Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2013
már 13
22:18

Áder János ma este a közszolgálati televízió híradójában bejelentette, hogy aláírja az alkotmány - hazai és nemzetközi tiltakozásokkal fogadott - negyedik módosítását. A pápaválasztással összehangolt időzítés is árulkodó, a szöveg pedig szinte minden sorában ugyanazt üzeni: a köztársasági elnök tudatában volt annak, hogy rettenetesen nehéz döntést hozott, olyat, amely akár az egész elmúlt egy éves munkáját újraértékelheti.

489aderalair.jpg

Áder János megválasztása óta többé-kevésbé sikeresen cáfolt rá arra a széles körben hangoztatott vélekedésre, amely tavaly tavasszal „pártkatonának” és ezért a nemzeti egység kifejezésére alkalmatlannak minősítette. Nem lehetett nem észrevenni: az államfő komoly energiákat mozgósított azért, hogy természetes közegén, a Fidesz táborán túl is elismerést vívjon ki. Megszólalásai feltűnően korrektek és jó értelemben emelkedettek voltak, olyan kijelentéseket tett, amelyek – különösen az elképesztően szervilis korábbi államfő időszakához képest – a pártpolitikai mezőn túl is értelmezhetők voltak. Az előzetes regisztráció bukásában vezető szerepe volt, itt nyíltan a Fidesz érdekeivel szemben politizált. A közvélemény-kutatások ezt a törekvést visszaigazolták: Áder János lényegesen népszerűbb volt elődjénél, amihez egyértelműen szükség volt arra, hogy a nem kormánypárti közönség egy része is respektálja.

Ebbe a sikeres indulásba csúfított bele a mostani helyzet, amely Ádert láthatóan egy feloldhatatlan dilemma elé állította. Az alkotmánymódosítás kapcsán különböző minőségű és tartalmú érvek csaptak össze: vitatott volt a közjogi helyzet (van-e egyáltalán vétójoga alkotmánymódosítás esetén), mint ahogy magának az alkotmánymódosításnak az értelmezése is. Az államfő kétségtelenül sarokba szorult, de mind a döntés tartalmában, mint a döntésének interpretációjában volt mozgástere, választási lehetősége. Az elnök nehéz helyzete amúgy a szöveg belső ellentmondásaiban is visszaköszön: miközben Áder azt állítja, hogy nem tehetett mást, közben beszámol arról, hogy a döntés előtt hosszú órákat töltött a sajtóban megjelent írások tanulmányozásával. Továbbá  a beszédben a kezét megkötő erejű jogforrásként hivatkozik az Alkotmánybíróság 20 év alatt meghozott határozataira, miközben ezeket éppen a mostani módosítás fokozza le.

Áder beszéde alapvetően magyarázkodó jellegű: az elnök alkotmánytiszteletével indokolja az aláírást, ugyanakkor egyetlen egyértelmű mondatot sem mond arról, hogy amúgy magáról a módosításról mi a véleménye. Egy homályos félmondat („függetlenül attól, hogy ez tetszik-e nekem, vagy sem”) utal csak erre, de sajnos kremlinológus kell ahhoz, hogy ezt értelmezni lehessen. A köztársasági elnök feltehetően azért választotta ezt az interpretációs megoldást, mert abban bízott, hogy ezzel veszít a legkevesebbet: ha nem volt választási lehetősége, a véleménye sem olyan fontos – gondolhatta. A logika érthető, ugyanakkor nem vagyok biztos abban, hogy működik. Lehet, hogy Áder azért nem ismertette álláspontját, mert attól tartott, hogy ezzel egyértelműen elhelyezhetővé válik a kormánypárti-ellenzéki vitában. Szerintem azonban a helyzet fordítva van: ha az államfő elmondta volna a véleményét a módosítás tartalmáról is, esetleg még lett volna esélye arra, hogy a döntése ne csupán pártpolitikai dimenzióban értelmeződjön. Így viszont – ez már most jól látható - nincs.  

x x x

A tartalmi kérdésekhez ajánlom ezt a szavazást.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr55133615

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Fradi-székház ostroma (16+) 2013.03.14. 11:04:41

A foci nem játék! Az elégedetlen drukkerek akcióba lendültek. A mozgóképet nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.          

Trackback: Mindannyian egyetemlegesen felelősek vagyunk? 2013.03.14. 10:52:49

Áder János aláírta az alkotmány negyedik módosítását  bebizonyítva, hogy igazi államférfi, aki felelősen képviseli politikai nemzetét és minden körülmények között ragaszkodik a jogállami keretekhez.  "Egyértelmű alkotmányos kötelezettségem...

Trackback: Alá 2013.03.14. 08:39:02

Ha Áder elmondta volna a véleményét a módosítás tartalmáról is, esetleg még lett volna esélye arra, hogy a döntése ne csupán pártpolitikai dimenzióban értelmeződjön.

Trackback: Áder vajon fideszes elvtárs, vagy új elnök? 2013.03.13. 22:25:36

Bő egy hónap telt el azóta, hogy az Országgyűlés 262 igen szavazattal megválasztotta Áder Jánost Magyarország új államfőjévé. Négy hét nem hosszú idő. Ezúttal mégis érdemes vetnünk egy pillantást a köztársasági elnök teljesítményére. Az ugyanis vitatha...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mókáné 2013.03.26. 12:59:08

@graycivil:

Kedves Blogtársam!

Friss és új képeket tettem fel Facebook-lapomra, kérem megtekinti és bírálni, ahelyett, hogy Bayer Zsolt Madách Imre-díjas írót!

Köszönöm. :)
www.facebook.com/timea.knausz

jjulie 2013.03.26. 13:46:44

@aszekelyek:

mindenrőlahibásorbántehetmindenrőlahibásorbántehetmindenrőlahibásorbántehetmindenrőlahibásorbántehetmindenrőlahibásorbántehetmindenrőlahibásorbántehetmindenrőlahibásorbántehetmindenrőlahibásorbántehetmindenrőlahibásorbántehetmindenrőlahibásorbántehetmindenrőlahibásorbántehetmindenrőlahibásorbántehetmindenrőlahibásorbántehetmindenrőlahibásorbántehetmindenrőlahibásorbántehetmindenrőlahibásorbántehetmindenrőlahibásorbántehetmindenrőlahibásorbántehetmindenrőlahibásorbántehetmindenrőlahibásorbántehetmindenrőlahibásorbántehetmindenrőlahibásorbántehetmindenrőlahibásorbántehetmindenrőlahibásorbántehetmindenrőlahibásorbántehetmindenrőlahibásorbántehetmindenrőlahibásorbántehetmindenrőlahibásorbántehetmindenrőlahibásorbántehetmindenrőlahibásorbántehet

menőmano 2013.03.26. 15:05:54

@Akitlosz:

Figyeljél csak picikét!! kedves!!
Te honnan veszed a bátorságot, hogy ilyen szavakat használjál, írogassál??!! Áruld már el?!
Te ilyenkor be vagy rúgva, vagy totálisan elment az eszed??!!
Szórakozzál mással. ott a pont!

menőmano 2013.03.26. 15:10:59

Napi 15-20 olyan bejelentés érkezik az Országos Rendőr-főkapitányság központi panaszirodájára, amellyel a rendőrök nem tudnak mit kezdeni. Volt, aki azt közölte a hatósággal, hogy sugarazza őt a szomszédja. Mást szintén a szomszédja "a falon át nézi". Van azonban olyan is, amelynek volt alapja: "fehér szellemek" pénzt emeltek le a bankszámláról.

Sugarazza a szomszéd a macskámat – ezt jelentette be még évekkel ezelőtt egy asszony mélységesen feldúlva a rendőrségen."

Vagyis) "Jelent a magyar: sugarazó szomszéd, lopkodó szellem"

:)))

hvg.hu/itthon/20130325_panaszok_ORFK_BRFK_bejelentesek_vizsgalat#rss

Na! már! Itt" is itt van, mármint a cikkben, a "sugarazott" nyivas macska.
Hát! Én ezt már nem is hiszem el?!

:))))))

etwas kultur muss sein 2013.03.26. 16:19:28

@menőmano: Bónusz kérdés - hány olyan bejelentés érkezik naponta, amivel a rendőrség tudna és kellene kezdenie valamit, de szarik rá?

dbeata 2013.03.26. 16:53:10

@aszekelyek: Az érdemi vita már megvolt. Amúgy meg rólad vettem példát, a blog fő szószülójáról, hogyan kell kulturáltan vitát folytatni..:(

"te szerencsétlen nyomorult !" Ugye így?

nyünyüge 2013.03.26. 17:36:33

OFF :)

HÓsvéti locsolóvers

Havas lejtőn jártam
Lavinát is láttam
El akart sodorni
Szabad-e locsolni?

menőmano 2013.03.26. 17:43:24

@pekidzs:

Hát! "Én nem tudom:)".
Totálisan rossz helyre tetszett címezni a kérdést. Javaslom ,kérdezze meg a illetékeseket. Vagy kérjen telefonos segítséget".
ennnnyi.
:((

menőmano 2013.03.26. 17:45:59

Bocsika! már! Röhej!!
A rendőrség nyilván nem illlyen nyives macska sugarazós kérdésekkel fog foglalkozni. Szerintem.
:)))

etwas kultur muss sein 2013.03.26. 17:48:16

@menőmano: Megtenné a kedvemért, hogy megkérdezi Mártát, hátha Ő tudja?

menőmano 2013.03.26. 18:02:58

@pekidzs:

Micsoda? Az Ön kedvéért?
Hát! azt nem gondolhatja komolyan, hogy iderohan a Török Gábor blogjára, s Én kutakodok itt" az Ön kedvéért?!
Nem teszek meg semmmmit sem. Már csak azért sem, mert Én itt" nem kedvelek senkit, - (mert engem sem kedvelnek, nem fogadtak el, mint kommentelőt) így ebből adódik, hogy Önt sem.
Igazán sajnálom.
osztjónapot ! önnek.

etwas kultur muss sein 2013.03.26. 18:03:56

@aszekelyek: "amikor bevezette a megélhetési bűnözést a szdesz, akkor azért nem lehet mondani, hogy arról is azorbántehet"

De arról igen, hogy a 2/3-os hatalmat nem a bűnözés felszámolására használja.

menőmano 2013.03.26. 18:05:41

@FiszkölPekidzs:

Közben totálisan úgy látom, hogy megváltoztatta a nick nevét.
Szórakozzon mással. Ha kérhetem.

hegyilány 2013.03.26. 18:09:25

Kísértet járja be".

etwas kultur muss sein 2013.03.26. 18:29:13

@menőmano: "Közben totálisan úgy látom, hogy megváltoztatta a nick nevét."

Csak finomhangoltam rajta.

hegyilány 2013.03.26. 18:38:53

poppá" Én meg elkalandoztam egy kicsit a politikától? vagy inkább párhuzamot vontam a kisérlet" kísértet között? Anno, mindig félreolvastam a poszt címét.

torokgaborelemez.blog.hu/2010/10/18/264_kiserlet_jarja_be

A kísérletről – éppen lényege miatt – biztosan nem hamarosan derülhet ki az eredménye: politikai és gazdasági kockázatai sem holnap jelentkeznek (kivéve, ha a rendszer egyes lényegi elemeit elgáncsolja az unió vagy az alkotmánybíróság). Ha azonban a ciklus végére, amikor a válságadók kivezetésre kerülnek, nem indul meg az új adórendszert fenntartani képes lendületes gazdasági növekedés, adóemelésre és megszorításra lehet szükség, s ezáltal az egész építmény összedőlhet, maga alá temetve kezdeményezőit is. Ha viszont a kísérlet sikerül, a Fidesz szinte verhetetlen lesz."

Ez a nagy kérdés (most is).

Többek között ez" is, egy zseniálisan jó poszt volt. Nem is lehetne más, hiszen a Török G. írta.
Csak olvasni kell a sorok között (is), s persze érteni, megérteni.
:)

Hm. Megszoritásból van/volt éppen elég, a fránya" gazdaság pedig nem akar működni. Hogy csak ennyit írjak.
:)

menőmano 2013.03.26. 18:48:42

Totális helyzet, gazdasági, politikai zűrzavar.
szerintem.

etwas kultur muss sein 2013.03.26. 19:14:31

@menőmano: mert totális a zűrzavar a fiszkölpekidzs terén

márta)) 2013.03.26. 19:33:24

"Vértes András, a GKI elnöke úgy vélte, Magyarország elvesztett egy évtizedet, hiszen az idei GDP a 8, a beruházások volumene a 14 évvel ezelőtti szintet éri el, a fogyasztás pedig alig fogja meghaladni a 2003-ast.

A hitelesség javításához alapvető változásra volna szükség, de ennek esélye zéró, a hosszútávú nemzeti érdekek egyre kevésbé érvényesülnek a gazdaságpolitikában. Kiemelte: olyan körülmények között, amikor egy bírósági döntést másnap a parlament megszüntethet, nem lehet új befektetőt Magyarországra csábítani.

Kiemelte: akármi történik a 2014 választásokon, azt követően le kell ülni tárgyalnia az összes demokratikus erőnek, és egymás hibáztatása nélkül közösen kitalálni, leverni a politikai, gazdasági cövekeket, hogy a következő 20 évet ne vesztegessük el. "

www.napi.hu/magyar_gazdasag/elvesztett_egy_evtizedet_magyarorszag_mi_kellene_a_fordulathoz.549063.html

Érdemes elolvasni, s persze érteni.
Csak annyit ) az elszegényedési folyamattól biztosan nem fog felpörögni a belső fogyasztás (sem).
Na. Igen! Az elvesztegetett évek alatt életek dőltek romba.......

*********

Bajnai Gordon parlamenti búcsúbeszédében hangsúlyozta: (…) „a következő tíz év mostohább körülményeket teremt számunkra, mint amilyen a válság előtti évtized volt.
Az ország vezetőinek olyan korszakra kell felkészíteniük hazánkat, amikor lassabb lesz a fejlett világ növekedése, és élesebb lesz a verseny a munkahelyekért, a hitelekért, a piacokért.”

******
Igen.
:)

márta)) 2013.03.26. 19:44:59

A "korszakra" való felkészitéshez nem a Matolcsy-féle gazdaságpolitika kellett volna. gondolom.

..................

"- A második Orbán-kormány nagyon nehéz gazdasági helyzetet örökölt. Erős felhatalmazással indultak, ami nem csak a kétharmados törvények lehetőségében jelent meg, hanem abban is, hogy intézkedéseik mögé egy jelentős társadalmi támogatottságot gondolhattak.
Ezért a gazdaságot határozott intézkedésekkel lehetett volna megjavítani, ami természetesen hosszú időbe, akár évekbe is beletelhetett volna.
Ám nem jó irányt vett a helyzet javítására irányuló próbálkozás. Ezért vesztegettünk el most már közel három esztendőt. "

- Mindenekelőtt hibásnak bizonyult az a retorika, hogy mindenkinek jó lesz és senki nem fog rosszul járni, és mindenkit megmentünk. Ezt nem lehet végrehajtani. Teljesíthetetlen ígéretek hangzottak el, ezért azt látom, hogy ami kormánnyal történik, az bizonyos értelemben nem más, mint futnak a saját ígéreteik után.
Amikor világossá válik, hogy az egyik vagy másik intézkedéssel több kárt okoznak, mint hasznot, akkor is próbálja a kormány tartani a korábbi ígéreteit, de nem tudja megtenni."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=624434&referer_id=toplist

(Chikán Attila. Az első Orbán-kormány egykori gazdasági minisztere)

Bocsánat! kicsit hosszúra sikerült a másolat. A "kisérlet"-ről jutott eszembe, többek között, ez".
:)

aszekelyek 2013.03.26. 21:30:50

@FiszkölPekidzs: A doléga a törvényhozás. Azt meg első körben törölte el, hogy legálisan lehet fosztogatni. :DDD felszámolni olyan cégeket szokás, amiket nagy tartozásokkal adnak el...,ügyvédnek, hogy ne kelljen fizetni. A bűnözést büntetni kell. Tudja , bűn és bűnhődés....

jjulie 2013.03.26. 22:02:38

@aszekelyek:

hahahaha banyavarangy,

gyorsan fübehugyozd felül a délutáni termést elalvás előtt, különben osszedől közgéporbánia mire eljön a hajnal

menőmano 2013.03.26. 22:09:16

Na! Estére megérkezett (ismét) a zseniális páros (is).
Látom.

menőmano 2013.03.26. 22:24:17

Uram Atyám! ott a mennyekben, nagyon kérlek segíts Nekem, küldj jeleket! ha végre megbüntetted azokat kik folyamatosan utálkoztak, saraztak!

jóccccakát!

etwas kultur muss sein 2013.03.26. 22:47:33

@aszekelyek: Az igazság pedig az, hogy a fidesz nem akarja az egyik legstabilabb szavazótáborát (cigányság) cseszegetni.

szoja122 2013.03.27. 05:26:55

@aszekelyek: Ebben a blogban már leírtam.

De röviden a lényeg az, hogy jó magyar az, aki NEM pofázik és harsogja magyarságát, hanem az ország érdekeiben cselekszik. Az idő és a szakemberek pedig bizonyítani fogják, hogy ez helyes e. Hogy melyik szakember álláspontja jó? A legtöbb esetben a mainstream-é.

A populista és demagóg politikát folytató pártok, így a bal és jobb oldali pártok NEM jó magyarok, ha tetszik nem nemzetiek. A mértékek viszont különbözőek.

Mivel mosta a Fidesz van hatalmon elsősorban rá vonatkozik. Szorosan a nyomában a jobbik, mert sok tekintetben hasonló politikát folytat mint a Fidesz, legfeljebb hangsúlyozottabban.

szoja122 2013.03.27. 05:31:14

@aszekelyek: A jó magyar definícióját is itt a blogban ebben a posztban már leírtam! (CTRL + F, szoja122).

Részletesen. Most is.

Másrészt a negatívumból következik, az ellenkezője.

Lásd fentebb.

szoja122 2013.03.27. 05:51:51

@aszekelyek: A tomika dumáját azért nem kellene átvenned....

aszekelyek 2013.03.27. 08:23:52

@Hepci: hepcikém, ez a vád, a hamis megint, az én értelmezésemről, szerinted. nem veszem magamra, mert nem ingem. próbáld meg feldolgozni. NYilván te is pontosan tudod, hogy egészen más írtam. Soha, sehol nem szentesít eszközt, szemkilövést pld, a cél.

Az slemilek szokása , ha a pszichológiai hátterek érdekelnek:) ? , hogy leöntjük vörösborral a vendéglátónk piszokul értékes kéziszövött , antik perzsaszőnyegét , majd azt mondjuk , bocs. Én csak a többieket akartam védeni a huzattól, azért volt a hirtelen mozdulat az ajtó felé..., melynek során a perzsaszőnyeg magára húzta a vörösboromat. Kirántotta szinte a kezemből...

aszekelyek 2013.03.27. 08:34:30

@szoja122: Nagyon dícséretes, hogy leírtad de továbbra sem világos, miért pont te határozhatod azt meg másoknak. Ezt még ki kéne fejtened.

Ne legyek olyan őszinte , mint Tompika ? Vagy mi? Miért ne azt írjam le , amit gondolok valamiről ? Gondolatrendőrnek álltál?

lendvarnyú-e vagy ?

Egyébként is megmondta neked az únijó, hogy bármit , vörös csillagot vagy svasztikát is éljenezhetek... Olyan arik , de tényleg...?

Erről eszembe jutott, hogy levetették a légikisasszonyokkal a keresztet a lengyeleknél... Gondolom, svasztikát viselhetnek , a másik oldalon meg egy sarlót, kalapőácsot... kis vörös csillaggal a sarló végén.

Biztos vagy te abban , hogy nem sérted durván a szólás és vélemény szabadságot , amikor diktálni akarod , mások mit és hogy tehetnek ?

aszekelyek 2013.03.27. 08:43:42

@teevee: részemről nem érzem feltétlen szükségét, hogy szortírozzam, melyik pedofil bűnösebb. Vagy melyik azt fedező, tagadó. Ha neked ez követelőző , belső , lelki szükségleted , az is a te problémád. Az sem nem fog változtatni a véleményemen.

Szépen kussolva nem fogok rábólintani , hogy oké , legyél vele boldog A keresztények bűnösebbek. Vagy a katolikus egyház, vagy az eszkimó pedofilok , vagy az orovos pedofilok...
Ezt jelenti , hogy nem tűröm.

Fürdőruhát vegyél kettőt , mert fogyasztást kell élénkíteni , másrészt meg le kell cserélni szárazra , nehogy felfázz , miután kijössz a vízből.

aszekelyek 2013.03.27. 08:54:27

@menőmano: kedves, lehet, hogy nem tudja, ez a tisztaságmániája is kényszerbetegség lehet?

Tudja , nem laktunk mindig külön az állatoktól. Már az emberiség. Természetes közegünk volt minden tér , melyben ők ugyanúgy mozogtak.

petőfi verset se olvasott? ej, mi a kő , tyúkanyó, kend a szobában lakik itt bent? No akkoriban a macska pld a kemence sutban volt naphosszat, vagy egész télen . néha kiment, mert ugye szobatiszta a háziállat. Aztán ott a közmondás, hogy a kutyámat se kergetném ki, olyan időben..., ami épp van. Éppen azt javasolják a gyerekorvosok, hogy idejében kell konfrontálni a kisdedeket a z őket körülvevő világ összes dolgával, mert másként nem szerez immunitást. idejében. természetesen ésszel kell csinálni. Egy homokozóban, játszótéren , sokkal több veszélynek van kitéve egy gyerek , mint ha van háziállata, amit rendesen gondoznak. De az agyon mosott gyerek , akit nem konfrontálnak semmivel, egy orvosi rendelőben is nagyobb kockázatnak van kitéve, mint otthon, a kutyussal , cicával. Kiránduláson kaphat fertőzött kullancsot. Nem sorolom. Minden a gondozáson múlik. tudja, kihalt volna az emberiség, ha lenne valami abban, amit kegyed itt erőltet.

Akitlosz meg próbálta tájékoztatni arról, mennyi féle dolog él a tudtán kívül a kedves testén. Amire A világ vezető márkáját hajsamponban ajánlják, az a fejbőrön élő gombafaj pld. Baktériumok ezrei vannak az egészséges ember teljes emésztőcsatornájában. Bifidus essensis kegyed szerint mi a fene ? Római hős az ókorból ?
Kicsit olvasgasson , tanácsolom , újfent.

aszekelyek 2013.03.27. 09:12:48

@szoja122: annyit fűznék ehhez hozzá , hogy nem megfelelő kifejezést használsz arra, amit akarsz mondani, mint saját véleményt. A rossz magyar és magyarkodik nem jó kifejezések. A mainstream ?? Mint IMF ÉS EURÓPAI Központi bank ? Ebben nem tudok veled egyetérteni.

Szerintem vannak magyarok , ahogyan minden más népben is, akik attól függően, hogy érzelmileg hogyan viszonyulnak és érdekeik mit diktálnak nekik, mennyire jól értékelik a helyzetet , mennyi tudásuk van hozzá , szabadon dönthetnek a világ demokráciáiban legalább is , hogy mely párttal szimpatizálnak , vagy sem. vagy egyikkel sem.

Amikor te elkezded minősítgetni az egyéneket emiatt , akkor már valami nagyon csúnyába léptél és gyorsan húzd ki a lábad belőle. Azt javaslom.

Lassabban is tudom mondani. Csak magyarok vannak eltérő identitással és politikai , érzelmi , érdek felfogással.
Minősítő jelző nélkül. tetteket lehet minősíteni, perszemélyhez kapcsolódóan. esetleg párt állásponttal vitázni vagy egyetérteni közös, magyarokat érintő kérdésekben. De semmiképpen nem lehet kijelenteni senkiről , hogy rossz magyar. Én meg a jó vagyok.... "Nálam van az igazság és a mainstreamnél."

Megfogalmazod szépen , amiben nem értesz egyet velük. Azt lehet. Opponálni , nem minősítgetni. Érvényes akkor is az a vélemény, mely a választáson többséget szerez. Mi sok évig opponáltunk, és nem vitattauk, hogy azt majd a fülkében fogjuk eldönteni, mind a választásra jogosultak, hogy ki is vezesse majd az országot. Munkája alapján döntjük el. Nem aszerint , hogy jó magyar-e vagy rossz. Amikor kritika éri azokat , akik vitatják , hogy a jelen kormány a magyar érdekeket védi és képviseli , az oppozíció. mert alá tudjuk támasztani, hogy miért tartjuk jobbnak, mint ha a mai ellenzék követelésének, újabb IMF kölcsön, tettek volna eleget. MA láthatod, hogy sokan értenek egyet a magyarok véleményével. nem csak cipruson akarják elkerülni a mainstream, trojka " segítségét".

aszekelyek 2013.03.27. 09:21:33

@FiszkölPekidzs: kéne őket ? miért pont őket ? Kapnak egy ítéletet ha bizonyítottan elkövetnek bűncselekményt és pontosan úgy kell kezelni őket , mint bárki mást . Aki nem bűnöző, azt meg nem kell cseszegetni. prejudikálni. Szerintem már pont eléggé lenyomta őkat az a hazug kisebbségvédő alakulat, akik szerint nekik az jusson, hogy lopjanak maguknak. Azt mondjuk, hogy 20 ezerig szabálysértés és pá. Ennél jobban nem is lehetne megalázni a legcsóróbb részét a mi legnagyobb kisebbségünknek.

Talán még azzal , hogy nem kap munkát , mert cigány.
VAgy azzal, hogy ő ne kapjon közmunkát, kisállatot, vetőmagot, szerszámot, ha meg akarja termelni , a betevőjét. hallottunk ilyen hangokat is a "mindengyereklakjonjól " programmal kapcsolatban is. Nem a kormánypártok rugdalják és alázzák őket. Megint nem ők.

aszekelyek 2013.03.27. 09:31:24

@A pöttyös az igazi dbeata: na , még csak nem is összeesküvés elméletezel ? Aggódom. Az van , édes Beám.

Persze ha meg tudnád nekem mondani, hogy miért így jó , amit most kitaláltak a trojkáék Ciprust is tönkretenni , akkor elolvasnám.

Amit most tesznek, ijesztő és unortodox is egyben. érdekeket sértenek . Azt már nagyon régóta, mondjuk... De ez a legdurvább-eddig.

Azt hallottuk, hogy ebben az évebn vissza akarják szerezni a bizalmat a honi leánybankjaik. Nos , ez aláássa minden eddig meglévő bizalmamat a bankrendszerben.

Szakemberek mondják, hogy a pézeket elviszik inkább Ázsiába majd. Nem pedig az Únióba . nekem már régen az az érzésem, hogy az a rettenet sok pénz, ami eltűnt????

A válságkor és azóta is nem jelenik meg a z európai gazdaságban , oda van irányítva. hol direkt , hol indirekt módon. mint most.

Egyébként a háborút nem én emlegettem először és kirázott a hideg , amikor Merkel a Bundetag-ban azt kérdezte , hogy mit gondolnak, sosem lesz háború már európai térfélen ?
M ehhez csak add hozzá , ami az arannyal történik újabban. A pénzeket meg teszik tönkre. Permanensen.

nyünyüge 2013.03.27. 09:31:35

OFF (de nem is egészen)

Javaslom hallgatásra a Klubrádióban most hallható beszélgetést (9-10-ig tart, az archívumból is visszahallgatható): Vendég Fleck Zoltán, riporter Pikó András.
Nemcsak alkotmánymódosítás, hanem a szakértői, értelmiségi szerep, és sok minden más.

dbeata 2013.03.27. 09:43:42

@FiszkölPekidzs: Ez a nick, jú nó, ez nagyon jó!

@aszekelyek: Én is aggódva figyelem a történéseket. Ezért is baj, hogy ekkora a megosztottság Magyarországon, mert ha baj lesz, egy széthúzó ország sokkal gyengébb állapotban van, mint egy olyan, ahol azért nagyjából megegyeztek az emberek, hogy merre van az előre.

De hát az összetartás ugye megint csak érdekeket sért...

aszekelyek 2013.03.27. 09:46:22

@nyünyüge: facebookon képet kaptam. Gyerekek hónyulat építettek. Nagyobbat , mint ők. :))

Tényleg volt ekkora hó , 25 éve. Mi februárban költöztünk ide és 30 cm -es hó állt a teraszon. Egy tömbben. Egy darabig nem is mertük kinyitni az ajtót. Ma reggel már majdnem akkora volt de folyamatosan esik hozzá még.
Akkor húsvétra már tavasz volt. Ez a hó februárban szokott lenni. nem március végén. Már tavaly is késésben volt minden, kb egy hónappal. Úgy néz ki , erre kell berendezkedni. A télikertben lépcsőház tetőtérben a növények téli szállása..., kinyílt már a rhododendronom. A lépcsőházban van , bent. Na az sem normális. Húsvétra , szülinapomra , ami most van hétvégén , mindig lehoztuk eddig és a teraszon napozott.

Nap Pali 2013.03.27. 09:47:16

@nyünyüge: nekem ÁLLANDÓAN szól a klubrádió...

egyetlen normális közéleti rádióadó...

aszekelyek 2013.03.27. 10:04:32

@A pöttyös az igazi dbeata: már csak olyan az érdek természete, hogy ami az egyiknek étek, a másiknak méreg. A konfliktust az okozza. Ha mondjuk mi egy pontosan olyan jövedelmi, hitelezési és életszínvonlú ország lennénk, mint a m németek, vagy az első körösök minket privatizálói, semmi érdekellentétünk nem lenne.
Amint kivakkantottuk a csizma alól, hogy szuverenitás, máris egyre távolabb lökdösnének minket a felzárkózás lehetőségétől is. Ha viszont a trojka akarja kormányozni Magyarországot is , akkor meg azt kell mondani. A saját károtokra is kötelesek vagytok nekünk parírozni. Máskülönben nácifasisztantiszemitadiktátorok vagytok.
Csak az nem, aki nekünk akar megfelelni és a paprírozást támogatja. Neki mindnt szabad és lesz is. Amit mi megengedünk neki. Szuveréneknek azt sem , amit igen. Méghogy , Mgyarország szuverén... és le van írva , mit köteles és mit nem... Mi az, hogy köszönik, nem kérik az IMF " segítségét" , megoldják maguk. Sztem ennek a vége az lesz, hogy Ciprusnak adnak az oroszok pénzt. Logiukus lenne. nem az IMF-től hívják le, hanem a piacról az oroszok megfinanszírozzák őket. legalább is én ezt csinálnám. Oké, apénzükkel ugyanúgy szemétkednének, mint a forinttal.... de az a kisebb rossz.

bariga 2013.03.27. 10:07:47

@aszekelyek: Na pont ÁFA ügyben a Fidesz is jól átvágott bennünket, nem volt nagy csökkentés az biztos, hacsak a + 2 % emelésnem számít annak.

aszekelyek 2013.03.27. 10:12:25

@márta)): olyan befektetőt nem is kívánunk, üzenem a kedves Vértes Andrásnak... ezt elég régen már közölte is a kormány. Tisztes haszonnal megelégedőket szívesen látja. Olyanokkal nincs is semmi peres ügyük.

Ps. : nem tudom, őt , Vértest , miért nem kezdik ki a kedves ábrázata miatt , mint Matolcsyt... ugyanolyan joggal tehetnék.

@bariga: hadd csepegtessek némi műveltséget a kegyed elméjébe! A reformátusoknál nincs gyónás. Részemről református vagyok. Mi csak Istennek tartozunk elszámolással. nem veszünk pénzért feloldozást. Így nem tudjuk támogatni, amikor a pénzembereket minden alól feloldozná a z egyik része a művelt világnak. Főleg a pénz nyújtotta hatalommal visszaélés alól.

aszekelyek 2013.03.27. 10:18:46

@bariga: magának sem ígértek áfa csökkentést. Egyszeri , nagy arányú , jövedelem adó csökkentést meg állandóan meg akarják szüntetni a kormányt nem támogatók. Az elvi kérdés , hogy valakik a fogyasztást és a jövedelmet , szoci-szadesz kormány , 25-re ők emelték fel !! , vagy a jövedelmet kevésbé és a fogyasztást inkább adóztatják. Nem egy iskola van a közgazdaságtanban sem. Bár sokan igyekeznek ezt ültetni némely fejekbe. Akikébe lehet.
Mindez csak a jövedelemelosztás ideológiai alapon eltérő megítéléséből fakad. Önnek is érdeke, ha fel nem is ismeri sajnos, hogy a nagyobb jövedelmeket nem fogyasztásra, hanem állampapírokba fektették, magyarul maradt a magyar állami helyzet megtámasztására itthon .

aszekelyek 2013.03.27. 10:32:17

@graycivil: ezt a marhaságot! hahahaha,... bruhahaha...

jjulie 2013.03.27. 10:32:44

@aszekelyek:

hűha banyavarangy, jól felgyülemlett a fűbehugyod az éjszaka, és most a háztartási hablatygenerátoroddal szétspriccelteted?

orbánia te csodás

hegyilány 2013.03.27. 10:40:09

c-press.hu/2013032710101/belfold/50-ezer-magyarnak-nincsen-semmi-bevetele.-de-mibol-elnek.html

Tomboló mélyszegénység, szegénység. Elképesztő adatok.
"Senkit sem nagyunk az útszélén". Vagyis a kormány gon doskodó, csak nem mindenkivel? Szomorú valóság.

hegyilány 2013.03.27. 10:42:37

"gondoskodó", közben gondolkodom) hol vannak az új munkahelyek, néhány százezer sincsen, hogyan lehetne ebből egymillió?

aszekelyek 2013.03.27. 10:54:31

@nyünyüge: akkor az a személy fog a becsengetővel társalogni , aki nem tiltotta le. valamint lehet, hogy a ltiltós nem is lesz otthon. HA igen, akkor sem akadályozhatja a másikat. @graycivil: szóval, ha Varga úr úgy látja majd , hogy szükséges lesz zárolni némely tervezett kiadást, akkor az lesz a z osztogatós választási költségvetés. Bruhahahaha.. tehát a kiosztott semmit majd gigavisszaveszi... :DDD minusszor, minusz az plusz. Valami efféle logikára építetted ezt gréczykém ?? Az ilyesmire mondta anyám, hogy ha a kutya megenné , megveszne tőle....

Szerintem az anyilvánvaló, hogy nagyon óvatosan fonak kidásokat eszközölni. mondjuk a FIDESz tábor és a felelősen gazdálkodást elvárók pontosan ezt is várják el tőlük. :) A Semmiféle esztelen pénzszórást. Amire ezidőtájt semmiféle lehetőség nincs. Most éppen az van, amiről beszéltek, - ciprusi zűrre gondolok- Hogy ha valami esetleg történne tőlünk függetlenül, akkorra esetleg kértek volna biztonsági keretet, amit az IMF az istennek sem akart adni. Csak részeg matrózok szórták itt a pénzt , Orbán és Varga soha. Nem is kellett visszavenniük.

Rávarrnád a feriék bűnét megint Orbánékra , mi?
Hátha van olyan kis amnéziás baloldali, aki beveszi ezt?
Nem , ennyire nem szabad őket lenézni..., az erkölcstelen. NA de az nálad nem volt sosem akadály és feriéknél sem.

aszekelyek 2013.03.27. 11:01:00

@jjulie: ott van neked magyarázatnak a bajnai... és a kerék-bárczy... from harvard...

Na miért ? Mert profitálni akarnak belöle. ottan kapitalisták vagynak , tudtad ?

@hegyilány: nyugtával dícsérd a tíz évet.
andor László, remélem tudod, ki ő, :) minap közölte, az egész únióban nagy a munkanélküliség és nő, különösen a fiatalok munkanélkülisége nagyon súlyos . Még a németeknél is!!!!

aszekelyek 2013.03.27. 11:06:15

@hegyilány: még a legelején itt mondtak el mindennek engem és akormányt, amikor eltörölte az a baromságot, szocik törvénye, amely büntette az alkalmi, ház körüli munkát. mert képzeld el, a kormány is tudja, hogy olyan ország talán egy van, Dubai, ahol suületés jogán kapnak jövedelmet az odavalósiak. Az összes többi országban, ahol nem jut mindenkinek munka és nem jut, ott vannak kisebb, nagyobb létszámban, saját jogú jövedelem nélkül élők. nekik pedig bűn, szocik bűne, megtiltani, hogy öngondoskodjanak , maguknak jövedelmet szerezzenek.
Ahogyan módjuk van rá . Az állandó alkalmazottat viszont be kell jelenteni. Le van szabályozva rendesen.
Nálunk is van olyan, hogy bejelentjük, hogy xy három napig kisegítő nálunk. Amikor egy állandó beteg, vagy szabira megy.

hegyilány 2013.03.27. 11:13:44

@aszekelyek:

Csak nem mindegy, milyen a szociális háló. Csak emlékeztetném, márha megvan verve" folyamatosan a németekkel, mi?van? a németeknél.
Nem, nem tudom, ki Ő !!! Csak nacccssága tud mindent!! Vagyis csak gondolja!
Ilyen utálatos akárki m int kegyed? nacccsága!! elképesztő.

hegyilány 2013.03.27. 11:18:40

@aszekelyek:
Az a gond, hogy nacccsága mindenről firkálgat, csak éppen a magyarországi gondokról, bajokról valamilyen oknál fogva megfeledkezik.
Nekem nem gond, csak unalmas, ahogyan kerülgeti a lényeget.

bariga 2013.03.27. 12:42:19

@aszekelyek: Sajnos a legtöbb embernek nem a jövedelemadója, hanem a jövedelme csökkent. Ugyanis 0% helyett 21,5% adót fizetett. És fizet ma is még 16%-ot + még 1%-ot.
Megjegyzem én valóban jól jártam nagyon , imába is foglaltam Orbán Viktor úr nevét.

bariga 2013.03.27. 12:45:38

@aszekelyek: Isten azért tudja, hogy mikor hazudsz.
Bocsánat tényleg nem tudtam, én Római katolikus vagyok.
Amúgy meg a lelkisimereteddel kell elszámolnod, mint mindenkinek, annak is aki nem vallásos.

panelburzsuj 2013.03.27. 12:56:18

@bariga:

Nagyon azért nem kell maekulpáznod ..:), mert az úrvacsoravétel azért a reformátusoknál is bűnvalló imádsággal kezdődik.

menőmano 2013.03.27. 13:03:32

Magasságos egek ura!! Némely népek micsoda?! vallásosak itt".
??
:(

menőmano 2013.03.27. 13:09:24

@aszekelyek:
Figyeljen csak picikét?! Inkább tisztaság mániás legyek, mint nem.
Kegyed? csak nyugodtan tartson nyives macskát, egyéb állatot, miegyebet a lakásában, vagy éppen ott ahol csak akar.
Engemet nem is érdekel.

Akitlosz meg próbálta tájékoztatni arról,"

Tényleg? a jó nénikéjét tájékoztassa illllyen stilusban. Igaz sok" nem várható attól", kinél totálisan mérhető az elegancia hiánya. Hogy csak ennyit írjak erről, az ügyről.
osztjónapot!! önnek.

dbeata 2013.03.27. 13:10:12

@aszekelyek: Az első rész rendben, viszont ez a kormány úgy kajabál "zsebtolvaj!", hogy közben ő és köre lopja meg a saját népét, és hazudik a szemükbe, és uszítja.
Innentől már kérdem én: miről is beszélünk?

menőmano 2013.03.27. 13:11:49

Fideszista elvakultságában sokszor már azt sem tudja miket írogat?!
Szerintem.

:)))))))

panelburzsuj 2013.03.27. 13:27:57

@Hepci:

Ez egy politikai blog.

Mae szerda, mae Kulpa.

Mer ha kedd, akkor még csak Brüsszel.

De ha a Kulpát is átlépjük, onnan má tuti Balkán.

Vagy Szlovénia.

Egyébként többes szám elsőben veled biztos nem.

Még holnap se.

panelburzsuj 2013.03.27. 13:30:55

@Hepci:

Amúgy meg bővíted a portfóliót?

Nem elég a Galuskák Főfelügyelője, nyelvtannácinak is felcsapsz?

menőmano 2013.03.27. 13:35:08

www.hir24.hu/belfold/2013/03/27/a-rezsicsokkentes-a-hokaoszt-is-legyozte/

Nahát! Nahát! Hogy mik vannak?!
:)

Hókáosz. Totálisan ez jutott eszembe, hogy valahol olvastam.
Na.végre megtaláltam.
:)

hvg.hu/vilag/20130327_Fejek_hullottak_a_havazas_miatt_Ukrajnaba#rss

Hát! Van illllyen is.

menőmano 2013.03.27. 14:06:44

"Úgy tűnik, Orbán Viktor kormányfő nem tudja teljesen lerázni Simor Andrást. A mandátuma lejártával a jegybank éléről március elején távozott bankárt ugyanis szerdán az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) egyik alelnökévé nevezték ki. A hvg.hu információi szerint a döntést egyhangúlag hozta meg a bank igazgatósága. Simor feladata az ország- és szektorstratégiák létrehozásának koordinálása lesz, emellett pedig hozzá fog tartozni a kormányokkal, nemzetközi szervezetekkel, civil szervezetekkel való kapcsolattartás is.
Ő tárgyalhat azokkal az alapokkal is, melyek pluszban beszállnak a bank finanszírozásába (donor alapok)."

hvg.hu/gazdasag/20130327_Orbannak_nem_lesz_nyugta_Simortol#rss

******
Na. Jól van. Megyek a dolgomra.
:)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.03.27. 14:13:56

@aszekelyek:

Így van.

Legfeljebb fertőző szőrű menőmanokat nem célszerű kisbabák és háziállatok közelébe és lakásba engedni.

Még a végén széttépnék szegényt, csak hogy ne szenvedjen tovább.

teevee 2013.03.27. 15:08:28

@aszekelyek: Világos. Neked mindegy, hogy egy tolvaj Chuck Norrist lop meg vagy egy vak gyereket. Értem.

Másrészt még mindig próbálkozol. Összemosni a pedofilokat és a pedofilokat mentegető szervezeteket. Csak emlékeztetnélek rá, hogy az orvosok szervezete nem kínált az áldozatoknak pénzt a hallgatásukért és nem büntette az elkövetőket pusztán áthelyezéssel. De ez is mindegy. Neked.

etwas kultur muss sein 2013.03.27. 15:35:56

@aszekelyek: Huh, ez eléggé izzadságszagú lett.

bariga 2013.03.27. 16:06:41

@panelburzsuj: Köszi :-) Néha jót szoktam derülni, amikor sátoros ünnepeken a politikusok elmennek a templomba és fogalmuk sincs mikor kell felállni, vagy letérdelni.

nyünyüge 2013.03.27. 17:11:19

OFF olvasnivaló:

Az én érzésem szerint is lesz egyszer egy "gátszakadás". Ahogyan a Gyurcsány kormány esetében volt (bár a két helyzet ezer dologban eltér, pl. abban, hogy most nincs egy erős ellenzék, amelyik hatékonyan szervezi a kormányellenes erőket.)
Azt nevezem gátszakadásnak, amikor hirtelenjében durván átfordul a társadalom hangulata. Amikor robban a többféle külső és belső, anyagi és lelki pofonok, frusztráció miatt felhalmozódott feszültség sokakban.
De egy éven belül ez nem valószínű, ill. csak ha valami nagyon váratlan hatás éri a társadalmat.

hvg.hu/itthon/20130327_Kis_Janos_A_NER_valojaban_igencsak_toreke

Nap Pali 2013.03.27. 17:39:08

@nyünyüge: egyetértek...

az álamcsőd lesz ez a kijózanító "pofon"

1013 év feudalizmus + fides = álamcsőd + belháború

aszekelyek 2013.03.27. 21:14:45

@FiszkölPekidzs: beleizzadtál ? @teevee: fenntartom, hogy nem támogatom a katolikusok diszkriminálását ebben a tárgyban.

A rossz példáid hidegen hagynak és a személyeskedésed is.

@Akitlosz: Ez könnyen lehet. Apósomat pl a saját kutyája nem engedte be , szuka , a saját hálószobájába , amikor én ott a fiamat szoptattam. Akkor még nem szült és álterhes lett szegény ... az egyik sípoló játékot tette a hasa alá és nem engedett hozzányúlni senkit.

korábban ulrike 2013.03.27. 21:21:18

@nyünyüge: @Nap Pali: Ezt hívják csodavárásnak. Mivel reálisan potens ellenzéki erő a porondon nem látható, ebben lehet bizakodniuk azoknak , kik bizakodni szeretnének.

A szárazon számoló azt látja,
-ez nem újdonság, az ellenzék a ciklus kezdetétől fogva igen gyenge és hiteltelen, ergo nem változott semmi.
-A határozatlanok aránya továbbra is igen magas, ergo itt sem változott semmi.
- Kérdés, hogy ebből a raktáron lévő szavazatokból mennyit lehet piacra dobni, és kinek. Gondolom egy gyenge és tehetetlen ellenzék ebben is gyenge és tehetetlen lesz.
- Közben az eurozona ingadozása bedönthet á la Cyprus még egy két kis országot itt a közvetlen szomszédságban is, ami könnyedén keltheti azt az érzést, nekünk relatíve nem is annyira rossz, sőt Mo. tőkevonzásii képessége relatíve javulhat, ha eminens szomszédainkból valaki, vagy másik kis EURO ország bedől, és Dijsselbloem igazat mondva szólta el magát.

aszekelyek 2013.03.27. 21:22:47

@hegyilány: Az EBRD- ből a szocik delegálták az Európa Tanácsba az urat. Oda prónált volna benyomulni veres de hiába. egészen más kaliber. Most simor ment oda. Indexen van, olvasható:)
Kis szépséghiba a z úr múltjában, hogy ferinkkel is volt dolga . Most éppen előadásokat tartanak, itthon arról, hogy mi lenne az EU nélkül nálunk. Jobbik prpopaganda egyensúly....
No és ő volt az , akit kritika ért , mert nem jelent meg a nyugdíjasokról szóló ülésen , ahol illett volna...
Nyugalom , egy ismerősöm sem tudná aki nem kormánypárti:))) Vagy nem foglalkozik közvetlenül a politikával régen.

aszekelyek 2013.03.27. 21:26:08

@A pöttyös az igazi dbeata: én is kérdem, miről beszél kegyed pontosan????

aszekelyek 2013.03.27. 21:29:49

@menőmano: kéne a rendőrségen tartani olyan szert, amit ezeknek a betegeknek kéne szedni. de nem szedik. egyik barátnőm nagymamája is eeeeefféle kórtól szevedett. Ha szedte , akkor nem. De alzheinereseknek is vannak ilyen tüneteik ... -egy szomszédom anyukája idős korában szegény , ő is ilyesmiket produkált.

aszekelyek 2013.03.27. 21:40:10

@bariga: na ez erős túlzás. Mielőtt 16 %-ot fizettek azelőtt 17 % volt az alsó kulcs. csak a pontosság kedvéért. :)))

@panelburzsuj: azt sem lehet pénzen megváltani... :))
ott sem játszik a mindenrőlazorbántehet.

Az olyan szocis , feris , szadeszes - bajnais imádság lehet:)) Bűnvallás nuku.

Saját portát kell sepregetni abban is .

aszekelyek 2013.03.27. 21:44:05

@bariga: ami azt illeti , az előzőekben éppen azok voltak kedvezményezettek , akik most nem .
Az nem volt folytatható. Mert görög út annak a vége. Annak az is lett. Gondolom azt nem siratja senki , épeszű , hogy nem oda jutottunk , ahová ők 2010 óta. Most meg Ciprus.

aszekelyek 2013.03.27. 21:50:32

@A pöttyös az igazi dbeata: akkora ostobaságnak bizony az a jutalma , amire azt írtam. Nem csak tőlem kéne elvárni a makulátlanságot édes Beám !

@menőmano: HVG ELEVE ÁLLÍTJA, HOGY KERESZTBE FOG TENNI MAGYARORSZÁGNAK SIMOR??? ILYEN ROSSZ VÉLEMÉNYÜK VAN RÓLA???

menőmano 2013.03.27. 21:51:25

@aszekelyek:
Igen??! Oszt? Akkor mi?van!!
Már írtam, szerintem. Egy picikét sem érdekel, hogy miket írogat.
Dől önből a rosszindulat, az utálat, miegyebek.
Nem tudom? miért nem lehet megérteni, hogy ne írogasson Nekem.
???

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.03.27. 21:59:19

@panelburzsuj: sőt, erkölcsnemesítőnek.
Figyelted, hogy firtattam Aszekelyek fideszhevületének vallásos aspektusát?

menőmano 2013.03.27. 22:11:32

@aszekelyek:

Igen?! Akkor másolja ide!

menőmano 2013.03.27. 22:18:21

Totálisan unom már, égnek áll tőle a hajam.

panelburzsuj 2013.03.27. 22:26:09

@aszekelyek:

No mégegyszer:

értsem úgy, hogy tanúságtevésed szerint az úrasztalához készülődő református atyafiak "szocis , feris , szadeszes - bajnais" álimádágot mormognak a bajcuk alatt?

Vagy nem pont így gondoltad - csak megint elszabadult az a pajkos kíbordcirmos?

menőmano 2013.03.27. 22:28:54

atv.hu/cikk/20130326_novekedesi_paktumot_kotne_a_befektetokkel_bajnai?source=hirkereso

Ez jó, nem kicsit, nagyon.
:)

"A fórumon ismertették a GKI legfrissebb prognózisát, amelyben idén nem számítanak növekedésre."

Szomorú valóság. Némely társadalmi csoportnak- népeknek, további elszegényedés, marad a szegénység.

panelburzsuj 2013.03.27. 22:30:09

@Hepci:

Méltányolom a nagy menetelésedet a lézengő hitoktatóig! ... :)

dbeata 2013.03.28. 06:11:57

@FiszkölPekidzs: Szerintem is viszolyogtató, hogy egyes honfitársak a más kárán hasznot húznak. Mégis, azt is kell látni, hogy ez nem bontja ki a teljes igazságot (hogy került ebbe a helyzetbe a károsult?), valamint hogy felháborodni esetleg neki lehetne oka, joga. Ezt egy nem érintett külső fél ha felhánytorgatja (s minő érdekesség, pont a profiljába illő módon), azzal ezt az ügyet saját haszonszerzésére használja fel (tehát az áldozat kárán ő is nyerészkedni próbál). Külső fél, annyit tehet, hogy megsegíti az áldozatot, ha ennyire szívén viseli sorsát, vagy gyűjtést szervezhet neki. Ezzel a pozitív képet is alakítja magáról.

Hány alkalommal volt olyan eset, hogy nem zsidó származású magyar ember jutott hozzá ilyen módon ingatlanhoz? Azok az esetek nem szúrják a Jobbik szemét?

dbeata 2013.03.28. 06:14:36

@aszekelyek: Az eszedbe se jutott, hogy esetleg elnézést kérj, miután lehiggadtál? (ha van olyan állapotod).

"miről beszél kegyed pontosan???? " Álmodj csak tovább, királylány!

hoplita 2013.03.28. 06:37:44

@aszekelyek:
"....Azt mondjuk, hogy 20 ezerig szabálysértés és pá. Ennél jobban nem is lehetne megalázni a legcsóróbb részét a mi legnagyobb kisebbségünknek...."

Lemaradtál valamiről, húzzon apád a kankós faszára.
A fityiszed 50 ezerre emelte a szabsértési értékhatárt, így egyből bécsék tízezreivel lehetett a statisztikát kozmetikázni.

A faszért nem nézel utána, mielőtt itt pampogsz, hülye libafos.

hoplita 2013.03.28. 06:50:27

@A pöttyös az igazi dbeata:
Az is szúrja, ha magyar nyerészkedik egy nemzettársa kárára, de ha egy golyvás retkes zsidó az egy kicsit jobban.
Vagy neked mindegy Beácska? Ennyire mosott a zagyacskád?

dbeata 2013.03.28. 07:04:51

@hoplita: Téged rövidített már meg zsidó származású honfitárs? Mert engem már igen, sőt, egyenesen Izraelből érkezett üzletfél is. Láttam már sok mindent, a szakmában ahol dolgoztam. De mégse érzem, hogy ezért mindegyiküknek fizetnie kéne, és hogy mindenkiről rosszat kéne gondolnom.

Nem kell, hogy megértsd.

hoplita 2013.03.28. 07:11:29

@A pöttyös az igazi dbeata:
Nem vagyok hülye, hogy ne érteném...mégha azt gondolod is, úgy magadban.:)
De nem erről van szó, persze neked sem kell megértened, ha nagyon nem akarod.
A saját fajtámnak kicsit többet elnézek, egy olyannak, akihez semmi sem fűz, annak szinte semmit.
Olvasgass kicsit Dsidát...sosem késő.:)

hoplita 2013.03.28. 07:17:45

Ez is aranyos, kúrmányunk stratégiai partnere, érdemes az előzményeket is elolvasni, idiótáknak fidemeszpéseknek nem ajánlom, összezavarná mind a két agysejtjüket.

Hajtóvadászat zajlik a Mercedes gyárban a szivárogtatás miatt - olvasónk újra jelentkezik
Múltkori levelemet azért írtam meg, mert teljesen reménytelennek éreztem a párbeszédet a Mercedes gyár vezetőivel, elsősorban Frank Kleinnel.

További részletek: kuruc.info/r/20/109924/#ixzz2OoQgQ7dy

Itt az előzmény.
Aki nyafogni mer, hogy így kuruc, meg úgy kuruc, annak a szívélyes szájbabaszatásán túl közlöm, hogy ezek az írások máshol nem jelenhetnének meg.

"Orbán Mercedese" - a gyárban dolgozó olvasónk leírja, aminek titokban tartásáért mindent megtesz a vezetőség

További részletek: kuruc.info/r/20/109635/#ixzz2OoRK4JrF

dbeata 2013.03.28. 13:11:19

@hoplita: "mégha azt gondolod is, úgy magadban.:)"
Nem, és pont hogy próbálom megérteni.

"A saját fajtámnak kicsit többet elnézek" Olyant én is szoktam! :)
süti beállítások módosítása