Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
23:17

Legszívesebben rögtön azzal kezdeném, hogy a címben feltett kérdésre a lehető legegyértelműbben válaszolok: semmit. S nem csupán most, két héttel a választás előtt, hanem soha. Ez persze túlságosan sommás vélemény lenne, hiszen minden időközi választásnak van a korábbi voksolásokkal összehasonlítható eredménye, így a helyi viszonyok változásáról értékes információkat szolgáltathat. Aki azonban ezekből kíván országos következtetéseket levonni, az akkor is komoly szakmai hibát vét, ha egyébként a választás olyan eredményt hoz, amely megegyezik az országos helyzettel.

Egy időközi választás tehát önmagában sokkal kevésbé izgalmas, mint amilyennek néhányan látni vagy láttatni szeretnék. Valamelyest más a helyzet akkor, ha számos ilyen szavazás mutat egy irányba, de azért itt is érdemes az óvatosság. Bizonyára sokan emlékeznek még, az első parlamenti ciklusban feltűnő volt, hogy az országos kutatásokban vezető Fidesz egyetlen időközi parlamenti választást sem tudott nyerni (az MSZP kétszer, az MDF, az SZDSZ és az Agrárszövetség egyszer győzött), vagy például tanulságos, hogy 2002 és 2006 között az időköziken a szocialisták nem rúgtak labdába, miközben pedig a 2006-os választást megnyerték.

Még nehezebb a helyzet, ha nem több tízezer fős körzetekben parlamenti mandátumokért, hanem önkormányzati helyekért megy a verseny: valószínűleg nagyon kis elemszámmal, alacsony részvétellel és sok-sok helyi sajátossággal. Vasárnap öt településen került sor ilyen választásra: az alábbi táblázat jól mutatja, hogy még a legérdekesebb helyen, a fővárosi VI. kerületben is csak pár száz szavazó voksolt. Vannak meglepő adatok: az LMP harmadik helye – a Jobbik előtt – Budapesten, az MSZP harmadik helye – a Jobbik mögött – Körmenden, vagy az MSZP negyedik helye – a Fideszhez itt elég közel került Jobbik és egy független jelölt mögött – Mezőtúron. Amikor azonban ezekből az eredményekből bátran országos tendenciákra következtetünk, azért lássuk azt is, hogy például a VI. kerületben az LMP jelöltjére 60-an, a Jobbikéra 28-an szavaztak, nem is beszélve a 9 darab mezőtúri MDF-es választóról. Ez egy normál, ezer fős közvélemény-kutatási mintához is kevés lenne, ráadásul az ország egészére nézve semmilyen reprezentativitással nem bírna. Helyi választás – kezeljük is a helyén.

 
Település, fővárosi
kerület
Megye, főváros
Választás típusa
Választás oka
Részvétel (megjelent
/jogosult)
Eredmény
Albertirsa
Pest
08. EVK/önk. képviselő
Lemondás
379/1088
független 106
Fidesz 93
független 70
MDF 56
APO 45
független 6
Budapest VI. ker.
Budapest
14. EVK/önk. képviselő
Haláleset
558/2030
Fidesz 348
MSZP-SZDSZ 113
LMP 60
Jobbik 28
MKP 9
Körmend
Vas
02. EVK/önk. képviselő
Haláleset
265/1046
Fidesz 174
Jobbik 39
MSZP 30
civil szerv. 22
 
Mezőtúr
Jász-Nagykun-Szolnok
09. EVK/önk. képviselő
Lemondás
426/1587
Fidesz 183
Jobbik 104
független 60
MSZP 48
független 18
MDF 9
MSZ 3
Szápár
Veszprém
polgármester
Haláleset
250/420
független 160
független 89
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr601876205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bigapples 2010.03.29. 21:34:16

@Lucilius: Pátyot még a szocik hozták össze, legfeljebb arra kérdezhetett volna rá, hogy mit tesz a Fidesz a jövőben. Én nem emlékszem, hogy MA-t Sukoróval vegzálták volna.

@török gábor:Ha jól emlékszem már korábban is elmondták, hogy nem tolják el az önkormányzati választás időpontját .

Idet 2010.03.29. 21:34:22

@pad78: Nem vagy hülye. Megy a kiszorítósdi. Ebola most tanulja az adok-kapok valódi szabályait.

Idet 2010.03.29. 21:35:47

@namitirok: Juhú, végre egy macskabarát!

Ordnassac 2010.03.29. 21:36:27

Az mondjuk érdekes lehet, hogy Navra szereplése OV helyett mennyire hatással, azért sokáig OV-t várták az emberek.

panelburzsuj 2010.03.29. 21:36:31

@fahrenheit451:

Hát momemtán nem. De ha megmentődünk a multiktól, akkor ráléphetünk az önállóság (jólismert) útjára ...

mrs. white 2010.03.29. 21:37:01

@namitirok: Na ez a tragédia. A gyerek el, én elkapcsolok Navracsicsra, úgyhogy most csak tipp jerry és egy döntetelen Mészáros vs Navracsics párharcban.

Lucilius 2010.03.29. 21:37:44

@bigapples:
Hát ép ez az. Miért lapít a fidesz ebben az ügyben, erre lettem volna kíváncsi.

Az meg h Nika nem kérdezte MA-t Sukoróról, az ne Antónia hibája legyen. Inkább Nika kritikája.

pad78 2010.03.29. 21:38:54

@Idet: Ebola engem nem érdekel, essen csak ki ügyesen, ha valaki, ő megérdemli szerintem. Engem az OVB és az LB határozata érdekel, hogy ugyanaz miért közös lista, ha bejutási küszöbről van szó, és máskor meg miért egy jelölőszervezet, ha műsoridőről van szó? Ennek reményem szerint semmi köze Ebolához. (Remélem, bár róla el tudom képzelni, hogy addig ügyeskedik a háttérben, amíg ezt a zavart összehozza.)

bigapples 2010.03.29. 21:42:15

@Lucilius: Nagyon meg akart felelni a bátor aggro riporter szerepnek, de túljátszotta és ez ezzel elvesztette az objektivitását. Többször erőszakosan félbeszakította Navra mondanivalóját és sokszor nem kérdezőként, hanem vizsgáztató tanárként viselkedett. Cél az ATV?

Lacóka 2010.03.29. 21:43:25

@Lucilius: nika mondott egy ilyet, h "maga a vendég, a maga szava szent" ott eltörött bennem vmi, meg majdnem a távirányító is.

ubul2000 2010.03.29. 21:44:00

@pad78: Ha 10% lenne, akkor már inkább 15%, hiszen ott van a nemzeti fórum, meg még ki tudja ki (valami 5 vagy 6 szervezet)

bigapples 2010.03.29. 21:47:28

@Lucilius: A spanyol (?) cég támogatja a Videotont, ahol Orbán érdekelt. Nyilván jó lobbyereje lesz a cégnek a választások után.
A mostani helyzet kialakulásában és a törvénytelen finanszírozás megkísérlésében azonban semmilyen szerepe nem volt sem OV-nak, sem a Fidesznek. Ez még Suchman meg a szoci gazdaságirányítás sara. Nem hiszem, hogy nagyon lényeges lett volna erről megkérdezni Navrát.

Phxmike 2010.03.29. 21:47:29

@namitirok: siman
tetre helyre befutora :)

nem csak egyszeruen ha rakattantam egy temara akkor szeretem vegigjarni
mint ahogy most ezt ezzel a pannon temaval teszem amit beideztem

en ugy gondolom a jobbik aktivistai akik egyben partvalasztok semmiben sem fogjak tudni legyozni az mszp nyuggereit akik szinten biztos partvalasztok es az eddigi valasztasokbol ugy tunik hogy sokkal szivesebben mennek el szavazni mint ahogy a kerdezobiztosoknak valaszolnanak
tehat siman lehet meglepetes

bar en azt szoktam mondani a langyos vizet nem szeretem tehat ha jo legyen nagyon jo ha szopas akkor legyen baromi nagy
magyarul a fidesz nyerjen ketharmaddal vagy orban viktort zarjak bortonbe hazarulasert
ezt a ket verziot tudom elkepzelni :)

Lucilius 2010.03.29. 21:50:30

@bigapples:
Schiffert is kettéharapta. Szerintem inkább legyen ilyen, mint sem kesztyűs kézzel babusgassa az odatévedteket.

Ráadásul Navracsics kábé semmi konkrétumot nem mondott szerintem jogos volt h megpróbált belőle néhány konkrét számot kihúzni.

pad78 2010.03.29. 21:50:51

@ubul2000: Az vsz. azért nem áll, mert hivatalosan jelölő szervként csak a Fidesz és a KDNP van megjelölve (talán egyetlen jelöltnél a Vállalkozók Pártja is, de listánál sehol), még akkor is, ha egyébként ezeknek a szervezeteknek a prominenseit indítják. Ahogy az MDF is csak 5%, mert az SzDSz névleg nem támogatja a listát, még ha a valaha potenciális bejutó helyeken többen vannak is, mint MDF-esek.

Mellesleg Gábor megadta a pontos törvényszöveget a 110-es bejegyzésben. Aszerint nincs különbség e tekintetben közös és kapcsolt lista között.

Ordnassac 2010.03.29. 21:51:45

@ubul2000: na igen, csak hogy a "szövetséges" szervezetek (amelyek a MVMP kivételével egyesületek) fideszes jelöltként futnak (ahogy anno az Agrárszövetség egyes vezetői indultak MSZP-s színekben), míg a KDNP esetében a listákon látható, hogy kit jelölt a Fidesz és kit a KDNP.

Nrick 2010.03.29. 21:54:39

@Idet: Szia ! Nagyon egyszerű a történet. Beírtam a Google-ba, hogy méhecske, azután kiválasztottam, hogy képkeresés és a beállításokba kijelöltem, hogy ikon , /mármint a képméret/ és az első oldalon beadja.
Köszi a kérdésedet Üdvözletem : Nrick

Lucilius 2010.03.29. 21:55:09

@bigapples:
Tudom én h a Vidit támogatják, csak ezt Navracsics szájából szerettem volna hallani :-)

Azért lovagolok ezen, mert a fidesz kommunikáció ezerrel nyomja az elszámoltatást. Mintha egy lista is lenne arról, mit fognak tüzetesen átnézni. És ebből a listából hiányzik Sávoly, pedig ott aztán kőkeményen meglehetne szorongatni a szocik tökét.

Idet 2010.03.29. 21:56:58

@pad78: Kiszorítósdi, mondom. A hölgyeket/urakat az OVB-ben nem érdeklik a szabályok vagy az esélyegyenlőség, vagy bármi demokratikus maszlag.

Idet 2010.03.29. 21:58:39

@Nrick: Én köszi! Trappolok is, és szerzek egyet!

pad78 2010.03.29. 21:59:17

@Idet: És az LB-t sem? Ott elméletileg nem politikusok ülnek? Vagy tévedek? Vagy ennyire nem érdekli őket az LB presztízse?

(Az OVB-ről el tudom képzelni, az talán soha nem volt objektív.)

panelburzsuj 2010.03.29. 21:59:31

@Ordnassac:

Van külön választási programja az KDNP-nek? Van külön kampánya?

Közös, egyeztetett mondandó - de külön elszámolt voksok. Én ebben látnám a "rejtély" értelmi feloldását.

(A jogit fejtsék meg jogászok ... :)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 21:59:36

@Phxmike: Azzal a Pannon témával ráfaragsz, előre közlöm.
A szabályzat (törvény) el nem olvasása nem mentesít a következmények alól! Ezt már ismerem!:-(

bigapples 2010.03.29. 22:00:10

@Lucilius:Lehet, hogy elfogult vagyok, de nekem úgy tűnt Navrát jóval agresszívabban kérdezte. Lehet persze, hogy csak azért, mert a jövendő kormánypártról van szó. Semmi baj a kemény kérdésekkel ha olyan professzionálisan vannak feltéve, mint a magyar csatornán is látható BBC Hard Talk riportokban. Sajna Antónia átment a Kálmán Olga féle domina kérdezőstílusba, ami szerintem a riporteri szerep félreértelmezése.

Phxmike 2010.03.29. 22:00:25

@török gábor: Nos elolvastam. Igazabol en utoljara egy valasztason 1994-ben izgultam. Hogy ne nyerjenek a kommunistak mert ugy gondoltam hogy ha az elso szabad valasztast koveto valasztason ezek megint visszajonnek akkor erre az orszagra sok jo nem var. Visszajottek. Nem is lett jo. En azota nem izgulok mert nincs mert. Orban nem valtoztatja meg a dolgokat. Es a jobbik sem. Ami valtozni fog az az hogy az ehes jobbik szajat hogyan mivel fogjak betomni a ketharmados szavazatokert (ha nem sikerul onerobol). Mivel a Jobbik ehes ezert gondolom nemlesz nehez betomni. Sot siman elkepzelem ahogy egyesek mundert becsuletet? levetve atallnak nyiltan a masik taborba igy csak egyszer kell fizetni erte alapon...
Ismerem Vona Gabort meg abbol az idobol amikor arra is penzt kellett osszekaparniuk hogy egy videki varosba lemenjenek lakossagi forumot tartani. Ot azt gondolom hamar elteszik majd az utbol a valasztasok lefutasa utan. Az emlitett cikk vegen azt irja hogy apatiaba sullyedt szavazok. Igen. En erre gondolok. Nezem korulottem az embereket vallakozokent az ugyfeleket es mindegyiktol azt hallom hogy el sem megy szavazni mert ugyis mindegy hogy kire. A vegletekig kiabrandult tarsadalmat pedig csak alulrol lehetne ujra felepiteni. De ehhez egy katarzis kell, kataklizma. Meg egyszerubben fogalmazva forradalom. Ezzel nem felbujtani akarok senkit erre a dologra csak ugy gondolom hogy ha racionalisan vegiggondoljuk akkor nincs semmi olyan dolog ami igazan es jobban valtoztatna a dolgokon mintha paran a lampavason vegeznek. Persze itt jon az igazsagtalan resze. Hogy amikor a csocselek megindul akkor egyaltalan nem biztos hogy az vegzi a lampvasaon aki odavalo mar ha egyaltalan van olyan es lehet errol manapsag beszelni.

A lampavasat nem kivanom. A politikai elemzesek meg nem adnak kello katarzist ennek a nepnek. Es ezert egy apatiaban levo szavazoval (velem) tobb van ebben az orszagban.
Az ok ami miatt olvasom az Onehez hasonlo oldalakat egyszeru. Varom hogy valaki vegre mond valamit.
De mindenki ugyanazokat a dolgokat ismetelgeti evek ota. Inkabb evtizede.
Varom hogy az emberek is eszrevegyek hogy ugyanazt a hulyeseget eszik meg mar a sokadik 4 eve.
De nem akar bekovetkezni. Nem veszik eszre.
Mi vegre hat akkor az elemzesek joslatok elgondolasok. Nem mindegy hogy ki nyer, ha mi (a nep) nem...?

(bocsanat ha tul filozofiai az eszmefuttatas de kozismert forradalmar rendszerbomlaszto es ellenallo hireben allok :)

Idet 2010.03.29. 22:00:54

@bigapples: Na végre, másnak is szemet szúrt, hogy milyen is az a cég, a spanyol nevű?

Idet 2010.03.29. 22:02:07

@pad78: De, politikusok ülnek. És nem érdekli őket.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 22:02:33

@bigapples: Én bírom Antónia "domina" stílusát! Lehet, én vagyok csak perverz kissé?

pad78 2010.03.29. 22:04:55

@panelburzsuj: "Van külön választási programja az KDNP-nek? Van külön kampánya?"

És ezt joga van mérlegelni az OVB-nek? Ha igen, az csak apró lépés a diktatúrától. Legközelebb minden második indulónak mondhatják, hogy az nem kampány, amit ti csináltok, meg programnak sem neveznénk, amit leraktatok az asztalra - menjetek inkább kapálni... Azért én nem szeretnék idáig eljutni!

mrs. white 2010.03.29. 22:07:35

@namitirok: Antónia domina stilusát én is, de olgától mentsen a jó istnen, vagy lampert moncsitól.

Idet 2010.03.29. 22:07:47

Na, tessék! Páty vezetői aláírták a Grupo Miltonnal a szerződést. Köpnek ezek már mindenre, vagy előre elköltötték a kenőpénzt...

pad78 2010.03.29. 22:07:53

@Idet: "De, politikusok ülnek."

Akkor miért legfelsőbb BÍRÓSÁG a neve? És ha valaki egy akármilyen perben fellebbez hozzájuk, akkor is Kovács László meg Szíjjártó Péter fog ítélkezni? Ez nagyon gáz!

papika 2010.03.29. 22:08:41

@török gábor:
De mert azt gondoltad, egy ideig még megtartanák Demszkyt meg Verókot a hatalomban?

tölgyes 2010.03.29. 22:08:49

Nagyon érdekes és tanulságos az a hangnemváltás, amit az ATV-én láthatunk. Rájöttek, hogy az MSZP lehet harmadik is.

Phxmike 2010.03.29. 22:08:58

@namitirok: nem faragok ra
mar jovairtak nekem amit kiszamlaztak tehat penzugyileg nem jarok rosszul
olyan szabaly meg nincs hogy a keresem es engedelyem nelkul aktivalhatnak nekem fizetos szolgaltatast
marpedig pont ezt tettek
de en azt mondom ne mi dontsuk ezt el
ez peldaul legyen a demokracia probaja
egy demokratikus berendezkedesu tarsdalaomban ezt a fajta uzletpolitikat el kell itelni a birosagon a mediaban es a tarsdalomban is
ha elolvastad amit irtam rola tudod jol hogy ertem
tehat ha ebben az ugyben nem tortenik semmi akkor akar valasztast is minek
a birka magyar ugyis birka magyar marad

bezzeg a franciak erted felgyujtanak fel parizst meg kidontenek az osszes adotornyot es a folddel tennek egyenlove a szolgaltao szekhazat
mondhatni jogosan

majd meglatjuk
a feljelentest ma megtetem a Nemzeti Hirkozlesi Hatosag fele holnap az ugyeszsegre es a GVH-hoz is...

bevarom a valaszokat es hogy lesz a mediafigyelem
figyelj kiszamoltam ha olvastad legrosszabb esetben is 1 millardot csaltak ossze azon hogy esetleg "nem olvastad az aprobetust..."

te hagynad?

Idet 2010.03.29. 22:09:51

@mrs. white: Mit szólnál a mi kis Csizmás Zitukánkhoz, a Gyurmai, izé, Gurmaihoz?

panelburzsuj 2010.03.29. 22:10:35

@pad78:

Ha ugyanarra a plakátra két párt nevét nyomtatják, és erre az OVB azt találja mondani, hogy ez a két párt mintha együtt kampányolna, akkor az ilyen diktatúrát én szívesebben elviselem, mint azt a demokráciát, ami az ellenkezőjét nyomná le a torkomon.

De a közvéleménykutások már kimutatták, hogy ezzel a felfogásommal most jócskán kisebbségben leszek.

panelburzsuj 2010.03.29. 22:11:49

@Idet:

Vagy féltik a családot. Olyan is van.

Idet 2010.03.29. 22:11:54

@pad78: Nagyon gáz, de bizonyos értelemben tényleg így lesz. A magyar bíróságok tényleges függetlenségéig még sok víz fog lefolyni a Dunán.

ubul2000 2010.03.29. 22:12:03

@Ordnassac: Bemásolom ide a Kuncze által beterjesztett törvénymódosítást.
"(2) A Vjt. 5. §-ának (9) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:
"(9) Ugyanazon párt egy választókerületben csak egy - önálló, közös vagy kapcsolt - listát állíthat.""

Nem vagyok jogász, úgy hogy ebből a megfogalmazásból számomra csak az a világos, hogy a kapcsolt és a közös lista nem ugyanaz.
Továbbra is az a véleményem, hogy a közös lista 5%, a kapcsolt 10-15%

Phxmike 2010.03.29. 22:13:21

@tölgyes: hoppa.. nagyon tanulsagos ugye
valahol ovlastam pont ma hogy a nepszabadsag hozta talan a keszulo m6 autopalya alagutak fenykepet ahogy siksagon milyen jol mutat....

gondolom ok is kezdenek keszulni arra hogy valahogy utana is meg kellene elni...
szerintem most sokan csomagolnak
nem tul sietosen
csak ugy lassacskan de biztosan

mert ha jon orban egy eros mszp meg ellenzekben is jo vedelem
de ahogy te mondtad
ha jon orban
es masodiknak egy jobbik
es az mszp csak harmadik
akkor a jobbik szajat kell betomni akkor az mszp-nek mar nem jut morzsa es akkor van miert felni...

rajottek azt hiszem most kezdenek rajonni hogy... kurva gyengek lettek

Lucilius 2010.03.29. 22:17:20

@bigapples:
Nekem azért szimpatikus amit csinál, mert nem az alapján szívatja a riportalanyt h szoci vagy fideszes. Erről az elmúlt röpke 80 évben leszokhattunk Magyarországon --> azok a riporterek akik az egyik párt prominenseit agyonszivatták, máskor amikor a konkurenciát kellett kérdezni, békésen doromboltak a riportalany ölében.

Ordnassac 2010.03.29. 22:18:55

@ubul2000: ez nem változtat azon, hogy hivatalosan a Fidesz-KDNP lista csak e két párt jelöltjeiből áll. Csak ők ketten állítottak listás jelöltet, Lezsák Sándor is, Farkas Flórián is, Jakab István is, míg Semjén Zsolt KDNP-sként szerepel. Ezen mit sem változtat az, hogy hat másik szervezet (amelyek többsége el sem indulhatna a választáson, mert nem párt) prominensei is szerepelnek rajta (mivel őket az egyik párt jelölte adott listás helyre).

Idet 2010.03.29. 22:19:27

Mindenkinek jó éjt!

Lucilius 2010.03.29. 22:19:54

@bigapples:
Ja és szerintem Schiffert az interjú után szó szerint össze kellett lapátolni. Minden kritikám ellenére szerintem jobban helytállt Navracsics mint Schiffer. Gondolom a rutin miatt - 4 év frakcióvezetés azért sokat számít.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 22:20:13

@Phxmike: Dehogy hagynám! Sőt, drukkolok a kizsákmányoló karvalytőke elleni harcodnak!
Tréfát félretéve, kíváncsi leszek a fejleményekre!

bigapples 2010.03.29. 22:21:21

@Phxmike:A hágai Nemzetközi Bíróságot kifelejtetted. Kérlek ne gyújtsd fel Budapestet és semmit se tegyél a földdel egyenlővé. Ugye nem vagy sportlövész?

A továbbiakban javaslom, hogy a saját blogodban vidd tovább a témát. További szép napot!

Ordnassac 2010.03.29. 22:22:20

@papika: a Fideszen belül volt olyan elképzelés, miszerint egy évvel kitolják az önkormányzati választást és így nem esik egy évre az ogy. és az önkó-választás. Ezt úgy tűnik elvetették és inkább azt csinálják, hogy a következő önkormányzati választáson (azaz idén ősszel) öt évre növelik a mandátum hosszát (persze, ha lesz lehetőségük rá). Így következő alkalommal 2030-ban esik egybe a két választás.

pad78 2010.03.29. 22:22:42

@ubul2000: Nekem már a 110-es bejegyzés törvényszövegéből is az jött le, hogy ezek nem ugyanazok, bár ott sem derült ki, mi a különbség. Viszont ott konkretizálva van mind a kapcsolt, mind a közös listára az állító pártok számával növekvő százalékos küszöb (5-10-15%). Tehát aszerint ebből a szempontból nincs különbség a két kategória között. (Nyilván másban van, mert különben nem lenne két eltérő név.)

Egyébként ez most, amit idéztél, tvmódosítási javaslat, vagy már hatályos?

Ordnassac 2010.03.29. 22:24:38

@namitirok: Ignorantia non est argumentum = A (törvény) nem tudása nem mentesít. Ősi római jogi jogelv, az egyik első, amit megtanítanak bármilyen magyar jogi karon.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 22:24:45

@Lucilius: Szerintem is, Navracsics ugyanis a rutinját felhasználva nem mondott semmit, de nem is dadogott úgy!
Ebben ügyes, én meg unalmasnak tartottam, igaz, csak fél szemmel/füllel figyeltem, még Antónia dekoltázsára sem emlékszem most!:-)

Ordnassac 2010.03.29. 22:26:13

@Ordnassac: avagy másképp "ignorantia iuris non excusat" (ez pontosabb is).

bee-lah 2010.03.29. 22:27:05

Kedves Gábor!
Most először sajnáltalak... :)
Ilyen unalmas Navracsics választási beszélgetést nézni...
én inkább elkapcsoltam egy NCIS-re :)

B1

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 22:29:13

@Ordnassac:
Ceterum censeo Pannonem esse delendam!

Ha érted, amire gondolok!:-)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 22:30:55

@bee-lah: nah, megint egy szorgos méhecske, Idet mindjárt megpukkad az irigységtől!

Phxmike 2010.03.29. 22:32:38

@bigapples: persze
hagyjuk a temat
nem ide valo es nem neked valo ebben igazad van

Phxmike 2010.03.29. 22:34:02

@namitirok: kozben lemaradtam az antonias bulirol
mi volt ez valami valasztasi musor?
es mit mondott navracsics nyer a fidesz vagy sem?

tudod kell a fogadasom miatt :)

papika 2010.03.29. 22:34:14

@Ordnassac:
Hát én ezt csak a népszavában olvastam.
Most komolyan azt gondolod, hogy felmerült a fideszben, hogy a nagy sikerre való tekintettel még egy évig megtartsák a Demszky-Hagyó párost (mert gondolom ez akkor még január előtt lehetett)?
Én azt inkább valószínűsítem, hogy ha nagyon jól áll a fidesz, akkor 2012-ben lemondanak, és megválasztjuk a 200 fős parlamentet, és ezzel szakítják el az önkormányzatit a parlamentitől.

ubul2000 2010.03.29. 22:34:32

@pad78: Ezt még Kuncze terjesztette be, akkor hatályossá vált. Hogy azóta módosították-e, nem tudom sajnos. Ezt találtam az interneten.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 22:38:04

@Phxmike: Navracsics Úr nem illetékes ilyenek kinyilatkoztatására, úgy vélem!_D

index.hu/belfold/2009/12/23/orban_megmondta_ki_lesz_a_nyero_kndp-s/

Régi, de mutatja a KDNP önállóságát kissé!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 22:40:37

@Phxmike: Milyen oddsszal megy? Nem hinném, hogy 1,0001 felettivel, tehát igen nagy lóvét kell betolnod a nagyobb nyereség érdekében!
Online fogadtál, wap-on?:-P (bocs, nem tudtam kihagyni valamiért:-)

Ordnassac 2010.03.29. 22:40:51

@namitirok: mit fogsz te kapni ezért az ún. "turbómagyaroktól" :-P

bigapples 2010.03.29. 22:42:35

@namitirok: Igen, szépen hajolgatott el a kérdések elöl, mint egy rutinos bokszoló, de semmi új nem derült ki. A Fidesz nem fog már semmi érdekes dolgot csinálni az első fordulóig. Navra azért lett beküldve OV helyett, hogy bármiféle hibázás nélkül túllegyenek ezen a TV szereplésen.

Ordnassac 2010.03.29. 22:42:46

@papika: miért pont kettejükből indulsz ki? (Főleg, hogy Hagyó már nincs sehol.) Az önkormányzatok többsége fideszes vezetésű, így az ő mandátumuk is meghosszabbodna. Bár Navracsics ezt az elgondolást most az elméletek mezejére száműzte.

ubul2000 2010.03.29. 22:48:07

@Ordnassac: Te is tudod, hogy ez nem igaz. Ez maximum azt jelenti, hogy - formálisan - ki melyik párt tagja. A KDNP nem jelölt senkit, mindenkit a fidesz-központban jelöltek, választottak ki. Gondolj csak Nógrádira, a mellőzése nagy meglepetést és felháborodást okozott a kdnp-ben, mert azt hitték (nem jelölték!!!) biztos helye lesz.

bigapples 2010.03.29. 22:49:12

@papika: A szokott szoci dezinformáció. Csak azt nem hozták még le, hogy decemberben a Duna jegén királlyá koronázzák OV-t.

ubul2000 2010.03.29. 22:51:08

@namitirok: Te most az szdsz mottoját hozod ide???

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 22:52:13

@Ordnassac: Márpedig úgy tűnik, lesz rá lehetőség, nem?
Egyébként én támogatom mind a 200 fős parlament ötletét, mind a 3 hetenkénti, horribile dictu havonkénti ülésezést!
(igaz, csak akkor, ha fizetés nélkül dolgoznának a népjólétért, társadalmi munkában:-)!

ubul2000 2010.03.29. 22:52:18

@bigapples: Sőt, ha N hibázik, akkor el lehessen határolódni..

cambridge.on 2010.03.29. 22:53:36

@Idet: Der Tropfen höhlt den Stein nicht durch Kraft, sondern durch häufiges Niederfallen, mondá Ovidius Nózi, meg még...
Ezt úgy érted, hogy A Fidesz ( a nyugodt eő) gyakori pofára eséssel megtörte az MSZP erejét?
Eredeti megállapítás.
És, mint a mesében a jó végül elnyeri méltó büntetését.

Régi szép idők. Egy nyári este kiültem a Balaton partra horgászni. Jött két lány és két fiú. Kiderült a lányok németek, a fiúk magyarok voltak.
A srácoknak kettőjüknek volt egy szerény angol tudása, német egy szó sem.
Így eléggé vontatott volt a társalgás.
A lányok szemmelláthatóan unatkoztak,és ennek hangot is adtak.
Szóltam a fiúknak, legalább táncolni vigyék el a lányokat, különben piilanatokon belül egyedül maradnak.

Természetesen én voltama hibás, a feleségem szerint mert ,horgászás helyett ismerkedni akartam.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 22:54:08

@ubul2000: Isten (Allah) mentsen meg tőle!
phxmike-ot próbáltam kicsit froclizni..

Phxmike 2010.03.29. 22:54:45

@namitirok: hehe birom a humort

en erre gondoltam:

fidesz nyer, meghozza egyeniben minden korzetet visz listan meg akit tud bejuttat tehat igyekszik jo eredmennyel megcsinalni
ha meglesz a ketharmad egyedul ha nem a jobbikkal kozosen megcsinaljak hogy mondjuk fele parlament legyen
es mondjuk csak egyeni valasztas
a listat meg eltorlik
aztan egy ev mulva feloszlatja magat a parlament
uj valasztasok es az uj szabalyok alapjan egyeniben mindent visz a fidesz (persze barmilyen ketharamdosra igaz lehet ez a forgatokenyv, pl mediatorveny, koztarsasgi elnok kozvetlen valasztasa, alkotmany stb... de egyzerubb abszolut tobbseget szerezniuk egy uj parlamennte es a tobbit utanna hagyni :))
torvenyes

ellenvetes?

bigapples 2010.03.29. 22:55:44

@papika: Én nem hiszem, hogy ciklus közepén olyan jól fognak majd állni, hogy ennek az ötletnek a megfontolása egyáltalán szóba kerülhetne. Különben, ha biztosan vezet a Fidesz 2012-ben, akkor már jobb rámenni a 8 évre, mint megelégedni a 6 éves (2+4) kormányzással.

bigapples 2010.03.29. 22:56:19

@ubul2000: és kirakni a listáról :)

Ordnassac 2010.03.29. 22:56:42

@ubul2000: ezt most jogilag értettem, nem politikailag. Jogilag a Fidesz és a KDNP jelöltjei indulnak egyéniben és a listákon. Ez dönti el azt, hogy 10%-os náluk a bejutási küszöb.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 22:57:34

@cambridge.on: Úgy látom, ismer a feleséged!
Minek ide az a sok idegen szó? Azt a keveset meg láthattuk/hallhattuk a "Ketten a bőrgatyában" címú felejthetetlen oktatófilmben, nem?
"Sej, NDK-s lányok, mi van veletek..."

papika 2010.03.29. 23:01:34

@bigapples:
Ja, csak ha már valami, akkor az. Bár azt sem látom, ki szorongatná meg őket, sem az ősszel, sem két év múlva, igaz, addig sokminden változhat.
Amúgy sok 10 éves tervük van, pl 1 millió munkahely.
Az meg pl 2+4+4=10.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 23:02:14

Nos, miután nem kerül egyelőre fel új téma, úgy beijesztettétek Gábort, így a távozás hímvesszejére kell lépnem lassan..
"Cito pede labitur aetes", mióta aktualizáltuk a time-ot..

Ordnassac 2010.03.29. 23:02:18

@namitirok: jelen állás szerint igen. A 200 fős parlamenttel kapcsolatban, hát istenem, nem csápolok se érte, se ellene.

török gábor 2010.03.29. 23:05:16

@namitirok: éjfél után jön. a jobbik ügyeiről... pontosabban a hatásról.

ubul2000 2010.03.29. 23:07:10

@Ordnassac: Elfogadom az álláspontodat, de szerintem itt most megint egy joghézag van, amin a jogászok jól elvitatkozhatnak.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 23:08:05

@török gábor: Köszönöm a gyors választ!
Majd reggel elolvasom/véleményezem!:-D
Addig is leila saida für every bodri, tovariscsi!

windir1111 2010.03.29. 23:11:17

Egy kicsit off, de elkészült a Jobbik hivatalos kampányfilmje, szerintem nagyon jó lett, az Mszp-s "szavazz az Orbán diktatúra ellen" filmhez képest pedig tutira jobb.
www.youtube.com/watch?v=6ebYAiEPVNY

Ordnassac 2010.03.29. 23:14:07

@ubul2000: nincs, ez a két párt belügye. Ha az egyik párt befekszik a másiknak, mert különben nem élne túl, az jogilag irreleváns.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 23:14:33

@legion18: Ajvé! Adjon az Isten...de mit is? Elszámoltatást?
Remélem, ez még belefér, Gábor!

Békés, nyugodalmas jó éjt kívánok!

ubul2000 2010.03.29. 23:22:53

@Ordnassac: Azt hiszem írtam már, de most újra megteszem. Kíváncsi vagyok mit jelentettek le, milyen arányban osztják meg az állami támogatást. Ez sok mindent elárulna a "közös" jelölésről

kopogtató 2010.03.29. 23:25:49

@Phxmike:

" hogy akkor az alacsony reszveteli arany ha igy marad az orszagos valasztason is akkor az kinek kedvez hogyan es miert. Nem?"

Nem marad így

ubul2000 2010.03.29. 23:32:54

Kiváncsi lennék, hogy Herman Istvánra ((füzesabony), aki a fidesz, kdnp, vállalkozók pártja közös jelöltje) leadott töredék szavazatok - ha nem nyer - hová kerül. A fidesz-kdnp listára ugye aligha...

ubul2000 2010.03.29. 23:35:05

@Ordnassac: na ezt megnézném a pártok elszámolásában, mondjuk 2006-ból

hírmondó_s 2010.03.29. 23:44:21

Kíváncsi leszek ezt vajon tálalja-e a média, olyan előszeretettel mint a jobbik "botrányait":

www.indavideo.hu/video/Dobranszky_Sandor_Hajdusamsoni_Fideszes_politikus/

Idős apját verte át a fideszes képviselő a pénzért.
Azt hiszem ennél lejjebb nem nagyon lehet süllyedni erkölcsileg.

Phxmike 2010.03.30. 00:32:37

@namitirok: ohhmm en nem tudom mi tortent.. dee az index fooldalan van a pannonos sztori es omlik a latogato meg a panasz is
remelem ezt meg megkapod vagy elolvasod reggel, talan megsem soprik a szonyeg ala a dolgot? hmm de jo lenne ha egyszer az igazsag gyozne...

Idet 2010.03.30. 07:28:27

@cambridge.on: Hát igen. Férjek-feleségek utólag is féltékenyek tudnak lenni...
Pofára esett, de kitartott, mérsékeltebb lett és pragmatikusabb. Nem ártana egy kis politikai gonoszságot is felszedniük, szerintem.
Remélem, úgy lesz, mint a mondásban: Zucker bleibt zuletzt!

kopogtató 2010.03.30. 07:57:38

néztem az m1-et reggel. ott is elhangzott ez az mdf 9 szavazat, tényleg vicces ebből következtetni:)

ssi 2010.03.30. 08:41:38

Az áprilisi adatokat összehasonlítom majd a mostani táblázat számaival. Várom, mert még sosem "játszottam" ilyet (nem jutott eszembe).

panki1983 2010.03.30. 11:15:03

Hozzátenném, hogy Körmenden a civil szervezet 22 szavazata a Rába Parti Fórum Egyesületet takarja aminek a szavazóinak a beállítottsága nagyjából megegyezik a Jobbik szavazóiéval.

Treuga Mei 2010.03.30. 19:04:13

Nah, jól kidumcsiztuk magunkat!
süti beállítások módosítása