Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
sze 25
23:29

Ha a pártpolitikai térre tekintünk, könnyű belátni, hogy az elmúlt időszakban a Fidesz számára a legjobb dolgok az ellenzéki oldalon történtek. A sajátos aduászként mindenre magyarázatként szolgáló volt miniszterelnök nem tűnt el, ellenkezőleg, folyamatosan témát szolgáltat, miközben a tavalyi választáson megroggyant szocialisták éppen most készülnek az amúgy is stagnáló támogatottságuk (valamilyen arányban való) felszeletelésére. A nagy reményekkel induló LMP csak igen lassan növekszik, egyelőre klasszikus küszöb környéki kis pártnak látszik. Minden hangzatos szólam ellenére új pártok még nem jelentek meg, az ellenzéki térfél egésze töredezett és leharcolt. Ezt a Fidesz számára kedvező képet csak egy valami árnyalja, de az egyre inkább.

Igen, a Jobbikról van szó. A párt a napokban már egy komolyan vehető közvélemény-kutatónál is beérte a szocialistákat, és könnyű elképzelni, hogy a szélsőségesnek tartott politikai szereplők támogatóira jellemző rejtőzködést figyelembe véve ma már valójában második erőnek számít. Ráadásul ez az ősz akár a Jobbik sikertörténete lehet: a gazdasági nehézségek és a politikai hitelvesztés idején, a politikától való drámai elfordulás körülményei között náluk érzékletesebben senki sem tudja megszólaltatni az ilyenkor népszerű hangokat. Az MSZP hitelességi problémája és belső válsága miatt sincs ebben a helyzetben, az LMP-től pedig eleve távol áll ez a regiszter. Ebben a helyzetben tényleg a Jobbik lehet a kormányban csalódottak és a reménytelen helyzetben élők első számú célpontja.

Mindez nem jelenti azt, hogy a Jobbik növekedési lehetőségei korlátlanok – a párt "kormányképességi" problémáiról már korábban is beszéltem. Az azonban tény, hogy a pálya jelenleg leginkább feléjük lejt, s ez láthatóan az inkább a „jó öreg” szocialistákat kihívónak álmodó Fideszre is a frászt hozza.  Sokat elmond a kormánypárti stratégák gondolkodásáról, hogy a Jobbik-problémát régóta kiemelt kérdésnek tekintik: a választás előtt ennek a megkülönböztetett figyelemnek (és az ebből következő sorozatos karaktergyilkolászásnak) köszönhetően állt meg a Jobbik növekedése, a kormányváltást követően pedig számos alkalommal lehetett érezni, hogy a Fidesz tudatosan, tervezetten igyekszik kifogni a szelet a radikális párt vitorlájából.

A legújabb vitatéma, a végtörlesztés kapcsán sem nehéz észrevenni ezt az összefüggést, ahogy erre közvetett módon Kumin kolléga is utalt. Ismerve valamennyire a pártok mögötti – nevezzük így – agytrösztök, tanácsadói csapatok működését, szinte biztosra veszem, hogy a végtörlesztési javaslat előkerülése mögött nem csupán szakpolitikai-tartalmi, hanem pártpolitikai-taktikai megfontolások is meghúzódtak. Egyértelmű, hogy a Fidesz leginkább a Jobbiktól tart, több ok miatt is. Az ismeretlen, kiszámíthatatlan „jobboldali kétpártrendszer” (ami természetesen nem kétpártrendszert jelent, csak a Jobbik legnagyobb ellenzéki, azaz potenciális váltópárti szerepét) ugyanis messze nem lenne olyan kedvező a kormánypártnak, mint azt – elsősorban a baloldal esetleges szétesése feletti örömükben - sokan feltételezik. Egy ilyen helyzetben a Jobbikkal harcba bocsátkozó Fidesz számos régi, bevált fegyverét kidobhatná: ami jó az MSZP ellen, alkalmatlan lenne ebben a küzdelemben. Ráadásul a Jobbik megerősödése azzal a veszéllyel fenyegeti a Fideszt, hogy az alaposan kigondolt egyfordulós választás talán mégsem lenne annyira kedvező számára – különösen akkor, ha mindez nem járna együtt a baloldal teljes térvesztésével.

Ha tehát a Fidesz a pártpolitikai térben továbbra is racionális szereplő marad (ez az a hely, ahol minden vargabetű ellenére a párt a leginkább józanul és kiszámíthatóan viselkedett), a jövőben a korábbiaknál is több könnyen azonosítható, vagy csak nehezen dekódolható konfliktust várhatunk a két jobboldali párt között.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr413256627

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A frászt hozza 2011.09.26. 08:41:02

Az ismeretlen, kiszámíthatatlan „jobboldali kétpártrendszer” messze nem lenne olyan kedvező a kormánypártnak, mint azt sokan feltételezik.

Trackback: A frászt hozza 2011.09.26. 08:41:01

Az ismeretlen, kiszámíthatatlan „jobboldali kétpártrendszer” messze nem lenne olyan kedvező a kormánypártnak, mint azt sokan feltételezik.

Trackback: A szocik ajándéka Magyarországnak 2011.09.26. 08:25:33

Avagy miért két egymást kizáró fogalom az “MSZP” és a “jövő”, és miért ünnepelhet emiatt mindenki szerte e hazában....

Trackback: Albert Einstein Néhány Gondolata a Kapitalizmusról 2011.09.26. 04:03:53

 A kapitalista társadalom gazdasági anarchiája, abban a formában ahogy ma ismerjük, véleményem szerint, a gonoszság valódi forrása. Láthatjuk magunk előtt a termelők széles közösségét, amelynek tagjai szüntelenül igyekeznek megfosztani egymást ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.30. 21:44:26

@aszekelyek: A makroadatok nem javulnak hanem romlanak. A kormányzatnak rendelkezésére áll kb. 80 ezer szakember akit úgy hívnak közigazgatás. Rendelkezésére áll a magyar költségvetés. Ő határoz meg egy sor gazdasági szabályt, 2/3-al olyan jogot alkot amilyet akar.
Vagyis ha ennyire futja, ha én mondjak jobbat, akkor gond van.
De egyébként vannak más alternatívák is. Olvass utána. Kezd mondjuk a Reformszövetség anyagaival.

török gábor 2011.09.30. 21:46:33

@xsasha: jogos, a kommentelő pihen egy napot. köszönöm.

aszekelyek 2011.09.30. 21:46:49

@ciceró: Akkor a teljes lakosság 19%-a a már nem támogató része nem akar a valósággal szembesülni. Értem. Csak jó híreket és jövedelem emelkedést akarnak hallani. Olyan pedig nincs. Válságban különösen.
@yoda-jedi: Valóban, a hangzása nem olyan .... parasztlázadás....:) Ízlelgesd. Meg a bankok is. A fiúk a pusztából lázadnak. Valami szabagságharc, aztat mongyák.. a szomszédnak van tévéje, azon néztük... :)))

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.30. 21:47:09

@aszekelyek: Sejtettem hogy a társadalom a hibás, nem pedig a jogalkotó. A jogalkotó jó munkát végzett, csak a sok ellenség. A munkaadók, a spekulánsok, ect.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.09.30. 21:49:20

@xsasha: persze. Írd be neki, hogy f*szkalap. És kész.
Legfeljebb nem jártok majd együtt kirándulni, mint a pionírok (Szása Mását dugja az Uralban).
Ha meg emlegeti a k. mamád, kérd el az IP-jét a házigazdától... nem köll aggódni, maximum 165 centi lehet és legalább 3 dioptriás.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.30. 21:50:41

@aszekelyek: én nem vagyok ellenzéki párt. Valakivel összekeversz. Én nem gondolom továbbá magamról hogy birtokában vagyok a teljes társadalmi problematika megoldásának. De én ellentétben a FIdesszel nem is vállaltam ezt a feladatot. Ha nem képesek javítani a helyzeten, le kell mondani.

aszekelyek 2011.09.30. 21:55:04

@ciceró: Pont azzal. na ne.... A mindenkori kormány kormányoz. Úgy, ahogyan jónak látja. Mondjam lassabban? Apparátus is van mindnek. Információik is. Tehetség már nem mindnek van. Bátorság sem. Van amelyik mer kicsi lenni és annyi. A reformszövetség meg nem kormány. Te sem. Te csak egy mindentfújjoló vagy. Persze ettől még lehettél a Reformszövetségben is. Lehet neked az a véleményed, hogy az a tuti. Csak előbb kormányra kéne jutnod. Vagy segíteni a kormányt. Ez utóbbi vicc.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.30. 21:55:29

@xsasha: Az EU elnökség megítélését nem bíznám a kormány saját szervére. Talán mert elfogult, olyan kérdések megítélésében ami hát vitára ad okot. Ha a jelentés elkészítője nem győzelmi jelentést adott volna ki, menesztették volna, indokolás nélkül. Ettől persze te tekintheted referenciaanyagnak. Én olvastam más véleményeket is.
Egy biztos : TÖbb célkitűzés nem teljesült. Amiket írtam egyik sem teljesült. Még azt a hatos csomagot sem fogadták el végül, átcsúszott a lengyel ciklusra. Obama nem jött Magyarországra, a Románok nem csatlakoztak Schengenhez és a Horvát tárgyalásokat sem zárták le. Ezek elhangoztak mint célkitűzések. Nem teljesültek.

6.Lenin 2011.09.30. 21:55:41

@Hepci:

Háttérben + jazz vagy 1 jó kis Blues, csendesen, azta.
A nézők + hoplita kürtöskalácsát majszolhatnák.
Valami jó helyszínt kéne már csak találni.

aszekelyek 2011.09.30. 21:56:24

@ciceró: Nem kell. Senkinek sem kellett. Nekik sem kell. Mellesleg nem ismerem el, hogy nem képesek javítani.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.30. 21:57:07

@aszekelyek: Nem az én érzelmi viszonyulásom fogja eldönteni az ország sikerét. Én érdekelt vagyok anyagilag az ország sikerében, jobban mint gondolnád. Ezért is aggaszt annak állapota és a vezetés színvonalatlansága.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.30. 21:58:26

@aszekelyek: Lánczi fiát, aki helyettes államtitkár volt, ma menesztették. A forradalom felfalja gyermekeit.

aszekelyek 2011.09.30. 22:02:24

@Hepci: hoplita fegyvertelenül? Milyen háború az? :D Street fight... maximum...

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.30. 22:04:00

@aszekelyek: Számos intézkedéssel egyetértek.
- Magánnyugdíj pénztárak megszüntetése
- Szocális kiadások újragondolása, iskolához kötése a támogatásoknak
- Korhatár alatti nyugdíjak eltörlése ( bár én a 40 év után járó női kedvezményt is eltörölném )

A fő gond a gazdaságpolitikával van. Azért mert romlanak az adatok. Nem azért mert én úgy akarom látni hanem mert romlanak. Nem az én hibám hogy nem tudják megfordítani. Nem hiszem hogy ennél több nincs, ez képtelenség. Ha ezt elhiszem, azzal ledagradálom a saját országomat. Ezzel te ezt teszed, hogy ennyire képes ez a társadalom. Ez természetesen nem igaz. Ez egy rosszul vezetett társadalom. Előtte is az volt, most is az.

aszekelyek 2011.09.30. 22:05:28

@graycivil: biztosan az az igazság, hogy leestek a z azonosítók de a raktáros meg úgyis hazament már...@ciceró: Esetleg ok is volt. Innen nem megítélhető.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.30. 22:08:49

@xsasha: A problémákat jól látod. Azt nem értem mitől vagy olyan lelkes, a kormány ezeken eddig nem változtatott. Korfa : Rekordkevés gyerek születik, Orbánék alatt is.
Államadósság - A magánosítása a manyupnak azért nem egy struktúrális csökkentés. Jövőre már könnyen újra nőhet az államadósság. Kivéve persze a devizatartalék felélése esetén még tovább csökkenhet.
Devizahitelek - Nem látom a változást. Az árfolyamgát kudarc, alig vette igénybe valaki, a végtörlesztés árát pedig ki kell fizetni kamatostul. Ezek nem túl értelemes döntések, de majd meglátjuk.

aszekelyek 2011.09.30. 22:09:32

@ciceró: Talán nem így volt? Talán támogatták? Ellene dolgoztak az Eu-ban i s rengetegen., ki ne hagyjam.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.30. 22:10:24

@aszekelyek: Szerinted nőtt bármilyen vetítési alap esetén a Fidesz támogatottsága?

aszekelyek 2011.09.30. 22:12:48

@ciceró: Az mindiig úgy van, mindenki a zsebére figyel... Csak azt az ordenárét ne, hogy az ország sorsa érdekel, ott az elején... Az nem esik feltétlenül egybe.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.30. 22:13:37

@aszekelyek: A FIdesz is tudna beszélni milyen ellenszelet kavart annak idején ellenzékben. Rendszerátalakításokat kaszált el népszavazással. Most meg elvárják hogy őket tapsolják meg. Ez így attól tartok nem fog menni. Miért menne? 2008-ban a válság első hullámán a FIdesz népszavazást kezdeményezett. Akkor ez a felelős magatartás hol volt? Sehol.

aszekelyek 2011.09.30. 22:14:27

@ciceró: Akkor aggódnék, ha nőtt volna.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.30. 22:18:26

@xsasha: "a kormány nem vet ki semmiféle büntetést, arról a környezetvédelmi hatóság intézkedett."

Javaslom az alapfogalmak tisztázását. A végrehajtó hatalom feje a kormányzat. A közigazgatást a kormány irányítja. A környezetvédelmi hatóság nem önálló szerv, jogilag sem az. Az informális nyomásról nem is beszélve.
Ez egy politikai döntésen alapuló bírság. Ezzel magad is tisztában vagy, annyira nem vagy korlátolt. Legfeljebb nem ismered el.

Ha részedről ez a bírság rendben van, akkor nem tudok mit mondani.

Kérdésedre felelve- Ez a bírság értelmetlen és feltehetően a bíróságon meg fog bukni.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.30. 22:20:19

@aszekelyek: A kormányzás nem bátorság kérdése. Az az alapvető különbség a világnézetünk között. Szakértelem a kulcskérdés nem a bátorság. Szerintem legalábbis. De én fújjoló vagyok aki az ország bukását akarja, mint levezetted.

aszekelyek 2011.09.30. 22:20:46

@ciceró: A szociális népszavazást Orbán 2006 október 23-án, az Astoriánál jelentette be. Akkor kezdeményezte. Nem pedig a válság szelén. Próbálj valami helytállót is írni. Most megyek. Majd holnap megnézem, mi sikerült. Azokat a reformokat nem kellett úgy bevezetni, ahogy akarták. Nem egy féle rendszer szintű átalakítás létezik. Oszt attól se jobbra, se balra. Egyébként csinálják a rendszerek átalakítását. Észre kéne venni. Azért is ez a sivalkodás. Jóccakát mindenkinek!

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.30. 22:21:52

@xsasha: Mit szervezett át a Fidesz. 4 évig volt kormányon 1998-2002 között és 2010 óta 2/3-al kormányoz. Milyen átszervezések voltak eddig?

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.30. 22:24:38

@aszekelyek: Magyarország 2006-2008 között is válságban volt. Csökkent a növekedés, a most fennálló belső problémák mindegyik fennállt. Csak akkor ez a népszavazás kezdeményezőit nem érdekelte.

xsasha 2011.09.30. 22:27:07

@ciceró:
Mint már korábban írtam, a magyar elnökségnek egy rakás célja volt, amiket el is értek - és most csak azért fogalmazok finoman, mert megörültem a zsüli undormányaitól mentes napnak - te csak beleültél valami szőrszálhasogatásba. A schengeni bővítést az EP megszavazta, a magyar elnökség ezt elérte. Egyes államok viszont az évközben tapasztalt bevándorlókkal kapcsolatos rossz tapasztalatok miatt megvétózta a végső jóváhagyást, ami túl van az elnökség szakmai kompetenciáján.
Természetesen a Horvát EU csatlakozásról is megtévesztő adatot közöltél, hiszen a csatlakozási tárgyalásokat az magyar elnökség utolsó napján lezárták.
A gazdasági hatos csomagból is ötöt elfogadtak, tehát ebben is ismét megtévesztéssel próbálkoztál.
A magyar EU elnökséget szakmai szempontból még a legnagyobb ellenfelei Orbánnak is elismerték, mint pl. Cohn Bendit.

aszekelyek 2011.09.30. 22:30:33

@ciceró: be honest, please , more honest. Nem vezettem le ilyet. Eltér a véleményem a kormányzás bátorsághoz való viszonyáról. Túléljük. Sajnos elkoptatták ezt a szakértelem dolgot. Meg ki is dönti el, valójában ki , minek a szakértője? Nem egzakt dolog. Ennek a helyzetnek most kell megszületnie a szakértőinek. Mert ez is egy új helyzet.Természetesen kell érteni is hozzá. Meg kell a bátorság is. Szerintem. Most meg még a sarat is állni kell. Kurázsi is kell doszt.

xsasha 2011.09.30. 22:32:34

@ciceró:
Az állam a szükséges intézkedéseket megtette. Persze te vagy olyan bohóc, hogy számon kéred, hogy másnapra miért nincs több gyerek - de ez csak téged minősít. 2014-re már elég egyértelmű lesz a helyzet - most egyenlőre arról beszélhetünk, hogy a kormány megtette-e a változáshoz szükséges intézkedéseket. A visszazuhanás a válságba nem segíti a kormány munkáját, de a kormány teszi a dolgát - végre teljesen világosak a célkitűzések, és végre ennek van alárendelve a kormányzás, nem a népszerűséghajhászásnak.

xsasha 2011.09.30. 22:33:17

@török gábor:
Én köszönöm. A kommentelők nevében is.

aszekelyek 2011.09.30. 22:36:38

@ciceró: Egészen más pataméterek voltak. Azok a reformok pedig pocsékul elintézték volna a magyarokat. kevés kivétellel. Érdekelni érdekelte őket. Csak a mikéntjével nem értettek egyet. Meg hát van az a kis kaka a palacsintában, hogy úgy nem lehet eladni ilyesmit, hogy úgy kezdem, hogy a tévé vitában azt mondom, Orbán nehazudjon ilyeneket, nem akarhat hazugsággal nyerni. Nagyon rossz promóció volt. mondhatni ezt is elqrták. Nem kicsit, nagyon. Aztán meg erővel letuszkolni mindenki ellenére a torkukon a népeknek. Közben meg hízlalni az adósságot és a hiányt, meg azt is letagadni... két megszorítás és kiigazítás és csomag között. No és bajnai ebben végig benne volt. más, más helyeken de benne.

aszekelyek 2011.09.30. 22:37:50

@ciceró: Ezek együtt, amilyen okosak, javasoltak is jobbat? tutira jobbat?

xsasha 2011.09.30. 22:38:32

@ciceró:
Ez a bírság egy elrontott bírság. A MAL vezetőit börtönbe kellett volna csukni a gondatlanságból elkövetett károkozásért és környezetszennyezésért, és a MAL-t államosítani kellett volna.

A környezetfelügyeleti hatóság egy szakmai szervezet. Ha kifogásolod a döntésüket, akkor mutass rá, hogy az indoklás szakmaisága hol hibázik. Nyilván fogalmad sincs az egészről, csak szövegelsz megint a levegőbe.

aszekelyek 2011.09.30. 22:43:30

@ciceró: Alku pozíció induló összegének mindenesetre jó. A közvélemény nyomása is létezik ám...

xsasha 2011.09.30. 22:47:38

@ciceró:
Már megint hazudozol.
www.arfolyamkereso.com/?currency=CHF&one=1&start_date=2006-01-02&end_date=2008-09-30#graph

mszpszdsz.uw.hu/allamadossag.html

A szociális népszavazás idején az államadósság 65% volt GDP arányosan.

A szlovák GDP 2007-ben 10,4 százalékkal, 2008-ban pedig 6,4%-al nőtt.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.30. 22:48:58

@xsasha: "Kötvényeknél megint hülyeséget beszélsz - az IMF készenléti hitelt adott, amit meghatározott, hogy mire lehet költeni, amire azért volt szükség, mert a bankok devizakitettségét kellett ellensúlyoznia az államnak. Az IMF-nek úgy fizettünk kamatot, hogy a kapott pénzt nem költhettük el. A semmiért fizettünk 3%-ot."

Ezt te is tudod hogy nem igaz. A rendelkezési állási költség 0.25% volt és az egész egy komplexebb folyamat része volt. 2008 decemberében az ÁKK Zrt már nem adott ki állampapírt.
A hozamok megugrottak, az MNB a forintgyengülés miatt 300 bázisponttal kamatot emelt.
A készenléti hitel adta előny a biztonság volt. A forint árfolyam visszasülyedt és a kamatok csökkentek.
A stabilizációhoz kellett az IMF hitel.

Amit te leírtál az az, hogy te mit fogtál fel belőle. Számodra a semmire fizetett az állam. Ennyit értettél meg belőle. Nem baj, szerencsére nem te hoztad meg a döntést.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.30. 22:51:44

@xsasha: Szakmai szervezet.... Miről beszélsz? Ez a Magyar Köztársaság Közigazgatási Hatósága. A magyar állam felépítését sem érted. A közigazgatás sajnos nem a te pályád.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.30. 22:54:46

@xsasha: A hatos csomagot tehát nem fogadták el. Románia csatlakozása tehát nem lépett életbe. Obama nem utazott Magyarországra a konferenciára.
A Horvátok esetén lehet hogy tévedtem.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.30. 22:56:52

@xsasha: Azt írod nincs több gyerek. A helyzet hogy még a korábbinál is kevesebb van.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.30. 22:59:48

@xsasha: A szociális népszavazást megelőzően az államadósság nőt. A növekedés csökkent, kisebb volt mint a környező országokban. A munkanélküliség nőtt. A korfa olyan volt mint ma. A devizahitelek nőttek. A makroadatok tehát romlottak. A Fideszt nem érdekelte, az átszervezésnek keresztbe feküdt. Most már kormányon persze más a helyzet.
Én értem hogy a Fidesz ellenzékben a minél rosszabb annál jobb a Fidesznek elv szerint politizált. Csak valami miatt te nem érted. Vagyis téged ez nem érdekel.

xsasha 2011.09.30. 22:59:53

@ciceró:
Már megint erőlködsz olyasmivel, amivel nem vagy képben. A készenléti hitelre azért volt szükség, mert banki hitelválság tört ki, és a magyar bankok tele voltak fedezetlen devizahitelekkel, és az államnak kellett garantálnia ezek devizafedezetét. Emiatt szállt el a CDS, ezért ugrottak meg a hozamok.

És a másik kérdés, hogy az államnak nem voltak kisebb költségei, mert fizetnie kellett a hitelekért, meg külön a biztonságért is. Az új kormány pedig inkább többet fizetett a hitelekért, de nem kellett a biztonságért is kiszórnia a pénzt. Ennyit erről.

Persze nem vonom kétségbe, hogy Gyurcsány csődbe kormányozta az országot 2008-ra, és a 300 pontos kamatemelésnek államháztartási okai is voltak. De akkor a tényekről beszélj, ne bohóckodj.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.30. 23:00:59

@xsasha: A MAL Zrt vezetőit letartóztatták. Jelenleg is folyik a vádemelés. Börtönbe hogyan kellett volna csukni őket? Először nyomozni kell. Vagy már nyomozni sem kell?

xsasha 2011.09.30. 23:01:53

@ciceró:
Vazze, épp egy jogász osztálytársam dolgozik az egyik környezetvédelmi közig szervnél, inkább ne agyaskodj. Mond meg, hogy miben tévedtek a szakmai indokláskor, vagy inkább ne is erőlködj.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.30. 23:02:58

@xsasha: Fél órája még a semmiért fizettünk 3%-ot. Most olvasom hogy mégsem. Mi történt?

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.30. 23:06:24

@Teremszolga: Azt sem tudja mit jelent a kifejezés hogy szakigazgatási szerv. Így az átszervezést sem tudja megítélni hiszen a működési elveket sem ismeri.
Egyébként a KIM azt tervezi hogy az összes központi hivatalt egyesíti egyetlen hivatalban.

xsasha 2011.09.30. 23:08:45

@ciceró:
Tehát ha szajkózod még párszor, akkor változik valami?
Ezekkel az erőlködéseiddel szemben a magyar elnökség szakmailag a lehető legtöbbet érte el, több, mint 80%-ban teljesítette a célkitűzéseket, mind szakmai, mind lobbi tekintetében kimagasló teljesítményt értek el.
Nyilván elég csak egy picit is jártasnak lenni az EU politikájában ahhoz, hogy az ember tudja, hogy az elnökségek stafétaként dolgoznak, és egymás kezébe adják az egyes folyamatban lévő feladatokat, és teljesítményük azon mérhető le, hogy mennyit mozdítottak elő az egyes ügyeken. Ellentétben a te hülyeségeiddel, hogy Obama utazásán lehet lemérni egy elnökség eredményeit.

xsasha 2011.09.30. 23:10:33

@ciceró:
Igen, a válságok így működnek. Kevesebb gyerek születik. Ebben a környezetben kell a kormánynak eredményeket elérnie, és ezért lesz még látványosabb az eredmény.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.30. 23:14:21

@xsasha: Nincs ilyen kifejezés a közjogban hogy szakmai szerv. Ilyen kifejezést az használ aki nem ismeri a közigazgatási jogot. Te közéjük tartozol.
Szakigazgatási szervek vannak amelyek a kormány alá rendeltek. A kormány kormánytagokból és a miniszterelnökből áll A miniszter irányítja és felügyeli a szakágazatot ( irányítás, felügyelet, ellenőrzés mind mást jelent ). A kormány a minisztere útján nevezi ki a szakig szerv vezetőit, gyakorol felette munkáltatói jogokat.
A szakigazgatási szervet a kormány bár nem utasíthatja ( arra írásos utasítást nem adhat hogy x ügyben így döntsön ) de mivel a hierarchia csúcsán a miniszterek állnak így nem nehéz elképzelni hogy informálisan gyakorolnak nyomást. A szakig szerv vezetőit ugyanis leválthatják bármikor.
Te azt írtad hogy ez egy szakmai szerv. Ez ökörség. A szakig szerv a jogszabálynak alárendeleten dolgozik, a kormány irányítása alatt. Nem független tőle.
Léteznek kvázi független igazgatási szervek PL. GVH. Felettük nem gyakorolnak a miniszterek sem felügyeleti sem irányítási jogkört. Ők önállóak csak a jogrendszernek vannak alárendelve.
A környezetvédelmi bírságot kiszabó szerv soha nem volt Magyarországon önálló közig szerv. Soha.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.30. 23:16:24

@xsasha: Valami jelentősége csak van annak a konferenciának, ha már megrendezik. Gondolom én. Azt is gondolom, nem véletlenül maradt el.
De egyébként abban igazad van, alapvetően az elnökség elfogadható teljesítményt nyújtott. De legalább elismered hogy 80%-os volt a teljesülés, nem 150%. Az is valami.

xsasha 2011.09.30. 23:17:25

@ciceró:
Én csak rávilágítottam a tényekre, és arra, hogy hazudtál. Megszokásból. Össze sem hasonlítható Magyarország akkori helyzete a mostani helyzettel. A frank megjárta a 270-es szintet, és most 230 felett tanyázik, és 1.2 millió háztartás CHF-ben van eladósodva. 83%-os államadóssággal kellett kezdeni valamit. A külgazdaság súlyos válságban van, a szomszédaink sem érnek el két számjegyű növekedést. Ezek tényszerű adatok, te pedig hazugságokkal próbáltad mosdatni a 2006-2008-as időszakot.
Abban az időszakban még lehetett volna valódi reformokat indítani, minden feltétel megvolt hozzá, csak a hitelesség meg a képesség nem. Elég jól rámutattak már akkor, hogy nincs alternatíva, alkalmatlanok az ország vezetésére. És ez nem a 300 Ft-ok elkaszálásáról szólt, ami pár milliárdos tétel lehetett volna, ha nem lettek volna még nagyobbak a költségei, mint a haszna.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.30. 23:18:39

@xsasha: Megvárjuk az eredményeket. Én biztosan itt leszek. Ha megfordul a trend és mérhetően javulnak az eredmények minden téren, én fogok elsőként gratulálni neked és a kormánynak.
De mint te írtad, nem hiszel a jóslatoknak. Én sem. Ha lesznek újabb adatok, majd kiderül kinek volt igaza.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.09.30. 23:19:13

@xsasha: azt nyugodtan mondhatjuk, hogy az eddigi hazai gyakorlathoz - nem csak környezetvédelem - képest aránytalan a bírság. Illetve nyilvánvaló, hogy kifizethetetlen, vagyis ha netán így marad, az a cég megszüntetését és/vagy új tulajdonosok helyzetbe hozását jelenti.
Most majd lehet egyezkedni a háttérben és arcoskodni az előtérben, mindkét oldalon.
Nekem egyébként enyhén szólva nem szimpatikus a MAL vezetősége, szóval nyugodtan ki is végezhetnék őket ítélet nélkül, megérdemelnék. Csak annyi kétely merül fel, hogy Fidesz-közeli milliárdos esetén nem ez lenne a végkifejlet...

xsasha 2011.09.30. 23:19:40

@ciceró:
A vörösiszap katasztrófa már lassan egy éve történt. Már rég börtönben lenne a helyük a felelősöknek. De látom, kitértél lazán a lényegi kérdés elől, csak szóhuszárkodsz megint.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.09.30. 23:22:30

@ciceró: kifelejtetted, hogy a köztársasági elnök Schmitt Pál, pedig ez a tény is extra politúrt ad demokráciánk asztalára. :)

xsasha 2011.09.30. 23:23:29

@ciceró:
Na ennyi, belefulladtál a szóhuszárkodásba? Szavakon lovagolsz? Természetesen a semmi jelképesen volt értve. Azért fizettünk az IMF-nek, mert Gyurcsány elkúrta, mert hagyta elszállni az államadósságot és hagyta a bankokat felelőtlen hitelek tolerálhatatlan mértékben való kihelyezni. Az IMF-et elzavarni pedig pont aktuális volt, a kormány nem veszített vele, hanem nyert.

xsasha 2011.09.30. 23:27:15

@ciceró:
Nézd, baromi fárasztó, hogy jogászkodással próbálsz terelni, és próbálsz kibújni a kérdés alól. Szakmailag megalapozott volt-e a határozat, vagy sem? Nyilván megint csak téped a szádat, és fogalmad sincs. Sejtettem.

xsasha 2011.09.30. 23:31:19

@ciceró:
Ez a kormány a ballib szerencsétlenkedéssel ellentétben inkább nagyobb és több célt tűz ki, mert ha ezek csak részben teljesülnek, akkor is sokkal messzebb jutottak, mint a baloldali tehetetlen kollégáik. Természetesen a magyar elnökség a méretének és befolyásának mértékéhez képest hatalmas vállalásokat tett, amiket 150%-os munkatempóval és szakmaisággal 80%-os teljesülési rátával hozott. Ennyit erről.

xsasha 2011.09.30. 23:33:33

@ciceró:
Olyan a világon nincs. Te az életedben nem fogsz elismerni semmit, és nem fogsz gratulálni, hanem előállsz majd akkor is olyan dolgokkal, amik éppen még nem teljesültek, és azon a 20%-on fogsz pörögni, amibe valamilyen módon bele tudsz kötni. Ez vagy te, és ez nem fog megváltozni, akárhány gyerek is fog születni.

xsasha 2011.09.30. 23:37:15

@Hepci:
"az eddigi hazai gyakorlathoz"
:-))) Említenél egy hasonló környezeti eseményt?

A kétely persze felmerülhet, lehet, hogy jogos is, de most mit kezdjünk az ilyen "ha" típusú érveléssel? :-)

Megjegyzem, ebben a témában is azért szóltam vissza cicerónak, mert ő állítólag a tények alapján szövegel.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.09.30. 23:54:14

@xsasha: írtam, nem csak környezeti eseményről van szó.
Pl. nézzünk egy bankcsődöt. 150 milliárd el, egy faszi fizet érte 3 milliót és 10 évig sz*ptatja Malek Andreát.
Jó példa volt, ugye?

xsasha 2011.10.01. 00:18:20

@Hepci:
Mondj egy másik példát. A bankok szent tehenek voltak mostanáig. Ha bankokat nézzük, akkor a végtörlesztéses mókával és a bankadóval vesd össze a dolgot.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.10.01. 00:32:14

@xsasha: a bankadó egy remek formája az adóztatás közvetett formájának. Nem tudom, annak szánták-e (Zsüli szerint tuti, te és Aszékelyek természetesen opponáljátok), de ölég hülyének kellene lennem gazdasági miniszterként, ha nem gondolnék rá és egyúttal nem is tennék ellene semmit...
A végtörlesztés direkt és járulékos hatásainak egyenlegét szerintem nehéz ma pontosan felmérni. Annyi látszik biztosnak: szar a bankoknak (ez jó kommunikációilag a kormánynak) és nem annak a rétegnek jelent elsősorban segítséget, akik igazán nagy szarban vannak (ez meg szar azoknak, akik szarban vannak).

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.10.01. 08:24:43

@xsasha: Azt hogy szakmailag menyni volt megalapozott a határozat, majd a magyar bíróság eldönti. Amennyiben nem te leszel a bíró, úgy nem te fogod eldönteni.
A véleményem szerint irreális a bírság nagysága.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.10.01. 08:27:29

@xsasha: Gyilkossági ügyekben sem zárulnak le az eljárások 1 év alatt ( vádemelés, első fok - ami ugye nem jogerős, másodfok ) Sőt, semilyen ügyekben. Ez nem diktatatúra kérlek szépen, itt nincsennek rögtönítélő törvényszékek. De javasolt a párttársaidnak hogy ez változzon meg. Majd akkor lesznek éven belüli ítéletek, jogerősek.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.10.01. 08:41:41

@xsasha: Ezt te írtad :

Egyiknek sincs akkora államadóssága, egyik sem rendelkezik akkora deviza magánhitelállománnyal, egyik sem rendelkezik ilyen elcseszett korfával, mint a magyar, egyik sem úgy szaladt neki a válságnak, hogy végtelenül legyengítették, és át sem szervezték."

Ezek közül melyik nem állt fenn 2006 október 23-án? Vagy a népszavazáskor 2008-ban?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.10.01. 08:52:09

@ciceró: a fő különbség az, hogy nem a Fidesz volt kormányon...
Amúgy a devizahitel még nőtt 2006 után.

xsasha 2011.10.01. 09:04:00

@Hepci:
Nem mind1, hogy a 100%-ot a polgár fizeti, vagy a harmadát áthárítják rá.
Akik nagyon szarban vannak, azokon úgy lehet segíteni, hogy bérlakásokat kapnak.
A végtörlesztés mindenkinek jó, mert elsősorban az államnak jó - a cél a devizakitettség csökkentése, ami az elinflálást lehetetlenné teszi jelenleg és a kockázati prémiumokat az egekbe emeli.

2011.10.01. 09:05:03

Na mi a Manci, nincs zsüli? Jelzem, nekem is nagyon elegem volt a sítlusából. Nagyon bedurvult, szitokszavakkal járt "bokszolni" ide...Remélem, egy nap alatt lenyugszik.

xsasha 2011.10.01. 09:05:21

@ciceró:
Mire alapozod a véleményed? Hasadra ütöttél? Hát persze, nálad ez így megy. Téged nem érdekel a szakmai megalapozás, azt majd a bíróság eldönti...

xsasha 2011.10.01. 09:12:01

@ciceró:
Semmilyen ügyekben, vazze... Hallottál már a gyorsított eljárás fogalmáról? Ahogy ma a bíróságok működnek, az szánalmas. Ma már teljesen nyíltan játszanak elévülésre bűnözők. A következő ciklusban remélem a bíróság reformja is meg fog történni.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.10.01. 09:22:11

@Letícia: elad pár porszívót, Harcsa Vera lemezeket hallga, ilyenek...

xsasha 2011.10.01. 09:26:59

@ciceró:
2006 végén a devizahitelek a negyede volt, az államadósság 60% körül volt, sehol semmiféle válság nem volt, a világban pénzbőség volt, a szomszédaink némelyike 2 számjegyű növekedést produkált. Ez volt a különbség.

2011.10.01. 09:37:02

@Hepci: :D

(Szerintem jól megsértődött és nem lájuk többé...)

@xsasha: na, most nincs zsüli és káromkodsz, illetve utalgatsz? Hogy is van ez?

xsasha 2011.10.01. 09:49:18

@Letícia:
Azért a vazze az mióta káromkodás? :-)) Télleg zavar téged, vagy csak be akartál szólni?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.10.01. 09:54:14

@Letícia: ki köll tiltani a Szasát is.
A végén csak a lyányok maradnak és én.
Majd azt mondják, 1 f*szkalap vagyok. :)

2011.10.01. 10:05:23

@xsasha: télleg zavar, mert "az" valaminek a helyettesítése...

Nem akartam beszólni, max. azt, hogy jól tetted, hogy TGnek szóltál.

2011.10.01. 10:06:26

@Hepci: hát ezt a nők alap nélkül nem mondják!;)

:D

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.10.01. 10:08:49

@Letícia: mondjuk TG magától is észlelhetné, ha valaki itt feszt a másikak k. anyját emlegeti.
Egyébként a magam részéről semmi gond nem lenne vele, ha mellette Zsüli bevállalná, hogy egy ligetes területen találkozik az érintettekkel.

xsasha 2011.10.01. 10:09:19

@Hepci:
:-))
@Letícia:
LOL. Hát ez elég öreges effektus, de tolerálom. :-) Majd megnézem, Karinthy milyen töltelékszócskákat használt. :-)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.10.01. 10:09:51

@Letícia: nana, sok erő, lendület és energia bír lenni a nőkben...

2011.10.01. 10:12:17

@xsasha: no, nagyon kedves ez a leöregezés, köszi!:P (De igaz is, mert hozzád képest az vagyok. Mondjuk a jólneveltség nem korhoz kötött. Na de hagyjuk!)

2011.10.01. 10:13:37

@Hepci: ja, tényleg...jó, hogy mondod, én mostanában el is felejtettem...:)

xsasha 2011.10.01. 10:18:18

@Letícia:
:-P
Ha már diszkreditáltad egyik játékszeremet...
Sajnos a blogokon nem túl sok jóneveltséget tanul az ember az idősebbektől...

2011.10.01. 10:29:50

@xsasha: a jólneveltség sosem azé, aki kapja, hanem azé, aki adja!:)

megszűnt 2011.10.01. 10:35:41

@Hepci:

"ki köll tiltani a Szasát is."

Hát végülis mindenkit ki lehetne tiltani valamilyen okkal. Nézőpont kérdése csupán.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.10.01. 10:37:56

@Letícia: Szása annyira ifjonc?
Biztos hálás lenne, ha nagyíkújú, junior fideszbolhának becéznénk. :D

megszűnt 2011.10.01. 10:43:57

@Hepci:

"Biztos hálás lenne, ha nagyíkújú, junior fideszbolhának becéznénk. :D "

Én tutira írnék neki valamilyen Elbocsátó szép üzenetet!

Trágárságokat nem tudok, viszont becsomagolni sem a trágárságaimat - szép szavakban, hogy az a másikat késztesse, a dühre. Ez talán hiányosságom (többek között).

megszűnt 2011.10.01. 10:48:12

@xsasha:

Istenem, én még soha nem beszéltem veled úgy, ahogy
férfi beszél a férfival: utoljára talán
novicius koromban láttalak, majdnem
gyerekszemmel még – te pedig, Uram,
szakállas aggastyán voltál már akkor is.
*
S kérdem tőled, ama szakállas
aggastyántól, én, a magam is öreg:
árulnád el, hogy furcsa játékod
szabályai szerint vajon mit akarsz
tenni még velem?

Rákos Sándor

2011.10.01. 10:54:44

@knausz: huh, libabőrös lettem...csodaszép verseket tudsz belinkelni, amiért nagy-nagy köszönet Neked a részemről...:)

@Hepci: a lelke kamasz...;) Nem látod????? Egyébént tényleg egy derék, tanult, törekvő ifjú ember. Szerintem ebben hiba nincs, sőt, nagyon örülök neki. Övé a pálya...csak állja!!;)

xsasha 2011.10.01. 11:13:49

www.orientpress.hu/89078

Több mint hétmilliárd forintot csalogatott haza az idei offhore-amnesztiaszabály – tájékoztatott az adóhivatal. Eközben szakértők úgy vélik: idehaza folyamatosan mérséklődik az érdeklődés az offshore cégek iránt. A július végéig hazaérkező 7,21 milliárdos vagyon 721 millió forinttal gazdagította a közkasszát.

aszekelyek 2011.10.01. 17:19:22

@ciceró: Voltak azok , gadd emlékeztesselek. A tévé székház után, és okt 23 után. CSak m ost sikerült amnesztiát adni nekik. Szóval volt diktatúra elem de kizárólag flteo király uralkodása idején. Alapos gyanó ls kivizsgálás nélkül. Bemondásra. Éveket kaptak ifjak. Na ne szórakozzál édesfijam. A níróságok renoméja is igen megrendült attól. Akármit is mond a bástya elvtárs, vagy hogy híják az új főbírót.

aszekelyek 2011.10.01. 18:03:43

@Akitlosz: Meg azért sem, mert a rendvédelemnek kell leginkább , példamutatóan, a törvényeket betartani. Másként csak bűnözők, gyakorlóban. Símaszkban.

tölgyes 2011.10.02. 14:16:22

@Letícia: Kevesebben voltak mint a"sértettek" akik nem részesülnek a jó világból..nem kapnak 40-50 évesen 240.000 forint nyugdíjat:(

yoda-jedi 2011.10.02. 14:17:06

@xsasha: :))) egyetértek... Kérjük együtt Gábort!
Adja meg a szűrés/tahótlanító gombot... Köszönjük...

yoda-jedi 2011.10.02. 14:21:19

@Hepci: miért kell kitiltani bárkit is...
nyilván aszondom ha Zsülit titják ki az politikai üldöztetés az ellenzéki nézetei miatt
ha szását, az igazságos és szükséges nagyvonalú döntés...

SZŰRÉS GOMBOT kérünk... köszönjük

yoda-jedi 2011.10.02. 14:22:13

@knausz: egyetértek ki kell tiltani szását mert nem értek vele egyet semmiben
süti beállítások módosítása