Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
23:43

Kezd egyre szélesebb körben elterjedni egy értelmezés: a Fidesz a rezsicsökkentéssel rátalált az aranytojást tojó tyúkra. Az év eleje óta ennek köszönhetően nő a támogatottsága, mert ez érdekli az embereket, ezt értik az emberek, erre vevők az emberek. Tényleg ilyen egyszerű lenne?

490rezsi.jpg

Nem kétséges, hogy a rezsicsökkentés egy évvel a választás előtt kiváló kampánytéma: sokat lehet róla beszélni, lehet küzdeni a csúnya szolgáltatókkal, folyamatosan eseményeket lehet produkálni. Természetesen sokkal jobb a Fidesznek, ha erről szól a politikai kommunikáció, mintha a gazdaság helyzetéről vagy éppen az ellenzék programjáról, javaslatairól lenne szó – ebben az értelemben kétségtelenül professzionális, felépített politikával állunk szemben, amely ráadásul illeszkedik a kormány következetesen formált mondanivalójába, úgynevezett „győzelmi stratégiájába”. Ugyanakkor az a leegyszerűsített értelmezés, amely most azt sugallja, hogy az nyeri meg a választásokat, aki a legnagyobb számot mondja egy ehhez hasonló vitában, szerintem komoly tévedés.

Nézzük meg először az adatokat. A Fidesz a tavalyi utolsó felmérésekben – még a rezsicsökkentés bejelentése, potenciális hatása előtt - így állt a teljes népességben az egyes kutatócégeknél: 26, 19, 19, 22, 32. Ehhez képest most itt tart ugyanezeknél az intézeteknél: 26, 24, 24, 23, 32. Két cégnél tehát nincs semmilyen elmozdulás, egynél csak hibahatáron belüli, kettőnél viszont öt-öt százalékpontos a növekmény. A változás összességében pozitív, ugyanakkor látványos erősödésnek biztosan nem nevezhető.  Persze, nem zárható ki, hogy a hamarosan megjelenő új kutatások másoknál is jelentős növekedést mutatnak, de még ha el is fogadjuk az erősödés-tézist, akkor is bizonyításra érdemes ezt egyértelműen a rezsicsökkentéshez kötni.

Az akcióval kapcsolatban egyelőre egy megbízható felmérés áll rendelkezésünkre, bár bizonyára ennél több is készült már ilyen-olyan belső használatra. A Medián adatai kétségtelenül árnyalják azt a képet, amelyet sokan sugallnak: a rezsicsökkentés ezek alapján egyáltalán nem tűnik mindent eldöntő automatizmusnak. Nem csodaszert látunk, amit beadva a választók ájult lelkesedéssel várják a választás napját, csak annyi látszik, hogy az alapvetően politikai törésvonalak alapján értelmezett akció azért a nem elkötelezett kormánypárti szavazók között is támogatókra talál. Mindez kétségtelenül feladatot adna az ellenzéknek, többet, mint egy kormányzati bénázás kommentálása, de messze nem nevezhető olyan elsöprő erejű, hatású témának, amelyet lehetetlen lenne hatástalanítani.

S itt érkezünk el a lényeghez: meggyőződésem, hogy nem önmagában a rezsicsökkentés, nem is annak  "zseniális" kormányzati kommunikációja alakítja ki a „kormány fel – ellenzék le” képet, hanem sokkal inkább az ellenzék alapvető impotenciája, ami ennek a számára kényes politikai kérdésnek a kezelésében látványosabb, mint más ügyek esetén. A téma kétségtelenül hasznos a kormánynak, a Fidesz képviselői derekasan végzik is az ezzel kapcsolatos iparosmunkát, táblákat cipelnek, minden közleményükbe beleírják, aláírásokat gyűjtenek, ám ezek önmagukban nem lennének elegendők a közhangulat megváltozásához. Kell mindehhez egy belső harcait vívó, a politizálás alapvető szabályairól és formáiról gyakran megfeledkező, a viták többségében – így ebben is - tehetetlennek és erőtlennek látszó ellenzék, amely amúgy az adatok szerint – a Tárki mai jelentését leszámítva - tavaly év végéhez képest érdemben nem is veszített támogatókat, ám amellyel kapcsolatban mégis egyre erősebb a kilátástalanság, a helyben járás érzése.

Mindezt azonban nem a rezsicsökkentés hozta, okozta, hanem olyan politikai problémák, rendezetlen személyi-hatalmi-politikai kérdések, amelyek mindaddig biztosan láthatók lesznek, itt maradnak, ameddig a baloldali ellenzék két legnagyobb pártja (MSZP és Együtt) nem dönti el valahogy az egyre erősödő belső harcot. Az "előválasztásnak" nevezett szituációban ugyanis - bár minden szereplő tudja, hogy amúgy ez ronthatja a későbbi választási pozícióját - nincs erő és idő másra, kifelé figyelni: itt az azonos oldalon állót kell először legyőzni, vele kell megküzdeni. Amíg ez a harc tart, a rezsicsökkentés és társai tarolnak: nem a csodafegyver, hanem az ellenfél hiánya miatt. S persze ebből az is következik: ha eldől, ha véget ér, sok szempontból új időszámítás következhet.

Ebben a képletben a nyár végéig – ősz elejéig feltehetően nem várható érdemi változás, s akkor is kétesélyes, hogy a végeredmény (a harc utáni csatatér állapota) a mai helyzethez képest erősíteni vagy gyengíteni fogja az ellenzéki szereplőket. Bár, lássuk be, olyan nagyon gyengíteni már nem igazán tudja.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr575176812

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Polgári szemmel 2014 reménytelen 2013.03.29. 18:39:24

Hogy elég volt Orbánból és a Fideszből, az nem kérdés. A kérdés az, hogy 2014-ben lesz-e alternatíva. Most nincs.                                        ...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.03.28. 11:26:10

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: A mindenható rezsicsökkentés? 2013.03.28. 09:00:02

Kezd egyre szélesebb körben elterjedni egy értelmezés: a Fidesz a rezsicsökkentéssel rátalált az aranytojást tojó tyúkra.

Trackback: Anyának lenni jó 2013.03.28. 08:24:43

Tegnap belefutottam a közeli boltnál a rezsicsökkentést támogató aláírásgyűjtésbe. Jó is, hogy elkezdődött a direkt kampány, hiányzott már a populizmus a magyar politikából (merthogy alkotmányossági szintre emelkedett, az meg kit érdekel)... A recsőne...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

livengood 2013.04.04. 01:26:40

A Hír Televízió válasza az ARD gyerekhíradójában leadott rajzfilmre.

www.youtube.com/watch?v=aQJC2Y06-O4

szoja122 2013.04.04. 06:59:39

@livengood: Röhej.

A nagy harcos Viktorunktól csak ennyire tellett?
Hol vannak a sallerek meg a kokik?

Az agyon dicsért Horthy alatt 1941. december 12-én hadat üzentünk az Egyesült Államoknak.

Most is megtehetnénk Németországgal.
A hülyeségnek és a primitívségnek úgy sincs határa. A kormányunk ezt többször bebizonyította...

Beléptünk egy klubba aminek törvényei ránk is vonatkoznak, ha tetszik ha nem. Bezzeg a pénz, amit tőlük kapunk az jó, de a szabályok az már nem.

Akkor miért nem lépünk ki?
Megnézhetnénk magunkat, fél év alatt államcsőd lenne...

inreallife 2013.04.04. 08:52:49

@livengood: ez nagyon kemény. negy a népbutítás a tormáról 1000-rel. torma meg hólapátolás, ez a magyar híradó? :))))
nézzetek bbc-t, ha a hírekre vagytok kíváncsiak... vannak benne magyar hírek is, néha...

inreallife 2013.04.04. 08:59:21

@szoja122: neked amúgy mi bajod hortyval? pár zsidón meg agymosott hülyén kívül mindenki pozitív alakként emléxik rá. az akkori helyzetben az akkori viszonyok között igenis az egyik legjobb államfő/kormányzó vagy nevezzük aminek akarjuk volt. olvass már el róla valami életrajzi vonatkozású bármilyen művet, mert nagyon nem vagy tisztában az életével és a munkásságával....

jjulie 2013.04.04. 09:25:21

@inreallife:

nana, lezajlott volna a horthy, és az ő nevével jelzett korszak széles körben elvégzett értékelése, is kialakult valami féle közmegegyezés?

légyszi egy 100-as listát a tanulmányokról.......

inreallife 2013.04.04. 09:54:36

@tölgyes: mesélj, hogy vágná oda a németeket egy spanyol államcsőd? van két bankjuk, aminek nagyobb hitele van kihelyezve? az egész spanyol adósság cirka 650 milliárd euró. a németeké ebből a fele. nagy pénz, de nem is kell mind kifizetni. a hiányzó pénz a rendszerből kb 170 milliárd euró. most a nyáron utaltak nekik 100 milliárd eurót bankmentő csomag néven. abba csak a németek fizettek 30 milliárd eurót. ha hagynák bedőlni az egész hóbelevancot, akkor 85 milliárdba fájt volna nekik. ha most hagynák, akkor már annyiba sem. igen, valszeg a német államnak a zsebébe kéne nyúlni, de az meg se látszana a költségvetésükben. valahol 300 milliárd felett volt tavaly is a költségvetésük, és 0 körüli volt a hiány. ha beüt a spanyolnátha, akkor is simán egykét zárolással és egy olyan 8% körüli hiánnyal letudnák a spanyol válságot. ráadásul van egy 500 milliárd eurós bankmentő csomagjuk is, bár abból már költöttek rendesen, de azt nem találom a neten, hogy mennyi pénz maradt meg belőle. lehet költségvetés módosítás sem kell, ha bedőlnek a spanyolok...

szóval igen, fájna a németeknek, de inkább múló kellemetlenség lenne számukra, mintsem komoly csapás. és akkor nézd meg magyarországot, akinek 0 kitettsége van spanyolországba. szerinted megint a szadék szélén állna az ország? biztosan. lenne imf hitel? biztosan. magyarország nem a kitettsége miatt volt a veszélyzónában, hanem a rossz gazdasági szerkezete miatt...

jjulie 2013.04.04. 10:07:39

@inreallife:

gyorsan kifaroltál a horthys általános és alapos közmegegyezéses közmegítéléses témából, ember..........

szoja122 2013.04.04. 10:09:00

@inreallife: Rosszabb volt mint most Orbán.

A zsidó ellenes törvények kormányzása alatt születtek. A szövetséges megválasztása sem volt igazán jó. A háborúból nem tudott idejében kilépni. Soroljam még?

szoja122 2013.04.04. 10:10:57

@inreallife: Ja és még hadat üzent az egyesült államoknak. Ő volt a kormányzó, ezért is igazából Ő a legfőbb felelős. Bárhogy próbálják tisztára mosni.

inreallife 2013.04.04. 10:20:16

@tölgyes: ja, mégegy egy kis folytatás az eszmefuttatából.

szóval, orbánék a 26 főszám közül egyetlen 1-re koncentráltak, ami már amúgy is közel volt a határhoz, nevezetesen a 3%-os hiány. az összes többi az ország gazdaságáról, vagy annak szerkezetéről szóló számban rosszabbul áll az ország, mint bajnai alatt. ez pedig gazdaságpolitikai kérdés. a gdp zuhan, a beruházások zuhannak. az adók folyamatosan emelkednek, ahogy a munkanélküliség is, még a közmunkaprogramos kozmetika ellenére is. az államadósság nem csökken, a szociális kiadások brutális mértékűek és rosszul célzottak, az eu-s támogatások jórészét elbukja az ország, mert le sem hívja. oktatásra egyre kevesebbet költ az állam, miközben 2020-ra a 30 és 34 év közötti embereknek 30%-nak diplomásnak kéne lennie a saját vállalásuk szerint. a védelmi kiadásaink soha nem érték el a natoba lépés feltételeként elfogadott 2%-ot, tavaly rekordalacsonyan, olyan 0,7% volt, idén fog csak emelkedni, mintha hende henceget volna vele. az utak és az ország infrastuktúrája végletesen leromlott, a közlekedés egyre drágább és több időt vesz igénybe. az egészségügy romokban, a kórházak fizetésképtelenek, az orvosok és a tanárok alulfizetettek. a fiatalság menekül magyarországról, ahogy a cégek és a befektetések is. ez lenne a három év mérlege.

nem mondom, hogy előző kormányzatnak ebben nincs sara. bőven benne vannak ők is ennek az állapotnak a kialakulásában. de orbánék semmit nem javítottak a helyzeten sőt, bármi amihez hozzányúltak csak rosszabb lett. a hiánnyal kétszer is elszaladtak a brutális adótehernövelés mellett is. 2010 júniusában nem szedték be a cégektől a tervezett adót, mert egy tollvonással elengedték, ahelyett, hogy korrigáltak volna, és 4,2%-os hiányt csináltak. bajnainak köszönhetően, akkor még volt gdp növekedés is. a következő évben már 5,4%-os volt a hiány, csak a manyup pénzekkel rejtették el, de a növekedésnek már lőttek, 2012 meg minden szempontból siralmas volt, ahogy 2013 sem lesz egy dicsőségmenet. szar, szarabb, legszarabb, így lehet jellemezni a kormány elmúlt 3 éves tevékenységét. tudom, növelték a nyugdíjadat, és most kurvára elégedett vagy, de hidd el másoknak sokkal rosszabb lett a helyzetük az elmúlt 3 év alatt. lehet, hogy ezzel nem vagy tisztában, és ugyanúgy hülyének nézed őket, mint ahogy a kormányzat is teszi, de nekik van igazuk, amikor arra panaszkodnak, hogy rosszabbul élnek, mint 3 éve.

és ezt akárhogyan is próbálod az előző kormányzatra kenni, természetesen ők is sarasak benne, de az oroszlánrészét már ennek a kormányzatnak köszönhetik. a hozzánemértésük a kiszámíthatatlanságuk, a hiteltelen kijelentéseik és intézkedéseik, az adhoc változtatásuk, és a konkrét cégekre és állampolgárokra irányuló kifosztás, kizsigerelés, túladóztatásuk és a rövid közép és hosszútávú tervezésre alkalmatlanságuk okozta ezt. nézd meg a matolcsy 3 éves konvergencia programját 2011-ből. pedig az még középtávú tervnek sem mondható. dilettáns, ezzel a szóval jellemezhető. köze sincs a valósághoz a folyamatokhoz, de még a trendek irányát sem sikerült eltalálni. volt ott olyan, hogy min max meg átlag növekedés. a minimum azt jelentette, hogy bedől minden.

tudod milyen vagyunk még a minimum számoktól is? ez szerinted egy megalapozott terv volt? bazdmeg a betonba öntött költségvetési számokat 2 hetente változtatgatják. 2 hétre sem tudnak előre számolni. 2 hétre. ezek felelős politikusok? ezeknek van főnökük? és az megtűri ezeket a nímandokat? mitöbb még támogatja is őket? ezért mondom azt, hogy alkalmatlanok. az egész bagázs alkalmatlan. a sok hülye fideszes jogászpalánta (mret civil munkájuk még nem volt) ennyit ért a gazdasághoz. semmit. a gazdaság nem politikai kategória, mégha ezt ők máshogy is gondolják. az vagy működik, vagy nem.

nem az a mérőszáma a jó gazdaságpolitikának, hogy mennyi elherdálható pénzt tudnak szétszórni szavazatvásárlásra, hanem az, hogy csökken a munkanélküliség, nőnek a bérek, alacsony az infláció és alacsonyak a hitelek és az állampolgárok vagyona gyarapszik. melyik a jellemzője az orbáni politikának? egyik részét sem tudják megcsinálni, nemhogy az összeset. kozmetikázva sem! súlyos, nagyon súlyos hiba volt őket megválasztani 2/3-dal. igazából az egyszerű többség is sok lett volna. egyetlen értelmes embert sem lehetett benyomni a sok csinovnyik közé. még mindig toronymagasan kiemelkedik navracsics a fideszből, és mit kell mondjak, nem tett nagy erőfeszítést érte. szóval vesszen a fidesz, és jöjjön bárki, aki azzal tud kampányolni, hogy 2+2=4, mert tudja, nem pedig azért, mert azt mondták neki...

inreallife 2013.04.04. 10:38:40

@szoja122: nemazért, de te zsidó vagy, vagy miért ez a tettetett felháborodás? a zsidók igen sokat dolgoztak azért, hogy megvetés tárgyai legyenek szerte európában. ha neked újkeletű volt az akkori zsidók elleni törvények, akkor valszeg nem foglalkoztál történelemmel pár percnél tovább. nem hitler "találmánya" volt a zsidók üldözése, az egyfajta hobby volt abban a korban, mindenhol. és azt kell mondjam, mind a mai napig sokat tesznek érte, hogy ez ne felejtődjön el. semmivel sem volt ez rosszabb az akkori európai közfelfogásnál.

amúgy úgy csinálsz, mintha mindig ebben az országban éltek volna. gyanítom senki nem hívta őket, hogy jöjjenek ide, mármint magyarországra, mielőtt angliát belekevernéd. mégis idejöttek. azóta is itt terjesztik az idióta eszméiket, amire senki nem kíváncsi. elmehetnének már innen egyszer és mindenkorra, magyarországnak jobb lenne tőle. pláne ha vinnák magukkal a szintén senki által nem hívott és a társadalmon élősködő pajtásaikat. nem véletlenül van ez a két parazita faj a nemzetek szőnyegének a szélére állítva mindenhol... mint mondtam sok évszázados munkájuk fexik ebben. a mentalitásuk alakította ki ezt a képet róluk, és ezen csak ők tudnának változtatni, de ha nem is képtelenek rá, akkor sem akarják. mit kéne tenni, tapsolni nekik?

szövetséges. nem volt más választása. azért lett megválasztva, hogy az első adandó alkalommal a trianoni döntést megfordítsa. erre a franciák és az angolok nem voltak hajlandóak, mert akkor be kellett volna ismerniük, hogy órási faszságot csináltak pár évvel korábban. nem ő döntött, hanem ez volt az elvárás vele szemben. különben más kormányzó lett volna, aki ugyanezt megcsinálja.

a háborúból való kilépés késlekedése pedig a zsarolása miatt történt. bár sokan próbálják hideg és számító embernek beállítani pont, hogy nem az volt, ezért történt az, ami.

szóval most kb azért utálod, mert az akkori korszakban magyarország ugyanúgy egy pilitikai porszem volt a nagyok játékában, mégha egy nagy formátumú kormányzónk is volt. az ország fennállása óta szerintem simán top5-ös volt a királyok vezetők stb-k között az országban, nem tudnál 10 jobbat mondani nála, pedig aztán voltak dögivel....

jjulie 2013.04.04. 11:30:24

@inreallife:

mesedélután

de, a horthy egységes közmegitéléséhez vezető tanulmányok 100-as listájával még adós vagy, pajtás

jjulie 2013.04.04. 11:51:59

@inreallife:

a horthy egy a 19 század első felében még úgy ahogy haladónak nevezhető birtokos nemesség díszpéldánya, amely a hothy születése idejére már régesrég elvesztette azt a szerepét amely a magyar ugar modernizációjához szükségeltetett volna, és mire a horthy középkorú ember lett, a társadalmi réteg amelyhez tartozott súlyos vereséget is elkönyvelni volt kénytelen szinte minden téren a saját balfaszsága miatt, így aztán az ismert fegyveres akciók eredményeképpen lett a különítményesek fegyvereinek jelenlétében kormányzóvá válaqsztva, és jutott hatalomra a szép vagy gyönyörű vagy kismagyarország

a horthy főcsapásként azt folytatta, amit már régen abba kellett volna hagyni, egy sohasemvolt több mint ábránd neobarokk aladárkodó operettországában, az ő jó zsidajai pénzén, akik aztán még portugáliában is etették

a horthyval és korszakavál való széleskörű átfogó szembenézés még várat magára, (vélhetően jó sokáig) hiába hirdettél végeredményt

inreallife 2013.04.04. 12:17:34

@jjulie: két dolgot kifelejtesz.
1. ki volt a kihívója?
2. és az miben lett volna jobb nála?
ha ezekre válaszoltál, akkor máris látod, hogy ez nem egy olyan fegyveres puccs volt, mint ahogy be akarod állítani.

a tevékenysége sem kérdőjelezhető meg, az eredmények alakulása nem rajta múlott. az elmondható, hogy mindent megtett, amit meg tudott, kihozta a maximumot abból a helyzetből, mégha ez számodra kevésnek is tűnik. akkor, abban a korban, az akkor rendelkezésre álló információk alapján nem volt jobb döntési lehetőség. sokat tett az országért, pár az akkori helyzetet nem ismerő fintorgón kívül a megítélése mind itthon, mind külföldön messze pozitív volt. mivel ikonikus alakká vált a jobboldalon, beleértve a szélsőjobbot, ezért a szokásos lejárató kampányba kezdtek a emléke ellen, vajmi kevés eredménnyel. sorold a nála jobb vezetőket az ezeréves történelemből, nem lesz hosszú lista, bármennyire is elfogult vagy...

hoplita 2013.04.04. 12:35:38

@jjulie:
Ki az az önsorsrontó idióta, aki veled meg a fajtáddal "közmegegyezni" akar?

Ugatnak a kutyák...na és?
Ha nagyon megunjuk majd alkalomadtán kicsit közéjük csapunk, hogy csihadjanak..az alja meg hullhat, csak sűrűbben vagyunk velük, többen nem.

jjulie 2013.04.04. 12:41:12

@inreallife:

hol a horthyról szóló tanulmánylista, ami az általad ismertetett közmegegyezéshet vezetett? az első 100 elég lesz.........

Mucsi, Tolna megye

Mucsin kitelepítés volt, de a gazdag svábok
lepénzelték disznókkal a jeles bizottságot,
míg szegény szocdemek a szőlőkben rejtőztek,
s ott könyörögtek nékem, hogy segítsem meg őket.

Rajk, a belügyminiszter azt mondta: hagyjam békén,
Reisinger Feri bácsit kértem fel a legvégén,
a szocdem államtitkárt, a régi jóbarátot.
Ő kijárta, hogy itthon maradhattak a svábok.

Tíz év múlva lementem Mucsira: „Mint megy dolguk?”
„Maga tett tönkre minket. Idehaza nyomorgunk.
A Rajnánál mindünknek öt hold szőlője lenne.”

Öt hold szőlő! Nagy Isten! Eljöttem szégyenszemre.
Most ismét közel járok. Kérdezem, mi lehet
velük meg fiaikkal? Mennék, de nem merek.

(Szekszárd, 1990)

jjulie 2013.04.04. 12:46:27

@hoplita:

"nyilatkozik, parancsol, jósol, lódit,
hiszen magyar. Ez a foglalkozása."

van még valami hír a kunkibuci maslow piramis aljáról? súlyosbodott a jobbikfertősésed? vagy megbaszott újra az erősebbsántakutya orbán, akiért rohangáltál az utcákon mikor még volt pénzed tankolni?

na: nyilatkozz, parancsolj, jósolj, lódíts

hoplita 2013.04.04. 12:47:35

@jjulie:
Ahol a pénz ott a haza, ugye?

Tudod olyan undorral vegyes kíváncsisággal figyelem a fajtád, ahogyan egy ritka ocsmány állatot figyelhet egy természettudós...
Valójában emberszámba sem veszlek.

hoplita 2013.04.04. 12:49:49

@jjulie:
Na, baszd tovább a retkes anyádat...megyek dógozni.

Meg szopjál zsidót, sokat, az meg a te reszortod.

inreallife 2013.04.04. 12:56:51

@tölgyes: na tessék, itt a fideszes gazdaságpolitika:

index.hu/gazdasag/2013/04/04/eltunt_a_magyar_cegek_fele/

„A válság előtt létező cégek fele mára kikerült a gazdasági vérkeringésből, és a maradék ötven százaléknak is komoly problémákkal kell szembenéznie” – mondja Tóth Tamás, a követeléskezelők szövetsége tagszervezetének, az Opten Kft.-nek ügyvezető igazgatója.

vajon a cégbezárási dömpingnek lehet köze a gazdaságpolitikához? a túladóztatás vajon hogyan járult hozzá? orbán a magyar gazdaság kaszása, rombadönt mindent a párhavonta "kidolgozott" fasza kis csomagjaival. cirka 90.000 cég. biztos jobb segélyt meg közmunkát fizetni, meg kamunyugdíjat fizetni... mondjuk ezek csak "átmeneti" terhek...

tudomásul kell venni, hogy az olyan országban, ahol tömegével vannak olyanok, akiknek a legmagasabb végzettsége 8 általános, ott nem lehet 100.000 forintos minimálbér és 50%-os adóelvonás. ahhoz 500 forintos, vagy mégrosszabb forint/euró árfolyam kéne, hogy ezek munkát kapjanak. a volt cégemnél most is keresnek majdnem félmillió bruttóért alkalmas embereket, ahol politikai kapcsolatok nem számítanak, ellen tudni kell. a minimálbér az csak arra való, hogy egy adott tudásszint alatti embereket kiszorítsanak a munkaerőpiacról. akinek van tudása, annak úgysem a minimálbér a korlát... akinek meg csak annyi tudása van, ami 60.000 forintot ér, mert többet nem tud kitermelni, annak meg hiába van minimálbér.

és itt jön képbe az oktatás. amire meg szintén nem akar költeni az állam. lefogadom, hogy egy diplomás többszörösét fizeti adó formájában az államkasszában, mint amennyibe a taníttatása került. az oktatás win-win szituáció. és nem csak a felsőoktatásra igaz ez, csak ott több a nyereség. a tanulatlan emberekbe is minimum _bele_kell_verni_ egy szakmát, ha az oktatás nem elég hozzá, akkorr oktatás és nevelés kombinációjával. 8 általánossal ne kerülhessen ki a munkaerőpiacra. de nem, a kormány levitte a kötelező életkori korlátot. pont nem azt csinálja, amit kéne, de tudom neked csak a nyugdíjemelés a lényeg, a többi nem számít. ha az megvan, akkor az ország jó irányba megy...

jjulie 2013.04.04. 13:10:43

@hoplita:

Andris fiunk

Andris fiunkat neves iskolába
küldtük, Rolls-Royce-on hozott gyerekek
közé. Kedvelte őket és imádta
autóikat. Bennünket megvetett.

Majd egy kötet Britannicával ment ki
reggel. Kérdeztem: „Mire jó neked?”
Büszkén felelt: „Az iskolából senki
nem szerepel. Viszont a te neved…”

Egy nap bejött hozzám, leült mellém.
„Híres vagy”, mondta, „csak roppant szegény.”
„Mért lennék szegény?” – szóltam, s körülnéztem.

Pár ócska szék, asztal. Kopástól fényes
pamlag. Piszkos fal. Mosolyogtam. „Tényleg
szegény vagyok, de még nem vettem észre.”

(Budapest, 1994)

livengood 2013.04.04. 13:23:12

Folyamatosan törlik és töltik. Van egy fogadásom ki bírja tovább.:)))

M1 Híradó vs. ARD Tagesschau
www.youtube.com/watch?v=QLU4wSR9h7E
www.youtube.com/watch?v=nYSyAqi9quU
vimeo.com/63297006

"kedves MTVA, annyiszor fogom feltölteni, ahányszor leszedetitek. :) Azt pedig jegyezzétek meg, hogy ami egyszer felkerült a netre, az ott is marad."

"A videó a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) anyagát tartalmazza, aki letiltotta azt szerzői jogi okok miatt."

dbeata 2013.04.04. 13:41:39

@livengood: Csapjál agyon, de azt mondom, hogy bizonyos értelemben mindkettő népbutító, de másképpen.
A magyar ugye a köldökét nézegeti, és a beszűkült látásmódot erősíti, Kádár-népe fíling.

A német pedig egyfajta Panoráma hírműsort nyomat, nagyon sok benne a külpolitika, és egy szó sincs benne Németországról, az ottani helyzetről, hírről (ha elfogadjuk, hogy a Tagesschau egyfajta "Híradó". Olyan hírekkel tömik az egyszeri néző agyát, aminek egy része felesleges, nem közvetlenül érinti őket.

SZVSZ!

tölgyes 2013.04.04. 14:09:39

@inreallife: Az Ön szemléletéből teljesen hiányzik a történelmi dimenzió. A cégek 2008 után lassan élték fel tartalékaikat. Rugkapáltak, de a válság nem enyhült, ezért az idő múlásával egyre többen kényszerülnek a feladásra. Márpedig a válság a világban 2010 után nem enyhült és ma sem enyhül.
Kiváncsian várom, hogy az MNB mostani intézkedése hoz-e ereményt, de ilyen lépés megtételére Simor nem volt hajlandó és képes. Nem ezért tartották.
A forint árfolyamával a külső adósság miatt nem lehet játszani. 2002-2010 között a külső adósság 60%-ról 140%ra nőtt és ez megközti az állam kezét. A minimálbér meg azért annyi amennyi, mert azért senki nem megy el dolgozni, hogy éhenhaljon... akkor inkább nyűg lesz a társadalom hátán és még többe is kerül.
Az alacsony iskolázottságon sem lehet ripsz-ropsz változtatni. Nyugodtan mondhatjuk, hogy kádári örökség... de ha már, akkor épp ezért kellett volna tudatosan csinálni, folytatni a Vásárhelyi tervet, hogy a sok alulképzettet is be lehessen kapcsolni a munkába.
Az oktatás ügyét pedig a Magyar-Hiller kettős vágta tacsra. Előtte se volt jó, de mostanra ugyanabba a struktúrába bűn nagyobb pénzeket pumpálni. Változtatni pedig nehéz is, drága is és nem kis ellenállásba ütközik. Mer persze bölcsészek kellenek, de bölcsészből csak a nagyon magasan kvalifikáltakra van szükség..ahhoz képest pedig 3-4szeres a túlképzés.l

Arról meg nem mesélek, hogy miként vágná oda az Eut és a németeket egy Spanyol beomlás.. arról, ha olyan okos olvashat maga is eleget.. A mi meg a 26 mutatót illeti: innen is a történelmi dimenzió hiányzik.. Ahogy múlik és nyúlik a válság úgy lesz egyre több mutató gyenge.. a 3% meg azért vált bűvössé, mert az Eut és az IMF-et más nagyon nem is érdekelte... ebből nem engedtek 2010-ben sem, hiába tűrték el Bajnaitól, hogy ő 7%-os hiány mellett evickéljen. Azt az új kormánytól nem tűrték el.

nyünyüge 2013.04.04. 15:06:09

@tölgyes:
"Az Ön szemléletéből teljesen hiányzik a történelmi dimenzió. "

Történelmi dimenzió?
Miről tetszik beszélni?
Amikor a Medgyessy és Gyurcsány kormányok bűneként tartja számon, hogy nem állították le a Fidesz kormány által előkészített, megterveztetett völgyhíd beruházást. És fel sem vetődik, hogy a beruházás alapban volt-e elhibázott, vagy csak 1-2 év múlva lett az, és akkor vajon mitől?

Amikor ugyancsak a szoclib kormányok hibájaként tartja számon a devizahitelek elterjedését és az azok következtében kialakult problémákat, miközben az extra magas jegybanki kamatok éppenséggel Járai jegybankelnöksége idején indították el a devizahitelezést, és az ország eladósodottságát is igen nagy mértékben a kétezres évek, Fidesz által elindított mértéktelen "államilag támogatott lakáshitel" konstrukciója indította el, az ügyletek természete miatt már szoclib kormányok alatt kezdtek realizálódni.

Úgyhogy hátrább az agarakkal!
Felelősség ügyben is lehet egy amolyan Dávid Ibolya féle 30-70 ökölszabály.....

tölgyes 2013.04.04. 16:03:43

@nyünyüge: A maga fejéből is hiányzik a történelmi dimenzió, az agár és a realitásérzék.!:)
Igen! Az ő bűnük! Nem nem álították le, hanem a legnagyobb tettükként tarják számon. Hát nem az!
Egyébként jó lett volna, ha leállítják. Ez csak magának elvi kérdés. Én abból a pénzből tározót és gátat építettem volna.

A devizahitelezést a jegybank elnöke nem tudja meggátolni, az a kormány dolga. Járai alatt a mérték, kezelhető volt, csak aztán jött a nagy hórukk!:( Ráadásul a kormány azt is leállíthatta volna, mint ahogy a fidesz számos dolgot leállított, amivel nem értett egyet. Ez így helyes.:) Különösen, ha az amit leállít nem jó ötlet.
Az MSZP é Bajnai azonban nem korlátozta a devizahitelezést mindaddig míg kormányon volt, pedig már rég tudták, hogy az csak bajt csinál. A leállításhoz is kormányváltás kellettt.

livengood 2013.04.04. 16:59:29

@A pöttyös az igazi dbeata: Agyon csaplak!:))

Most komolyan, húsvétkor mit csinálhatnak a németek? Vagy szerinted az országos csatornán arról kellene híreket gyártani? Mert akkor az MTVA jó úton jár. Egyébként húsvétkor az ezernyi lokális média húsvétolt is ezerrel, ne félj a német nép nem maradt le róla.

A szerkesztett műsorok természetesen egyfajta szubjektív látásmódot tükröznek, ezért jó, ha nem csak onnan tájékozódunk, de ha az embernek nem a hírszerkesztés a munkája, elkerülhetetlenek. Ezért jó, ha válogathatunk közülük. A legnagyobb baj az, hogy magyarul minden csatornán ugyanazt a semmit kapod, még a mi pénzünkből fenntartott közszolgálatén is!

Emlékezz: - Amikor több tízezer ember rekedt a hó fogságában, akkor akadt egyetlen országos média aki változtatott a műsortervén és elkezdett tudósítani a bajbajutottakról, a bajbajutottakért? Hogy a kereskedelmiek nem tették, a lelkük rajta, nem mi tartjuk őket, de mi a fenéért fizetjük az adót a közszolgálatnak, ha akkor sem tájékoztatnak, ha ezt más nem teszi?

Ez a botrány!

Hogy ne feledjük, időnként érdemes megnézni:
www.youtube.com/watch?v=QLU4wSR9h7E
www.youtube.com/watch?v=nYSyAqi9quU
vimeo.com/63297006

Nap Pali 2013.04.04. 17:02:19

ne legyetek türelmetlenek !!!
a fidesmaflaálam senkit nem hagy a zútszélén !

Rétvári megígérte:
mindenkit egyesével ki fognak RABOLNI !

"mi mindenki...t meg akarunk LOPNI"

hvg.hu/itthon/20130404_Mi_mindenki_eletet_meg_akarjuk_lopni__na

jjulie 2013.04.04. 17:09:15

@tölgyes:

felismertelek, foglalkozásod : orbán

így mi lenne várható tőled kdárvakarék sántakutyaságon kívül?

dbeata 2013.04.04. 18:01:08

@livengood: KIRÁLYI TV, vagy kerszenny, de szerintem egész jól prezentálta a semmit.. torma, meg sonka... mindezt fontoskodva előadva...

"ugyanazt a semmit kapod, még a mi pénzünkből fenntartott közszolgálatén is! " Igen, és csak azt mondtam, hogy attól, hogy árasztanak információval, attól még ugyanolyan tudatlan maradhat az ember a környezetét, tágabb közösségét illetően. De ez arra jó, hogy a beszélgetés során lehet fitogtatni, ki mennyit tud Észak-Koreáról, de nem kell a saját bajainkkal törődni. Ez is egy stratégia, a prioritások nélküli infóárasztásé.

Balt 2013.04.04. 18:02:23

@A pöttyös az igazi dbeata: Nem néztem végig (egyébként is közel 30 perc lenne a tejes híradó, az ARD-é nem tudom mennyi, de ebből a KETTŐBŐL 5 percet vágott össze vki. A magyar (a kertévék is) a belföldi hírekkel kezdik, aztán a külföld és végül a "krónika". Nincs ebben semmi kivetnivaló szvsz.

dbeata 2013.04.04. 18:12:24

@Balt: Jó, én arra írtam, amit belinkelt livengood, a háttérrel, nyersanyaggal nem foglalkoztam.

"Nincs ebben semmi kivetnivaló szvsz." Azért ha nem vagyunk totál naivak, tudjuk, hogy mire gondolt livengood.

hoplita 2013.04.04. 18:33:29

@tölgyes:
"...A maga fejéből is hiányzik a történelmi dimenzió, az agár és a realitásérzék.!:)..."

A tiédből meg némi ész...mi ez a zagyvaság tőgyes eftás?

A többiről nem is beszélve.
A radírpók mán nagyon dógozik ott benn...csak el ne felejtsd hol a klotyó, kurva drága a pelenka vén majom.:)

jjulie 2013.04.04. 19:01:37

@hoplita:

essetek egymásnak, te akinek a foglalkozása magyar, meg a korábbi egyazászlós pajtásod, akinek foglalkozása mára: orbán

mennyit hozott ma a foglalkozásod lúzer?

livengood 2013.04.04. 20:09:38

@A pöttyös az igazi dbeata: @Balt:

Arra gondoltam, hogy botrányos a magyarországi közmédia híradóinak minősége. Egyébként pedig nem vagyok nagy híve az egyrést másrészt hozzáállásnak. Tessék választani!:)

Nézzük meg újra.:)
M1 Híradó vs. ARD Tagesschau:
vimeo.com/63297006
www.youtube.com/watch?v=nYSyAqi9quU
Mintha feladták volna a fiúk, lányok.:)

dbeata 2013.04.04. 20:37:06

@livengood: Megnéztem újra! Mi a baj a patikamérlegeléssel? Ha az segít kibontani az igazságot, és megérteni, mi miért történik úgy? :)

"Tessék választani!:)" JÓ!

Választottam! A Hírek helyett a Vélemény rovatot olvasom.
Így legalább elküldhetem a cikk íróját a fenébe, ha nem tetszik, amit írt. :D

menőmano 2013.04.04. 21:13:17

@tölgyes:

Hát! Ja! Drága @tölgyes. sok- sok mindenre emlékszem. S ez jó.
Önnek milllyen "agyacskája" van? Nem emlékszik miket írogatott?
Vagy talán a szocialisták visszafizettek háromezer-milliárdot? az elkúrt" pénzekből? Pontositok) az ön szerint elkúrt" pénzekből.
Eddig Önnél tizennyolcról szólt a történet, de már lecsökkentette tizenötezer-milliárdra?
Totális helyzet lehet önnél. szerintem.
De mindegy.
:(

menőmano 2013.04.04. 21:15:24

Totális helyzet, gazdasági, politikai zűrzavar. Némely népeknél totális sivalkodás.
:)))

menőmano 2013.04.04. 21:22:46

atv.hu/belfold/20130404_kiakadt_a_fidesz_amerikai_csucstanacsadok_instrualjak_bajnaiekat

Vagyis)

"A Heti Válasz pedig arról írt, hogy az amerikai elnök emberei is segítik az Együtt 2014-et. Bajnai Gordon azt mondta: a Fidesz médiatúlsúlya miatt kell a Barack Obamát győzelemre vivő szakértőkkel dolgozniuk.

„El fogunk menni minden magyar családhoz és elmondjuk: direktben mit szeretnénk csinálni, mi az igazság a propagandával szemben. Ehhez kell a világ legjobb szakértőitől eltanulnunk a módszereket” – mondta Bajnai."

Nincs ebben semmi különös. szerintem.
:))

6.Lenin 2013.04.04. 21:35:53

@menőmano:

„El fogunk menni minden magyar családhoz "

Én már kikészítettem a fogadására 1 jó vastag igazságfát.

livengood 2013.04.04. 21:59:03

@A pöttyös az igazi dbeata: Ha sietned kell, nem érsz rá félóráig műhold térképeket bogarászni és összevetni a különféle módszereket használó intézetek előrejelzéseit, akkor még mindig jobb fél percre belehallgatni az időjárás jelentésbe, nem?:))

Azt akarom mondani, hogy igazad van, csak nem mindenkinek adatik meg az a luxus, hogy mellőzhesse a gyors hírek fogyasztását. Nos, persze ők szoktak átkozódni amikor szakadó esőben ernyő nélkül találják magukat.:)

menőmano 2013.04.04. 22:03:09

@6.Lenin:

Na! Ne! mondja!
Mit szól hozzá? ha Én is elmegyek? kampányolni önhöz? Csak remélni tudom, hogy nincsen nyives macskája.
:(

jjulie 2013.04.04. 22:04:14

@6.Lenin:

na itt a másik paraszt, foglalkozására nézve: orbán

aszekelyek 2013.04.04. 22:05:41

@tölgyes: Valóban, 2002 és 2008 között volt többszörösen és nagyon csúnyán eltolva a pénz a háztól... Ma éppen arról beszélgettünk, ami ahhoz képest aprópénzt, amit szétszórtak.... a f stadionépítéssssssssssssss, amit úgy fúrnak. Mondom a férjemnek, mennyi is az? '5 miilárd? Ahaaa, annak jó nagy része vissza fog forogna a z államkasszába. Áfa, munkbér és közterhei, etc... Valamint munkahelyek ..., sok családnak , megélhetés. Ezzel szemben a kormányzati negyed terveire, meg ki tudja miféle ügyvédi mukákra el volt tüntetve 11 milliárd. Abból sok nem forgott vissza az államkasszába, az biztos. Az arányok és tények nagyjából így vannak , bármilyen szegmensébe is nyúlunk bele a gazdaságnak. Mi tűnt el Magyarország számára és hová, azzal szemben, ami ma marad az országban, az államkasszában. Amiből egyáltalán lehetséges visszafizetni 2014-re azt a kölcsönt.

Nyifogott az egyik szoci bácsi, hogy azt a 10 milliárdot , amit a szénfillérből nem engedett elkölteni az Únió, ménemosztották ki.... Ők simán kiosztották , ami visszajárt volna , 4 és fél milliárdot , szavazatszerzésre a villamosenergia túlszámlázásából. 2010 -2009 - években. Aszonta ez a bácsi a szociktól, hogy nem a rezsit köllött csökkenteni..., hanem a kasszából kiosztani a 10 milliárdot. És akkor azt szépen befizetik a bitang drága áramszolgáltatásért.. . Úgy került volna bele a külhoni kasszába... Ügyes trükk , lehet , hogy van aki nem érti és megeszi....

menőmano 2013.04.04. 22:08:38

Hát! Némelyekre már hatott a totális parasztvakítás. szerintem.
:((

A székelyblognagyasszonynál (is) már megint totális a helyzet.
De mindegy.
:((

aszekelyek 2013.04.04. 22:09:35

@livengood:
pedig már elég sokszor megették , ahhoz , amiket a rádióban vagy tévében mondtak nekik , nem csak az időjárásról..., Orwell ugye... Még mindig készpénznek veszik és elhiszik sokan, amit onnan kapnak...., - információnak látszó szöveget.

aszekelyek 2013.04.04. 22:15:31

@menőmano: abba igen nagyon lehet majd belebukni, hogy tényekre azt mondják , hogy parasztvakítás. el tudta dönteni a magyar választásra jogosultak tömege, hogy mit értékel parasztvakításnak. Azt a bajnai féle szoci csodakormányt. Meg az előzőeket is, amiben benne volt , meg közelében.

Azt a soros és tsai féle bizniszt nem komálják itten sokan. Még azok sem , akik nem tudják pontosan kiknek a lobbyja. Akárhogy erőszakolják is ránk.
Sztem az a parasztvakítás , hogy bajnai valami jót hozna erre az országra és az , hogy valaha jót tett volna ennek az országnak.

jjulie 2013.04.04. 22:23:04

@aszekelyek:

hahahaha, a te foglalkozásod: szijjártóorbán

6.Lenin 2013.04.04. 22:23:15

@menőmano:

Szerintem életem legnagyobb élménye lenne, ha nálam kampányolna Bajnai mellett.
Macskám jelenleg nincs, de gyerekként nagyon kedveltem őket.

Más...
az igazságfa működési elve:

Amikor 1 drb (vagy több) 1én szédítési céllal betolaxik a lakásba, jobb kézzel megragadjuk az előre kikészített,szépen faragott igazságfát és lazán elkezdjük a bal tenyerünket ütögetni, miközben lehetőleg rendkívül érdeklődően nézünk az 1én szemébe.
ekkor az 1én a legtöbb esetben kissé akadozva, de elmondja az igazságot, ami kissé zavarosan hangzik kezdetben a 1én zavartsága miatt.
Nagy %-ban müxik.

Amennyiben Önöcske jönne 1 szépen hímzett kendőcskével kissé letakarnám, bizalomgerjesztési célzattal.

Várom (kérem 3x csengetni)....(3 a magyar igazság)

menőmano 2013.04.04. 22:31:07

@6.Lenin:
Hát! Nem csalódtam. Ön bunkó, nem kicsit, hanem nagyon.
Bocsika!

6.Lenin 2013.04.04. 22:35:26

@menőmano:

Hát, @hoplitához képest Önöcske nagyon kedvesnek teccik lenni.

Talán még Bajnait is képes lennék megkedvelni Önöcske kedvéért.

menőmano 2013.04.04. 22:46:45

@6.Lenin:
Mondjuk egy picikét sem érdekel, miket firkálgat össze-vissza. Soha nem is érdekelt. Nem nézem semmibe a firkálmányait, így volt ez a múltban is, vagyis amióta néha írogatok ide.
kész. ennnyyi.

6.Lenin 2013.04.04. 23:02:06

@menőmano:

Remélem ez nem okoz nekem -reggelig- semmilyen lelki/testi megrázkódtatást. Addig + kialszom magam. Kipihenten + semmi sem árt.

Jó éjt!
Mindenkinek. (Önöcskének is)

tölgyes 2013.04.04. 23:06:42

@hoplita: Fogadjuk el az Ön kedvéért, hogy vén vagyok, amit azonban korántsem biztos, hogy ön meg fog élni.:) Máskülönben hozza a zsüli szinvonalát. Eérdemes foglakozni.@menőmano: Számítási metódus kérdése, hogy 15, vagy 18 millió.. Olyan mint a külső adósság. Egyesek szerint 140, mások szerint - a számítások eltérése miatt 170 % volt 2010-ben.. Most kedveztem az MSZP-nek, de nem bánom fogadjuk el a másik számítást.
Az elkúrást pedig még ők maguk is elismerték. Én cdsak kölcsönveszem a szavaikat.
@aszekelyek: Az elkúrást csak az ilyen manók vonják kétségbe. Erős a vakhitük.:)

dbeata 2013.04.05. 06:20:32

@livengood: Minden éremnek két oldala van! (csak hogy folytassam a patikamérlegelést...)
Igen, ez időigényes, és csak a stresszt oldja, hogy jól odamondom amit gondolok, de valóságban nem oldottam meg semmit. Illúzió, hogy képes vagyok befolyásolni a dolgok menetét.
A másik, hogy el kell ismerni, sokkal nehezebb valamit megcsinálni, és amellett kiállni (akár jól sikerült, akár nem), mint a kerítésen kívülről bekiabálni, hogy az úgy nem jó, és hogy kellene.
Hibákat is lehet ejteni, csak el kell tudni ismerni, és nem ragaszkodni hozzájuk, vagy tagadni. Orbán hazugsággyárában Magyarország jobban teljesít, amit sokan bevesznek, mert rossz lenne szembesülni a valósággal.

"a gyors hírek fogyasztását." Annak is megvan a maga feladata, tehát lehet értelmesen időt beosztani, de ha valakinek a meteorológia a hobbija...:)
A gyors hírek fogyasztása ugyanúgy káros az egészségre, mint a gyorséttermi étkezés!

Ha csak féloldalasan tájékozódunk, akkor tudásunk is féloldalas marad, állandó hiányérzettel, ellenséges érzülettel a másik oldal iránt. Erre pedig rá is játszanak a politikusok.

Egy olyan jelenségre akartam felhívni a figyelmedet, hogy a hírek jó része a felháborodást, a szörnyülködés kiváltását célozza. Hogy ehhez arra van szükség, hogy a lakóhelytől több ezer, vagy tízezer km-rel távolabbi borzalmas történéseket vetítsenek, aminek alig van hatása a mindennapjainkra (legfeljebb a benzin árában érzékelhető), az senkit se zavar. Ezzel viszont elveszi a helyet a fejünkben a fontos és minket érintő dolgokról, ráadásul stresszel, mert olyan problémákat hoz be, amiket mi nem tudjuk befolyásolni. Na, és pont ez a tehetetlenség érzés, amit sulykolnak belénk. Az arra érzékeny embereknél ez depresszióhoz vezet, amelynek tünete a "tanult tehetetlenség".

www.medlist.com/HIPPOCRATES/V/1/044main.htm

Pedig van egyéni felelősségünk, és bizony van lehetőség arra, hogy egyéni szinten megtegyük a tőlünk telhetőt, a saját életünkben.

jjulie 2013.04.05. 07:39:35

@tölgyes:

a ravaszdiparaszti orbánkultúra csak egy átmeneti jelenség, kár beleélned magad ennyire

aszekelyek 2013.04.05. 09:09:01

@tölgyes: :) igen, tényleg ezt hajtogatták, miközben azt mantrázták, hogy de azonnal vegye fel az IMF újabb kölcsönét az Orbán kormány..... Amikor meg hitelt nem kértek de biztonsági keretet, akkor meg azt rugdosták..... Egyébként nagyon okosak.... Abba is mentünk tönkre .. A nagy eszükbe és a nagy jellemükbe. Önállóan tudnak engedelmeskedni, konfliktuózus elvárásoknak. A magyarok meg mostanra annál sokkal többet várnak el a kormányuktól. Azok is , akik nem is találnak olyat , akire szavaznának.

Azok is , akik keveslik , amit eddig kiharcolt nekünk ez a kormány.

CSeppet összeráncoltam a homlokomat, amiért a jobbik feljelentést tett az EON gázüzletág visszavásárlása miatt.

Ez sem győzött meg a jó szándékaikról.

aszekelyek 2013.04.05. 09:19:18

@jjulie: zsülikém, ne is fárdj, mert régen letettünk, nem csak én, arról, hogy valami érdemi cáfolatát tudnád egyszer is prezentálmni annak, amit mi állítunk arról a ballib katyvaszról és elqrásról, amiért " nincsen sok választás ". id. igazságbeszédnek mondott beismerő vallomás.
Csak eggyel volt több , 2010-ben , mint azt a felfuvalkodottak képzelték. No azzal élt a második Orbán kormány.
Arra nem gyógyszer de bizonyíték , hogy pl ravaszdi parasztozod.

Nap Pali 2013.04.05. 09:22:02

@aszekelyek: "Orbán kormány" ????!???!?!?!

ijjen nincs, ellenben bűnszervezet van: zsarolás, rablás stb

fidesmaflaálam

aszekelyek 2013.04.05. 09:24:33

@menőmano: nem indulok a választáson , ezért célcsoportom sincs. Mindössze más politikát favorizálok , mint kegyed.

Csak úgy demokratikusan. A jogállam ezt ma nekem garantálja , mint alapjogomat , Magyarországon. HA valamelyiket nem érti, szóljon, nyugodtan. lebutítva is tudom magyarázni, lassabban.

aszekelyek 2013.04.05. 09:26:31

@Nap Pali: látom , még ma nem volt gyógyszer orsztás odaát :DDD

Nap Pali 2013.04.05. 09:28:51

@aszekelyek: ja ja... itt az OPNI ban leépítés volt...

és nálatok a LOPNI ban ? minden ok?

aszekelyek 2013.04.05. 09:35:16

@Nap Pali: szellemileg építettek le odaát , azt látom Mihez kellett volna az a nagyon értékes telek ? A sok helyen kitiltott szcientológia egyház fellegvárának ? Ott bizony fogva is tarthatták volna a hálójukba kerülteket.... , van zárt osztály... Ennél jobbat még véletlenül sem feltételezek a hágnes féle reformerekről.

aszekelyek 2013.04.05. 09:40:27

@A pöttyös az igazi dbeata: pardon, hogy beleszólok de megerősítőként hat, ha kifejezem a rosszallásomat, jól odamondok... szerinted. Méghozzá a saját vélemény megerősítését eredményezi, illetve azt, amit a delikvens annak vél. Holott implikálták a fejébe de arról sem tud. :) kérdezd meg Nap Palit..., :) - neki papírja is van róla.... , hogy ő tudja jól... Mit gondolsz édes beám, mire jó az atv-n a betelefonálós műsor. Amiért tényleg szánom néha a műsorvezetőket , mert naponta meg lehetne tölteni velük egy ideg-elme osztályt. Lazán. Csak azokkal, akiket beengednek a műsorba. A szűrés után...

aszekelyek 2013.04.05. 09:43:38

@tölgyes: bizony megköti és ezért kellett ebben a sorrendben rendezni az ügyeket. Gondolom, hideglelést kaptak, amikor megtudták, hogy 2 %-os hitelt ad MAtolcsy.... a magyar kkv-knak.
ezt a méregfogat is kihúzzák. Ami fékezte a gazdaságot.

Nap Pali 2013.04.05. 09:51:33

@aszekelyek: hogy látod? életed végéig kitarthat a nemzeti bank tartalék?
megvédik anyugdíjad? álamcsőd előtt meg tucc gyorsan murgelni?
azért a gyerekeid unokáid sokáig fognak téged emlegetni... meg a 800-900 zombitársad...
sok hejet kérjél a koporsóban mert mint a ventillátor fox pörögni
az éhező utódaid orbánnal együtt fognak emlegetni (gyalázni) nap mint nap

aszekelyek 2013.04.05. 10:23:42

@tölgyes: egy sor dolgot le is állítottak. pl a Vásárhelyi tervet.... érdekes, csak azt nem tudták elvetni , amit ön is ír. Azt elvetették, hogy csak kellő hitelképesség vizsgálattal engedjék felvenni a forinthiteleket is. De azt rögtön... Elég sok a baj azokkal is. Az is a kormányhatásköre lett volna , a szoc-lib kormányok azzal nem akartak élni. De emlékszem, hogy uszítottak a 2002-es kampányt megelőző időkben ezzel is. Sajátos módja volt ez a rejtett bankkonszolidációnak. Előkészülete. Meg a devizakölcsön is. Jól emlékszem, hogy úgy hét, nyolc éve azzal jött haza a férjem, nem tudom, honnan volt az információja, még élt az édesapja is. Gondolom tőle. Azt mondta, nem szabad semmiféle kölcsönt felvenni. Semmiben. Annyit költünk , amennyi van.

Ügyes, ez is, így nem a kormányyyyyyyyyt lehet odaállítani , hogy már megint kitömte a közpénzzel a bankokat, konszolidálta, hanem az egyéneket lehet hibáztatni, hogy miért vettek fel ilyen, olyan kölcsönt. Csak ismételni tudom, hogy a whiskeys rabló idején, sok éve, már annyira népszerűek voltak az itt egzisztáló bankok , hogy direkt örültek a népek , hogy sorra rabolta ki őket. Valamiféle revansot láttak ebben. Amit ők nem mertek , tudtak , megtenni. Egy súlyos anomália tünetgyüttese volt ez. Ami a 89-es változás percétől már a nyakunkra volt téve. Az is süket duma , hogy azért kérnek itt akkora kamatot , elejétől fogva , mert kockázatosnak tartanak minket. A két bankkonszolidációval, amit kivettek a közpénzünkből, előre volt fizetve, mint kockázat.

Mára teljesen világos és egyértelmű, hogy nulla kockázatot vállaltak, amikor ide bejöttek a külhoni bankok. Biztosítók. Inkább a haszonért , a garantált haszonért jöttek. Mint azok az állami cégek, akik privatizáltak, amikor nem is privátok... energiaszektort....

Visszatérve az oktatásra , a tudatlanságot , képzetlenséget mindennek a kivitelezéséhez pedig feltétlenül fenn kellett tartani. Az is egyértelmű.

dbeata 2013.04.05. 10:27:39

@Nap Pali: :D :D @aszekelyek: A betelefonálós műsor feszültség levezetésre jó, és arra, hogy a betelefonáló érezhesse, ő most meg lett hallgatva. Ennek pedig egészségvédő hatása van, még ha hülye is marad az ember. :S

Ui. Csak az atv-n van ilyen betelefonálós műsor? Ugye neem?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.04.05. 10:39:34

@aszekelyek: minden szép lesz hamarost.
Vevő se köll, csak olcsó hitel.
Nyilván kap majd belőle sok kedves szélhámos...

aszekelyek 2013.04.05. 10:44:06

@Nap Pali: úgy látom, hogy közel sem volt ennyi , a jegybank tartaléka , amikor egy éjjel , mint Párizsba az ősz , beszökött a válság. Pedig mindenki figyelmeztette a jegybankot , kormányt akinek érdemes lett volna adni a szavára..., hogy nem oké , ami folyik. Kifelé.
Honiak is szóltak , akik értenek hozzá , hogy kevés lesz az a tartalék.

Ma sokkal több. Egy peták nem lesz kiosztva belőle. Fájdalmára a sok szoci bácsinak , néninek és akik még huhogták azt a marhaságot a választási költségvetésről. Magukból indulnak ki, valószínűleg. 2006.-ból. Nos , ha elég sokan leszünk , ahhoz, hogy a máig is és előző regnálásuk idején is stabilizáló kormányra szavazzunk , akkor nincs veszélyben senki a családomban. Magam sem terveztem örökké élni. Csak amíg jól esik.
Amennyiben az ellenerők valamiféle butítással ,ígérgetéssel , megtévesztéssel , rászedéssel , áltatással megint meg tudnák kaparintani a hatalmat vagy még durvább eszközzel...,- kitelik tőlük - a bajnait támogató - toló... ,soros és tsai féle " jótevők " számára , akkor isten legyen irgalmas a magyarokhoz .

Mert , hogy ők nem lesznek azok , arra a mérget is bevenném.Álszenteskedésük már ma is gyomorforgató.

aszekelyek 2013.04.05. 10:51:54

@Hepci: az kérlek szépen a kilencvenes években ment nagyüzemben. ... Amire hivatkozva de nem kilakoltatva , a vissza nem fizetett hitelek miatt , az első bankkonszolidációt csinálták meg. Amiből úgy megtollasodtak , akiknek nem lehetett semmijük még 89-ben , hogy pár év múlva milliárdosok lettek . Most van 2% kamat és visszafizetési kötelezettség . meg fogják nézni, hogy helyezik ki és milyen eredmény várható attól. Nem ettek meszet. gazdaságot mivel élénkítenéd és hogyan hoznád másképp helyzetbe a vállalkozásokat? Tudsz jobbat? Akkor elő vele! Nézd, bajnai nem adott a piacon jelenlévő, szerszámgépgyártónak, elvitette inkább a sünnel. Most másként vannak ezek a dolgok is. De ha visszafizetik , éppen kaphatnak kutyakozmetikáék is.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.04.05. 10:58:18

@aszekelyek: én csökkenteném a tb-típusú közterheket, az áfát és a hazudozást, növelném az SZJA-t és szuficites költségvetést csinálnék... mint otthon... valamint beszüntetném a seggszájú nethuszárok kormányzati finanszírozását... szerencsédre nem leszek kormányon...

aszekelyek 2013.04.05. 10:58:31

@A pöttyös az igazi dbeata: most nincs Hírtv-n. Az echon van, asszem. Mondom, megerősítő. ha belenézel a nagy, zöld, személyiségpszichológia tankönyvben, keresd a betűszavaknál, hátul, úgy könnyen megtalálod. CSR , CSI,. ilyesmikkel jelölik... visszacsatolás.), leírják a folymatot. érdemes elolvasni. :) Ajánlom édes beám... .) Na pá , megyek idősgondozni a dédinkhez. Ma én vagyok soron a családból. Ez látod egészségvédő. Épp ráfgpm dumálni egy keringésjavító kezelésre.

aszekelyek 2013.04.05. 11:03:53

@Hepci: amint letudjuk az IMF-EU kölcsönt , csökkentik is a munkabér közterheit. Ha nem lenne világos, miért kell ekkora adó ebben az négy évben. Hogy meg ne boríthassanak. kívülről minket. evidens , hogy így lesz.
ennek akadálya az ahatalmas kockázat manapság még, hogy aláírták, simor és veres, hogy ha esetleg nem tudnánk időre fizetni, vihetik, a miénkből, amit akarnak. termőföld, vízközművek,.. ilyesmiket. No ez mindenképpen elkerülendő. De egyszer letelik. Azt osztogatja előre az egész ellenzék... , ami akkor fedezi majd a csökkentését a terheknek , módot ad több munkaerőt alkalmazni majd.
Igen , szufficitest kell csinálni. Egyetértünk.

nyünyüge 2013.04.05. 11:12:18

@A pöttyös az igazi dbeata:
A Lánchíd Lecsó-ja műsorvezetőstül rég veri a "drágabolgárúr" műsorát ebben a műfajban.

mno.hu/lecso

dbeata 2013.04.05. 11:58:41

@nyünyüge: Ó, de megható... Mindez közpénzen...
Nem a Csintalannak volt egy ilyen műsora? A Hírtv-n?

nyünyüge 2013.04.05. 12:04:01

@A pöttyös az igazi dbeata:
Hát igen. A Lánchíd "közérdekű" műsorral, ingyenes frekvencián szól az egész országban.
A Klubrádió nagy kínnal véglegesített 95.3 frekvenciája évi 55 millió + ÁFA.

dbeata 2013.04.05. 12:24:40

@nyünyüge: Legalább nem tartozik hálával a NER-nek, és Szalai Annamarinak.

dbeata 2013.04.05. 12:26:46

@aszekelyek: Szegény Dédi! :(( Kinek lesz az egészségjavító? Őt is traktálod a hülyeségeiddel? :D

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.04.05. 13:07:49

@A pöttyös az igazi dbeata: képzeld el, ahogy szegény dédiben keringeti a fideszinfúziót... :)

dbeata 2013.04.05. 13:27:06

@Hepci: Jajj! Szerintem két eset lehetséges. Ha még mindig él a Dédi, akkor vagy immunis lett, vagy függő. :) :)

dbeata 2013.04.05. 13:29:26

@Hepci: Na jó, harmadik eset, hogy ő a vírusgazda!

nyünyüge 2013.04.05. 14:34:30

@A pöttyös az igazi dbeata:
Na ebből még botrány lesz, a Dédivel nem illenék viccelődni :).

dbeata 2013.04.05. 14:44:36

@nyünyüge: A Hepci nem is kap letolást? Nem igazság...:((

menőmano 2013.04.05. 14:48:34

@tölgyes:
Ja! Bocsika!! Nem tudtam, hogy "Számítási metódus kérdése", de most már ezt is tudom. Ha ön írja??!!
Nem tévesztette el esetleg? s azt akarta írni, hogy amolyan Matolcsy féle számitás, gazdaságpolitika.
????
Mondjuk Nekem nem gond.
:((

menőmano 2013.04.05. 14:51:23

@aszekelyek:
Oszt akkor? mi?van??! Én is CSAK úgy, amolyan demokratikusan" fejtem ki a véleményem. amolyan törvényesen.

Nem indul a választásokon?? Ó' hát az hiba. Pedig ÉN totálisan Önre szavaznék. Szerintem.
:(((

tölgyes 2013.04.05. 15:27:58

@menőmano: Látja ez a baj magával..ilyen csacska. Ráadásul ennyire megbízható a közgazdaságtudomány.. ha az eu könyvelési elveket követjük, akkor ennyi, ha más módszerrel dolgozunk akkor annyi, vagy amannyi:) Pedig ezt harsogják már a lapok úgy 6-8 éve..Már akkor i téma volt, amikor még nem volt gyakorlat. Az eltérés pedig lehet 30-40%-os is. Ez pedig már majdnem vagy-vagy.@aszekelyek: A Jobbik még nagyobb rákfene, mint az MSZP. Az az út járhatatlan és kártékony. A gyűlölködésen kívül más nem is megy nekik.
Az MSZP és követőik pedig mondják a nagy hókusz-pókuszokat, aminek az a célja, hogy senki ne értse a 2+2=4-et.. Mert azt még képesek lennének a népek követni. Az meg ugye tűrhetetlen.
Én persze tudom, hogy maga a tudomány az mélyebb elemzésekre is képes, de azt már a magyr közgazdász elit sem igen érti. Ahhoz keveset tud, gazdálkodni pedig végképp nem tud.
Most lehet a nagy zavar a fejükben. Soros elvtárs azt mondta, hogy amit most Matolcsy csinált az jó. Soros egyetértett a fidesz döntésével, amit még a Jobbik is táémogatott (fintorogva) és az MSZP, Bajnai meg nem.. a DK-ról már nem is beszélve.. Most akkor ők tehát antiszemiták mert elutasítják Soros véleményét:):):)? Nő a KHÁOSZ ahogy azt Grósz elvtárs mondta.

menőmano 2013.04.05. 15:43:31

@tölgyes:

.ilyen csacska." Na! És?! Még az a szerencse, hogy csak Ön mondja, vagyis írja.
Megeszi a fészkes fene, ha illllyen a könyvelés. De mindegy.
Mondjuk engem egy picikét sem érdekel, hogy mit harsognak a lapok", az , hogy Ön hogyan sivalkodik, pedig mégúgy sem érdekel.
osztjónapot! ennnyyyi.
:((

menőmano 2013.04.05. 15:45:33

Totális helyzet, zűrzavar némelyek fejében (is).

:((

nyünyüge 2013.04.05. 15:49:20

@A pöttyös az igazi dbeata:
tudod drágabeám, nincs igazság a földön :)

tölgyes 2013.04.05. 18:11:56

@menőmano: ÁÁÁÁ! Dehogy érdeklik magát a lapok.. csak maga is azt harsogja:) Már amit megért belőlük:)

hoplita 2013.04.06. 09:05:09

@nyünyüge:
Aki ilyen utódot szabadított erre a búvalbaszott világra azzal szemben minden megengedett.

hoplita 2013.04.06. 09:17:55

@tölgyes:
Nesze tőgyes, ezt üzeni neked a legfőbb cigánytenyésztő kotonszökevény...te melyik vagy, köcsög?:)))

Balog szerint vannak a cigányok és a "nem cigány magyarok"
A kultúra, a munka, az oktatás és az összefogás fontosságáról beszélt Balog Zoltán pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bódvalenkén, a nemzetközi "romanapi" rendezvényen.

További részletek: kuruc.info/r/2/110303/#ixzz2PfGezHzE

aszekelyek 2013.04.06. 09:33:44

@A pöttyös az igazi dbeata: no ezt most olvastam végig
Édes Beám, beleszerkesztetted a középenállás tudományos álláspontjába azt a zorbánhazugsággyárában.. bla,bla, egyoldalú szöveget, amit az előzőekben éppen elvetendőnek, feleslegesen helyfoglalónak írtak le. Most gondold át ezt, mert ez így tömény demagógia.

dbeata 2013.04.06. 09:57:25

@aszekelyek: A racionális gondolkozásomba belenyomult egy kis érzelem. Na és? :)

tölgyes 2013.04.14. 20:24:15

@hoplita: Látom orális élvezetet okoz magának, ha egy kicsit cigányozhat:(.. bár a mostrani ciágányozásának semmi köze, ahhoz, amit írtam.
süti beállítások módosítása