Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
jan 26
09:09

Tegnap este az MTV Záróra című műsorának vendége voltam. Veiszer Alinda, aki az egyik legfelkészültebb magyar újságíró, sok olyan dolgot megkérdezett (a politikai elemzésről, az elemzői szerepfelfogásokról, a tanácsadásról, a politikus létről és egyebekről), amikről már itt is értekeztünk, ezért kivételesen, mintegy videóblog formában beillesztem a tegnapi beszélgetést. Azt remélem, valamennyire sikerült elmondanom, milyen megfontolások miatt tartózkodom attól, hogy elemzésnek címkézzem az erős politikai vélemények hangoztatását - így különösen azoknak ajánlom, akik gyakran nem értik, hogy mit és miért írok, vagy éppen nem írok.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr352614236

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fékek és ellensúlyok - voltak 2011.01.26. 14:16:47

Ténytár A hatalmi ágak elválasztása, a fékek és ellensúlyok rendszere minden demokratikus berendezkedésű államban alapkövetelmé

Trackback: A Jereváni Rádió jelentése az Orbán-látogatás után forrongó Kairóból 2011.01.26. 13:17:47

Véres zavargások kezdődtek az egyiptomi fővárosban kedden, néhány órával azután, hogy elutazott Kairóból az EU soros elnöki tisztét ellátó Magyarország miniszterelnöke. Orbán Viktor találkozott az észak-afrikai ország politikai és vallási vezetőivel, g...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ökörpöröly 2011.01.27. 21:37:15

@6.Lenin: Ez az undor és megvetés olyan, mint amilyet egy nyugodt, középosztálybeli polgár érzett akkor, amikor a 1947-ben arra a csőcselékre gondolt, akik véresre tapsolták a kezüket a Marosán "Buci" Gyuri és Rákosi pajtás-elvtárs beszédein, majd segédkeztek a bűneik elkövetésében, a kommunista rendszer fenntartásában.
Mást a büdös fajtád iránt kultúrember nem érezhet.

ökörpöröly 2011.01.27. 21:39:24

@rockjano_: A miskárolt kandúr pártcsinovnyik, fideszbolsevik. Ha 60 évvel korábban élt volna, akkor az agitprop osztály tagjaként járt volna "kulákot" verni, csonkítani, napi díjas munkakörben. Ezektől többet ne várj!:)

aszekelyek 2011.01.27. 21:43:03

@ökörpöröly:
Kultúrember így nem nyilatkozik. . . Ebben a stílusban végképp nem. Soha, semmiféle körülmények között. Honnan is tudhatnád, mit nem tesz egy kultúrember?

rockjano_ 2011.01.27. 21:45:29

@ökörpöröly: Talán a kulákverés túlzás...de igen pártkatona az illető.

Én meg nem vagyok az mert már nincs pártom :-OOOOOO

Szívesen lennék az...

ökörpöröly 2011.01.27. 21:46:38

@aszekelyek: Na, megjött judeobolsevik szuka is, hiányoztál a "NEMZETI KÖZEGBŐL"!:)
Gondolom megforgattad magadban a metéltet, amikor Matolcsycska bejelentette, hogy az államosítás sikeres volt, mert az emberek alig 2%-a mert a MANYUP-ban maradni, annak ellenére, hogy 2/3 maradt volna, ha nem zsarolták volna meg őket!:) Legyél büszke ma is a kormányodra!:)

ökörpöröly 2011.01.27. 21:48:57

@rockjano_: Nem túlzás. Ez egy embertípus. A pártcsicskásnak mindegy, hogy mit kell tennie, ha a pártnak tetszik, ráadásul meg is fizeti őt. Ha kell szónokol, ha kell osztályidegen gyerekeket ver agyon kalapáccsal. Ez egy bolsevik!:)

a-kis-herceg 2011.01.27. 21:54:01

ez valami vicc? vagy tényleg faszbuk kormányzás lesz?

"Bencsik János az NFM energiaügyi államtitkára a Facebookon szakmailag és politikailag is vállalhatatlannak nevezte a fideszes frakcióvezető által benyújtott törvényjavaslatot"

index.hu/gazdasag/magyar/2011/01/27/szethuzas_a_fideszben/?rnd=340

egyik marxista lövi a másik marxistát?

ökörpöröly 2011.01.27. 21:56:56

@a-kis-herceg: A bolsevikok néha összekapnak a kifosztott, legyilkolt áldozatok vagyontárgyain, kisajtolt adókon, a maradék nemzeti vagyonon. De majd jön a felcsúti kancigányból lett bolsevik "Bölcs Vezér", aztán szétosztja a szajrét!:) Lehet, hogy kioszt egy-két pofont is, hogy tudják, a mérete ellenére nála van a hatalom!:)

6.Lenin 2011.01.27. 22:01:43

@ökörpöröly:

1948-ban elvettek mindenünket, ezt nem siránkozásként/panaszként/dicsekvésként mondom/írom. Ott voltam, mindent láttam, a mai napig. Tudom, láttam, ki, milyen szerepet játszott/játszik ebben. Még most is. mi meg szép csendesen talpra álltunk.
Szerencsére engem nem kőbölcsőben ringattak, ezért eddig aránylag épp elmével átvészeltem.
Nagyon sok nyugodt, polgári, középosztálybeli emberrel találkoztam, nem csak itt, Mo-on.
Van 1 rossz hírem, 1-ik sem hasonlított-gondolkodásmódban- rád.
Pech?

Tényleg, kérdezd meg jjulie-t, ő kiváló szakember ebben a témában. Nagyon sok ember csak akkor lakott jól először életében, és érezte magát embernek, a szemét fajtáját. Ez az ő szakterülete.

Azért érdekes lenne a névsor, liberálistól - hozzád, akiknek csak enyhe formai kifogásai vannak az elveiddel. Nem lenne gond leírni.
Csak, hogy tudd, amíg csak irkálsz, nem zavar, sőt!

a-kis-herceg 2011.01.27. 22:08:56

@6.Lenin: ezt szomorú hallani. túl sok tapasztalat.

akkor te vastapsoltál rákosinak...

szeretném érteni miért véded a védhetetlent. jo alapból így érthető, hogy a demokratikus kultúra kimaradt az életedből, de azért csak jártál külföldön, vagy olvasol...

miért tapsolsz viktor vezérnek? szerinted egy jó demokrácia arról híres, hogy van egy "magnetic man" vezére?

ha polgárságot láttál, akkor az nem tűnt fel, hogy a polgár önálló, független és gerinces... keveset de láthattál ilyet. nem érzed, hogy a mostani központosító hatalom ez ellen dolgozik?

mit remélsz? a viktor tudja a tutit??? vagy mégis?

ökörpöröly 2011.01.27. 22:10:09

@6.Lenin: Írásod zavaros. Látszik, hogy az agyi ereid elmeszesedése súlyos zavarokat okoz, ezt betudom élemedett korodnak!:) A temetésedre küldök egy vörös lobogót, narancssárga sávokkal!:)

ökörpöröly 2011.01.27. 22:10:56

@a-kis-herceg: Biztos valami erdélyi cigány, aki áttévedt ide!:)

a-kis-herceg 2011.01.27. 22:13:24

@ökörpöröly: ne báncsd. ez így már teljesen más. az államosítást már egyszer elszenvedte. most másodszor is... szörnyű élet út. neki a legdemokratikusabb vezér a kádár. főleg ha a keleti blokkban nézzük. fel sem tudja fogni, hogy viktor akinek szerencséje volt rendszerváltás előtt!!! külföldi egyetemeken megfordulni, hogy milyen tudással alázza és tapossa mocsárba az országot. ezt ő nem értheti.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.27. 22:14:49

@porfelhő:
"Nézd már meg, most linkeltem be, a kormánypártok szavazótáborának %-os alakulását. nem úgy tűnik, hogy nem csökken a népszerüségük."

52%-kal nyertek választást. Ehhez képest állnak most 65%-on. Tényleg csökken a népszerűségük. :-)

Nekem úgy tűnik, hogy még bőven van tartalék bizalom a mostani kormány iránt, olyan mértékben ami eddig soha nem fordult elő a rendszermódosítás óta.

Ha 52% alá megy a támogatottság akkor lehet majd mondani, hogy csökken a támogatottságuk, addig kifejezetten sokkal jobban járnának egy előrehozott választással a "csökkenő támogatottság" ellenére is. Már ha igazak az adatok, de ugye a közvélemény-kutatás ugyan nem választás.

Ráadásul a Fidesztől elpártolók egyelőre nem csatlakoznak más párt szavazótáborához, szóval inkább csak vörös víziónak tűnik ez a FiDeSz támogatottság csökkenés. Keverik a vágyaikat a tényekkel.

Olyan, mint az "elemi erejű felháborodás" a kormány intézkedéseivel szemben. Nagyon keverik egyesek a vágyaikat a valósággal.

ökörpöröly 2011.01.27. 22:19:41

@Akitlosz: TÁRKI totális FIDESZ győzelmét jelezte 2002-ben is, mégis 3 évig pszichiáterhez járt a felcsúti kancigány veresége után!:)

6.Lenin 2011.01.27. 22:30:49

@a-kis-herceg:

"..ha polgárságot láttál, akkor az nem tűnt fel, hogy a polgár önálló, független és gerinces..."

Sőt az sem tűnt fel- mert inkább jellemző rájuk- nem volt bennük gyűlölet az esetleg tőlük tehetségesebb polgártársaikkal szemben. Azt is elfogadták, mások, talán másként látnak dolgokat. Nem rájuk jellemző a kiválasztottság hamis illúziója, de sorolhatnám még, de minek.

Az is biztos, nem minden embernek/polgárnak van szüksége, mások gyalázására/lekicsinylésére ahhoz, hogy önmagát esetleg értékesebbnek próbálja beállítani.
Ez sem jellemző a nyugodt/középosztálybeli/polgárra.

ökörpöröly 2011.01.27. 22:31:37

@a-kis-herceg: Ez egy ilyen bolsevik nemzet. Kell nekik a cáratyuska, a pártfőtitkár, mert nélküle el vannak veszve!:)
Imádnak hinni, mert tehetetlenek tenni!:) Keleti aljanép.

ökörpöröly 2011.01.27. 22:34:50

@6.Lenin: A nyugodt, középosztálybeli polgárok a bolsevik, tolvaj fajtádat felhúzták a fára a szebb időkben!:)
Ha lenne Magyarországon jelentős számú polgárság, a felcsúti kancigány nem államosíthatna, nem törhetné le jogaikat!:) De olyan csekély számú jelenleg, hogy a bolsevik csőcselék elnyomja őket a tömegdemokrácia szabályai következtében!:)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.27. 22:36:21

@Hepci:
"@Akitlosz: a túzok megvolt, simán. Ott ült a sok szabad madár a felügyelőbizottságokban és máshol.
Idézek Medgyessy Pétertől: "Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel" "

Akkor lehetett volna túzok helyett strucc is, ha bírnak várni, ellenzékben maradni és akkor 1998-ban az MSZP leváltásakor komoly alternatívaként jöhettek volna számításba.

De valóban ne ez érdekelte őket, hanem a hatalom minél előbb, és a veréb túzok minél előbbi megszerzése.

Medgyessy Péternek ebben igaza volt.

Igazából úgy általánosságban is elég nehezen tudnék olyan hatalmat elképzelni, amelyik a hatalmát ne a saját köreik anyagi előnyökhöz is juttatására használná fel. Nem feltétlen törvénytelenül. Törvényesen. Legfeljebb etikátlan. Na so was!

Erről szól a politika.

A közpénzeket a köz fizeti, de nem a köz dönt róluk, hanem a hatalomban lévők szűk köre, és ez a legkomolyabb összeg, amiről egy államban dönteni lehet.

a-kis-herceg 2011.01.27. 22:40:51

@6.Lenin: semmilyen bántót nem mondtam. teljesen félreértetted... a környezetről nem tehetsz. az adott volt mindenkinek. azért nem hibáztatlak. egy (több részes) kérdést tettem fel mindössze:

mit vársz viktor vezértől? miért jó ez a demokráciának? egyáltalán van értelme szerinted demokráciáról beszélni?

6.Lenin 2011.01.27. 22:41:20

@ökörpöröly:

"Biztos valami erdélyi cigány, aki áttévedt ide!:) "

Igazad van, az vagyok.

A te demokráciádban engem akkor felnégyelnek?

Ez lenne, az igazi nyugodt, középosztálybeli polgárság demokráciája?
Még kiket nem vesznek emberszámba a te demokráciádban?

ökörpöröly 2011.01.27. 22:42:50

@Akitlosz: Csak az az igazi baj, hogy már eddig is problémás volt a közpénzek kezelése. Évente átlagosan 550-600 milliárd kár érte a korrupció miatt a társadalmat.
Kétségtelen tény, hogy az ügyészség, a rendőrség, a bíróság, illetve az egyéb "ellenőrző" szervek eddig se voltak hatékonyak, de most már minden jogág, minden hatalommal vizsgálati és véleményezési joggal bíró szervezet a felcsúti kancigány kézi irányítása alá tartozik.
Azaz, nincsen semmilyen kontroll. Innentől teljesen logikus, hogy az állami vagyont ott lopják szét, ahol tudják. Nem csodálkoznék, ha a korrupcióból eredő kár éves szinten meghaladná az 1000 milliárdot.

ökörpöröly 2011.01.27. 22:46:53

@6.Lenin: Ez az a demokrácia lenne, ahol mindenki annyit zabál, amennyit betesz. Az a demokrácia lenne, ahol nem lopják el a magántulajdont, az a demokrácia lenne, ahol a tolvaj akkor is tolvaj, ha a hatalmon lévő elithez tartozik, ahol az öngondoskodás a fő, nem az állami újraosztás. Soroljam még, te kis büdös bolsevik?:)

6.Lenin 2011.01.27. 22:54:20

@a-kis-herceg:

"mit vársz viktor vezértől? miért jó ez a demokráciának? egyáltalán van értelme szerinted demokráciáról beszélni? "

(1) semmit, mindig megoldottam a magam problémáit. Volt, hogy könnyebben ment, volt, mikor nehezebben. Ennyiben érdekelt/érdekel, ki van hatalmon.

(2) melyiknek?

(3) van értelme, de először tisztázni kellene, ki, mit ért alatta.
Aztán jöhet a vita.
Ezekből következik, nem bántottál meg.

panelburzsuj 2011.01.27. 22:55:15

@6.Lenin:

Meg vagyok sértve.

Párbeszédbe elegyedsz a kancigányozó flúgosfutammal, engem meg szóra se méltatsz? Amikor arra biztatlak, hogy undok pártkodás helyett inkább méltasd a bloggazdit?

Irgumburgum.

ökörpöröly 2011.01.27. 22:56:19

@6.Lenin: Megoldotta az állam helyetted, te, tróger bolsevik!:) Most is azt várod, hogy majd az ellopott 3000-3200 milliárdból kapsz koncot a felcsúti kancigány vezéredtől!:)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.27. 23:02:41

@dzsaszper:

Az nem gond, ha norvégokat meg arabokat képez az ország orvosnak az egyetemein, mert ők fizetnek ezért.

Az általam javasolt intézkedés nem diszkriminatív, nem csupán az orvosképzésre vonatkozna, hanem az összes felsőfokú tanintézmény állami finanszírozású képzésében résztvevőkre. Olyanokra természetesen nem, akik maguk fizetik tanulmányaik költségeit.

Pékekre nem, mert ahhoz a szakképzéshez elég a középfokú tanintézmény is.

A felsőfokú oktatás azért már nem általános iskola, az nem közoktatás, aminek a finanszírozása kötelessége az államnak mindenki számára.

A módszer tehát egyáltalán nem diszkriminatív és élő jog. a munka törvénykönyve tartalmazza a tanulmányi szerződés jogintézményét.

Ha egy magáncég támogatja egy alkalmazottja felsőfokú tanulmányait, akkor ezért cserében jogosan elvárhatja, hogy a diploma megszerzése után az alkalmazott ezért cserében továbbra is nála dolgozzon. Annyi ideig, amennyi ideig támogatást kapott.

Ez szerintem teljesen korrekt jogintézmény.

Az állam is nyugodtan elvárhatná ugyanezt állami szinten az állami finanszírozású felsőoktatásban résztvevőktől.

Akinek ez nem tetszik, neki egyrészt nem kötelező magyar egyetemre járnia az adófizetők pénzén, másrészt finanszírozhatja maga a tanulmányait, és akkor azt csinál a diplomája megszerzése után, amit csak akar.

De ha elvárja, hogy az állam fizesse a diplomája költségeit, akkor tőle is elvárható lenne, hogy legalább annyi ideig lojális legyen a magyar államhoz, amennyi ideig részt vett az állami finanszírozású felsőoktatásban.

Ez az intézmény szerintem jogilag simán védhető lenne, nem diszkriminatív és nem alkotmányellenes.

Balekság Anglia számára képezni az orvosokat a magyar melósok adóiból.

Orvosok pedagógusok stb. béreivel kapcsolatban természetesen igazad van, de minden más szakmában is így van. A magyar pék - ha már ezt a példát hoztad - sem keres annyit, mint az angol.

Azt nem lehet, hogy kiragadunk 1-2 szakmát és azt úgy megfizetjük, mint Nyugat-Európában, miközben mindenki más él a Kelet-európai nyomorban. Főleg nem ha az állam fizeti.

Beruházásokkal kapcsolatban is igazad van, csak hát ha az állam nem épít semmit az adóbevételekből, hanem feléli az egészet például orvosok meg pedagógusok fizetésére is, akkor az ország egyre inkább lepusztultabb, elavultabb lesz, semmi látszatja nem lesz a kornak.

Valahogy a millecentenárium idején közel sem épülsz szépült annyit az ország mint a millennium idején.

Az persze megint más kérdés, hogy az állami beruházások nem csekély mértékben a közpénzek ellopásáról szólnak, azért kerülnek olyan sokba.

A magyar állam drágán és pénzszóró módon működik sajnos.

a-kis-herceg 2011.01.27. 23:04:11

@6.Lenin: "mit vársz viktor vezértől?" válasz: "semmit, mindig megoldottam a magam problémáit."

akkor te mondhatni polgár vagy...

viszont akkor azt is kell értened, hogy az ezzel szembeni KÖZPONTOSÍTÓ, állampuffasztó törekvések polgárság ellenesek...

hiszen azt mondja hogy add ide a pénzed 82%!-át és majd mi a legjobban elköltjük neked...

a demokráciáról is lehet... az se haszontalan. kezdjük azzal, hogy a definicio kb a TG szerinti... szabad verseny, szabad választás, szabad ság (vagy vélemény). akkor mond te erről mit gondolsz. most csak elméleti szinten...

a-kis-herceg 2011.01.27. 23:05:59

@6.Lenin: tessék itt van akitlosz mester. akit nagyon nem bírok olvasni mert terjengős... és néha nagyon védi a védhetetlent. de néha pedig rohadt jókat is belecsempész:

"A magyar állam drágán és pénzszóró módon működik sajnos."

ökörpöröly 2011.01.27. 23:08:22

@a-kis-herceg: Az erdélyi cigány úgy hazudik, mint a felcsúti imádottja!:) Aki saját magának oldja meg a dolgait, az nem nagyon szereti, ha ellopják a magántulajdonát, ha befogják a száját, ha azt mondják neki, hogy nem mondok semmit, de bízz bennem, majd én mindent megoldok!:) A hozzáállása a bolsevikoké, akik a kussolásukért és a hitükért elvárják, hogy a felcsúti kancigány teleszarja a szájukat!:)

ökörpöröly 2011.01.27. 23:12:11

@a-kis-herceg: De nem zavarja őt, hogy ez a drága állam egyre csak terjeszkedik és terjeszkedik, na nem szakemberekkel, hanem a pártcsinovnyikokkal. Kétségtelen, hogy az elmúlt 20 évben nem volt ennyire gyenge szakmai bázisú ember a közalkalmazottak közt. Ott beteg a rendszer, ahol friss diplomával valaki minisztériumi főosztályvezető, KEH-nél osztályvezető lehet, avagy 1000 milliárd feletti éves költségvetésű szervezet vezérigazgatója.
Ez az eddigi legbetegebb, legalkalmatlanabb, legsilányabb közszolgáltatási rendszer. Minden reform, fejlesztés eleve halott a humán erőforrások soha nem látott silánysága miatt.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.27. 23:12:51

@dzsaszper:

Akkor majd emelni fognak.
Munkaerőpiac van.
Addig nem emelnek sehol béreket, ameddig kevesebbért is találnak embert.

Olyan helyeken, ahol nem találnak embereket bizonyos állásokra, az mind azért van, mert ANNYIÉRT nem találnak csak. Létezik az az összeg amennyiért találnának, de nem akarják megfizetni a munkát.

Ez nem csak az állami szektorban van így, de a profitáló magáncégeknél is. Ahogy lehet nem hogy nem növelik, de még csökkentik is a béreket.

Ezért (is) jó intézmény a minimálbér. Sok - túl sok - munkavállaló csak akkor és csakis akkor kap béremelést, ha az állam emeli a minimálbért. Már amennyiben az béremelést jelent a pénzrontás részleges kompenzálása. Valójában nem.

Szörnyen gonosz intézmény a pénz állandó és folyamatos rontása is. Gy. k. infláció "magyarul" :-)

6.Lenin 2011.01.27. 23:15:12

@ökörpöröly:

OK!

20?? 1 mnyup pénztár.

-Mit óhajt?
-Jöttem a nyugdíjamért?
-Viccesnek teccik lenni, mi a toszért teccet jönni? Nyugdíj?
-Befizettem 1 csomó lóvét!
-Mit gondol, mi, mi a toszért dolgoztunk a maga nyomorult fillérjeivel? Volt 3 gazdasági világválság, tudja mit ér jelenleg a lóvéja?
-De, kérem, mit fognak enni a gyerekeim, unokáim?
-Miért, tettek valamit a közösbe? Semmit, még zabálni is szeretnének? Megáll az ész! Na figyeljen ide vén fasz, miért nem gondoskodott magáról? Na húzzál el. Ez azt hitte, majd azért melóztunk a nyomorult pénzével, hogy most dőzsöljön.
Mi azért voltunk, mert azért ugráltál, az állam csak elcseszné a pénzedet, nincs rá szükség, te akartad, hogy szűnjön meg az állam, nem? Már nem emlékszel? Észnél vagy apukám?
Mi törődtünk a pénzeddel, de sajna mára szart ér, sokat voltál beteg, keveset melóztál, keveset fizettél be.
Mit gondoltál, Las Vegas-ban fogsz kaszinózni?
Milyen emberek vannak, megáll az ész.

porfelhő 2011.01.27. 23:20:03

@Akitlosz:
Sokáig tartott mig áttanulmányoztad a tegnapi kommentemet. Szövegértelmezés.:)
Te a vágyaidat kevered a tényekkel. a valósággal kevered a vágyaidat.
A lemorzsolódott Fidesz szavazók nem csatlakoznak más párthoz, de nem is támogatják. Nem csökken a népszerüségük szerinted? Talán a Szijjártó mondta Neked.?
"van tartalék ..a rendszermódositás óta". Ja. van tartalék most mutatja meg a többségi kormány.!!
Nekem meg úgy tünik, hogy egy álmaidban létező Fideszről irsz, narancssárga ködben élsz, és rózsaszin szemüveggel nézed a a kormány tevékenységét. Ne iszogálják többet a "fiesz féle itókából". :)

Tessék itt van a jólét! Te meg erről vizionálsz? ennek örülsz.?:)

"A nemzetgazdasági miniszter ma egyértelművé tette, hogy a Fidesz-KDNP kormány folytatja a brutális megszorításokat az emberekre háruló válságadók kivetése, a nyugdíjjárulék emelése, a nyugdíj megtakarítások lenyúlása, valamint az igazságtalan jövedelemadó-rendszer bevezetése után.

Konkrétumokkal Matolcsy György ugyan ma sem mert előállni, ugyanakkor azt már lehet tudni, hogy csak az önkormányzatok legalább 80 milliárdos elvonást szenvednek el 2011-ben, az átlag vagy az alatti jövedelemmel rendelkező dolgozók zsebéből kivett pénz a gazdagok, államtitkárok, miniszterek pénztárcájában köt ki. A gyógyszer- és nyugdíjkassza megcsapolásával pedig az idősebb generációk kerülhetnek lehetetlen helyzetbe."

a-kis-herceg 2011.01.27. 23:21:49

@6.Lenin: na tudod mit, hogy zárórára legyen egy jó napod...

egyetértek veled. egy éve amikor átgondoltam a nyugdíjrendszert és kormányprogramot is írtam. akkor arra jutottam amire te. hogy semmilyen ingatlanba, vagy értékpapírba stb. nem érdemes országos nyugdíjra előtakarékoskodni.

a megoldás: egész egyszerűen, akinek gyereke szinte 100% os nyugdíjjárulék kedvezményt kap. ugyanis a fenntarthatóság záloga az utódok...

igen ám. csak a nyugdíjrendszerek váltogatása értelemszerűen 40 éves folyamat... legalább. vagyis egy 12 éve elkezdett rendszert nem biztos hogy 5 perc alatt, főleg másik koncepció nélkül szét kellene verni. ez messzemenően aláássa a bizalmat. mondhatnám a kormány minden tekintetben maga alatt vágta a fát... (na persze: +ország alatt).

szóval egyetértek, de mégse.

ökörpöröly 2011.01.27. 23:22:39

@6.Lenin: Te, büdös, ostoba bolsevik!
A tőzsdék átlagos hozama hosszútávon 12% körüli -persze a portfólióban voltak biztonságosak befektetések is kötelező, illetve választható jelleggel-. Ez minden alapfokú gazdasági ismerettel rendelkező ember tudja. Azaz, az átlagos állampapírok, banki betétek hozamának 2-3-szorosa. Emellett volt rá állami garancia, illetve a pénztárak garanciája.
De egy büdös bolsevik ezt soha nem fogja megérteni.:)
Sötét, büdös, balkáni vagy.:) Nem csodálom, hogy a felcsúti kancigányból lett "Bölcs Vezér" híve vagy!:)
Emellett nem mellékes, hogy az önkéntes pénztárválasztást megígérték, majd zsarolással bezavarták a zembereket az állami akolba!:)
Hagyni kellett volna, hogy a sok "hülye" maradjon az öngondoskodás mellett, ahelyett, hogy egy tehetetlen, eladósodott, rosszul működő, forráshiányos államra bízza magát!:)
ÖNGONDOSKODÁS, TE, SZARHÁZI, BÜDÖS, ERDÉLYI CIGÁNY! A NYUGATI DEMOKRÁCIA ÉS KONZERVATIVIZMUS EGYIK ALAPJA! :P

a-kis-herceg 2011.01.27. 23:24:21

@porfelhő: az önkormányzatnál ülő polgármester ogy képviselők ezt tudták, mert jan.1 től nagyon nekimentek a területüknek új adókkal vagy pénzforrásokat keresve... (lásd XI. ingatlan)

porfelhő 2011.01.27. 23:25:27

@Akitlosz:
Jobban tennéd, ha nem a Szijjártót figyelnéd!

Inkább a Török Gábort kérd meg, hogy adjon Neked különórát, hátha valami ragad rád! megérted a többségi kormány politikáját! :)))

ökörpöröly 2011.01.27. 23:25:43

@porfelhő: Üdvözletem Kegyednek! Jött Ön is gondozni a fideszbolsevik elmebetegeket? Igazán szép Öntől ez a karitatív munka!:) Én vagyok a sokkoló, Ön pedig tejbegríz! Hátha jutunk velük valamire!
Ha meg nem, legalább jól telik az idő!:)

porfelhő 2011.01.27. 23:29:54

@a-kis-herceg:
Igen? nem csak az ogy -ben ülő polgármesterek léteznek! vannak ők és vannak mások.

porfelhő 2011.01.27. 23:34:21

@ökörpöröly:
Jaj! Ön már megint nagyon kedves!:) Most nem akartam "jönni" csak beleolvastam a posztba. és láttam, hogy van egy Nekem cimzett komment.!:)

ökörpöröly 2011.01.27. 23:41:31

@porfelhő: Persze, mert a bolondokkal való foglalkozás mellett/közben feldob egy intelligens, kellemes jelenség megjelenése!:) Azért haladok velük, már kussolnak, ha megjelenek!:) Persze válaszolni nem nagyon mernek, mert nálam nem elég, ha bolsevista kiskáté napi kiadását felmondják, többre meg egy fideszbolsevik képességeiből nem telik!:P

6.Lenin 2011.01.27. 23:42:52

@panelburzsuj:

Bocs, igazad van.

Őszintén mondva, megfogtál a kérdéseddel.
Összefügg a kettő, de különösebben nem gondolkoztam eddig rajta.
Szívesen néztem a tv-ben, a nem tudom mijeit. Eleinte bosszantott, hogy nem mondott konkrét dolgokat, aztán valahogy elfogadtam, ő ilyen. Értettem is, meg nem is. A mostani video után is pontosan így vagyok vele, nem boncolgattam a miérteket, magánügye.
Elfogadtam így, KÉSZ!
Alapjában, azokat szeretem igazán, akiknek határozott véleményük van, elfogadom, hogy ez változhat is, hiszen az ember fejlődik, többet/jobban lát esetleg később. Még ökörpöröly határozott rasszizmusát is jobban elfogadom, tudom kivel állok szembe. A bizonytalanság, hamis képet szül(het).

A nyammogás meg azért érdekel jobban, milyen érdekes pl simonmondja aggódik a demokráciáért, aztán városi pártot szeretne, leszarva,esetleg a vidéken élőknek teljesen más az elképzelése, a saját sorsukat illetően.
Ezt érdekesebbnek találom, mint más bilijében turkálni.
Röviden, hirtelen, talán ennyi.

porfelhő 2011.01.27. 23:43:40

Schmitt Pál elindult , egy ideig meg sem áll!!

Schmitt Pál nemrég tért haza brüsszeli útjáról, majd szinte azonnal országjáró körútra indult. A következő időszakban minden hónapban más megyét látogat majd meg.

Ennek első állomásaként Miskolcon járt, ahol arra kérte a helyi politikusokat, hogy pártállástól függetlenül működjenek együtt a megye fejlesztésében, különös tekintettel a munkahelyteremtésre. "

www.stop.hu/articles/article.php?id=814194

sárkányfő 2011.01.27. 23:46:32

ugye ez volt már fiúk? :)

www.origo.hu/itthon/20110127-megszavaztak-derce-tamas-orok-jaradekat-ujpesten-wintermantel-zsolt-javaslata.html

mondogatom én nektek már egy ideje:

a szocik titokban loptak
fityeszék nyíltan lopnak

ökörpöröly 2011.01.27. 23:48:04

@porfelhő: Szuper intelligens, okosakat mond!:) Egyébként elképzelem, hogy kirendeltek mellé egy általános iskolai nyelvtan tanárt, aki elveri vonalzóval a körmeit, ha nem teljesíti a 4. osztályos nyelvtan tananyagot!:) Ilyen égés még egy nincs Európában, ezt is csak a felcsúti cigány hozhatta a nyakunkra. Analfabéta köztársasági elnök, 13 éves kommunista miniszterhelyettesi múlt, benyalás az MDF-nek, benyalás MSZP-nek!:) Mondjuk egy alsóbbrendű nemzetnek nem is jár több. Majd amikor a többség IQ-ja eléri a 95-öt, az egy fájdalmas ébredés lesz!:P

porfelhő 2011.01.27. 23:51:08

Nem tudom SP. elnök úr Miskolcon tájékozódott-e kellő képpen a mélyszegénységben, vagy az alatt élők helyzetéről, a cigányság nyomoruságos körülményeiről. tudom, hogy egyik-napról a másikra nem lehet megoldani, de hatalmas, elképesztő probléma, a mélyszegénységi küszöb alatt, igy is lehet mondani.

6.Lenin 2011.01.27. 23:51:21

@ökörpöröly:

ÖNGONDOSKODÁS, TE, SZARHÁZI, BÜDÖS, ERDÉLYI CIGÁNY! A NYUGATI DEMOKRÁCIA ÉS KONZERVATIVIZMUS EGYIK ALAPJA! :P

Kár, hogy a Nap, éppen most van lemenőben.
Mi az a fény Keleten? Tán új Nap ragyog majd megfáradt fejünkre?
A fény, mindig keletről jön. A nyugat a sötétséget jelzi, vége, igaz ott a remény is, holnap, talán ránk talál keletről a fény, az új, a friss, a ragyogás!

ökörpöröly 2011.01.27. 23:51:34

@sárkányfő: Nem csak nyíltan lopnak, hanem még bele is köpnek az adófizetők pofájába. Mondjuk a szadomazo fideszbolsevikok ezt is élvezik!:) Utolsó alja nemzet ma a magyar.

6.Lenin 2011.01.27. 23:53:14

Hogy az a.........meg!
Már megint mindjárt éjfél.

Jó éjt!
Mindenkinek.

porfelhő 2011.01.27. 23:53:51

@ökörpöröly:
Hm. "kussolnak" ha Ön megjelenik!:))) tessék picit finomabban fogalmazni.:))

ökörpöröly 2011.01.27. 23:54:39

@6.Lenin: Zavarosabb vagy, mint a felcsúti kancigány vezéred, meg a 360 fokos tekintetű Matolcsy táltos együttvéve!:P

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.27. 23:55:08

@Lord Kilburn:

Ha a válasz erre gombbal írsz, akkor könnyebben megtalálom a nekem szóló írásodat.

"Például az MDF irányából. Gyakorlatilag minden rendszerváltó párt irányából. Senki nem akarta, hogy a szocik, utódpártként rögtön a második választáson egyedül kormányozzanak."

Akkor miért nem kormányoztak ők az MSZP-vel?

Az egy dolog, hogy ki kit kivel boronálna össze, de manapság azért már maguk a házasulandók döntenek, nem a szüleik, nem a barátaik. Az MDF szerintem alapból nem gondolta volna, hogy olyan rossz eredményt ér el a választásokon mint amilyent elért. Dübörgött drága állami pénzen az MDF-es kampány. Jó sok pénzért minden villanyoszlopra MDF plakáttartó fém kereteket szereltek, amelyeket aztán ott felejtettek és kb. 10 év múlva 2004 körül lettek csak leszerelve, azt már biztos nem az MDF fizette.

Szóval mindegy, hogy az MDF mit kavart, vagy mit akart kavarni az az SZDSZ döntése volt, hogy ők bizony kormányra akarnak kerülni 1994-ben, annak tudatában is, hogy ez a nagy/középpártiság biztos végét is jelenti. ( Mivel 1989-1990-ben harcos antikommunista szöveggel szerezték a választóik többségét, így pontosan tudták, hogy ezt a pálfordulást nem veszi be a választóik többsége, de ez nem, ez sem érdekelte őket.

"Mennyivel tisztességesebb hozzáállás, ha valaki nem elégszik meg a kis hatalommal, hanem nagyot, sőt nagyon nagyot akar, minden demokratikus kontroll nélkülit! Az aztán a tuti!"

A kormány "demokratikus kontrollja" nem maga a kormány, hanem az országgyűlés.

Vagy te úgy gondolod, hogy ma a Fidesz kormány demokratikus kontrollja a KDNP?

Hát ez elég fura érvelés. Az SZDSZ nem "demokratikus kontrollnak" volt a kormányban, hanem pénzért, hatalomért. S éppen őket (is) kellett demokratikus kontrollálni.

"Ez igen véleményes. Én például momentán nem tudnék mondani egyetlen pártot sem, amely ténykedése lényeges minőségi többletet hordozna az SZDSZ ténykedéséhez képest. Sőt."

Bizony véleményes. Össze lehet hasonlítani a Fidesz és az Szdsz választási eredményeit 1990-től 2010-ig. Azért látszik, hogy a választók mit nem díjaznak.

Az Szdsz önmagát fokozta le az 1994-es koalícióra lépéssel, amelyik párt (hosszú távon is) sikeres akar lenni, maradni iylet nem tett volna. Nekik egyszerűen más céljaik, más szempontjaik voltak.

Medgyessy Péter meg is fogalmazta, hogy mi. No nem a kormány "demokratikus kontrollálása". :-)

"Jobban jártunk a parlamenti rendszerrel. A magyar nép így is túlságosan paternalisztikus gondolkodású, láthatóan igen gyenge a politikai kultúra szintje. Ez még inkább kiütközött volna egy elnöki rendszerben."

Közkeletű tévedés, hogy van összefüggés, pedig nincs.

Semmi összefüggés nincs az államfő jogköre és kiválasztásának módja között.

Paprikajancsit is lehet közvetlenül választani és teljhatalmú diktátort is ki lehet nevezni és ugyanígy fordítva is.

Abszolút semmi törvényszerű összefüggés.

Paprikajancsi köztársasági elnök esetén pláne szinte lényegtelen, hogy ki az, ezért pláne meg lehet(ne) engedni a népnek, hogy maga válasszon.

Teljesen hamis érvelés, hogy a kiválasztás módja eleve meghatározná az államfő jogköreit. Semmilyen mértékben nincs így.

"„S persze 1994-ben sem hatalmazták fel a választóik őket koalíciókötésre az MSZP-vel, ilyen nyilvános program nem volt.”

Hagyjuk már az ilyen típusú érvelést! Tán a Fideszt felhatalmazta bárki a kisgazdákkal való koalíciókötésre? "

Egész más helyzet. 1998-ban koalíció nélkül nem lehetett kormányozni. Tehát lehet azt mondani, hogy a választók döntöttek úgy, hogy akkor Magyarországon koalíciós kormány alakuljon. Másmilyen ugyanis nem tudott volna kormányozni.

1994-ben szó sem volt ilyesmiről. A választók MSZP "szakértői" kormányt akartak. Egyértelműen. Nem koalíciósat.

"Talán a KDNP-t felhatalmazta-e bárki bármire?"

Őket nem, de ők nem is egy önálló párt. Ők csak a Fidesz részeként vannak a parlamentben. Ez rendszerhiba, valóban nem a választók döntése, de a KDNP nem is valódi párt. Csak négypárti parlament van most, öt frakcióval, mert a politikusoknak így jó. De azért ne vegyük már a KDNP-t pártszámba!

„Kellettek minél előbb a kakaóbiztos bizniszek.”

"Ez is annyira nyomi. Igen, az SZDSZ-ben volt korrupció. És melyik pártban nem volt?"

És melyik bíróság fogad el ilyen védekezést?
Hol mentenek fel valakit a lopás vádja alól csak azért, mert arra hivatkozik, hogy más is lopott?

"„Azt külön megnézném mikor fordul majd elő olyan, hogy egy koalíciós kormányzás után a kisebbik koalíciós párt erősödik meg.”

Hát olyan egyhamar tényleg nem lesz."

Örülök, hogy akad, amiben egyetértünk.

"Sokáig úgy gondoltam, hogy az SZDSZ-nek ez sikerülhet. De hát tulajdonképpen felszámolták önmagukat. Egyébként ha mindent sokkal jobban csinálnak, akkor is nagyon nehéz lett volna egy 5-6%-os pártnak egy gazdasági válság után kormánypártként bennmaradni a parlamentben."

Aztán mitől is lettek 5-6%-os párt?
Csak maguknak köszönhetik azzal, hogy 1994-ben lepaktáltak a Szocialistákkal, akik az előző választás idején 1990-ben még a főellenfél volt.

A választók nem cserélik ki olyan gyakran az agyukat, mint a politikusok, és minden ellenkező híreszteléssel szemben nem is annyira szenilisek.

"A KDNP-vel kapcsolatosan meg egyetértünk. Olyan párt valójában nincs is. Egy lélegeztetőgépen tartott nagy-nagy nulla."

Így van, köszönöm az egyetértésedet.

ökörpöröly 2011.01.27. 23:56:42

@porfelhő: Ezeknek?:) A bolsevikok érzéketlen állatok, csak golyóval vagy korbáccsal lehet őket kordában tartani!:)

porfelhő 2011.01.27. 23:56:56

@ökörpöröly:
Igy van. ezt már ki sem egészitem! igaz én nem fogalmaznék ennyire szigoruan.:) sok szó nincs a szótáramban amit Ön "használ". :) tőlem távol áll.:)

ökörpöröly 2011.01.28. 00:00:19

@porfelhő: Megjött Akitlosz, aki hívhatnánk "Dagály elvtársnak" is!:) Ő a bölcsebb bolsevikok közé tartozik, már képes kitörölni a seggét is, csak az a baj, hogy még csak puszta kézzel!:)
Mindenesetre az erdélyi cigány bolsevik Lenint, illetve a judeobolsevik "szekelyek" képességét már meghaladja!:P

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.28. 00:01:57

@László56:

"Kedves Gábor, éppen a napokban olvastam egy tudományosan alátámasztott statisztikát hogy egy átlagember naponta átlagban 250 -szer hazudik."

Élen járnak a szülők, akik a gyerekeiknek hazudnak. Persze csupa jó szándékkal, vagy csak mert kényelmetlen igazat mondani.

Ezrével kapják a hazugságokat a gyermekek a szüleiktől míg felnőnek, így könnyedén megtanulja mindenki, hogyan is kell azt művelni.

ökörpöröly 2011.01.28. 00:02:03

@porfelhő: A Hölgyek dolga nem is a bolsevik csürhe nevelése. Önök csak figyeljék finoman az idomításukat!:)

ökörpöröly 2011.01.28. 00:03:14

@Akitlosz: Kivéve a felcsúti kancigányból lett "Bölcs Vezért", mert ő sose hazudik!:P

porfelhő 2011.01.28. 00:03:44

@ökörpöröly:

Jesszusom! hogy lehet ilyen jelzőkkel illetni a kedves kommentőket! most már nem is értem?! nem szabad ilyeneket irogatni!:)
"Ezeknek" :))))

panelburzsuj 2011.01.28. 00:06:32

@6.Lenin:

No, némileg hasonlít a véleményünk a tojástáncolás művészetéről ... :)

A vidék patrónusinak napja meg épp most kelt föl. Egy díszpéldány mutatóba:

www.mno.hu/portal/362401

www.magyarkonzervativ.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=64:magyarorszag-bizalmi-tkeje&catid=41:olah-janos&Itemid=56

www.polgariszemle.hu/app/interface.php?view=v_article&ID=224&paging=1

Hogy a fafűtéses PANNONPOWER hogy harmonizál mindezzel, azt még nem látom egészen tisztán.

porfelhő 2011.01.28. 00:19:09

@ökörpöröly:
Bocsánat! De nem "szólt" még Önnek a Török G., hogy fogalmazzon picit finomabban?:) Olvastam ma, hogy @Lászlót, picit "helyre tette".:)

porfelhő 2011.01.28. 00:23:11

@Akitlosz:
"ahol kevesebb a tétlenség, ott csökken a szegénység."

Ez "olyan" többségi kormány alkotta mondat. Hogy kell szerinted értelmezni? Ahol hatalmas a munkanélküliség?
Hogyan csökken a szegénység? a "mezőn."
"holnap kikérdezem!":)))))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.01.28. 00:24:12

@simonmondja.: mi ez a duntyogás, Simon? Ennél azért okosabbnak látszol. Időnként.

porfelhő 2011.01.28. 00:28:02

@porfelhő:
Hm. a "mezőről" jut eszembe. egy kedves kommentelő írta anno.
"felhalmozódnak az érzések, és egyszer robban. .....az ész elmegy a mezőre...." ki is irta? tudja valaki?

hm. az enyém már rég "elment".?!:)

Jó éjt! az "uraknak"!:)

ökörpöröly 2011.01.28. 00:33:40

@porfelhő: Eddig elkerültük még egymást!:) Amúgy is, javíthatatlan antibolsevik vagyok. Nem tud mást tenni, maximum kitilt, s Önnek mellőznie kell majd díszes társaságom!:)

porfelhő 2011.01.28. 00:36:30

@ökörpöröly:
Ah. Dehogy tiltja ki! nem olyan szigoru Ő. Már "csak" azért sem tiltja ki , hogy nekem nehogy már mellőznöm kelljen az Ön "diszes társaságát"!:))))

ökörpöröly 2011.01.28. 00:37:13

@porfelhő: Nem kell mindent komolyan venni, mert belehülyülsz!:) A trágárság, az irónia, a cinizmus csak arra való, hogy az ember mosolyogva vészelje át a felcsúti kancigány uralmát, már amennyiben megéri a végét, s nem az Orbánvédelmi Hatóság tömeggyilkosainak keze közt végzi!:)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.28. 00:37:13

@Lord Kilburn:

"Liberális centrumpárt kellene, mert nincs hazánkban annyi liberális, hogy még a bal-jobb tengely mentén is kettéosztódhassanak. A liberális szót meg nyugodtan lehet használni. Semmivel sincs jobban lejáratódva, mint a szocialista, vagy a konzervatív-jobboldali szavak."

Az a jó párt illetve pártnév, amelyik a lehető legtöbb embernek rokonszenves és a lehető legkevesebbnek ellenszenves.

Mindezek alapján én a jelenlegi helyzetben más hangsúlyokat tartanék célszerűnek, de persze könnyen lehet, hogy én látom rosszul.

Onnan lehet szavazótábort szerezni, ahol nagy van belőle. Az pedig ma a Fidesz szavazótábora, nem az LMP néhány százaléknyija.

Aztán meg társadalmi kérdéseket jól elrágicsálnak már az eddigi pártok is. Még egy párt, amelyik az abortuszon, kábítószeren, s egyéb hasonló gumicsontokon rágódik elsősorban felesleges, és csak azt mutatja, hogy ő sem tud új fejlődési utat felmutatni az ország számára.

De egy olyan párt, amelyik olyan témák képviseletét vállalja fel elsősorban, amelyeket egyik másik párt sem erőltet jelenleg, - Magyarország pénzügyi, gazdasági helyzetének javításának módja, ebben az állam szerepe és egyéb az életszínvonalat, költségvetést alapjaiban érintő kérdések az sokkal inkább felhívná magára egy választóréteg figyelmét.

A Jobbik is azért (is) lett sikeres, mert olyan témák képviseletét vetette fel, amelyekről a többi párt tudomást sem akart venni.

Szóval én egy praktikus, hatékony és sikeres pártban gondolkoznék, és nem elvont "értékek" mentén filozofálgatóban.

Ezért úgy gondolom, hogy egy SZDSZ féle "liberalizmus" - nem is volt az - manapság nem menő és még egy darabig ugyan nem is lesz.

Nem 6%-os pártban érdemes gondolkozni, hanem egy 20%-osban legalább és ahhoz bizony egész más politizálás kell.

Nem gond, ha nem értesz egyet, és vagyok biztos benne, hogy én gondolom jól és nálam a siker receptje, de az elképzelésem mindenesetre egy kicsit más úgy tűnik.

ökörpöröly 2011.01.28. 00:45:38

@Akitlosz: A Jobbik azért lett sikeres minden mögöttes szellemi teljesítmény nélkül, mert a hülye kisemberek ugranak a demagógiára. Elég volt cigányozniuk, szentistvánozniuk, trianonozniuk, zsidózniuk, mivagyunkalegfaszábbnemezetezniük, hogy ennyi szavazatot kapjanak.
Az egész frakciójukban a zagyva Zagyva Gyuszi ér a legtöbbet, mert neki legalább van papírja arról, hogy ki tud cserélni egy kiégett égőt!:P
Ebben az országban az a párt lesz sikeres, aki fidesznyik módra ráfekszik a kádárista vonalra, aki ígérget, aki azt mondja az embereknek, hogy nem a saját hibátokból tartotok ott, ahol tartotok, hanem kizárólag mások bűnei miatt, aki az állambácsi védelmét hirdeti stb..
A magyarok többségét az aljanép alkotja, csak ígért koncokkal és hagymázas demagógiával lehet őket megvenni.
Értelem, a gondolkodás, a kulturáltság olyan messze van az átlagmagyartól, mint az észak-koreaiaktóll!:)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.28. 00:55:08

@Lord Kilburn:
"Pusztán jövendölés volt, jelezni akartam, hogy ha egy új, liberális párt komolyan veszi akár jobb/bal/centrum liberális voltát, csak a jelenlegi kurzussal szembeni kibékíthetetlen ellenfélként pozícionálhatja magát. Így pedig azonnal az MSZP/LMP mellet találja magát. A kétosztatú rendszerből való kitörésre esély sincs. Hála a Fidesz jogállamfelszámoló, demokráciaromboló, agresszív ténykedésének."

Na pont ezért (is) javasoltam egy nemzeti oldalú liberális pártot, amelyiket még az ellenfeleinek sem fog tudni sikerülni összemosni az MSZP-LMP-vel.

A Jobbik is öt ül ellenzékben az MSZP meg az LMP között, mellett, mégsem fogják összekeverni, összemosni őket egymással. Pedig a Jobbik is ugyanúgy balról támadja a kormány gazdaságpolitikáját mint az LMP.

Egy jobbról támadót pláne nem kevernének melléjük. Egyik mellé sem.

A parlamenti pártok számát pedig a választási rendszer határozza meg, ennek semmi köze a Fidesz eddigi ténykedéséhez.

Győztes mindent visz rendszer esetén két párt lenne a parlamentben, egy tisztán listás, bejutási küszöb nélküli rendszerben meg kb. tizenöt.

A jelenlegi rendszer 4-5 parlamenti pártra van kitalálva.

A választási rendszeren múlik, nem a választói akaraton.

Kétpártrendszert azért nem vezetnek be, mert akkor elveszne az országos listáról való verseny nélküli kényelmes bejutás lehetősége.

Képzeld el, ha minden jelöltnek versenyeznie kellene, pártelnököknek is, és pont ők nem kerülnének esetleg be! Mekkora blamázs lenne nekik!

Ezért van az országos lista, hogy arról olyanok is bekerülhessenek a parlamentbe, akik el sem indultak a választásokon, akikre sehol senki nem is szavazott. Így a pártvezetőknek a választói akarattól gyakorlatilag függetlenül - elég elérni az 5%-is, más nem számít - bérelt helyük lehet a parlamentben.

panelburzsuj 2011.01.28. 01:01:57

@Hepci:

A száján benyalonc - a fülén kijövenc ... :))

Biztos ismered a kacsamesét. Nem, nem a Dagobertest, amibe egy egy egész nemzedék lelke beletörött szegény Antall halálával. Egy régebbit:

"Ha úgy totyog, mint egy kacsa, ha úgy hápog, mint egy kacsa, ha úgy úszik, mint egy kacsa, és úgy is néz ki, mint egy kacsa - akkor az valószínűleg ..." nyalonc ...

Teccenek volna nem úgy hápogni.

porfelhő 2011.01.28. 01:02:56

Egy kis éjszakai olvasni való tessék!

A Fővárosi Bíróság szerint egy előállítás alkalmával megsértették a személyes szabadsághoz fűződő személyiségi jogát. Este tüntettek érte.

A Készenléti Rendőrség azzal, hogy Budaházy Györgyöt és három társát egy 2008-as budapesti demonstráció feloszlatása után elfogta, megbilincselte és előállításra átadta a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak (BRFK), megsértette a felperesek személyes szabadsághoz fűződő személyiségi jogát - közölte a bíró. A BRFK azzal, hogy a felpereseket az előállításuk során fogva tartotta, ugyancsak megsértette személyes szabadsághoz fűződő személyiségi jogukat.

A bíróság nem jogerős ítéletében kötelezte a Készenléti Rendőrséget, mint másodrendű alperest, hogy 15 napon belül Budaházy Györgynek fizessen meg 400 ezer forintot. A többi három felperesnek 250 ezer, 400 ezer, illetve 350 ezer forintot köteles megfizetni.

A BRFK-nak és a Készenléti Rendőrségnek emellett magánlevélben elnézését kell kérnie a felperesektől a megállapított jogsértésért.

A Központi Nyomozó Főügyészség Budaházy Györgyöt terrorcselekménnyel, robbanóanyaggal való visszaéléssel, emberölés előkészületével és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértéssel gyanúsítja. A nyomozóhatóság szerint Budaházy a cselekményeket bűnszervezetben, annak vezetőjeként követte el.

www.hir24.hu/belfold/206669/fizethet-a-rendorseg-budahazynak.html

Bocsánat! kicsit hosszú. Hm. remélem nem tilt ki a TG. engem sem. ezért!:))))

porfelhő 2011.01.28. 01:08:24

@ökörpöröly:
Nem vártam Öntől mást?! tényleg.:))

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.28. 01:08:55

@vinczej:

Ahogy látom te nem egy sikeres önálló pártban gondolkoznál, hanem csak az a fontos, hogy ne a Fidesz, és ebből a szempontból vizsgálod csak egy új párt lehetőségét.

Nehezen tudom elképzelni hogy egy új párt hosszú távon sikeres legyen, benne legyen a potenciál, hogy egyszer választást nyer, ha eleve az MSZP-vel koalíciókötésre törekszik.

Ugyanúgy járna mint az SZDSZ, ezt borítékolni merem.

Ha a Fidesz helyett, mellett szeretnél egy alternatív pártot, akkor nem (csak, főleg nem) a Fideszt kell kiközösíteni, hanem az MSZP-t. Ezáltal lehet szavazótábort nyerni és ezáltal lehet megakadályozni, hogy tovább tartson a Fidesz/Mszp kétpárti váltógazdálkodás.

Egy pótszdsszel ez nem lehetséges.

porfelhő 2011.01.28. 01:10:15

@porfelhő:
Hol lehet az "egyszem kedveltem"? hiányzik nagyon.

jó éjt.

ökörpöröly 2011.01.28. 01:15:49

@porfelhő: Jó éjt! kocogok aludni én is!:) Majd imádkozok, hogy a felcsúti kancigány is jól aludjon, mert különben holnap államosítja a lakásom is!:)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.28. 01:22:19

@rockjano_:

Miért kis pártban gondolkozol?

Egy kis párt sohasem fogja tudni megvalósítani a programját, mert sohasem fog akkora támogatást kapni.

Mérleg nyelve szerepre valóban jó, de éppen ezért fogják megutálni a választók, ha kis támogatottságú párt koalícióra lép egy naggyal és azt zsarolja a kormányban.

Ha a kormány bukik a kicsi zsarolósat fogják büntetni a választók, de legalábbis a kicsinek nagyobb a tét, hiszen könnyedén kiesik a parlamentből már csekély támogatottság csökkenés esetén is, míg sikeres kormányzás esetén a babérok mindig a nagy pártéi lesznek elsősorban.

5-10%-os pártnak nem szabad senkivel sem koalícióznia, hanem a párt szervezésével, a támogatottság növelésével kell foglalkoznia, amíg meg nem nő.

Ehhez pedig az önálló, ellenzéki szerep a megfelelő.

Pénz- és hataloméhes brigád az, amelyik már komoly támogatottság nélkül is kormányozni akar, azaz el akarja lopni a közpénzt, lásd az Szdsz ténykedése.

Az ilyen párt undorító sokak szemében és sohasem fog egy ilyen feltörni.

A pártoskodás nem a kishitűeknek való.

Lord Kilburn 2011.01.28. 01:37:42

Ma újra voltam az illetékes ONYF ügyfélszolgálatán, leadtam a Stabilitás Pénztárszövetség „a pénztártagság fenntartására szóló nyilatkozat”-át is. (www.stabilitas.hu)

Elég groteszk látvány volt, ahogyan a „Legyen béke, szabadság és egyetértés” című nemzeti együttműködési nyilatkozat előtt várakoztak a magánnyugdíjpénztáruk fenntartásáért küzdők tömegei.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.28. 01:44:02

@porfelhő:

"Sokáig tartott mig áttanulmányoztad a tegnapi kommentemet. Szövegértelmezés.:) "

Lehet neked nincs egyéb elfoglaltságod mint ennek a blognak a kommentálásait bámulni és rögtön válaszolni rájuk, én viszont már azt az időt is sokallom, amit erre fordítok.

Ha zavar, hogy válaszolok, felőlem abbahagyhatjuk a társalgást.

Nem csökken a népszerüségük szerinted?

Nem. 52%-kal nyertek választást és most 65%-ot jeleznek a közvélemény-kutatók. Ez sikeres kormányzást jelez, nem népszerűségcsökkenést. Akkor 40%-on állnának egy szokásosan rossz kormányzati kezdet után. Az jelentene népszerűség csökkenést.

"Talán a Szijjártó mondta Neked.?"

Nem, viszont a számokat ismerem.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.28. 01:45:59

@porfelhő:

Látom neked zsüli adott különórát.

Remélem az ő szintjéig azért nem süllyedsz!

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.28. 01:54:27

@porfelhő:

A majmokat az állatkertben tilos etetni, a trollokat pedig a blogokon.

Ha nem is tilos, de legalábbis nem ajánlott.

Az lehet, hogy téged szórakoztat a primitív kulturálatlan véglényekkel való társalgás, de szerintem megérted, hogy ha mások velem együtt gondolják, hogy nem ők jelentik e blog fő vonzerejét.

rockjano_ 2011.01.28. 02:31:18

@Akitlosz: Egy normális demokráciában igenis van szerepe a kis specializált választóréteget megszóliító pártoknak. Lásd általában liberálisok zöldek stb... (vagy éppen a szélsőségesek akármelyik oldalról).

A nagy pártok szükségképpen nagy tömegekhez szólnak ezért nem tudnak igazán karakteres dolgokat képviselni és némiképp demagógnak is kell lenniük. Ez mindkét oldali nagy pártokra érvényes.

Ezért nem szívesen szavazok nagy pártokra.

Az Szdsz ténykedést tévesen és nagyon elfogultan látod. Sok nagyon jó volt abban amit képviseltek és nagyon hiányzik ma az a parlamentből azzal együtt hogy a hibáik is voltak bőven..persze kinek nem.

Ha alopásról van szó most a nyugdíjpénzeink eltolvajlása idején szerintem inkább hagyjuk ezt a témát amit a mostaniak lopnak és amilyen pofátlanul ahhoz képest senki semmit nem tett idáig.

Lord Kilburn 2011.01.28. 02:47:00

@Akitlosz: Jó lenne Veled tovább vitázni, csak az a baj, hogy kevés az időm, meg aludni is kellene. Azért arra, ami legjobban megragadta a fantáziámat, reagálnék:

„Na pont ezért (is) javasoltam egy nemzeti oldalú liberális pártot, amelyiket még az ellenfeleinek sem fog tudni sikerülni összemosni az MSZP-LMP-vel.

A Jobbik is öt ül ellenzékben az MSZP meg az LMP között, mellett, mégsem fogják összekeverni, összemosni őket egymással. Pedig a Jobbik is ugyanúgy balról támadja a kormány gazdaságpolitikáját mint az LMP.

Egy jobbról támadót pláne nem kevernének melléjük. Egyik mellé sem.”

Feltételezem, hogy ezt a „nemzeti oldalú liberális pártot” valahová jobbközépre pozícionálnád. Tehát a jelenlegi kormánytól mindenképp balra állna, és ha valóban liberális volna, ugyanazzal az érvrendszerrel támadná a Fidesz jogállamszűkítő, hatalommaximalizáló, agresszív politikáját, mint a mostani ellenzéki MSZP és LMP. Ettől akarva-akaratlanul egy oldalra kerülne velük, hiába a jobboldalisága.

Nem beszélve arról, hogy a mai Fidesz sok szempontból baloldalibb politikát visz az MSZP-nél. TGM szerint pl. ma Magyarországon csak egyetlen baloldali párt van, az LMP. A Jobbik egy szélsőjobboldali-nacionalista, a Fidesz egy jobboldali-populista, az MSZP, legalábbis Bajnai-Oszkóék alatt baloldali elemekkel fűszerezett jobboldali-liberális politikát valósított meg. Az LMP az egyetlen valódi baloldali, pontosabban zöld-baloldali párt. Persze ez már messzire viszi a beszélgetést.

Visszatérve mondandóm lényegéhez: Értem én, hogy miért gondolod, hogy az új, jobbliberális pártodnak távolságot kellene tartania az MSZP-től. Közkeletű vélekedés manapság az MSZP-t leprás pártként számon tartani, akitől lépten-nyomon el szükséges határolódni. Az LMP is sokáig próbálkozott ezzel, talán még manapság is. Csakhogy a dolog nem működik. És nem csak azért, mert a Fidesz politikája egymás mellé szorítja a demokratikus ellenzék pártjait. Ha olyan nagy a kormány-demokratikus ellenzék törésvonal, hogy a két ellenzéki párt a kormány kritikájában szinte mindenről ugyanazt gondolja, törvényszerű, hogy egymás mellé sodródnak, még akkor is, ha egyébként nem szeretik egymást. (Legalábbis az LMP a szocikat. :) )

Esetünkben azonban többről is szó van. Az ellenzék kétségkívül gyenge, de annak egyértelműen vezető ereje mindmáig a szocialista párt. Mind társadalmi beágyazottságban, mind infrastruktúrában, mind tőkeerőben. Megkockáztatom: Egy jövőbeni választáson a Fideszt a szocialisták nélkül nem lehet majd leváltani.

Vinczej vagy Rockjano (elnézést kérek Tőlük, hogy nem emlékszem pontosan) nagyon világosan kifejtette fentebb, hogy a Fideszt csak egy, a mai szlovákiaihoz hasonlóan széles koalíciós összefogás fogja tudni leváltani, ha egyáltalán le lehet. Ebben a szituációban nincs helye fintorgásnak meg kényeskedésnek.

A koalíciós kormányzás természetéről is mást gondolunk. Való igaz, hogy a kisebb pártoknak egy koalícióban sokkal nehezebb, ezt már megbeszéltük. De mint öntudatos kispárti szavazó, elmondhatom, hogy nekem mindig szimpatikus volt a koalíciós alkudozás: azt figyelni, ahogyan két különböző értékrendet, más választói csoportot képviselő párt megpróbálja összecsiszolni programját. A demokrácia életre kelését és kivirágzását figyelhettem meg benne, a maga pompájában – hogy egy kicsit fennkölt is legyek.

Az a szomorú tény, hogy hazánkban ezek a koalíciós csaták sokszor terméketlenek voltak, esetleg rossz kompromisszumok megkötéséhez vezettek, sem tudott elkedvetleníteni. Szerintem ennek hátterében a tárgyaló felek rosszul értelmezett politikai érdekei, illetve a fejletlen politikai kultúra állt.

Egy szó mint száz: Határozottan a konszenzuális demokrácia híve vagyok, a többségi demokráciafelfogással szemben. És egyre inkább úgy látom, hogy a Fidesszel versenyre kelve nem is lesz más esély: Csak széles körű koalícióban lehet gondolkodni, és igen, meg kell tanulni a konszenzuális demokráciát. Szövetségeseink többségében is ez működik, csak példát kellene vennünk róluk. Le az „egy a tábor, egy a zászló” elvvel! Mára pontosan lehet látni, hogy egy fékevesztett, kiegyensúlyozatlan hatalom mire lehet képes.

panelburzsuj 2011.01.28. 03:26:42

@Lord Kilburn:

Akkor talán meg is találtuk Orbán Fideszének történelmi hivatását. Ami nem kevesebb, mint a parancsuralmi rendszer megutáltatása azokkal a nemzedékekkel is, amelyek nem tudtak elég értelmeset kezdeni a készen ölükbe pottyantott szabadsággal ...

mirrmurrkandúr 2011.01.28. 03:36:00

@6.Lenin: Kedves Lenin...

Felfoghatatlan számomra, hogy egy ilyen értelmes ember, mint te, hogyan állhat szóba egy ilyen neandervölgyi génhulladékkal, mint ökörpöri...

Komolyan mondom, felfoghatatlan, hogy TG miért nem rakta még ki a blogjáról, már csak a stílusa miatt is. Arról nem is beszélek, hogy mit mondd, mert az a stílusa után tökéletesen érdektelen.
Ne aggódj, szegénynek kicsi a farka, az anyjával él és esténként kukkolja a szomszéd kisfiút és arra rázza a nyomorult kis fütyülőjét, neki erre telik, de hagyni kell. Nyomorult, frusztrált, pici ember, még annál is kisebb aggyal... Ne etesd a trollt, mert a végén jól lakik. Ez az előember pedig ma is halálra zabálta magát.

Buta, kicsinyes, agresszív kis csúszómászó, aki valószínűleg soha egyetlen blogtalálkozóra nem fog eljönni, mert az ilyen csak a neten képes keménykedni. Hagyd... ne foglalkozz vele, egyszerűen nem érdemli meg, hogy emberszámba vedd!

Jó éjt!

porfelhő 2011.01.28. 05:34:56

@Akitlosz:

Milyen érdekes. Nem bámulod a monitort, mégis nagy terjedelmü kommenteket,- és még éjszaka is irsz.
Na, ja. sikeres a kormányzás nincs népszerüség vesztés azért állnak most a kormánypártok 38 %-on. Rosszul mondta Neked a Szijjártó.

porfelhő 2011.01.28. 05:37:30

@Akitlosz:
Mi bajod van Neked az és "kedveltemmel"?!!
Meddig is kell süllyedni, hol van az a szint? segits mert nem tudom!!

porfelhő 2011.01.28. 05:40:48

@Akitlosz:
Tisztázzunk valamit! Felőlem mindenki úgy fejti véleményét ahogy neki tetszik és azt ir amit akar.
Neked is van egy véleményed, és másoknak is.
Miért gondolod, hogy Te tulzottan szórakoztató vagy a "méteres" kommentjeiddel??

dzsaszper 2011.01.28. 08:23:27

@Akitlosz:
"Az nem gond, ha norvégokat meg arabokat képez az ország orvosnak az egyetemein, mert ők fizetnek ezért."
Ez persze hogy nem gond. De az már húzós lenne, ha főleg vagy kizárólag az ő képzésükért tartanánk fel egyetemeket...

Amúgy meg jogilag védhető lenne az intézmény, de piaci oldalról bukna be. Az EU-n belül szabad a munkaerőpiac is, és a felsőoktatási piac is. Pénzzel sokkal jobban eleresztett országok meg lazán megfinanszírozzák hogy az orvosi érdeklődésű hazánkfiai náluk tanuljanak, akár tanulmányi szerződésesdi nélkül.

Ez most nem az általános orvosi képzés, de emlékszem olyan hírre, hogy az osztrákok önmagukban szívesen fogadnák ottani rezidensképzésre az itt végzett orvoshallgatókat. Szerinted nem látnának szívesen itt érettségizet orvoshallgatókat az egyetemeiken? Bécs meg még messze sincs...

Szóval, az egészségügyünk után csökkenthetjük az egészségügyi képzések versenyképességét is, de nem hiszem, hogy ez lenne a jó irány.

Pláne nem úgy, hogy készülőben van az EK irányelv, ami szerint az OEP ki kell fizesse az itthoni finanszírozást a külföldi szolgáltatónak, ha itthon túl hosszú a várólista -- ami persze fordítva is így lesz. Rá kellene készülni a versenyre egy minőségi, de nyugat-európai szemmel még mindig kicsit olcsó egészségüggyel és elhappolni a nyugati betegeket a saját szolgáltatóiktól -- az orvosi fizetések befektetésként tudnának működni az országnak.

Ugyan nem vagyok orvos, de azért hagytam ott aközalkalmazotti állásomat -- egyetemi tanársegéd voltam, a fizum picit meg is volt fejelve az alap Kjt. szerinti fizetéshez képest --, mert felmértem, hogy ha feleségem is kezdő közalkalmazott lesz, akkor nem fog menni a fészekrakás. És közben azt látom hogy dívik habzó szájjal a fiatal orvosokat szidni...

Szóval, támogatom a felvetésedet azzal a feltétellel, hogy előbb kilépünk az EU-ból.

lüke 2011.01.28. 08:28:57

@sárkányfő:
a megfogalmazás rossz
89 elött loptak titokban, azóta nyíltan
és ami csodálatra méltó:
következmények nélkül

@dzsaszper:
éljen Kádár János,
havi háromezer ötböl- volt aszlogen
éljen a fiatal orvos 80 ezerböl, s a nyugdijas orvos is!

dzsaszper 2011.01.28. 08:34:29

@Akitlosz: az rémlik, fordult már elő, hogy kis vidéki kórházban osztályt kellett bezárni, mert a közalkalmazotti bér kétszereséért (söt talán a végén még + szolgálati lakásért) sem találtak szakorvost a megürült helyre.
Ha ehhez hozzáteszem azmt, hogy 20%-al többen mennek ki, mint ahányan végeznek, akkor csak az a kérdésem marad: az a cél, hogy az ilyen osztálybezárások tömegesen történjenek?

a-kis-herceg 2011.01.28. 08:36:51

@sárkányfő:

"a szocik titokban loptak
fityeszék nyíltan lopnak "

és mégse derül ki majd...

dzsaszper 2011.01.28. 08:42:40

@Akitlosz: a tanulmányi szerződéssel van még egy bibi, amit már említettem. A tanulmányok megkezdésekor (inkább előtte) lehet kötni. Aki benne van, az nem erre szerződött.

Magyarul 6 év múlva végeznek leghamarabb azok az orvosok az egyetemen, akikre ez vonatkozhatna. Ahogy én látom, addigra itt fejre tud állni az ellátórendszer orvoshiány miatt, ha a tendencia (és erősödése) folytatódik...

dzsaszper 2011.01.28. 08:48:14

@török gábor: hálás köszönet a nem automatikusan induló videóért! :)

a-kis-herceg 2011.01.28. 09:24:04

20 évet sok adót fizettem. óriási összeg halmozódott fel. Most már én is csak felélni akarom!

-tanácsot adni
index.hu/belfold/2011/01/28/meggyanusitottak_a_zugloi_parkolasi_tanacsadot_is/

-vagy utazgatni
index.hu/belfold/2011/01/28/18_milliobol_utaztak_mexikoba_a_fejlesztesi_tarcatol/
süti beállítások módosítása