Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2012
jan 15
18:18

Ez a hétvége, mint cseppben a tenger, szépen megmutatta, hogy miért nevezhetjük a mai magyar ellenzéket a Fidesz legnagyobb esélyének. Az LMP a frakcióvezető lemondásával demonstrálta, hogy valóban a szétesés küszöbére jutott; a Demokratikus Koalíció két emblematikus volt szocialista politikussal, Bokrossal és Békesivel többek között a vizitdíj szükségességéről gondolkodott; a Jobbik pedig hivatalosan programjába iktatta az uniós zászló elégetését. Kell-e részletesen elemezni, hogy kinek jó mindez?

Miközben a Fidesz a felmérések szerint most már lassan ott tart, ahol időarányosan a második Gyurcsány-kormány alatt az MSZP járt, a helyzet mégis nehezen összehasonlítható. Miközben 2008-ban az egyre lejjebb csúszó szocialisták mellett szinte minden kormányellenes szavazót integrálni tudott a toronymagasan vezető Fidesz, 2012 elején még mindig a gyurcsányi mélységeket közelítő kormánypárt vezet. Hiába van már lényegesen több szavazója a négy ellenzéki pártnak együtt, mint a Fidesznek, az ellenzéki térfélen zajló eseményeknél kellemesebbet a hatalmon lévők kívánni sem tudnának maguknak.

A kormány számára már önmagában az is kedvező, hogy kétoldali ellenzéke van, hiszen ez növeli mozgásterét, manőverezési lehetőségét. A háromosztatúság azonban akár veszélyes is lehetne a Fidesz számára, akkor, ha az alábbi három feltételből minél több megvalósulna:

1. A Jobbik úgy tudna megkülönböztethető maradni a Fidesztől, és lenne képes megszólítani egyre nagyobb választói csoportokat, hogy közben növeli kormányképességét, kiszabadul a szélsőségesség karanténjából és potenciális váltópárt lesz belőle.

2. A Fidesztől a választások óta távozott szavazók nagy része számára – akik nagy valószínűséggel sem a szélsőjobbra, sem a „régi” baloldalra nem vevők – akadna egy választható politikai erő.

3. A Fidesztől – a magyar pártrendszer fogalmai alapján - balra álló pártok meg tudnák oldani belső feszültségeiket, és egységesen lépnének fel a politikai küzdelemben.

Nos, a helyzet az, hogy a Fidesz számára fenyegető három lehetőségből egyelőre egyik sem látszik megvalósulni...

A Jobbik a hétvégén demonstrálta, hogy a bizonytalan kimenetelű kormányképességnél többre tartja a biztos politikai megélhetést garantáló radikalizmust. Félreértés ne essék: a Jobbik ezzel a politikával feltehetően rengeteg elkeseredett, kilátástalan helyzetben lévő vagy eleve szélsőséges nézeteket valló szavazó számára lesz szimpatikus, és a párt bizonyára még sok fejtörést okoz majd a Fidesznek. Ez a politikai platform és regiszter azonban egy ponton túl lehetetlenné teszi a párt további erősödését, és józan számítás szerint – ha nem egy államcsőd utáni példátlan válsághelyzettel kalkulálunk - kizárja, hogy a Jobbik az első számú váltópárt legyen 2014-ben. Ráadásul az uniós zászlót égető és Barroso orráról beszélő erő azt a szívességet is megteszi a Fidesznek, hogy a nemzetközi politikában és a hazai mérsékelt jobboldali választóközönség előtt is magára vállalja a mumus szerepét, akire mutogatva akkor is lehet támogatni a mai kormánypártot, ha amúgy millió gondunk van vele.

Miután a Jobbik az első pontot láthatóan nem akarja vagy nem tudja teljesíteni, az is egyértelmű, hogy jelenlegi helyzetében nem lehet megoldás a második pontban felvetett problémára sem. Itt további két lehetőség adódna, komoly veszélyt jelentve a Fideszre nézve: ha alakulna egy hiteles és potens jobboldali vagy centrista párt, vagy ha az LMP a választások óta olyan politikát folytatott volna, hogy esélye legyen betölteni ezt a szerepet. Jobboldali új pártnak egyelőre se híre, se hamva, az LMP-ről pedig nem most hétvégén derült ki, hogy nem erre az előadásra készül. Mégis: a Schiffer-jelenség megmutatta, hogy az LMP-ben is akadtak olyanok, akik szerint szükség lehet egy olyan középpárti (értsd: nem MSZP-szövetséges) alakulatra, amelynek esélye lehet a csalódott jobboldali szavazók megszólítására is. Nem tudom igazán megítélni, volt-e ennek a tervnek bármilyen realitása (azt gyanítom, hogy ebben a formában inkább nem), az azonban egyértelmű, hogy a frakcióvezető lemondása világossá tette: az LMP vezetésében döntő többségbe kerültek azok, akik a szocialistákkal való együttműködést preferálják. A helyzet azonban az LMP számára ennél rosszabb: a párt elméletileg a második és a harmadik problémára is megoldás lehetett volna, belső megosztottsága azonban jelenleg azt jelenti, hogy egyik pályát sem tudja befutni.

Ennek ellenére a három pontból ma mégis leginkább a harmadikról lehet elmondani, hogy nyomokban már jelen van. Schiffer lemondásával az LMP – ha túléli ezt a belső válságot – közelebb kerülhet ahhoz, hogy elfogadja az MSZP-vel való együttműködést. 2014-ig valóban lehet esély arra - amire egyébként az új választási rendszer rá is kényszeríti a baloldali pártokat -, hogy valamilyen közös formában indítsanak jelölteket. Ha azonban csak ennyi változás történik a pártrendszerben, akkor teljesen kiszámíthatatlan és egyben sorsdöntő lehet, hogy a Fideszt az elmúlt másfél évben elhagyó, de új pártot egyelőre nem nagyon választó közel másfél millió ember a következő választáson – ha szavaz egyáltalán - hová teszi az ikszet. Amíg a Fidesznek esélye van ezen szavazók visszaszerzésére, vagy legalább semlegesítésére, a következő választás favoritja a mai kormánypárt marad.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr153549557

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lehet-e Másként Kommunikálni? 2012.01.17. 12:50:04

Jó, tudom, megint politikai szemét, de hát ez van. Kicsit nem figyelek oda a hétvégén, kicsit nem szánkázok a weben, a Schiffer egyből lemond. Most mondd…. Én meg itt várom, hogy mi kerül ki a nagy hírzárlatot követően, azt mivan? Semmi… Nem, a Prometh...

Trackback: Az önsorsrontás vége? 2012.01.16. 23:05:00

Senki ne igyon még a medve bőrére: egyelőre kérdésként kell kezelni, hogy Schiffer András hét végi hajótörése érdemi és tartós irányváltást jelent-e az LMP életében. Sokan remélik, hogy ez nem így lesz. Mindenek előtt Orbán Viktor  – de nem csak ő. Ja...

Trackback: Kovács László: Kell az együttműködés 2012.01.16. 14:57:01

Az egyfordulós választási rendszer miatt a demokratikus ellenzék választási együttműködését is szükségesnek nevezte Kovács László, az MSZP alelnöke.

Trackback: Állóháború 2012.01.16. 10:40:57

A zuhanó űrszondán kívül nem sok jele a bejósolt armageddonnak. Noha egy darabig úgy volt, pont a történelmileg szerencsés Magyarországra pottyan, Keleten a helyzet változatlan, sőt a Nyugat is leminősült, a landolás a Távol-Keleten várható. Kerekedn...

Trackback: Orbán kapcsolata az erőszakos tüntetőkkel 2012.01.16. 10:40:20

A Spiegel a jelek szerint valóban birtokában van erről szóló diplomáciai táviratoknak, mert a Wikileaksen is található utalás a táviratokra....

Trackback: Látod, Feri, lehet ezt így is! 2012.01.15. 20:43:44

Ceglédi Zoli írásának minden egyes szavával egyetértek, így nem csak a Facebook-on osztom meg, hanem itt is, a teljes szöveget, minden kommentár nélkül. Schiffer András elejét szeretné venni, hogy az utóbbi hetekben személyét érő támadások ártsanak pá...

Trackback: Félszívű, félkommunista, félkiáltvány 2012.01.15. 20:12:22

Ez az írás Bajnai Gordon tanulmányáról fog szólni, aki erre allergiás, ne olvassa tovább. Itt a tanulmány:hazaeshaladas.blog.hu/2012/01/09/koztarsasag_kiegyezes_kilabalasBajnai Gordon körül, noha a politika élvonalában csak rövid időt töltött (vagy épp...

Trackback: Egynek jó 2012.01.15. 19:45:02

Ez a hétvége, mint cseppben a tenger, szépen megmutatta, hogy miért nevezhetjük a mai magyar ellenzéket a Fidesz legnagyobb esélyének.

Trackback: Bencsik András életrajza 2012.01.15. 19:38:07

Nemzeti kaméleonunk, a 61 éves bajkeverő, a Békemenet egyik szervezője szinte minden pártnak felajánlkozott már, az MSZMP-től a Jobbikig. A lentebbi életrajz-sablonba feltöltött adatokból az is kiderül, hogy Bencsik Andrásnak legfeljebb egy OKJ-s tör...

Trackback: Mennyire vagy fanatikus? 2012.01.15. 19:36:45

Ott leszel a kormánypárti tüntetésen? Bezúznál kirakatokat? Gyújtogatnál? Ölni tudnál Viktorért? Meghalnál a Fideszért? Mennyire vagy fanatizálható? Felvonultál május elsején az átkosban? Ne legyenek illúzióink. Kormány mellett tüntetni diktatúrákban...

Trackback: Zászlóégetési kiskáté 2012.01.15. 19:36:36

Sajnos a Jobbik Magyarországért Mozgalom honlapján a kiskáté nem tartalmazza a zászlóégetésnek, mint mozgalmi tevékenységnek a leírását, így hiánypótlóként leírom. Használja mindenki egészségére! Miért és hogyan égessünk szakszerűen zászlót? A

Trackback: Miért bomlik az LMP? 2012.01.15. 18:43:16

Kaufer Virág visszaadja a mandátumát, Scheiring Gábor borítja a bilit, Schiffer András lemond. Eddig ezek a hírek, de lehet holnap tovább omlik az LMP épülete.Hogyan és miért jutott idáig ez a szépreményű banda? Törvényszerű-e, hogy ide jutottak?Szerin...

Trackback: Ballib összefogás? 2012.01.15. 18:37:10

Mint ismeretes, az LMP-vel már a kezdetek óta voltak szervezeti/személyi problémák. A kötögetni bejáró Kaufer Virág lemondása utána Schiffer András adta vissza a frakcióvezetői széket, mert hiányolja a párt önálló politizálását. Vele ellentétben a zöld...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

graycivil 2012.01.19. 19:53:03

"Jobbik: a Fidesz még a Gyurcsány-Bajnai kormányt is túlszárnyalja

A Jobbik nem fél, ha az egész fővárost lefoglalja is a kormány, a párt akkor is megtartja szokásos nagygyűléseit."

www.hirado.hu/Hirek/2012/01/19/16/Jobbik_a_Fidesz_meg_a_Gyurcsany_Bajnai_kormanyt_is.aspx?source=hirkereso

graycivil 2012.01.19. 19:54:22

@6.Lenin: El Curot be se engednék! Olyan mélyre ők sem süllyednének! :-)

ulrike (törölt) 2012.01.19. 19:56:43

@knausz: Van, de ez nem politikai kategória. Baj van, amikor a politikát zavarja a független - többek közt értelmiségi - szakértelem. Az sem volt jó, mikor egyes felkent értelmiségiek azt gondolták, náluk senki sem tudhatja jobban. Sok okos ember kollektíve lehet nagyon hülye is. Ha nem csak okos is akad köztük, akkor még rosszabb az eredmény. A kollektív intelligencia szervezést, fegyelmet követel. Hiába vagyunk ennyire okosak, mi, magyarok, a szervezést és fegyelmet nem tudtuk sehogyan sem megtanulni, így kollektíve buták maradunk.

graycivil 2012.01.19. 19:57:27

@6.Lenin: "Látom a ballib tábornak megjöttek az iránymutatások, ma már élednek."

Szégyenkezve megvallom, hogy a "ballib rettegők" nem saját "központjuktól", hanem El Curo központjától kapják a "muníciót". Még ezt is a FYDESZ-től "lopjuk". "Nálunk" nincs ilyen választék "földszinti színvonalban". :-)

bariga 2012.01.19. 20:00:34

@ciceró: Pedig a gyerekeik jövőjét most lopják szét és el. Még nálunk sokan nem értik, de a demokráciának és konzervatív gazdasági ideológiának nincs alternatívája. A fiatalok érthetnék.

mókáné 2012.01.19. 20:02:02

@manyike:

"múltunkban a tanulság az
okosabb jövőnkhöz.
lépj túl rajta
végre "

Nem tudok. Van benne egy tanító hajlam, amit mindig kiélek, bárkivel találkozom és roppant lelkes vagyok, hogy ő is tanuljon meg ő is és akkor meg még ő is.

A múlt nem jogosít. A múltra maximum építhetünk. A jelenben mindig tanulunk, hogy a jövőben is tanulhassunk, továbbá ez elemi igényünk.

Nem a diplomahalmozás, hanem a tudásbővítés, ismeretszerzés a cél és akkor ettől akár boldogabbak lehetünk - én az vagyok, csak fáj a fejem, de szokom a terhelést.:)

Tetszenek a formáid! Szerintem kifejezőek. Kreatív jellemre vall.

6.Lenin 2012.01.19. 20:02:57

@graycivil:

Nem nézted a tegnapi EP vitát?

Te ezt elfogadhatónak tartod?

Ez lenne az a színvonal ami után ácsingózunk?
Tényleg?

ubul2000 2012.01.19. 20:04:44

@graycivil: marad nektek az alagsori, szegények :)))

graycivil 2012.01.19. 20:07:47

@6.Lenin: El Curonak már csak egy maradt: A látszat, hogy elegánsan távozhat.

6.Lenin 2012.01.19. 20:09:05

@ulrike:

"a szervezést és fegyelmet nem tudtuk sehogyan sem megtanulni, "

1 koncentrációs táborban általában elfogadható szintű a szervezettség és a fegyelem, de lehetnek némi eltérések is a táborokat létrehozó értelmiség eltökéltségét illetően.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.19. 20:09:33

Elnök úr még 17 oldalt lopott, a 180 oldalon felül. Igaz, egyes helyeken nem szó szerinti a lopást, mert azokat félrefordította :)
Kemény. Palkó nem viccelt.

mókáné 2012.01.19. 20:12:23

@ulrike:

"Az sem volt jó, mikor egyes felkent értelmiségiek azt gondolták, náluk senki sem tudhatja jobban."

A balliberális értelmiség. Ők voltak ilyenek pl. az újságírásban. Most milyenek nem tudom, mert nem olvasok magyar sajtóterméket.

"A kollektív intelligencia szervezést, fegyelmet követel. Hiába vagyunk ennyire okosak, mi, magyarok, a szervezést és fegyelmet nem tudtuk sehogyan sem megtanulni, így kollektíve buták maradunk. "

Csak az egyéni emberben hiszek. Ha minden egyes emberben van valami okosság, abból lehet egy kollektíva.:)

Viccen kívül: van arra mód, hogy összeszervezze valaki a kollektív intelligenciával rendelkező embereket és belőlük kifejlessze a magyar értelmiséget?

Szervezés és fegyelem. Azt mondanám: szervezés és figyelem. Szervezek, közben figyelek, honnan tudok ellesni ötleteket. Ez perspektíva lehet.

ulrike (törölt) 2012.01.19. 20:14:39

@manyike: Már annak is örülök, hogy elsimered, a fiúk agya (sic!) jár.
Ami a finom részleteket illeti:
1. A strassburgi szeánsz a parasztvakítás része a dolognak;
2. Kétoldalú tárgyalásokon dőlnek el fontos dolgok, ugyanis az EU bürokrácia önmagában gyenge, csak proxyként használatosak. Ha a meghatározó nagyfiúk, nagylányok (Berlin, Párizs, stb, a hard core) nem bólint rá, moccanni sem tudnak önállóan. Egy nemzetközi szervezet tisztviselőjének - legyen akármilyen magas polcon is - biztosnak kell lennie, elegendő és szilárd nemzeti támogatás áll akciója mögött. Másként bele sem kezd egy ilyen öreg róka, mint Barroso ilyesmi akciókba. Angie meg Nicolas szilárd guidance vezérli tetteit.

6.Lenin 2012.01.19. 20:15:54

@graycivil:

Tényleg érdekelne, miből következtetsz erre.

Ahogy elnéztem az új elnök és a biztos asszony arcát sokkal nagyobb aggodalmakra utaló dolgokat véltem felfedezni.

Előfordulhat, hogy tényleg én látom rosszul, ezért befogadóvá teszem elmém legsötétebb bugyrait is .

Gyűrjétek le ballib honfitársaim, szánalmas és hamis, érvnek álcázott hazugságaimat.

Klikk
nyitott vagyok!

mókáné 2012.01.19. 20:16:09

@ciceró:

"Aki gyereket nevel, a 30-50 éves korosztály inkább kussol. És nézi a rombolást. "

A szavazófülke magányában ott a lehetőség, hogy bátrak legyenek, ha van alternatíva.

6.Lenin 2012.01.19. 20:25:51

@graycivil:

elsőként azt szeretném megérteni, hogy...

Orbán 1 diktátor, mindenkit maga alá akar gyűrni, pfujj!

Aztán meg azért harcoltok, hogy a hülye magyar nem akarja hagyni, a nyugati országok maguk alá gyűrjenek bennünket, fényes üveggyöngyökkel elkápráztatva, önként vállalva 1 örökös cseléd sorsot.

aszekelyek 2012.01.19. 20:30:45

@inreallife: Éppen csak annyira , hogy undorodjak attól, amiket itt összehordasz. Jobbközép párt. Keresztény demokrata koalíció:)
No ez a nem szélsőjobb!, mint a jelenleg dk néven futók , azelőtt gyurcsány-bajnai kormány mely persze valójában konrádék féle szdsz kormány volt. Ez okozza az eltérést. Inaktívakat nem is támogat ez a kormány. A tényleges nyugdíjkorhatárt elérőket , amennyiben kellő évi munkával szerzett nyugdíj jogosultsággal is bírnak , őket a jogos járandóságuktól nem foszt meg. Sokakat, akiket totálisan elfogadhatatlanul támogatott az ezelőtti kormány , nagy nyugdíjakkal , nagyon fiatalon , alig szolgálati idővel , azokat meg nem támogatja. Inaktívnak lenni és munkaképesként a nyugdíjkasszát lehúzni. Aztán a másik inaktív csoport , a sajnálatosan ezelőtt az szdsz által " védett" kisebbségiek. Akiknek megengedték a lopást. Ez az konrád féle szdsz. Miközben eltűnt 110 milliárd , rájuk fordítandó , munkába integrálásukra fordítandó forint. Nyom nélkül. Csak kevés van az OCÖ elnöknél , kolompárnál. Ezek a kedves inaktívak , ma munkáért kapnak több pénzt. Ami segélyt azok kapnak , akiknek nem jut munka vagy nem akarnak menni azok lényegesen kevesebbet kapnak , mint bármely jobboldali kormány ad az EU-ban. Akár a hartz 5 -nél is sokkal kevesebbet. Viszont iskolakötelezettséget kapnak. A saját érdekükben. Hogy majd egyáltalán be tudjanak lépni a munkaerőpiacra. Európai módon tudjanak élni. Aki tanul , annak lesz munkája is.
@graycivil: lebutítva okádjátok persze vissza a lopottat , hogy odaát is értsék.., meg elferdítve.

ulrike (törölt) 2012.01.19. 20:30:56

@knausz: A magyar értelmiséget nem kell kifejleszteni, már hosszú ideje létezik. Nem csak az értelmiség individualista itthon, mindenki.
Sajnos sok jó és okos ember együtt nem elég. Rá is kell tudni szorítani őket valami értelmes KÖZÖS cselekvésre is. Egy idő után ezt megszokják, s szorítás nélkül is képesek értelmes KÖZÖS cselekvésre is. Erre mondják egyes szociológusok és más tudósok, hogy egy nemzet karakterét az adott állam intézményrendszere alakította ki, persze hosszú történelmi távlatban, s az intézmény itt széles mivoltában értendő, nem feltétlen van mindegyik elemének igazgatója és határozatlan idejű kinevezése, mit a következő kormány visszavon. Tk. ezt, a nemzetet értelmes cselekvésre eleinte rászorító, s később aztán szeliden rajta tartó mechanizmust (a törvényektől a kultúráig) lehet némi egyszerűsítéssel intézményrendszernek nevezni. Hát, nekünk, magyariaknak érdekes intézményrendszerünk volt.

mókáné 2012.01.19. 20:34:20

@ciceró:

Doktoriról: úgy képzelem, hogy aki nem orvos és mégis dr. van a neve előtt, ő valamilyen tudományos munkát végzett, valami olyanról értekezett, amiről eddig soha, senki más.

Nincs túl sok új a Nap alatt. Tehát az én definícióm szerint csupán nagyon kevés embernek lehetne doktori címe, professzori rangja.

aszekelyek 2012.01.19. 20:36:57

@manyike: mondd meg ödönnek , hogy ezt azért jobban ki kéne fejtenie. Teljesen kibontani az igazságot :) @knausz: ebben a ciklusban nem érik be ezzel. A gyereket nevelők eddig pedig szépen kivárták , nézve a jövőjük rombolását , szoci-szadistáék által , és a szavazófülke magányában küldték el őket. De nagyon.

ulrike (törölt) 2012.01.19. 20:40:40

@aszekelyek: "lebutítva okádjátok persze vissza a lopottat..."
Gratula, ezt szépen okádtad.

mókáné 2012.01.19. 20:42:49

@ulrike:

"Sajnos sok jó és okos ember együtt nem elég."

Itt megakadtam az olvasásban. Hol a sok jó és okos ember?

"ezt, a nemzetet értelmes cselekvésre eleinte rászorító, s később aztán szeliden rajta tartó mechanizmust "

Finomhangolást igényel. Az értelmes cselekvésről sokan és sokfélét gondolnak. Ennek szinkronban tartása, ha erre gondoltál, ehhez valóban szervezés és fegyelem szükségeltetik.

graycivil 2012.01.19. 20:43:32

"A kormány támogatottsága úgy csökken, hogy nő - Legalábbis a Nézőpont Intézet szerint.

A nagyjából napi egymilliós pénztömb eltűnésével párhuzamosan a benyalás arányának milyen mértékű csökkenése lenne megfigyelhető? Avagy: az állami megrendelés százmilliónként mennyivel növeli a Fidesz eredményét a Nézőpont-kutatásokban."

hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/1/19/A_kormany_tamogatottsaga_ugy_csokken_hogy_n_4VH5KA

graycivil 2012.01.19. 20:47:35

"A Fidesz-MSZMP felkészül március 15-re

Az állam és a főváros lefoglalták az összes tüntetési helyszínt, hogy a Párt erődemonstrációja zavartalan legyen. Hányat is írunk? 1988-at?"

hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/1/18/A_kadarizmus_diszkret_baja_JWG7XD

mókáné 2012.01.19. 20:48:39

@aszekelyek:

Most figyeljél ide, mert dolog van! Véleményvezérben egy lehetőség, hogy oda újságírók szólhatnak hozzá.

Mondjál oda valamit be az EP- ről, mint felelős ember!

(linkjét nem találom, de aki újságíró, leleményes)

bariga 2012.01.19. 20:50:40

@nyünyüge: :-) de még egy ilyet nem bírna ki, én a helyében nem állnék alája, ha ismét ilyeneket szeretnék hazudni. Még más marhaságokat is mondott.

graycivil 2012.01.19. 20:53:33

"Száz évre előre bejelentve

Mindenesetre követve nagy vezérünk példamutatását, következő 100 évre mind március 15-re, mind október 23-ra bejelentettük a BRFK-n szokásos tüntetésünket a Szabad sajtó útra."

nemtetszikarendszer.blog.hu/2012/01/19/szaz_evre?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_01_19&utm_campaign=index

"Ugye mindannyian ott leszünk március 15-én a Szabad sajtó úton?"

ulrike (törölt) 2012.01.19. 21:02:40

@knausz: Lovagolsz szavakon, nem segít. De azért az értelmes jelzőt adekvátra cserélem. Talán nehezen lehet elvitatni, nem biztos, hogy az optimumot hoztuk ki az országból és az emberekből több, mint ezer évünk alatt. Persze a tatárok, törökök, Habsburgok, oroszok, stb. Ezek miatt nem is lehetett. Most meg az IMF, EU meg a baloldal. Megromlik a vesszőkből csepegő nektár!

graycivil 2012.01.19. 21:05:15

"Orbán után most a magyar ellenzéket várják az Európai Parlamentbe

Schulz szerint helyes volt, hogy a vitát az EP-ben rendezték meg. De az nem elég, hogy meghallgatták Orbán Viktort, meg kell hallgatni az ellenzék és a civil társadalom képviselőit is."

www.168ora.hu/globusz/orban-utan-most-az-ellenzeket-varjak-az-europai-parlamentbe-89625.html

aszekelyek 2012.01.19. 21:06:05

@inreallife: Most akkor ezt tisztítanám, mert össze van mocskolva. Kuncze és te nem mentek oda, ezért nem vernek össze a törvénytelenül lövő- verő legények , azonosító nélkül. Miközben elzárták a menekülési , értsd távozási utakat is. Hogy ne is tudjál a felszólítás miatt távozni. ez is így van a nyugati demokráciákban? meg az azonosító hiánya is? meg a mindent letagadás? Érdekes is lenne , ha egy szdsz rendezvényt támadtak volna meg így a saját verőembereik... FIDESZ nagygyűlésre meg kuncze se jár , azt értjük. Az szdsz én csak tojással dobálták meg a polgárok demszkíjt. Ami szokásban van európai demokráciákban. Nem hungarikum. Sokkal kevésbé voltak azok a tojással dobálók szélsőségesek, mint az szdsz és a ferikormány küldte karhatalom. Akkor , amikor dobálták rá , még törvényes is volt. A népet elég nehéz demokráciában lebeszélni arról, amit akar. Veretni persze meg lehet. Annak is megfizetteti az árát.

ssi 2012.01.19. 21:07:16

@aszekelyek: "mondd meg ödönnek , hogy ezt azért jobban ki kéne fejtenie. Teljesen kibontani az igazságot :)"

sajna, de neked kell szólnod, ha fontos.
én jól elvagyok a magam és mások igazságával,
ami igen gyakran kibontatlanul is teljesen egyértelmű

@ulrike:
sose okozott gondot ..
elismernem. és piszok jó érzés :)
s önmagammal remekül lerendezem.
amit írtál, megértettem, elraktározom,
s a napi fejleményeket majd így is figyelem.
köszi. bízva abban, hogy a jövőben is kérdezhetek

ulrike (törölt) 2012.01.19. 21:08:46

Min röhöghetett a Neander-völgyi ember?
www.origo.hu/tudomany/20120119-a-neandervolgyiek-kognitiv-kepessegei.html
Nehogy valaki azt mondja, hogy a barlangnagy doktori disszertációján!

mókáné 2012.01.19. 21:13:25

@ulrike:

"Talán nehezen lehet elvitatni, nem biztos, hogy az optimumot hoztuk ki az országból és az emberekből több, mint ezer évünk alatt."

Nem vitatom el, hogy van abban ráció, amit mondasz, és akkor amit én mondok, az arról szól, mennyire különböző az emberek, csoportok értékrendje.

Ezt szinkronba hozni. Ehhez kéne a finomhangolás.

A tatárok, törökök.. EU.. nos, szétválasztanám a múltat a jövendőtől, mert az IMF és EU már nem kötelező.

Független, szuverén országot építeni, hazafias gondolat, ha van mire alapozni.

aszekelyek 2012.01.19. 21:15:30

@ciceró: te nem tudsz magyarul? az, hogy lefoglalja a területet, nem a kitiktást jelenti. ezer más helyen lehet. Még szlovák terrpristákkal se fenyegetik be az ellenzék győlését, mint a szívásiék. oda méc, ahová akarsz. Aki előbb jelentette be. Azé a terület. Majd hagynak még egy olyan ziccert, mint október 23-án? Ne reméld. ezen a helyen volt máskor is már. Mikor a tojáshéj ,ég lifegett a kissssstaknyosoknak ott hátul. Akik ott milláznak. lendvaitól jövet. Más alkalmakkor. Most meg nem ők jelentették be előbb. Meg az élessel lövetni akaró néni , aki ránkszáradt a kommunista párt véres kezének idejéből.

ulrike (törölt) 2012.01.19. 21:16:42

@manyike: Nem okoskodni akartam, csak megvilágítani, mit homályosnak ítéltél. Óvatosan a raktározással.
Mit rendezel le remekül önmagaddal?

dbeata 2012.01.19. 21:19:18

@aszekelyek: "A gyereket nevelők eddig pedig szépen kivárták , nézve a jövőjük rombolását , szoci-szadistáék által "

Na ez magas labda volt néném. Épp most "védik" majd meg a babakötvényeket, valamint rombolták le annak lehetőségét, hogy tehetséges, de szegény gyerek továbbtanulhasson... Kétszázakárhány fizetett hely a közgázon pl. A többieket meg kitömik diákhitellel. Aztán jön a röghöz kötés (ez amúgy jogos és még ésszerű is egy bizonyos határon belül).
Ez tudatos népbutítás, nem egyéb. Nem kell ide túl nagy képzettségű fiatal tömeg, még átlátna a szitán, vagy elmenne (vagy mindkettő). www.origo.hu/itthon/20120105-keretszamok-csak-250-kozgazdasz-es-100-jogasz-jarhat-ingyen-egyetemre.html
Orbán és bandája eszerint a törvény szerint el se végezhette volna a jogot (hacsak nem kaparják össze nekik a pénzt rá)
De azért Orbán szerint az eladósodottság a legnagyobb bajunk.

Arról is hadd tegyek már említést, hogy épp Mártha Imre nyilatkozta, hogy csúnyán le vagyunk maradva az energetikai fejlesztésekkel, és hogy ez szintén a jövőt égeti föl.
index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/08/martha_mintha_a_sztarsef_csak_a_receptet_szolgalna_fel/

Ne felejtsük azt sem, hogy egyre többen fűtenek fával, mert a gázár támogatás megszűnt,illetve még jobban korlátozták az elérhetőségét (oké, ezt aláírom, hogy a szocik már sokkal korábban meg akarták szüntetni), ez is a jövőnk, gyerekeink jövője, hogy mennyi erdő marad nekik még (ami egyre fogy Mo-n) és mennyire szennyezett környezetben kell élniük.

Nincs okunk arra, hogy kihúzzuk magunkat és büszkén körbehordozzuk tekintetünket, mi minden jó változás történt a kormányváltás óta.

Azért tényekkel is szolgáljon már, miféle rombolást végzett az MSZP-SZDSZ kormány az oktatásban, tényleg kíváncsi vagyok, köszönöm.

jjulie 2012.01.19. 21:24:48

@aszekelyek:

mijalófaszvan? télen is virágzik a fűbehugyos fideszpicsaszáj banya?

szoja122 2012.01.19. 21:28:15

@ciceró: És sok helyütt PhD-nek tüntette fel, továbbá 11 nyelven beszél.

mókáné 2012.01.19. 21:30:49

@szoja122:

"továbbá 11 nyelven beszél. "

:):) nana. Túlzásokba nem kell esni azért.

aszekelyek 2012.01.19. 21:30:59

@ulrike: Akkor így kellett. Húsz év előttről beszélümk. Az a fair, ha az akkori szabályoknak feleltetik meg azt, ami akkor készült. Ahogyan minden büntető ügyben is. Ha az elkövetésekor azt nem tiltotta törvény, akkor nem lehet szankcionálni. Íg volt ez a régi alkotmányunkkal is. Amit szó szerint nem tiltott , azt nem lehetett számon lérni és szankcionálni. Aminek a szankcionálását pedig tiltotta , azt meg nem lehetett számon se kérni. Sztálinisták véres megtorlásait értsd ez alatt. Konkrétan. Meg azt, hogy se fék, se ellensúly nem volt az esztelen és romboló kifosztó privatizációs bűnök ellen. Szankciói sem. szlil fejét akarták, mert azt merte mondani , nem ártana azokat átnézni újra. 10 év adómentességet adni és azt várni-hazudni , hogy abból lehet piacgazdaság , szabad verseny , működőképes magyar gazdaság? ezeknek volt szürke állománya? Legfeljebb a munkásőrség. Ölég érdekesen volt ez a 89-es megcsavarva. Pardon , a 49. évi XX. törvény átdolgozott kiadása. Ugyanazok boldogulására , akik azt a törvényt alkották. Egy generáció hozzá értendő , a leszármazottaik. Az ártatlan naivak megvezetésére. Véleményem szerint. Szemforgató beszéd ez , hogy minden tiszteletem ellenére , meg lojálisként.... Nem kell ez a púder.

6.Lenin 2012.01.19. 21:31:48

@graycivil:

Hatalmas tömegtüntetést szervez az egyesült ellenzék Orbán ellen, aztán szépen hazamennek.

bizonyítva, hogy demokrácia/szólásszabadság van Mo-on.

Másnap az elnyomott magyar sajtó mindkét oldala megírja a maga igazát, bizonyítva, hogy sajtószabadság van Mo-on

a különböző beállítottságú tv-k leadják a saját szájíz szerint, mi is történt valójában, bizonyítván, hogy szólásszabadság van Mo-on.

Aztán néhány marha kirohan nyugatra, végigüvöltve, hogy retteg az értelmiség Mo-on. Szokása szerint. Sajnos a becsomagolt bőröndöt mindig itthon felejtik, hogy legyen miért visszajönni.

ulrike (törölt) 2012.01.19. 21:34:09

@knausz: Jaj, jaj! Tatár, török, Habsburg, EU, IMF, stb ugyanaz a dilemma rendszertanilag, de az emberiség fejlődik, s az utóbbiak már nem úgy kötelezők, mint az előbbiek.
A török szultán nagyon régen olyanokat írdogált nyugati kollégáinak, hogy ...máskülönben a csillagoknál is számosabb és az oroszlánnál is bátrabb vitézeim kíséretében országodban felkereslek, s harci ménemet palotádban abrakoltatom..
Most más szultánok már csak olyanokat mondanak a sajtónak, hogy bizonyos feltételek bekövetkeztéig nem áll módunkban a kölcsönről tárgyalásokat kezdeményeznünk. A stílus is fejlődik.

mókáné 2012.01.19. 21:34:21

@ulrike:

Természetesen én sem akartam okoskodni, mert mire föl, kicsit kilazítottam és még maradt az éjszakából a munkára.

További értelmes hozzászólásokat és kellemes estét kívánok a blogtársaknak!:)

jjulie 2012.01.19. 21:36:48

@6.Lenin:

hahahaha

és

hahahahaha

bambafideszbirka, tarts ki, de azért ne felejtd el, mindenki olyan erős, mint a mögette állók amilyen erősek

sántakutyaorbán és mögötte mucsaröcsöge

hahahaha

és

hahahaha

mókáné 2012.01.19. 21:38:45

@ulrike:

"...máskülönben a csillagoknál is számosabb és az oroszlánnál is bátrabb vitézeim kíséretében országodban felkereslek, s harci ménemet palotádban abrakoltatom.."

Nekem ez a stílus nagyon bejön. Korábban kellett volna születnem és akkor jönnének a vitézek országomba, bátrabbnál bátrabbak és abrakoltatnának.:)

Jó éjt!

aszekelyek 2012.01.19. 21:39:09

@knausz: nem hiszem , hogy nagyon akarnék oda írni. megnézem, a kollégák mit alkottak , azért.@dr.dbeata: gyereknevelésről volt szó. Miért fizessünk adóinkból magánegyetemeken képzetteket? Adóinkból ennyire futja és szükség sincs többre. minden második kutya közgazdász. Oszt romokban vette át az országot ez a kormány. No és két féle diákhitel lesz. A kifejezetten nem tehetős de jó fejű ifjúság számára. A kisgyerekeket is fel kell nevelni. Nem tudom , nekem nem mindjárt egyetemisták születtek. Szakmát is kell valakinek tanulnia. Mert nem lesz aki egy vízcsapot kicseréljen. Vagy valamit megjavítson. Ezt például rettenetesen elhanyagolták a szoci és a szadista kormányok. A szakképzést. Pedig nem lehet mindenki közgazdász.

6.Lenin 2012.01.19. 21:40:18

@6.Lenin:

Bocs 1 kimaradt

A hatalmas Orbán ellenes ellenzék, bizonyítván nagyságát nem megy szavazni, ezzel biztosítva a diktatúra továbbélését és a rettegő értelmiség elnyomásának világgá kürtölésének a lehetőségét .

Ebből élnek, máshoz nem értenek.

ssi 2012.01.19. 21:42:35

@ulrike:
"Nem okoskodni akartam"
tudom. nem is feltételeznék ilyet.
viszont nehéz lenne nem észre venni,
hogy nagyon sokat tudsz és sokoldalú vagy.
számomra ez vonzó, de irigység véletlenül sem.
csak egy egyszerű érzés. olyan jó. szeretem megélni.
akár megosztani az illetővel is. ezeket rendeztem magammal.
a blogon vegyes a társaság. s öröm, ha vki jobban érthető, követhető

szoja122 2012.01.19. 21:47:02

@aszekelyek: ". No és két féle diákhitel lesz. A kifejezetten nem tehetős de jó fejű ifjúság számára."

Mindenkinek fizetősé tenném az oktatást.

DE!

Nem diákhitel kell, hanem ÖSZTÖNDÍJ rendszer, amely 4-estől felfelé ingyen oktatást biztosít, sőt a jeles és kitűnő hallgatóknak ingyen van és a mindenkori diplomás minimálbért kapnák.

A 4-estől lefelé arányosan fizetnének az oktatásért.
Ők tartanák el a többiek oktatását.

Továbbá a szegényeknek INGYENES felzárkózó oktatás biztosítanék.

Ezek segítenének az oktatás problémáinak részbeni megoldásában.

Persze ez szükséges, de nem elégséges feltétele a jó oktatásnak. Még sok más egyéb is kellene.

6.Lenin 2012.01.19. 21:49:31

@jjulie:

Ha igazad lenne, a nagypapid még a fán ülve zabálná a banánt és 1 bőrdarabbal játszadozna, ha 1általán értesz is valamit a körülötted zajlóból.

ulrike (törölt) 2012.01.19. 21:50:18

@manyike: Túlértékelsz, de köszönöm.

mókáné 2012.01.19. 21:51:06

@ulrike:

"A török szultán nagyon régen olyanokat írdogált nyugati kollégáinak, hogy ...máskülönben a csillagoknál is számosabb és az oroszlánnál is bátrabb vitézeim kíséretében országodban felkereslek, s harci ménemet palotádban abrakoltatom.."

Ó, de nehéz ettől elvonatkoztatni! De mennyire nehéz.

Olyan ez, mint a cinkékről a történet.:)

ökörpöröly 2012.01.19. 21:57:42

Rövid részlet a "Fideszov Parasztov mindennapjai" című népregényből.

-Jaj, jaj, édesapám, megcsókolt a csősz nagyfia! -rohan pityeregve Rozál, a Fideszov Parasztov 12 éves lánya az apjához.
-Hol van az a szemét? Megölöm, kizsigerelem! Gyereklányon gyalázatot elkövetni?-hörögte a bősz apa. Majd elment elégtételt venni, s a 14 éves fiút taknyán tenyerelte, s megfenyegette, ha még egyszer a kislányához nyúl, akkor vérét veszi. Telt múlt az idő, s egy hét múlva látja Fideszov Parasztov, hogy őrjöngve rohan kislánya, Rozál felé.
- Mi lelt, te leány?-kérdezi feldúlva.
- Jaj, jaj, édesapám, megbaszott a plébános úr, s vérzik a pinám!-sírta a lány.
- Ne bőgj, te, mamlasz! Nagy tisztesség ez, hogy faszára vett a plébános, mert eddig csak a fiúkat szerette! Mondjad, leányom, s feloldozott ingyen? Mosolygott közben? Kedvére való voltál?- kérdezte érdeklődve Fideszov Parasztov a megszeppent, véres pendelyű gyermekét."
:D

dbeata 2012.01.19. 21:58:02

@aszekelyek: A többi felvetés elhallgatásra került, sebaj, kukázzuk, iktatjuk, sóhivatalba vele.
Ön biztosan sokkal tájékozottabb, a Hoffmann Rózsa féle tervben szerepel az, hogy innentől fogva sokkal több szakiskola lesz? Vagy hogy azok magasabb színvonalon működnek majd?
Ahogy szét lett ugye verve a magyar ipar, a fiatalok egyre kevésbé akartak olyan szakokra jelentkezni, amelyek semmi megélhetést nem biztosítottak volna, mert az az iparág fel lett számolva, és így nem tudtak volna elhelyezkedni (bányász meg nehézipari gépész, nyomdász, stb.), viszont a marxizmus és szocializmus holtával feltámadt az igény arra, hogy akkor újratanulják a közgazdaságtan és jog nevű tudományokat. Jól mondom? Javítson ki, ha tévedek, kérem. Marketing is "új" volt számunkra, (amennyiben nem propagandával azonosítjuk). Ezek lettek a sláger szakok (újságírás is, persze). Ebben mit vert szét az MSZP-SZDSZ nem tudom (hacsak nem a magyar gazdaságra gondol, amit szerintem nem csak ők ketten nulláztak le (annak idején regnáló kormányok mindegyike tett hozzá valamit, tudása és képessége szerint). Amúgy baj a hatalomnak, ha túl sok tájékozott (és nem félretájékoztatott) ember van, ezt belátom. Azt is tudom, hogy a vízvezeték szerelők és gázszerelők aranyárban dolgoznak. Mondhatnám, ők megspórolták a főiskolás éveket és diplomát, rögtön kaszálni kezdtek :-)
Szóval most akkor újra propaganda lesz ami marketing volt, és újmarxizmus lesz közgazdaságtan helyett? A jogról félve merek kérdezni, hogy mi lesz belőle...:-)

aszekelyek 2012.01.19. 22:04:19

@dr.dbeata: Kérdezte. mit rontottak el a szocik, szadisták. Megírtam a véleményemet.. A lemaradás pedig nem másfél éves. Amikor még volt is rá pénzt, akkor is csak választási ígéret volt a környezet védelme és az alternatív energia kiszélesítése.... A lemaradás tehát nem írható ennek a kormánynak a számlájára. valami fodor volt a környezetvédelmi főmufti. Aztán csak habzott a Rába tovább.... ...Az osztrákok nagy jóindulatától. Nyilván.

inreallife 2012.01.19. 22:08:19

@aszekelyek: viccelsz. hány ember sérült meg az általatok említett másfél millióból? érdekes módon 2-3000 emberen kívül aki akart az el is tudott menni onnan. ha mindenki elmegy onnan, akkor onnantól meg nem számít, hogy volt-e rajtuk sapka vagy sem. (megjegyzem, ez tényleg durván kirívó, de ne keverjük az okot és az okozatot)

aszekelyek 2012.01.19. 22:15:12

@inreallife: AZ ŐSZÖDI BESZÉD VALÓBAN SOKKAL SÚLYOSABB BŰNT TÁRT FEL , IGAZAD VAN . NEM VOLT VELE ARÁNYBAN AZ , AMI TÖRTÉNT UTÁNA . EGY KIS TÜNTI OSZT HAZAMENTEK. AHOGY A ZIGASSÁGBESZÉDET ELŐADÓ MONDTA . MOST PONT ÍGY VAN . CSAK NEM BRUTÁLKODIK A RENDVÉDELEM. Nem úgy vannak irányítva.

ulrike (törölt) 2012.01.19. 22:17:38

@aszekelyek: Igen, az vagyok, de hajlandó vagyok előre egyeztetettet szabályokhoz tartani magamat.
Elnök urunkkal kapcsolatban: a plágium 20 évvel ezelőtt sem volt tolerált, még kisdoktori értekezésekben sem.
SP nagyon rossz megoldást választott. Teher ő már sajátjai számára is , egyre növekvő. Korábbi véleményemmel ellentétben, minden iránta tanúsított tiszteletem dacára is ma már azt hiszem, le fog rövidesen mondani. Ezzel teszi meg legutolsó szolgálatát, ha még akar bárkit is lojálisan szolgálni.

inreallife 2012.01.19. 22:18:29

jó a duma:

"A megújuló Magyarországon nem az összeköttetések és az ügyeskedés, hanem csak az igazi teljesítmény számít – hangsúlyozta Orbán Viktor csütörtökön, amikor Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszterrel közösen a Parlamentben elismeréseket adott át nemzetközi tanulmányi versenyen eredményt elért diákolimpikonoknak."

most nem arra figyelek, amit orbán mond, hanem arra, amit csinál, azt így fordítanám: "magyarországon csak az összeköttetés és az ügyeskedés számít, a teljesítményt semmire sem értékeljük"

nézzük a tudás almafáján a gyümölcsöket, lássuk csak: matolcsy, pintér, valakiné, pálgium.

az a vicces, hogy bármit mondanak, annak pont az ellenkezője történik. a megvédjük a nyugdíjakat, azzt jelenti, ellopjuk az egészet. a mindenkinek biztonságban an a bankbetétje, azt jelenti, hogy mire odaérsz már el is költötték stb.

mindenesetre sokkal inkább passzol irl-re az, amit orbán szavainak megfordítása ad, mint amit eredetileg mond.

aszekelyek 2012.01.19. 22:19:28

@inreallife: persze, hogyne. Azon belül a területen belül , másfél millió? Ezt hol álmodtad? Két - három ezret sem keríthetnek be. Pont. Egyet sem akadályozhatnak. egyre sem lőhetnek fejmagasságban, azonosító nélkül. Pont. Világos?

dbeata 2012.01.19. 22:21:33

@aszekelyek: Köszi a véleményét. @inreallife: másfél millió bizonyára agysérülést kapott... vagy gyógyíthatatlan Orbáncot.

aszekelyek 2012.01.19. 22:31:23

@inreallife: elismeréseket adott át , nemzetközi tanulmányi versenyeken elért eredményekért. Teljesítményt díjaztak.
Ki lopott el mit ? Ja, megvan! A ferink szerencsétlen legidősebb fia . Mert nem kapta meg a kellő szeretetet és törődést , inspirációt az apjától , hogy kihozhassa magából , ami benne van. Felteszem , az a fiú is lehetett volna kitüntetett , ha megkapja , ami ahhoz kell. Akkor nem lopással akar kitűnni kínjában . hanem tud teljesíteni. Te csak állítsd fejre , amit érsz és nézegesd a saját gyártmányú délibábodat. jó éjt!

pom pom 2012.01.19. 22:32:27

@ciceró: dr. snitt pálesz a zemberek zembere,
a díszek dísze... akarácsonyfára húzva csúcsDÍSZ

az a DÍSZnóság esett meg, hogy miután leporolta a bolgártárs írásáról a DÍSZkoszt, a DÍSZlexiás DÍSZpintyünk DÍSZken átküldte az egyetem DÍSZdoktorainak, a DÍSZítés(z)eknek a DÍSZszertációt, akik azt gyorsan átnézték (hisz az elfért egy söralátéten), így senki nem DÍSZid(e)ál... mehet nyugodtan DÍSZkóba mindenki...

pom pom 2012.01.19. 22:35:26

kimaradt a DÍSZkont áron szerezte

aszekelyek 2012.01.19. 22:42:07

@ulrike: Hallottam őt nyilatkozni. Arrólm hogy ez volt az első, amit feltűntetett, mint törzsanyagot és forrást. Amihez hozzáférnek mindenki. A plágium az nincs sehol feltüntetve, legjobb tudomásom szerint. Azt is tudni lehet, személyesen ismerte és jó barátja volt a bolgár úrnak. Számomra egyáltalán nem bizonyított a plágium. Minden körülmény engedi feltételezni , hogy lehetett neki társszerzője és engedélyezhette, hogy beleírja a munkájába azt. ennyi évvel később és halála után kitalálni, hogy az biztosan plágium volt..... Nem vall jó szándékokra. No és telekürtölni ezzel a világot. Mint kétségtelen ténnyel. Mert xy azt állítja. Ez elég visszataszító politikai machináció nekem. Továbbra sem látom ennek értelmét és hasznát. Csak azok számára , akik le akarják őt lökni a székéről. Nagyon rondán el akarnak vele bánni. Persze ájtatoskodva. Amitől még visszataszítóbb.

ssi 2012.01.19. 22:44:23

@pom pom: :)))
diszkrét diszharmonikust a díszfalas díszterembe dísz-szonáns díszként díszelegni díszletnek

jó éjt :)

aszekelyek 2012.01.19. 22:55:10

@ulrike: nekem van ilyen emberem. Nagyon nehéz eset az adjunktus úr .
Néha a saját egyeztetett szabályait is elfelejti , vagy önkényesen értelmezi:) Kedvesen emlékeztetem ilyenkor. Azért persze jóban vagyunk. Mostanában ezen csodálkozik , hogy tudok vele bánni. Mondok a kényszerítő körülmények. :D Nem könnyű ugyan. Jól kell ismerni az illetőt és a reakcióit . Akkor lehet vele .. előre egyeztetni. Előfordul , hogy kilátásba helyezem , hogy fejbe verem egy lopótökkel , mint Brájent a piacon a boltos. A "tessék rendesen alkudni!" felkiáltással. Igyekszik a " közös megegyezést " a saját elképzeléseire korlátozni ugyanis. Jó éjt!

ulrike (törölt) 2012.01.19. 23:02:17

@aszekelyek: OK, nézd meg a mai hvg-ben a német angol nyelvű szövegét, a mellé tett SP résszel egybevetve. Magáért beszél, még a szöveg tagolása is azonos (bekezdésekre osztás).
Ilyen esetekben a legjobb azt mondani, emberek, ezt alaposan elrontottam, s nagyon bánom már az egészet, bocsánatotokat kérem. Ezzel még némi szimpátiát is ébreszthetne. De a megmagyarázhatatlan magyarázásával a védhetetlent próbálja védegetni. Sikertelenül. Süllyed bele a mocsárba, kellemetlen már nézni meg hallgatni. Egy vergődő, tehetetlen ember. El kéne engedni a szolgálatból.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.01.19. 23:07:09

@concret:

"Nem én állítottam, hogy Japán utol fogja érni az USA-t."

Én sem állítottam ilyet soha. Mégis engem macerálsz vele. Ugyan mitől lenne nekem több közöm hozzá, mint neked?

Panaszkodj azoknak, akik ezt állították!

ssi 2012.01.19. 23:12:42

@aszekelyek: ezt érdemes elolvasni
ulrike 2012.01.19. 18:49:55
hvg.hu/document/Schmitt_Pal_plagium2.pdf

pom pom 2012.01.19. 23:13:32

kedves dr. TG !
a következő poszt témájának javaslom: ERKÖLCSI VÁLSÁG
(társadalmi, gazdasági, politikai stb ennek a következménye)
köszönettel: dr. Pom Pom

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.01.19. 23:17:20

@anti76:

Akkor az van, hogy a világ legnagyobb GDP-jű országa nagyobb befolyásra tehet szert a világ dolgaiban, világpolitikában, technológiában, kutatásban, és nem utolsósorban fenntarthatja a világ legerősebb hadseregét, ha akarja.

Jelenleg az Amerikai Egyesült Államokhoz igazodik a világ, mert nekik a legnagyobb a GDP-jük és emiatt a legerősebb a hadseregük.

Ha más országnak - Kínának - már több pénzük lesz, mint az amerikaiaknak, akkor bizony súlyponteltolódás lesz a világpolitikában az Amerikai Egyesült Államoktól Kína irányába.

Ha nem látod ezt át, nem értesz egyet, akár fogadhatunk is.

Bár már megjártam egyszer az ilyen hosszú távú netes fogadással.

2000-ben fogadtam valakivel, aki nagy lelkesen úgy vélte az akkori helyzet alapján, hogy 2008-ra elérjük az osztrák életszínvonal 80%-át. Persze én nyertem a fogadást, csak behajtani nem tudom, azóta sem, mert ki tudja mi lett 2000. óta a jóemberrel.

Szóval egyszerű statisztikai adatokon túl egyéb következményei is lesznek, ha Kínának lesz a legtöbb pénze a Föld országai közül.

Eleve emiatt világhatalom az Amerikai Egyesült Államok is.

ssi 2012.01.19. 23:18:00

@knausz: :)

akkor nem értesz. hiba bennem. vállalom.
nem a tanítói hajlamodra utaltam.
sokszor felhozod a múltadat.
de nem elfogadóan.
úgy gondoltam
ezen kellene
túllépni.
hiszen
másé se jobb.
de bármi másért.
minek beszélne róla?
magának mentegetőzzön?
vagy másoknak magyarázkodjon?
amit itt látunk a másikról
éppen elég, múlttalanul.
a mostani éneddel
vagy itt a blogon
teljes értékű
egyén.
s sokszor
írtad, vallottad:
autodidakta életed.
örülj neki, hogy tudod
és nemcsak a múlt miatt.
s higgyed el, aki haladni akar
ezt a küzdelmet nem ússza meg.
írtad már: mindig be kell illeszkedned,
s hogy a tanulás a múltban nem adatott meg.
nem von le az értékedből, s másét sem emeli meg.
csak erre akartam kilyukadni, bátorítóan,
mivel néha elbizonytalanodtál,
sőt, kettősséget is mutatsz.
s mentség lett a múltad
néha meg csak álom,
nem a szükséges
tanulság.
javasolnám,
magamnak biztosan,
hogy egy kicsit hagyjuk most
az időnek .. meg/feldolgozni mindezt.
át kell gondolom, amiket eddig írtál nekem
magadról: talán nem is azt írom, amit szeretnék.
de ezt a "formát" csak Neked akartam kedvességből :)

egy ideig másfele leszek .. jó tanulást neked .. minden téren :))

aszekelyek 2012.01.19. 23:19:58

@ulrike: vagy nem kellett volna rámászni. PONT MOST.

aszekelyek 2012.01.19. 23:28:13

@manyike: TÖK MINDEGY . MIT ÍRNAK . NINCS BIZONYÍTVA.
AZ ÖSSZ ISKOLÁIMBÓL A LEGHASZNÁLHATÓBB TUDÁS AZ , NE HIGGYEK EL MINDENT , AMIT LEÍRNAK. A CÉLJA ENNEK AZ , HOGY KITÚRJÁK A SZÉKÉBŐL. EZ AZ , AMIT NEM TÉVESZTEK SZEM ELŐL.

IntelCorei5 2012.01.19. 23:28:15

@aszekelyek:
sajnos azóta kiderült a német szál is.
Már csak 18 oldal maradt pedig még csak a 2. hivatkozásnál tartunk.
Mit írt akkor SP?

aszekelyek 2012.01.19. 23:32:28

@ulrike: INKÁBB AZ ÉRDEKEL , EZ , PONT MOST KIKNEK AZ ÉRDEKE . SOKKAL FONTOSABB , MINT AZ , AMIT AZ ÉRDEKELT HVG KÖZÖL. MEG AZ INDEX.

ssi 2012.01.19. 23:33:21

@aszekelyek:

iratkozz be egy doktori iskolába, csináld végig és lesz használható tudásod is

aszekelyek 2012.01.19. 23:37:40

@IntelCorei5: a német se él már , gondolom. Sztem ugyanúgy írta, mint mások, a kisdoktorit. Szted miért most jutott valakik eszébe ezt nyomoztatni? Célja, érdeke, kinek, mi van emögött ?

aszekelyek 2012.01.19. 23:46:09

@manyike: ezt a tudást egy doktortól kaptam államvizsgámon.
elszomorít, hogy polgártársaim ezért lemondatnának egy közt. elnököt. Amikor éppen, hogy megtestesíti a híresztelésekkszerint a hazánkban uralkodók esszenciális lényegét. egy országban ezért lemondani, ahol az alkotmány tiltotta meg véreskezűek elszámoltatását, akiknél alávalóbb nincs a földön? ezt valamelyikőtök komolyan gondolja? ebben az országban ezidáig mindenkit fedeztek az elvtársaik, üzelettársaik, minél nagyobb volt a bűne, annál jobban védték. T Azok, akik állandóan évtizedeken át fedeztek nagyon nagy bűnöket, mire fel rikoltoznak ma? Tehát? Hol az erkölcsi alap a közt eln. lemondatására ? Hazugsággal nyerőnek nem kell lemondania? Aki még lövet is fegyvertelenekre és kitüntettetik a törvény lábbal tipróját, a hazug főkapitányt? Álljon meg a menet!

ssi 2012.01.19. 23:48:37

@aszekelyek:

néha a szerencsétlen véletlenekben is hinned kellene, nemcsak az összeesküvésekben

aszekelyek 2012.01.19. 23:48:42

@manyike: magas ez a ló neked, szállj le róla, javaslom.

aszekelyek 2012.01.19. 23:50:57

@manyike: Inkább S. Freudnak hiszek. Szerinte nincsenek véletlenek. valamint az egyetemen használt szakkönyvek is ezt állítják.

ssi 2012.01.20. 00:08:10

@aszekelyek: "magas ez a ló neked, szállj le róla, javaslom. "

családodnak dirigálj .. okosnak képzeled magad?

csinálj végig egy doktori iskolát te is. még okosabb leszel. hidd el.

ssi 2012.01.20. 00:10:41

@aszekelyek:

ha Göncz Árpád lenne ebben a helyzetben, akkor a KE-i intézményt védenéd?

a szimpla egyetemi diplomamunkát se lehet copyval

vizsgálják ki független szakértők. ha minden rendben, nincs miért idegeskedned

ez annak a sok embernek az érdeke, akik megküzdöttek érte, vele

pl. jelenleg is nagyon sokan éppen:

kutat, céduláz, könyvtáraz, olvas, tanul, kísérletezik, fogalmaz s újra meg újra
talán évek óta. És most nem hagyja félbe, nem keres egy kb. 200 oldalas művet
nem másolja le azt szó szerint. nem nevezi ki törzsanyagnak. csak ír tovább önállóan
s a bírák elismerik saját alkotásának. jogosan. megvédi. dr lesz, annak minden előnyével

ubul2000 2012.01.20. 00:44:21

@manyike: Tökéletesen megértem a SP--al kapcsolatos álláspontodat.
De miután feladtad a magas labdát, visszakérdezek: Ugyanilyen vehemenciával követelted Göncz lemondását, illetve független szakértők általi kivizsgálását?
Csak azért kérdem, mert a két ügy ugye nem azonos fajsúlyú.
Ellenőrizni úgy sem lehet, de azért megbízom benned, hogy az igazat fogod mondani.

inreallife 2012.01.20. 00:55:01

@aszekelyek: jól emléxem, hogy autók gyulladtak fel a rendőri intézkedés előtt? meg a tv székházat ostromolták? tudod ki van írva, hogy belépés csak az arra jogosultaknak. gondolom ez szerinted nem igényel rendőri fellépést. ezt hasonlítod a mostani tüntetésekhez? normális vagy? egy indokot mondj, amiért a rendőrségnek közbe kellett volna avatkoznia...

az öszödi beszédre úgy ugrassz, mint a falu nagyranőtt hülyéje, amikor lekurvázzák az anyját. valahogy nem vagy képes értékén kezelni a dolgokat. addig igazad van, hogy egy úriember azonnal lemondott volna, de akkor mi a helyzet pálgiummal? ő sokkal súlyosabb bűnt, egy BŰNCSELEKMÉNYT követett el, nem, mint az öszödi beszéd... tisztára úgy írogatsz, mint akinek az agyát félig kivágták, sajnos eseteben pont azt a részt, ami a logikáért felelt, és helyére rakták a viktor című lemezt....

a másfél milliót ti hazudtátok, tudod a független sajtótokban, a 2-3000 meg ha akart volna el tudott volna menni ugyanott, ahol a többi. ehelyett gyújtogattak, és barikádot emeltek. pont.

inreallife 2012.01.20. 01:05:34

@aszekelyek: várjál kiegészítem. lemondatni azt az eszetlen marhát, aki van annyira pofátlan, hogy más munkáját adja be. aki olyan hülye, hogy a 180-as fordítást sem maga csinálta, mert az helyesírásilag tökéletes, ergó a nemzet tolla azt bizony nem fordíthatta, talán a takarítónő lehetett. azt a besúgó marhát, aki hűen nyomta fel saját ismerőseit az előző rendszerben. azt az idióta hülyét, aki egy itt jártam feliratot sem bír helyesírás nélkül ráfirkálni a padra. azt a nímandot, aki egy büdös törvényt nem bírt elolvasni, pedig az összeset aláírta. persze a titkárnő bejlölte hol írja alá. hát barátom, ennél rosszabb köztársasági elnököt találni már nagyon nehéz lenne, talán a stohl buci lenne ennél bicskanyitogatóbb...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.01.20. 01:17:39

@inreallife: na ne túlozzunk! :D
Ki a f*sz gondolta azt, hogy Schmitt maga fordított le 180 oldalt?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.01.20. 01:20:42

@knausz: ez a "kreatív jellem" összetétel inkább inszinuációnak hat...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.01.20. 01:26:18

@aszekelyek: bocsáss meg előre is, ilyet ritkán írok nőnek.

Szóval, komplett hülye vagy.

Balt 2012.01.20. 08:18:02

@szoja122: "Legalább magad olvasd el, amit belinkelsz. :)))"

Ezt írtam, erre gurult el a gyógyszered. "Nemzeti bolsevik". :)

Szerencsére te méltán kikérheted magadnak. Legalábbis a nemzetit. :)) Szerencsétlen...

anti76 2012.01.20. 08:23:56

@Akitlosz: Ezek szerint nem tudod mi a GDP és mi a GNP.
Akkor elmondom.

Szóval a GDP azt nézi hol keletkezik a jövedelem, a GNP meg azt hogy KIÉ a jövedelem.
Például az Audi a magyar GDP-be számít bele, mert ITT állít elő jövedelmet, de a jövedelem a NÉMETEKÉ, nem a miénk, a MI jövedelmünket a GNP fejezi ki, amibe az összes magyar tulajdonú termelőeszközzel szerzett jövedelem beleszámít, de nem csak ami itt van, hanem pl. a MOL pozsonyi finomítójának eredménye is a mi GNP-nkbe számít bele. Ahogy az AUDI győri gyárának az eredménye a német GNP-t növeli.

Ezért fejtegetésed Kínáról teljesen indiferens, mivel tévesen azt mondod, a legnagyobb GDP-vel bíró országnak van a legtöbb pénze. Pedig nagyon nem. Az csak azt jelenti, hogy ennyi értéket állítanak elő az adott országban. De ebből a hatalmas GDP-ből Kína annyit kap, amennyit a nagytőke fizet a kínainak. Havi 200 dollárt. a Kínai GNP körülbelül a fehérpólók, meg sportcipőhamisítványok kereskedelméből adódik, meg ilyen Wanli -szerű gumiabroncsokból, ami harmadannyiba kerül, a minősége meg egyenesen pocsék.

Szóval ezt a "kínának van/lesz a legtöbb pénze" dolgot ne nagyon eröltesd...

anti76 2012.01.20. 10:46:07

@inreallife: mond csak, miről beszélsz ?

". bőven elég egy gyurcsány takarodj, a gyújtogatás, macskakövezés és hasonló dolgok egész egyszerűen nem tartoznak a civilizált tiltakozások közé. "

Már mért ne tartozna bele ? A francia diákok is gyújtottak fel autót nem is olyan régen, akkor ott is normasértés történt ?

Csak szíriában lehet ilyet csinálni, ha éhhalál a tét ? Gondold már át koncepcionálisan. Azt akarod beadni, hogy kimennek -mondjuk- 100 ezren, egy "gyurcsótányos" transzparenssel, és ha erre nem történik semmi, akkor szépen menjen haza az ember és kussoljon 4 évig ?

Mi a demokráciának az alapkoncepciója ? Hogy "népfenség" van neem ? Ha úgy vesszük mi, választópolgárok vagyunk a főnökei. Mond csak szerinted milyen az az alkalmazott, aki főnöke nemtetszését csak akkor fogja fel (vagy akkor se) amikor az fejbekúrja egy kapanyéllel ? Remélem egyszer lesz egy ilyen beosztottad.

Amúgymeg minden ember környezete produktuma, az átlagember miért legyen nagyobb demokrata, mint a vezetői ?
Gyurcsánynak bőven lett volna ideje lemondani vasárnap délutántól estig, de ő a Kálmán Olgánál is arcoskodott, hogy ez igazságbeszéd, meg hogy ő mekkora basszájba, mert "felismerte az igazságot" meg hogy ő bezzeg nem "gázárazós" kampányt folytatott. Nem csoda hogy felbaszta a tömeg agyát.

". mindezt egy öszödi beszéd miatt. a tiltakozás nincs egyensúlyban a "bűnnel".

Aha. Mit is mondott ott a Miniszterelnök úr ?
És nem csak az a fontos mit mondott, hanem hogy kiknek, és hogyan ? Pl. "nincs tovább. Nincsen." vagy Az isteni gondviselés, a világ pénzbősége, meg TRÜKKÖK SZÁZAI, AMIRŐL NEKTEK NYILVÁN NEM KELL TUDNI segített, hogy ezt TÚLÉLJÜK" Bakker én a "túlélni" szót akkor használom ha pl. egy autóbaleset miatt gipszágyba kerülök és akkor túléltem egy autóbalesetet, túlélni háborút szokás, és szerintem a sok devizahiteles -akik jellemzően a 2000es évek elején "szálltak be" a saját lakás című 30évessvájcifrankos projektbe- nem igazán tudta, hogy amokor aláírja a SZERZŐDÉST, akkor az ország amúgy megpróbálja túlélni az mszp-t.

Az egészet ahogy tálalta hallgatóságának, kiviláglott, hogy még a szoci-politikusoknak sincs fingjuk se mi a faszvan igaziból. Uramatyám, hányan voltak tisztába a valósággal, hány emernek bontotta ki Gyurcsány az igazság minden részletét? Tíznek ? Húsznak ? Ötvennek ?
Sőt ez nem elég a "mintademokratának" , utána meg vizionál egy amúgy korrekt tervet, és annyira öntelt, hogy Ő hivatott most ebből kivezetni népét, mint Mózes a zsidókat. Ja persze. Csak nekem az a rész nincs meg amikor előtte Mózes hülyére szopatta volna őket reggel délben meg este. De tudod mit ? Tényleg nincs arányban, semmiség.

Persze erre jön a szokásos riposzt, hogy de bezzeg a Fidesz...
Azért valljuk be a fidesznek nem kellett nagyítóval keresni a bástyán a rést. A municiót az mszp adta, méghozzá nagyüzemben. Ingatlanpanamák, M6-os autópálya, Hagyó, BKV, 4-es metro.
Korábban én is azon az állásponton voltam, hogy a korupció nem annyira lényeg, mert mindenhol ez van, ezért egyformán versenyhátrány mindenkinek, de hamar beláttam, ez hülyeség, mert ha minden politikus ANNYIT lopna mint a magyar politikus, akkor nem tudnák pl. a németek feleannyiból kihozni az autópályát. meg ott a török segédmunkás is ezer eurót kap, nem úgy mint egy cigány segédmunkás itton.

Van egy sorozat a Discovery-n, big structures, nagy építményeket mutatnak be szerte a világból, az ott elhangzott összegeket, meg építési időket érdemes összevetni -mondjuk- a 4-es metróval. mennyibe is van eddig a metro 400 milliárdba ha igaz. az akkori árfolyamon 2 milliárd dollár.
Ebből a pénzből az amerikaiak felépítették a World Trade Centert mégpedig 1966-1973 között, tehát hét év alatt.

A völgyhíd 66 milliárd volt, az amcsik meg harmadennyi pénzből felépítették a Hoover hidat -ami mellett a völgyhíd egy kibaszott makett- a Hovver gát elé. (guglizz rá !) Nálunk nem egy "szolid" 30%ot vesznek el, hanem a dupláját. Jóesetben.
És lehetne még sorolni.

A másik ami még sokaknál kicsapta a biztosítékot, "az anyival vagyunk túl az ország lehetőségein..." gondolatsor, ezt is be kellett áldoznunk a választási győzelemért ? Ez is az ára, a reformnak ? Lehet hogy gyurcsánynak nem oszt-szoroz, mikor érjük el (ha egyáltalán elérjük) a nyugati nívót (nem csak pénzben) neki az életszinvonala ettől konkrétan nem nő, de nekem igen.
Nem azt mondom, hogy emiatt nem motivált, de tény neki nem akkora a tétje. Neki kicsit olyan mint professzornak a laborban. Csak neki sokkal nagyobb lombikja volt.
Az EU-s pénzek, a reform, a reálbérek, adópolitika, neki(k) jobbára szakpolitikai szinten merül fel, vagy vmiféle politikai ars poetica kapcsán merül fel. Nálam viszont gyakorlati szinten. Amikor azt hallom, hogy annyival vagyunk túl... ez nekem kurvára kibaszottul komoly. Mennyivel is ?

Mert azt még meg lehet érteni, ha Medgyessy dillettáns módon osztogat, remélve hogy ez majd felpörgeti a gazdaságot, elvégre a hiba meg a bűn nem ugyanaz. De amit ezek után, sáskajárást műveltek ezek a demokrata urak, az nonszensz.
Az isteni gondviselésből, meg a pénzbőségből erre futotta ? Presztízsfaszságokra, meg IMF hitelre ? Mert azt a Bajnai menedzselte. Orbán kapott egy szarkupacot, és leszólják hogy nem tud várat építeni. De a szart az MSZP csinálta 8 év fáradságos munkával. Gusztustalan módon most meg pofáznak, hogy büdös a szar.
Még egy tehetséges gárdának is 10 évbe telne kihozni innen az országot, hát még Orbánéknak. Akkor már 46 leszek, akkoriban amikor "megcsinálták!" meg 28 voltam.

Szóval nem kéne ezt az egészet azzal elintézni, hogy az csak egy beszéd volt, az meg egy székházostrom. Mert a kettő tényleg nincs arányban. Kurvára nincsen.

concret 2012.01.20. 12:04:22

@Akitlosz: Nem szeretem a direkt módon leírt negatív jelzőket, de butuskább vagy, mint gondoltam volna.

Aki nem érti meg a Japán és a kommunista Kína közötti fejlődési párhuzamot, különös tekintettel a primitív trendértelmezők "utolérés" jövendölésére, arra kár az időt vesztegetni. Ha korábban éltél volna, Hruscsov is meggyőzött volna az igazáról, hisz neki is remek adatsorai voltak, hogyan hagyja el a Szovjetunió az USA-t.

Erről ennyit.

mókáné 2012.01.20. 13:59:13

@manyike:

"egy ideig másfele leszek .. jó tanulást neked .. minden téren :)) "

Köszönöm.:) József Attila azt mondja: a múltat be kell vallani. Ehhez annyit tennék hozzá, hogy vállalni, ha vállalható, mert ezzel együtt értékelhető a jelen és valamelyest érthetővé válik számunkra. Nekem semmi gondom nincs ezzel.

Az új elemzésben Török Gábor már arról értekezik, meddig változhat, alkulhat egy miniszterelnök. Hová vezet mindez? Hiteles tud-e maradni minden szerepében? Érdekes felvetések ezek.

Megyek és folytatom a fordítást a brit miniszterelnökről.

lüke 2012.01.20. 15:04:08

doktorkák és nem doktorkák, ne veszekedjetek
en.wikipedia.org/wiki/Lifelong_learning

nekem a példaképem: Jäger Miki, aki ma is 65-s slágereket nyomat
www.youtube.com/watch?v=u5vn6OqnD_Q
-bár szeretem-
képzéljétek ,ha én a 65-s terápiát alkalmaznám?
süti beállítások módosítása