Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
jan 04
18:01

Bár úgy tűnik, hogy a kormány a médiatörvény kapcsán tartja magát a „naésakkormivan” irányhoz, sorok között olvasva és háttérbeszélgetéseket folytatva nem olyan nehéz észrevenni, hogy a példátlan nemzetközi kritikák komoly hatást gyakorolnak a Fidesz több vezetőjének gondolkodására. Különösen azokra a fiatalabb, nemzetközi kitekintéssel is bíró politikusokéra, akik otthonosan mozognak a világpolitikában, akik korábban is olvastak már világlapokat, akik nem hiszik el, hogy a szocialista ármány hatására nyilatkozna elítélően a német és a francia kormány, s akiknek a személyes politikai karrierjét is jelentősen befolyásolhatja, ha az ország pária sorsra jut az Európai Unióban. De mi következik ebből?

(Fotó: Presseurop)

Semmi, ami látványos. Nem lesz palotaforradalom, nem emelik fel hangosan és nyilvánosan a szavukat a kormányzati politika ellen. Lesznek – és már vannak is - közöttük olyanok, akiknél a kognitív disszonancia (redukciója) működésbe lép: elindulnak az irracionális magyarázatok irányába és magukévá teszik a világméretű magyarellenes összeesküvés elméletét. A többség azonban egyre kényelmetlenebbül érzi magát, különösen akkor, amikor az itthoni reakciókat olvassa, köztük az ismert egyszerű érveket használó baráti publicisztikákat („Schiff and Cohn”), és látja az elszabadult hajóágyúkat, amelyek a magyar jobboldal legrosszabb hagyományait hozzák vissza, és olyan irányba lökik a Fidesz politikáját, amellyel – meggyőződésem – a legtöbb mostani jobboldali döntéshozó amúgy soha nem azonosulna.

Sokan mondják, hogy ez az egész csak elterelés, hogy a Fidesz tudatosan vonja el a figyelmet ezzel a gazdaságpolitikájáról, gumicsontot ad, amin rágódni lehet. Mások szerint ez nem paraván, hanem maga a politika: a média megregulázása tudatos szándék, a tiltakozások pedig mind előre kalkulálhatók voltak. Én nagyon másképp látom. Meg vagyok győződve arról, hogy sem ördögien okos elterelési szándék, sem a politikai cenzúra bevezetésének óhaja nem mozgatta a médiatörvény íróinak és megszavazóinak kezét. A döbbenet éppen ezért őszinte és valós: a Fidesz nem hitte volna, hogy ebből ekkora „baj” lehet, hiszen nem nagyon akart mást, mint kétharmados többségével élve „alkotni”, „rendet tenni” ezen a téren.

A probléma onnantól kezdődött, amikor világossá vált, hogy a homályosan megfogalmazott pontok (elsősorban az, hogy mikor, hogyan és miért lehet büntetést kiszabni) félreérthetők és elvileg politikai célokra is használhatók. Ha ekkor van belátás a Fideszben, komolyabb érdeksérelem nélkül módosítható lett volna a törvényjavaslat, megelőzve ezzel a nemzetközi tiltakozást, az egyre kellemetlenebb politikai klímát. Láthatóan voltak is olyanok, akik ebbe az irányba nyomták a pártot, de hiányzott ehhez az erő és különösen a korrekciós gyakorlat. Innentől már nem volt visszaút. Ráállt arra a pályára a kormány, ahonnan már csak szakadékba zuhanni lehet, de sérülésmentesen visszafordulni nem. Voltak még pontok, ahol valamennyire lehetett volna, például a köztársasági elnök komoly szolgálatot tehetett volna a Fidesznek, ha mer önállóan gondolkozni és dönteni, de éppen a sok éves gyakorlat, az egyszerre lépés rutinja akadályozta meg, hogy a kormány kijöhessen ebből a kényelmetlenül szűk zsákutcából.

Továbbra is állítom, hogy mindez "csak" politikai vakság és önsorsrontó politika, nem pedig a diktatúra építésének fontos állomása – ezért is vallom, hogy a  szándékokra vonatkozó külföldi bírálatok egy része valóban túlzás, félreértés vagy pánikkeltés. Ennek ellenére olyan veszteségeket szenvedett és szenved el a kormány az amúgy a fontos ügyekhez képest huszadrangú médiatörvény (értsd: természetesen nem a sajtószabadság huszadrangú, hanem a médiatörvény módosítása volt az a valóban fontos ügyekhez képest) miatt, amelyeket egyáltalán nem kellett volna, s ezek alapvetően nehezíthetik meg a valóban lényeges célok érvényesülését. Ha a Fidesz engedi, hogy ebben a helyzetben a „szemben a világgal” heroizmusa hassa át és terelje a politikai irracionalizmus irányába a működését, akkor sorsa nem nagyon lehet más, mint a biztos bukás. Lehetetlen, hogy ez megérje.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr262560504

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kis magyar média 2011. január… 2011.01.15. 03:39:23

Kedves Annamari! Nagyon vártuk már mindannyian, hogy izgalmas életedről, vallási meggyőződésedről, szimpatikus elveidről, független pártatlanságodról, ugyanakkor lenyűgözően  színes egyéniségedről olvashassunk a pénzünkért a 2011. január 14-i Story mag...

Trackback: A jó, a rossz és a csúf 2011.01.05. 16:01:04

Ezzel a címmel írtam az angol blogomon is egy posztot - nyilván nem lehet a médiatörvényt kikerülni, hiszen erről szól minden lassan hetek óta.Engem is érint a dolog, hiszen a blogon vannak reklámok is - igaz, hogy ezek bevétele az Indexnek megy, te...

Trackback: A jó, a rossz és a csúf 2011.01.05. 16:00:15

Ezzel a címmel írtam az angol blogomon is egy posztot - nyilván nem lehet a médiatörvényt kikerülni, hiszen erről szól minden lassan hetek óta.Engem is érint a dolog, hiszen a blogon vannak reklámok is - igaz, hogy ezek bevétele az Indexnek megy, te...

Trackback: 10. Megtámadták a bloggert? 2011.01.05. 13:11:58

Az Amerikai Népszava véleményt közölt Török Gábor politológus legutóbbi blogbejegyzéséről.     A „Török Gábor vak vagy a Fidesz?” című írásban szembe helyezkedik a blogger politológus véleményével:   Minden tisztel...

Trackback: Zsákutca 2011.01.05. 08:41:01

A köztársasági elnök komoly szolgálatot tehetett volna a Fidesznek, ha mer önállóan gondolkozni és dönteni a médiatörvény ügyében.

Trackback: Nocsak 2011.01.05. 00:23:47

Nocsak.Németország hivatalos álláspontja (tehát nem egy kormánytag magánvéleménye!) szerint Magyarország nem alkalmas arra, hogy médiakérdésekben az EU-t képviselje a keleti partnerek felé. Ez elég kemény pofon.A médiatörvény már vagy egy hete a nemz...

Trackback: Török Gábor elemez, 1938: Hitler jó lépése 2011.01.04. 20:49:30

  Az NSDAP vezetője rendkívül jól alakítja a politikai agendát Németországban. A párt választási sikere összehangolt kommunikációs stratégia eredménye: Az NSDAP szélsőséges pártból hamar a választók nagy részéhez szóló centrumpárttá alakult...

Trackback: Balhé Berlinnel 2011.01.04. 20:45:00

Éppen akkor idegenítjük el az egyik legfontosabb szövetségesünket, amikor a gazdasági kiszolgáltatottságunk és a soros EU-elnökségünk miatt a leginkább szükségünk lenne a segítségükre. Magyarország meghatározó német befektetői, valamint a hozzájuk...

Trackback: December 21.: Semmi. 2011.01.04. 19:29:39

A kortárs véleményformálók ritkán érzékelik a szimbolikus fordulópontokat. Mostanság mégis abban a kegyelmi állapotban leledzünk, hogy akad egy mozzanat, amit már az itt és most is jelentősnek láttat.Lehet, hogy mégsem könnyű ebben az országban az amúg...

Trackback: A sajtószabadság vége? 2011.01.04. 18:42:17

Ténytár A “médiaalkotmánynak” nevezett törvény jelentősen átalakítja a magyar elektronikus médiumok rendszerét, változtat

Trackback: Orbán Viktor csalódott bennünk 2011.01.04. 18:14:17

Közhely, hogy a mai miniszterelnök erősen paternalista politikus. Hogy a hatalom bebiztosításának és megerősítéseének mindennél magasabb prioritása van számára és hogy eszközeit tekintve tökéletesen cinikus. De szerintem nem volt ez mindig így. Ahho...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ordnassac 2011.01.07. 00:10:32

@Ventura Blvd: az Ordipédiától mentse meg a Jóisten szegény hazánkat! ;-)

Második Szóló 2011.01.07. 00:13:21

@ökörpöröly: elkezdődött a cigányozás, ideje mennem.

BulatOkudzsava 2011.01.07. 00:13:56

@vinczej: Az Economist európai témákkal foglalkozó Charlemagne rovatában ezen a héten megjelent cikk jól jelzi, hogy milyen lehet hazánk nemzetközi megítélése az elkövetkező hónapokban és milyen vesszőfutásnak néz elébe miniszterelnökünk, ha nem változtatja meg gyökeresen az európai alapértékekhez (szabadság, demokrácia, egyenlőség, jogállam, az emberi jogok tisztelete) való hozzáállását. Valóban pária sorsra juthatunk vele együtt, ahogy Török Gábor is utalt rá.

Ráadásul az eredeti cikk ["Hungary's other deficit" címmel elérhető a www.economist.com/printedition/ honlapon] utolsó bekezdése a Hírszerző által kivonatoltnál sokkal határozottabban fogalmaz, mellékelek egy hevenyészett fordítást:

"A[z európai vezetők által kifejtett] csoportnyomás a legjobb válasz. Az elkövetkező időszakban nem lenne megfelelő eszköz egy olyan politikai bojkott, mint amilyet az osztrák miniszterekkel szemben alkalmaztak átmenetileg 2000-ben, amikor Jörg Haider szélsőjobboldali Szabadság Pártja csatlakozott a[z osztrák] kormányhoz. Ehelyett az európai vezetőknek tapintatlanul kell viselkedni. Nyilvános megbeszéléseken és bizalmas körben is, a miniszteri tárgyalásokon és a gyertyafényes fogadásokon is meg kell mondani Orbán úrnak, hogy változtatnia kell a politikáján. Angela Merkel kancellári irodája szerint elnökként "Magyarországnak különleges felelőssége van abban, hogy milyen lesz az egész Európai Unió képe". A következő hat hónap során Orbán miniszterelnök úr sokkal sebezhetőbb lesz a figyelem középpontjában állva. Az [európai] elnökség átok lehet a számára, és áldás a magyar demokráciának."

ökörpöröly 2011.01.07. 00:15:04

@Második Szóló: Nyugodj meg, Jackson és Orbán is kifehéredett, kérj tőlük tanácsot!:)

Ventura Blvd 2011.01.07. 00:15:04

@Második Szóló: Ez gond! Mert én az új alkotmányba belevenném még a HALÁSZLEVET is, csak azt nem tudom, melyiket. Neveltetésemből fakadóan a balatonin nőttem, de el kell ismernem, hogy a paksi és bajai is pompázatos, a szegedi meg ugye..., hát az leírhatatlan.

MERT MIÉRT IS NE LENNE A HALÁSZLÉ AZ ALKOTMÁNY RÉSZE?

De, mivel nehéz dönteni, hogy melyik és hogyan (passzírozva / krumplival?), hát nekem is az augusztus 20.-i elfogadás lenne a legjobb. És ha már Ópusztaszerről kacagányosan-kócsagtollason, a boldog új jövő megalapozottságával kihömpölyögnek az urak, a közelben van egy svédasztalos halászlé-étterem, ahol hódolhatnák e magyarságalkotó tényezőnek.

Bár igaz, ott legutoljára olyan-de-olyan rosszul lettem valamitől...

ubul2000 2011.01.07. 00:16:42

@ökörpöröly: engem nyugodtan gyalázhatsz, rólam lepereg egy ilyen pondró minden szava. Kár, hogy nem tudsz normálisan érvelni.
Arra azért figyelmeztetlek, hogyha a zsidókat, mint ázsiaiakat csürhének nevezed - nem jósolok neked hosszú életet. Gondolj csak zuschlagra...

Ventura Blvd 2011.01.07. 00:18:31

@a-kis-herceg: Én láttam a jós videódat! Csak nem tudnék róla röviden nyilatkozni. A szokásosnál is kuszábbak a gondolataim...

ökörpöröly 2011.01.07. 00:20:26

@Ventura Blvd: Gondold el, ha a finnek azon siránkoznának, hogy 1918-ig svéd, majd orosz gyarmat voltak, a SZU széteséséig félig-meddig kommunista függésben éltek, hogy az alkotmányukba milyen módon elkészített rénszarvassültet vegyenek be!:)
Ehelyett, tanulnak, kiváló oktatási rendszert alkottak, dolgoznak ...
Tiszta hülyék, hogy nem bőgik tele a világot az ellenük való összeesküvéssel! Ideje lenne már rájuk szólni!

Második Szóló 2011.01.07. 00:20:37

@Ventura Blvd: biztos a hamisított pirospaprikától :-)

a-kis-herceg 2011.01.07. 00:21:22

@Ventura Blvd: :) kíváncsi vagyok a véleményedre. nem igazán jós. egyetemi tanár-kutató. sok gyereke van és pókokat kutat.

Második Szóló 2011.01.07. 00:23:20

@BulatOkudzsava: a miniszterelnöki szóvivő szerint a sajtóvécében lesz csoportnyomás :-)

a-kis-herceg 2011.01.07. 00:23:25

@Ventura Blvd: ja és sok közös van bennem vele... nagyon sok. legfőképp hogy én is kb 1 éve kezdtem közügyekkel foglalkozni, sok év kemény szakmai munka után.

ökörpöröly 2011.01.07. 00:26:14

@ubul2000: Gondolhattam volna, hogy nehezedre esik értelmezni a két szótagból álló mondatot!:) Sajnos ezen nem segíthetek!:) Talán kérd meg Győzikét, hogy segítsen! A kettőtök IQ-ja összeadva talán eléri a minimális szövegértelmezési képesség szintjét!:P

Ventura Blvd 2011.01.07. 00:30:11

@a-kis-herceg: Tamás, az nem megy, hogy állandóan azt mondogatod - "Államcsőd, polgárháború."

Egyszerűen, az ilyen állandó szövegek "Cigány Szaddam", "Nemzeti Gonosz Törpe", "F@szkalap" stb. elhomályosítják még a nicket is. Valahogy a blog-kommenternek másként kellene kiemelnie a maga világképének, jövőlátásának, üzenetének a lényegét. Igaza volt @Rézangyalnak, amikor azt mondta, egy idő után már mindenkiről tudja, mit akar mondani. Elszégyelltem magam, mert az én "Államcsőd, polgárháború"-m a "Gyurcsány+Orbán".

Nem tudom, mi a megoldás.

porfelhő 2011.01.07. 00:30:44

"Igy vágna rende Orbán V. az államadósságban.

A lengyel megoldáshoz hasonló alkotmányos adósságplafon felállitásában gondolkodik.
Az új alkotmánynak olyan ellensúlyokat kellene tartalmaznia, mely gátat vez a hiány- és az adósság növekedésének. /ez derül ki OV. csütörtökön külföldi ujságirók előtt mondott szavaiból a Bloomberg beszámolója szerint. /

Asztalos Viktor, a Miniszterelnökség elemzője tavaly szeptemberben épp a Portfolio.hu virtuális hasábjain írt (a költségvetési szabályok kapcsán) a nem túl kedvező lengyel tapasztalatokról.

Egyrészt, egy-egy év látszólag kedvezőbb költségvetési pozíciója nem egy esetben a fenntartható növekedést feláldozva teljesült. Másrészt, a lengyel szabály biztosította tág gazdaságpolitikai tér miatt a fiskális előírások nem voltak képesek betölteni eredeti funkciójukat, nem nyújtottak érdemi támaszt a kormányok rövid távú túlköltekezéseivel szemben. Továbbá, a kritikus GDP-arányos államadósság szintet megközelítve a kormányok - és ez különösen a vizsgált időszakon túli periódusra jellemző - a szabályrendszer kikerülését lehetővé tevő pénzügytechnikai eszközöket vettek igénybe. Egyes tételeket államháztartási körön kívül helyeztek, többek közt az autópálya-építéseknél - az úgynevezett PPP beruházások keretében - támaszkodtak a magánszektor pénzügyi segítségére. Mindez az állam újraelosztási szerepének rejtett növelését eredményezte, ami még erőteljesebbé tette annak káros mellékhatását, a gazdaság egészét érintő kamatszint-emelkedés mértékét. "

Hasonló javaslatot már "bedobott" a köztudatba az MDF-es Bokros L. is.

A fiskális szabályok irodalma az egyszerű adósságszabályokat rugalmatlannak és elavultnak tartja, hiszen jellemzően nem ösztönöznek az eladósodottság tartós csökkentésére, inkább a limithez tapasztják az adósságszintet, lehetetlenné téve az anticiklikus gazdaságpolitikát rosszabb konjunkturális időszakban. A nem optimális gazdaságpolitikára kényszerítő szabályok pedig rendszerint fellazulnak, hitelességük elveszik."

Nem lesz gond. lesz már "minden az új alkotmányban".

ubul2000 2011.01.07. 00:31:06

@ökörpöröly: gondoltam tükörbe néztél, mert szeretsz tetszelegni magadnak. Nem probléma ez. Mindenesetre úgy indulj el, nehogy véletlenül visszagyere

Ordnassac 2011.01.07. 00:35:08

@ubul2000: ugye ez most csak vicc? ;-) Gáspár Győzikéről van szó.

ökörpöröly 2011.01.07. 00:37:00

@Ventura Blvd: A kommunikációt mindig a helyzetnek, illetve a hallgatóság képességeihez megfelelően kell alkalmazni.
A blogolás nem az a műfaj, ahol szépen megfogalmazott, elhúzódó, bonyolult és összetett megfogalmazásra van szükség. A blogolás olyan, mint a "tacepao", rövid, tömör üzenetek kellenek. Hangsúlyos, sokszor túlzó jelzők. Illetve fontos, a folyamatos ismétlés, rögzítés céljából.
Nézd meg a 8 évnyi FIDESZ-kommunikációt, pár, állandóan ismételt mondatból állt, hogy a tömeg megértse.
Hosszabb lélegzetvételű, bonyolult írásokat itt nem sokan olvasnak el, mert "szórakozásból", "kikapcsolódásból" járnak fel. Komoly szakmai vitára itt elvétve számíts!:)

ökörpöröly 2011.01.07. 00:39:36

Bocs, nem blogolás, hanem fórumozás! Már fáradt vagyok, "turulubul" csodafegyver a fárasztás téren!:)

a-kis-herceg 2011.01.07. 00:39:44

@Ventura Blvd: én tudom. el kell menni nyaralni 1-2 évet. erdélybe, vagy tájföldre.

@porfelhő: igen ez szerintem is fordítva sülne el... lenne egy tág határ amit nagyjából ki is töltenének... és tágítanának az aktuális igényekhez. attól meg már jogilag törvényes is a hiány.

én egyet tudnék elképzelni CSAK. kompromisszum mentesen a hiány tiltását. azaz mint SZÁMTALAN országban: anynit lehet költeni ameyni bevétel van....

ubul2000 2011.01.07. 00:41:40

@Ordnassac: és az ki? Én Gáspár néven csak egy bírkózót ismerek, de ő nem Győzike

a-kis-herceg 2011.01.07. 00:45:20

udzrt.tumblr.com/

itt is fenn vannak az UD telefonok... kényelmesen letöltés nélkül.

ökörpöröly 2011.01.07. 00:52:34

@a-kis-herceg: Ez csak egy része, emlékeim szerint a youtube-on több volt fent.

ökörpöröly 2011.01.07. 00:55:26

De jó, nem hallgattam végig tegnap mindet. Köszi!

Ordnassac 2011.01.07. 01:03:12

@ubul2000: mosaictv.hu/upload/files/Gaspar-Gyozike.jpg

Így lehet, hogy ismerősebb lesz. Valaha a Romantic együttes énekese volt, aztán elment celebnek. A Győzike Show róla szólt.

ubul2000 2011.01.07. 01:05:53

@Ordnassac: Köszönöm az információt :))) Valószínüleg azért nem ismerem, mert igyekszem nem keveredni az ökörpöröly félékkel :)))

ökörpöröly 2011.01.07. 01:12:10

@ubul2000: A végén meg kiderül, hogy játszod itt a főhülyét, közben meg rokonod!:) Elvégre a szellemi képességeitek nagyon hasonlóak!:)

ubul2000 2011.01.07. 01:19:30

@ökörpöröly: ezzel elkéstél :))) Teshezállóbb lenne neked a brazil ökörnyál név...

cambridge.on 2011.01.07. 01:31:03

@Ordnassac: szerintem költői kérdés volt, nem kell rá válaszolni.Ez nem a reklám helye.

cambridge.on 2011.01.07. 06:51:04

www.welt.de/politik/ausland/article12013780/Orban-sieht-Kritik-an-Mediengesetz-als-Beleidigung.html

Orbán sieht Kritik an Mediengesetz als Beleidigung
Im Streit über das ungarische Mediengesetz verhärten sich die Fronten: Während die EU-Länder in dieser Woche den Druck auf Budapest erhöhten, attackierte Ungarns Regierungschef Viktor Orbán die Kritik aus Deutschland und Frankreich als "überhastet“ und als "Beleidigung“. Laut Orbán wird das neue Gesetz nur dann revidiert, wenn auch entsprechende Passagen in den Mediengesetzen anderer EU-Staaten geändert würden.

A cikkhez hozzászólók jelentős része támogatja Orbánékat, kritizálva kétarcúságát a saját médiának.

a-kis-herceg 2011.01.07. 07:54:52

Tóta W. Árpád 2011.01.07 01:10:49 @eMeL:
szerintem nem kell ennyire ijedezni. orbánékkal együtt a nemzeti radikalizmus is bukni fog. ez ilyen ciklikus dolog.
szilveszterkor a hírtv-n jobbostibik beszélgettek (fenn van a neten). vert seregnek néztek ki, nem diadalmasnak. keserűen magyarázták a bizonyítványt, próbálták előadni, hogy Mesterházy Attila mozgatja Merkelt meg a többit, maguk se hitték, kiült az arcukra a rémület, hogy benne vannak az elkúrásban már térdig, és még mindig az a parancs, hogy előre.

Tóta W. Árpád 2011.01.07 01:31:42 @eMeL:
ennél nehezebb a dolguk. ez egy vezérpárt, és bár ilyen hangok hallatszottak legutóbb 2006-ban, mindig felmerül, hogy mi lenne velünk Sztálin nélkül. és nincs erre válasz, mert az meg tök igaz, hogy a mai fideszt, ami a vérgőzös széljobbtól a konzlibig terjed, OV (és köre) tudja összetartani.
a következő lépés az lenne ugye, hogy akkor ne fideszben gondolkodjunk, hanem legyen egy PiS-PO-féle felosztás, mondjuk egy mdf-esebb fidesz és egy jóval nagyobb sutyerák KDNP. vagy akármi, ami OV nélkül is megy. innen viszont a káoszt kellene kiszámítani, és annál azért kényelmesebb lenyelni a büdösbékát, és a koncért belenyökögni a hírtévébe a napi vonalat.

Tóta W. Árpád 2011.01.07 01:38:16
itt kormányzóképességről is szó van, reális alternatíváról. Mesterházy és az ő MSZP-je nem alternatíva, én se nézek ki belőlük jobb kormányzást, legfeljebb kevésbé represszívet. LMP... eh. tehát hova is álljon, aki nem állt eddig?
az ideális szcenárióban Bajnai vagy egy hasonló (pártonkívüli) figura mögé áll be az orbántakarodj kórusa, mivel kb ez a fajta vezetőtípus (éjjeliőr, hehe) lesz majd kívánatos a pusztaputyin után. ilyen figurák elő tudnak kerülni az utolsó pillanatban (Medgyessy efféle volt!), előtte viszont nem szeretnek, mert annál többet kellene birkózniuk szíjjártókkal meg ilyenekkel.
még ennyire nem erős a takarodj egyébként. és tudnék hosszan érvelni egy MSZP-LMP-kormány ellen is.
bár ők viszont ezt természetesnek vennék.

a-kis-herceg 2011.01.07. 08:07:11

jönnek a reggeli kellemes hírek. házymester csak úgy nyomatja a negatív sajtót a forradalom áldozatairól...

nol.hu/lap/lakaskulcs/20110107-becsodolnek_a_tarsashazak

már a svájciak is sújtásosak

www.portfolio.hu/gazdasag/tovabb_szedi_aldozatait_a_draga_svajci_frank.143745.html

zsákutca

László56 2011.01.07. 08:07:56

@László56: @Ventura Blvd: Válasz „ Ventura Blvd” nek

Szép jó reggelt kívánok Mindenkinek

„Hazánk östökös-csellagja, Nagyrabecsült barátom!” Írta valamikor Arany, Petőfinek. Egy másik levelében meg írja „Kedves Sándorom! Vedd szíves kézszorításomat polgári dicső küzdelmeidért.” . Ugyanezt írhatnám én is „Ventura Blvd” levelező társunknak is. De, miért is ?

Mert Ő is küzd a saját gondolatai megvalósításáért, és helyesen teszi. Leírja a gondolatait és kétségen kívül „jót” akar. De, honnan is tudhatjuk hogy mi az ami jó az országunknak ? Miből következtethetünk arra hogy a kormány a helyes utat válassza e vagy sem. Hiszen mindezt megítélni csak akkor tudja az ember, ha a tudásánál és tapasztalatinál fogva ismeri a megszámlálhatatlan utakat és azok következményeit. És még ezek, az igazán nagy tudású emberek között is nagy van vita arról hogy mi is a helyes. Pontosan erről szól a demokrácia is.

Hazánk polgárainak hatvan éven keresztül történő butítása azonban erről tereli el a figyelmet. Ki másként gondolkodik az csak ellenség lehet. A kommunistáink ellensége ! Hirdeti az MSZP. Tulajdonképpen igaza van. Hiszen egy demokrata, automatikusan a népbutítás, a korrupció és annak az embertelen társadalomnak az ellensége amit a kommunistáink ránk hagytak és az MSZP a mai napig képvisel.

Ha valaki az eddigi írásaimat elemezné, -amit természetesen nem kívánok senkitől-, akkor láthatná hogy a kormányunk azon az úton halad amit már előre jeleztem. A kommunistáktól ránk hagyott kishitűségünk azonban nem engedi meg a polgárainknak a realisztikus gondolkodást. El sem tudják képzelni hogy az ország kormánya jót akarhat az országnak. Ami azonban lehetetlennek tűnik a szemükben, realitás lett. Nem, az csak álom lehet, ilyen csak a mesében van. Gondolják, és inkább a lefekvés előtt egy szép álom reményében foglalkoznának vele. Mint ahogy a levelező társunk „Ventura Blvd” írja. De mivel az út maga a számára ismeretlen, fél tőle. Érthető és megbocsátható. De attól még helyes útra vezetnek a kormányunk intézkedései. Éppen ezért.

Hagyjuk a kormányunkat dolgozni és akkor ítélkezzünk ha eljött az ideje. A következő választások adnak erre elég lehetőséget. Addig azonban kritizáljunk, de vegyük figyelembe: a magyar nép 2010 -ben döntött hogy új utat akar. A demokrácia azt is megköveteli hogy ezt a pártok akceptálják. Kritikusan, a saját érdekeiket nézve, de akceptálják.

A kommunistáinkat nem érdekli hogy a magyar kormány nemzetközi lejáratásával a magyar népet és nemzetet alázzák meg. Engem és a magyar népet kell hogy érdekelje. Hiszen ki minket véd, a mögé kell nekünk polgároknak, egy emberként állni.

a-kis-herceg 2011.01.07. 08:09:59

az eu sújtásos belügyminisztere... csak egy pillanatra bízzák rá a kasszaőrzését...

kitekinto.hu/karpat-medence/2011/01/07/pinter_nyilatkozata_hiszteriat_okozott_bukarestben&s=hs

a-kis-herceg 2011.01.07. 08:19:58

@László56: a KE hivatalának politikai közleménye:

levelező társunknak = levelezőtársunknak (2x)
tudhatjuk hogy = tudhatjuk, hogy
arra hogy = arra, hogy
a helyes utat válassza e = a helyes utat választja-e
arról hogy = arról, hogy
gondolkodik az csak = gondolkodik, az csak
ellensége amit a = ellensége, amit a
láthatná hogy = láthatná, hogy
akkor ítélkezzünk ha eljött = akkor ítélkezzünk, ha eljött
megköveteli hogy = megköveteli, hogy
nem érdekli hogy = nem érdekli, hogy
magyar népet kell hogy = magyar népet kell, hogy
kell nekünk polgároknak = kell nekünk: polgároknak

tanulság: mielőtt hogyozunk, kitesszük a vesszőt...

ma is tanultunk valamit

cambridge.on 2011.01.07. 08:39:39

@a-kis-herceg: Mazochista vagy?
Hányszor kellett átolvasni, HOGY mindet megtaláld?

a-kis-herceg 2011.01.07. 08:57:13

@cambridge.on:

látszik, hogy óriási gondot fordít az írás helyességére és tartalmára is. ezért is nagyon tisztelem... és tudom mennyire kellenek az embernek a kapaszkodók. amikor egyet elkapott, el sem ereszti többé. legyünk türelemmel embertársaink iránt. talán a párnája alatt ov fotóját őrizgeti. talán kezet fogott vele egyszer egy népgyűlésen, vagy csak rá mosolygott. nincs elveszett bárány. minden ember értékes... bár nagy kérdés hogy 2010 áprilisa előtt mit csinált. vagy "maszületett" bárány?

különvélemény 2011.01.07. 08:59:38

@a-kis-herceg:
Ezekért is OV a hibás, ne feledjük! :P

ssi 2011.01.07. 09:02:02

@cambridge.on: médiatv fogadtatása
- nagyon megoszlanak a vélemények - hogy kinek jó / rossz ez, hogy így természetes-e?
- a külföldi kb. követhető, az belső ellenzéké is, s gondolom, a következő közvélemény-kutatásokból kb. kiderül, hogy a szimpatizánsok ettől még kitartanak-e, bármi lehet, természetesen

"szerkesztőségi állásfoglalások közül 18 keményen negatív, 3 semleges, 5 pedig megértő a magyar kormánnyal szemben. "
www.fn.hu//kulfold/20110106/angolszasz_sajto_uti_orbant/

porfelhő 2011.01.07. 09:02:21

@László56:
Kedves László!
Álljon Ön "egyemberként" a kormány mögé. mert megérdemlik. Elemezném az eddigi írásait, hozzá fűzném személyes véleményem kicsit lehet meglepődne, igen. csak jót írnék Önnek! Én is írtam egyszer Önnek "olvassa el figyelmesen és elemezze" ugye, ugye. bocsánat.
Nagyon teccik amit ír:):)

Szimba 2011.01.07. 09:08:09

@Hepci:

Így is lehet mondani.:-)

különvélemény 2011.01.07. 09:11:01

@a-kis-herceg: "az ideális szcenárióban Bajnai vagy egy hasonló (pártonkívüli) figura mögé áll be az orbántakarodj kórus"

TWÁ és a realizmus...

ssi 2011.01.07. 09:15:03

véletlenül végig hallgattam két anyuka találkozását a buszon,
mind a kettő roppant büszke volt a tizenéves fiára:
egyik, mert vagány, még a tanároknak is megmondja az igazát,
másik - gondolom, sejthető -, mert csendes, szolid, önmagával versenyző,
s a mind a ketten jól teljesítettek a szülői mérce szerint, sportoltak, volt hobbijuk, baráti körük, önbizalmuk és teljes, színes életük...

személyiség, neveltetés ... s magánügy, mint stílus, közügy, ha teljesít, s ha általában mások által elviselhető

porfelhő 2011.01.07. 09:20:54

Bocsánat, bocsánat! @László56 "egy álmaiban létező fideszről beszé?!:):)

porfelhő 2011.01.07. 09:28:20

Annyira lenyűgöz írásaival a László56, hogy már írni sem tudok. Bocs. "beszél".:)

ssi 2011.01.07. 09:40:20

* valóság volt a parlamenti kordon és jelkép a megépítése s lebontása is.
* ma mintha virtuális kordon épülne, ami terjeszkedik, s átengedni nem akarna semmit: területfoglalás ... több, mint a gazdasági stabilitás, növekedés
- kifele erő, mert meg kell mutatni, hogy valaki, ami másként nem lehetne egyértelmű
- befele ideológia, mert az ő céljukhoz nem csak ők kellenek

van, akitől távol áll mindez, van, akinek végre eljött ez is
az arányokon sok múlik -> mennyi lesz a "megnemértő"

ssi 2011.01.07. 09:42:37

@különvélemény: @a-kis-herceg: "TWÁ és a realizmus... "
szerintetek hol van hiba és mi lehet a megoldás rövid / hosszú távon?

Szimba 2011.01.07. 09:47:09

Végighallgattam OV beszédét az uniós elnökség ünnepségén (Index)

index.hu/video/2011/01/07/forditott_zaszloval_pozolt_a_belga_es_a_magyar_miniszterelnok/

Ki a bánat írta ezt a beszédet, és ki volt az, aki nem javította????

Már megint valami dakotizmus került bele. A szellem palackját nem dörzsölik, hanem kinyitják. Amit dörzsölnek, az Aladdin lámpása.

Meseügyileg nincs toppon a Fidesz!:-)))

ssi 2011.01.07. 09:52:59

@Szimba: :-))))) saját mese? Te nem ötlöttél a fiadnak?

ssi 2011.01.07. 09:53:47

@Szimba: :-)))) saját mese? Te nem alkottál a fiadnak?

ssi 2011.01.07. 09:55:23

Mindenkinek további szép napot kívánva búcsúzóul még annyi

médiatv
1. közízlés formálása - közvetlenül - társadalmi szinten a társadalom beleszólása nélkül
2. kritikák leépítése - közvetetten - általában is, és konkrétan is
3. hatékonyabb működés megvalósítása, ami viszont állandóan visszatérő cél, s nemcsak ezen a területen, mert fejlődik a technika, a tudományok és változnak a feltételek

@Szimba: :-))) saját mese? Te nem alkottál a fiadnak?

bóra77 2011.01.07. 09:56:31

@Szimba: és nem is a szellem palackját, hanem a tenyerüket:)

ssi 2011.01.07. 09:57:01

jujjjj!!!! félre lettem vezetve! a blogmotor mindig errort írt ki

ubul2000 2011.01.07. 09:57:32

@Szimba: ha ma mmár nyelvtan: topon (top=csúcs), a topp maximum egy hangutánzó szó, amikor toppant valaki

mákmag 2011.01.07. 10:02:27

Gábor!
Komolyan elgondolkodtam azon (tegnap a zuhany alatt), hogy ugye én, mint egy átlag polgár mennyire befolyásolható vagyok! És rájöttem, hogy mivel az vagyok, és mivel téged rendszeresen olvaslak ezért rájöttem, hogy te befolyásolsz! És mint egy jó kis angyalka duruzsolgatod a fülembe (a szemembe), hogy a Fideszesek jó fiúk és csupa jó dolgot akarnak, csak mivel még nem elég ügyesek, vagy más egyéb PR problémák kapcsán tűnik úgy nekünk, hogy diktatúra. De szegény ártatlanok, nem akarnak ők ördögi módon hatalmat és hatalmat és hatalmat, mert ugye nem részegedtek meg a kétharmadtól! Csak egy kérdés: Mi van ha én bizom benned és kiderül, hogy Orbán Viktor nem csak a falig megy, hanem kimegy az ajtón? Vagy mi van ha nem is akar kimenni de időközben, mivel elment a falig, kilát és arra jut, hogy csináljuk? Csak mondom, evés közben jön meg az étvágy! (Na jó, persze nincs semmi csak annyi, hogy egy elemző tévedett, és egy ember meg hitt neki, ... több is veszett Mohácsnál...)
Reméljük mindenben igazad van! (főképp magunk miatt, és mert kényelmesebb elhinni, hogy valaki, vagy valakik egyszerűen bénák, mint azt hogy nem bénák hanem annak tűnnek, és közben ügyesek) De te már próbáltad távolról nézni magad, és feltenni a kérdést, mi van ha te tévedsz? Csak eljátszani a gondolattal? (...Gondolom próbáltad és arra jutott ál, hogy csak bénák...) REMÉLEM!

különvélemény 2011.01.07. 10:06:13

@manyike:
Megoldás az nincs.
Pontosabban csak elméletben van.

Ha valaki elő tudna állni egy olyan programmal, ami szépen lefed mindent, megjelöli a forrásokat is, ügyesen rendberakja a dolgokat, és ezt egy még nem sáros karizmatikus ember nyomná, maga mögé állítva szintén nem sáros embereket, akkor választást nyerne.

De mégha lennének is ilyen emberek, ilyen programot lehetetlen csinálni, így marad a populizmus.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.01.07. 10:07:22

@mákmag: jafinált ám a nyuszifejű. Hangyát dug a füledbe, miközben sokkal jobban esik egy zabszem a seggünkben...
De mi lesz, ha viktatúra lesz? Úsznak majd sorban a vízihullák Kulcs irányába? Kiiratkozunk Európából? Mailcímet kérek...

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.01.07. 10:11:37

"Kioktatja az Economist a Hír Tv-t: nem manipulálták az Orbán-fotót"

hirszerzo.hu/belfold/20110106_hirtv_orbankep_economist

porfelhő 2011.01.07. 10:17:01

Orbán V. : médiatörvény
"Örülök, hogy a németek visszatérnek a realitások talajára és cáfolták a külügyi államtitkáruk lehamarkodott nyilatkozatát, és az várom, a francia kormány is térjen vissza realitások talajára.
A médiatörvényben egyetlen olyan jogi megoldás sincs, amely valamely uniós tagállam médiatörvényében ne szerepelne., tehát európai médiatörvényekből összerakott törvényről beszélünk.
Magyarország semmilyen diszkriminációt nem fogad el, vagyis a jogszabály bármely szakaszának módosítása csak akkor képzelhető el, ha abban az országban is módosítják ahonnan átvettük. Teljesen rendben van a m.törvény.

Orbán Viktor kérdésre válaszolva elismerte, hogy ez rossz kezdése a magyar uniós soros elnökségnek. "Nem én szabtam ezt a forgatókönyvet" - tette hozzá. A kormányfő szerint a magyar parlament elfogadott egy törvényt, ami a miniszterelnök szerint "teljesen rendben van," de a világ ezt nem fogadja el, hanem kritizálja. "Senki sem szeret így kezdeni egy elnökséget, de nincs módom ezen változtatni, együtt kell ezzel élni. Nem tudom megakadályozni, hogy a magyar elnökség az első hetében a médiatörvényről legyen szó a külföldi médiában" - tette hozzá a miniszterelnök.

A közeljövőben esedékes európai parlamenti látogatásával kapcsolatban Orbán Viktor elmondta: biztosan lesznek majd "igazságtalan és csúnya reakciók" a médiatörvénnyel kapcsolatban a külföldi lapok írásait idézve, de ki fog állni és meg fogja védeni a törvényt. A médiatörvény időzítésével kapcsolatban Orbán Viktor leszögezte: azt a képviselők ütemezték, fel sem merült, hogy összefüggés van a soros elnökséggel a törvény elfogadása."

ubul2000 2011.01.07. 10:19:21

@vinczej: hát azért a hirszerzőn bemutatott két kép között van némi különbség, ne mondja senki, hogy az ugyanaz

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.01.07. 10:19:32

@különvélemény: nagy dolgok születhetnek, ha a "orbántakaroggy kórus" szólama találkozik a gágogással.
Több zenetudósunk foglalkozott a polifóniával, most nem részletezném, mert rajtam nem fogott a Kodály módszer...

ssi 2011.01.07. 10:21:29

@különvélemény: :-)
gyakorlatot az elméleti alternatíváknak kellene megelőzniük: pl.
valaki megszólal és cselekszik, indul a hitelességi vizsgálata is
világfolyamatokba illeszkedő reális hazai célok, stílus
társadalom korrekt bevonása
szisztematikus, követhető építkezés, a szükséges korrekciók természetességével

porfelhő 2011.01.07. 10:22:46

"oppá ez lemaradt":)

"Alapvető kérdése a demokráciának, hogy az állampolgárok mindenről tájékoztatást kapjanak.
Mulatságosnak nevezte Orbán V., hogy a magyar napilapok bejelentik a sajtószabadság végét, majd kritizálják a kormányt, akkor minek van vége? tette fel a kérdést."

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.01.07. 10:33:04

@ubul2000: Hát nem tudom, de a fotóriporterek másodpercenként készítenek akár 10 képet is.

Ebből kiválogatni a legégetőbbet nem nehéz, nem kell hozzó PhotoShop. Szerintem a sorozat két különböző képét tették egymás mellé.

különvélemény 2011.01.07. 10:45:02

@manyike:
Ha mi alakítanánk a saját gazdaságunkat, akkor lenne bármi esély a hiteles programra, de amióta globalizálódtunk, azóta ezt nagyon kevés ország mondhatja el magáról.

Az imf féle adjunk el mindent, rúgjunk ki mindenkit, csökkentsük a béreket, meg csak nekik jó, rajtunk nem segít sőt mégnagyobb nyomorba taszít.

Szimba 2011.01.07. 10:48:09

@ubul2000:

Én nem nyelvtanozok! De igaz, topon lenni...
A topp, az női divat:-))

Viszont két arab mesét keverni, az az én területem!:-))

Aladdin
és A palackba zárt szellem.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.01.07. 10:52:06

@a-kis-herceg: "maszületett"?
Megint tanultam valamit...kisbötűvel nem kezdünk mondatot, ha igen, akkor legalébb tördejjük mán! (a kezönket:-)

ubul2000 2011.01.07. 11:00:11

@vinczej: Olyan értelemben nyilván nincs manipulálva, hogy nagyítják/kicsinyítik fülét, orrát, száját, stb. De a kontraszt, stb változtatásával eléggé meg lehet változtatni egy kép hatását. Ez photoshop-ban semmi. Aki fotózott valaha, az tudja, hogy ugyanabból a negatívból teljesen más hatású kép készíthető lágy vagy kemény, szemcsés papírra hivva. Digitális "negatív" esetén pedig gyerekjáték.

balfék 2011.01.07. 11:04:58

@porfelhő: Ez már a pofátlanság csúcsa, magát úgy beállítani, mint egy sodrodó faágat egy kiáradt folyó feltartóztathatalan tajtékjában.

porfelhő 2011.01.07. 11:06:21

Együttes ülést tart ma a kormány és az EB. a Parlamentben. Meghatározzák az EU. végrehajtó testülete és az elnöki posztot fél évig betöltő Magyarország közös feladatait. Szó lesz a médiatörvényről és a körülötte kialakult helyzetről is.
Orbán V. négyszemközti beszélgetést folytat J.M. Barrosóval, az EB elnökével, majd kora délután közös sajtótájékoztatót tartanak.
Első- és legfontosabb téma a gazdasági kormányzás.
Barrosó a napokban jelezte, hogy fel kívánja vetni a médiatörvénnyel kapcsolatos aggodalmakat is.
Erre a magyar kormány számít. "

ubul2000 2011.01.07. 11:07:29

@Szimba: Ez a szép, hogy sérülékenyek vagyunk, mint Achilles könyöke :)))

Szimba 2011.01.07. 11:09:30

@balfék:

Hű, de költői vagy így pénteken!:-)

porfelhő 2011.01.07. 11:11:28

@balfék:
Igen. a miniszterelnök úr mindezt "mulatságosnak" nevezi.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.01.07. 11:16:33

@ubul2000: ez az a csávó, aki meg akarja szoptatni valamelyik VV szexuális vállalkozó hölgyet? :)

Szimba 2011.01.07. 11:16:54

@ubul2000:

Ugyanaz, csak a színből vettek le, így sokkal jobban látszanak a mimikai ráncok.

Az arckifejezés , "mint komor bikáé", ez mindkettőn látszik. Egy "miniduce" a magyar pusztáról.:-)))) Milyen jól játszhatná Móricz Csörgheö Csuliját vagy a Dúvad címszerepét!:-)

Szimba 2011.01.07. 11:18:21

@Hepci:
Broáf!!!!!!!!!!

Fogd vissza magad szexuális téren, mert rosszul leszek!:-(

melus79 2011.01.07. 11:24:44

@ubul2000: Szerintem,meg inkább örülnie kéne a min.elnöknek,és tisztelt pártjának,kormányának,mert az eredetit elnézve,hogy finoman fogalmazzak,nem úgy néz ki,mint aki az idén barnult le.Távol álljon tőlem,hogy a származását firtassam,engem ez hidegen hagy,nem ez alapján ítélek,nem úgy,mint az itt is zsidózó,cigányozó embereket,de a második képen "fehérítettek"rajta,mondhatnám "európaibbá" tették.:)Én ezt csak mint szimpla érdekességet vetném fel.
TG is felrakta anno ezt a képet egy korábbi poszthoz,és utalt rá,hogy nem valami előnyös.A manipuláció nem a képpel történt tehát,hanem a kiválasztásnál.Gondolom készült róla előnyösebb kép is.

ssi 2011.01.07. 11:25:01

@különvélemény: bonyolult kérdések
aktív nemzetközi kapcsolatokban is lehet reális és sikeres belső célrendszer

függőség csökkentése - talán kifele nyíltan nem vállalható cél, de belső feltételei mennyire adottak?

ki milyen jövőt akar? s az valósíthatja meg, akinél a hatalom:
országos nagy kockázatvállalás
több-másféle vélemény kizárása - minden szinten
állami bevételről való lemondás ->társadalmi különbségek növelése

kerülni kell a látszatot: mi ne függjünk senkitől, csak tőlünk függjenek mások

bocsi, este folytköv.

ssi 2011.01.07. 11:25:38

@melus79: gratula, 2000. lettél :-)))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.01.07. 11:26:10

@Szimba: összekevertem az Alekosszal...
Egyébként minap láttam pár percet belőle. Éppen a Gina nevű szexuális vállalkozó távozott a villából, míg a többszörösen büntet(et)len előéletű műsorvezető fejtágítót tartott a valamilyen szobában összeverődött állománynak.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.01.07. 11:28:47

@ubul2000: Természetesen PhotoShopban bármit lehet. Én meg azt mondom, hogy nem kell ahhoz PS, hogy egy sorozatból kiválasszanak egy ilyen előnytelen képet.

Ha csak ennyi lenne a baj Orbánnal...! De beégésre nagyon is alkalmas a HírTV-nek.

különvélemény 2011.01.07. 13:14:55

@manyike: "aktív nemzetközi kapcsolatokban is lehet reális és sikeres belső célrendszer"

Ok, de ami nekünk jó, az nekik nem.
Nem véletlenül számít szokásos eljárásnak, hogy akár saját ötletből, akár imf nyomásra, privatizálnak egy gyárat, az új tulajdonos meg nemhogy termelni nem akar benne, de még le is bontatja a gyárat, hogy vissza se lehessen építeni, csak újabb kölcsönből.

lüke 2011.01.07. 15:14:21

@Szimba:
ezen én is jót röhögtem
a poént kicsit vulgárisabban akartam beírni

Tience 2011.01.07. 15:57:38

TiszteltKommentelő Közösség!
Kérem a segítségeteket! Nagyon izgat az alábbi téma,és jó lenne,ha valaki infót adna
2002 után az Európai Néppárt a Fidesz hathatós lobbijának eredményeként,hivatalos kommünikében(vagy miben) mondott ítéletet az mszpszadesz kormány sajtószabadságot,egyéb emberi jogokat korlátozó intézkedései okán,egy kalap alá véve kishazánkat 3. világbeli államokkal. Akkor volt is botrány,talán kovácslacibácsi tiltakozott az öncélú (pártcélú) országlejárató kampány miatt,a Néppárt azonban nem hátrált meg,bevédte fideszes testvérét.
Kérdésem:
1.ismeri-e valaki az ominózus a dokumentumot,pontosan mikor történt az eset,és hol lehetne hozzáférni?
2. A korabeli nyilatkozatok nemetközi és hazai sajtóvisszhangok is érdekelnének
A királylindai himnuszinterpretációt idézve"valaki segíítsen"szeretnék egy jót kacarászni!!

delpiero82 2011.01.08. 18:41:37

Tisztelt Török Gábor!

Minden elismeréseim az objektív írásai iránt, ezért is olvasom napi rendszerességgel bejegyzéseit, egyedüli elemzői hibájaként a túlzott érzékenyégét hozom fel. A politika vélemény szerint ennél ridegebb terep, noha emberekről szól.

A konkrét témára térve, arról miért nem ír senki, hogy Viktor szenzációs reklámot csinál Magyarországnak, illetve, hogy mennyire átlátszó ez a sajtószabadságosdi? Mit ér akkor a német, francia, angol sajtó demokráciavédelme, mikor a Napnál világosabb, hogy a különadók miatt jajveszékelnek. Végre felrázta valaki egy kicsit Európát, és meggyőződésem, hogy ez a hejehuja még jól sül el! Ilyenformán inkább Viktatúra legyen, mint állóvíz!!

44 2011.01.14. 12:59:57

@delpiero82: az egy naiv elképzelés, hogy a negatív reklám is reklám. Ha Magyarország bekerül a hírekbe, mint egy, a sajtószabadságot veszélyeztető, féldiktatórikus állam, és később visszavonják a médiatörvényt, akkor mindenki megnyugszik, és örül nekünk. Ha viszont nem vonják vissza, akkor elkönyvelnek minket Európa Észak-Koreájának, és visszaesik az oly nagyon várt turizmus. Reméljük, hogy Viktor ezt belátja, de nem biztos.

A "vIktatúráról" általában az a véleményem, hogy nem biztos, hogy nekem jó lenne. Minden viktatúra jó valakiknek, máskülönben nem maradnának fenn, de míg a demokráciában tőled is függ, hogy te bekerülsz-e ebbe a körbe, addig a viktatúrák esetében, ha Viktor szerint kívülálló vagy, akkor bármit tehetsz, továbbra is kívülálló maradsz. Nem biztos, hogy neked olyan jó lenne a viktatúra.

A sajtószabadságosdi és a különadó két külön dolog. Egyelőre a különadó összege nem nagy. Jó, én nem bírnám kifizetni, de azért ez a pár száz milliárd forint még messze nem igényelné Angela Merkel személyes közbenjárását. Legfeljebb majd eladják a T-Mobilt a Huaweinek, és nézhetünk, amikor hirtelen a tízszeresére emelik a tarifákat. A sajtószabadságot elvi alapon kérik számon, mert ezt modortalan dolog korlátozni, és tisztességes politikus ilyet nem csinál. Lehet, sőt valószínű, hogy nem közvetlenül Orbán ötlete áll a médiatörvény mögött, de az ő felelőssége lett volna még idejekorán kitenni a pártból a hülyéket. Ha nem tette, hát vállalja a következményeit.

Mesterlovas 2011.01.14. 22:57:18

Szerintem a zene túlmutat minden verbális kifejező eszközön!
És már arra is van lehetőség hogy itthon tanulja, akinek ez kedves...www.musiciancraft.net
András
süti beállítások módosítása