Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
00:51

Ma - a tervek szerint 40 órás időkeretben, folyamatos televíziós közvetítés mellett – a parlamentben kezdetét veszi az új alkotmány vitája. Az alkotmányozásról már több alkalommal írtam, jelezve, hogy nem elsősorban a formálódó szöveg, amely – kisebb változtatásokkal - alapjaiban megtartja az 1989-1990-es közjogi szerkezetet, hanem sokkal inkább az elfogadásához vezető eljárás miatt lehetnek rossz érzései mindazoknak, akik velem együtt azt szeretnék, hogy jó és tartós alkotmánya legyen Magyarországnak. Egyáltalán nem segíti ezen célok érvényesülését, hogy az ellenzék két pártja nem vesz részt a vitában, s különösen ártalmas lehet a hosszú távú stabilitás szempontjából, hogy nagy eséllyel csak a kormánypárti képviselők szavazzák majd meg az alaptörvényt. Ilyen szűk törvényhozási többséggel elfogadott alkotmányra – miként az egy elemzésből kiderül - nem akad példa régiónkban.

(Fotó: hirado.hu)

Meggyőződésem szerint egyáltalán nem szerencsés, ha az elemző folyamatosan felelősöket keres, a rossz tanulók orrára koppint, vagy éppen megsimogatja a jól viselkedők buksiját. Távol áll tőlem ez az igazságosztós szerep, nem azért, mintha nem lenne véleményem helyesről és helytelenről, hanem azért, mert elemzőként inkább a magyarázatra és a megértésre szeretek koncentrálni. Most mégis azt kell mondanom, hogy az alkotmányozási folyamatban alaposan leszerepelt a magyar politikai elit: a kormánypártok nem voltak képesek olyan körülményeket teremteni, hogy az ellenzék értelmét lássa a részvételnek, az ellenzék pedig nem tudott felülemelkedni sérelmein, és igazán meg sem próbálta kompromisszumokra bírni a Fidesz-KDNP-t. Ma még van tétje annak, hogy kié a nagyobb felelősség ebben, messzebbről vagy későbbről tekintve azonban csak a végeredmény a fontos: 2011-ben a magyar parlament képtelen „normális” vitát folytatni az ország legfontosabb törvényéről, és képtelen olyan alkotmányt elfogadni, amely mögött ott állnak a választók elsöprő többsége által a törvényhozásba küldött képviselők. Messzebbről vagy későbbről - ismétlem meg újra, s ehhez a felismeréshez, továbbá a másikra mutogatás legalább időleges felfüggesztéséhez nem kellene más, mint egy kivételes történelmi pillanatban meglátni politikai ellenfeleinkben is azt, amit a világ lát: a másik magyart.

A napokban kezembe került egy könyv, a szerzője az a politikus, aki iránt a leginkább elfogult vagyok: Sólyom László. Az alkotmánybíráskodás kezdetei Magyarországon című munkában megtalálható a volt alkotmánybírósági elnöknek az 1994. október 6-án Siófokon, a Második Magyar Jogászgyűlésen elmondott beszéde. Ebben a következők olvashatók: „Alapvető alkotmányossági problémát okoz azonban, hogy az Alkotmány maga is az összes képviselő kétharmadának szavazatával módosítható. (…) Az Alkotmány módosításánál a kétharmados többségnek értéktartalma van, nem csupán számbeli fölényt, hanem azt is ki kell fejeznie, hogy az Alkotmány nem egyedül a kormánytöbbség akaratától függ. (…) Akik korábban, ellenzékben lévén, sorozatban (…) hivatkoztak a Kormány és ellenzéke közötti konszenzus szükségességére, most, többségbe kerülve csak a puszta törtszámot látják a kétharmadban. A formális szemlélet azonban az Alkotmányt a közönséges törvények szintjére silányítja. Örvendetes jogállami fejlődésünknek az felelt volna meg, ha a Kormány rögtön hatalomra kerülése után a régi eljárási renden egyetlen alkotmánymódosítást terjeszt elő: az Alkotmány csupán kormánytöbbséggel való megváltoztathatatlanságát.”

Sólyom László az alkotmányozásra készülő – és ettől végül, minden ellenkező híresztelés ellenére, leginkább saját belső feszültségei miatt elálló - MSZP-SZDSZ kormánynak címezte mondandóját, de szavai időtállónak bizonyultak. S akkor is megfontolandóak lesznek, ha a jövőben egyszer majd egy másik garnitúra kap kétharmadot, és ismét egyedül lát hozzá ahhoz, hogy „végleges” alkotmányt fogadjon el.

Egy pillanatig sem állítom, hogy így ne lehetne alkotmányt létrehozni: az új alaptörvény minden kétséget kizáróan 262 Fidesz-KDNP-s igen szavazat mellett is törvényes és érvényes lesz. A folyamat azonban ebben a formában sajnos kockázatokkal jár: csökkentheti az alkotmány elfogadottságát és veszélyeztetheti tartósságát. Pedig mindkettő nagyon fontos lenne – ezért is tartom mindazokat felelősnek (vagyis ebben az értelemben felelőtlennek), akik kormánypártiként vagy ellenzékiként tehettek volna  (és talán még tehetnének is) azért, hogy ne így legyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr282757561

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lázár János és az alkotmány 2011.03.22. 15:09:51

Lázár János szavait olvasva a hideg tárgyilagosság elég lassan fut végig a hátunkon. Lassan biztosak vagyunk benne, hogy a Fidesz vezérkarnak gyerekkorában rosszul olvasták fel a Robin Hoodot és annyi maradt meg, hogy pénzt elvenni és újraosztani. Az i...

Trackback: Lázár János és az alkotmány 2011.03.22. 15:09:50

Lázár János szavait olvasva a hideg tárgyilagosság elég lassan fut végig a hátunkon. Lassan biztosak vagyunk benne, hogy a Fidesz vezérkarnak gyerekkorában rosszul olvasták fel a Robin Hoodot és annyi maradt meg, hogy pénzt elvenni és újraosztani. Az i...

Trackback: Új alkotmány - a szimbólumokon túl 2011.03.21. 12:38:19

Ténytár A minap napvilágot látott alkotmánytervezettel kapcsolatos viták során az abban foglalt szimbolikus kérdések kerültek a média

Trackback: Tetszik az új alkotmány? - de őszintén! 2011.03.21. 12:08:47

Sok weboldal éppen most szavaztatja a népet az új (tervezett) alkotmányról, hogy tetszik-e vagy sem, miért pont mi maradnánk ki? :-) Pedig a kérdés nem is olyan egyszerű: a tervezett szöveg egy elég erős jogi szöveg, amit lehet, hogy tud értelmezni az ...

Trackback: A Schmitt–Lázár-tengely 2011.03.21. 10:15:35

Schmitt Pál nem hülye – ezt mindjárt az elején szögezzük le. Amikor a minap kipattant államfőnk legújabb nyelvi ámokfutásának híre, sokan nem így gondolhatták. Kéretik revideálni ezt az ítéletet! Schmitt Pál csak a dolgát végzi: amikor bohócot cs...

Trackback: Hol rontották el? 2011.03.21. 08:57:01

Azt kell mondanom, hogy az alkotmányozási folyamatban alaposan leszerepelt a magyar politikai elit.

Trackback: Hétszilvafás alkotmány 2011.03.21. 07:30:44

Van benne vármegye, termékenységi cenzus és Kúria. Jár-e majd alanyi jogon a hét szilvafa, lesz-e füstadó, pallosjog és első éjszaka joga? Február 28-án terítették a "Kérdések az új alkotmányról" elnevezésű szórólapot. Nyolc nap alatt a Post...

Trackback: Újulás vetése + költség 2011.03.21. 01:24:22

,,A megújulás költségvetése” címet adta Újbuda első (,,a legnagyobb homlokú fideszes”) embere a 2011. évi költségvetésnek. A címet nem véletlenül módosítottam, hiszen az újbudai városatyák nem azt teszik, amit mondanak -ISMÉT!Vártam, hogy a...

Trackback: Kónya-Pető vita az igazságtételről, a kommunizmus bűneiről a rendszerváltáskor 2011.03.21. 01:02:47

Kónya-Pető vita: az igazságtételről, a kommunizmus bűneiről a "rendszerváltáskor"   "legyél Fiú, a tanácsokat fogadd és bólogass sokat. Fogd a maszkot köss nyakkendőt menj a bálba, liberálba"   ""ha mi 56-oso...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lüke 2011.03.23. 10:24:12

@aszekelyek:
mi van reinkarnálódtál?:)

pluralisztikusan monolit:)
de a démosz Petőfis
Jól készítsd, paraszt, az útat,
Mert hisz a te lovad vontat.
Csak nem járhatok gyalog.
Én magyar nemes vagyok!

Tán a tudománynak éljek?
A tudósok mind szegények.
Nem irok, nem olvasok.
Én magyar nemes vagyok

látom ráharaptatok erre a bankárosra, pedig név szerint nekem mondták:)

Szimba 2011.03.23. 10:29:25

@aszekelyek:

Kinek a tanítványa vagy?
Párat ismertem. (Forrai Kati már nem él, tán csak nem az övé?)

Szimba 2011.03.23. 10:33:27

@aszekelyek:

Elnézést kérek mindenkitől az off-ért. (Nálam ez amúgy megszokott. De most szerintem is nagyon nem illek a politika közé:-(( Bocsánat!

Azt írta nekem a Sieberz, hogy a megfelelő időben csoportokra osztva küldik a növényeket. Ez tulajdonképpen jó, mert kicsit elkapott a rendelési/vásárlási láz. Így kisebb részletekben kell fizetnem.
Kérdésem, hogy minden alkalommal plussz szállítási költséget is kell fizetnem?:-((((

porfelhő 2011.03.23. 10:35:11

Gyurcsány szerint Orbán falaz az államfőnek"

Gyurcsány Ferenc szerint nem az államfő múltjáról szóló vita lenne méltatlan, hanem Orbán Viktor vált méltatlanná az állampolgárok jelentős részének képviseletére.
A volt kormányfő újabb Facebook-bejegyzésben reagált a miniszterelnök tegnapi kijelentésére."

www.hir24.hu/belfold/235609/gyurcsany-szerint-orban-falaz-az-allamfonek.html

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmaz: "Ön falaz az Elnöknek, ahogy ezt köznyelven mondanák.

Ön volt az, aki bárminemű egyeztetés nélkül előhúzta Schmitt Pál nevét a mellényzsebéből, és nem hogy az Országgyűlést, de saját frakcióját sem méltatta arra, hogy jelöltjét személyesen nevezze meg.

Ön egy szimpla levélkében értesítette párttársait döntéséről. Vitának helye nem volt. Látja, ha valami, akkor ez méltatlan magatartás."

Hm.
:)

hoplita 2011.03.23. 10:37:33

@aszekelyek:
Mer'...?
Honnan..?

Ja, elfelejtettem, hogy a holokamu neked a családi legendárium szerves része...:)

Szimba 2011.03.23. 10:39:20

@lüke:

Megjelent A mester és Margarita új, az orosz filológia által is átnézett, változtatott kiadása a Magvetőnél 2990 forintokért.

Ha érdekel, vedd meg!

Tölgyes már biztosan megvette, elolvasta, és összevetette az előző kiadásokkal, sőt, az orosz eredetivel, a franciával és a szuahélivel is.

porfelhő 2011.03.23. 10:40:21

hm. oppá" elfelejtettem" A Gyurcsány F. is megírta már megint a "tutit"?!
jó.
:))))))))

Szimba 2011.03.23. 10:40:56

@lüke:

Most már mindent tucc?:-)

lüke 2011.03.23. 10:43:41

@Szimba:
megvan, s nem is csipem annyira,de tölgyes tutira
ő szereti az ilyeneket

nyünyüge 2011.03.23. 10:44:15

@aszekelyek:
Kevesebb miferizés, horngyulázás, homályos, de annál szenvedélyesebb utalgatás több volna.
Szerintem.
Meg ha konkrétumokra konkrétummal válaszolnál.
Például arra, hogy mi a baj a Széchenyi Akadémiával (azon kívül, hogy még nem hallottál róla sokunkkal egyetemben).

ssi 2011.03.23. 10:45:15

@Szimba:
telefonon készségesen válaszolnak - én is rendszeres rendelőjük vagyok :-) de nem minden lett olyan, mint a katalógusban, én amúgy is az óvatos (kis tételes) kísérletező típus vagyok

aszekelyek 2011.03.23. 10:46:38

@Szimba: Botka Valéria, Csányi László. Forrai Miklóssal többször dolgoztunk együtt . Akkoriban. Zene és Tudományos akadémián is. Amit a kis herceg belinkelt tegnap, pont ő vezényelte :) Szabad nép tesz csuda dolgokat :)

Szimba 2011.03.23. 10:50:04

@lüke:

A Kisss Ilona jegyzeteivel ellátott kötet?

Szimba 2011.03.23. 10:51:37

@manyike:

Mit jelent az, hogy nem minden lett olyan?????????

Áfonya helyett rózsát küldtek? Vagy nem azt a színt, amit kértél pl. a virágból?

Elölöm magam!:-(

Szimba 2011.03.23. 10:52:29

@manyike:

Értem. Akkor nincs közöd az óvodához. Ott azért ma is Kodály, ill. Forrai katalin az etalon.

Szimba 2011.03.23. 10:53:07

@Szimba:

Bocsánat, ezt Szekelynek szerettem volna írni!

hoplita 2011.03.23. 10:54:08

@aszekelyek:
Nehogy komolyan vedd, bazmeg...!
Kin fogok jókat röhögni, ha itt hagysz minket......?

Már az emenón is jókat röhögtem....csak ott nem küldhettelek el a picsuba, makor mán nagyon elvetetted a sulykot, mert védett állatfajta vótál...
De itt....kész főnyeremény vagy, ha a fityiszdroid archetípusát kell górcső alá venni.:DDDD

lüke 2011.03.23. 10:55:26

@Szimba:
majdnem,amit meg nem az úgyse érdekes
közben javitom a füvet
altatom a gyereket
tudod
A lábával karikázik,
A kezével citerázik,
Az orrával orgonázik,
A fülével figurázik,
A szemével gurgulázik,
A szájával vacsorázik

ez a Sanyika!

lüke 2011.03.23. 10:57:03

@nyünyüge:
az olyan, mint a Római Akadémia?

aszekelyek 2011.03.23. 10:57:40

@Szimba: Nem, egy költség, két doboz , más időpontban.

hoplita 2011.03.23. 10:58:29

@nyünyüge:
Makovecz nálam ott húzta be végérvényesen a kaput maga mögött, amikor hótkomolyan azt javasolta válasszuk kormányzóvá orbánvikit...

Na, mondom, ez se gárgyul mán meg jobban...:))))
Bár a gubcsi ügyben is anno vakított a vénhülye rendesen.:)

lüke 2011.03.23. 10:58:33

@hoplita:
hiányzik ,mi:)

a múltkor is megvédtem, bírom nagyon

porfelhő 2011.03.23. 10:58:51

Aranyba fektet Demján Sándor

Az üzletember azért invesztál arannyal foglalkozó társaságba, mert gazdasági válság idején az arany könnyen mozgatható, tartja, sőt növelheti is értékét."

A nagyvállalkozó a magyar gazdaság növekedési kilátásairól az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: az előző kormányok száznapos programjai is bebizonyították, rombolni sokkal könnyebb, mint építeni, ez utóbbi hosszabb folyamat a gazdasági kormányzásban is.
A Széll Kálmán Terv ugyanakkor szerinte megalapozza a növekedést, az olcsóbb államot és a munkakényszert, azt, hogy aki tud, dolgozzon, aki pedig nem tud, annak több juthasson.

Demján Sándor hangsúlyozta: csak növekedésen keresztül lehet a szegénységet megszüntetni Magyarországon; ha nincs növekedés, marad a szegénység.

Úgy véli: a cél eléréséért most átmenetileg mindenkinek áldozatot kell hoznia, a kormánynak pedig vállalni kell konfliktusokat a társadalommal, a gazdaság szereplőivel.
Mint fogalmazott: senki nem ajándékoz nekünk pénzt, gazdasági növekedést, azért nagyon keményen kell dolgozni.
Az üzletember bízik abban, hogy a politikának lesz is bátorsága végigmenni az úton.

Demján Sándor tapasztalataira hivatkozva arról is beszélt, hogy munkahelyeket termelésből kell teremteni, Magyarországon viszont kevés ember termel, ezért állami vállalatokat, integráló szervezeteket kellene létrehozni. Hozzátette: az állam szerepe a mostani krízishelyzetben átértékelődött, össze kell fognia a magánszektorral, szövetkezetekkel, és így kell megteremteni a növekedés feltételeit."

hm. Bocccsánat!!! ez egy kissé hosszúra sikerült.
olvasmány.

:))

aszekelyek 2011.03.23. 11:00:24

@lüke: Kedvenc professzoromnak szoktam ezt idézni. A magyar nemest:) Nem vette jó néven:)

aszekelyek 2011.03.23. 11:10:16

@nyünyüge: Elolvastam, végig. Látom Makovecz nem fért be Spiró és Konrád mellé. Eszterházyhoz sem. Az építőművészek közé sem. Egyszerűen nincs náluk jegyezve. Erre utaltam kedves, hogy valószínűleg ezt orvosolják. Ha ott persona non grata, akkor lesz másképp elismerve.Nyilván több jobboldali kirekesztettel együtt. Okát épp nem látom, miért nem fértek be 92 óta az akadémiai névsorba.Azok tudnák megmondani, akik eldöntötték, hogy nem.Ez olyan, mint a Filozófiai Intézet kissé.....

aszekelyek 2011.03.23. 11:11:29

@hoplita: Neked pedig z EU kormány biztosítja, hogy neten ezt nyomhasd, kisebbségek jogait tiporva.

aszekelyek 2011.03.23. 11:13:28

@nyünyüge: Azt írtad, jobboldali művészek csinálták. Diszkrimináltak. Ezt is lehet tudni. Így teljesen érthető a történet. Az, hogy egyszer már volt valakik privilégiuma ez, nem jelenti, hogy másoknak tilos lenne.

ssi 2011.03.23. 11:16:49

@Szimba:
óvi már/még nem foglalkoztat
kert: oszlopos tüskementes egres helyett tüskés bokrost kaptam, a gyümölcsöknél ígért bő termést még várom, talán majd egyszer, néhány évelő 1 nyarat él csak meg ... talaj, időjárás, az én gondatlanságom stb.? számtalan oka lehet, akár hol vásárolunk is, ezért vagyok én kis tételes óvatos :-)

aszekelyek 2011.03.23. 11:23:08

@manyike: Méretben első években van eltérés. Aztán talaj kérdése is, meg fekvésé is. Kényes jószágok. Élőlények.Dobozos élőlények.Sokat olvastam hozzá, ezért már nem nagyon baltázom el. Eleinte előfordult. Huszonöt éves futórózsán is van tőlük, első rendelés, nagyon szép, illatos , sárga és akkori ajándék tulipánhagymák, amik elszaporodtak és szépen hajtanak, nem minden évben egyformán. Hosszúszárú, húsvétra nyílók. A hagymásaik is jók. Nagyon oda kell figyelni fény és talajigényekre. Agyagos talajunk van. Nem minden szereti. Sőt. Fenyők alatt savanyú a talaj, oda se lehet akármit telepíteni. Hortenziát és rododendront igen.

hoplita 2011.03.23. 11:32:25

@lüke:
Alapjában véve nem rossz csaj....csak olyan vonalas, hogy néha megfordítja bennem a borjút.:)
Aztán jót röhögök...

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.03.23. 11:33:17

Úgy látom, hogy Aszekelyek most az aktuális Chck Norris, aki egyszerre van ezer helyen, és egymaga szembeszáll mindenkivel. :-)

hoplita 2011.03.23. 11:35:27

@aszekelyek:
Te nagyot tévedsz, ha azt hiszed, hogy én nem vállalom bárhol, bármikor, bármilyen helyzetben a véleményem.
Még az átkosban sem tettem lakatot a számra soha.....még ha a fejem utánaszakadt, akkor sem.
Hát még most...

aszekelyek 2011.03.23. 11:38:20

@manyike: Évelőket ajánlatos összel felruházni tőnél kis földhalmokkal, és vagy lombbal takarni. Fenyőágakkal szoktam ezt lerakni, úgy szellőzik is. Felkupacolásnak mondják:) A termás az bizony nem azonnali. Amelyik igen annál feltüntetik, hogy már az első évben terem.A talaj vízelvezető képessége is nagyon lényeges. Nem véletlenül 5 év a kertészeti:) VAn aminek ültetőgödrét két ásónyom mélyre és szélesre kell ásni és még mélyedést is kell hagyni öntözéshez a tőnél... CSupa jó ember járnak ide. Aki a virágot szereti....:)

lüke 2011.03.23. 11:41:38

@aszekelyek: a bölcsész Király testvérének mondtam, mikor megkaptam az első hármast-bőr-
Prof. úr Einstein is megbukott matematikából, de nem értette, nem volt humora, azt hittem megbuktat
kikaptam az indexem a kezéből

aszekelyek 2011.03.23. 11:43:29

@lüke: Na de lüke, a magyarok főnácik, neeem? :)

@hoplita:

Nagyon helyes, én is azt teszem. Ettől függetlenül, a hatályos magyar törvények alól ez a kivétel adatott meg neked, hogy büntetlenül írhasd, hogy holokamu. Nem írtam olyat, hogy azt hinném, nem teszed meg bárhol. azt írtam, ami nekem nincs ínyemre az EU kívánságai közül.

aszekelyek 2011.03.23. 11:46:02

@lüke: :) anno ez könnyen meg is eshetett volna.

lüke 2011.03.23. 11:46:22

@vinczej:
ohhhhhhhh she is not the only and one
@manyike: @aszekelyek:
Aldi >ajánlom, rengeteget vettem régebben,jó lett

aszekelyek 2011.03.23. 11:51:44

@porfelhő: Okvetlen. A mi ferink brilliroz, mint rendesen. Nem elmenni egy parlamenti vizsgálóbizottság elé, meg méltó viselkedés. Meg hazudozni és azt szépen kipingálni. Ekkora adósságot ránk szabadítani. Az is. Persze feri, hogyne. A zorbánnak te csak használsz tudtad? Ahányszor ezeket lököd.HA már letegezted Nagy Imrének még a szobrát is...Tudjuk, hogy rühelltétek a K.E.-t. Nem kell ennyiszer elmondani. Az előzőt is utáltátok. Nem kell ahhoz nektek sok.

lüke 2011.03.23. 11:54:11

@aszekelyek:
előttem megfingatott egy srácot
(nem véletlen mondtam neki),mindkét Király önkény úr volt

aszekelyek 2011.03.23. 11:55:45

@lüke: Tőlük van az ólomvirágom. Szoktam ott is venni dolgokat. Ahová én járok, sajnos nem gondozzák a növényeket. Hamar tönkremennek a kínáló állványokon. Ostobán van vezetve az a bolt. Egyszer, záráskor kéne csak víz rá. Vagy nyitáskor. Biztosan drága a víz.....Túl meleg a helyük is.

aszekelyek 2011.03.23. 12:02:43

@lüke: Lázár-e csak a nagyképű? Ez a mai negyven milliós kérdés:D

nyünyüge 2011.03.23. 12:05:05

@aszekelyek:

Én nem írtam jobboldali művészekről.

Számomra egy művésznek nem oldala van, hanem művészete.

ssi 2011.03.23. 12:23:23

kicsit elgondolkoztam ...
szerintem, s természetesen lehet, hogy egyáltalán nincs igazam :-)

- a visszajelzések, vagy mások olvasása révén célszerű néha módosítani, hogy "fogyaszthatóbbak" legyünk:
* gondolkodásban - más: 1 vmit elemezni, vagy mindig összehasonlítani
* szándékban - csak a magamét fújom, vagy legalább kicsit megpróbálom legalább kicsit a másikat is megérteni, elfogadni
* stílusban - ki milyet akar bevállalni -> reakciók is olyanok, s mindenkinek másfajta a nyerő
* megjelenésben - rövid, de legalább tagolt, s jól érthető
- ez elsősorban politikai blog, talán így a magánszférának csak módjával van helye, s biztos, hogy a kommentelőknek van saját színes életük, csak a nevük s arcuk mellett ezt is leplezve akarják
- ez itt magyar emberek virtuális klubja, ahol beszélgetünk, informálódunk, elgondolkodunk a nagy/kis politikáról, s talán a többség jól is akarja érezni magát - s nem ezek ellenkezőjére vágyik

porfelhő 2011.03.23. 12:29:31

Lázár János meghívta az MSZP-frakciót

Lázár János meghívta Hódmezővásárhelyre Mesterházy Attilát, az MSZP elnök-frakcióvezetőjét és az ellenzéki képviselőcsoport minden tagját, hogy "saját szemükkel győződjenek meg azokról a kezdeményezésekről, intézkedésekről és intézményekről, amelyeket Hódmezővásárhely vezetése az elmúlt húsz évben a szegények védelme és társadalmi felzárkóztatása érdekében hívott életre"

www.stop.hu/articles/article.php?id=847058

:)

porfelhő 2011.03.23. 12:34:11

oppá" lemaradt!:)

Lázár János szerint a találkozó emellett alkalmat teremthetne arra is, hogy ismertessék a szocialistákkal az Egészséges Vásárhely Programot, a Nyugdíjas Lakóparkot, továbbá "megnézhetnének több mint 120 ingyenesen kiosztott telket, amelynek segítségével fiatal családok építhették fel saját otthonaikat".

Azt nem láttam a cikkben, bocsánat:) nem olvastam, hogy vendégül látják e a szocikat, valamiféle finomsággal. vagy csak elmehetnek H.vásárhelyre.

:))))))

aszekelyek 2011.03.23. 12:36:04

@Szimba: Asszem ez Kodály gyűjtése. " ha egy szép virágszál helyét nem szereti, ki kell onnan venni s új helybe kell tenni. HA Bartóké akkor bocs.Átültetés sokszor segít.Ez így már nem is olyan off:) Népi bölcsességet a kicsiknek? Hogy is ne!

porfelhő 2011.03.23. 12:37:35

Jaj! éppen most akartam nyafogni egy kicsit?!
Na, jó majd később!!

:)))))))))))))))))

aszekelyek 2011.03.23. 12:38:54

@jjulie: A kőbunkók erre képesek. Másra nem. Az is van ám mindenütt!

aszekelyek 2011.03.23. 12:44:42

@nyünyüge: Igaz, az index írja , Te csak belinkelted de akkor ezt nem domborítottad ki, hogy ekkora marhaságot ne írjanak. Asszem a diszkriminált művészek -by me-sokkal pontosabb kifejezés erre. Nekem még az "ellenszervezet" kifejezésük is szúrja a szememet.

porfelhő 2011.03.23. 12:47:09

Nyilvános a Schmitt Pál felfüggesztett börtönbüntetéséről szóló ítélet"

Bár a Schmitt Pál múltjáról szóló vita nem az államfő egykori autóbalesetéről pattant ki, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) szerdán feltette honlapjára azt az 1964-es bírósági ítéletet, mely tartalmazza a felfüggesztett szabadságvesztéssel végződött közlekedési baleset körülményeit. "

hvg.hu/itthon/20110323_schmitt_pal_1964#rss

Az ügy másik folyománya, hogy MSZP-s képviselők hétfőn törvényjavaslatot nyújtottak be annak érdekében, hogy Schmitt Pál köztársasági elnök múltját "tisztázni" lehessen"

részemről kommentár nélkül.

aszekelyek 2011.03.23. 12:50:44

@nyünyüge: A művészség mibenlétéről osztom a véleményedet.

lüke 2011.03.23. 12:53:44

@aszekelyek: ugyan igy megy azóta,
mint Sugár András, mr1:- a Münnich F. utcában találkoztam Barta Ferivel , megkérdezte , akarok- e a Westel igazgatója lenni ?
/ igy ment , akarod a Klotild palotát?/

aszekelyek 2011.03.23. 12:54:56

@porfelhő: Nem kérdés. Úriemberek, tehát ez magától értetődik. Libamáj azért sztem nem lesz, mint a maszop kongresszuson, meg szarvasgomba. Most, hogy Jani autójára sem költenek, nem is lenne illendő. Dolgos gazdák vannak arrafelé. Helyi ételek, tájjelgű borok, ilyesmik lesznek. Vásárhelyen tudnak ám főzni! Semmi rongyrázós konfitált csillag. Magyarosan. :D Egy kedves barátom arrafelé való, élelmiszermérnök. férfi és nagyon jól főz.

aszekelyek 2011.03.23. 12:57:23

@lüke: :) és tényleg így ment. Egymás között elosztogatták. Tudom. Kormányülés is ezzel telt németh kormány idején. Úgy mesélik, mintha a világ legtermészetesebb dolga lett volna. Spontán. Ezt akarta a nép, nem?

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.03.23. 12:59:07

@aszekelyek: Köszi, hogy felvilágosítottál, hogy ilyen csudásan művelt fővel társaloghatok.

Mert eddig nem vettem észre.

(Persze lehet, hogy ez az én műveletlenségem eredménye. :-) )

aszekelyek 2011.03.23. 12:59:16

@porfelhő: No, olvasgassák, tisztázzák. A kommunizmus bűneiről meg egy szót se?

porfelhő 2011.03.23. 13:01:16

Vita a kormányban: megfúrhatják Matolcsyék az áfacsökkentést

Nincs sok esély az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentésére. Tartani kell a költségvetési hiánycélt, és az ötlet védelmezőinek nem is lesz túl sok megalapozott érve, amikor leteszik a kormány asztalára a javaslatot.

Nincsenek hatástanulmányok, modellszámítások, és úgy tudjuk, pontos számok produkálására "sem a minisztérium apparátusa nem alkalmas, sem az agrárpiac nincs olyan állapotban Magyarországon, hogy ilyeneket el lehessen végezni" - egyszerűen azért, mert olyan nagy a feketepiac aránya. "

hirszerzo.hu/profit/20110322_afacskkentes_elelmiszer_kudarc#rss

"Nincs reális esély az élelmiszerek áfájának csökkentésére, jelenleg fontosabb a költségvetési hiány tartása, mint egy ilyen kaland" - mondta egy a Vidékfejlesztési Minisztériumban (VM) folyó ötletelésre rálátó forrásunk, aki szerint a kiszivárgott terv kidolgozottsága egy ötös skálán legfeljebb kettes-hármas szinten van"

hm. jó.
Eddig meghozott intézkedésekkel kapcsolatban voltak e számítások, hatástanulmányok. nem tudom. "kidolgozott ötletelések". és ha igen milyen "fokozati" szinten.

aszekelyek 2011.03.23. 13:01:30

@vinczej: Nem köteles ön semmit észrevenni. Csak amit akar. Joga van bambának is lenni:) Alapjog.Szándékosan nem azt írom, amit a híres szdsz elnök mondott.

lüke 2011.03.23. 13:02:58

@aszekelyek:
ezt a rádióban mesélte el, nem társasági mende monda,
jellemző:)

aszekelyek 2011.03.23. 13:05:32

@porfelhő: Erről azt mondták másutt, hogy éppen az adatokra várnak, hogy jó döntést tudjanak hozni. Itt a lehetőség a szoci gyárosoknak, hogy adakozzanak a szegények javára. :) szegény nincstelen szocik.. A hiánycélt tartani kell de a milliárdjaikból adhatnak erre a célra. Kezdje a vidám barakkos és a sugár. Iskolatej akciónak éppen itt az ideje. 5% áfával. Vaj, , sajt... detto. Amikor tenni kell, akkor legyen nagy a hangjuk a baloldalon és legyenek az első sorban.

aszekelyek 2011.03.23. 13:07:05

@lüke: IIgen, tudom. Hallgattam. Jellemző. A szégyentelenség.

lüke 2011.03.23. 13:07:39

@aszekelyek:
ezt kellett eltussolni?
hogy anyagmozgató volt ,rosszul vezetett és egy havi orvosi fizetésre megbüntették
máj gad

lüke 2011.03.23. 13:09:41

@aszekelyek:
a (jelképes) vételárat most visszafizethetik:)

aszekelyek 2011.03.23. 13:10:15

Mindenkinek szép napot! Megyek idős gondozni! Majd este leszek.Mami jól megy és készül az áprilisi első kiruccanására. Most lesz ruhaválasztás. Megyünk vissza az életbe.

lüke 2011.03.23. 13:10:29

pá, megyek ,mert nem hallom a fű növését:)

aszekelyek 2011.03.23. 13:15:05

@lüke: Pontosan. Vegyék elő a pénzüket. Nem csak a mellverés állandóan. Sírni fog a T Com , jaj a nyereségünk már úgyis meg van adóztatva extra....:) Maguktól meg egy petákot sem.

aszekelyek 2011.03.23. 13:16:35

@lüke: Ezt. Ők elgázolták Magyarországot, az meg oké és cserben is hagyták.

ökörpöröly 2011.03.23. 13:30:14

@aszekelyek: Az elmebeteg I. Cigány Kadhafinak ezt sikerült elérnie hagymázas őrültségeivel. Már gazdasági téren.

index.hu/chart/2011/03/23/munkanelkuliseg/

EU 27-ek tekintetében:

- leggyorsabban növekedő munkanélküliség
- 2. legmagasabb infláció
- 2. legmagasabb munkanélküliség

Emellett továbbra is nagyon alacsony a külföldi befektetések összege, ami bejön, azoknak az előkészítő döntései mind az előző kormányok alatt történtek.
Továbbá, 500 milliárdnyi megtakarítást mentett külföldre a lakosság. Teljes a jogbizonytalanság, megszűnt a magántulajdon biztonságába vetett hit, szétesett a jogállamiság, általános a félelem, a bizonytalanság. Kaptunk egy elmebeteg törpecigány diktátort, aki a büdös, ostoba. löttyedt agyú csürhéjét a mai napig az orránál vezeti hagymázas demagógiájával. Tettek kellenének már, ne mszimbolikus politizálás, NER, NENYI, egyéb lófaszság. Nepotizmus és soha nem látott tolvajlás helyett ideje lenne már a gazdasággal foglalkozni! Mármint nem az adófizetők megtakarításait elrabolni, kizsarolni, hanem ésszerű gazdaságpolitikát folytatni, ha már a büdös lábú, felcsúti kancigány a Kolompár-Orsós-házból, annyira elélvez a szimbolára és az öndicsőítésre.
Ja, emellett megint porig alázott minket az EU, miközben lemondta a "keleti csúcstalálkozót", addig aznap a lengyeleknél nagyszabású tanácskozást tartanak, az amerikai elnök részvételével. Egyre súlytalanabbak, kitaszítottabbak leszünk. Ez még csak a kezdet, ha a zemberek nem verik szét rövid idő alatt I. Cigány Szaddam rezsimjét, akkor Fehéroroszország szintjére csúszunk vissza 2014-re. Aztán jöhet az örökös diktátorság, az élelmiszer fejadag, a demagógiával való jól lakatás, a bolsevik átnevelő táborok, tisztára 1984.

Fel kellene ébredni, büdös judeobolsevik!

Átverés! 2011.03.23. 13:30:27

Ma délben csak úgy félfüllel hallgatom a rádiót, ahol Demján osztja a tanácsokat, hogy a magyarok megtakaritásaik legalább 15 %át aranyba fektessék .Szerinte az lesz a nagy boom, most nem az ingatlan a menő.
Ilyen tanácsokat adni a megélhetési nehézségekkel küzdő szegény magyar népnek.

Szerinte a Széll Kálmán terv nagyon jó, a munkára ösztönöz, mert csak abból lehet a gazdagodást várni.
Ő csak tudja.

A Széll Kálmán terv sokkal jobb, mint az előző kormányok 100 napos programjai. Hogy lehet valaki ilyen szervilis.

Ő gyakorlatból tudja, hogy hogy lehet állami és szövetkezeti segitséggel akár egy millió ember is bevonni a termelésbe, pl. a mezőgazdaságban.

Visszaemlékszik, biztos a rendszerváltás előtti nagyüzemi mezőgazdaságra.

Ha olyan nagyszerű ember mutassa meg, hogy kell ezt csinálni, ne az arany trezorállására biztasson.

nyünyüge 2011.03.23. 13:31:12

@aszekelyek:
Sugár már nem játékos. A T-Com meg Magyar Telekom.

Most éppen Fellegi akarja megépíteni leendő mobilcégét, a közösből.

nol.hu/gazdasag/20110323-allami_mobilceg_epulhet_

www.minosegiujsagiras.hu/main.php?name=aarticles&id=140
index.hu/tech/mobil/mob090114/

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.03.23. 13:39:18

@Átverés!: És ő akarja "baloldali elkötelezettsége" alapján megmenteni a Népszavát? Érdekes kettősség...

radala 2011.03.23. 13:43:55

index.hu/belfold/2011/03/23/kozlekedesi_baleset_miatt_iteltek_el_schmittet_1964-ben/

Roppant érdekes. Mennyit kapott Császár Előd vagy fog kapni Sthol buci? Azért más világ volt az, mekkora lehetett a kár, ha 2000 Ft és 5000 volt egy ösztöndíj? Lehet 200 000 kb?
Persze nem ezt hiányolta az életútból a HVG.
Jut eszembe, 4 hónap fölfüggesztett az nem büntetett elöélet? Járhat az ilyen egyetemre? nem mondom, hoghy nem csak kérdezem?

ökörpöröly 2011.03.23. 13:51:05

@vinczej: Demján és Csányi a privatizációnak nevezett nemzeti tulajodon szétlopás két legnagyobb nyertese. Most ők a "nemzeti oligarchák". :) A szekelyek típusú judeobolsevikok meg tapsolnak neki, hagy lopjanak még többet, elvégre I. Cigány Szaddam haverjai!:)
Minden arra megy ki, hogy a FIDESZ-KDNP elitje és holdudvarok kiszorítsa a nemzetközi befektetőket a magyar piac jelentős részéről -tömegkommunikáció, energiaszektor, bankszektor, biztosítási szektor-. Az egész I. Cigány Szaddam rezsim erről szól, a totális lerablásról. A nemzeti-keresztény bohóckodás csak maszlag, marketing. Magyaros "dzsucse" épül, totális diktatúra, melynek alig pár ember lesz haszonélvezője. Ennek következménye a teljes leszakadás Európától, a lakosság totális elszegényedése lesz. Európa páriái leszünk. Már aki itt marad ezen a mocskos, rohadó szemétdombon, melyet Magyarországnak neveznek. Persze a fideszbolsevikoknak tetszik ez, mert szemétlakó patkányok. Ha a szarkupacra ki van tűzve egy 3 színű rongy, meg egy szarból font kereszt, akkor el is élveznek, hogy milyen szép ez!:)

Átverés! 2011.03.23. 13:58:06

@vinczej:

Gazdasági-, politikai-, média hatalom.Teljes" Szentháromság"

@ökörpöröly:

Kicsit durva, de sok igazság van benne.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.03.23. 15:21:16

"A magyarok 57 százaléka gondolja úgy, hogy az emberek sok esetben akkor is igénybe vesznek orvosi ellátást, ha arra nem lenne szükségük."

Tehát tervezik a vizitdíjat?

"A válaszadók 68 százaléka szerint a magyarok indokolatlanul sok gyógyszert fogyasztanak, miközben a generikus gyógyszerekre vonatkozó állítással kapcsolatban a megkérdezettek csaknem kétharmada foglalt úgy állást, hogy ha választhatna megszokott gyógyszere és egy ugyanolyan hatóanyagú, de olcsóbb medicina közül, akkor az előbbit preferálná."

Tehát lesz dobozdíj?

A fenti kérdések nem légből kapottak, figyelembe véve, hogy ezt a felmérést a Nézőpont készítette, ami azt is jelentheti, hogy a kormány ezen eredmények nyilvánosságra hozatalával teszteli a közönség reakcióit az esetlegesen bevezetendő vizitdíjjal (más néven) kapcsolatban.

hirszerzo.hu/belfold/20110323_politikusok_kormny_kozvelemenykutatas

cambridge.on 2011.03.23. 15:47:33

@aszekelyek:
Off

Tartsunk egy kis irodalom órát, amíg azok, a tákolmányos alkotmánnyal foglalkoznak, addig van egy kis időnk.
Tegnap kérdezted: Szilvási a ponyva író?
Kinek mi a ponyva, egyénenként változik, de ebbe ne menjünk bele. Legyen annyi elég, szerintem sem fogja az irodalmi Nobel díjat megkapni.

Szilvási vs Vass Albert.

Egy teenager számára eljön az az idő, amikor észre veszi a lányokon, hogy a copf vagy a lófarokba kötött hajon kívül más érdekes dolog is van.
Kis kutatás után, kezébe kerül egy eldugott, tizenéveseknek ajánlott "felvilágosító" füzet.
Olyan izgalmas és érdekfeszítő olvasmány volt, mint Marx Tőkéje.
A házi könyvtárban található volt Németh László, Passuth, Kodolányi kötet, többek között. Petőfi és József Attila verses kötetei, Hóman Szekfű: Magyar Történet kötetei mellett.
Szilvási nem volt, de Vass Albert sem.
Szilvási a könyvtárból kölcsönözhető volt.
Szóval ha valaki némi nemi izgalomra vágyott, Szilvásihoz nyúlt. Akkoriban nem írtak le szemléletesebben egy találkozót két egymást szerető fiatal között, mint ahogy ő leírta.
Erre vonatkozott a megjegyzésem a felvilágosító munkájával kapcsolatban.
Másrészt, adva van egy bakfis, aki éppen túl van a babázó korszakon, és amikor érdekelni kezdik a fiúk, előveszi a szülei matraca alá rejtett Vass Albert valamelyik munkáját.
Hiába no, a nagysád korán megmutatkozik.
Ugye nem baj ha azt mondom, nem hiszem el!
Bár érthetővé teszi egy egy hozzászólásod miértjét, ez nekem olyan, mint Tölgyes életkora.
Osztok, szorzok, kivonok, nem jön ki az eredmény.
kb egyidősek lehetünk, őszintén mond már meg, mikor került a látószögedbe Vass?

On

nyünyüge 2011.03.23. 15:51:34

@radala:
500 Ft volt az ösztöndíj az ítélet szerint.

A hetvenes évek elején volt 1000 Ft az ösztöndíj maximum (=népköztársasági ösztöndíj), a közönséges halandó hallgató 4-800 Ft ösztöndíjból + esetleges szoc. segélyen élt - nem is rosszul)

radala 2011.03.23. 15:58:13

@cambridge.on: Tényleg nem kötözködésből kérdezem, de szerinted számít-e Schmitt Pál véleménye az államfőségről, ha azt sem tudja, hogy írják. Most mit gondoljon valaki a Wass Albertről alkotott véleményedről, ha még a nevét sem tudod leírni. (én csak a Wass Albert meséket ismerem, de épp ezért nem is alkotok véleményt a kérdésről).
@vinczej: Lehet, hogy tervezik a vizitdíjat nincs is vele semmi baj, a vizitdíjas népszavazás nem a vizitdíjról szólt, hanem arról, hogy "ezek" ne vezessenek be sehol semmit. A vizitdíj lehet jó is, ha ésszel csinálják és nem forrásnak, hanem szabályozónak szánják.

cambridge.on 2011.03.23. 15:58:49

egyenlito.blog.hu/2011/03/23/ujabb_kettos_koltsegteritesek?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

Nem ezt kerestem.
Madarat tolláról, frakciót vezetőjéről és helyetteséről lehet megismerni.

a-kis-herceg 2011.03.23. 16:03:40

@Átverés!: "Gazdasági-, politikai-, média hatalom.Teljes" Szentháromság"

ez az én vesszőparipám... ki lesz kormányon 100 évig? CSAK-A-FIDES

radala 2011.03.23. 16:05:57

@nyünyüge: bocs elírtam egy 0-t. Nyilván, ha Schmitt szóba kerül, akkor hibák generálódnak az írásomban.:-)
Azon tűnődtem, hogy mekkora kár lehet az a 2000 Ft. Mondjuk a 3,6-as kenyérrel számolva (az a kenyér most sem több 200-nál szerintem) az kb 111 ezer Ft. Gondolom egy lámpa meg egy lökhárító. Érdekes egy világ volt, no.
Mi lett volna, ha nem egy élsportoló koccan egy kicsikét? Tényleg lecsukták volna? Elég őrületes, pláne ha Császár Előd jut az ember eszébe, vagy Stohl, ahol a kokain már nem is baj, mert jár kezelésre. Nehezen tudom eldönteni, hogy mi is a betegebb helyzet, de azért talán a 64-es még a mostaninál is ijesztőbb.

nyünyüge 2011.03.23. 16:09:21

@radala:
valószínűleg a személyi sérülés miatt lett belőle büntetőper, nem az anyagi kár miatt.

cambridge.on 2011.03.23. 16:11:20

Ezt kerestem.

index.hu/belfold/2011/03/23/az_utolso_fuszalat_is_szazmilliokra_birsagoljuk/

A Fidesz nagyon komolyan veszi az adócsökkentést.
El fogunk jutni a paradicsomi állapothoz amikor csak néhány embernek kell majd adót fizetni.
Lázár nem lesz köztük az biztos. Szerinte nincs adómentes jövedelem Mo-n, azon vívódom azóta a költségtérítés (18 millió)
Az vajon adóköteles vagy adómentes zsebpénz a képviselők számára.

Adó helyett majd bírságolnak, fideszes versenyt (régen: szocialista munkaverseny)meghirdetve? A legtöbb bírságot kiosztó hivatalnok neve felkerülhet a dicsőség táblára.
Életképes ötlet, adót csak évente egyet lehet behajtani egy adott címen, büntetni lehet többször is.
Nem kell folyton azon agyalni , milyen új adónemet találjanak ki.

cambridge.on 2011.03.23. 16:16:27

@radala:
Jogos!
Nem ismerem, de attól még utána nézhettem volna.
Megjegyeztem.

radala 2011.03.23. 16:22:27

@nyünyüge: értem én, de pl nem értem a "foglalkozás körében elkövetett" SP csak úgy autókázott, nem? Meg azért egy koccanásos balesetért akármilyen fölfüggesztett szabadságvesztés (pláne három évre fölfüggesztve) elég brutálisnak tűnik. Persze értem én, hogy tized ennyi autó volt tized ilyen biztonságosak, de akkor is.
@cambridge.on: Mondjuk ezt én sem értem, pont arról volt szó nyáron még, hogy az perverzió, hogy a bírságolóknak közvetlen haszna származik a bírságból noch dazu még elő is irányoznak egy mértéket. Ez igazán rettenetes köcsögség és önmeghazudtolás.
Mondjuk a bérleti díjak emelése meg ilyesmik azok teljesen jogosak, de a bírságolás nem szabad, hogy forráskiegészítés legyen.
A bírság egyedüli célja a jogkövetés kikényszerítése kell, hogy legyen, az lenne az ideális, ha senkit nem lehetne megbírságolni, ehhez képest ez pont az ellenkezője.

bariga 2011.03.23. 16:58:41

@radala: OK, de neki honnan volt már akkor, annyi évesen saját autója?

lüke 2011.03.23. 17:45:52

@bariga: @radala:
70-76 közt a SOTÉ-n nem volt olyan vizilabdázó, akinek nem volt kocsija
de a szomszédom hokis volt,- már írtam- 68-ban neki és még egy fradis hokisnak volt 850-s Fiat kupéja-álom autó-, sőt a két Ziegler ostyás hokis MG-n járt !
az ösztöndij, ha jól emlékszem 1000 volt, a kitűnőknek,
800 a jeleseknek

lüke 2011.03.23. 17:47:28

@nyünyüge:
nem , de azóta így megy(en)

lüke 2011.03.23. 17:57:46

@cambridge.on:
már maga a cím is istentelen agresszivitásra utal

hoplita 2011.03.23. 19:07:31

@Themisz:
Haggyad mán a nézőpontot.....leghiteltelenebb az összes között.

hoplita 2011.03.23. 19:11:32

@nyünyüge:
Nekem 84-ben egy ezres volt....annyi volt az albérletem is.
Általában 2 nap alatt ittam el.
Néha kitartott 3-4 napig is...:DDDDD

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.03.23. 19:31:24

"Miközben Tétényi Éva a mai napon Gödöllőn vett részt egy EGTC konferencián, távollétében politikai tisztogatás indult meg a Polgármesteri Hivatalban."

www.szeretgom.hu/content/67227-utilapu-a-sajtonak

Csak azt mondhatom, hogy az ilyen helyi és országos FIDESZ-förmedvényektől már felfordul a gyomrom!

szkeptikus_ · http://twitter.com/szkeptikus_ 2011.03.24. 01:44:03

A mai ülésen annyi verset mondtak, mint általánosban a szülői nyílt napokon.

aszekelyek 2011.03.25. 21:41:05

@cambridge.on: Nagyon korán. Szegről, végről rokonom. Úgy tudom index alatt volt akkoriban de hogy ki nem adták Kádárék, az tuti. Kömyvtárban sem találkoztam vele. Pedig jártam Szabó Ervinbe rendesen. Író, olvasó találkozóra is. Aztán hazakísértettem magam persze:) Nekem más felvilágosító könyvem volt. Velem ETA Hoffmannt olvastattak hat éves koromtól. Már akkor tudtam hibátlanul olvasni és értettem is, amit olvastam. Bocsika. Extrém irodalmi műveltségem okai mélyen gyökereznek. Márai nekem uncsibb:) Tinédzsernek meg pláne. Anyám egész életében a Kárpátokkal álmodott. Ahonnan elzavarták. Keresztapámat Erdélyből a Kárpátok másik oldaláról... Nekem mondott valamit, hogy "adjátok vissza a hegyeimet " . Természetes érdekelt a másik nem is. A kettő jól elfért a könyvespolcon. Rejtőt is sokat olvastam. Agatha Christiet. Még ponyvában is a krémet ....:) Szabó Magdát, természetesen. Akkoriban is úgy volt, legalábbis lányoknál, egymástól tudtuk a legtöbbet meg a szexről.:) A három évvel idősebb unokanővéremtől, egészen pontosan. Mondtam is neki, hogy hazudik, az én szüleim ilyen disznóságot biztosan nem csinálnak. :)

am természetesen.+++++++:) Nekm más olyan jellegű felvilágosító könyvem volt.

lüke 2011.03.27. 09:51:15

@aszekelyek:
jesszus már a Diótörö is rémálom:)
süti beállítások módosítása