Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
00:57

Sok fanyalgással, lekicsinyléssel, lesajnálással kísérve indult el az LMP népszavazási kezdeményezése. A szkepszis jelentős részben jogos: a kérdések önmagukban nem tűnnek sem átütőnek, sem igazán lényeginek, ráadásul a tavaly módosított – 1997 előtti állapotokhoz visszatért – népszavazási szabályok értelmében a referendum érvényességéhez – ha egyáltalán eljut a szavazásig az akció – az összes választópolgár felének részvétele lenne szükséges. Mégis volt abban valami szimbolikus – és egyben érthető -, amilyen gondterhelten nézegette a parlamentben a kezdeményezés szórólapját a miniszterelnök.

(Fotó: Facebook)

Komoly bajban lettem volna, ha nekem kell eldöntenem, hogy vajon érdemes-e az LMP-nek belevágni az aláírásgyűjtésbe. Az OVB több izgalmasabbnak látszó kérdést is kilőtt, a párt belső ügyei heteket vittek el a kitelepülésre szánt időből, s ha még össze is jön a megfelelő számú (200 ezer) aláírás, ki tudja, hogy a kétharmados többség nem talál-e ki valamit a népszavazás elmismásolására (figyelem: volt már ilyen, 1997-ben az akkori MSZP-SZDSZ többség akadályozta meg a földügyben szabályosan kezdeményezett referendumot). S ha végül szabad is lesz az út: egy ilyen apatikus, kiábrándult közhangulatban hogyan lehet legalább annyi szavazót (közel négymilliót) remélni egy voksoláson – mondjuk egy jól megválasztott nyár közepi időpontban -, mint ahányan az éppen most negyedik évfordulóját ünneplő 2008-as népszavazáson részt vettek?

Az előjelek alapvetően kedvezőtlenek: egy sikeres, érvényes és eredményes referendum valószínűsége nagyon csekély. Mégis van legalább két olyan érv, egy minimalista és egy maximalista, amely magyarázhatja az LMP döntését – és a Fidesz esetleges aggodalmát. Az ellenzéki párt ugyanis akkor sem lesz feltétlenül vesztes, ha végül a népszavazás érvénytelennek bizonyul. Az LMP számára már az is eredmény lehet, ha az aláírásgyűjtéssel megmutatja az eddig jól titkolt szervezeti erejét, és valamennyire magára, saját kezdeményezésére irányítja a figyelmet. Elnézve az elmúlt napok híreit, számomra úgy tűnik, hogy ez az akció lehet az első olyan LMP-s kezdeményezés, amely hosszabb távon is híreket képes generálni. Ha végül lesz szavazás, a várható részvételi kudarc ellenére sem törvényszerű, hogy összességében rosszul jöjjön ki belőle a párt.

Van azonban egy ennél komolyabb lehetőség: egyelőre ugyan csekély az esélye, de kizárni azért azt sem lehet, hogy a kezdeményezés egy adott ponton átfordul, átértelmeződik. Nagyon nehéz az első kilométereknél tisztán látni, hogy meddig juthat el, mivé változhat egy politikai akció. (2006 október 23-án én például alapvetően feszültséglevezetőnek gondoltam a fideszes népszavazási kezdeményezést, amelyből végül a koalíció felbomlása lett...) Elméletileg van némi esélye annak, hogy a népszavazási kampányban – tehát a voksolás parlamenti elrendelése és államfői kiírása után - az egyébként nem az Orbán-kormány legfontosabb intézkedéseiről, nem a kormányzás „szíve közepéről” szóló kérdések többletjelentőséget kapnak, a referendum pedig a kormány addigi politikájáról szóló általános voksolássá alakul át. Láttunk már ilyet: bár a tandíj és a vizitdíj sokkal átélhetőbb témák voltak, önmagukban négymillió szavazatot nem indokoltak. Ennyi voks tulajdonképpen szinte semmilyen kérdésben nem érkezhet, egyet kivéve: ha az emberek elhiszik, hogy a szavazatukkal - ellenérzésüket, tiltakozásukat kifejezve - alapvetően változtathatnak, módosíthatnak a kormány politikáján. S ha ezt elhiszik, tulajdonképpen már mindegy is, hogy mi szerepel a szavazólapon.

Ez az LMP és a népszavazási kezdeményezés igazi esélye – és egyben a Fideszre nézve egyetlen veszélye. Nagyon messze vagyunk ettől, ma inkább fényévekre, de az tagadhatatlan, hogy egyelőre még ez is benne van valahol a pakliban.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr314301049

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sötétzöldek a Moszkva téren 2012.03.13. 09:15:14

Bocsássanak meg. Képtelen vagyok Széll Kálmánnak nevezni azt a teret.Szóval a minap leszállok az 59-es villamosról, és belevetem magam a jó öreg moszkva téri szubkultúrába, hogy átkeljek a Combinókhoz. Csakhogy ezúttal az utamba került egy Greenpeace k...

Trackback: Mi lesz jobb ha tüntetek? 2012.03.10. 18:20:39

A Magyar Szolidaritás Mozgalom tüntetést szervezett mára, a tüntetésen a helyszíni tudósítók szerint 2-3 ezren, a stream alapján többen voltak, de összességében kevesen. Ennek több oka is van, az egyik, hogy igazi nagy faszság volt feldarabolni a tünte...

Trackback: Bolhából cserebogár? 2012.03.10. 14:48:02

Van némi esélye annak, hogy az LMP népszavazási kampányában a kérdések többletjelentőséget kapnak, a referendum pedig a kormány addigi politikájáról szóló általános voksolássá alakul át.

Trackback: A népszavazás rendszeridegen marad 2012.03.10. 12:15:13

Az Országgyűlés hamarosan elfogadja az új népszavazási törvényt, ami a referendum megtartásáról rendelkezik, a tartalmi kérdéseket az új alkotmány rendezi. A régihez hasonlóan rosszul. Pedig itt lett volna az alkalom a valódi reformra, "az ország ...

Trackback: Négy éve szavaztatott a Fidesz a tandíj ellen 2012.03.10. 01:31:26

Mai hír, hogy az ELTE a tőle az idei "nemmegszorítással" elvett 2,7 milliárd forint miatt nem tudja rendesen fenntartani gyakorlóiskoláit és azok így veszélybe kerültek.És pont ma 4 éve szavaztatott a Fidesz a tandíj ellen. Érdemes megnézni, ...

Trackback: az LMP barikádra viszi a népet :) 2012.03.10. 01:23:57

Az LMP az utcai Új Ellenállás mozgalma után új fordulatként egy Népszavazás megszervezésével rukkolt elő. A kampány máris elindult, és máris izgalmas helyzetet idézett elő. Máris felkavarta az állóvizet ...   A népszavazási kezdeményezést összesen 2 ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hoplita 2012.03.12. 07:14:37

@Gogol:
Csütörtök délután....a pontos idő nem rajtam múlik, mert nem egyedül megyek fel a nagyfaluba, alkalmazkodnom kell.
Valszeg farmer, katonai bakancs, sötétzöld túrapolár a szerelés...a hajamat általában összefogom, mert hosszú.

Mondom, a pontos időt nem tudom....mert nosztalgiából lehet, hogy átballagok a Nádor utcába is, kedvenc kocsmámba...meg megkukkolom a békemenetes seggfejeket is.
Szal várlak szeretettel.:)

lüke 2012.03.12. 07:39:34

@Balt: good morning
csak te vagy itt a legelön
a többiek a strandon vannak biztos:)

menőmano 2012.03.12. 07:55:17

Nahát! Nahát! Totálisan elszánt lehet a @hoplita!!
Hát ez jó!
:))))))))

graycivil 2012.03.12. 07:59:52

"Szlovákia búcsúzik az egykulcsos adótól

Az egykulcsos adórendszer kétkulcsossá tétele és további bevételnövelő intézkedések meghozatala várható a szombati előrehozott parlamenti választások után Szlovákiában, miután a magát szociáldemokratának minősítő és abszolút győzelmet elkönyvelő Smer veszi át a kormányzást az Iveta Radicová vezette jobbközép kormánykoalíciótól"

index.hu/gazdasag/vilag/2012/03/12/szlovakia_bucsuzik_az_egykulcsos_adotol/

menőmano 2012.03.12. 08:03:55

"Bár a munkanapok számát tekintve a szokásosnál rövidebb hetünk lesz, izgalmakból ezúttal sem lesz hiány.
Az uniós pénzügyminiszterek tanácsa holnap dönt a kohéziós források átmeneti felfüggesztéséről, Fellegi Tamás, tárca nélküli miniszter pedig pénteken Washingtonban tárgyal a Nemzetközi Valutaalappal.
És ezek csak a legfontosabb magyar események.
Az Egyesült Államokban és Svájcban is kamatmeghatározó ülést tartanak a jegybankárok, és adatok is érkeznek szép számmal.
Az Egyesült Államokban már múlt hétvégén átálltak a nyári időszámításra, így az adatok (európai idő szerint) a szokástól egy órával előbb látnak napvilágot."

www.portfolio.hu/gazdasag/rovid_de_rendkivul_izgalmas_hetunk_lesz.164141.html?utm_source=hirstart&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggr

Na.Ja! Totálisan eseménydús lesz ez a hét is. Mert még a legfontosabbakhoz társulnak "apróbbak"? is, de az is lehet, váratlan események is lesznek!? Semmi sem lehetetlen. Gondolom.
Szóval, tessenek figyelni, nem kicsit, nagyon!!!
:))

menőmano 2012.03.12. 08:06:57

oppá! bocsika!

Micsoda nap volt a tegnapi!!!?? Úgy látom, versekben sem volt hiány!!
Totális a helyzet "itt" is! Mi történt???!!!
:))

menőmano 2012.03.12. 08:31:08

Népszavazók kérték"

Az LMP a Fidesz ellen fordítaná saját fegyverét a népszavazással. Négy igen, vagy négy nem? Heti összefoglalónk."

hirszerzo.hu/szemle/2012/3/11/LMP_DRIAKJ#rss

"az álláskeresési járadék kilencven napról a korábbi kétszázhatvanra visszaállításáról. "

Szerintem ez a pont ami totálisan lényeges. Hiba volt, nagyon picike időtartamra lecsökkenteni. Kormány szinten kellene megoldani"! Továbbra is ez a véleményem.
A többi pontok totálisan feleslegesek, mármint népszavaztatni.......... is!!!
Szerintem.

inreallife 2012.03.12. 09:00:54

na nesze itt van a remek felsőoktatási vállalásunk:

"Hoffmann arra a 2010 nyarán meghirdetett stratégiára utalt, amely szerint a jelenlegi 31 százalékos uniós átlagról negyven százalék fölé emelnék a diplomások arányát a 30-34 éves korosztályban, vagyis az USA-éval egyenlő szintre hoznák a felsőfokú végzettséggel rendelkezők számát. Magyarország ebből kevesebbet mert bevállalni, mint amit az Európai Bizottság kitűzött: 2020-ra a jelenlegi 22 százalékról 33 százalékra kellene növeljük a diplomásaink arányát, ami azért is fontos, mert becslések szerint 2020-ra az uniós munkahelyek harmadát már csak ilyen végzettséggel lehet betölteni. Ezzel párhuzamosan csökkentenék a középiskolát be nem fejező diákok arányát is, amit 2020-ra a mostani 15 százalékról 10 százalékra akarnak mérsékelni. A Nemzetgazdasági Minisztérium 2010-es összefoglalója szerint Magyarország a felsőfokú végzettségű fiatalok arányának növelését elsősorban a felsőoktatásban jelenleg tapasztalható képzési időn túli túlfutás és a lemorzsolódás csökkenésével akarja elérni."

index.hu/belfold/2012/03/12/miert_tunt_el_32_ezer_felvetelizo/

mit fogunk csinálni a sok diplomás cigánnyal? :)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.03.12. 09:08:18

- a törvény és a választási bizottság nagyon kevés féle kérdést enged megnépszavaztatni
- kétszázezer aláírás
- a választópolgárok több mint felének részvétele
- pillanatnyi politikai érdekeiknek megfelelőlen változtatgatja a hatalom a népszavazás "érvényességének" a feltételeit
- a parlament bármikor könnyedén elszabotálhatja az eredmény figyelembevételét, még akkor is, ha az minden törvényes feltételnek megfelel

Ebből is látszik, hogy nincsen semmiféle demokrácia.

---

Török Gábor bloggazdát meg jobban jellemzi, amiről egy szava sincsen, és csendben van, mint az írásai.

Mert amúgy nehezen hihető, hogy pont a fideszes kommunista ügynökmentegetés híre ne jutott volna el egy politológushoz, aki amúgy naphosszat a magyar belpolitikával foglalkozik.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.03.12. 09:11:09

@SzélsebesVelorex:

"Még valami: nem lehet nem észrevenni, hogy Török Gábor szinte reszketve várja, hogy végre történjen valami az lmp-vel, csakhogy lehessen végre reklámozni. Ez a blog indulása óta így van."

Nem így van. Lásd az LMP által benyújtott ügynöktörvény, amit a Fidesz elkaszált. Ha valami, akkor az reklám az LMP-nek.
Török Gábor pedig nagy bőszen hallgat.

dr. Bubó 2012.03.12. 09:15:35

@Akitlosz: török lexarja lempet... bár konfliktust sem akar... mert később lehet kormányon tehát lehet nyalni kell majd nekik...

ez a megalkuvó álértelmiségik sorsa... lapítanak...

tibapó 2012.03.12. 09:35:43

Kedves Török Gábor! Azért a tisztesség kedvéért, no és zsurnalisztikailag is úgy illenék, hogy magában a posztban (ha másképp nem, a végén zárójelben) felsoroltassék az LMP által népszavazásra feltett kérdések szövege.

tibapó 2012.03.12. 09:41:28

Török Gábor: "...ki tudja, hogy a kétharmados többség nem talál-e ki valamit a népszavazás elmismásolására (figyelem: volt már ilyen, 1997-ben..."
Nem kell annyira visszamenni az időben, 2009-ben a Seres Mária által kezdeményezett (600 ezer aléírással támogatott) népszavazási kérdésre ("Bizonylattal elszámoljanak-e a képviselők a költségtérítésről") a képviselők mindenféle 2/3-ad nélkül, egyöntetűen mutattak fityiszt, kitalálván a fából vaskarikát, a "választókerületi pótlékot" Na én akkor ábrándultam ki pártokból. :(
Azanyjuk úristeni, igenis meg kell őket fingatni népszavazásokkal, forever!

menőmano 2012.03.12. 09:42:32

@tibapó:

Figyelj csak ! Állitsad :)) már le TE is magadat!!! Tudsz olvasni?? Ott van a poszt második sorában!!! KÉRDÉSEK!!!

index.hu/belfold/2012/03/09/lehet_mas_a_szocialis_nepszavazas/

Itt a segítség!!!

tibapó 2012.03.12. 09:43:56

@Akitlosz: Hát igen, minden szavaddal egyet kell értenem. Sajnos igazad van, a népszavazás-eliminálási diktatúrában, a fidesz-ügynöksimliben is, és TG attitűdjében is. :(

tibapó 2012.03.12. 09:48:34

@menőmano: Ja, hogy egy link átvezet. Bocs nem szokásom minden linknek utánanézni, ha így tennék, egy cikk helyett olykor 20-at kéne elolvasnom. Tartom, hogy a lényeg legyen benne a cikkben (ezt tanítják az újságíróiskolán), még ha link el is vezet máshová.
Mindazonáltal köszi az infót, ezúttal kivételt teszek, és rálinkelek, de akkor is ajánlom továbbra is TG-nek, tegye be a cikk végére külön bekezdésbe (kis keretesbe, ahogy agy profi szerkesztő csinálná).

IntelCorei5 2012.03.12. 09:50:37

Ennek a népszavazásnak /kár kissé gunyorosan megkérdejelezni eljut e odáig T. Megélhetési Politológus Gábor, 50e fő az tkp lúdf@ng/
nem a kérdések adják a lenyegét és értelmét hanem az h legyőzhető e a fidesz a szavazófülkék magányában és van e mozgósító erő a részvétel érvényessége tekintetében.
Amennyiben erre igen/nem lesz a válasz AZ lesz az eredmény az ad majd tartást valamelyik oldalnak. A kérdések lényegtelenek sőt ebből a szempontból annal jobb minél populistábbak.
Az LMP tkp nem kockáztat semmit. Most egy kis párt, ha összejön - nőnek , ha nem akkor sincs semmi.

tibapó 2012.03.12. 09:52:35

@tibapó: Jé, most látom, hogy ahogy állítom, ugyanúgy tett az Index is. Kiskeretesben kiemelte a cikkből a kérdéseket. :)

menőmano 2012.03.12. 09:55:12

@tibapó:

Totálisan jó egyébként, hogy több mint hatszáz komment után jössz rá!!?? Még nem olvastad a kérdéseket!!???
Mindazonáltal") picikét nevetséges vagy.
:)))

tibapó 2012.03.12. 10:01:44

Mindazonátal, ahogy elnézem a mostani 4 kérdést jelelgében és jelentőségében hasonlítanak a szépemlékű szociális népszavazás kérdéseihez.

Mikor fogunk már megint olyan jókat népszavazni, olyan dolgokról, amik valóban érdemi, rendszerváltoztató kérdések. Emlékeztek a négyigenes népszavazásra? Az IGEN, az népszavazás volt a javából. Rendszer húsába vágó:
1.Csak az országgyűlési választások után kerüljön-e sor a köztársasági elnök megválasztására?
2.Kivonuljanak-e a pártszervek a munkahelyekről?
3.Elszámoljon-e az MSZMP a tulajdonában, vagy a kezelésében levő vagyonról?
3.Feloszlassák-e a Munkásőrséget?

lehetne ezeket megismételni a korkövetelményeihez szabva:
1.A köztársasági elnököt közvetlen népszavazással megválasztani
2.Vonuljanak ki a pártok a települési önkormányzatokból!
3.Szülessen végre korrekt és transzparens pártfinanszírozási törvény.
4.Tegyék nyilvánossá az ügynöklistákat!

Ezzel a négy IGEN-nel lehetne végre lezárni a rendszerváltást, és hozzáfogni a jóléti és még inkább a jólléti Magyarország megteremtéséhez

tibapó 2012.03.12. 10:04:36

@menőmano: Nem, mert most nyitottam meg a posztot. Bajod?
Egyébként ha nem csak néznéd a betűket, hanem figyelmesen olvasnál, rájöhetnél, hogy nem azért írtam, mert én nem ismerem a kérdéseket, hanem mert az olvasók, az összes olvasó, ha úgy teszik az OLVASÓ érdekében egy cikkbe a lényeg beleillik.

márta)) 2012.03.12. 12:11:40

Lenullázzák hazánkat: Kemény dolgokat írtak rólunk
Óv a magyarországi befektetésektől a vezető német gazdasági napilap"

A Handelsblatt Magyarországot azonban egyértelműen a balkáni, így igencsak kockázatos térséghez sorolja. A lap szerint „nagy bátorság" kell ahhoz, hogy valaki mostanság magyar államkötvényeket vásároljon. Ráadásul Magyarország a forintárfolyam ingadozás miatt is rizikós.

hetivalasz.hu/uzlet/batorsag-kell-hozza-46706

Hát! Ez szomorú, nem kicsit, nagyon!

graycivil 2012.03.12. 12:36:31

"Álljon fel, Miniszter úr!

A jogász Martonyi által feltett kérdésekre a Velencei Bizottság részéről csattanós válasz van érkezőben. Olyan "lényegtelen" kérdésben például, mint az igazságügyi rendszer reformja."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=529618

"A sajtó szerint a jelentés kimondja, hogy a "reform fenyegeti az igazságszolgás függetlenségét", főbb elemei pedig "nemcsak ellentmondanak az európai normáknak (főként a függetlenség terén), hanem sértik a tisztességes eljáráshoz való jogot is"."

márta)) 2012.03.12. 13:04:51

Az LMP szombat estig megközelítőleg harmincezer aláírást gyűjtött össze népszavazási kezdeményezéséhez – mondta a párt kampányfőnöke vasárnap; Vágó Gábor közlése szerint ez jobb, mint az általuk előzetesen kalkulált ütem."

mno.hu/belfold/harmincezernel-jar-az-lmp-1059128

***

LMP-népszavazás: azt sem tudják, mit írnak alá + Videó"

mno.hu/belfold_archiv/lmp-nepszavazas-azt-sem-tudjak-mit-irnak-ala-video-1058060

****
Gyurcsány kezet nyújt az LMP-nek"

mno.hu/belfold/gyurcsany-kezet-nyujt-az-lmp-nek-1057858
****
Nahát! Nahát! sok sikert az aláirás gyüjtéshez.

A nagybetűs nép) azt sem tudja mit ír alá. Na.Igen! Pontosan erről van szó. Először talán illene- el kellene magyarázni, mi, miért is van.
Nagyon úgy néz ki, ez az ügy is, hogy azt sem tudják némelyek eszik e vagy isszák.

Na. ennyit a népszavaztatásról, a tájékoztatásról, a kommunikáció látványos hiányáról. gondolom, érthető.

Nem kér nevezett párt a segitségből) Már bocsánat!! Hagyni kellene már őket végre) a fe**be!!!! ennyi és nem több.
SZERINTEM.

márta)) 2012.03.12. 13:15:30

Millások nyakába szerveznek tüntetést a nemzeti radikálisok"

www.hir24.hu/belfold/2012/03/12/millasok-nyakaba-szerveznek-tuntetest-a-nemzeti-radikalisok/

Nahát! Ez több mint érdekes. felháboritó!!! Az engedélyt (is) megkapták?
Vajon, mennyire lesz toppon" a rendőrség, akarom írni) a rendvédelem???

graycivil 2012.03.12. 14:30:55

"Megdöbbentette a Milla döntése Orbánékat

Megdöbbenéssel értesült a Fidesz arról, hogy az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla) nevű közösség azt az embert választotta "alternatív köztársasági elnöknek", és ezzel a szerveződés március 15-i rendezvénye vezérszónokának, aki legutóbb "a Himnusz meggyalázásával szerzett magának kétes értékű hírnevet" - közölte a kormánypárt szóvivője hétfőn az MTI-vel."

atv.hu/cikk/20120312_megdobbentette_a_milla_dontese_orbanekat?source=hirkereso

Tévedés! Először is Dopeman nem gyalázta meg a Himnuszt, hanem hanem azt kérte a Himnusz soraival, hogy ilyen "Bazmeg"-politikusoktól védje meg isten a magyart.

És ha valakik ezt meggyalázásnak tartják, még akkor sem éri el ez azt a gyalázatot, amennyire Schmitt meggyalázta a demokráciát azzal, hogy a "demokráciagyalázó törvényeket" aláírta.

tibapó 2012.03.12. 14:46:33

@graycivil:
Az a bajom ezzel a Pityingerrel, hogy míg egy rapp-dalban elmegy a trágár szöveg, de egy elnöki kampánybeszédben, még ha az csak egy alternatív performansz is, nem tudom elfogadni, semmiképpen.

etwas kultur muss sein 2012.03.12. 15:21:25

@ciceró: Jó példa olyan állami alkalmazottra, aki a kelleténél többet is dolgozik:

totalcar.hu/magazin/kozelet/2012/03/12/a_vilag_legnagyobb_luzere/#

nyünyüge 2012.03.12. 15:38:14

....

Kulka János: Az ember téved. De ami Magyarországon zajlik, egyre kínosabb. Persze, ebből sem lehet jól kijönni. Adtam egy interjút a Tageszeitungnak és egy osztrák kulturális lapnak, és kifejezetten rosszul éreztem magam: tényleg hazaáruló vagyok, mert külföldi újságoknak is elmondom a véleményemet? De ez nem hazaárulás, hiszen senkit nem érdekel, hogy én mit gondolok.

Érdekes egyébként a szűkülő nyilvánosság. Tíz hónapja jártam utoljára az MTVA-ban, Veiszer Alinda műsorában. Meg is szűnt. Alinda egyszer viccesen azt mondta, büszke lehetek rá, múlhatatlan érdemeim vannak, hogy eltávolították a műsort. Meg őt is. Ami nyilván túlzás, de nagy dorgálás volt abból, hogy engem miért hívott meg. Érthetetlen.

hvg.hu/kultura/20120312_interju_kulka_janos_milla

dr. Bubó 2012.03.12. 15:41:21

mizu mizu? épül szépen a kommennyizmus?

apropó címlapos halálhír ma sem volt?

nem baj akkor a remény él tovább...

hogy szolgál a dakoták és apacsok egészsége?

dr. Bubó 2012.03.12. 15:50:08

épül...

295 forintig drágult az euró.
Kiszivárgott: a pénzügyminiszterek megszavazzák a magyar kohéziós pénzek befagyasztását.
Új rekordra drágul a benzin ...

hoplita 2012.03.12. 16:31:50

@márta)):
"..... Az eseményen elvileg részt vesz Tyirityán Zsolt a hungarista Betyársereg vezetője, a terrorcselekményekkel vádolt Budaházy György, a 64 vármegyés Toroczkai László, valamint az olasz neofasiszta Forza Nuova szervezet vezetője, Roberto Fiore...."

A ballibsibibsi újságírás gyöngyszeme és állatorvosi lova ez a cikknek csúfolt betűhalmaz.
:DDD

ubul2000 2012.03.12. 17:55:25

@Akitlosz: ez az lmp-s ügynöktörvéní- gondolom - hasonló az szdsz-es hasonlóhoz.

márta)) 2012.03.12. 17:59:04

@hoplita:

Na.Igen! A szélsőjobb gyöngyszemei? "betűhalmaz"??!!

Kedves @hoplita!!

Legalább van mit olvasnod!! Látod? ilyen ez??!!!

márta)) 2012.03.12. 18:00:55

@hoplita:

Bocsánat! lefelejtettem)

Látod? Ilyenek, ezek a ballibsik! Egyből jobb lett a kedved!!
hm?
:)

ubul2000 2012.03.12. 18:07:10

@tibapó: Hát az természetesen "húsbavágó" népszavazás volt, propaganda a javából, egyébként semmi értelme nem volt.

Az egyetlen használható kérdés az volt, hogy az MSzP elszámoljon-e a tulajdonában, kezelésében lévő vagyonnal?
(A többinek a népszavazás időpontjában már nem volt értelme. Elnököt azóta sem választottunk, sem előtte- sem utána)
Mi volt a kérdésre a válasz? IGEN
Elszámolt az MSz(M)P a vagyonával? A faszt. Ma is a birtokában van. Sőt. Ezt felhasználva még gyarapította is azt a vagyont, befolyást)

ubul2000 2012.03.12. 18:13:29

@graycivil: Megítélés kérdése. Schmitt egy hülye plagizáló, nagy valószínűséggel egykori besúgó személy, aki legalább - ha mást nem is - mint sportoló legalább letett valamit az asztalra.

Dopeman-t - jobb helyeken - felakasztanák.

aszekelyek 2012.03.12. 19:53:23

@Balt: hello! most beszeltem a ferjemmel , mondta , hogy sajnos lekesem ezt a remek cirkuszt..
Csak vasärnap megyek haza.

@ubul2000: Engem az zavar , hogy ezeket az urakat egylapon emlegetik. A valoszinüsithetöen plagizälok es besugok teszik , söt. Elnezegettem a z atv-n az illetöket. Nem voltak ketsegeim afelöl, amit irtam roluk.Persze ök magukrol es egymäsrol hiszik, el, maguknak, egyedül ök tettek valamit az asztalra. A szürkeällomäny. A dopeman gyerek meg egy szellebelet, kulturälatlan , meg szep remenyekkel sem biro illetö , akit a kereskedelmi teveken kivül es a bulväron kivül sehol nem jegyeznek.

márta)) 2012.03.12. 19:56:25

Kiszivárgott: holnap lesújt Magyarországra Brüsszel"

Az Európai Unió pénzügyminiszterei arra készülnek, hogy átmenetileg befagyasztják a Magyarországnak járó, kohéziós alapból származó forrásokra vonatkozó kötelezettségvállalásokat (mintegy 495 millió euró értékben) 2013 január elsejétől, miután nem tudta kordában tartani a költségvetés hiányát - tudta meg a hírügynökség uniós diplomata forrásokból. A hírügynökség beszámolója emlékeztet arra, hogy az Európai Unió történetében első alkalommal helyezik kilátásba a szankciót. "

www.portfolio.hu/gazdasag/kiszivargott_holnap_lesujt_magyarorszagra_brusszel.164184.

Az üzenet világos Magyarország számára, és a többi uniós tagállam számára is: teljesíteni kell a költségvetési hiányra vonatkozó vállalásokat annak érdekében, hogy visszatérjen a piacok bizalma - fejtette ki egy másik, neve elhallgatását kérő uniós diplomata, aki azt is hozzátette, hogy az EU szinte mind a 27 tagállama azon a véleményen van, hogy befagyasszák a Magyarországnak szánt forrásokat"

Úgy gondolom, ez egyáltalán nem öröm, szomorú valóság.

márta)) 2012.03.12. 19:58:42

Jesszus! Atya világ!!! Mi van már??!!! Véget ért a "kezelése"?!!!
Azt hittem egész napos lesz, és hosszabb ideig fog tartani!!
De úgy látom nem!!!

tibapó 2012.03.12. 20:02:30

@ubul2000: Nagyjából egyetértek veled, bár picit másképp látom. Nem propaganda volt, és nem kell csúsztatni, egyáltalán nem voltak fölöslegesek, ahogy írod, mert már a népszavazás pillanatában teljesültek, ugyanis a népszavazás kezdeményezésekor még nem teljesültek, tehát mindenképpen volt értelmük, az, hogy a hatalom elébe ment, hogy élét vegye, azért még nem ártott népszavazással szentesteni őket.

Az igaz, hogy a közt. e-választást elsummantotta az MDF-SZDSZ-paktum ezért is kell megint kiírni.

Az igaz, hogy az MSZP nem számolt el rendesen, meg is szenvedik most. De jelen pillanatban bölcsebb a pártfinanszírozást szabályozni.

Viszont a munkahelyekről valóban kitiltattak a pártok, mindössze az önkormányzatokban maradtak ott oktalanul, Kérdezz meg bármelyik vidéki embert, ha mezei polgára, ha közéleti szereplője lakóhelyének, mind azt vallja, hogy még ha lenne is pár normális helyi pártpolitikus, a pártközpont zombisítja őket, teljesen károsan a városra.

És hát, a munkásőrség végül is le lett fegyverezve, ez akkor nagyon fontos volt, lehet, hogy te ezt akkor még korodnál fogva nem érzékelhetted. A hatalom egyetlen fegyvere mára az ügynökök listája maradt, ezért kell azt népszavazással nyilvánosságra kényszeríteni.

aszekelyek 2012.03.12. 20:04:11

@graycivil: nem gyaläznak azok a törvenyek semmit, csak egyes veszteni sem tudo-de kormänyozni se tudok szerint. Egy csapat elhajtott balfek ällitja, akikböl nem kertek a demokratikus välasztäson. Ma sincs räjuk nagy igeny. Lehet relativizälni Dopeman produkciojät de van amihez nem nyulunk es az a Himnusz. Lehet eppen rap szöveget kreälni ezektöl a balfekektöl mentse az isten MAgyarorszägot szöveggel is. ältalänossägban, mindennapos szohasznälattal. Ugy tudom, jo kedvet, beket ker äldäskent a magyarnak a Himnusz. Nem Milläsokat es mindenen utälkozokat. Az a szedett vedett tärsasäg meg vegkepp nem reprezentälja a magyarokat. Ajänlom figyelmedbeKörmendi ZSuzsanna iräsät, kertesz elhagyta MAgyarorszägot, nem most, akkor, amikor moslekzabälonak titulält minket es geneti8kailag alattvaloknak. Az van, hogy a feljebbvalok mär vert izzadnak velünk szinte es akkor sem tudnak megint maguk alä gyürni sehogy sem. A Sajtoszakszervezet, amelyik most szinten elegge lejäratja magät, vajon hol volt, amikor a Hirtv-seket zaklattäk a politikusok.., meg a sameszaik? Akkor remek , ünneplesre alkalmas körülmenyek valänak? Nanenär.... Beleolvastam a MAgyar Nemzet kommentekbe is. Külföldön vagyok de a fel szemem rajtatok. :D

tibapó 2012.03.12. 20:06:17

@ubul2000: Egyébként egy ügyes pártfinanszírozási törvény kitérhet az el nem számolt MSZP-vagyonra is.

márta)) 2012.03.12. 20:07:10

Megdöbbentette a Milla döntése Orbánékat"

atv.hu/cikk/20120312_megdobbentette_a_milla_dontese_orbanekat

Mondjuk! Egyáltalán nem csodálkozom.
"alternatív köztársasági elnök" választás, számomra egy érthetetlen, értelmetlen cirkusz. Semmi több.
Komolytalan hozzáállás. Ilyen- és hasonló "eseményektől" biztosan nem fog előbbre menni az ország) sem most, sem a jövőben. S választást sem lehet nyerni.
Hát Én egyáltalán nem is értem??!!

márta)) 2012.03.12. 20:10:03

Bocsánat! lefelejtettem, már megint! :)
Egy percig sem csodálkozom azon, hogy ilyen- és hasonló szervezetek, élére nem állna oda a Bajnai Gordon, még akkor sem, ha felkérést kapna. Nem adná a nevét!!!
De más, komoly politikus sem. Már pedig politikusok, elfogadott politikuson nélkül nem fog menni.
Hát! komolyan mondom megáll az ész!!!

márta)) 2012.03.12. 20:12:29

Jaj! bocs. annyira megdöbbentem, hogy hiányosan fogalmaztam.

Így akartam írni!:)
Még akkor sem adná a nevét..... a Bajnai Gordon, ha SZÁZSZOR felkérnék! S elolvasná legalább tízszer.!!!
Gondolom.

hoplita 2012.03.12. 20:13:10

@aszekelyek:
"....Beleolvastam a MAgyar Nemzet kommentekbe is...."

Azt mán nem sokáig tart végigolvasni, még neked se.:))))
Lepkefing mán az egész....csak egy tucat hozzád hasonló seggfejet esz ott a fene.:)

márta)) 2012.03.12. 20:15:11

Hát! ez jó!

:))))))))))))

aszekelyek 2012.03.12. 20:16:22

@6.Lenin: tegnap este setälgattunk az itt , -Nemetorszägban elö barätnömmel es azt mondta egy söveny mellett, a hosszu uton, hogy amikor ide kerültek, amig nem volt meg az ällampolgärsäguk,- szärmazäsi alapon, ferje reven, addig ök itt szepen takaritottäk azt közmunkän , ami kötelezö volt a segelyert es messze volt a normäl fizetesektöl. Csak egyiküknek kellett volna de ök mind a ketten mentek, dupla orät dolgoztak. Mint az elvärt. Akkor ez mindenki nagyon demokratikusnak velte. Ekkor 1989-et irtunk. JA es villamosmernöki diplomäval.-....mär a ferje. Azt mondja, akkor lettek , lehettek vevök az OTTO-näl, mikor bele<iratta a telefonkönyvbe , hogy dipl. ing. K..... Nem kellett ehhez cigänynak lenni. Akkor ugye meg szoci volt a kelet nemet is.....

aszekelyek 2012.03.12. 20:20:37

@Hepci: Ezt en sem mondhattam volna szebben:D , kis lovag

aszekelyek 2012.03.12. 20:22:24

@knausz: es gondolom a tory meg a labour együtt ünnepeltek.....

aszekelyek 2012.03.12. 20:27:09

@hoplita: tudod hösöm, az ugy van a kulturäban, hogy a magas kulkturät csak egy szük reteg elvezi , gyakorolja:)
A tömegkultura meg ollan, mint a gyom. Amerre nezel...

márta)) 2012.03.12. 20:30:27

Magyar nemzeti mese"

www.mfor.hu/cikkek/Magyar_nemzeti_mese.html

Hol vót, hol nem vót, vót egyszer egy szegény ember". Hát! Ja! Vót! Most meg lett sok szegény ember, meg lesz is, azokból, kik lassan, de biztosan (most) haladnak az elszegényedés felé.

ubul2000 2012.03.12. 20:32:12

@tibapó:
"Az igaz, hogy a közt. e-választást elsummantotta az MDF-SZDSZ-paktum ezért is kell megint kiírni."

Pontosabban: megzsarolták az mdf-et

"Az igaz, hogy az MSZP nem számolt el rendesen, meg is szenvedik most. "

Szenvedik? Ők?? Az ország, az igen, az szenvedi, ők meg dőzsölnek, és élősködnek tovább!

"De jelen pillanatban bölcsebb a pártfinanszírozást szabályozni."

Ez a két párt (mszp (és kapcsolt részei)-fidesz/kdnnp) soha nem fogja.

"És hát, a munkásőrség végül is le lett fegyverezve, ez akkor nagyon fontos volt,"

Ez már a kiíráskor így volt.

"lehet, hogy te ezt akkor még korodnál fogva nem érzékelhetted."

Hány éves is vagy?

"A hatalom egyetlen fegyvere mára az ügynökök listája maradt, ezért kell azt népszavazással nyilvánosságra kényszeríteni."

Elő kellene venni a Zétényi-Takács törvényt, nem mismásolni.
Szerinted melyik pártnak az érdeke ez? Talán a Jobbiknak. A többi hemzseg vagy a beszervezőktől, vagy a beszervezettektől.

tibapó 2012.03.12. 20:39:27

@ubul2000: Akkor ezt érthetem úgy, hogy rokonszenvezel az általam javasolt négy kérdéssel, hogy legyen róluk népszavazás? :)

aszekelyek 2012.03.12. 20:40:12

@márta)): nagyon szep elväräs de miert egy olyan orszäget fagyasztjäk be, amelyik sokkal közelebb vana 3 %-hoz, mint a sorban utäna következö 19 ?ennek az üzenete mi; Miert nem az összeset; Akik nem teljesitettek es a közelebe nsincsenek. Ez egyszerüen nem fair play. No es meg kell jegyezni, hogy mely kormänyok is voltak azok, melyek a közelebe sem hoztäk az orszägot annak a bizonyos 3 %-nak. Akiknek a kepviselöi a kigyot-bekät legjobban kiabälöjäk a mai kormänyra. Göncz KInga kormänytag volt, amikor messze nem teljesitettek azt. BAjnai sem. Ö csak elvällalta , Orbän szämläjära. Ez eddig is nyilvänvalo volt , hogy sulyosan diszkriminativ ez a döntes. Ha annyira egyet is ertenek. Akkor a sulyosan diszkriminäläsban ertenek egyet. Ami elegge necces....räjuk nezve.

Värjäl, lebutitom. minap göncz kinga megszavazta, hogy a kohezios alapokat függesszek fel , majd vonjäk el ettöl a kormänytol, azert , mert az ö kormänytagsäga idejen , a szici es szadista kormänyok nagyon sokszor hazudoztak a hiänyrol es sosem tartottäk be , amit igertek az Unionak. Ami miatt a magyar välasztok öket mär regen a lapät szeleröl is lelöktek. Ezen kivül meg szeretne Luxemburgiuis lenni, nem pedig magyar. Nem csak kerteszäkos hagyta el MAgyarorszägot , - mär regen.

aszekelyek 2012.03.12. 20:41:23

@márta)): hät a vege; Köszönjük neked, oh, nagy EU!

tibapó 2012.03.12. 20:51:43

@ubul2000: ja és a korrupció visszaszorításáre lenne még egy javaslatom, miről népszavazzunk.

5. Szülessen olyan törvény, mely kimondja, hogy mentességet (sőt, jutalmat) élvez az, aki bizonyítékot szolgáltat arra, hogy hivatalnokot, döntéshozót megvesztegetett. Természetesen visszamenőlegesen! :)

aszekelyek 2012.03.12. 20:57:40

@Hepci: olvasom a heti välszban, hogy gyurcsäny es kokadt, meg a kedves szofiai születesü dobreva, ferine, milyen pöpec kis autopälyamatrica biznicet dobtak össze oszkoval....
ugy sejtem, ezert nött polipja Csänyinak a lapokban., a m n o-n is van olyan , ahol Töröcskei stallumait es tulajdonät firtatjäk. nem ugy nezem, hogy van mit a jobboldal szemere vetnie a ballibnek.... e rtem en, hogy ugyterveztek, csak nekik lesz valamijük , ezert csak nekik lesz hatalmuk is..... csak ezek a moslekzabälo magyariak, ezek kepesdek voltak a zorbänra szavazni. Ami nonszensz, hisz ugye genetikusan alattvalok... Erre elzavarjäk az uralkodoikat...Mondta is a tömegkulturälatlanoknak a matricäs ferink, hogy az ördöggel cimboräl azorbän , mäskepp nem lehet. - p.s. most nem viccelek , tenyleg ezt mondta.

aszekelyek 2012.03.12. 21:01:24

@nyünyüge: Volt egy borzalom blödli amerikai film, az Octopus. Onnan van ezeknek amuniciojuk.... Egyebkent meg hänyszor akarjäk elsütni? Lehet , hogy a nol rajongok nem emlekeznek semmire? Hänyadik polipot tälaljäk mär nekik.... ? kapäsbol harmadszor sütik el...

aszekelyek 2012.03.12. 21:02:36

@nyünyüge: az kerlek annyira erös majdnem , mint a gyogyszerlobby vagy a fegyverlobby.

aszekelyek 2012.03.12. 21:07:56

@6.Lenin: nekem feltünt, hogy nincs szo arrol, hogy a gyalog magyariak, a mely szegenyek, szegyenlettek a segelyert folyamodast. igen sokan voltak de csak kevesen kertek. Erre nezve meg felmeres is keszült. Lement teveben is. A magyari az sokkal elöbb lett feketemunkäs, vagy szürke, mintsem cigänykodjon a segilyert- Ezt mondtäk a szekemberek. A lopäsrol mär nem is szolva. VAlahogy nem tartozott a hagyomänyos eletvitelehez a magyari kisebbsegnek. Nagy ältalänossägban a csoro öregeket felnegyelni baltäval , a z ocska olajkälyhäert. Amikor meg kihült, mäsnap kivägni a fäkat is a kertjeböl. Hirtv-s dokumentumfilmben lättam.

márta)) 2012.03.12. 21:08:10

@aszekelyek:

Ha! Maga kedves ezer cikkből, sem érti a lényeget, magával nincs miről írogatni.
Szóval rossz helyre címezte ezt a kommentet. Egyébként ha NEKEM bátorkodik írni válogassa meg a stilust, ha kérhetem.
Vannak magának kommentelő társai, akik nagyra értékelik ezt a magasröptű fogalmazást. (most nagyon finoman akartam fogalmazni.)
Szóval tartsa magát ehhez most- és a jövőben is.

márta)) 2012.03.12. 21:09:53

@aszekelyek:

hät a vege; Köszönjük neked, oh, nagy EU!"

Egyébként magánál minden rendben van???
Óh! Ez csak egy aprócska kérdés, volt!!!

márta)) 2012.03.12. 21:13:49

@aszekelyek:
Most pedig mehet a Török Gáborhoz sivalkodni, hogyan tiltson ki innen.
A jövőben pedig kerülje, hogy nekem egyetlen mondatot is írogat.
A másik) a nénikéjének butítsa le!!!!! Érti ugye???

Menjen, szedegesse" fel inkább a "szivlapátos kezeléseit" azzal sokkal jobban jár! mintsem velem szórakozik.

ubul2000 2012.03.12. 21:22:34

@tibapó:

"1.A köztársasági elnököt közvetlen népszavazással megválasztani
2.Vonuljanak ki a pártok a települési önkormányzatokból!
3.Szülessen végre korrekt és transzparens pártfinanszírozási törvény.
4.Tegyék nyilvánossá az ügynöklistákat!"

1. Egyetértek, de maradjunk az Államelnök megnevezésnél, és természetesen elnöki rendszerben. Ez így megfelel a köztársaságpártiaknak is, meg a nem köztársaságpártiaknak is.Aztán majd eldöntjük.
2. Ez az egész pártrendszert kérdőjelezné meg. Persze egy elnöki rendszerben ahol az elnök az uralkodó ott ez nem probléma.
3. Egy ilyen népszavazás nem oldaná meg a dolgot. Hiába kapna elsöprő többséget. Törvényt nem lehet népszavazással alkotni. A pártok pedig a döntő igenek hatására megalkotnák a törvényt, csak kérdés, hogy az jobb lenne-e a jelenleginé.
4. Változatlanul azt mondom, hogy a Zétényi-Takács törvényt kellene hatályba helyezni, erről kellene népszavazás. Az ügynöklista ennek csak egy kis szegmense.

Tehát azt mondom, elviekben egyetértek a 4 ponttal, de így semmi hatása nem lenne.

Szóval hány éves is vagy?

ubul2000 2012.03.12. 21:24:13

@tibapó: Én ezt megfordítanám.

6.Lenin 2012.03.12. 21:46:46

@aszekelyek:

Szerintem ez sokkal összetettebb kérdés, mintsem leegyszerűsíteni a "fehérek-feketék" közti különbségeket, kiragadva néhány téves következtetést.
"fehérek-feketék"-ben minden emberek közti másságot értek, faj, bőrszín, kultúra, vallás, politikai nézet, stb.

Talán majd 1x eljön az ideje ezeket a kérdéseket komolyan is venni. Az idő ki fogja kényszeríteni, talán nem is olyan sokára.

Sajnos még elég nagy az ellenérdekeltség a valódi megoldások keresésére.
Évszázados (?) problémák ezek, és talán maradnak is.
Talán ez 1 őskód.

6.Lenin 2012.03.12. 21:53:07

@6.Lenin:

Talán kicsit sok a talán, nem gondolod?
Így visszanézve lehetséges, talán.

tibapó 2012.03.12. 21:54:40

@ubul2000:
1. Magam sem ragaszkodom a köztársasághoz, nem a köztársaságot kell Mo-n megmenteni, hanem a demokráciát.
2. Szerintem ez az igény jogos: csak országos, régiós, megyei képviselő-testületekben lehessen helye a pártoknak. És a munkahelyről kitiltással megvan a megfelelő precedens.
3. Nyilván a kérdst úgy kell megfogalmazni, hogy egyértelmű legyen a nép követelése, és ne lehessen kijátszani, és beleférjen az MSZP elszámoltatása is.
4. Nem bánom szóljon úgy, hogy ratifikálják a Zétényi-Takács törvényt, ha az arról szól, hogy legyenek nyilvánosak az ügynöklisták, megvallom már nem emlékszem rá pontosan
5. A korrupcióellenes vádalku szabálya legyen visszamenőleges! És merészelje valamelyik mai parlamenter leszavazni, azonnal mehet a süllyesztőbe! :)

Nyugodj bele, vagyok annyi idős, hogy joggal használhatom a nickem. :) Miért, te hanyas vagy?

tibapó 2012.03.12. 22:04:18

@ubul2000: Hát nem érted, ha egy honatya nem hajlandó megszavazni a korrupcióellenes vádalku szabályát, az olyan, mintha megtagadná, hogy aláveti magát a hazugságvizsgálónak. :) (Vagy mint amikor a Szita Károlyok, Tóth Istvánok (MDF) hirtelen "indoklás nélkül" visszavonultak az aktív politizálástól.)

6.Lenin 2012.03.12. 22:10:40

-Ez szörnyű, mindjárt elájulok!
-Mi történt? Hívjak orvost?
-Nem kell. Olvasom az ügynöklistát, mától nyilvános.
-És?
-Kiderült, hogy az a nyavalyás sógor jelentett rólam.
-Ez valóban szörnyű? Mit fog tenni?
-Semmit. Én is jelentettem róla. Megérdemli a szemét.
-Megesik a legjobb családban is az ilyesmi.
-Ön is jelentett valakiről?
-Csak az anyósról, de ő tényleg megérdemelte. Undok 1 spiné.
-Borzalmas, hogy milyenek az emberek. El sem hinném, ha nem olvashatnám el.
-Igen, valóban, de mintha nem lenne ettől boldogabb.
-Való igaz, uram, de a tudat, hogy...
-Mi a toszt?
-Izé, hát...
-Szerintem is.

tibapó 2012.03.12. 22:22:58

@ubul2000: Akkor te nyertél, pár évvel, Ubul apó. :)

ubul2000 2012.03.12. 22:24:00

@tibapó: Az a gyanúm, hogy a kezdeményezés a "nagyhalak" felől indul ki, legalább is a jelentős korrupciók esetén.

tibapó 2012.03.12. 22:26:08

@ubul2000: Nyilván bennem van a hiba, de még mindig nem értelek.

ubul2000 2012.03.12. 22:27:02

@tibapó: :)))) szaladj le gyufáért :)))))

ubul2000 2012.03.12. 22:29:30

@tibapó: Úgy értem a fordítást, hogy a hivatalnokok jelenthetnének az őket megvesztegetni kívánókról.

6.Lenin 2012.03.12. 22:31:33

@tibapó:

külsőleg, de csak egészen közelről, mintha...
belsőleg nem, az örök...

tibapó 2012.03.12. 22:36:32

@ubul2000: Aha, értem már a logikádat, de nem értek egyet vele, engedd meg, hogy megpróbáljalak meggyőzni. Szerinted a vállalkozók vérében van benne a megvesztegetési vágy, ellenállhatatlan kényszert éreznek, hogy a potenciális megrendelő közszolgát lefizessék, avagy épp fordítva, a közszolga (pártkorifeus, tenderdöntnök) érzi úgy. hogy neki jár a jatt? Szóval a vállalkozók vannak kiszolgáltatva a mohó hivatalnokoknak, vagy fordítva? Hát hallottam vállalkozó ismerőseimtől egyet s mást. Pl., csak hogy egyet említsek, tenderegyeztetés előtt a pártgorillák megmotozzák a vállalkozókat, nehogy poloska legyen rajtuk.

6.Lenin 2012.03.12. 22:53:00

@tibapó: @ubul2000

Kicsit túlkínálat van manapság a választási kampányokból.
szinte mindenki azonos célokért harcol, a szöveg is szóról- szóra azonos, csak a nyelv más.
A táborok meg örjöngenek...
Vajon számít itt valamilyen..
1.
2.
3.
4.
??

Természetesen mindig a másikra jellemző ami ellen harcolnak és csak ők lesznek képesek megoldani...
A tömeg meg eszi a szót...

Jó éjt!
Mindenkinek.

aszekelyek 2012.03.12. 23:05:10

KedvesGäbor! Vegigolvasva aposztot es az index linkeltjet is, az jutott eszembe, hogy az is megällja a helyet, hogy szivesseget tesznek Orbännak, ha megis sikerülne elerniük, hogy a nepszavazäs elerje, semmivel ne legyen nagyobb kedvük böviteni a foglalkoztatottsägot a munkaadoknak. Ez ugyanis azt a helyzetet idezne elö, hogy amikeppen meg ma is, negy ev utän is, azzal kardoznak itt nemelyek, hogy de bezzeg a ferikormäny es a szadistapärt megcsinälta volna a jobbellätäst hozo??? eg. ü, reformot, a vizitdijjal, korhäzi napidijjal, dobozdijjal... , etc... Ugy az Orbän kormäny is mondhatja, hogy mi probältunk olyan körülmenyeket teremteni, hogy ösztönözzük a munkaadok kedvet a z uj munkahelyek letrehozäsäban de az ellenzek megfurta. Valamint a nepszavazäson igennel szavazok. A kenyelmi szempontok alapjän. Ami ugye nem összehasonlithato azzal, hogy az is fizet, aki addig is fizetett az eü ellätäsert...., nem csak azok, akik egy huncut vasat soha be nem tettek. Meg elmondanäm, hogy itt, Nemeteknel täjekozodva , tudomäsomra jutott, hogy a munkaadoknak gyakorlatilag korlätlan hatalmuk van es szämtalan modjuk, hogy a munkavällalokat kizsigereljek. A szakszervezet szo hallatän nevetögörcsöt kapnak az itt elök es dolgozok. Annak ellenere, hogy sokkal jobb jövedelemhez juthatnak, no nem mindenki!, nagyon nem, hisz mär a hartz fünf is eletbe lepett,.... csak ezt nem kötik a magyarok orrära. Meg azt, hogy ez mit jelent. Mi itt lükevel szoktuk azert borzolni vele a kedelyeket. HAt honap a munkakeresesi tämogatäs, slussz. De tervezik, hogy kevesebb lesz. NAgyon szep, hogy az LMP ilyen remek eszmeket ajänl a figyelmebe a nepnek de nem tudom, a következmenyekkel is szämot vetett-e , illetve hajlando -e viselni azokert a felelösseget Pont nulla munkahelyet fognak teremteni a munkaadok....., pl. Persze fel lehet eleszteni ebben a pokoli gazdasägi helyzetben, vilägszerte azokat a jo , regi elvtärsaktol sokat hallott dogmäkat. Eszembe jutott, amikor TGM szolott az emelvenyröl azokhoz a megjelentekhez a KOssuth ter egy zugäban, a nagy hidegben.- Eppen csak nem olvasta fel a vegen a Kommunista kiältvänyt. reszemröl izlestelen es bünös dolognak tartom azzal etetni a nepet, hogy jelen helyzetben nagyon lehet ugrälni a munkaadokkal szemben. Mivel ez az LMP-nek eppen semmibe sem kerül, söt, nagyon fogjäk öket szeretni ezekert a dolgokert, propaganda es PR celu akcionak ez nem mondhato eppen rossznak. Akkor hoz nekik a legtöbbet , ha elbukjäk.
Vegezetül meg kivänom meg emliteni, hogy bär nagy erdeklödessel tanulmänyozza es kevesebb örömmel Orbän a szorolapot, velelmezem, hogy sem eszebe nem fog jutni olyan mondat, hogy mindent megtesz, hogy megakadälyozza, mondjuk ezt kameräba is belemondva, mint elödje a mi ferink , sem tenni nem tesz semmit ellene. Söt. Nem is fognak rola annäl többet mondani , minthogy demokratkus alapjog , nagyon helyes , ha elnek vele. Szerintem ök inkäbb szepen gondolkodnak az összes värhato kimenetel esetere felkeszülve a jo megoldäson. Persze nehäny epes megjegyzes lesz. De nem a miniszterelnök szäjäbol. No igen, ferink letagadta ezt kesöbb , hogy mondta volna , mint annyi mäs dolgot. Eleinte a vizitdijat , dobozdijat, korhäzi äpoläsi dijat is de hät en es meg sokan mäsok , lättuk ezt adäsban lemenni. BIzony , bizony. Az biztos, hogy nagyon olcso modja az LMP tämogatottsäga növelesenek. Meg ezt a dumät sokan mär jol ismerjük. Meg azt a rokät is, amelyik ezzel es hasonlo szep baloldali dumäkkal enekelte kia sajtot a magyarok szäüjäbol. Ez tömeny ätveres es nembutitäs. A legjobban eldhato , gagyi fajtäbol. Kettöt sztem sokan tämogatnak , egyet nagyon kevesen. No es itt is sokan vannak, nemetorszägban, akiknek nagyon csipi a szemet, hogy a munkaadoknak annyira könnyü packäzni a munkavällalokkal. ez a karäcsony gyerek, miert is nem akkor jött ezekkel, mikor meg nagyban dult a szoci szadesz kormänyzäs ? Pl. A MOTIM munkaadoi magatartäsa ellen...., a Tesco-e ellen de sorolhatnäm. Most meg jätssza itt a nagy munkavällalo barätot. Ez az , amitöl az embernek elindul vissza a vacsoräja.
Majd elmeselem a szegenyebb munkavällalo ismeröseimnek , akiknek azert van eszük, hogy ez nem ertük törteneik. Egy percig se vegyek , ertekeljek ezt ugy. Ez az LMP erdeke. Ha nem lenne az , nem csinälnäk. Vegiggondoltam , hogy mi is lesz ettöl nekik jobb. Semmi. Meg is fogom tölük kerdezni. Rä lehet vezetni öket. Nem csak felre.
Nem tudom mäsnak is feltünt -e az a diszkret kis rekläm a jobbbikrol az index cikkeben........." Ugyanis egyetertenek.... " -re gondolok. Szep kis jobbikos szavazo behuzäs.... meg hogy nem fognak összefeküdni....

aszekelyek 2012.03.12. 23:07:28

@6.Lenin: megmondtäk neki , hogy a zorbänahibäs....:)))

aszekelyek 2012.03.12. 23:12:21

@6.Lenin: :))) Most meg ugye , egyenkent lehet a közt elnököt is azzal sarazni, hogy bezzeg, mikor a szällodaiparban,... akkor meg jelentett, mert kellett.... de csak neki ? Ahogy irod. :) Azok a jo es tiszta emberek..., bizony, akiket betiltottak klubrädiostul... Most mondd meg !Hogy lenne mär kedvük ünnepelni a sajtoszakiknak? Akik a szabad europät akarnäk itt ujra bevezetni.

aszekelyek 2012.03.12. 23:13:34

@Gogol: ket kandur nyiväkol az ablakunk alatt... is. Meg tepik is egymäst.

aszekelyek 2012.03.12. 23:26:41

@márta)): kidühöngte magät. Akkor nyugodalmas jo ejszakät:)!

@6.Lenin: abban egyetertek. Etologusok szerint minden ällatfaj felismeri a sajöt fajtäjähoz tartozot de a mäs fajtäktol tävolsägot tart. Valahogy mind megprobäl vedekezni , meglogni a zsäkmännyä välästol es a kicsinyeit is vedi attol. Valoszinüleg archaikus tudäs. Tudattalanul.

aszekelyek 2012.03.12. 23:37:59

@6.Lenin: A területert is megharcolnak. Nem tudom elkepzeni , hogy a tigris bekeben eljen a zsäkmänyällataival. Akkor sem, ha a jogvedöi ezt ällitjäk. Egeszen mäs tulelesi /fajfennmaradäsi strategiäk vannak kidolgozva. No nem politikusok ältal. Az is erdekes lenne, ha az oroszlän nöstenyek levadäszott tetemeböl elvinnenek a hienäknak egy ket nagyobb cubäkot , segelykent. Nem tudok olyanrol, hogy valakinek anelkül jut elelem , meg odu, hogy bärmit tenne erte a termeszetben. Mondjuk kikaparnä a sajät rokalyukät , feszket összehordanä. Elmenne vadäszni. Asszem az emberisegnek se adtak semmifele segelyt eleinte. Ez termeszetellenes . Pont. Mondta szociologia professzorom , hogy tul vagyunk szocializälva:) A nagyobb baj azert megis az, hogy egyesek milyen jol tudnak koväcsolni ebböl politikai töket.

ubul2000 2012.03.13. 02:27:27

@tibapó: Azt kell mondanom, hogy kis, piszlicsáré ügyekben feltehetőleg a közszolga lehet a kezdeményező. De nagy volumenű ügyben, pl. amikor a nagyvállalkozó potom pénzért felvásárolta a mg-i területet és át kívánja minősíteni építési övezetté - a kezdeményezés aligha a közszolgáé. Persze - könnyű Katát táncba vinni,..... Vagy a családi házas övezetben felvásárolt ingatlanok helyén építendő toronyházak, lakóparkok övezeti átsorolása sem valószínű, hogy a közszolgák fejéből pattan ki, hanem szükséges némi "rásegítés"...

tibapó 2012.03.13. 08:41:43

@ubul2000: Sukoró ügyben alighanem igazad van. De ugye ezzel nem azt akarod mondani, hogy felesleges egy olyan törvényt népszavazással kezdeményeznünk-szentesítenünk, mely örökre megkötné és a demoklész kardját (valamint meg nem szavazásával hallgatólagos korrumáltságának hallgatólagos beismerését) jelentené, a csábításnak kitett hivatalnokok-közszolgák-közéleti politikusok számára, csak mert voltak és lesznek Sukorók és Kopaszi gátak?

tibapó 2012.03.13. 09:16:58

@tibapó: Kicsit átstrukturáltam a mondatot, hogy emészthetőbb legyen:
Sukoró ügyben alighanem igazad van. De ugye ezzel nem azt akarod mondani, hogy csak mert voltak és lesznek Sukorók és Kopaszi gátak, felesleges egy olyan törvényt népszavazással kezdeményeznünk-szentesítenünk, mely örökre megkötné és a demoklész kardját (valamint meg nem szavazásával korrumpáltságának hallgatólagos beismerését) jelentené, a csábításnak kitett hivatalnokok-közszolgák-közéleti politikusok számára?

tibapó 2012.03.13. 09:44:35

@tibapó: Hangsúlyozom, mikor felmerült, hogy egyes közpozíciókban ügynök-átvilágításon kell átesni, páran, közismert személyek hirtelen "visszavonultak". Már csak ezért megérné egy ilyen, korrupcióellnes vádalkuszerű szabályozást forszírozni. Mit lépnének rá az "érintettek"?

lüke 2012.03.13. 16:34:23

@aszekelyek: mér zsülit is elvitted?:)

It’s the economy, stupid 2012.03.14. 04:06:35

@inreallife: mit fogunk csinálni a sok diplomás cigánnyal?

Mit, mit... röghöz köttyük üket, nehogy el tuggyanak menni.
süti beállítások módosítása