Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
18:55

Szívesen írnék elemzést Orbán Viktor mai beszédéről, de sajnos még nem láttam: a mi ünnepségünk is ugyanebben az időpontban kezdődött. Mint már jeleztem, engem ért a megtiszteltetés, hogy az ünnepi műsort követően és a koszorúzást megelőzően szólhattam pár szót. Elemzés helyett most ezzel a beszéddel kárpótolom a blog olvasóit, s előhangolásként jelzem, hogy a szónoklat után egy kedves idős néni hozzám lépett, és csak ennyit mondott: magának fogalma sincs arról, hogy mi volt ’56-ban…

"Nagy tisztelettel és szeretettel köszöntök mindenkit!

Köszönöm a megtisztelő lehetőséget a megemlékező beszéd elmondására, ahogy köszönöm azt a támogatást is, aminek következtében a település megválasztott képviselőjeként állhatok ma itt Önök előtt. Bízom benne, hogy a következő években sikerül rászolgálnom, sikerül rászolgálnunk a mostani megelőlegezett bizalmukra.

Még soha nem beszéltem nyilvánosan 1956-ról, és nem is szeretném elővenni a minden évben elmondható megemlékező beszédek közhelyeit és személytelenségét. A biztonságos panelek helyett ezért most először is arról szólnék, hogy nekem mit jelent, miről szól a forradalom.

Politikáról ritkán beszélgető családban nőttem fel, ahol az 1956-tal kapcsolatos első élményeim mind számomra érthetetlen célzások és furcsa utalások voltak. Semmit sem tudtam, legfeljebb azt, hogy valamit egyszer meg kell majd tudnom. 

Az első erős és egyértelmű élményem egy regény volt, egy – ma már tudom – hazug, de hatásos regény, amely hihetetlen erővel fogott meg. Szerzője - ezt is később tudtam meg - 1956 októberében a forradalmárok ellen harcolt, s a kitalált történetben is ugyanezt tette, a bűnben született elnyomó rendszert védte. Mindezt azonban egy megható, megragadó, giccses mesébe rejtette el, s a durva manipuláció ellen tizenegy-tizenkét évesen nem tudtam védekezni. Elhittem az igazságát, azaz a hazugságot.

Később, amikor a nyolcvanas évek végén és a kilencvenes évek elején előbb középiskolásként, majd történész-hallgatóként mindent el akartam és sok mindent el is tudtam olvasni arról az időszakról, egyrészt folyamatosan elborzadtam korábbi gyerekfejjel vallott gondolataimra emlékezve, másrészt pedig hálát adtam a sorsnak, hogy megadta a tisztánlátás, a szabad tájékozódás lehetőségét. Nincs ennél nagyobb, megőrzendőbb érték.

1956-tal kapcsolatban tehát az egyik alapvető élményem a manipuláció, a történelemhamisítás. A másik a bonyolultság, az összetettség, a történetek sokasága. Gyakran találkozni azzal a bonmot-val, amely szerint a francia forradalomról három dolgot mindenki tud, és mind a hármat rosszul tudja. Rosszul tudja, hogy mikor kezdődött, hogy hol kezdődött és hogy kik kezdték. Hasonló mondat 1956-ról sem lenne elképzelhetetlen, annyi minden volt abban a pár napban, annyi törekvés, annyi cél, annyi akarat, amit nagyon nehéz beletuszkolni néhány egyszerű, könnyen fogyasztható, gyorsan emészthető mondatba. Kár, hogy politikusaink olyan gyakran megpróbálják.

A magyar történelem egyik érdekessége, hogy a forradalmainknak van egy közös sajátossága. Különös forradalmak ezek, valójában a szereplők szándéka alapján leginkább törvényes forradalmak, ahogy Deák István írja 1848-ról. Több bennük az intézményi megoldásra törekvés, a szabálykövetés, a jogszerűség, mint az erő alkalmazása. Addig biztosan, amíg nem érkezik az elnyomó, a leverő, a megtorló… Ezért is nehéz egy mondatba sűríteni, leírni, értelmezni, mert csak a tiltakozásban azonosak, az alkotásban már sok-sok akaratból építkeznek.

A forradalmak azonban végső soron mégis egyszerű ügyek. Barikádok épülnek, és a barikádnak nincs, nem lehet kettőnél több oldala. S bár tudomásom szerint itt a faluban sem barikádot nem emeltek, sem harcokra nem került sor 1956-ban, akkor és a későbbiekben is meghatározó jelentőségű volt, hogy ki melyik oldalon állt. Október 28-án Fodor Károly, Majer Gyula, Tóth Viktor, Mustos József és Scheer Ferenc lettek a falu vezetői, november 4-én Himmer János és Novák Gyuláné. Ebből a szempontból nincs folytonosság, nincs átmenet, nincs alku. Vagy-vagy van.

Ma azonban, amikor 1956-ra emlékezünk, nincsenek barikádok, és ez így van jól. Meg kellene tanulnunk, az országban és itt helyben is, ha máshonnan nem, hát törvényes forradalmainkból, hogy az építkezéshez mindenkire szükség van, nem csak azokra, akik mindenben egyetérteni látszanak. Helye van a vitának, a rivalizálásnak, de helye van az együttműködésnek is. Minden jó szándékú emberrel szóba kell állni, minden tenni akaró embernek lehetőséget kell adni. Senki sem sajátíthatja ki egy közösség irányítását, vagy a dolgok értelmezését. A gesztus, az odafordulás, az önmérséklet mindig a nyertes, a hivatalban lévő feladata. Igen, az országban és itt helyben is.

1956 hősei és mártírjai között kommunistákat, szociáldemokratákat, kisgazdákat, polgári demokratákat és még ezerfélét gondoló embereket találunk, akik azonban három dologban egyetértettek: szerették a hazájukat, szerették a szabadságot és szerették az igazságot. Ennél több ma sem kell.

Köszönöm a figyelmüket!"

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr702393671

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Felelős Magyar Kormányt 2010.10.23. 20:37:30

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!A magyarok ez év tavaszán elementáris erővel mondtak nemet az előző nyolc esztendőre. Valóban Európában is egyedülálló nemzeti egység született meg az áprilisi választások eredményeként. Ez a nemzeti egység, ahogy mi szeretjü...

Trackback: Festmények szombatra - Görgényi István, '56 titkos festője 2010.10.23. 19:41:55

A mai ünnepre stílszerűen próbáltam készülni Festmények szombatra sorozatunkkal. Majdnem úgy volt, hogy nem jön össze a dolog, aztán az utolsó pillanatban egy érdekes hírre bukkantam. Szegeden kiállítás nyílik Görgényi István (1917-1973) festménye...

Trackback: Festmények szombatra - Görgényi István, '56 titkos festője 2010.10.23. 19:39:17

A mai ünnepre stílszerűen próbáltam készülni Festmények szombatra sorozatunkkal. Majdnem úgy volt, hogy nem jön össze a dolog, aztán az utolsó pillanatban egy érdekes hírre bukkantam. Szegeden kiállítás nyílik Görgényi István (1917-1973) festménye...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.10.25. 12:38:09

@Hepci: most már nagyon érdekel mi van Maléterrel, vérkomcsi volt ő is Török úr nyilván rá is célzott Nagy Imre mellett akik a forradamat éltették, ők voltak az értelmes kommunisták, a barbárok pedig a kádár, biszku-féle vonal

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.10.25. 12:41:51

Miniszteri kinevezését a Corvin köz parancsnoka, Pongrátz Gergely ellenezte, mert nem bízott Maléterben (és a kommunista párt és állami vezetőkben sem). Pongrátz többször is nyíltan bírálta, azzal is megvádolta, hogy felkelők halálát okozta, ennek ellenére a laktanya és a Corvin köz végig együttműködött. Maléter a laktanya környékén harcoló többi felkelőcsoporttal is kapcsolatot tartott.

A Kilián laktanya hamar az ellenállás szimbolikus központjává vált, Maléter pedig a forradalom hőseként gyorsan nagy népszerűségre tett szert. "

porfelhő 2010.10.25. 12:42:07

@tesz-vesz:
Nem is kell, hogy kedveljél! nem emlékszem, hogy kértem volna ilyet. Mit képzelsz, te hogy barbárnak mersz hivni?!!!

tbb 2010.10.25. 12:47:03

@tesz-vesz:

Nézd, a kedvedért már eddig is 5 elemis szintre méreteztem. Meddig butítsam még?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.10.25. 12:47:09

@Hepci: lehet egy kommunista is rendes ember

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.10.25. 12:48:18

@tbb: 4 elemis szintre.
amíg meg nem értem

de nem kötelező
fel is kötheted magad

lüke 2010.10.25. 12:50:52

@tbb:
azt hittem némely was ist das zürzavar kommentnél nincs lejjebb,(se ékezet, se vessző , se gondolat, se tartalom etc)
de van:) megyek Cicóékhoz:)
verba volant scripta manent, ezt képzeld el!

porfelhő 2010.10.25. 12:54:04

Jesszusom! itt a @tbb is!! én jobb ha menekülök innen!! Mig elő nem jön a többi fiu is!! végül is még nincs vége a forradalmi hangulatu posztnak!!:))

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.10.25. 12:56:01

"A második házasságot titokban megtartott egyházi esküvőn Kuthy Dezső nyugalmazott evangélikus püspök saját lakásán áldotta meg, akit Maléter a Luther Otthon igazgatójaként ismert meg 1939-ben."

az h belépett a kommunista pártba, még nem biztos h kommunistává teszi malétert, javítom magamat.
de rákosi alatt szolgálni, hááát...

bár vannak keresztény kommunisták, szocialisták, kik nem értenek egyet a vallásellenességgel. már itt volt azt hiszem a Nagy Imre idézet is, remélem hiteles, hogy szerinte a kereszténység ősi magyar vallás.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.10.25. 13:10:23

amúgy igen

lehetséges nagyon h kitalált a nénike a beszédben, Török úr meg kéjelegve olvassa a hozzászólásokat , és a sok off miatt bosszankodik :) (vagy legalábbis azt hitte kéjelegve fogja olvasni :)

de a kommunistáknak jobban szúrhatja a szemét, mert ellenforradalmi-forradalmi rész erőteljesebb

a jobboldaliaknak pedig kevésbé tűnik fel a végén a csak balos ideo sorrend.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.10.25. 13:16:44

@dome64: a Liliomfit láttam, az az imperializmus gúnyolása is lehet, nem?

az egyházi példa hihetetlen. nem is hiszem el.

6.Lenin 2010.10.25. 13:24:24

@jjulie:

Drága Jjulie!

Közel 1 éve olvasgatlak. Már az első néhány hsz-ed után világos volt, elég szűk korlátok között mozogsz, gondolatilag.

Kötözködsz, ami szerintem onnan ered, nem tudod sok esetben felfogni, amit mások írnak. Nagyon sok esetben még azt sem érted, amit saját gondolatként próbálsz itt leírni, pedig valahonnan kimásoltad, de látszik, fogalmad sincs mi is lenne benne a lényeg.

Előítéletes vagy , eleve besorolsz embereket kategóriákba, még akkor is ,ha az írásaikból ez nem állapítható meg egyértelműen. Korlátokat állítasz, mert megad is korlátok közt mozogsz.
Nem tudsz ezektől szabadulni, ezért azt hiszem kár is minden kísérlet normális vita kezdeményezésére, veled.
Néha unalomból felveszem a kesztyűt, de ez már 1-re ritkábban szórakoztat.
Ebben a témában nincs szándékomban veled vitázni, ahhoz túl kéne lépned a korlátaidon és most nincs kedvem kivárni, sikeresen vennéd-é az akadályt.
Azért próbálkozz, ismerek olyanokat, akiknek sikerült.
Én bízom benned is.

tölgyes 2010.10.25. 13:31:55

@porfelhő:

Kedves porfelhő!

A holocaust is elmúlt. Az ott legyilkolt honfitársainkat se éleszti újra senki.. mégis évente megemlékezünk róluk, ha kell többször is..a mai napig kísérletet teszünk a kárpótlásukra.. és mélyen elítéljük azokat, akik a holocaust elkövetett bűneit tagadják.. a bűnösök után pedig hajtóvadászatot indítunk. Szerintem ez alapjában helyes. Ezt kell tenni, de KÖZBEN NEM SZABAD ELFELEJTENI A KOMMUNIZMUS ÁLDOZATAIT ÉS TUDNUNK KELL HOGY AZ AKKORI BŰNELKÖVETŐKET NEM ÜLDÖZI SENKI, AZ AKKORI ÁLDOZATOKAT NEM KÁRPÓTOLJA SENKI.. SŐT HA SZENVEDÉLYESEN MEGEMLÉKEZIK VALAKI A LEGYILKOLÁSUKRÓL, AKKOR AZ ÖNHÖZ HASONLÓK ELKEZDENEK NYIFOGNI ÉS AZ ARCUKAT FINTOROGTATNI mondván: Jaj minek ezt emlegetni ezeket a csúnya dolgokaaat..., nem old meg semmit és különben is olyan snassz, kellemetlen ez a múlthánytorgatás...:( Én ezt alamuszi, sőt aljas viselkedésnek gondolom és meg is írom, ahányszor csak módom van rá és szembetalálkozok vele... Ezt még akkor is megteszem, ha Önnek nem tetszik.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.10.25. 13:32:35

@ubul2000: úgy értem, h a jobboldali pártok ugyanúgy foglalkoznak az életszínvonal emelésével, és a fontossági sorrend nem feltéltenül eltérő

igen a gazdaság nagyon fontos.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.10.25. 13:34:29

@porfelhő: minek írod a te szót nagybetűvel ha lenézel.
hát nem undorító?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.10.25. 13:34:37

Szerettem ezt a blogot olvasni. Múlt időben, úgy tűnik...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.10.25. 13:36:24

@cambridge.on: nem értem rá tegnap, baj?

kik a kedvenceim? elverték őket?

nincsen pártom, szerintem az értelmes ember soha nem lehet pártos

tölgyes 2010.10.25. 13:39:43

@tesz-vesz:
Kedves tesz-vesz!

A Liliomfi nem az imp. csúfolása volt, hanem a dzsentri világ kigúnyolása... a magyar úri-értelmiségi osztály korlátoltságának és alkalmatlanságának a demonstrálása. Vonzóvá és élvezhetővé a remek szinészek akik képesek voltak bármit élvezhetővé, nagyszerűvé varázsolni..

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.10.25. 13:41:18

@tölgyes: és milyen izgalmas, hogy egyeseknek rendszeresen a zsidók jutnak "eszébe" mindenről... :D

tbb 2010.10.25. 13:41:26

@tesz-vesz:

4 ik elemisre? Akkor elég lesz 100x leírnod: Hülyülésből a komcsikat visszahozni hülyeség.

Ha nem elég 100-szor, folytasd, míg felfogod.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.10.25. 13:42:42

@tesz-vesz:
ad1 - ez nem jelenti azt, hogy a magadfajta agyatlan ne kötődhetne párthoz.
ad2 - azt sem jelenti, hogy ha valaki pártatlan(nak mondja magát), az értelmes ember is - mert ugye itt vagy te is ellenpéldának. :D

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.10.25. 13:57:38

@tbb: Hülyülésből a komcsikat visszahozni hülyeség."

te miről beszélsz mondd?
ezt honnan vetted? nem értettél te félre vmit?

panelburzsuj 2010.10.25. 14:00:31

@namitirok:

Ugyanmár: ez csak egy blog!

És ha TG egyszer majd fölébred, csak fog egy krétát, és kiírja a lehúzott rolóra:

Die ich rief, die Geister
werd ich nun nicht los.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.10.25. 14:00:43

@tölgyes: teljes mértékben egyetértek ezzel

tbb 2010.10.25. 14:11:53

@porfelhő:

A többi fiú is? Hát mindenki téged akar meg....? És ez baj?

panelburzsuj 2010.10.25. 14:15:41

@dome64:

"Talán helyes lenne abbahagyni azt hogy virtuális történelemmel alátámasztott képzelt valóságban élünk."

De miért "talán"?

porfelhő 2010.10.25. 14:20:32

@tesz-vesz:
Nem. Egyébként az "undoritó" szót nem igazán szoktam használni, főleg embertársaimmal szemben.

porfelhő 2010.10.25. 14:27:19

@tölgyes:
Látom nem bir magával. Hogy merészel ilyet irni nekem, hogy "alamuszi, aljas viselkedés". !! hogy merészel már második napja engem minősiteni! komcsizni!. Ön megteszi, ha nekem nem tetszik, mert úgy gondolja megteheti, ugye! Ne tegye, mert nagyon unom. Ne oktasson, ne irogasson, nekem ha kérhetem. Ja! a tizennyolcezer-milliárdot kihagyta a kommentjéből, meg a Gyurcsánt is.!!! Remélem ön emlékezni fog rá, hogy mire kértem.!!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.10.25. 14:36:17

@tbb: de én ilyet nem állítottam te szerencsétlen sorsú

tbb 2010.10.25. 14:43:04

@tesz-vesz:

És ki állította, hogy te állítottad?

Ej, ej, túlbecsülted magad azzal 4ik elemivel

kodó tamás 2010.10.25. 14:52:12

nem lehetne NER szellemében kerülni a személyeskedést és egyéb vagdalkozást

legyen egység, béke, és szeretet!

na boruljatok össze...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.10.25. 14:57:30

@tbb: minek mondtad azt a mondatot?
nem értem értsd már meg, mondd el vagy tűnj el

le lehet kopni a barbároknak

tbb 2010.10.25. 15:21:43

@tesz-vesz:

"le lehet kopni a barbároknak"

Hát akkor mire vársz?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.10.25. 15:50:31

@tbb: már nagyon unom ezt az óvodás, te vagy a hülye neeem te típusú fröcsögő játékokat, itt én vagyok az aki ezen változtatni próbál, tehát nem én vagyok a barbár se.

tölgyes 2010.10.25. 16:07:48

@dome64:

Kedves domes!

Már annak is örülök, hogy legalább az erőszakos secularizációt nem tagadja. Ez is valami... de ha ezt elfogadja, akkor mégis mit gondol: MIBEN NYILVÁNULT MEG AZ ERŐSZAK??

Valami olyasmit írtam fentebb önnek, hogy ez megnyilvánult az egyházi személyek zaklatásában, a még megmaradt egyházi intézmények nyomorgatásában, és a hívők megalázásában... megnyomorításában.Erre Ön azt írja, hogy mégis 70%- az egyházi iskolákban végzetteknek felsőoktatásba került... Én ilyen számokat nem ismerek. Én csak azt tudom, hogy velem is jártak olyanok akik az egyházi iskolákban végeztek..Volt szerencsém megismerni a bejutásuk kálváriáját is.. és az ezzel járó közvetlen és közvetett megaláztatást. Ez az 50-es években erősebb volt..a 80-as években gyengébbek...de voltak és mértékük a hatalom kegyétől függött.

tölgyes 2010.10.25. 16:13:53

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:

Mindenről nem.. csak arról, hogy az elmúlt 150 évben többször is legyilkolták a honfitársaimat. Zsidókat és nem zsidókat. Remélem nem tiltja meg nekem, hogy szomorkodjak, fájlaljam a halálukat.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.10.25. 16:15:07

@tölgyes: remélem, nem veszed sértésnek, ha egy ostoba nácinak nevezlek, amiért az összes nyavajáidat a zsidókra vezeted vissza?

tölgyes 2010.10.25. 16:22:52

@porfelhő: Az Ön beírásai alapján ez a véleményem..amit fentebb kifejtettem..A véleményemet pedig le merem írni...Ha Önt nem érdekli a véleményem, akkor ne olvassa... mert én ahogy eddig, úgy a jövőben is le fogom írni azt amit gondolok... arról is amit Ön írogat. Tudom, hogy ezt a bolsevik gondolkodású-érzésű emberek nehezen viselik.. de mégis meg kéne ezt szoknia..Azok az idők már nem jönnek vissza. Én azt remélem.

aszekelyek 2010.10.25. 16:37:04

@tölgyes: Hagyja el, még Köves Slomot is lenácizná, úgy néem. Aki szintén le merte írni Bayernek írt válaszában, amit.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.10.25. 17:03:07

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: mondtam h csőcselék vagy, még egy axiómát se tudsz felismerni

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.10.25. 17:05:29

@tesz-vesz: mondtam, hogy egy náci csürhetag vagy, kicsi troll! :DDD

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.10.25. 17:15:05

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: a troll te vagy, tudod mi a jelnetése?

aki semmi érdemlegesen nem mond, csak kötözködik, káromkodik, embertelenül viselkedik.

kodó tamás 2010.10.25. 17:24:25

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: @tesz-vesz:

Nertársak!
legyen béke! a forradalmárok nem egymást ölik.
a jövö elkezdődött

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.10.25. 17:43:05

@tesz-vesz: perszehogy tudom! Pl. te...

@kodó tamás: a forradalmárok nem, de én egy relative békés állampógár vagyok, akinek teli a töke napjaink fotel-, fülke-, fasz- stb.-forradalmáraival.
(vagy mi volt az a Tinó-di utód? Faszharcos? Namind1! :D )

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.10.25. 17:44:19

off: egyébként a tesz-vesz-hez hasonló, trollkodni vágyó alakokat szívesen látom a blogomon. Ott is lehet nyugodtan anyázni, zsidózni, cigányozni, meg bármit... :D
(csak hogy ne offoljuk szét más blogját)

2010.10.25. 18:29:37

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: A túrót! Ti tényleg nem értitek meg ezeknek a zembereknek az őszinte, elszánt hazafiságát. Ne csak az ügyet nézd; az az ok. Utána nagyon szépen le van vezetve a következmény is.
Ha megnézed az ő blogjaikat, látszik, hogy e-szerint élnek és vélednek:szentkoronaradio.com/node/30664

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.10.25. 18:49:57

@Vitáz van Bánegressy: megsúgjak valamit? Én megértem, csak elfogadni nem tudom és nem is akarom.
A hazafiságot meg nem keverném a magyarkodással, bár megjegyzem, 2010-ben a hazafiságot is egy ódivatú marhaságnak tartom. Legalábbis azt a fajtát, amikor valaki baromi büszke rá, hogy ő magyar. Ez egy állapot, mint a korod vagy a nemed... eh...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.10.25. 19:02:09

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: te idegenszívű vagy

ez a sztereotípiája a zsidónak
a kommunisták felvállalják és büszkék rá, a neoliberálisok, kozmopoliták, világpolgárok mind ilyenek.

azt kellene megérteni, hogy ez nem állapot, hanem szeretet.
úgy szeretjük a Hazánkat, népünket, ahogy a gyermek az anyját, hasonló módon, de ennél szemléletesebben nem lehet elmagyarázni egy idegenszívűnek.

tehát ez egy szeretet, és ha becsmérlően beszélsz róla, ahogy elődeid, és károlyiék, kun béláék, rákosiék, kádárék, akkor mintha anyánkat sértenéd meg, tehát minket sértesz meg vele.

ezt nektek aktíb idegenszívűeknek meg kell érteni, és tisztelni kell a hazánkat különben soha nem lesz béke

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.10.25. 19:02:57

@Vitáz van Bánegressy: én pl nem tudom mi volt tiszaeszlárnál, de azt tudom h a kurucnak, és a korona rádiónak mindegy, mert ők antiszemiták

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.10.25. 19:14:11

@tesz-vesz: na ennyit arról, amikor a magadfajta féregnyúlvány tiltakozik a náci jelző ellen. Lehet, hogy te csak egy szadeszes paródia vagy, mint azt valamelyik indexes-gyere.be fórumos hölgyike(?) csinálta, de a hozzáállásod tipikus neonáci mentalitást tükröz.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.10.25. 19:16:02

@tesz-vesz: hogy akár paródia is lehecc, azt csak ebből a hozzászólásodból gondolom. Egy igazhitű neonáci legalább Tiszaeszlárral tisztában kéne, hogy legyen.

2010.10.25. 19:25:04

@tesz-vesz: "azt kellene megérteni, hogy ez nem állapot, hanem szeretet."
:D:D:D
De meg tudom érteni, csak azt nem , hogy miért kell az ilyen szeretőszívűektől lő-, de legalábbis ütőtávolságon kívül közlekednem, ha jót akarok magamnak. Akkor is, ha meg sem szólalok, csak jámboran ballagok az utamon, de ők ketten - hárman jókedvűek és bátrak az együtt elfogyasztott közösségkovácsoló páleszüktől.
- Belellátok a zsebedbeeeeeeeee! . . .
Egyébként meg olvasd el a linket, mielőtt antiszemitázol, vagy olvasd a saját blogbejegyzéeidet, mert sztm semmi lényeges különbséget nem találok.

tölgyes 2010.10.25. 19:34:39

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:

Én azt gondolom, hogy Ön nem tud olvasni, vagy ha mégis, akkor nem érti meg azt, amit elolvasott. Engem még senki se nácizott le azért, mert sajnáltam és fájlaltam a z elpusztított zsidó honfitársaimat. Ez a butaságnak az a foka amin valahogy túl kéne lendülnie.

Igaz van egy bűnöm: én a kommunisták áldozatait is sajnálom és őket se akarom elfelejteni.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.10.25. 19:44:54

@tölgyes: édes, drága, angyalbögyörőm! Ha neked mindenről a zsidók jutnak eszedbe, akkor kb. jó eséllyel pályázol a náci cimkére. Mert ahogy olvaslak, neked nem az fáj, hogy zsidókat irtottak, hanem az, hogy túl sokat beszélnek róluk.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.10.25. 20:29:05

@Vitáz van Bánegressy: azt én se tudom miért kell a hazaszerető emberek elől menekülnöd (?), de biztos megvan az oka

2010.10.25. 20:55:09

@tesz-vesz: Szeretem amikor valaki ennyire megjátssza magát!
Maga egyébként mit iszik általában?
És mindig csak egyedül? Vagy kettesben, faja, fajtája(nem én találtam ki: tesz-vesz · kkbk.blog.hu 2010.10.23. 21:07:20
@Jester: nem vagyok troll.) legfajtisztább kedvesével?
Ha nagyon bátorra issza magát akkor meg verbálisan bemos egyet az idegenszívűeknek egy kommentben, vagy egy bejegyzésben? :D
És, ha ilyen megjátszottan el tud határolódni a kuructól meg a sztkorona rádiótól, mondván, hogy antiszemiták, akkor hogyan leszen azon a bizonyos barikádon amiről fennebb( meg nem keresem ebben a rettenet komment-dzsungelben :D) sokat tetszett emlegetni?
(A végén csak meg lesz a Törökúrnak a 100 hozzászólás:D)

2010.10.25. 20:58:25

@Vitáz van Bánegressy: Bocs! Dehogy 100!
1000
Mecsoda különbég! Ezért tartok én még mindig ott ahol tartok.

tölgyes 2010.10.25. 20:59:05

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:

Látom még mindig nem érti: Meggyilkotak különféle ok miatt több százezer ember.. köztük zsidókat is... akik nekem HONFITÁRSAIM. HA A MEGGYILKOLTAK KÖZÖTT ŐK IS ESZEMBE JUTNAK, AZZAL BIZONY NÁCIVÁ LESZEK AZ ÖN SZEMÉBEN. .. HOLOTT EZ AMIT ÖN ÍR, EGY TIPIKUSAN NÁCI SZÖVEG..nA JA AZ ÖNHÖZ HASONLÓ BOLSIK ÉPÍTETTÉK BE AZ ALAKULÓ KOMMUNISTA PÁRTBA A NYILASOKAT..:).. NANÁ, HOGY CSAK EZ A HORIZONTJUK.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.10.25. 21:04:36

@tölgyes: jól van, nyugszik a beteg!
(szerencséd, hogy túl sok a komment, én meg lusta vagyok visszakeresni azt a böffentésed, ahol valami olyannal indítottál, hogy "meraholocaust..." :D )

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.10.25. 22:17:11

@Vitáz van Bánegressy: egy barikád, mert most a barikád 56 megítéléséről szól, de amúgy is egy célért küzdünk.

idióta

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.10.25. 22:17:54

@Vitáz van Bánegressy: nem határolódtam el tőlük, csak tényt közöltem

2010.10.25. 22:24:58

@tesz-vesz: 2010.10.25. 22:17:11
@Vitáz van Bánegressy: "egy barikád, mert most a barikád 56 megítéléséről szól, de amúgy is egy célért küzdünk."

idióta <Gondolom ez az aláírása akar lenni, nemde? :P

2010.10.25. 22:27:01

Csak kibuliztuk a Török úrnak az 1000 hsz.-t.

tölgyes 2010.10.25. 22:49:42

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:
Értem!!! Tehát Ön úgy szokott vitatkozni, hogy nem tudja miről és mivel vitázik. Régi bolsevik módszer..:) Nem kell hozzá ész csak bunkósbot.:) Pocsék érzés lehet Önnek most bot nélkül élni..:(Tekintettel arra, hogy szellemileg tohonya.. így hát idemásoltam Önnek azt a szöveget, amivel a beszélgetés kezdődött. No nem azért, hogy megértse.. csak hogy el ne kopjon az úja és a fenek a nagy erőfeszítéstől..:)

Kedves porfelhő!
Én azt hiszem, hogy vannak megbocsáthatatlan bűnök, ami felett nem lehet így átsiklani ahogy Ön teszi. Én ilyennek gondolom Haynau rémuralmát, a 19-es vérengzéseket, a holocaust borzalmait a gulágok iszonyatát és az 56-os megtorlásokat is... Ezeket nem bocsáthatjuk meg az ÖNBECSÜLÉSÜNK MIATT!!!!Mivé válunk, ha azt mondjuk.. jó, jó.. de lépjünk már túl rajta, békéljünk meg. Mivel békéljünk meg???Azzal, hogy lábát törik a tábornoknak, mert leért a lába az akasztófáról? Azzal hogy akasztott kispapokkal diszítik fel x városka főutcáit? Azzal, hogy lámpaernyőt csinálnak gázba küldött honfitársaink bőréből? Azzal, hogy a munkában elcsigázott foglyokat fürödni vitték, majd a felhevült testű rabokat trénerre terelték és mire a 45 fokos hidegben kiértek a szibériai mocsárba a szerencsétlenek csonttá fagytak?? Vagy azzal, hogy Maléter lábát törik, hogy elférjen a koporsóba, Nagy Imrét pedig arccal dobják a koporsóba, miután testét már meggyalázták..:( Ugye Ön se gondolja komolyan azt amit meggondolatlanul leírt. Azok akiket kommunistáknak, nyilasnak nevezünk hajlamosak ezeket a bűnöket lekicsinyelni..Nem éreznek erkölcsi felháborodást, megrendülést. No de ha ez így van, akkor mire számíthatunk, mit várhatunk tőlük???

Szóval akkor mire számíthatunk az Önhöz hasonlóktól????

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.10.25. 23:13:17

@tölgyes: ostoba troll vagy, mint az elvtársad/klónod, az a tesz-vesz nickű. :D

tölgyes 2010.10.25. 23:36:59

@Sixx! AnyádatÉrtem!!! is nyuggernek hívod?:
Szóval idáig tartott a sok ész---!!!

Tehát Ön úgy szokott vitatkozni, hogy nem tudja miről és mivel vitázik. Régi bolsevik módszer..:) Nem kell hozzá ész csak bunkósbot.:) Pocsék érzés lehet Önnek most bot nélkül élni..:(Tekintettel arra, hogy szellemileg tohonya.. így hát idemásoltam Önnek azt a szöveget, amivel a beszélgetés kezdődött. No nem azért, hogy megértse.. csak hogy el ne kopjon az úja és a feneke a nagy erőfeszítéstől..:)

Én azt hiszem, hogy vannak megbocsáthatatlan bűnök, ami felett nem lehet így átsiklani ahogy Ön teszi. Én ilyennek gondolom Haynau rémuralmát, a 19-es vérengzéseket, a holocaust borzalmait a gulágok iszonyatát és az 56-os megtorlásokat is... Ezeket nem bocsáthatjuk meg az ÖNBECSÜLÉSÜNK MIATT!!!!Mivé válunk, ha azt mondjuk.. jó, jó.. de lépjünk már túl rajta, békéljünk meg. Mivel békéljünk meg???Azzal, hogy lábát törik a tábornoknak, mert leért a lába az akasztófáról? Azzal hogy akasztott kispapokkal diszítik fel x városka főutcáit? Azzal, hogy lámpaernyőt csinálnak gázba küldött honfitársaink bőréből? Azzal, hogy a munkában elcsigázott foglyokat fürödni vitték, majd a felhevült testű rabokat trénerre terelték és mire a 45 fokos hidegben kiértek a szibériai mocsárba a szerencsétlenek csonttá fagytak?? Vagy azzal, hogy Maléter lábát törik, hogy elférjen a koporsóba, Nagy Imrét pedig arccal dobják a koporsóba, miután testét már meggyalázták..:( Ugye Ön se gondolja komolyan azt amit meggondolatlanul leírt. Azok akiket kommunistáknak, nyilasnak nevezünk hajlamosak ezeket a bűnöket lekicsinyelni..Nem éreznek erkölcsi felháborodást, megrendülést. No de ha ez így van, akkor mire számíthatunk, mit várhatunk tőlük???

Szóval akkor mire számíthatunk az Önhöz hasonlóktól????

Most lehet átkozódni.. végül is nem baj, ha a többiek is látják, hogy milyen az Ön szellemi szintje.. ha nem adnak a bolsik-nácik az Ön kezébe egy bunkósbotot.. Most aztán sirathatja az eleven fa gircses-görcsös ágát.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.10.26. 00:27:19

@tölgyes: bocs picim, ostoba nácikkal, mélymagyarokkal és egyéb söpredékkel nincs, nem volt és nem is lesz miről beszélgetnem. :D

tölgyes 2010.10.26. 00:37:40

SIXX! Anyádat...stb.!"bocs picim, ostoba nácikkal, mélymagyarokkal és egyéb söpredékkel nincs, nem volt és nem is lesz miről beszélgetnem. :D" Pedig mintha magában állandóan velük beszélgetne.. Az Ön által felsoroltak mind ott vannak!! ÖNÖN BELÜL.. MÁRA EGGYÉ VÁLT VELÜK:(

szóval idáig tartott a sok ész---!!!

Tehát Ön úgy szokott vitatkozni, hogy nem tudja miről és mivel vitázik. Régi bolsevik módszer..:) Nem kell hozzá ész csak bunkósbot.:) Pocsék érzés lehet Önnek most bot nélkül élni..:(Tekintettel arra, hogy szellemileg tohonya.. így hát idemásoltam Önnek azt a szöveget, amivel a beszélgetés kezdődött. No nem azért, hogy megértse.. csak hogy el ne kopjon az úja és a feneke a nagy erőfeszítéstől..:)

Én azt hiszem, hogy vannak megbocsáthatatlan bűnök, ami felett nem lehet így átsiklani ahogy Ön teszi. Én ilyennek gondolom Haynau rémuralmát, a 19-es vérengzéseket, a holocaust borzalmait a gulágok iszonyatát és az 56-os megtorlásokat is... Ezeket nem bocsáthatjuk meg az ÖNBECSÜLÉSÜNK MIATT!!!!Mivé válunk, ha azt mondjuk.. jó, jó.. de lépjünk már túl rajta, békéljünk meg. Mivel békéljünk meg???Azzal, hogy lábát törik a tábornoknak, mert leért a lába az akasztófáról? Azzal hogy akasztott kispapokkal diszítik fel x városka főutcáit? Azzal, hogy lámpaernyőt csinálnak gázba küldött honfitársaink bőréből? Azzal, hogy a munkában elcsigázott foglyokat fürödni vitték, majd a felhevült testű rabokat trénerre terelték és mire a 45 fokos hidegben kiértek a szibériai mocsárba a szerencsétlenek csonttá fagytak?? Vagy azzal, hogy Maléter lábát törik, hogy elférjen a koporsóba, Nagy Imrét pedig arccal dobják a koporsóba, miután testét már meggyalázták..:( Ugye Ön se gondolja komolyan azt amit meggondolatlanul leírt. Azok akiket kommunistáknak, nyilasnak nevezünk hajlamosak ezeket a bűnöket lekicsinyelni..Nem éreznek erkölcsi felháborodást, megrendülést. No de ha ez így van, akkor mire számíthatunk, mit várhatunk tőlük???

Szóval akkor mire számíthatunk az Önhöz hasonlóktól????

Most lehet átkozódni.. végül is nem baj, ha a többiek is látják, hogy milyen az Ön szellemi szintje.. ha nem adnak a bolsik-nácik az Ön kezébe egy bunkósbotot.. Most aztán sirathatja az eleven fa gircses-görcsös ágát.@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: ádat is nyuggernek hívod?:

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.10.26. 00:53:06

@tölgyes: lehet, hogy nem említettem? Egy ideje már nem olvasom a fröcsögéseidet. :D

tölgyes 2010.10.26. 01:13:17

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:

SIXX! Anyádat...stb.!"bocs picim, ostoba nácikkal, mélymagyarokkal és egyéb söpredékkel nincs, nem volt és nem is lesz miről beszélgetnem. :D" Pedig mintha magában állandóan velük beszélgetne.. Az Ön által felsoroltak mind ott vannak!! ÖNÖN BELÜL.. MÁRA EGGYÉ VÁLT VELÜK:(

szóval idáig tartott a sok ész---!!!

Tehát Ön úgy szokott vitatkozni, hogy nem tudja miről és mivel vitázik. Régi bolsevik módszer..:) Nem kell hozzá ész csak bunkósbot.:) Pocsék érzés lehet Önnek most bot nélkül élni..:(Tekintettel arra, hogy szellemileg tohonya.. így hát idemásoltam Önnek azt a szöveget, amivel a beszélgetés kezdődött. No nem azért, hogy megértse.. csak hogy el ne kopjon az úja és a feneke a nagy erőfeszítéstől..:)

Én azt hiszem, hogy vannak megbocsáthatatlan bűnök, ami felett nem lehet így átsiklani ahogy Ön teszi. Én ilyennek gondolom Haynau rémuralmát, a 19-es vérengzéseket, a holocaust borzalmait a gulágok iszonyatát és az 56-os megtorlásokat is... Ezeket nem bocsáthatjuk meg az ÖNBECSÜLÉSÜNK MIATT!!!!Mivé válunk, ha azt mondjuk.. jó, jó.. de lépjünk már túl rajta, békéljünk meg. Mivel békéljünk meg???Azzal, hogy lábát törik a tábornoknak, mert leért a lába az akasztófáról? Azzal hogy akasztott kispapokkal diszítik fel x városka főutcáit? Azzal, hogy lámpaernyőt csinálnak gázba küldött honfitársaink bőréből? Azzal, hogy a munkában elcsigázott foglyokat fürödni vitték, majd a felhevült testű rabokat trénerre terelték és mire a 45 fokos hidegben kiértek a szibériai mocsárba a szerencsétlenek csonttá fagytak?? Vagy azzal, hogy Maléter lábát törik, hogy elférjen a koporsóba, Nagy Imrét pedig arccal dobják a koporsóba, miután testét már meggyalázták..:( Ugye Ön se gondolja komolyan azt amit meggondolatlanul leírt. Azok akiket kommunistáknak, nyilasnak nevezünk hajlamosak ezeket a bűnöket lekicsinyelni..Nem éreznek erkölcsi felháborodást, megrendülést. No de ha ez így van, akkor mire számíthatunk, mit várhatunk tőlük???

Szóval akkor mire számíthatunk az Önhöz hasonlóktól????

Most lehet átkozódni.. végül is nem baj, ha a többiek is látják, hogy milyen az Ön szellemi szintje.. ha nem adnak a bolsik-nácik az Ön kezébe egy bunkósbotot.. Most aztán sirathatja az eleven fa gircses-görcsös ágát.@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: ádat is nyuggernek hívod?:

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.10.26. 01:18:09

@tölgyes: lehet, hogy nem említettem? Egy ideje már nem olvasom a fröcsögéseidet. :D

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.10.26. 01:28:41

@tölgyes: lehet, hogy nem említettem? Egy ideje már nem olvasom a fröcsögéseidet. :D

tölgyes 2010.10.26. 01:31:41

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:

Na hála Istennek!Ezt is megértem:).. de azért jól titkolja.. mert ha nem olvasna, akkor nem tudná, hogy én vagyok és nem is válaszolna:)kis hamis-KÁ!

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.10.26. 08:06:29

@tölgyes: lehet, hogy nem említettem? Egy ideje már nem olvasom a fröcsögéseidet. :D

tölgyes 2010.10.26. 13:38:47

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:

Mint említettem már: Hála Istennek!

Minden esetre résen van és alig várja, hogy valamit reagálhasson. Attól félek, ha nem írok elvonási tünetei lesznek:)

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.10.26. 14:46:23

@tölgyes: lehet, hogy nem említettem? Egy ideje már nem olvasom a fröcsögéseidet. :D

tölgyes 2010.10.26. 15:49:03

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:

Látom! Sóvárogva várja, hogy írjak valamit, amire jól megírhatja:"nem olvasom a fröcsögéseidet. ":)

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.10.26. 15:53:08

lehet, hogy nem említettem? Egy ideje már nem olvasom a fröcsögéseidet. :D

tölgyes 2010.10.26. 16:40:37

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:

Miközben sóvárogva, izzó vággyal:) várja a válaszomat, hogy reagálhasson és megírhassa:"Egy ideje már nem olvasom a fröcsögéseidet."

Olyan mint anyámék szülőfalujában egykor élt Banyó Lina (nevét a csúfsága miatt kapta szegény) Ő mondta a kocsmában a trágárul beszélő legények egyikének: "Jaj Horvát Piszta olyan cúnyán beszélsz, - pösze is volt szegény, meg sejpített is- de én úgy szeretem hallgatni..":)

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.10.26. 17:18:05

@tölgyes: lehet, hogy nem említettem? Egy ideje már nem olvasom a fröcsögéseidet. :D

tölgyes 2010.10.26. 17:53:07

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:

Ez így egyre jobb:)

Miközben sóvárogva, izzó vággyal:) várja a válaszomat, hogy reagálhasson és megírhassa:"Egy ideje már nem olvasom a fröcsögéseidet."

Olyan mint anyámék szülőfalujában egykor élt Banyó Lina (nevét a csúfsága miatt kapta szegény) Ő mondta a kocsmában a trágárul beszélő legények egyikének: "Jaj Horvát Piszta olyan cúnyán beszélsz, - pösze is volt szegény, meg sejpített is- de én úgy szeretem hallgatni..":)

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.10.26. 18:00:49

@tölgyes: lehet, hogy nem említettem? Egy ideje már nem olvasom a fröcsögéseidet. :D

tölgyes 2010.10.26. 18:34:19

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:
Az öregasszonyos kiváncsiság csak nem szűnik..:).. Kicsit átkozódik miközben sóvárogva, izzó vággyal:) várja a válaszomat, hogy reagálhasson és megírhassa:"Egy ideje már nem olvasom a fröcsögéseidet."

Olyan mint anyámék szülőfalujában egykor élt Banyó Lina (nevét a csúfsága miatt kapta szegény) Ő mondta a kocsmában a trágárul beszélő legények egyikének: "Jaj Horvát Piszta olyan cúnyán beszélsz, - pösze is volt szegény, meg sejpített is- de én úgy szeretem hallgatni..":)

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.10.26. 18:38:59

@tölgyes: lehet, hogy nem említettem? Egy ideje már nem olvasom a fröcsögéseidet. :D

Leslie_58 2010.10.28. 12:19:33

Én személy szerint kedvelem Török Gábort. A legreálisabban, leginkább pártatlanul gondolkozó elemzőnek tartom. Mert sajna sokszor éreztem másoknál az ilyen-olyan irányú elhajlást. Egyetlen dologra ragálok -a vesszőparipám a szavak, fogalmak jelentése- a "törvényes forradalom" -ra. Természetesen hallom már az ellenzők kórusát is, de igyekszem elébe menni. Törvényes forradalmak márpedig nincsenek. Az aktuális jog szerint. Utólag meg mindig a győztesnek van igaza. Vagy törvénytelen lesz, vagy nem. Attól függ, hogy a forradalom győzedelmeskedett-e, vagy elbukott. Más és más történelmi korok, más és más politikai rendszerek másként ítélik meg. De egyetemes emberi értékek léteznek. De ezek nem törvények. Lelki ismereti értékek. És a történelmi helyzetek a és a lelkiismereti értékek szerint való cselekvések kombinációja néha a szándékoktól eltérő eredményeket szül. A kérdés, az az számomra, hogy hol húzodik az a határ, amitőll innen be kell tartani a jog törvényeit és amin túl lelkiismereti törvényeink szerint kell cselekedni. És akkor még nem beszéltünk a zavarosban halászókról; határon se innen, se túl.

Tamáshida · http://www.youtube.com/watch?v=x_SBwVB83WU&feature=related 2010.10.28. 20:36:09

Török Gábort nagyon szeretem az elemzéseiért. De - tény, ami tény - nem jó szónok. Egyébként még a mondanivalójával se értek mindenben egyet: 1956 hősei és mártírjai között kommunisták? Hiányolom Török Gáborból azt a "vagy-vagy" állapotot, amire a fenti beszédében hivatkozott.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.11.03. 04:53:05

Adalék a falusi helyzethez:
"56-tal kapcsolatosan csak egy rövid történet ami velem (akkor 4 éves voltam) és családommal történt egy vidéki kis faluban:
Apám a háborúban határvadászként szolgált mint fiatal katona. Visszavonuláskor be állt az alakuló rendőrségbe. 48-ban a parancsnokával összetűzésbe került,(talán meg is ütötte) mert nem volt hajlandó meg verni a falubeli bajtársait, akik sót csempésztek (azon a vidéken ez akkor sláger volt). Ki lépett a pártból, le szerelt. A volt parancsnok az életét, ill. életünket szinte lehetetlenné tette.
Ez az ember 56-ban, mint forradalmár apámat mint szemét kommunistát el hurcolta, nem tudom hova, apám soha nem beszélt róla.
57-ben ugyanez az ember akkor már mint tanácselnök apámat el vitette, elitélték mint ellenforradalmárt, először súlyosan, majd enyhítették, végül 59-ben szabadult.
62-ig munkát nem vállalhatott, szinte koldus szinten éltűnk. 62-ben ez a tanácselnök engedélyezte, hogy a falutól jó távol segéd kazánfűtő lehessen.
Ez az ember végig élvezte az egész életet, a falun here ként élt és soha nem lehetett tudni mik oldalon állt. Én rég elkerültem a faluból és nemtudom él-e még ez az ember, de ez a rövid kis történet is igazolhatja az 56-os mult körülötti dilemmák kétségeinek sorozatát."
(forrás: edemokracia.magyarorszag.hu/forum/)

töreki 2010.11.30. 16:10:29

A török elvtárs el van tévedve mert pontosan az az emberek baja hogy ezek a férgek még mindig szabadlábon vannak! Már régen a megérdemelt börtönbüntetésüket kellene tölteni teljes vagyon elkobzás mellett! Ez csak a török elvtárs fejében van hogy ezzel taszítja az embereket mert pontosan erre várnak az új kormány felállása óta hogy végre a bűnösök bűnhődjenek! Hiú ábránd török elvtárs hogy ezzel veszít a népszerűségéből a fidesz sokkal inkább nyerne vele! Nem szavaztam rájuk pontosan az miatt mert előre láttam hogy semmilyen felelősségre vonás nem lesz!
süti beállítások módosítása