Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
13:37

Egy hét alatt három beszédet is mondott Orbán Viktor, így talán kevésbé meglepő, hogy a szóáradatban szinte senkinek – magamat is beleértve – nem tűnt fel egy tanulságos oldalvágás. Szerencsére egy e-mail felhívta a figyelmemet; a miniszterelnök ugyanis, bár erről korábban ebben a formában nem beszélt, új értelmezést adott a személycseréknek, közvetett módon élesen bírálva az Állami Számvevőszék és az Alkotmánybíróság korábbi vezetőit.

(Fotó: Origo)

Az első száz napot értékelő beszédben a miniszterelnök így fogalmazott: „Ez az a pont, ahol a legtöbb támadást kapta egyébként a kormány, mondván, hogy a személycserék valójában önös hatalmi érdekeket szolgálnak. A személycseréket kicsit tágabban értelmezve, hiszen nemcsak itt történtek változások, hanem máshol is, azt kell, hogy mondjam Önöknek, hogyha az ország jól működött volna, nem kellett volna ennyi személycserét végrehajtani. Ha az intézményeink jól működtek volna, akkor nem kellett volna személycserét végrehajtani. De hogyan várhatok én el bármely intézmény élén álló embertől jobb munkát, hogyha az elmúlt években szétment a keze alatt az, amit rábíztak. Legyen szó közlekedési vállalatról, Alkotmánybíróságról vagy éppen Számvevőszékről.”

Az „elmúlt években” Bihari Mihály (2005-2008) és Paczolay Péter (2008-) vezette az Alkománybíróságot, míg a Számvevőszék élén Kovács Árpád (1997-2009) állt. Nem nagyon lehet másképp értelmezni az idézett részletet, mint hogy többek között ők lehettek azok, akiknek a munkájáról Orbán Viktor meglehetősen lesújtó véleménnyel bír. Ehhez képest Bihari Mihályt a fideszes parlamenti többség idén nyáron alkotmánybíróvá választotta, Paczolay Péter jelenleg is a testület tagja és elnöke, míg Kovács Árpádot az Orbán-kormány minisztere, Fellegi Tamás az állami vagyonkezelő (MNV Zrt.) igazgatósági tagjává nevezte ki.  

Sem védeni, sem támadni nem szeretném őket, egyszerűen csak fontosnak tartottam, hogy észrevegyük ezt az állítást. Komolyan érdekelne, hogy a kormányfő valóban így értette-e, azaz azt akarta-e mondani, üzenni, aminek ez a bekezdés látszik. Továbbá kíváncsi lennék arra is, hogy mit gondolnak az érintettek erről az eddig máshol még nem hallott erős kritikáról, vajon egyetértenek-e azzal a megállapítással, hogy szétment a kezük alatt az, amit rájuk bíztak. Ha akad újságíró az olvasóim között, talán egyszer meg is kérdezi majd erről az illetékeseket…

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr362288495

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ejtőernyős üstökös és Orbán Viktor róla való fiktív beszéde 2010.09.15. 11:14:03

Újabb légügyi dinasztia kialakulásának lehetünk tanúi. Az index.hu cikke szerint eddig fel nem fedezett zseniális tehetség robban be üstökösként a magyar államigazgatásba.Az Orbán-kormány hivatalba lépését követő napokban nevezeték ki Petykó Zoltá...

Trackback: Szétment a kezük alatt? 2010.09.11. 22:02:04

Egy hét alatt három beszédet is mondott Orbán Viktor, így talán kevésbé meglepő, hogy a szóáradatban szinte senkinek – magamat is beleértve – nem tűnt fel egy tanulságos oldalvágás. Török Gábor

Trackback: Oligarhák Kőbányán 2010.09.11. 14:52:05

Családok befolyása alatt állt évekig a kőbányai MSZP, és ezen keresztül az önkormányzat is, akik fiktív tagokkal felduzzasztott pártszervezetekkel juttatták tagjaikat pozíciókba, majd különböző vállalkozásokat hoztak helyzetbe - mondta a Hírszerzőnek a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aszekelyek 2010.09.12. 10:18:42

@cambridge.on: azt nem írták, hogy Székely Gábor a BKV felügyelőbizottsági elnöke volt mellesleg? Talán kétségek támadtak a feddhetetlenségét illetően. Azért a Szerencsejáték RT feje, mégiscsak bizalmi poszt:) Eddig is az volt.

Netuddki. 2010.09.12. 10:19:52

@cambridge.on: orbán viktor véleménye nem igazán számít ilyen témákban, mivel nem objektív. A szenteknek meg... tudjuk.

török gábor 2010.09.12. 10:22:23

@aszekelyek: amit most írt, az egy teljesen legitim értelmezés. azzal nincs semmi gond, ha másként látjuk az ÁSZ vagy az AB munkáját (hozzáteszem, nekem rengeteg problémám van mindkét intézménnyel), egyszerűen azt nem értem, miért nem lehet abban egyetérteni (kiindulási alapként), hogy OV mondatai mit jelentenek.

Netuddki. 2010.09.12. 10:24:11

@Szimba: "Nyilván a Fidesz (és ismét direkt nem írom OV nevét) szeretné megvalósítani az ideális gazdaságot, a tejjel-mézzel folyó Kánaánt"

Meg is fogja. Elhiheted!

Csak a bibi az, hogy saját kis "vezetői" körüknek és haverjaiknak.
Aki pedig becsületes munkából szeretne megélni az éppenhogy éhen nem fog halni a magas adók miatt. Valamiből ugye elő kell teremteni annak a jópár embernek a jólétet.
Mikorra is tűzték az egyszeri, nagyarányú adócsökkentést?

Szimba 2010.09.12. 10:25:58

@jjulie:

Majd kibérelik a megújult Centrál Kávéházat. 13-án, azaz ma nyitott.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.12. 10:27:11

@török gábor: annak a második mondatnak az értelme kb. ez: "Legyen szó bármely cégről vagy intézményről"
De szerintem magad tévedtél ingoványos talajra azzal, hogy egy tulajdonképpen hangsúlytalan (mellék)mondatot próbáltál kielemezni és magát messze meghaladó értelemmel ellátni. A vitából is látszik [ahol a hölgyek derekasan savazzák egymást, szinte már úgy, mint az urak, elismerésem :)], hogy ez nem lehet gyümölcsöző cselekedet, pontosabban nincs több értelme, mint Orbán (vagy bárki politikus) valamely konkrét szóvirágát megpróbálni konkrétan megfejteni/értelmezni.
Ezek más műfajok, nem az értelemnek szólnak, elég, ha egy politikusi beszédet megpróbálunk elolvasni (Jézusom)...

aszekelyek 2010.09.12. 10:27:17

@Letícia: Felhívom figyelmét, hogy ismerem a gyurcsányi tanácsadóit de nem írom ide a pszichológusok nevét. Prof Kopp Mária is csak neutrálisan említette meg őket. Akik olyan visszaélést követtek el jópénzért, amilyet. A hazugsággal, csalással választást nyerés érdekében. Nem a falvédőről jövök.Ne fáradjon.

Szimba 2010.09.12. 10:33:09

@Hepci:

Én nem savaztam. Éppenhogy próbáltam a vitatkozókat kicsit eltávolítani az érzelmi vonaltól. Némi távolságtartással mindent meg lehet beszélni.

jjulie 2010.09.12. 10:33:41

@kovi1970:

ez a "becsületes munka", szóval ez még némi értelmezésre vár

mi is lehet ez ?

aszekelyek 2010.09.12. 10:33:46

@török gábor: A személycserék kissé kevés hangot kaptak értelmezésében. Talán ha ezekről is ejtene néhány szót. Azon kívül, hogy valóban ezért támadták a legitim jobboldali kormányt. Ami azért is teljesen fals, mivel 2oo2-ben a most támadók nem egyszerűen személycseréket hajtottak végre minden poszton szinte, hanem vádoltak és meghurcoltak.TAnál ebben is megegyezhetünk, mint tényekben. Még azt is merem gondolni, mert liberális hajlamaim is vannak, hogy lehet kritikával illetni, az ön által említett két intézmény vezetőit. A kedves Bárándy úr, még belügyminiszter korában , TGM kapcsán kijelentette, hogy bizony lehet kritizálni egy bírói döntést. Mert véleményszabadság van. Ha ez nem így lenne, diktatúra lenne. Ahol egy rákosi viccért börtön járt.

balfék 2010.09.12. 10:34:09

@aszekelyek: On vette elő Pokorni apukáját, én csak utalni szerettem volna, hogy akár a fideszen belülről is jöhetett a dolog(csak meg kellett találni a megfelelő alanyt a közléshez), hiszen Horváth és rajta keresztül Stumf sokminden tudója. Abban az időben Orbán politikai alternatívájaként lightosabb formában éppen Pokorni volt, ha jól emlékszem.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.12. 10:34:57

@Rókakígyó: hát, nagyjából ugyanott állna most a svájci frank, ha a legendás Bajnai "pislogó" Gordon lenne a főmufti. De ezt hiába mondom neked, mert feltehetőleg úgyse érted, ha eddig nem vetted a fáradságot, hogy egy MSZP-szóvivői verbálfing (v.ö. Szijjártó-vuvuzela) meghallgatásánál jobban elmerülj a témában...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.12. 10:35:01

@Szimba:
Nincs ellentmondásban Orbán Viktor.
Török Gábor feladványára az a válasz, a formális logika szabályai szerint, hogy

ha
szétment a kezük alatt,
és
megjutalmazta őket,
akkor
azt jutalmazta, hogy szétkúrták.

Sehol nincs ellentmondás.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.12. 10:35:30

@Szimba: nem rád céloztam, hanem az Aszekelyek-Letícia duóra. :)

jjulie 2010.09.12. 10:36:50

@Hepci:

látszik, nem olvastad lászló56 ma reggeli orbánmagyar fordítását

pótold be

Szimba 2010.09.12. 10:38:27

@kovi1970:

2013-ra?

Nem szabad a kortesbeszédeket nagyon komolyan venni. Amit ígérnek, az terv. Amikor meg szembejön a valóság, az meg a kompromisszum (néha lemondás, meghátrálás).

A politikus a választások előtt olyan, mint a béka, amelyik felfújta magát, a választás után meg szétpukkad, és marad némi nyálas bőr.

aszekelyek 2010.09.12. 10:39:12

@Szimba: Miden óvodában van két kisfiú, ki azon küzd, hogy ő legyen a főnök. A falkavezér..., az alfahím.) nemde? Igen, a projekciót már említettem az egyik rajongómnak:)

Szimba 2010.09.12. 10:39:24

@Hepci:

Aszékely is hööölgy?????

balfék 2010.09.12. 10:43:25

@Hepci: Dehát minden beszéd mellékmondatok összessége. Amennyiben nincs jelentősége az adott mellékmondatnak, akkor, miért hangzik el?

2010.09.12. 10:47:04

@Hepci: ja, jó hogy szólsz! Leállítottam magam. Úgy sincs semmi értelme.

@jjulie: :)) (Kitől?:)

@Szimba: Nem rossz, jó az ötlet, köszi!:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.12. 10:51:06

@cambridge.on: speciel Székely Gábor azonnal igazolta a kirúgásának jogosságát: médiát vett 500 milláért. Mibűl? Aztán az újságírói kérdésekre elkezdte magyarázni, hogy azért, mert jó üzlet, viszont nem saját pénzből tette... (muhaha)

aszekelyek 2010.09.12. 10:52:24

@török gábor: Szerintem egyetértünk. Nüansznyi maszat csak, amiben eltérés van.:) Ön írta, hogy Ön szerint más nemigen lehet más értelmezése, csak amit Ön gondol. A nüansz pedig az, hogy intézményekről és nem személyekről beszélt. Az intézmények pedig gyüjtőfogalom. Implicite benne lehet paczolay is , meg bihari is, ám nem feltétlenül. Javaslom értelmezzük még azt a "többek között" oldalvágást is. Annak tartalmát. Ahol valóban személycserék történtek. Talán különítsük is el ettől a két intézményvezetőtől. Róluk már eleget, sokat is beszéltünk. Sokkal nagyobb jelentősége van azoknak a többeknek. Támadás szinten is. Arról, hogy nyilatkozzon-e Bihari, vagy Paczolay erről az "oldalvágásról" . Vannak még a mondatokban egyeztetni valók. Lehet, hogy lenne haszna, ha elmondanák, egyetértenek azzal, hogy az intézményeik nem működtek mindig kifogástalanul.Éppen középvezetők miatt is lehetett. Sikamlós egy pálya.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.12. 10:52:32

@Letícia: nyugodtan irtsátok egymást, nekem teccik. :)

2010.09.12. 10:54:28

@balfék: el sem hangzott, mert OV nem azt akarta mondani......ej te, nem érted te a lényeget?:DD Azért beszélt, hogy hűljön a gyomra...

Egyébként erre van az a vicc, mi van, ha a politikus kinyitja a száját? Hazudik...:)))

Netuddki. 2010.09.12. 10:55:05

@jjulie: "ez a "becsületes munka", szóval ez még némi értelmezésre vár

mi is lehet ez ? "

Sajnos sokan nem tudják. :(((

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.12. 10:56:25

@balfék: miért, miért, te csupa jelentőségteljes mellékmondatot ejtettél ki csak eddig? Azért ne gondoljuk egy politikusi beszédről se azt, hogy valami sekszpíri teljesítmény minden mondata; se azt, hogy minden mellékmondatát egy kepler írta; se azt, hogy bármilyen ravasz kígyó vagy nettó államférfi az elmondója, gondosan mérlegeli minden pici szó jelentőségét egy 20 db A4 oldalas irományban...
Fel van ez fújva, kérem, jócskán...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.12. 10:57:31

@jjulie: nem szoktam mély értelmet gondolni ott, ahol nincs. Pl. nálad se. :)

AnnaKarenina 2010.09.12. 10:58:24

@török gábor: Már egy korábbi kommentben írtam, számomra az a furcsa és nem elfogadható, hogy egy kalap alá vesz olyan állami/önkormányzati szolgáltató és gazdálkodó céget, mint a BKV, amelynek működtetését valóban kritizálhatja, mert valamilyen módon a regnáló kormány hatáskörébe tartozhat (+ tudjuk, hogy mi folyt a BKV-nél) és olyan állami intézményeket, amelyek pont az állam hatalomgyakorlásának kontrollját biztosítják.

aszekelyek 2010.09.12. 10:58:38

@simonmondja.: A logika szbályai szerint meg kellett volna őket büntetnie? miért is? Egyszemélyben volt Kovács, Fellegi és Bihari az intézmény? Na jó, kettő. az AB-nél? nem. A büntetés elmaradás, mint jutalom van megjelenítve itten. Naaaa neee, jó? Miért kellett volna őket kihajítani pontosan?

Terniak 2010.09.12. 10:58:45

@török gábor: mert nem olyan egyértelműek ezek a mondatok.

Én azzal sem értek egyet, hogy nagyon kritizálni lehetne éppen e két intézmény munkáját, és ahogy most végigolvastam a hozzászólásokat, továbbra is mindenki általánosságban elégedetlen az intézmények munkájával. Biztos mindenki tudna neki nem tetsző AB döntést említeni, vagy, hogy az ÁSZ ennek vagy annak nem járt utána. De valaki megnevezné végre, hogy mi az a generális és rendszerszintű probléma, amiről beszélünk? És amikor ezt teszi, figyelembe veszi ezeknek az intézményeknek a hatásköri korlátait???

De ha valóban ezt az értelmet hordozza a MIniszterelnök Úr mondata, akkor ezzel az a baj, hogy nagyon nehéz alátámasztani.

SZabadna tudni egyébként a poszt szerzőjének a véleményét, hogy mi az a rengeteg gond?

Én őszintén szólva nem mernék ennyire sommásan fogalmazni e tekinetben.

aszekelyek 2010.09.12. 11:00:18

@Szimba: Nem így emlékszem. Úgy emlékszem, nem fogjuk észrevenni OV beszédeiben az ellentmondásokat....) Azért kérdeztem azt, mit kéne észrevennem.

AnnaKarenina 2010.09.12. 11:01:16

@Hepci: Ezeket a beszédeket előre megírják.

balfék 2010.09.12. 11:01:28

@aszekelyek: Szerintem konkrét intézményekről és azok vezetőiről szólt, akik konkrét személyek".....intézmény élén álló embertől ","..... Alkotmánybíróságról vagy éppen Számvevőszékről.”

aszekelyek 2010.09.12. 11:01:34

@tcom: Harmadik. velük nem volt gond. Mások is voltak az AB-ben.) Semmi lefizetés.Meg hasonlók.

Netuddki. 2010.09.12. 11:01:36

@Szimba: "Nem szabad a kortesbeszédeket nagyon komolyan venni."

Miért? Van ebben az országban valaki aki komolyan vette?
Ja, akik a fideszre szavaztak. Hát én nem.

Akkor még egy kérdés. A fidesznek szabad hazudni? Ja, elnézést füllenteni. Mert hazudni csak az szokott aki nem fideszes. Éjjel-nappal.

Nem az a probléma, hogy nem tartják be a választási ígéreteket, hanem már valamit kezdeni kéne ezzel az országgal.
A fidesznek pedig ezek szerint halvány fingja sincs mit kéne tenni. Jaj nekünk! :(((

balfék 2010.09.12. 11:04:13

@Hepci: Akkor a gyurcsányi "hazudtunk" meg "elkúrtuk" is lehet ilyen hanyagolható mellékmondat része.

aszekelyek 2010.09.12. 11:04:52

@balfék: Nem, éppen kicsinálták ezzel. Ami miatt pedig nem, mert közvetlenül Megyő ügynöki múltja után következett, válaszként. Leütötték a királynőt.

Netuddki. 2010.09.12. 11:08:44

@Teremszolga: "mi az a generális és rendszerszintű probléma"

Erre nagyon egyszerű a válasz. Ellenőrzés totális HIÁNYA.
Ez egybevág Gábor mostani írásával is. Ha valakit folyamatosan nem kontrollálnak egy idő után egyre rosszabbul végzi a munkáját. Legyen szó egy okmányirodai alkalmazottról vagy éppen alkotmánybíróról.
Hiányzik a civil kontroll Magyarországon.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.09.12. 11:09:39

@aszekelyek: Aranyos és elég szánalmas összeesküvés elméletek és papír rejtegetések... Ha ezek a rohadt komancsok ilyenek voltak, akkor a nagyon polgári, népnemzeti kormány miért nem tartja fontosnak szerinted publikálni és nyilvánosságra hozni? Csak nem azért, mert ha vannak ilyenek, akkor abból kiderülne, hogy ez a politikai kör, családtagjaik talán ugyan annyira érintettek és részesültek annak a rendszernek a gyümölcseiből? Hisz bármit megetettek eddig is, a nép egyszerűbb, de annál nagyobb hitvilággal rendelkező részével... Vagy már megint én tévedek? Ellentétben sokakkal (pláne mondjuk a jelenlegi kormányzó erőknél tetszik a komcsizás, akik maguk is sokan büszkén birtokolták a kis piros könyvecskét!), nálunk a családban nem volt divat párttagnak lenni a "rendszerváltás" előtt sem, családunk régi mivolta és nem igazán baloldali világnézete, de vallásossága miatt sem! Nálunk a család egyes tagjai anno még munkájukat is elvesztették vallásosságuk és nevük miatt, mehettek segédmunkásnak! De inkább, minthogy beléptek volna a PÁRTBA és feladták volna elveiket. Ellentétben ezekkel a nagyon polgári seggdugaszokkal! Szóval ezek a jelenlegi nagyon vallásos (te vagy a tudatlan, ha nem tudod, ki mondta "Csuhások, térdre! Imához...") és nagyon nem komcsi, népnemzeti lófüttyök nekem speciel semmivel sem hitelesebbek, mint a '89 előtti pajtikáik és párttársaik. Tényleg nem érdemelnek a politikusok egyik oldalon sem ennyit, hogy ennyit foglalkozzon velük az ember. Ott van a munka, a család és keress magadnak egy értelmes hobbit, sportot, az sokkal többet érsz!

aszekelyek 2010.09.12. 11:11:38

@balfék: Na és? Írtam, hogy nem kritizálhatatlanok. A szavazásaik voltak relevánsak. Miért is kellett volna büntetni? Kidobni őket? HA már itt jutalmazást emlegettek? összemosni, az megy. Valóban, ön szerint az AB elnöke megmondhatja egy -két-három AB tagnak, hogy szavazzon? Nem. Az, hogy két hely betöltetlen maradt, az arányokat, a szavazásban egy oldalra billenthette. Függetlenül, teljesen függetlenül az AB elnökétől és biharitől és Fellegitől. Ugye az azért megvan, hogy két alkotmánybíró helye betöltetlen volt jó sokáig? Próbálja ezt értelmezni. Sok szavazás más eredményt hozgatott volna, ha az a két hely be lett volna töltve. Ezt pedig nem Paczolayn kell leverni. Beszéljünk kicsit a meg sem említett alkotmánybírókról. Az ő munkájukkal lehetett elégedetlen esetlen a miniszterelnök úr? Ez pedig ad egy olyan értelmezésre sajnos okot, ahogyan ezt itt sokan interpretálják.

Netuddki. 2010.09.12. 11:13:54

@balfék: A böszme beszéd utáni fideszes felbojdulás pont azt a célt szolgálta, hogy a saját hazugságaikról eltereljék a figyelmet. Boltban is az kéri ki magának az ellenőrzést aki lop. Akinek nincs mitől félnie az nyugodtan megmutatja a táskáját.

Gondolom még most is zárt körben vállon veregetik egymást a fijjugg ahogy megoldották ezt a "problémát".

aszekelyek 2010.09.12. 11:16:07

Most megyek süteményt sütni az unokámnak. Majd jövök. Tessenek addig elgondolkodni, azon, hogy mehetett szét a hiányos AB a vétlen elnöke keze alatt. Nem könnyű matematikai és logikai feladvány.) kell hozzá kb 98 IQ:

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.12. 11:16:41

@balfék: ezt neked kell megítélned, jelentősége, belátásod és politikai vonzalmaid alapján...

Terniak 2010.09.12. 11:17:31

@kovi1970: de ugye azt nem az intézmény vezetőinek és tagjainak nyakába akarjuk varrni, hogy senki nem ellenőrzi őket?

Másrészt ténybelileg sem igaz, amit írsz.

Az ÁSZ-t az Országgyűlés ellenőrzi, rendszeresen beszámol neki, mind az ellenzéknek, mind a kormánypártoknak lehetőségük van számonkérni.

AB: itt sem igaz. Ha valamely bírói szervet, akkor éppen az AB-t már hosszú ideje szoros ellenőrzést tart a civil és bármilyen kontrollnál erősebb ellenőrzés: a szakma, a szakmai fórumok. Szinte valamennyi jelentősebb AB határozatot kommentált és kritika alá vont a jogászi szakma, ennek több esetben a joggyakorlatra is kihatása volt.

Egyébként ez még mindig nem magyarázat, hogy miben állt ez a rosszabb munkavégzés???

Sok tekintetben az AB joggyakorlata letisztultabbá vált az elmúlt években, és még a megszaporodott ügyek ellenére is óriási mennyiségű munkát végzett.

AnnaKarenina 2010.09.12. 11:18:16

@kovi1970: Az Alkotmánybíróság esetében civil kontroll? Ráadásul, hogy az idézett OV-mondatokban az AB-t is illethető kritika állami/hatalmi oldalról jön.
"Az Alkotmánybíróság az alkotmányvédelem legfőbb szerve. Feladata a jogszabályok alkotmányosságának felülvizsgálata, az alkotmányos rend és az Alkotmányban biztosított alapjogok védelme." Ez színtisztán jogi munka, jogtudósok végzik. Ha valamit kifogásolnak, akkor azt pontról pontra konkrétan meg tudják és meg is kell indokolniuk.

Terniak 2010.09.12. 11:18:46

@aszekelyek: ki az a Fellegi az AB-vel összefüggésben?

Netuddki. 2010.09.12. 11:19:20

@Boli: "Ott van a munka, a család és keress magadnak egy értelmes hobbit, sportot, az sokkal többet érsz!"

Csak sajnos a munka és a család megélhetése sokaknak azon múlik mit csinálnak (vagy inkább mit nem csinálnak) EZEK ott a parlamentben.
Kell a civil kontroll, na! Addig nem fog itt változni semmi amíg MI nem változtatunk rajta. Ezt hajtogatom már évek óta. :(

Terniak 2010.09.12. 11:19:32

@aszekelyek: Ön hogyan várja el, hogy ne sértegessék, ha maga is sérteget?

aszekelyek 2010.09.12. 11:21:05

@Boli: Ez már ott hazugság, hogy nem tartja fontosnak. Mi a fenéért csinálnának akkor úgy, minzha nagyon feltárnák. Ez hülyeség. Már bocs. VAn egy teljesen üres kenedi szemét és pssz. Kiadták? nem. Ez ennyi.

balfék 2010.09.12. 11:22:09

@aszekelyek: Tehát Orbán annyira van bátor, hogy a vezetőket bírálja a tagok is értsenek belőle, ahelyett, hogy direktben bírálná őket. Abban egyetértek, hogy más kimenetele is lehetett volna a szavazásnak és a Fidesz soha nem jut a 2/3 közelébe. (népszavazás költségvetési tételröl).

aszekelyek 2010.09.12. 11:24:24

@Teremszolga: Nem várom el. A konfliktus mindig túlzott elvárás következménye. Nyilván az lenne részemről, ha elvárnám, hogy ne sértegessenek a rajongóim:) pá

aszekelyek 2010.09.12. 11:25:27

@Teremszolga: Oda van írva a T.G cikkében.) Lehet olvasni.

aszekelyek 2010.09.12. 11:27:01

@balfék: Látja, abban biztos vagyok, minden AB tag pontosan értette, miről is szólt az a mondata a miniszterelnöknek..) Miért ne tenné egyébként?

Netuddki. 2010.09.12. 11:28:51

@László56: "ha az eddigi kommunista kormányaink proletárjai nem a népünk kirablásával és a saját vagyonuk gyarapításával foglalkoztak volna"

Kedves fideszes barátom!
Egyet magyarázzál meg nekem. orbán viktornak miből vannak a tokaji birtokai és az adriai kikötője? Amikor '90-ben kilógott a segge a gatyájából?
Ha ezt meg tudod nekem magyarázni akkor mindent elhiszek amit a nagy vezéretek mond.

Ja még annyit. Kb. fél éve a történet már rólatok szól. Ha az előző kormány valamit ellopott tessék szépen számon kérni rajtuk. Legyen országraszóló tárgyalás, pellengér. Ne a blogokon szidjátok őket, mert ez csak azt jelenti, hogy vagy nem volt semmi vagy tehetetlenek vagytok (a 2/3-al együtt is) vagy egy követ fújtok velük és ugyanolyan gazemberek vagytok.

balfék 2010.09.12. 11:29:53

@aszekelyek: Szerintem is ki kéne adni egy az egyben nem várni engedélyre, csak lehetőleg ne a Várhegyi Elítélt A. féle nyomdában nyomassák.

Terniak 2010.09.12. 11:29:53

@aszekelyek: hát, pedig jónéhánysor célzott erre, és kikért magának dolgokat. De hát Ön tudja.

Ja, annyira összefolynak a mondatai, hogy kibogozhatatlan gyakran, hogy mit mire ért. Csak mert Felleginek valóban nincs köze az AB-hez. Így már értem.

Szimba 2010.09.12. 11:32:19

Van egy nagyon fontos, lényeges megállapításom Török Gábor számára:

Ordin kívül (aki viszont meglehetősen koravén:-))) a blog kommentelői a 60-100 éves korosztályba tartoznak.
Tehát csupán egy - nem igazán szűk - réteg véleményét tudja itt követni. Kimarad a választókorú népesség java.

Igaz törekedhet a "Vének Tanácsa" felélesztésére, de nem vagyok biztos abban, hogy ez minden esetben valós képet nyújt a magyar választók indítékairól, akaratáról.

Szimba
a nyugger

Szimba 2010.09.12. 11:33:28

Mi történt? Már mindenki magázódik???

Kezit csókolom?

lüke 2010.09.12. 11:38:14

érdekes lesz ez , ha nemcsak a morált fogjuk kettö,három,...ötféleképpen értelmezni,hanem a szavakat is!
Megszünik a kontextusban való értelmezés, s szavakon fogunk lovagolni,a lovas nemzet.
Kettös beszéd van már, ennek tegnapelött tanui voltunk, többen alkalmazták.A harsogott kettös morál átcsapott minöségi változásba-bocs a marxizmussért-!
Ennek tegnapelött volt a napja ld Kovács L. beszédet is.
S jönnek már az értelmezni sem tudók, akiknek egyharmada ilyen iskolát járt

lüke 2010.09.12. 11:39:48

@szimba:
csatlakozom,
lükeová a majdnem nyugger:)

lüke 2010.09.12. 11:43:20

L56-nak üzenem
malheuresement:
a la bonne heure

Netuddki. 2010.09.12. 11:43:35

@Teremszolga: Csűrjük-csavarjuk?
Egy intézmény vezetőt azért ki lehet(ne) rúgni, mert mondjuk az ügyfelekkel nem "elég hatékonyan" foglalkoznak. Világos? Jön új vezető, aki megszervezi a munkát.
De ugye ehhez az kell, hogy működjön az ellenőrzés. Magasabb szinten is. A leggyengébb láncszem elve.

Engem nem érdekel, ha valaki a rokonát nevezi ki valamilyen intézmény élére, de ha valami ügyem van amit el akarok intézni és sokször annyi utánajárásba, időbe, pénzbe, energiába kerül akkor azt mondom, hogy valami itt nem jól működik.

És bizony nem jól működik sok minden itt Magyarországon. Tök mindegy, hogy hivatalos ügyet akarok intézni vagy csak bírósági ügyem van.
Valami csak nem működik, ha ekkora szarban vagyunk?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.12. 11:43:50

@kovi1970: hol van kikötője az Adrián? Ezek szerint megvett egy egész kikötőt netán?
Nem vagyok egy vitorlás fajta, de - eddig - csak egy magyar kikötőről tudok az Adrián: Primosten.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.12. 11:45:14

@lüke: nem olvas, nem ért, csak ír, ki az? A tipikus magyar "kommentelő".

Netuddki. 2010.09.12. 11:46:47

@Hepci: Azt, hogy hol azt nem tudom, csak hallottam, hogy vett egyet. A helybeliek meg azon röhögnek, hogy ott hajó még nem kötött ki. Ennyi.

lüke 2010.09.12. 11:56:37

@hepci
én meg úgy tudtam Fiume:)neked Rijeka!
az volt a monarchiában a magyaroké
Triest az osztrákoké
Abbáziába a vasút is másként ment Bécsböl, nem Fiuméba , hanem Abbazia felett volt egy kis állomása,Matulin

Terniak 2010.09.12. 11:58:03

@kovi1970: mert mindenki a maga egyéni szemszögéből látja az ügyintézést.

Persze amikor egy bírónak egyszerre 250-300 folyó ügye van, akkor ne várd el, hogy két hét alatt elintézi a Tiédet. És akkor még nem beszéltünk honfitársaink azon jó szokásáról, hogy mondvacsinált okokkal kimentik magukat a tárgyalás és egyéb megjelenés alól, késve nyújt be iratokat stb. Ugyanez a helyzet egyébként a hatósági ügyintézésnél is. A bíró nem jókedvéből tűz két hónappal későbbre egy halasztott tárgyalást, hanem azért, mert ha az egyik fél nem vette magának a fáradságot, hogy elmenjen, időközben már más tárgyalások vannak a következő két hónapban, ahová nem tud tűzni.

Nem tudom melyik politikai párt fogja először megérteni: lehet bármennyi jogszabálymódosítást csinálni, ha nem biztosítják a személyi feltételeket, nem ér semmit. És igen, akár elfogadjuk, akár nem, a jogállam bürokráciával jár. EGyébként meg hazánkban a hatósági eljárások időtartama még így is rövidnek számít a 22 munkanappal, és kemény eszközök vannak arra, hogy a hatóság be is tartsa ezt.

MA az ügyek intézése nem a vezető jó vagy rossz szervezésén múlik: az ügyek száma óriási, aminek az intézésére nincs elég ember.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.12. 12:06:40

@kovi1970: na látod, ezért nem érdemes ilyen "hallottam valakitől aki hallotta valakitől" dolgokat terjeszteni, bármennyire is utálsz valakit.
Mert megkérdezik, hogy plíz, szolgáltass valami konkrétumot.
Osztán nem tudsz válaszolni. :)

nyünyüge 2010.09.12. 12:07:33

@Szimba:
58-100 között

Kéretik pontosítani:)!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.12. 12:08:39

@lüke: te is hallottad, hogy Orbán megvette Raguzát? Megáll az eszem, mik vannak, a cigányhitler tengerre száll. :)

aszekelyek 2010.09.12. 13:00:06

@balfék: lehetne, ha az éppen érvényes alkotmányunkban a választási csalás inkriminált esete nem lenne megemlítve. CSak sajnos sem részletezve, sem szankcionálva nincs rendesen, mi is minősül annak. Eléggé gólvonalon volt mindenesetre az a kis vallomás, hogy annak érdekében már előre hazudtak másfél-két évet. Az én értelmezésemben ez szándékosságot jelent. Meg az is, hogy a megfelelő időben nem adták ki az államháztartás adatait. veres szerint azért, mert az befolyásolná a választókat. MAgyarul kiderülne, hogy mit hazudoztak össze. A csalás definíciója pedig mások tévedésben tartás , szándékosan. Meg kell erősíteni az Alkotmányt, mivel menet közben kibuktak hiányosságok, olyan kiskapuk, amin csalók még éppen be tudtak slisszolni a hatalomba. Az lehet, hogy eddig így volt, ám nem kell továbbra is így lennie. Ilyen mértékű és horderejű dolgot pedig még a legrosszabb indulattal sem lehet fellelni a jelen kormány esetében.Nyolc évig hatalomban voltak és bizonyították, hogy még szintet tartani sem tudtak sem 2oo4-től, sem 2oo6-tól, sőt. Zuhanás ment. Külföldi források pedig megneveznek irdatlan pénzeket, amik eközben elhagyták MAgyarországot és magánemberek számláin vannak. annyi igaz, itthon nem tartott pénzt sem a minielnök fleto, sem a simor elvtárs. Csak sokkalkésőbb, kényszerből.Fleto szerintem most sem. Fél pápai panel. Ehhez azért vastag bőr kell.

Atti1979 2010.09.12. 13:03:54

Elcsodálkoztam a sok hozzászóláson, mert TG talán még sosem kapott ennyi kioktatást, pedig ezen bejegyzésben nem politikai elemzést írt, hanem tényekre hívta föl a figyelmet. Így -ahogy ő írta- tényleg nehéz lesz!

lüke 2010.09.12. 13:06:27

Raguza az UNESCO-é, eladta?
nahát:)

aszekelyek 2010.09.12. 13:07:07

@Hepci: mindenkinek adnak 5oo milliót, nem? HA eccer jó üzlet.....) Jönnek, hozzák a koffer pénzt és könyörögnek, csak benned bízunk, vegyél nekünk médiát! Életszerű. Mi a problémád? D ?Mindig van kéznél annyi. van elég milliárdos ebben az országban, ugye? A média meg hatalom. Azt, hogy kik a tőketulajdonosok meg nem is lehet kutatni. Még kilógna a lóláb. Vagy már kilóg? Tőle is megkérdezhetne az ügyészség ezt-azt. Miért nem mondott le a BKV felügyelőbizottsági elnökségéről, ha nem volt ideje azzal eléggé foglalkozni? Ezt is ő mondta. Mit felügyelt, ha nem felügyelte. A tagok felvetéseit miért is lehetetlenítette el? Arra ráért...

aszekelyek 2010.09.12. 13:16:13

@Boli: Nagyon útban vagyok, látom.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.12. 13:21:50

@lüke: naná, ha köllött OV-nek. Megvette a Midway szigeteket is, mer' hallotta, ott volt valami fasza csata. A kis hibbant napólejon.

aszekelyek 2010.09.12. 13:22:43

@Teremszolga: Némi távolságtartást kértem, pld, hogy ne tegezzen, aki hamisan vádol. Amit rám akart varrni, lamperth rémes tudatlanságának megemlítése kapcsán, azt visszautasítottam. Az az ő inge. Vegye magára. Éppen kivetítette agresszív fantáziáját. A többi meg nem érdekel. Ez se nagyon. Felvilágosítottam róla, miben van eltájolva. Bár az sem biztos. Az velem szemben lenne túlzott elvárás, hogy azt nedobjam vissza de rögtön.

aszekelyek 2010.09.12. 13:26:08

@kovi1970: Hogyne. A magyrok meg mind hülyék? Mi volt a hazugság? az, hogy rosszabbul élünk , mint négy éve? Szeptemberre már mindenki fel is fogta, pedig a fleto blogjában már a nagy a baj, megjelent a választás másnapján. Azt írták, egész éjjel körmölt szegényke. Mert addig nem tudta, hogy hazudik? Újabban ezt állította.... Össze-vissza hazudozás megy azóta is.

6.Lenin 2010.09.12. 13:27:52

Érdekes ez a vita, vagy inkább egymás anyázása.

Szerintem azért 1-2 dolgot illene figyelembe venni.

1. az elmúlt 8 évben ugyanaz a két párt volt kormányon, MSZP, SZDSZ.

A 8 év alatt 2x cseréltek ME-t. 2010-re Mo gazdaságilag, morálisan a szakadék szélére sodródott. A teljes összeomlástól csak külső segítséggel sikerült megmenekülni.

A 2010-es választásokon a koalíció katasztrofális vereséget szenvedett. Az egyik, az SZDSZ eltűnt, a másik éppen agonizál, az MSZP, lehet most ősszel szintén szétesik.

A választásokon 1 pártszövetség nyert, a választók szavazatainak 2/3 val. Ez a párt gyökeresen más politikát, rendszer váltást ígért, teljesen más kormányzati felállással.

Ehhez hivatalokat szüntet meg, alakít át, hivatalnokokat cserél le, újakat nevez ki. Elkezdte az előző rezsim hivatalnokainak elszámoltatását, mert az utolsó szakaszban bűncselekmények sokaságára derült fény.
Jelenleg ez történik. Most kezdődött a ciklus.
Nyilvánvaló (?),hogy kemény ellenállásba ütközik, hogy végre tudja hajtani, amit ígért. Kemény pozíció harc folyik az előző és az új rendszer képviselői között.

A két tábor meg csépeli egymást, mindenféle marhaságot összehordva, egymást sértegetve.

Mi a tosz ebben a jó?

aszekelyek 2010.09.12. 13:36:12

@lüke: Ez nekem azért tetszik, mert az egyik fő oknak azt a hiánycél tartást említi, amit ők követelnek meg a rizikósnak ítéltektől és emiatt lennének még rizikósabbak?? Nincs is mit a gazdaságba pumpálni a nekik járó kölcsön miatt. Szép farizeus duma.

6.Lenin 2010.09.12. 13:37:22

Bocs, de lemaradt.

Nem kellene megvárni, míg elkészíti az első, saját költségvetését?
Sikerült már valakinek a világon gyökeresen más rendszert kialakítani, beindítani 1-2 hét alatt?
Megváltoztatni az emberek gondolkodás módját, szokásait, hozzáállását?
50-60 éves beidegződéseket megszüntetni?
??????? sokaságát átrendezni, megkeresni a helyes válaszokat?

aszekelyek 2010.09.12. 13:50:00

@6.Lenin: pld az index látogatói egy célcsoport. Az ide írt hsz-ekből lehet méréseket csinálni. Terjeszteni marhaságokat. Rengeteg ember ezt foglalkozásszerűen végzi.nekik jó. Egyébként pedig vannak, akik tagadják, amit leírtál. Másképp tálalják. nyilván, mert érdekük. A vesztes fél, a bukottak nem képesek éppen a morális mocsárban leledzés miatt másként, mint úgy, ahogy itt olvasható.Sok idő még, amíg elcsitulnak. Főleg, ha a nagyon bukott elqró állandóan tüzeli őket és a többi is. Van személyiségtípus, amelyik nem tud beszteni. Csak acsarogni.Ballib ismerősöm egyszer, Orbán kormány alatt, nagyon egyetemi tanár is, persze, azt mondta és humornak szánta, várta, hogy nevessek vele, azért nyitja ki az újságot, hogy Orbán halálhírét találja végre benne. Valóban nehéz ezt az attitűdöt megváltoztatni. Lássuk be.Nem, nem talált ő ebben semmi kivetnivalót. A vicc a rejtett agressziójával... klasszikus példája ez annak.

6.Lenin 2010.09.12. 13:52:01

Igen, még csak annyit, aztán inkább megyek kirándulni, remek az idő.

Tudom, most nagyon szar baloldalinak, szadeszosnak lenni, de mi köze ehhez a fideszes szimpatizánsoknak?

Miért nem Ti mentettétek meg a sajátjaitokat? Miért nem szóltatok, baj lesz fiuk/lányok, mondjatok már valami értelmeset, mert bukunk, ha így marad.
Nem volt mondanivalótok? Legalább is hihető.
Ja, hogy a Fidesznek volt mondanivalója, az emberek elhitték, mert már hánytak a sok hazugságtól, amit az előzőek próbáltak elhitetni velük.
Nehezen vállalható ez? Könnyebb másra kenni?

További jó szórakozást.

aszekelyek 2010.09.12. 13:59:35

@6.Lenin: Már most követelik. Augusztus végén. Amikor választási években devember végére szokás szépen összehozni, megszavazni. Persze, hogy az lenne korrekt, ha szépen megvárnák. Csak a korrekt viselkedés éppen nem érdeke azoknak, akik követeklik rajtuk, ami eszükbe jut. Kampány van mellesleg :) Egészem pobtosan meg is mondta a szocik egyik szónoka, mégiscsak felháborítja, hogy október 3 előtt nem adnak oda nekik mindent. Költségvetést is. ez az elvárás bizony nagyon túlzó. politikai érdek viszont követelni. Amiért nem korrekt még, az az, hogy ők sem hoztak nyilvánosságra olyasmit sem, amit határisővel kötelező lett volna. No de tudjuk. fletotól, hogy Orbán úriember, aki meg akkor is rákente a saját sarát, akkor sem volt az és ma sem. Gondolom emiatt az emberi minőség keltérés miatt van a morális züllés is ott, ahol.

nyünyüge 2010.09.12. 14:00:39

@aszekelyek: a BKV felügyelőbizottsági tagságokról meg médiahatalomról szóló hozzászólásban csak a volt kormánypártokról megemlékezni - hát ehhez egy bányalónak szánt szemellenzővel kell rendelkezni.
Van Önnek ilyan?

aszekelyek 2010.09.12. 14:05:58

@Szimba: A felősség áthárítása sztem nem " áttolás" nem ez a szó egyébként.

aszekelyek 2010.09.12. 14:17:46

@nyünyüge: A BKV felügyelő bizottságának elnökéről volt eddig szó. A teljesítményéről. Vitézy Dávid fondorlatos kipiszkálásának kísérletét eddig még nem is említettem. Nagyon útban volt a nyilvánosságnak tett nyilatkozataival. Kellemetlen volt, megértem. Kidumálta, mi megy abban a felügyelőbizottságban. Pedig olyan jól őrizték sokig a páncélszekrények a szerződéseket. Aztán csak kiestek, bár rendőrségi követelésre. Mivel közpénzekről volt bennük szó. információim vannak, nem szemellenzőm. Nyitott vagyok arra is, ha őn tud valamit érdemben arról a felügyelőbizottságról , ami bizonyítaná, hogy milyen remekül is felügyelték a BKV-nál folyó ügyeket. Antal Attila sem úgy bukot meg, tudomásom szerint, a milliárdos üzletecskéjével, hogy a felügyelőbizottság egyhangúan rászólt és kiadta a mutyiját.

nyünyüge 2010.09.12. 14:19:16

@aszekelyek:

"Az Áht. 51. § (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:
„(2) Az államháztartásért felelõs miniszter augusztus 31-ig – az országgyûlési képviselõk általános választásának
évében legkésõbb október 15-ig – terjeszti a Kormány elé a költségvetési törvényjavaslat tervezetét.”"

www.kozlonykiado.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK10118.pdf

aszekelyek 2010.09.12. 14:20:12

@Teremszolga: Az a mondat van olyan kibogozhatatlan, amiben Fellegi is megemlített, mint az enyéim. Már T.G. mondata. Talán szerencsésebb lett volna nem úgy ősszezsúfolni mindenkit egy mondatba. :)

aszekelyek 2010.09.12. 14:21:07

@balfék: Nem volt költségvetési tétel.

aszekelyek 2010.09.12. 14:23:55

@nyünyüge: Akkor már lehet követelni augusztus végén? most szeptember közepe lesz. Teljesen törvényes lesz, ha október 14-én terjeszti be a kormány. Azt írtam, szoktak is vele szépen végezni decemberre a T. Házban. Az két hónap. Nincsenek semmilyen mulasztásban. A közérdekű adatok határidejét is lennél szíves az államháztartás állapotáról ide betenni?

aszekelyek 2010.09.12. 14:25:49

@lüke: Persze, Ov pedig vett egy szigetet a baleáriakból is. , nem kettőt. Ibizát és MAllorcát. Tenerifére meg most alkuszik... boaaaaa

nyünyüge 2010.09.12. 14:36:49

@aszekelyek:
Ja. Időnként kidumálta, máskor meg fogalma sem volt róla. Ahogy éppen a kedve diktálta.

Amúgy látta a Helyi Téma Budapesti számának eheti gusztusos címlapját, "20 év Demszkynek" címmel a főlapon?

nyünyüge 2010.09.12. 14:40:21

@aszekelyek:
Követelni mindent lehet, de EZ éppen tényleg nem jogos követelmény.
Csak azt nem értem, ez miért zavarja ennyire. Gátolja a kormányt bármi tettében ez a követelés?

6.Lenin 2010.09.12. 16:44:58

@aszekelyek:

Mikor voltak a szocik korrektek?

radala 2010.09.13. 10:53:09

nem olvasom el a hozzászólásokat:-)
Csak rögzíteni szeretném a tényt, hogy én okosabb vagyok, mint Török Gábor, mert nekem azonnal föltűnt, hogy OV nagyon rossz példákat hoz. Illetve valószínűleg simán arra apellál, hogy senki nem veszi észre, hogy hazudik. Valahogy azt a retorikai trükköt szerette volna megmagyarázni, hogy egyszerre védje meg Domokost és Stumpfot és mutassa be a személycserék jogosságát.
Ez a trükk nem sikerült, mert nem sikerülhetett. Sem az Ásznál sem az AB-bél nem történt ugyanis személycsere, hanem csak kinevezés (ezzel van nagyon sokaknak baja).
Szerintem olyan ember nincs ma Mo-n, aki ne látná be, hogy a Fidesz azt rúg ki joggal és onnan ahonnan csak akar. Az tök nyilvánvaló, hogy az elmúlt 8 pláne 4 év után a default az, hogy ki vagy rúgva.
No, mindegy OV ezt elcseszte. De ez simán csak egy buta része volt az amúgy sem izgalmas beszédnek.
süti beállítások módosítása