Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
17:37

Tegnap este a Filmszemlén voltam, ahol egy „bájos” díjátadás részese lehettem (aki felnyakkendőzött politológust szeretne látni, kattintson ide), de időnként azért a kommentekbe is beleolvasgattam. Mindig meglep, hogy amikor a Jobbik szóba kerül, hirtelen megszaporodnak a hozzászólások, ráadásul a legszélsőségesebb véleményeket is rendre ez a téma hozza elő azokból, akik nem csak olvasni, de írni is szeretnek. Az egyik hozzászóló szerint a Jobbik középre indult, ami már önmagában is érdekes kijelentés, hiszen politikailag legalább kétféleképpen magyarázható: lehet ez a jele az elvek feladásának, a szent ügy elárulásának (ahogy erre néhány csalódott volt jobbikos már újságíróknak is utalt), mint ahogy – egészen más megközelítésben - a kormányképességre törekvésnek és a hosszú távú jelenlét megalapozásának. Miközben látom, hogy ez az értelmezési verseny itt a blogon is őrült iramban zajlik, engem elemzőként egyelőre jobban foglalkoztat, hogy egyáltalán igaz-e a Jobbik elmozdulásáról szóló állítás.

Kezdjük ott, hogy a radikális párt az elmúlt években az egyik legtudatosabb politikai erőnek tűnt, könnyen észrevehető volt, hogy az akciók kitaláltak, az eseményeik stratégia alapján zajlanak. Ha tehát látunk valamit, az szinte biztosan nem a véletlen műve. Ráadásul lenne is értelme a beljebb húzódásnak: ha a Jobbik egyszer valóban a kormányrúd közelébe szeretne jutni, akkor ahhoz legalább olyasféle párttá kellene válnia, mint az osztrák FPÖ, vagy a lengyel PiS, amelyekről egy adott időpontban a szavazók jelentős része elhitte, hogy kormányozni is képes. Ma a Jobbik még nem tart itt, ereje elsősorban a tiltakozásból, a protestből táplálkozik, szavazói inkább a többiek, az eddigi politika elutasítása miatt, semmint a Jobbik önértéke és korábbi teljesítménye miatt támogatják a pártot.

Nem kétséges tehát, hogy hosszú távon a pártnak változnia kell, ráadásul helyzete is módosul: a parlamenti jelenlét eleve új stratégia kigondolására kényszeríti majd Vonáékat. Ha a Jobbik amúgy elér a falig, azaz nem kell attól tartania, hogy a jobbszélen új alakulatok születnek (ez kulcskérdés a párt politikájában), óvatosan terjeszkedni kezdhet. A Jobbik választási programja bizonyos tekintetben szinte már erre az időszakra figyel: lényegesen szakmaibb és mérsékeltebb, mint a párt kommunikációja, retorikája. Mielőtt azonban ebből azt a következtetést vonnánk le, hogy már látjuk is a középre kanyarodó Jobbikot, fontosnak tartom hangsúlyozni: jelenleg a radikális pártnak pont az az érdeke, hogy ellenfelei ne bizonyíthassák rá a „korai alkalmazkodást”.

A Jobbik szavazatszerző potenciálja elsősorban másságából, újdonságából – és ezzel összefüggésben kipróbálatlanságából - táplálkozik: ennek a látszatnak a fenntartása a kampányban kiemelt érdeke a pártnak. S bár tényleg vannak jelei annak, hogy a Jobbik készül a választások utáni időszak új politikájára, ezek egyelőre inkább megalapozások, semmint a jelen érdemi változásai. A Jobbik csak mostani formájában képes a parlamentbe kerülni, mint ahogy a további, már parlamenti pártként tervezett erősödéséhez pedig az kell, hogy időben képes legyen változtatni. Hangsúlyozom: időben, de ne túl korán.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr511743236

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Merre fordul a Jobbik? 2010.02.09. 21:40:05

A radikális párt az elmúlt években az egyik legtudatosabb politikai erőnek tűnt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sárkányfő 2010.02.10. 01:13:00

@ó jaj:
* ...javaslom balra tenni,...
vagy középre a poszt végére, vagy valami látható helyre...

steepp 2010.02.10. 01:15:01

@El Topo (Sgt. Elias):
@gauche caviar:
ezekkel a kép linkelésekkel szépben bebuktatok srácok! :D Csak nem egy helyről kapjátok az infót??

dr. mesterséges színezék 2010.02.10. 01:25:16

@forrestg: "De pont azt kell megvilágítani, hogy miért álltak a Jobbik mellé olyanok százezrével, akik soha nem álltak volna Csurka mellé. A MIÉP-Jobbik közti különbségeket kell felderíteni."

A különbség 8 év - de micsoda 8 év... tele pécével, ami minden egyebet kiszorított.

dr. mesterséges színezék 2010.02.10. 01:39:38

@gauche caviar: "pozitív diszkrimináció.
hát igen. nem is kell az. csak akarni kell.
ha nincs pénzük kenyérre, miért nem esznek kalácsot?
"

Dehogynem kell! A jobbiknak, és a legjobbiknak nagyon is kell, mint egy falat kenyér, vagy kalács.

buncow 2010.02.10. 02:01:12

Nagy az Isten állatkertje és .... az internet eltüntette azt a kis kerítést is.. El Taho: röviden jellemezve, te egy túrós faszkalap vagy amint ezt az úgymond "hozzáböfögéseid" is alátámasztják.. csak mert kisebbségi vagy, vagy komcsi, vagy akármilyen más okod van, hogy itt fröcsögj össze-vissza minden szart egy olyan párt szavazótáboráról, ami még a bizonyítási lehetőséget sem kapta meg szemben a többi párttal amiket már jó párszor kipróbálhattunk, szóval csak ezért még nem kéne itt agyatlanul ugatni minden szart, mert valószínűleg a leghülyébb jobbik szavazónak is sokkal több esze van mint neked.. menj szépen, kelj fel a forgós számítógépes foteledből - amibe már valószínűleg lyukat izzadt a segged - menj a fürdőszobába - ha van -, nyomkodd ki a pattanásaid, kapjál be pár nyugtatót, majd térj vissza szépen a kórtermedbe és aludjál. Remélem a stílusomra nem teszel megjegyzést, mert én is utálom ezt a "stílus maga az ember' sablont.. "faszkalap"..

buncow 2010.02.10. 02:04:59

@buncow: másfél év alatt több mint 10 ezer hozzászólás, vagyis kb. napi 20 komment, jesszusom.... tényleg egy bérkommentelő

buncow 2010.02.10. 02:06:10

vagy csak nincs életed és itt éled ki magad te kis görcs..

Pot_147 2010.02.10. 04:49:35

Elolvastam 185 kommentet. Két dolog borzasztott el.: Az egyik, hogy kikre lehet szavazni, a másik pedig, hogy kik azok, akik szavaznak.

Gregor Elmarsson 2010.02.10. 05:31:19

@buncow: az MSZP-SZDSZ koalíciókon kívül milyen más kormányzati formációt próbálhattunk ki többször?

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2010.02.10. 07:05:50

Kilométerek reggelire!

Magyar és külföldi élelmiszereket kínált reggelire kedden az újságíróknak a Lehet Más a Politika. A párt ezzel a hazai termelők helyzetbe hozásának, az élelmiszerlánc rövidítésének és az ellenőrizhető, biztonságos termékek piacra kerülésének kívánalmát fejezte ki – az ezt elősegítő lépéseket pedig kilenc pontban foglalta össze.

Jávor Benedek szóvivő hangsúlyozta, a táji és ökológiai viszonyokhoz alkalmazkodó, a helyi társadalmat erősítő mezőgazdaságra van szükség, mert ez a legegyszerűbb és legbiztosabb módja annak, hogy a fogyasztókhoz egészséges és megbízható élelem kerüljön. Ez jelentősen javítaná a vidék népességmegtartó képességét is, mivel mára az ésszerűtlen támogatási rendszerek a fő megélhetést biztosító mezőgazdasági termelést az alacsonyabb munkaerő igényű monokultúrák és a nagybirtokok irányába tolták, ezért a vidéki életforma sokak számára ma már nem lehet perspektíva.

A reggelin magyar és külföldi tejtermékeket, húskészítményeket, valamint hazai és afrikai, dél-amerikai gyümölcsöket és zöldségeket kínáltak. Az asztalhoz ülők összeszámolhatták, hány kilométert tett meg reggelijük, mire a tányérjukra került. A szigorúan magyar termékeket választók 290-400, a külföldi élelmiszerekkel próbálkozók 18200-20850 kilométert számoltak a teljes reggelire. Az LMP szerint könnyen belátható, hogy a több ezer kilométerről származó élelmiszerek szállítása növeli a szén-dioxid kibocsátást és az egyéb környezetszennyezést, emellett a termények jelentősen veszítenek a tápértékükből, miközben „frissességüket” vegyszerekkel biztosítják.

Az LMP már korábban (www.lehetmas.hu/allasfoglalasok/80) kilenc pontban foglalta össze az élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos teendőket:

pannonfunk 2010.02.10. 07:56:17

@Friss levegőt, új pártokat, arcokat a parlamentbe!: Ha nem csak write-only üzemmódban lennétek, akkor esetleg elolvashatnátok, hogy miért gondoljuk azt, hogy ez mennyire kontraproduktív. Egyszerűen az a vélemény fog kialakulni, hogy lmp = spammelők. És a spamet is olvasás nélkül kidobjuk az ablakon.

Pedig lehetne értelmesen is kampányolni a weben. Mondjuk úgy, hogy az oktatásról szóló blogban az oktatási szakértők szólalnak meg, és nem a pártfinanszírozásról böfögtök be valami sablont.

Ez a poszt pl. itt a társadalmi feszültségekről szól. Szívesen meghallgatnám az LMP véleményét a témáról. Ehelyett ideböfögtök egy élelmiszerbiztonságról szóló hírt.

Az élelmiszerbiztonságról szóló posztban meg majd lesz egy spam arról, hogy az lmp hogyan képzeli a háziállatok tartásáról szóló paragrafusokat a társasházak szmsz-ében...

Ez így el van kúrva. Nem kicsit, nagyon.

2010.02.10. 08:01:30

„A Jobbik csak mostani formájában képes a parlamentbe kerülni, mint ahogy a további, már parlamenti pártként tervezett erősödéséhez pedig az kell, hogy időben képes legyen változtatni.”

Indulatból csak a vérfideszes, és véremeszpés emberkék szavaznak, akik szent küldetésnek tekintik kedvenc rablóbandájuk győzelemre segítését, a másikkal szemben, és ebben sajnos nyoma sincs következetes döntésnek, az ország érdekeinek figyelése meg pláne.
Meglátásom szerint a jobbikra azok szavaznak, akik észrevették hogy elég komoly slamasztikában van az ország, (! nem az egyén !) és nem lehet azt a komédiát folytatni ami itt ment 20 éven keresztül. Lehet ezt másképp is csinálni, nem kell mindennenk mindenkinek lefeküdni és sündisznóállásban várni amig a hóhér levág 10 millió fejet. Kell a nemzeti öntudat, kell a tisztesség, és igény van rá, hogy ez a mocskos közélet tisztább legyen. Jelen pillanatban a Jobbikon kívül ezt nem sokan akarják, vagy ha van is rá szándék, puhapöcs eszközökkel ez kivitelezhetetlen. A jobbik támogatottsága addig szerintem töretlen lesz, amig kitart az elvei mentén. Ha beleolvad a masszába, és elkezd ugyanazokkal a használhatatlan eszközökkel politizálni, el fogja veszíteni a támogatókat. Bízom benne hogy megmarad erős jobboldali pártnak, és nem válik második köpönyegforgató, elvtelen fidesszé.

El Polako 2010.02.10. 08:04:33

Ne haragudj, tudom politológus végzettséged van, de ezt az esszét én is le tudtam volna gépelni mindenféle előolvasottság nélkül. A Jobbikról csak az ír ilyeneket, aki lényegébe nem ismeri, csak a balliberális médiából hall ezt-azt. Az ilyenekre meg nem lehet alapozni.

Szélsőség?Mikor fogják észrevenni a politológusok, és a politikusok, hogy a szélsőségek a zsidók, cigányok oldalán is ott vannak.Az egyetlen amiről mindig lehúzzák a vizes lepedőt, ha ez ellen valaki jobboldalról felemeli a szavát.Nem szép dolog.És nem szép a Jobbikot olyan pártnak beállítani, amely most ígérget, aztán majd szépen besimul.A Jobbik mögött ott a magyar gárda, a párt túlnyomó része civilekből szerveződött.Gondolod, majd abbahagyják, mert te leírod.Eh.

kenobi 74 2010.02.10. 08:16:00

@krüger: Egy a gond azzal amit írtál.Az elmúlt 20 évet figyelembe véve te még meddig akarod hallani,hogy:majd most jó lesz.Kicsit húzunk a nadrágszíjon,és elindulunk felfelé.Egyedül Vonáék beszélnek radikális változtatásról,ami nélkül szerintem sincs esély semmiféle előrelépésre.Soroljam?Kórházak helyzete,cigánykérdés,multikérdés,stb...nem beszélve a kereskedelmi tv-k szellemi környezetszennyezéséről.Ha valaki nem szeretne liberális mocsok által irányítottá válni,az már antiszemita,ugye?Ha állítólag demokrácában élünk,akkor miért csak a szenny kap kellő felületet a médiában?És melyik az a párt,aki nem volt tevékeny részese az elmúlt 20 évnek?Ide jutottunk,és a Jobbik az egyenes válasz a parasztvakításra.

Diocles 2010.02.10. 08:27:17

A mai tv2-ös interjúban Gyurcsány Ferenc exkormányfőszóvivője, Demcsák asszony annyira erőltette a VITÁT, hogy a hülyének is nyilvánvaló, hogy ki(k)nek az érdeke.

Apropó, képzeljétek el, micsoda balhé volna abból, ha Révész Máriusz/Révész Mártíriusz (c. by Kuncze) osztaná az észt a tv2-ön műsorvezetői státusban...

Tarkin kormányzó 2010.02.10. 08:32:38

elemzésnek tűni zs ellenkampány. ezzel elkéstetek fiúk!

Bona Fides 2010.02.10. 08:32:53

Merre fordul a Jobbik? Remélem, "fel". :(

Bona Fides 2010.02.10. 08:40:17

Gratula a nyakkendőkhöz. :)))

==T== 2010.02.10. 08:40:32

@krüger: Egy Fidesz gyűlés manapság inkább olyan, mint egy nyugdíjasklub...

Kerek négyszög 2010.02.10. 08:44:01

A narancsos kommunisták egy pillanatig sem fognak azon töprengeni, hogy elfogadják-e a fasisztoid Jobbikot, ha a húsosfazék megkaparintásáról van szó. Az eddigi ténykedésük, gondolkodásmódjuk bizonyította: semmi nem számít, ha az érdekeik elérését nehezíti valami. Se Magyarország, se a magyar emberek. A fityisz legjobb szövetségese ma is a jobbik.

==T== 2010.02.10. 08:46:05

@mirrmurrkandúr: Szeritnem inkább problémamegoldó párt.

dtk74 2010.02.10. 08:53:50

Érdekes ez a Nemzeti Öntudat szöveg. Konkrétan mit takarna az, hogy ebből nagyobb kellene? Érdekelne.
A cigányozós rész persze nem fasiszta duma azok szerint akik mondják, kivéve, ha mondjuk román viszonylatban a magyart helyettesítjük a cigány helyére. pedig ott azzal lehet választást nyerni egy szélső posztra helyezkedő pártnak.
A románoknál a székelyt lustának (mi szemérmesen kényelmesnek), az alföldi magyart (meg a hazait) tolvajnak tartják,erről szólnak a viccek is. Érdekes módon Európa több országában is hasonlóan vélekednek rólunk. Ez hogy fér bele a nemzeti öntudat szövegbe?

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.02.10. 08:58:29

egy kalap alá veszem a fideszt a rohadék mszpvel, mert sajnos, debreceniként számomra nyilvánvaló, hogy a fidesztől sem várható, hogy megoldja a társadalom legkomolyabb, alapvető problémáit.. (nepotizmus, korrupció, mutyizás, bratyizás, pozíciók és lehetőségek haveri és nem szakmai alapon osztogatása, stb, stb)

radala 2010.02.10. 09:01:22

No ez a szavazás meglepett. Láttam, hogy sok itt (gondolom az egész interneten) a jobbikos, sőt talán egyáltalán a politikával intenzíven foglalkozók között is fölülreprezentált a Jobbik.
Ha valaki Török Gábort akar bántani, akkor viszont azt mondhatja, hogy lám-lám ez az eredménye, ha valaki azzal, hogy elemzésre méltónak találja a Jobbikot rögtön segít is nekik kitörni a karanténból. Persze szerintem nincsenek semmilyen karanténban.
Érdekes, hogy régen láttam olyan felmérést, ahol a pártok elutasítottsága szerepel, régen nagy divat volt az ilyen, gondolom addig, amíg nem az szdsz meg az mszp volt a legelutasítottabb:-)
Szerintem a Jobbik elutasítottsága kb Fidesz arányú lehet.
De a témához. Nekem az az érzésem, hogy nem a Jobbik fog középre menni (persze majd egy kicsit piszíbben fogalmaz). Hanem a középen lévő pártok lesznek egyre kevésbé liberálisok. Legalábbis Ausztriában szerintem ez a hatása az FPÖ-nek. Mindenki igyekszik még a látszatát is elkerülni, annak, hogy ö nem utálja a külföldieket (törököket), inkább csak azt hangsúlyozzák, hogy a nyílt utálat nem vezet sehova. Amúgy én szép jövőt jósolok a Jobbiknak. Egyrészt mert ők valóban fiatalok, másrészt mert szerintem igazából csak PR szélsőségesek, hamar meg fogják találni, hogy honnan lehet még szavazatot szerezni. Szerintem bátran bejöhetnek középre, mert a szélen nincs több 1-2 % embernél. A mostani szavazóik sem szélsőségesek már, ahogy a miép szavazók sem voltak azok.

radala 2010.02.10. 09:05:50

Nem hiányzik az mszp a szavazó listáról? TG +Freud elárulta magát:-)

tictac 2010.02.10. 09:08:02

A szavazás engem is meglep, mi lenne ha a félmillió részeg házmester is olvasna blogot. Arra nem is merek gondolni, ha a választási csaló maszoposok, hatalomhoz mindenáron ragaszkodó orbánisták nem törölnék orrba-szájba a kukikat, váltogatnák ip címeiket.

snq 2010.02.10. 09:14:55

@radala:
MSZP néven találod meg

hth

Bona Fides 2010.02.10. 09:15:43

@radala: A szavazás eredményén nem kell meglepődni, sokat elbír az internet.

mafos 2010.02.10. 09:17:34

milyen szavazás? világosítsatok fel.
Elképzelhető - nem mellesleg - hogy beljebb húzódik a Jobbik, de ezt csak a Fidesz beljebb szorításával érhetik el. Gyakorlatilag az első életképes próbálkozás jobbról, amit MÉG nem tudott megfolytani, vagy bekebelezni a Fidesz. És ez már önmagában figyelemre méltó.

Hattory Hanzo 2010.02.10. 09:23:50

Ha a BKV-ügy eléri a Fideszt, amire most van sansz, és a Jobbik rájátszik erre ( Ugye, hogy csak mi vagyunk tiszták! ), az szerintem komoly növekedést fog eredményezni a Jobbikra adott szavazatokban.

radala 2010.02.10. 09:26:36

@Hattory Hanzo: Elolvastam az index cikket azért ez nagyon messze van az ügytől (még).

Hattory Hanzo 2010.02.10. 09:32:05

@radala:

Én sem örülök, de ha van egy csöpp eszük, simán rámennek erre a sztorira, ráadásul Orbán Anita visszalépése is alátámasztja majd az Ő verziójukat. Nagy gáz.

bandeirante 2010.02.10. 09:36:40

@Hattory Hanzo: A nagyon tiszta jobbik keszthelyi elnöke éppen előzetes letartóztatásban van ingatlan- és hitelcsalás miatt. És ez csak az első fecske.

Ha a jobbikosok nagyobb számban beáramlanak az önkormányzatokba meg az ilyen-olyan testületekben, nekik is bőven lesznek ügyeik.

2010.02.10. 09:36:53

@dtk74: „Érdekes ez a Nemzeti Öntudat szöveg. Konkrétan mit takarna az, hogy ebből nagyobb kellene? „

Sajnos bár itt élünk európa szívében mégis olyan népek vesznek körül, akik köpködnek ránk. Ez csak egy kellemetlen fricska, azonban az komoly probléma, hogy ugyanezt megteszi egymással két teljesen ismeretlen magyar ember is. Nap mint nap.
Nem kell hozzá remek megfigyelőkészség, hogy lássunk egyre inkább züllik a mocsokba az ország, ennek legfőbb oka nem az időjárás, hanem a nemzeti értékek, hagyományok szakszerű szétkúrása, elfelejtése. Vadkapitalista önző massza lettünk, akik a saját fészkükbe is beleszarnak ha abból kis pénz van. Nos bármilyen nevetségesen hangzik –sajnos mamár ez a vérciki, nem a mónikasó- „magyarkodni” kellene legalább egy kicsit. Felismerni hogy 10 (15) millióan lakunk ezen az istenverte helyen, csak egymásra számíthatunk, és egyre több olyan dologgal szembesülünk, amit nem lehet pénzzel megváltani. Persze ezek nevetséges ciki dumák mi ? Sajnos ide jutottunk, hogy ezt az egyébként sok nemzetnél evidenciaként számontartott dolgot, Magyarországon Magyar embereknek magyarázni kell.

„Érdekes módon Európa több országában is hasonlóan vélekednek rólunk.”

Ez részben igaz. Viszont minden nemzetnek megvannak a ráaggatott sztereotípiái. Nekünk ez jutott. Ráadásul mi sokat „köszönhetünk” cigányságunknak, akik kivándorolva külföldre folytatják ugyanazt, amit itthon. Nos a külföldi rájuk nem azt mondja hogy cigány, hanem azt hogy Magyar.

radala 2010.02.10. 09:37:11

Nagy gáz valóban, mert reggel a hírekben (Kossuth) is volt a cég neve, de Orbán Anita nélkül.
Ha tényleg beteg az nagy pech. Mindenesetre ez az ügy nem tűnik olyan vészes támadási pontnak, baromi nehezen kommunikálható azt hiszem. (ki ismeri Orbán Anitát, akinek a férje 2007-ig valahol dolgozott, mint valami)

fiatalborivo 2010.02.10. 09:41:38

@török gábor: Én Szabó D Tamást ajánlanám, hogy Ő közvetlenül vagy közvetve tud segíteni az kiderül, én maximálisan elismerem a tudását.

bandeirante 2010.02.10. 09:42:41

@radala: Persze, hogy a fidesz környékén is felbukkannak korrupciós ügyek, főleg a múltban (mert ugye mostanában nem voltak kormányon).

Az viszont szánalmas, ahogy a jobbik megpróbálja összemosni a fideszt meg a maszopot (jelzem ebben Iboly hű követői).

Elmondom, hogy miért.

A jobbik ugye hangoztatja a cigánybűnözést (szerintem jogosan amúgy). Erre a libsik mindig azzal vágnak vissza, hogy a magyarok között is vannak bűnözők, akkor miért nem beszélnek magyarbűnözésről.

A jobbik válasza úgy hangzik, hogy na jó, de az arányok.

Hát most én mondom: Mi a helyzet az arányokkal????
Ha a cigányoknál nem mindegy, akkor a pártoknál sem, ugyebár?

Mert bűntelenek, tiszták nincsenek. Sem az etnikumoknál, sem a pártoknál. A jobbik sem az.
Úgyhogy innentől kezdve a kérdés úgy hangzik, hogy ki milyen arányban, milyen értékben, miket követett el, nem pedig összemossuk a dolgokat!!!

snq 2010.02.10. 09:46:47

@krüger: most ezzel a ranteddel az előzőt hazudtoltad meg

radala 2010.02.10. 09:54:42

@Hattory Hanzo: Érdekes kérdés ez. A szocik ugyan támadhatják ezzel a Fideszt, de szerintem kérdéses, hogy érdemes-e azzal jönni, kommunikációs szempontból, hogy bár én rohadt sokat loptam, de létezik egy noname fideszes hölgy akinek a férje olyan helyen dolgozott, ahova került a lopott pénzböl. Persze az MSZP-nek minden mindegy, mivel a cél csak a vérszocik megtartása maradt, akár lehet is, hogy megpróbálják. Az MDF Mesterházy után talán nem veszi a bátorságot, bár a 100 000 kínainál talán jobban kommunikálható még mindig. A Jobbik elvileg teljes gőzzel nyomathatná, de szerintem azért ez nem egy olyan könnyen elmagyarázható valami. Nyilván föl sem merül még a tanukénti kihallgatás sem Orbán Anita férjénél. (rohadtul remélem)

bandeirante 2010.02.10. 09:55:38

@snq: Nem hazudtoltam meg semmit.

török gábor 2010.02.10. 10:24:54

@MAZ16: elnézést, nem bántani szeretném, de úgy érzem, hogy nem sikerült megértenie a szöveget. az ugyanis egyáltalán nem arról szól, amit Ön ír. másik lehetőség: én nem fogalmaztam pontosan.

El Polako 2010.02.10. 10:36:10

@török gábor:
Nem veszem bántásnak, a vita hevében ez természetes.

Elnézést kérek, ha durva voltam, a véleményem lényege az, hogy Ön lebecsüli a Jobbik mögött álló civil erőket.A többi párt tele van "politikussal", azonban a Jobbikban olyan emberek, szakértők teszik a dolgukat akik szívből írják a programot, mert az égvilágon egy fityinget nem kapnak érte. Meg kell nézni hány szakszervezettel van kapcsolata a Jobbiknak. Azért túlzás azt állítani, hogy "majd megszelídülnek". Ha a Jobbik ezt meg merné tenni, azonnal kihúzná a szőnyeget (választókat) maga alól. Ez mindössze amit mondani akartam.

mafos 2010.02.10. 10:48:19

@krüger: Te nem akarod tudni önkormányzati szinten mik mennek. És ugye az nincs benne az országos tv rádióadásokban(meg persze általában a helyi értesítés is elmarad), maximum a budapesti, de ugyebár ott is MSzP-SzDSz többség van. Nem tartom valószínűnek, hogy a trenden alapvetően változtatni akarna a Fidesz, maximum csökkenti, de megszüntetni nem akarja. Viszont a Jobbiknak szándékában áll, még ha természetesen nem is oldható meg, a cél akkor is az, hogy a korrupciós felmérések a nullához konvergáljanak.

eljárfelette 2010.02.10. 10:55:27

Nem tudom, hogy fordulásnak minősíthető-e, ha egy zavaros, indulatoktól hemzsegő közegből indulva egy kis gondolkozó és elhivatott csoport (ezt nem lehet eltagadni a Jobbik kvázi-magjától, motorjától, csak úgy, a médián keresztül, amíg nem bizonyította az ellenkezőjét) a bármi ellen való bármilyen tiltakozást felhasználva propagálja a maga egyébként teljesen megalapozott igazát? Szerintem nem.
Szegény ember vizzel főz, ugyebár - és a Jobbik "levese még fő". A Jobbikról akkor lehet majd elmondani, hogy fordul, ha az alapvető "rendszerellenességét" feladja - kérdés, hogy ez bekövetkezik-e?

bandeirante 2010.02.10. 11:21:53

@mafos: Pontosan tudom, hogy önkormányzati szinten mik mennek, és az a határozott véleményem, hogy a jobbik alatt ezek csak fokozódni fognak, mert kiéhezettebbek, agresszívabbak és gátlástalanabbak mint a fidesz.

bandeirante 2010.02.10. 11:23:41

@eljárfelette: Igen, be fog következni.
És a politika nem büntetőjog, ahol mindenkit megillet az ártatlanság vélelme. Nem lehet az ország vezetését csak azért átadni valakinek, mert ő még sose volt, hadd próbálja már ki. Hanem előre kell véleményt alkotni az alapján, ami alapján lehet. És van mi alapján véleményt alkotni a jobbikról. Pontosan ezért nincs eszem ágában se rájuk szavazni.

r7zw48 2010.02.10. 11:28:30

@El Topo (Sgt. Elias): "...eszméket hirdető párt szavazója lehet tisztes szavazópolgár?"
Ha az ilyen olyan eszmét hirdető pártra szavazó nem lehet tisztes szavazópolgár, akkor az amennyit csak lehet ellopó (vagyis bármelyik) pártra szavazó lehet? Egy eszme hirdetése vagy a lopási cselekedet a nagyobb tisztelenítő. Ha például az a „csúnya” eszme mondjuk a lopás lenne, akkor a lopás eszméjének hirdetése vagy maga a lopás a nagyobb tisztességtelenség? És ha lenne is értelme ezt rangsorolni, lenne-e értelme az erre vagy arra szavazókat egymáshoz képest minősíteni? Mer ugye, ha én mondjuk a tolvajra szavazok, akkor azt mondom, hogy oké, lopott, de legalább nem hirdet csúnya eszméket. A másik meg ugye azt mondja, hogy igaz, hogy csúnya eszméket hirdet, na de legalább nem lopott.
Szóval jó szavazást, jó mocskolódást!
Kezetekben a jövőtök (?)
Hajrá …, hajrá …!

r7zw48 2010.02.10. 11:38:24

"Ne azt nézd ki mit MOND, hanem azt, hogy ki mit CSINÁL."

Azt nézd, amit nem lehet látni!

bandeirante 2010.02.10. 11:42:54

Egyébként azon a kevés helyen, ahol a jobbiknak most is vannak önkormányzati képviselői, semmi jelen nincs annak, hogy különbek lennének mint bármelyik másik párt, sőt inkább az ellenkezőjét lehet tapasztalni.

mafos 2010.02.10. 11:43:15

@krüger: Te most prognosztizáltad a Jobbik győzelmét. Elég meredek. Nem hiszem én sem, hogy kormányon lesz valaha a Jobbik. A Fidesz nem fogja bezárni az mszp által nyitva hagyott kiskapukat, olyan nyomás lesz rajta a fideszes önkormányzatok felől. Jobbikra nem nehezedik ez a nyomás.

bandeirante 2010.02.10. 12:24:59

@mafos: Én ugyan nem prognosztizáltam semmiféle jobbik győzelme. Ne próbálj meg olyasmit belelátni, ami nincs ott. Legfeljebb a te fantáziádban.

Szerintem a jobbik tavaly júniusban története legjobb eredményét érte el, innen már lefelé vezet az út (ezt a 15%-ra értem).

bandeirante 2010.02.10. 12:30:16

Amiért még nagyon rühellem a jobbikot, az a gátlástalan kommenthuszárkodás. A legkülönbözőbb fórumokon folyamatosan megjelenik egy-egy jobbik huszár (csendőr), és odaír valami olyat, aminek semmi köze nincs a témához, de benne van, többnyire burkoltan, hogy a jobbik a fasza párt, esetleg még szebbjövőzik is egyet.

Na, az ilyenekre mondom, hogy a jobbik a leggátlástalanabb társaság. Legalább 15 párt van, amelyik 40-50 kommenthuszárt ki tud állítani (annyi bőven elég ehhez), de a többi pártban van annyi jóérzés, hogy nem teszik, csak a jobbik.

2010.02.10. 12:51:02

@krüger: Te azért rühelled a jobbikot, mert nem tud elhatolni a tudatodig, mi zajlik ebben az országban.

Szebb jövőt ! :)

bandeirante 2010.02.10. 12:55:05

@Jankove: Ja, igen, ez a jobbikos szabványszöveg. Hogy aki ismeri az országot, az biztosan csak jobbikos, tehát aki nem jobbikos, az nem ismeri az országot.

Ezek szerint a magyar választópolgárok kb. 90%-nak nem tud elhatolni a tudatáig, hogy mi történik ebben az országban.

Szebb jövőt - jobbik nélkül! :)

harcigolya 2010.02.10. 13:37:02

Fontos faktor még, hogy a Jobbik az egyetlen komoly párt ma, aki meglátásom szerint nem a légyszi szavazzatok ránk, köszönjük, hálásak vagyunk hozzáállással operál, hanem magát a pártot az általa képviseltek szócsövének, kardjának, ami tetszik - tartva elvárja a mögötte állóktól az érzelmi azonosulás mellett azt a pluszt, hogy mi szolgálunk titeket, de akkor ti is adjátok meg a magatokét. Ha ez egy kicsit ködös, talán megvilágítja az ajánlószelvényekkel kapcsolatos pártoldalon megjelenő hír címe:
"Kopogtatócéduláját kéri a Jobbik "
Ez a hozzáállás más pártokra nem jellemző.

bandeirante 2010.02.10. 13:58:44

@harcigolya: Igen, mert más pártoknak támogatói és nem harcosai vannak.

A többi párt nem hadsereg, amelyik harcosokat soroz, a jobbik viszont így jelenik meg.

Nekem eddig három pártprospektust dobtak a postaládámba: a jobbikét, a jobbikét és a jobbikét. Van három jobbikos szórólapom, a többi párttól egyelőre egy sem.

Majd elválik, hogy hosszabb távon ez mennyire eredményes.

2010.02.10. 15:03:04

OFF

@mirrmurrkandúr: miju,miju, ne aggódj, láthatod, jó boszorka vagyok, és nem lesznek álmatlan éjszakáim, veled közlöm először e hírt:
index.hu/belfold/2010/valasztas/lecsereli_a_fidesz_a_pitonos_botranyhost/

Jeeesz!:DD

ON:
Annyit kommenteltek, hogy időm hiányában sajna nem tudom követni...:(

pannonfunk 2010.02.10. 15:35:25

@Letícia: Huh, Leti, a végén még a Fideszre fogsz szavazni? Fordulatokban gazdag ez a politika így 2010-ben :P

(csak viccelek ám... :) )

dzsaszper 2010.02.10. 15:41:55

@Letícia: na igen, őt sokkal inkább volt alapja lecserélni, mint Mádit.

2010.02.10. 18:34:47

@pannonfunk: még meg lehet, mert Szaly tüneményes pasi, és nem a leghíresebb, de jó orvos volt, a betegekkel rendkívül kedves és emberséges volt. Szóval valóban izgi lesz, mert Szanyit simán kilövi még az öreg maszoposoknál is. Ha van esze a szociknak, a nagyarcúszanyit visszahívják, és egy hasonlóan ismert és kedvet pasit tesznek a helyébe.!)

2010.02.10. 18:38:24

@pannonfunk: annyiban javítanálak, hogy lehet, hogy elmegyek szavazni, mert Szalay feküdt a 13. ker. Polgármesteri Hivatalban is, több kerületi kitüntetésnek tulaja, és tényleg egy rendes, hiteles ember. Szóval az az álmom, hogy Tóth József maszop, és Szaly doktor fityesz kollegák a Parlamentben együtt is tudnak dolgozni!!!:DD

hoplita 2010.02.10. 19:41:35

@krüger:
Erre visszatérünk két hónap múlva.
Úgy fogsz járni ezzel a jóslatoddal, mint a zsíros kenyér.
Pofára esel.:D
A Jobbik minden valószínűség szerint 20% fölött fog végezni, és most ezzel a jóslatommal egyáltalán nem vagyok optimista. Benne van a 25 is, kényelmesen.
Amit te nem jól mérsz fel, az a regnáló politikai-gazdasági elittel szembeni mérhetetlen utálat, megvetés, és bizony ki kell mondani, gyűlölet.
Ez hatalmas választói tartalékot jelent és áprilisig ebből a tartalékból a kampánnyal még jelentős részt realizálunk.
Lehet ez ellen hőbörögni, meg kapálózni, de ennyi erővel a felkelő nap ellen is berzenkedhetsz.

hoplita 2010.02.10. 19:44:57

@Letícia:
Jééé, téged is lehet látni?
Mán aszittem elvesztél.:D

mirrmurrkandúr 2010.02.10. 20:29:13

@Letícia: Miumiu?:-)

Örülök, hogy örülsz, lehet, hogy a te általad megálmodott verzió lenne az ideális, majd meglátjuk, hogy a zország (vk) hogyan dönt.

Cirmik hogyan vannak azok ottan nálad??

bandeirante 2010.02.10. 21:48:25

@hoplita: Előre iszol a medve bőrére. Én 9% körüli eredményt jósolok, de 12-nél semmiképpen nem többet. Ez a "minden valószínűség szerint 20%" ez annyit jelent,hogy a jobbikosok egymást biztatják. Nagy összegben mernék fogadni, hogy 15% alatt lesz az eredmény.

A nap meg fölkel a jobbik nélkül is.

2010.02.11. 00:05:34

@hoplita: Igen lehet, figyelek, ha van időm, tanulok rendesen itten, de sajna nagyon el vagyok havazva...:(

@mirrmurrkandúr: érdekesen alakul, sosem hittem, hogy ilyen dilemma elé állít a zÉlet!. Ráadásul a melóhelyen is van egy nagy-nagy kérdés, szóval nekem ezt hozza a Tigris éve, hogy jól és olyat válasszak, amire nem is gondolok. Az más kérdés, hogy pl. dr. Szalay miatt 3 hónapig vártam a porckorong-sérüléssel, mondván, elég borogatni, de a javára írom, ha azt mondta volna, hogy irány a műtőasztal, nem mentem volna azonnal.

Úristen, a fideszre fogok szavazni??? Mert Szanyit nagyon utálom, nagyon kihúzta nálam a gyufát azzal, hogy azt hiszi, valami potentát, oszt dehogy is.

A Cirmi (mert csak 1nek vagyok boldog tulaja) nagyon aranyos, a rengeteg meló mellett oly kedves és alkalmazkodó, hogy néha lelkiismeret-furdalásom van, hogy alig vagyok vele. Szóval C. macsek forever!:DD

És a tieid?:)

2010.02.11. 00:18:52

@mirrmurrkandúr: Ja, és a macsekom szabályosan ezt a hangot adja ki, hogy mijumiju!:)

mirrmurrkandúr 2010.02.11. 00:51:45

@Letícia: Nem mondod? Tényleg ezt mondja?:-)
A enyémek megvannak. Mind a három.
Dagadtak, kajálnak és alszanak. Rusnya dögök, mi tagadás. Az egyik konkrétan úgy néz ki, mint Garfield...

De azért szeretem őket:-)

Szanyi elég nagy vadállat, de én úgy tudom, szeretik a balosok, különösen a környékbeliek...
Kosztolányit nem sajnálom, hogy elhúzta a belét, a pitonjaival együtt. Habár nekem nem volt vele különösebb gondom, (teszem hozzá nem ismerem) de mostanában hallottam ezt-azt...
dr. Szalayt sem ismerem, no de majd meglátjuk:-)
Totyát viszont ismerem, és ha lesz egyéni győzelme a szocpártnak, azt valószínűleg ő hozza...

A többit meg meglátjuk:-)

transziboy 2010.02.11. 06:08:38

Sziasztok! Kedves Gabcsy, észre vettem valamit! A legfontosabb és egyben legszembetűnőbb hiány ezen az oldalon, hogy - számomra érthetetlen okok miatt- alig esik szó az SZDSZ-ről! Az miért van, hogy egy ilyen parlamenten kívüli, nyíltan fasiszta csűrhe bandáról szól minden második cikk, s eközben az országunk érdekét 20 éve szolgáló LIBERÁLIS SZDSZ-ről mélyen hallgatsz? Szégyelld magad Gabcsy! Attól, hogy az intelligens szadesz szavazók nem mennek bele az interneten terjengő, egy oldalról informálódott tuskók által vezetett vitákba, még nem jelenti azt, hogy nem léteznek! Igenis nagyon sok SZDSZ-es van! Követelem Gabcsy, hogy írj egy cikket milyen erősek és okosak és szépek vagyunk mi szadeszesek!
Tisztelettel: egy SZDSZ szimpatizáns Nő

török gábor 2010.02.11. 08:11:21

@transziboy: ajánlom kedves figyelmébe a 21-es és a 32-es bejegyzést.

Kenwyn 2010.02.11. 09:24:19

@MAZ16:

"azonban a Jobbikban olyan emberek, szakértők teszik a dolgukat akik szívből írják a programot, mert az égvilágon egy fityinget nem kapnak érte."

hogyne, persze. :)
tuti,h vagy be van ígérve az "ellenszolgáltatás", ha odakerülnek majd a fazékhoz vagy pedig arra számítanak,h nem felejtik el őket a párt, ha bekerülnek...
ki csinál bárki bármi ingyen? ugyan...

tictac 2010.02.11. 09:32:19

@transziboy:
Húúú.... Ez kicsapta most nálam, de nem leszek durva. Nemsokára nem lesztek parlamenti párt, és örülhettek, ha ennyivel megússzátok.

Kenwyn 2010.02.11. 09:35:33

mandiner.hu/cikk/jobbik_polgarhaboru_lesz_

frankó jelöltjei vannak a Jobbiknak, gratulálok.
khmm, az ilyen figura akkor milyen szakember is? mert hogy állítólag tele van szakikkal a névsor....

tictac 2010.02.11. 09:45:12

@Kenwyn:
Na ja ATV, hiteles, pártfüggetlen. Olvasd el a Jobbik programját, én nem találtam benne ilyet.

Kenwyn 2010.02.11. 09:49:03

@tictac:

Lakossági fórumon beszélt a fickó.
hogy jön ide az ATV?

Kenwyn 2010.02.11. 09:52:23

@Kenwyn:

ja megvan mire gondoltál.
de nem csak ott olvastam, máshol is.

Kenwyn 2010.02.11. 10:00:48

@Kenwyn:

de mindegy is, mert sok hasonlót lehet hallani,olvasni.
nemsokára lesz felénk is lakossági fórumuk amire el fogok menni.

mirrmurrkandúr 2010.02.11. 10:35:01

@török gábor: @tictac: Ne vicceljetek... olvassátok el transziizé bejegyzését... a legjobb a "20 éve az ország érdekét szolgáló". Poén. Már a nickje is poén, másfelől ezt még maga az SZDSZ sem gondolja komolyan.

Szerintem poénkodni akart a kis tuskó... :-)))))))))))

lüke 2010.02.11. 10:47:00

Soha:) nem lesz a Jobbik
EU konform kék párt.Amit képvisel, nem szalonképes az Unióban.
Az osztrák FPÖ-höz nem lehet hasonlítani, ahhoz kellett egy a Kreisky érában felnőtt, s a piros -fekete megegyezés elleni, brilliánsan képzett
Jörg Haider is !
( bár a mostani populárishoz osztrák FPÖ-höz hasoníthat)

tictac 2010.02.11. 11:09:48

@lüke:
Mi lesz, ha annyi szavazatot szerez, amivel már számolni kell? Elhiszem én, hogy nem lesz EU konform, de hogyan oldható meg ez a helyzet? Két pofonnal, és hazamennek?

@török gábor:
Elnézést az offért, ismeri Ön Gyöngyösi Mártont az egyik jobbikos jelöltet? Láthattam őt elemzőként tv műsorban, vagy keverem valakivel?

Gogol 2010.02.11. 11:25:36

Ezen a szavazáson az LMP annyit kapott, mint a jobbik, a jobbik meg annyit, mint a Fidesz. Asszem valami nem stimmel. Az oldal olvasói összetételére nézve viszont érdekes. Rendszeresen olvasom ezt a blogot, de nem gondoltam volna, hogy ennyi szélsőjobbos is olvassa, pirulok.

tictac 2010.02.11. 11:33:34

@Gogol:
Nem gondoltad? Mert az a sztereotípiád, hogy a szélsőjobbos mind idióta, írástudatlan vérivó barom. Szedd ki a fejed a homokból, nézz körül és pirulj.

Gogol 2010.02.11. 11:46:57

@tictac: Szerintem Magyarországon a legtöbb "szélsőjobbos" tanulatlan vidéki fiatal, akik nem ismerik a történelmet és, mint egy divatot követik ezt a pártot. Láttam, poénból karlendíteni ilyen srácokat, jót röhögtek, azt se tudták, mit csinálnak. Ha benő a fejük lágya majd éppen úgy röhögnek magukon, mint bármilyen felnőtt ember a saját kamasz hülységein. Nincs semmilyen sztereotípiám, ez a párt most újdonság, aztán szépen beolvad a Magyar középszerbe. Nincs miért aggódni.

török gábor 2010.02.11. 11:47:18

@tictac: nem ismerem, de ettől még lehet(ett) elemző, engem is néha meglep, hogy mennyien vagyunk :)

lüke 2010.02.11. 12:24:33

@tictac:
jó kérdés,,,,
még lehet bízni a józan észben,hogy egy félkatonai
egyenruhás gárdát egy egyszerű ember se néz jó szemmel
(bár nekem a legnagyobb meglepetés a magyar értelmiség pártossága)
ha a Gyöngyösi M.bejegy. nekem szólt, én se ismerem; utána néztem, Nürnberg-Dublin a tanulmányai, így nem lehet rosszul képzett

transziboy 2010.02.11. 12:31:16

Kedves mirrmurrkandúr ki kell hogy ábrándítsalak, halálosan komolyan gondoltam! Egyedül az SZDSZ áll ki az emberek jogaiért! Nélkülük nem lett volna meleg felvonulás sem! ÉS SOOHAA nem fog kiesni a parlamentből mert mindig lesz annyi gondolkozó ember ebben az országban akik rájuk szavaznak! Majd meglátjátok és leesik az állatok mikor 20 százalékot kapnak! A jobbik pedig 1.43 századot! FÚJ FÚJ FÚJJ!

abandi 2010.02.11. 14:31:52

T. Blogger!
A Jobbik semmi mást nem igér, mint az eddigi tolvajbanda számonkérését, és olyan politika folytatását, ami a tisztességes magyar-vagy magát annak valló állampolgárok helyzetbehozását.
Teljesen értelmetlennek tartja az eddigi mindensegget-bármiáron-kinyaló, hazaárulást.

2010.02.11. 16:25:09

@mirrmurrkandúr: egyetértek!:)

Még akkor is, hogy jelentkezett @transziboy: és a 20 %-os álmával látom, hogy troll, épeszű ilyent nem tételez fel, kivéve, ha konrádgyurival volt egy légtérben, s jót és jó sokat szívhatott!:)

2010.02.11. 16:26:36

@mirrmurrkandúr: Totya hozza szerintem is a formáját, szanyit meg kiüti Szalay, etz 80 %-ra teszem. Ez egy jó húzása volt a fidesznek, komolyan elmére vall!:D

cotti 2010.02.11. 17:00:05

@Gogol: Te nagyon el vagy tévedve...már mainstream elemzések is szólnak arról, hogy pl. a Jobbik a 20-35 éves értelmiségi fiatalok között elsöprő támogatottsággal bír. Stb.

abandi 2010.02.11. 17:07:27

@transziboy:
Túlszippantottad magad! Majd kiszellőzteted a maradék agyadat a sivatagban...

Kenwyn 2010.02.11. 18:03:41

Lehet,h már Amerika felé is fordul(t)?:

Zsidók deportálásáért közel 9 milliárd dollárra perlik a MÁV-ot: nol.hu/kulfold/zsidok_deportalasaert_perlik_egymilliardra_a_mav-ot

Gogol 2010.02.11. 18:05:05

@cotti: Igen? Én az vagyok, mégsem látok ilyesmit a környezetemben. Értelmiségi barátaim nem szeretik a jobbikot, sőt.

2010.02.11. 18:09:35

@Gogol: dettó. Úgy vélem, a mi barátaink az értelmes-ségiek!:)

Füsti 2010.02.11. 19:59:15

A Jobbik sikerét az segíti elő, hogy a rendszerválás vesztese lett a társadalom 80%a, a társadalom fele kifejezetten nyomorog és egyedül a jobbik képes rendszerkritkus húrokat pengetni, úg hogy azt az emeberk is megértik

Paripa 2010.02.12. 23:04:19

Véleményem szerint szalonképes lett az országban a Jobbik, ismerettségi körömben, munkahelyemen is többen felvállalják nézeteiket. Nem beszélve azokról, akikről az életben nem gondoltam volna, hogy a Jobbikra fognak szavazni. Ők a kiábrándult balosok.

Svega 2010.02.14. 15:12:56

A jobbik szavazótábora minden egyes olyan emberrel bővül, akit a szabadon engedett cigányok egyszer is megvertek, kiraboltak, vagy csak megfenyegetettek. S mivel ilyen esetk naponta történnek, a jobbik tábora folyamatosan bővül.
Ha csak annyit tesznek, hogy megfékezik a féktelen cigánycsürhe tombolását, már akkor többet tettek ezért az országért, mint a többi párt együtt.
süti beállítások módosítása