Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
00:02

Köztudott, hogy a politikában a legfontosabb dolgok - a hatást illetően - egy meglehetősen nehezen vizsgálható helyen, a választók fejében dőlnek el. A napi hírek vonzásán kívül élők többsége számára azonban az első lépés, az első szelekció nem a valamiről alkotott vélemény, hanem sokkal inkább az ismeret, a tudás, az érzékelés. Ahhoz, hogy a pártok és sajátos valóságértelmezéseik hatni tudjanak, tetteiknek és megszólalásaiknak valahogy el kell jutniuk a választókhoz. Márpedig közismert, hogy a politikai szereplők által felvetett témák sokasága – amelyek egyikéről-másikáról itt a blogon olykor lelkesen értekezünk - a választók egy jelentős része számára elérhetetlen marad, így aztán arra sincs esélyük, hogy módosítsanak a szavazók véleményén és befolyásolják politikai viselkedésüket. Különösen a kis pártok küzdenek ezzel a problémával, nem véletlen, hogy a kampányok végén – legyen egy szép kép: amikor az elefántok dübörgése elnyomja cincogásukat – általában alig van esélyük arra, hogy láthatók és hallhatók legyenek.

A mostani kampány azonban ebből a szempontból is különleges. Dübörgésnek nyoma sincs, időnként szinte már-már bántó a hírszegénység. A négy vagy nyolc évvel ezelőtti kampányokkal összehasonlítva ezúttal a kis pártok megkapták az esélyt, hogy valahogy még a végén is magukra irányítsák a reflektorfényt. Ráadásul egy olyan helyzetben tehetnék mindezt, amikor a szavazók egy jelentős része teljesen tanácstalan abban, hogy április 11-én mitévő legyen. Nem kétséges: ha pontosan ismert lenne előttük a teljes választék, a kisebb pártok lényegesen jobban járhatnának.

Régóta tudjuk azt is, hogy a választói befolyásolás és meggyőzés egyik klasszikus terepe a család. Az ebédlő- és vacsoraasztalnál ebből a szempontból is fontos dolgok dőlhetnek el, nem mindegy tehát, hogy egyáltalán kik és milyen témákkal képesek eljutni odáig. Most, hogy a húsvéti ünnep miatt talán több idejük lesz az embereknek családi körben beszélgetni, s a választás közelsége miatt sok helyen bizonyára a politika is előkerül, lényeges lehet, hogy akadnak-e olyan témák és ügyek, amelyek miatt az embereknek eszükbe juthatnak ezek a pártok. Mint ahogy az ismertebb pártok kapcsán is jelentősége lehet annak, hogy milyen tálalásban és értelmezésben beszélnek róluk ebben a három napban; mondjuk, hogy a Jobbik a népszerűnek bizonyult javaslataival vagy inkább az elmúlt napok botrányaival jut-e inkább az emberek eszébe. A küszöb átlépéséért küzdőkre visszatérve: az MDF ebben a kampányban egyelőre csak jelöltállítási gubancokkal és belső feszültségekkel vétette észre magát, az LMP pedig – amely pártnak a két évtizedes múltja miatt ismeretlennek azért nem nevezhető MDF-nél is többet kellene tennie a láthatóságért – még az aktív politika-fogyasztók számára is csak időnként volt szem előtt.

Ha tehát ezen pártok kampányában dolgoznék, nagypéntekre erősen készülnék, betárazva olyan erős és visszhangot generáló megszólalással, amely a családi asztalok közelébe kerülhet. Ha ezt elmulasztják, jövő keddtől számítva – egyre csökkenő eséllyel - már csak négy napjuk lesz arra, hogy valahogy beférkőzzék magukat a választók fejébe.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr761888345

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A rezsim züllöttsége 2010.04.02. 14:35:19

 Ami ma zajlik a világban, az egy aljasság. A tisztességes, becsületesen dolgozó emberek minden lépését figyelik. Kismillió szerv, szolgálat, ügynökség archiválja a telefonbeszélgetéseinket, a bankkártyahasználatunkat, a reptereken szkennelne...

Trackback: Orbán Viktor feloszlatta kampánystábját 2010.04.02. 12:20:56

Ezúttal biztosra megy Kiszivárgott információk szerint Orbán Viktor befejezettnek nyilvánította a kampányt. A Fidesz-KDNP minden mértékadó közvélemény-kutató cég mérése alapján stabilan 60 százalék fölött áll, és úgy tűnik, hogy a jobboldali párt vezet...

Trackback: Zúzmara 2010.04.02. 11:20:26

Hamarosan itt az első forduló, folyik a kampánynagyüzem. Vagy mégsem? A három biztos befutó párt miniszterelnök-jelöltjének honlapja valóban pörög. Az orbanviktor.hu, a mesterhazyattila.hu és a vonagabor.hu folyamatosan frissül. Mind a három profi munk...

Trackback: Ki a legjobb tippmester? 2010.04.02. 07:05:59

avagy játék csalások nélkül... A 386 fős, egykamarás országgyűlésbe 176-an egyéni választókerületben, minimum 58-an országos és maximum 152-en területi pártlistákról szerzett mandátummal jutnak be. Párt akkor kerülhet

Trackback: Példátlan társadalmi szerződést kötöttek választóikkal a Civil Mozgalom és a Jobbik képviselőjelöltjei! 2010.04.02. 01:08:14

Avagy - akik Történelmet írtak function iwiwshare_click() {u=location.href;t=document.title;window.open('http://iwiw.hu/pages/share/share.jsp?u='+encodeURIComponent(u)+'&t='+encodeURIComponent(t),'iwiwshare','toolbar=0,status=0,location=1, width=65...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tibapó 2010.04.02. 21:09:51

@jjulie: Nem malévbEn, hanem malévbAn

jjulie 2010.04.02. 21:10:23

@hoplita:

várpalotán voltunk mi is, a baraktábor amiben laktunk nem tudom hol volt, de ott tudtunk kb 15 rúd téliszalámit lopni a tiszti konyha raktárából, az jó volt, bár kenyerünk nem volt hozzá

jjulie 2010.04.02. 21:11:40

@tibapó:

ok akkor "ban", de mi a buli benne?

hoplita 2010.04.02. 21:12:35

@mirrmurrkandúr:
Dehogynem érted....nem vagy te olyan buta fijú...:)))

Amúgy majd ősszel meglátom mekkora lesz itt az arcotok, fityiszesek, amikor a vezínylő tábornok eftá...akarom mondani úr fog a bénakacsa szerepkörben fakítani.:))

Tudod, amit az elmúlt 10 napban a fidesz éceszgéberei összehoztak lejárató kámpányilag, azt nem felejtjük el a cigánynak.:DD
Be lesz még ezért nyújtva a számla, ne is legyenek kétségeid.

2010.04.02. 21:13:25

@Idet: hát Pinkpacikám, oks, tudom én, de ennyit?? És nélkülem??:DD

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 21:16:47

@hoplita: Ez rendben, de miről fog szólni az a számla?
Már csak az APEH míán is!:-D

Idet 2010.04.02. 21:17:12

@Letícia: De mér keveset?! Na, jó, csak poénkodom!

[nev] (törölt) 2010.04.02. 21:19:39

@namitirok:
nézd a liberálisok legfőbb bűne az, hogy nem mentek le vidékre. ezt mindenki elfelejti leírni. hogy az értelmiség mást se tett, csak a városból lefitymálta a parasztokat. mintha még mindig feudalizmus lenne, és a városi értelmiség lenne a nemesség. és az ep választás világossá tette: az országban jelenleg a jobbik a harmadik erő, mert a fkgp és a miép szavazói összeálltak, a liberálisok meg sehol sincsenek.

persze nem volt megfelelő ember, volt bálint gazda, meg volt egy műbőrkabátos, juhász pál, és ezzel vége is volt a vidékkel szót érteni tudó embereknek. torgyánnal szemben kunczét kellett volna küldeni, hanem agrárszakembereket. kunczénak akkor kellett volna poénkodia, amikor az agrárvita zátonyra fut. nem lehet egy showder klubot csinálni a parlamentből.

a szövetkezeti törvényben ki kellett volna dolgozni az agrárgazdaság részletes szabályait, és ez ugyanolyan fontos, mint a társasági törvény. hogy lássa a paraszt hogyan kell alapítani részvénytársaságot. és olyan feltételeket kell szabni, amit a többség teljesíteni tud.

vagy például olyan monetáris politikát kellett volna folytatni, ami mellett a magyar mezőgazdaság versenyképes. 300 forintos euro árfolyamon a szlovákok jönnek ide vásárolni, a magyar áru megy kifelé, 255 forintos célárfolyam lett meghatározva. és még 275 forint esetén még befelé jön a szlovák áru. van abban valami, hogy 255 forintos euro célárfolyam a hazaárulás kategóriája esik. oké, a jobbik ezt úgy veti fel, hogy mocskos zsidók. és ez egy ordenáré hozzáállás. különös tekintettel arra, hogy pont egy zsidóval kell majd tárgyalni az újabb kölcsönökről.

itt egy olyan csapatnak kell jönnie, ami ezeket elmagyarázza. és amelyik azt mondja, hogy na emberek, vidéken a szövetkezeti gazdálkodási formák tűnnek hatékonynak. nincs mese. nem feltétlen kell közösen termelni, de közösen kellene feldolgozni, vagy ha az sem megy, akkor közösen kellene értékesíteni. a szegényeknek meg állami tangazdaság kell. lehetnek persze családi gazdaságok, de ezek nem élvezhetnek semmilyen előnyt. én értem, hogy vidéken a többség családi nagybirtokot akar, de ehhez nagy magyarország is kevés. ilyen mindenkinen nem lehet. muszáj szövetkezni. az értékesítésben legalább.

és szerintem szükség volna állami tangazdaságokra, csak ezeket éppen a fidesz adta sebtében. amikor elvesztették a választásokat. mert annyira fontos volt a vidék, és a közvagyon. ez a probléma.

és ha még lett volna valami vezetőváltás, akkor lehetne mondani, hogy az a politika nem volt helyes, spongyát rá, ezt is nehezen fogadná el a nép, de ha kiutat látna, akkor azt mondaná, oké, senki se fognak itt szenté avatni szerencsére.

szóval én azt gondolom, hogy orbánnal nem tud ez az ország előrefelé menni. mint ahogyan gyurcsánnyal sem tudott. demszkyvel nem tud budapest fejlődni, de szerintem tarlóssal sem fog tudni. de én ebből nem azt akarom kihozni, hogy szavazz a jobbikra, szerintem nincs ma olyan pártalakulat, amelyikre érdemes szavazni.

ettől függetlenül mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok. szavazzon egy hét múlva mindenki úgy, ahogy jónak látja.

2010.04.02. 21:19:46

@Idet: mert a pia öregít és a májat tönkreteszi....:) Bár van, akit konzervál!:D

hoplita 2010.04.02. 21:19:59

@jjulie:
A lőtértől elég messze van, én januárban voltam, baszott hideg volt és hát állandóan fújt a szél is.
80 ágyas körletek, minimális tisztálkodási lehetőséggel, 10 napig...
Olyan ájer volt a körletben, hogy ha este kimentél 10 percre levegőzni azt hitted egy görénylyukba tévedtél.
A zuhanyzóban meg akkora patkányok szaladgáltak, mint egy kisebb macska..:)))
Minden tüzért odahordtak, az volt a tüzérségi lőtér...bár az oroszok Orgoványban mellettünk lőttek a T-64 -esekkel.
Meg Újdörögd, de az is inkább háká lőtér...

A régi szép idők...:DDD

Idet 2010.04.02. 21:20:11

@Letícia: a Pinkről nem tehetek, bár a lilát szeretem, paci, mer paci évében gyüttem erre a keserves világra...

lüke 2010.04.02. 21:21:17

@Ordnassac:
Szentágothai János utódja és 2.sz veje

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 21:23:02

@[nev]: Teljesen egyetértek, ez egyenes beszéd volt!
Neked is békésséges Ünnepeket és sok sikert kívánok a jövőre, miként mindannyiunknak!:-)

hoplita 2010.04.02. 21:23:21

@Idet:
Nekem is az olaszrizling az egyik kedvencem.

Idet 2010.04.02. 21:25:16

@Letícia: Örökké akarsz élni?!
Bár, a szépnek maradás nem kutya. Már, ha az ember előtte is avvót... olyan ez, mint a samponreklám. Dús meg fényes meg sok lesz!!! Ha olyan is volt, mert a tépett kenderkócból semmi kence szép hajat nem csinál!

jjulie 2010.04.02. 21:28:00

@[nev]:

a fociban már rég kitalálták az import szövetségi kapitányt, a politikában nem lehet?

egyébként ia a foci az egyik minta lehetne az egységesülő európa számára, talán a foci jár ebben legelöl, ott már nem számít ki hol született, csak a teljesítmény....

Idet 2010.04.02. 21:28:13

@namitirok: És milyen pulykanyomos...!

tibapó 2010.04.02. 21:29:17

@jjulie: hogy mi a buli a malévban, arra én is kíváncsi lennék

mirrmurrkandúr 2010.04.02. 21:33:15

@hoplita: Az a baj, hogy van a mocsárnak is egy olyan infernális odőrt árasztó mélysége, ahová már felesleges lemenni, kedves Hoplita:-) - ezek lennétek ti...

Gondolom te egyébként is úgy képzeled, hogy egyik ügynek sem volt semmi alapja...

Cigány? Hát... ez mindent elmond a lakhelyedről... hallottad már pölö, hogy a Duna vonalánál véget ér Európa?

A benyújtandó számlára még visszatérünk... a tárgyalásotokon:-)

Boldog húsvéti ünnepeket Neked is, Barátom:-)

lüke 2010.04.02. 21:33:39

@[nev]:
lemehettek volna, de nem volt egyetlen mg. rszakemberük,
akit elfogadtak volna, rosszul lobbiztak
make-sense.org/fileadmin/Daten-KAB/KAB-2003/Poelking_Roger.pdf
Agenda 2000

Idet 2010.04.02. 21:33:52

@jjulie: Szia! Hát Idet elvtársnő már nem számít? Már meg se akarjuk csípdesni a neten? (Jesszuskám, mindjárt itt az erkölccsősz brigád! Nem ölég, hogy offolok, még itt rosszra tanítom az ifjúságot!)

2010.04.02. 21:34:27

@Idet: Na nem éppen ez a helyzet, hanem éppen ezért kell arra vigyázni, ami van. Képzeld, ha csúnya is, meg szittyadt is??Undoríííííító, helyrehozhatatlan. :D

Idet 2010.04.02. 21:36:45

@namitirok: Ugyanaz, pulykába' Nagy és trottyos, ne lépj bele!

jjulie 2010.04.02. 21:37:54

@lüke:

lehet hogy őt nem jó helyre hozták először, most meg lehetne próbálni miniszterelnöknek is megtenni

jjulie 2010.04.02. 21:38:41

@Idet:

még védett vagy egy kicsit

Idet 2010.04.02. 21:41:25

@Letícia: Rrrrééémes!

Most volt a Péntek 8-ban Kósa mester. Aszonta, hogy ne kűggyük el a multikat az annyukba, hanem hasznájjuk ki őköt. Ez, mondjuk értelmes hozzáállás.

Idet 2010.04.02. 21:44:25

@namitirok: Saját. A kérdés második része nem gívánd dőrrlendő...gyávaság...

2010.04.02. 21:46:34

@Idet: Ja, mert ő ojjjjjjjjjjjan okos, azt hiszi, azok is megfizetik samsung dobozzal....Hülye majom, elszállt nagyon-nagyon.

TG hogy megemberesedett Süveges Gerő mellett! Jól tartja biztos az asszony!:D

jjulie 2010.04.02. 21:48:42

@Idet:

a multik baromira sok matematikust tudnak alkalmazni, akik képesek megkülönbözteteni a mínuszt a plusztól, és az ilyeneknél mese nincs, építettek egy sereg bádogdobozt, és ha mínusz van, abban a pillanatban itt hagyják a bádogdobozokat üresen, hogy futkározhassanak bennük a patkányok szabadon

a multik kihasználása az egy jó nagy populista bűvészmutatvány, mint a frankó dembinszkis vicc 15.-én

lüke 2010.04.02. 21:48:54

@jjulie:
hozzák is, két hete itt volt a
www.gobertfest.com/
fogadásán az MTA-n
elég nagy szégyen a Széchenyi építette falaknak:)

hoplita 2010.04.02. 21:49:48

@mirrmurrkandúr:

Én sem óhajtok kutyába lemenni, de mint te is tudod, amilyen az aggyon Isten, olyan a fogaggy Isten is.

A Duna vonalánál...?
Én úgy tudtam a Burg hátsó kertjénél...:)))

És te hallottál már arról, hogy dobbal nem lehet verebet fogni?
A személyek támadása az általuk képviselt gondolatok, eszmék helyett jó öreg bibsibolsi szokás...de nem is ez a fő gond.
Az a bibi, hogy ez olyan tüskéket döf az ellenfélbe, amelyek el fognak gennyedni és alkalomadtán a józan párbeszéd akadályai lehetnek...
Erre nem gondolsz...?
Van egy mondás...hol kerék, hol talp, ajánlom figyelmedbe.

Kellemes és boldog húsvétot neked is..!

jjulie 2010.04.02. 21:50:44

@lüke:

ne linkelj német cikkeket, ez manapság nem vall jó modorra, ki a fene tud itt ilyen egzotikus nyelven?

jjulie 2010.04.02. 21:53:43

@lüke:

a falakhoz már nem volt köze a grófnak, 60-ban kezdték gyüjteni a zsét, a tervpályázatot is csak 61-ben írták ki,

2010.04.02. 21:54:11

@jjulie: ?? Pl. én, te meg biztosan oroszul! Lomonoszovon tanítottak németet is...:)

lüke 2010.04.02. 21:56:39

@jjulie:
de az ideához igen:)

Idet 2010.04.02. 22:00:13

@Letícia: Nekem van egy izmosodó gyanúm: neked xy kromoszómáid vannak...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 22:01:01

@Letícia: Nem Gerő! Gerő az Ernő volt, a "hídverő"!
Ő meg Süveges! Meg Gergő. mint Matula bácsi!
Illendő lenni megsüvegelni!:-D

lüke 2010.04.02. 22:02:08

@Idet:
génsebész is vagy?

jjulie 2010.04.02. 22:02:25

@lüke:

ja, az jópofa volt, hogy amikor a magyar birtokos nemes jól nekiállt duzzogni országszerte, pesten minden idegen náció épített mint állat 49 után azonnal, a vodiáner is azonnal ujjáépítette a szállót a vigadó mellet, ami azzal együtt lett rommá lőve, hogy majd legyen hova beköltöznie a gyalupadjával a deáknak

Idet 2010.04.02. 22:04:02

@jjulie: És a nyavalyás überronda bádogkasznikat nem is lehet semmi másra felhasználni, és baromi pénz lesz onnan eltakarítani.

Idet 2010.04.02. 22:04:51

@lüke: Frászt, csak utána tudok nézni...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 22:04:55

@lüke: Valamint balett-táncos és kőfaragó, kazánkovács és nőgyógyász! Egyszerre, egy igazi Trebitsch...izé...poliészter!

2010.04.02. 22:05:37

@Idet: jééééééééézusom, ez most hogy?? Biztosíthatlak, hogy csak xx van...

@namitirok: ja, bocs, Gergő az igazi...:)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 22:06:26

@Idet: én is, úgyhogy az előző csak költői kérdés volt!:-)

Idet 2010.04.02. 22:09:46

Offolok egyet: 18 éves dagesztáni özvegy volt az egyik metrórobbantó.
Ó, a nyomorult szerencsétlen! 18 évesen özvegynek lenni abban a világban! Persze, hogy teletömthették a fejét baromságokkal.
Itt igazat kell adnom cambridge.on-nak!

jjulie 2010.04.02. 22:11:27

@Idet:

nem, lesz nehéz, és ujrahasznisítható anyag amiből van, és tök kicsi térfogatú az anyag, gyorsan épültek, még gyorsabban összedönthetőek

viszont a gazdáikat nem lehet megszivatni, még azt sem lehet tudni kik a gazdák, a párkányi papírgyárat is otthagyták, pedíg még pár éve is beletoltak egy csomó fejlesztési pénz, meg az államnak is vissza kell pengetniük, nem számít lehúzták a rolót

Idet 2010.04.02. 22:11:45

@Letícia: Hú, de jó! Még egy xx-es jelenlét!

Különben, a Gergőt becézik Gerőnek, legalábbis mifelénk.

lüke 2010.04.02. 22:14:10

@namitirok:
biztos örülne a Rotschild :)piskótának:)

2010.04.02. 22:14:52

@Idet: miből vágtad le az xy-t?:)

Idet 2010.04.02. 22:15:49

@namitirok: Mit mondtunk általános iskolás korunkban? Költői lény! Szíve Arany, alakja Petőfi, és agya Tompa;-)) Bocs, le köllött csapnyi!

[nev] (törölt) 2010.04.02. 22:16:05

@jjulie:
azért ez nem annyira egyszerű. mert a gazdagabb kluboknak van egy a tehetségeket elszívó hatása. és a probléma itt az, hogy egy klubban egy generáción belül nincs egy csapatra való tehetség, akkor szétszélednek a fiatalok. túl korán. nem alakul ki generációs összetartás.

városi sportiskolák kellenek, sportkollégiumok, amik cca. 21 éves korig biztosítják a kosztot, és a kvártéjt, és a képzést. a szocializmusban is valami hasonló volt a koncepció, hogy a fiatalt nem lehet elengedni külföldre, hanem úgymond hálálja meg, hogy focizhat. csak ez jogállamban nem a hála kategóriája és nem politikai döntések kellenek persze, hanem tanulmányi szerződésekben kell ezt szabályozni. városi sportiskolák kellenek, és a vidékieknek sportkollégiumok.

és persze diákcsere programok. kimehet valaki budapestről liverpoolba akár 17 évesen is, de akkor jöjjön helyette ide egy angol fiatal. és teremtsünk olyan collage-okat, hogy legyen kedve idejönni. wolverhamtonból akarjon eljönni újpestre. szerintem ezt el lehetne érni.

de ehhez szerintem nem állami beavatkozás kellene, hanem városi. mert lehet, hogy egy városban pont nem foglalkoznak a focival. szóval mindehol nem lehet erre költeni. de van ahol meg lehet. eddig az volt, hogy központi bizottság mindig elhatározta, hogy sport nagyhatalom leszünk, meg olimpiát rendezünk, ez a politika középtávon mindig megbukik.

a városoknak kell szerintem odaállni. miért van körmenden kosárcsapat. mert volt ott egy fanatikus edző, patonay imre, és kinevelt egy generációt, amiben volt néhány jó játékos. persze lehet igazolásokkal is csapatot építeni. de akkor is kellenek helyiek a csapatba.

debrecenben azért van foci, azért van bajnokok ligája, mert előtte volt egy generáció, amelyik tudott focizni. és akkor az megalapozta a városban a labdarúgást. az nem úgy lett, hogy a párt elhatározta.

ha valamit jól lát orbán, akkor szerintem ezt látja. itt sportiskolai, sportkollégiumi rendszerre van szükség. csak ő ezt hatalommegosztás nélkül, mint egy fáraó akarja kiépíteni, loki sállal a nyakában megígér egy stadiont.

www.youtube.com/watch?v=qgu7WFgbtXQ

persze nem először. és a közönség meg azt kérdi a bajnokavatáson. hol a stadion.
www.youtube.com/watch?v=t4wXVvrTlvc

és ezen bukhat meg orbán. meg fogják kérdezni. hol a stadion. és a vállalkozók meg azt mondják, szálljon be az állam. vegyen nekik egy stadiont. meg van igérve. és ugye világossá kellene tenni, hogy a kincstárnak nem nagyon van pénze stadionra. a városok szállhatnak be kisebbségi tulajdonosként legfeljebb.

helyi rendeletekkel kell szabályozni, hogy mi a közhasznú, és kiemelten közhasznú, és mire van helyi adókedvezmény. és akkor lehet, hogy valaki úgy fizeti meg az adót, hogy épít egy tornatermet. és ez jobb, mintha adót fizetne. esetleg könnyebben fizet, és nem fogad be fiktív cégektől fiktív számlákat, nem csalja el az áfát. de ehhez megint nem az állam kell, hanem a városok.

mert van ahol mondjuk az atlétika kap kiemelt szerepet, van ahol meg a karate. mert a city council dönthet úgy, hogy a városból karate fellegvárat csinálnak. most szándékosan mondok ilyen példát. és persze lehet, hogy emögött az van, hogy ellopják a pénzt, vagy a polgármester gyereke karatézik, és egyébként meg senki se akar, de gondolom akkor elzavarják a civilek őket, ha ez őrültség, mert demokrácia van. viszont ha állami pénzből fejlesztik a karatét, akkor meg nincs ilyen civil kontrol. akkor nem lehet azt mondani, hogy ne adják ide a pénzt. ha nem a helyiek döntenek, akkor egy csomó hülyeségre költik a közpénz. szerintem legalább a megyei jogú városoknak és fővárosnak önállóságot kellene kapniuk.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 22:16:07

@Idet: Namivan? Már dördölődzünk az "újhoz"?
Csalfa egy lyány Ketyed, tudja meg!:-P

Idet 2010.04.02. 22:17:33

@Letícia: Na miből, a gatyapertliből:-P

Idet 2010.04.02. 22:22:14

@namitirok: Netene! Tán féltyük az hégemóniát? Sose félcsük, jut is, marad is, Kisbékésen tojás is!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 22:23:24

@[nev]: Egészséges lokálpatriotizmus, az kell ide, nem magyarkodás és vitézi múlt, valóban!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 22:25:26

@Idet: Jóvanna! Előbb a szakítás, csak utána az udvarolás!:-D

2010.04.02. 22:27:55

@Idet: ?? Nincs is, honnan látsz Te olyat? De tényleg, miért???

lüke 2010.04.02. 22:28:15

@namitirok:
ne má'
remélem majd a költészet napján mindenki elégedett lesz:)
www.youtube.com/watch?v=ulVDM0a49Lw
na meg ilyen fiatalo(sa)k maradunk:)
s nem veszekedtek:)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 22:34:06

@lüke: Valamikor hogy szerettem! Tán még Leninnél is jobban!:-P

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 22:36:42

@lüke: Ez már döfi, legalábbis hangzásban, mert a látvány, hát...ízlések és ...:-

Idet 2010.04.02. 22:38:03

@namitirok: És mikor jön a kibékülés? Az a legjobb rész...

milanello 2010.04.02. 22:38:37

Novák Előd: "Hazudik a "Civil" Mozgalom szélhámos pártelnöke.
Seres Mária is beszállt a Jobbik elleni nagykoalíciós kampányba a maga rágalmaival. Halálos fenyegetésről hazudozik, mellyel a Jobbik meg kívánta akadályozni választási indulását." :

barikad.hu/node/50371

Ennyit a "hétköznapi hősök" pártjáról ..

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 22:39:50

@Idet: Egy jó veszekedés után tényleg a legjobb...ezt nem értette meg soha az asszony, egyem a csipkés lelkét nekije!:-D

Idet 2010.04.02. 22:41:13

@Letícia: Azér, mer értelmes vagyol! És annyit szőkenőznek az ikszipszilonok, hogy az ember önkéntelenül is erre tippel, pedig hát...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 22:45:04

@Idet: Nincs is annál kényelmesebb, mint egy igaz(i) szőke, főleg, ha még nő is!:-D

2010.04.02. 22:53:37

@Idet: ó ez de szép bók köszi!:) És ha még bevallom, hogy szőke is...:DDD

Idet 2010.04.02. 22:54:37

@namitirok: Ezazér van, mert más rugóra jár az agyatok. Minden veszekedéskor aszisszük, kész, összedőlt a világ, már nem szeret, kész, vége, önfakanalamba dőlők. Nektek meg csak egy sima konfliktus.
Van egy Dietrich Schwanitz nevű, helyesebben volt, mert már meghalt, germány mindönféle professzor vót, az írt nagyon értelmesöket ebben a témában. Soha jobbat nem olvastam. És még szellemes is! Ha bírod az germány idijómát annyira, megpróbálkozhatol vélle, nem bánnád meg!

Közben a hátam mögött az agykoptatóban sci-fi megyen, k@rva nagy beszakadt tübbingek alatt (tán csak nem nálunk vették fel?!) keresztbe-hosszába pántolt pofák rohangálnak hörögve ürfegyvernek álcázott AK 47-esekkel, kettő van egymás fölibe ragasztva, attól űr. Az eszem elhagy! Üdítően nagy marhaság. Utána Dűne. A fene nézi a politikát, aki megeszi.

Idet 2010.04.02. 22:56:00

@namitirok: Namisolvas pajtás, itt az alany!

milanello 2010.04.02. 23:00:01

@namitirok:

hát, ha hozzáveszem,h éppen ma marasztalta el az OVB Seres Máriát választási csalásra való felbujtás miatt akkor nem hinném, h olyan távol állna a Barikád cikke a valóságtól.
Sajnos csodák nincsenek, kutyaütő itt minden párt.

Idet 2010.04.02. 23:34:42

@namitirok: se élet, se irodalom... jajj, megjött a piros gőzt fújó taknyó az inkubátorban, inkább mégse nem nézem!

Különben is, a cjecuskám interpellál, hogy menjek már vízszintbe, mer ő is jönne, a kis hedonikus!

Azt hiszem tényleg inkább olvasni fogok, van itt mindenféle finomság: Japán története, Aczél Tamás 32-szerre, Frank Schätzing, Emerson, és megtaláltam egy antikban Prisvin A varázsló láncá-t, hú, de sokat kerestem! Meg még a Krasznahorkaiból is van, meg Martin Walser, meg a görög mitológiában keresek valamit, Pretolaoszt, meg, meg, meg...sose érem utol magam.

Idet 2010.04.02. 23:44:55

@namitirok: Jó éjszakát, szép álmokat, boldog ünnepeket!

Idet 2010.04.02. 23:45:30

Jó éjszakát mindenkinek!

Ordnassac 2010.04.02. 23:56:25

@Idet: affene, hát nem lekéstelek?

Mire végigolvasom azt, ami 5 óra óta történt itt...

Ordnassac 2010.04.02. 23:58:20

@[nev]: mondandód jelentős részével egyetértek.

[nev] (törölt) 2010.04.03. 00:04:35

@lüke:
ezt mondom. hogy nem volt agrárszakember. az szdsz nem egy liberális párt volt, hanem egy urbánus párt. és ugye itt rákóczi, és kossuth voltak a nagy elődök. nekik nem derogált a parasztok közé menni. nem véletlenül van róluk minden faluban elnevezve utca. oké, hogy szabadságharcot akartak, és kellettek a talpasok, de rendszerváltáshoz is kellenek.

orbán ebben sokkal jobb volt, csak teljesen elvtelenül integrálta a vidéket. nem akarom sokadjára leírni, én közigazgatás tagoltságában látom a problémát. és mint minden rendes konzervatív-liberális, én a tradíciókban, és piacban hiszek. és ugye van egy hagyomány. a a mezőváros. market town. szerintem ezeket kell megtenni vidéken az igazgatási központokká. a járást.

járási rendőrkapitány kell, járási főbíró, főügyész. miért ne lehetne egy vidéki kisvárosban egy helyőrség. egy tiszti klub. ha ezt akarják a helyiek. persze mindezt az alkotmányos kereteken belül. szóval nem ez a nemzeti hip hop, árpád sávos, a kéményseprő egyenruhára kell építeni, hanem a népi kultúrára. a férfi népviseletet átalakítani.

én értem a náci koncepciót, hogy homogén nemzetállam kell. és ebbe nem illik bele se a kistérségi identitás, és az unió. meg minden ilyen hetero kultúra. de ez olyan nyavalygás, mint amikor a melegek nem fogadják el, hogy ők egy kisebbség. csupa szerencse, hogy ez így van. egy liberálisnak pont úgy kell viszonyulnia a nácikhoz, mint a melegekhez. oké, a nacionalizmus első pillanatban zavaró, de a homoszexualitás is zavaró, ugyanúgy, mint a balkezesség.

én nem értem, hogy a nacionalizmus miért ne jelenhetne meg az unióban. szerintem ez nem szétfeszítené az nemzetközösséget, hanem ezt a demokratikus anarchiát - ami most brüsszelben van - felszámolná. szóval ha én ep képviselő lennék, akkor a nemzeti jelképek folyamatosan megjelennének az étkezésben, a ruházkodásban. messziről lehetne látni, hogy jönnek a magyarok. megjött a náci wirtschaft. különben nem lehet szövetségi rendszereket kialakítani. szerintem szükség van neonacionalizmusra, de ez semmi egyéb mint egy hatékony nemzeti érdekképviselet az unióban. persze értem, hogy ez az egyik tengely, a nemzeti identitás, a másik meg a szakmai identitás. a hatékony érdekképviselet előfeltételezi a szakmaiságot.

na, majd meglátjuk hogy az új országgyűlés milyen lesz. egyik párt se fog remélhetőleg kivonulni. ez is előrelépés lesz talán.

tibapó 2010.04.03. 10:05:16

@[nev]: Erről a városok finanszírozzák-dresszírozzák a sportot, stb, megint nagyonjókat mondasz, csak sajnos a valóság sokkal árnyaltasbbm sőt, borúsabb.

Nálunk például ünnepelt polgármesterünk testnevelés tanár, szakedző, oszt nem hogy a vállalkozókkal építtet stadiont, de bontat. Az egyik stadionunk helyén Interspar épült, az uszodát meg éppen most tették karthágóval egy szintre, hogy a helyén rózsakert legyen. :(

tibapó 2010.04.03. 10:11:06

@[nev]: kémémyseprős viselet, ez jó! :)

hanem amit arról írsz, hoigy a nacionalizmus serkentené a nemzeköziséget, azzal nagyon egyetértek. Szerintem a hazafisáág egyik legfontosabb ismérve az internacionalismus. Ugyanis ha valaki rosszban van a szpomszédaival, azzal csak árt a saját otthonának, jóban kell lenni velük, még ha nem is szimpatikus mind, szimpatikus emberekkel könnyű jóban lenni, de a többivel is, az a nagy kihívás. :)

[nev] (törölt) 2010.04.03. 23:17:52

@tibapó:
van zsidó egy tanítás, ami magyarra így fordítanak:
szeresd felebarátodat, mint önmagad. nincs más ezeknél nagyobb parancsolat.

ezt úgy érti itt mindenki, hogy szeresd az embertársaidat. szeretni kell mindenkit. és ebből csak annyit tud az ember betartani, hogy tartósan nem gyűlöl senkit se. nincs ezzel semmi baj.

de ez a tanítás például a brit bibliafordításokban így szerepel.
love your neighbor as yourserf. there is none other commandment greater than these.

azaz szeresd a szomszédodat úgy, mint ömagad. mert nincs ennél nagyobb parancsolat.

ha mindenki szereti a szomszédját, akkor nagy bajunk nem lehet. szerintem ennek a fordításnak is van értelme. nem is kevés.

cotti 2010.04.06. 14:36:07

Az ünnep ideje alatt nem volt természetesen direkt politizálás, ami felmerült többször és több helyen: a jobbikos bankrabló, mindenki kivétel nélkül röhögött rajta. :))

Azt hiszem, a közvetlen rokonságban jó arányok alakultak ki, összesítve:

Jobbik: 7
Bizonytalan: 2 (1 LMP gyanú, 1 MSZP gyanú)
Nem megy el: 3
süti beállítások módosítása