Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
00:52

Gondolom, sokan ismerik a tanulságos mesét a rókáról és a skorpióról. Valahogy így szól: „Egy skorpió sétált a folyó partján, át akart jutni a túlsó oldalra. Egyszer csak meglátott egy rókát, odament és megkérte, hogy vigye át a hátán. A róka ellenkezett: - Ha megteszem, te megcsípsz, és megfulladok. - Ha megteszem, én is megfulladok! – győzködte a skorpió. A róka végül beleegyezett, a skorpió felmászott a hátára, a róka pedig úszni kezdett. Ám amikor félúton jártak, a skorpió megcsípte. Ahogy a méreg szétáradt az ereiben, a róka megkérdezte a skorpiót: - Miért csináltad ezt? Most te is megfulladsz! - Nem tehetek róla - mondta a skorpió -, ilyen a természetem!”

(Fotó: Index)

Általában nem szeretem, ha a politikusokat különböző állati tulajdonságokkal ruházzuk fel, ráadásul ezt a történetet – róka helyett békával – a metaforákban nálam sokkal erősebb Lengyel László már egyszer el is mesélte. Mégis: nehéz lenne ennél szemléletesebben elmondani, hogy milyen kockázatos mutatványra készül a második Orbán-kormány. Ha a Fidesz valóban komolyan gondolja a politikai korrekciót (ez a kérdés szerintem még nem dőlt el, de egyre jobbak azért az esélyei), akkor minden azon múlik, hogy képes lesz-e tartósan változtatni az eddig követett politikai viselkedésén. Igen, ha tetszik, mondhatjuk így is: a túlélés érdekében képes lesz-e leszokni a csípésről.

Most, hogy a Fidesz vezetői minden megszólalásukban változásról és konszolidációról beszélnek, Lázár János pedig már egyenesen a közelebbről meg nem nevezett hibák kijavítását ígérte, kulcskérdéssé válhat, hogy hitelesen végrehajtható-e ez a fordulat. Orbán Viktor évértékelő beszéde – miként ezt többen megjövendelték már – minden bizonnyal arra tesz majd kísérletet, hogy meghirdesse és értelmezze ezt a konszolidációt. Egy ilyen beszéd nagy valószínűséggel alapvetően pozitív fogadtatásra számíthat: a békülékeny, nyugodt hangnak minden látszat ellenére sokkal nagyobb a tábora Magyarországon, mint a kardcsörtetésnek. A gesztusokat – ha valóban lesznek – örömmel nyugtázhatják a nemzetközi partnerek és a pénzvilág szereplői is. Egy ilyen beszéd erősebb forintot, a világlapokban megértőbb cikkeket és a közvélemény-kutatásokban bizakodóbb hangulatot eredményezhet.

A kérdés csak az, hogy mi lesz féltávnál, a folyó közepén. Meg persze – még ezt megelőzően -  az is, hogy hisz-e a róka a skorpió észérvekre alapozott, nyugtató szavának. De hagyjuk is ezt a keretet, mert jelen pillanatban azt sem könnyű megmondani, hogy a mesebeli róka az ország finanszírozhatósága miatt fontos IMF-EU párost, vagy inkább a legitimáció szempontjából lényeges magyar közvéleményt jelenti-e inkább. Egy azonban biztos: ha a Fidesz ugyanolyan következetes és tudatos lesz ebben a projektben, miként az első másfél év kurzusépítő, intézményátalakító, zsákmányszerző politikájában volt, kétségtelenül van esélye arra, hogy megálljon a lejtőn, sőt, akár elkezdje a visszakapaszkodást. Ha azonban hibázik, ha kizökken, ha újra és újra hagyja feléleszteni a vele kapcsolatos, a kormányzás eddigi időszakában elég alaposan megerősített sztereotípiákat, feltehetően nem lesz már sok dobása.

A politikai küzdelemben – csakúgy mint tavaly nyár végén, a „valóság” megjelenésekor – új korszak, új szakasz kezdődik, ennek lehet szimbolikus nyitánya a keddi érvértékelő. Bár mindenki határozott mondatokra, végleges állításokra vágyik, eredményt nem holnap hirdetnek. Az új politika sorsa nem most, a beszéd elmondása után fog eldőlni, hanem akkor, amikor már nem csak a szavakra, hanem a tettekre – és azok fogadtatására – is figyelhetünk. Először valamikor a tavasz közepén, aztán ha azt túléljük, és lesz megállapodás, a választásig hátralévő időben dől el, hogy lesz, lehet-e – a hasonlatok napján egy újabbat keresve - a vad buldózerből hasznos kis útkarbantartó.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr424073807

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán szerint nincs szükség ingyenes jogászképzésre 2012.02.10. 07:39:57

Orbán szerint még a 100 államilag támogatott jogász is sok, nullára lenne szükség. "jogot tanult az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, ahol 1987-ben diplomázott. 1983-tól diplomájának megszerzéséig volt tagja a Szakkollé...

Trackback: Orbán Viktor évet értékel – percről percre 2012.02.07. 16:22:01

Tizennegyedszerre értékeli az évet Orbán Viktor kedden délután. A miniszterelnök a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérése mondja el beszédét a Millenárison.

Trackback: Konszolidálható-e a fülkeforradalom? 2012.02.07. 15:03:30

A forradalmi hevület nem tartható fenn a végtelenségig. Egy idő után a túlnyomó többségnek unalmas - és ha be van seperve a nyereség, hát a pókerasztaltól is fel kell állni. Úgy tűnik, a Fidesz is inkább konszolidálná az elmúlt bő másfél év szerzeménye...

Trackback: Évértékelő elé 2012.02.07. 14:33:25

A Kedves Vezető ma tartja szokásos évértékelőjét. Kérdezhetném, hogy minek, hisz úgyis tudja mindenki mit fog mondani. Emútnyócévezik egy kicsit, elmondja milyen katasztrofális helyzetet örökölt, majd rátér arra, hogyan mentette meg az országot és végü...

Trackback: Évértékelő elé 2012.02.07. 14:33:25

A Kedves Vezető ma tartja szokásos évértékelőjét. Kérdezhetném, hogy minek, hisz úgyis tudja mindenki mit fog mondani. Emútnyócévezik egy kicsit, elmondja milyen katasztrofális helyzetet örökölt, majd rátér arra, hogyan mentette meg az országot és végü...

Trackback: Reklám az évértékelőnek :-) 2012.02.07. 09:58:58

Véletlen áthallás? Tudatosan időzített utalás? Esetleg fricska? Ki tudja. Mindenesetre ma, az évértékelő napján ez a reklám jött velem szembe az Indexen:

Trackback: Kormánypárti jeti támadt Miskolc határában az éhségmenetelőkre 2012.02.07. 09:52:14

Meg nem erősített, mszp-s körökből származó információk alapján tegnap Miskolctól néhány kilométerre egy vélhetően kormánypárti jeti támadt az éhségmenetelőkre. A hóviharban érkező rémet egyedül a hatalmas, a hóviharban is jól látható, Munkát, kenyeret...

Trackback: Kormánypárti jeti támadt Miskolc határában az éhségmenetelőkre 2012.02.07. 09:51:28

Meg nem erősített, mszp-s körökből származó információk alapján tegnap Miskolctól néhány kilométerre egy vélhetően kormánypárti jeti támadt az éhségmenetelőkre. A hóviharban érkező rémet egyedül a hatalmas, a hóviharban is jól látható, Munkát, kenyeret...

Trackback: A miniszterelnök működés közben 2012.02.07. 09:38:04

A miniszterelnök bejelentés nélkül tett látogatást vasárnap egy nemrég elkészült hajléktalanszállón: a kormányfő arra volt kíváncsi, hogy mennek a dolgok – ismertette az egyik hétfői napilap....

Trackback: Lehet más a skorpió? 2012.02.07. 09:13:01

Ha a Fidesz valóban komolyan gondolja a politikai korrekciót, akkor minden azon múlik, hogy képes lesz-e tartósan változtatni az eddig követett politikai viselkedésén.

Trackback: Súúúhanterz: Orbán rendhagyó évértékelője 2012.02.07. 00:55:25

Urunk és királyunk, akinek életünk-halálunk a kezébe ajánljuk, ma tartja szokásos évértékelőjét, amiből bizonyára megtudjuk, hogy ityeg a fityeg, mennyi az annyi, de talán még azt is, hogy s mint. A Súúúhanterz riporterei más médiumokat megelőzve titok...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulrike (törölt) 2012.02.12. 21:01:50

@manyike: Érv egy van, az is érdekes, belülről nézi, nem kívülről. Röviden, a szokásos elégedetlenség, mé' nem úgy elemzi ezt a disznót, ahogy mi elemezzük.
Ha megnézed a többi bejegyzését, mind hosszú. Magyarázza a történéseket. Egy oldalúan. Vagyis agit-prop angolul.

dbeata 2012.02.12. 21:04:06

@dr.dbeata: Lánya? Ez meg mi? Természetesen lágya

tölgyes 2012.02.12. 21:05:32

@knausz: Téved! Érdekelne, de nem a mutyi egy kávé mellett. Én szívesen olvasnám a tanulmányokat a neten..:)Hátha tanulhatna belőle az ország!

ulrike (törölt) 2012.02.12. 21:07:22

@tölgyes: Csak nem akar visszatérni az eredeti témához? Emlékszik? OV rossz sajtója. Hagyja most a lovakat, még belerévül a múltba menthetetlenül.

mókáné 2012.02.12. 21:10:55

@tölgyes:

"Téved! Érdekelne, de nem a mutyi egy kávé mellett. Én szívesen olvasnám a tanulmányokat a neten..:)Hátha tanulhatna belőle az ország! "

Az imént adtam egy ingyenes tanácsot @török gábor: -nak és azt remélem, megfogadja.

tölgyes 2012.02.12. 21:13:21

@aszekelyek: Én nagyon régóta írogatom: a konfliktus forrása az, hogy a kormány (jól, rosszul) gátat szabott a korlátlan lenyúlásoknak. Ez nem tetszik.. Majd, ha a z adósságot a berek megvonásából, a nyugdíjcsökkentésből fizetnék, akkor Orbán egy mintagyerek volna...Így viszont a bankok, biztosítók nagy befektetők a kezükben tartott sajtóbirodalmak útján bármit bármilyen példányszámban leírnak. Gondoljon arra, hogy a FT. a világ vezető lapja "fizetett" hirdetésként közölt egy írást a magyar gazdaság szárnyalásáról 2006. talán januárjában... Ez a kormánynak 28 milliójába került... aztán ezt az írász már úgy idézték ithon mint valami nagy nemzetközi hírt.. a lap meg mosta a kezét: ő nem felel a hírdetések tartalmáért.:).. de itt volt nálunk a Postabank körül létrehozott sajtóholdink.. a Népszava jelenlegi főszerkesztőjének vezetésével.. és a sajtó a ma módján dicsőítette is a bankvezért.:(

aszekelyek 2012.02.12. 21:14:42

@knausz: miben legyen partner ? Miben nem volt ? A saját ízlését közölte. Ezt nem szereti , azt sem szereti... Agresszolga akaratával kellett volna és eléggé alcsony szintű próbálkozásaival együttműködnie, ha nincs is ínyére? Orbánnak meg a z EU hajánál fogva rángatott összes vádjait azonnal magára venni és vigyázzba állnia.., persze és Navrának is. A szuverén egyéniséget valahogy nem tudják sokan tolerálni , úgy nézem. Európa szerte.

mókáné 2012.02.12. 21:15:55

@manyike:

" "pont közép"? van ilyen?"

A konzervatív-liberális pont ilyen. Ha figyeled a hozzászólásaimat (tudom, hogy figyeled), azt látod, kihez tudok szólni és valójában mindenkihez.

Egy konzervatív-liberálisnak van jobb és van bal és vannak helyzetek, amikor ez összemosódik. De olyan nincs, hogy ne értené a másikat.:)

tölgyes 2012.02.12. 21:16:40

@knausz: Mondja nem érzi az ajánlat ízetlenségét: mit beszéljünk meg??Abban amit írok nincs semmilyen személyes vonatkozás.. A tanulmányok érdekelnének. Szeretném látni mi készült megrendelésre...és biztosan sokan tanulhatnánk belőle.. pl. Ön is:)

tölgyes 2012.02.12. 21:18:02

@ulrike: Szóval hogyan is hívták Nagy Sándor lovát???

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.02.12. 21:18:15

@ciceró:

Ízlés dolga.

Sokan mások szerint szerint pedig másmilyen ideológiát kellene háttérbe szorítani.

A Jobbik meg a Fidesz amelyek képviselik valamennyire a magyar nemzeti érdekeket.

jjulie 2012.02.12. 21:18:18

@tölgyes:

ott tartasz, ahol az ubul a cigánykodással

mókáné 2012.02.12. 21:18:50

@aszekelyek:

"A szuverén egyéniséget valahogy nem tudják sokan tolerálni , úgy nézem. Európa szerte. "

Ez így van. Sólyom Lászlót sem értékelték. Pont emiatt.

jjulie 2012.02.12. 21:22:41

@Akitlosz:

"a magyar nemzeti érdek" alekosz, az meg mifánterem

ez mint vitathatatlan egzakt kategória jelenik meg a szövegeidben, dehogyvanez fideszalekosz, hogyvanez?

VajákosBiri 2012.02.12. 21:22:43

@török gábor: never say never! elméletileg? kávéra?:)

panelburzsuj 2012.02.12. 21:23:03

@tölgyes:

"Kevés olyan világsztár van ma, akiről tudjuk, hogy mi a lovának a neve.. és lém Sándor idejében a közvélemény még azt is tudni akarta, hogy celeb Sándor lovát hogyan hívták.."

Biztos én vagyok a hellenisztikában járatlan, de az nem lehet, hogy akkoriban a hadat vezető királyok nem hobbiból tartottak lovat?

aszekelyek 2012.02.12. 21:25:52

@tölgyes: Vélelmeztem:) Hogyne , emlékszem arra a fizetett hirdetésre is. Mivel a reklám az egyik szakmám..., médiamarketing.....:D Írtam , itt is , már ebben a ciklusban , amikor elkezdődött a sajtóhadjárat ez ellen a kormány ellen , hogy a sajtó a hirdető nagy cégekből , bankok , multik , telecom..... él és nélkülük annyi. Ez pedig csak szidalmakat hozott itt nekem.... :) Pedig oly egyszerű az érdekszövetségük , mint egy pofon.

mókáné 2012.02.12. 21:26:00

@tölgyes:

"A tanulmányok érdekelnének. Szeretném látni mi készült megrendelésre..."

Olvasta Ön a A kisherceget? Antoine de Saint-Exupéry írta. Abban ez áll:

– Isten veled – mondta a róka.
– Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű: jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.

– Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan – ismételte a kis herceg, hogy jól az emlékezetébe vésse.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.02.12. 21:28:29

@tölgyes:

Természetesen.
Az kevés, hogy ki minek tekinti magát.
Nem tűnnek egyszerűen más vallású magyarnak, mint a Krisnások, vagy a scientológusok, vagy hasonlóak.

Eme utóbbiaktól sohasem hallható, hogy a magyarokat, a magyarok jelképeit leszólták volna, például a turulmadarat.

Ráadásul mint írtam a statisztikákban hol ide, hol meg oda számol(tat)ják magukat érdekeik szerint.

Ez mindenképpen jelzi, hogy valami nagyon nem stimmel a számokkal.

De mondom, lehet nézni nyugodtan a magyarokat is.
Ha azt megnézzük, hogy hol élnek magyarok, akkor állítólag kb. 200 000 magyar él Izraelben.
Viszont ha azt nézzük meg, hogy kik élnek Izraelben, akkor máris nyoma sincsen ott magyaroknak. Zsidók meg arabok és pár apró nép, de magyarok ugyan nem.

Magyarországon is ugyanezt a trükköt alkalmazzák.

tölgyes 2012.02.12. 21:30:52

@panelburzsuj: Mégse tudjuk a lovaik nevét, pedig Dareiosz állítólag egy csődörnek és kancának no meg egy lovász fiúnak köszönhette a hatalmát.:)

De Sándor lova mutatja, hogy milyen nagy volt az információs éhsége a korabeli embereknek.... és mutatja, hogy a maga módján Sándor milyen jelentős erőfeszítéseket tett saját hírnevének kiépítésére:)

tölgyes 2012.02.12. 21:34:37

@Akitlosz: Én nem tudok arról, hogy a MAZSIHISZ vagy más zsidó közösség állást foglalt volna a régi magyar hitvilág ügyeiben.. de lehet, hogy én vagyok tájékozatlan... Minden közösség a saját érdekeit követi, mást nem is lehet tőlük elvárni... Izraelben pedig az magyar, aki annak vallja magát.

panelburzsuj 2012.02.12. 21:34:42

@ulrike:

Csüggeteget jelent. Becézve.

Nagy a feje, lógjon le ...

(Egyébként meg minek mindenben értelmet keresni? Nincs itt az orrod előtt elég példa arra, hogy mennyivel kényelmesebb, vidámabb, elégedettebb életet lehet élni a legsűrűbb ostobaságban tapicskolva?)

tölgyes 2012.02.12. 21:36:11

@knausz: Hát maga olvassa TG. tanulmányait a szívével. Én már csak ilyen bugris vagyok, hogy a látható betű jobban érdekel.

aszekelyek 2012.02.12. 21:38:55

@knausz: A meghallgatáson ezt is a fejükhöz vágták nem magyarok a nagyon ágálóknak. Kussoltak, ez is elhangzott, a hallgattak mellett, amikor egy ország, nem engedte a területére a szomszédos állam közt elnökét, súlyosan megsértve a szabad mozgás alapjogát. Ott a kisebbség fél, valóban és jogfosztott és önök azért is csak kussoltak. Ez bizony elhangzott. A sajtóra is érvényes ez , nem különben.
No persze a hazai orgánumok erdeje nem erről tudósított, sőt, egyesek konkrétan negligálták is ezt. Mintha meg sem történt volna. a HÍrtv-ben lehetett látni , hallani....

panelburzsuj 2012.02.12. 21:40:08

@tölgyes:

Fordítva: a Dareiosz magának vindikálta a teljes dicsőséget, Sándor viszont szerényen megosztotta a lovával!

VajákosBiri 2012.02.12. 21:42:02

@tölgyes: Önnek nagyon jó dolga lehet, ha az a legfőbb problémája, hogy a Török Gyurcsánynak adott-e tanácsot. és ha igen, akkor mi van? most leleplezi és boldog? (szerintem egyébként nem adott tanácsot, GYF-et valószínűleg nem "bírja", illetve nem tudott volna vele azonosulni úgy, hogy hiteles tanácsadója legyen.)

mókáné 2012.02.12. 21:45:50

@tölgyes:

"Hát maga olvassa TG. tanulmányait a szívével. Én már csak ilyen bugris vagyok, hogy a látható betű jobban érdekel. "

Ismét irodalommal válaszolok, de ezúttal egy verssel, részleteiben:

Számon tarthatják, mit telefonoztam
s mikor, miért, kinek.
Aktákba irják, miről álmodoztam
s azt is, ki érti meg.
És nem sejthetem, mikor lesz elég ok
előkotorni azt a kartotékot,
mely jogom sérti meg.
*
Az én vezérem bensőmből vezérel!
Emberek, nem vadak -
elmék vagyunk! Szivünk, mig vágyat érlel,
nem kartoték-adat.
Jöjj el, szabadság! Te szülj nekem rendet,
jó szóval oktasd, játszani is engedd
szép, komoly fiadat!

(József Attila)

aszekelyek 2012.02.12. 21:46:23

@knausz: NO igen, ha akalp alatt van egy kígyó, akkor az nem kinder tojás... Felnőttek... A szívével sok lát nálunk jól , ahogy a közv kutatásokból látom. Van szívük azt mondani , bizony, hogy nem addig a ! , kedves mszp-szdsz és üzletfelik, barátaik....és fizetett sajtójuk.

tölgyes 2012.02.12. 21:48:19

@panelburzsuj: Az alaptörténet nem erről szól, hanem Sándor kiválóságáról, amit a legenda szerint ekkor - mármint a ló kiválasztásakor és betörésekor - fogalmaz meg az apja.:).. Ráadásul nem csak D., de más se se emlegette a lovát név szerint -bár lehet, hogy Caesárnál ez előfordul, de nem emlékszem rá.
D. története inkább arról szól, hogy miként kell az isteni sugallatot tudatosan a saját hasznodra fordítani:).. vagyis nem kell rájuk bízni, ha te is formálhatod az eseményeket. Ebben én a görög ravaszkodás kivetítését látom inkább:)

tölgyes 2012.02.12. 21:51:13

@knausz: Rossz helyen alkalmazza ezt a verset.Én ugyanis senki telefonját sem tartom számon és nem is érdekelnek ezek a telefonok..:) Egyébként nem tudom, hogy miként kerül ide ez a vers:)

Egy kormánynak írt tanulmány nem magánügy.

aszekelyek 2012.02.12. 21:55:37

@tölgyes: Látja így. :) ezt is el kell magyarázni.

graycivil 2012.02.12. 21:56:33

"Navracsics lehet a Fidesz trójai falova

Annyi bizonyos: a Fidesznek nagy szüksége van arra, hogy a nemzetközi közvélemény előtt békülékeny arcát mutassa és elhitesse, hogy kész az európai viselkedésre a parlamenti demokrácia keretei között. Félő azonban, hogy Navracsics megnyilvánulása csupán jól eltervezett kommunikációs lépés."

www.168ora.hu/itthon/navracsics-lehet-a-fidesz-trojai-falova-90971.html

"A rossz rendőr egy rövid időre kiment a vallató szobából, beküldte maga helyett a jó rendőrt..."

tölgyes 2012.02.12. 21:57:26

@VajákosBiri: Ha arra gondol, hogy ült-e Tg kéz a kézben GyFeel, akkor lehet, hogy igaza van. Mégis 200-2009 között fizetett tanácsadója, szakértője volt a GY. kormánynak Karácsonnyal együtt... az aztán megint egy másik kérdés, hogy a tanácsokkal mi történt... Lehet, hogy Gy. csak friss hússal etette a fiatal oroszlánokat. Amig ez lekötötte őket, addig se bömböltek.:) Nem tudom, ezért volna ezeket a munkákat megismerni:)

aszekelyek 2012.02.12. 21:58:00

Jó éjt és civakodást mindenkinek! :D

aszekelyek 2012.02.12. 22:00:34

@graycivil: ez se jó , az se jó... Mer nem a mi érdekkörünk.... Ezt nem írta véletlenül a 168 óra?

tölgyes 2012.02.12. 22:00:51

@aszekelyek: Éjt! Én is megyek sportolni!

mókáné 2012.02.12. 22:01:08

@tölgyes:

"Egy kormánynak írt tanulmány nem magánügy. "

Az a probléma alapvetően, hogy nincs ilyen tanulmány, ami a Gyurcsány-kormánynak készült és amely alatt ott van a név: Dr. Török Gábor

Ennek tudatában visszatérünk az első, igazán lényeges kijelentésre, melyre a fenti állítást alapozzuk:

"soha nem voltam Gyurcsány tanácsadója. és már valószínűleg nem is leszek :) "

ulrike (törölt) 2012.02.12. 22:01:50

@panelburzsuj: "Already in his lifetime the subject of
fabulous stories, he later became the hero of a
full-scale legend bearing only the sketchiest
resemblance to his historical career."
www.britannica.com/EBchecked/topic/14224/Alexander-the-Great

VajákosBiri 2012.02.12. 22:03:07

@tölgyes: Ön belső ellenőrként funkcionál és hiteles forrásokból merítkezik? egyébként - bár semmi közöm hozzá - az lenne a tisztes, ha 1. elfogadná a kávé melletti szerződésolvasgatást (én elfogadnám, de csak a kávé miatt) vagy 2. leszállna erről a bicikliről. ez utóbbi feltétlenül elegáns lenne. Harmadik út ebben a helyzetben nincs.

graycivil 2012.02.12. 22:05:35

"Sokkoló: 4400 magyar kért menedéket Kanadában

Ijesztő mértékben ugrott meg egy év alatt a menekültstátuszt kérők száma az észak-amerikai országban."

www.hirado.hu/Hirek/2012/02/12/21/Sokkolo_4400_magyar_kert_menedeket_Kanadaban_.aspx?source=hirkereso

tölgyes 2012.02.12. 22:07:32

@knausz: Ezek játék a szavakkal. Gondoljon az Orbán bányákra:) Orbánnak sohase volt bányája, mégis kampány épült rá. TG-nek viszont voltak cégei, amikkkel szerződést kötött a kormány.. mert valamilyen jogcímen mégis csak történt kifizetés. Ha a munka elkészült akkor mi itt a probléma?? Ha van munka, akkor azt elő lehet venni, ha nincs.. de ilyen nyilván nincs..:)

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.02.12. 22:09:04

@Akitlosz: Abban igazad van hogy a kereszténység nem nacionalista vonású vallás, ezért tudott elterjedni minden kontinensen, a világ egész részén. Univerzális eszmerendszer, csak a muszlim vallás mérhető hozzá a történelemben.

Nem értek egyet azonban a népvallásokkal kapcsolatban. A népvallások elbuknak, kivéve a zsidó vallást. A többi államvallás javarészt elpusztult, versenyképtelennek bizonyult.
Mutass egy görögöt aki hisz Zeuszban, vagy egy rómait aki hisz Jupiterben, ezek a vallások odavesztek nyomtalanul. A kereszténység kiirtotta őket. A nép megmaradt, a vallásnak vége lett.

tölgyes 2012.02.12. 22:09:11

@VajákosBiri: Nem, de közpénzekről van szó... és összességében 50 millió körüli összegről.. Ez egy átlag magyar nyugdíjas 50 évi nyugdíja volt.

aszekelyek 2012.02.12. 22:10:14

@knausz: Lassan mondom. T.G. írta , szívesen megmutatja a szerződéseket. Valamiről vannak tehát. Nyilván teljesítés is van mögötte. No , arra lenne kíváncsi . Nevezzék bármi nem a rózsa épp oly illatos. :) .... Az is lehet , tölgyesnek tetszik majd: ) Mivel az már ki is van fizetve , államkasszából..... és fel nem használt , éppen használható is lehet.... :)

tölgyes 2012.02.12. 22:11:26

@graycivil: Ha befogadják őket, akkor nem lesz könnyű egy év múlva visszaszállítani őket:(

aszekelyek 2012.02.12. 22:12:33

@graycivil: Sokkoló az volt ahogy kidobták a cigányokat a híres európaiak.

ulrike (törölt) 2012.02.12. 22:13:54

@panelburzsuj: Az elöbbi Encyclopædia Britannica idézetből kiindulva. Az illető úr mást sem tesz, mint full-scale legend részleteket összegereblyézve (kontextusából kiragadva), illetve ha nincs kellő számú, vagy alkalmas legenda, akkor barkácsol is sajátkezűleg, s ezt használja a mai politika igazolásául. Ha vitatod legendáit, akkor azt mondja, olvass Hegelt. Most mit mondjak erre? Ez már maga az abszolút eszme. Lóháton.

mókáné 2012.02.12. 22:15:05

@tölgyes:

"Ha a munka elkészült akkor mi itt a probléma?? Ha van munka, akkor azt elő lehet venni, ha nincs.. de ilyen nyilván nincs..:) "

Pont ezt mondom én is meg a védencem (immár ügyvédként szólok). Nincs ilyen munka.

Nem készült Gyurcsánynak tanulmány. Ebből induljon ki!

És akkor @VajákosBiri: blogtársam szavaival élve:
2. leszállna erről a bicikliről.

jjulie 2012.02.12. 22:15:08

@tölgyes:

nem köszöntél még el?

graycivil 2012.02.12. 22:15:09

"Para-Kovács Imre: Mikor jönnek az ufók?

Mert bekerülnek hamarosan, szellemi állapota aggodalomra ad okot, elkapta őt a szokásos diktátorbetegség, a paranoia, és ez már csak súlyosbodni fog, mert olyan nincs, hogy valaki üldöztetési mániás egy kicsit, de aztán elmúlik magától."

nepszava.com/2012/02/velemeny/para-kovacs-imre-mikor-jonnek-az-ufok.html

Én is akarok kommentelni 2012.02.12. 22:17:15

@tölgyes:
Ez most olyan volt, mint amikor a tagok gyűlése nem taggyűlés?

tölgyes 2012.02.12. 22:19:48

@ulrike: Látom még mindig nem érti a lényeget..nem veszi észre, hogy naponta születnek, termelnek körülöttünk új legendákat, mert Önnek erre szüksége van.. Vagy azért, hogy szeress, vagy azért hogy gyűlölje ezt vagy azt a politikai irányzatot...
Európa nagyobbik fele tudni vélte, hogy lenyisszantották BG. fitymáját:).. a görögök pedig tudni vélték, hogy Sándor hogyan is tett szert a lovára... Európa nyugati fele e vélt nyisszantás miatt gyűlölte BG-t..a görögök istenítették Sándort,.. a nyugatiak pedig harsogják, hogy O. antiszemita.. Ki így, ki úgy stigmatizál. Én voltam az aki BG példáján, majd Sándor példáján keresztül arra bíztattam, hogy nézzen a dolgok mögé..

mókáné 2012.02.12. 22:21:15

@aszekelyek:

".... Az is lehet , tölgyesnek tetszik majd: ) "

Hát akkor fogadja el a kávét @tölgyes: és nézegesse azokat a papírokat. És akkor @VajákosBiri: blogtársam szavaival élve:

1. elfogadná a kávé melletti szerződésolvasgatást (én elfogadnám, de csak a kávé miatt)

Harmadik út nincs. Olyan, hogy @tölgyes úr szab feltételeket.

tölgyes 2012.02.12. 22:23:08

@Én is akarok kommentelni: Érteni vélem. A GT nagyon szogorú szabályokat ír elő a taggyűlésre vonatkozóan...és ha valaki a szabályok felrugásával tart taggyűlést, akkor annak akár büntetőjogi következményei is lehetnek. Ez azt jelentei, hogy bizony összegyűlhetnek a tagok, de mert összegyűltek az még nem taggyűlés. Ha ez nem tetszik Önnek vitassa meg Sárközy tanár úrral. Ha jól tudom ő volt a törvény főtanácsadója:)

tölgyes 2012.02.12. 22:25:21

@knausz: Én Tg-vel épp úgy nem akarok találkozni, mint ahogy Önnel se akartam...Tekintettel arra, hogy it közpénzekről van szó elvárható lehetne a munka eredményének nyilvánossága valamennyiünk okulására.
Feltételeket nem szabok, de a hitemet sem adom a semmire.

ulrike (törölt) 2012.02.12. 22:26:40

@tölgyes: A legendáknak ön ül fel. Ráadásul a legbárgyúbb honi szíjjártottaknak. Ha tényleg érteni, nem pedig kimagyarázni akarná a dolgoknak, akkor nem kellene Sándorig, de még Bethlenig sem visszamennie. Tudálékos ködösítés.

panelburzsuj 2012.02.12. 22:30:12

@ulrike:

Igazándiból engem az érdekelne lassanként, hogy egyáltalán vannak-e olyan fazonok a jelenlegi kormányzat körül - közel s távol -, akik nem kizárólag ebben a műfajcsoportban képesek "alkotni".

Szóval hogy amit itt ezen a blogon látunk (választók és drukkerek egymás közt ... ), az valami szerencsétlen kivétel - vagy maga a főszabály?

Mert kezdem magam nagyon kényelmetlenül érezni - nem is annyira intellektuálisan, hanem a naszádhoz láncolt evezősként -, ha a "centrális térben" tényleg csak ilyen típusú szellemi kapacitás tűretik meg.

mókáné 2012.02.12. 22:34:07

@tölgyes:

"Feltételeket nem szabok, de a hitemet sem adom a semmire. "

Számomra az nem világos még mindig: hogyan akar megnézni valamit, ami nincs?

Török létezik és irodája is van, papírok is vannak, melyekben nézelődhet, de olyat, melyen Gyurcsánynak készült tanulmány, munka, tanácsadás lenne - olyat nem talál eleve, mert nincs:

"soha nem voltam Gyurcsány tanácsadója. és már valószínűleg nem is leszek :) " - ez a kulcsmondat.

mókáné 2012.02.12. 22:37:22

@ulrike:

"Ha tényleg érteni, nem pedig kimagyarázni akarná a dolgoknak, "

Hát ez az, amit nem akar @tölgyes: úr. Érteni. Megmakacsolta magát. Lehet más a kos?

tölgyes 2012.02.12. 22:40:53

@knausz: Mi nincs?? Nincs elkészült munka tanulmány?Én azt nem hiszem

mókáné 2012.02.12. 22:45:13

@tölgyes:

"Mi nincs?? Nincs elkészült munka tanulmány?Én azt nem hiszem "

Nézze. Utoljára ma. Vannak tanulmányok nyilván, mert egy létező, működő társaságról van szó. De olyanok nincsenek, melyben Török Gábor Gyurcsány Ferencnek tanácsokat adna.

Mint azt az este folyamán Török Gábor kijelentette:

soha nem voltam Gyurcsány tanácsadója. és már valószínűleg nem is leszek :)

tölgyes 2012.02.12. 22:47:15

@ulrike: : Próbálok egyre egyszerűbb és átláthatóbb történetekkel szolgálni arra, hogy megértse miről van szó. Természetesen mindenki gyárt legendákat. Néhány hete láthattuk egyenesben, hogy C. B. milyent gyárt. A politika nincsen legendagyártás nélkül

Miért mentem vissza Bethlen Gábor-g?? Mert az ő esetében, az idő távolából -bár érthető - de mégis megdöbbentő az a hazugságáradat, amit rá szórtak.

tölgyes 2012.02.12. 22:49:35

@knausz: De a 36 milliót a kormánytól valamilyen módon mégis csak felvették Tg cégei... és ezejket a pénzeket mégis csak a kormány finanszírozta, amelynek elnöke Gy. volt... aztán, hogy neki szólt-e tanács azt a szövegből látnám!

tölgyes 2012.02.12. 22:53:10

@panelburzsuj: Én is el-el gondolkodom azon amit ír.
1. Ha ilyen jól tudja miért nem próbálta meg csinálni 2002-2010 között??
2. Vagy miért nem szervez pártot most?

De ha a mélázást jobban szereti, akkor mélázzon.

tölgyes 2012.02.12. 22:55:02

Éjt mindenkinek. Szép éjt!

ulrike (törölt) 2012.02.12. 22:56:23

@panelburzsuj: Persze, hogy vannak. De az ország hozzászokott a kényszerekkel való együttéléshez, s ezért teszi a dolgát magas szinteken is. Miként az átkosban. Ha az átkosbeli megalkuvásokat megértettük, mi több, el is követtük és el is fogadtuk, úgy ezeket a neomegalkuvásokat is tolerálnunk kell majd. Nem lehet mindenkit azzal ijesztgetni - mint GYF tette - azzal, hogy mindenki illegitim. Nem lehet itt állandóan elszámoltatni és piti bosszúkat állni, és elszámoltatási biztosokat eltartani.
Az mindenesetre elgondolkoztató, hogy a kormányzat dolgát feltétlenül támogatók száma itt kevés (a 2/3-hoz képest), s a jelenlévők technikái pedig érdekesek. Persze lehet, hogy a másik oldalé is. Nem tudom. Engem az bosszant, hogy szerintük, aki ezt a kormányzati stílust nem szereti, az baloldali. Mekkora qrva nagyot tévednek, de mekkorát. Én magam például a szorgalmas agresszív hülyéket utálom a legjobban, akik nem értik, miért támad minket mindenki, és sajnáltatják magukat, mintha ez nem egy eszetlenül és feleslegesen kiprovokált támadás lenne.
Pedig az. Tölgyes valahol azt írta, senki nem számolt azzal, W alakú krízis lesz. Bevesznek mindent, vagy hazudnak. Már a Bajnai kormány alatt cikkeztek erről, meg még egyéb betűkről is. Tudni kellett volna, számolni kellett volna vele, s nem mind a cigány lova, ki nem vak, csak vakmerő.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.02.12. 22:56:54

@tölgyes: no, miért nem nézi meg azokat a szerződéseket 1 kávé mellett? Utána megírhatná ide, mit látott.
Mit veszíthet, az anonimitását?
Miért van annyira besz*rva attól, hogy kiderül a kiléte?

Utolsó, kevésbé barátságos kérdésem: ha nem meri vállalni a kilétét, akkor mi a f*szért pofázik itt reggeltől estig, ezúttal éppen a házigazdát b*sztatva?

teevee 2012.02.12. 22:59:37

@tölgyes: gyáva, xar alak vagy tölgyi. Nem knausszal van vitád, hanem TGvel.
Ő pedig megadta a lehetőséget, menj el és mondd a szemébe! Mi kell még a hitednek több, minthogy saját szemeddel lásd a szerződéseket?

ssi 2012.02.12. 23:00:04

@ulrike: "mé' nem úgy elemzi ezt a disznót, ahogy mi elemezzük." de Olga sem készült fel T.G.-ből, csak kamaszlányosan örült, hogy becserkészte .. a stúdióba

@knausz: ha időm engedi, beleolvasok a kommentekbe, de akkor mindenkiét egymás után :)

"Egy konzervatív-liberálisnak van jobb és van bal és vannak helyzetek, amikor ez összemosódik. De olyan nincs, hogy ne értené a másikat.:) " ilyen egyszerű lenne? de akkor miért is nincs?

ma bal/jobb = a rossz/jó .. kinek melyik. túl kellene ezen lépni. a "konzervatív liberális" név is csak a lezárandó múltat hozná elő

nem a választóknak kell programot írniuk. de lehet igényük az eddigiek helyett másra. pl. kiindulás: jó légkörben minél többen és minél hatékonyabban dolgozzanak. és mi kell ehhez pl. egyének, közösségek és munkahelyek szintjén? majd a következő hetekben néha visszatérek rá én is.

olvastam (hogy kb. igaz-e? ki tudja?): mi a különbség a magyar és pl. az angol/amerikai oktatás között? nálunk arra kíváncsiak, hogy mit nem tudsz (és büntetnek), ott arra, hogy mit tudsz (és elismernek, bíztatnak)

akkor szép jövőhetet mindenkinek :)

teevee 2012.02.12. 23:03:41

@Hepci: lassabban gépelek, ezexerint :)

tölgyes 2012.02.12. 23:05:56

@Hepci: Két oka van.
1./A szerződés és a teljesítés nem az én magánügyem. Nekem nyóc, hogy van-e, milyen Tg érdeke lenne ennek nyilvánosságr hozása. Olyan ez mint amikor a politika próbál így-úgy kitérni a nyilvánosság elől. Nem használ neki. Tg-nek sem használ.. és én ennek nem örülök.
2./ Mindig is elválasztottam a személyemet a netezéstől.
3./ Mindezt azért teszem mert alapvető emberi jogom a pofázás is meg az anonimitás is. Majd ha nem lesz jogom, akkor eldöntöm, hogy pofázok, vagy hallgatok:)
4./ A házigazda kijött a fórumra. Aki kijön a fórumra annak szembe kell néznie azzal, hogy megszaggatják a tógáját.
5./Talán már feltűnt Önnek: nem nagyon érdekel a blogon való népszerűségem. Azt írom és csinálom amit gondolok, de azért Önt sem fogom elküldeni melegebb éghajlatra bármit is ír nekem.

mókáné 2012.02.12. 23:07:22

@manyike:

"nem a választóknak kell programot írniuk."

Kis finomítást eszközölnék és egyúttal @Akitlosz: blogtársamnak is felelem.

A választókhoz kell írni a programot. Az ő igényeiket figyelembe kell venni. Csak így érdemes.

Az oktatással kapcsolatban úgy igaz. Sok motiváció, sok dicséret, egyéni képességek, tehetséggondozás. Ez Amerika.

Szép éjt kívánok!:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.02.12. 23:12:07

@tölgyes: magát egy bordából szőtték Aszekelyekkel, csak valamivel cizelláltabb a netes külleme...
Magam úgy vélem, erős túlkapás, ha itt egész nap azt ismételgeti, hogy TG tanácsot adott Gyurcsánynak. TG úriasan felkínálta a lehetőséget (mint egyszer Ökörpörölynek is, aki szét akarta rúgni a seggét verbálisan), hogy találkozzanak.
Ez nem jó? Akkor mi kellene? Maga derék fideszdroid, hát vizsgáltassa ki TG-t Budai Gyuszkóval.
Úgy sejtem, nincs két lényünk, legalábbis a normális embereknek. Aki a neten van, az van a valóságban is. Ha nincs, annak két oka lehet: skizofrén szegény, avagy sz*rzsák. Esetleg mindkettő.
Válasszon szépen, cizelláltan Tölgyes!

panelburzsuj 2012.02.12. 23:24:50

@ulrike:

Engem nem az idióta apologetika nyugtalanít. Hanem hogy ez nem egy paraván, ami mögött bölcs, előrelátó, megfontolt döntések és intézkedések születnek - hanem maga "a kormányzás".

Hogy csak a paraván van, és mögötte a nagy centrális semmi legeslegközepén csak egy tehetetlenül szűkölő, beszart - (OZ) OV

És egyszer jön egy Totó kutya - és összedűl az egész hasbeszélő-mutatvány.

tölgyes 2012.02.12. 23:25:49

@ulrike:
1./Én nem vagyok azon meglepődve, hogy támadnak minket. Természetesnek tartom, hiszen durván sértjük az érdeküket akkor amikor kivetjük a külön adót, bankadót és kezdjük számonkérni rajtuk azokat a szerződéseket, amik enyhén szólva problematikusak.
2. Én azt látom, hogy a közgazdaságtan épp a lehetséges változások kiszámolásával van a legnagyobb bajban. Nem lehet azt mondani, hogy nem sejt gyanít valamit a szakma, de a racionalizálás nagyon nehéz. Én itt a blogon leírttam, hogy én az Enron-botrány után elkezdtem a kevéske megtakarításaimat kivonni a tőzsdéről, bankokból és egy biztosabb és jövedelmezőbb formát kerestem magamnak..Hosszú volna leírni, hogy mi minden motivált. A válság már ekkor készen volt, de csak 2008-ban robbant. Ki tudta?? Miért nem számoltak vele?Persze leírhatnám, hogy volt olyan aki megjósolta.
3. A bajok oka, hogy ma összekeverednek a múlt terheiből származó következmények, a válság következményei és a kormány hibái, vagy jó lépései. Vádaskodás az folyik, de nincs a józan elemzésnek terepe, többek között a levitézlettek aktív részvétele és a még mindig hozzájuk kapcsolódó illúziók miatt. Egy idő után mindenki olyan pozíciókat kezd el támadni védeni, amihez egyébként sok kedve nincsen.

Én nem vagyok ideges az IMF tárgyalások miatt sem. Tudom, hogy nagyjából azt fogják követelni, hogy legyen kisebb, olcsóbb a közszféra, töröljék el a különadókat stb... Na bumm mondhatnám: majd zsülinek kevesebb lesz a munkanélkülije:(Valójában ezt még neki sem kívánom.

Tehát meglepődve nem vagyok, de tudom, hogy a támadások mögött szinte kizárólag a saját érdekeik húzódnak meg.. és nem támadtak akkor amikor Bajnai 9%-kal csökkentette a nyugdíjakat. Az tetsző lépés volt:)AQ bankadó meg nem volt tetsző.. és ezek után megint idézhetem József Attilát: A jogállamban a pénz a fegyver..

ulrike (törölt) 2012.02.12. 23:31:27

@tölgyes: Tölgyes úr, abban egyetértek, hogy OV sajtója nagyon rossz, rosszabb már nem is lehetne, s ez el fog tartani egy darabig. Sőt, bizonyos fokig páriává is tették, nem szívesen mutatkozik vele senki nyilvánosan a határokon kívül.

Gyakorlatilag külhoni szövetséges nélkül maradt. De ez nem azért van most így, mert minden előjel nélkül egyszer csak ránk szakadt az égből az egész égbolt, hanem azért mert ez a kormány ezt meggondolatlanul kiprovokálta.

A teljes fronton, az Atlanticum mindkét partján (USA, Európa) támadást indított meghatározó gazdasági és politikai szereplők ellen arra számítva, hogy ennek negatív anyagi hatásait arabokkal (OV szerencsétlen kairói látogatása) meg kínaiakkal ellensúlyozza. Ezen túlmenően ezekről a szereplőkről nyilvánosan is lebecsüléssel beszélt.

Ez súlyos hiba volt, nagyon súlyos, minek következtében mostanra kutyaszorítóba került. Most azok, kiket eddig támadott visszafizetnek mindent, mert kedvezőnek látják erre az időt. Ez egy összehangolt, tervszerű akció. Nem kevésbé összehangolt és tervszerű, mint Orbáné volt, de ők sokkal erősebbek Orbánnál, és pénzük is sokkal több van ehhez, s persze felhasználnak mindent egyebet, mi rendelkezésükre áll, sajtót, nemzetközi szervezeteket, mindent. Ezekre a reakciókra és a gazdasági helyzet rosszabbra fordulására 2010-ben nem csak számolni lehetett, hanem egyenesen számolni kellett volna. Nem tették, mert pancserek. Én magam nem minden egyes kirajzolódó cél okán vagyok elégedetlenül döbbent szemlélője ennek az eszementségnek, hanem emiatt az agresszivitással párosuló pancserség miatt, ahogy ezt kivitelezni próbálták. Nincs joguk panaszkodni, magukra haragítottak mindenkit. Okos alkuk révén nyerhető támogatottsággal messzebbre jutottak volna, sokkal messzebbre. De széles horizonthoz, okos alkukhoz nem Orbán Viktorok, hanem Bethlen Gáborok kellenének. Ez utóbbiak kivesztek itthonról. Nem a sajtó a baj itt, az már csak következmény és indikátor.

tölgyes 2012.02.12. 23:32:10

@Hepci: Én meg azt tartom túlzásnak, hogy Knausz azt ismételgeti, hogy Tg-nek semmi köze..Tudomásul kell venni: az az elkúrt 18.000 milliárd többek között az 50 milliókból tevődik össze és ez akkor is így van, ha vendégek vagyunk, vagy ha kedveljük TG-t. Már rég nem lenne téma ha Knausz nem hozná újból elő..Én megírtam neki, hogy ez az ismételgetés nem bölcs dolog... de ha laírja, akkor én csak megkérdem: jó.. minden rendben, de szeretném olvasni ami megszületett!.. mert az kb. 50 nyugdíjas egy évi átlagnyugdíjának fele meg.
Tg ajánlata pedig azért nem urias, mert ez NEM KETTŐNK ÜGYE! TŐLEM KAPHAT 100 MILLIÓT IS.. ÍITT EGY RENDSZERRŐL VAN SZÓ! és nem személyes kvaterkázásokról. Hisz épp az a baj, hogy a amagyar értelmiség erre rendezkedett be. Én elhiszem neked, amit te hazudsz, ha te is elhiszed nekem azt, amit én hazudok.

panelburzsuj 2012.02.12. 23:41:22

@tölgyes:

Lélegeztetőgépben nem akarod kiszámolni?

Léccilécci ...

ulrike (törölt) 2012.02.12. 23:44:23

@panelburzsuj: Pontosan. Emlékszel a viccre, hogy milyen volt a szocializmus?
- Sztálin alatt mint a villamos, egyik ült, másik lógott (régen lógtak az emberek a nyitott peronok nyitott lépcsőin);
- Hruscsov alatt mint a repülőgép, egy vezetett, a többinek hányingere volt;
- Brezsnyev alatt mint a taxi, mennél tovább ment, annál többe került.
Most a második, harmadik kombinált fázisban vagyunk, amit ma jó kormányzásnak neveznek. Ez a szocialista demokrácia analógiája, se nem jó, se nem kormányzás.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.02.12. 23:49:35

@tölgyes: node drága Tölgyes, miért akar olyat mástól, aminek maga a töredékét (becses vagy becstelen IRL személyének a vállalását) sem hajlandó megtenni?
Mert közszereplő? Mert kapott valamennyi milliót?
Elvárná minden újságírótól, hogy tegye közzé a szerződéseit? Ha nem, miért nem? Ők kevésbé közszereplők?
És mi lesz a humán vonalon ügyködő egyetemi emberekkel? Azok is érintkezésbe kerülhetnek a politikával, nem?
Vannak/voltak futó kutatási pályázatai, Tölgyes?
Lenne olyan kedves, hogy itt felsorolja őket, az összegekkel egyetemben?

tölgyes 2012.02.12. 23:51:11

@ulrike: A baj Önnel elsősorban az, hogy nem csak ítéleten, hanem már a kivégzésen sőt a gyászmisén is túl van. Ön Európát is a támadást is homogénnek látja, holott nem az. Az érdektagoltság mély és erős.. és bizonyos értelemben tényleg egy letűnt korszak reménytelen utóvédharcát látjuk. Az nem biztos, hogy ami jön szerethetőbb lesz, de ami van így nem maradhat.
Ön feltételez egy forgatókönyvet, ami vagy úgy lesz vagy másképpen.. Erre én megint tudnék hozni példát, amire Ön azt mondaná, hogy nem ide való.. Én pedig nem tudok mit kezdeni a jóslatokkal..jóslattal és jövendöléssel nem akarok válaszolni. Ezért azt mondom: igen lett volna egy másik lehetőség: az Ön fizetésének harmadolása, minden harmadik köztisztviselő elküldése, a nyugdíjak csökkentése stb... Láttuk ez hová vezetett ahol megcsinálták.. Erre próbáltak egy másik utat.. ennek is látjuk a konfliktusait. a kérdés az, hogy egy békésebb rendezés érdekében képes lesz-e Európa lemondani a -nevezzük román útról...
Amit Ön rossznak tart nem biztos, hogy rossz.. mert pl. sokan - ön szerint az ostobák - látják a valódinak tartott felelősöket.. és most még nem akarják felszedni a köveket és a bajok forrását ott látják ahol van..Joguk a panaszra meg van, mert ez a mostani helyzet nem jött volna létre a sértődöttek aktív részvétele nélkül. A ma sértődöttek haszonélvezők is voltak, cinkosok is voltak.. és ők épp úgy csúszós jégen járnak mint mi.

Mit szeretnék: valamilyen megegyezést és azt gondolom erre van esély.. pont azért mert a jég mindenki számára csúszós.

Szeretni nem fognak minket.. de az én fülemben még cseng az amerikai elnök szava. Amikor 56 miatt nagyon szeretett bennünket a világsajtó azt mondta: senki se kérte a magyarokat, hogy forradalmat csináljanak.. Vagyis a mi érdekünk az első akkor is, ha sokan szeretik őket.. No de éjt, mert holnap sok lesz a dolog.

tölgyes 2012.02.12. 23:54:34

@Hepci: Én nem vagyok közszereplő és nem is vágyok az lenni. Nem indítok blogot, nem hírdetem a nem létező függetlenségemet, nem tartok üzleti kapcsolatot az állammal.. stb. Ezért. Civil vagyok.)

panelburzsuj 2012.02.12. 23:59:15

@ulrike:

Pont azért nyüszítek, mert már nem tudom hova kapkodni a fejemet a 'deja vu'-k elől ...

(Mint "régen" nyitott peronokra épphogy felcsimpaszkodásban még edzett utazó ... :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.02.13. 00:05:19

@tölgyes: maga egyetemi ember. Nem került kapcsolatba a kísértéssel?
Mi van, ha valamelyik kormány alatt kapott rá 20 millát, hogy kutassa ki 2 nagymellű doktorandusszal, pontosan hány centi volt Nagy Sándor lovának a f*sza?
Már az gyanús, hogy volt megtakarított pénze... :D
A mi időnkben dolgozni jártunk az egyetemi oktatás mellett, hogy keressünk is valamit... a helyzet azóta csak romlott...

ulrike (törölt) 2012.02.13. 00:08:42

@tölgyes: Több kérdésben eltérő az álláspontom.
1. Mi nem az EU-val állunk hadban, hanem annak meghatározó államaival egyenként is meg en bloc.
2. Nem helytálló azt feltételezni, egy IMF program eleve rosszabb helyzetbe taszít a lakosságot, mint egy IMF nélküli nyomorgás. Két okból sem
a. kisebb a kamatterhe (olcsóbb);
b. az indirekt megszorítást (Bankok, multik, stb megsarcolása) is lecsapódott vastagon egyrészt a lakosságon, mivel azok ezeket továbbközvetítették, másrészt az üzleti környezeten, ami megint csak a lakosságon cseng le. Ezért volt ez is megszorítás állnok módon félrekommunikálva, 3-5 %-os kölcsönkamatok helyett 7% fölé szökőkkel.
3. Nem tételezek fel én semmit, mit leírtam, itt zajlott az orra előtt. Láthatta, minden külső, belső fronton egyidejűleg rontottunk neki mindenkinek a legbárgyúbb propaganda kíséretében egy anyagilag legyöngült országgal. Mi a fene jöhet ki ebből? Nem kell ehhez rakétatudósnak lenni (ahogy az angolok mondják), hogy kiszámolja. Hülye a kormány és inkompetens, ez a gond itt, nem más.

ulrike (törölt) 2012.02.13. 00:12:04

@panelburzsuj: Eegen. Én is láttam már ezt a dézsát, úgy rémlik (milyen jó kis szavak vannak a magyarban).

ulrike (törölt) 2012.02.13. 00:14:21

Késő lett nagyon, jó éjt.

ssi 2012.02.13. 00:51:40

"Navracsics Tibor szerint a kormány több olyan intézkedést is hozott az elmúlt másfél évben, amit ő szívesen elkerült volna, a leginkább pedig az fájdalmas neki, hogy nem figyeltek oda eléggé az ellenzék véleményére."
index.hu/belfold/2012/02/12/navracsics_tobb_intezkedest_is_elkerult_volna/
késő. csak új kommunikáció - kifele. pontosan tudták, hogy mit tesznek s mitől rossz. s ha nem kellene az IMF-hitelkeret , hogyan jelezné külföld a véleményét s ilyen erősen? (az meg evidens, hogy a belföldi bírálatokkal azonos)

@knausz: bocsi, pontatlan voltam. helyesen: nem a választóknak kell a programot megírni a politikusok/szakemberek helyett

lüke 2012.02.13. 10:03:46

tájkép csata után:)
az ájró meg csak gyengül
majd Szájer szájalása tesz róla
index.hu/belfold/2012/02/13/szajer_beolvasott_neelie_kroesnek/

tölgyes 2012.02.13. 15:47:50

@lüke: Mostanra 2.9-es erősödött a forint. Liftezik csak egy 20-assal alacsonyabban, mint korábban.

tölgyes 2012.02.13. 15:49:40

@Hepci: Vagyok aki vagyok...:) Épp elég zöldséget összeírogattam TG blogján, hogy meg(fel)ismerjen:)

tölgyes 2012.02.13. 15:51:30

@ulrike: Valóban másképpen látjuk, de ezekről már lehetne beszélgetni:) Egyébként biztos vagyok abban, hogy 2014-re tisztább lesz a kép.

tisztakéz · http://netes.8x.hu/ 2012.04.14. 19:30:12

Csak addig túl kell élni a helyzetet!!!
süti beállítások módosítása