Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2013
jan 06
22:50

Velem együtt sokakat meglepett a Fidesz békés válasza a regisztrációt alkotmányellenesnek minősítő múlt heti alkotmánybírósági döntésre. Az értelmezések meglepően tág skálán mozognak: egyesek szerint eleve ez volt a Fidesz terve, mások szerint nem volt más választásuk, megint mások hűvös politikai számításról, esetleg a győztesek nagyvonalúságról beszélnek. Újabban pedig egy ismerős érv is megjelent: a visszafogott reakció nem más, mint a már tavaly is ígért konszolidáció biztos jele, mostantól ugyanis az eddig az akarat és az erő politikájában bízó Fidesz a szebbik arcát mutatja majd a választóknak.

483harc.jpg

(Fotó: Facebook)

Nagyjából egy évvel ezelőtt beszélt először a Fidesz konszolidációról, magam akkor itt ezen a blogon komolyan is vettem a stratégiai váltás lehetőségét, és igyekeztem érdemben foglalkozni vele. „A magyar kormányfő politikájának értelmezésekor az alkalmazkodás fogalma sokkal fontosabb, mint azt a vele kapcsolatos sztereotípiák alapján gondolhatnánk” – írtam januárban, majd pár héttel később hozzátettem: „a békülékeny, nyugodt hangnak minden látszat ellenére sokkal nagyobb a tábora Magyarországon, mint a kardcsörtetésnek”. Pár hónappal később azonban egyértelmű vált, a konszolidációról szóló beszédet nem kísérte valódi, tettekben is megnyilvánuló váltás: a várakozások ellenére „az eddigi politika megerősítése, határozottabbá válása következett” – állapíthattam meg szeptemberben.

Azért idézem ilyen hosszan magamat (és azért is hasznos ez a sajátos elemzői napló – legalább számomra), mert igazolja a forró kásával kapcsolatos népi bölcsességet. Természetesen érdemes megvizsgálni most is annak lehetőségét, hogy milyen változásokat jelentene a politikai versenyben, ha a kormányoldal valóban áttérne egy konszolidációs stratégiára, ugyanakkor érdemes nagyon óvatosan, komoly fenntartásokkal kezelni ennek lehetőségét. Ha megnézzük a regisztrációval kapcsolatos kormányzati döntést, akkor kétségtelenül észre kell vennünk a „politikai érzék” megjelenését: a Fidesz nem csupán helyes, de számára hasznos döntést is hozott, amikor a bíróság határozata után nem az erőpolitikát vette elő. Nem gondolom, hogy eleve ez lett volna a terve, azt sem hiszem, hogy ne lett volna más választása (a politikában a rossz döntésnél a még rosszabb is mindig lehetséges alternatíva). Leginkább azt tartom valószínűnek, hogy a választások előtti évben a korábbiaknál is hangsúlyosabban vette számításba viselkedésének választói megítélését, és félt – szerintem okkal – egy elhúzódó alkotmányos-politikai vita következményeitől.

Mindebből azonban nem következik, hogy a Fidesz stratégiát váltott volna, hogy a hátralévő hónapokban békülékeny hangnem és gesztuspolitika következik majd. S nem csupán azért, mert nem csak a skorpiónak nehéz új életet kezdeni, hanem azért is, mert megítélésem szerint egy ilyen váltás már nem lenne egyértelműen a Fidesz érdeke. Ahogy a szeptemberi cikkben is írtam, számos érv szól amellett, hogy a kormányoldalnak a következő másfél évben elsősorban saját szavazóira érdemes koncentrálni, ők pedig – akik eddig kitartottak – feltehetően nem lennének vevők egy radikális fordulatra. A regisztráció pont azért volt veszélyes téma a Fidesz számára, mert a felmérések szerint a bevezetése a saját bázisát is megosztotta, így ebben az esetben leginkább miattuk, egy eszkalálódó vita rájuk gyakorolt hatásától tartva dönthetett a fegyverletétel mellett.

Ebből azonban csak az következik, hogy a Fidesz a választásokig hátralévő időben is alapos mérlegelésnek vet majd alá minden egyes témát, érdekei alapján hol harcosnak, hol pedig békésnek mutatva magát. A fordulat legfeljebb annyi, hogy ma már nem kell minden csatát megnyernie – mint ahogy feltehetően 2010 őszén még gondolhatta, amikor egy hasonló helyzetben az alkotmánybíróság jogköreinek korlátozásával válaszolt -, a status quo sok esetben már neki kedvez, azaz egyes ügyekben valóban lehet megengedőbb. A regisztrációtól minden bizonnyal jelentős előnyt remélt a Fidesz, különben nem ragaszkodott volna hozzá eddig, nem ölt volna bele ennyi energiát, de 2014-ben enélkül is olyan választási rendszerben versenyeznek majd a pártok, amelyet kizárólag a kormánypárt íróasztalán rajzoltak meg, feltehetően nem feledve, hogy mi lehet a jobb, mi lehet a kedvezőbb a hatalmon lévő pártnak.

A politikai intézményrendszerben ma már szinte minden szabály a most hatalmon lévők találmánya (vagy átvétele), szinte minden fontos szereplő az ő köpönyegükből bújt ki, és bár az alkotmánybíróság példája azért mutatja ennek a kontrollnak a határait, igazán csak a választók véleménye az, ami kiszámíthatatlan, ami veszélyt jelenthet. Józan mérlegelés alapján így a választásokig hátralévő időben a Fidesznek az utóbbira kell majd jobban figyelnie, ha politikai-hatalmi céljai és a saját szavazóira gyakorolt hatás – miként most történhetett - összeütközésbe kerülhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr95002259

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán, a legyőzhetetlen 2013.01.07. 09:41:53

Nem szívesen lennék most az ellenzék helyében. Két és fél éve kiéhezett hiénákként várják, hogy a Kárpátok gazellája elbukjon a balliberális kormányok által hátrahagyott adósságcsapdában, az IMF és az EU által emelt akadályokban, vagy leterítse a Wall ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.10. 19:10:38

@hoplita:

Kaltenbach Jenő az LMP Karácsony, Jávor, Scheiring féle bolsevik szárnyához tartozik, így érthető.

Ő nem tagja a szalonképes Schiffer féle vonalnak.

Az LMP-ben még egyelőre nem lefutott a meccs a bolsevik tábor szárnya, és a párt függetlenségét megőrizni óhajtó szárny között.

Érdekes lehet még a párt sorsa.

hoplita 2013.01.10. 19:21:55

@Akitlosz:
Kaltenbakot még ombucman korából megjegyeztem...ritka egy golyóérett féreg.

A zelempé leves...illetve mint az ajtófélfa, se kinn, se benn.
Nem is érdemelnek mást...

tölgyes 2013.01.10. 19:28:22

@Akitlosz: Önnek igaza van.. csakhogy nálunk ez úgy megy, hogy aki egyéniben nem jut be, annak szavazatait kompenzációs listára teszik és egy szorzóval átszámítják képviselői hellyé. Vagyis a vesztes szavazatok egy része is képviselői helyet ér.
Az angol rendszerben azonban, ha valaki 1 szavazattal nyer, akkor a 49,9999 szavazatból nem lesz képviselői hely tehát ott nem "arányosítanak"
Ezért szoktam írni: a fidesz 2010-ben az angol rendszer szerint 98-99%-ot kapott volna a parlamentben.. ezzel szemben 2/3-ad lett a különféle korrekciók és a lsita miatt... ámde a vitatkozó úr szerint ez igazságtalan mert a győztesnek kedvezve torzít.. Erről folyik egy ideje egy beszélgetés.

Egyébként Horváth Barna egy 1946-ban elhangzott előadásában azt írta: van avalmi abszurd abban, hogy ha 51% áll szemben 49%-kal akkor az egyik álláspont 100%-ban a másik pedig egyáltalán nem érvényesül. Ez is egy szempont, amit figyeléembe érdemes venni.

6.Lenin 2013.01.10. 19:36:17

@Akitlosz:

"Te aláírtál valami papírt, hogy lemondasz a döntési jogodról, s rábízod a politikusokra?"

Természetesen, voltam szavazni és megjelöltem 1 képviselőt és 1 listát. Ezzel felhatalmaztam őket, hogy a nevemben döntsenek, helyettem, mert és nekem más dolgom van. Természetesen csak, ha nyernek. Ha nem ők nyernek, elfogadom, hogy most mások akarata fog érvényesülni a következő választásig.

"Működik, amit a többség elfogadott eddig demokráciaként."

Ha képes lennél értelmezni 1 ilyen 1xű mondatot, talán több mindent is megértenél.
Nem véletlen, hogy nem sok mindent értesz az egészből.

Ez a kijelentés nem azt jelenti, ez a demokrácia, hanem jelenleg ezt a formát fogadjuk el annak. Tökéletes demokrácia nem létezik, szerencsére.
Remélem soha nem fognak az emberek 1formán gondolkodni/cselekedni. De ezeket már leírtam.

A legszebb

"S ugyan honnan tudod, hogy ebből a kettőből bármelyik is a többség akaratát tükrözte? Lehet, hogy így van, de lehet, hogy nem. Nem lettek megkérdezve a választópolgárok. "

-Szia Dezsőkém, hogy állsz jelenleg?
-Már majdnem mind a 8 millió választópolgárt megkérdeztem.
-Ki hiányzik még?
-Bütyökfalva -Alsón, Mariska nénit még nem kérdeztem.
-Menjünk.
-Kézcsókom Mariska néni, mit tetszik szólni a tandíjhoz?
-Kicsit hangosabban, ha lehetne.
-MIT TETSZIK SZÓLNI A TANDÍJHOZ?
-Ne ordibálj itt B+, és ne szórakozz velem. Húzzatok el a .....ba.
-
-
-
-Na, akkor meg is lenne ez, már csak meg kell számolni az igeneket, hátha ők lesznek többségben.

menőmano 2013.01.10. 19:47:28

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=151539

Párttá alakul Bajnai egyesülete"

Hála égnek!!

:)))

nyünyüge 2013.01.10. 19:53:19

@tölgyes:
TGM akkori félinformációkból táplálkozó téves véleménye arról szólt, hogy el kell tüntetni a támadásban résztvevő (vélt) népcsoportot vagy annak tagjait?
TGM az akkori kormánypárti lap vezető publicistája, az akkori kormánypárt aktív politikusa volt?

6.Lenin 2013.01.10. 19:54:28

Talán 1x valahol, valakik leszúrtak néhány botot és 1 kerek szardarabbal elkezdtek szórakozni.
Megegyeztek, hogy aki többször juttatja be a szardarabot a másik leszúrt botjai közé, az nyer.
Óriási sikere lett később ennek a faszságnak. Nevet is adtak néki.

Aztán elkezdték variálni a szabályokat, mert a vesztes 1re inkább nem tudta elfogadni a másik győzelmét.

Még ma is sokan szórakoznak ezzel, de 1re kevesebb drukkert érdekel, hogy mi a toszért szaladgál néhány ember gatyában a bekerített pályán. Az a rész már unalmas a sok szabály miatt.
Sokkal érdekesebb zsidózni, cigányozni, majmozni és laposra verni az ellendrukkerek táborát, + útközben szétcseszni mindent, ami akadályozza a szabad mozgást.

Talán sok más mindennel is így állunk jelenleg. Szar érzés, ha a másik nyer, ki kell találni minden marhaságot, hátha 1x mi is nyerni fogunk.
Sántít 1 picit, mint minden összehasonlítás, de a lényeg benne van.
Szerintem.

korábban ulrike 2013.01.10. 20:03:28

Tegyük félre Bayert, se nem pro se nem kontra, mindenki ismeri, kapacitásait is, azt is, hogy mindig is felhasználható - jogosan - a Fidesz elleni támadásokra. Nem komoly ember, teher pártjának is.
Nem Bayer az ügy.

Az ügy az, hogy nem két hét, hanem két év is eltelt, s az ország egyes - többnyire jól körülhatárolható - részein jottányit sem javult a közbiztonság. Sőt. Az is nyilvánvaló, melyik etnikum képviselői leggyakoribb szereplői az ilyen híreknek. Érthető a felháborodás. A Bayer elleni is, csak az nem, hogy abba miért ölnek bizonyos véleményformálók több energiát, mint magába a problémába. Még egyszer leszögezem, Bayer kártékony kókler, a probléma része, nem akarom védeni, sőt.

Tegnap az országos cigány vajda azt mondja, amíg a cigányoknak ilyen kevés jut, addig az agresszivitás része a cigányság túlélési taktikájának. Ergo, nem azt mondja, küzdenek ellene ők maguk is, hanem igyekszik megmagyarázni, elfogadtatni. Ez egyenesen arcátlanság, bár ez ellen nem hallottam felhördülést. De talán nem ártana a vajdának elgondolkoznia azon, s azoknak sem, akik a probléma helyett Bayerrel foglalkoznak, mert az többet hoz a propagandakonyhára, hogy ahol az agressziót a túlélés részének tekintik és praktizáljak, ott az ellenagresszió is a túlélés részévé válik.

nyünyüge 2013.01.10. 20:04:06

@nyünyüge:
jav: "az akkori kormánypárt aktív politikusa" helyett " az akkori kormánypárt aktív tagja"

tölgyes 2013.01.10. 20:06:30

@nyünyüge: Mit jelent, hogy aktív politikusa..mert ha azt jelenti amit én gondolok, akkor az volt.. sőt egy meghatározó értelmiségi politikusa...:(

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.10. 20:12:08

@tölgyes:

Ezt az igényt roppant egyszerűen lehet teljesíteni bármiféle listák és kompenzációk nélkül is.

Például egy választási körzet = egy megye. A megyének van mondjuk például 6 mandátuma.

Nem csak a legtöbb szavazatot kapott jelölt nyer tehát mandátumot, hanem az első hat legtöbb szavazatot kapott.

Megvan oldva a többpárti parlament, és az arányosság is, bármiféle buta képletek, töredék szavazatok, elveszett szavazatok, listák és egyéb felesleges és bonyolult sallangok nélkül is.

Ráadásul időközi választást sem kell tartani soha, ha a hat képviselőből valamelyik elveszíti a mandátumát, akkor értelemszerűen a hetedik legtöbb szavazatot kapott jelölt kerül a helyére.

Nem igaz tehát, hogy az arányosság miatt kell feltétlenül trükközni a listákkal.

A listák Magyarországon azért vannak, hogy ne egyenlő esélyekkel indulhassanak a képviselő jelöltek, a pártvezéreknek szinte mindenképpen bérelt helyük legyen a parlamentben.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.10. 20:15:11

@6.Lenin:

Te ugyan kiket képviselsz?

Csak a magad nevében nyilatkozzál!

6.Lenin 2013.01.10. 20:17:23

@korábban ulrike:

A probléma gyökere, hogy mindig az a hibás, aki a problémáról szólni mer. Rendkívül kényelmetlen tud lenni. Netán valaki még arra is mer majd következtetni, hátha nem is most keletkezett ügyről van szó.

A többi nagyjából még stimmelhetne is.

tölgyes 2013.01.10. 20:19:00

@Akitlosz: Itt egy konkrét rendszerről van szó és nem az Ön fantazmagóriáiról!:).. Nem óhajtok senkit megkérni arra, hogy dolgozzon ki matedmatiakai modellt az őn elképzelésére. Már csak azért sem, mert ezek a modellek lehetőséget vázolnak és nem realitásokat.
Az Ön elképzelése majd akkor fog érdekelni, ha Ön választásközeli helyzetbe kerül. Addig bármikor, bármiről álmodozhat:) én érdeklődéssel olvasom és felejtem el azonnal.:) Ezt azért írom, mert ez a realitás.

6.Lenin 2013.01.10. 20:31:43

@Akitlosz:

Most valóban csak a saját véleményem írom le.
Kellemetlen?

Amikor 90-ben megválasztottak önkoris képviselőnek, mások nevében is nyilatkoztam, mert azzal bíztak meg, amikor engem választottak képviselőjüknek, néhányan. Másokat, mások képviseltek. Benne mások bíztak meg, bízták meg azzal, képviselje az ő érdekeiket.

KÉPVISELŐKET szokás választani. Érted te ezt?

Nem buszsofőrt, hentest vagy seggvakarót.
Képviselőt, aki képviseli őket.

Ez ilyen bonyolult lenne?

Khal Drogo 2013.01.10. 20:58:05

@Akitlosz: "A listák Magyarországon azért vannak, hogy ne egyenlő esélyekkel indulhassanak a képviselő jelöltek, a pártvezéreknek szinte mindenképpen bérelt helyük legyen a parlamentben."

Ez így van.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.10. 21:01:30

@nyünyüge: azt hittem, a hölgy(emény) Bayerzsót primitivizmusára reagált a verssel.
Ha viszont a "vers" volt előbb, az gáz neki is.
A "vers" ugyanis hasonszőrűen primitív, mint BZsót... nincs semmi ok az übermenccccs érzésre...

Khal Drogo 2013.01.10. 21:03:25

@SzélsebesVelorex: Akasztás vagy főbelövés. Ez lenne méltó büntetése ennek a két rohadéknak.

Khal Drogo 2013.01.10. 21:07:25

@tölgyes: Ezt teheted múltidőbe. A következő választáson a 199 mandátumból 176-ot egyéni visz el, 5 v. 6 mandátum lesz a határontúliaké, a maradék megy listára, de a listán a győztes szavazatai is élnek majd.
Vagyis ez egy majdnem egyéni választásos rendszer lesz, annyi különbséggel hogy a pártelnököknek és leendő miniszterelnököknek továbbra sem kell egyénit nyerniük akkor ha a Parlament tagjai akarnak lenni.

A lista értelemetlen hogy fennmarad ebben a rendszerben hiszen a győzteseknek kedvező a listás mandátumszerzési metódus. Egyetlen célja, hogy a pártelitet bizonyosan bejuttassa a Parlamentbe anélkül hogy egyéniben nyernie kéne.

Ezért ilyen az új választási rendszer. Szerintem legalábbis.

jjulie 2013.01.10. 21:10:53

@Hepci:

mi az a fidesz, valami kelt tészta?

6.Lenin 2013.01.10. 21:22:29

@Khal Drogo:

Helyszíni közvetítést adunk a parlamenti választások végeredményének kihirdetéséről...

Az éppen ügyeletes portás ismertetését halljuk:

Tisztelt Hölgyek, Urak önök mától képviselők.
részletesebben:
A 200 képviselői hely megoszlása a következő.

Minden megyéből 1
Minden Kossuth L. utcából 1
Minden ma még működő restiből 1
Minden 4Csöcsűből 1

Ez pontosan 200, minden választói akarat teljesítve.
Az eskü után énekeljük el a Himnuszt, és az akácos út, ha végig megyek rajtad én nevezetűeket.

-Mi az, maga mit mutogat ott az erkélyen, kicsoda maga?
-Én kérem alássan Porbafingó János lennék és ki lettem rekesztve, az én véleményem nem kérdezte senki.
-Lökje, nehogy magába szoruljon.
-Ki a tosz fog kérem alássan kormányozni?
-Majd választunk valakit, de most van fontosabb. Kérem a képviselő Hölgyeket/Urakat fáradjanak a büféhez. Hörpintünk 1et a sikerre. János, jöhet maga is, én fizetem a felesét.

Khal Drogo 2013.01.10. 21:28:19

@6.Lenin: Tehát Angliában, ahol tisztán egyéni a választás, ott így megy. Jó tudni.

6.Lenin 2013.01.10. 21:30:45

@jjulie:

Szia!

Ismertetted @hoplitának a szopóágon való hosszabb távú túlélési esélyek lelki és testi gyötrelmeinek technikai megoldásait?

Tegnap felajánlottad.

tölgyes 2013.01.10. 21:36:30

@Khal Drogo: Vagyis közelítettünk az angol szisztémához.Ott ezt úgy oldják meg, hogy a hagyományos korzeteikbe teszik a pártelitet.Nálunk ma még minden képlékeny. Azt persze nem kell gondolni, hogy ott a szenteket választják meg, vagy a zseniket.

etwas kultur muss sein 2013.01.10. 21:46:35

@Khal Drogo: Nem. Ez nem méltó. Méltó a halálra kínzás.

6.Lenin 2013.01.10. 21:46:45

@Khal Drogo:

"http://swopdoc.com/nagy-britannia-valazstasi-rendszere.html"

Talán azt el tudnád fogadni?

Mo-on el tudnának fogadni 1 királyt, minden döntésével együtt? Lenne 1 jobbos + 1 balos királyunk?
Íratlan alkotmány, szokásjog + ilyenek

Tényleg?

Az sem "igazságos" csak elfogadják a politikusok és a választók is.

Az közös elfogadás a lényeg, nem a technikai részletek.
Szerintem.

aszekelyek 2013.01.10. 21:55:21

@Akitlosz: kielégítőnek nem mondanám, mert pontos haszon, és költség részletezés nincs benne. de mégsem visszakérdezés. ami engem érdekel, az, hogy mivel tudnál kecsegtetni. Ami elfogadható és életszerű haszna lenne a te verziódnak.
@Hepci: mit tudsz ahhoz hozzáfűzni, hogy orbáncigány... .) mert sokat hallottam azt mszp-sektől. Nem csak a mi hoplitánkék nyomatják itt és ma. Ki is a primitív? @nyünyüge: hűha! akasztás is lesz vagy csak munkatábor?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.10. 22:05:21

@aszekelyek: bizonyos fenotípusos jegyek és pár régi fotó alapján nem tűnik hihetetlennek a híresztelés... bár ezzel önmagában semmi baj nincs, ugye Ámerikában éppen négus az elnök... s egyéb rasszok előfordulása a döntéshozók között se kelt meglepetést erdei körökben...

ajjaj99 2013.01.10. 22:09:34

@Akitlosz: Természetesen mindenki a saját tetteiért felel. Csak mi még mindig a következmény nélküli ország vagyunk, a más szemében a szálkát, a sajátjában a gerendát se világát éljük. Gondolom te is tudsz példákat a politikusok megúszására, bárhonnan. Amíg ezen nem tudunk változtatni, addig nem sok jóra számíthatunk.

Khal Drogo 2013.01.10. 22:22:17

@6.Lenin: A "magyar király" a magyar köztársasági elnök.
Az pedig nem igaz természetesen hogy íratlan az angol alkotmány. Nincs alkotmányként leírva. Így pontos, az alkotmány erejű szabályaik több dokumentumban szerepelnek, nem egyben.
Ha íratlan lenne, akkor nem tudná senki a szabályait, de persze nem ez a helyzet.
A szokásjog is le van írva, hiszen ha nem lenne lefektetve a szabályrendszer, akkor senki sem tudna róla, illetve mindenki másként tudná. Csak lehet hogy nem jogszabályban van leírva, hanem bírósági ítéletekben meg jogi tankönyvekben.

Egyébként Magyarországon is van szokásjog. Nincs minden jogi szokásjog rögzítve a törvényekben, mégis alkalmazzák ezeket.

ajjaj99 2013.01.10. 22:24:18

@tölgyes: Azt hiszem nem fogunk zöldágra vergődni. Nem szerencsés az angol példát a mienkével összehasonlítani. Más rendszerek, az angolok azzal élnek együtt. Mi pedig egy másik rendszert kaptunk 23 éve, ami működött, elfogadott volt. A választókerületek átszabása szükséges volt az évek alatt bekövetkezett változások és az új parlamenti létszám miatt is. Én tartom magam ahhoz, hogy az új rendszer nagyobb mértékben torzítja a választói akaratot, mint a korábbi, és mint ami szükséges a kormányképes többség kialakításához. Például azzal, hogy nem kell abszolút többség, több az egyéni mint a listás hely.

Khal Drogo 2013.01.10. 22:24:27

@ajjaj99: Csak ilyen példákat ismerünk, a magyar politika igen alacsony szinten mozog. A politikussal együtt.

6.Lenin 2013.01.10. 22:37:41

@Khal Drogo:

Látom nem értetted a lényegét.

Ott van 1 több évszázad alatt kialakult és működő rendszer, amit alapjában minden szereplője a politikának/közéletnek elfogad.

De láttam néhány közvetítést is az angol parlamentből.

De miért kellene nekünk mindig másokat utánozni mindenben?

Elég lenne,ha csak azt fogadnánk el, hogy 1más véleményét tiszteletben tartsuk, kezdetnek.

6.Lenin 2013.01.10. 22:45:27

@Khal Drogo:

"a magyar politika igen alacsony szinten mozog. A politikussal együtt. "

Erre 1 jó választ GFG blogján olvashatsz.

" Az leszek, amivé ti tesztek"

Miért lenne más a politikusok többsége, ha így is elfogadják a rajongóik?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.10. 22:48:12

@tölgyes:

Szerintem elég konkrét voltam. Ha nem érthető, akkor az Ön felfogóképességében van a hiba.

Olyan rendszer pedig nincsen, ami mindenkinek tetszik.
Mindegyiknek vannak előnyei, és hátrányai. Az általam leírt szerintem a lehető legtöbb kívánalomnak megfelel, többnek, mint a ma létező magyar vagy angol.

De nem gond, ha nem érti, már megszoktam az Ön értetlenkedéseit.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.10. 22:50:38

@Khal Drogo:

Üde színfolt és nagyon megnyugtató, hogy akad itt ember, aki érti is, amit leírok. :-)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.10. 22:53:16

@Hepci:

Hihi. :-)

Inkább azt is csak szeretné!

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.10. 22:57:17

@Khal Drogo:

Így van, tökéletesen érted.

Ez a listás választás célja és értelme, a választói akarat kijátszása, a pártvezéreknek megmérettetés nélküli bérelt hely biztosítása az országgyűlésben, gyakorlatilag választás nélkül.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.10. 23:02:23

@Khal Drogo:

:-)

Jó poénjaid vannak, tetszenek.

teevee 2013.01.10. 23:07:17

@Akitlosz: Szóval, feltaláltad a választókerületi listás szavazást. Sok hűhó semmiért.

6.Lenin 2013.01.10. 23:17:08

@teevee:

Rosszkor szóltál közbe, éppen támogatókat keresett. Kíváncsi voltam.
Mindegy.
Megyek inkább hunyni.

Ipi-apacs!

Jó8!
Mindenkinek.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.10. 23:20:07

@aszekelyek:

Minden választópolgár beleszólhatna az ország dolgába 1 szavazat erejéig, ha akar.
Valóban a véleményt nyilvánítók többsége döntene, azaz valóban demokrácia lenne.

Az, hogy ez jobb lenne-e vagy sem, mint a jelenlegi helyzet, nem tudom, azt csak a gyakorlat tudná megmutatni, de szerintem igen. Már csak azért is, mivel nem könnyű alulmúlni a jelenlegi teljesítményt. A jelenlegi rendszerre gondolok, nem a jelenlegi kormányra.

Mi a haszna a demokráciának? Az lenne amit a többség akar, így nem lehetne a béna politikusokra fogni a helyzetet.

Kezdetben valószínűleg sokan poénra vennék - lásd bármiféle nagyobb beleszólási lehetőség biztosítása esetén rögtön megjelennek a poén javaslatok, egyrészt a hülyéktől, másrészt azoktól, akik ezzel akarják bizonyítani, hogy nem szabad a nép véleményét kikérni semmiről, mert "nem kompetens". Az AEÁ-ban most vezették be, hogy ha egy hónap alatt 25 000 aláírást gyűjtenek valamilyen kezdeményezésre, akkor a kormány köteles rá válaszolni. S mit is akarnak a vicces kedvű amerikaiak a kormánytól? Halálcsillagot, és Star Trek űrhajót.

Szóval lennének gyermekbetegségei a demokráciának kezdetben, de hamar rájönnének a szavazók, hogy ha butaságot szavaznak meg, akkor annak ők isszák meg a levét, nem lehet a kormányra fogni, így aztán hamar értelmes döntések születnének. Szerintem minőségileg jobbak, mint a parlamenti döntések, de legalábbis több embernek tetsző döntések, mint a parlamenti döntések esetében, s azért ez is valami.

De írtam már sokszor, hogy nem a rendszeren múlik egy ország sikere, vagy kudarca, mindent lehet(ne) jól és rosszul is csinálni. Viszont abban is biztos vagyok, hogy Magyarország sikertelenségének, hogy csak ennyire jutott 23 év alatt egyik tényezője a rendszer milyensége, a rendszerváltás befejezetlensége. Túl kevés dolog, és túl kicsi mértékben változott az 1990. előtti rendszerhez képest. Több kellett volna, s akkor talán már előbbre tartanánk.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.10. 23:25:06

@ajjaj99:

Mi nem igazán tudunk. A politikusok tudnának,de nekik meg értelemszerűen nem érdekük, ellenérdekeltek.

Na persze bárki ma elégedetlen alapíthat, szervezhet pártot, lehet politikus, hogy megvalósítsa világmegváltó elképzeléseit.

Kevés esélye van, hogy hatalomra jut, de ha mégis, akkor ő is rögtön bekerül abba a közegbe, azok közé, akiknek a műve ellen fellépett, s ő is a rendszer haszonélvezője lesz, s ellenérdekelt a saját korábbi elképzeléseinek a megvalósításában.

Ki van ez találva!

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.10. 23:29:39

@Khal Drogo:

Így van.

A magyar történelmi alkotmányt sem lehet egyben megtalálni sehol, de attól még létezik, bár kicsit nehezebb megismerni, mint az egyetlen jogszabályban megírt alkotmányokat.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.10. 23:33:46

@6.Lenin:

A politikusok rajongótábora a népesség igen csekély részét teszi ki.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.10. 23:36:02

@teevee:

Mi?
Látom nem érted.
Semmiféle listás szavazás nincsen benne.

6.Lenin 2013.01.10. 23:49:11

@Akitlosz:

Azért olvasgattam menet közben az ágy felé, hogy kicsit puhult a gondolatmeneted. Itt-ott mintha már kezdenéd érteni is, de a lényegtől még távol vagy.
Más dolog elképzelni 1 ideálishoz közeli állapotot és más a gyakorlat.
Meg kell ismerni a gyakorlatban mi is motiválja /mozgatja az emberi cselekvést. A cselekvés mögött meghúzódó érdekeket.
Ahány ember, szinte annyi érdek.
Más a kimondott szó, más a cselekvés és megint más a háttérben elbujtatott érdek, a talán valódi oka minden tevékenységnek.
az ideáli világ = 1 képzeletbeli/óhajtott, de soha meg nem valósíthatónak, de jó elképzelni, mi lenne ha.
Nincs ha.

A népesség nagy részét csak a maga kis tyúxaros élete érdekli, a kicsinyes érdekei.
Többet kellene az emberek közé menned, elbeszélgetni/meghallgatni őket.

A könyvekben nincs minden leírva, vagy nem a valóságnak megfelelően. Kivéve néhány keveset.

Jó éjt!
L

teevee 2013.01.11. 00:13:56

@Akitlosz:
Mi fog történni, ha egy választókerületben több mandátumot lehet szerezni? A pártok több jelöltet fognak indítani.

Hogy zajlik majd a kampány? A pártok viszik mindenhová a teljes pereputtyot. Nem fognak külön lakossági fórumot tartani ugyanott Jancsinak, Bélának és Juliskának, hogy mindannyian beígérjék a 23.-dik havi nyugdíjat.

Hogy zajlik majd a választás? Nyomorult Választó Vili örül majd, ha a pártok*mandátumszám hosszú szavazólapon azt eltalálja, hogy melyik logójú zenekar ígérte a 23.-ik havi nyugdíjat, nem fog ő a között disztingválni, hogy a jazzband-ből a dobost, a népizenekarból a furulyást akarja.

Szóval, a gyakorlatban választókerületi kislisták fognak versenyezni.

aszekelyek 2013.01.11. 05:52:02

@ubul2000: az átlagpolgár mit csinál? @teevee: és melyik ígérte? mond neked az valamit, hogy "igen, megcsináltuk " ? Rá volt képük írni arra a plakátra a vörös négyzetbe, hogy biztonság..... Amikor már a puszta létünk is csak hitelből ment. Igen, 2006 -os kampány. A mandínerem van a két plakát, és az, hogy lehet választást nyerni olyan ígéretekkel, mint az de rámegy az ország....

aszekelyek 2013.01.11. 06:02:55

@Akitlosz: most is beleszólhat minden választópolgár, 1 szavazat erejéig.
Az, ahogyan Bayerrel egyetért majdnem mindenki, bal, vagy jobb oldalon, privátban különösen! , ! ... meg is valósította szinte, amit írsz:) Azok vágják maguk alatt a fát, megint, akik ráátámadtak emiatt Bayerre. Mindenkire rátámadnak egyébként, aki meg mer mukkanni erről.
ennek a célja az lehetett, hogy megosszák a rohattfideszeseket de pórul jártak, mert ez inkább közelebb hozta a baloldalt a jobbhoz ebben a kérdésben. A közvéleményt. Szvazzunk! lenne nagy pofáraesés a jogvédőknél... Már a szocik utolsó éveiben született tanulmány arról, hogyan kell óvatosan kezelni ezt a témát, mert a baloldalaik legalább annyira rondán néznek a nem beilleszkedni akarókra, a bűnöző életmódúakra, mint a jobbon. Azért vitte hajdút és borsodot a jobbik.... , csont nélkül. met a szocikáim nem vették ezt komolyan vagy , ahogy én gondolom, rácsimpaszkodtak az elején a jobbikra. marhaság, hogy most megint ezzel kezdik ki BAYERT. nem ám a jobbikot! nem találod ezt feltűnőnek? Bayer is írt erről. ne hagyjuk, hogy a jobbik tematizálja ezt az egész témát, a maga bornírt módján. : ) Fujj Bayer ! -harsogta a ballib....

aszekelyek 2013.01.11. 06:09:36

@graycivil: azért meg kell hagyni, hogy agresszolga sem tesz mást, mint futószalagon gyártja azt, amire van kereslet.. HA a Bayerre uszítás az, akkor azt. Ha a nagyon bután nézek és nem akarom érteni, amit türelmesen magyaráz nekem valamelyik kormánypárti, akkor azt, ha ki kell nyírni schmitt pált, akkor azt,... ami épp a feladat. lejjebb van azért lényegesen, mert neki adják a lovat, amin lovagolnia kell. Sajtómunkás. Az újságíró, főleg, ha olyan státusza van, mint rég óta Bayernek , teljesen szabad.. lényegesen más minőség. de nem vagyunk meglepve. Azon az oldalon ki nem állhatták a tehetséget soha, ahol agresszolga a mértéke az újságírónak és bánó... és a négy foteltöltelék.

aszekelyek 2013.01.11. 06:16:00

@Akitlosz: túl sok változott és túl hirtelen. pld a munkához való hozzáférése a népnek. A tulajdonviszonyok. Kizárt, hogy ahhoz, abban a tempóban alkalmazkodni képes lett volna bármely nép jobban, mint mi. nem is csináltak ilyen őrületes privatizációt, mint az első 8 évben. , sehol. Nálunk biztosított volt, hogy nem a mi érdekeink szerint alakítják a dolgokat, nem lehetett érdekünk másfél millió munkahely gyors megszűnése! Annyira alacsony bérek és olyan magas vállakozói adók. ezek nem véletlenül lettek szerkezetileg így alakítva. A túl kevés változás a politikai és gazdasági potentátok esetében történt meg. Mindössze. Ahhoz meg nem kérték a nép belegyezését. Status quo nem változhatott. A Úgy sokkolta a társadalmat, mely soha nem gondoskodott magáról a kádár korban, kevés kivétellel, hogy mire felfogták, mi történt valójában, régen késő volt.

aszekelyek 2013.01.11. 06:22:50

@Akitlosz: ha megkérdezték őket és volt közv. kutatás, akkor is úgy dönt az alkotmánybíróság.... Az se jó, vagy mi a probléma ? Hogy kellett volna jobban kérdezősködni? @tölgyes: no de azok mind jó elvtársak voltak: D Őket kellett is siratni ...telebőgni európát egyenesen!

mókáné 2013.01.11. 06:33:24

@nyünyüge: @teevee: @graycivil:

Ezúttal nem Bayer Zsolt írása a lényeg. A fővárosban és a magyar vidék egy részén olyan állapotok alakultak ki, amelyek megkeserítik az emberek mindennapjait. A balliberális országrontás eredményeként még mindig gyilkosok, bestiálisan kegyetlen bűnözők garázdálkodnak sok helyütt, de a liberális elit elfedné a bajokat.

Bűnpártolás ez a javából, ami sokkal gyalázatosabb eljárás, mint maga az eredeti bűn. Egyes ellenzéki erők és a megvezetett emberek az ország valódi bajaiként az antiszemitizmust és a rasszizmust jelölik meg úgy, hogy közben megkötik azoknak a hatóságoknak a kezét, akik milliók biztonságáért felelnének.

Vallottuk és valljuk, hogy az antiszemitizmus és rasszizmus csak gyűlöletkeltésre és a társadalmon belüli feszültségkeltésre alkalmas. Ebből nem kérünk.

Széles Gábor tulajdonos
Stefka István főszerkesztő
Knausz Timea magánszemély

www.magyarhirlap.hu/valasz-a-tamadasokra-frissitve

aszekelyek 2013.01.11. 06:35:41

@teevee: ezt te mondod. Részemről a nézőkre gondolok. nem a vezetőkre a jelenlegiekre. A nézettségi mutatók és a pénz elsoztásának összefüggésére. Amiért most akkora jajveszékelés megy. merjaj, most tényleg verseny lenne és úgy már nem vagyunk sehol..., jajajajaj , ezek a büdöskomcsinácikok ! Nagyon baj , hogy az MTV nézettségét felhozzák. . .Mindig a pénzről van szó , ha a médiáról van szó. Kertévék a maguk céljai és értékrendje szerint dolgoznak. Ők a six pack joe gyártók. A mosóporreklámokból élők. az olyan ökörségeket is simán leadók, jó pénzért, mint az a deboileknek szóló vízlágyító reklám, ami legutóbb kiverte nálam a biztosítékot. M2-re nem ők járnak nézőnek. A Bartók rádiót sem ők hallgatják de még a Jazzy-t sem. A tömegkultúra színvonala nem tud feljebb jutni. Ha nyomják is lefelé. Tudod , mit mondott mielőtt elszállt az agya magától mártanéni kisfia? " Nem biztos , hogy jót tesz neked , ha kiszolgálják az ízlésedet." -ami nincs vagy rossz , tenném hozzá.

A kertévéket vajon miért híják kereskedelmi tévéknek? Nem tudod véletlenül ? Money makes the world go round , the world go round... -ebben a században is. Az alacsonyan pozícionált árukat ott értékesítik. Ha valaki nem tudná. A vackot, magyarul. A bóvlivevőknek.

mókáné 2013.01.11. 06:37:26

@tölgyes: úr!

"A médiavilág nem a fellegajtó nyitogatásának a világa.:)"

Elutasította az ügyészség a Bayer Zsolt ellen közösség elleni izgatás miatt tett feljelentést - közölte Ibolya Tibor megbízott fővárosi főügyész. Az újságíró ellen Magyar Hírlap szombati számában megjelent, a szigethalmi késeléssel kapcsolatban született publicisztikája miatt érkezett feljelentés, az ügyészség azonban azt bűncselekmény hiányában elutasította.

www.youtube.com/watch?v=QXIs40WnhLI

aszekelyek 2013.01.11. 06:39:04

@teevee: UZ Bence akkor is groteszk volt , de ki is kapcsolhatod a T9-et. Az ismerőseim mind sikítófrászt kapnak tőle. biza meg köll nézni a szöveget és javítani. azért nem csípik. egy bélyegnyi felületen? eldobható mobil? :D ménemcseréled le olyanra, amit látsz is?

aszekelyek 2013.01.11. 06:42:51

@mókáné: annyira szerttem volna látni agresszolga arcát. mikor ezt először olvassa... :d @aszekelyek: épp láttam az aktuális katalógusban olyat, ami nem kifejezetten a 20 évesek látószervéhez készült, -a magentásnál. Tíz év késéssel ráébredtek , hogy van rá kereslet.

mókáné 2013.01.11. 06:44:59

@aszekelyek:

"annyira szerttem volna látni agresszolga arcát. mikor ezt először olvassa... :d "

Nézd, ellenzékben is kell lenni és akkor nekünk azt tolerálni illik, de csak akkor, ha az az ország, a nemzet érdekét szolgálja!

A demokrácia szabálya ez.

aszekelyek 2013.01.11. 06:47:42

@teeve@Hepci: rohattnáci! .d Azt úgy kell mondani, hogy afroamerikai.... nem lennél ilyen nagy legyény, New Yorkban lenégerezni egy Afrikából deportált leszármazottját. elkenné a szádat.... Arra lennék kíváncsi, hogy ez miért nem veri ki a biztosítékot a kényes ízlésű , ám annál opportunistább kisebbségvédőknél. Szerinted? Ha valami indifferens a minielnöknél , akkor az a rassz kéne hogy legyen. Nem gondolod?

aszekelyek 2013.01.11. 07:03:13

@mókáné: azt tolerálom, hogy ellenzékben van de azért szerettem volna látni az arcát. Értetlen , butánnéz , elhúzza a kis szájacskáját... vagy mi..? Vagy semmi, mert pontosan tudta ő, hogy szó nem volt olyasmiről, amit szajkóztak, megint. Arra lettem volna kíváncsi.
Legyünk mi sokkal toleránsabbak , mint a szocik voltak , amikor a FIDESz volt ellenzékben. Oké. De a Hírtv-seket a mai napig zaklatják... pl. Az ellenzéket tolerálás jegyében. . .
Az jutott eszembe , amikor elhajtották ebolát a cd-jével együtt az ügyészségről , amit az őszi szél fújt a postaládájukba , hogy azon semmi nincs , ami megvalósítana bűncselekményt. Azért ő és sameszai végighaknizta vele a médiumokat , a teljes sajtót , mondhatni. Meg persze zsarolgatni is megpróbálgattak vele. A móccer , sztem most sem más és nem is lesz. A cél az volt, ezt implikálják a nézőik fejébe... Az már majdnem mindegy, mit mond az ügyészség. A kabátlopás rajta marad Bayeren. Még mindig mondogatják a szerény kis észbeli kis képességekkel megáldottak , hogy bezzeg a köteles beszéd... , ha Kövérről van szó. Hát így , Timikém.

aszekelyek 2013.01.11. 07:15:26

@ubul2000: szerintem, mivel ők kormányoznak, helyesen tették és kötelesek is rá. ironizáltam, sőt, némi gúny volt abban, fricska a szociknak, hogy az írtam, szenvedélyes igazságbeszéd volt ez. Az őszödi, amit így neveztek el, szintén az igazság pőre tálalása volt. nem olyan kozmetikázott, kifestett, pannon puma jelmezes, mint a választás előtt. ez sem festette szebbre a történetet, amit Bayer írt , mint amilyen valójában. ha megengeded, pontosabb is, mint a jobbik narratívája. Bizonyos részéről ,- mely életvitel szerűen bűnöző -, van benne szó a legnagyobb kisebbségnek. mely része olyan mértékben brutális, hogy ezt kifogásolom, a szóhasználatban, mélyen az állatok alatt van. Állat nem öl úgy, ahogyan azok az elkövetők. Tény, hogy a köznyelvben az elállatiasul szó használatos az olyan magatartásra, ami a polémia tárgya. Ahhoz az kell, hogy korábban szocializáltabb legyen valaki, hogy elállatiasuljon. Hozzásegítették őket..., annyit mondok csak. A politika. A világon olyan nincs, hogy megélhetési bűnözés, amit a rendvédelem nem is vizsgálhat. Ugyan kérem! , meg mernek mukkanni ezek után a libbantak! Az komoly bűn. Ők ártottak a legtöbbet annak a kisebbségnek.

aszekelyek 2013.01.11. 07:20:03

@Khal Drogo: nekem tetszik, hogy bedobták, hogy ordítva tiltakozzon minden épkézláb ember. próbálkozzon ezek után ilyesmivel a drágalátos mszp! Jó taktikai lépés volt. nem hiába írják ide is , hogy "ravaszdiparaszt "..Orbánról. A saját fegyverükkel lelőni őket , ... az szép. Jövő év végén meg majd meglátjuk, lesz-e miből karácsonyi pénzt adni a nyugdíjasoknak.

aszekelyek 2013.01.11. 07:24:25

@Hepci: jóvan, útáljad. tudok még abbaól darabokat neked sorolni. Főleg magyaroznak... és vádaskodnak. Olyanokat, hogy mi öltünk meg 600 ezer zsidót... de az nem baj..., egy jogvédő nem rí érte...

aszekelyek 2013.01.11. 07:31:53

@mókáné: persze , hogy nem a lényegről beszélnek. .. Az elfedés és azonnal rátámadás , rákenés , arra aki mer róla írni , szégyentelenül. Gondolom , hogy másképp a száraztésztás szavazatokra nem is számíthatnának... A morális deficitjüket az is jelzi, hogy rögtön elkezdtek békemenetezni is, a béka nem megy le nekik, és rákenni, az uszítást, ami nem történt meg , politikai ellenfelükre. Nincs mit tenni. Ilyen kisszerű, acsarkodó, hazug, letagadó, hamisan vádolók ők. Jobbat várni dőreség lenne tőlük. Úriemberkedni velük, az sem jött be. nem úriemberekkel azt sem lehet. Hazugok és véreskezűek , kinyírással dolgoztak mindig. Mégis mit vártunk mást tőlük ?
Részemről semmi jobbat.

mókáné 2013.01.11. 07:38:37

@aszekelyek:

" persze , hogy nem a lényegről beszélnek. ."

A 13. havi nyugdíj kérdése hogyan került az EP választásokhoz a Facebook-on? Nem értem. Zsuzsa ármánykodik?

jjulie 2013.01.11. 07:42:03

@aszekelyek:

fejlődsz fideszfertőzött seggszájú kádárvaharékbanya, már 3 sorba bele tudsz gyömöszülni egy egész veteményeskertnyi zöldséget

de

monddcsak, az átlagnál jobban kínoz ma reggel a fideszfertőzésed? hol fáj jobban, a seggszádon, vagy a szijjártókioperálta agyhelyeden?

aszekelyek 2013.01.11. 07:46:38

@graycivil: gréczykém, ne erőlködj... ez baromi gyenge... egyébként a bűzölgő kanális, amibe ez a rendszeresen késsel járunk szórakozni közeg él , nem facsarja te kényes orrodat ? A közbiztonságra jelentett veszélye? valami? A témáról. Tudod. elharapódzott mámegint ez a divat bizonyos körökben. meg a pár forintért bárkit megölés.
Hogy tudnád ezt leírni , vagy be a szőnyeg alá? Ahogy eddig? A jobbik majd elvégzi a piszkos munkát , rossz hírünket keltve. Azt jól feltupírozzák az EU-ban a szocikáink és kész. Más dolgotok ott a baloldalon , biztosan nincs ezzel? Hadd burjánzzon, mint a ráksejtek ? Annak nincs jó vége Erre a késsel megyünk mindenhova és előkapjuk akárhol divatra féket kell tenni meg ellensúlyt. Általában az életellenes bűncselekményeket elkövetőket meg kellene zabolázni. Elvenni a kedvüket de nagyon az ilyesmitől. Szerinted? Nem találod ?

Demokratikusan kilövetni a szemét csak a jobboldaliaknak lehet. Értem. Akkor épp kisebbség voltunk... És semmi törvénytelent mi nem csináltunk. Pár bajkeverőt kiemelni meg nem tudott a zirányított helyi erő. l Néztem minap, hogy egy 5 fős bandára a tek-et kellett hívni , mert a rendőröket megtámadták. :) Persze ezzel nem foglalkozik agresszolga sem... , a kutya sem.

jjulie 2013.01.11. 07:46:52

@aszekelyek:

atyagatya, már korahajnalban rádtelefonáltak a pártközpontból, hogy nagy a baj, és azonnal fűbehugyozd felül az összes kommentet, mert különben összedől közgéporbánia?

nagy terhet cipelsz a fideszfertőzött seggszádon kádárvakarék fideszproli létedre

aszekelyek 2013.01.11. 07:56:46

@6.Lenin: egy jézus nevű is próbálkozott a ne ölj-reklámmal... tudjuk , mi lett a sorsa.... @mókáné: azt én sem értettem
@jjulie: felébredtem kérlek...csak úgy... Valami front jön , mert este még a fejem is fájt de ne örülj , már elmúlt. de most megyek a dógomra.

inreallife 2013.01.11. 07:57:47

na, cigányaink nem tétlenkednek, már tart kampány:

kuruc.info/r/3/106484/

""Gyerekeikkel szúratják meg, nekik nem jár börtön" - Gyergyóban is tombolnak a cigánybűnözők

Az oldalt közel 1800 ember tartja követésre érdemesnek, rengeteg eset, panasz kap helyet itt. Pár napja egy képsor került fel „Így lop a cigány fényes nappal!” felirattal. Egyed Zsolt otthoni, térfigyelő kamerája rögzítette, amint a szomszéd portáról kilenc téglagyári lakos 17 zsák fát szállít el."

aztán itt a másik:

kuruc.info/r/2/106430/

"A plafon is csurom vér volt - vascsővel verték agyon az idős férfit Ózdon Orbán szeretett cigányai 2000 Ft-ért"

érdekes, hol van ilyenkor a média? csak amikor sportolót ölnek meg, akkor van hírértéke, ha simán a falubélieket mészárolják, az már nem üti meg az ingerküszöböt?

inreallife 2013.01.11. 08:01:08

@hoplita: orbán ugyanazt eszi, amit annó a michael jackson. az lesz a vicces, amikor a nagygyűlésen, amit már nem mernek másfélmilliósnak hazudni leesik az orra... :)
hiába, pinokkió ezt is jobban csinálta... :)))

teevee 2013.01.11. 08:22:42

@aszekelyek: Köszönöm a jó tanácsot az elütésekre vonatkozóan! :D Ez tőled, akinek szövegeit Turpi kandúr lektorálja, igazán kivételes előzékenység!

teevee 2013.01.11. 08:36:36

@aszekelyek: Az hogy te a nézőkre gondolsz, az egy dolog, de nem arról beszéltünk.
A hiányos műveltség általam felsorolt példái jobboldali országgyűlési képviselő, mtva, emmi sajtófőnökök, vezető újságíró hivatalos minőségében, ennek megfelelő eszközrendszerrel megtámogatott és fizetett tevékenységéből származnak.

Akkor ők sixpackjoe-k vagy sem?

graycivil 2013.01.11. 08:39:47

"Orbánnak mennie kell!

Orbánnak mennie kell! – állítja Kéri László, aki a 168 Órában kifejti, hogy a miniszterelnök már a jobboldalnak is tehertételt jelent."

www.168ora.hu/itthon/lapajanlo-orbannak-mennie-kell-108760.html

"„Lehet, hogy a Fidesz erős emberei azt gondolják, hogy a 2014-es választást még a Viktorral kell végigvinni, de lelkük mélyén tudják, hogy az bukás lesz” – mondja Kéri, és hozzáteszi: „Orbán Viktor ideje lejárt, eljátszotta az elmúlt félévszázad legnagyobb történelmi esélyét.” "

mókáné 2013.01.11. 08:57:08

@graycivil:

"Orbánnak mennie kell!"

Orbán Viktor miniszterelnök marad egészen addig, amíg rendbe teszi ezt az országot!

És aztán pihenhet.:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.11. 10:04:56

@mókáné: már most is fáradtnak látszik... szimpla emberbaráti aspektusból is úgy tűnik, visszavehetne a terhelésből...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.11. 10:10:42

@aszekelyek: sokat dolgozol már hajnalban. Ez a magyar felemelkedés egyik útja...

graycivil 2013.01.11. 10:16:47

"Vajon Orbán Viktor hallgatta reggel a Petőfi Rádiót?

A Kozmosz zenekar a Schmitt Pál beiktatására reagáló szerzeményével robbant be a köztudatba, azóta viszont több számukban is szembementek a Nemzeti Együttműködés Rendszerével. Ezek közül kettőt: a Forradalom és a Világszakadtság címűt rendszeresen játssza a Petőfi Rádió is."

hvg.hu/kultura/20130110_petofi_radio_kozszolgalat

"1. Kozmosz: Világszakadtság

"Odakint ez a fura Európa
csendes nagyon, csendes megint
elzúgtak, ahogy szoktak az álmok
szívunk tovább ezek szerint.""

A Petőfinek annyi? F.Y!DESZ

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.11. 10:32:23

@graycivil: orjási!
Persze, neked 1 kis öröm is öröm ebben a sanyarú elnyomatásban, (gyur)csótánymentességben. :D

graycivil 2013.01.11. 10:53:24

"A Jolly Joker

Ha a Fidesz bevezeti a 13. havi nyugdíjat, kiderül az, amit már régóta tudunk: a kormány gyáva és csak a hatalom érdekli, semmi más. "

pestifirkasz.blog.hu/2013/01/10/a_jolly_joker?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_01_11&utm_campaign=index

"Remélem nem sok idős ember dől be ennek a blöffnek, mert ha lesz harmadik Orbán-kormány, a 13. nyugdíj úgy száll el az első széllel, mint egy kis pihe. Mert akkor majd kiderül, másra kell a pénz: kokárdákra, békemenetekre, hittérítésekre, valamint a hajléktalanok Hegyeshalomnál való kitessékelésére. "

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.11. 10:57:01

@graycivil:
F.Y!DESZ
F.Y!DESZ
F.Y!DESZ
F.Y!DESZ
F.Y!DESZ
F.Y!DESZ

sisszi 2013.01.11. 11:27:56

@aszekelyek: nem nácit mondtam hanem fasisztát!!! ha ilyen rossz a szövegértésed és ilyen durva egybites fogalomzavarban szenvedtsz jobb ha nem is foglalkozol politikával......

nyünyüge 2013.01.11. 13:03:27

Békeharcos és gazdasági rendszerváltó:

Magyarország gazdasági rendszerváltást hajtott végre 2010 és 2012 között, versenyképes lett, 2013-ban már növekedni fog a magyar gazdaság – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a ciprusi Limassolban, amikor megérkezett az Európai Néppárt vezetőinek rendkívüli csúcstalálkozójára.

Európa nem tudja kezelni a gazdasági válságot az eddig megismert formájában, át kell alakítani a gazdaságot, „gazdasági rendszerváltást kell végbevinni, minden országnak otthon és összehangoltan Brüsszelben is” – vélekedett a kormányfő.

www.hir24.hu/belfold/2013/01/11/orban-rendszert-valtana-europaban/

graycivil 2013.01.11. 13:28:57

"Azért egyfordulós, hogy az ellenzék ne nyerhessen

Kósa Lajos szerint 2014-re nem sok esélye maradt az ellenzéknek a győzelemre, mivel az országgyűlési választásoknak nem lesz második fordulója. A Fidesz ügyvezető alelnöke országjáró körútján azzal magyarázta, miért volt szükség a húsz éven át használt rendszer átalakítására, hogy a Fidesz mindig a választások második fordulójában vesztett."

index.hu/belfold/2013/01/11/azert_lett_egyfordulos_a_valasztas_hogy_az_ellenzek_ne_nyerhessen/

A baromarcúak reformja, mi? Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

graycivil 2013.01.11. 13:43:03

"Orbán: szoci akarok lenni!

Mert támadás az lesz, drága nyuggerek, jobb, ha fölkészülünk rá együtt. Először is a mieink, akiktől a nyugger szót tanultam, és akik eddig inaktív büdösköcsögöket kiáltottak, ha rólatok esett szó, majd megint lármázni fognak a bejelentés után."

varanus.blog.hu/2013/01/10/orban_szoci_akarok_lenni

"De aztán habonyárpi megírja, kuminferi körbeküldi amit gondolni kell és meglátjátok, a legelvakultabb fórum trollunk is kenetteljesebb lesz, mint a csúcsformában lévő smukkandor. "

Lehet tesztelni itt a fórumon is. :-)))

graycivil 2013.01.11. 13:50:24

"A szabadság ára

Az államadósság csökkent valamelyest az előző évihez képest, a Nemzetgazdasági Minisztérium adósságnyomás-mérője most éppen 77.93% -on áll. (2011-81.4%)"

sorkoz.blog.hu/2013/01/11/a_szabadsag_ara_505?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_01_11&utm_campaign=index

"A Portfolio elemzése szerint ennek az alacsonyabb adósságnak viszont jóval többe kerül a finanszírozása, a magyar állam, illetve az adófizetők kamatkiadásai soha nem voltak ennyire magasak."

Capisce? F.Y!DESZ

Vitéz László 2013.01.11. 14:04:27

ez így egymás mellett címlapon:

-Orbán: Magyarország gazdasági rendszerváltást hajtott végre. Szerinte 2010 és 2012 között versenyképes lett
az ország. Brüsszelnek is váltást javasol.

-Elképesztő tempóban gyengül a forint

graycivil 2013.01.11. 14:05:28

@graycivil:

TG: "Rövid a memória: 1998-ban az első fordulóban az MSZP a 176 választókerületből 113 helyen vezetett, a második fordulóban ebből összesen 54-ben szerzett mandátumot."

www.facebook.com/torokgaborelemez?ref=stream

graycivil 2013.01.11. 14:15:17

"Kumin: külföldön is felfigyeltek a magyar gazdaság sikereire

A helyettes államtitkár szerint egy tekintélyes portugál napilap írt arról, hogy Magyarország a gazdasági válság kezelésében mennyivel jobb úton jár, mint Portugália."

www.hirado.hu/Hirek/2013/01/11/07/Kumin_kulfoldon_is_felfigyeltek_a_magyar_gazdasag_sikereire.aspx

TG: "egy tekintélyes portugál napilap..." :-)))

Kedves Vezető! Nem látjátok, hogy Magyarországot küldték ezek "csodálók" az aknamezőre, hogy mi keressük meg az aknákat? MINIMÁLIS esélyünk még van is, hogy túléljük. Aztán ha nekünk nem sikerül,... F.Y!DESZ

mókáné 2013.01.11. 14:46:17

@Hepci:

"már most is fáradtnak látszik... "

Nem viccből mondtam. Te lennél miniszterelnök?

mókáné 2013.01.11. 14:48:30

@graycivil:

"MINIMÁLIS esélyünk még van is, hogy túléljük."

"Az ellenzék és holdudvara az elmúlt két és fél évben eltemette a sajtószabadságot, a jogállamot, a gazdaságot, valamint a jelent és a közeljövőt.

Noha nyolcévnyi hatalomgyakorlásuk nyomán az általuk örökül hagyott ország épp IMF-infúzióra kötve agonizál. És a kiszámíthatóság mindennél többet ér. Egy fekete-fehér világ kínosan paradox helyzetében."

Jól mondod, minimális az esélyünk, de túléljük!

mókáné 2013.01.11. 14:52:53

@graycivil:

"De aztán habonyárpi megírja, kuminferi körbeküldi amit gondolni kell és meglátjátok, a legelvakultabb fórum trollunk is kenetteljesebb lesz, mint a csúcsformában lévő smukkandor. "

"Mert véletlen-e, hogy éppen akkor állandósulnak a kormányellenes utcai tüntetések, amikor nyilvánosságra kerül: ismét Ron Werber lesz a szocialisták kampánytanácsadója."

Várom válaszod.

nyünyüge 2013.01.11. 15:12:38

@mókáné:

"Noha nyolcévnyi hatalomgyakorlásuk nyomán az általuk örökül hagyott ország épp IMF-infúzióra kötve agonizál. És a kiszámíthatóság mindennél többet ér. Egy fekete-fehér világ kínosan paradox helyzetében."

Hát igen.

Az Orbán meg kormány meg egy kuruzsló minden hitével és bátorságával kirángatta az "agonizáló" beteg karjából az IMF infúziót, a maradék oldatot meg beváltotta MOL részvényre.
Azóta folyamatosan az IMF infúziónál drágább gyógyszereket vásárol és finoman szólva alternatív gyógyászati eljárásokkal kuruzsolja a beteget.

(Amelyik valószínűleg annyira mégsem agonizálhatott 2010-ben, mert ezt a sok vegzatúrát is kibírta :).

graycivil 2013.01.11. 15:41:54

@mókáné: "Jól mondod, minimális az esélyünk, de túléljük!"

Tökéletesen összefoglaltad. Azt hiszem, El Curo a pókerjátékos tökéletes mintapéldánya. Óriási kockázat és vakhit (+ blöff és hazudozás).

Az adófizetők pénzével pókerezik! F.Y!DESZ

tölgyes 2013.01.11. 20:12:27

@mókáné: Máriához meg végképp semmi köze:)
süti beállítások módosítása