Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
01:46

“Kizárt, hogy az MSZP és a Fidesz informális pénztárnokai hellyel-közzel ne működtek (működnének?) együtt vitatható ügyekben” – állította közelmúltban megjelent cikkében Gyurcsány Ferenc. A volt miniszterelnök-pártelnöktől – aki esetében kizárt, hogy közvetlen információkkal ne rendelkezett volna (rendelkezne?) ebben az ügyben – ez a megfogalmazás felettébb szokatlan ugyan, de ezúttal csak dobbantónak használom ahhoz, hogy ismét feltegyem az engem leginkább foglalkoztató kérdést a magyar politikával kapcsolatban: kié a tágan értelmezett hatalom – és mennyire az övé?

(Fotó: Hírszerző)

Szűk egy évvel ezelőtt már írtam a témáról, az ott megfogalmazott kételyeket, metaforákat és egyebeket most nem ismétlem meg. Sokkal okosabb ebben az ügyben nem lett a magyar közvélemény, bár az mindenképpen figyelemre méltó, hogy egyre több izgalmas cikk jelenik meg a gazdasági-félpolitikai háttérvilágban zajló mozgásokról. A politika és a gazdaság kapcsolatában – minden ellenkező híreszteléssel szemben – alig akad hungaricum. Általában kevés olyasmi történik idehaza, amire ne találnánk ilyen-olyan előzményt a rendre pozitív példaként hivatkozott fejlett demokráciákban. Az állammal kapcsolatba kerülő gazdasági döntéshozó mindenhol keresi a politika, a politikus támogatását, és bizony olyan is előfordult már nemegyszer, hogy a hatalom világából, az ottani kapcsolatait működtetve kezdte meg valaki sikeres építkezését a pénz világában.

A jelenlegi magyar helyzet legfeljebb a méret és az erő tekintetében nevezhető némileg egyedinek: kevés olyan példát tudunk, amikor ilyen szűk érdekkör ilyen jelentős, szinte ellenerő nélküli hatalommal bír gazdasági céljainak érvényesítése érdekében. Simicska Lajos és Nyerges Zsolt – a sajtóban és a háttérbeszélgetésekben is legtöbbet emlegetett két emblematikus szereplő - uralkodása ebben a világban azonban nem valamilyen véletlen, de nem is egy eleve elrendelt folyamat eredményeképpen jött létre, hanem elválaszthatatlanul három lényegi politikai tényezőtől: (1) Orbán Viktor vezető szerepétől, (2) a Fidesz belső működésétől és (3) az elsöprő fideszes győzelmet hozó - és az ellenzék vétójogát kiiktató - 2010-es választásoktól. S nem volt ez máshogy korábban sem: amíg a politikai nagyvilágban alapvetően kétpárti váltógazdálkodás működött, a volt miniszterelnök által leírt együttműködés – és vele együtt egy többszereplős erőtér – látszott működőképesnek; azaz akkor is a politikai realitás rendezte el az állam döntéseitől függő gazdaság hatalmi viszonyait.

Mindezt azért tartom fontosnak hangsúlyozni, hogy eloszlassak egy tévhitet, amivel egyre több helyen találkozom. Valahogy így hangzik: most évtizedekre eldőlnek a dolgok. Sok mindennek kétségtelenül messzire nyúlhat az árnyéka, értelemszerűen ebben érdekeltek (és ennek érdekében ténykednek is) maguk a döntéshozók, de minden tapasztalat a változatlannak látszó rendszerek gyors változásaira figyelmeztet. Nincs az a szikla, amelyet a politikai széljárás megváltozása ne tudna viszonylag hamar porrá zúzni: ha nem így lenne, egyrészt soha nem kellene új neveket megtanulnunk, másrészt pedig nem tudnánk annyi izgalmas – akár a nyomozó hatóságok figyelmét is felkeltő – részletet korábbi, magukat mindenhatónak képzelő urakról. Lehet, hogy gyakran a farok csóválja a kutyát, de – elnézést a szörnyű példáért – kutya nélkül farok sincs. Hogy mit akarok ezzel mondani? Azt, hogy miközben gyakran valóban a nyilvánosságtól elzárt tereken és szereplők által születnek meg fontos döntések, ezek a struktúrák csak addig élnek, amíg a politika támogatja, vagy legalább eltűri létüket. Változó politikai szerkezetek változó hatalmi viszonyokat eredményeznek: ebben a tekintetben pedig mindig a politika, mindig a politikus járhat az élen – ha akarja.

Most – és feltehetőleg még egy jó darabig - befelé megyünk ebbe az erdőbe, de biztos vagyok abban, hogy a fentebb említett három feltétel akár csak egyikének megváltozása esetén is, gyorsan jön majd az „újratervezés”.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr493056327

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Társadalmon kívüli értelmiség, kolonizált társadalom 2011.07.11. 03:02:18

Heller Ágnes megmondta, hogy is nem volt ez. Különös véletlen, hogy épp nagyívű és igazi episztemológiai tisztaságú megnyilvánulása előtt éjjel linkeltem egy témába vágó, 2009-es szöveget. Amit ezúttal egyszerűen be is másolok. (A szerző nem emel kifog...

Trackback: Feudális alkotmány 2011.07.11. 02:51:44

Werbőczy Istvánnak az ő Tripartituma volt a legutóbbi efféle, az adott közállapotokat közjogilag is konzerváló, hosszú távú normaszöveg, amit most ránk eresztett a kétharmad. Akkor a Dózsa-féle „parasztháború” tanulságainak figyelmen kívül ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

graycivil 2011.07.11. 22:55:18

@panelburzsuj: Pfuj, ez színtiszta kirekesztés a gépészekkel szemben! Már akkor is az a csúnya megosztottság...(Biztos azért kerültünk külön a 7-esbe) (78-83) :-)

ulrike (törölt) 2011.07.11. 22:57:10

@subtotal: Minél csak a következetlen a még hasznosabb.

ulrike (törölt) 2011.07.11. 22:59:57

@graycivil: Gépész? Ez nem ugyanolyan következetlensége a magyar nyelvnek, mint zongorál, hegedül, menyasszonnyal, vőlegénnyel?

megszűnt 2011.07.11. 23:03:59

@ulrike:
"az anyáknak még van befolyásuk lányaikra."

Én az egyéni indíttatásban hiszek. Vagy igénye valakinek a gyermek és szeretne, akkor lesz neki vagy egyáltalán nem óhajt pl. a kényelemszeretete miatt, vagy mert nem érzi az indíttatást, akkor nem is érdemes /db-ban gondolkodni.

Azért nem említettem, 'az akiknek nem lehet', mert sok az állami gondozott, akiknek nem lehet, ez egy mód, hogy legyen gyermeke. Az örökbefogadás. Szorgalmaznám.

ulrike (törölt) 2011.07.11. 23:07:05

@knausz: Nem subtotalnak akartad ezt eredetileg? Az egyéni indíttatásban hiszek én is. Ma még mindig ez a legelfogadottabb gyereknemzési kategória.

subtotal 2011.07.11. 23:08:33

@ulrike: :)))

Egy élmény volt ma. Jóccakát!

megszűnt 2011.07.11. 23:08:51

@ulrike:
De. Neki írtam. Elnézést! Nem vettem észre.

ulrike (törölt) 2011.07.11. 23:09:46

@knausz: Semmi baj, örülök, ha nekem is írsz.

unionist 2011.07.11. 23:10:41

@ulrike:
a gazdag városoknak erős eurójuk lenne. a szegény olaszoknak meg gyenge lírájuk. de a gyenge líra segíteni az eladást, igaz, hogy viszonylag drágán vásárolhatnának az euró övezetből. de egyrészt helyi szinten teljesen jól el lennének. másrészt beléphetnének az euró övezetbe. a gyenge líra őket segítené.

mondok egy példát. debrecennek mondjuk eurója lenne. és mondjuk hajdúszoboszlónak is, mert mondjuk azt mondanák, hogy a turista forgalomnak jót tesz ha nem kell pénzt váltani. európai viszonylatban még így olcsók tudnak maradni. hajdúböszörményben viszont forint lenne. és akkor mi lenne. semmi se. minden kapható lenne hajdúböszörményben. legfeljebb nem érné meg nekik hajdúszoboszlón vásárolni. hanem a turisták azt mondanák. álljunk meg. vásároljuk már itt hajdúböszörményben. mert ha átváltjuk az eurónkat átváltjuk forintra, akkor sokkal jobb megéri vásárolni. tehát így működne a kétsebességes európa. a gazdag városokban lenne euró, a mezővárosokban lenne valószínűleg inkább helyi pénz. de az agrárgazdaságnak például a termésátlaghoz is tudják igazítani. a magyar parasztnak kifejezetten jó lenne a gyenge forint. és a mezővárosoknak. a megyei jogú városokban, és a fővárosban meg lehetne erős euró. szerintem ez nem tartható összes másképp.

panelburzsuj 2011.07.11. 23:10:42

@graycivil:

Nem megmondtam, hogy ott még a plafonnak is füle volt?! :)

És kell-e náladnál szavahihetőbb tanú arra, hogy nem volt ott se mindenki ájult kriptonépnemzetitista?

(És már csak az hiányzik, hogy Marcalival is előgyere. Abból kiderül, hogy gyárilag is fiúból vagy-e...)

megszűnt 2011.07.11. 23:10:43

@subtotal:
"az anyáknak még van befolyásuk lányaikra."

Én az egyéni indíttatásban hiszek. Vagy igénye valakinek a gyermek és szeretne, akkor lesz neki vagy egyáltalán nem óhajt pl. a kényelemszeretete miatt, vagy mert nem érzi az indíttatást, akkor nem is érdemes /db-ban gondolkodni.

Azért nem említettem, 'az akiknek nem lehet', mert sok az állami gondozott, akiknek nem lehet, ez egy mód, hogy legyen gyermeke. Az örökbefogadás. Szorgalmaznám.

ulrike (törölt) 2011.07.11. 23:12:08

@subtotal: Számomra is:)))
Hasonló jókat kívánok.

megszűnt 2011.07.11. 23:13:33

@ulrike:
Szívesen írok neked is, de egyelőre csak olvasom, amiket írsz, mert elég komoly fejtegetésekbe bocsátkozol.

Szívesen tanulok is. Igazából szívesebben, ha választanom kellene. Ma komolyra fordult az este, de nem bánom.

ulrike (törölt) 2011.07.11. 23:14:01

@unionist: Ez is egy megközelítés. Én nem ezt favorizálnám.

megszűnt 2011.07.11. 23:20:34

@ulrike:
A pénzügyeket nem látom át egyáltalán. Aztán a történelmi utalásoknak, párhuzamoknak is örülök.

unionist 2011.07.11. 23:21:08

@ulrike:
hanem? a regionális pénzt?

ulrike (törölt) 2011.07.11. 23:23:19

@knausz: Tim Parks: A Mediciek aranya (Pénz, lélek és művészet a 15. századi Firenzében), Partvonal Kiadó 2006. Olvasmányos is.

ulrike (törölt) 2011.07.11. 23:25:54

@unionist: Az európait, az egységes eurót. De ennek vannak politikai feltételei. A mai Soros cikk tényleg nem rossz. Ő sokkal jobban magyaráz, mint én, mert sokkal jobban ért hozzá.

graycivil 2011.07.11. 23:35:48

@panelburzsuj: Nem Marcali, hanem Kiskunhalas (páncéltörő, rigó) :-)

ulrike (törölt) 2011.07.11. 23:39:27

Mindjárt éjfél, jó éjt mindenkinek.

megszűnt 2011.07.11. 23:41:46

@ulrike:
Elmentettem a címét. Azon gondolkodtam, milyen könyvet ajánlanék cserébe, mert nekem, úgy látom, meglesz az olvasnivalóm az elkövetkezendő 120 évre. Bőven.:)

TARTS NYUGATNAK! A világirodalom legszebb novellái magyar írók ajánlásával és Kaján Tibor karikatúráival
Arión Kiadó 2004.

Ebben van Hemingway A fehér elefántformájú hegyek, az egyik legszebb novella életről, halálról..:
- Bárhová elmehetünk a világon
- Nem, nem mehetünk, már nem a miénk.
- De a miénk.
- Nem a miénk. Ha egyszer elvették az embertől, nem kapja vissza soha többé..

Egyúttal jó éjt kívánok a blogtársaknak!

ssi 2011.07.11. 23:50:28

@bariga: hétköznapi normákhoz melyik párt viselkedése van legközelebb? LMP? hétköznapokban is nehéz bárki felé azonos elvárásokkal viszonyulni .. sokan vagyunk így :-)

@knausz: @bóra77: falu/város/természet .. én futva is nézelődöm :-)

@graycivil: "több párt deklarálja, hogy nem fog senkivel együttműködni. Azért az Orbán-éra demokráciai deficitjének helyreállítása mégis lehet az, amiért még ez az elv is felrúgható - ideiglenesen." - szükség nagy úr .. meglepetés lesz .. :-)

Akitlosz 2011.07.11. 21:45:37 379. Síró játék - szándékosan túltaktikázott kémügy esetén kikotyoghatják a titkot .. akkor már mindegy

az új választási rendszerről
"379. Síró játék török gábor 2011.07.10. 22:08:38
@Diocles: csalódást fogok okozni: én egyáltalán nem tartom botrányosnak... " - és milyennek igen?? előre borítékolhatóak voltak a módosítások ?

unionist 2011.07.12. 00:11:58

@ulrike:
oké, de egy görög pásztornak nem biztos, hogy jó az euró. róna - aki a regionális pénz híve. azt mondja, hogy az euró egész agrárszektornak szívás.

oké, akkor az európai mezővárosok piacain ne legyen erős euró. hanem legyen gyengébb pénz. legyen erős euró, és gyenge forint például. legfeljebb az emberek azt fogják mondani debrecenben, akik ipari parkban euróban kapják a munkabért, hogy megveszik a krumplit a böszörményből forintért, mert így olcsóbb. de ettől még gondolhatja azt az ipari befektető, hogy tök jó itt az euro. össze tudja mérni, hogy most a török munkással dolgoztat németországban, vagy a magyarral. nem kell filóznia az árfolyamon. mert nem krumpliban gondolkodik. hajdúszoboszlón a turista is gondolhatja: tök jó, hogy a fürdővárosban az euró a hivatalos pénz. de nem sokkal odébb hajdúsámsonban, vagy hajdúhadházon meg lenne forint. így ott valójában olcsóbb lehetne a termelés. oké, hogy a derék sámsoniak a debreceni plázában még kevésbé tudnának euróért shoppingolni, de lenne munkájuk, és a helyi kisárucseréhez teljesen jó lenne a forint, és az euroövezetbe a kivitel is olcsó lenne.

szóval ez egy liberó gazdaságpolitika. mert a piac helyi szereplőinek (a városnak) van egy alternatívája. helyi pénz, vagy közös. valószínűleg a mezővárosoknak jobb lenne a helyi pénz. ahol a landwirtschaft dominál. elég véletlen az időjárás. nem kell neki az, hogy még az euró árfolyammal a pénzpiacok is spekulálnának. a forint valamilyen kötött árfolyamú helyi agrárpénz lenne, az euró pedig az európai ipari befektetések záloga.

tehát egységes belső piac lenne is, meg nem is. az iparban lenne. az agrárszektor töredezett lenne, de ez egyrészt a mezővárosok piacainak védelmét jelentené, másrészt olcsóvá lehetne tenni a kivitelt a többi kontinens felé, igaz hogy ezáltal az mezővárosok importja drágulna. de az agrárvárosok szövetsége mégis filózhatna, hogy mi lenne a jó árfolyam. klasszikus liberalizmus. a piac mondja meg a szabályokat. a piac (a város) szabja meg az árfolyamot.

nyünyüge 2011.07.12. 06:06:44

Adatvédelmi ombudsman helyett "Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság".

Már a neve sem áll jól :)!

www.origo.hu/itthon/20110711-elfogadta-a-parlament-a-szemelyes-adatokkal-valo-visszaeles-buntethetosegerol-szolo.html

nyünyüge 2011.07.12. 06:57:28

Ez vicc.

Az aktuális költségvetés I. féléven belüli x-edik módosítása napján 35 ! évre előre ad inflációs előrejelzést a Nemzetgazdasági Minisztérium. Fő az önbizalom.

www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/ado-es-penzugyekert-felelos-allamtitkarsag/hirek/35-evre-keszitett-inflacios-elorejelzes-2011-julius

Diocles 2011.07.12. 07:58:22

OFF

egy nagyon érdekes javaslat Karácsony Gergelytől az MSZP-LMP-Jobbik-koalícióra, amelyet immár a Népszabadság (!) is támogat:

"Kívánhat viszont olyan összefogást, amely törvényes úton lehet képes nemcsak kormányt, hanem Orbán-rendszert is váltani. Parlamentáris alapon felszámolni egy demokráciaellenes berendezkedést. Az LMP nevében Karácsony Gergely ilyen javaslatot tett közzé lapunknak adott interjújában.

Bármennyire hideglelős illúziónak tűnik is egy átmeneti MSZP–LMP–Jobbik koalíció, az egyenlő választási esélyek, a jogállamhoz való visszatérés kedvéért a baloldali–liberális–zöld politikának talán még az ördöggel is szövetkeznie kell, ha az ördög nem tagadja meg a parlamentáris demokrácia alapelveit. (A szerk.)"

nol.hu/lap/allaspont/20110712-lehet_mas

1. tehát a Népszabadságnak immár kívánatos partner a kuruc.info főszerkesztője, stb. a "demokrácia védelmében", mekkora LOL

2. ha lenne is a javaslatból valami, a szavazatok persze nem lesznek összeadhatóak, különösen a Jobbiknál bázisában és holdudvarában verné ki a biztosítékot.
a kormány ráadásul többet is tud kínálni a Jobbiknak, mint a baloldali ellenzék, gondolok itt a szimbolikus gumicsontokra.

3. a legnehezebb helyzetben az LMP van, a szavazóit az SZDSZ-árvák adják, ha nem áll össze az MSZP-vel, akkor ők lelépnek, ha meg összeáll, az is ciki.

hoplita 2011.07.12. 08:14:59

@aszekelyek:
Na, akkor nem tévedtem, amikor nagyjából belőttem anno a korodat....ötvenesnek saccoltalak.
Baszki, kis túlzással az én korosztályom vagy, 4 év...az semmi, vótak nálad anno öregebb csajaim.:)
De a gondolkodásod, a felfogásod egy fiatalos nyolcvanast idéz..:DDDD

hoplita 2011.07.12. 08:20:08

@panelburzsuj:
Én???
Mindenhol...:)
A nyócvanas évek nagyobbik felét egy nagy túrdöszeszként éltem át...
Most, hogy mondod asszem 84-ben eltöltöttem egy hosszú hétvégét Miskolcon is, az egyetemi koleszben....kár, hogy nem sok maradt meg belőle a vinyóban.:)
Ifjú voltam és bohó..:)

graycivil 2011.07.12. 08:27:31

"Előre kurvák, gengszterek

Az egyébként hihető, hogy a fideszes képviselők többségének munkáját egy betanított törpenyúl is el tudná végezni, köztársasági elnök lehet akár debilből is. Amit elétesznek, az aláírja, leokézza. Dobzse. Ezt például simán el lehetne végeztetni közmunkásokkal!"

w.blog.hu/2011/07/12/elore_kurvak_gengszterek_8#more3059483

Ja, hogy az egyéni képviselőkre azért van szükség, mert ők "saját közösségük autonóm képviselői"? :-))))

hoplita 2011.07.12. 08:33:40

@graycivil:
100-as löveg?

Akkor te ismered Pirtót, meg Bárkányi őrnagy úrral is volt szerencséd....ha őrnagy vót mán akkor...szerintem csak szds.

Vót dógom rigókkal.
Valami elvetemült szisztéma szerint úgy válogatták őket, hogy nyüzsögtek köztük a katonai antitálentumok.

aszekelyek 2011.07.12. 08:47:37

@nyünyüge: most ugye nem kell elmagyaráznom, hogy miért pont Makovecz? Kik döntötték el, ki lesz menő, nem menő? A kirekesztettek sora ide túl hosszú.

maskep 2011.07.12. 08:49:58

@aszekelyek: Írod: "Az ellenzéknek azelőtt 8 évig sem volt vétójoga. emlékeztetlek, hogy a drága mdf tevékenységéről Tölgyessy milyen elemzést írt. maximum papíron, mint most , volt vétőjoga a FIDESZ-nek."

Az elmúlt nyolc évben a Fidesznek vétójoga volt minden 2/3-os törvényben. Ez eddig rendben, hiszen ezért 2/3-os törvény aa 2/3-os. Csakhogy az állításod már első ránézésre is bénább, mint a sánta kutya.

Azonban a helyzet még ennél is durvább. Ugyanis az MSZP, pontosabban inkább Gyurcsány, mikor végre rászánta magát a kormányzásra, igyekezett megegyezni 2/3-os törvényekben a Fidesszel. De a Fidesszel nem hogy megegyezni, de tárgyalni sem lehetett. Nyilvánosan, de erre még visszatérnék.

Először nézzük meg, mit jelent a "hatalom". A fiúk nyolc éven át infantilisen rombolták az országot. (Nem a zemeszpét dícsérem, mielőtt rácuppannál erre.) Nyolc éven át, ahol tudtak, betartottak a kormánynak, majd széttárták a karjukat, mint a felelőtlen gyerekek, hogy nem a zövék a hatalom. Pedig az ellenzéki hatalom, vagyis hogy a kormányzat akaratának végrehajtását hatékonyan megakadályozzák, náluk volt, erősebb volt egy idő után, mint a kormányzati hatalom, és ezt a fiúk tudták, és (vissza-)éltek vele. Visszaéltek, vagyis a saját hatalmukat az ország tovább-rombolása árán erősítették.

Persze, azért volt egyeztetés, egyetértés bizonyos ügyekben a két párt között. Simicska és Puch egyezkedése közhelyszerű. Ebbe benne van az is, hogy a milliárdos balhékat, kéz-kezet-mos alapon békén hagyják. A néhány milkás nokiásdobozok, azok bukhatnak, de a 300 millió ajrós csalás, azt fedezik egymásnak. Hisz a másiknak is van ilyene.

A további szép példái a két nagy (meg a korábbi három kicsi) párt együttműködésének azon kevés ügyek, melyekben ötpárti(!) egyetértéssel vétózták meg a kormány, pontosabban Gyurcsány kezdeményezését: A képviselők javadalmazásáról, a képviselők összeférhetetlenségéről, meg a pártfinanszírozásról szóló törvényjavaslatok.

Az első kettő ugye érthető: Minden szentnek maga felé hajlik a keze, hát még ezeknek a gombnyomogató férgeknek! (Hopp, a féregnek nincs is keze...:)) De a harmadik, a pártfinanszírozás rendbetételének megakadályozása semmi mással nem magyarázható, mint hogy a pénzt a pártok, a pártvezetők csak úgy tudják kényük-kedvük szerint osztani-megvonni, ha senki sem ellenőrzi, semmilyen módon sem.

Ecce, a Fidesz vétójogának hiánya, és ellenzéki jóhiszeműségének túltengése...

(Tölgyessyt említetted, hát biztos emlékszel, hogy 2006.-ban elmondta: A zországot 1998. után Orbán Viktor tudatosan szakította kétfelé, és gyűlölet segítségével árkot ásott a két oldal között, hogy megnehezítse az átjárást...)

graycivil 2011.07.12. 08:50:03

@hoplita: Lövészet stimmel. Bárkányi neve ismerős, de maximum az alakuló téren láttam távolról. (1984). :-)

aszekelyek 2011.07.12. 08:53:22

@hoplita: Pedig vannak. Nem csak belvárosiak vannak. Loloknak hívják maguk között a kétkezi munkából élőket. Az olyan, mint a goj, alsóbbrendű. egyébként reb Tevje a tejesember, mond valamit neked? Nem csak Rotschildok vannak . A politikában igen, mert amelyik dolgozik, mert a keze és esze után él, az nem ér rá politikus lenni. Hetedik, nyolcadik kerületet ajánlom figyelmedbe. A szoba konyhákat. A viccet ismered ugye? Haldoklik a Kohn. Kérdezi, a feleségem itt van, igen, a fiam, igen, a lányom, igen,...a menyem, a vejem,... igen,... az anyátok Istenit, hát ki van az üzletben?....

graycivil 2011.07.12. 08:53:59

"Mutyiparadicsom marad Magyarország

A közbeszerzések háromnegyedét meg se kell hirdetni, házon belül is lehet szerződni, nem lesz nyilvános ajánlattevői adatbázis, de legalább nem a kormány, csak a kormánytöbbség ellenőrzi majd a hatóságot. "

stop.hu/articles/article.php?id=904629

Tűz ellen ellentűz, korrupció ellen ellenkorrupció! >:-O

graycivil 2011.07.12. 08:59:01

Breaking news!

"Már az LMP is ellenzéki összefogást sürget"

hvg.hu/itthon/20110712_lmp_ellenzeki_osszefogas#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_7_12

"Az ellenzék alkotmánykorrekciós szövetsége létrehozásának elképzeléséről nyilatkozik a Népszabadság keddi számában Karácsony Gergely, az LMP frakcióvezető-helyettese."

bóra77 2011.07.12. 08:59:04

@Diocles: egyébként nem rossz ötlet. Karácsony Gergely most ezzel haknizik a sajtóban. Kíváncsi vagyok mi lesz belőle.
lehet, hogy a következő poszt ezzel fog foglalkozni, vagy a választási törvénnyel? hm. nem is tudom.

radala 2011.07.12. 09:01:33

@Hepci: Ebben a pontban mindenki egyetért.
A valóságban rém nagy probléma ez nekem, hogy kinek is lehet igaza és miben, mert kb. ezer éve rájöttem, hogy abszolút nem lenne kizárva, hogy mondjuk Hitler dumájának fölültem volna, vagy a kommunistáknak vagy bárkinek. De azt viszont nem vagyok hajlandó elhinni, hogy bárki is lehet "elméletileg" okosabb, mint én. Bonyolultan hangzik ez persze, de nem az. Szóval az lehet, hogy nekem nincs igazam és OV az ördög, de azt nem hiszem el, hogy a helyzet az az, hogy van, aki ezt látja és vagyok én aki ezt nem látja. A helyzet az az, hogy ezt most nem lehet eldönteni. Ez nem büszkeség/nem büszkeség kérdése, ez szigorúan arról szólna esetemben, hogy megismerhető-e a világ objektíven. Vagy legalább jelentősen objektívebben, mint ahogy én látom.
A válasz erre az, hogy nálam szubjektívebb/elfogultabb alak kevés van, de kevésbé elfogult meg nincs:-)
Mondjuk az is igaz, hogy vannak objektív határok, amiket senki nem léphet át büntetlenül, mondjuk a gázkamrák építése vagy Schmitt Pál megválasztása ilyen objektív korlátok kellenének, hogy legyen:-)

aszekelyek 2011.07.12. 09:03:22

@maskep: Beszéljünk inkább az mdf-ről. Ugyanis ők voltak mindig a mérleg nyelve. Véletlenül hozzájuk fójta be a szél az UD. zrt illegálisan megtartott , lehallgatott beszélgetéseit. Tölgyessy nyugodtan lehet azon a véleményen 98 utánról, az nem befolyásolja azt, amiről én írtam. A vétójogról. Mondom, ha érdemben lehetett volna valamit is kezdeni a vétójoggal, nem lett volna szükség népszavazásra. Megjegyzem az eü törvényt a közt elnök úr is elutasította. Nem értett vele egyet és nem hirdette ki. Ha emlékszel. A közvélemény, tehát a választók ellenkezése, a közt elnök úr ellenkezése ellenére sem mondott nemet az mdf. példátlanul keresztülvert törvény volt. A búzaégetőről sem kell megfeledkezni. Még neki sem volt vétójoga!

hoplita 2011.07.12. 09:03:31

@graycivil:
Akkor már őrnagy volt és osztályparancsnok.
Féltek tőle, mint a tűztől, egy két lábon járó általános 220-as volt, már jóval túl az ötvenen.:))
Én csíptem az öreget...az még katona volt és nem szaros megélhetési nyikhaj. Lassan haladt a ranglétrán...nem vót jó a pedigréje...legbelül meg gyűlölte a komcsikat, meg a ruszkikat....ez aztán nem vót legjobb ajánlólevél a kádár-féle seregben.
Tőlem megkérdezte, hogy szerintem kivonulnak-e az oroszok...ez 88-ban volt, tőlem a kopasz bakától..:))
Igaz, az osztálynál egy hónap alatt tettem szert némi hírnévre...:))
Amúgy 4 hónapot voltam ott, vpct. báziskiképzésen..aztán mentem vissza a deszanthoz.

aszekelyek 2011.07.12. 09:04:34

@hoplita: Az a belvárosiak szokták mondani a proletárokra. Az ócsó népkaja volt, tudod?

ssi 2011.07.12. 09:10:44

@bóra77: @graycivil: @Diocles:

"Kövér László (Fidesz) az Info Rádiónak adott interjújában közölte: az Országgyűlés az elmúlt egy éves tevékenysége során 266 törvényt és 170 határozatot fogadott el. Ez 224 százaléka a 2002-2006 ciklus teljesítményének, és 139 százaléka az azt követőnek – tette hozzá. Az Országgyűlés elnöke úgy fogalmazott: „nem csupán a számok nyelvén volt ez egy nagyon intenzív és jelentős törvényhozási időszak, hanem a törvényjavaslatok súlyát, az ország működésére, életére gyakorolt befolyását illetően is egy rendkívülinek mondható esztendő van mögöttünk”. Mint mondta, az utóbbi fél évben még inkább „hajszolt”, „rángatózó” volt a törvényhozás. Ez nem folytatható tovább, és jogos az ellenzéki képviselők aggodalma – még akkor is, ha nem mindig őszinte –, hogy szeretnének több időt fordítani a felkészülésre, a törvényjavaslatok megvitatására.
Arra a kérdésre, hogy mi védi a kormányt, a Fideszt a tévedéstől, azt válaszolta: „valójában a saját önmérsékletünk; és ez tudom, hogy egy demokráciában nagyon kevés; tehát, akik őszintén beszélnek, és őszintén aggódnak a demokrácia állapotáért, azoknak a fejében valószínűleg ez lehet”. Csak kevés megszólalónak fáj őszintén a feje emiatt, a többség az személyében, csoportjában, politikai táborában sértett vagy frusztrált közéleti szereplő – mondta Kövér, majd hozzátette:

ezeknek az embereknek valójában az fáj, hogy a demokrácia szabályai szerint nem tudnak beleszólni érdemben a dolgok irányításába, mert a választók nem ruháztak fel akkora hatalommal az országgyűlésben, hogy ezt megtehetnék."

> Kövér őszinte szavai a 2/3 bátorságával jött .. jogilag lehet, de etikus-e kategória? szavazás az irányítóról, vagy a demokratikus játékszabályokról szól-e? gondolatai sértenek-e vkit?
www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=387297

"Lázár János ismételt felszólalásában azt mondta, a kormánytöbbség megteremti annak törvényes feltételeit, hogy "egyszer és mindenkorra" véget vessen a jobbikos képviselők zsidózásának és cigányozásának." - Novák őszinte szavai .. mélyről jön, stabil .. szólásszabadság jogai, etikussága .. kit sértenek?
hvg.hu/itthon/20110712_parlament_lazar_jobbik_zsidozas#rss

Karácsonyi G. (LMP) "pártjának alkalmi koalíciót kellene kötni az MSZP-vel és a Jobbikkal is." - Milla/szakszervezet/stb.
parlamenten kívüli ellenzék mikor engedik maguk közé a politikusokat?
www.fn.hu//belfold/20110712/lmp_terv_orban_levaltasara/

ssi 2011.07.12. 09:14:32

hosszú, forró nyár ...

Manhattan-Várj, te hosszú forró nyár (HQ)
www.youtube.com/watch?v=5nj_ZVNWmAk
Zalatnay Sarolta Hosszú, forró nyár
www.youtube.com/watch?v=EWj07Gb8vak

"Több ponton változtatott a médiatörvényen hétfőn az Országgyűlés .." - kormányszínű 2/3 bármikor bármit ..
inforadio.hu/hir/belfold/hir-445252

"következő választásnak a most megismerteken túl is lesznek olyan döntő részletei, amelyek még jócskán manipulálhatók" - ettől tart az ellenzék, vagy önmaga nagyobb teljesítményének hiányától?
www.fn.hu//belfold/20110711/nyomna_fideszt_uj/

"Ellenzéki képviselők a záróvitában azt kifogásolták, hogy így nincs törvényes mód az esetlegesen közösségellenes egyházak megszüntetésére, feltéve, hogy egyszer már elismerték őket. Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője szerint azonban ez a vallási közösségek működésének garanciája." - aki érti ezt, segítsen, köszi
www.origo.hu/itthon/20110712-tizennegy-egyhazat-es-vallasfelekezetet-ismer-el-az-uj-egyhazugyi-torveny.html

hoplita 2011.07.12. 09:15:56

@aszekelyek:
Tudom, hogy vannak, én is ismerek olyat...de nem általános, illetve kábé annyira, mint a gyári munkás cigány.
Ebben a náci, antiszemita, nyilasbakancsos országban annyira üldözik őket, hogy elég jól megélhet valaki abból, hogy zsidrák.:)

aszekelyek 2011.07.12. 09:18:10

@maskep: Olyan olcsó mindent rátolni a FIDESZ-re. Nincs valami jobb? Tovább rombolása??? Ők nem rombolták az országot. Kormányon. Átadták egy fürdönaciban is jól mutató D 209-es fedőnevűnek, aki lelépett a rombolás végén. Egy szót nem mondott, miért.2004 nyarán. Csak közölte, hogy gondolkozott rajta, elmondja-e de nem mondja. Így lett utazó nagykövet. A szadesz meg ragaszkodott ferihez, a koalíció fenntartásához. :) ezt követően ferink majd beledöglött, hogy úgy kellett tenni, mintha kormányoznának és közben nem csináltak semmit. No hol van a FIDESZ vétójoga és hol van a jól kormányzás? Aztán ugráltatták a pannon pumát és kártyatrükkökkel szórakoztatta ferink a közönségét. Igazságbeszéd volt közben, hogyne. : A kezemet figyeljék, mert csalok!. A tv vitában letagadta, sőt sértegette Orbánt a vizitdíjjal , dobozdíjjal. Ő ne akarjon hazugsággal nyerni. Nem is akart. Orbán igazat mondott. Lehet, hogy a pártpénztárnokok jól tudnak infot cserélni. :) Egészen pontosan nem úriemberhez méltón vitatkozott, nem válaszolt, hanem visszakérdezett, Ki akar itt vizitdíjat, dobozdíjat... bevezetni? Ez nem válasz. Orbánnak azt mondta, ön úriember. Az is volt akkor. Mindent rátolt Orbánra akkor is feri. Mond ez a feri igazat, csak kódfejtő kell hozzá. Nagyon kell tudni értelmezni. A demagógiát meg nagyon kajolták a szavazói. Akik csak a pénzt látták, mint Dagobert bácsi...Értem én, hogy feri a pénztárnok úrral kissé elégedetlen. Nem adta át neki a pénztárat és a rendelkezést is felette. Meg azoknak, akiket újra be akar tuszkolni a baloldali parlamentbe. Mszp-be.

hoplita 2011.07.12. 09:19:40

@aszekelyek:
Nem tudhatom, én nem vagyok se beles, se proli.
Én nem kelkáposztán nőttem fel...de a család se.:)
Húst hússal...
Csak annyi rémlik, hogy felénk van egy mondás, miszerint küszködik, mint a káposzta hús nélkül.:)

Diocles 2011.07.12. 09:19:43

@bóra77:

"Karácsony Gergely most ezzel haknizik a sajtóban. Kíváncsi vagyok mi lesz belőle.
lehet, hogy a következő poszt ezzel fog foglalkozni"

remélem ezzel.

TG elmagyarázná Karácsony kollégának, hogy - nagy betűvel írom - AZ ELLENZÉKI SZAVAZATOK NEM ÖSSZEADHATÓAK!

aszekelyek 2011.07.12. 09:22:47

@jjulie: Az a két mai adófizető az ilyenek bűne, bizony. Mondjad kedves, hány embert vettek fel a felsőoktatásba 1979-ben? A számot és a generáció létszámát is kérem. egyénként olyan mocsok keresztény országokban, mint Németország, ma is kinder, küche, kirche van:) Puszi. Továbbra is ignorállak. A nyugdíjadat majd köszönd meg nekem és a gyerekeimnek. Meg a generációmnak.

graycivil 2011.07.12. 09:24:37

@hoplita: A vpct báziskiképzés (6 hónap) végeztével én "Orbán után" szolgáltam Zalaegerszegen a páncéltörőknél, majd tartalékosként a tüzérségnél Gvozgyikáztam. :-)

hoplita 2011.07.12. 09:25:44

@maskep:
Elfeledkezel egy kétharmados törvényről, amit ritka nagy egyetértésben született meg, szinte az utolsó pillanatban.
A titoktörvény módosítása....2009 decembere, 334 igen szavazat, nagy összeborulással megegyeztek, hogy a csontvázakat kiveszik a szekrényből és lebetonozzák.:)

radala 2011.07.12. 09:27:44

www.magyarhirlap.hu/velemeny/uttoro_dilemmak.html

Egy igen erős kritika, igen jobbról. Ami többek közt azért érdekes, mert Bogár László szenvedélyesen szereti/te OV-t

graycivil 2011.07.12. 09:32:23

@Diocles: Itt az egyéni jelöltekről beszél! Nem a pártokat, hanem azok szavazati potenciálját adhatják össze közös jelölt számára.

És persze a kopogtatócédulák gyűjtésében is érvényesülhet az "kisegítő összefogás".

Ennek a koalíciónak csak a "demokrácia helyreállításáig" (2/3-os rendrakás) kell fennállnia. Magyarán egy "ideiglenes egypártrendszerrel" visszaállítható a többpártrendszer.

hoplita 2011.07.12. 09:35:18

@graycivil:
Nocsak....akkor eszpégé, fagot....
Majdnem kolléga...de nem deszant.:)

Diocles 2011.07.12. 09:35:34

"Zsidózás az egyházügyi törvény tárgyalásán

Az egyházügyi törvényről folytatódó vita ezután átcsapott zsidózásba. A jobbikos Novák Előd "egy görög katolikus pap unokájaként" azt kifogásolta (hibásan), hogy a görög katolikus egyházat annak ellenére sem nevezték meg az egyházi törvényben, hogy háromszázezer tagja van, míg "például izraelita hívő" összesen 12 ezren. Ehhez képest három zsidó hitközséget is egyházként ismerne el az egyházi törvény, háborgott. Megkérdezte azt is, vajon miért adott be Fónagy János államtitkár olyan módosító indítványt, amellyel a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközséget is szerette volna felvetetni az elismert egyházak közé. Azt is kifogásolta, hogy a Hit Gyülekezete is egyházi státust kap és elfogadhatatlannak nevezte, hogy az egyházi törvény nem vesz tudomást az iszlám egyházról."

index.hu/belfold/2011/07/12/egyhazugyi_torveny/

Szerintetek a Mazsihisz és a Hit Gyülekezete mit fog szólni az LMP-MSZP-Jobbik koalícióhoz/választási szövetséghez? :)

sárkányfő 2011.07.12. 09:35:41

Tegnap itt szóba került a drágalátos fidesz lopási rendszere és egyéb jellembéli hiányosságai, és ha jól emlékszem nagyalmás próbált védelmére kelni, aztán amikor megkérdetem hogy mit szól ehhez-ahhoz, pl. a dohánylobbi gyakorlatilag beismert korrupciójához, akkor a kérdés csak úgy ott maradt a levegőben válasz nélkül...

Na új nap, újabb fideszes húzások, csak idézem:

"az új közbeszerzési törvénynek köszönhetően például a közbeszerzési eljárások átláthatatlanabbá válnak, és számos új kiskapu nyílik meg az esetleg mutyizni vágyóknak. Ha ez nem lenne elég, az információs önrendelkezési és információszabadság-törvény jelentősen szűkíti a közérdekűnek minősülő adatok körét, és igencsak megkönnyíti bizonyos állami pénzek felhasználásával kapcsolatos információk visszatartását.

Nyilvánvaló, hogy ellenzékben a Fidesz kézzel-lábbal tiltakozna az ilyen javaslatok ellen – és igaza is lenne."

velemenyvezer.blog.hu/2011/07/12/fidesz_tovabb_duborog_a_torvenygyar

Csak annyit tennék hozzá, hogy közismerten sok-sok éve a közbeszerzés ebben a szerencsétlen országban a korrupció melegágya, a legoptimistább/naivabb becslés szerint is évi sok tízmilliárdról van szó, de sokkal valószínűbb az évi több száz milliárd.
Szerintem a korrupció volumene a drog és prostimaffiák forgalmával vethető össze, meggyőződésem hogy a rózsadomb fele ilyen pénzekből épült.

A Fidesz emlékeim szerint 1-2 éve még 200-400 milliárd közé saccolta a korrupció mértékét. Persze még ellenzékből, mondván, ha ők lesznek kormányon ez a pénz máris megmarad :) hát, ja látjuk, a kiskapukból nagykapukat csinálnak, had ömöljön ki a pénz sugárban, és ne zavarjon senki a kérdésekkel.

Tovább szép napot a kedves törzskommentelő gárdának :)

graycivil 2011.07.12. 09:46:33

@hoplita: Szintén zenész? :-)

Azok is. De mi Maljutka üteg voltunk.

graycivil 2011.07.12. 09:47:47

@graycivil: "Szintén zenész?"

A FAGOT(t)-ra gondoltam... :-)

aszekelyek 2011.07.12. 09:50:15

@bóra77: Alkati dolog, nem választható, hogy valaki jól bírja-e a magányt. Vagy nem. Az is, hogy csapatjátékos vagy magányos farkas. Az is, hogy 40 felett is nyüzüge valaki vagy nem. :) Plusz a stressz.Van aki hízik tőle.

bigapples 2011.07.12. 10:01:34

@sárkányfő: Bocs de nem voltam eddig a neten :). Dohánylobbi? Van egy csomó dohánytermelő gazdálkodó és van a feldolgozó, forgalmazó ipart képviselő lobbi. A politika természete, hogy ha súlytalan az ellenzék, akkor a kormánypárton keresztül folyik minden lobbizás. Ennek egy része megfontolható érveket is hoz a halasztásra, pl. a kistermelők ellehetetlenítése vagy a kieső adóbevételek, amik 2011-ben sokkal jobban hiányoznának, mint később, amikor jobban helyrerázódik a költségvetés. Ezzel együtt én bevezettem volna már most a tervezett lépéseket és nyilván a dohányipar csak átmenetileg tudta halasztani a számára kedvezőtlen intézkedéseket.

ssi 2011.07.12. 10:04:24

@radala: köszi :-)))) MH-cikk
www.youtube.com/watch?v=G0PnPVdmiS4&feature=related

@aszekelyek:
az élet és benne a szereplők, meg a körülmények sokkal összetettebbek .. de nem mindig érdemes boncolgatni

sok minden tanulható, de a szükség is nagy úr :-)

amúgy gondolok 1-et, s már rajtam is cipő .. s futok .. ezt csapatjátéknál nem lehet így, de sok csapatjátékos is szokott magányosan edzeni .. mint ahogy én is, versenyeken már másokkal vagyok ..

környékünkön - nagy örömömre - sok a magányos kocogó .. még látszik a pocakjuk .. gondolom, ezért a felbuzdulás :-)

fatia-negra 2011.07.12. 10:05:47

232 FORINT !!!!

ahogy dőlnek sorban, ír+görög+portugál+olasz+spanyol stb...
úgy dől be a zejró... a németek egyedül nem bírják ezt a sok szemetet cipelni

itthon az elsők a zönkormányzatok lesznek... aztán... hát aztán... hm

index.hu/gazdasag/magyar/2011/07/12/mar_229_forintnal_a_frankrekord/

aszekelyek 2011.07.12. 10:06:49

@nyünyüge: Megköti a következő kormányok kezét, így azok nem is tudnak baromi nagy inflációval, lásd bokrosék valami baromságot megint behajtani a lakosságon. Tíz kormány az 40 év. Nem is sok a 35 év. Vagy kegyed inflációpárti? Esetleg eladósítás párti?

aszekelyek 2011.07.12. 10:09:47

@manyike: Hogyne, szatír elől futnék én is...:) a szivem miatt gyerek koromban sem futhattam:) Minden más sport igen, úszás, szertorna,... , tenisz,.. Bizonyos szakmákban a munkaadók, sokban, vizsgálják a jejölt csapatjátékos vagy individualista. Van, ahol egyik, előny, másik hátrány és fordítva. Mondjuk szóló zongoraművész vagy nagyzenekari zenész:) Vannak erre tesztek:) CPI pld. Annyira meghatározza az illető tevékenységét, hogy milyen alkat.

sárkányfő 2011.07.12. 10:11:17

@fatia-negra: le vagy maradva, már 233,38.
ez a svájci frank, ami az euró gyengülését mutatja inkább, a ft gyengülését meg az (amúgy eleve gyengülő...) euró mutatja, az most 269,90...

@bigapples: ugye ezt nem mondod komolyan...

hoplita 2011.07.12. 10:12:21

@graycivil: Fonetikusan írják oroszról és így csak egy t....míg a magyarban természetesen kettő.
De a maffia meg csak a magyarban két f, mindenhol máshol egy.

Maljutkával,Brömivel nem volt dolgom, azt nem nagyon deszantolják.

fatia-negra 2011.07.12. 10:14:59

@sárkányfő:

234 Ft

10 percenként megy... minden forint pár száz hontalant és nincstelent jelent?

így nő lézerjani-kósalaja-meggyestomi városnak adóssági is percről-percre...

aszekelyek 2011.07.12. 10:18:05

@graycivil: Hogy került volna parlamentbe másként lendvai, veres, gyurcsány, vadai, ..... Édes egy ecsém?

sárkányfő 2011.07.12. 10:19:33

@fatia-negra:
nem semmi, remélek csak átmeneti pánikroham, és estére visszamegy. ha viszont folytatódik, akkor dől az EU :) mondjuk nem vicces, mi is kurva nagyot fogunk szívni.

most olavsom amit linkeltél:
"Silvio Berlusconi kormányfő ellenzi, felpuhítaná a csaknem 50 milliárd eurós megszorítócsomagot, ami a gazdasági minisztere szerint az országot és így az eurót is maga alá temetheti. Ráadásul egyes hírek szerint van olyan olasz nagybank, amely megbukott a legutóbbi stresszteszten, és a Portfolio.hu cikke szerint hat spanyol bankról is ilyen hírek láttak napvilágot."

Gyakorlatilag rádől Európára a déli, kemény munkamorálú becsületes országok sokéves mutyizása. És én még azt hittem Magyarország milyen szar ország :) Hát kérlek a mediterrán napfényországokhoz képest a mi kis koszfészkünk maga Európa :)

bigapples 2011.07.12. 10:21:45

@Diocles: Szerintem teljesen várható volt, hogy Karácsony előjön a Molotov-Ribbentrop paktum ötletével. Lehet más a politika? Számára nem nagyon. Még akkor is Gyurcsányék tanácsadója volt, amikor már Horn G. is azt mondta, hogy "azt üzenték menj a p.-ba".

Karácsony valószínűleg az a figura, aki ha át tudja vinni a terveit, akkor tönkre fogja tenni az LMP-t, lásd Magyar B., Somogyi Z. hasonló ámokfutását az adott pártjában. Karácsony javaslata a legelvtelenebb, legtisztábban opportunista javaslat, ahogy az általuk fasisztaként aposztrofált Jobbikkal és az általuk minden baj okozójának tartott Gyurcsánnyal akar összefogni. Ráadásul ha meg is valósulna és sikeres lenne, akkor borítékolható a működésképtelensége a felálló LMP-MSZP kormánynak, annyira inkompatibilis a Bajnai és köre - az MSZP nyugdíjsastagozata és az LMP zöldvörös gazdasági irracionalizmusa.

Különben szerintem KG MSZP-LMP közös egyéni jelöltekben és kormányban gondolkodik, a Jobbik támogatására csak ideglenesen a 2/3-os törvényeknél. Én nem hiszem, hogy az LMP csak SZDSZ szavazókból állna, nagyon sok fiatal szavazójuk van, egy részük nagyon nem SZDSZ-es értékvilággal. Sok sikert KG-nek annak megmagyarázáshoz, hogy a legelvtelenebb pártot akarja csinálni abból a csoportosulásból, amely a politikai megújítását és megtisztítását tűzte napirendre. Akkor céltáblát csinál ezzel a pártjából, mint a Gellérthegy.

radala 2011.07.12. 10:23:36

@manyike: Mondjuk érdekes ez a BL iromány, mert az utóbbi időben nekem gyakran volt az az érzésem, hogy már teljesen elment szegénynek az esze annyira gyűlöli a fönnálló világrendet, de ez most egy nagyon egyszerű és tán ezért okos iromány.
Mondjuk az jutott az eszembe, hogy mit is gondol a valóságban BL a megvitatásról, mert általában az embernek az az érzése vele kapcsolatban, hogy szívesen elvitatkozgatna bárkivel, de meggyőzni úgysem lehetne semmiről...

aszekelyek 2011.07.12. 10:28:51

@panelburzsuj: Mennyit vettek fel? Nem írtam olyat, hogy neki se futottam. Osztálytársnőmet felvételi nélkül vették volna fel, országos verseny, második, hely. Ő is a családot választotta. Jó állást kapott az IBUSZ-nál...Honnan a gőg, hogy másod osztályúvá minősíted azt, aki nem mindjárt tanult tovább? Gyerek mellett, kettő mellett sokkal nehezebb volt:D Ma is az. Nagyszülők, segítség nélkül nem is lehetséges. Demográfiai szempontból szted az a jó, hogy negyven körül egy, ha sikerül? Addig meg csak karrier? Értem én, hogy a munkaadó igényt tart a legjobb éveire a női munkaerőnek, amikor a legtöbbet lehet kihajtani belőle....Ott csak zavar a gyerek. Sőt akadály. Lehet, hogy tévedett a kedves édesanyjuk azoknak, akik a ne szüljenek időben nézetet vallják , amikor világra hozta őket . Inkább tanulnia és dolgoznia kellett volna. Nem találod?

graycivil 2011.07.12. 10:29:03

@aszekelyek: Lehet, hogy én vagyok hülye, de ezek nem egyéni mandátummal kerültek be. Akkor most szerinted mit cáfol ez azon állításomból, hogy az "egyéni képviselő" fogalma már régen értelmét vesztette, hiszen ezek az "autonóm politikusok" mind az országos pártérdekek képviseletét viszik.

A FYDESZ-nek az "egyéni képviselők" csak arra kellenek, hogy az ellenzék megosztottságát és saját "ráutaló rohamcsapataikat" kihasználva durván torzítsák a valóságos pártpreferencia viszonyokat. A kompenzációs lista eltörlésével ez még nyilvánvalóbbá vált.

graycivil 2011.07.12. 10:37:47

@bigapples: Látszik, hogy a FYDESZ-nek nagyon "szerelemgyereke" az LMP. Számára ez a párt jelenti az ellenzéki megosztottság garanciáját. megható látni, ahogy a fydeszesek "óriási szeretettel óvják" az LMP-t az ellenzéktől. :-)))

Természetesen várható, hogy most a FYDESZ gőzerővel fogja nyomatni a "komcsiknak lefekvő LMP" imázst. Ha az LMP-nek és az MSZP-nek sikerül tudatosítania, hogy nem "összeborulásról", hanem "ideiglenes alapjogállami szövetségről" van szó, akkor sikeres lesz az ellenzéki összefogás. Nem könnyű, de megvalósítható.

(Hacsak addig a FYDESZ nem jön rá, hogy ezzel a megoldással pont maga biztosíthatja az ellenzéki 3/4-et, amivel eddigi "vívmányaikat" el lehet söpörni, és változtat a tervezeten. :-) )

bigapples 2011.07.12. 10:38:26

@bigapples:

Karácsonyra jó jellemző, hogy ezzel a képpel reklámozta magát hónapokon át:
www.origo.hu/i/1011/20101116parlament5.jpg

Mert felháborító dolog szerinte, hogy Orbán megváltoztatta a nézeteit 3 év elmúltával. Csak valahogy az esett ki az emlékei közül, hogy 2008-ban még a népszavazás után is Gyurcsány tanácsadója volt, akkor, amikor már csak a Gréczy szintű alakok maradtak meg GYF mellett. Most meg egy olyan pártot képvisel, ami elvileg "2008-2009-ben Gyurcsány Ferenc ellenzékeként jött létre" (Schiffer). Hát ennyit a következetességről....

aszekelyek 2011.07.12. 10:39:57

@ulrike: Nein. RTL, a vége nálunk. Németeknél is. Belőlük élnek. Az egész bulvár. Nagyon kevesen kapnak a fiatalok közül ausbildungot. Kevés a szakképzett fiatal... Most vették fel a 28 éves lányát a barátnőmnek unira. Ahhoz ennyit kellett dolgozni és tanulni végig, hogy felvegyék. Szakmai tapasztalat az ausbildung terén, inkluzíve. A magyar nyelv neki most segít, mert harmadik nyelvet is kell tudni, társalgási szinten....Nagyon magasan vannak a felvételi kritériumok. Már azon az unin, ami nem ér egy kalap...t. Van bafög, diákhitel is. Meg kolesz. Ott van elfogadható négyórás munka is. Nálunk nemigen. Két hétig szórványosan leszek, azt is alig. MA este jön a barátnőm Németországból.

aszekelyek 2011.07.12. 10:46:58

@graycivil: Lassan mondom. Azért vannak a parlamentben, mert el sem indultak egyéniként. Lista eleje, az a tutit. Saját közösségük képviselői. Sztem pedig ez így is megtörtént.Az egyéni képviselők közül szanyikapitány a fövárosban. Ahol az ő közösségük van. Mi a problémád ezzel? eddig is ott indítottak egyéni jelöltet, mindenki, ahol vélhetően nyertek is. Nem mostantól lesz ez így.

aszekelyek 2011.07.12. 10:50:43

@hoplita: A gyári munkás cigány általános volt, meg az építőipari is, míg el nem adták a gyárakat alóluk, be nem zárták a bányákat, konzervgyárakat,... az is csak azóta jellemző, hogy roki vagy munkanélküli. Jobbára a keleti országrészben.

aszekelyek 2011.07.12. 10:52:50

@graycivil: Sehol egy törött üvegzseb a pannon puma jelmezén? Nahát!?

bigapples 2011.07.12. 10:54:40

@graycivil: Én azt vártam az LMP-től, hogy átveszi a baloldali térfelet a széteső szociktól. Karácsony most az MSZP mai formájában való megmentésére tesz javaslatot azon az áron is, hogy ezzel beáldozza a pártjának minden fejlődési esélyét és megmaradnak a kis zöld vazallus párt szerepében. Persze az LMP valószínűleg nem érett a nagypárti szerepre, mert szervezeti, szakértői, szakpolitikusi téren borzasztó hiányokkal küzd és ez megmutatkozik a politikájukon, a javaslataiban.

Karácsony elég egyértelműen közös MSZP-LMP egyéni jelöltekről, MSZP-LMP kormányról és MSZP-LMP-Jobbik szövetségről beszél. Könnyű célpont lesz ez az összefogás jobboldalon. Elég lesz csak Zagyvát, Gyurcsányt és Schiffert összemontírozni egy képen, mint a Karácsony féle demokratikus erők arcait.

Különben az angolul szinte egyöntetűen FU-val rövidítik a bammegelést, az fy leginkább a FYI rövidítésben szerepel. Ahányszor leírod a FYDESZT, automatikusan "for your Desz"-nek olvasom ki és megakadok, hogy mire is gondolsz :)

teevee 2011.07.12. 10:56:44

@aszekelyek: "olyan mocsok keresztény országokban, mint Németország, ma is kinder, küche, kirche van"

Igen, és a szaporodási ráta ott mégis alacsony (kábé, mint nálunk).
Észre kellene venni, hogy ha a nők tömeges munkába állása megtörtént, (pl. Európában) akkor ott magas a szaporodási ráta, ahol a nők foglalkoztatása is magas.
NEM a "kinder, küche, kirche" stratégia vezet a gyermekvállaláshoz!

aszekelyek 2011.07.12. 10:59:55

@manyike: Egyrészt adják az alibit a nácizóknak, másrészt pedig semmi mással nem tudják magukat megkülönböztetni, mint a rasszizmussal. Öncélúan. PR ikonjuk ez. Megnézem, enélkül milyenek lesznek. elég radikális középpártnak a FIDESZ. Megy az rasszizmus nélkül is.

aszekelyek 2011.07.12. 11:05:47

@graycivil: Mi az a ráutaló rohamcsapat pontosan?

@teevee: hihihi... hahahha,,, a háború előtt, amikor nem zavartak hathetes csecsemők mellől anyákat dolgozni, sokkal több gyerek született. Sztem más oka van annak, hogy nem születik ott sem elég gyerek. Az pedig a fogyasztói társadalommal, a családanyaság leminősítésével, az önzés sztárolásával és az elidegenedéssel függ össze. A küche másképp néz ki a németeknél...

ssi 2011.07.12. 11:06:07

@radala:
a túl sok érzelem, indulat, mint az alkohol .. nem ura magának ->
MH-cikk racionális .. józanság a kíméletes humánusság nem kíméletes, de szükségszerű gondolatai

ssi 2011.07.12. 11:07:17

2010: többségi vélemény, hogy a Fidesz nem önmaga miatt nyert

2011: előbbi alaphelyzet lehetősége -> tudatos új választási tv
- gyenge parlamenti ellenzék ténye
- parlamenten kívüli ellenzék nem pártos, s nem is jelentős
+ kis pártok ne kapjanak esélyt a bennmaradásra
+ az új pártok a bekerülésre
+ lejáratódott szocikép fenntartása
=> nincs versenytárs

2011 után: ? lesz-e bármiben változás?

graycivil 2011.07.12. 11:08:52

@bigapples: Megint nem olvasod el tisztességesen tisztességesen, amit írtam. Ha az LMP köti magát a "senkivel" elvhez, akkor együtt bukik az MSZP-vel, a FYDESZ rendszerének "hála".

Azonban ha képes a józan kompromisszumra, akkor a "rendszervisszaállítás" után lesz "jogi mozgástere" újból "markánsan pozicionálni" önmagát.

Nekem marad csak FYDESZ. Így "értelmesebb". :-)

ssi 2011.07.12. 11:10:10

@aszekelyek:

jogos, igazad van :-) igen-igen meghatározó az alkat, a velünk született markáns jegy ... és tanulságos a ME-ök sportolási szokásaiból egyéb következtetések levonása is .. kb. 1 éve mi is megtettük itt a blogon, csak úgy önállóan, amatőr módon

viszont nehéz elhinni, hogy nem érted a kommenttársaidat ..
- nem attól lesz a jó gondolat, hogy milyen párti ..
- nagyon sok az általános tanulság is ..
- ha nem is akarod, kioktatónak tűnsz,
- ha a jelent önmagában tudnád szemlélni .. többen akarnának igazán megérteni téged is :-)
- mostani kormány az 1 év alatt hibázott bármiben is, vagy van, amit másként kellett volna tennie - szerinted? s most csak róluk, másokat le se írva - menne?

Fidesz utáni másik, új kormány is alapból lehet legalább olyan okos, mint az előde volt .. ez mindig benne van az élet paklijában ..

de az ország sorsát keményen megnehezítené a más, korábbi körülmények között bebetonozott szabályok ahelyett, hogy rugalmasan alkalmazkodva hoznák ki a lehető legjobbat egy új helyzetből ..

s egy ilyen kudarc után a választók biztosan újra a régi kormányt szeretnék visszakapni ?

mára búcsúznom kell, további szép napot !

Squid 2011.07.12. 11:11:38

@teevee: "Igen, és a szaporodási ráta ott mégis alacsony (kábé, mint nálunk).
Észre kellene venni, hogy ha a nők tömeges munkába állása megtörtént, (pl. Európában) akkor ott magas a szaporodási ráta, ahol a nők foglalkoztatása is magas.
NEM a "kinder, küche, kirche" stratégia vezet a gyermekvállaláshoz!"

Az egyetlen "stratégia" ami a gyerekvállaláshoz vezet az a kiszámíthatóság és a tervezhetőség. Addig amíg a világgazdaság úgy áll ahogy, nem reális bármilyen illúzióba kergetnie magát senkinek efelől.

Háborúban hallgatnak a múzsák.. Ennyire egyszerű, csupán annyi történt, hogy a fegyverek helyett a gazdaságban áll a bál.

nyünyüge 2011.07.12. 11:28:33

@aszekelyek:

Ja ez ilyen egyszerű? Csak elő kell írni 35 évre a számokat?
Akkor a kormány a saját költségvetési tervének tartásához miért nem alkalmazza ezt a kiváló módszert?

Amúgy meg:
torokgaborelemez.blog.hu/2011/07/12/381_helyretolni_azt

graycivil 2011.07.12. 11:33:24

@aszekelyek: "Mi az a ráutaló rohamcsapat pontosan?"

Bocs, a Kubatov-kommandókra gondoltam. :-)

graycivil 2011.07.12. 11:36:06

@aszekelyek: "hihihi... hahahha,,, a háború előtt, amikor nem zavartak hathetes csecsemők mellől anyákat dolgozni, sokkal több gyerek született."

Szerinted a háború előtti és mostani időszak különbsége csak a nők munkába állása?

Esetleg "összehasonlító paraméterként" nem vehetnénk figyelembe most már a fogamzásgátlókat is? :-)

bóra77 2011.07.12. 11:42:36

@Diocles: így legyen ötösöm a lottón!:)

teevee 2011.07.12. 11:44:08

@aszekelyek: :) Örülök, hogy jól szórakozol.

Elkerülte a figyelmedet, hogy azt írtam, "...ahol a nők tömeges munkábaállása megtörtént..." Ez nem volt igaz a háború előtti európai országokra, azóta már igaz.

Egyébként nézd meg a számokat, egyértelműek. Magas szaporodási ráta ott van, ahol magas a nők fogkalkoztatottsága. Számok, tények, nem vélemények.

bigapples 2011.07.12. 12:05:50

@graycivil: a "rendszervisszaállítás" után mi lenne? Ki kormányozna és kivel? Egy párt nem állhat elő azzal, hogy "visszaállítja a rendszert" és aztán lesz ami lesz...Olyan nincs, hogy lesz mozgástere az LMP-nek, az országnak meg nem, szerintem a politika nem így működik.

De fura ez a rendszervisszaállítás. KG nem egyszerűen vissza akarja állítani a Fidesz által megváltoztatni tervezett választási törvényt, hanem a 2/3-os hatalommal a saját képére akarja formálni felhasználva a szoci-LMP-Jobbik 2/3-ot az ellenzéki akarat (akkori Fidesz) figyelmen kívül hagyásával. Pont azt akarja, ami miatt most bírálja a Fideszt. Ennyit a következetességről, Karácsony virtigli SZDSZ-esként érvel...

hoplita 2011.07.12. 12:53:27

@aszekelyek:
Na, most kiderült, hogy erről se tucc, lófaszt se.
Nem megyek bele....ne kezdd.
Nem forogtál abban a miliőben, ez láccik....ami nem baj, csak ne oszd az eszet.

hoplita 2011.07.12. 13:01:17

@aszekelyek:
Kussojjál, narancsliba.
Szopd le lézerjanit....úgy is erről ábrándozol, miközben az urad hátát masszírozod.

Radikális középpárt a fityisz?
Hátbazmeg....ezen mindenki röhög.

hoplita 2011.07.12. 13:17:16

@aszekelyek:
Egyébként meg nézd már meg az ügy visszhangját a narancsos mandin.
A fityiszesek okádnak mán janidtól....meg a hitgyülitekről.

uid4936.mandiner.hu/cikk/20110712_lazar_veget_vetne_a_parlamenti_zsidozasnak

radala 2011.07.12. 14:55:01

index.hu/gazdasag/vilag/2011/07/12/a_harom_evvel_ezelotti_osszeomlas_fenyeget/

Bár látom a kommancsok ettől roppant boldogak, pedig jobban tennék, ha nem lennének azok...

Nos, mi lesz akkor, ha összeomlik a világ és egy ilyen helyzetben OV valóban egy kis diktátorrá válik, mert mondjuk azt gondolja, hogy ö még mindig jobb, mint Vona vagy Gyurcsány.
De most ez mindegy is, hogy miért tesz majd így.
Szerintem akkor sem lesz a mostani huhogóknak igaza, akkor sem az lesz, hogy a Fidesz egy csúnya ronda antidemokratikus vezérelvű akármi, amit ők szuperül láttak szemben velem és sokakkal, akik tartanak ugyan az erejüktől, mint minden normális ember, de nem rettegnek.
Nos, ha ez történik, akkor sem az lesz a helyes konklúzió, hogy ti rettegők megmondtátok, hanem az, hogy valóban pechünk volt, hogy minden így alakult és nagy kár, hogy nem vettük előbb észre, hogy ez lesz. Mindenesetre ti majd akkor sem mondhatjátok, hogy bezzeg ti szóltatok, mert ti már akkor szóltatok, amikor még semmi a világon nem ment rossz irányba, szóval az, hogy véletlenül előre is szóltatok az nem jelent a világon semmit...

Én most szólok, hogy egyszer majd nagy baj lesz, sőt ha ezt kicsit korábban is mondtam volna, akkor még az is lehet, hogy mondjuk Fukusimát is megjósoltam volna...

teevee 2011.07.12. 17:12:37

@radala: :) Ha ezt paródiának szántad, akkor király!

Kopernikusz sokáig egyedül látta úgy, hogy a Föld kering a Nap körül, mégsem mondjuk azt, hogy bakker pechünk volt, lehetett volna fordítva. :)

És különben is mi a francot számít ha baj van, hogy ki mondta meg előre?
süti beállítások módosítása