Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
12:46

A Jobbik esélyeiről korábban már írtam. Ezekből az derült ki, hogy a párt választási potenciálja széles skálán mozog: a küszöb körüli eredmény mellett akár az sem teljesen elképzelhetetlen, hogy az MSZP-t megelőzve a második helyen végezzenek. Értelemszerűen a kampány eseményei meghatározók lehetnek abban, hogy ki tud-e törni a Jobbik a kispártiságból, s jelenlétével meg tudja-e alapvetően változtatni a magyar pártrendszert. Ahogy látom és olvasom, ezekben a peremfeltételekben általában nincs vita az elemzők között. Annál komolyabb különbségek látszanak abban, hogy vajon mi használ és mi árt a Jobbiknak. Konkrétan: például a Sajóbábonyban történtekhez hasonló ügyek milyen hatással lehetnek a párt választási esélyeire?

A tisztánlátás kedvéért érdemes átgondolni, vajon mi segített eddig a Jobbiknak abban, hogy ma már a felmérések a párt biztos parlamenti bejutásáról tájékoztatnak. Meggyőződésem, hogy sok egyéb elem mellett különösen két tényezőnek volt kiemelt szerepe: a párt témaválasztásának, elsősorban a cigányokkal kapcsolatos, más pártoktól eltérő mondanivalójú ügybirtoklásnak, valamint a már általam korábban is hangsúlyozott újdonság jellegnek. A pártra azok figyeltek fel különösen, akik egy anti-establishment jellegű új erőre vágytak, akiknek nem volt elég az, amit a parlamenti pártoktól hallottak, s akiknek különösen szimpatikusnak tűnt a Jobbik „őszinte” politizálása. Nem vitás, a radikális párt bizonyára a baloldal táborából is képes volt szavazatokat szerezni, a cigánybűnözés jelszava itt is nyitott fülekre találhatott. A felmérések azonban egyértelműen azt mutatják (például a Mediáné, de tudomásom szerint az összes fontos kutatócéget tömörítő Magyar Választáskutatási Program is hasonlóra jutott), hogy legnagyobb számban a Fidesz korábbi szavazói közül áramlottak a párt irányába, s feltételezhető, hogy a Jobbik további bővülése sem a jelentősen megfogyatkozott, a törzsbázisra zsugorodott MSZP-s táborból, hanem a felduzzadt fideszes szavazókörből képzelhető el. (Sajnos időnként szakemberként nyilatkozók részéről is elhangzott: az bizonyítja, hogy az MSZP-től jöttek a szavazók, hogy a szocialistákat korábban felülreprezentáló helyeken volt igazán erős az EP-választáson a Jobbik. Az ilyen típusú érvelést – ami egyébként akár igaz is lehetne, ha felmérések bizonyítanák - hívják ökológiai tévkövetkeztetésnek, érdemes vigyázni vele.)

A Jobbiknak tehát a kampányban szinte minden olyan esemény áldás, amelyben demonstrálni tudja (elsősorban a Fidesszel szemben), hogy ők az újak (mások, tiszták, igazak stb.), s az pedig különösen kedvező számukra, ha ez olyan témák kapcsán valósul meg, amelyek újra és újra felidézik a választókban a cigánykérdésben elfoglalt jobbikos álláspontot. Ezen logika mentén állítom, szemben más elemzőkkel, hogy a Jobbik minden, a sajóbábonyihoz hasonló ügyből profitálni képes. Értem azok gondolatmenetét, akik úgy vélik, hogy az ilyen erőszakosságot sugalló, a bevett politikai formáktól eltérő, széles körben bemutatott képek ártalmasak lehetnek egy párt megítélésére. Igen, ha parlamenti pártról (különösen: gyűjtőpártról) lenne szó, a rendőrséggel való összeütközés, az elutasított kézfogás, a zaklatott sajtótájékoztató rombolhatná a politikai erő imázsát, különösen pedig a sokat emlegetett kormányképességét. A Jobbik azonban – Sartori kifejezésével élve: rendszerellenes pártként - mindezek tagadására épül, számára tehát nincs is jobb reklám, mint amikor bizonyítani tudja sajátos politikai másságát, kirekesztettségét a fűtött irodás sajtótájékoztatók világából, újdonságát az alkukra épülő politikai kartellekkel szemben. Ha a parlamentbe kerül, mindezt sokkal nehezebben teszi majd meg – most azonban még hiteles lehet ebben a szerepben, ha minden alkalmat kihasznál. Egyelőre úgy tűnik, hogy nagyon is tisztában vannak ezzel a Jobbik vezetői.

x x x

Bár a bejegyzés alapvetően nem erről szólt, meglepő módon a kik szavaztak a Jobbikra kérdés lett a sláger a hozzászólásokban. Tudom, hogy a kutatási kérdésekre adott válaszok sokak számára hitbéli dolgok, amelyek egyesek számára el is döntik, hogy ki melyik oldalon áll. Szerintem azonban hiába szereti a meteorológus jobban a napsütést, akkor sem mondhatja azt, ha esőt lát az adatokban... Idézem inkább a Medián összefoglalóját:

"A Medián februári felmérése szerint ezek a fejlemények már nem nagyon növelték a lakosság cigányellenességét, hiszen az eddig is meglehetősen erőteljes volt, viszont a romákkal kapcsolatos véleményalkotás kezdett részévé válni a szavazók politikai identitásának is (HVG, 2009. február 28.). Erre utal az EP-választás települési eredményeinek és a népszámlálási statisztikáknak az összevetése is. Azokban a városokban, ahol 5 százaléknál magasabb a roma népesség aránya, a Jobbik átlagosan csaknem 20 százalékot kapott. Az ilyen földrajzi okoskodásokkal azonban csínján kell bánni, hiszen a települési adatokból elvileg nem lehet következtetni a személyek viselkedésére – a fenti összefüggésből azt is ki lehetne spekulálni például, hogy a cigányok szavaznak a Jobbikra.  A hazai politikai elemzések színvonalát jelzi, hogy kezd általánosan elfogadottá válni egy másik, nem sokkal megalapozottabb feltételezés, miszerint nagy többségben a pártjukban csalódott egykori MSZP-szavazók pártoltak át a Jobbikhoz. A párt valóban jobban szerepelt azokon a településeken, ahol korábban az MSZP-nek állt a zászló, ám ez jelentős részben azért lehetett így, mert az EP-választáson ezeken a településeken az átlagnál is kisebb volt a részvétel (nincs bizonyíték rá, de logikusnak tűnik, hogy főképpen az MSZP egykori támogatói maradtak távol). A Jobbik pedig a szavazóinak nagyarányú aktivitása miatt ott szerepelhetett a legjobban, ahol kevesen szavaztak. A közvélemény-kutatási adatok sem támasztják alá „a baloldalról szélsőjobbra” elméletét. Amennyire lehet hinni a 2006-os voksolást felidéző válaszoknak, a Jobbik támogatói között alig valamivel nagyobb (14 százalék) az egykori MSZP-szavazók aránya, mint a Fidesz jelenlegi szavazótáborában (9 százalék). A többségük 2006-ban a Fideszre szavazott, vagy nem szavazott – például, mert még nem is volt szavazati joga."

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr651543553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viktus 2009.11.22. 18:55:18

@Jómunkásember:

Attól félnek, mint pl. a cukorgyárak eladása után kialakult a helyzet konkrétan letúrták felrobbantották őket szó szerint, hogy ne is lehessen többet termelni, majd otthoni cukrot adják el. Vicc, hogy Európa egyik legjobb termőterületekkel bíró országa cukorbehozatalra szorul.

warren buffet 2009.11.22. 18:55:19

@Doktor Kotász:

ezt ugyanugy látjuk, csak nyomatékositani akartam.:)

különben nagyjábol egyetértek a megjegyzéseiddel.szerintem kb mi ketten olvastuk végig a jobbik gazdprogramját...

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.11.22. 18:56:31

@873ujr3rk: A miépnek mikor volt 10% feletti a támogatottsága?Nagyon-nagyon el vagy tévedve ha azt hiszed ,hogy csőszéljobber az összes jobbikra szavazó,sőt szerintem szavazóik nagy részét nem ezek teszik ki.Az a miépes 5-6% maradt.

Doktor Kotász 2009.11.22. 18:57:11

@BISMARCK: "Azért, mert per pillanat, a 98 óta befizetett pénzek az mindenkori állami kötvények alatt kamatoztak (akár hosszú, akár rövid távúról van szó). Érthetőbben, ha vki azt a pénzt, amit a magánnyugdíjba fizetett be, az adott pillanatban bármelyik állam által kibocsátott kötvénybe fektette volna, jobban jár.
Ez egy lehetséges alternatíva, ha a befizető nem a magánba, hanem ugyanígy kötelezően egy, a neve alatt vezetett számlán államkötvénybe fekteti"

Ha a magánnyugdíjpénztári juttatás kevesebb lenne, mint az állami nyugdíj, akkor visszaléphetsz az államiba. Tehát, a felgyülemlett összeg megy az állami kaszába, és te meg kapod az állami nyugdíjat.

873ujr3rk 2009.11.22. 18:58:07

@blas: a miep ugyetlen volt, mer a venekre gyurt, a jobbik ugyes, mert a fiatalokkal kavar.

nem szeljobber nem jobbikos, ne vicceljunk mar.

warren buffet 2009.11.22. 18:59:06

@Viktus:

kétségtelen.
csak van egy kis gond, hogy azt is elég sokan elfelejtik h mondjuk 1991-ben örült mindenki h luk van a seggén és kb senkinek nem volt egy forintja sem a megfelelő cégek fejlesztésére.

nem azt mondom h jol zajlott a privatizácio mert nagyon nem, nem lettek kijelölve stratégiai célok, pl az Ikarus hatalmas értéket képviselt, mégis most máshonnan kell buszokat rendelni.

de ettől függetlenül az tény h a magyar privatizácio hasznosabb és jobb volt mint a környező országoké pölö.

Doktor Kotász 2009.11.22. 19:01:54

@BISMARCK: "Már régen bebizonyosodott, hogy a hazai kkv ugyanannyi pénzből több munkahelyet teremt, ennyi."

Hát én ehhez annyit fűznék hozzá, hogy akkor munkahatékonyság szempontjából jobb a multi, ez csak annyit jelent. Hosszútávú következtetést levonjak ebből?

Mellesleg a termelő és produktívabb kkv-k a multiknak szállítanak be.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.11.22. 19:02:42

@873ujr3rk: Hidd ezt.Majd aztán meglepődsz talán,bár olybá tűnik annyira biztos vagy magadban ,hogy nem győzne meg semmi.

BISMARCK 2009.11.22. 19:05:48

@Jómunkásember:

Definiálni kéne, hogy mit is nevezünk multinak. Hazánkban ez ugyanis egyre inkább negatív jelző lett.
Nyilván nem azokkal a külföldi cégekkel van a baj amelyik ide jön, gyárat épít, munkát ad, mindemellett befizeti az adókat (itt most az összes dologra gondolok, adó, tb, áfa, stb.)
Itt intézi a beszerzéseit, és TISZTESSÉGES béreket fizet, úgy viselkedik az alkalmazottaival mintha a saját országában lenne (pl. nem akadályozza a szakszervezet megalakulását, nem igényel irreális túlórákat, stb.)

873ujr3rk 2009.11.22. 19:07:11

@blas: de komolyan bazmeg mi lehet mas mint szeljobber hibbant, az akinek bejon a kovetkezo recept:

ki legyen a celcsoport: legyenek a vesztesek, a csorok, es a hudemagyarok.
ki legyen az ellenseg? keressuk meg azt a csoportot amelyik megteheto bunbaknak:
a ciganyokat es a zsidokat
mit allitsunk: h a csorosagrol a vesztessegrol az ingyenelo ciganyok es a rafinalt zsidok tehetnek.
a megoldasunk termesztesen az, hogy lecsapunk a cigokra, zsidokra es kommerekre, es leontjuk az egeszet arpadsavval, avarsaggal, meg vesszentrianonnal.

egeszen eredeti.
broafff

aki beszopja a letezo kerdesekre adott nem valodi am kurvara tetszetos valaszokat, es bejon neki ez a vermagyarkodo faszakodas, illetve a finom rasszizmus, az imho szeljobber. mi a fene lenne ha nem az ?

Murderface 2009.11.22. 19:07:50

"Mi a jó a Jobbiknak?"

Pontosan az, amit a kormány és a parlamenti pártok csinálnak.

873ujr3rk 2009.11.22. 19:08:21

@blas: ez a vicces, h a jobbikkommando vesztes helyzetben mindeg ezt a rejtelmes majd meglatodat kohogi.
mit latnek meg ? bejut 20 szazalekkal, ugat majd h kozbiztonsagot, szamonkerest , szemkiloves, aztan ?
kutyarol meg karavanrol hallottal tan ?

warren buffet 2009.11.22. 19:13:44

@BISMARCK:

nézd a tisztességes bér kérdés az eseti.

ha magyaroszágon az emberek X %-a hajlando elvégezni egy adott munkát 100.000 forintért akkor se a multi se a magyar kkv nem fog fizetni érted 150.000-et.te se tennéd, én se tenném.ez annak a munkának az ára.simán kialakul a kereslet- kinálat függvényében.

Doktor Kotász 2009.11.22. 19:13:53

@873ujr3rk: "A jobbik imho ugyesen felismerte h nincs miep, nincs szeljobb, ures a hely es egesz egyszeruen be lehet tolteni.
Nem kell mas csak a kovetkezoket ismetelni:"

A Jobbik nem egy űrt töltött be, hanem a MIÉP hamvaiból éledt fel azt a hazug látszatot keltve, mintha újak lennének. Pedig nem azok. A Jobbik a megbolondult, és vállalhatatlan Csurka Pista nélkül a MIÉP-ből építkezett. Mondhatni sikeres szakadárok, akik az Orbán által létrehozott Polgári Körök berkein belül, mintegy inkubátorban vészelték át a párthalált. Magyarán Orbán segítségével ledobták az öreg szenilis koloncokat, és átcímkézték a MIÉP-et. Vona és Orbán egy Polgári Körbe tartozott. Csak vona elővette a bicskát, és felvágta a hasát az egész jobboldalt bekebelező Kisgömbőcnek, és kiszabadult. Már nem szélsőséges, többnyire ifjúsági tagozata a fidesznek, hanem komoly vetélytársa.

Vegaaa 2009.11.22. 19:14:58

amit gábor a statisztikák elemzéséről ír, az abszolút helytálló. tanulmányaim során volt alkalmam beleszagolni statisztikák készítésébe, és azok elemzésébe. a tanárom az első órán felolvasott egy felmérést, mi szerint kicsiny hazánkban az átlagéletkor szabolcs-szatmár-bereg megyében a legalacsonyabb. ebből ki lehet hozni azt, hogy marhajó! ott van egy csomo fiatal, kik majd dolgoznak, megalapozzák az ország jövöjét. a valóság pedig éppenhogy az, hogy ott rengeteg a roma származású ember, akik sok gyereket nemzettek, ezáltal "csökkentik" az átlagéletkort. ennek fényében pedig szerintem kevesen gondolnák azt, hogy ez milyen jó dolog. a mindenkori fidesztől és most a jobbiktól is hiányolom a konstruktív ellenzéki viselkedést, csak sajnos az átlagmagyar még ennyire sem mélyül bele a témába, ellenben szavaz. magyaroszág mi vagyunk, hisz mi csináljuk.

Viktus 2009.11.22. 19:15:34

@blas:

A Jobbiknak éppen ezen okból nem kellene erőltetni az ilyen rendőrösdi attackot ... lényegében a társadalom elégedetlen a Jobbik erősödik megvan az alap, hogy gyökeret verjenek aztán kiderül tudnak-é vagy sem. Hosszútávon komolyabb programtervezetekre van szükség, politikailag megfontoltabb szereplésekre. A széleskörű szavazótábort nem rendőr attackolások, betyársereges nemzeti találkozók képesek megtartani ... ha ezeken nem lesz képes továbblépni a párszervezet a fidesz lemorzsolja őket.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.11.22. 19:16:27

@873ujr3rk: Küldjek neked egy ékezetes billentyűzetet?Rossz nézni ezt a sok okosságot így,ékezet nélkül.Ne legyen nagyon távoli ország,drága a posta.

Viktus 2009.11.22. 19:18:35

@BISMARCK:

Országban nem fizetnek tisztességes bért sehol , mert szar az egész rendszer egy 200 ezres fizu mellé a cégeknek másik 200-at kell kitermelni az államnak ez irreális. Főleg, hogy cserében pedig nem jár semmi.

Már a multik is huncutkodnak a külsős cégektől bérlik a mobil munkaerőt a szalagok mellé, és a vezető osztályokat alkalmazzák saját maguk.

Doktor Kotász 2009.11.22. 19:19:16

@Jómunkásember: "különben nagyjábol egyetértek a megjegyzéseiddel.szerintem kb mi ketten olvastuk végig a jobbik gazdprogramját..."

Az manapság már nem divat...

Templ@r 2009.11.22. 19:20:53

@Jómunkásember:
Akkor olvad el ezt is: penz.transindex.ro/?hir=2544
"Lengyelország viszonylag jól viseli a külső gazdasági és pénzügyi környezet romlását, tekintettel arra, hogy térségi más országaival összevetve kevésbé függ a külkereskedelemtől, makrogazdasági egyensúlytalanságai mérsékeltek, bankrendszere viszonylag erős, monetáris és árfolyamrendszere pedig hiteles. "

Persze ez hír Magyarországon nem kapott túl nagy publicitást, mivel a Jobbik gazdasági programját igazolja. Ugyanis a lengyelek éppen azért teljesítenek most olyan jól, mert az utóbbi években a kis és közép vállalkozáskat és gazdaságokat fejlesztették, támogatták....

Viktus 2009.11.22. 19:21:15

@Doktor Kotász:

Egyik párt gazdasági programjában sincsen Magyarországon sok realitás ... mindegyik elsüpped a kádári örökségben a gyakorlatban meg kiderül, majd mit cselekszenek. Szavazót nem lehet nyerni azzal, hogy bizony itt komoly rendszerszintű reformokra van szükség.

Viktus 2009.11.22. 19:22:19

@Templ@r:

Na meg a lengyel tömegek Angliába települtek át :P , azért ezt is tegyük hozzá, és onnan tolták haza a fontot, vagy települtek vissza vállalkozni.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.11.22. 19:24:08

@Viktus: Vonán kívül úgysincs ott egy arc akit mutogatni lehetne,,vagy ügyesen rejtegetik.Viszont így is lesz vagy 15%-uk,aztán 4 év múlva talán 3-4,ha addigra kiforrja magát valami jobb vagy balközép párt.Posztkommancsok,poszt áll liberális káderek nélküli ,valódi értelmes párt.Igazi szakemberekkel.A szellemi kapacitás szerintem meg lenne hozzá,pénzügyi,morális kevésbé.

warren buffet 2009.11.22. 19:26:01

@Templ@r:

részben.
másik részben pedig azért mert egy 40 milliós ország amelyben a devizahitelek aránya elenyésző.jártál arra?én rendszeresen.tudod hány uj auto van?töredéke sincs mint nálunk.
a helyzet az az hogy a lengyelek nem hitelből élnek mig mi igen.ennyi.

a másik fele ennek pedig az hogy pont emiatt az átlagos jolétük nem akkora mint nálunk.tudod mi volt amikor ott rendszerváltás volt?kitettek az utcára 500.000 bányászt.ennyi.se korengedményes nyugdij se semmi.épp ezért a munkanélküliség ott 18-20% volt amikor nálunk meg 5.ez a mostani gazdasági egészségességüknek az ára.

BISMARCK 2009.11.22. 19:27:05

@Jómunkásember:
Tévedés.
Kettő darab céget is ismerek - hazaiak, nagyok - aki többet fizetnek mint az a versenyfeltételek diktálnák. Bekerülni nehéz hozzájuk, kikerülni meg nem akar senki. Minden évben több mint 2milliárd a bevételük, a tulajdonosok pedig láss csodát, igaz Telkiben laknak, de teljesen normális 200-300nm családi házban, normál 1000nm-es telken. És nem cserélik le 1-2 évente az autójukat. Így is lehet.

Viktus 2009.11.22. 19:28:02

@Jómunkásember:

Okok? hazutalt fontocskák, ezért nem kell hitel.

Doktor Kotász 2009.11.22. 19:32:05

@Viktus: "Egyik párt gazdasági programjában sincsen Magyarországon sok realitás ... mindegyik elsüpped a kádári örökségben a gyakorlatban meg kiderül, majd mit cselekszenek. Szavazót nem lehet nyerni azzal, hogy bizony itt komoly rendszerszintű reformokra van szükség."

Más az, ha nincs realitás benne, és más az, ha irrealitásokat beszélnek. Tehát amit állítanak, az nem azt tükrözi, hogy taktikai okokból szégyenlősek, hanem azt, hogy nincs is titkolt, de helyes elképzelésük.

mrbrownstone 2009.11.22. 19:32:21

@Vincenzo90:

Messziről bűzlik rólad, kisöreg, hogy nem túl eszes tagja vagy annak a kommandónak, amit a hipokrita jobbik-vezérkar szervezett a magyar blogszféra teleszemetelésére. Ártatlan képet vágva pózoltok, naponta ezerszer is felbüfizitek a kurucunfóról fellefetyelt hányadékot, megpróbáljátok eljátszani, hogy ti vagytok itten az igazi hazafiak, de azért vagyunk még néhányan ebben az országban, akik láttak már igazi hazafit, és mi látjuk azt is, mekkora a különbség egy igazi hazafi meg a jobbikos-magyargádrdás-árpádsávos gazemberek között. Az meg külön bájos, hogy a jobbik EU-parlamenti munkájára hivatkozol, amelynek hitelességét jól jellemzi, hogy a sunyi szöszi Brüsszelben a buzikat szidalmazó magyar rendőröket ostorozta, miközben a jobbik idehaza nyálát fröcsögtetve acsarkodik a melegek ellen.. hogy csak egy példát említsek a sok közül. Szánalmas nímand vagy te is, és lehet, hogy most azt hiszed, nektek áll a zászló, de ne feledd, sok embert hosszú időn keresztül nem lehet becsapni. Most még dörzsölitek a kezeteket, és már elkezdétek behűteni a pezsgőt, de eljön még a nap, amikor az arcotokra fagy a mosoly. Jegyezd ezt meg, és ha maradt még egy csöpp eszed, ne nagyon fényképeztesd magadat Vona Gábor oldalán, mert megtörténhet, hogy az unokáid egy napon megtalálják majd a fényképeket, és leköpnek.

Viktus 2009.11.22. 19:34:11

@Doktor Kotász:

Nem ilyen egyszerű ez , mint te gondolod ...

@blas:

Általában az észosztó szakik így szokták :P

Vegaaa 2009.11.22. 19:37:06

@Viktus: "Na meg a lengyel tömegek Angliába települtek át :P , azért ezt is tegyük hozzá, és onnan tolták haza a fontot, vagy települtek vissza vállalkozni."

a lengyelek hiresen mobilisak (a magyarral szemben). nyugodtan lehet nézegetni statisztikákat. csak poénként említem meg, hogy izland lakosságának 3%-a lengyel, utánuk jönnek a litvánok kevesebb mint fél százalékkal...

Viktus 2009.11.22. 19:40:48

@Doktor Kotász:

A Fidesznek mi van? mindenkinek adunk én vállalkozóként kapok adócsökkentést, a nyugdíjas sok-sok pénzt, a vasutas elüldögélhet az üres vonalai mentén stb. az mivel reálisabb?

A szocik programját megtapasztalhattuk IMF euro milliárdjai mentették meg ... mindamellett, hogy csoda, hogy még bírom működtetni a vállalkozásom ...

Elképzeléseik lesznek most alakul - formálódik a párszervezet - fiatalok -akadnak majd közgazdászok is.

Doktor Kotász 2009.11.22. 19:42:01

@Viktus: "Nem ilyen egyszerű ez , mint te gondolod ..."

Azt viszont nem tudom, hogy most te mire gondolsz. Mi a nem ilyen egyszerű?

pyromaster 2009.11.22. 19:43:48

@beyo: Kedves Beyo! Igazából még sokaknak írhatnám. A Pesten élők is megismerhetnék a cigány "kultúrát". A vidékiek már megismerték, és köszönik nem kérnek belőle. Persze tudom minden vidéki egy büdös paraszt. A jobbikra szavazók, pedig prolik, vagy nácik. Igazatok van! Pestre az összes szegény romával, aztán ismerkedjetek meg velük. Lesz rá alkalom, mikor hazaérsz és épp a nappalidból rángatják ki a plazmát. Majd illedelmesen nyújtsd nekik a kezedet. Ha alaposan megismerkedtetek, remélem nem külditek majd vissza őket. De komolyan és baszogatás nélkül, éljen velük az, aki akar, és nem akarok.

Doktor Kotász 2009.11.22. 19:45:37

@Viktus: "A Fidesznek mi van? mindenkinek adunk én vállalkozóként kapok adócsökkentést, a nyugdíjas sok-sok pénzt, a vasutas elüldögélhet az üres vonalai mentén stb. az mivel reálisabb?"

Nem tudom, honnan vetted, hogy a fidesz szimpatizánsa lennék?
Ha érdekel, most az MDF a szimpatikus.

Doktor Kotász 2009.11.22. 19:49:20

@pyromaster: "Kedves Beyo! Igazából még sokaknak írhatnám. A Pesten élők is megismerhetnék a cigány "kultúrát". A vidékiek már megismerték, és köszönik nem kérnek belőle. Persze tudom minden vidéki egy büdös paraszt. A jobbikra szavazók, pedig prolik, vagy nácik. Igazatok van!"

Vetkőzd le a komplexusaid!
Itt is van elég cigány bőven. Meg balhé is amit csinálnak. Itt nem az uborkát lopják, hanem a tévédet...
Ennyi a különbség.

Viktus 2009.11.22. 19:58:22

@Doktor Kotász:

Sokkalta összetettebb a Fidesznek-MSZP-nek semmi köze nem volt hozzá, de még a MIÉP-nek sem sok max. egy darabig béklyóba fogta az ifjúságot a IT-n keresztül.
A jobbik a felsőoktatásban született , és ma is leginkább a fiatalokra épül ...

Doktor Kotász 2009.11.22. 19:59:19

@pyromaster: Ja még annyiban egészíteném ki, hogy pár éve a nyugati környékén feltörték a kocsit, és kikapták a Hi-Fit. A körzetileg illetékes kapitányság a XIII-ik kerületi. Na, a térkép alapján amíg odaértünk, olyat láttam, amit még soha. Amit a zenetévéken a műgangszta rapperektől látsz, hogy nyócker, az Beverly Hills ahhoz képest. Mezítlábas cigánykölkök rohangáltak az úttesten egy leharcolt labdával. A környék olyan lepukkant volt, mintha az előző nap ott vonult volna végig a 3-ik ukrán front a werchmachton keresztül. Ha nem nyáron történt volna, akkor azon sem lepődtem volna meg, ha az emberek a kezüket melengetve álnák körül a hordókban rakott tüzeket, mint a Harlemi filmjelenetekben. És fehér embert nem láttam a környéken, csak cigót...
Néztek is, hogy ezek mit keresnek itt, amikor az utcanévtáblákat kerestük, hogy merre tovább.

Viktus 2009.11.22. 20:00:04

@Doktor Kotász:

MDF már ne haragudj kicsit vicces. Egy párt, amelynek max. múltja van a jelenében azt sem lehet tudni ki a tagja ki nem, hol működik-hol nem. Milyen programot akarna képviselni, kiket akarna képviselni ... egy tragikomédia lett az MDF rövid pályafutásának a vége.

warren buffet 2009.11.22. 20:04:34

@BISMARCK:

és mi itt a tévedésem?:)

tölgyes 2009.11.22. 20:06:49

@Doktor Kotász: Kicsit feljebb nagy indulatba jött a Szent Korona tantól. Nem érdemes. A kiegyezés után találta ki a tant egy kiváló egyébként zsidó származású jogászprofesszor.. mejd ezt a gondolatot fogták intenzív művelésre a két háború között, amikor Magyarország király nélküli királyság volt.
Viktusnak MDF ügyben igaza van. Ez mára már egy nem létező párt.

Doktor Kotász 2009.11.22. 20:07:07

@Viktus: "Sokkalta összetettebb a Fidesznek-MSZP-nek semmi köze nem volt hozzá, de még a MIÉP-nek sem sok max. egy darabig béklyóba fogta az ifjúságot a IT-n keresztül.
A jobbik a felsőoktatásban született , és ma is leginkább a fiatalokra épül ... "

Oké, tehát a Jobbik eredetére utaltál.
Nos az MSZP-nek tényleg semmi köze nem volt. Viszont a Jobbik alapítói zömében ex-MIÉP tagok, illetve valóban a Polgári Körökben fejlődtek ki. Az más kérdés, hogy kikkel bővültek a leginkább.

Még mindig tartom a véleményem, hogy a Jobbik a Fidesz dédelgetett kisdede, amolyan outsourcingolt szélsőség, ami önállósította magát.

warren buffet 2009.11.22. 20:11:28

az a lényeg h ugyan a jobbik ugy akarja feltüntetni magát mint aki kimondja a problémákat ez konkrétan csak egy kérdésre igaz és az pedig az északkeleti régioban jelenlévő roma bünőzés.

se az igazságszolgáltatásról se a gazdaságról semmi más témakörben nincsen reális épitő jellegű javaslatuk.

és ez szomoru egy 15%-os pártnál.

tölgyes 2009.11.22. 20:16:49

@Doktor Kotász: Én Önnel szemben viszont nyugodt lélekkel állítom, hogy a Jobbik az MSZP egyik kreálmánya. Kettős értelemben is. Az MSZP rossz politikájának a szülötte..2. Úgy gondolta az MSZP, hogy a MIÉP szétrobbantásával és a fidesz ellenfeleként egy a jobboldali viszonylagos egységet megbontó alakulatot hoz létre...Tekintettel arra, hogy a MIÉP-ben Csurka akármilyen is volt, de volt esze.. most ilyen a Jobbikban nincsen.

sourcerror 2009.11.22. 20:38:25

@tölgyes: Tévedés: a Szent korona-tan sok száz évig működött kvázi-alkotmányként.

BISMARCK 2009.11.22. 20:41:29

@Jómunkásember:

Nem azt mondtad, hogy a munkáltató nem fizet többet mint amennyi feltétlenül szükséges?
Mert itt van 2 példa amikor fizet.

warren buffet 2009.11.22. 20:44:23

@BISMARCK:
nyilván vannak kivételek.
de azt te sem vitathatod hogy amit általánosságban irtam az igaz.nem csak magyarországra hanem világszinten.

Viktus 2009.11.22. 20:44:37

@Doktor Kotász:

Semmi közösség nincsen közte tapasztaltam, ott voltam :P sőt éppen az ellenkezője.

@sourcerror:

Ez tény csak más világ volt ... a Szent korona tan az alkotmányban történelmi alapként szerepelhet lásd. Lengyelország.

tölgyes 2009.11.22. 20:49:49

@sourcerror: Tényleg???? Ne ne beszéljen csacsiságokat...Magyarországnak un. történelmi alkotmánya volt.. és abban nem volt kvázi szent korona.

BISMARCK 2009.11.22. 20:57:19

@Jómunkásember:

Igaz, általánosságban igaz. Én azért hoztam fel példaként, hogy lássuk, lehet más módon is boldogulni.

bretman 2009.11.22. 21:00:49

Nem vagyok politológus, de szerintem Török Gábor téved.

Akkor lenne igaza, ha a Jobbik 4,5 százalékos pártként a bejutásért küzdene. De pillanatnyilag (az EP-választás alapján) 14 százalékos párt.

Ennyien pedig nincsenek azok, akik a törvényen kívüli megoldásokat is elfogadják. A Jobbik azért juthatott el 14 százalékig, mert az elmúlt két évben nem nagyon jelent meg a sajtóban és a politikában erőteljes kritika velük kapcsolatban. A jobboldalon inkább támogatták, a baloldalon inkább elhallgatták a Jobbikot. Sokan hihették, hogy legitim és törvényes a Magyar Gárda.

Tudom, hogy a csornai időközi választás nem reprezentatív eredmény, de ha kiámuldoztuk magunkat az MSZP 4 (azaz négy !!!!) százalékán vegyük észre, hogy az első fordulóhoz képest a Jobbik vesztett két százalékot. 21 százalék helyett 25 százalékos részvételnél abszolút számban is kevesebb szavazatot kapott, mint az első körben. Pedig nem nagyon látom az okot, hogy miért kellett volna a 73 százalékos első fordulós Fidesz-győzelem után átszavazni a Fideszre.

Márpedig az első forduló Sajóbábony előtt volt, a második utána. És ne felejtsük: Orbán révén a Fidesz most először határolódott el erőteljesen a Jobbiktól (eddig Morvai Krisztináról sokaknak juthatott eszébe az, amikor Balogh Zoltánnal road-showzott).

Nádasi Balázs 2009.11.22. 21:31:29

Ez ütős:

"A többségük 2006-ban a Fideszre szavazott, vagy nem szavazott – például, mert még nem is volt szavazati joga."

Kis hülye faszok...

prometheus_X 2009.11.22. 21:33:05

@tölgyes: A netikett alapján nyílt internetes kommunikáció alkalmával tegeződni illik ismeretlenül. Ennek okait és magyarázatát hosszasan lehetne fejtegetni, de a betartása ajánlott.

Másrészt remekül rávilágítasz arra, hogy jól láthatóan valójában mind a két pártnak érdeke volt a Jobbik létrehozása, az még jelenleg is kérdéses, hogy ez az érdek jelenleg is fenn áll-e vagy sem. Véleményem szerint fenn áll - ha nem így lenne, a polelit már rég kétvállra fektette volna, ahogyan ezt egyébként bármikor megtehetné ha akarná. A Jobbik pontosan annak a mesterséges megosztottságnak a torz szüleménye, amely olyan hasznos volt az elmúlt 20 évben a két nagy pártnak - így, testet öltve még jobb, mert alkalom adtán legalább mutogatni is lehet rá. Az emberek már nem annyira eszik a jobbról balra és balról jobbra mutogatást, ezért szükséges volt olyan új helyzetet teremteni, amelyben mind a két párt továbbra is tud valahova mutogatni. A Jobbik hasonlósága a nagypártokéhoz ezen oknál fogva nyerhet bizonyítást: a Jobbik se csinál mást, mint jobbra-balra mutogat. Valódi megoldásokat ugyanúgy nem kínál, ahogyan a valódi problémákat pont ugyanúgy nem is látja, nem is akarja látni.

(ja és persze zsidó vagyok és cigány is és kínai is, valamint van multicégem is nemzetkizsákmányolásra [o.O] - megelőzendő a hasonló véleményeket, gondoltam jobb ha ezt már most leszögezem)

Gíbic 2009.11.22. 21:55:55

"azt is ki lehetne spekulálni például, hogy a cigányok szavaznak a Jobbikra."
Meglepődnétek, ha tudnátok, hogy szavaznak rájuk. Nem egyet és nem kettőt ismerek. Pontosan azok a cigányok, akik reggeltől estig dolgoznak 50 ezer forintokért.

Viktus 2009.11.22. 21:58:14

@bretman:

Az EP választás más szitu, mint a parlamenti.

Egyik pártnak sem volt érdekében a Jobbik létrehozása. A jobbik egyfajta kortünet egyik párt sem foglalkozott valójában a fiatalokkal. Az MSZP-ben most erőlködnek ezzel a Fideszben még nem időszerű ... gyakorlatilag a komcsi hatalmi sturktúra mentette magát tovább a demokratikus-félkapitalista átmenetkor. A 90-es években felnőtt fiatalok meg a nagy semmiben találták magukat ... nem törődött senki velünk.
A Jobbik olyan témákat ragadott meg amiről mi már évek óta beszéltünk gimitől kezdve a nagyok meg legyintettek rá. Megoldási elképzelések most is vannak bizonyos témakörökben más témakörökben pedig a fejlődés során alakulnak ki reményeim szerint, ha nem fognak a Jobbiknak is vége lesz.

is 2009.11.22. 21:58:50

@bretman: "De pillanatnyilag (az EP-választás alapján) 14 százalékos párt.

Ennyien pedig nincsenek azok, akik a törvényen kívüli megoldásokat is elfogadják."

De az, hogy mi törvényen kívüli, az definíció kérdése. Merthogy vannak íratlan törvények is. Pont az a baj, hoyg a FIDESZ jogászilag elment olyan árkon-bokron túl (nem volt körgyűlési jegyzőkönyv, nem volt UD Zrt., nem volt hosszú bájtok éjszakája, le lehet dönteni a rendőrségi kordont, vissza lehet élni a népszavazási törvénnyel, semmi sem számít, hiszen le tudjuk jogászkodni, hogy még a másiknak kelljen bocsánatot kérni), hogy az emberekben kialakult az a kép, hogy ez tkp. így a helyes. negatívan kell gondolkodni kormányról, törvényről, alkotmányról, mindenről. miért? mert nem mi vagyunk a hatalomban. a FIDESZ az utóbbi hetekben kétségbeesve próbálja visszahúzni a megdőlt pisai tornyot, hogy de parlamentarizmus (3 év kivonulgatás után), hogy nem lehet félkatonai szervezeteket alapítani, működtetni; mert most már az emberek ráálltak erre, teljesen rendben van egy rendőrt bármilyen helyzetben szidalmazni, rendőrterrort kiáltani (na, ki kezdte ezt a szót is használni?), karaktergyilkosságokkal múlatni az időt témák megbeszélése, álláspontok kifejtése helyett.

az érett demokráciákban a FIDESZ a népszavazást talán megnyerte volna, de egy év alatt megjött volna mindenkinek a józan esze, hogy mibe is hajszolták ott bele, és a FIDESZ 12%-on állna. Írországban az EU-népszavazás ezt tökéletesen megmutatta: persze, beintünk a kormánynak, ha tele a tökünk, de aztán 2/3-dal tudjuk, hogy mi a helyes. nálunk a FIDESZ a tavalyi népszavazás óta még csak puffad. illetve már nem, mert lehasadt róla a JOBBIK, és ezt a FIDESZ is látja. A FIDESZ szelet vetett, de a vihart a JOBBIK aratja.

Sajóbábony a Jobbiknak szerintem jó. erősíti az elkötelezettséget azokban, akik eddig is szimpatizáltak. Újakat talán nem hoz, de hogy el nem rettent már meglévő szimpatizánst, az is biztos. hazodék: +0. illetve a sajtónyilvánosság mindig jó, tehát még ingyenreklám is.

Joseph Adama (törölt) 2009.11.22. 22:03:09

@sourcerror:
Ne majomkodjon kérem. Továbbá igazán elmagyarázhatná, hogy mi az a hatalmas probléma a mai alkotmánnyal. Kérem ne kommunistázzon, mert ennek az alkotmánynak sok köze nincs a 49. xx. tv- hez, max nevében és számában.
----------
@is:
89 előtt lett volna ön ilyen hatalmas demokrata... ;)

Viktus 2009.11.22. 22:09:11

@is:

Érett demokráciában 2006-ban eltakarodott volna a gyurcsány ferenc nevezetű úriember ... akkor nem lett volna mindaz az eredmény amit a következményeként kezdtél sorolgatni ferenc elvtársad tevékenységének.

gall a miklós 2009.11.22. 22:19:18

Jó a blog, meg a hozzászólások is nagyjából, szükség is van rá.Látható, hogy az emberek nagy részét érdekli a politika(szerencsére), ha értelmesen beszélnek róla.Remélem hosszú életű lesz az oldal.

2009.11.22. 22:19:38

Első lépés a megoldás felé: a Jobbiktól a demokratikus erőknek (itt most elsősorban a Fidesz vezérkarára gondolok) egyértelműen és határozottan el kell határolódni, az általuk képviselt értékrendet a senki földjére kell tolni, majd láthatóvá kell tenni, hogy semmilyen konkrét megoldásuk nincs az ország problémáira. Egy nyilvános vitában, amelyre minden bizonnyal sor fog kerülni nemsokára a kampányban, ez a napnál is világosabb lesz.
Második lépés: a demokratikus erőknek konkrét megoldásokat kell kínálni az embereket aggasztó bűnözés megelőzésére.

bretman 2009.11.22. 22:22:56

is,

szerintem meg csak azokban erősíti az elkötelezettséget, akik tisztában voltak vele, hogy a Jobbik nem megvéd a cigányoktól, hanem megtámadja őket.

Én azt gondolom, hogy nagyon sokan nem voltak. Egyetértek azzal, hogy "Pont az a baj, hogy a FIDESZ jogászilag elment olyan árkon-bokron túl (...), hogy az emberekben kialakult az a kép, hogy ez tkp. így a helyes. ". Annyira egyetértek, hogy pont ezt írtam. Erre gondoltam pl. amikor Morvai és Balogh közös fellépéseire céloztam (kiegészítve azzal, hogy ebben nem csak a Fidesz, hanem az MSZP és a sajtó is hibás) Ezért kaptak 14 százalékot az EP-választáson.

Sajóbábony sajtómegjelenésében (az első néhány óra jobbikos médiahackjét leszámítva) azonban egyértelmű volt, hogy ez nem helyes. A baloldali sajtó nem hallgatott, a jobboldali meg nem relativizált, mint tette azt Pásztor Albert esetében. Orbán Viktor pedig először ítélte el "de" nélkül a Magyar Gárdát.

Szerintem ennek a jele az, hogy Csornán a második fordulóban minden racionális ok nélkül 2,3 százalékot vesztett a Jobbik. És ha a Fidesz elkötelezte magát a Jobbik támadása mellett (minden oka megvan rá), a szocik meg az ostoba Lendvai révén nem b.sszák le minden elítélő nyilatkozatnál a Fideszt azért, hogy eddig miért nem tette (emlékeztetve a választókat arra, hogy nem mindig volt így), akkor lesz ez még lejjebb is.

6.Lenin 2009.11.22. 22:23:44

Mi a jó a Jobbiknak?

A 3 párti roncsderbi(MSZP,SZDSZ,MDF)
amíg így politizál a
baloldaliliberáliskonzervativ hármas,
nyerő ágon lesznek.

2009.11.22. 22:26:29

Az előttem szólók egy része konkrét tényekkel támasztotta alá, hogy a Jobbik ugyanazokat a szokásos ostoba populista gazdaságpolitikai elképzeléseket szajkózza, amit bármelyik másik nemzeti szocialista párt a térségben, vagy Európában. Nem tudásalapú társadalmat akar látni, amelyik a folyamatos képzésre, a gyors változásokhoz való alkalmazkodásra és új érték teremtésére rendezkedik be, hanem a bezárkózásra és elszigetelődésre. Ez a Jobbik politikája, semmi más. Ezt egészítik ki egy klasszikus rasszista cigányozással, amellyel egyértelműen megkülönböztetik magukat a többi, elhasználódott párttól. A demokratikus pártok meg fogják találni a jó válaszokat erre a kihívásra.

Viktus 2009.11.22. 22:35:24

Kocsis Máté az új polgármester Józsefvárosban, Csornán Gyopáros Alpár lesz a parlamenti képviselő. Csornán az MSZP 4, a Jobbik 10 százalékot kapott.

-

Miért is foglalkoznak annyit az MSZP-vel a médiában a Jobbikkal meg alig?

6.Lenin 2009.11.22. 22:35:55

@Zoltanius:

A "demokratikus "pártok 50+4+8 éve keresik a jó válaszokat.
Kár,hogy 45-ben elvesztették a fonalat.
Én türelmes vagyok.

bretman 2009.11.22. 22:36:29

Viktus,

talán mert még ők kormányoznak?

tölgyes 2009.11.22. 22:36:52

@prometheus_X: Az elmúlt 20 évben nem volt a két nagy párt... Előbb volt az MDF-SZDSZ min nagy párt.. aztán jött az MSZP mint nagy párt.. aztán 98-ra jött létre a fidesz-mszp szisztéma, amelyikben az MSZP-nek mindig a jobboldal szétaprózása hozott jót, ezért a fidesz mindig egységre tört...a többit kipótolhatja.

Viktus 2009.11.22. 22:39:16

@Zoltanius:

Gondolod bárkit érdekel még, hogy az elvtársak mitől határolják el magukat? tótágast is állhat ildi néni a köztársaság téren ...

A nyilvános vitákban a Jobbik képviselői rendszeresen nyernek az elvtársak csak a náczizásban tudnak kapaszkodni.

Láttuk mit tudnak tenni a közbiztonságért 20 év alatt bizonyított az elit.

6.Lenin 2009.11.22. 22:43:23

@bretman:

Tévedés,az MSZP csak szeretett volna kormányozni.Valójában már 12 éve a Fidesz kormányozik!
Vágó is kinyilatkozta,ő csak tudja.

Viktus 2009.11.22. 22:44:47

@bretman:

van kormányzás? nem az IMF rendelkezéseit hajtják csak végre? önálló kormányzásnak nyoma sincsen ... azzal vannak leginkább elfoglalva hónapok óta ki lehet az a szerencsés két-három tucat ember, aki még élősködhet a következő négy évben meg jár neki a mentesség ...

bretman 2009.11.22. 23:03:27

Viktus,

akár az IMF rendelkezéseit hajtják végre, akár nem, ők vannak kormányon. Tehát ők szavazzák meg a parlamentet.

De érted te ezt...

Amúgy szerintem az MSZP örülne neki, ha a Magyar Nemzet a Jobbikkal foglalkozna, nem velük.

bretman 2009.11.22. 23:04:35

@bretman:

Helyesen: "Tehát ők szavazzák meg a parlamentben"

Calden 2009.11.22. 23:27:17

Csak egy hangos gonodlat: az elmúlt 20 évben ki képviselte Magyarországon a magyarok jogait? Minden külföldi kézben van, ők diktált(n)ak s mi alkalmazkodt(n)uk amennyire lehetséges. A Jobbikot lehet kritizálni túlzott nacionalizmusa miatt, meg cigányellenessége miatt, de kérdem én, hogy nem az a legfőbb problémája a hazának, hogy velejéig ki vagyunk zsigerelve, s a cigányok - az egyetlen etnikum, amely képtelen volt beilleszkedni 2000 éven át - bármit megtehet és meg is tesz?

Az egész pártnak nem lenne létjogosultsága, ha a politikusaink annyire lennének felelősségteljesek, mint amennyire kapzsiak és korruptak.

Zárszóként: a fent említett gondolat miatt, engem, mint nemzeti érzelmű (s nem náci, ami ugye óriási különbség) polgárt, aki fizeti az adót, ahelyett, hogy "kenyeret venne", számon kérhet bárki is? Aki ezt teszi, amiatt jutott oda az ország, hogy ma már csak térképen jelölnek minket önálló és független államnak...nem szégyen ez?

tph 2009.11.22. 23:42:19

"fenti összefüggésből azt is ki lehetne spekulálni például, hogy a cigányok szavaznak a Jobbikra." -talán ez abszurdnak tűnik a mai magyar politika világában, de engedtessék meg egy ellenpélda: az osztrák SPÖ-re hivatkoznék, aminek muszáj volt részben EU ellenes „attitűdöt” fölvennie részben a bevándorlás kérdését zászlajára tűzni, mert a nagyvárosokban már szinte csak tőle szipkázta el a szavazatokat a szélsőjobb. Ezek egyébként „különösen érzékeny területek” az (osztrák) baloldalon. Érdekessé akkor vált a helyzet, amikor a korábbi bevándorlók (-ma már ők vagy közvetlen rokonaik osztrák állampolgárok, így választók-) rájöttek, hogy „nincs is jobb”, mint a szélsőjobbra szavazni: egyrészt tematizált kérdés lett a bevándorlás, aminek következményeként szinte mindig valamilyen szociális extra-juttatás (pl.: ingyenes nyelvoktatás) lett az SPÖ (ill. a koalíció) válasza. Másrészt a parlamenti pártok rögtön csökkenteni akarták a bevándorlás mértékét, aminek eredményeként a korábbi bevándorlók könnyebben megtarthatják munkájukat, mivel az „újak” az ő állásaikat tudják ill. akarják megszerezni (alacsony végzettség, nyelvtudás hiánya, kapcsolati tőke stb.). Részben hasonló folyamatok játszódtak le NO-ban, Svájcban és FrO-ban is. Talán ma még utópisztikusnak tűnik, hogy egy roma a Jobbikra adja voksát, de lehet, hogy csak évek vagy hónapok kérdése vagy talán már meg is történt :-(…

Viktus 2009.11.22. 23:49:53

@tph:

Tipikus csúsztatások. A Jobbiknak az égvilágon semmi baja a becsületes roma származású emberekkel sőt azoknak a romáknak éppen ugyanaz a gondja , mint az átlagos jobbik szavazónak ... kizsigerelik mellette meg a czigányok ugyanúgy kirabolják nyugodtan bármikor.

kicsi piros disznó (törölt) 2009.11.22. 23:55:57

A Jobbiknak korához és méretéhez képest van olyan jó programja mint bármelyik másik pártnak korához és méretéhez képest. De nem ez a kérdés. És nem is a cigányság. A Jobbik egy új protest párt mindazok számára akiknek elege van a jelenlegi rendszerből. Ezért olyan szavazók között is népszerűek akik nem értenek egyet a Jobbik politizálásával de a rájuk szavazás az egyetlen módja annak, hogy kinyílvánítsák: nem kérnek a jelenlegi politikai garnitúrából többet.
Ezt az elit is tudja és ezért akarják a médián keresztül belegyömöszölni a klasszikus szélsőjobb sablonba. Vesztükre teszik mert manapaság már ez nem annyira elrettentő, köszönhetően a Jobbik által megfogalmazott problémák, a többség számára érzékelhető valóságának.
Fontos még, hogy a Jobbik az egyetemeken is népszerű a fiatalok körében részben más okok miatt mint vidéken. Ez mégiscsak gyűjtőpártra utal:
cigányellenesek(rasszizmusból vagy jogos félelemtől hajtva), zsidó nagytőkét ellenzők, rasszista zsidózók, antiglobalisták, alterglobok, tabu ellenesek, protest szavazók, szélsőjobbok, nácik, ex-Fideszesek, ex-MSZP-sek, militaristák, nemzetiek, vallásosak, vidékiek.

Ez addig marad így míg a gyakorlati politizáló arcát meg nem mutatja a jobbik. Utána törvényszerüen elveszti szavazóbázisának egy részét.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2009.11.22. 23:57:58

@Viktus:
Na, a végén még az is kIDErül, hogy "becsületes zsidó származású emberek" is léteznek, és persze ők is Jobbik-szavazók... 8Đ

warren buffet 2009.11.23. 00:03:30

@Calden:

melyik az az állam amelyik nem csak térképen független?:)
mármint vmi hasonlatot h ők miért igen mi pedig miért nem.

kovaxx 2009.11.23. 00:50:44

"A fideszes Gyopáros Alpár nyerte a csornai időközi választást, és lett parlamenti képviselő. A 79,71 százalékot szerzett Gyopáros elmondta, a választás világos üzenet az MSZP-nek és az SZDSZ-nek. Az embereknek elegük van abból, amit a szocialisták csinálnak, változást akarnak.

Csornán a Jobbik 10,53, az MSZP 4,64, a Seres Mária-féle Civil Mozgalom 3,87 százalékot kapott."

MSZP 4,64%!!!!!!!!

Jobbik 10,53!!!!!

MSZP 4.64%!!!!!

Doktor Kotász 2009.11.23. 01:19:36

@Viktus: "Semmi közösség nincsen közte tapasztaltam, ott voltam :P sőt éppen az ellenkezője."

Hát így ennek sok értelme nincs.
Legközelebb fejtsd már ki, hogy mire válaszolsz.

Doktor Kotász 2009.11.23. 01:27:20

@tölgyes: "Én Önnel szemben viszont nyugodt lélekkel állítom, hogy a Jobbik az MSZP egyik kreálmánya. Kettős értelemben is. Az MSZP rossz politikájának a szülötte..2. Úgy gondolta az MSZP, hogy a MIÉP szétrobbantásával és a fidesz ellenfeleként egy a jobboldali viszonylagos egységet megbontó alakulatot hoz létre..."

Rosszul gondolod. Az MSZP kormányzásának kibontakozását gátolta a folyamatos utcai hőbörgés. Részben ezért is szerencsétlenkedtek olyan balfaszosan. Az MSZP-nek púp a hátára a Jobbik.

kovaxx 2009.11.23. 01:35:23

"Amennyire lehet hinni a 2006-os voksolást felidéző válaszoknak, a Jobbik támogatói között alig valamivel nagyobb (14 százalék) az egykori MSZP-szavazók aránya, mint a Fidesz jelenlegi szavazótáborában (9 százalék)."

A mediánnál a több mint másfélszeres arány (14-9) az "alig valamivel nagyobb".

Kiváncsi vagyok, ha egyik párt 20%-ot szerez egy másik meg 30-at ugyanilyen arány, az is alig valamivel nagyobb lesz-e.

Másrészt az összes ilyen adat kérdőíves felmérésre épül ami már a cikkbe is csak "Amennyire lehet hinni" bevezetővel kerülhetett be.

Na most ki az aki ilyen kérdőíves felméréseket készít a jobbik vonatkozásában az vagy a néphülyítést művel amikor ezeket valóságként tálalja, vagy ami nagyobb baj, maga is elhiszi a zöldségeket. Mert hogy is volt a kérdőíves felméréssel az EP választás előtt? A nagy kérdőívezők mértek 4-5%-ot a jobbiknak aztán lett 15... Ennyit a kérdőívezésről. De azért a derék MSZP-sek (és úgy látszik Török Gábor is) azzal áltatják magukat, hogy a volt MSZP-s szavazótábor az még megvan intakt valahol, onnan senki nem ment el és csak aktivizálni kell őket és újra ott a győzelem.

Ezzel szemben tény az, hogy rengetegen már életükben nem fognak MSZP SZDSZ-re szavazni az elmúlt 8 év után, és már rég egy másik pártnál, sokan épp a Jobbiknál vannak.

Doktor Kotász 2009.11.23. 01:52:05

@kovaxx: "A jobbiknak mindig is nagyobb volt a támogatottsága, mint amennyien szavaztak rá, mert a nehogy elvesszen a szavazat, nyomjuk az esélyesebb fideszt effektus hatott. De az EU-s választás az nagyjából nem érdekel senkit, így a Jobbik szimpatizánsai megkockáztatták, hogy elveszik a szavazatuk, és nem a fideszre voksoltak. Innentől kezdve már nem is fognak, mert eltűnt az aggodalmuk, hogy olyanra szavaznak a jobbiknál, aki be sem jut a parlamentbe, mert nem éri el az 5%-os küszöböt.

kovaxx 2009.11.23. 02:54:34

@Doktor Kotász: Ez nem változtat azon a tényen, hogy akik "tudományos kérdőíves" módszereikkel 5%-ot mértek a jobbiknak azok akarnak okoskodni és tényeket megfogalmazni arról, hogy az MSZP-től jött-e a jobbik tábora.

Az MSZP-nek ma legalább 1.5 millióval kevesebb szavazója van mint 2006-ban. Ha ennek csak 10%-a a a Jobbikhoz ment az 150 000 szavazó.

Az, hogy mindd a fideszhez mentek volna, amit démonizáló propaganda mindig is a legerősebb volt a balodali szélsőségesek körében az nyilván abszurdum.

A 1.5 millió nagy része a bizonytalanok táborában van, pont ezért őket legkönnyebb megszólítania a jobbiknak. Tetézve azzal, hogy ezek a szavazók soha nem voltak kommunista érzelműek mint a maradék tábor, hanem vszinű már eredetileg is a fidesz ELLEN szavaztak és nem az MSZP MELLETT.
Ezek után a Jobbik sokkal könnyebben megszólítja őket.

Viktus 2009.11.23. 06:56:22

@Doktor Kotász:

Még mindig a Fideszes fixa ideádra ... a Jobbikot egy korszak termelte ki a 90-es évek a magyar ifjúság magára hagyása. Sőt , ha nem történik v.mi konszolidáció a jelen-jövő ifjúsága még inkább radikalizálódik lásd. kuruc.info népszerűsége a színvonaltalan gyűlölködésben. Nekik pedig még a Jobbik is langyos lesz.

@1.szolo (B.A.):

Miért az, hogy zsidó senkire sincsen ráírva. Minden pártban vannak zsidó származású egyének. Egyéni döntés hova óhajt tartozni. A Jobbikban nincsen faji vizsgálat, nincsenek előírások származással kapcsolatos kérdésekben. Egy feltétel van a magyar érdekeket képviselje az adott személy.

@kovaxx:

Az Észak-Magyarországi régióban könnyen lesz v.ki Jobbikos a volt MSZP szavazóból miután elviszik a terményét, betörnek hozzá, feltörik a kocsiját, atrocitás éri az utcán, és a rendőrség teljesen tehetetlen. Miközben a romlott elitről mindennapra jut egy híradás hol mennyi milliókat vettek ki maguknak a közösből miközben az a jelszó válság van szorítsuk a nadrágszíjat.

Irbisz 2009.11.23. 08:42:25

A Jobbik gazdasági programja v. annak hiánya túl van dimenzionálva.
mire mentünk az állítólag szakértőktől hemzsegő mszp&szdsz kormány gazdaságpolitikájával?
ma már ezt a hüyle is látja, de arról a hülyék elfeledkeznek v. nem is tudnak, h. 2003-tól a hazai és külföldi szakértők szinte folyamatosan figyelmeztettek arra, h. igen nagy gáz lesz a gazdasági fedezet nélküli kádárista osztogatásból. a gáz meg is lett, ahogy megjósolták, de a hülyítés folytatódott ... (a pártvezetők tudják, h. a tömegek nem olvasnak VG-t, Üzleti negyedet stb.).
más oldalról a témában a népszabiban vagy másfél évvel ezelőtt megjelent Debreczeninek egy igen jó elemzése ("Fejek a homokban" címmel, a NOL archívumból érdemes elolvasni!), akkor támadták is elegen.
az idő akkori glosszáját igazolta, a sok állítólagos politológus és szakértő azóta sem látja be h. amit akkor írt, igaz (ha belátná, ez a poszt sem így szólna).
nem íróasztal mellől, kényelmes pesti irodákból kéne összehozni a legújabb "hiteles" elemzést ...
Mert annak csak az lesz a vége, h. a választások után fog menni a jajveszékelés a szélsőségek előretöréséről, éledező fasizmusról stb.
azt uis. óriási hiba figyelmen kívül hagyni, h. sok lenyúlást, mutyit még hajlandók a szavazók figyelmen hagyni párthűség okán, legfeljebb vállat vonnak h. na bumm, eddig is loptak, ezentúl is fognak, a másik sem jobb stb., de azt már nem, ha a köz- és létbiztonságuk van veszélyben.
ma sok helyütt ez a helyzet az országban, ennek, kár tagadni, a romák az okai. ezt mindenk tagadja, problémakezelés helyett csak lerasszistázza a dolgozó, fenyegetett magyar állampolgárokat. aki ilyen helyzetben kihez fordulhat, amikor látja h. a bűnözőket védi a hatalom?a jobbik ezzel kampányol, ha mint valaki írta, a jelenlegi pártok elismernék a problémát, elkezdenének vele komolyan és hatékonyan foglalkozni, akkor a jobbik lényegében légüres térbe kerülne.
erre valamiért nincs akarat (igazából nem is bírom felfogni, miért), így ha a jobbikot addig nem tiltják be valahogy, akkor parlameti párt lesz, alig gyengébb mint az mszp.

das boot 2009.11.23. 11:09:56

Jobbik program: az egyetlen párt, amelyiknek van honvédelmi programja. A többi párt ezt teljesen kihagyta, részben engedve a hivatásosok lobbijának. Csak példaként.

Amúgy pártprogramokról érdemben vitázni hülyeség, mivel ezeknek van egy közös jellemzője:

olyanok, mint a férfi mellbimbója: funkciója nincsen, de mégis hülyén mutat, ha nincs ott. ennyi.

másik3 2009.11.23. 13:17:43

Főleg BISMARK-nak

A mult eszement támogatása szerintem sem csodaszer. Pl a HANGKOK 25 milliárdos támogatásával mintegy 1300 munkahely született, többségében alig mini9málbér felett. Ráadásul bár a multik ugyan arányában többet exportálnak, de sajnos a multik jóval többet (80 %) is importálnak, így idehaza a hozzáadott érték kevés.
Még olyan már régen itt lévő multik is mint pl az AUDI is csak mintegy 3-4% hozzáadott értéket termel (ennyit számol el.
A Hazai kis és középvállalkozások támogatása sokkal, összehasonlíthatatlanul jobb hatásfokú a hazai GDP növekedése szempontjából. ( Csehország, Szlovénia példája) Igaz, egy kicsit lassabb és több türelmet igényel egy kis, vagy középvállalkozást meghítlalni, ösztönözni a további befektetésre, és NORMATÍV jellegű, tehát nem szubjektív, korrumpálható támogatási rendszeren keresztül ösztönözni a további befektetésekre és az exportra.
Tudjuk, hogy a Multiknak juttatott 6-8-10-25 muilliárdok 20-25 %a visszajut, és a hazai politikai osztályt gazdagítja, kisebb része meg a pártfinanszírozásban, a kampányokban tesz meg egy két kört, és jut el néhány izraeli vagy amerikai esetleg hazai(WERMER) ügynökséghez majd jövőre.

Például Miért nem lehet a már a versenyhivatal által öt alkalommal kartellezésért megbüntetett ( kb 5 milliárdra) STRABAG-ot kizárni a közbeszerzésekből (10 évre, személyes bélyeggel és következményekkel a managementre nézve)
Most az M0 egy szakaszát akarják neki adni 6 milliárdal drágábbanmint a következő ajánlat, és t0 milliárdal a legolcsóbb felett.
Mer a strabag ebből a 6-10 milliárdból 2-őt vissza ad.

Ismeritek a történetet az egyszeri polgármesterről: Csőtörés va a Polgármesteri Hivatalban és a Polgármester bekéret három vállalkozót, adjanak ajánlatot:
X, az első azt mondja: megcsinálom 150 000 .ből. Az ajánlatot úgy részletezi: 100 000 anyag, 25 000 bérköltség, 25 000 meg az az Ő, X haszna.
a második, Y azt mondja: Én megcsinálom 130 000 Ft-ért
100 000 Anyag 15 000 bér, 15 000 a hasznom.
Mikor az első két vállalkozó elmegy Z a harmadik azt mondja: Én megcsinálom 2 130 000 Ft-ért. A polgármester rámered, kérdezi, hogy ez hogyan jön ki: azt mondja Z: 1 000 000 az Öné polgármester úr, 1 000 000 Az enyém, 130 000 ből meg megcsináltatom Y-nal.
Nos ez sajnos így működik nagyban is, csak millió helyett milliárd ésd tíz milliárd a tét.

sourcerror 2009.11.23. 13:35:38

@Joseph Adama: Előbb tanulj meg olvasni te szerencsétlen.

Beck Tamás 2009.11.23. 16:17:59

Az a legdurvább, hogy magyarország lakoságának a legalább FELE (!!!) nem szavazna senkire. A pártok és politikusok népszerűségi listája viszonylagos, mindegyik megítélése a béka segge alatt van. Ehhez képest tök mindegy, hogy ki vándorol hova, mindey, hogy a Jobbik az MSZP vagy a FIDESZ elvándorlóiból hízik-e. A politika mindenképpen egy kisebbség játszótere, azé a kisebbségé, akik még azt gondlják, hogy van értlme bármilyen szinte politikával foglalkozni. Ennél sokkal nagyobb az apolitikusok tábora, akik szerint oldaltól függetlenül a politika csak úri huncutság.

Ennek fényében elég vicces azt nézi, ahogyan itt marjátok egymást, pártoskodtok, hogy ki a nagyobb faszagyerek.

Viktus 2009.11.23. 18:01:00

@másik3:

Sajnos ennél is tragikusabb a helyzet.
Mikor az első három vállalkozó elmegy bejön XY elvtárs a negyedik azt mondja: Én megcsinálom 2 130 000 Ft-ért. A polgármester rámered, kérdezi, hogy ez hogyan jön ki: azt mondja Z: 1 065 000 az Öné polgármester úr, 1 065 000 Az enyém a munkát pedig elvégzi Y abban a reményben, hogy kifizetik , de majd cseszünk ...

Szavics 2009.11.27. 11:00:38

A Jobbiknak az a jó...

A jobbiknak az a jó,
ha növekszik az agresszió.
Ha nem látszik, csak fehér bőr,
ha nem hallik, csak magyar szó.

A Jobbiknak az a jó,
ha nincs több önreflexió.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2009.12.01. 06:43:21

off
ODAát a "18.Poszt"-ban megjegyeztem, hogy:
- szépen gyülekezünk itten:
"6.Lenin", "1.szóló", "0.Viktor" (-de akár 1000.Péter is:))
Nomeg a "18.Poszt" sztárja:
"1000.Attila" - a csupaszállú LÉCteszegető.

Utólag esett le, de már nem akartam ODA off-olni... (- ezért hát átjöttem IDE;))

Mivel a Jobbiknak is "számos" elnöke vóna ugye:
"5.Gábor" személyében...
- no és persze egy Mesterházyval azonos "sorszámú" primadonnája:
"1000. (Árpádházy) Krisztina"

Phil Co. 2010.01.03. 05:27:19

Alapjában igaza van Török Gábornak: új Sajóbábonyok a JOBBIK-nak sokat hozhatnak. De amennyiben túlhajtják a területi feszültségeket, és a többi párt (főként a FIDESz) mediatizálni tudja, hogy a JOBBIK felelősséggel bír a regionális etnikai konfliktusok élesedésében, ez a konform tömegek mozgósíthatóságát is jelentheti. Az pedig valószínű, hogy a kisebb részvétel kedvez a JOBBIK-nak, mivel új rétegeket ebben a médiatérben már csak kevéssé gyűjthet be a szavatótáborába (különösen arra tekintettel, hogy hiába fedte le a korábban kialakult szittyamagyar, kuruc, gereiánus kulturális, gazdasági, információs, egyszóval civil! tereket, a jobbszéle renitens, és már most is van jobboldali ellenzég-csírája), a viszonylag fegyelmezett szavazóit pedig nem veszítheti el.
Azt sem veszthetik szem elől, hogy a frissen megszerzett voksú depriválódó rétegek depriváltak ellen uszítása nem kerülhet az előbbiek kulturális, társadalmi, kommunikációs szimbolikus marginalizálásába a konform tömegek által.
Azaz mérték és időzítés kérdése elsősorban, hogy kifizetődő-e a perinácik sajóbábonyozgatása. Mert vissza is üthet az eredményeikben...
Ajánlott link:
www.hungary.indymedia.org/node/14523
Kevésbé okos, kevésbé fölkészült, kevésbé tudományos mértékletességű tárgyához - de a miénk... (Hehe!)

Tarkin kormányzó 2010.02.15. 15:30:42

hmmm. hát én voltam az mszp legnagyobb támogatója. most a jobbikra szavazok, hoppá. mielőtt nekemesne valaki és letudatlantuskóbaromnáciprolizna, azzal közlöm, hogy év 10 milliárd árbevételért felelős vezető vagyok, felsőfokú végzettségem van és van zsidó rokonom.

BISMARCK 2010.02.15. 22:20:47

@Tarkin kormányzó:

És???

Dr. Kóka Jánosnak is van felsőfokú végzettsége, még sincs több esze, mint egy összetépett sorsjegynek.

Apám mondását tudnám idézni "ha egy kicsi eszem lenne én is az MSZP-re szavaznék, de mert több van, ezért nem teszem"

NRG44 · http://althir.org 2010.02.24. 17:23:28

Miépet Csurka szétverte, Fidesz túl liberális, ráadásul néhol neokon. Hát ezért szavazok a Jobbikra.

Pedig a sokat emlegetett utcai radikális/nemzeti rocker szubkultúrával semmi kapcsolatom sincs.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.09.25. 12:26:08

Javasolnám Török Gábornak a következő, ironikus tálalásban felvetett téma boncolgatását is. Sokakat érdekelne az én valláskritikus állásfoglalástól eltérő politikai elemzés is. index.hu főoldalas ajánlott blogbejegyzés. vilagnezet.blog.hu/2011/09/24/nepszamlalas_2011_magyarorszag
süti beállítások módosítása