vicces lesz... nagyon fogják őket anyázni. elég visszafogottan kezdték a kommenterek. kicsit lefagytak...

porfelhő 2011.01.12. 22:29:41

Én már tényleg nem tudom "merre van az előre"? minden ismétlődik. Sztrájk, tiltakozás. Jaj! lehet, hogy ennek is a Gyurcsány az oka?:)

porfelhő 2011.01.12. 22:32:26

Azt is irhattam volna, hogy "előre a múltba".
Mondom én, hogy kiváló politilógus a Török G. ,Ő megmondta.:):)
bocsánat.

ssi 2011.01.12. 22:32:32

én írtam egy olvasmányélményemről, erre reagált Lenin, s ill. a médiatv-re és a dohányzásra

"manyike 2011.01.12. 06:39:52
@6.Lenin:
- most nem elég szigorú a tv, vagy mindenki maga dönthessen az ízlése felől?
- valakitől azt olvastam, hogy Ny-Európában a kiindulás: a teljes szabadság, s alapból innen árnyalnak, kb. úgy, mintha a dohányosoknak csak a kijelölt és elkerített helyeken szabadna mindig rágyújtaniuk "

Ordnassac 2011.01.12. 22:33:29

@a-kis-herceg: Kollarikból kinézem.

Meglássuk, az ötlet mindenesetre érdekes.

a-kis-herceg 2011.01.12. 22:34:10

@porfelhő: Gyurcsánytakarodj! Gyurcsánytakarodj! Gyurcsántakarodj! Gyurcsántakarodj! Gyorcsántakarodj! Gyorcsántakarodj! Gyorcántakarodj! Gyorcántakarodj! Gyorbántakarodj! Gyorbántakarodj! orbántakarodj! orbántakarodj!

porfelhő 2011.01.12. 22:36:12

Jaj! el is tévesztettem: "politológus". nehogy megsértsek már valakit!:):) a világért sem tenném.

porfelhő 2011.01.12. 22:41:50

@a-kis-herceg:
Kérem szépen, ez egy tartalmas komment! Mit modnjak, ilyet én is tudok bármikor irni.!:):)
Az avatar képed mint egy kis "mesefigura" a kommented mint egy "rossz gyerek". jó. :)

6.Lenin 2011.01.12. 22:56:15

@manyike:

én arra reagáltam, szerencsére ma már nincs ,nem is lehet teljes szabadság, 1 közösségen belül, de bizonyos esetekben már elfogadjuk a korlátokat, más esetekben még nem látjuk be, szükség lenne rá.
Majd 1x, talán.

www.youtube.com/watch?v=wHC2zBmtNas

Jó éjt!
Mindenkinek.

Átverés! 2011.01.12. 22:56:33

Szerintem kezd komolyodni a helyzet. Nem tudom szembe lehet-e menni igy a világgal?
Semmi önkritika, hanem még összeesküvési elméleteket kreálnak, - N.Zs.- és annak tulajdonítják az összes ellenvetést.

Én sokkal jobbat nem vártam, de azért azt gondoltam, hogy diplomatikusabbak, és európaiabbak lesznek a világgal való kapcsolatokban.

Azt is reméltem, hogy profibb kormánytagokat választ maga mellé OV. Siralmas egy-egy megnyilvánulásuk.

Mit lehet tenni? Lassan már nemcsak babra megy a játék, mikor térnek magukhoz?

a-kis-herceg 2011.01.12. 23:03:02

@Átverés!: hogyan térnének magukhoz? maguknál vannak... itt 2 706 292 bárány nincs magánál...

egy évig tart max a "kártyapénz" (3000 milliárd mnyp kassza). fosztogatás-osztogatás... fosztogatás-osztogatás... fosztogatás-osztogatás...

Diocles 2011.01.12. 23:10:25

„A kettős állampolgárokkal kapcsolatban Joseph Daul nem kívánt véleményt nyilvánítani” – mondta Ripoll telefonon az MTI-nek. Az AFP korábban kiadott jelentése szerint Joseph Daul, az Európai Parlament jobbközép, kereszténydemokrata irányzatú, néppárti frakciójának elnöke Brüsszelben újságíróknak azt mondta: elfogadhatatlan lenne a választójog megadása a határon túli magyar kisebbségeknek. Ha a magyar kormány úgy döntene, hogy szavazati jogot ad az Európai Unió más országaiban élő magyar kisebbségek tagjainak, „az egyenlő (lenne) a határok el nem ismerésével, és ez elfogadhatatlan”. Daul kijelentése – tájékoztatták utóbb néppárti források az MTI-t – egy sajtóreggelin hangzott el újságírói kérdésre válaszolva.

A pontatlanul idézett néppárti politikus szavait a balliberális magyar sajtó szenzációként tárgyalta, úgy értelmezve, hogy Daul Orbán Viktor magyar miniszterelnököt bírálta.

A szavazati jog témája az Európai Bizottság déli sajtótájékoztatóján is felmerült: egy tudósító az uniós végrehajtó testület állásfoglalását kérte, mondván, jelentős politikai hordereje van annak, ha egy ország állampolgárságot és szavazati jogot ad más államokban élő polgároknak. Viviane Reding igazságügyi EU-biztos szóvivője válaszában kifejtette: az állampolgársággal kapcsolatos ügyekben maguk a tagállamok viselik a felelősséget, és a brüsszeli bizottságnak nincs hatásköre, nincs lehetősége fellépni ilyen kérdésekben."

www.mno.hu/portal/759213

Egészen vicces kis történet. Daulnak hazai jóakaróink bemagyarázták, h a csúnyagonosz kormányzat az összes magyar nemzetiségű kisebbséginek szavazójogot akar adni, és Daul ezt természetesen elítélte, hiszen ez jogi nonszensz.

Estére viszont fordult a kocka, mind az EB, mind Daul megerősítette, h természetesen a kettős állampolgárok szavazhatnak, az más tészta, meg egyébként európai gyakorlat.
Pedig már a Népszabadságnál pezsgőt bontogathattak, amikor megjött a pontosítás :)

Tehát rögzítsük: a mai nap a magyar kormány kvázi hivatalos EU-engedélyt kapott rá, h kibővítse úgy félmillió fővel a Fidesz szavazóbázisát.

Ordnassac 2011.01.12. 23:17:06

@Diocles: az azért érdekelne, hogy hogyan akarják ezt megoldani abban az esetben, akinek nincs bejelentett magyarországi lakóhelye. Kire szavazhat pl. egyéniben?

a-kis-herceg 2011.01.12. 23:27:04

@Ordnassac: én is részt vettem az MTV2 szerkesztésében... bár az én javaslatom lényege az volt hogy nincs rá szükség... de erre:)

"Süveges Gergő 2011.01.12. 23:20:44 @a-kis-herceg: Ez a legnagyobb dilemma - a kezdetektől fogva. Műsort csinálni azoknak, akiket valójában el akarunk távolítani a tévétől... Ezért kell megfordítani a sort: ha már nézi - mert nézi -, akkor legalább olyat nézzen, ami nem trutymó."

Ordnassac 2011.01.12. 23:28:34

@a-kis-herceg: tisztességes (és realista) válasz Süvegestől

panelburzsuj 2011.01.12. 23:29:59

@Ordnassac:

A felsőházi agyalásokban nem szerepelt ez a tétel is? ("határontúli követek")

a-kis-herceg 2011.01.12. 23:30:20

a Gergővel elmeditálunk kicsit a műsor- kontra pénz szóráson...

a-kis-herceg 2011.01.12. 23:33:45

@Ordnassac: én is tanácsolok neki reálisan pár dolgot...

tudod a Seres László ügy friss nagyon. :) aki dolgozik annak nem marad ideje a pozició védelmében tett "nyelvcsapásokra"

a közfoglalkoztatás nagy dilemmája az örök paradoxon... amire persze van megoldás rendszerszinten....

porfelhő 2011.01.12. 23:35:59

Csak találgatja a kormányzat mik lesznek Matolcsy "erőteljes" reformjai februárban.

Tavaly júniusban Orbán Viktor miniszterelnök fogalmazta meg, hogy a magyar gazdaságnak sürgős és átfogó szerkezeti átalakításokra van szüksége. Az után jelentette ki ezt, hogy (az akkor még jóval magasabbra, akár 6-7 százalékra tervezett) hiánycél alakulásáról egyeztetett Brüsszelben az Európai Bizottság elnökével. José Manuel Barroso akkor világossá tette, hogy az EU nem járul hozzá a magyar hiány emeléséhez, és arra kérte a miniszterelnököt, hogy a kormány "fokozza a pénzügyi egyensúly helyreállítására tett erőfeszítéseket".

Orbán Viktor válaszul mély átalakításokat ígért. "Magyarországnak gyors és határozott versenyképesség-javító intézkedéseket kell hoznia. Strukturális reformokra van szükség, módosítgatásokkal és kiigazításokkal nem megyünk semmire".

nemzetijóccakát!

a-kis-herceg 2011.01.12. 23:36:04

@Ordnassac: "Valamit tisztázzunk: nekem nem kellett ez a feladatkör, jó, nevezzük pozíciónak. Egy lépést sem tettem érte, és egy szalmaszálat sem tettem érte keresztbe. Felkértek, sokat gondolkodtam, azt mondtam, megpróbálom. Nem hiúsági kérdés, nem életbevágó konc, nem zsákmány, amelyhez ragaszkodom. Csinálom, amíg úgy csinálhatom, ahogy értelmesnek látom."

a-kis-herceg 2011.01.12. 23:39:45

@Ordnassac: átfordítottam politikai blog nyelvre:)

m2intendans.blog.hu/2011/01/09/otletlada/fullcommentlist/1#c12164659

kíváncsian várom a válaszát, ha már így összebarátkoztunk... mellesleg nekem mindig szimpatikus volt.

ökörpöröly 2011.01.12. 23:41:12

@Diocles: Veszélyes dolog, ha külső tényezők határozzák meg a politikánkat. Ez jelentős gyűlölködéshez vezethet a hazai és a külországi magyarság közt. Szerintem végtelenül ostoba lépés lenne, ha szavazati jogot kapnának a külföldi magyarok. Eléggé öljük egymást országhatáron belül, hát még akkor mi lesz, ha a külföldiek döntenek el egy választást.
Másrészt, ha valakiben van 20 fajta vér, akkor legyen neki 20 országba szavazati joga? Ez egy beteg elgondolás.

Ordnassac 2011.01.12. 23:50:04

@panelburzsuj: jelenleg úgy néz ki, hogy a felsőházból nem lesz semmi, így merült fel bennem egyáltalán a kérdés.

Amennyiben egy tisztán választott (max. olasz módra korlátozott számú közt. elnök által jelölt emberek, esetleg volt KE-k) felsőház lenne, ott nem tartanám ördögtől fogva valónak a kisebbségi és a határon túli képviseletet (természetesen itt is választva). Még ha nem hiszem, hogy a határon túli magyarok magyarországi bejelentett lakhely nélküli választójog olyan hihetetlen jó ötlet lenne. Már csak megoldhatósági gondok miatt. Horvátországban és Romániában is elég diszfunkcionálisan működik.

JMárta 2011.01.13. 00:49:49

Határon tuli magyarok állampolgársága! előbb uniós birálat, aztán önkritika?!
"Jospeh Daul a szerdai sajtóreggelin úgy fogalmazott: "elfogadhatatlan", hogy Budapest választójogot adjon a határokon túl élő magyaroknak. Ez - mint mondta - egyet jelentene a határok el nem ismerésével.

A konzervatív európai parlamenti politikus szóvivője szerint az újságírók valószínűleg félreértették, amit Joseph Daul mondott. A politikus valójában a határon túl élő és magyar állampolgársággal nem rendelkező, de magyar származású személyek esetleges magyarországi szavazati jogára utalt elutasító értelemben - mondta Antoine Ripoll.

Viviane Reding igazságügyi EU-biztos szóvivője is foglalkozott a kérdéssel. Szerda déli sajtótájékoztatóján egy újságírói kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: Brüsszelnek nincsen joga megkérdőjelezni, ha egy tagállam állampolgárság megadásáról dönt. Mint fogalmazott: az állampolgársággal kapcsolatos ügyekben maguk a tagállamok viselik a felelősséget, és a brüsszeli bizottságnak nincs hatásköre, nincs lehetősége fellépni ilyen kérdésekben. A szóvivő szerinte magától értetődő politikai igény, hogy az államok ebben felelősségteljesen járjanak el."
/Európai Néppárt/Népszava/

lüke 2011.01.13. 08:09:13

@Ordnassac:
ezt mondom én is,
Daul kicsit elöre sietett
mint fr. nemzeti marhaügyi biztos
süti beállítások módosítása