Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
00:30

Szerintem most először van esély arra, hogy egy mérsékelt, jobbközép-centrista erő jelentősebb tábort teremtsen – mondtam a héten egy interjúban, de gyorsan hozzátettem, hogy ebben az ügyben politikailag elfogult („vágyvezérelt”) vagyok, ezért érdemes erős fenntartásokkal kezelni a kijelentést. Néhány kedves levelezőm nem is mulasztotta el felhívni a figyelmemet, hogy ezzel a coming out-tal végre lelepleződtem, nekik azonban azt javasoltam, hogy inkább olvassák el ezt a másik, amúgy itt a blog jobb oldalán folyamatosan hivatkozott és immár több mint öt éves beszélgetést: abból kiderül, hogy már elég régóta tudható, választóként merre tájékozódom.

De nem a saját politikai elképzeléseimről akarok írni, hanem inkább elemzés, vizsgálat tárgyává szeretném tenni a kérdést: mikor, milyen feltételek mellett lenne esélye egy ilyen politikai alakulatnak? Három hónappal ezelőtt egyszer már foglalkoztam a témával, azt állítván, hogy 1.) a Fidesztől távozott, de más pártot egyelőre nem találó szavazók egyre gyarapodó tábora kiváló vadászmező lehet egy mérsékelt, jobbközép-centrista erő számára, 2.) ezt a választói csoportot azonban a magyar közéletben magukat konzervatív-liberálisoknak, mérsékelt, „európai” jobboldaliaknak nevező, valójában a politikai baloldalhoz tartozó alakulatokkal és politikusokkal nem nagyon lehet megszólítani, 3.) így ezt a teret leginkább azok tölthetik be, akik szövetségi politikájukban egyértelműen balra zártak, azaz egy ilyen formáció vezetői elsősorban azok közül kerülhetnek ki, akiknek a magyar pártrendszerben elfoglalt helye egyértelmű.

Ha valakinek nem lenne teljesen világos, hogy miért tartom ennyire fontosnak a szövetségi politika kérdését, az gondolja át, mi volt és mi ma is a legfontosabb vízválasztó Magyarországon minden politikai erő esetén. Tulajdonképpen 1990 óta a „kivel?” és „kivel nem?” kérdése a hazai közéleti diskurzus legfontosabb, a racionális mérlegelésen túli, a politikai szereplők „morális” elhivatottságát bemutató témája. Pártok szakadtak, bomlottak, vesztették el önállóságukat vagy jelentőségüket ezen ügy kapcsán: a KDNP, az MDF, az SZDSZ és most az LMP is sokat tudna mesélni erről. Abban a pillanatban, hogy zászlót bontana egy magát mérsékelt jobboldalinak, esetleg centristának nevező alakulat, az összes nyilvánosság előtti megjelenésüket meghatározná a kérdés: velük vagy ellenük? El lehet persze kenni a kérdést, ideiglenes ki lehet kerülni, de - miként a fenti példák mutatják – megszabadulni nem lehet tőle. Aki nem ad egyenes választ, azt majd mások elhelyezik: ha egy ilyen új párt nem zárná ki az együttműködést a szocialistákkal, a magyar közélet automatikusan balra tolná, az MSZP és társai közé helyezné.

A másik ellenérv, amivel gyakran találkozom, úgy szól, hogy ez a balra zárt, de a középet is megcélzó pozíció valójában megvalósíthatatlan, mert ilyen szavazók – leszámítva a Mandiner és a Konzervatórium olvasóközönségét – nem léteznek. Való igaz, hogy a „közép” a kvázi-kétpártrendszerben kiüresedett, azok, akik hosszabb-rövidebb ideig itt próbálkoztak tábort verni, felmorzsolódtak vagy betagozódtak. Az 1994 és 1998 közötti Fidesz története azonban azt mutatja, hogy a mérsékelt jobboldali, konzervatív-liberális pozíció akár választási győzelemig is elvihet egy pártot: ne feledjük, akkor az ellenzéki térfélen a Fidesz számított – különösen a ciklus első felében – az MSZP-SZDSZ kormányhoz legközelebb álló, de abba az irányba tudatosan le- vagy elhatárolt pártnak. Meggyőződésem, hogy ennek a pozíciónak a felélesztése és megerősítése alapvetően a kvázi-kétpártrendszer sorsától függ: ha a Fidesz és az MSZP nem lesz képes olyan mértékben monopolizálni a politikai piacot, ahogy 1998 és 2010 között tette (márpedig azért vannak erre utaló jelek...), akkor egyre nagyobb számban lehetnek olyan szavazók, akik attól még nem akarnak a baloldali ellenzékhez csatlakozni, hogy közben az 1998 óta elég sokat változott, a polgári Magyarország koncepcióját már többször lecserélő Fidesznél mérsékeltebb, méltányosabb, mértéktartóbb és megbízhatóbb politikai alakulatra vágynak.

S végül még egy ellenérv: ha létre is jönne egy ilyen párt, a Fidesz minden bizonnyal azonnal kilőné, vagy ha ez nem menne, előbb-utóbb bekebelezné. Vitathatatlan, hogy ez lenne a kormányzó párt érdeke, s az sem igazán kétséges, hogy azzal a hátországgal és médiarendszerrel, amellyel rendelkezik, esélye is lenne a sikerre. A kormányzás óta a Fidesztől elpártolt szavazók – akiknek a számát a Nézőpont kétszázezernek mondja, minden más kutatás azonban közel másfél millióra teszi – egy részéből azonban elméletileg kialakítható lenne egy olyan, nehezen megkerülhető erő, amely a Fidesz-MSZP világ háttérbe szorulásával akár még nagyobb célokat is kitűzhetne maga elé. Ehhez persze a fentieken túl még rengeteg dolog kellene, s nem is csak a sokat emlegetett pénz: leginkább – miként ezt, illetve ennek hiányát a mai pártoknál is látják – alkalmas és hiteles politikai szereplők. 

Disclaimer. A bejegyzés nem arról szólt, hogy lesz egy ilyen párt, és arról sem, hogy – ha lesz - sikerre van ítélve. A célom csak az volt, hogy működésének néhány peremfeltételéről beszéljek.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr54061345

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Polgári liberális pártot Magyarországnak! 2012.03.14. 02:17:57

Magyarország mélyponton van szinte minden létező szempontból. Ez ma már olyan közhely, hogy teljesen fölösleges bizonygatni, rágódni rajta, megbotránkozni egy esetleges újabb gyalázatos híren, eseményen. Az, ahogyan ma ez az ország működik, siralmas és...

Trackback: Lehet más a jobboldal? 2. 2012.02.04. 18:39:01

A mérsékelt jobboldali, konzervatív-liberális pozíció akár választási győzelemig is elvihet egy pártot

Trackback: Fel is út, le is út – magyarok külföldön és külföldiek Magyarországon 2012.02.04. 14:42:59

Az, hogy az elmúlt hetekben több cikk is megjelent a hazai sajtóban a bevándorlókkal kapcsolatban, már önmagában is aggodalomra adhat okot. Semmi értelme a riogatásnak egy olyan országban amely egyértelmüen nem migrációs célpont, hacsak nem a lakosság ...

Trackback: Kedves magyarországi gimnazisták! Nem kéne valamit csinálni?! 2012.02.04. 14:03:54

Felkelek az ágyból, felrakom a kávét, bekapcsolom a gépet, bedugom az NDK-melegszendvicssütőt, megnézem az indexet, meglátom, hogy a HÖOK virrasztást szervez a felsőoktatásért, eldurrantom a vérnyomásom....

Trackback: Csurka Istvánról 2012.02.04. 12:14:42

Kevesebb megosztó személyisége volt a magyar közéletnek, mint Csurka István. A köztudatba mint a MIÉP örökös elnöke és ideológusa került, pedig élete, munkássága ennél jóval bonyolultabb.A szocializmus összeomlása láttán a népi írók utolsó generációjáv...

Trackback: Egy kicsit meghaltam én is a Malévvel! 2012.02.04. 11:40:10

 Gyászolok (nem röhögni!) nem volt jó napom tegnap, olvasgattam a híreket és valami nagyon fájt belül, na jó nem könnyeztem, de éreztem valami bennem is elszakadt, sokat repültem a Malévvel, szerettem, kicsit úgy érzem az enyém is volt a " Ne...

Trackback: A régi pojácák és a DEKA 2012.02.04. 10:39:17

Alighanem egyre többen érzik, hogy Gyurcsány Ferenc az eltorgyánosodás útján jár. És hogy Orbán Viktor is elindult ezen az ösvényen. Megállíthatatlanul.   Az a politikai pojácaság, ami egyelőre tömegek számára elfogadható még, és nem veri ki a biztos...

Trackback: Konzervatív-hiány 2012.02.04. 01:28:51

Nem számít újdonságnak az a következtetés, amelyet a tegnapi bejegyzésem enged sejtetni: Magyarországon egy konzervatív értékrenddel bíró, piac-barát párt hiányzik a politikai palettáról. Persze önmagában az, hogy "nincs", még nem jelenti automatikusan...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dbeata 2012.02.06. 14:06:38

@ciceró: Nem, szerintem amúgy ez a Főváros dolga lenne (persze, végeredményben, mindent az adófizetők tartanak fent).

nyünyüge 2012.02.06. 14:07:11

@dr.dbeata:
"nem mindegy a 27 vagy 32 perc?"

Ez tényleg nem mindegy, mert ezzel - ha csak a BKV szempontjából nézzük - az egyidejűleg forgalomban lévő járatok számát lehet csökkenteni. Ami már nem elhanyagolható pénz, energiában, munkaerőben, ...

panelburzsuj 2012.02.06. 14:13:38

@manyike:

Te egy gondos, aprólékos , figyelmes kommenttárs vagy: kérlek, meséld el nekem, hogy jutottál arra a meglátásra, hogy az általad megjelölt kommentemben bármiféle "felülemelkedésről" ejtettem szót? Vagy egyáltalán céloztam volna ilyesmire?

dbeata 2012.02.06. 14:17:03

Cserébe itt van nektek ez: www.youtube.com/watch?v=cg26l6pJPRQ
In memoriam Malév

inreallife 2012.02.06. 14:34:37

ezen a képen kitűnően látszik az orbáni gazdaságpolitika. az első ugrás ugye a eu válság 2008-ban. ez az ökörforradalomig szépen elcsendesült. jött a kósa-szíjjártó nemhogymáregypolitikusbeszéde mozgassa az árfolyamokat. mozgatta nemcsak azt, kicsit megdrágította a hitelezést is. á, csak tízmilliárdokba került a 2 hülye. mire a piac kezdte túltenni magát rajtuk, kósát úgy eldugták, hogy csak na, jött a manyup államosítás. ezzel a hosszútávú adósságunkat remekül magasan tartott kamatszintre lökték. de mindez nem volt elég, kancsöl ökör és főnöke nekiállt harcolni. eéőször a végtörlesztés miatt dobtunk ki milliárdokat, majd az imf harc okozott derültséget.

a helyzett a következő lett. az eu válságot vastagon meghaladó kamatszint. márpedig az a környező országokban ilyen kamatszint a közelében sincs a válság alatt tapasztalt szintekhez. a magyar kormány hitelességi deficit felárát fizetjük vastagon. sokkal többet buktunk már, mint amit hozott a bankadó, a végtörlesztés és társai. ráadásul valszeg ezek egy részét vissza is kell fizetni később. mindezt sikerült elérni 2 kidobott év alatt, és reménykedhetünk, hogyha lemegyünk kutyába, akkor visszaáll a kamatszint...

www.portfolio.hu/img/upload/2012/02/devkotv120206.png

ja és a végére egy sort a malév zuhanórepülésről. osztom azt a nézetet, hogy az elmúltnyolcév elbaszta a melév menedzselését, bér hozzáteszem, kényszerből passzolgatták el a malávet, mert senkinek nem volt pénze működtetni. viszont orbánék megbocsáthatatlan bűne, hogy másnap nem indult el az új malév. már megint az történt, mint a kormányprogrammal. persze hogy vannak terveink. persze. aztán mostmeg kiderült, hogy megint nem készültek. megbuktak. sokadszorra. ez is fájni fog nemzetgazdasági szinten vagy 100 milliárdba. köszönjük orbán...

ssi 2012.02.06. 14:42:56

@panelburzsuj:
1."felülemelkedés" az én saját szóválasztásom
2.én is keresek vmit a mai helyzet helyett, de a helyzet mellett mi magunk is túl bonyolultak vagyunk. tegnapi témánkat próbáltam folytatni, nekem még rémlett
3. a szükség meg nagy úr: találomra lecsaptam vmelyik tegnapi utolsó kommentedre, tartalomtól függetlenül. egyszerű találékonyság a részemről, mást ne keress benne, ha tartalmilag nem érintett meg

@Hepci: nem ott tartanak, hanem - szerintem - onnan is próbáltak közelíteni .. a cél felé, amiről az írás szól s ez sokkal tágabb témakör

@knausz:
1. demokrácia, hogy megírhatod a véleményedet szinte bárhol, bármit :)
2. külön T.G.-blog demokrácia lenne, hogy mi javasoljunk poszttémákat? ha ez itt szokás lenne, akkor már többen éltek volna vele. tudsz mondani olyan blogot, ami így működik?
3. itt a T.G.-blogon nincs cenzúra se stílusbéli, se tartalmi. ez sem kevés. neked igen?
4.így írj bátran a Jávor-levélről, ha téged ez különösen érdekel; többen reagálnak majd rá. mások is így teszik. nincs vele semmi gond. :))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.02.06. 14:49:48

@knausz: jól látom, az új reményed - a Fidesz és a Jobbik után - a LMP?
Gyorsan lobbanó rajongó típus lehetsz... :D

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.02.06. 14:53:28

@panelburzsuj: biztos arra gondolt, hogy mindig FELÜL szeretnél kerekedni, aztán mégis vannak esetek, amikor intellektuálisan siklórepülésben húzol el egy karalábé teste alatt... :)

nyünyüge 2012.02.06. 14:54:12

@dr.dbeata:
"Az erő előtt meghajlunk", ugye :)?

mókáné 2012.02.06. 15:04:46

@manyike:

1. demokrácia, hogy megírhatod a véleményedet szinte bárhol, bármit :)

Még nem. Érezni szeretném a levegőjét. Jávor Benedek levelének van egy tartalma és stílusa, amivel én azonosultam és amely felszabadított.

2. külön T.G.-blog demokrácia lenne, hogy mi javasoljunk poszttémákat? ha ez itt szokás lenne, akkor már többen éltek volna vele. tudsz mondani olyan blogot, ami így működik?

Néhányszor javasoltunk, ráfigyel erre Török Gábor, szerintem elég. A 168 Óra politikai fórumán is javasoltunk, aztán eldöntötte valaki, hogy akkor jön az illető hozzánk látogatóba és nem mellesleg, olyankor meginterjúvolja Nagy József. Így ment.

3. itt a T.G.-blogon nincs cenzúra se stílusbéli, se tartalmi. ez sem kevés. neked igen?

Igyekszünk egymást moderálni. Én ezt egy jó iránynak tartom.

4.így írj bátran a Jávor-levélről, ha téged ez különösen érdekel; többen reagálnak majd rá. mások is így teszik. nincs vele semmi gond. :))

Hátha elemzi Török Gábor, de nem mondom, hogy nem volna kedvem hozzá. Vannak kétségeim: meg tudnám-e csinálni? Régen elemeztem.

dbeata 2012.02.06. 15:06:04

@nyünyüge: Ez övön aluli volt.... :)

panelburzsuj 2012.02.06. 15:09:41

@Hepci:

Kicentizem, mint egy Szkájvóker Luk!

(Egyéb közlendőd az öncélú és magamutogató fikázáson túl?)

inreallife 2012.02.06. 15:10:02

@hoplita: azért ez is elgondolkoztató, hogy aszekelyek nem sok fidesz szavazót gyűjtött 2014-re. legalábbis vastag utálat és lenézés a sorsa ezen a blogon. remélem máshol is tevékenykedik a fidesz fogadatlan prókátorként, tényleg nagyon hasznos lenne. főleg ez a szembekötősdi tetszik. nem lát, nem hall, csak ugat. :)))

mókáné 2012.02.06. 15:14:51

@Hepci:

"jól látom, az új reményed - a Fidesz és a Jobbik után - a LMP?
Gyorsan lobbanó rajongó típus lehetsz... :D"

Az én rajongásom hosszútávú rajongás. Amikor valakit a szívembe zárok, az majdnem örök. A Fidesszel is így van és a Jobbik tábor egy részének az érzéseit is hordom. A hazám szeretete, mely a Jobbikhoz kötődik. Egyértelműen.

Az SZDSZ- ből is megérintettek emberek és ezáltal hagytam magam. Nem bántam meg.

Egy időben jártam a Hősök Terére is, amolyan mostani titok, csak érezni a MIÉP- ből valamit. Nagyon nyitott vagyok és mégis zárt.

Az LMP- re kétkedéssel tekintettem. Jávor Benedek levelének olvastán most azt mondom: ez nálam a beugró, aztán ha ezt az irányt tudja ő tartani, engem, mint szavazót, mint embert megfogott – örökre.

panelburzsuj 2012.02.06. 15:16:37

@manyike:

Aha.

Mondhatnékod támadt, de nem akartál csak úgy bele a vakvilágba, hát írtál rá gyorsan egy címet ... :)

(Amúgy örülök hogy így esett, mert nagyon furcsállottam.)

inreallife 2012.02.06. 15:18:30

@ciceró: budapesten a forgalmi lámpák j nagy része központból szabályozható. gondolom a belváros felülreprezentált ebből a szempontból. úgyhogy sokat nem kellett tökölni új eszközök beszerzésével....

a tömegközlekedést meg ott kéne kezdeni, hogy a buszokat megszüntetik. vagy elektromosra cserélik. a a nyugdíjas és a diákbérleteket meg el kéne törölni. ha az állam támogatni akar, azt ne a tömegközlekedésen keresztül tegye...

ide kívánkozik az a jobbikos felvetés is, hogy a nyugdíjak egy része a dolgozó gyerekek adója után járjon. ergó ha semmirekellő embereket sikerül felnevelni, akkor alacsony lesz a nyugdíjam. ha nem vettem a fáradságot a családalapításra, mert macerás dolog, szingliként elbohóckodom, annak is alacsony lesz a nyugdíja. azok járnak jól, akiknek a gyereke dolgozik, lehetőleg magas szinten iskolázott, és ezáltal többet keres. hasznos tagját kell felnevelni a társadalomnak. várom már ennek a programnak a megvalósulását...

inreallife 2012.02.06. 15:26:38

@knausz: kemény. lassan lesüllyedsz az átlagamerikai szintre, akik egy kampányspot miatt tömegével szavaznak először erre, azután arra. a pollsterek meg +-20%ot mérnek 1 hét különbséggel. ha kérhetném ilyen hozzáállással inkább ne szavazz.

mikor vezetik már be a választójog korlátozását? igény lenne rá...

ssi 2012.02.06. 15:27:33

@panelburzsuj:
na, most már nagyon vigyázok, hogy hová kattintok, mert mások kattannak be :)

olyan ciki lett volna, ha csak kimásolt szöveget teszek ide .. úgy éreztem, hogy vmi önálló gondolat is kellen, de hogy csak meg nem értést kap, nem gondoltam ... van még mit fejlődni :) de hajrá !!

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.02.06. 15:34:00

@inreallife: Ha a Jobbik terve az, hogy aki gyereket nevelt, az megtarthatná a nyugdíjának színvonalát, aki pedig nem nevelt SZJA-át fizető gyermeket annak csökken, akkor a Jobbik támogatottsága porrá omlana a nyugdíjasok körében.
Ha a mostani ellátási szintnél magasabb összeget kapnának a nyugdíjasok, akkor azt a költségvetés nem bírná ki.
Élnek még 70-80 éves ember százezer számban az országban, nekik akár 5-nél is több gyermekük volt, a mostani nyugdíjba menőknek pedig 2-3. Tehát ez sok pénzbe kerülne.

Ha a jövőre nézve vezetnék be kizárólag, akkor sem lenne megtakarítás belőle, meg csak terhelné a költségvetést, az adminisztrációs költségekről nem is beszélve.

Az egész terv irracionális, kiépítése rengeteg időt és pénzt emésztene fel, ráadásul a mostani szinglik csak 30-40 év múlva mennek nyugdíjba. Szóval az egésznek nem sok értelme van.

Gyermeknevelési kérdéseket én nem tekintetém tb kérdésnek. A tb egy biztosítás, az ég világon semmi köze nincs a gyerekneveléshez.

A gyermeknevelés fellendetítésére alkalmatlan egy olyan szabály ami a mostani korosztályt 40 évvel később fenyegetné egzisztenciális gondokkal. OLyan hosszú távra nem sokan terveznek. Ezért is dolgoznak sokan feketén.

Ez a retorziós intézkedések nem fogják fokozni a gyermekvállalást.

A gyereknevelést szerinte más módszerrel kéne támogatni :
- Államilag épített lakóparkokban kedvezményes bérlakások.
- A GYES átalakítása és a munkajövedelem 80-90%-nak garantálása mondjuk átlagkeresetig a gyermek 3 éves koráig.

bariga 2012.02.06. 15:41:47

index.hu/belfold/budapest/2012/02/06/rogan_tiltott_allami_tamogatas_a_bkv-nal/

Ez szerintem nem igaz. Kivel versenyez a piacon a BKV? Csak az tiltott állami támogatás, ha versenyelőnyt szerez valaki az EU-ban ilyen módon. Ezért is támadták meg a Malévot.

panelburzsuj 2012.02.06. 15:44:35

@manyike:

Hogyne váltott volna ki megértést.

Hepci is, Hoplita is értelmezte: "Azok hülyék!"

Stempli rányomva, kész, ugorgyunk ...

Enegiatakarékos demokrácia.

Sajátosan magyar.

inreallife 2012.02.06. 15:48:51

@ciceró: nemá. pont az a poén benne, hogy mostani foglalkoztatottság emelkedéséhez, fehérítéséhez vezetne. ráadásul más intézkedésekkel összekapcsolva, szociális segély megszüntetése, gyerekek után alanyi jogon járó pénzek megszüntetése. az egész nem más, mint egy 0 forint összegű pénzátcsoportosítás.

aki karriert épített gyereknevelés helyett, az most nagyobb nyugdíjat kap, mint aki a gyermekvállalás mellett döntött. szerinted a társadalom szempontjából a gyerekeseket büntetni kell? mert a népesedési és jövedelmi adatokból az látszik, hogy minél több gyereket vállal valaki, annál szegényebb.

ja, és a gyerek nem 3 éves koráig kerül sokba, csak szólok, hogy utána jóval többe kerül... sok tévhited van, meg kell hagyni...

mókáné 2012.02.06. 15:49:08

@inreallife:

"kemény. lassan lesüllyedsz az átlagamerikai szintre, akik egy kampányspot miatt tömegével szavaznak először erre, azután arra. a pollsterek meg +-20%ot mérnek 1 hét különbséggel. ha kérhetném ilyen hozzáállással inkább ne szavazz. "

Mindenekelőtt: én sem korlátoználak Téged, Te se tedd ezt velem, még gondolatban sem.

Tartalmában:

az nem baj, ha az ember nyitott és megismeri több párt koncepcióját, ettől még nem szükségszerűen válik szavazójávává, de ami igazán fontos:

megszólítható. Amikor dönteni kell, nem mint a gép, hanem, mint egy ember, aki tisztában van a cselekedeteivel, úgy dönt.

anti76 2012.02.06. 15:51:46

@manyike: eddig én is ezt hittem (hogy nincs cenzúra)
Csak még az előző blogbejegyzésben dr.dbeata -nak válaszolni és nem engedte "olyan tartalom vagy link miatt, ami tiltott"

graycivil 2012.02.06. 15:55:00

"Fertőz az orbanizmus? Nyugaton már nem félnek

A gazdasági analfabetizmus és a rossz döntéshozatal párosul az „aki nem velünk van, az ellenünk van” és a „győztes mindent visz” elvével – írja Magyarországról szóló írásában Edward Lucas, az Economist brit gazdasági hetilap külpolitikai szerkesztője, aki szerint attól azonban senki ne féljen, hogy az orbanizmus Magyarország határain túl is elterjed."

nol.hu/kulfold/fertoz_az_orbanizmus__vagy_csak_magyarorszag_gyengelkedik_

mókáné 2012.02.06. 15:56:51

@anti76:

"eddig én is ezt hittem (hogy nincs cenzúra)"

A blog.hu sara. Beállított itt mindenfélét, de rosszul. Én múltkoriben egészen egyszerű linket szerettem volna csatolni és nem ment egyben behozni, csak darabokban.

http://www.gya..ko..rikér..dések.hu - egyben nem megy át!

Üzenetedben olyan kifejezést vagy linket használtál, ami tiltott. Fogalmazd át és küldd el újra!

anti76 2012.02.06. 15:57:49

TG -nek is jeleztem ezt, erre azt válaszolta, hogy ő nem bizonyára vmi tiltott tartalom miatt.

Ez meg miféle válasz ? Nincs szövegértési képességed ? nehéz elhinni, eddigi irományaidat olvasva.

Már az is titok, mi az ami tiltott ? Nem képzeled, hogy egy iromány kb 200 szavát majd szinonímáival cserélgetek, hátha úgy "engedve" lesz elküldve. Annyira azért nem fontos.

Ha meg nincs kedved/időd, egy nímand agylövését olvasgatni, akkor azt írd, vagy legjobb ha nem írsz semmit se.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.02.06. 16:02:40

@inreallife: A 3 éves korig azért kéne garantálni a fizetést, hogy a gyerekkel együtt legyen az édesanyja. Utána mehetne bölcsödébe, amit fejleszteni kéne.
A fejlődésé szempontjából kiemelten fontos hogy a gyerek együtt legyen az édesanyjával kiskorában.

Ami a nyugdíjat illeti :
Visszamenőleg vezetnéd be ( tehát minden jelenlegi nyugdíjas nyugdíját átszámolnád ) vagy a jövőre nézve ( csak azokra akik egy meghatározott dátum után mennek nyugdíjba ).

mókáné 2012.02.06. 16:05:50

@anti76:

"Ha meg nincs kedved/időd, egy nímand agylövését olvasgatni, akkor azt írd, vagy legjobb ha nem írsz semmit se. "

:) van kedvem. Pontozd ki, ha benne van a hu.sz.á.r.os vagy mé.szá.ros. Másról eddig nem tudunk, esetleg linket vedd vissza, vagy ott is pontozással próbálkozz!

Üdvözlettel:
a blog.hu szerkesztősége nevében

anti76 2012.02.06. 16:06:17

@knausz: nem érdekel. Ha TG blogján nem tudok vmit elküldeni, akkor is az ő hibája. Van rá vmi törvény, hogy csak a blog.hu mediálásával lehet blogozni ??

Ha veszek egy Nike cipőt, és levállik a talpa akkor a Nike ajtaján dörömbölök, nem pedig a kínai szatócsnál aki összerakta.

inreallife 2012.02.06. 16:10:48

@knausz: bah, nézzük lmp. hogyan vehető komolyan egy olyan párt, amelyik be akarja záratni paksot? bazz, az adja az ország villamos energiájának, több mint 40%-át. gondolom szeretnéd, ha 2 óránként 2 óráig működnének a elektromos eszközeid, mi? vagy vegyük meg 3-4*-es áron külföldről? telitalálat. ezek nem zöldek, hanem sötétzöldek...

a másik, hogy nem rajongói klubként kéne funkcionálni a választásoknak. azt pont az ilyen aszekelyek mentalitásúak csinálják. mondhatni a demokrácia legnagyobb ellenségei. láthatjuk hova vezet ez. szurkolj egy focicsapatnak, vagy egy tapétázz valami szakadtfarmeros rocksztárral a szobádban, de a választásokon a rajongásodat ne jelenítsd meg. racionális döntés legyen, ne pedig egy rajongott személy...

továbbra is fenntartom, hogy vagy valami előválasztási rendszert, vagy valami iskolai végzettséghez kötött vagy amellé állampolgári vizsgával megszerezhető választójogot kéne bevezetni, a sok popularitásra hajlamos birka ellen.

mókáné 2012.02.06. 16:11:26

@anti76:

"Ha TG blogján nem tudok vmit elküldeni, akkor is az ő hibája."

Az ő hibája lenne, ha honlapot vásárolna és ott blogolna, de nem, mert a blog.hu- n és ezzel együtt elfogadta a blog.hu szabályait.

Nem az ő hibája. Török Gábornak egyáltalán nincs hibája!:):)

anti76 2012.02.06. 16:13:13

@knausz: Te azoknak a gyökereknek dolgozol ??
Jaaa szegények rosszul állítottak be vmit ??

Van egy ötletem :

NE ÁLLÍTSATOK BE SEMMIFÉLE SZŰRÉST, AGYATLAN KRETÉNEK !!!

mókáné 2012.02.06. 16:15:43

@inreallife:

"továbbra is fenntartom, hogy vagy valami előválasztási rendszert, vagy valami iskolai végzettséghez kötött vagy amellé állampolgári vizsgával megszerezhető választójogot kéne bevezetni, a sok popularitásra hajlamos birka ellen. "

Továbbra is tartom, hogy a demokrácia mindenki öröme legyen! László56- nak, a mi utazó nagykövetünknek, de mennyi iskolája lehet és nyelvtudása! Ő is rajongó.

Az ostobaságot nem lehet szűrni.:) erre nincs módszer. Illetve egy van: a nyitottság.

inreallife 2012.02.06. 16:17:01

@ciceró: remek, nagy támogatás, 3 éves koráig kb a pelenka árát kifizeti az állam, onnantól meg old meg magad... népesedéspolitika 5-ös.

természetesen az azonnali bevezetés lenne a szükséges, csak úgy ér valamit. lesznek akik rosszul járnak? biztosan. viszont a tb kasszához úgyis hozzá kell nyúlni, ráadásul pont elérné azt a cél, hogy aki a társadalom szempontjából a gyerekvállalással több áldozatot hozott a többieknél, az kiemelt státuszban legyen. tudod a gyerekvállalás sok lemondással jár, amúgy meg könnyebben elvan az ember. büntessük a gyermektelenséget a társadalombiztosításon keresztül.

3 év. azért látszik, hogy neked sincs gyereked... köszi az észosztást...

mókáné 2012.02.06. 16:19:50

@anti76:

"NE ÁLLÍTSATOK BE SEMMIFÉLE SZŰRÉST, AGYATLAN KRETÉNEK !!! "

Tisztelt hozzászóló!

Továbbiakban megkérem, tartsa tiszteletben a blog.hu szabályait, ahogyan bloggereink pl. Török Gábor és más hozzászóló teszi.

Kellemes blogolást kívánok!

Üdvözlettel:
a bolg.hu csapata

inreallife 2012.02.06. 16:20:42

@knausz: ez a kamuliberális duma. igenis lehet nagy tömegeket kiválogatni eéőre definiált szempontok alapján. senki nem mondta, hogy 100%-os eredménye lesz. de beérem teszem azt 80%-kal, ha ennyi hülyét kiszűrnek már boldog leszek...

a választást, te valami bazári játéknak fogod fel? nem kell megerősítés a választójog korlátozáshoz, ha annak szántad...

anti76 2012.02.06. 16:22:37

@knausz: Jaj az eddig Rólad kialakított képemet ne rombold már le. Te vmiféle újságíró vagy nem ?

Minden embernek van hibája. Vagy így nyalod a seggét vélt vagy valós karrierelőnyök miatt ?

mókáné 2012.02.06. 16:23:17

@inreallife:

"a választást, te valami bazári játéknak fogod fel? "

Egy kérdésem van:- Mi a demokrácia?

anti76 2012.02.06. 16:23:56

@knausz: és mik volnának ezek a szabályok ?
Meg mik a tiltott kifejezések ?

mókáné 2012.02.06. 16:27:03

@anti76:

"Minden embernek van hibája."

Tisztelt Hozzászóló!

Ismételten kérem, tartsa be a blog.hu szabályait, olyan módon, hogy nem tudja a szabályait! Ezt próbálja meg és hiszem, nem kérek lehetetlent.

Üdvözlettel maradok:
én

dbeata 2012.02.06. 16:33:41

@anti76: írhatsz privát levelet is, blogtársnak lehet.

hoplita 2012.02.06. 16:35:51

@inreallife:
Nem nagyon.
Az emenón nyomult ő, onnan kiebrudaltak mindenkit, aki csak egy rossz szót merészelt mondani ovira, vagy a fityiszre - én is ott vótam vagy 3 évig, az én sorsom is ez lett - csak unalmassá vált az egyenbégetés, meg ott is hagyta azt a faszfej bagázst minden normális fórumozó.
Már fórum sincs, mióta megújult a honlap, ahogy a gondola is karbantart, mert ott is ugyanez folyik és olyan izgalmasan, mintha te magaddal sakkoznál.
Átjött ide a blogszférába...de itt ugye nagyon nem menő az, amiért ott egymást dicsérgették, hogy lement a kézfejükről a bőr.
Meg itt el is van veszve, mert a faszfej haverjai ide nem mernek jönni.:DDDD

hoplita 2012.02.06. 16:39:29

@ciceró:
".... a Jobbik támogatottsága porrá omlana a nyugdíjasok körében...."

Megsúgom, csak itt, csak neked, a nyuggerek körében igen alacsony a támogatottságunk.
Néha sajnos, de inkább szerencsére.

panelburzsuj 2012.02.06. 16:40:53

@graycivil:

Edward Lucas így szól Tuskról (a küldetéses Orbánnal összevetve):

"tend to be emollient, consensus-seeking types"

Népszabi fordító:

"csak a puhány és kompromisszumkész"

Google fordító:

"puhító, konszenzuskereső típus"

A Népszabadság stikában Orbán misszionáriusnak drukkol?!? ...

hoplita 2012.02.06. 16:45:48

@inreallife:
Egyértelműen cenzus kellene.
Nem is anyagi, vagy iskolázottsághoz kötött.
A szavazóhelység előtt egy másik, tíz kérdéses kérdőív, ha nem tudja a felét legalább, akkor elzavarni a halál náthás faszára, nem szavazni, nota bene, választani engedni.

hoplita 2012.02.06. 16:47:40

@panelburzsuj:
A hülye első blikkre is hülye....felesleges ragozni, szerintem is ugorgyunk.

hoplita 2012.02.06. 16:51:08

@knausz:
"...Az ostobaságot nem lehet szűrni.:) erre nincs módszer. .."

Dehogynem....és nagyon hasznos lenne.

aszekelyek 2012.02.06. 16:52:55

@lüke: Vannak , akik azt se tudták értelmezni , bizonyos korlátoltság okán , vélem , hogy a magyar jegybankelnöktől miért várható el , hogy Magyarországon tartsa a pénzét. Sólyom elnök úr nem kizárólag a tesztoszteron túltengéses , ám annál tökfejebb rétegre korlátozta azt a megállapítását. :)

Aztán még az sincs kinőve , sokak által , hogy ha a xar svájci , akkor az csokoládé. Mindenki fasiszta, aki mást mond.... és hasonlók. Van még fejlődni valója a mi kedves honfitársainknak morál témában. :)

dr. Bubó 2012.02.06. 16:54:32

szegény dr. Zorbán... talán elvitte a bank a hAzát... ?

a repülőgépeit már biztosan...

Avason sem kapott már egy szabad ágyat?

szerencsétlen... már ijjen komoj a hejzet??? hm...

azért a napifix.postr.hu/post-014
képe: images.postr.hu/uploads/blogs/331/74786/post_74786_20120206135020.jpg
qva jooo...

ki az a zsírdisznó a képen? aki teli POFÁVAL RÖHÖG a hajléktalanokon...

egyébként ezek a spontán akciók gyakoriak diktá toroknál... lásd Putyin méjtengeri spontán 3ezer éves köcsögöt tanált... és spontán arra sétált -500 méteren egy bulvár újság paparazzija... mert azok ijjen ragadósak, mindenhol ott vannak...

hoplita 2012.02.06. 16:59:56

Cseh Tamás születésnapját ünneplik Gyöngyössolymoson - a vendég Bereményi Géza

További részletek: kuruc.info/r/23/91719/#ixzz1lcN297cB

Ha már február és Cseh Tamás......

www.youtube.com/watch?v=dLo2MLNxV_s

aszekelyek 2012.02.06. 17:04:11

@Unionist: ki is adták a forrást. Nem tudom, miért kéne ebben hibát találni. Az előző médiatörvény, amit volt szerencsém behatóan ismerni, különösen ebben a témában, is ismerte a büntetőjogi kategóriákat és a ha valami oda került, hogy híresztelés, vagy jó hírnév megsértése, becsületsértés, akkor bizony bizonyítani kellett a dolog valóságát. Másképpen bukta volt. Nem most találták ki. Éppen tegnap jegyeztem meg a férjemnek, mikor délelőtt a célpont ismétlés után a képernyőn olvastam, hogy 2010 2011? május hóban valótlanul állították, hogy Jóót , xxxy mutatta volna be xz-nek. Nyilván ezt nem tudták bizonyítani, ezért kellett a közleményt leadniuk. ez persze nem jelenti, hogy az ne történhetett volna úgy. simán lehetett , de beperelték őket érte. A bíróság pedig nyilván tudni akarta , mielőtt döntött , mire alapozták, ki adta az infot. Másutt nem szoktam olvasni ilyeneket. Régebben még a kereskedelmi tévéknél néha volt sötét képernyő de piszok hosszú idő után. Tudod ez fék és ellensúly. :) Akkora túlzások és csúsztatások vannak ontva a köztudatba, hogy szükséges is gátat vetni a gátlástalanságnak.

aszekelyek 2012.02.06. 17:12:41

@Unionist: tessék mondani, én akkor még kislány voltam, mi is abaj tulajdonképpen a Hazafias Népfronttal? ennek részleteiről elég kevés szó esik. Tömegbe lövettek vagy arccal lefelé tömegsírba dobálták a politikai foglyaikat, koncepciós pereikben és akasztottak és lehallgattak? Nekem meg az büdös, tusod , hogy hornnal kötünk koalíciót , a FIDESZ-t meg fasisztázzuk és bolsevikozzuk egyszerre. Mindezeket pedig én nem kérem , köszönöm. A csökevény mdf-et detto. Annyit tudok, bár nekem még szigorúan a z ellenforradalmat írták a töri könyvem végére, hogy A H.N: vezetőjét, aki túlnyerte magát , hipp-hopp félreállították. Nehogy már.. Mindezt tették olyanok , akiknek lett volna és van is , mit a saját portájuk előtt seperni.

dr. Bubó 2012.02.06. 17:15:50

a spontán dr. Zorbán "lebukott" hazugságon kapták...
nem is vezetheti a 15 millás spontán kisbuszt...

hvg.hu/itthon/20110629_orban_viktor_nem_vezetheti_kisbuszt

de már nem kell sokat várnunk már a jövő héten pajzsra lehet emelni dr zorbán a doktorátusunk kiráját...

www.origo.hu/idojaras/20120206-beallhat-a-jeg-a-dunan-a-jovo-heten-fagy-hideg.html

aszekelyek 2012.02.06. 17:20:40

@Hepci: Sztem neked van olvasási nehézséged. Nem baj. Mi nem ordenáréskodunk , meg heherészünk olyanon , amit meg se sikerült értenünk. A legtökéletesebb nyugalommal hagylak főni a levedben , téged is. Szabad ország , mindenki úgy járatja le magát , ahogy tudja. Nem várom el , hogy megnézd és helyesbítsd. Nem elvárható , arról a magas lóról ilyesmi. Azt csak sajnálni tudom , hogy ennyire gyenge szellemileg és morálisan és kulturáltságban minden ellenzéki , aki itt rám ront.

aszekelyek 2012.02.06. 17:33:31

@hoplita: Egyet azért rögzítenék. Az mno-ról te vagy kitiltva. Nekem ott semmi problémám nem volt és nincs. Téged és hasonlókat oda nem engednek be. Látok összefüggést....
Amint azt már említettem , indexes bloggazdával volt csak problémám. Egy olyan bloggal , annak gazdijával , mely úgy vélte , hogy neki három harmada van szerinte és az elég is ahhoz , hogy letiltson.Éppen a választási eredményről társalogtam valakivel kulturáltan. A bloggazda meg akarta szabni , hogy miről beszélhetek. . Diktátorokkal nem foglalkozom. Feléjük sem néztem azóta. Amikor veled nem tárgyalok, az is azért van.

ubul2000 2012.02.06. 17:34:21

@hoplita: ne gondold, bár én nem sokat ismerek, de 8-10-et biztosan

aszekelyek 2012.02.06. 18:01:14

@knausz: Itt van mindjárt ez a titkos záradék a Budapest Airporttal kötött szeződésben. HA csökken az utasforgalom, akkor a magyar állam fizet, mint a katonatiszt. Ha az orosz csalók miatt, akkor is. Akikkel szintén ők kötöttek olyan szerződést.... , hogy csak a hagyni bedőlni azt , a realitás.oszkóékkal erről is tárgyaltak. Bizonyított, hogy az 5%-os mindent megvétózó aranyrészvényesek miatt nem volt senki hajlandó egy esetleges MALÉV. MAgyarázzák el, hogy miért volt az harmóniában a miniszterelnöki esküjével, amit tett ferink. ennél rosszabbat lehetetlen lett volna tenni a MALÉV-val. Bajnai is megírhatja. Kíváncsi lennék, hogyan indokolná. Ő mindent megtett értünk és ezért is , biztosan. Attól koldulnak sokan még ..... most pl a MALÉV/ magyar államkassza.
Nagyon hasonlít ez a szerződés típus arra , amit a bankok írattak alá a naiv ügyfelekkel. Svájci frankra. Mindenképpen ők a hunyók , nem kicsit , nagyon. Itt meg a magyar állam. Ez miféle privatizáció? Ahol megvetetik magát a MALÉV-vel? Az az egy elképzelhetetlen, hogy nem voltak tisztában ennek a szerződésnek a következményeivel.

aszekelyek 2012.02.06. 18:07:24

@quetzalcoatl.: egy sanghaji ismerősöm, itt élő, szerint, ha valaki eléri a 70-et az már hosszú életűnek számit. Véletlenül egy olyan medált vettem , amikor kint jártam. itt világosított fel, hogy majd húsz év múlva tegyem fel. :) Nagy ünnepséget rendeznek. :) Mintha nálunk a 100-at éri meg valaki. A kadzsi jelentése is az , " hússzú élet" ami a medálon látható. Minap hallottam, európaiak a leghosszabb átlag életkorúak, nyugatabbra főképpen. Eurázsiában.

aszekelyek 2012.02.06. 18:09:23

@ubul2000: A fiatalabbakban több a tesztoszteron. Obsitosoknál ritkább... Náluk már a józan ész dominál inkább......

hoplita 2012.02.06. 18:31:36

@aszekelyek:
Az lehet, hogy ki vagyok tiltva, de azért a ímélemre küldtek vagy 3 üzenetet, hogy olvassam a szarjukat.
Én meg válaszoltam....nem túl finoman.

Dicsekedjél csak te emeletes állat azzal, hogy csupa ilyen hozzád hasonló takonyfejű anyaszomorító esz ott a fene napszámra és permanens recskanapot tartatok...
Épületes...elrettentésül tudom javasolni mindenkinek, akibe egy kis gerinc szorult.
Martinak meg mondd meg, hogy felkeresem még, nem felejtettem el, letépem a fejét és a torkába pisálok.

hoplita 2012.02.06. 18:35:10

@ubul2000:
Nem gondolom, tudom, ott áll a leggyengébben a Jobbik.
Igazad van, én is ismerek idős jobbikost, többet is, mint 10-et, de ez a tényeken nem változtat.
A nyuggerek javát a vörös, meg a narancskomcsik szédítik.

@aszekelyek:
Nem a tesztoszteron, hanem az ész, te címeres állat.
A nőkbe is az kéne, te vágnivaló libaaprólék...?

aszekelyek 2012.02.06. 19:37:10

@hoplita: Most mernek jönni , én , vagy nem ? No és van az mno-n lehetőség , csak az IQ léc van följebb , mint azt te el tudnád érni. Nekem van ismerősöm onnan, u.a. a nickje és nem te vagy.

6.Lenin 2012.02.06. 20:04:50

Hmm!

Elolvastam az utolsó 100-at, és eszembe jutott 2 bölcs tanács, még aktív koromból. Sokat látott barátom osztotta meg velem bölcs gondolatait.

Amennyiben 1 lúzerrel 1 percnél többet foglalkozol, az megbocsáthatatlan időpocsékolás.

Amikor lúzerek tömege próbál 1 embert/vagy emberek 1 bizonyos csoportját, hülyének bemutatni, na azzal az emberrel/csoporttal érdemes foglalkozni/utánanézni, ő/ők valamit nagyon tudnak/igen jól csinálnak.

Most kénytelen leszek utána nézni ennek az Orbán nevű kis mokány fickónak + a pártjának.

Amennyiben ennyien, csak velük foglalkoznak egész álló nap, akkor ezek valamit igen jól csinálnak.

lüke 2012.02.06. 20:04:52

@ciceró:
kicsit túloztok a világon sehol nem maradhatnak
3 évig otthon,ill saját szakállra
max. 2-ig
Portugáliában és Görögo.-ban visszavettek a nyugdijból(utólag)

6.Lenin 2012.02.06. 20:12:24

Izé, utána néztem, igaz csak úgy hirtelen, de nem kapkodva.

Nos, van 1 bazi nagy és érős párt, itt góré a kis mokány pacák.

Aztán +néhány kis aranyos, olyan palota pincsi nagyságúak, és mekkora a pof..., bocs a hangjuk, ha nem látnám milyen picik, talán be is tojnék a ricsajtól.

Érdekes 1 ország.

aszekelyek 2012.02.06. 20:14:15

@knausz: A ... titkosszolgálat neve se ment át múltkor..., ami egy tengeri .....és nagyon jó alapanyag a kozmetikumokhoz , valamint a japánok fogyasztják is némely fajtáját. Csak annak t van a végén , nem d. :)

aszekelyek 2012.02.06. 20:20:03

@lüke: ez a szemét demokrácia meg ugyanúgy emgedi, mint amerikaiaknak, vagy más nációknak, hogy gyerekfelügyelőt alkalmazzanak, pénzért. Aki vigyáz a kisdedre, nem lévén más állása. Pénzért. Mert a jó Dobrev Klára ígért ugyan bölcsődét de az nincs. Még ehhez a sajnálatosan kevés kisdedhez sem. Elég. Így aztán nem büntetik. Úgy tudom, olyan jeles demokráciákban sem, mint az USA. Ha a dolgozó anya fizet , carmensitának, hogy cserélje a pelust és sétáltassa a gyereket. Míg anya , aki képzett , pénzt keres. Bölcsőde ott sincs.

aszekelyek 2012.02.06. 20:27:47

@6.Lenin: Mindig azok ugatták meg és támadták anyukám Ó - német juhászát is. :) A kis görcsök. Ha tudott volna röhögni , biztosan röhögött volna rajtuk.... Még a füle botját se mozdította nekik....:DD

ubul2000 2012.02.06. 20:29:50

OFF

Sok libsinek jelentem, hogy ma - rövid időre - betértem. Mondjuk egy falat erejéig. Libakolbászt kóstoltam... :)))
(Hogy kóser volt-e, azt nem tudom)

OFF Vége

6.Lenin 2012.02.06. 20:38:58

Hoppá, csak most olvasom a poszt címét:

Lehet más a jobboldal? ráadásul már a 2.

1x hallottam valahol a kis mokányt beszélni, ha jól emlékszem, olyasmit mondott:
aki még oldalakkal + ilyesmikkel foglalkozik, az lekéste a vonatot.
2 féle politika létezik, 1 amelyik nem képes válaszokat adni az adott időszak kihívásaira, ezt gyorsan el kell felejteni, és a másik, amelyik képes a válaszadásra, sőt a megvalósítására is, velük érdemes foglalkozni. Tök mindegy az elnevezés, mondjuk az 1-ik problémát a régi liberális megoldással, másokat meg a régi, konzervatívnak nevezettel lehet megoldani. Aztán megfér egymás mellett a régi jobb-, és baloldalinak nevezett megoldás is.

A lényeg nem az elnevezésben van, hanem a működőképességben. Gyalog elindulni, nem érdemes.

Igaz agyalni lehet, mint mondjuk @unionist is ezzel múlatja az idejét. Gondolom ráér, nincs más gondja, de ő még a posta kocsit késte le, akkor még nem volt vonat. Persze jogában áll, tegye.

6.Lenin 2012.02.06. 20:46:17

@aszekelyek:

Nagyon mókás jelenet a 4Csöcsűben is, bejön 1 kis pacák, elüvölti magát: mindenkinek kuss legyen, míg itt vagyok.
Sose jutott még 1 sem odáig, hogy leüljön. Esetleg állami és vallási ünnepek idején, de akkor is mindenki nagy ívben....., vette figyelembe a figyelmeztetését.
Igen, minél kisebb, annál nagyobb a pof....., hangjuk.

lüke 2012.02.06. 20:52:58

@aszekelyek:
nem szeretném se a Dobrevet-ki az?-
se az USA-t a magánéletembe belekeverni:)

aszekelyek 2012.02.06. 21:02:37

@ubul2000::))) @lüke: gyurcsányné. dobrev klára. egyszer parádéztak a feri könyvét mutatták be, a nyugatinál, vagy oktogonnál... és egy anya odalépett hozzá, megkérdezte, hogy hova tegye a gyerekét, mikor menne vissza dolgozni. HA egyáltalán visszaveszik gyerekkel. Akkor csitítgatta nagyon, hogy majd lesz bölcsőde, persze, mindjárt holnap.... Kicsit elena csauseszkus jelenet volt.... Apró piroska férje , Dobrev katonafűlófütty leánya. Azé dobreva. Egyébként dobrev. Szófiai illetőségűek. Az a része a családnak. Meg egy pápamerénylő unokaöcsi , aki miatt nem engedték be őket a Vatikánba. Pedig nyomult volna Tartuffe, Orbán után.... :)

A magánéletedbe senkit lükém , ahogy mondod....

jjulie 2012.02.06. 21:12:46

@ubul2000:

reggel is csak egy minusznullamagyar voltál

estére is csak az maradtál

6.Lenin 2012.02.06. 21:12:58

@aszekelyek:

Én más összefüggésben hallottam Klára asszonyt erről beszélni 1 ..... csatornán. Ferivel volt 1 olyan elképzelésük, hogy a gyerekeket kiveszik a családi környezetből, és már a bölcsis kortól megkezdik a nevelésüket, hogy alkalmassá váljanak bizonyos eszmék befogadására. Első lépés lett volna, hogy lehetőleg minden lehetséges településen legyen bölcsőde.
Ez még Ferike karrierjének a kezdetén volt, de valahogy csendben el is halt, szerencsére. Látszólag, a riportban, nagyon komolyan gondolták.

jjulie 2012.02.06. 21:17:35

@6.Lenin:

ezt a mráz samu találta ki, és te terjeszted

hahahaha birka, ugorj

dr. Bubó 2012.02.06. 21:19:37

nem volt ma se címlapos halálhír?

remélem azonnal megtudjuk...

pezsgő behűtve...

utcai vigasságok miatt talán jobb a tavasz...

6.Lenin 2012.02.06. 21:21:46

@jjulie:

Hazajött már a porszívód?
Szerintem, ha éhes lesz, biztos hazatalál, nem kell mindjárt kétségek közt vergődnöd.

6.Lenin 2012.02.06. 21:25:11

@dr. Bubó:

Csiszoltál már a rencereden valamicskét?
Szerintem jobban jársz, ha kidobod, halva született, talán már bűzlik is.

ubul2000 2012.02.06. 21:25:26

@jjulie: veled ellentétben én lagalább magyar vagyok

6.Lenin 2012.02.06. 21:32:49

@dr. Bubó:

- Elment.
- Kicsoda? Kár volt érte?
- Dr Bubó.
- Az, aki minden állatot képes volt meggyógyítani, de saját magát képtelen volt?
- Igen, ő ment el közülünk.
- Most kellene valamit mondanom ?
- Mi a toszért kéne?
- Csak gondoltam, szokás.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.02.06. 22:14:57

@inreallife: Megsúgom neked hogy a 2,2 millió öregségi nyugdíjas nagy része 2-3 gyereket nevelt fel. A gyerekeik nagy része pedig adózó munkahelyen dolgozott.
Ugyanis talán nem ismeretlen előtted, 1988-ig a társadalom 99%-a legális munkahelyen dolgozott.
Vagyis ezzel az intézkedéssel a tb kassza kiadásaid növelnéd, nem kicsit, nagyon.
Fel kéne fognod, hogy akiknek nincs gyerekük most, azok 30 év múlva nem lesznek nyugdíjasok. Akiknek meg van gyerekük, azok meg a nyugdíjasok.
Ez az intézkedés baromság.

Elmondom ez hogy nézne ki:
Tízezreknek jelentősen növelnéd a nyugdíját. Nagymamám, isten nyugosztalja 11 gyereket nevelt fel. Még van néhány száz ilyen idős asszony. De olyanból aki 5-6 gyereket nevelt fel és nyugdíjas korúak a szülők, több ezer, aki 2-3-at azokból százezrek vannak.
A Ratkó-korszak gyerekei, a mi szüleink, átlagosan 2-3 gyermeket vállaltak, ennek köszönhetően nőtt a népességszám, a 80-as évek végén kezdett csökkenni nagyobb ütemben a gyerekvállalás, ha jól emlékszem.
Akik a 80-as években voltak szülőképesek, a 60-as években születtek.
A 60-as években születettek nem mennek nyugdíjba csak 2020 után. Aki 1960-ban született, az 2025-ben megy nyugdíjba, segítek, ez ingyen volt.

Ez az intézkedés a tb kassza hiányát százmilliárdokkal, ha nem többel megemelné, adót kéne kivetni, ami a jelenlegi aktív korosztályt ( talán dereng ők fizetnek járulékot most ) még tovább terhelve.

Aki ezt a koncepciót írta, nem vett tudomást a tényekről, a korfáról, meg úgy semmiről ami a tb-vel kapcsolatos.

De nyugodt lehetsz. Ahogy a Jobbik semmiféle adósságelengedést nem érne el, úgy ez az intézkedés is landolna a kukába.
Vonának mutatnák néhány modellszámítást és kiájulna a székéből, hogy mennyibe kerülne az egész.

Meg kéne tanulni számolni.

---

A GYES és GYED célja nem a gyermekvállalás költségeinek előteremtése a gyermek felnőtt koráig.
Mint írtam, magasabb összegben kéne megállapítani, de nem a GYES-t, hanem a GYED-et. Akkor nem csak a pelenkát fedezné.

---

Miért gondolod azt, hogy ha aki 2012-ben szül gyereket, nem fog 2013-ban elszegényedni attól, hogy 2050-ben majd magasabb nyugdíjat fog kapni. Senkit sem érdekel mi lesz 2050-ben. Most kell megélni, nem 2050-ben.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.02.06. 22:19:57

@lüke: Magyarországon a bölcsödékben nincs elég hely. Mégis hová teszik a gyereket a szülők. Beviszik a munkahelyre?
Először az intézményhálózatot kéne fejleszteni szerintem.

panelburzsuj 2012.02.07. 00:55:03

@ciceró:

"a 80-as évek végén kezdett csökkenni nagyobb ütemben a gyerekvállalás"

Három nagyobb visszaesés is volt, közte két kisebb domb.

A Ratkó-korszak után azonnal meredeken zuhanni kezdett a születészám, a hatvanas évek legelejére talán felét se érte el a 6-7 évvel azelőttinek. Tízévi civódás, agyalás után jött a gyes-gyed-korszak, akkor pár évig megint több gyrek volt (a Ratkó-gyerek épp akor kezdtek szülni, a két hullám egymásra rakódott). A kilenvenes évek elején volt még egy kisebb emelkedés, az már egyértleműen csak a korábbi népes generációk ellaosodó "természeti" köbóvetkezménye volt.

És azóta egyenltes mélyrepülés.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.02.07. 01:09:42

@panelburzsuj: ennyi nem elég alkalmi közlendőnek?
Micsináljak, nem lehet minden gondolatom Nobel-díjas mélységű... :D

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.02.07. 03:00:40

@lüke:

Összetévesztesz valakivel robin.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.02.07. 03:02:43

@ciceró:

A hatalmon lévőknek nem érdekük a saját korrupciójuk leleplezése.

Az közérdek lenne, de a köznek nem igazán vannak eszközei erre.

A közjót szolgáló állam meg csak Utópiában van.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.02.07. 03:05:30

@szoja122:

Szívesen beszélgetek én itt vagy máshol Veled a gazdaságról is.
Bár nem gondolom, hogy bármi lényeges jelentősége lenne, hogy mi ketten itt miről beszélgetünk.

Nem mi fogjuk itt megváltani az országot.

Úgyhogy nem értem téged miért háborít fel, hogy én itt másokkal miről beszélgetek.

Nem kicsit túldimenzionálod.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.02.07. 03:07:14

@szoja122:

Szégyen hogy a holokausztról számháborúzol, amikor ennyien éheznek.
A gazdasággal kellene foglalkoznod.

lüke 2012.02.07. 05:56:15

@ciceró: @panelburzsuj:

a gyermek vállalás nem állami feladat-azok az államok megszüntek- családi
igaz gazdag és "jó" állam támogatja,mert nem hülye hogy a jovöjét ellöje

paródiáját ld. Öfelsége pincére voltam
/bár egyetlen csecsemöt se kérdeztek még meg tudományos célból, hogy miért sír vagy akar-e bölcsödébe menni/

lüke 2012.02.07. 06:02:18

@aszekelyek:
jaj, ez olyan, mint a Dimitrov
- aki rágyújtotta a templomot Szófiában az elvtársaira-
MO-n meg tere volt,meg a spéci fiújai ,akik elkúrhatják a gazdaságot, mert ideológiával tömik a fejüket, s egyetlen párton kivüli professzoruk volt:a matek tszkvezetö
bár Mész---árost is vmi ilyen féle nevezte ki
most ki a dékán 2 milláért?
(a Dimitrovot Köstler megírta az újszülötteknek mondanám)

dbeata 2012.02.07. 07:16:29

@panelburzsuj: Igen, a csúcs a hetvenes években 75-76, én 73-as vagyok, és nem volt gyes, anyukám egy nagynénire bízott, mert dolgoznia kellett.
Amúgy ma sokkal jobb világ van ebből a szempontból, illetve a probléma nem feltétlenül csak politikai vagy gazdasági. Régen összetartóak voltak a családok (talán anyagi megfontolásból is), több generáció együtt élt, könnyebb volt a gyermekekre vigyázni így (vagy találni valakit a házban, aki vigyáz rájuk). Ma már ez nem divat, atomizált családokat látunk, akiknek súlyos gond már az is, ha egy színházba akarnak elmenni. Vízfejű Budapesten dolgoznak, de a szülők vagy vidéken, vagy akár Erdélyben (pl).
Barátnőm USA-ban (csak hogy ott sem jobb a helyzet) szült és két hónap múlva már ment is vissza dolgozni, a családon belül vigyáznak a gyerekre, mert ha nem megy vissza elveszti a munkáját. Ott is vannak persze fizetős magánbölcsik, mint ahogy itt kezdenek elszaporodni (és bezárni is). Szerintem egyáltalán nem rossz a bölcsi helyzet ílegalábbis felénk), ahhoz képest. A probléma tehát, szerintem nem csak gazdasági, a világon nem tudom, mi a helyzet GYES, GYED tekintetében, de amennyit én látok, azt gondolom, rosszabb a helyzet máshol.
Anglia pl. ahol szintén visszamennek dolgozni, és a 2-3 gyereket az import babysitter neveli fel, milyen felnőtté válnak? (Ja igen, alkoholizáló tinik lesznek, ez most nagy probléma ott).

Amúgy egyszer volt a HVG-ben, hogy összehasonlították vásárlói értéken, hogy pl. régen mennyibe került mondjuk az élelmiszer, meg egy építkezés és hogy most mennyibe kerül. Sajnos már nem emlékszem részletesen, de el voltam hűlve, hogy pl. építkezés sokkal kevesebbe került, mint ma. Érdekes táblázat volt.

panelburzsuj 2012.02.07. 08:30:33

@dr.dbeata:

"Vízfejű Budapesten dolgoznak"

Amikor születtél, legalább 200000-rel nagyobb vízfej volt Budapest.

Viszont már akkor sem élt együtt több generáció. Már falun se nagyon.

Az a modell (egy rozoga fedél alatt 8-12 ember szorong, mindenki mindenkinek rokona a faluba) - a háború után kimúlt Magyarországon, és nem is fog visszatérni. (Leszámítva az elzárt cigányteleppé vált községeket.)

"Nukleáris család", késői házasság - kevesebb gyerek - (kevesebb gyerekhalál), tanult városi mesterségek és szakmák, tőkegyűjtés, árutermelés, szolgáltatások pénzért: ezt hívják polgárosodásnak. Holland földön 400-500 éve megy magától, magyar földön ma egyszerre, ugyanabból a szájból lelkesítő kományprogram és kinevezett népellenség.

A magyar néppolgár meg leginkább jól összezavarodik, elbizonytalanodik, hitet veszt - és még jobban magába fordul.

dbeata 2012.02.07. 10:01:43

@panelburzsuj: Felénk (és ez nem falu, hanem a főváros) a kertvárosban még a 80-as években is jellemző volt, hogy a nagypapa-nagymama a "kisházban" vagy a földszinten lakik, és így is építkeztek, eleve több generációs családi házat építettek, vagy a telken egy kisebb házat építettek. Nem rozoga fedél alatt, de nyilván olyan is volt máshol. Ezt értettem azalatt, hogy több generáció élt együtt. Ez tűnik el mára.

lüke 2012.02.07. 10:09:29

@panelburzsuj:
a kevesebb gyermekhalál
cave Hungary
ahol 5 ezrelék(korábban 3volt, sok)
ld. WHO
süti beállítások módosítása