Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
jún 20
17:49

Aki azt hiszi, hogy a modernnek nevezett kor magyar politikája összehasonlíthatatlan a korábbi időszakokkal, annak feltétlenül ajánlom olvasgatásra Cieger András zseniális új könyvét. A szerző – aki egyébként évfolyamtársam volt az egyetemen - furcsa módon egyszerre írt szórakoztató és lehangoló munkát a Monarchia Magyarországáról, amelynek egyik nagy értéke a sok-sok eredeti idézet, forrás. A könyv valóságos kincsesbánya, kevés olyan kurrens politikai téma akad – legyen szó a korrupcióról, a sajtó szerepéről, a politikusokról vagy a választásokról -, amely esetében ne találhatnánk benne érdekes előképeket. 

A miniszterelnöki sajtóosztályt a századfordulón vezető Klein Ödön gondolatait például éppen akkor olvastam, amikor a Fidesz előállt legújabb ötletével, az úgynevezett kiemelt ügyekben („politikusbűnözés”) történő büntetőjogi szigorításokkal. Ahogy korábban, most is nagy vihart kavart, hogy vajon ilyen esetekben (bármilyen esetben) ki lehet-e kapcsolni a jogállami garanciákat, a „nagy cél”, a „szent ügy” igazolhat-e bármilyen eszközt. Klein visszaemlékezésében a következőt írja: „Ebben a helyzetben a bíró és államférfi nem járhatnak mindig karöltve. (...) Te bíró, neked tökéletesen igazad van, te nyugodtan ülsz bírói székeden, téged nem bánt, nem szorít senki és semmi. Volnál csak te kényszerhelyzetben, cselekednél te önvédelemből, akkor bizonyára másképpen ítélkeznél saját cselekedeted fölött.”

Ma meghallgattam a jogász végzettségű Lázár János napirend előtti felszólalását, aki bátor javaslatnak nevezte a törvényjavaslatot, s úgy vélte, az ügyvédek tiltakozása ebben az esetben érthető, hiszen ők "azért dolgoznak, hogy a politikusbűnözők megússzák, mi meg azért kell, hogy dolgozzunk, hogy az emberek pénzét megvédjük". Lázár érvelése - most már nem először - ugyanarra haladt, mint korábban mindazoké, akik a célok elérését fontosabbnak tartották az intézményes garanciáknál.

Ha a cél helyes és a szándék őszinte, tulajdonképpen olyan nagy baj nem is lehet – mondhatják persze sokan. Amikor a Fidesz frakcióvezetőjét hallgattam, mégsem tudtam másra gondolni, mint arra, mennyire ön- és közveszélyes ez a logika. Önveszélyes, hiszen ugyanezekkel a szavakkal, ugyanezzel az érveléssel egyszer akár éppen a mostani kezdeményezőket sújthatja, akik fájdalmasan gondolhatnak majd arra, hogy vajon érdemes volt-e csavargatni annak a bizonyos palacknak a kupakját. Visszamenőleges hatályú törvénykezés, a védői jogok gyengítése – ugyan mennyire lenne hiteles, ha egyszer majd Lázár János tiltakozna, amikor ugyanezen irányba (csak sokkal messzebb) menne egy új politika, amelynek ő már nem támogatója, hanem ellensége és kárvallottja lenne.

A helyzet azonban súlyosabb: nem csupán a kezdeményezőkre üthet vissza, ha a jogállami garanciákat szépnek látszó célokért sutba dobjuk. Hiszen - ha elfogadjuk a cél elsőbbségét mindenféle eszközzel szemben - mi gátolná akkor meg, hogy ugyanezt a logikát akár a rossz igazolására használjuk. Klein Ödön ebben is segítségünkre siet: „Nálunk a parlamenti és választási korrupció, ha előfordul, egy felsőbb állami cél szolgálatában állt: a kiegyezés érdekében. (...) Az államfönntartás volt a cél, a kiegyezés volt a fő-, és a velejáró politika a mellékeszköz. Ha az államfönntartásért feláldozzuk életünket és vérünket, akkor a korrupciót, ha az hozzájárul az állam fönntartásához, a politika mint kisebbik rosszat védheti.”

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr883000847

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ne tűnjön el! 2011.06.21. 06:39:48

 Évek óta olvasgatom a mindenféle pártokhoz vágott "tűnjön el" -írásokat, blogokat és fórum-hozzászólásokat, csak nem akarnak elapadni. Sokan abban látják a magyar politika megújulásának zálogát, hogy a régen megismert pártok eltűnnek. H...

Trackback: Orbán: "Jogunk van elkergetni a kormányt!" 2011.06.20. 23:18:15

Lassan mondja, hogy mindenki megértse! (2008. március)

Trackback: Rafael Correa Háborúja az Államadóssággal 2011.06.20. 21:10:43

Nem Orbán Viktor az első a nap alatt aki hadat üzent az államadósságnak. A hadiállapot kihirdetése gazdasági, vagy társadalmi jelenségekkel szemben egy amerikai eredetű PR húzás. War on Crime, War on Drugs, War on Terror. Gyanítom, hogy a Fidesz PR-gur...

Trackback: Sok kicsi 2011.06.20. 20:36:58

Be kell látnom, Orbán Viktor sajnos csak egy fokkal jobb politikus, mint Gyurcsány Ferenc. Azzal az egy fokkal, hogy ő nem megy fejjel a falnak, és legalább megpróbálja valamiféle népi

Trackback: Rákosi-szindróma 2011.06.20. 19:13:42

p { margin-bottom: 0.21cm; }Huszonnégy óra. Védő nélkül. Meg százhúsz előzetesben. Mindez az ügyészség javaslata alapján. A kiemelt bűnügyekben.   Kiemelt bűnügyeknek kívánja minősíteni Orbán Viktor néhány párttársa azokat az ügyelet, amelyekben ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juditka* 2011.06.22. 12:44:40

Bajnaival, Görögország sorsán közösködhetnénk"

Bocsánat! Kedves László!

Ne zavartassa magát, ne szomorkodjon!
Esetleg lehet rá remény, hogy Irország sorsán fogunk "közösködni."
Önnek jó lesz?
:))

juditka* 2011.06.22. 12:50:19

@pug406st:
Bocs. De csak akartátok, akarták hallani.

Világosan megmondta a Bajnai: "Senki ne gondolja, hogy kolbászból lesz a kerités".

Aki a nagy csodaváró hangulatban volt az meg el is hitte, hogy jön a nagy jólét!
Vagy azt gondoltátok, hogy az Orbán V. varázspálcával járja az országot?!:)
Igen.
:))

pug406st 2011.06.22. 12:55:20

@juditka*: hát én tuti nem. amúgy természetesen én is jobban szeretem azt hallani h kolbászból lesz a kerítés mint azt h kerítés se lesz de van annyi gógyim h tudjam mi lehet igaz és mi nem...

juditka* 2011.06.22. 12:56:54

A Fidesz és a Jobbik megszavazta a Tarlós-zászlót

www.stop.hu/articles/article.php?id=894347

Nahát, nahát! Ez nem is annyira új a nap alatt.
Minden napra jut valami újdonság?!
:)

juditka* 2011.06.22. 13:00:11

@pug406st:
Mi baj van? Mondtam, hogy nincs annyi gógyid?
Ugye nem?
Jaj! Nem akartalak megsérteni! Csak egy kicsit dicsértelek.
:))

pug406st 2011.06.22. 13:06:54

@juditka*: dehogy sértettél meg :D

megszűnt 2011.06.22. 14:16:09

@pug406st:
"amúgy természetesen én is jobban szeretem azt hallani h kolbászból lesz a kerítés mint azt h kerítés se lesz "

:):):) sokat nevettem ezen. Köszönöm!

xsasha 2011.06.22. 14:16:30

@Megfigyelo:
1.) PMZ egy elképesztően elfogult közgazdász, aki adatokban pontos, csak épp a magyarázataiba szokott belecsúszni néhány kósza hazugság.
2.) :-)))
hu.wikipedia.org/wiki/Hozamg%C3%B6rbe
3.) Értem. Hát ezért köszöntük meg az eddigi segítségét.
4.) Tényleg nehéz megérteni, hogy nincs baj, ha nem sikerül egy aukció, mert már lefedezte a költségvetési kiadásokat a kormány a korábbi aukciókkal?
5.) Vazze, nem a szám nem igaz, hanem amit állítani próbáltál vele. Ócska manipulatív beállítás.

ssi 2011.06.22. 14:21:24

csak a tények = kiiktatva a körítéseket, túlzásokat: Bajnai óta kicsit nőtt a hiány, ezt lefaragták, s még hozzá egy kicsit

örülünk, hogy kormánycél az államadósság csökkentése :-)
nem örülünk a kommunikációs csúsztatásoknak :-(

"kilenc év után először jelentősen csökkentettük Magyarország államadósságát"
www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/hetvenhet-szazalekra-csokkentette-a-kormany-az-allamadossagot
"1994 és 1997 között az államadósság mértékét a szocialista kormány a GDP 90 százalékáról 62 százalékra csökkentette"
zipp.hu/belfold/2011/06/22/mszp_arra_a_szintre_csokken_az_adossag_amelyen_orban_atvette_a_kormanyzast

- köszönjük a 2.988.498 dolgozó és adózó volt manyupos honfitársunknak :-) nélkülük nem sikerült volna :-))))
- nem tudom, hogy a jövőben jó lesz-e, hogy a manyup-pénzeket államosították, de ahogy tették, az biztosan nem

2010 május
„Feltehetően mindent szépen kigondoltak előre: kicsit várnak és a média figyelme mellett erősen keresgélnek, aztán rácsodálkoznak a költségvetés tarthatatlan helyzetére, nehéz szívvel, széttárt karokkal átírják korábban hangoztatott, vagy csak sugallt terveik egy részét, s ebből a katasztrofális helyzetből indulva már a legkisebb eredmény esetén is joggal várják a közvélemény elismerését – írja blogjában Török Gábor politológus. − Nincs másra szükség ehhez, mint egyre erősödő, drámai hangú bejelentésekre, amelyek előkészítik, majd igazolják a „nagy a baj” tételét. Működőképes is lehetett volna ez a konstrukció, ha nem jön közbe a görög válság"
www.kozszolga.hu/hirek/t%C3%A9ves-%C3%BAt-korm%C3%A1nyzati-katasztr%C3%B3fa-kommunik%C3%A1ci

2011. június .. s nincs új a Nap alatt
"Feltehetően mindent szépen kigondoltak előre: kicsit ... stb. ..a szöveg ugyanaz, mint az előbbi .. kivéve a vége: Működőképes is lehetett, mert megérkeztek a manyup-pénzek"

mai ebédzeném
www.youtube.com/watch?v=KTcRwzVgeFk&feature=list_related&playnext=1&list=AVGxdCwVVULXdGTGvTwa4fQT0-uomXSgg_

@xsasha:
"Ilyen az, ha az ember magyarliberálisok között szocializálódik... "
"Nagyon zavaró, hogy a magyarliberálisok így devalválják a szabadságelvűség gondolatát."
ma különösen nagyon lenézed a tőled eltérően gondolkodókat .. kár, hogy ez nem zavar

xsasha 2011.06.22. 14:22:57

@Megfigyelo:
Ne fárasszuk egymást, kérlek. Inkább nézegesd még fatia-negra által becsatolt ábrát, hátha rájössz, hogy együtt mozgott a CDS-ünk a feltörekvő országok felárával. Kósáék beszólása a forint árfolyamot ugrasztották meg 4 napra, de PMZ-ék előszeretettel nézik hülyének a hallgatóikat.

kep.index.hu/1/0/214/2146/21462/2146284_5f355637ffb42dea412b1cd24c1b8a96_wm.jpg

xsasha 2011.06.22. 14:33:55

@manyike:
Jó szöveg ez, csak már unalmas.
Nagyon sok, tőlem eltérően gondolkodóra felnézek, és sokuktól tanultam is.
Azokat viszont nagyon lenézem, akik megakadályozták, hogy Magyarországon a liberális gondolatok beépüljenek az emberek hétköznapjaiba.
A szabadságot csak egy magas szintű kultúra mellett lehet valóban megélni, és társadalomalkotóként használni. Akik a liberális elvek helyett a hülyítést, a minden gondolat egyenértékű, az azt csinálok, amit akarok elvet engedték a társadalomra, azok a liberalizmus megfojtói.

megszűnt 2011.06.22. 15:00:18

@manyike:
Megfogadtam a tanácsodat és képet is, nevet is változtattam s mától inkognitóban írok.

Jó étvágyat kívánok a kései ebédhez!:)

teevee 2011.06.22. 15:41:11

@xsasha: Fárasztó ez, marhára.

1) Azok, akikre Te a 2-es pontban hivatkozol.

2) Azt állítottad, hogy a Fidesz után jövők csak jogvédő állásponttal nyerhetnek és ezért a Fidesznek nem kell tartania attól, hogy mindezt visszakapja.
Lehet, hogy nem ítélkeztél és ez csak egy vélemény, de minden eddigi tapasztalatnak ellentmond, figyelmen kívül hagyja az érdeksérelmet eddig és ezután elszenvedők nagy számát, a várható pozitív hatások időbeli eloszlását és mértékét, a bűnbakképzési mechanizmusok működését, a választók emlékezetének rövidségét, stb., úgyhogy ezt nem tudom komoly megfontolás eredményének tekinteni, hanem csak egyszerű vágyvezérelt gondolkodásnak. (Ami elég sokat elmond Rólad, de ez itt valóban mellékszál.)

3) Aha. A vállalati kultúrát államilag akarod kikényszeríteni, méghozzá olyan eszközökkel, amelyek a vállalati kultúra lényegének tagadása. Ez csak neked újdonság, ilyen már volt, az eredménye közismert.

cambridge.on 2011.06.22. 16:02:22

Általában büszke szoktam lenni a magyarok által elért világraszóló eredményre.
A tegnap bejelentett-nem elért- világcsúcs felemás érzéseket váltott ki, az elemzéseket olvasva, nem csak belőlem.
Tipikus Orbán csúcs, nem kell tenni semmit, csak beszélni.
Milyen világcsúcs az, amit rablott pénzzel érnek el?
De jure, nem rabolt pénz.
De facto, rablásból származik.
Ráadásul törvényt alkotnak az államadósság csökkentéséről.
A tenyérjósok tisztánlátásával tudják mi a teendő, ha a görög dominó ledől.
Egyféleképp lehet tervezni a nagyarányú visszafizetést, szuficites költségvetéssel.
De ezt csak nagyon halkan jegyzem meg, mert az ilyen rémhírterjesztőt nemzetellenesként, karóba törik,négyfelé vágják, talán azt is ráfogják kommunista bérenc.

Sokkal hitelesebb gazdaságpolitikusként állhattak volna elő, ha bejelentik: mostantól lottózni fognak, a költségvetés megjavításáért.

ssi 2011.06.22. 16:06:31

@rezedavirag: "inkognitóban írok." :-))) biztos ???
nem tanácsoltam..
csak észrevételeztem:

szerintem ..
- magadról bármit, ha a családodnak nem gond .. de másról .. főleg a társról .. inkább tapintatosan (el)hallgatva .. tisztelni ..
- benned lévő ?/!-jelek .. értem, ha kikívánkoznak, de nem feltétlenül itt a helye .. s miattad is :-))
.. szerintem

@xsasha:
"nagyon lenézem, akik megakadályozták" - ők a felsőbb szint?

"liberális elvek helyett a hülyítést"
- elméletben teljesen egyetértünk ...
- a valóság megítélésében meg nem ...
- itt a lényeg .. a különbségé
- c'est le vie .. s az élet megy tovább .. legfeljebb átugorjuk egymást .. jelentősége semmi :-)

xsasha 2011.06.22. 16:11:28

@teevee:
Valóban fárasztó. :-))

1.) Akkor megkérdezem ismét. És nem teoretikusan érdekel. Szegény ember vízzel főz. Maradjunk a valóságnál. Nevezd meg azt a pártot vagy pártokat, akik opcionálisan megtehetnék.

2.) Vágyvezérelt... szóval te is magyarliberálisok között szocializálódtál... Kár. Nem hagytam figyelmen kívül semmit. Pont az mutat rá erre, hogy az első pontra még mindig nem voltál képes válaszolni.

3.) Én politikai döntéshozatalról beszéltem, te nem fogtad fel, de elmagyaráztad, hogy multiknál dolgoztál, most meg vállalati kultúra kikényszerítéséről beszélsz... Nem. Arról beszéltem, hogy a kádári réteg alkalmatlan döntéshozatali mechanizmusokat alkalmaz, amiből alapvető szintek hiányoznak - csak a legalsó szint létezik, a reagálás szintű problémakezelés.

Mondjuk ennek a párbeszédnek már abszolút nincs értelme. Minimális szándék nincs benned a megértésre, ha meg legyőzni akarsz, hát legyőztél, gratulálok. Megfutamodok meg ilyesmi. Bye.

megszűnt 2011.06.22. 16:37:26

@manyike:
Szerintem pedig pontosan megértettem először is, mit tanácsoltál és láthatóan a magam módján fogadtam meg.:)

További szép napot kívánok!
www.youtube.com/watch?v=EGLSk3AVcUU

ulrike (törölt) 2011.06.22. 16:37:48

@manyike: Irigylem nyugalmad. Türelmed még inkább.

ulrike (törölt) 2011.06.22. 16:49:53

@rezedavirag: Bár fogalmam sincs, ki lehet, de látom, maga már megint érzelmi hullámlovaglást folytat, mint zenei linkje is bizonyít.
Nem akarom befolyásolni, de ne feledje, sok ember él vissza - az interneten kiváltképp - mások nyíltságával vagy gondatlanságával vagy mindkettővel. A low profile mindig biztonságos.

aszekelyek 2011.06.22. 17:09:45

@vinczej: Olyan bájos ez a zelnök is.... úgy van ez is kiszámolva, kissé hajánál fogva rángatott módon, mint a nem is volt kétharmad. Mi hová volt dugva.., nla, nla. Úgy tudjuk, mondja kormány, valójában rosszabb volt az állás, amikor átvették a kormányzást, mint amire számítottak. Azt nem értem , hogy miért nyivákoltak, hogy újabb kölcsönt az IMF-től nem kértek, amikor már bajnai is a paiacról finanszírozta az országot:) Az nem volt drágább, csak ha Orbán finanszírozza a piacról az országot, akkor sokallják azt némelyek. Tegnap egy kedves ismerősöm, agitátor, erre nagyon nem bírt mit kinyögni. minthogy nem is nagyon lehet. Az se igaz, hogy összerúgta volna a port az IMF - fel. Csak köszönettel nem kérte a további kölcsönt abban az időpontban. Ami azt jelenti számomra, tényleg nagyon tré helyzetet hagytak, kellett is volna szerintük folyamodni hozzájuk, ahogy előre eltervezték... de Orbán huszárvágást választott inkább. Senki nem veszett össze senkivel. Csalódottak lehettek persze az IMF -nél.. Már a zsebükben érezhették a jó előre lemutyizott bizniszt. Mondta Orbán, hogy előbb kicsit nőni fog, majd csökkenni kezd és folytatja a csökkenést. Ez pedig így is történt. Pontosan úgy történt, ahogyan mondta.

aszekelyek 2011.06.22. 17:19:36

@bariga: Az eu is értette, mit hozott nekik össze, a magyar elnökség ideje alatt. Késöbbi csatlakozás lehetőségével. Bármennyire is szapulták, akiknek az érdekükben áll. Elég , ha ott elismerik a munkáját. A hazai ellenzék belefeketedne, úgyhogy nem várom el. :DDD@cambridge.on: de jure számít csak. Morogni meg szabad. NYugodtan. Tudod én is úgy éreztem, megraboltak, amikor 40%-át elvesztették a pénzeinknek, felelőtlen befektetéseik miatt. Amikor az önkéntes magánnyugdíjtagságomból is eltűnt a pénz nagy része, pedig hűha! cégnél volt... a marketingje szerint volt az. Ugyanúgy bukott, mint a többi. Velük már Orbán előtt elszámoltam végleg. A férjem is. Nekem meg ezért szabad morogni. Mindenesetre semmi beleszólásom nem volt egyik magánnyugdíjpénztár befektetéseibe. A bizalmamat pedig eljátszották. Végleg.

aszekelyek 2011.06.22. 17:25:23

@Megfigyelo: ez nem igaz, már feriket is leminősítették a nem ajánlottba. :DD Azért kellett az IMF kölcsön. Bajnai egy hullámhegyen ült akkor, amiről ír. Csak vannak, akik tudják, hogy utána el kellett kezdeni a tőkét is törleszteni. Már Orbánnak. Amíg nem látták világosan a befektetők, mit is tervez ez a kormány, és az mit hoz, semmi osztogatás,és komoly rendrakás a pénzcsapok környékén, természetesen feljebb sem minősítettek. mostanra már igen. ez általában így mozog, semmi extra nincs ebben. Ögyes, belekapaszkodni, egy legjobb szoci pillanatba, bajnai nál és azzal kardozni. Csak nem jött be.

Balt 2011.06.22. 17:30:34

Tárki: Csúcson a bizonytalanok aránya, gyengült az ellenzék
[origo]|2011. 06. 22., 15:51
Eddigi csúcsra ért júniusra a pártválasztásukban bizonytalanok aránya - derült ki a Tárki legfrissebb pártpreferencia-kutatásából. A Fidesz támogatottságának csökkenése megállt, sőt májushoz képest a párt egy kicsit növelte is a népszerűségét, az MSZP-é viszont ismét csökkent pár hónapnyi stagnálás után.

www.origo.hu/itthon/20110622-tarki-csucson-a-bizonytalanok-aranya-gyengult-az-ellenzek.html

Balt 2011.06.22. 17:31:13

@Balt: Ja, a másik posztba való...

aszekelyek 2011.06.22. 17:31:35

@teevee: Annak a részének , amely nem támogatja, van választása. Tovább dagonyázni a jóléti adósságmocsárban, ha ugyan el tudják érni, hogy még egyszer az a csapat, mely mást nem produkált azon kívül, hatalom közelébe kerüljön. A többi, adót is fizető rovására.

ulrike (törölt) 2011.06.22. 17:45:49

@aszekelyek: Írd le, légy szíves,
-mennyi IMF pénzt hívott le a Bajnai kormány, és
-mennyit az Orbán kormány (MOL kivásárlás). Csak szárazon a tényeket. Ehhez még külön tételként utána tedd hozzá
-az Orbán kormány kötvénykibocsátásainak összegét, plusz
-ennek (piaci) kamatterheit.

aszekelyek 2011.06.22. 17:46:34

@rezedavirag: nevetséges fennhéjázás , amit írtál de a keresztények ismerik a megbocsátást. Nyilván ilyenre szocializálódtál. Isten mentsen attól, hogy művelt ember legyen valakiből, ha nem is akar.... A Biblia a világon mindenütt az alapműveltség része és nem kell hozzá hívőnek lenni , hogy valaki ismerje. Tudja, hogy eszik, vagy isszák. Nyilván ezt elfeledték neked mondani.

pug406st 2011.06.22. 18:42:37

@aszekelyek:

A világ népességének vallási megoszlása:

- keresztény (32%, kb. 2 milliárd hívő)
- iszlám (muszlim) (16%, kb. 1 milliárd hívő)
- hindu (12%, kb. 760 millió hívő)
- buddhista (5 %, kb. 315 millió hívő)
- zsidó
- szikh
- természeti, törzsi vallások
- felekezeten kívüli, ateista (kb. 20%)

porfelhő 2011.06.22. 19:32:41

Medián: több bizonytalan, mint fideszes"

A Fideszt 33, az MSZP-t 15 százalék támogatja, így tovább szűkült az olló a két párt kedveltsége között (2007 vége óta most a legalacsonyabb a Fidesz előnye).
A kormány eddigi teljesítményével a válaszadók 64 százaléka, ezen belül a fideszesek 19 százaléka elégedetlen."

A legnépesebb szavazói csoportba azok tartoznak, akik egyetlen párthoz sem kötődnek (a szavazókorú népesség 36 százaléka)"

hvg.hu/hvgfriss/2011.25/201125_tobb_bizonytalan_mint_fideszes#rss

hm. Nem tudom,új e még "A nap alatt...", hogy folyamatosan csökken a Fidesz támogatottsága.
:)

porfelhő 2011.06.22. 19:37:13

El tudnám képzelni, hogy létrejönne, alakulna egy új párt, mondjuk a Bajnai Gordonnal az élen!
Esetleg koalicióban "más" pártokkal, maguk mögé tudnák állitani az ide, oda szavazókat, a bizonytalanokat, esetleg még többeket is.
:))

porfelhő 2011.06.22. 19:43:10

Nagyon örülnék neki, ha valaki, aki annyira fantasztikusan okosnak érzi magát itt a poszton, megmagyarázná, mi az a hatvannégy százalék?!!!
Valami "menyecske féle" aki nagyon tudja irni a tutit!!! De akár "úr" is lehet. mert azokból is van bőven.......
Előre is nagyon köszönöm!!

:))

porfelhő 2011.06.22. 19:49:22

@ulrike:
Te meg mit játszod itt az eszed?!!
Magyarul ird már azt a "száz linket".
Egyébként nagyon jó, korrekt komment:) csak az a probléma, kicsit több link kellene "bele".
:((

Sötétben bujkáló fülkeellenforradalmár 2011.06.22. 19:55:45

TG írja!

"Aki azt hiszi, hogy a modernnek nevezett kor magyar politikája összehasonlíthatatlan a korábbi időszakokkal..."

Ezzel azt hangsúlyozza mintha nem lenne ez egy unikum, különlegesség. Pedig az nagyon is.

Van egy döntő nem elhanyagolható különbség az akkori Magyarország és a mostani között:
Más volt a nemzetközi környezet, nagyon más. Az akkori törvények sokkal kevésbé voltak kirívóak nemzetközi összehasonlításban mint a mostaniak.

Másrészt egy megjegyzés - akkor nem mi éltünk, most rajtunk csattan az ostor...

A Fidesz minden kétséges törvényévre nemzetközi példákat próbál hozni, ami sokszor vagy nem igaz vagy nem úgy igaz.

Másrészt miért kell a "világ törvénytárából" a legrosszabbakat összeválogatni?

porfelhő 2011.06.22. 20:13:09

Így köti meg Orbán utódai kezét"

A Velencei Bizottság bírálatára válaszul a kormány bemutatta, hogy milyen sarkalatos törvényeket szavaztat meg a parlamenti többségével 2011-ben"

"Minél több politikai kérdéskör kerül az egyszerű parlamenti többség hatáskörén kívülre, annál kisebb lesz a jelentősége a választásoknak, és a kétharmados többségnek annál több lesz a lehetősége, hogy bebetonozza az ország jogrendszerébe a saját politikai nézeteit" - figyelmeztetett a testületet.""

www.stop.hu/articles/article.php?id=894642

Orbán Viktor miniszterelnök a múlt héten egy interjúban ismerte be, hogy meg fogja kötni a következő 10 kormány kezét. "

Lesz egyáltalán demokrácia és jogállam?

xsasha 2011.06.22. 20:25:48

@ulrike: Kedves ulrike!
Vajon mennyire zavar téged az a tény, hogy a Fidesz a MOL kivásárlást a már Bajnai által lehívott, és devizatartalékként parlagon heverő IMF-hitel egy tételéből végezte el?

jjulie 2011.06.22. 20:45:42

@xsasha:

tökmindegy, az orbánnak már befellegzett

még fog csinálni meg mondani egysmást, aztán megfogalmazhatja, hogy mit mondjon az utólsó szó jogán

bariga 2011.06.22. 20:50:11

@aszekelyek: bocs, de nem tudok erre reagálni, mert a mondatnak nem találom az értelmét. Tökéletes körmondat, van benne alany , állítmány, de mit is mondasz?

szárnyacska 2011.06.22. 20:51:17

Én meg úgy emlékszem - és azt hiszem, hogy jól -.
A MOL. csomagot a kormány abból az IMF, hitelből vette, amit 2009. őszén , és 2010. tavaszán, /abból a két részletből/ a Gyurcsány és a Bajnai le sem hívott.
Egyébként lehet ezen vitázni, már akinek van kedve, a tény, hogy IMF. hitel volt, amit a szocialisták nem használtak fel.
Vagy talán nem az volt??!!

aszekelyek 2011.06.22. 20:51:52

@panelburzsuj: Nyilván pocsék anya is vagyok.:) Ha esetleg kihúznád a fejed a homokból egy pillanatra, észre is vehetnéd, hogy a már iskolás gyereket inkább és egyre inkább a kortársai informálják, félre is, nem csak ebben a témában, mint a fiatalok által kedvelt zene, hanem a a szexuális felvilágosítás terén is az áll az első helyen. ez így volt az én gyerekkoromban is és azelőtt is. :) Popper is írt erről:) Meg még sokan mások. Akik kutatásokkal is alátámasztották ezeket a közléseiket. Ami megmarad, az nem feltétlenül az iskolában minden más érzelmi kötődés nélkül biflázott szöveg. Majd nézd át, melyik agyfélteke dolgozik az évszámok és nevek memorizálásán. Vannak sokan, akiknek az a féltekéjük a gyengébb. Nem is lesznek matematikusok soha. Amilyen szörnyű anya vagyok, nekem bármit elmondtak a gyerekek , a legőszintébben. Ezt is. Az életben tapasztalt élményeikről. Ha ez nem tetszik, akkor is így van. Játsszátok csak az eszeteket. A beatkorszakot is sokan köpködték :) Nahát!, Ezek a fiatalok! Bezzeg az én időmben!.. és hasonló baromságok. Részemről inkább felkészítettem és kezelni tanítottam a világ dolgait a gyerekeknek, mint sem folyvást tiltsak és megbotránkozzak. Az jól el tud távolítani szülőt a gyerekétől... Bombabiztos móccer. Híú ábránd, hogy el lehet a gyereket szigetelni. Meg hiba is.

aszekelyek 2011.06.22. 21:00:15

@Megfigyelo: Hogyne. Ott ültek a hitelminősítők és a befektetők, alig várták, hogy mondjon valamit Kósa Debrecenben.. Vagy Segy sajtótájékoztatón. Tudjuk, hogy az volt a gyakorlat a szociknál, ha fene, fenét eszik se mondanak igazat , ezért ha valaki kimondja arra rákenik drezda bombázását és a tatárjárást is. Ennyi a valóságtartalma annak, amit állandóan mantráztok. Le se..ják, mit mond a két említett. Egészen más dolgoktól esik, vagy süt arrafelé.

aszekelyek 2011.06.22. 21:07:08

@Megfigyelo: Azt mondd meg légyszi, hogy bajnai miért nem vett fel újabb IMF kölcsönt, hanem a piacról finanszírozott. HA olyan baráti az az ár. Tegnapi hasonlókkal kardozó beszélgetőtársam csak nézett ki a fejéből, amikor rendelkezésre állási felárról esett szó részemről., a kamaton felül.... Szóval bajnainál tartunk. Miért is nem kért ő Újabb IMF kölcsönt? HA a zorbánnak fel van róva, neki miért is nem?

aszekelyek 2011.06.22. 21:08:37

@Gomezke: Visítottak is, mint a vert malac... de még , hogy!

aszekelyek 2011.06.22. 21:10:38

@fatia-negra: Azt majd mind leírhatod az adódból.... nem is olyan sokára.Micsoda áldozatvállalás! Oda ne rohanjak!

-=Ger=- 2011.06.22. 21:11:19

Szerintem a mi kultúránkban, ha valamely párt 2/3-ot szerez annak egyenes következménye, hogy mindenre ráteszi kezét amire csak tudja, most éppen a jogi védelem került sorra.
A kritika azért hiteltelen a másik oldaltól, vagy a jobbiktól, mert ugyanilyenek, sőt rosszabbak, az lmp-s kis ratyikat meg inkább hagyjuk, nagyon gyanús az szdszes kapcsolat.
Ez nem feltétlen a kormányzó párt hibája, mert a képviselők is valamikor átlagemberek voltak, egyszerűen csak ilyenek vagyunk. Vérünkben van, hogy az ellenfelet el kell pusztítani minden áron.

aszekelyek 2011.06.22. 21:18:49

@Megfigyelo: Mire is kellett volna felhasználni a semmire lehívott MNB-ben parkoltatott IMF kölcsönt? Ami után még vastagon fizetünk is? Még egy kérdés. Hol érhető el az a kimutatás/elszámolás, hogy mire is használta fel a kölcsönt az előző sok szoci kormány. Van több külföldön elhelyezett milliárdról is tudomásom. Azt miért is jobb üzlet és m ennyi és hol is van? Értékeljük akkor szépen, sorban., hogy mire is használták fel, az alatt a nyolc év alatt, amikor olyan pocsékul megnött. Jöhetnek az adatok. Pontosan. :)

aszekelyek 2011.06.22. 21:21:21

@xsasha: Ezekkel traktált tegnap ismerősöm, kinek rendszeresen ez a feladata, megfigyeltem. Most ezt kell nyomni úgy látom. Meg továbbra is megy a jajabankbetéteket is elveszi a zorbán csak a suttogóban. Az a másik volt, aki csatlakozott hozzánk.

aszekelyek 2011.06.22. 21:22:04

@pug406st: Hol nem oktatnak, vagy tiltanak vallásgyakorlást? Nonszensz.

aszekelyek 2011.06.22. 21:24:09

@ulrike: Azt írja le bajnai. Engem a vietnamba köldött pénz érdekelne. Pld. A Abból. Meg a veres féle Kínai. Nem fértem hozzá....

jjulie 2011.06.22. 21:27:26

@aszekelyek:

nem a suttogóban, hanem a valóságban pedig az megy, hogy az építési hatóság számára nincs többé szabály, azt engedélyez amit akar, és azt nem amit akar

ez mi banyesz, csak nem az "az a szabály hogy nincs szabály" bevezetése banyesz?

megszűnt 2011.06.22. 21:31:40

@ulrike:
"Nem akarom befolyásolni, de ne feledje, sok ember él vissza - az interneten kiváltképp - mások nyíltságával vagy gondatlanságával vagy mindkettővel."

Nyolc-tíz éve a Korridoron kezdtem a saját nevemmel, és úgy folytattam a régi Magyar Hírlapon, a saját nevemmel.

A fórumokon még nem volt kép és mégis kiderítették hol lakom és mégis megfenyegettek.
Én nem gondolom, hogy a mai világban ne lehetne azt megállapítani valakiről, hol lakik, kifigyelni.., de mondhatom: a való életben sincs nagyobb biztonságban az ember.

Ebben, hogy önmagam és a mondandómat fölvállalom, ebben én úttörő voltam, viszont örömmel látom, néhányan már követik a példámat és névvel, képpel mondják el, amit a politikáról és az életükről gondolnak.

(Köszönöm, hogy félt, de biztonságban érzem magam.)

ulrike (törölt) 2011.06.22. 21:32:29

@aszekelyek: Írd le, légy szíves,
-mennyi IMF pénzt hívott le a Bajnai kormány, és
-mennyit az Orbán kormány (MOL kivásárlás). Csak szárazon a tényeket. Ehhez még külön tételként utána tedd hozzá
-az Orbán kormány kötvénykibocsátásainak összegét, plusz
-ennek (piaci) kamatterheit.

Előzménye(ez nem igaz, már feriket is leminősítették a nem ajánlottba. :DD Azért kellett az IMF kölcsön. Bajnai egy hullámhegyen ült akkor, amiről ír. Csak vannak, akik tudják, hogy utána el kellett kezdeni a tőkét is törleszteni. Már Orbánnak. Amíg nem látták világosan a befektetők, mit is tervez ez a kormány, és az mit hoz, semmi osztogatás,és komoly rendrakás a pénzcsapok környékén, természetesen feljebb sem minősítettek. mostanra már igen. ez általában így mozog, semmi extra nincs ebben. Ögyes, belekapaszkodni, egy legjobb szoci pillanatba, bajnai nál és azzal kardozni. )

ulrike (törölt) 2011.06.22. 21:36:16

@rezedavirag: Nem kell rögtön megbántódni. Azt hittem, eredetileg knausz, nem porfelhő.

xsasha 2011.06.22. 21:38:58

@ulrike: Kedves ulrike!
Vajon mennyire zavar téged az a tény, hogy a Fidesz a MOL kivásárlást a már Bajnai által lehívott, és devizatartalékként parlagon heverő IMF-hitel egy tételéből végezte el?

megszűnt 2011.06.22. 21:39:20

@aszekelyek:
"A Biblia a világon mindenütt az alapműveltség része és nem kell hozzá hívőnek lenni , hogy valaki ismerje."

A gimnáziumban a kötelező tananyag része volt nálunk, de gondolom mindenütt, már a szocializmusban is.

A gyerekeim természetesen ebben a világban nőnek és ismerik a Bibliát. A fiam nyolc évig járt katolikus általános iskolában, ott végzett. Középső lányomat pár napja vette át a katolikus gimnázium és a kisebbik pedig jár hittanra, túl azon, hogy Elsőáldozás után nem kötelező.

Az én gyerekeim római katolikus keresztények, ahogyan én azt otthonról átörökítettem.

pug406st 2011.06.22. 21:39:22

@aszekelyek: he? se a fülét se a farkát nem találom a mondatodnak....

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.22. 21:41:54

"Rokkantból munkanélküli

Idén 2,4 százalékos költségvetési többlet alakulhat ki, döntően a magánnyugdíjpénztáraktól eredő portfólióbevétel miatt, ami a GDP 9,5 százalékával javítja az egyenleget – derül ki az MNB inflációs jelentéséből. Ha nem számolnánk be ezt az egyszeri egyenlegjavító intézkedést, az államháztartás idén rosszabb helyzetben lenne, mint tavaly volt."

nol.hu/gazdasag/rokkantbol_munkanelkuli

megszűnt 2011.06.22. 21:44:58

@ulrike:
Nem bántódtam meg, viszont, elgondolkodtam, talán porfelhőt a kft-be az hajtja, hogy ne ismerjék fel. A félelem, bizalmatlanság, hogy megszólítják az utcán, hogyaszonygya:

- Maga a Török blogon a porfelhő?:) Mire ő:
- Nem mindig, mert néha Juditka*, máskor meg más.

szárnyacska 2011.06.22. 21:45:53

@aszekelyek:
Mondja kedves? már hivő is lett?
Hát! Mit mondjak! Az igazi keresztény ember egyáltalán nem így viselkedik.

nyünyüge 2011.06.22. 21:48:20

@aszekelyek:

Több külföldön elhelyezett milliárd, amiről egyébként nem tudsz semmit.
De tudomásod, az van, rendesen.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.22. 21:51:21

"Fél nap alatt visszavonulót fújt a kormánypárti keménységet puhító fideszes

Egy államtitkár mellett több kormánypárti képviselő is keményen bírálta azt a javaslatot, amely elzárná ügyvédjüktől a nagy értékű csalások gyanúsítottjait. Egy fideszes képviselő előbb az MTV-ben jelentette be, hogy enyhíteni akarja a szigorú javaslatot, be is nyújtotta saját elképzelését, alig pár órával később azonban mégis visszakozott, és visszavonta az indítványt. Kormánypárti képviselők szerint nézeteltérést okozott az eredeti javaslat, a kormány próbált közvetíteni, de úgy tűnik, egyelőre kevés sikerrel."

www.origo.hu/itthon/20110622-kompromisszumra-torekedett-a-kormany-a-vedo-nelkuli-kihallgatasban.html

jjulie 2011.06.22. 21:59:53

@nyünyüge:

tízkor lejár a munkaideje, már nem ír, nem olvas

6.Lenin 2011.06.22. 22:02:51

@jjulie:

Sajnos nekem most kezdődik.

Mi a hézag, bukottkáim?

megszűnt 2011.06.22. 22:04:15

@jjulie:
Ilyenkor masszírozza az ura hátát, amikor kényelmetlen helyzetben van. Később jön és folytatja tovább a képtelenségeit, mintha az égvilágon semmi nem történt volna.

Az ő hitelessége ebben mérhető.

ulrike (törölt) 2011.06.22. 22:19:48

@rezedavirag: OK. Illető más eset.
Más eszembe jutott egy szép vers, valami régi gyerek regényből.

'Üdvözlégy Rezeda,
Bár a nicked a
Réginél sokkal hosszabb.'

Nem biztos, hogy szó szerint idéztem, de szép. Most várom, ki kapja az irodalmi Nobelt.

6.Lenin 2011.06.22. 22:24:20

Akkor kezdjük.

Napközben 34C , erős UV sugárzás.

A ballib még mindig nem fogta fel, hogy buktak.

A hétvégén rossz idő volt, akkor is ez volt a helyzet.

Valószínűleg ez náluk nem időjárás függő.
Talán génhiba .

Jelentem, jelenleg csend van.
Figyelésben vagyok. Következő jelentés 24:00-kor.

porfelhő 2011.06.22. 22:25:54

@knausz:
Áruld már el te szerencsétlen, hogy mit szórakozol velem.?
Neked itt külön bérelt helyed van, vagy talán külön fizetnek.?

ulrike (törölt) 2011.06.22. 22:28:23

@knausz: 'Álmomban két macska voltam, és kommenteltem egymással.'
(Karinthy) Vagy nem Karinthy.

porfelhő 2011.06.22. 22:29:54

@jjulie:
Te kérdet fel, biztad meg ezt a szerencsétlent, hogy szórakozzon velem.
Jobban tennétek, ha egymással szórakoznátok.
Vagy ha nem tetszik valami, ki kell irni ide a posztra!!!

ulrike (törölt) 2011.06.22. 22:32:32

@6.Lenin: Én sem, de csak azért, mert minden este olyan szépen el tudod magyarázni, jó olvasni. Mióta is prolongálod?

bariga 2011.06.22. 22:34:53

@6.Lenin: ez a bukott jó, bár Viktornak még egyszer nyerni kell, hogy egál legyen. Már ha lesz még választás, who knows?

porfelhő 2011.06.22. 22:36:31

@jjulie:
Válaszolj! A "szabadságom " pedig szépen visszaadod, és akkor majd elmegyek. Tudod te nagyon jól, hogy miről irok neked.

ulrike (törölt) 2011.06.22. 22:39:07

@jjulie: Ne reménykedj, olvastad knauszt, most megmassza az urát, majd jön kommentelni.

6.Lenin 2011.06.22. 22:44:37

@bariga:

Ezt most nem értem,

"bár Viktornak még egyszer nyerni kell, "

Hosszútávon nincs ellenfél. Még a felfelé menő ágban van.
Komolytalan volt a megjegyzésed.

megszűnt 2011.06.22. 22:54:24

@6.Lenin:
A Közvélemény-kutatási eredmények ezt támasztják alá.

Már fent vannak. Fidesz stabil.

bariga 2011.06.22. 22:57:13

@6.Lenin: valóban nem komolynak, hanem viccesnek szántam, csak azt számoltam össze, hogy eddig ki hányszor bukott. Amúgy stimmel, amit írtál

6.Lenin 2011.06.22. 23:01:18

@knausz:

Én inkább abból indulok ki, nincs alternatíva.
Szerintem megbízhatóbb mutató.

megszűnt 2011.06.22. 23:04:00

@6.Lenin:
Mármint más lehetőség, más irány, más vágyak, más törekvések?

6.Lenin 2011.06.22. 23:07:14

@bariga:

3 bukás volt eddig, 2004,2009, 2010.
A többi sima választási eredmény.

2004, 2009, személyek bukása volt
2010-ben 1 téves kísérlet.

2010-ben 1 új kísérlet kezdődött, a végét még nem látni, szerintem.

ssi 2011.06.22. 23:10:23

@ulrike: :-)) így van, amiben az uram se csalódott :-)

@knausz: :-)) magad módján magad módja .. stabilan, bátran mindig :-)) kis káoszt hagyva néha magad után? pl. @rezedavirag: itt ragadt, emlékül :-)

ssi 2011.06.22. 23:10:56

jó éjt! ülve elalszom ..

porfelhő 2011.06.22. 23:12:41

Jaj! Milyen jó, hogy ilyen emberek is élnek ebben az országban, mint a @Lenin.!
Akik minden este - esetleg egy fotelban ülve- gond nélkül irják a
tutit.
Mig mások egyre lejjebb csúsznak, a társadalom nagy vesztesei, legyen az diplomás, vagy bárki, addig ő fényezi a helyzetet, és nem látja a lényeget.
Alternatíva? Ugyan már a választásokig még van idő, nem kell még annyira előre rohanni.!
Ha neki nincs alternatíva, jólét biztosan van.
:((

6.Lenin 2011.06.22. 23:16:04

@knausz:

Igen, a régi megbukott.
Azt visszahozni, javítgatni, értelmetlen.

Most van 1 másra lehetőség, régi vágyakkal (önállóságra törekvés), régi törekvés (stabil Mo), új irány, megfelelő eltökéltség a megvalósításra. Remény a sikerre.

Ezzel szembe, nincs alternatíva, jelenleg. Nincs, aki mást, elfogadhatót kínálna.

megszűnt 2011.06.22. 23:17:31

@manyike:
Vagy ha valaki e-mailt akar nekem írni, arra is jó a rezedavirag@..
:) Nem akarok másmilyen lenni most már, soha, többé, tíz év óta ilyen vagyok és nem engedek semmilyen erőszaknak!

(Nem Rád értettem, általában. Több az, ami nem kerül ki a netre, mint ami ki.)

porfelhő 2011.06.22. 23:19:41

Mégis három hónapig járna a munkanélküli segély"

www.piacesprofit.hu/tarsadalom/megis_harom_honapig_jarna_a_munkanelkuli_segely.htm

"Ezért az álláskeresési járadék leghosszabb időtartamát úgy kell megállapítani, hogy az ösztönözzön az álláskeresésre"

És aztán? Mi lesz? Esetleg, tessék szépen éhen halni.
Igaz ez is a " megoldás" egyik módja.

megszűnt 2011.06.22. 23:21:47

@6.Lenin:
Én abban bízom, hogy nem 1 másra, hanem több másra is lesz lehetőség, mert egyéni játékos vagyok és nem fogadom el feltétel nélkül, hogy amit sokan mondanak, az biztosan jó és az az egyetlen üdvözítő megoldás.

Békés, szép éjszakát kívánok!

porfelhő 2011.06.22. 23:22:29

hm. További jó nemzeti együttmüködést!!!

Jóccakát!

:(

6.Lenin 2011.06.22. 23:28:09

@porfelhő:

"addig ő fényezi a helyzetet, és nem látja a lényeget."

Nem fényezek én semmit, csak reménykedem, végre sikerül valami ebben az országban.
Az komcsi szokás, irigyelni a másiktól, amiért megdolgozott.

ulrike (törölt) 2011.06.22. 23:28:25

@manyike: Rákattintottam nickemre, hogy lássam, mire válaszoltál. Az a megjegyzésem, mi a kattintásra jött elő, nem rád vonatkozott, valaki másra. Mire válaszoltál?

6.Lenin 2011.06.22. 23:34:29

@knausz:

Ne keverd!
Az egyéni érdek, közösségi érdekek közt van némi eltérés.
Ennek felismerésében rejlik a túlélés művészete.

ssi 2011.06.22. 23:35:32

@ulrike: csak nem vonod vissza? - mikor olyan igaz :-)
"2011.06.22. 16:37:48
@manyike: Irigylem nyugalmad. Türelmed még inkább. "

@knausz: csak itt hagyott érdekes emlék a virágod .. technikailag arra nem alkalmas .. de van másik :-) a régi

hunyni mentem
szép álmokat :-)

6.Lenin 2011.06.22. 23:40:58

Főnök!

Jelenleg semmi érdekes, csak a szokásos.
Mennék én is inkább hunyni, mint manyike.

Fél szemmel/füllel figyelnék azért, de szerintem már nem várható nagy durranás.

Kösz.

Jó éjt!
Mindenkinek.

porfelhő 2011.06.23. 08:23:28

@6.Lenin:
Reménykedjél.!
A kommunistázást meg fejezd be, ha kérhetlek.
Miről beszélsz? Más is dolgozott, dolgozik, nem csak te.
Csak éppen nem rózsaszín szemüvegen keresztül nézi az életet.
Nem utolsó sorban kénytelen megtapasztalni a megszorítások hatásait.
Egyébként teljesen jól vagy?

ulrike (törölt) 2011.06.23. 13:06:00

@manyike: Persze, hogy nem vonom vissza mivel komolyan gondoltam.
Lehet, a nicklinkem adott rossz visszacsatolást, bocs.
süti beállítások módosítása