Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
23:44

Egy darabig ellenálltam annak a kísértésnek, hogy a Jobbikkal kapcsolatos, „minden napra egy újabb” gyakorlata alapján megjelenő ügyekről írjak. A házasságtörőnek beállított pártelnök, a képeken békésen drogozó szóvivő és az önfeledten pornózó gárdista hírei  jelezték, hogy ebben a kampányban a Jobbik politikai ellenfelei (beleértve az ezekről lelkesen beszámoló média egy részét is) eszköztárából nem fog hiányozni a személyekre irányuló lejáratás. Amíg azonban ezek a vádak vagy nem voltak hitelt érdemlőek, vagy nem ismert politikusokról szóltak, legfeljebb a számosság, a mennyiség volt érdekes. A Morvai Krisztinával kapcsolatos mai hír után azonban most már tényleg ideje feltenni a kérdést: visszavetheti-e a Jobbikot ez a sok karaktergyilkos támadás?

Korábban azon a véleményen voltam, hogy ebben a kampányban már nehezen elképzelhető olyan esemény, amely alapvetően rontaná a Jobbik választási esélyeit. A kampány sokat emlegetett dinamikája kedvező volt számukra, felszálló ágban voltak, az EP-választás olyan ugródeszkát adott, amelyről elrepülve, úgy tűnt, elég messzire juthatnak. Új, parlamenten kívüli pártként, az ártatlanság látszatával felvértezve, alig kikezdhetők, nincs ugyanis olyan eleme a politikai versenynek (legyen szó a korrupcióról, az elszámoltatásról vagy a politikai teljesítményről), amely kapcsán a Jobbik ne vághatna vissza ezerszer hatásosabban. Gondoltam eddig.

Nem számoltam azonban azzal, hogy a célegyenesre időzítve sorra kerülnek elő botrányos és/vagy a párt álláspontját megkérdőjelező ügyek, amelyek mind-mind a Jobbik legkényesebb, ám egyben egyik legfontosabb pontját célozzák: a párt és politikusai hitelességét. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a támadók jól kalkulálnak, a Jobbikot ugyanis ma csak itt, ezen a ponton lehet érdemben gyengíteni. Márpedig a homoszexuális érdeklődés, az erkölcstelen életmód és a szocialista kormánytól kapott közel egymillió forint – miközben egy másik párt esetén talán nem is okozna problémát, hiszen nem önmagában probléma, hanem a párt mutatott önképe miatt lehet az – a Jobbik húsába vág. (Gondoljuk csak el, mi lenne, ha az LMP vezetőiről derülne ki, hogy imádják a terepjárókat, mindenük az atomerőmű és amúgy példaképük Horn Gyula.)

Természetesen nem arról beszélek, hogy ezen ügyek hatására a Jobbik megroggyan, és az általam korábban teljes kudarcnak minősített egyszámjegyű választási eredményre van már csak kilátása. Szó sincs erről. Arra azonban van esély, hogy a láthatóan nem véletlenül előkerülő ügyek (ki tudja, hogy mi jöhet még?) hatására a szavazók egy része elbizonytalanodhat, és a párt nem lesz képes elérni azt az eredményt, amelyre ezek nélkül számíthatott volna. Mindez nem valami eget rengető felismerés: a kellemetlen ügyek kellemetlenek... A meglepetés azonban az, hogy lehetett ilyeneket találni, ráadásul meglepően szép számban. Nem tudom, hogy mindez a Jobbik amatőrizmusát, vagy inkább a keresők, kutatók professzionalizmusát mutatja, az azonban világos, hogy a pártnak - ha nem akar túl sokat veszíteni - sürgősen ki kellene találnia valamilyen hatásos válaszlépést. Hogy mi lehet ez, nem tudom, hiszen a megingott hitelességet erősíteni/visszaállítani rettentő nehéz. Az biztos, hogy a Morvai-ügy után ilyen közlemények már biztosan nem elegendők.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr111879641

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Botrányok az LMP körül! 2010.04.09. 13:00:03

A Jobbik utóbbi két hétben kipattant kínos ügyei elhomályosították a parlamenti küszöb átlépésére esélyes Lehet Más a Politikai háza táján sűrűsödő botrányokat, melyek rossz fényt vetnek a magát új politikai stílussal, átláthatósággal és környezetvédel...

Trackback: A rezsim züllöttsége 2010.03.31. 21:58:32

 Ami ma zajlik a világban, az egy aljasság. A tisztességes, becsületesen dolgozó emberek minden lépését figyelik. Kismillió szerv, szolgálat, ügynökség archiválja a telefonbeszélgetéseinket, a bankkártyahasználatunkat, a reptereken szkennelne...

Trackback: Jobbik Himnusz 2010.03.30. 14:45:09

A mai nap különleges, eddig csak naponta kerültek elő jófej Jobbikosok, a megfaszozott Szávay, kerékbilincses Nyilasbarbie, pornós Nikki, vagy hélótageci András, de ma nagyobb eresztés volt, jöttek a best of

Trackback: Ártanak-e a Jobbiknak a támadások? 2010.03.30. 14:00:04

A pártnak - ha nem akar túl sokat veszíteni - sürgősen ki kellene találnia valamilyen hatásos válaszlépést.

Trackback: Nikolett, a gárdista 2010.03.30. 13:03:08

Úgy gondolom, a képen a bal oldali lányzót már nem nagyon kell senkinek bemutatni, hisz az arcát, nevét az is ismeri, aki amúgy nem akarta, meg az is, aki amúgy akarta volna, csak alapvetően egy hipokrita fasz. Karcsú, szőke, széparcú, vidám, mosolygós...

Trackback: Itt a Jobbik új himnusza! 2010.03.30. 09:38:10

A Kárpátia: Magyar Gárda Indulójának zenéjére elkészült a Jobbik új himnusza. Az utóbbi hetek összes Jobbik-híre benne van a videóban: Király András, Kassab Adonis, Szávay István, Müller Niki. De nem maradnak el a Jobbik régi sztárjai sem: Gábor, ...

Trackback: Mi a baj Morvai Krisztinával? 2010.03.30. 08:33:30

Ma ugyanolyan szemellenzősen harcol az egy igaz Ügyért, mint tegnap egy másikért. Az aktuális cél számára mindig szent, aki pedig útjába áll, az maga a megtestesült Gonosz. (Fotó: morvaikrisztina.hu) Morvai Krisztina dicsérete Morvai Krisztina mára a...

Trackback: A Jobbik az igazi „elempé” 2010.03.30. 00:02:50

A Jobbik politikai sikerének záloga: saját politikusai. A Jobbik ugyanis azért kap bizalmat szavazóitól, mert jobbnak és különbnek látják őket a többi politikusnál. (Fotó: Index) Az elmúlt hónapban a Jobbik számos politikusa kellemetlen helyzetbe ker...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.30. 16:43:37

@Rézvirág: nocsak, kiderül hogy a jobbik még buzikat se akarja dunába lőni?
micsoda csalódás lesz ez egyeseknek akik jókat homofóbozhattak eddig...

tlac 2010.03.30. 16:43:51

@kicsi11: inkább a keleti szlovákiai sajtó figyeli..

tlac 2010.03.30. 16:45:22

@radala: Baló nem csalta csak nem dugta

panelburzsuj 2010.03.30. 16:46:35

@kicsi11:

És a hőbörgés mekkora kockázat egy bíróságra nézve?

Rézvirág 2010.03.30. 16:50:52

@reKorrekt: Igazi kaleidoszkóp ez a Jobbik...láttam ezt a filmet, olvastam a programjukat, de mindez köszönő viszonyban sincs azzal, amit márc. 15-én előadtak. Totális zavar az egész. Kiabálnak, mint egy elmebeteg, aztán ha valaki szélsőségezi őket, akkor meg boci szemekkel pislognak, hogy na de kérem, hát nézzék már meg a programunkat, vagy ezt a rólunk készült filmet...az eccerű választópolgár meg pislog, hogy akkor most vajon melyik az igazi?

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.30. 16:52:16

@panelburzsuj: azt hogy egyes kisebbségi csoportokkal másképp bánnak a rendünk védelmezői, úgyis mondhatnám hogy faji alapon nem mernek hozzányúlni egyesekhez...

Netszamuráj 2010.03.30. 16:55:24

@ubul2000: "Szerencsére a Jobbik számolt ezzel, és már jó korán szólt - nemtelen támadásoknak lesznek kitéve." Khm, azzal, hogy ezt jó előre kijelenti, még nem biztosítja azt, hogy valóban ártatlan is. A szcientológusoknak is megvan az a jó szokásuk, hogy a tagokat lassú, ámde alapos agymosással felkészítik az ellentábor érveire, amely így aztán maradéktalanul lepereg róluk. Ettől a szcientológia kevésbé mocskos és hiteles? Közel sem, viszont a tagjait annál nehezebb eltéríteni a fixa ideájuktól, azaz - legalábbis a szcientológia kérdésében - fanatizáltak lettek. A jobbik ugyanezt a taktikát alkalmazza szerintem.

Rézvirág 2010.03.30. 16:56:14

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:
Hát ez már csak azért is érdekes, mert amikor ezt Morvai fejére olvasták, akkor lehazugozott mindenkit, hogy az ő beadványában az szerepelt, hogy legyen a korhatár egységesen 18 év. Szóval komolyan érdekelne a beadvány teljes szövege és hogy tényleg ő írta-e a beadványt. Valami hivatalos forrásból.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.30. 16:56:25

@panelburzsuj: tárgyalótermi gyakorlat:
cigány üt nemcigányt: garázdaság
nemcigány üt cigányt: rasszista indítékból elkövetett támadás, rosszabb esetben gyilkossági kisérlet

panelburzsuj 2010.03.30. 16:57:34

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:

Tévedsz. A rendőrök nem faji alapon kerülik a forró kását, hanem nagyon pontosan tudják, hogy melyik bamba cigányt lehet kockázat nélkül megszopatni, és melyik társasággal nem célszerű ujjat húzni.

Vénveterán 2010.03.30. 16:57:38

@lüke: Cenzúra lenne újfent hazánkban? Vissza az 50-es évekbe?

cotti 2010.03.30. 16:57:51

@Rézvirág: Szerintem ugyanazt mondják mindig, csak máshogy fejezik ki. Más egy politikai vita, más egy szakmai vita, más egy lakossági fórum és más egy nagygyűlés. Más a leírt gondolat és más az élőszó. Egy valami ugyanaz: az üzenete. Ugyanarról beszélnek, csak más húrokat pengetve, más szólamokon.

lüke 2010.03.30. 17:02:32

@vénveterán:
89 -ig volt cenzúra,40 évvel tovább
egy NBH-st kellene megkérdezni,van itt biztos:)
az MTI a kormány intézménye

panelburzsuj 2010.03.30. 17:04:27

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:

Azt kérdezem, hogy mi ebben a jó a bíróságnak.

Eddig egy válasz volt: a föld elértéktelenítése. (Az még nem derült ki, hogy maga a félszemű bíró pontosan hogyan látja ennek hasznát.)

Vénveterán 2010.03.30. 17:07:09

@lüke: Voltam benn anno, és azért láttam pár érdekes dolgot az mti-ben. De ezen a fórumon inkább hanyagolnám ezt a témát.

panelburzsuj 2010.03.30. 17:08:37

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:

Azér, baszki, mert ahol egy horda börtönviselt kancigány jut egyszem körzeti megbízottra, ott nem kekeckedünk.

Különösen úgy nem, hogy a háttérben ma masírozó, holnap meg eltűnő kéményseprők csinálják a fesztivált, otthagyva a szarban a körzetit.

panelburzsuj 2010.03.30. 17:10:17

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:

Írd már le, nagyeszű, hogy kinek a bábja, hogyan mozgatják, ki kinek fizet. Ne csak makogj, meg célozgass.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.30. 17:10:37

@panelburzsuj: nah erről van szó. Érdekes: a tüntetésekre, gárdagyűlésekre mindig jut elég sün...

lüke 2010.03.30. 17:13:44

sok MTI tudósitó ma kulturattasé:) a MK követségein............

medve2 2010.03.30. 17:14:14

@radala: Én becsültem Morvait azért, amit 2006-ban tett. Azóta viszont megdöbbent.

medve2 2010.03.30. 17:17:46

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA: megint visszatérek az elejére. Szerintem Morvai nem lopott, sőt, szerintem megdolgozott a pénzéért. A dologban a bibi az, hogy egy ilyen retorikájú párt hitelességével összegyeztethető-e az, hogy a szociknak dolgozott. Szerintem jobboldali ingadozó potenciális Jobbik szavazóknál ez nagyon betesz, mert szép lassan kiderül: a retorika és a valóság között különbség van a pártnál. Ezt nem értitek meg, és az egész Jobbik jelenségben ezek az ellentmondások kódolva vannak.

medve2 2010.03.30. 17:19:55

@Vénveterán: A másik, ami nevetséges, ha ezeknek a tényeknek a napvilágra kerüléséből összeesküvéseket gyártanak. 2003-as, a neten, a parlament honlapján nyilvános dokumentumról van szó.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.30. 17:21:21

Uraim és nem uraim!
Megköszönve korábbi együttműködésüket, a következményeket látván ezennel visszavonom pár kijelentésemet!
Ezeket a későbbiekben közlöm, de addig

Tisztelettel/Anyád

Ne dudd gi! A dörrög zultán

panelburzsuj 2010.03.30. 17:23:26

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:

Majd ha a betöréses lopásokat meg a bandaleszámolásokat is előre be fogják jelenteni a rendőrségen, akkor talán oda is fog jutni elegendő létszámú kék. És pont időben.

lüke 2010.03.30. 17:24:25

nem tudom miért durrogtok MK-n , van- e olyan a magyar politikában ,aki még nem váltott oldalt

soroljátok fel!

lüke 2010.03.30. 17:27:58

@medve2:
összeesküvést gyártanak?
még nem
majd fognak:)

panelburzsuj 2010.03.30. 17:30:59

@lüke:

Gyakorlatilag a teljes MSZP egyvégtében kitart az MSZP mellett. Néhány Csintalant leszámítva ...

A névsor kicsit hosszú lenne.

medve2 2010.03.30. 17:35:14

@lüke: rendben. De ha mindenki vált, akkor mitől más a Jobbik a többinél?

lüke 2010.03.30. 17:35:18

szerintem egy van a Thürmer Gyuszika:)

BonFire 2010.03.30. 17:36:44

@Egregor: "Morvait ki fogják tenni szerintem, nem véletlen, hogy nem lett képviselőjelölt sem."

Szerinted. Látszik, mennyire nem vagy képben. Morvait _nem_ fogják kitenni, ugyanis _nem tagja_ a Jobbiknak.

lüke 2010.03.30. 17:40:22

@medve2
az ideológiától
Le Pen, FPÖ etc ,öket majmolják.Persze ott egy kicsit más:
gazdag a polgár, van mit vesztenie ,nem is olyan radikális és föképp az idegenek ellen lép fel.
Akik nehezen asszimilálódnak, beülnek a kész jólétbe, élvezik a segélyeket /ld. Kanada..........
Nálunk ilyen nincs.Más ellenséget kell keresni- a spájzban , ez nem vicc volt-.
S kapóra jön a szegénység., s a szegénységben tartás politikája.

panelburzsuj 2010.03.30. 17:44:48

@hoplita:

Én végigolvastam a Jobbik 88 oldalát, de erre a 9 mm-es javaslatra nem emlékszem.

Vagy ez a B-terv?

lüke 2010.03.30. 17:52:49

@panelburzsuj:
ez a hatalmi terv:)
A hatalomhoz való mindenáron ragaszkodás.Egész dinasztiák vannak: Bauer, Petö, Rajk, Münnich, Szakasits-Schiffer, Lendvai, Antall-egész életében ezt tanulmányozta-, etc. Most jó vagy rossz jelzö nélkül.Családok, ahol a pixisben benne kell lenni

panelburzsuj 2010.03.30. 18:02:06

@lüke:

Ez a pár família roppant kevés lenne, bár az elmélet kétségkívül jól illeszkedik a minden konfliktust a leszármazásra viszavezető lükeségek sorába.

Az MSZP ennél sokkal földhözragadtabb intézmény: az 1990-ben állás nélkül maradt pártalkalmazottak érdekvédelmi szervezete. Akik nagyon pontosan tudják, hogy a felszínen maradásban csakis egymásra számíthathatnak/számíthattak.

lüke 2010.03.30. 18:12:05

na ez nem igaz ,hogy a százrmazásra vezettem volna vissza............
s nem is gondolom ,hogy ez konfliktust jelent
ez egy ténymegállapítás, többen vannak, mint leírtam,sokkal de sokkal, ez egy kis ízelítö volt a névsorból:)...........
MSZMP meg számitson egymásra:)
sajna nem homogén vén nyuggerek:)
bölcs és méltóságos egylete

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.30. 18:12:16

@panelburzsuj: ezt majd nálam tájékozottabbak megválaszolják, mindent én sem tudhatok.

A magamfajta egyszerű polgár honnan tudhatná ezt, csak lát bizonyos jelenségeket ami nem tetszik neki, joggal merül fel a kérdés, hogy miért történik mindez?

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.30. 18:13:53

@panelburzsuj: ahol spontán megjelenik a gárda, ott a jard is ki tud vonulni nagyerőkkel villámgyorsan...

Nem kell ehhez bejelentés, csak akarat kéne.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.30. 18:18:33

@medve2: te "ingadozó potenciális Jobbik szavazó" vagy, vagy miből gondolod ezt?

panelburzsuj 2010.03.30. 18:38:42

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:

Zseniális. Attól fog javulni a közbiztonság, hogy két rendőrszakasz kivonul hol egyik, hol másik cigánytelepre, fénapig mereszti ott a farkát, aztán délután visszakocog a kapitányságra megírni: esemény nem történt.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.30. 18:44:12

@panelburzsuj: nem, attól fog javulni, hogy a kb behuzza fülétfarkát ha egy hangosabb kancigány megjelenik...
szerinted.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.30. 18:51:43

@panelburzsuj: "minden azzal kezdődött, hogy a sok panasznak eredménye lett, és lecserélték a helyi körzeti megbízottakat, akik meglehetősen kényelmesen dolgoztak, volt, amikor a hívás után öt órával jelentek csak meg a bűntett helyszínén. A polgármester szerint ezek a rendőrök „misztifikálták” az érpataki bűnözőket, és azt hangoztatták, hogy oda nem is érdemes kimenni, ott úgysem lesz meg a tettes. "

www.mno.hu/portal/667023
avas.blog.hu/2009/11/11/erpatak_polgarmesterenek_uzenete

érdemes olvasgatni, aki véletlenül még nem tette meg

panelburzsuj 2010.03.30. 18:57:57

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:

Ezt írom:

"ahol egy horda börtönviselt kancigány jut egyszem körzeti megbízottra"

Te meg lefordítod jobbikos korrektséggel erre:

"attól fog javulni, hogy a kb behuzza fülétfarkát ha egy hangosabb kancigány megjelenik...
szerinted."

Csak így tovább!

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.30. 18:59:19

@panelburzsuj: na mesélj, szerinted mitől fog javulni a közbiztonság?

medve2 2010.03.30. 19:00:10

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA: Nem, én Fidesz szavazó vagyok, a környezetemben vannak, aki valamennyire ingadoztak a két párt között. Ma már egyre kevésbé.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.30. 19:00:47

Na, most már lehet számolgatni, hogy hány "cigány" jelenik meg itt!:-(

medve2 2010.03.30. 19:01:15

Duna TV, TV2-ben foglalkoztak az üggyel. A TV2 a Novák elleni APEH eljárással is foglalkozott.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.30. 19:04:28

@panelburzsuj: te beszélsz korrektségről, amikor ezt:
"ahol spontán megjelenik a gárda, ott a jard is ki tud vonulni nagyerőkkel villámgyorsan"
így fordítod
"két rendőrszakasz kivonul hol egyik, hol másik cigánytelepre, fénapig mereszti ott a farkát"

szedd már össze magad...
Valamint továbbra is várom javaslataidat hogy miként lehetne a közbiztonságon javítani, mert mindenre azt mondani hogy az úgy nem fog működni, az a legkönnyebb...

panelburzsuj 2010.03.30. 19:04:33

@namitirok:

Aki Jobbikkot mond, mondjon cigányt is ...

Én csak besegítek a keresőoptimalizálásba! :)

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.30. 19:05:31

@medve2: nekem is vannak ilyenek, és ők is egyre kevésbé.
De szerintem a másik irányba tolódtak el mint a te ismerőseid....

ubul2000 2010.03.30. 19:13:00

Munkám során gyakran kell megfordulnom Ny-Mo-n. Balaton, Veszprém, Szombathely, Szentgothárd. Rengeteg emberrel kerülök kapcsolatba és az a benyomásom, hogy a Jobbik nagyon erős. Természetesen ez semmilyen módon nem reprezentatív, a személyek teljesen véletlenszerűek, tehát nem ismerősi, baráti, munkatársi körből kerülnek ki, hanem véletlenszerűen. Aztán, hogy mi következik még a hátralévő tíz napban azt nem tudom.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.30. 19:17:32

@ubul2000: Ha az ember rendet szeretne, és csak egy párt áll ki határozottan a rendteremtés mellett, akkor ez van, nem lehet mást választani.

panelburzsuj 2010.03.30. 19:18:31

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:

A spontán gárdamegjelenés alatt olyan eseteket értesz, amikor készülődő bűncselekményeket bizonyítottan a gárda hirtelen ottermése akadályozott meg? Miközben a lassú, tutyimutyi, érdektelen rendőrség a fülét se billegette a bejelentésekre?

Vagy olyan kivonulásokat, amik erődemonstrációnak ugyan nagyon is hatásosak, de semmi közük a tételes, eseti bűnmegelőzéshez?

hoplita 2010.03.30. 19:26:31

@panelburzsuj:
Nem.
Ez a világ összes normális országában a megoldás, ha nekihevült, rendszertanilag emberként beazonosítható biológiai képződmények lincselősdit óhajtanak játszani....vagy azt képzelik, hogy kitört a kommunizmus és ami az enyém, az az övék is.
Esetleg a 12-es sörétes.
Párhuzamosan az otthon és birtokvédelem lehetőségének a kiterjesztésével, akár lőfegyverrel is......ahogyan ezt olyan civilizálatlan balkáni országokban teszik, mint Ausztria, Finnország, vagy hogy egy nagyon távoli vidéket mondjak....Szlovákia.

panelburzsuj 2010.03.30. 19:33:39

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:

Egy tipp: komoly nyomravezetői, sőt bejelentői jutalmak, hatásos tanúvédelemmel megerősítve. Legyen jobb üzlet a rendőrökkel együttműködni, mint rettegve falazni.

És pont a cigányok (meg a politikusok ...) között lenne ilyen eszközöknek több gyakorlati haszna, mint az általánosító óbégatásnak.

hoplita 2010.03.30. 19:39:20

Ez is milyen érdekes téma lenne a médiumoknak, és valamiért nem harapnak rá, izgalmasabb Morvai valamikori egy milkája...
A fene se érti ezt...

"..Öt hónap sem volt elég a korrupt fideszes kézre kerítéséhez

Még mindig külföldön bujkál a Fidesz erzsébetvárosi frakcióvezetője. A Hunvald György ingatlanpanamái kapcsán meggyanúsított helyi politikus Mexikóban húzta meg magát, s a magyar hatóságok öt hónapja hiába kérik a kiadatását.

Az ügyészség mindent megtesz, hogy a Mexikóban bujkáló gyanúsítottat hazaszállítsák, ám a kiadatás nem zökkenőmentes.

Egyrészt, mert a közép-amerikai ország nem minden nemzetközi egyezményt írt alá, így ez amúgy sem egyszerű folyamat, másrészt a bűnüldöző szervek nyílt titokként kezelik, hogy bizonyos országokban a kiadatási eljárás ellenére egészen addig biztonságban lehet egy bűnöző, amíg van elég pénze a bujkáláshoz és a helyi hatóságok "távol tartásához".

hirszerzo.hu - barikad.hu

panelburzsuj 2010.03.30. 19:42:48

@hoplita:

A te mondandódat világosan értem. (USA-ban járt ismerősöm is világosan elmagyarázta, miért költenek ott kevesebbet kerítésre.)

Azt nem tudom, hogy a jogos védelem megerősítését miért szükséges a cigányok általános ócsárlásával összekötni, és így ostobán leszűkíteni a gondolat esetleges támogatóinak körét.

Konkrétan meg azt kérdeztem, hogy szerepel-e Jobbik programjában a fegyveres vagyon- és életvédelem lehetőségeinek kiterjesztése.

mrs. white 2010.03.30. 19:45:05

Úgygondolom a jobbik több stratégiai hibát is elkövetett az utóbbi mondjuk másfél hónapban, aminek az árát sosem tudjuk meg. Mivel nem tudjuk hogy ez befolyásolta-e a választási eredményüket. Inkább csak találgatjuk.

A radikalizmussal nincs baj. Van akinek sok van akinek még ez is kevés. Magyarországon ebben a helyzetben ez vígan belefér. Amíg a radikalizmust a baloldalra vetítették rá addig semmi baj nem volt. Ez a jelenlegi mszp válsztókat tekintve ami 15% éppen ezzel szemben 85%-nak lehetett szimpatikus statisztikailag. A 20 évért 20 év viszont ugyanaz a hiba mint Orbánnék panelprolija. Húz egy határvonalat amin nagyon nehéz már átrángatni az embereket. Csak amíg orbán középen húzta a vonalat addig a jobbik a jobbközépnél. Ezáltal be is határolta a támogatottságát, jó időre. Elkapta őket a gépszíj többet szerettek volna mint ami ebben a formációban benne volt és most lehet hogy visszacsap majd.

Amugy ezek az ügyek más pártoknak szinte semmit nem ártanának. A jobbik esetében azért kínos mert az egész cirkusz erre van kihegyezve. Ha szimplán csak radikálisok lennének és az elmúlt nyolc év megbüntetését akarnák akkor még a fideszre is veszélyesek lehettek volna. Azonban Ők behozták a látványelemeket zászló, kereszt,egyenruha rend fegyelem tisztaság erkölcs vallás megyarság stb. amivel nincs baj de a legkisebb bukta ugyanazzal jár mint Tőkés Lászlónál. Egy püspök ugyan már ne csalja meg a feleségét ( ha igaz természetesen) mert ahogy egy autószerelőtől elvárom hogy javítás után ne álljak fejre az autóval fékhiba miatt, egy pap se tegye az ellenkezőjét mint amire a hivatása kötelezi. Deutch Tomi-nál még elmegy egy szdsz-esnél ha homokos valaki vagy házasságszédelgő azon senki nem botránkozik meg sőt.

Szóval a digitális fényképezőgépek és internet korában majdhogynem reménytelen vállalkozás ezt projektet végigvinni, mert ez még Tőkés lászlónak sem sikerült a jelek szerint, pedig ő már csak a múltja miatt sokkal jobb pozícióból indult.

Ennek ellenére még mindíg úgy gondolom hogy az mszpt verni fogják, de csúcsot már elérték, hogy valami pozítívat is mondjak ezek után a jobbikról, de ez sajnos nem a jobbik abszolút dícsérete hanem az mszp maximális kudarca.

kicsi11 2010.03.30. 19:49:45

@mrs. white: engem nem érdekel, hogy az autószerelő meleg-e vagy csalja-e a feleségét, ha a munkáját rendesen végzi.

panelburzsuj 2010.03.30. 19:58:23

@kicsi11:

Most őszintén: te nem láttad, hogy az autószerelőn a fékhibát kérte számon a komment, és nem a szexuális szokásait?

kicsi11 2010.03.30. 20:04:52

@panelburzsuj: mrs.white meg kérje számon Morvain, a munkáját, vagyis hogy az EP-ben hogyan képviseli a válazstóit, Tőkés Lászlón meg azt, hogy az Evangéliumnak és a református hitnek megfelelően hirdeti-e az igét.

hoplita 2010.03.30. 20:06:27

@panelburzsuj:
Igen, fog.
Már nyilatkoztunk róla, a politikai pártok közül egyedüliként, az elbaszott, a sportfegyver tartásáról született dilettáns kormányrendelettel kapcsolatban.

Hol ócsároltam én cigányokat?
Meg sem említettem a szót, akinek nem inge....:))

Azzal viszont gondolom te is tisztában vagy, hogy egy ilyen irányú változás sok nem nyáron barnult honfitársunk végzetét okozná kezdetben.......egyébként csak átmenetileg, olyan 6-12 hónapig.
Hasonló történt fegyverliberalizáció után a szintén jelentős ork kontingenssel rendelkező Bulgáriában.:D

panelburzsuj 2010.03.30. 20:18:58

@hoplita:

A lehetséges következmények elég világosak. Sok nyomorult beleszaladna, sok sunyi kiprovokálná a beleszaladást, és a tetejébe jópár "jó magaviseletű" kültelki családtag is igyekezne ilyen módon legális fegyverhez juttatni a famíliát. (Hogy mennyire önként, az külön kérdés.)

Szóval egyértelműbb lenne helyzet, de nem egyszerűbb.

snq 2010.03.30. 20:26:58

@medve2:
>> A dologban a bibi az, hogy egy ilyen retorikájú párt hitelességével összegyeztethető-e az, hogy a szociknak dolgozott.

ugyan a fidesz éppen aktuális álláspontja az elszámoltatással kapcsolatben követhetetlen, de az elmúlt 8 évvel (mszp) kapcsolatban korábban hasonlóan keményen fogalmaztak, mindeközben magasrangú emberük a "szociknak dolgozott", állami megrendeléseket kapott - hiteltelen a fidesz?

hoplita 2010.03.30. 20:29:12

@panelburzsuj:
Látszik, hogy nem tudod mi a "hómdefenz"...:)
Csak sima csövű söréteshez juthatsz így engedély nélkül legálisan, marokhoz, tehát pisztolyhoz revolverhez, rejtve könnyen viselhető automata fegyverhez nem.
110 centis sörétessel nem mászkálhatsz és a viselési engedély megint szigorúan kötött.

Nagyon jól működő, bejáratott törvények ezek, nem nekünk kell feltalálni a melegvizet.
Orkjaink előszeretettel mászkálnak át bűnözni Ausztriába, de az okosabb fajta.
Meg sem próbálkoznak erőszakos behatolásokkal, mert ott az könnyen végzetessé válhat....és ők ezt jól tudják.
Itthon rizikó nélkül lehet csinálni, mert majd a rendőrség megvéd.
Na, ebből már elég volt...!!!

panelburzsuj 2010.03.30. 20:50:54

@panelburzsuj:

Hát ja:

Te "otthon és birtokvédelem"-ről írtál, én meg "vagyon- és személyvédelem"-mel válaszoltam.

panelburzsuj 2010.03.30. 20:53:36

@panelburzsuj:

Sőt: "vagyon- és életvédelem"-mel.

A kérdés eszerint az, hogy a hatásosabb "home defence" lehetővé tétele mennyit old meg a problémákból.

panelburzsuj 2010.03.30. 20:58:03

@hoplita:

Egyébként meg melyik simacsövű sörétesbe illik vágotthegyű 9 mm-es? :)

Thomas Rattler 2010.03.31. 01:00:35

..én Morvaival kapcsolatban pornót vártam volna... na mindegy:-)

BonFire 2010.03.31. 02:51:54

"Az ország talpra állításához nem a program, nem a szakértők, nem az emberek akarata vagy szorgalma, nem az ország adottságai hiányoznak, csupán egy dolog: a politikai akarat. Ennek az országnak az elmúlt húsz évben a vezetői vagy tolvajok, vagy beszariak voltak. Az esetek többségében ráadásul egyszerre mindkettő. Húsz év egy politikai garnitúrát nagyon elhasznál, még a jóból is sok ennyi idő, hát még az ilyen hitványból. Itt az ideje, hogy takarodjanak a sok hazugságukkal, harácsolásukkal és hazaárulásukkal együtt, és jöjjön végre egy új korszak." – Vona Gábor

C(L)IKK: barikad.hu/node/50148

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.31. 07:11:59

Ez a Dúró Dóra?
Nem egy nagy szám, ráadásul kiakadt a verklije!:-(

molnargyrgy · http://budapestiszolgaltatas.wordpress.com/ 2010.03.31. 08:01:41

"Gondoljuk csak el, mi lenne, ha az LMP vezetőiről derülne ki, hogy imádják a terepjárókat, mindenük az atomerőmű és amúgy példaképük Horn Gyula"

Kedves Gábor!
Sajnos úgy néz ki, ez nem derülhet ki.
Önt korrekt embernek tartom, ráadásul az eddigi tapasztalatom alapján nem szokott a kimoderálás aljas eszközéhez nyúlni.
Ennek ellenére, vagy épp ezért nem értem a kiválasztott feltevést.
A szigorúan off-shore ellenes ökopárt (LMP) legnagyobb (hivatalos) támogatója az a Richard Field, akinek a Park City építésében közreműködő vállalkozása, valamint a partnerei elvesznek az off-shore rengetegben.
Az csak hab a tortán, hogy ezek a cégek 10 év alatt még csak odáig jutottak, hogy kábé 10000 fát kivágtak. A jelenlegi mérlegeiket elnézve arra pedig egyiknek sincs pénze, hogy akár 1-2 házat felépítsen, nem hogy lakóparkot.
Ezeket a tényeket az Ön blogján is többször megosztottam, ezért nem értem a feltételes módot.

molnargyrgy · http://budapestiszolgaltatas.wordpress.com/ 2010.03.31. 08:12:43

@panelburzsuj:
azért kell összekötni a cigánybűnözéssel, mert elenyésző kivételtől eltekintve annál a legnagyobb az érték és a cselekedet közötti eltérés.
Egyszerűbben: egy nem cigány pitiáner tolvaj elszalad, ha otthon talál valakit, a cigány pedig megöli a nyugdíjáért, vagy a rádiójáért.

molnargyrgy · http://budapestiszolgaltatas.wordpress.com/ 2010.03.31. 08:24:05

A gárdista Nikiről általában.
A legtöbb kommentelő (nem csak itt) azt nehezményezi, hogy milyen példát mutat.
Niki nem az utcán büszkélkedik másságával, a filmjeit pedig elvileg csak 18 éven felüliek nézhetik meg.
A pornószínészség egy foglalkozás, sőt kiderült, hogy sokkal (százmilliós nagyságrenddel) tisztességesebb, mint egy állami cég vezérigazgatói állása.
A politikai bulvár tipikus példájaként, már attól elélveznek a szerkesztők, hogy végre politikai köntösben rakhatnak fel meztelen nős képet, sőt a gyerekeknek még gyorslinket is mellékelnek, ne kelljen annyit keresgélniük, ha kemény pornót akarnak látni.

panelburzsuj 2010.03.31. 09:12:45

@grgmolnar1:

Ez az indoklás ebben a formában, grgmolnar1 előadásában itt a neten elmegy. De lassan-lassan el kéne tudni gondolni azt helyzetet is, hogy egy névvel-arccal bíró parlamenti képviselő érvel a fegyveres otthonvédelem mellett, méghozzá kifejezetten azért, hogy a javaslata átmenjen, és nem pusztán azért, hogy egy jóízűt cigányozhasson.

Lehet, hogy én tévedek a várható parlamentünk várható működését illetően, de én úgy gondolom, hogy az erőszakba torkolló betörési kísérletek részletes statisztikai bemutatása többet nyomna a latban, mint ez a kijelentés: "egy nem cigány pitiáner tolvaj elszalad, ha otthon talál valakit, a cigány pedig megöli a nyugdíjáért, vagy a rádiójáért"

A te érvelésed ugyanis két irányban is leszűkíti a fegyvertartást indokló eseteket: a nem cigány elkövető szerinted nem veszélyes, az anyagi kárt pedig nem a sértett megélhetésének biztonságához viszonyítod, hanem csakis a testi épségének megvédéséhez.

De hát ez a szép az elvakultságban: önmagát rombolja.

tcom 2010.03.31. 10:03:13

@grgmolnar1:

Naneeeeeee!

Pornós gárdista? A gárdista legyen példamutató. Vállaljon gyermeket, meséljen neki mesét. És éljen úgy, hogy ha a gyereke felnőtt lesz ne toljanak az iskolatársai az anyjáról dugós képet az orra alá!!!
A pornózás szégyen!!! Ha kell keresek a leánynak tisztességes munkát holnapra.
Azt azért nem szeretném, ha valaki is a pornózást tisztességes tevékenységként jelenítse meg. A pornós gárdista meg a világ szégyene!!!!

"A pornószínészség egy foglalkozás, sőt kiderült, hogy sokkal (százmilliós nagyságrenddel) tisztességesebb, mint egy állami cég vezérigazgatói állása."

Micsoda? Tisztességes? Akkor küld el az anyád, lányod meg a feleséged is kicsit pornózni!!! Micsoda aljadék dolog "foglalkozásnak" beállítani.
Huhhhh! Le kell nyugodnom. =:-(

tcom 2010.03.31. 10:12:51

Ebből a fórumból úgy tűnik, hogy a fideszes és a baloldali szimpatizánsoknak egyforma céljuk a Jobbik ellen fellépni. A baloldaliaknak egyértelmű az első perctől.
A Fideszeseknek pedig csak mostanában a választások előtt lett ellenszenves a Jobbik. Nem nagyon hallottam 2006-ban és utána, hogy nagyon lázongtak volna az emberek az ellen, hogy a Fidesz sok helyen választási szövetséget kötött az önk. választásokon. Sokáig működtek együtt, sokáig lengtek az árpádsávos zászlók a Fidesz rendezvényein, de mostanában már nem.
Csak a Fideszesek figyelmébe ajánlom, hogy figyeljenek erre is. A Fidesze vezetésének is szerepe van abban, hogy a Jobbik itt tart. 2006-ban még jók voltak "Gyurcsány takarodj"-ot kiabálni. 2010-ben már nem lesznek jók "Orbán takarodj"-ra. A Fidesz magának ásta ki a csatabárdot, engedte ki a szellemet a palackból. A Jobbik a parlamentben rá fog szállni minden olyan intézkedésre, törvényre, ami ugyan józan ésszel az ország érdeke, de sokaknak megszorítást jelent. Márpedig ilyen lesz. Valójában Orbánék azt kapják vissza, amit ellenzékben ők a baloldalnak adtak.
Nem kéne itt elsunnyogni a Fidesz szerepét!

molnargyrgy · http://budapestiszolgaltatas.wordpress.com/ 2010.03.31. 10:30:41

@tcom:
Oké. Tényleg nyugodj le. Nem, nem szeretném, ha a családom pornószínészségből élne, de inkább a testüket árulják, ne az országot. Jelenleg egyiket sem teszik, tehát elfulatlan véleményemet mondtam el.
Neked viszont pártállásodtól függően jó esélyed van rá, hogy bekerülj a fideszes Ezüsthajóba, vagy az Mszp-Szdsz-es Bkv-ba.

lorantka_a_gall 2010.03.31. 10:31:51

@tcom: ez nagyon vérbal duma. Kár, hogy a jobbikosok egyre közelebb sodródnak az gyurcsányos mszp-hez. Kizárólag az mszp-nek használ, hogy a Jobbikot ráuszítják a Fideszre, a Jobbik meg rendkívül ostoba barom módjára meg is teszi. A Fidesz meg naná, hogy védekezni fog.

molnargyrgy · http://budapestiszolgaltatas.wordpress.com/ 2010.03.31. 10:43:31

@panelburzsuj:
Sajnos ilyen konkrét, könnyen hozzáférhető statisztika csak akkor lesz, ha elfogadják, hogy van cigánybűnözés.
Van egyébként nyilatkozat rendőrségi részről, mely azt jelzi, hogy a lakosság arányában magasabb számú cigánybűnözésen belül az erőszakos jellegű, vagyon elleni bűncselekmények jellemzőbbek a cigányokra.
Megkeresem majd, de úgysem fog meggyőzni téged, mert nem az Szdsz vizsgálatán alapul.
Szerintem te sem érted, amit írtál, de azért megpróbálom még egyszer.
Nem foglalkoztam az áldozat megélhetésével, csak a testi biztonságával.
A bűncselekmény útján megszerezhető anyagi előny mértékét viszonyítottam a feltételezett törvénytelen cselekedet súlyához.

molnargyrgy · http://budapestiszolgaltatas.wordpress.com/ 2010.03.31. 10:50:21

Milyen érdekes!
Számos alkalommal tapasztaltam, hogy elég sok LMP szimpatizáns található a hozzászólók között. Idáig mégis csak a nem hírértékű pornószínészségre, illetve a közbiztonság szempontjából lényeges, de az ország helyzetét tekintve mellékes cigánybűnözéshez szóltak hozzá.
Tudom, hiába kérné ki bárki is magának az Amerikai Ház Kft-re vonatkozó megjegyzést, mivel az szigorú tényeken alapul.
Egyszerűbb a semmivel foglalkozni, mint konkrétumokra reagálni.

medve2 2010.03.31. 11:09:39

@tcom: Mintha 2 éve nem gyaláznátok a Kurucon és a Barikádon a Fideszt, ugye? Likud Viktor, zsidesz, Vona beszédek. nem mond valamit ez neked?

panelburzsuj 2010.03.31. 11:14:21

@grgmolnar1:

"Nem foglalkoztam az áldozat megélhetésével, csak a testi biztonságával."

Rosszul tetted.

Oka is van persze: téged nem a potenciális áldozatok/károsultak tényleges védelme, hanem a feltételezett elkövetők basztatása hajt igazán. Nem megelőzni, elrettenteni akarsz, hanem bűnöst fogni.

És így szűkíted a támogatást. A bárki elleni védelem kiterjesztésén ugyanis sokkal nehezebb fogást találni, mint a cigányok elleni bősz acsargáson.

Mindegy: a vérködön se könnyű átlátni ...

medve2 2010.03.31. 11:14:39

@mrs. white: csak ha megfigyeled, ezt nem értik meg a Jobbikosok, hogy mi történik most körülöttük. Ellenérveik meg pont olyanok, mint bármelyik másik párté: többet lopott a másik, az is komcsi, rágalomhadjárat van ellenünk mert erősek vagyunk, stb. De akkor a kérdés: mitől mások? pedig ez a kampányuk lényege, hogy ők tiszták.

molnargyrgy · http://budapestiszolgaltatas.wordpress.com/ 2010.03.31. 11:21:34

@panelburzsuj:
Nem acsargok a cigányok ellen, csak a cigánybűnözés ellen. A fehér ellen is, de az itt nem téma.
Mindegy: ezt sajnos te nem értheted, mert a a belső köd semmilyen látást nem engedélyez.
Majd visszajövök, ha lesz itt valaki.

tcom 2010.03.31. 16:26:09

Csak két féle bűnöző van Magyarországon. Külföldi, vagy Magyar!
A magyar állampolgárok magyar bűnözők. Vajon ki állapítja meg, hogy ki a cigány. Bútorlapmintával járják az országot az okosok?
Nincsenek hófehér, magyar bűnözők?
Mindenkire egyformán vonatkoznak a törvények.
Orbán Viktor is cigány származású. Ésakkor? Én ugyan nem kedvelem, de csak azért mert cigány valakit kikiáltani???
Az igaz, hogy cigány kinézetű embereknek nagyobb aránya bűnözött már. És akkor? A fehér kinézetűek büszkék magukra?
Mindenki ismer tisztességes cigány embereket. És azok forduljanak fel?
Csak magyar van ebben az országban, de elég sok az undorító.

lüke 2010.03.31. 16:35:02

@BonFire:
igen láttuk a politikain akaratot már
pl Hortobágyon rizst termelni:)
a mg helyett ipart telepíteni
jól sikerült...................

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.31. 17:55:05

velemenyvezer.blog.hu/2010/03/30/mi_a_baj_morvai_krisztinaval

A cikkel jelentős részben egyetértek, bár Morvai Krisztina nem Jobbik-tag, ha minden igaz, "csak" államfő-jelölt!

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.03.31. 21:42:46

@mrs. white:
Felfigyeltem rád!
Szerintem te és én tudnánk beszélgetni.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.03.31. 21:56:21

Hogy ártanak-e a Jobbiknak a támadások?

Igenis, meg nem is.
Az igazság az, hogy egy 100%-osan puritán, hibátlan emberekből álló párttól sok ember visszahőkölne, mert valljuk be, mindegyikünknek vannak hibái. Nekem is.

Az, hogy kiderültek apró hibák, tévedések jobbikosokról, az szerintem rokonszenvesebbé teszi őket.
Mindenesetre a kis jobbikos stiklik össze sem mérhetők, azokkal a maffiózós rablásokkal, amelyeket a MSZP elkövetett.

Mouth Hero 2010.04.01. 09:44:17

@tcom: A magyar állampolgárság nem jelenti azt, hogy valaki magyar, ahogy fordítva sem.

Lyuk! Én vagyok az Apááád! 2010.04.04. 23:32:44

Ártanak-e a Jobbiknak a támadások?

vicces kérdés ez is, mondhatni semmi értelme feltenni.
Ez olyan kérdés, mintha azt kérdeznénk; árthat-e egy kutyának, ha levágunk a farkából vagy a szőréből?
..természetesen nem árt.

Hogy miért?
Azért, mert nem a párt választ tömeget, hanem a tömeg választja a pártot. A tömegnek meg most pont arra van szüksége, amit a Jobbik képvisel. Ha majd a tömegnek már elege lesz abból, amit a Jobbik képvisel, akkor elpártol tőle és a párt megy le a klotyóban, mint az elődei manapság.

Szóval, nem kell félni, nem árt neki.

El Curros 2010.04.05. 12:00:51

Nem a józan ész-és nem logikusnak tűnő vélemény-mentén gondolom a következőt...
A Fidesz esetében az "Egyszer volt Budán kutyavásár" szindróma rajzolódik ki.
Arra gondolok,hogy az efféle lejáratósdi nekik nem megy.
Egyszerűen az ő közösségükben ez nem jelent pluszt.
Az ilyen fél-ál-kicsi valóságtartalmú dolgok nem mérhetőek a 23 millió román,19e.forintról szóló csekk,stb. "ütéséhez"
A "rosszabbul élünk mint négy éve" bebizonyította,hogy ez a Fidesznek nem megy.
De valahogy nem értik meg a leckét.
Most meg előjöttek a 2002-es emeszpés recepttel...hihetetlen-es ebben az esetben jön az"egyszer volt Budán....."
Nem értik,hogy egy szenvedélyes szavazótáborral állanak szemben,minden egyes övön aluli ütés a Fideszre hullik vissza.
Eközben egyre görcsösebben nyomják és nyomják...
Rettentő dühössé teszik a Jobbikosokat,akik esetleges második körben-akár még-fideszes jelöltre is tették volna a voksukat.
Ez elúszott,a Fidesz többet veszített a harcban.
Személy szerint ádáz egyéni csatákat látok a második körben,ill.mintegy 25-28%-so Jobbik eredményt.
Ezt a megállapítást-a hétköznapokat járva,sok-sok emberrel beszélgetve-"érzésből" mondom.

kicsilány82 2010.05.11. 01:24:09

Üdv!
Történt nemrég, hogy a szakdolgozatomhoz felhasznált szakirodalomban a szerző Morvai Krisztina munkásságára hivatkozik, és még meg is jegyzi, hogy milyen átfogó elemzést írt a nőkkel szemben elkövetett családon belüli erőszakról.Én ott, azt az elismerést komolyan vettem, mert aki azt a könyvet írta, szakmailag hiteles ember... és akkor most hallom, hogy ezt valakik a szemére hányták Morvai Krisztinának, és nem nagyon térek magamhoz. Megrendelésre? Egyébként meg: SZÁMÍT? Értékelhető? - igen. Hiteles? - igen. Egymillió forint? Ne röhögtessenek már! Egy akármilyen kutatást, elemzést nem végez senki sokkal kevesebbért, mennyit kap mondjuk a Sonda Ipsos, Gallup, Tárki vagy a többi közvéleménykutató? Én (szociológusként) körülbelül sejtem. És nem sokallom az egymilliót egy olyan tanulmányért, ami egy űrt töltött be, mert korábban nem nagyon volt ezzel a témával kapcsolatban olyan munka, amelyet idézhettek volna. Mellesleg senki sem feszegeti, hogy Morvai mennyit dolgozott ezen a kérdéses tanulmányon? Mert nem hinném hogy egy hónap alatt pikk-pakk összedobta, ha meg már osztjuk, mindjárt nem úgy néz ki... ehhh
süti beállítások módosítása