Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
23:08

„Elérte a Fideszt is a kormánypártok sorsa: az előző hónapokban enyhén fogyatkozott, most viszont jelentős mértékben csökkent táborának mérete” – ezzel a mondattal kezdődik a Szonda Ipsos legfrissebb kutatásának ismertetése a Népszabadságban. Itt a blogon régóta téma, hogy vajon mikor indul el – elindul-e egyáltalán - a Fidesz hatalmas mértékű támogatottságának csökkenése.  A novemberi történések után korábban magam is úgy véltem: ha radikális esés nem is valószínű, decemberben a kormányzás során az eddigi legkomolyabb visszaesésre van esélye a pártnak.

A négy jelentősebb kutatócég közül egyelőre három állt elő a decemberi adatokkal, a Századvég még nem hozta nyilvánosságra felmérését. A Szonda és a Tárki jelentős, hibahatáron túli  visszaesést mutat, bár az meglepő, hogy milyen messze áll egymástól a 33, illetve a 43 százalékos támogatottságot jelző adat. A Mediánnál viszont a teljes népességen belül három hónapja nincs változás, azonban három fontos adat esetében is (Fidesz elutasítottsága, kormány teljesítményének értékelése, közhangulat) a Fidesz számára kedvezőtlen változás állt be. Különösen feltűnő, hogy "két hónap alatt 39-ről 48 százalékra nőtt azok aránya, akik szerint az országban általában véve rossz irányba mennek a dolgok”.

Valóban lejtőre került a Fidesz? – ez ilyenkor az obligát kérdés. Az óvatosság több szempontból is indokolt. Egyrészt azért, mert a kormányzó párt minden adat szerint ma is messze a legerősebb politikai erő, vetélytársai hozzá képest alig látszanak, és a választások óta érdemben nem is erősödtek. Másrészt azért, mert tendenciáról csak akkor érdemes beszélni, ha legalább két-három hónap adatai mutatnak ugyanabba az irányba. Harmadrészt pedig azért, mert a trendek azért vannak, hogy megváltozzanak: egy elindult, határozott csökkenés sem vezet automatikusan további, folyamatos lemorzsolódáshoz, politikai cselekvésekkel a tendenciák megtörhetők, sőt akár meg is fordíthatók.

Mindezen fenntartások ellenére az egyértelműen kijelenthető, hogy a nagy vitákat kiváltó kormányzati döntések nem múltak el nyomtalanul. Bár a mögöttünk hagyott hetekben sok olyan kételymentes véleménnyel találkozhattunk, hogy az embereket nem érdekli az Alkotmánybíróság, nem foglalkoznak a nyugdíjpénztári rendszerrel stb., a felmérések szerint néhány százezer ember valami miatt az év végére mégis elhagyta a Fideszt. Nem véletlenül használom ezt a kifejezést: a kutatások azt természetesen nem mondják meg, hogy mi miatt; a politikai döntések és a választói viselkedések közötti összefüggés megtalálása ebben az esetben már „csak” interpretáció, magyarázat, hipotézis. Sok-sok egyéni mérlegelésbe kellene rendszert, irányt látnunk, ami általában lehetetlen vállalkozás. Most sem merném ezért határozottan állítani, hogy kizárólag ez vagy az a politikai esemény felelős a változásokért; ahhoz azonban nem kell szürke kardigán, hogy kijelentsem: leginkább a magánnyugdíjpénztárak körüli munkálkodás hathatott a választókra. Nem előzmények nélkül, nem önmagában, de leginkább ez volt az az esemény, ami tömegesen érhette el, érinthette meg és ejthette gondolkodóba a szavazókat.

Egyelőre ennyi tehát a sokat emlegetett „politikai ár”, de az kétségtelen, hogy  az eddig tapasztalatok alapján lehet ez még rosszabb is.

x x x

Frissítés: a Századvég felmérésében a teljes népességben 43 százalékon áll a Fidesz, azaz két hónap alatt 4 százalékpontot csökkent a támogatottsága ebben a körben.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr902529122

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kósa Lali azt üzente 2010.12.21. 15:16:40

Debrecen város polgármestere a héten azt találta mondani a magánnyugdíj pénztárak államosításával kapcsolatban, hogy „nincs más alternatíva”.Ez egy nagyon súlyos üzenet, éppen ezért lefordítanám magyarra:Bár 8 hónapja kormányon vagyunk és 8...

Trackback: Vége van a jogállamnak? 2010.12.21. 13:52:29

Szerző:  Ténytár Mostanában elég sokat hallhatunk, olvashatunk arról, hogy a friss törvényi változások nyomán már a jogálla

Trackback: A sajtószabadság vége? 2010.12.21. 13:50:56

Ténytár A “médiaalkotmánynak” nevezett törvény jelentősen átalakítja a magyar elektronikus médiumok rendszerét, változtat

Trackback: Lejtőn a Fidesz? 2010.12.21. 08:16:00

A trendek azért vannak, hogy megváltozzanak: politikai cselekvésekkel a tendenciák megtörhetők, sőt akár meg is fordíthatók.

Trackback: A médiatörvénynek tapsol az Értékközpontú Újságírók Szövetsége (ÉKUSZ) 2010.12.21. 08:10:11

- Végre valaki tesz azért, hogy a magyarság ne legyen összezavarodva! - csapott az asztalra szenvedélyesen Toportyán Álmos az Értékközpontú Újságírók Szövetségének (ÉKUSZ) elnöke a szervezet Öntőház utcai székházában ma hajnalban megtartott sajtótáj...

Trackback: Na végre 2010.12.21. 06:33:21

Na végre, ezt vártam: csökken a Fidesz népszerűsége. (Katt ki a linkre!) Csökken, és ez lehetőséget, pontosabban motivációt ad/adhat a kormányzati winchester újratelepítésére, az exe fájlok hibáinak javítására. Hajrá

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulrike (törölt) 2010.12.21. 21:31:02

@aszekelyek: "Már csak azt kéne elmondani, kitől vegyenek el."
Helyesbítenék, 'kitől ne' lehet csak itt az egyedül reális kérdés.

aszekelyek 2010.12.21. 21:31:21

@jjulie: @pug406st: Ezeket én tudom de a kedves nupagagyí fedőnevű blogtárs ezt nem részletezte. Sem a tőkét, sem a kamatot nem Orbán vette fel. Neki nyögnie kell. Tenném hozzá és erős külső ellenszélben. Javítsunk hitelminősítőkre, ha kérhetném. A bizalmat ők gyalogolták le , nagyon nem korrekt módon. Azt sugallni, hogy ez a kormány kizárólag további eladósodást kellene , hogy tegyen az országra és akkor jó fiú is lenne, nem valami pozitív, véleményem szerint. Abban az esetben kiszel tünde is lehetne a miniszterelnök. Annyira mindegy lenne minden.

jjulie 2010.12.21. 21:32:05

@aszekelyek:

hát, a külvilágtől drágaságom

na ez az ami iszonyú távol van egy keresztény konzervatív magyarkodó bagázstól: kitalálni valamit, esetleg gyártani valamit, aztán világgá menni vele, eladni jóval többért mint amibe került, behajtani az árát, és hazahozni

na erre nem gondoltál a fidesznyik szijjártótöpörítette fejecskéddel, mibe fogadjunk

oldrock (törölt) 2010.12.21. 21:32:11

@jjulie:
:):):):):):)
és tegyük hozzá OV, még nem hazudott.

mrs. white 2010.12.21. 21:34:52

@aszekelyek: Na ez az amit nem nekem kell megmondani. Viszont akik ott ülnek azoknak kutya kötelességük kiszámolni és valami ötletnek lenni rá. Elvégre ők ismerik a költségvetés számait.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.12.21. 21:35:18

@Lord Kilburn:
Én nagyon elitélem. Azt szólom hozzá.
És mindenkit, aki még ötleteket ad teljhatalmú diktátoroknak a szivatáshoz.
Lehet, hogy magától csak arra telt volna neki, hogy vegyen egy tokaji szőlőhegyet az asszonynak és kiutaljon rá egy kis támogatást.

jjulie 2010.12.21. 21:37:01

@Lord Kilburn:

ne kérj véleményt a gábortól itt, itt ő felszínelemez, nem pedig véleményez

meg tudom érteni, több oka is van rá

pug406st 2010.12.21. 21:37:52

@aszekelyek: Ismét csak a szokásosat látom jó magyar mentalitással. Mi semmiről nem tehetünk a körülmények és az aljas érdekek áldozata vagyunk. Lehet így is csak ez nem fog eredményre vezetni. Kamatot amúgy nem szoktak felvenni :). Senkitől nem hallottam, hogy még hitelt kellene felvenni, sőt!!!

porfelhő 2010.12.21. 21:38:36

Jaj! én még ma nem is irtam kommentet, de Ti milyen sokat irtatok?! Nem "győzöm" olvasni!

oldrock (törölt) 2010.12.21. 21:39:21

@a-kis-herceg:
Nem tudom mire reagálsz sose állítottam, hogy akárcsak egy picit is jó volt az MSZP 8 éve. Épp ellenkezőleg katasztrofális volt, mert semmilyen reformot sem hajtottak végre, és csak az adósságot növelték, és messze a legnagyobb bűnük az volt hogy politikájukkal lehetővé tették azt ami most történik.

mrs. white 2010.12.21. 21:40:51

@jjulie: Amit óriási hibának tartok, hogy most belengették a 800 milliárdos februári kiigazítást mert látták, hogy baj van. Ha kettő egyűtt kerül bejelentésre még akár jó is lehetett volna. Feltéve ha van értelme a februári kiigazításnak. A forradalmi hevületben néha megálhattak volna egy perce végig gondolni a következményeket. Én azt látom hogy nem a fidesz írányít hanem a fidesz az események és ez azért nem olyan megnyugtató. Lehet, hogy ezért vannak az ilyen túlkompenzáló intézkedések mint a média törvény, hogy az istenadta nép lássa, hogy akormány a helyén van és dolgozik. Bár néha hasznosabb lett volna ha alszanak nem egyet de legalább 300-at egy két dologra.

aszekelyek 2010.12.21. 21:44:54

@mrs. white: Ufen. ők ismerik. Ezért gondolom, hogy nem akarnak elvenni a nyugdíjasoktól. A gyermekeket nevelőjtől... , a már amúgy is megnyomorítottaktól. Szeretném, ha mint mindenben, olyan határozott állásfoglalás lenne a ballib részéről , a kitől kell elvenni esetében is. Az lenne korrekt. Eddig csak arról hallottunk, nem kell elvenni a KTSGvetési tanács 1 milliárdját a kétes munkáért felmarkolt végkielégítéseket...., nem kell elvenni a jegybank elnöktől a kétmillión felülit,.Most meg kell mondani szépen, miiért nem lenne ez a lármázás. Ha a szociális kiadásokból vennének el. Az az IMF kölcsön ára, ha ezerszer tagadják is, minden oldalon. Szépen, bátran, korrekten, ahogy demokratához illik.

pug406st 2010.12.21. 21:45:30

@mrs. white: én arra lennék kíváncsi, hogy a jövő évi költségvetésben szerepel-e a 800 milliárdot hozó refo... oh bocs ezt nem lehet szóval átalakítás. ha jól tudom senki nem talált rá. 2 hónappal a bejelentés előtt semmi nem áll rendelkezésre belőle? hááát...

ulrike (törölt) 2010.12.21. 21:47:08

Ha valakit érdekel, itt egy link, a cikk angolul van. A Stratfor, lévén amerikai, erősen EU szkeptikus, de ennek ellenére a cikk egyfajta adalék lehet, mire számíthatnak azok, kik az elkövetkező pár évben kizárólag a piacról szándékozzák finanszírozni a zsibvásárt.

www.stratfor.com/weekly/20101220-europe-new-plan

jjulie 2010.12.21. 21:47:21

@mrs. white:

a lüke egyszer már leírta, valahogy így:

az ipart a multik csinálják, a kereskedelmet a multik csinálják, van az egy halom adósság, meg kihasználatlan termőföld, energia nuku

mi a szart irányítana ezekután a fidesz, és milyen alapon

lesznek viszont főispánok

aszekelyek 2010.12.21. 21:47:50

@pug406st: HA rájuk hagyja a kormány, - eddig is így volt. Ezután meglátjuk, hogy lesz . A Homáron tegnap már ekézték az ELMÜ-t....Egy 2oo9-es rájuk hagyott eset miatt , amit most kezdenek érvényesíteni. Puff, még egy csontváz....

pug406st 2010.12.21. 21:48:02

@aszekelyek: igen mindebből amit Ön felsorolt és nem azért mert az IMF ezt akarja hanem mert az a racionális. és teszem hozzá én is szeretnék hinni benne, hogy lehet enélkül de eddig még senkinek se sikerült.

jjulie 2010.12.21. 21:50:47

@mrs. white:

amúgy 8x365-t aludtak, és 3,5x365 alvással ezelőtt tuti volt, hogy ők jönnek

most pedig eltelt 0,5x365 ami alatt megy a mellébeszélés meg a látványkormányzás

török gábor 2010.12.21. 21:53:21

@Lord Kilburn:
1. amikor mi "összekerültünk" abban a műsorban, mint kiderült, már nem nagyon volt hová távolodni a nézeteinknek, ez azonban nem változtat azon a tényen, hogy a kilencvenes években sokat tanultam az írásaiból. DJ-vel egyébként a szomorú végkifejletig kifejezetten kellemes volt az együttműködés.
2. azt gondoltam, hogy az ilyen érzelmi alapú, zsigeri politikai elemzés akkor sem az én világom, ha amúgy néhány dolgot sokkal jobban ki tud fejezni, mint azok - magamat is ideértve -, akik mást színt is látnak, mint a fehér és a fekete.
3. ugyanez.

jjulie 2010.12.21. 21:54:28

@aszekelyek:

tudjuk

a fidesz semmiben sem hibás, soha nem is volt, és nem is lesz, hanem a kurvakommunisták gáncsolják éjjel, gáncsolják nappal

porfelhő 2010.12.21. 21:54:51

Újra nemzetközi cimlapon az ország!
Az új médiatörvény megszavazása előtt már téma volt, a nemzetközi figyelem középpontjába került. Az ország januártól az unió soros elnöke, egyre nagyobb az ijedtség, a Magyarország veszekedő miniszterelnöke által veztett jobboldali fidesz hatalomgyakorlása miatt.
A lap így folytatja: „A Fidesz példa nélküli kétharmados többséget szerzet az áprilisi általános választásokon. Azóta - mondják bírálói - belefogott a hatalom megragadásába, szinte minden független intézményt magához ragadva. Schmitt Pált, az Európai Parlament korábbi puhány tagját nevezték ki államfőnek. A minden közintézményben kihelyezett „nemzeti együttműködés nyilatkozata" azt állítja, hogy Magyarország csak most nyerte vissza önrendelkezését, holott már két évtizede demokrácia.
A megválasztott, erős hatalommal bíró új média tanács mind az öt tagja egy párt jelöltje. Ennek a felügyeleti testületnek példátlan joga lesz arra, hogy jelentős bírságokat szabjon ki a nyomatott, az online és a televíziós sajtóra olyan homályos vétkekért, mint „az emberi méltóság" megsértése."

aszekelyek 2010.12.21. 21:55:03

@pug406st: NAaa, amikor nagy dérrel durral elrohantak IMF-ék , akkor nem volt ép a hallásod? Szlpen kéne pitizni, nem különadózni, meg manyup tabula rasa-t csinálni..., hanem sopánkodni, hogy jajdenincs alternatíva. Akkor és csak akkor lennének kettővel feljebb minősítve az állampapírjaink. Nem kell ez a porhintés... Lehet, hogy az arénázó hölgyeknek fogalmuk sincs erről és beveszik, hogy a zorbántehetróla de itt már sokkal nehezebb ezt eladni. Nekem meg nem is lehet. Magyarország ki van téve a világnak, mocskosul és még uszítanak is ránk állítólag magyarok...., önös érdekeik mián.

aszekelyek 2010.12.21. 21:57:18

@hunocska: Ezeket Brüsszelből írja neked a bakancsos barbie? Mit nyomassál itt... Brrr...

pug406st 2010.12.21. 21:57:53

@aszekelyek: írtam többször ha a multik extraprofitra tesznek szert az azt jelenti, hogy szar a szabályozás de mi jó magyar módra csak a felszínt kezeljük sosem az okokat.

egy példatörténet. Amerikában van egy emlékmű amit állandóan restaurálni kell. Elkezdtek gondolkodni mi miatt is. mert folyamatosan tisztítani kell erős szerekkel. Miért kell állandóan? A galambürülék miatt. Miért vannak ott annyi galamb amennyi sehol máshol a környéken. Mert rengeteg pók van amit szeretnek a galambok. miért van ott rengeteg pók. mert sok a szúnyog. miért van ott sok szúnyog? mert napnyugtakor felkapcsolják a villanyt és odasereglik az összes. mi a megoldás? 1 órával később kapcsolják fel a villanyt. Azóta a töredékét kell költeni rá.

Mi eddig megálltunk a legjobb esetben a 3. lépcsőnél. Hát ezen kellene változtatni.

ulrike (törölt) 2010.12.21. 21:58:02

@aszekelyek: Kiszel Tünde nem is rossz az ötlet. Rogán beadta már önálló indítványként?

Savonarola_67 2010.12.21. 21:59:31

Túl sok a komment, nem tudtam végigolvasni mindet.
Szemet szúrt már valakinek a párhuzam az orbánszavazók "elég az előny, nem is süllyedünk"-je és a Monty Python Atlantisz süllyedése között?
www.youtube.com/watch?v=3uB3cOb5i3w

6.Lenin 2010.12.21. 22:02:52

@pug406st:

"Mi eddig megálltunk a legjobb esetben a 3. lépcsőnél. Hát ezen kellene változtatni."

Pontosan ezen szeretnének változtatni, de sajnos az az elavult beidegződésetek, amiről fentebb írsz, nagyon megnehezíti az új kormány dolgát.

Amúgy, méltányolom a beismerést.

nem1rem1 2010.12.21. 22:04:18

@Lord Kilburn: Ha engem kérdezel, Debreczenit egy paranoiás fantasztának tartottam. Hogy lehet ennyi baromságot összeírni?...

A minap egy barátommal csacsogtam a magán-nyugdíjpénztárakról. Ő azzal nyugtatott, hogy ne aggódjak a pénzem miatt, államosítani fogja, ha bosszankodom, ha nem. Egyébként meg, egy a lényeg: Legyen olcsó a svájcifrank, oszt jónapot!

Most néztem Orbánt Az estében. Hihetetlen, milyen szemrebbenés nélkül fordul szembe a hetekkel-hónapokkal-évekkel ezelőtti állításaial. Nem számít, hogy mit csinál, mit beszél, amíg az hízelgő, és nem fáj.

Amíg a zemberek elhiszik, megélik, hogy jobban élnek, vagy jobban fognak élni, addig nem csak a zembereknek nem fontos, hogy "pénzügyminiszter vagy gazdasági miniszter, vagy hogyishíjják mostanság", hanem Orbán Viktornak sem. Őt idéztem. És ha még neki sem...

jjulie 2010.12.21. 22:05:53

@6.Lenin:

már te is kezded a mutogatást

hát persze hogy nehéz a kormány dolga, ellenzékben kellett volna maradni, akkor nem lenne ez a kormányzói nehézség

jól ált az orbánnak a kispad, nem volt ilyen táskás a szeme

aszekelyek 2010.12.21. 22:06:33

@jjulie: Önnek igen rossz a modora. mondták már? Nem megyek le az ön szintjére. Sajnos, ön annyira lenézi a magyarokat, -lehet, hogy ez persze csak a keresztényekre érvényes, főképp ha konzervatívok is- Hogy nincs is miről beszélni önnel. A makói gázmező eladása, titkosítva éppen nem keresztény konzervatív biznic ám vélhetően nem arról szól, hogy jól elvettünk egy csomó pénzt a kölhoniaktól. Meg a putyinnak utalt egy dollárok sem. Külhoni ide azért jött, hogy apróért kapjon nagy értékű kincseket. Mert itt zömében korrupt, ostoba, rövidlátó kollaboráns kormányhivatalnokokat lehetett találni, ezekhez a portyákhoz. Beleértve a MOL részvényeket is. Reggelig sorolhatnám,, sukorói ügy.... meg még sok más. Ön sajnos rendkívül elfogult a keresztény konzervatívok kárára.

pug406st 2010.12.21. 22:06:38

@aszekelyek: ezek szerint megint visszatértünk a tegeződéshez. Mo. számára készenléti hitelt nyújtottak volna. Különadó nem megoldás hanem felszíni kezelés ezt mondta mindenki. Amúgy különadó intézményét anno Gyurcsány? vezette be számukra. (nem mellesleg a jóval kisebb különadó miatt pl. Csányi élesen tiltakozott) Bármennyire fájdalmas a tőke számára az, hogy az IMF keményen behajtja a hitelhez szabott feltételeket garanciát jelent és pozitívabb megítélést. Amúgy meg én hallok elég jól mindkét fülemre de szerintem te csak a "jobb" füledre hallasz.

nem1rem1 2010.12.21. 22:10:17

@Lord Kilburn: Ja, majdnem elfelejtettem...

Orbán szerint két jelentős évszám Magyarország jelenkori történelmében: 1989. és most, 2010.

Igen, számomra is, és számomra is ugyanazért, mint Orbán iktor számára: Orbán Viltor miatt. 1989.-ben egy fekete koporsó mellett szónokolta a Hősök terén, hogy abban a koporsóban hever a mi korosztályunk jövője.

2010,-ben Orbán mégegyszer eltemette a korosztályunk jövőjét. Számomra abban a koporsóban most a rendszerváltás hever.

Meg a nyugdíjam.

pug406st 2010.12.21. 22:10:59

@6.Lenin: igen most itt a történelmi alkalom, hogy 2/3-dal az emberek és a gazdasági szereplők torkán lenyomják azokat az intézkedéseket amiket meg kellett volna rég hozni. én szeretném a legjobban ha ez megtörténne de tartok tőle sose lesz.

Lord Kilburn 2010.12.21. 22:11:48

@török gábor: Köszönöm a választ!

Mint a Lapozó rendszeres nézője, azt természetesen láttam, hogy gyakran helyre tetted Debreczeni egy-egy elfogultabb kijelentését, ugyanakkor sok esetben egyáltalán nem érzékeltem távolságot véleményetek között.

Ha megengeded, azt megkérdezném még, hogy mit értesz szomorú végkifejleten? A műsor megszűnését, vagy volt valami összeveszés is köztetek a végén?

Az előző előtti hozzászólásomban feltett kérdésre pedig még inkább érdekelne a válaszod, ezért faragnék is provokatív éléből:

Azt írtad: „De semmi sem önmagában volt fontos, nem önmaga miatt kellett – ezért motivációja, indoka önállóan nem is érthető meg.”

Szóval pl. a Költségvetési Tanács felszámolása, vagy az új médiatörvény milyen motivációból született? Mert én ezek motivációja mögött nem bírom felismerni a gazdaságpolitikai elképzelések tűzön-vízen át történő megvalósításának szándékát. Sem a KT, sem a sajtószabadság nem állt a kormány gazdaságpolitikai elképzelésének útjában.

pug406st 2010.12.21. 22:12:20

@6.Lenin: Amúgy milyen beismerésre gondoltál?

6.Lenin 2010.12.21. 22:15:28

@jjulie:

Néhány hsz-al korábban belinkeltem 2 szép Ady verset, az első a tiéd.
21:38-kor.

Tőled:
"amúgy 8x365-t aludtak, és 3,5x365 alvással ezelőtt tuti volt, hogy ők jönnek"

Honnan a toszból gondolták volna, míg alszanak, ezek önmiskárolják (kiherélik) magukat. Már nehogy a saját hülyeségükért is a Fidesz legyen a felelős, vaze.

Szeretettel ajánlom a verset.

nu pagagyí 2010.12.21. 22:15:54

@mrs. white: Valamit nem értek. A KT 2010.0818-án (www.mkkt.hu) elemezte az addigi intézkedéseket. Már túl voltunk a csontvázkeresés kudarcán, a párlat készítés szabadságán. Összevetették a 29 pont költségvetés rontó hatását (társasági adó) az akkor mégcsak a pénzügyi szervezetektől behajtandó különadókkal és megállapították, hogy 80 mrd plusz lesz az eredeti költségvetéshez. Ehhez jön még a többi különadó és a két havi mnyp pénz. Összességében utóbbiak a pénzügyi egyenleget a GDP 7%-val növelik (mkt 2010.12.15) és mindezt ebben a költségvetési évben. Azt viszont nem hallottam a pozitív híreket sugárzó médiában, hogy az államadósságunk csökkenne. Mégis, mire megy el a pénz?

mrs. white 2010.12.21. 22:19:10

@aszekelyek: Nyugodtan lehetett volna bérbefagyasztás az állami szférában 2 milla feletti fizetéseknél. Nagy duzzogva valahogy megéltek volna belőle. Simor pénzét sem sajnálom de akkor Járaiét sem emelem fel 300.000 forintról 1 milla főlé. Kis következetességgel csodákat lehetett volna csinálni.

Feleségem ékszer boltban dolgozik. Zálog is van. Nyugodt lehetsz, hogy az utcán kukában kotorászóó cigánynak rakat aranya van. Amikor bejönnek a zálogba (van amelyik mercedesel) ott szokták megbeszélni, hogy mennyi segélyt kaptak. Megy a káromkodás, hogy ő csak 250.000-et a másik pedig 300.000 forintot kapott. Talán itt is lehetne vágni. Nyílván nem attól kell elvenni aki rokkant és éhenn akar halni. Sajnos ez ilyen macerás dolog, hogy dolgozni kellene vele. Olyan szabályrendszert kidolgozni ami értelmes igazságos és használható. Ennek eddig nyomát sem látom. Talán nyolc év alatt ki lehetett volna találni, hogy a szociális hálót hogy alakítom át mert ez teljesen független attól, hogy mennyi pénzt találtak most a kasszába.Pont úgy neki lehetett volna menni mint a bankoknak, csak az kevéssé lett volna olyan népszerű, pedig lehet, hogy legalább olyan hasznos lenne. A pénznyelőkről nem is beszélve bkv máv stb.

aszekelyek 2010.12.21. 22:20:26

@jjulie: Mondom, hogy őszödi a modora..... Szerintem a cél azóta sem változott balliben. "Le kell verni a jobboldalt". Gáncsolni? Piha!

jjulie 2010.12.21. 22:24:03

@6.Lenin:

te öszöd után nem tudtad, hogy ők jönnek, és ők sem tudták?

6.Lenin 2010.12.21. 22:25:16

@pug406st:

"Mi eddig megálltunk a legjobb esetben a 3. lépcsőnél. Hát ezen kellene változtatni."

Eddig a kedvenceid (gondolom) osztották a tutit. MSZP/SZDSZ,
valamelyiket csak a szívedbe zártad?

"....én szeretném a legjobban ha ez megtörténne de tartok tőle sose lesz."

Akkor talán támogatni kellene a szándékot, ha mással nem, hát, némi türelmet megelőlegezve. aztán, ha valóban rossz irányba mennek a dolgok, ráérsz elővenni a mordályt, meg a harci szekeret.

porfelhő 2010.12.21. 22:27:16

Nem is értem, miket ír a @Lenin "beidegződésetek neheziti az új kormány dolgát". Igen! Megneheziti a kormány saját magának a kormányzást, az újszerü költségvetésével, a különutas gazdaságpolitikájával. Tudjuk! európai szinten egyedülálló! oszt most meg félnek, hogy elérik a lejtőt, vagy már el is érték? és nem tudnak megállni!:)

mrs. white 2010.12.21. 22:29:31

@nu pagagyí: Nem tom én ott tartok a hírekben, hogy november a költségvetési hiány 150%-nál jártunk. Ha bejönnek a válságadók akkor kb szoros költségvetéssel éppen lehet teljesíteni a hiánycélt. Az általad említett pluszról nem hallottam. A bajnai féle cél kicsit alúl volt lőve erre megy el válságadó meg a következő évi adócsökentésre. Az adóság csak akkor csökkenne ha kvázi mintegy előtörlesztene az állam mint egy lakás hiteles. Ez majd az mnyp álampapírjaiból történik meg. Feltehetően. Arról a vicces dologról nem is beszélve, hogy a forint árfolyama miatt az állam adóssága is nő nem mert ő is devizahiteles aki bajban van.

6.Lenin 2010.12.21. 22:34:29

@jjulie:

2004-ben már tudták, ötösük volt, vagy valami hasonló, a ferivel.

Én már hamarább. Amikor 90-ben elvesztették a fonalat, utána már csak a lendület maradt. Csak idő kérdése volt, mikor és ki fog rájönni, akár én is lehetnék a vezér.
Rácsesztek, pont a ferinek jutott (vagy a háttérnek) az eszébe.
Akárhogy is volt, a vezércsel szarul sült el.
Most 1 jó darabig, szívás a javából.

Lord Kilburn 2010.12.21. 22:35:06

@nem1rem1: Én komolyan gondolkodom a nyugdíjpénztárban maradáson. Mire nyugdíjas leszek, az még 8 parlamenti választás. A munkaadóm által befizetett 24%-om után visszaadni az állami nyugdíjhoz való jogosultságomat, csak egy tollvonás, nem kerül semmibe egy következő kormánynak. Nem hiszem el, hogy ezt az égbekiáltó igazságtalanságot ne tenné helyre egy következő, bármilyen színű kormány, főleg, hogy neki nem kerül semmibe.

Amit a népszerűségváltozásról írtál – Orbán után szabadon –, egyetértek. Egyre nyilvánvalóbb: Egy politikus bármit csinálhat, amíg nem érzi meg a választók pénztárcája, addig nem változik a népszerűség.

Medgyessy ügynökmúltja semmit nem jelentett a népszerűségben, amíg mentek a száznapos osztogatások. Ezzel szemben Gyurcsány őszödi beszéde a megszorításokkal és pénztárcába nyúló reformokkal együtt halálos egyveleg volt számára. Ugyanígy: Orbán naponta feltörölheti a padlót az Alkotmánybírósággal, vagy megerőszakolhatja a médiát, az értelmiségen kívül ez senkit nem érdekel, amíg a pénztárcájában nem érzékel hiányokat.

Ezért is aljas a nyugdíjpénztári vagyon felélése: Sokáig el lehet belőle éldegélni, akár osztogatni, ha gáz van, a politikai árát meg majd 20-40 év múlva fizetheti az akkori kormány.

Bambano 2010.12.21. 22:41:23

Az a kérdés fogalmazódott meg bennem, hogy nem fognak-e keresztbetenni a fidesznek a saját túlbuzgó embereik?

Volt ez az egy perces néma csend a rádióban, amiért majdnem kirúgták a fickót, végül de jure nem rúgták ki csak de facto. Ezzel nem kevés muníciót adnak az ellenzéknek, nyugodtan lehet cenzúrát kiáltani. Kérdés, hogy ez most a pártközpontból jövő utasítás volt, vagy csak buzgólkodott valamelyik okos?

pug406st 2010.12.21. 22:41:35

@6.Lenin: Mi alatt az összes kormányt értem a szavazókkal együtt. Szerintem tökéletesen mindegy kiben hittem és bíztam a lényeg az, hogy a politikai palettáról mindenkiben csalódtam. Nem fogom elővenni a harci szekerem és kívánom, hogy a mostani út végén jobb legyen Mo-nak és nekünk de had tartsam meg a jogot magamnak, hogy kételkedem a kimenetelben.

aszekelyek 2010.12.21. 22:44:21

@pug406st: Miért nem sikerült? Talán mert azt nem támogatják a befektetői és hitelminősítői körök? Állítólag logikai alapon.? Le kéne vezetni ezt azért. Logikai összefüggéseit. Hátha megérteném....:)

pug406st 2010.12.21. 22:44:49

@Lord Kilburn: "Ezért is aljas a nyugdíjpénztári vagyon felélése: Sokáig el lehet belőle éldegélni, akár osztogatni, ha gáz van, a politikai árát meg majd 20-40 év múlva fizetheti az akkori kormány. "

nem csak a kormány hanem mindenki aki akkor megy majd nyugdíjba

aszekelyek 2010.12.21. 22:46:08

@ubul2000: @pug406st: kicsiny hitűek mindig is valának... Jézus idejében is...:)

Iustizmord 2010.12.21. 22:47:04

engem ma letiltott a Konzervatorium.blog.hu vmely szerkesztője.

a kis kommenista.

Lord Kilburn 2010.12.21. 22:48:50

@nem1rem1: Kedves Nem1rem1!

Nagyon hasonlóan gondolkodunk. Amiről írsz, arról nemrég írtam Tótánál, szeretettel küldeném belőle a megfelelő részt. Előre elnézést a hangvételért mindenkitől, akit esetleg bánt a sarkos megfogalmazás: TWÁ-nál ugyanis rendszerint érdesebben szoktam fogalmazni, mint TG-nál. Íme:

„Bocsánatot kérek, hiszen tévedtem. Tévedtem, mert abban például biztos voltam, hogy a Fidesz gátlástalanul a saját csinovnyikjaival tölti fel az Alkotmánybíróságot, ha meglesz hozzá a hatalma. De azt nem gondoltam, hogy félrerúgja – mit félrerúgja, szétkúrja – az alkotmányos jogállamot, ha kicsinyes hatalompolitikai érdekei ezt kívánják.

Azt sem gondoltam, hogy azt az egyetlen nyomorult reformot, amit a rendszerváltás óta sikerült kikínlódnia e nemes hazának, ti.: a nyugdíjreformot ilyen lazán szétrombolják, csak mert nincs ínyükre az, amiért megválasztattak: a tisztességes kormányzás.

Tavasszal valóban forradalom zajlott. 1989. október 23-tól 2010 tavaszáig működött hazánkban a jogállam. A fékek és ellensúlyok sokszor csikorgó és sokak által lesajnált rendszere. A hozzám hasonlóan naiv f@szok elhihették, hogy egyszer s mindenkorra csatlakoztunk a hőn áhított Nyugathoz, annak értékeivel, normáival egyetemben. De eljött 2010, eljött II. Orbán Viktor, és rádöbbentett, hogy „keleti szél fúj”, rádöbbentett, hogy az elmúlt 20 év csupán „átmeneti zűrzavar” volt, és van belőle visszaút. Rendszerváltás ide, Európai Unió oda, lehet még Magyarországon cenzúra, megvalósulhat még Magyarországon az a bizonyos kötcsei „centrális politikai erőtér”, a fékek és ellensúlyok rendszere helyett lehet még féktelen autokrácia ebben a k.-európai, önazonosságát kereső kis (közepes) országban.

Kommenttársaim, mindnyájan, kik ismertek (mert olvastátok már hozzászólásaim)! Imádkozzunk! Imádkozzunk, mert más már a hozzám hasonlóan megrögzött ateista szerint sem segíthet! Imádkozzunk, hogy hazánk nyugati orientációjú demokratikus jogállam maradjon! Imádkozzunk, hogy Orbánban maradt még valami 1989 szelleméből, imádkozzunk a szólásszabadságért! „Térdre, imához!”"

aszekelyek 2010.12.21. 22:48:58

@simonmondja.: Most mondd meg !Semmi nagyvonalúság, pld egy völgyhíd, klára kedvére... vagy ilyesmik :) Egy vacak kis szárazsadányi szőkő, oszt jónapot! az is már rég eladva...

6.Lenin 2010.12.21. 22:50:16

@pug406st:

Természetesen jogod van bízni /kételkedni.

Viszontellenben, ha úgy akarsz a jövőben bízni, hogy már az induláskor kételkedsz a sikerben, hogy a céljaid megvalósulnak.
Szerintem, akkor inkább ülj le és várd meg míg elüt a busz/villamos, sokkal kényelmesebb/olcsóbb.

nu pagagyí 2010.12.21. 22:55:29

@mrs. white: Nekem az a gyanúm, hogy a "szabadságharc" eredményeként megnőtt hiteltörlesztésre (a bóvli fokozat ára, meg a forint gyengülése) költődik a pénz, már ha el nem lopták. Ez lehet az az Orbán által büszkén emlegetett mixtura, ami kihúz minket a pácból.

pug406st 2010.12.21. 23:00:17

@6.Lenin: ez igazi lenini hozzászólás volt. Gratulálok!

a-kis-herceg 2010.12.21. 23:01:09

@Savonarola_67: nagyon nagyon köszönöm ez fenomenális... ha lesz még ilyen had lássuk... a párhuzam pedig elképesztő....

*****

aszekelyek 2010.12.21. 23:04:14

@nu pagagyí: Mindenki magából indul ki és feltételezi másról, amit ő tenne a helyében. Kiállította a saját bizonyítványát, gratulálok!

aszekelyek 2010.12.21. 23:07:21

@nu pagagyí: Az előzőekben nem volt szabadságharc, az államadósság meg csak nőttőn nőtt... Azt minek tulajdonítja?

G. Wolf 2010.12.21. 23:09:14

"A megkérdezettek 27 százaléka mondta azt, hogy az országnak új alkotmányra lenne szüksége, a magukat kormánypárti szavazónak mondók 41 százaléka válaszolt így. A megkérdezettek 38 százaléka szerint nincs szükség új alkotmányra, elegendő lenne a mostanit módosítani, 18 százalékuk szerint még módosításra sem lenne szükség, mert a jelenlegi alkotmány is megfelel."

www.origo.hu/itthon/20101221-a-median-felmerese-az-uj-alkotmanyrol.html

Noh... Mintha nem lenne meg az alkotmányozási kényszer... lehet tudtak valamit a fideszesek, hogy annyira ellenzik az új alkotmány nép általi megerősítését... még a végén leszavazná a nép amit "az emberek" akarnak :)

6.Lenin 2010.12.21. 23:10:52

@pug406st:

Igen, lenin bízott a sikerben, fel is forgatta a világot.
A baj mindig a követőkkel van.
Főleg a vezér elpatkolása után.
Minden eszme addig él, míg a kiagyalója, néha picit tovább, de az már csak kicsit kifordítva, átszabva meg jól elb.....va.
Így volt/lesz.

aszekelyek 2010.12.21. 23:11:19

@porfelhő: Az a szenny, amit öngyilkossága előtt tettek a neves Újságíró hölggyel, a Vacsora csatában vagy mi a francban, a sóval bevetést is kiérdemelte. Ahelyett, hogy orvost hívtak volna hozzá... Homályos? Az emberi méltóság? Annak, akinek homályon kívül nincs a világon semmi a fejében.

jjulie 2010.12.21. 23:13:09

megnéztem mit produkált am az orbán

teljesen egyszerű a koreográfia

kell lennie egy röviden, de pontosan azonosított utálatos ellenségnek a músorban, egy nagy, és nem ért ha pár kisebb objektív nehézség is említésre kerül

aztán jön 3-4 új téma ami atipikus megoldás: ami nem más, mint egy nagyon rövid olyan témafelvetés, ami akár értelmes is lehetne, de nem baj ha nem az, csak legyen újszerű, és legalább 5 percnyi szöveg kelljen a cáfolatához, annyira nyakatekert legyen, mert ilyen hosszú okfejtésre nem kiváncsi a népe

és kész a hatás, a birkák érzékelik, hogy támadják a szeretett vezért, együttérzésre, támogatásra szorul, viszont milyen okos és milyen szépen beszélt.....

csaló, nagyon tehetséges csaló, és még annál is ambiciózusabb de bizony csak egy trükkös csaló

jjulie 2010.12.21. 23:16:17

@aszekelyek:

és most mi van? csökkentek a kiadások és nőttek a bevételek?

aszekelyek 2010.12.21. 23:17:09

@pug406st: Nem volt az ország akkor rászorulva , tehát köszönték , akkor nem éltek az ajánlattal. Ha szükség lenne rá jelentkeznek, mondták. Nem támogatnak nem szociális megszorításos takarékoskodást, ez napnál világosabb. ezesetben, kiszel tünde is lehet miniszterelnök. Bajnai súlytalan és jellegtelen végrehajtó szerv volt a kezükben. Annyit tud a tüncike is, hogy nem értettem hozzá, meg hogy csak egy évre vállalom , egy forintért.... És a nyugdíjasok hozzanak áldozatot , mindig. Meg a mélyszegények. Meg a munkanélküliek. A hígh society haja szála pedig egy meg se görbüljön.Se egy huncut garasa ne legyen a válság adóinak része. A legnagyobb nyereséget realizálóké pedig semmiképpen sem.

porfelhő 2010.12.21. 23:19:16

@aszekelyek:
Te jól érzed magad? Tudod, hogy mit irogatsz?

aszekelyek 2010.12.21. 23:20:40

@mrs. white: A szociális lyukat kellene átalakítani. Mert a hálón igen sokan potyogtak ki már.... Róluk nem illik beszélni.... csak ha horvátcsabika ellenzékben aluljáróba téved életében először....

jjulie 2010.12.21. 23:22:07

@aszekelyek:

strukturális reformtervekről írjál valamit

a mutogatást meg fejezdbe, az a hablaty, igen szar volt minden eddig

sorold azokat az intézkedésekett az elmúlt fél évből, ami növelte a fidesz támogatottságát

a hablatyolásból elég

jjulie 2010.12.21. 23:23:14

@porfelhő:

hablatyol, ettől van jól

nu pagagyí 2010.12.21. 23:24:29

@aszekelyek: OK. Azt a 3 ezer milliárdot, amit most kedvenceid eltapsolnának az előző kormányok halmozták fel, mellesleg egy csomó infrastruktúrális beruházást is végeztek pluszban. Ha az elcsaklizott pénzből netán maradna valami tényleges adósságcsökkentésre is, azt se ennek a kormánynak köszönhetjük majd. Az ország azért van szarban, mert nem sikerült reformokat csinálni ami a teljesítménnyel arányban nem álló közszolgálati pénzszórás megfékezését jelentette volna. Potya pénzek nem osztogatását egyfelöl közvetlen hozzájárulást más felől. Na ez nem tetszett a népnek, meg adót sem szerett volna fizetni, mert magyar ember olyat nem csinál. Várom a beígért februári reformokat, amiről máris széleskörű, demokratikus konzultáció alakult ki. Nem tudjuk miről van szó, de biztos jó lesz.

jjulie 2010.12.21. 23:26:58

@jjulie:

igen van még egy elem, kifelejtettem:

valami pozitív hír kell a közeljövőből

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.12.21. 23:34:45

Schnitt pali hiányzó aláírása miatt nem lehet nyilatkozni a magánnyugdíjpénztárban maradásról -Szocialista képviselők ma telefonon érdeklődtek a Közép-Magyarországi Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságon, ahol azt a választ kapták, hogy nem lehet még nyilatkozni, mivel az államfő nem írta alá a törvényt.

Az MSZP közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy korábban Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter ígérte a 45 napot. Január végéig azonban már nincs ennyi idő.

Korábban Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter azt ígérte, 45 napjuk lesz azoknak, akik nyilatkozni kívánnak magánnyugdíjpénztárban maradásukról. Később Selmeczi Gabriella, a miniszterelnök nyugdíjvédelmi megbízottja vélekedett úgy: 45 nap elég a magánnyugdíjpénztár-tagoknak arra, hogy döntést hozzanak a visszalépés vagy a maradás kérdésében.

Ehhez képest a Közép-magyarországi Regionális Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságon még ma sem lehetett nyilatkozni a magánnyugdíjpénztárban maradásról. Egy az MSZP birtokába került hangfelvétel tanúsága szerint azért nem fogadja az intézmény az ügyfeleket, mert a törvényt még nem írta alá a köztársasági elnök - olvasható az MSZP közleményében.

aszekelyek 2010.12.21. 23:38:21

@6.Lenin: @nu pagagyí: Nem kormányok. A z adófizetők tették azt egybe. Meg többet is csak az husss... És nem 3 ezer milliárd. Híja van. Mi is az a közszolgálati pénzszórás közelebbről? Reformok, jaaa. lenyúlni az eü vagyonát , az teccett volna. Másik zsebbe dőljön a lé... a magánba... Legyen szives ne sértegesse a magyarokat. Adócsalók a világon mindenütt vannak. Mi az, hogy! Nagyon is! Pota pénzek osztogatása a reformerek:) számára már meg is szűnt. szdsz -mdf... és a szocik nagy része. Fájm értem én.... Kormány csak egy volt, amelyik kötelezte a az adófizetőő!! magyar!! embereket!, , akik össze is rakták azt a tömérdek pénzt, saját maguknak, öregségükre , nem pedig magán elizélők :) játékszerének. Magyargyűlölőkkel nem tárgyalok. Hazugokkal még annyira sem. Meg megyek is aludni. Az ilyenek nácizzák a magyarokat... kollektíven. boaaaaa..

ubul2000 2010.12.21. 23:45:21

@Álszent Szalai Annamária pornóújság főszerkesztő!:

Azért nem kellene a libsikkel így beszélni. Valahol ők is emberek.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.12.21. 23:45:50

Sajtóhírek szerint Szalai Annamária, a Médiatanács elnöke részt vett a Fidesz hétfő délelőtti frakcióülésén - olvasható az LMP frakcióvezetőjének közleményében.

Ha ez igaz, akkor ezzel megsértette a médiatörvényt, amely kimondja, hogy a Médiatanács elnöke "pártpolitikai tevékenységet nem folytathat". Egy párt zárt frakcióülésén részt venni márpedig nem más, mint pártpolitikai tevékenység - véli az LMP.

Mocskos tetűk , takarodjatok!

Kandabula 2010.12.21. 23:47:24

@pug406st: a galambszaros példád tökéletes. Van még ilyen bálnaszarral is?

porfelhő 2010.12.22. 00:00:13

"Meg kell néhány fontos döntést hoznunk. A kormány és a MNB. két malomban őröl. OV, két éve nem tárgyalt a jegybank elnökével. A kivánatos gazdaságpolitika irányáról a jegybank elnökének más elgondolása van, azzal, hogy én beszélnék vele nem lennénk előrébb, "éppen elég"ha a nemzetgazd.miniszter veszél vele."
Arra a kérdésre, hogy szerinte mikor csatlakozhatunk legkorábban az euróövezethez, Orbán Viktor úgy reagált: „Nem merek mondani olyan évszámot, amelyet aztán számon lehet rajtam kérni.” Megítélése szerint az évtized végénél hamarabb ez nem tűnik realitásnak.
A nyugdíjügyet érintően a kormányfő arra hívta fel a figyelmet, hogy ha az államadósság maga alá temeti az országot, annak következményei vannak: az első ilyen, hogy nem tudnak nyugdíjat fizetni a nyugdíjasoknak. Az eddigi intézkedéseik alapján ugyanakkor úgy látja, nem túlzás azt mondani, hogy megmentették a nyugdíjasok következő havi nyugdíját.

A nyugdíjrendszert érintő átszervezéssel – mint mondta – lépésről lépésre haladnak. „Még nem értünk a végére, még kell néhány fontos döntést hoznunk” a következő hónapokban a nyugdíjrendszer fenntarthatósága érdekében.
Ezzel összefüggésben közölte: a nyugdíjrendszer hosszú távú jövője nem a nyugdíjrendszerben van, hanem a foglalkoztatásban és a családtámogatásban, ezért növelni kell a foglalkoztatottságot – „a legjobbnak kell lennünk majd Európában”
Egy célra összepontositunk , az pedig az államadósság ügye.
Az eu. elnökséggel kapcsolatban elmondta. Magyarországon új alaptörvényt alkotnak, módositani fogják - igaz korlátozott módon- az európai alkotmányt is."
Ja! mondta OV. az este müsorában.

tbb 2010.12.22. 00:02:18

@nu pagagyí:

Az adósság egyelőre nőni fog. Az eladósodottság azonban csökkenni fog. Mint ahogy 98-02 között is. Ez az amit reálisan várni lehet.

Állásrafal 2010.12.22. 01:03:16

A trendek azért változnak, mert nagy az igény arra, hogy ebben az országban igazi változás legyen, ne csak átrendeződés. Sokan vagyunk, akiket olyanok rekesztettek ki a munka világából, akik nem a munkájuk értéke alapján, hanem összeköttetéseik, egymás erősítése alapján kerültek olyan pozíciókba, ahol nem az országot építik, hanem saját jövőjüket. A válságra nem lehet mindent ráfogni. Gyerekeink jövője, kilátástalan helyzete, egy nagyon nagy réteg végső reménye adta a meghatalmazását a kormánynak, ha már megcsinálták volna, az is késő lenne talán számunkra, szokták mondani. A többség, akik rájuk szavazott, már nem képes további megszorításokra, már reménytelenek a kilátásai, az utca közel, és onnan mindenki tudja, hogy szinte lehetetlen a visszatérés.

a-kis-herceg 2010.12.22. 02:18:28

@Állásrafal: hát igen 65 éve így van. de most aztán tényleg változtat rajta az elit. mert nekik ez az érdekük, hiszen mint érdemteleneket eltávolítják magukat. aztán majd szakmai, tudás és verseny alapon szabad a pálya...

Nemzeti Gonosz Törpe 2010.12.22. 03:01:10

JÓL MONDTA MA HAJNALBAN VARGA LÁSZLÓ A PARLAMENTBEN a Nemzeti Szar Fidesz Banda felé: MENJETEK A PICSÁBA!

Nemzeti Gonosz Törpe 2010.12.22. 03:06:42

Debreceni József tegnap este a Kálmán Olgánál finoman fogalmazott: Drámai vége lesz és jóval hamarább mint gondolta ennek a Fidesz Diktatúrának.
EZT MONDOM MÁR HÓNAPOK ÓTA ÉN IS. Ezt a Nemzeti Rohadt Diktatúrát Demokratikus úton nem lehet majd leváltani csak egyféle képen IGAZI FORRADALOMMAL!!!!!-ahogy a Diktatúrákat szokták.
Átírták a választótörvényeket, az alkotmányt megnyírbálták, kilátástalan életet teremtettek a társadalom nagy rétegének, agresszív diktatúrát építenek cinikusan,..nagy seggnyalás és pénz juttatás a határon túliaknak a " hálás" majdani szavazatokért......VÉLEMÉNYEM SZERINT EZT DEMOKRATIKUS ÚTON NEM LEHET LEVERNI.
EGYRE TÖBBEN FOGJÁK EZT KIMONDANI--és bekövetkezik.

Nemzeti Gonosz Törpe 2010.12.22. 03:08:21

Medián és a Századvég a Fizetett propaganda iroda a Fidesznek---erre a kettőre oda se kell figyelni.

Nemzeti Gonosz Törpe 2010.12.22. 03:09:46

Tavasszal ha itt lesz az EU...lesz sok sok és nagy tüntetés!!!!!!!

Blogger Géza 2010.12.22. 03:30:35

Most nem olvasom végig az összes kommentet, de súlyos szakmai hiba nem nézni a biztos pártválasztó szavazók pártpreferenciát, tudniillik ezek azok a számok sokkal többet elmondanak arról, mik egy esetleges választáson a várható kilátások. Abban pedig a Fidesz még mindig az országgyűlési választásokon megszerzettnél jobban áll, már-már irracionálisan magasan vezet. Az otthon maradó, bizonytalankodó tömegek ingadozása sokkal kevésbé számít, ezért is lehetnek nagy eltérések amúgy az eges cégek közt ha a teljes népességet nézzük. A legmegbízhatóbb Mediánnál amúgy érdekes módon nem is látszik csökkenés.

Nemzeti Gonosz Törpe 2010.12.22. 03:35:13

Közvéleménykutatás alkalmával félnek az emberek..és hazudnak..."hogy Fidesz"-----ezért hamis a közvélemény kutatás.
A régen jól bevált "suttogó politizálás" már Forradalomról beszél, s véleményem szerint megkezdődött a " szervezés" is.:)

Nemzeti Gonosz Törpe 2010.12.22. 03:36:11

Már rég nincs 52.7 százalék Fideszes!!!!! EZ TUTI!!!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.12.22. 08:09:41

@aszekelyek: Sosem árt egy völgyhíd a háztartásban. Lehet alatta kolbászt tölteni. Vegyük el Klára asszonytól a Nemzet nevében és adjuk Anikó asszonynak, mert a völgyhíd nem lehet ellenzékben.

halál megdöglessz kinyírunk ® · http://href.hu/x/73ug 2010.12.22. 08:20:17

@posztoló
25 millió. azonnal fizesd be.
fellebbezésnek helye nincs.

lorantka_a_gall 2010.12.22. 17:36:14

@jjulie: igen, különben ez a poszt sem született volna meg...

beeble 2011.01.21. 11:17:15

2011. január 21.

Visszaerősödött a Fidesz, vesztett az MSZP
Ipsos-elemzés a pártpreferenciákról
Az elmúlt egy hónapban a pártok támogatottsága alig változott, szimpatizánsaik aktivitási szintje viszont módosult.
süti beállítások módosítása