Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
00:12

Kevesen sikítottak, pedig a hétvégén Mesterházy Attila ketyegő bombát helyezett el – bár egyelőre még pontosan nem tudni, hogy a kormányoldal vagy a saját pártja alá tette-e inkább. A szocialista pártelnök a Népszava „Nem tesz esküt az MSZP a Fidesz alkotmányára” címmel megjelent interjújában arra a kérdésre, hogy „Ha esküt kell tenni, márpedig lehet, hogy esküt kell tenni az új alkotmányra, akkor az MSZP elnöke és képviselőtársai mit válaszolnak erre?”, a következőt felelte: „Mi esküt tettünk már az alkotmányra - a jelenleg érvényben lévőre -, ennek alapján kaptuk a mandátumunkat. Nincs szükség új eskütételre".

(Fotó: belfoldihirek.com)

Mint látható, a cím valamivel erősebb, mint Mesterházy válasza, ám a pártelnök szavai alapján sem túlzás azt állítani, hogy az MSZP legalábbis megfontolná, mit tegyen abban a helyzetben, ha a kormánytöbbség kétharmados többségével úgy döntene, hogy az alaptörvény hatálybalépését követően minden parlamenti képviselő köteles új esküt tenni. Az ügy csak első olvasásra vihar egy pohár vízben, ugyanis – ahogy Schanda Balázs írásából is kiderül - a magyar jogban a hivatali eskü letétele a hivatal, megbízatás betöltésének feltétele. A hatályos házszabály szerint - 8. § (4) – „A képviselő az eskü letételéig és az esküokmány aláírásáig - az alakuló ülés megtartásával szükségszerűen együttjáró feladatok elvégzésének kivételével - nem vehet részt az Országgyűlés munkájában; tiszteletdíjra és költségtérítésre csak akkor jogosult - visszamenőleg is -, illetőleg kedvezményt akkor vehet igénybe, miután esküt tett”.

Világos tehát, hogy a Fidesz-KDNP – ha akar - teremthet olyan helyzetet, amelyben az MSZP-s képviselőknek súlyos döntést kell hozniuk. Vagy – megcáfolva a pártelnök mostani fogadkozását - esküt tesznek az új alaptörvényre (a jelenleg hatályos forma alapján, ami, persze, feltehetően változik: „esküszöm, hogy hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz és annak népéhez hű leszek; az Alkotmányt és a jogszabályokat megtartom és megtartatom; a tudomásomra jutott titkot megőrzöm; feladataimat a Magyar Köztársaság fejlődésének előmozdítása és az Alkotmány érvényesülése érdekében lelkiismeretesen teljesítem”), vagy azt kockáztatják, hogy a következő választásig esetleg nem gyakorolhatják a képviselői jogaikat.

Az ország érdekeivel biztosan ellentétes egy olyan helyzet, amelyben a politikai oldalak közötti ellenségeskedés demokráciákban szokatlan mértéket ölt, - Albánián kívül - ritkán látott politikai felálláshoz (az ellenzék legerősebb pártja nem ül a törvényhozásban) vezet. Mindez példátlan szembenállást, a szabályozott, keretekben zajló parlamenti vita sutba dobását, valamint – ne legyen kétséges - az eddigieknél is több nemzetközi figyelmet és ilyen-olyan, az országnak kárt okozó intést feltételezne. A felek persze gondolhatják azt, hogy érdekük eddig a pontig feszíteni a húrt – a Fidesz hihetné, hogy így látványosan demonstrálhatja az MSZP kívülállását és pária helyzetét, az MSZP bízhatna abban, hogy ezzel ország-világ előtt mutathatja be a Fidesz akarnokságát és erőszakosságát. Egy ilyen rendkívüli helyzetben azonban teljesen kiszámíthatatlan, hogy a „pártok vitája” miatt felzaklatott ország hogyan reagálna, kit látna inkább felelősnek: az esküt elrendelőt vagy az esküt megtagadót, esetleg mindkettőt...

Talán sokan emlékeznek még arra, az előző ciklusban akadt néhány jóakaró, aki azt tanácsolta a Fidesz-KDNP képviselőinek, hogy az előrehozott választás kikényszerítése érdekében kollektíven adják vissza a mandátumukat. Nem véletlen, hogy az ellenzék nem ment bele: az akció kockázatosabbnak látszott, mint manapság egy líbiai nyaralás. A lépés kétségkívül figyelemfelkeltő lett volna, ugyanakkor egyben – ha a látványos művelet nem vezet a parlament feloszlatásához - rögtön kétharmados, alkotmányozó többséget is adott volna az MSZP-SZDSZ képviselőinek. Most ilyen tét nincs: a kormányoldalnak az MSZP parlamenti jelenléte ellenére is kétharmada van, a szocialisták a parlamentben csak beszélni tudnak, de vétójoguk semmilyen kérdésben nincs. Mégis azt állítom, hogy mindkét félnek alaposan, a vélt vagy valós napi politikai érdekeinél messzebbre látva kell meggondolnia, mit cselekszik. Az egyiknek, hogy felteszi-e a kérdést, a másiknak pedig, hogy ha lesz kérdés, mit válaszol rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr532800673

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fasiszta mesék 2011.04.05. 13:54:48

„A munkanélkülieket csak munka ellenében támogatjuk.”...

Trackback: Fasiszta mesék 2011.04.05. 13:54:47

„A munkanélkülieket csak munka ellenében támogatjuk.”...

Trackback: Esküszünk, esküszünk 2011.04.05. 09:59:01

Mesterházy Attila ketyegő bombát helyezett el – bár egyelőre még pontosan nem tudni, hogy a kormányoldal vagy a saját pártja alá tette-e inkább.

Trackback: A képviselőkre nem anyázik a 98 százalékos különadó 2011.04.05. 09:15:39

 Az õsparaszt "Démoni Faszharcos" Országgyűlés hivatala úgy értelmezi a fingeregetõ végkielégítések 2 millió forint feletti részét sújtó 98 százalékos különadóról szóló törvényt, hogy az nem pisálik a szopóskurva parlamenti képviselő...

Trackback: Különadó képviselőknek: kivéve a gyevi bírót 2011.04.05. 09:01:04

Az Országgyűlés hivatala úgy értelmezi a végkielégítések 2 millió forint feletti részét sújtó 98 százalékos különadóról szóló törvényt, hogy az nem vonatkozik a parlamenti képviselőkre, mert a munkaviszonyuk speciális, valójában nem foglalkoztatottak, ...

Trackback: Szófosós alkotmányozás 2011.04.05. 07:29:28

Hazánk 0,9 százaléknyi területen, 3 százaléknyi lakossággal, 25 százaléknyi egy főre eső GDP-vel tízszer olyan hosszú preambulumra lehet majd büszke, mint az Egyesült Államok. Magyarország területe az USA területének 0,9 százaléka, lakosai száma az ot...

Trackback: Így még sámlit se fabrikálnak 2011.04.05. 07:28:23

Kolláth György szerint tökmag-alkotmány készül: olcsón mérik, a zömét kiköpik, a maradékát a szemétbe dobják. Fanyar humorral szedi ízekre az új alkotmány tervét az Alkotmányoz(z)unk című írásában, az Alkotmányunk jelene és jövője, valamint az Elemzés...

Trackback: Törvényt sértett a Fideszért a hirdetési újság? 2011.04.05. 07:27:05

Legalább három törvény több paragrafusát is semmibe vette a hódmezővásárhelyi Szuperpress, hogy a Fidesznek segítsen megtorolni egy vírusvideót. Ha egy lerövidített hangfájl felbukkanása miatt törvénysértő hirdetést rendel és személyes adatokkal szóra...

Trackback: Mihez kezdene 100%-kal a Fidesz? 2011.04.05. 07:25:50

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a múlt héten bejelentette: a szocialista képviselők nem fognak felesküdni az új alkotmányra. Arról, hogy az LMP csatlakozik-e az eskü-bojkotthoz, egyelőre nincsenek hírek, de minden jel arra vall, hogy a Jobbikon kívül...

Trackback: Április 3 2011.04.05. 06:55:12

Főméltóságú Úr! Ha cselekedetem nem is sikerülne teljesen, és még élnék, ezennel lemondok. Mély tisztelettel: Teleki Pál 1941. ápr. 3.   Főméltóságú Úr! Szószegők lettünk - gyávaságból - a mohácsi beszéden* alapuló örökbéke szerződéssel szemben....

Trackback: Időközi parlamenti választás 1. 2011.04.05. 00:19:33

Az egyéni választókerület: Hajdú-Bihar megye 6. sz. EVK - székhelye: Püspökladány - települései: Báránd, Bihardancsháza, Biharnagybajom, Bihartorda, Földes, Kaba, Nádudvar, Nagyrábé, Sáp, Sárrétudvari, Szerep, Tetétlen A választás IDEJE: június...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a-kis-herceg 2011.04.07. 12:14:04

@tölgyes: nagyszerű érdekes adat...

ugyis unalom van itt a blogon amióta a fides a rombolásban kicsit megpihen...

IntelCorei5 2011.04.07. 12:22:00

@tölgyes:

a tények nem egészen támasztják alá azt amit írsz, de feddje homály... /nem a lecsóba ment az összes pénz, de nem is mostanában térül meg lsd M6/.

Ellenben nekem akkor sem tetszett amit műveltek, -no nem ezért mert nem jutott a nokiás dobozból- ellenben a józan ész okán.

Ezért ott és akkor sipákolok amikor és ahol akarok ushole !

Az államadósság meg egy hülye bolsi duma amire rácuppantatok mint hivatkozási alapra , köze nincs a mostani vudu gazpol megvalósíthatóságához. Ha nem hiszed akkor magyarázd meg mitől lett most hirtetlen erős a forint és miért vitték az állampapírt mint a cukrot. A libsi elemzők is csak rémisztgettek össze-vissza most bezzeg csend van !

Befektetők? l@f@sz ! Zsizsi spekulánsok keverik a kártyát és fosztogatnak, ezzel a nagy kuruckodással meg nem megyünk semmire.

parlamentarista 2011.04.07. 12:25:45

@tölgyes:
elvben a visegrádi országok is eljátszhatták volna ezt dacból. és akkor az egy történelmi tett lett volna. vagy ha mondjuk orbán viktor, pozsgay imre, sólyom lászló, vagy épp horn gyula 1989-ben rájönnek, hogy érdemes lenne közösen írni egy osztrák-magyar-cseh-szlovák alkotmányt tekintettel arra, hogy akkor ausztria nem volt uniós tagország. és így közép-európai szövetségi politikával, és a közös alkotmánnyal ez a négy ország akár együtt is csatlakozhatott volna az unióhoz. konjunkturális időszakban, tehát vélhetően ugyanaz a felzárkózás ment volna végbe, mint egy évtizeddel előtte spanyolország, és portugália csatlakozása esetén.

csakhogy sólyom lászló nem egy nagyon okos jogtudós, hanem egy stréber alkotmányjogász. szóval a stréber csak olyan problémát tud megoldani, amit előtte mások már megoldottak. a tudóst meg mindig az érdekli, ami még megoldatlan. szóval én a sok alkotmányjogász között nem látok egy tudóst se. a tanácsadók között sem. azt látom, hogy a közéletben a politikusok szélhámosok vagy pojácák, a tanácsadóik legjobb esetben is csak stréberek.

parlamentarista 2011.04.07. 12:25:46

@tölgyes:
elvben a visegrádi országok is eljátszhatták volna ezt dacból. és akkor az egy történelmi tett lett volna. vagy ha mondjuk orbán viktor, pozsgay imre, sólyom lászló, vagy épp horn gyula 1989-ben rájönnek, hogy érdemes lenne közösen írni egy osztrák-magyar-cseh-szlovák alkotmányt tekintettel arra, hogy akkor ausztria nem volt uniós tagország. és így közép-európai szövetségi politikával, és a közös alkotmánnyal ez a négy ország akár együtt is csatlakozhatott volna az unióhoz. konjunkturális időszakban, tehát vélhetően ugyanaz a felzárkózás ment volna végbe, mint egy évtizeddel előtte spanyolország, és portugália csatlakozása esetén.

csakhogy sólyom lászló nem egy nagyon okos jogtudós, hanem egy stréber alkotmányjogász. szóval a stréber csak olyan problémát tud megoldani, amit előtte mások már megoldottak. a tudóst meg mindig az érdekli, ami még megoldatlan. szóval én a sok alkotmányjogász között nem látok egy tudóst se. a tanácsadók között sem. azt látom, hogy a közéletben a politikusok szélhámosok vagy pojácák, a tanácsadóik legjobb esetben is csak stréberek.

tibapó 2011.04.07. 12:29:20

@projector: "Zsizsi spekulánsok keverik a kártyát és fosztogatnak"

Ez is igaz. Ha potens politikus, aki tehetne az ügy érdekében, azt niylatkozza, hogy az euró bevezetése még nincs napirenden, az legalábbis gyanús, hogy maga is kemény haszonnal spekulál az árfolyamokra. Ide a rozsdás bökőt!

ha már lenne euró Mo-n, nem szívnák a vérünket ezek a szélhámosok

a-kis-herceg 2011.04.07. 12:33:48

lehet rabolni az utcákon a VIII kerben...

VIII kerületi rendőrkapitányság földszinti (térfigyelő központ) MENNYEZETE LESZAKADT....

nem baj kimenekültek a rendőrök... leszakadt a plafon? ki hazudik?

ezek nem olyan jól felszereltek mint a Q7 es egységek...

tibapó 2011.04.07. 12:34:33

@parlamentarista: Ja! ide nekünk egy visegrádi alkotmányt!

cambridge.on 2011.04.07. 12:34:34

@panelburzsuj: MegaLOL.
Miért nem @Tölgyesnek küldted a linket?
Megmutatni neki milyen a történeti és milyen a modern felfogás az alkotmányról.

tibapó 2011.04.07. 12:38:48

@tibapó: Az is biztos, hogy a bankok a legkevésbé érdekeltek az euró bevezetésében, hiszen akkor árfolyamkaszálás nélkül, kéne alacsony kamattal adniuk a devizahiteleket, és akkor nem tudnák teljesíteni a magyarság kisemmizése c. projektet.

ulrike (törölt) 2011.04.07. 12:42:41

@tölgyes: Köszönöm, hogy segítene, szólok majd ha Szíjjártót már keveslem. Abban egyetértek, hogy a Medgyessy és Gyurcsány kormány sem volt jobb, mint ahogy ellenzékük sem volt tisztességesebb, mint a jelenlegi. Ha nagyon tudni akarja, egyiket sem becsültem és ma sem becsülöm. Mi azonban nem a múlt kalandorairól beszéltünk, hanem a jelenlegiekről, de ön bölcsen kitért e vita elől, s a múltba menekült. Ez arra utal, nincsenek érvei, mit tulajdonképpen megértek. Bajnai kormányát viszont már nem sorolnám ebbe a kategóriába, sem szakmailag, sem erkölcsileg.

Rövidebben: igaza van, az előző kormányok - kevés kivétellel talán - épp olyan felelőtlenek voltak, mint a jelenlegi.

Az ön érvelésével tehát az az egyetlen bajom, hogy a megállapítás ugyan igaz, de nem segít a jelen gondokon. Ezt a fajta 'érvelést' nevezem én 'maguknál meg üldözik a négereket' iskolának. Túl ezen, retrospektív is. A korábbi kormányok kalandorsága nem mentség a jelenlegiére, s nem ellensúlyozza ez utóbbiakat.

panelburzsuj 2011.04.07. 12:52:35

@cambridge.on:

Még nincs meg a tizenöt indián nagymamim.

ulrike (törölt) 2011.04.07. 12:53:03

@a-kis-herceg: Úgy látszik, az Úr sem tökéletes. Néha összekeveri a plafonokat. De az is lehet, hogy a BM alacsonyabb szintre akarta levinni a Rendőrség eladósodási plafonját.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.07. 13:03:14

""Mint az egy olvasói levélből kiderül, a rendőrség nagy erőkkel készül az április 9-i demonstrációra. Igaz, a résztvevők számának csökkentése a szándék, hiszen furcsa mód épp április 9-ére és 16-ára, két nagy szakszervezeti demonstráció napjára rendeltek el váratlanul szabadságstopot és túlórát" - írja a Liga Szakszervezetek közleményében."

hirszerzo.hu/belfold/20110407_szabadsagstop_tuntetes_keszenleti_rendors

Elnémítási módszerek a'la FIDESZ - DEMO.

tölgyes 2011.04.07. 13:03:41

@ulrike: Én azt gondolom - most már sokadszor olvasva Önt -, hogy szövegértési problémákkal küszködik. Megpróbálom úgy leírni, hogy megértse:

Az előző 10 évben az adóinkon felül elbokáztam 18.000 milliárd forintot. Ez két részből tevődik össze:
1./ felvett hitelek
2./ eladott (kótyavetyélt ) állami vagyon.

Az új kormány megörökölt egy helyzetet, amiből keresi a kiutat, mert eladott vagyon már nincsen (ha csak nem akarja eladni az édesvizeinket és a termőföldet) és nem akarja rövid úton Öntől sem elszedni azt a pénzt, amit más már korábbal elkúrt...:( Erre Ön jön itt a csacska szöveggel: Önt nem vígasztalja, hogy eza kormány..stb. No de ez a kormány egy elmerülő hajót próbál menteni, emiatt ne várja azt hogy dagadó vitorlákkal szeljük a habokat..:)

tölgyes 2011.04.07. 13:06:50

@parlamentarista: Csakhogy Krausz elvtárs már 1993-ban kijelentette, hogy ő nem kér Visegrádból.. és a csehek külön utat járnak.. Közben összebalhéztak a szlovákokkal is akikkel ma is tüskés a viszonyuk..ehhez jött a Benes-dekrétum máig megoszutó szerpe.. a lengyelke pedig konfliktusban voltak-vannak a csehekkel és egyben ők eu-i középhatalomként más dimenzióban gondolkodnak.. Ha valaki szorgalmazta(za) Visegrádot, akkor az a mindenkori Magyarország volt.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.07. 13:10:45

"Ám ők csak magukat képviselik. Deutsch egy pártot is. Azt, amely arra hivatkozva terjesztette ki az állami médiaellenőrzést: védjük meg ártatlan gyermekeinket a netes pornótól - és a trágárságtól. Ha netán épp a törvény ellen tiltakozott posztmodern gesztusával, Deutsch rávert összes haladó balos, EP-s kollégájára. Ez esetben szívből gratulálok."

hetivalasz.hu/jegyzet/dajcstomi-36766

ulrike (törölt) 2011.04.07. 13:11:14

@tölgyes: Sajnálom, hogy nem tud a múltra való hivatkozástól elszakadni. Segítek önnek érveket gyűjteni az állandó visszatekintgetés és mutogatás helyett.
index.hu/gazdasag/magyar/2011/04/07/orban_nem_lesz_itt_mar_tobbe_ketharmad/

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.07. 13:18:19

@vinczej: Tompika nem konzultált Annamarissal (what a communication fail).

tölgyes 2011.04.07. 13:18:43

@projector:
Én azt gondolom, hogy nem gondolta meg, azt amit leírt.... Tételezzük fel (bár sajnos ennek semmi alapja nincs) hogy Gyurcsány minden egyes elköltött adóforintja ésszerű volt, akkor sem ésszerű az eladósításnak ez a mértéke...Az erőltetett iparfejlesztésbe, autópály-fejlesztésbe stb. épp úgy bele lehet rokkanni, mint a herdálásba... Ön azt mondja, hogy az M6-os lassan térül meg.. akkor azt is tudja, hogy a Metro meg soha nem fog megtérülni...de tovább mehetünk megépül az autópálya Zamárdi és a határ között, de arra nincsen forgalom.. és ez vonatkozik az M6-ra is és akkor még nem beszéltünk a löszfalba épített alagutak értelmetlenségéről.
Vagyis:
töknrelehet tenni egy gazdaságot úgy, hogy
1. ellopják a pénzt
2. rossz soha meg nem térülő beruházásra költik
3. jó célokra költik, de meghaladja az adott ország teherbíróképességét
.
.
.
.stb

No és mi a vudu a gazdaságpolitikában???????

a-kis-herceg 2011.04.07. 13:21:48

@tölgyes: bocs... jól értem, hogy már áttértél a fides re...

az 1. 2. 3. az a mostani tempó? vagy a fides az nem lop? 2010 áprilisban országosan is, miután a 2006 őszén az önkormányzatoknál mexűnt minden lopás...

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.07. 13:22:21

"Március végére újabb egy pontot csökkent a hvg.hu NetHangulat index értéke, amely így kevesebb mint fél év alatt 13 pontot esett, és jelenleg ugyanúgy 23 ponton áll, mint tavaly márciusban, az országgyűlési választások előtt – derül ki az NRC Piackutató felméréséből. A netpolgárok 15 százaléka még mindig optimista, ötből négyen ellenben úgy látják, rossz irányba mennek a dolgok."

hvg.hu/itthon/20110406_nethangulat_index_romlas

Csak hogy legyen miről diskurálni ebben az unalmas, eseménytelen időszakban. :-)

tölgyes 2011.04.07. 13:25:01

@ulrike: Az amit leírt itt visszamutogatás címszóval annak semmi köze a beidézett cikkhez.

Egyébként amit Ön mutogatásnak nevez, azt én a múlt meghatározó szerepének gondolom.Márpedig ez az elkúrt 18.000 milliárd úgy 10-14 évre döntően megszabja azt a mozgásteret, ami az ország rendelkezésére áll... mert ez azt jelenti, hogy különféle tecnikákkal a pénz visszafizetésére ki kell vonni a gazdaságból évi 2-3.000 milliárd forintot és még a szociális, egészségügyi, képzési stb. hálózatot is fenn kell tartani...

2011.04.07. 13:45:54

Erről az egészről ez jut az eszembe:

"NI lovagjai

Arthur: - Kik vagytok ?
A lovagok vezére: - A lovagok, akik azt mondják: NI !
[...]
A rekettyés: - Ah, micsoda idők, amikor mindenféle jöttmentek kényükre-kedvükre NI-t mondhatnak az öregeknek. Átok ül ezen az országon, itt már semmi se szent! Még a rekettye tervezők és berendezők is gazdasági stressz alatt élnek a fejlődés eme szakaszában.
[...]
A lovagok vezére: - Nem vagyunk már a lovagok, akik azt mondják: NI! Hanem azok, akik azt mondják: Eki-Eki, Eki-Eki, napang! Jó kis szó, mi?"

Ütődött népség...

a-kis-herceg 2011.04.07. 15:26:45

hál'istennek a Q7 esek nem luxus vételek, hanem szakmai alapú döntések voltak...

nagy kő esett le az államadósságról...

index.hu/belfold/2011/04/07/tek/

PR-küszöb 2011.04.07. 16:14:52

@parlamentarista:

Mond neked valamit az a kifejezés, egyházi-vallási téren, hogy autokefál - így, fonetikusan írva?

Részemről ugyanis azt vallom, hogy a politika nyelvezete (lexémák + grammatika + használat) alkalmatlanná vált arra, hogy a jelen valóságot leírja, tükrözze, értelmezze.
Az, hogy vissza próbálok nyúlni egy korábbi fogalmi eszköztárhoz, jelesül ahhoz, amelyet az egyházatyák dolgoztak ki kábé 1400-1800 éve, csak kísérlet. (Bár ebből az egykori fogalomtárból mégiscsak lett egy Európa, de ez mellékvágánya az érvelésnek...)
Mást tennék valószínűleg, ha a zsebemet félig lyukassá koptatta volna már a Bölcsek Köve. Ám így csak maradok egyszerű kommentelő, valahol az inger- és PR-küszöb közelében.
:)

PR-küszöb 2011.04.07. 16:22:54

@lüke:

White
stones©
2010

Oil o­n canvas
65 x 80 cm
25,5 x 31,4 "

o i l o n c a n a v a s... fordíccsam?

IntelCorei5 2011.04.07. 16:33:40

@tölgyes:

számomra a te is megfelelő ha nem követi a hülye és hasonlók.

Amit ir azzal egyetértek, annyival kiegészítve h a legnagyobb bűn a meg nem térülő feltúrbózott beruházás amiből van ugye bőven - haverok buli fanta. Az államadóssággal is ez a gond nem térül meg, mert nem is tud, viszont a holdudvar megszedhette magát.

Na ennek kellett volna véget vetni, de nem nagyon látom nyomát ebbéli akaratnak. Helyette van a Rokonok 2.0, nemzeti színekbe csomizva.
Remény meg semmi, a Jobbiknak van ugye egy programja, mindenről ua jut eszükbe,
a szocik saját defje szerint balodali, de ki látott már harcos balodali pártot kétes ügyeken meggazdagodott milliárdos vezetőkkel, meg egy túlmozgásos banyával az élen? Most abban reménykednek h felejt a nép.
Szemben lakik velem egy vérszoci ifiúr, egy volt potentátnak a veje , van egy ál munkahelye, vagyonbevallása szerint keres 150 bruttót havonta, na ebből fenntart egy medencés házat, 1 Megant és egy 607-est. + az asszony gyesen - kutyából nem lészen szalonna...

vudu gazdaság = csak egy példa : az új adórendszerrel SENKI nem járhat rosszabbúl ! Na bejött? NEM, pedig erőssen mondogatták.

2011.04.07. 16:56:57

index.hu/belfold/2011/04/07/hunvald_a_vii_keruleti_bunszervezet_segedje/

No, nem lennék a Gál György helyében...mit kaphat ez az asszonytól...:)

CSENDES 2011.04.07. 17:10:52

@tölgyes: "Én azt gondolom - most már sokadszor olvasva Önt -, hogy szövegértési problémákkal küszködik. Megpróbálom úgy leírni, hogy megértse:"

Tudom, hogy Ön szerint MINDENKI szövegértési problémákkal küszködik.

Most már nem szeretném ezt a sértő, negligáló kifejezést olvasni többet.

Köszönettel:

2011.04.07. 17:15:23

@CSENDES: helyes, ne is hagyd magadat!!!:)))

CSENDES 2011.04.07. 17:36:55

@Letícia: Nem magam védtem, de mindegy. Utálom, hogy Tölgyes mindenkit a szövegértéssel (annak hiányával) gyaláz., ezzel hülyét, s magából istent csinálva.

CSENDES 2011.04.07. 17:39:02

@tölgyes: Tessen leszállni a magas lóról.Ttetszik érteni ? Csak a szövegértés miatt gondolom!!

CSENDES 2011.04.07. 17:48:50

@nyünyüge: Mi ez Gyurcsány 20000 milliárdjához képest, amit ugyebár egyedül szerzett be:-))

CSENDES 2011.04.07. 17:54:10

Mai hozzászólás a Fidesztől: Az államháztartás GDP arányos hiányát 2014-re 60-70 %-ra visszük le. Mindez azt jelenti, hogy alkotmánybírósági beleugatás középtávon (3-5 év) nem lehetséges. Érthető nem???

tölgyes 2011.04.07. 17:58:13

@projector: Van amivel egyetértek s van amiben nem.
A meg nem térülő, vagy túlméretezett beruházásokkal (ez utóbbiról Ön nem írt.. Olyan ez, mint amikor a vas és acél országa lettünk.. (most az "autópályák országa" címre hajtottunk..:().. a baj akkor is a célok rossz irányában és a túlfeszített fejlesztesben rejlett..
Abban is egyetértek, hogy bizony lassan halad a számonkérés, bár ebben történt előrelépés, amirt egyesek túlzottan is soknak tartanak.:)
Abban is egyetértek, hogy még mindig van mód a visszaélésre, bár arra mindig talál módot az aki keres és elég ügyes.:)
Abban is egyetértek, hogy a fidesz megnövekedett táborában is lesznek olyanok, akik megpróbálnak élni a gyors meggazdagodás lehetőségével akár a törvénytelenségek árán is. Azt remélem, hogy ezeket vagy már most, vagy a kormányváltás után megbüntetik.:)

Van amit másképpen látok. Pl. Ha a gazdasági szereplők betartják azokat a megállapodásokat, amiben megegyeztek, akkor semnki nem járhatott rosszabbul. Az állam ugyanis a minimálbér megadóztatásából adódó többletet pótolja, de a háromoldalú megállapodásban részt vevő vállalkozók ezt vonakodnak megtenni...így a dolgok jelenlegi állása szerint ők a vuduk.. és nyilván rá is fognak kényszerülni vuduságuk feladására...

de ha már a vuduságán tartunk:ha valaki felvett Ausztriában 100.000 kölcsönt, akkor 25 éves futamidő végén +70%-ot (kamat + egyebek) fizet vissza, vagyis 170%-át a felvett tőkének.

Ha ugyanezt a 100.000 hitelt Magyarországon vette fel valaki aki neki a 25 éves futamidő végén + 192%-ot (kamat+ egyebek) kell visszafizetnie, vagyis a felvett tőke 192%-át.. De azért itt sirdogáltak sokan az MSZP-vel együtt a bankadó miatt.

No EZ IGAZI VUDOSÁG.. VAGYIS ITT ÉVEK ÓTA MINT A GYARMATI NÉPEKKEL ÚGY BÁNNAK VELÜNK A SAJÁT HAZÁNKBAN.. ÉS AZ ELMÚLT 8 ÉV MSZP KORMÁNYA NEM VOLT KÉPES EZEN VÁLTOZTATNI... VAGY NEM IS AKART.

tölgyes 2011.04.07. 18:00:34

@CSENDES: Nem kedves Csendes! Nem mindenki. Csak az aki tényleg szövegértési gondokkal kűzd... van itt néhány ilyen: zsüli és mások, de úgy látom most Ön is jelentkezett a listára..:)

tölgyes 2011.04.07. 18:09:06

@tölg
Már nem tudok összeadni:)!!!

de ha már a vuduságán tartunk:ha valaki felvett Ausztriában 100.000 kölcsönt, akkor 25 éves futamidő végén +70%-ot (kamat + egyebek) fizet vissza, vagyis 170%-át a felvett tőkének.

Ha ugyanezt a 100.000 hitelt Magyarországon vette fel valaki aki neki a 25 éves futamidő végén + 192%-ot (kamat+ egyebek) kell visszafizetnie, vagyis a felvett tőke 292%-át..Vagyis nálunk közel háromszor annyiba kerül a hitel mint Ausztriában..:(( Ezt vajon mivel érdemeltük ki??????????

De azért itt sirdogáltak sokan az MSZP-vel együtt a bankadó miatt...

porfelhő 2011.04.07. 18:20:51

Kovács László már a miniszterelnök-jelöltről beszélt

Az MSZP-nek azzal kell indulni, aki 2014-ben esélyes választási győzelemre, de ezt előtte fel kell mérni; ma még nem lehet megmondani, hogy ez a személy Gyurcsány Ferenc, Mesterházy Attila, vagy valaki más

"Kovács László innovatív személyiségnek nevezte Gyurcsány Ferencet, akinek sok ötlete van, azonban rámutatott, hogy Gyurcsánynak egy-egy elképzelés megvalósítására, vagy közzétételére kevesebb idő elég, mint Mesterházynak, mert a hozzá köthető Demokratikus Platform kisebb szervezet, mint az egész MSZP.

A politikus örvendetesnek nevezte a platformok működését az MSZP-n belül, mivel a kisebb szövetségekben dolgozó emberek jobban sajátjuknak érzik az ügyet, mint egy nagy pártban.
Kovács László elképzelhetőnek tartotta, hogy a következő választásokon az MSZP a Fidesz váltópártja lehet.

A párt vereségének okaiként a föladott reformokat, a Fidesz kíméletlen ellenzéki magatartását, a korrupciós ügyeket és a világgazdasági válságok nevezte meg.

Az MSZP alelnöke szerint a Fidesz eddigi kormányzása alatt sokat romlott Magyarország megítélése külföldön, az emberek nagyobb részének pedig romlottak az életkörülményei."

hm. A Gyurcsányból még minsizterelnök lehet, újból?!?

:))))))

CSENDES 2011.04.07. 18:23:01

@tölgyes: persze a küzdők között vagyok, küzdök, s ráadásul a küzdés is elemem. Helyesírás tanácsadó küzdelem, küzdés, küzdök, küzdesz, küzd.....
Nagyon fel tetszett ajzani.

álomszép 2011.04.07. 18:26:56

@porfelhő: :)

Látod! drágám! mondtam én mindig, hogy a Gyurcsány egy igazi demokrata!?!??
igen.

:)))))

porfelhő 2011.04.07. 18:30:36

Jaj! bocsánat már megint nem olvastam át.
"miniszterelnök"' akartam irni!
Nem is értem?! miért tévedek mindig!

:))

porfelhő 2011.04.07. 18:34:02

@álomszép: :)

Bezony! Igy igaz. Ő az.
igen.
:)

tölgyes 2011.04.07. 18:40:23

@CSENDES: Küzdelme ígéretes, van esélye arra, hogy csatlakozzon zsülihez.

porfelhő 2011.04.07. 18:44:11

Feszültség a koalícióban: a KDNP kiakadt a Fideszre

A kormánypártok közt is nézeteltérést okozhat, hogy az alkotmányügyi bizottság csütörtökön megváltoztatta két nappal korábbi döntését, és mégis az alaptörvényben rögzítené, hogy a bírók az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig maradhatnak hivatalukban.

A jelenlegi szabályok szerint a bírák legfeljebb 70 éves korukig dolgozhatnak, az általános korhatár viszont jelenleg 62 év, ami 2014-től fokozatosan 65-re emelkedik.

A készülő alaptörvényhez először Lázár János Fidesz-frakcióvezető nyújtott be úgynevezett kapcsolódó módosító indítványt."

"Ez a testület elleni nyílt támadás" - mondta Rubovszky, aki bejelentette, hogy a KDNP frakciója ki fogja kérni külön szavazásra a módosító indítványt, és a kereszténydemokraták nem szavazzák meg azt (ebben az esetben nem lenne meg az elfogadásához szükséges kétharmados többség"

hm. ez jó.

porfelhő 2011.04.07. 18:53:56

Jaj! Igazán sajnálom, hogy sikerült ismét megzavarni a "meghitt" kommentelést.
hm. megyek szétnézek a neten, ti pedig gyertek vissza, és a megszokott módon kommenteljetek!!!

:)))))))))

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.07. 18:55:12

@porfelhő: "A Gyurcsányból még minsizterelnök lehet, újból?!?"

Azt erősen kétlem. Nem is lenne jó. Most az országnak nem "karizmatikus" adminisztratív vezetőre van szüksége, hanem politikán felül emelkedni tudó, de nem "politikai-vak" szakemberre van szüksége. Ilyen volt Bajnai.

És gondolom, hogy a jobboldalnak is megvan a maga "titkos adu ásza" az Orbán utáni időkre, aki szakmaiságával "kordában tudja tartani" a "politikai elvakultakat" a jobboldalon, ahogy azt tette Bajnai. (Mert, ha nem, az a Matolcsy-féle tragédia)

Az lenne a jó, ha politikailag mindenki a saját szavazóit "fogná meg politikailag", és a miniszterelnökség szakemberek között dőlne el. Függetlenül attól, hogy politikailag Orbán és Gyurcsány közül egyértelmű mindenki számára, hogy kit tudok elfogadni, de a kormány vezetése feltétlenül bal vagy jobboldali szakemberek kezébe kellene, hogy kerüljön, ha már politikusaink képtelenek felülemelkedni egyéni ambícióikon.

Tehát, ha a gazdaság, külügy, belügy, oktatás szakemberek privilégiuma lesz, akkor nekem tök mindegy, hogy a háttérben milyen "őrült spanyol" vezette párt áll. Bajnaiék óta ennek nyomát sem látom.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.07. 18:57:32

@tölgyes: Látom, jobboldali barátaink "egy alomból" való úriemberek a maguk magázódásával. De ettől még nem lesznek kisebbek a szememben. :-)

tölgyes 2011.04.07. 19:04:44

@vinczej: Ön sem tud már tovább zsugorodni a szememben:):)!!!!

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.07. 19:09:52

"Dübörög a hiány: három hónap alatt túllőttük az éves tervet

Még csak három hónap múlt el az évből, de máris meghaladta a költségvetés hiánya az éves hiánycél 108 százalékát. A Nemzetgazdasági Minisztérium azzal magyarázza a jelentős deficitet, hogy a költségvetési lyukat kiegyensúlyozó bevételek és megtakarítások döntően csak az év második felében teljesülnek."

hirszerzo.hu/profit/20110407_brutalis_hiany_marcius

Megnyugodtam. Mert hiszem, hogy Matolcsy mindig betartja ígéretét. Az már csak apró kellemetlenség, hogy akárhogy is akarja, mindig pont a megvalósítás előtt kerül ki a pozíciójából. Így aztán mindig csak a hit marad, hogy a rövid távú ígéretek egyszer meg is valósulnak. :-)

@tölgyes: Köszi. Már megijedtem, hogy mégis...:-)

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.07. 19:12:25

@vinczej: "csak a hit marad, hogy a rövid távú ígéretek egyszer meg is valósulnak."

Bocsi. Elírtam. Rövid távú ígéreteket csak az tesz, aki hiszi, hogy azt végre is lehet hajtani. Matolcsy annál bölcsebb. Ő csak hosszabb távú (feledésen túli) ígéreteket szokta volt' megfogalmazni. :-)

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.07. 19:16:07

"Most az OECD szólt be a kormánynak
A nyugdíjügy és a különadók miatt kritikát kaptunk, az ingatlanadó és a tb-járulék csökkentése hiányzik."

index.hu/gazdasag/magyar/2011/04/07/most_az_oecd_szolt_be_a_kormanynak/

Az istenért! Hagyjanak már békén minket! Az embert már a saját szarában sem hagyják ülni! :-(

tölgyes 2011.04.07. 19:23:28

@vinczej: Képzelheti milyen pocsék az OECD-nek.. a szuper extraprofit egy részét vissza kell fizetni adó formájában...

...ha valaki felvett Ausztriában 100.000 kölcsönt, akkor 25 éves futamidő végén +70%-ot (kamat + egyebek) fizet vissza, vagyis 170%-át a felvett tőkének.

Ha ugyanezt a 100.000 hitelt Magyarországon vette fel valaki aki neki a 25 éves futamidő végén + 192%-ot (kamat+ egyebek) kell visszafizetnie, vagyis a felvett tőke 292%-át..Vagyis nálunk közel háromszor annyiba kerül a hitel mint Ausztriában..:(( Ezt vajon mivel érdemeltük ki??????????

De azért itt sirdogáltak sokan az MSZP-vel együtt a bankadó miatt... LÁTOM ÖN IS CSATLAKOZOTT A TÁBORHOZ:::)))

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.07. 19:26:01

"Koncentrátum: összefoglaljuk Önöknek a Magyar Hírlapot!

"Orbán Viktorról már leírtuk a Magyar Hírlapban, hogy államférfinak tartjuk. Volt egy kis háborgás abból az írásból, fintorogtak, akik a saját politikai táborukban példaképek híján vannak, de mit tehetünk, ez az igazság. Leírjuk újra, hogy Orbán Viktorban látjuk Széchenyi, Deák, Tisza, Bethlen, Teleki konzervatív reformrendszerének folytatóját."

republikon.blog.hu/2011/04/07/koncentratum_osszefoglaljuk_onoknek_a_magyar_hirlapot?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

Ezek után lehet, hogy mégis "átnyergelek" Orbánra...?

(Érdekes lenne olvasni egy ilyet olvasni Gyurcsányról is a Népszavában. Halálra röhögném magamat. :-)))) )

Itikore 2011.04.07. 19:26:27

Kedves Török Gábor!
Egy fontos momentum az értekezésből kimaradt!
Lehetnek-e egy politikusnak elvei? Felesküdhet-e valaki olyasmire, amivel messzemenőkig nem ért egyet? Tisztelhető lenne-e egy olyan politikus, aki a most megszavazásra kerülő alkotmányban a demokrácia lebontását látja, és mégis felesküdne rá?
Vajon az emberek is úgy értékelik a politikusokat mint Ön, hogy "de jó trükk volt!" egy egy nyilatkozat, cseles törvény, vajon hány szavazatot hoz, vagy esetleg próbálnak elvek szerint ítélni?

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.07. 19:27:34

@tölgyes: "De azért itt sirdogáltak sokan az MSZP-vel együtt a bankadó miatt... LÁTOM ÖN IS CSATLAKOZOTT A TÁBORHOZ:::)))"

Röstellem is nagyon, hogy az Orbán közeli Csányival "egy gyékényre" kerültem...:-(

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.07. 19:35:35

"Ilyet még nem láttunk - Bolgár György a stockholmi botrányról"

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=412702

Megígértem Hepcinek, hogy gréczyzsótiktól meg bolgárgyörgyöktől nem citálok semmit. De most kivételt teszek, hogy első kézből kaphassunk (egyik oldalról!) magyarázatot a "svéd botrányestre".

Izgatottan várom a köztévé és a "svéd-mély-magyarok" verzióját is. Már csak a kiegyensúlyozott tájékoztatás szellemében is.

ubul2000 2011.04.07. 19:41:41

@vinczej: Te olyan messze vagy attól a gyékénytől, hogy az na.

Csányi szükségesnek mondta a bankadót, egyet is értett vele, amiről most beszélsz - finoman csúsztatva - az a mostani nyilatkozata, amelyben azt mondta, 2012 UTÁN nem lenne helyes fenntartani, mert visszafoghatja a hitelezést.

"A bankvezér véleménye szerint Magyarország többet veszít, mint nyer azzal, ha a pénzintézeti különadót változatlan formában tartja 2012-ben."
"Csányi a nyilatkozatában kiemeli, együtt tud élni a bankadóval, mint olyan eszközzel, amely az államháztartás egyensúlyban tartását szolgálja."

porfelhő 2011.04.07. 19:44:14

@vinczej:
Nem kellett volna ilyen sokat irni, ezt én is tudom.:)
Ezt is. Bajnaiék óta ennek nyomát sem látom." sokan nem látjuk, látják!
"Matolcsynak lövése sincs a gazdaságpolitikához"....:)

Vagy mégis van?!?

"108 százalékon: 742 milliárd forintra nőtt az államháztartási hiány
Az államháztartás március végi hiánya 742,1 milliárd forint, ami az éves előirányzat 108%-a - írja a Nemzetgazdasági Minisztérium csütörtökön.
A minisztérium számításai szerint az év végére így is tartható az idei költségvetés 2,94 százalékos hiánya, azaz a 687 milliárdos deficit, az év hátralévő részében ugyanis jelentős bevételeket várnak. "

2011.04.07. 19:44:27

@CSENDES: nyugi, magának bizonyít. Aki Isten, annak nem kell bizonyíték és kioktatás...az tudja és úgy is viselkedik. Neked magyarázzam?:)))

parlamentarista 2011.04.07. 19:46:05

@PR-küszöb:
nekem nincs bajom ezzel. én csak azt látom, hogy németország és lengyelország diplomáciai szövetségesek- ugyanígy ausztria és szlovákia. és körbefogják csehországot. és a csehek ettől az egésztől olyan nagyon nem idegesek, mert ez számukra azt jelenti, hogy prága közép-európa központja. tehát ez egyszerű geopolitika.

most persze ettől még igazad lehet abban, hogy az pravoszláv országok is egy egységet alkotnak vallási alapon. akkor ez nyilván szovjetorosz befolyási övezet lesz.

de ebben az esetben is van az "egyéb" országok kategóriája. azok az országok, akik egyik szomszédukkal sem sem akarnak közös normákat. akik elutasítják a nemzetközösséget, és helyette a független államok közössége akarnak lenni. és én ezt hívom balkánnak. nem az ortodox területeket.

és az világos, hogy a magyar kormány ezt a balkáni politikát folytatja. ami alkalmi egyezségekre épül. tehát mondjuk orbán és basescu bepálinkáznak, és megállapodnak, hogy magyarország támogatja románia schengeni csatlakozását. cserébe a románok nem támogatják a magyar miniszterelnök erdélyi kampánykörútjait. de ez egy eseti megállapodás. ha románia úgy látja, hogy magyar elnökség a schengeni bővítést nem tudja segíteni, vagy esetleg ez megvalósul, akkor már nincs megállapodás. onnantól kezdve a felek megint ellenségek. nincsenek közös normák. horvátország azért barát, mert esetleg foci eb-t lehetne velük rendezni. ez egy esetleges barátság. mert mi van, ha a horvátok önállóan rendeznének eb-t, vagy nem magyarországgal. akkor onnantól kedve magyar diplomácia számára a horvát ellenség. ez jellemzi a balkánt.

de mondjuk a skandináv szövetség nem ilyen. és a formálódó közép-európai szövetség sem. azok a közös normák kialakítására épülnek, és nem egy esetleges foci eb-re. ez a különbség. de abban igazad van, hogy lehet valamilyen ortodox egység. de az akkor szovjetorosz befolyási övezet lesz.

porfelhő 2011.04.07. 19:49:23

Bocsánat lamaradt!:)

A különutas, csodaváró gazdaságpolitika itt Európa közepén, melyben ott van a kudarc és az esély."!

:))

parlamentarista 2011.04.07. 19:49:35

... a románok nem támadják ...

parlamentarista 2011.04.07. 19:59:16

@ubul2000:
és mi lesz 2012-ben, hogy addig jó a bankadó, utána meg nem jó. addig nem fékezi a hitelezést, utána meg fékezi. addig javítja az a költségvetési egyenúlyt, utána meg nem javítja. mi lesz 2012-ben, hogy akkor minden kijelentés igazságtartalma megfordul.

csak kérdezem, hogy esetleg itt nem arról van-e szó, hogy az otp hitelez majd annyi állami beruházáshoz, amennyiért még megéri kifizetni valamennyi extra adót, különben meg nem éri meg. tehát igazából csányi mondandójában le kell futtatni egy sed "s/Magyarország/OTP/g" unix parancsot, hogy azt értelmezni lehessen.

bariga 2011.04.07. 20:02:55

@ubul2000: a részvényesek helyében én azonnal elzavarnám az ilyen vezérigazgatót. A Csányit ki fizeti? Komolyan ma már legalább 10 olyan baromságot olvastam, hogy kék-zöld a karom, mert csipkedem, de nem álom, hanem bornírt emberek bornírt megnyilatkozásai.

ubul2000 2011.04.07. 20:28:27

@parlamentarista: a bankadó mértékéről van szó, gondolom hallottál róla, hogy sok helyen tervezik bevezetni, sőt - ha jól emlékszem - az eu közös bankadót szeretne

/sajnos unix-ban nem vagyok up to date :(((( /

Egyébként nem Csányi álláspontját védtem vagy támadtam, hanem vinczej csúsztatását igazítottam ki

ubul2000 2011.04.07. 20:30:42

@bariga: szíved joga, de tem vagy részvényes - gondolom.

Egyébként miért engem támadsz Csányi álláspontjáért?

PR-küszöb 2011.04.07. 20:35:31

Off, de elgondolkodtat, amikor mások így látnak bennünket, itthoni magyarokat.

"Titus Corlățean, a PSD alelnöke ma azt nyilatkozta, Traian Băsescu államfő és Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke egyezséget kötöttek annak érdekében, hogy kiszorítsák az RMDSZ-t a parlamentből. Ezt a romániai magyarság megosztásával érnék el.

Corlățean, a parlament felsőháza külügyi bizottságának vezetője egy magyarországi látogatást követően tette ezt a nyilatkozatot. "A különböző magyar hivatalosságokkal folytatott beszélgetések nyomán az a határozott meggyőződésem, hogy Traian Băsescu államfő és Orban Viktor miniszterelnök között létezik egy egyezség, akiknek - bár érdekeik különböznek - az a közös céljuk, hogy a romániai magyar választókat egy új magyar párt megalakítása révén megosszák, és ezáltal kiszorítsák az RMDSZ-t és egyéb magyar érdekképviseletet a parlamentből" - így Corlatean."

itthon.transindex.ro/?hir=25961

A legérdekesebb pedig az, hogy a jelen felállás szerint a PSD - szocdemek - az RMDSz politikai ellenfelei, miközben a nyilatkozattal mégis az RMDSz-nek tesznek szolgálatot.

parlamentarista 2011.04.07. 20:45:10

@bariga:
csányit én régebben kedveltem, mert a bankügyletekhez szerintem végtelen módon ért, vagy csak mindig szerencséje volt, de szerintem sok mindenhez van érzéke. de ez ügyben szerintem lyukra fut, mint annyi más mlsz elnök.

azért azt lehet tudni, hogy ebben az országban az emberek max. 5%-a gondolja azt, hogy a profi futball állami dotációja kiemelt fontosságú. régebben 50% volt az arány, ma 5% körüli. kétségtelen, hogy ebbe a körbe a miniszterelnök is beletartozik, és ő az első az egyenlők között, de tartósan nem lehet valaki miniszterelnök szemben a népakarattal.

tehát szép terveket fogadtak el, hogy majd az állam ennyi és ennyi pénzzel támogatja profi futballt a ciklus végéig. de ha annak a fele megvalósul, akkor sokat mondtam. szóval annak a tervnek realitása nincsen. amíg itt a hó végén a pénztárcájukat számolgató emberek milliói fogják döntik el a választás kimenetelét, addig ez a balkáni sportpolitika bukásra van ítélve.

ugye a volt jugoszláv elképzelés volt az, hogy a látványsportágakat - elsősorban a labdajátékokat - kell kiemelt állami támogatásban részesíteni. ez egyébként többnemzetiségi keretek között működött is. az nyugati keresztény horvát, az ortodox szerb, a muszlim bosnyák kulturális háttérrel rendelkező embereket összekapcsolták a közös sportsikerek. ehhez egy többnemzetiségű makro-régió kellett. ez volt a jugoszláv sportpolitikának az alapja. egy sajátos internacionalista törekvés. a magyar sportpolitika pedig átvette ezt a balkáni iskolát, csak a nacionalizmussal kapcsolja ezt össze. meglátjuk, hogy mi lesz ennek az eredménye. lehet 10 aranyérem is londonban, de az is lehet, hogy a magyar olimpiai csapat nullázni fog.

kiemeltek 27 sportolót azt hiszem, akik évi 5 millió forint extra apanázst kapnak az államtól a felkészülésre, tehát eleve megosztották az olimpiai csapatot, amire eddig nem volt példa. lehet, hogy bejön, és ez a 27 sportoló hoz 27 érmet, de mi van ha nem jön be, és ezek sorra betlizni fognak. szóval ennek a politikának van egy hazárd jellege. szóval szerintem milliók vannak úgy, hogy csak néznek ki a fejükből, hogy ez így biztos jó lesz-e, de az is látnivaló, hogy ezeket az embereket nem érdekli a jószándékú kritika sem. majd meglátjuk, hogy mi lesz ennek a kifutása.

parlamentarista 2011.04.07. 20:57:10

@PR-küszöb:
erre mondom, hogy ez egy balkáni politika. ezek alkalmi egyezségek. mintha bepálinkáznának, hogy ez így jó lesz, aztán egy ideig tartják magukat a megbeszéltekhez, utána meg magasról tojnak rá.

a diplomácia nem a közös normák kölcsönös elfogadására épül, hanem arra, hogy ketten összebeszélnek, hogy szembemennek egy harmadikkal. de sose lehet tudni, hogy ki kinek a barátja, vagy ellensége. ezért csak régi harcostársak vannak, akik egyébként ha érdekeik úgy kívánják simán hátba szúrják egymást. és ezért kell egy nagy közös ellenség: a komenisták. szóval ez egy ad hoc diplomácia, amire európában mindig is a "balkáni" jelzőt használták.

bariga 2011.04.07. 21:01:25

@ubul2000: ne haragudj, nem jól fogalmaztam, csak annyit akrtam mondani, hogy egy bankvezér, aki örül a különadónak, az bornírt, hiányzik egy kereke szerintem, Nelkem nincs részvényem , de az övé se sokat ér, bár abból jó sok lehet neki.

jjulie 2011.04.07. 21:02:07

@tölgyes:

nem tudod véletlenül, mennyit kurt el a gyűrcsány?

bariga 2011.04.07. 21:06:25

@parlamentarista: én szeretem a focit, szurkolok, hogy feltámadjon, írtam már a felcsúti csodapályákról, talán jön ki onnan igazi tehetség. A Fidesz árokásása a sportban nem helyes, az egy tisztességes műfaj, politának nincs ott helye.
Remélem nem vesznek el onnan, ahol a siker már Londonra várható és nem majd húsz év múlva. Tényleg nincs egy értelmes ember arra felé sem?

bariga 2011.04.07. 21:28:34

@jjulie: ha rendesen figyelnél, akkor tudnád :-) persze ha ilyen felületesen állsz hozzá, akkor veled senki nem fog majd tudni nemzetileg együttműködni.

bariga 2011.04.07. 22:29:37

index.hu/gazdasag/magyar/2011/04/07/harom_honap_alatt_108_szazalek_a_hiany/

ami tavaly ilyenkor csontvázak tömkelege volt, az az idén orrnehéz. Ez is aranyos

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.07. 22:44:57

@vinczej: Bolgárgyuribácsi egy fasz. A kalaptémát most nem feszegetem...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.07. 22:45:58

@jjulie: most nyilván sportol, de válaszolok helyette, mert délelőtt rákérdeztem: 18000 milliárdot. Az adóinkon felül. :)

panelburzsuj 2011.04.07. 22:53:26

@Hepci:

Lehet, nem figyeltem.

Mi ez a 18000 milliárd?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.04.07. 23:02:47

@panelburzsuj: Neked mindig szívesen segítek... :)
Az, amit Gyurcsótányék elqrtak. Az adóinkon felül.

a-kis-herceg 2011.04.07. 23:42:18

@vinczej: szerencsére épp arra járt megint köz(hír)tv stábja... jokor johelyen...

a-kis-herceg 2011.04.07. 23:43:03

@Letícia: szép az avatarod... gratula (tudod én szakértő vagyok a témában)

panelburzsuj 2011.04.08. 00:10:36

@Hepci:

Hálás köszönet.

Nyugodrabban megyek így aludni, a biztos tudás birtokában.

lüke 2011.04.08. 07:19:36

@parlamentarista: érdekes felosztás lenne
a vallás a posztkommunizmusban úgy megszünt ,hogy alig maradt nyoma,igy az ortodoxiával vagy kereszténységgel operálni ma nevetséges
-a KGB-s pk
az oroszok és egy-két utód állam, ahol teljes KGB uralom van
- déli pk
korrupciós balkáni szövevény B, Ro
-a lengyelek a vallással és Walessával kitüntek, öket az olcsó munkaerő miatt felvette a német piac, nix Mittel- EU

az EU-ban is mindenki saját pecsnyéjét süti,nix integráció
-a nagy országok külön vannak GB, F, I, D-
-É-Eu is más
osztrák- szlovák tengely nincs, (osztrák-magyar lett volna, ha a az SZDSZ angolszász, globallizációs törekvése nem rontotta volna el-
kis ország nem Amerikát kell, hogy példának válassza( nem is tette se Szlovénia, se Szlovákia)!
@PR-küszöb:
(f)orditsad

a patás ördög és a tolerancia proporciói elgondolkoztathatnak:)

porfelhő 2011.04.08. 08:19:35

"Korlátozott konzultáció mellett siettetik át az új magyar alkotmányt"

"A magyar alkotmányt meg kell újítani" - ezzel a megállapítással kezdi cikkét az Economist, a jelenleg érvénybe lévő alkotmányt a kommunista időkből és a rendszerváltozás korából származó furcsa keverékként jellemezve.

A magyar kormány azonban "az előző évben kiszorította és elidegenítette az ellenzéket", az egykori független intézményeket megszüntette, gúzsba kötötte vagy saját híveivel töltötte fel - írja az Economist, hozzátéve:

Orbán Viktor kormánya ahelyett, hogy az ellenzékkel egyeztetett volna, inkább egy kérdőíven kérdezte nyolcmillió választó véleményét az új alaptörvényről, ígérve, hogy figyelembe fogja venni az észrevételeket.

A lap cikkében közli, hogy az MSZP, az LMP és a Jobbik egyaránt több egyeztetést és népszavazást követel.

A kormány azonban csak egy hónapot adott a képviselőknek az alkotmányról szóló vitára, a szöveget április 18-án elfogadják, a "Fideszhez hű" Schmitt Pál köztársasági elnök pedig várhatóan nyolc napon belül aláírja.

Az Economist ismerteti az Európa Tanács Velencei Bizottságának a magyar alkotmányozási folyamatról szóló értékelését is, mely szerint a magyar kormány nem volt elég nyílt, nem egyeztetett eléggé a társadalommal és az ellenzékkel valamint siettette a folyamatot."

Rajtunk a világ szeme. Alkotmányozás magyar módra.
:)

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.08. 08:20:12

"A köztévé videótárába „Cohn-Bendit megfutamodott a kínos kérdések elől Budapesten” címmel felkerült tudósítás képi anyaga azt sugallja, hogy a kérdést követően az Európai Zöldek frakciójának társelnöke kiment a teremből. A sajtótájékoztatóról készült teljes videóból (itt nézhető meg) azonban kiderül, hogy a kérdés elhangzásától számítva fél óra múlva állt fel a politikus (49. perc), mivel indult a repülőtérre, hogy elérje a gépét."

index.hu/kultur/media/2011/04/08/a_hircentrum_meghamisitja_a_hireket/

Van még valami, amit el lehet hinni a "közmédiumoknak"? Mert a jobbos udvari TV-knek már eddig is csak a műsorkezdés időpontját.

porfelhő 2011.04.08. 08:27:55

A 4K! – Negyedik Köztársaság mozgalom szellemjárást rendez az államfő hivatala előtt az alkotmányozás elleni tiltakozásul.

A kormánypárt a konszenzus nélküli, áterőszakolt alkotmányozással megöli a köztársaságot - ezt állítja a 4K! mozgalom.
A szervezet azonban úgy véli, közös önrendelkezés szabadságát nem lehet elfelejtetni.
A köztársaságot nem lehet teljesen elpusztítani. A szelleme itt marad, és kísérteni fogja őket."

Szellemekkel riogatják majd Schmitt Pált "

hm. "mást" is riogattak már szellemekkel. vagy csak szellemmel.
Igaz. vannak "jó szellemek" és rosszak.
igen.
:)

porfelhő 2011.04.08. 08:31:04

oppá" le ne maradjon.:)

A szellemjárás :) ideje április l4.

nem felejtik el a köztársasági értékeket, és egy nap helyre fogják állítani őket."

hm. Nem felejtenek. nem felejtünk.

parlamentarista 2011.04.08. 08:40:38

@lüke:
-- pk országokba a kgb és az otdx szinonimák. -> szovjetorosz zóna.
-- dél-eu (ibéria, itália, hellász) érdeke az integráció. észak-afrika rendezés után új piac. africa provincia.
-- at-sk diplomáciai tengely bécs-pozsony közelségéből fakad.
-- ki intézte el, hogy clintonné nem jött pestre, de obama megy varsóba. angéla a lengyelekkel puszilkózik, magyarokkal nem.

porfelhő 2011.04.08. 08:44:16

Beköszöntött a jogállamiság válsága?

A szakértők a Fidesz-KDNP alkotmánytervezetének bemutatása óta értékelték a hazai állapotokat. Látható, hogy ha nem is drasztikusan, de vélhetően a szöveg bemutatásának és az elmúlt események hatására az index csökkent. Egyedül a közhatalom bírálhatósága maradt a középérték fölött a megadott szempontok közül – írja a lap.

„Nagyon keserű előrejelzés” az is, hogy a szakértők csaknem háromnegyede úgy véli: az alaptörvény-tervezet nem alkalmas arra, hogy a XXI. század Magyarországának alkotmányául szolgáljon.

Van olyan, aki jogvédelem tekintetében fedez fel hiányosságokat, más pedig úgy látja, hogy „a feleslegesen patetikus szövegrészei rombolják az alkotmány normatív erejét”

Jaj! Igazán sajnálom?! de ez a szöveg "ésszel, vagy észnélkül" idekívánkozott.
:)

porfelhő 2011.04.08. 08:47:45

Na. Igen! meg az új magyar szellem!
az is "járkál" ?!
bezony
:)

porfelhő 2011.04.08. 11:07:02

A zongoraművész szerint „Orbán egy szélsőséges karrierista, nacionalista és populista"

Schiff András szerint a Jobbik "egy kristálytisztán szélsőjobboldali, antiszemita párt”, és a külföldi szélsőséges kisebbségekkel ellentétben túl hangsúlyos szerepet kap a politikai diskurzusban.

Az új alkotmánytervezet a zongoraművészt főleg az "ezeréves birodalomról" való megemlékezés miatt érinti érzékenyen: „Magyarország ázsiaiak, zsidók, szlávok, észak- és közép-európaiak olvasztótégelye.
Nem értem ezt a nacionalista hozzáállást: mintha kutyatenyészetben lennénk”.
„Berlusconi egy vicc, Orbánról nincsenek poénok."

www.hir24.hu/kulfold/244692/schiff-orbanhoz-kepest-berlusconi-egy-vicc.html

hm. kommentár nélkül.
:)

aszekelyek 2011.04.10. 21:01:03

Jó estét mindenkinek ! Sztem nincs kényszer az alaptörvényre megint felesküdni. Nem szokás , ha változások vannak és nagyos sok eset volt rá, mindig újra esketni arra. Az éppen hatályosra mindenki felesküdött, ha véglegesítése is megtörténik, a kiegészítésekkel, akkor arra érvényes az esküjük. Erről ugyan nincs is szó de az mszp már károgja előre. Egyelőre a semmit bojkottálja az mszp. A kétharmaddal rendelkezők mindig megtehették az alkotmány ügyében a változásokat . Gáborral értek egyet. Elmondhatja az mszp, hogy PONTOSAN mi nem jó nekik abban de ezen kívül annyit tehet, mint az ellenzék, amikor nekik volt többségük, néhol kétharmaduk is a koalában, inkluzíve mdf. Bármit is javasoltak , akkor ellenzékben, az mszp lesöpörte minden ellenérvüket és javaslatukat. Olyan bojkott, amit ma az mszp tesz, soha nem volt a parlamentben. A legutolsó napon, sokadszorra is benyújtották a holocaust tagadásról szóló törvénybe bevenni a kommunizmus bűneinek tagadását is, mindhiába de mindvégig képviselve a szavazóikat. Az mszp pedig még erre sem képes. Csak obstruálni. Ami persze a legeslegkönnyebb. Nem kell Pontosan színt vallaniuk. Olcsó és nem ráz, hogy közhelyes legyek. Pont az a színvonal alattiság, zanzában, amit nyolc év kormányzása alatt is fel bírtak mutatni.

aszekelyek 2011.04.10. 21:11:00

@porfelhő: HA aszontaja zongora MŰVÉSZ ÚR, AKKOR AZ MÁN SZENTIGAZ, UGYE ? Ez egy vélemény, oszt jónapot. Olyasvalakié, aki nem is él Magyarországon. Kedves egészségére ! Ha acsarogni akar Orbánra, tegye. Akinek az kell, hogy ő mondja meg a saját véleményét, saját maga helyett, annak pedig együttérzésem. Még mindig ezt nyomjátok??? Napok óta tegnapi hír, lerágott csont.

aszekelyek 2011.04.10. 21:15:14

@porfelhő: Kik azok a szakértők? Ez már keveseket hat meg, így, név nélkül..... és idekívánkozott? Ez nagyon vicces:DDDDD

aszekelyek 2011.04.10. 21:24:56

@projector: Nem akarta elhinni a németeknél élő barátnőm, hogy nem tilos -az EU kérésére- ilyen tartalmú levelet írni és nem köteles moderálni a blog.hu. A sajtószabadság végével tümik őket ott a z ismert sajtóban. Erről nem nagyon írtak szalagcímeket. Kénytelen voltam nekik kiguglizni, pontosan a kért változtatásokat. Ez, amit itt elkövettél, náluk nem történhet meg ugyanis.....Ott törvény tiltja. Nagyon cifra, intézmény ez az EU....Elmagyaráztam nekik, hogy a baromságaik bizonygatásához a magyarok ilyen-olyanságáról, kollektíven , szükség van ilyen móccerekre. Mit mutogatnának különben? Eddig sem voltak oda az ÉU-ért..., most még egy ábrándjuk ősszedőlt.

aszekelyek 2011.04.10. 21:27:51

@porfelhő: Téved is a jóember. Baloldali anarchisták a jobbik...
süti beállítások módosítása