Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
13:05

Nagy bajban van az Orbán-kormány. Volt már máskor is, de ez most más. Nem fog belebukni, most biztosan nem. De nem is ez a tét: ha nem veszi észre az útelágazódást, vagy csak rossz utat választ, később már másnak, egyértelmű fordulópontnak fogjuk látni mindazt, ami most, ezekben a napokban történik.

511.jpg 

Azt hiszem, ismerem az összes ellenérvet. A primitívektől kezdve („Gyurcsányék”, nemzetközi baloldal, Osló-Washington stb.) a megfontolandókig (minden csoda három napig tart, elterelhető a figyelem, nincs egyértelmű vád, impotens az ellenzék stb.). Világos az is, hogy a Fidesz minden válsághelyzetben hasonlóan reagál: előbb napokra lefagy, majd már tudatosan hallgat, közben terel, végül előáll a kommunikációs csodafegyverrel. Politikus, dróton rángatott véleményvezér és médiamunkás fegyelmezetten követi ugyanezt a koreográfiát. S ami az elején hatalmas botránynak, túlélhetetlen válságnak látszik, az esetek többségében szép lassan elmúlik, vagy akár át is értelmeződik.

Most azonban nem a plagizáló köztársasági elnök pozíciója vagy egy nyilvánosság elé lépett volt feleség nyilatkozatának hitelessége a tét. Nem is az az alapkérdés, ami látszólag a viták középpontjában áll: hogy vajon kiket és pontosan milyen korrupciós cselekmények miatt tiltottak ki az amerikaiak. Természetesen messze nem lényegtelen tudni, hogy vajon az adóhatóság elnöke szereplője-e az ügynek, ugyanakkor idehaza talán még ezt is meg lehetne úszni, legfeljebb pár hét vagy hónap múlva az addig sehol meg nem jelenő Vida Ildikó szép csendben távozna.

Ebben az ügyben azonban nem a magyar közvéleményt kell megdolgozni. A tét csak áttételesen, közvetetten ez. Amiről beszélünk, az nem is az általában emlegetett nemzetközi megítélés, hanem az ennél sokkal konkrétabb, lényegesen kevésbé magyarázható és nyilvánvaló következményekkel járó nemzetközi státusz. Hogy mit tesz, mit választ ebben a helyzetben a magyar kormány, s hogy ezek után mit lépnek (még) a „barátaink”. S hogy ezek következtében eljöhet-e az a pillanat, amikor nyilvánvalóvá válik, hogy ezen a pályán haladva – elsősorban pénzügyileg - tehetetlenek vagyunk. Tehetetlenek - mármint az oroszok nélkül. Nem tartunk itt, de azért a mondatok és az arcok árulkodók. Talán mondhatom: szerencsére.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr966816933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kata Pokrivcsák 2014.11.14. 19:49:39

@panelburzsuj: Ebből a kényszeres leszűkítettségből adódik a torz demokrácia definíciója is. Nem meri a demokráciát olyan szempontok, pl média kiegyensúlyozottsága mentén is definiálni, amivel politológusként amúgy sem mer foglalkozni.

inreallife 2014.11.14. 19:50:32

@Kata Pokrivcsák: túl sok mindent hiszel. a fidesz azt hitte, hogy a kommunikáció szuperfegyverével megfordítja az ózdi vereséget. azóta az már történelem. 66 szavazatot csukott szemmel is hoznak pár kiló krumplival, egykis kubatov listázással, meg egy kis lejárató kampánnyal. láthatóan az embrek igen nagy részére ez nem hatott, pedig volt fásy mulató is, ahol együtt énekelték a "polgármester adjon segílyt" örökzöldet. hol volt habony a 30. legnagyobb magyar város bukott kampányánál?

a fidesz beszélhet hülyeséget, csinálhat hülyeséget, lényegében senkit nem érdekel mit csinálnak, amíg amerikai érdekeket nem sért. ha hiszed ha nem, ez nem egy fidesz megdöntésére irányuló támadás volt, hanem csak egy újabb figyelmeztetés. immáron a sokadik. ennél már csak durvábbak fognak jönni. ha nem lesznek eredmények, jönni fog a következő figyelmeztetés. kommunikációs szinten bagatelizálják a dolgot, lázár 200* mondta, hogy kedves barátaink az amcsik, annyira beszartak. szerintem még csókot is nyomott volna a zászlójukra, ha lett volna a teremben egy.

és láss csodát újraértékelődött az oroszokhoz való viszony. csúnyát mondtak róluk. láss csodát mégis piaci áron lesz forintosítás. pedig még egy hete azt nyilatkozták kórusban, hogy az kibaszás lenne az emberekkel. nem az számít, mit hadoválnak. hanem azt, hogy mit tesznek. ózdon sem érdekelt senkit, hogy mit hadováltak. szerintem kipukkant a kommunikációs blöfflufi. lehet nem lesznek lánctüntetések, de már egy békemenetet sem mernek szervezni, buszoztatott nyuggerekkel, félnek, hogy nem lennének olyan sokan, amit jól lehet tálalni. azért ez sok mindent elmond...

Khal Drogo 2014.11.14. 19:51:46

@Kata Pokrivcsák: A közvélemény hangulat változtatható. Most a kormány került fölénybe, azzal hogy dekralálja komolytalanok a vádak, lám-lám itt ez a feljegyzés, ennyi volt az USA bizonyítéka.

Azonban nincs még vége a meccsnek. Korai még eredményt hirdetni.

korábban ulrike 2014.11.14. 19:58:11

@Hepci: Úgy látszik vannak Habonynak feltétlen imádói. Hát istenem, ilyennek is kell lennie a palettán. Az ilyenekért vannak habonyok. That's the fucking c'est la vie feleli rá a művelt amerikai.
Más, vagyis, hogy valójában ki is kommunikál(tat).
- Van a kormányzati kommunikáció a honi publikumnak. Az eme blogban is tapasztalható reakciók szerint ez igazából a saját tábornak szól, a szokásos blabla.
- Ha felmész az Intelligence Online (francia cég) weboldalára www.intelligenceonline.com/. látsz ott egy rövid felvezetőt, amelyik azt mondja, hogy OV kötéltánc akciója: az International Liberty-t fizeti OV..., ha a teljes infot akarod, fizetned kell valamennyit.
- Ha felmész az amerikaiak vadi új Foreign Influence Explorer weplapjára influenceexplorer.com/, a cliensek között megtalálható az the Prime Minister's Office, Government of Hungary nevű külföldi kormányzat besorolású szervezet amerikában lobbiztatott korábban egy Prime Policy nevű szervezettel, most pedig - következtetéssel a francia intelligence töredékből - jelek szerint a Liberty International (később lehet majd látni statisztikát az amerikai oldalon, főleg ha friss a megrendelés) révén teszi ugyan ezt. Tehát odaát nem Habony, hanem Connie Mack IV. emberei keverik a kását. Habony odaát nem focizik, az, hogy idehaza éppen mit nyom az agit.-prop. osztály pedig az amerikaiakat nem nagyon érdelki, csak Pokrivcsákokat.

SZVSZ az amik még korántsem fedték fel összes kártyájukat, s ez a veszélyes a Fidesznek. Az eddigi Fidesz prop. csak azt célozta, hogy itt többről van szó, mint korrupció - nem mintha az nem lenne, ezt nem tagadják -, csak szerintem felkészítik a honi közvéleményt nagyobb pofonokra is. Másként kussolnának.

Izraeli hasonlítások. Voltak megjegyzések, hogy azok is akasztottak tengelyt már az amikkal, mi miért ne tegyük ugyan azt.
- Izrael stratégiai szövetségese az US-nek, mi nem, ki
pont vagyunk egy nagy koszfolt alatt.
- Izrael Amerikában kifejthető lobbiereje - morális, kultúrális, politikai és pénzügyi - összehasonlíthatatlan a magyaréval, a'szem ezt nem kell magyarázni.
- Ez a kormány minden olyan amerikai magyarral, aki a leghatékonyabb lobbizó lehet(ett volna) már régen, és jóvátehetetlenül összerúgta a port.
- Szerintem OV nem is igazán lobbizásra játszik, hanem arra, elnöki adminisztráció belpolitika meggyengülése nyújthat némi sanszot az idő húzására, játszadozásra. Rizikós dolog, mert csak reményre épül, semmi másra. Meglátjuk, mire megyünk. Szerintem OV 19-re lapot kért. Sokszor tette már, nem kéne mindig kisérteni a bankot. (Tegnap előtt Franklin Templeton Vargánál járt)

inreallife 2014.11.14. 19:59:24

@6.Lenin: miért nem a kiválasztottaidon kéred számon a jogállamot? délután leírtam, milyen szépen is működik az orbáni jogállam, azóta is csak a takaróddal vagy elfoglalva. úgy gondolom nemnagyon van jogalapod felróni a jogállamiság hiányát, amíg egy banánköztársaságban laksz. amőgy szerinted nem a navnak kéne felderítenie az adócsalásokat, vagy bízzunk meg vele külső országokat? akkor minek a nav? oszlassuk fel, azért, hogy ne csináljanak semmit, azért felesleges egy szervezetet fenntartani...

Kata Pokrivcsák 2014.11.14. 19:59:57

@panelburzsuj: Azért nem is tudja megérteni Orbánt, mert bátortalan ahhoz, hogy őszintén, a maga egészében vizsgálja a "jelenséget". Csak a kommunikációs taktikust meri látni benne, a hatalomtechnikust már nem, mert az szerinte "elfogultság" lenne, hiszen offenzív véleményalkotást igényelne. Annyira irtózik az elfogulttá válástól, hogy éppen emiatt veszik el előtte az egész és válik soha meg nem érthetővé. Pedig csak őszintének kellene lenni és nem mindig "fékezni".

Khal Drogo 2014.11.14. 20:00:01

@Kata Pokrivcsák: A jog annyiban érvényes amennyiben az érvényesíthető. A hatalom olyan nyers megnyilvánulásai mint mondjuk a teljes nyugati világból való kisorolás, minden bizonnyal zavargásokba és erőszakba torkollana, ami a mai hatalmi viszonyok totális szétesésével járnának.

A FIdesz korántsem bírja a lakosság olyan mértékű támogatottságát mint az a parlamenti mandátumok arányából fakadna.

panelburzsuj 2014.11.14. 20:07:39

@inreallife:
"hogy ne csináljanak semmit"

Ne essünk a túloldalra: azért a magyarországi hétköznapoknak nem jeletéktelen mellékszereplője ám a NAV... Szóval nem kéne őket általános munkaversenybe kergetni, ha nem muszáj.

Nem az kérdés, hogy csinálja vagy nem - hanem hogy milyen szempontok szerint dönti el, hol keménykedik, és hol süketül-vakul meg. Az amik nem a lógós, hanem a kancsal NAV-re rágtak be.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.11.14. 20:12:24

@Kata Pokrivcsák:
Nem tudom, hogy az emberi értékei szaporodására utal-e, de TG-t legutóbb nem Volvóból, hanem egy olcsóbb verdából láttam kiszállni.
Na, csepüld őt tovább... s persze Habony iránti olthatatlan intellektuális szerelmed kifejtésében se önkorlátozd magad... :)

6.Lenin 2014.11.14. 20:16:29

@inreallife:

Látom nem értetted.

1 liberális demokrata ország-USA-arra hivatkozva, hogy a világ legerősebb állama (ura, csendőre), joga van bármely állam (alattvalók)belügyeibe beavatkozni, ha a választók nem az ő kedvencét választják meg kibaszott demokratikus módon.

Szerinted ehhez joga van (ezt gondolja sok más seggnyaló is)

Miért ne mondhatná Orbán:Mo-on én vagyok a legerősebb, azt csinálok amit akarok, ti kis pöcsök meg nyaljátok ki.
(én az ő helyében nem engedném, hátha a hülyeség fertőző, még hátulról is)

Talán a @hoplita félék jönnének Orbán után?
Netán @jjulie-k?

Amerika meg beszarna örömében.
Írtam már, hogy komolytalan pacák vagy?

Örömködjél az ózdi sikeren (most benyalhatsz a szociknak is a segítségért)úgysem tart sokáig.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.11.14. 20:16:40

@Khal Drogo:
Az ilyen meccsek lényegi végét (egy homályos alak egy homályos fallosz előtt térdel egy homályos helyen) általában nem is szokta látni a közönség.

inreallife 2014.11.14. 20:18:43

@panelburzsuj: 1000 millárd/év adócsalás mellett 2 milliárdot fogtak 1 év alatt. azaz meggyanúsították a felelősöket, meg lefoglaltak 3 autót. a működési költségük nagyobb. kisemberek meg kkv-k vegzálni, arra tartjátok a navot. egyszer nekem is volt egy körük velük. kevesebb adót igényeltem vissza, mint kellett volna, mert rossz bizonylatot kaptam. sokat nem gondolkodtak, pedig megvolt nekik az ellenoldai dokumentum, mert azt egy másik cég vallotta be, rájöhettek volna, hogy mégtöbbet fogok kapni. új adóbevallást kellett csinálnom. kicsivel több, mint 10.000 forintot nyertem rajta. meg kell mondjam, amennyi időm ráment én hagytam volna az eredeti állapotot és inkább vegyenek egy láda sört belőle...

ezért mondom, hogy a nav csak kisember meg kkv szívatására specializálták magukat. itt majdnem 100 fonttal több kedvezményt számoltak el nekem, mint járt volna. na mondom, ez szopás, napokig járhatok kanosszát, mire letudom. tudod mi volt az itteni adóhatóság válasza? hogy hagyjam már őket, mert aprópénzzel nem foglalkoznak, ők a nagy pénzek után nyomoznak. hoppá!

korábban ulrike 2014.11.14. 20:23:08

@panelburzsuj: Hát ebben a qrva országban már mindenki kancsal, nem csak a miniszterelnöki szent jobb?
Látom, te sem látod, nem olvasol eleget. Menj csak be a négyszögletes kerek erdőbe, s mikor már benn vagy jó mélyen a fák közt, majd Mikkamakka bodorít neked bárányfelhőt. Nem másért, mint azért, hogy örűjj nek, ...zd meg.:)

inreallife 2014.11.14. 20:24:52

@6.Lenin: mi be avatkozott be? orbánék mentek a pofonfát rázni, azaz a cselédsajtójuk akart megelőző csapást mérni az usára. friendly fire történt ahogy látom. fegyverrántás közben tökönlőtték magukat. többször is. nem való fegyver a fideszes kezekbe...

és igen, ha maguktól nincs eszük a civilizált viselkedésre, akkor erővel le kell nyomni őket. megfogalmazom úgy, hogy az összes hajszálad az égnek álljon tőle. bármelyik olyan országnak, ahol magasabb az életszínvonal, joga, felelőssége és kötelessége az elmaradott országokat a helyes irányba terelgetni, ha akarják, ha nem. minél hülyébbek, annál erősebb pórázt nekik. a csaholó orbánt most megkötötték lánccal. egy kicsit ellenkezett, de amikor nem volt vacsi átértékelte a szitut... amíg ők fizetnek, addig nemcsak az a zene szól, amit ők akarnak, hanem úgy is kell táncolni, ahogy mondják. és szerintem az amcsiknak jobb az ízlése, mint a ruszkiknak...

panelburzsuj 2014.11.14. 20:26:36

@inreallife:
Ahogy én tapasztalom, még csak nem is az érdemi számolgatások miatt nyiladozik a leginkább a bicska az ellenőrzöttek zsebében, hanem a nyilvánvalóan szimpla pénzbehajtási mutatványok túlsúlyán. Hogy a hivatal "tevékenysége" az érdemi munka nélkül "felderíthető" mulasztások, formai kifogások, apró-cseprő, de tömeges bénázások "leleplezése" köré tömörödik.

inreallife 2014.11.14. 20:27:27

@korábban ulrike: "- Szerintem OV nem is igazán lobbizásra játszik, hanem arra, elnöki adminisztráció belpolitika meggyengülése nyújthat némi sanszot az idő húzására, játszadozásra. Rizikós dolog, mert csak reményre épül, semmi másra. Meglátjuk, mire megyünk. Szerintem OV 19-re lapot kért. Sokszor tette már, nem kéne mindig kisérteni a bankot. (Tegnap előtt Franklin Templeton Vargánál járt) "

ebben szerintem benne van minden, ami a mostani helyzetet jellemzi, ugyanezt látom...

Kata Pokrivcsák 2014.11.14. 20:28:51

@Hepci: A magyar embereket az a kommunikációs tanácsadó tudja a legjobban megszólítani, aki tudatosan le tudja süllyeszteni az emberek színvonalát, és van ehhez médiája. csak az érzelmeket kell hozzá manipulálni, egyszerű jelképekkel, egyszerű mondatokkal. És ezzel mindenkit egy szintre hozni a lesüllyedtségben 20 év alatt. Akit meg nem lehet lesüllyeszteni, mert művelt (középosztály) , azt meg megfizetni adócsökkentéssel, kedvezménnyel. A Bokros-csomag utáni tüntetések és hangulat óta tart a színvonalsüllyedés (tudatos és vezérelt süllyesztés)

korábban ulrike 2014.11.14. 20:29:12

@Hepci: Nem, és a meccset követően rövid határidejű köpőcsésze tender jelenik meg a közlönyben.

inreallife 2014.11.14. 20:30:01

@panelburzsuj: igen, és arra várnak, hogy a komoly ügyeket az usa nyomozza ki, nevezze meg a bűnösöket, adja át neki a bizonyítékokat, ő meg majd intézkedik. ők a csipcsup dolgokkal vannak elfoglalva, az orbáni jogállamban a nagy pénzeket nem szabad ellenőrizni, mert azt a fideszek lopják el, tehát jó helyre megy...

6.Lenin 2014.11.14. 20:39:11

@inreallife:

Mi a tosz, kétségbe vonta valaki a kedvenc segged nagyságát?
Néha mintha elbizonytalanodnál, hátha nem a kedvenc likban kotorászol a nyelveddel.

Ki mondja, hogy "ott" minden szar? Amerika pontosan olyan sokszínű, mint bármely más ország.
A jelenlegi kormány ott sem egyenlő Amerikával, pláne, ha figyelembe vesszük, hogy Obama milyen népszerű otthon.

panelburzsuj 2014.11.14. 20:41:08

@korábban ulrike:
Eléggé élemedettnek tűnsz ahhoz, hogy személyes tapaosztalatok felidézére serkentselek: a "rendszerváltó erők" még csak úgy gondulomformán gonoszkodtak. Persze kezdetttől domináltak a a jó falatokra vadászók - de megtűrték maguk közt a "felvilágosulatlan" talpasokat, de még a fényeszemű prófétékat is. Mindkét "oldalon".

A "fejlett fideszizmus" viszont már nem ilyen laza: a mai fijjug már szisztematikusan szemetek. A geciség nem elhajlás, hanem maga a gránitalap. Én ebben látom a mostanában sűrűn felemlegetett "negyedszázad" legdöntőbb változását.

korábban ulrike 2014.11.14. 20:45:13

@panelburzsuj: Az élemedettséget kikérem magamnak. Ez a geciség, ilyenekre emlékeztetni az ember fiát.:)

graycivil 2014.11.14. 21:21:41

"Matolcsy kaszál a legnagyobbat a devizahitelesek megmentésén

Még nagyobb meglepetés, hogy Kósa Lajos még pár hete is pont az ellenkezőjével nyugtatta az érintetteket. Szerinte „kacsa a devizahitelek piaci árfolyamon való forintosítása”, és
"a piaci árfolyam a devizahiteleseket olyan mértékben hozná lehetetlen helyzetbe, hogy amit eddig adtunk segítséget, annak semmi értelme nem lenne, nem is ez a szándék."

index.hu/gazdasag/bankesbiztositas/2014/11/12/matolcsy_kaszal_a_legnagyobbat_a_devizasmentesen/

Beismerte, hogy már eddig is szartak a devizahitelesekre, csakis saját soktízmilliós adósságaik "ócsó" kivezetését rendezték el, ha már nem jött be a devizahiteles trükk. F.Y!DESZ

panelburzsuj 2014.11.14. 21:32:30

@graycivil:
Nálad valami spéci policy, hogy a zúgolódásod tárgyául előhúzott cikkek, linkek legalább kettő napot érlelődjenek, mire idecitálod őket?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.11.14. 22:07:24

@Kata Pokrivcsák:
Ha véletlenül politikus lennék, végtelenül leegyszerűsíteném a dolgot, hogy még könnyebben áttekinthető legyen a dolog zembereknek.
Kiállnék eléjük és azt mondanám:
"Mindnyájan tudjuk, hogy hülyék vagytok.
Kövessetek!"

livengood 2014.11.14. 22:21:24

@Khal Drogo: "Machavellista a kormány. Nincs semmi, csak a nihilizmus és a cinizmus, lázadunk a kettős beszéd ellen és mi magunk vagyunk a kettős beszéd. "

Ez az összegzés és előtte a példák sora - nagyon pontos! Fájdalmasan pontos.

Elmentettem.

NYJetsTD 2014.11.14. 22:46:51

@6.Lenin: Az a gondod, hogy az USA erőből politizál. De nem ezt teszi itthon Orbán? Nem ezt teszi egy gyárban a főnök? Nem ezt teszi az asszony otthon? (ezt kénytelen voltam leírni, mert mellettem ül...) Szóval mindenki csak teszi a dolgát a rendszerben és bár Amerikának sok mindenben nincs igaza a világ történelmében, de egyben biztosan. Még egyszer nem szabad kötődnünk a ruszkikhoz.

korábban ulrike 2014.11.14. 22:55:27

@NYJetsTD: Korábban sem szabadott volna, de akkor nem volt választásunk. Most van.

NYJetsTD 2014.11.14. 23:07:56

@korábban ulrike: az a sanda gyanúm, lassan megint nem lesz. Még nem tudjuk mit kaptak orbánék Paks 2-ért cserébe. Sem azt, mit kapnak az azeriek nyalogatásáért. De biztos nem aprópénzzel megy a dobálózás. Szóval még jó lesz időben észhez kapni.

inreallife 2014.11.14. 23:11:08

@6.Lenin: jaj ne gyere kamu faszsággal. amerikának minden eszközzel meg kell fékeznie az orbánt. én inkább azon csodálkozom, hogy ennyi ideig tűrtek. nem leváltani kell orbánékat, hanem móresre tanítani, a kettő nem ugyanaz, mégha te (hüpp, hüpp) támadásnak is veszed és világvégét kiabálsz. orbán 51 éves, a cigányoknak nem szokott sokat dobni a gép. lassan föld alatt lesz veled együtt és képzeld el a világ tovább fog forogni. tudod miért? mert nem orbán forgatja, az csak orbanlegend... :)

inreallife 2014.11.14. 23:19:00

@graycivil: gondolod, hogy a netadós tüntetés után ezt önként és dalolva vállalták be? szerintem még a templeton is szólt, hogy srácok aszem csomagolnom kell, ha itt tovább megy a gazdasági vérengzés. most a templeton akkor keres sok pénzt, ha elkezd erősödni a forint, azt pedig faszságokkal nem lehet elérni. orbánéknak pont más volt a terve, le akarták nyomni a bankok torkán a tudjukhány forintos rögzítést, utána meg elinflálták volna a forintot, hogy szopjanak a bankok. most hátra arc van.

és azt mondom, hogy lehet így buknak kevesebbet, mert nem dől be a gazdaság, mire 2018-ra ér a mutató. ha a népet akarják megszopatni, azt a ciklus elején kell. alacsonyan fognak szállni a bazdmegek a kispolgári körök beszélgetésein... :)

jjulie 2014.11.15. 08:30:55

hahah vidéki elsőgenerációs diplomás kádárvakarék hazugtulvajbande hahaha

"Az is biztos, hogy a kormány és holdudvara eléggé elszámította magát a pasast illetően. Valószínűleg valami rágógumi vagy pattogatott kukorica zabáló, texasi bunkóra számítottak, aki ugye még csak nem is nagykövet, csak valami hülye titulusa van, és akit simán le lehet karaktergyilkolni, ahogyan bárki mást. Elég egy-két jól elhelyezett fika, és már a pasi és az egész országa hiteltelen kis szarrágó lesz. Vagy a szocik összeesküvéselméletének végrehajtói.

Ehhez képest adott egy pofa, aki hihetetlenül lazán kezeli a dolgokat, nem akad ki, nem döbben meg, nem áll neki baromságokat hebegni. Hanem csípőből visszalő, méghozzá olyan profi alázós módon, hogy öröm nézni. Kovács Ehh Zoltán volt az első, aki nekiállt vele izmozni. Hogy miért jár tüntetésre, mer ugye, hogy ugye, mi megmondtuk. Goodfriend meg posztolt egy képet arról, hogy ott virít a Békemeneten. Mert ő ilyen, hogy szeret tüntetésekre járni. Biztos szépek a lányok.

Aztán jött az eset Ildikó asszonnyal. Bár ezt a meccset nem ő nyerte, hanem a NAV elnök bukta el nagyon csúnyán. Ha színházi párhuzamot akarnék mondani, akkor azt mondanám, tökéletesen alájátszott a főszereplőnek, kidomborítva annak főbb jellemvonásait"

jjulie 2014.11.15. 08:35:03

haíhaha másodosztályú narancskádárvakarék hazugtolvajok

"És végül - egyelőre - a CÖF. Aki kitalálta, hogy ha kimegy a kisboltba, akkor már a magyar jogrend vonatkozik rá, vagyis azonnal be kell vallania minden bűnét. Valahogy így gondolkodhattak a kommerek is, amikor Mindszenty bíborost el akarták kapni: ha véletlenül megbotlik és leér a lába, akkor magyar földön van és lelőhető. Csak a bíboros esete nem volt túl vicces. A CÖF bornírtságára pedig hogy reagált André? A figyelmükbe ajánlotta a Bécsi Egyezményt. Mert az hasznos olvasmány. Zseniális.

A sikere persze nemcsak abban áll, hogy korántsem olyan, mint az amerikai filmekből megismert gyökerek, aki azt sem tudják, hol van Kelet-Európa. Mert értelmes, művelt és kifogástalan a stílusa. Ellentétben mondjuk Tállai Andrással, aki akkora gyökér, hogy felszívja a vizet az Atlanti-óceánból. És valószínűleg könnyebb is tolnia Goodfriendnek a lazaságot és az értelmiségit úgy, hogy közben nem kell nyilvánvaló hazugságokat mondania. Nehéz ugyanis könnyednek lenni, ha közben a kamu és elhallgatás két számmal kisebb nadrágként bevág a seggbe.'

jjulie 2014.11.15. 08:42:04

hahahaha vidéki elsőgenerációs diplomás másodvonalbeli kádárvakarék éhesparasztivadék hazugtolvajbandatahósággal vegyes leszartpöcsöség

hahaha

"értelmes, művelt és kifogástalan a stílusa. Ellentétben mondjuk Tállai Andrással, aki akkora gyökér, hogy felszívja a vizet az Atlanti-óceánból. És valószínűleg könnyebb is tolnia Goodfriendnek a lazaságot és az értelmiségit úgy, hogy közben nem kell nyilvánvaló hazugságokat mondania"

jjulie 2014.11.15. 09:45:03

az gumicsizmás kolbásztöltő vidéki tokáspocakos gyerekszoba nélkül felnött elsőgenerációsdiplomás hazugtolvajakarnokok számára életveszélyes jelenség ez az amerikai,aki tökéletes ellentéte a felcsutiféreggeciségnek

értelmes, művelt, kifogástalan a stílusa, és nem kell nyilvánvaló hazugságokat mondania

tökéletes ellentéte a felcsuti laszartpöcsüségnek, persze hogy kerüli a főfelcsuti leszartpöcsühazugtolvaj

Kata Pokrivcsák 2014.11.15. 11:51:06

@Hepci: Besze János, a fordulat évében, 1949-ben, kiállt a nép elé, és elordította magát: Akartok-e rabok lenni ! A nép pedig: akarunk !

jjulie 2014.11.15. 12:27:35

@Kata Pokrivcsák:

a 2010 es felcsutiféregségi naggyűlésen a kósa kiállt a fercsutibolondok elé és közölte velük, hogy jópéldakép a dembinszki, aki mindent elbaszott, amig az alvezérei félre nem lökték, mire a felcsutitulkok megtepsolták a szónokot

a szónok és a birkái tökéletes ellentéte az mi ügyvivőnek aki:

értelmes, művelt, kifogástalan a stílusa, és nem kell nyilvánvaló hazugságokat mondania

6.Lenin 2014.11.15. 13:21:53

@NYJetsTD:

"Az a gondod, hogy az USA erőből politizál. De nem ezt teszi itthon Orbán? "

a gond nem ez, hanem , ha az 1ik megteheti, akkor mások is el fogják magukkal hitetni, hogy nekik is jogos amikor erősebbek 1 bizonyos területen másoknál.

amennyiben ezt elfogadjuk, értelmetlenné válik a jogállam és a demokrácia szajkózása. Előbb- utóbb üres fecsegésnek számít majd.

Putyin és Kína miért nem gondolhatja ugyanezt?

ez a gond (lesz)

" Még egyszer nem szabad kötődnünk a ruszkikhoz."

Amerikához miért is? 56-ban segítettek?

Csak mi üzletelünk a ruszkikkal?
Nem lenne gond, ha fele annyit üzletelnénk, mint néhány nyugati ország.
Amiket írsz azok nem ellenérvek semmihez sem, üres propaganda.
Szerintem.

6.Lenin 2014.11.15. 13:25:29

@inreallife:

A világ akkor mis forogni fog, ha te is elpatkolsz.

Csak lehet, hogy néhány éven belül sárga segget kell majd nyalnod.
Be van nálad csípődve mások kiszolgálása. Ezt szoktad meg.

jjulie 2014.11.15. 14:18:21

@6.Lenin:

nocsak felcsutitulok ugatni is tudsz

hát akkor ugasd el hogy "éljen a dembinszki aki mindentelbaszóként fideszbirkapéldakép"

aztán hazudj valami oltárit, különben kilök magából a felcsutikádárvakarékhazugtolvaj féregközösség

a leszartpöcsöd miatt áltál be felcsutiféregnek, a kádárvakarékságod volt az erősebb indok, netán a nyiltszini hazugtolvajlás tetszett meg?

nyünyüge 2014.11.15. 14:46:19

"Az Egyesült Államok, illetve személyesen André Goodfriend segítségével próbálja Gyurcsány Ferenc megbuktatni a kormányt - állítja a Fidesz. "

Ez új fejlemény! A Fidesz ennyire felértékeli Gyurcsányt vagy áttért a "merjünk kicsik lenni" taktikára :)?

http://vs.hu/kozelet/osszes/a-fidesz-szerint-goodfriendet-is-gyurcsany-iranyitja-1115#!s50

jjulie 2014.11.15. 15:50:50

@nyünyüge:

ha egyszer eljött a birkaetetés ideje akkor eljött

meddig lesz jóllakottság érzésed ennyicskétől @6.Lenin: birka?

Kata Pokrivcsák 2014.11.15. 18:10:42

@jjulie: Igen, csak kérdés, hogy kit hall meg a nép, az ügyvivőt vagy Habony embereit. Gyurcsánnyal összefüggésbe hozni jó ötlet, mert Gyurcsányt mindenki utálja és ha sokszor ismétlik, hogy Gyurcsány mesterkedése, akkor az emberek minden további nélkül el is hiszik. Nem az a lényeg, hogy ki milyen művelt, hanem hogy a tömeg kinek a hangját hallja. Goodfriend, bonyolult viccei az átlagembernek túl bonyolultak, az átlagembernek egyszerű mondatokat kell mondani, és hatékony jelképeket használni. Ilyen jelkép Gyurcsány, a multik, a bankok, ezeket a jelképeket kell sokszor ismételni, annyiszor, és olyan erővel, hogy amellett Goodfriend és az ellenzék csak egy suttogás legyen, amire azt mondja az átlagember : Nem hallom ! Most nézem a tévét, akit hallok, az Orbán Viktor, Németh, és Szíjjártó. Eleget hallom őket, és amit elégszer mondanak és ismételnek, azt miért ne tarthatnám igaznak ? Lehet hogy más érv is van , de NEM HALLOM ! Orbánék megnyerték a kommunikációs csatát, mégpedig toronymagasan. Goodfriend most már legfeljebb csak elkulloghat, a műveltségével együtt, ami éppenhogy gátja annak, hogy a magyar embereket érdekelje a szövege. Ráadásul még médiája sincs, csak az rtl, de annak az adóját tovább növelik, egészen 99 százaléikg, és az sem fogja érdekelni az embereket, csak akkor amikor majd nem lesz rtl híradó, akkor három ember majd kimegy oda tíz percre tüntetni, hogy hova lett a Rábai, miért nincs adás, utána meg hazamennek, ahogy Németh Szilárd mondta.

Kata Pokrivcsák 2014.11.15. 18:22:38

@nyünyüge: Hol van az ellenzék, hol van Goodfriend, hol vannak az érveik a fecnivel szemben ? NEM HALLOM !!! NEM HALLOM !!!!!! Amit meg nem hallok, annak miért ne tartsam igaznak az ellenkezőjét, miért ne gondoljam, ha azt hallom, hogy ez egy semmitmondó fecni, ha azt hallom, hogy korrupció ellenes kormányzati program indul, ha azt hallom, hogy megint csak a Gyurcsány van mögötte, és ezt jó sokszor hallom, miért ne gondoljam, hogy tényleg igaz, hogy nincs itt nagy gond, és Vida és Orbán elkötelezett a korrupcióval szemben. Így működik a magyar ember, és Habony ezt jól tudja, Goodfriend viszont, a művelt amerikai fejével, nem tud erről semmit.

Kata Pokrivcsák 2014.11.15. 18:27:00

Mégiscsak egy nulla lett Habonnyal és Orbánnal szemben Goodfriend és az ellenzék, most lehet látni, hogy ki győzött. Nem Orbán ellenfelei. A kommunikáció a legfontosabb, az hogy ki manipulálja az embereket ügyesebben. Nem őszinteség, nem műveltség kell ehhez.

nyünyüge 2014.11.15. 18:35:11

@Kata Pokrivcsák: most már csak azt mem értem, mi végre ez a kimondhatatlan nicknév. Lehetnél simán a 'hülyére vett egyszerű állampolgár' is.

Kata Pokrivcsák 2014.11.15. 18:41:13

A hülye Gyurcsány meg olyan lúzer, "Valóban Orbán bukását akarjuk" hogy még azt sem veszi észre, hogy ezt Orbánék azzal a hátsó szándékkal mondták, hogy megosszák az embereket a gyurcsányozással. És Gyurcsányék a lúzerségükkel erre még rá is játszanak. Segítséget adnak Orbánnak a megosztáshoz, mert olyan lúzerek, hogy még annyit se látnak át hogy ki mit miért mond.

graycivil 2014.11.15. 18:47:22

Az már tökéletesen látszik, hogy Le Sopeau a hinatpolitikával (...kilendülés Putyin felé, odacsapás Obama felé) hamarosan nagyon nagy bajba sodorja az országot. Ugyanis az oroszoktól csak akkor kaphatunk értékelhető előnyt, ha leszopunk. Ám ez közép- és hosszú távon teljes politikai vesszőfutást fog jelenteni az európai oldalon. Itt már csak kármentés folyhat.

Láthattuk Horthynál, hogy mit jelent, ha vélt (álmodott) érdekek miatt egy gyűlölt diktatúra szekerére próbálunk felülni. Isten áldja a magyart, hogy túlélje Le Sopeau ámokfutását!

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

Kata Pokrivcsák 2014.11.15. 18:50:43

@nyünyüge: Nem vagyok én hülyére vett állampolgár, csak elemzem a hülyére vételt és látom hogy ki mit miért mond. Amit az emberek nem látnak. Még Gyurcsány se. Csak Habony. Ez a profi kommunikáció. A győztes az aki a legcinikusabb, és a legügyesebben manipulálja a magyar embereket (gyerekeket) . Most is ez bizonyosodott be, ennek a kitiltási küzdelemnek az eredménye is ezt mutatja. Gyurcsány is hazudott annak idején , csak nem elég ügyesen. Most már tényleg csak Amerikában bízhat. Saját tehetsége a kommunikációhoz és a manipulációhoz itt senkinek sincs annyi, mint orbánéknak. Akik még nagyon-nagyon sokáig irányítani fogják a kisgyerek szintjén álló tömeget, úgy ahogy ők, és a gazdag középosztály, akarják.

Kata Pokrivcsák 2014.11.15. 18:53:01

@graycivil: Az lehet, csak ez a magyar embereket nem hiszem, hogy érdekli, mert még azt sem fogják tudni megfogalmazni hogy mi a baj. Hanem megünneplik a bajt és a juhászukat.

Kata Pokrivcsák 2014.11.15. 18:56:34

Mert ki közvetítené a bajt az emberekhez ? Dirk Gerkens ? Minden tizedik ember nézi. A többi szerint meg nincs semmi baj. És nem célszerű, ha a többségnek hiszek ?

jjulie 2014.11.15. 19:12:01

@Kata Pokrivcsák:

a mucsaiság felcsuti verziója csak mucsaiság, függetlenül attól ki hallja látja

a felcsutihazugtolvajlás is csak mucsaiság, függetlenül attól ki hallja látja

az orbán csak egy leszartpöcsü falusi kádárvakarék, mindegy ki látja, hallja

jjulie 2014.11.15. 19:17:13

@Kata Pokrivcsák:

arany kicsi agyhalott: 1914 nyarán a nagy többség háborút akart, és akár önkéntesként is ment a frontra, ilyen lekes baka volt a hamvas béla is

olvasd el a frontról írt levelet, meg nézz utána a háburú utáni nyomorúságos életének

egy felcsutibutasegghülye vagy, de nagyon ostoba vagy, felcsutikszelőnek pont jó lennél, mint akinek a mindentelbaszó dembinszkit jó példaképül lehet állítani, és elfogadja

Kata Pokrivcsák 2014.11.15. 19:33:42

@jjulie: az emberek nem tudják hogy mi az, hogy mucsaiság, mert nem érnek rá vele foglalkozni, hanem csak annyira hogy ki van a bankokkal és a multikkal és ki van a bankok és a multik ellen, és ezért ővelük. Ilyen mucsaiságos dolgokkal csak te és a Goodfriend ér rá foglalkozni. Engem nem érdekel, hogy mucsai, akkor is imádom, mert utálja és megrendszabályozza azt a büdös bankot. És most kaptam tőle kétszáz forint rezsicsökkentést. Egyszerű ember vagyok 3 osztállyal akinek csak a közhíradóra és Szíjjártóra van ideje. Mennem kell dolgozni. Bonyolult magyarázatokra nincs időm.

Khal Drogo 2014.11.15. 19:51:53

@Kata Pokrivcsák: Azért ez így erős hogy nincsen semmi baj azoknak akik nem nézik az RTL Klubot. Saját nyomoruk érzékeléséhez bőven elegendő a saját életük, ahhoz tévé nem kell hogy rájöjjenek hogy mekkora csórók.
Az elégedetlenkedők sem a KSH adatokból tudják hogy szarul élnek, hanem saját személyes tapasztalásuk vezeti őket erre a sommás ítéletre.

Az ne feledjük hogy Orbán Viktor rengeteg dolgot megigért a lakosságnak, a közmédián keresztül is. Ezen ígéretek egy részét eltolta a jövőbe, de azért itt elhangzottak már olyanok hogy Európa legígeretesebb régiója, teljes foglalkoztatottság, munka becsületének visszaállítása, olyan ország lesz hogy hazajönnek a külföldön dolgozók és még sorolhatnánk reggel. Ezek az ígéretek a semmibe szálltak el, kézzelfogható csoda elmaradt.

Ami maradt az a növekvő szegénység. Az egy dolog hogy jelenleg a csalódottakat az ellenzéki pártok eddig nem tudták meglovagolni. Ez nem biztos hogy így marad és a valóságot a média nem fogja tudni felülírni.

Khal Drogo 2014.11.15. 19:57:34

Halasi Tibor a cég ügyvédjeként is eljárt, Vida Ildikóra könyvelőként emlékeznek. Mindketten Orbán Viktorral és Simicska Lajossal együtt egyaránt Bibó-kollégisták voltak, és ekkoriban együtt dolgoztak a 124. számú ügyvédi irodában. Mi több, Vida Ildikó menedzserként, Halasi Tibor pedig külsős jogászként a Simicska-féle Mahir-csoportnál is feltűnt. Az ügyvédi-könyvelői tevékenység nem indokol kültagságot, mint ahogy közös lakcímet sem: egy forrásunk Vida és Halasi belépése mögött baráti gesztust feltételez.

Az iratok szerint a bt.-t Halasi Tibor közbenjárására 1995-ben jegyezték be. Ezután viszont semmi jele annak, hogy a cég bármely közkötelezettségének eleget tett volna. Egyetlen mérleget sem adott le, továbbá egyetlen fillér adót sem fizetett. Ez 2001-ig különösebben nem is zavarta a hatóságokat. Nem meglepő módon egyebek mellett azt az adóhivatalt sem, amelyet a jelenlegi NAV-vezető 1998–1999-ben Simicska Lajos akkori elnök helyetteseként, 1999 és 2002 között pedig elnökként irányított.

A nyilvántartások szerint Vida Ildikó és Halasi Tibor kültagi pozíciója a 2011. áprilisi kényszertörléssel szűnt meg. A Népszabadság megkeresésére a NAV sajtóosztálya elismerte: „Vida Ildikó 1993-ban kültag volt a Casus Művészeti Szolgáltató Bt.-ben". Azt nem adták meg, mi okból és milyen erőfeszítéseket tett a gondok feltárására, rendezésére, netán a kilépésre, illetve miért volt azonos a címe Halasi Tiborral.

---

Ennyit arról hogy kinek milyen fecni van a birtokában.

jjulie 2014.11.15. 20:02:42

@Kata Pokrivcsák:

mondom ,ogy felcsutiikszeéőnyi eszed vam, hát jó ez így, van helyed orbániában, a kádárt is szeretted volna

félek tőled

jjulie 2014.11.15. 20:08:08

@Khal Drogo:

annyi vaj van ennek az ildinek a füle mögött, hogy annak már az éféja is annyi mint ide lacháza

csak úgy tudta, hogy érinthetetlen

jjulie 2014.11.15. 20:13:23

@Kata Pokrivcsák:

és ma nyert a putyin ausztráliában vagy vesztett?

Kata Pokrivcsák 2014.11.15. 20:23:12

@Khal Drogo: Igen, csak aki szegény az általában iskolázatlan is, a legalul levő munkanélküliek,leginkább szakmunkásból, betanított munkásból lesznek. Nem tudják kiszámolni, hogy ki jár jobban, mert nem tudnak jól számolni. Nem tudják magukat megszervezni se. Az internetadó miatt tüntetők egy másik világ, más társadalmi csoport, azokhoz sem vonzódnak. Sokan vannak, de elegen még nagyon sokáig nem lesznek semmihez. A közmunkásnak, ha sokat mondják hogy a segély esetén munkakerülő bűnöző lenne, elkezd örülni a közmunkának . Havi 50 ezernek. Miközben semmibe veszik. De nem tudja észrevenni, hogy semmibe veszik, mert nincs hozzá műveltsége, hogy a helyzetet átlássa. Meglovagolni nem tudják a helyzetet politikai erők, az az új erő sem, ami az utcán megjelenik, mert hogy juttassa el az üzenetét az emberekhez. A legalul levő, alacsony műveltségű emberek csak a médián keresztül tudnák a saját világukat másokéval összehasonlítani, a kis faluban levő közmunkás csak akkor elégedetlenkedne, ha a médián át segítséget kapna hozzá és túllátna a szintén közmunkás szomszédján, és azon, hogy bemennek az italboltba, és ott elmondják a politikáról, hogy mind bűnöző aki abban részt vesz. Ezért meggyőződésből már nem is szavaznak semmire, csak ha kapnak a szavazatért kétezer forintot. Akárkitől.

Kata Pokrivcsák 2014.11.15. 20:25:11

@jjulie: Tőlem félsz, vagy Orbánéktól ? Mert én orbánék vagyok. Orbánéktól meg kell is félni. Amíg félsz tőlük, addig ők lesznek.

Kata Pokrivcsák 2014.11.15. 20:32:13

@Khal Drogo: a sok egyszerű szöveggel összezavarták ezeket az embereket, akiknek egy egyszerű jelkép is elég hogy fussanak utána. Ha később nem kapják meg amit a nagyarányú rezsicsökkentéses lebutított jelkép-igéret tartalmazott, akkor csak összezavarodnak, és nem tudják kinek higgyenek, aki ígért és nem teljesíti, vagy visszaveszi utána, vagy annak, aki nem is ígér. Mert mindenki ígér, de ilyen embereknek ígérni csak egyszerű jelképek alapján - pl pfuj rezsi, csökkentjük- lehet, bonyolult szöveggel nem,mert azt nem értik.

Kata Pokrivcsák 2014.11.15. 20:35:35

@jjulie: Hát, habonyék gondolkodása az emberekről félelmetes is. Félelmetes, de sikeres és hatékony, mert senki se érti csak ők meg én. Olyan egyszerű tárgyként kezelnek és úgy manipulálják az érzelmeidet, hogy legfeljebb tényleg csak félhetsz.

Kata Pokrivcsák 2014.11.15. 20:50:59

@jjulie: Talán megértettem, hogy hogy gondolkodnak az emberekről, pedig csak a tévében látom őket. Úgy, mint tárgyakról. Kikutatják, hogy hogy működsz, az érzelmi működésed, és egyszerű jelképekkel majd hatnak rád. Pontosan, célzottan, határozott és tudományosan megalapozott mozdulatokkal.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.11.15. 21:03:41

@Khal Drogo:
Hát, a médiahatalom és Habony önmagában nem minden.
Gyurcsánynak is 90%-os médiafölénye (és Ronwerbere) volt, alig kisebb, mint a jelenlegi kormányé.
Osztán mégis mi történt szerencsétlennel...
A jelenlegi kormány is meg fog bukni, amikor a valóságmagyarázata és a valóság között akkorára nyílik a rés, mint Gyurcsány esetében.
Nekem úgy tűnik, az a pont még nem érkezett el, de kétségtelenül közeledik... pl. OV minap magyarázta el, hogy a zemberekkel milyen jót tettek a mostani devizaforintosítással... csak hát, ugye, vannak az érintett zemberek, nem kevesen...

panelburzsuj 2014.11.15. 21:03:50

@Kata Pokrivcsák:
Gondoltál már arra, hogy ha ez ilyen automatikusan megy, te miért nem hatsz? Itt a blogon, a közönségedre?

jjulie 2014.11.15. 21:04:36

@Kata Pokrivcsák:

csak tőled félek, egyre jobban

Kata Pokrivcsák 2014.11.15. 21:16:22

@panelburzsuj: Azért, mert ez a "közönség" műveltebb, mint az az átlagember, akire egy politikusnak hatni kell.

Kata Pokrivcsák 2014.11.15. 21:25:33

@panelburzsuj: Megértem hogy fáj látnod azt a mechanizmust ahogy esetleg megdolgoztak.. Hogy nem szeretnek, hanem vezetnek..

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.11.15. 21:36:49

@Kata Pokrivcsák:
Ez nem feltétlenül műveltség kérdése, pl. az aránylag műveltnek nevezhető szomszédunk rendszeresen békemenetel.
Számos aránylag művelt ismerős még nem fordult szembe a jelenlegi hatalommal, inkább igyekeznek nem látni, nem hallani, nem tájékozódni, nem szavaznak, vagy a kormánybuktatás szempontjából semleges/irreleváns pártra szavaznak.
A hatalom nyilván igyekszik megvásárolni azokat, akiknél a hablatyolás és szektaszerű érzelémifüggés-kiépítés nem működhet.
Ennek vannak korlátai - ha már egyre többeket csak lefizetéssel lehet "megtartani", az elébb-utóbb jelentkezik a látható gazdasági adatokban.
Ekkor még mindig meg lehet hamisítani az adatokat, nem pusztán elhallgatni/manipulálni őket.
Igazi baj akkor lesz, amikor a rendszert relatíve támogató réteg is 3/4-es többségben kórusban röhög Orbán különféle megnyilatkozásain.
Ez Fletonovnál - a fent leírt folyamat előrehaladása mellett - kb. 5 évnyi uralkodása után következett be...

NYJetsTD 2014.11.15. 21:39:44

@6.Lenin:" a gond nem ez, hanem , ha az 1ik megteheti, akkor mások is el fogják magukkal hitetni, hogy nekik is jogos amikor erősebbek 1 bizonyos területen másoknál. amennyiben ezt elfogadjuk, értelmetlenné válik a jogállam és a demokrácia szajkózása. Előbb- utóbb üres fecsegésnek számít majd."

Látod, ezekkel a mondatokkal is engem igazolsz. Tehát ha orbán bármit megtehet, az szerinted is rossz, hiszen akkor mások is követhetik.... Tudom, nem így gondolod, csak ebből sohasem fogsz kihátrálni. A magyar kormány jelenleg csak üres fecsegésként értékeli a jogállam és a demokrácia szavakat. Téged zavar, hogy az USA agresszív térnyerő, engem zavar, hogy orbánék szintén.... és a mindennapokban ez a fontosabb.

"Putyin és Kína miért nem gondolhatja ugyanezt?"

Ki mondta, hogy nem? Nem csak gondolják, hanem teszik is.
Ettől még 100 emberből 99 szívesebben élne az USA-ban mint Oroszországban. Gondolkodj el rajta, miért.

Amerikához miért is? 56-ban segítettek?

Miért nem megyünk vissza Kolumbuszig? Ráadásul nem azt állítom, hogy feküdjünk le nekik, hanem, hogy ápoljunk velük remek kapcsolatot. De ami most folyik, az nem más, mint házhoz megyünk a pofonért.

"Csak mi üzletelünk a ruszkikkal?
Nem lenne gond, ha fele annyit üzletelnénk, mint néhány nyugati ország."

Így van. Mi a gond vele? Oroszország remek felvevő piac. Kár, hogy orbánék ellenzékben mindezt mocskosul ellenezték.
Sőt, minden előremutató intézkedést. Tönkre is vágták a normális közgondolkodást hosszú évtizedekre. Szerencséjükre egy rendkívül ostoba mszp volt az ellenfelük. Ők már csak marginális hulladékok. Remélem pár év múlva a fideszről is csak ezt mondhatjuk el.

panelburzsuj 2014.11.15. 21:44:40

@Kata Pokrivcsák:
Te politikus vagy???

Vagy inkább az a helyzet, hogy te is csak annyit tudsz: karatty-karatty-karatty? És irigyleg a politikuokat, hogy ők megélnek ebből - téged meg csak körberöhögünk itt?

Kata Pokrivcsák 2014.11.15. 21:50:04

@Hepci: Én meg azt mondom, amit Vespasianus: A pénznek nincs szaga. Ha azt látja, hogy olyan rendszer van, ami őt nagy pénzzel támogatja, akkor arra szavaz, és menetel.. Gyurcsánynál hamarabb bekövetkezett, mert ő még azt a réteget sem tudta megmondani, a hogy kit is támogat. Mindenkit akart egyszerre, vagy igazából senkit se a szerencsétlen. Orbán tudja hogy kit támogat ténylegesen, és hogy kinél kell igyekezni kelteni azt a látszatot, hogy támogatja. A műveltet pénzzel, ténylegesen, a műveletlent jelképpel és dumával, azaz csak látszatilag, de a munkások egy részének, és az értelmiség jómódú része legnagyobb részének szavazatához ez sokáig elég lesz.

panelburzsuj 2014.11.15. 21:50:11

@Kata Pokrivcsák:
Hát ja.

Nagyot ábrándultam ma.

Nélküled még ma is orromnál fogódva vezetődnék.

Kata Pokrivcsák 2014.11.15. 21:53:45

@panelburzsuj: Az utal a színvonaladra, hogy tudnál, vagy tudsz Orbánra irigy lenni. Akkor ő a példaképed, és az emberekről is hasonlóan gondolkodsz, gőggel lenézve őket, a kisembereket. Gondolom kapod tőlük a zsozsót és itt gőgösködtök a leninnel meg a székellyel.

NYJetsTD 2014.11.15. 21:57:04

@Kata Pokrivcsák: Ne viccelj már. Az a pénz elfogyott. Még van pár látvány beruházásra, van kis kiigazításokra, de lényegében a következő év nem szól másról, csak megszorításokról, adóemelésekről. Nincs az a habonyi hablaty, ami helyettesítheti sokáig a pénztárca vastagságát. Egy ideig még az ostobák jól laknak vele, de utána ők is elégedetlenek lesznek vele. Szerinted meddig lehet elélni közmunkás bérből? Az a szerencséjük, hogy a fiatalok többsége már lelécelt, mert ők hamar hátába állítanák a kapát pár fideszes seggfejnek.

panelburzsuj 2014.11.15. 21:59:07

@Kata Pokrivcsák:
Már majdnem - de mégse.

Próbáld meg elképzelni, hogy én aszerint választom meg a hangnemet, hogy milyen ARÁNYT sejdítek, majd mondatról mondatra tapasztalok a jelölt valódi intellektuális képességei és a pofamérete között.

Nem bonyolult ám.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.11.15. 22:02:35

@Kata Pokrivcsák:
Ne állj pszichológusnak - csak szólok, hátha segít.
Tudod, az úttörő ahol tud, segít (és maszturbál).

Khal Drogo 2014.11.15. 22:08:25

@Hepci: Nem idézném hogy milyen szavakkal fogadták ismerősi körömben ( szerencsére magam nem vagyok érintett, nincs hitelem egy buznyák se ) a devizahitelesek a kb. 4 év bankellenes uszítás után a mentőcsomagot.

Lesznek még meglepetések. Pl. én úgy tippelem hogy az árfolyamgáthoz képest ez magasabb törlesztőt fog előállítani.

Kata Pokrivcsák 2014.11.15. 22:13:29

@NYJetsTD: És szerinted mennyien vannak a közmunkások ? 300 ezer a felük soha sem szavazna, vagy csak arra, akitől pénzt kap a szavazatért. A szakmunkások jelentős része elégedett, mert a sok duma legalább olyan fontos neki, mint a kevesebb pénz, csak műveletlen ahhoz, hogy ezt észrevegye, mert a duma az érzelmeire hat, azt meg senki nem tudja uralni. Akinek meg csak a pénz fontos, azok megkapják a pénzt, hogy milyen a duma, az meg mindegy nekik. Értelmiség nagy része nem ér rá ennél többel foglalkozni. Elviekben nem értenek vele egyet, amit hallanak, de a rendszert a gyakorlatban támogatják, mert épp most vették meg az autót.

korábban ulrike 2014.11.15. 22:21:06

@panelburzsuj: Na, Ketsege, most aztán megkaptad. Borulj térdre, szaggasd meg ruhád, sírva esedezz Iljics meg aszekelyek bocsánatáért. Pénzed pedig - ha van - ajánld fel a cöfnek. Tán még bebocsátást nyerhetsz a purgatóriumba. :)))
P.S. Lehet, hogy Hepci még tudna egypár tanáccsal szolgálni.

6.Lenin 2014.11.15. 22:23:12

@NYJetsTD:

"Tehát ha orbán bármit megtehet, az szerinted is rossz, hiszen akkor mások is követhetik.... Tudom, nem így gondolod, "

De így gondolom, azért írtam így, de... a valóságban nem teljesen így van, csak ezt szeretné a másik oldal elhitetni.

De, ha így is lenne, 1 biztos, a nyugat nem Orbántól tanulta az uralkodás vágyát. fordítva inkább igaz lehetne. Pont erről írtam. Ne keverjük már össze a tanítót a tanítvánnyal.

"Így van. Mi a gond vele? Oroszország remek felvevő piac. Kár, hogy orbánék ellenzékben mindezt mocskosul ellenezték."

Nekem semmi gond nem lenne vele. azoknak van gondja ezzel, akik amúgy 1000-el üzletelnek a ruszkikkal.Csak nekünk nem szabadna.

Amikor az orosz piacot felszámolták, a Fidesz még pólyás volt a politikában. Jól emléxem mert akkor már megkérdeztem 1 választási gyűlésen 1 szadeszes politikustól az okát,már akkor mellébeszélt. Mikor Orbánék hatalomra kerültek, orosz piacnak már csak töredéke volt számunkra.

De tulajdonképpen-amint már írtam-szinte mindenben azonos a véleményünk. eltérés csak abban vagy, hogy te az erősebbel szemben túl elnéző vagy.

"A magyar kormány jelenleg csak üres fecsegésként értékeli a jogállam és a demokrácia szavakat."

Miért, nem üres fecsegés, ha elfogadjuk, hogy vannak urak és alattvalók? Ezzel engem igazolsz.

"Ráadásul nem azt állítom, hogy feküdjünk le nekik, hanem, hogy ápoljunk velük remek kapcsolatot. De ami most folyik, az nem más, mint házhoz megyünk a pofonért."

Itt ápolásként arra gondolsz, hogy nyaljuk tisztára a hátsó felüket?

Szerintem a lényeg a következő...
2010-ben nem olyanok kerültek hatalomra, akik Amerika kedvencei....akik igyekeznek őket ápolni...

Azóta zajlik a "csata" néha elég keményen.2012 januárjában még a "királyt" is hazahozták, csak a koronázást elcseszték.

2013 őszén ez a balfácán ellenzék bemutatta Baján (is), tök alkalmatlanok a kormányt megbuktatni. A választások meg csak hab a tortán.

Kénytelenek voltak már közvetlenül is beavatkozni, mert 18 nagyon messze van.

Ezt mind értem.így működik a politika a rizsa (jogállam, demokrácia) nélkül.

OK! Sikerül a terv. Orbán kormány bukik.

Kit tennének a helyére? Én inkább erre vagyok kíváncsi.
(tudom, hogy nincs pótolhatatlan ember)

Itt viszont érdemes elgondolkodni azon, hogy miként is alakult olyan országokban a helyzet, ahol az amerikaiak ugyanezzel a módszerekkel operáltak.
Sikerült valahol, valamit is rendbe tenni? Ez az izgalmasabb kérdés.
(arab tavasztól kezdve, Afganisztánon át.Putyin se látszik úgy, mintha nagyon tele lenne a gatyája)
A sok kudarcot szeretnék kicsit kompenzálni?

(túléltem Mo-on kormányok/rendszerek bukását,Orbáné se rázna meg.Ez a része nekem másodlagos kérdés)

Khal Drogo 2014.11.15. 22:24:04

Szerintem Orbán az ellenzék mellett annak köszönhette a győzelmét hogy növelte a választók felé a pénzügyi transzfereket.
Egyrészt megadta a kiskeresetűeknek a családi adókedvezményt, ami ha nem is hoz nyugati életet, de a havi 10-20-30 ezer forint nettó juttatás azért már érzékelhető a családban, érzékelhetőbb mint ha nem lenne. Ezt megadta a közmunkásoknak is.
Az utolsó 2 évben infláció feletti nyugdíjemelést adott, plusz a rezsicsökkentés, megkezdte a tanári béremelést és ott volt az egykulcsos adó.

Ezek kialakíthatták azt a képet, amit suggaltak ők a jobban teljesít kampánnyal. Hogy ez nem a végcél, ez csak az út eleje, eljön a fellendülés dicsőséges korszaka.

Azonban nagyon úgy néz ki a források elapadtak, ez a politika ma nem folytatható tovább. A költségvetés egyensúlya megbillent, további adóemelések jönnek, vagy jelentettek be,a korábban büszkén hangoztatott - mi nem vágtuk ki az állami szektor embereit az utcára mint a gonosz Gyurcsány - dumát átveszi a levágom a kövér állami szektort szöveg.

A nagy ígéret, az egyszámjegyű SZJA úgy eltűnt, mint tavaszra a hótakaró, a nagy devizamentés légvára is összeomlani látszik.
, a kétgyerekes családi adókedvezmény növelése is csúszik egy évet és több lépcsőben vetik csak be.

A realitások korát érjük ami azonban azzal járhat, hogy a nép, az istenadta azt fogja mondani ezek sem különbek mint az elődeik. Plusz emellett az újgazdag, istenkomplexussal sújtott Fideszes fiatalabb generáció arroganciája és pénzszórása, bunkósága sem fogja feljebb vinni a tetszési indexet.

Kata Pokrivcsák 2014.11.15. 22:26:13

@Hepci: Persze ez így egyenként nem érvényes minden emberre, de nagy arányaiban igen, és az a lényeg.

panelburzsuj 2014.11.15. 22:37:32

@korábban ulrike:
Mindent megkaptam - csak a lovesz késik.

A lenini kiszekelyekkel gőgösködésért járó.

6.Lenin 2014.11.15. 22:38:04

@NYJetsTD:
Bocs, ez kimaradt...

"Ettől még 100 emberből 99 szívesebben élne az USA-ban mint Oroszországban. Gondolkodj el rajta, miért."

Hát igen, a sok mexikói is mind dúsgazdag lett, és a legjobb amerikai egyetemekre járnak.

Németországban is az utóbbi években csak afrikai és török bevándorlók ülnek a legnagyobb bankok élén.

Ja, igen...
Németországban már 20% fölötti a nem "echte" germán lakósok száma. mondjuk 60-705-nál is dübörög majd Dajcsland? Vagy a többi "gazdag" ország?

Ez lesz majd az érdekes kérdés a következő évtizedekben + a sárgák.
Természetes, hogy Joe is keresi a helyét (szeretné megőrizni legalább a mostanit)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.11.15. 22:43:33

@Khal Drogo:
Ez egy normál folyamat, hogy a ciklus második felében a "transzfer" nő, az elején meg a megszorítás.
Az a baj, hogy már nehéz újabb sarcokat kitalálni súlyos sérelmek nélkül, miközben az államadósság - Barcza volt banki elemző állításának némiképp ellentmondva - továbbra is nő, miközben az állami újraelosztás vélhetően sosem látott magasságba szökött.
Szerintem a horgászokat kellene megadóztatni még. Vagyunk vagy 300 ezren, többségében olyan hülék, hogy 2-3 ezer forintos napijegyet vásárolunk olyan természetes vizekre, amiket senki nem telepít, az őrzésükkel megbízott szervek meg gyakorlatilag rabsicok (ez nem akarom mondani, hogy mire hajaz).
Lényeg ami lényeg, azonnali Békemenetet követelek, ami felvonul azért, hogy minden horgász fizesse be egy dunai napijegy árát a költségvetésbe. Sőt, hogy a banki átutalás költségeit is megspóroljuk, minden magyar horgász adjon 3000 forintot közvetlenül 1 magyar békemenetelőnek.
Ha ez bejön, jövőre az összeget duplájára lehet emelni.
Eleve békemenetelő horgászok felmentést kapnak, azzal a feltétellel, hogy ajánlanak maguk helyett 1 vadászt.

6.Lenin 2014.11.15. 23:08:51

@Khal Drogo:

"Ezek kialakíthatták azt a képet, amit suggaltak ők a jobban teljesít kampánnyal. Hogy ez nem a végcél, ez csak az út eleje, eljön a fellendülés dicsőséges korszaka. "

Látszólag a másik oldal által gerjesztett rizsát nem veszik be nagy tömegek, ha visszajövünk, rövid időn belül minden rendben lesz. Ismét nem kell dolgozni és lóvé is lesz szarásig.

Hová kéne inkább billenni a többségnek?

Szerintem a jelenlegi ellenzék a következő kormány/kormányok sírját ássák nagy szorgalommal.

Aki itt hamis reményeket táplál, az nem hazudik, hanem 1 nagy gazember. Meg is lesz a "jutalma".
szerintem.

6.Lenin 2014.11.15. 23:28:41

izé...

Ha mégis az amik nyernek, és beüt a jólét?

Megyek a seggemhez varrom a gatyám, hogy az legalább megmaradjon. Jön a tél, élég fázósak a mogyoróim, 1 gatya legalább maradjon.

jó éjt!
mindenkinek.

nyünyüge 2014.11.16. 07:19:26

@Hepci:
A francokat volt Gyurcsánynak 90% médiafölénye, pl. 2005-ig Kondor Katalinnal a közrádióban, Lovas István jegyzetekkel 2006-ig, meg a Vasárnapi Újsággal?
És hol voltak az elmúltnyócban mti-Strategopolis ingyenhírek az összes országos kereskedelmi rádióban meg a helyiek zömében?

atlatszo.blog.hu/2014/02/11/a_kormanyszovivo_volt_cege_gyartja_a_kozszolgalati_radiohireket

NYJetsTD 2014.11.16. 13:02:04

@nyünyüge: értettem a célzást, már át is mentem... :)

NYJetsTD 2014.11.16. 13:20:44

@6.Lenin:
"De, ha így is lenne, 1 biztos, a nyugat nem Orbántól tanulta az uralkodás vágyát. fordítva inkább igaz lehetne. Pont erről írtam. Ne keverjük már össze a tanítót a tanítvánnyal."

Nem mindegy? Mindenki jön valahonnan. A gond az, amikor a küldetéstudat megelőzi a józanságot.

"Amikor az orosz piacot felszámolták, a Fidesz még pólyás volt a politikában."

Amikor meg újra kezdték volna, mindennek keresztbe feküdtek. Szerencsére a net mindenre emlékszik. Ma meg komcsi azerieket koszorúznak. Pénzért.

"De tulajdonképpen-amint már írtam-szinte mindenben azonos a véleményünk. eltérés csak abban vagy, hogy te az erősebbel szemben túl elnéző vagy."

Szerintem meg szinte mindenben különbözik a véleményünk. De ez nem baj, a világ sokszínű.

"Miért, nem üres fecsegés, ha elfogadjuk, hogy vannak urak és alattvalók? Ezzel engem igazolsz."

Én elfogadom a világban, te elfogadod itthon. 1-1.

"Itt ápolásként arra gondolsz, hogy nyaljuk tisztára a hátsó felüket?"

Na akkor még egyszer. Azeriek, oroszok, szaúdiak stb.. Ez a kormány már nem csak benyal, már a vazelint is viszi...

"2013 őszén ez a balfácán ellenzék bemutatta Baján (is), tök alkalmatlanok a kormányt megbuktatni. A választások meg csak hab a tortán."

Ez így elég kényszeredett. Ellenzék gyakorlatilag nincs, kár rájuk fognod az egészet. Egy kutyával, még krumplibogárral komolyabb marketinget csinálok, mint ezek tettek az elmúlt öt évben.

"OK! Sikerül a terv. Orbán kormány bukik.
Kit tennének a helyére? Én inkább erre vagyok kíváncsi.
(tudom, hogy nincs pótolhatatlan ember)"

Nem mindegy? Mindig volt valaki, mindig lesz valaki. Csak ne ebből a választékból legyen, mert akkor elvesztünk.

"A sok kudarcot szeretnék kicsit kompenzálni?"

Te komolyan hiszed, hogy ezek kudarcok? Ezekben a kavarodásokban lehet csak igazán kaszálni.

"(túléltem Mo-on kormányok/rendszerek bukását,Orbáné se rázna meg.Ez a része nekem másodlagos kérdés)"

Úgy látom még sem az, mert folyamatosan a nemlétező baloldaltól rettegsz. Ne aggódj, az emberek nagy része már rég nem bal vagy jobb oldalt akar, hanem értelmes hétköznapokat.

"Ja, igen...
Németországban már 20% fölötti a nem "echte" germán lakósok száma."

Talán nem véletlen. Inkább élnének egy elmaradott vidéken? Vagy egy diktátor uralma alatt? Ne a németek (USA, Ausztria stb.) szemszögéből nézd az előadást, az egy másik téma.

6.Lenin 2014.11.16. 18:46:19

@NYJetsTD:

ez a legjobb rész, a többi nem ér semmit, félrebeszélés.

"Nem mindegy? Mindig volt valaki, mindig lesz valaki. Csak ne ebből a választékból legyen, mert akkor elvesztünk."

Kik?
(csaknem azokra gondolsz, akik már amúgy is elvesztek 2010-ben?)

livengood 2014.11.17. 19:25:33

Ez nagyon meggyőző. A tüntetők száma, a szónokok, a hangulat. Korábban nem mertem még elhinni, de ma be kellett látnom, hogy visszavonhatatlanul megindult egy teljesen új ellenzék születése. Ráadásul társadalmi szinten valami más is elkezdődött.
süti beállítások módosítása