Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
19:29

Nem lepett meg, hogy a ma hajnalban történt szörnyű alsóörsi lövöldözésből politikai vita keveredett. Gyorsan megszólalt az MSZP és a Jobbik is, előbbi meglepő állítása szerint az, ami történt, „nem volt megszokott a korábbi kormányzások alatt”, utóbbi pedig egyenesen úgy vélte, hogy „a rendőri vezetés a saját állományának életét, biztonságát sem tudja garantálni”. A belügyminisztérium egyetlen mondatos közleményben reagált: „A szocialista párt jobban tenné, ha a részvétnyilvánításon túl mélyen hallgatna.”

(Fotó: Belváros)

Nem először lett politikai téma egy borzalmas bűncselekményből. Aki szereti olvasgatni a régebbi újságokat vagy a parlamenti naplót, már a kilencvenes évek vitáiban is felfedezheti azokat a mondatokat, amelyekben a mindenkori ellenzék egy-egy hasonló eset kapcsán a kormány orra alá dörgöli tehetetlenségét és felkészületlenségét. Elég utalni az 1997-1998-as évek alvilági leszámolásaira, amelyek sokat segítettek az akkori ellenzéknek abban, hogy sikeresen tegye kampánytémává a közbiztonság kérdését. Vagy gondoljunk Fenyő János vállalkozó 1998 februárjában – a választási kampány kellős közepén - történt meggyilkolására, amely után nem csupán az ellenzék bírálta erőteljesen a kormányt (Két példa:  Torgyán József és Pokorni Zoltán felszólalása), hanem maga a miniszterelnök, Horn Gyula fogalmazta meg a Kuncze Gábor által vezetett belügyminisztériumnak szánt kritikát: „Ami ma Magyarországon van, az nem közbiztonság, nem az, amit elvárnak az állampolgárok”.

A sor hosszan folytatható lenne, de mindig és mindenhol ugyanazt találnánk. Talán egy viszonylag friss példa még tanulságos lehet: tavaly novemberben, a pécsi ámokfutó borzalmas tette kapcsán Simicskó István érezte fontosnak, hogy megszólaljon. A politikus akkor így fogalmazott: "egy normális országban, egy tisztességesen működő kormány a rendet és a biztonságot garantálja az ott élő állampolgárok számára". A kormány részéről Szollár Domokos szóvivő válaszolt, butának, erkölcstelennek és gusztustalannak minősítve Simicskó megszólalását.

Hogy mi ezekből a tanulság? Egyrészt talán az, hogy a politika már csak így működik: az, akinek érdeke kihasználni egy ilyen helyzetet, általában meg is teszi, majd később kormányra kerülve felháborodik, ha pontosan ugyanolyan politikai számítás alapján kap támadásokat, mint amilyen megfontolások miatt maga is megszólalt korábban. Másrészt, hogy érdemes jól meggondolni, okos ötlet-e a közbiztonsággal kampányolni, és olyan várakozásokat kelteni, ígéreteket tenni, amelyek teljesítése jelentős részben nem az adott politikai erő szándékain múlik: nincs az a rendőrségre fordított összeg és figyelem, amely meg tudna akadályozni egy-egy nagy közfigyelmet keltő bűncselekményt. Ezen a téren a hangzatos nyilatkozatok helyett az aprómunka nem csupán kívánatosabb, de hosszabb távon még politikailag is hasznosabb. S végül harmadrészt az, hogy – bár az ember időnként hajlamos fanyalogni – egyáltalán nem kell félni, vagy a demokráciát félteni az ilyen vitáktól. Nem lenne jó, ha eltiltanánk a politikai szereplőket attól, hogy tegyék a dolgukat, és az eseményeket – bármiről is legyen szó - a saját valóságmagyarázatuk alapján próbálják meg értelmezni. A választók majd úgyis eldöntik, hogy az ellenzék támadásait ilyen események után jogos kritikának vagy ízléstelenségnek minősítik-e inkább.

x x x

Találós kérdés. Ki mondhatta ezeket a mondatokat?

"Tényleg az ember legszívesebben nevetne, ha nem lenne ennyire szomorú, hogy vannak olyan politikusok, akik még ilyen helyzetben is, amikor szerintem példamutató társadalmi összefogás valósul meg, azt keresik, hogy ezt az összefogást milyen módon rombolhatják le, milyen módon léphetnek fel a kormány ellen, milyen módon támadhatják a rendőrséget. A rendőrség végzi a dolgát, megjegyzem, hogy egyre jobb eredményekkel minden területen."

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr402199181

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: IDEfigyeljenek E-mberek! 2010.08.16. 11:46:17

Az őszi választáson támogassátok a KKKE Bp.-i és Szegedi jelöltjeit:TUDNIVALÓK: kutyopressz.blog.hu/2010/08/13/kopogtatocedula       MI pedig szeptembertől Máris Ujra KezdjüK:Indul az IDE (Illegális Demokraták Eg...

Trackback: Alsóörsi gyilkosság: homoszexuális dráma? 2010.08.05. 14:21:02

Az áldozatot és a tettest is jól ismerő személyek azt állítják, szerelemféltés volt az oka az alsóörsi rendőrgyilkosságnak: a főtörzsőrmester és a gyilkos között szerelmi kapcsolat állt fent, ami azonban rövid ideje megromlott.

Trackback: novák előd, a pokémon 2010.08.05. 09:53:36

      fel kéne már nőni nem? mi ez? dragon ball-poszter? ha csak a kezében tartaná az ostort, és lógatná szerényen, még jó is lehetne, de suhintatni vele pokémonos. és hol a szemüvege a klark ke...

Trackback: novák előd, a pokémon 2010.08.05. 09:48:09

      fel kéne már nőni nem? mi ez? dragon ball-poszter? ha csak a kezében tartaná az ostort, és lógatná szerényen, még jó is lehetne, de suhintatni vele pokémonos. és hol a szemüvege a klark ke...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lüke 2010.08.06. 09:35:45

@Szimba:
a Springer átugrott dróton:)

Szimba 2010.08.06. 09:37:15

@lüke:

Olvastam, köszönöm!!!

Mary Zsuzsát meg hallgatom!:)))

Szimba 2010.08.06. 09:41:12

Az alsóörsi tragédiához még annyit, hogy én biztosan nem veszek fel csuklyás pulóvert és védőmellényt, ha utána főbe lövöm magam.

CSENDES 2010.08.06. 09:46:43

@Kelecse: Skoda Octavia volt, ahogyan a TV-ben láttam a tréleren.

lüke 2010.08.06. 09:46:56

@Szimba:
pontosan:)
összefüggéstelen szövegelés
rossz helyre lőtt :nem tudta, hol a feje,
vagy rosszul öltözött fel, nem a fejére húzta a golyó állót?
elképesztő !nem ?, s közben pár ártatlan meghalt

lüke 2010.08.06. 09:47:53

@CSENDES:
a TV mindig más ,mint az élet

CSENDES 2010.08.06. 09:48:33

@lüke: Csak érettségivel vesznek fel a rendészeti szakközépiskolába.

Kelecse 2010.08.06. 09:54:01

@CSENDES: De az sem Nissan! Mi már túl vagyunk a viharon, süt a nap! Fél óráig pislogtak a lámpák és időnként a szünetmentes sípolt.

lüke 2010.08.06. 09:56:03

index.hu/belfold/2010/08/06/csak_schmitt_volt_lojalis_a_kadar-rezsimhez/
itt van megint

a rémhír terjesztés, és rezümé

GÁ értelmiségi, jogász Pázmány, a régin, , majd az ötvenes években Gödöllőre
s munkád a pol. üldözöttsége miatt volt
hu.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6ncz_%C3%81rp%C3%A1d

Mádl
bár egyszerű paraszt csal. származik, az ötvenes évek káder képzésében vesz részt

Sólyom
sima ért. pálya
hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%B3lyom_L%C3%A1szl%C3%B3
hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1dl_Ferenc

hihetetlen, miket kovácsol a dezinformált média

lüke 2010.08.06. 09:58:18

@CSENDES:
s az utcáról rendőrnek...........
igen ?ez érdekes,
mert a közgazd.(műszaki etc)szakközépbe, 14 évesen a 8 ált is elég

porfelhő 2010.08.06. 10:00:41

@Szimba:
Aha! 20 évesek után forgolódnak. hát az még megengedett az "ifju" kommentező társainknak. Azt nevettem magamban, mikor megjelent a kommentben a blogfenntartóöregasszony, egyből válasz is érkezett @jjulie-nek, panel is tett rá egy lapáttal, nagyon kedvesen. Ők meg szerintem azon mulattak, egyből kiderült ki a női kommentező.

CSENDES 2010.08.06. 10:07:00

@lüke: Igen, de ez egy két éves képzés (most már másfél) az érettségit követően (mintegy technikum)

lüke 2010.08.06. 10:15:37

@CSENDES:
ok, az érettségi követelmény is nagyon gyenge,ma
ugye nagyapáim korában más volt,
anyám 46-ban érettségizett ,szerinte nem volt követelmény
a háború után,
én 70-ben, két foxi-maxi tanárnál:magyar+ tört
a lányaim Bécsben-ott egyénileg összeállitott érettségi van, nem központi, a tanár küldi be az okt. min-ba-
s gondolom, ma még kisebb a követelmény, annyival amennyivel több az ismeret anyag

CSENDES 2010.08.06. 10:20:52

@lüke: Nem fogok vitatkozni ezen, valóban nem színjeles érettségivel vesznek fel rendészeti szakközépiskolába, de mondjuk a rendőrtisztire színjeles kellett és egy nyelvvizsga a túljelentkezés miatt, továbbá azért, mert van aki másik egyetemről jelentkezik át. Ezen túlmentően a fizikai állóképességhez kell futás, fekvenyomás, helyből távolugrás, és felülés.
Plusz kell egy pszichlógiai alkalmassági, és egy orvosi alkalmassági (totál átviszgálás)

lüke 2010.08.06. 10:30:21

@CSENDES:
34 éve vagyok orvos, ismerem az alkalmasságot
nem vitatkozom ,mert csak a tudásra van rálátásom, ami nagyon gyenge

érdekes a különböző nyelvek rendörjének argo megnevezése
a bécsiben Kiberer:) ami Kübel, kübli, vödör szóból jön
az angolban cop
ask.yahoo.com/20000315.html
a magyart nem kell kommentálnom,
a zsaru pl a zsandár fr. -ból jön,ami osztrák közvetítésen keresztül jött át MO-ra

lüke 2010.08.06. 10:43:58

@CSENDES:
s a nyelvizsgában sem hiszek,
( a papírok halmazása egy magyar specialitás, nincs még egy ország ,ahol ezt kérnék, igazazokban jobb a nyelvtudás)
a nyelvet csak akkor tudod, ha naponta olvasol-könyvet, ujságot -szótár nélkül, ezt minden nap gyakorlod, , akkor van passziv nyelvtudásod
s aktiv ,ha minden nap beszéled
a többi néma csend

Ordnassac 2010.08.06. 11:06:56

No, épp NGT beszél mint a "házigazda" I. kerület polgármestere.

Amúgy mi ez a legújabb divat, hogy kisgyerekekkel énekeltetik a himnuszt?

Ordnassac 2010.08.06. 11:09:14

@lüke: tudom, én is írtam neki. :-)

Ordnassac 2010.08.06. 11:10:05

@lüke: azért egyik KE sem töltött be jelentős pozíciót az állami vezetésben a rendszerváltás előtt. Göncz érthető okokból nem, Mádl és Sólyom is csak prof. volt.

porfelhő 2010.08.06. 11:10:34

@Ordnassac:
Most közvetiti a TV. a ceremóniát?

Szimba 2010.08.06. 11:16:21

@Ordnassac:

Nem új! Régen a Rádió Gyermekkórusa énekelte mindig, ha ünnep volt.

lüke 2010.08.06. 11:16:37

@Ordnassac:
nem,
de az NDK-ba se mehetett akárki!
de jó pozicióban voltak, Mádl tudásáért- nagy tisztelője vagyok-
egyetlen MSZMP kivűli prof volt a jogon

s Solyomot se üldözték,
a spotolókból meg ész embert csináltak, s ha volt, el is juthatott valahova

s ez a melósozás egy blöff, régi mechanizmusok

na itt a másik jön a blöff:
www.hrportal.hu/c/elonyt-jelenthet-a-kivalasztas-soran-a-sportoloi-mult-20100806.html
weder ung. noch deutsch/ Nyilasi, Rácz/

lüke 2010.08.06. 11:17:33

@Szimba:
igy van, iskolai kórusok is mentek üzemekbe
régi mechanizmusok, gyűjteni fogom

Ordnassac 2010.08.06. 11:17:57

@porfelhő: igen. A királyi tévé, a Duna TV és a HírTV is.

Ordnassac 2010.08.06. 11:19:52

@lüke: tudomásom szerint Sólyom sem volt párttag, de lehet, hogy rosszul tudom.

Amúgy ahogy észrevettem, az előző rendszerben két módon lehetett boldogulni a tudományos életben: vagy jó elvtárs voltál vagy nagyon tehetséges tudós voltál.

lüke 2010.08.06. 11:22:04

@Ordnassac:
igen de SPajanák se volt akkora poziciója
csak prof.nak lenni,nem kisebb
legalább is az én intellektuális- aki nem lett Nobel dijas- nézőpontomból

lüke 2010.08.06. 11:23:47

@Ordnassac:
a tehetség feltartóztathatatlan
még a pártokban is:)
de aki egyszerűen jó volt és pol. nem felelt meg ,annak pechje volt, és ez baj

Ordnassac 2010.08.06. 11:27:47

@lüke: hát, az OTSH elnökhelyettesi tisztsége miniszterhelyettesi beosztás volt akkoriban (MOB főtitkár sem lehetett azért akárki). Ez azért elég tisztes apparatcsik-állás.

Kelecse 2010.08.06. 11:29:21

Halálra röhögtem volna magam, ha az erkélyről integetve üdvözli NÉPÉT SP. Szerencsére volt valakinek annyi esze, hogy szólt neki. Úgy el van ájulva magától. Az ellenzéki pártok nem férnek a buliba, csak Gyurika (Kárpáti).

2010.08.06. 11:33:14

@Ordnassac: valóban nem volt, de a felesége a nagyhatalmú baranyai megyei pártitkár leánya volt...és nem vették fel elsőre filozófia szakra, és egy év múlva mint melós lett aztán joghallgató, mert csak oda vették fel...szóval neki sem volt egyszerű, de egy jó feleséggel az oldalán már "sima" élete volt, még Jénába és azontúl is kimehetett...!:)

Ordnassac 2010.08.06. 11:33:33

Na, már kezdtem hiányolni a forradalmi kommunikációt...

Ordnassac 2010.08.06. 11:34:22

@Letícia: nem beszélve könyvtárosi kilengéséről. ;-)

Ordnassac 2010.08.06. 11:36:11

Na, Schmittel jelentik be, hogy lesz utalás a kereszténységre (gyanítom Istent megnevezve) és a Szent Koronára az alkotmány preambulumában. Amennyiben csak ennyi lesz, hát istenem, még túl lehet élni.

Ordnassac 2010.08.06. 11:39:40

@Letícia: Jénába amúgy Mádl segítségével jutott ki. Sokszor kellett egy főnök, aki kedvelte és védőburkot tett adott személy fölé. Sólyom esetében Eörsi Gyula is ilyen volt az MTA JTI-ben. (Vagy Kornai János esetében Friss István.)

Kelecse 2010.08.06. 11:40:14

@Ordnassac: És akkor ne feledjük az Astoria Szállót és a Fórumot. Ott azért a vezetők sok titok tudói voltak. Mindig simulékony volt és kellően ambiciózus, és persze imádja az élet napos oldalát. Sosem volt mentes a nagystílű hobbiktól és szórakozásoktól. (Szegény Katica) De nála legalább van tartalom is, nem úgy mint a kommunikációs hivatalvezető Norbikánál. Az egy üresfejű, felfújt hólyag. A fehérváriak tudnának mesélni róla. SP követi a főnököt és a személyzeti politikája nem tökéletes. Cservákkal szerintem még meg fog gyűlni a baja. Reméljük legalább a kommunikációban Edina fog dirigálni!

2010.08.06. 11:42:32

@Kelecse: ja, ott a helye Gyurikának, mint a III/III-sok doyenjének...őt is minden rendszer elnyomta...

Sólyomnak grat, hogy nem ment el a ló avatására...jut eszembe, Caligula ott van? Gratulál-e a lovának, vagy megint levélben küldi el most épp a horvát tengerparttól, hogy "Pali vazze, figyellek ám!":D

2010.08.06. 11:45:05

@Ordnassac: na ja...:) No promblem, kiváló képességei voltak, vannak, és Mádl egyébként egy nagyon nagy formátumú tudós, ember és pedagógus, kár, hogy előnytelen megjelenése miatt ezen értékei nem olyan dominánsak a köz előtt, mint pl. Göncz Árpádnak a szintén méltán elismert nagysága...

Na de ez a ló...szégyen...:(

Ordnassac 2010.08.06. 11:45:45

@Letícia: ott van, aranyszínű nyakkendőben.

@Kelecse: őszintén? Cserváktól nem esek hanyatt.

lüke 2010.08.06. 11:46:55

@Kelecse:
mint anno Szűrös ,meg Horváth Balázs

Ordnassac 2010.08.06. 11:47:52

@Letícia: Mádllal leveleztem egyszer WP-s ügyben. Átnézte a róla szóló szócikket. A kijavított cikk mellé kaptam egy hivatalos levelet a Miniszterelnöki Hivataltól (szép aranykeretezés), ahol megköszönték, hogy elküldtem. (Gróh Gáspár aláírásával.)

lüke 2010.08.06. 11:48:23

@Letícia:
ő mindenütt ott volt,kicsi gumi labda
, megöregedett nagyon

2010.08.06. 11:48:43

@Kelecse: Edinában meg Palit tisztelhetjük vajon, mint ügyeletes "kisegítő"....(Szegény Katica!)...?:)

Ordnassac 2010.08.06. 11:49:40

@Letícia: bizonyították, hogy III/III-as volt? Úgy tudom, hogy nem tudták teljes mértékben bizonyítani. Persze, ha Szabó Istvánból lehetett hőst faragni...

Kelecse 2010.08.06. 11:50:41

@Ordnassac: Cservák elkezdi szakmailag megmagyarázni a dolgokat és SP hanyatt vágja magát tőle. Csaba jogi nyelvhasználata, amit egy külsősnek még erősen el is tud túlozni, olyan mintha kínaiul beszélni. Ráadásul annyira szakértő akar lenni, hogy ezen lesznek ütközések. Szerintem.

lüke 2010.08.06. 11:51:12

csak közvetitsétek:)
mert én meg nem nézem:)

Ordnassac 2010.08.06. 11:52:27

@Kelecse: mint joghallgató, értem, hogy CsCs mire akar általában kilyukadni, de egy kicsit inverz Halmai Gábornak tűnik nekem... Tudományos munkássága oké, de sajnos elhalványul politikai meggyőződésük mellett.

Ordnassac 2010.08.06. 11:53:14

@lüke: már vége van. Schmitt elmondta a beszédét, Miklósa Erika elénekelte a Szószatot (azt valamiért nem bízták egy kisgyerekre a Himnusszal ellentétben) és vége.

Kelecse 2010.08.06. 11:53:26

@Letícia: Edinát ennél okosabbnak tartom.

2010.08.06. 11:53:44

@Ordnassac: na, nem merte megtenni, hogy nem megy el...Kövér vajon ott van-e? Remélem annak van annyi esze, hogy jobb dolga is akadt, s már rég a Csíkban múlatja az időt. Ki nem állhattam szegényt, de hogy SP ellen - még a saját sarzsija/széke ellenében is kiállt - megnőtt a szememben. Ez egy okos pasi/jó taktikus?/, egyre megy, karakán és én azt nagyon komálom!:)

2010.08.06. 11:55:42

@Ordnassac: na látod...és ha Gyurikának többek között egy igazi politikai kalandor, immár köztársasági elnök a barátja...szerinted? Ez egy csapat, csak most narancssárga mezt húztak..

Ordnassac 2010.08.06. 11:56:20

Nocsak, nem lehet felmenni a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapjára. Felhasználónevet és jelszót kérnek. Ezek szerint most alakítják át.

Ordnassac 2010.08.06. 11:57:54

@Letícia: ott volt Orbán, Kövér, az összes többi közjogi méltóság (így Paczolay és Baka is), a négy történelmi egyház vezetője, a kormány tagjai és az államtitkárok többsége, Gyöngyösi Márton (Jobbik), Boross Péter, Pálinkás József, Grosics Gyula, Buzánszky Jenő stb.

2010.08.06. 11:59:47

@Kelecse: akkor talán szerencsénk lesz...hogy neki is, azt nem tudom. Ezeknél a sportolóknál sosem lehet tudni...:(

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.06. 12:00:09

@simonmondja.: ez nem "géppisztolyos merénylet rendőrök és civilek ellen". Ahhoz egy Boros Tamás kellett (másra nem is emlékszem), hogy válogatás nékül mészároljanak. És olyat hol láttál, hogy a profi(bér)gyilkos öngyilkos lesz (vagy lelövik), rögtön a tette után? Gondolod, ez a szerencsétlen - homár vagy nemhomár - rendőr alvilági csúcsszereplő volt? Ugyan már. Ez a gyilkosság - ideiglenesen - megbomlott elme műve.
BTW, arra milyen tények szolgáltatnak alapot, hogy a homár szálat keresztény kurzus idején szeretik belekeverni a bűnügyekbe?

Panel Ti Best 2010.08.06. 12:02:21

Mélyen kellene hallgatni?

lüke 2010.08.06. 12:03:14

@Kelecse:
a kinaiak is fideszesek?

2010.08.06. 12:03:43

@Ordnassac: fúha...de kinyalják neki...vagy csak a látszat? Undorító....:(((((

lüke 2010.08.06. 12:04:08

@Hepci:
magácska többet tud ,mint a rendőrség:)

2010.08.06. 12:05:13

@Letícia: Jaj, bocsánat...hamarabb nyomtam meg a küldés gombot, elnézést kérek...(nem mintha nem azt gondolnám, de így nyomtatásban nem akartam!:S)

lüke 2010.08.06. 12:05:15

@Ordnassac:
csak mi nem:)
a demokrácia igazi szószólói:)

Ordnassac 2010.08.06. 12:11:27

@Letícia: általános az ilyen. Az ember már illemből is elmegy (ha időben elhívták), még ha nem is túl szimpatikus az illető, akit beiktatnak.

2010.08.06. 12:21:54

@Ordnassac: na ja, el kellett menniök, ez érthető. (Kövéren azért csodálkozom. ) Szegények végig szenvedik a nyökögését az öreg vezérménjüknek, amit feltehetően magyarul jobban artikulálva tud elmondani, és felolvasni papírról, ha már a fejében 10 mondatot megtartani nem tud...Kétségtelen, olyan szép barokkos körmondatokat, amivel szintén ő is fényesíti másokét, nehéz lesz szegénynek megjegyezni eben a korban, hogy hány elvtárs/polgártárs is van, akinek köszönetet akar mondani...Kőbán Rita is ott van?:D:D:D

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.06. 12:28:38

@lüke: amit elmondanak... és amit nem... sokat elmond...
Amikor egy tele autót vizsgál két rendőr éjjel, sose állítanak meg mást...

2010.08.06. 12:45:31

@Hepci: szerintem nincs mit elmondani hivatalosan. Pintérfuché jól ismeri az alvilágot, valakit (biztos nem a nagymamáját) keresett a Balatonon, ráállította a bandáját és a másik oldali banda tett neki egy szívességet, egy bérgyilkossal ugyan kevesebb, de egy rendőrrel, meg egy szerencsétlen fiatalemberrel is. Népharag nem a maffiózókra haragszik ugye, hanem szegény rendőr+fiatalember, meg a tűrhetetlen közbiztonság stb. Fuché fejét követelik előbb-utóbb a kollegái is, ez a célja az alvilágnak. Szerintem. Ennyi a történet, se nem több, se nem kevesebb, csak meg van a népnek zenésítve...

2010.08.06. 12:49:25

@Hepci: szerintem nincs mit elmondani hivatalosan. Pintérfuché jól ismeri az alvilágot, valakit (biztos nem a nagymamáját) keresett a Balatonon, ráállította a bandáját és a másik oldali banda tett neki egy szívességet, egy bérgyilkossal ugyan kevesebb, de egy rendőrrel, meg egy szerencsétlen fiatalemberrel is. Népharag nem a maffiózókra haragszik ugye, hanem szegény rendőr+fiatalember, meg a tűrhetetlen közbiztonság stb. Fuché fejét követelik előbb-utóbb a kollegái is, ez a célja az alvilágnak. Szerintem. Ennyi a történet, se nem több, se nem kevesebb, csak meg van a népnek zenésítve...

Ha újrázik, az a blogmoci hibája és én kérek elnézést...

Ordnassac 2010.08.06. 12:49:32

Hmmm... Cservák nyilatkozott a Barikádnak. Ez nem túl jó pont...

Ordnassac 2010.08.06. 12:52:35

www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-371067

Lezsák Sándor aláírta a július 22-én elfogadott törvényeket

2010.08.06. 12:53:38

Szent Korona meg alkotmány! Hát ennek a lónak már elment az esze, oszt csak most került új istállóba:

index.hu/belfold/2010/08/06/zart_korben_iktatjak_schmittet/

Döbbenet! Ordi, még jó, hogy tegnap megnyugtattál, nagy kárt nem tud csinálni, mert nincs mivel...:( Agya az nincs, szóval ettől nem kell tartani...

Terniak 2010.08.06. 12:55:45

Alapvetően nekem mindegy, hogy szerepel-e Isten az Alkotmányban vagy sem. Megrögzött kálvinista hívőként azt mondom, felőlem még bele is tehetik a preambulumba, bár szerintem egy állami dokumentumban érdekesen mutat, másrészt meg a hit kérdését személyes ügynek tekintem, olyannyira, hogy egyházra sincs szükség szerintem...

A kérdés, hogy minek? A preambulumnak jogi kötőereje nincs, legalábbis egyelőre. Szimbolikus? az. De ettől nem fognak az emberek templomba járni, imádkozni stb. Vagyis mit akarunk elérni ezzel?

A sport külön érdekes. Annak idején láttam egy alkotmánytervezetet, amiben még a mezőgazdaságról is szó volt, meg a növényvédelemről. Azt, hogy mi értelme van, senki nem tudta megmondani.

Külön vicces a Szent Korona. Elképzelem, ahogy Stumpf István levezeti majd, hogy a 98%-os adó nem ütközik az Alkotmányba, mert már Werbőczy Tripartituma is tiltotta a jó erkölcsbe ütköző kifizetéseket. (hogy mennyire nem vicc, egyszer egy ösztöndíj kifizetéses vitában egy jogász professzor 5 évvel ezelőtt a Hármaskönyvre hivatkozott...)

Jól mutat természetesen a sport is, de a gyakorlatban mit fog ez jelenteni, az kérdés.

Én úgy érzem,hogy megint a lényegtelen dolgokról fog folyni a vita.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.06. 12:56:10

@Letícia: nincs túl hízelgő véleményem Pintér úrról és a viselt dolgairól, de ez nekem erős. Hasonlóan Simonmondja "érveihez" (kb.: kereszténykurzus). Nem árt néha átlátni a gyűlöleten és megvizsgálni legalább azt, ami biztosnak látszik az információkból.

2010.08.06. 12:56:54

@Ordnassac: vajh mi gátolta ezt a tettét a múlt héten, vagy a hét első napján? Elfogyott a penna és újat kellett venniök?

Megyek is inkább csiszolni, dohogok majd munka közben...:S

Terniak 2010.08.06. 12:58:26

Szerintem még most döntsék el: végrehajthatatlan deklaráció-gyűjteményt, vagy egy az élet számára megfelelő jogilag kikényszeríthető valódi Alkotmányt akarnak-e.

2010.08.06. 13:04:06

@Hepci: én nem gyűlöletből írtam. Sőt. Csak nem misztifikálom a tényeket. Ennyi. Pintért szeretik a kollegái, ami nem túl jó hír az alvilágnak. Tesznek ellene, hogy ne szeressék. Tessék hideg fejjel gondolkodni, és megnézni egy-két dokumentum filmet vagy ahhoz hasonlót ebből az iparágból. Pl.

www.port.hu/szigoruan_piszkos_ugyek_wu_jian_dao/pls/fi/films.film_page?i_film_id=58905

stb...

Ordnassac 2010.08.06. 13:06:35

@Letícia: meg fogsz utálni, de ha a Szent Korona a preambulumban olyan kontextusban jelenik meg, hogy "Történelmünk felelősségének tudatában, tanulságait levonva – amelyeket megtestesít a Szent Korona, a polgári forradalmak és 1956 – vállalva a demokratikus jogállam, a szociális piacgazdaság és az európai egyesítés irányát, figyelemmel a magyarság egészére, az Országgyűlés a nép felhatalmazása alapján a következő Alkotmányt hozza meg", még le is tudnám nyelni a dolgot.

Ordnassac 2010.08.06. 13:08:57

@Teremszolga: "Én úgy érzem,hogy megint a lényegtelen dolgokról fog folyni a vita."

Ez akár még jó is lehet, mert a lényegesebb dolgoknál még maradhat valami szakmaiság is.

tölgyes 2010.08.06. 13:56:16

@Ordnassac: Vannak olyan országok, ahol az LB tölti be ezt a szerepet.

Én úgy látom, hogy az elmúlt 20 évben az alkotmánybírók egy részére elmondható volt az, amit Ön az LB-re most mond. A tapintat nem engedi, hogy neveket írjak.

Azzal azonban egyetértek, hogy az AB-én jelentős szellemi tudás és tapasztalat halmozódott fel, még akkor is, ha a törzskarok és a törzskarokban dolgozók felkészültsége igen különböző lehet.. én mégse ismerek más olyan szerveztet, ahol a bírókkal és a törzskarok tagjaival együtt annyi nyelveket jól beszélő, a közjogban jártas, tudományos munkára kész és képes ember volna mint az AB-én.

tölgyes 2010.08.06. 14:00:56

@Ordnassac: Egyetértek Önnel A történelmi alkotmány része a magyar hagyománynak. Ezt Rákosiék kiiktatták... 1949-ben.Hiba volt, hogy 89-ben az Ön által említett módon nem került be az alkotmányba.

tölgyes 2010.08.06. 14:03:18

@ó jaj: Hát ez az! Ott nem hangzott el semmi olyan, amit bizonyítanom kéne.. de ha Ön mégis tud valamit, akkor írja le..:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.06. 14:19:47

@Letícia: akkor mi is a reális szcenárió szerinted (Pintérfusé - akit szeretnek a kollégái, egyik banda, másik banda, bérgyilkos, szívesség, szerencsétlen fiú és rendőr). Ki kit, miért, kivel, hogyan, kronológia...
Biztos roppant buta vagyok, de sajna, nem értem...

2010.08.06. 14:22:33

@Ordnassac: nem kövezlek meg, mert tisztellek és elismerlek..:) És biztosan tudom, hogy ismered a Szent Korona tant és az ahhoz köthető mozgalmat. Nem akarnám, NEM AKAROM, hogy az alkotmánya bárhogy is bekerüljön! A Bizáncban készült, Szent István által nem is látott koronát egy mai alkotmányba???

Uram Jézus, ezzel erővel Habsburgok is itt maradhattak volna...:(

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.06. 14:50:00

@Hepci: Bocs, Hepci, de egyáltalán nem biztos, hogy az erdőszéli hulla profi bérgyilkos, de az sem, hogy öngyilkos lett, az sem, hogy ő lett volna a gyilkos és az sem, hogy ezután lőtték volna le...
A tény az, hogy találtak egy főbelőtt hullát az erdőszélen egy kocsiban.
A másik kérdés, hogy mi köze a kereszténykurzusnak a homárvirtschafthoz.
Fogalmam sincs. Csak fura, hogy röpke néhány hónap alatt ez a homo-leszbi szerelem téma már harmadszor magyarázat a véres eseményekre.
Talán okulnunk kéne belőle, hogy a homárok milyen rossz emberek...csak egy tipp.

2010.08.06. 14:55:00

@simonmondja.: jé, ezt a homo-leszbi a szálat nem is fedeztem fel...mondjuk ez a szál sem érdekel, nem vagyok benne érintett...:)

Ordnassac 2010.08.06. 14:56:44

@tölgyes: tudom, hogy vannak olyan országok, ahol az LB a főnök. Jómagam is tudok olyan alkotmánybíróról, akit a legszívesebben elüldöznék onnan (még tanított is, úgyhogy én sem mondok nevet).

Amit az AB-n felhalmozott közjogi tudásról írtál, egyetértek.

Azt azért hozzá kell fűznöm, hogy nem vagyok nagy rajongója annak az ötletnek, hogy a Szent Korona mint olyan vagy Isten szerepeljen az alkotmányban (már csak az állam és az egyház kétoldali elválasztása miatt is), azonban szerencsésnek tartanám, ha valamilyen szinten a múlt is benne lenne a preambulumban, a tanulságlevonással együtt. A törzsszövegben viszont ódzkodnék bármiféle ilyesmitől.

Ordnassac 2010.08.06. 14:59:45

@Letícia: a Szent Korona-tant ismerem, tanultuk magyar alkotmánytörténetből (Mezey B.), azonban a Szent Korona említése a preambulumban (mint a történeti alkotmányt megtestesítő valami, amit elődje, de nem folytatása; ezt a Jobbik készül éppen megerőszakolni), még ha nem is repesnék az örömtől emiatt, még nem egyelő a Szt. Korona-tannal.

Igaz, ha a törzsszövegbe is bekerülnek utalások (Boross Péter nagy támogatója ennek), az már nálam is kicsapja a biztosítékot.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.06. 15:08:47

@Letícia: És az se tűnt föl, hogy az érthetetlen támadásoknak évenként más magyarázatot ad a rendőrség és a sajtó?

Az egyik évben mindent az uzsorások csinálnak...
A másik évben kuruzslók és jósok hatására családirtanak...
A harmadik évben mindent a zakkant futóbolondok...
A következőben mindent homo szerelemféltésből...

Legalább váltogatnák a hülye magyarázatokat...

2010.08.06. 15:13:18

@simonmondja.: na ezt figyeld:

www.borsonline.hu/news.php?op&hid=32469

Háááááát, én nem jutok szóhoz...

Ha így van, mea culpa Fuché!

2010.08.06. 15:19:31

@Ordnassac: Így a Tripartitumot is lehetne említeni, meg az Aranybullát stb.! S még lenne legális alapja, a Szent Korona tan olyan mint a Grál, csak ez itt megmaradt!:S

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.06. 15:35:52

@Letícia: Ja, és a cigánygyilkosságoknál is volt már néhány halott és több sebesült és még mindig ragaszkodtak ahhoz a hülye újságírók, hogy uzsorások tizedelik a faluszéli házakat, mert a " helyiek azt mondták, meg a rendőrök is".

2010.08.06. 15:45:27

@simonmondja.: tudod, szörnyű, hogy gondolkodunk!:S És mivel boldogok a lelki szegények...

tölgyes 2010.08.06. 15:48:16

@Ordnassac: Nem is gondolom, hogy máshová belekerülne.. a Szent Korona.. meg a történelmi alkotmány.. No de vannak olyan országok, ahol nincs külön alkotmány, hanem történelmi alkotmány van. Az adott ország elég jól működik.. emlegetik Istent, de attól még secularizált az állam működése..

Én azt hiszem, hogy ezt a dolgot nálunk túllihegik.. Nem képesek megérteni, hogy az ateizmus is csak egy világnézet.. semmivel sem magasabb rendű mint más viálgnézetek..:)Nem gondolom, hogy ártana az ítélkezés elfogulatlanságának, ha a tanuk a bibliára tett kézzel esküsznek..Én ebben a marxizmus látens továbbélését látom..mint amolyan marxista fóbiát.. miközben ha valaki kezébe veszi Marx műveit akkor feltűnően sok bibliai idézetet fog olvasni.. No de hát már régen se vették a kezükbe az elvtársak.

tölgyes 2010.08.06. 15:55:02

@Letícia: Ahogy látom a felsoroltak egyikét sem ismeri..::)) Valamit hallott az általánosban.. és úgy maradt:::))))

2010.08.06. 16:04:19

@tölgyes: ne okoskodj kisöreg, mert a sámánod teli tömte a fejed! Tudományos munkákat olvassál, ha egyáltalán tudnál olvasni fidesz csasztuskákon kívül mást is! Kóstolgassál már mást te, vén kekeckedő majom!

tölgyes 2010.08.06. 16:20:10

@Letícia: Okoskodás ide-oda ez azonban nem jelenti azt, hogy Ön tudná, hogy melyikben mi van és mi a jelentősége...Így aztán csak írogatja a butaságait..:)

Pitnér Sádnor 2010.08.07. 13:55:35

@lüke 2010.08.06. 10:15:37
Fogatlan prókátora lettem itt CSENDES -nek.
Gratulálok az igénytelen hozzászólásaidhoz. Te aztán jól rálátsz arra, hogy az összes rendőrnek gondja van a tudásával.
Hogy jön ide a bécsi, az angol és a magyar argó?
Látom neked muszáj a kákán is csomót keresni. Mert ha valahova kérnek nyelvvizsgát az csak papírhalmozás.
A kutyát nem érdekli, hogy te miben hiszel, senki nem állítja, hogy egy középfokú nyelvvizsgával valaki úgy beszél egy idegen nyelvet, mint egy anyanyelvű.
El kell, hogy keserítselek, jó pár országban ismerik a nyelvvizsga rendszerét és adott esetben kérik is.
A magyarok nyelvtudásáról meg annyit, hogy itt 40 évig az oroszt írták elő, amit kb. annyira is vettek komolyan.
Azóta szerintem nagyon erősen javul(t) az idegennyelv tudás. Mindazok ellenére, hogy egy magyar anyanyelvű számára a magyar nyelv sajátos szerkezete miatt minimun kétszer akkora erőfeszítést igényel egy idegen nyelv tanulása.

Pitnér Sádnor 2010.08.07. 14:03:54

@lüke: A fenti az első kommentem, most látom, hogy a Válasz erre linket kellett volna használnom. :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.09. 02:42:24

@Letícia: hümm, akkor vetted észre a homár szálat, amikor már hetet-havat bekevertél, Fusétól az Aranybulláig és az aranybuláig?
Lassan szólj, tovább érsz...
süti beállítások módosítása