Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
02:07

Én igazán megértő szoktam lenni a magyar politika népszórakoztatásra kitalált dolgaival. Nem a legszebb dolog hülyíteni a választót, de többé-kevésbé a világ minden részén alkalmaznak ilyen fogásokat. Nagy kárt nem is okoz, egészen addig, amíg maguk a politikusok nem hiszik el saját hazugságaikat, illetve, ameddig azok, akiknek a véleménye, a döntése lényeges, nem gondolják azt, hogy a politikusok komolyan mondják, amit mondanak.

512.jpg

Már közel egy hónapja itt van nekünk ez a kitiltási ügy. Ami nagy valószínűséggel nem önmagában a kitiltottakról, de még csak nem is önmagában a korrupcióról szól. Az ügy sajátossága, hogy a lényegről alig tudunk valamit, s arra is komoly az esély, hogy hiteles forrásból soha nem is fogunk. Ugyanakkor nem olyan nagyon nehéz elképzelni, hogy miről lehet szó, ha nem is beszélnek róla a szereplők, de össze lehet azért rendezni az eseményeket, az információkat.

Szerintem egyszerű a történet: az Amerikai Egyesült Államok kormánya biztos szeretne lenni abban, hogy Magyarország nem csupán papíron és szavakban, de viselkedésében és döntéseiben is a szövetségese. Az amerikaikat egyáltalán nem érdekli, hogy ki a magyar miniszterelnök, nem okoz nekik élvezetet a kétharmados többséggel bíró Orbán Viktor megbuktatása, és különösen nem céljuk, hogy az amúgy borzasztó állapotban lévő magyar baloldalt segítsék kormányra. Nekik csak egy számít: biztosak lehessenek abban, hogy a NATO-ban együttműködő szövetségesük minden tekintetben velük és nem másokkal – azaz az oroszokkal - van. Az elmúlt időszak történései miatt – amiben magyar döntések és az ukrán-orosz konfliktus eseményei is benne vannak - elbizonytalanodtak, erősen figyeltek, majd léptek. Először finom jelzéseket küldtek, aztán egyértelműbben beszéltek, most pedig éppen – bár nem biztos, hogy már most ez volt a céljuk - egy belpolitikai válságot robbantottak ki.

Természetesen el lehet mesélni érzelemgazdagabban, nagyobb beleéléssel és akár komoly felháborodással is a történetet. Méltánytalanságról, erőpolitikáról, világcsendőrről is lehet értekezni. Két dolgot azonban érdemes lenne figyelembe venni. Egyrészt azt, hogy a politika nem áll meg a határokon. A nemzetközi politika is politika, talán még inkább farkastörvényekkel. Aki elfogadja idehaza, hogy a belpolitikában az erősebbnek és az ügyesebbnek több lehetősége van, az ne csodálkozzon azon sem, ha azt látja, hogy itt (is) bizony időnként egy kispolski halad szemben a kamionnal. Másrészt pedig azt sem kellene elfelejteni, hogy ezt a szövetséget nem ránk erőltették, hanem mi választottuk. S ha nem tetszik, ha elfogadhatatlannak tartjuk a belső rendjét, ha nem akarjuk megkötni, elkötelezni magunkat, távozhatunk is, lehetünk semlegesek, vagy választhatunk magunknak más védőernyőt. De tényleg ezt akarjuk? A demokratikusan megválasztott magyar kormányok és egy népszavazáson a magyar nép döntött korábban úgy, hogy a NATO-ban keres védelmet és ezzel az USA-t választja szövetségesének. Vajon komolyan számon lehet kérni ennek a szövetségnek a vezető erején, hogy érvényesíti az érdekeit és mindent megtesz a szövetség biztonságos működéséért? Mi nem ugyanezt várnánk el a vezetőinktől?

Hogy akkor nem is a korrupcióról szól ez a történet? Természetesen nem. A korrupcióról való beszéd egy erős, hatásos eszköz az amerikaiak kezében, amellyel jobb belátásra bírhatják a vonakodó szövetségesüket. Ezzel nem azt mondom, hogy az amerikaiaknak ne lenne érdekük a korrupció visszaszorítása, de önmagában emiatt biztosan nem, vagy nem így léptek volna. S azt sem állítom természetesen, hogy a korrupciót kitalálták: nem véletlenül rettegnek sokan azóta, hogy Merkel telefonjának lehallgatásával világossá vált, az amerikaiak mindenről tudnak. Van ügy, vannak ügyek, s bárki bármit is gondol ezek „hatalmi” célú felhasználásáról, azt nem árt elfelejteni – már megint a csábító hazai analógia -, hogy valamiért a Simon Gáboréhoz hasonló sztoriknál sem az érdekelte a közvéleményt, ki időzítette a választási kampányhoz a téma elővételét. Aki nem hiszi el, hogy ezek a korrupciós botrányok legmagasabb szinten is milyen szépen működnek, tanulmányozza a cseh és a bolgár példákat.

Mindebből szerintem a megoldás is egyértelmű. A magyar kormány és leginkább a magyar miniszterelnök reakcióján, válaszán múlik most minden. Az amerikaiak elsőrangú célja az lehet, a magyar kormány lássa be, hogy változtatnia kell, értse meg, hogy egy szövetséges nem pávatáncolhat, mert így biztonsági kockázatot jelent. Ma már nem lehet kétséges, hogy ebben a „meggyőzési” folyamatban számos eszközt igénybe vehetnek: csak a vak nem látja, hogy a mézesmadzag mellett ott áll a korbács is. Hogy közben Orbán a helyén maradhat-e, az sok mindentől függ: a belső erőviszonyoktól a politikai környezet alakulásáig. De leginkább az a kulcskérdés, hogy maga átlátja-e, mi itt a tét. S nem csupán a saját maga számára.

Soha nem értettem egyet azokkal, akik azt mondják, hogy nincs alternatíva. A politikában mindig van, most is van. Orbán Viktor ráadásul mestere ennek: olyan megoldásokat, utakat találni, amelyekről mindenki lebeszélné. Amióta a kitiltási botrány felmerült, egyelőre a szokásos recept szerint járt el: először sokáig hallgatott, aztán kétértelmű mondatokat mondott, legutóbb pedig mintha ellentámadásba lendült volna. Az igazi válaszait persze nem tudjuk, még az is lehet, hogy soha nem is fogjuk megtudni, legfeljebb döntésekből és az amerikaiak reakcióiból következtethetünk majd rá. Ha változtat, azt bizonyára nem köti a magyar választók orrára, sőt, éppen ellenkezőleg, újabb nagy győzelemként állítja be. Az amerikaiakat bizonyára hidegen hagyja, ha a kormányfő fecnikről beszél, a frakcióvezető Guantanamót emleget, és a Fidesz azt üzeni, hogy Gyurcsány mozgatja az Obama-adminisztrációt – akkor, ha közben a lényeges kérdésekben megbízható szövetségesként működünk. Ugyanakkor, ha nem ez a helyzet, ugyanezek a mondatok százszorosára erősíthetik fel és meggyőzően igazolhatják azt a bizonytalanságot, amelyet az amerikaiak a magyar kormány elkötelezettségével kapcsolatban éreznek. S ez már nem csak játék a szavakkal, és nem is csupán szimpla népszórakoztatás: ez ebben az esetben a magyar válasz, amelynek következményei lesznek, s amelyért a felelősséget is vállalni kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr676904855

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A fecni nem pirul el 2014.11.17. 14:26:01

Az amerikaiakat bizonyára hidegen hagyja, ha a kormányfő fecnikről beszél, a frakcióvezető Guantanamót emleget, és a Fidesz azt üzeni, hogy Gyurcsány mozgatja az Obama-adminisztrációt – akkor, ha közben a lényeges kérdésekben megbízható szövetségesként mű…

Trackback: Egy Orbán-beszédről és a magyar politikai észjárásról 2014.11.16. 16:57:54

Magyarországon ma nagyon kevesen hallottak Kornis Gyuláról. Filozófus, egyetemi tanár volt, számos magyarsággal és kultúrával foglalkozó tanulmány szerzője. Számunkra különösen érdekes lehet, amit a "Tudomány és nemzet", 1941-ben megjelent munkájában ...

Trackback: Az USA tiltólistája és a Fidesz 2014.11.16. 10:42:28

  pocsék közhely, de mindkettőnek igaza van, és mindkettő hazudik.korrupt a fidesz? igen, korrupt, nagyonis. de ezzel a lépéssel az USA azt állítja, hogy csak a fidesz korrupt, az azt megelőző kormányok nem, hisz akkor senkit se tiltottak ki, márpedig...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyünyüge 2014.11.27. 11:36:42

@korábban ulrike:
Talán szépen megkérték, hogy bizonyos körülmények miatt entomológiai vizsgálatainak terepéül ne Veszprémet válassza.

korábban ulrike 2014.11.27. 12:36:49

@nyünyüge: A régi mondás aktualizálva: 'Aki tudja, csinálja; aki nem, elemzi,;aki azt sem, kommenteli.'

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.11.27. 12:37:34

@nyünyüge:
Lehet, hogy felajánlottak neki egy komplett gasztroenterológiai kivizsgálást, ha elindul?

korábban ulrike 2014.11.27. 13:02:42

@Hepci: Most már kíváncsi vagyok erre a veszprémi csatára. Hiába na, Veszprém mégis csak a királynék városa, látványos öldöklés illik hozzá, nem csak ilyen akármilyen újpesti 'ezt elqrtuk' himi-humi. Pintér szerintem már ott lehet, de nem azé', hogy induljon, csak tájékozódik, mint tökös parancsnok a székháznál.
Simicska egyébként démonizált személy. Nem kis mértékben a Fidesz részéről, mivel veszélyes lehet OV-ra. Simicskának nincs vesztenivalója, anyagilag független, tönkre nem tehetik, viszont nagyokat tud ütni. És egyáltalán nem egy kapkodó idegbolondnak néz k, szépen felépítette a várát, szerintem annak tudatában, hogy előbb vagy utóbb tengelyt kell, hogy akasszon Orbánnal. Hát most eljött az ideje. Régi iskolatársak nem feltétlen örök barátok, csak elfogadnak egyfajta szerepleosztást, mert az áll érdekükben. De ahogy nőnek, kinövik a leosztást, az élet önmaga nivellál, nem kell hozzá mindig szándék, az alakul. Ha ilyen régi nagy barátok, akik igazából soha sem voltak nagy barátok, csak szövetségesek, tengelyt akasztanak, akkor azok a tengelyek kérem szépen meg vannak akasztva rendesen. Az egyiknek általában reccs. Nem biztos, hogy a reccs nyilvános. Sőt az sem, hogy valamelyik fél elismeri, hogy az övé lenne reccs, és eltekintenek az aktuális publikus reccsentéstől. Majd újratárgyalják a fontossági sorrendet. Ha nem ez történik, az egyiknek szét kell reccsenteni a másikat. Orbán olyan szeret reccsenteni típus. Simicskáról nem tudni, milyen. Szerintem kitartóan módszeres, nem afféle hőbőrgő. Ezért veszélyes.

tölgyes 2014.11.27. 14:11:49

@livengood: A mérleg nyelve is úgy imbolygott mint a középparaszt.
Ezt írtam 2014.11.25. 22:53:58 - kor
„@nyünyüge: Ő is olyanba kezd, amihez nem ért.:) Én nem tudom miért lesz jó neki, ha ellátják minden baját.:) „

Azt azonban még én se gondoltam, hogy politikai pályafutása a harmadik napot sem éli túl. Ez olyan nagy fokú politikai alkalmatlanságra vall, ami engem is meglepett.

nyünyüge 2014.11.27. 16:11:29

@korábban ulrike:
Talán szépen megkérték, hogy bizonyos körülmények miatt entomológiai vizsgálatainak terepéül ne Veszprémet válassza. ... ... mert bizonyos fokozottan védett fajoknak már a beható vizsgálat is megárthat.

panelburzsuj 2014.11.27. 17:03:54

@korábban ulrike:
Gyorsan megfoszttattunk a függetlenség tőzsdei árának megfigyelésétől.

korábban ulrike 2014.11.27. 17:52:44

@panelburzsuj: Valahogy egyébként - nem t'om miért - a Hoffmann meséi ugrott be. A feltaláló létrehozza Olympiát a bábut, bemutatja, Coppélius szemüvege segítségével a megtévesztett Hoffmannak, ki megszereti. Hoffmant ezért kigúnyolják.
Magyari változat: a miniszterelnök összeszereli a Nemzety Vállakozót, olyan szemüveget ad mindenkinek, mely kedvező színben látatja azt, s bemutatja mindenkinek. Később azonban megutálja saját teremtményét az alkotó, ezért kigúnyolják. Mivel zeneileg ehhez nem egészen passzol Offenbach nyugatiasch haut musique-je, ezért a zeneigazgató a 'Jól beba....tt nékünk a szentkúti búcsú' c. nemzety nótát teszi a librettó mögé. Jó kis előadás, a nép csak úgy bámul.

nyünyüge 2014.11.27. 18:01:23

@korábban ulrike:
Csak az a kérdés, hogy a mese nem úgy kezdődött-e, hogy a Vállalkozó meggründolta a Nemzety Miniszterelnököt, aki őt hálából Nemzety Vállalkozóvá nevezte ki.
Aztán telt, múlt az idő - mint a mesében - újabb mesehősök is képbe kerültek, és lassacskán egészen eltérően emlékeztek arra, hogy hogyan is kezdődött a mese, és kinek kell öreganyádnak szólítania a másikat.

korábban ulrike 2014.11.27. 18:16:54

@nyünyüge: Aztatat mi soha nem tudhassuk. A nép meg az elemző, csak a mesét ismeri (ezért akar némelyike elindulni választáson). A fegyelmezett előadók meg ragaszkodnak a librettóhoz, nem dalolnak félre (nem baj, ha nincs hangjuk, de tartaniuk kell magukat a kottához, ami nem is nehéz, mert mást nem is tudnának előadni). Jó kis színház ez, minden le van szervezve.

tölgyes 2014.11.27. 19:37:56

@korábban ulrike:

„Színház az egész világ,
És színész benne minden férfi és nő:
Fellép s lelép: s mindenkit sok szerep vár
Életében…”

livengood 2014.11.27. 19:40:11

Micsoda sopánkodás amikor a józan ész újra visszatér.

korábban ulrike 2014.11.27. 19:46:36

@nyünyüge: Meg egyébként is. Az orosz változatban az ottani Federálníj Elnök, Miniszterelnök (mikor mi) az ottani Minden Oroszok Oligarcháját beperelteti a Federálníj Ügyésszel, s a Federálníj Bíróság börtönbe küldi azt. Később aztán minden oroszok elnöke megkegyelmez neki (jó ember), s az oligarcha cserébe megígéri, többet nem indul választáson, majd sietve Svájcba költözik.
Tehát az orosz változatban a Federálníj Elnök, Miniszterelnök (mikor mi) erősebb, mint Minden Oroszok Oligarchája. Legalább is addig, míg a Federálnaja Szluzsba Bezopasztnosztyi (lánykori nevén KGB, szűzlánykori nevén Cseka) le nem tartóztatja az egész brancsot egytől egyig.
Nálunk persze nem lehet tudni, hogy ugyan így menne-e az előadás, mert egyrészt nincsenek oligarcháink, másrészt federáció sem vagyunk.

korábban ulrike 2014.11.27. 19:49:54

@tölgyes: Igen, az előadás minőségét pedig ne firtassuk állandóan.

livengood 2014.11.27. 19:50:12

TG most megkapja, 1000 hasonló sopánka sértődött bánatos a facebook oldalán:

"Elmondom Gábor tömören, hogy mit üzentél a magyar embereknek az elmúlt napokban. "Van választásotok, ha nem akartok gátlástalan, korrupt és populista pártokra és jelöltekre szavazni! Ja nem, még sincs, bocs."

Realitás érzék zéró.

6.Lenin 2014.11.27. 20:01:57

@livengood:

El szerette volna játszani a szűzlány szerepét 1 kuplerájban.
Talán még hitt is benne, hogy neki bejön.
Elég vicces volt az indulás is, be is jött, a vége is vicces lett.

Volt aki mást várt?

korábban ulrike 2014.11.27. 20:06:06

@livengood: Ezért mondtam, hogy mint politikus befejezte, de keményen kell dolgoznia, hogy visszatornázza magát a hiteles elemző rangjára. Az emberek nem szeretik a meggondolatlanságot. Sem.

livengood 2014.11.27. 20:29:10

Putyint most biztonságos távolból megnézném. Mérget veszek rá, hogy tombol. Az bizony nem tesz jót az egészségnek, de jelen helyzetben sokan életben maradhatnának Kelet-Ukrajnában, ha megütné a guta.

"Piaci beszámolók szerint tegnap konszenzus született az öböl menti országok között az olajkitermeléssel kapcsolatban, ugyanakkor nem részletezték, miféle egyezségről van szó. Eszerint az említett országok nem fogják csökkenteni olajkitermelésüket.

Irány a 35 dollár?

Tom Kloza, az OPIS (Oil Price Information Services) társalapítója úgy véli, a kőolaj árfolyama jövőre 35 dollárig is leeshet, amennyiben a Kőolaj-exportáló Országok Szövetsége tavaszig nem tud megállapodásra jutni a szükséges teendőkről."

livengood 2014.11.27. 21:03:37

"A szaúdiak jól kiszúrtak Oroszországgal.

A körülmények ritka együttállása most kifejezetten kedvez a hatalmas valutatartalékon ülő, az olajat ráadásul rendkívül olcsón kitermelő arab államoknak:

Szaúd-Arábiának még a jelenlegi árszinten is bőven megéri termelni, míg a többi nagy termelő könnyen bajba kerülhet.

Például Irán, Szaúd-Arábia legnagyobb térségbeli riválisa. Vagy az Egyesült Államok, amely a 100 dollár feletti olajár miatt beindult fejlesztésekkel, a korábban csak veszteségesen feltárható mezők kiaknázásával elindult az energiafüggetlenség felé. De Oroszország is 100 dollár körüli olajárral számolt költségvetésében, vagyis most komoly veszteségeket szenved el.

Vagyis úgy alakult, hogy bár az olajárcsökkenés amerikai gazdasági érdekeket is sért, az amerikai politikai érdekeket kimondottan szolgálja:

Az Egyesült Államok Iránnal és Oroszországgal szemben is gazdasági szankciókat vezetett be, ezek hatékonyságát pedig nagyban növeli a két ország fő bevételi forrásának elapasztása."

444.hu/2014/11/27/nem-segitik-ki-piaci-versenytarsaikat-az-olajtermelo-arab-orszagok/

livengood 2014.11.27. 21:16:00

Szerintem az év híre a várható még alacsonyabb olaj ár. Hallelujah! Karácsony közeleg, Mekkából is jó hírek érkeztek, mi kell még a boldogsághoz? :)

jjulie 2014.11.27. 21:26:35

@6.Lenin:

nocsak birka megint te voltál a legokosabb - a felcsutibolondok között

Kata Pokrivcsák 2014.11.27. 21:36:37

Orbán politikai zsenialitása épp Veszprémben fog megmutatkozni, és épp az a zsenialitás, hogy egy fideszes a Simicska ellen indul. Simicskát mint gonosz jelképet fogja a fidesz bombázni, és ezzel visszanyeri magának az embereket. Jól mondta Széles: majd meglátják, hogy ki nevet a végén. Ez az amire egy mai interjúban azt mondta Török Gábor, hogy olyan dolgokról szól a veszprémi választás, amiről az emberek (még) nem tudnak semmit. Arról nem, hogy a fidesz milyen jól fogja manipulálni őket a csunya Simicska elleni küzdelemmel, akivel szemben a hős fideszes fog győzni. Cumi lesz az embereknek, ahogy Deutsch mondta, a hős Orbán Viktor legyőzi a csaló Simicskát. Persze csak a színpadon, közben a háttérben nagyon jóban van vele, mint mindig. Ennél zseniálisabb kommunikációs taktikai fogása még nem volt Habonyéknak, mint ez lesz. Orbán Viktor hadjárata a nép felett élősködő Simicskák ellen. (miközben a háttérben jóban van velük, és semmi valódi konfliktus nincs!)

korábban ulrike 2014.11.27. 21:36:42

@livengood: Nem olyan biztos, hogy amerikai gazdasági érdekeket sért. Amerika úgyszólván ott van az energiai önellátás kapujánál. Ha drágábban is hozza fel az olajat (palagázból világbajnok), a termelésben ott van mindenütt, mert az USA a kitermelési technológia domináns szállítója is. Az oroszok ezért is vannak (lesznek) xarban, mert hitel és technológiatranszfer nélkül nem tudnak fejleszteni, magyarul egyre drágábban hozzák fel azt, amit egyre olcsóbban tudnak csak eladni. Szóval, ez nem túl jó az oroszoknak, a kormánybevételek háromnegyede olajból jön.
Másrészt, ha USA nagymértékben energia önellátó, akkor csökken(het) számára Közel-Kelet stratégiai fontossága, minek következtében sok pénzt felemésztő katonai kötelezettségei lecsökkennek a térségben, és más térségekben használhatóak fel. Szóval a generális trend az oroszoknak nem túl pozitív, míg az amik manőverszabadsága mind gazdaságilag, mind politikailag, mind katonailag nő.

Kata Pokrivcsák 2014.11.27. 22:14:48

Az Alkotmánybíróság új elnöke meg nem az állítólag a fidesz által támogatott Lenkovics Barnabás lesz jövő hét hétfőn .
Hanem amit még senki nem sejt: a sokkal radikálisabb POKOL BÉLA. Ő Orbán Viktor igazi jelöltje arra a funkcióra, csak erről még senki nem tud semmit.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.11.27. 23:42:58

@Kata Pokrivcsák:
Tudod, mi szokott az ilyen sztorik vége lenni?
Habony önnön, általad magasztalt zsenialitásától eltelve, összeméri a sajátját 1 lóéval.
No, azt nehéz lesz jól kommunikálni...

tölgyes 2014.11.28. 08:36:49

@Hepci: Mit tegyünk, ha mér egyszer ilyen pitiáner balfékek a magyar politikai elit tagjai? Nem vígasztal a világszínvonal sem. Itt van Juncker elnök dolga ezzel a nemzetközi adócsalással. Ez kb. azt jelenti, hogy 300 világcég nem adózik a "gyarmatokon", hanem befizet egy kisebb összeget Luxemburgban és azzal le is tudja a kötelességét. Luxemburg pedig - méreteihez képest - hatalmas többletbevételre tesz szert. Ráadásul ez jól van így.

Az is elképesztő történet, hogy az USA azzal indokolja a feltett kérdésekre adott válaszának elmaradását, hogy a levél elkeveredett. Elkeveredett az is, amit a követség átvett, meg az is, amit az ottani IM-be küldtek.

Nekem erről Hasek jut az eszembe. Éjszaka a feleséged rajtakap, amikor a szobalány szobájából lopakodsz kifelé. Ha megkérdezi mit kerestél éjnek évadján a szobalánynál, akkor a legjobb válasz az, hogy "Visszamentem a zsebkendőmért."

Innen nézve a dolgokat ez a magyar ügy tényleg végtelenül ügyetlen és pitiáner.:)

Old Shatterhand is Dead 2014.11.28. 09:19:56

444.hu/2014/11/28/torok-gabor-az-otp-jeloltje-lett-volna/

a független politikai elemző, az :-)) kíváncsi voltam meddig lehet ezt a hamis reputációt fenntartani, hát eddig.

egyfelől és másfelől is egy rezsimpöllencs vagy Gábor.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.11.28. 10:29:31

@Old Shatterhand is Dead:
Eddig nem volt nyilvánvaló, hogy vannak bevételei az egyetemi állásán kívül is?
Sugallatra indult, majd visszavonult, vagy szimplán bebluttyantott.
Hát ez van, a részletek szokás szerint örökre homályban maradnak.

panelburzsuj 2014.11.28. 14:03:05

@korábban ulrike:
Iiiiigen - de ...

Ezzel a szemüvegezéssel már régóta szemezek. Karatty Kata áradozó kommentjei meg újfent szebeszökővé teszik a kérdést: tényleg olyan okulárét biggyeszt-e az orrunkra "a hatalom", amilyet csak akar - vagy csak-csak véges az a készlet, és még azt a véges készletet se a hatalom gyártja, hanem legfeljebb "ajánlja". Már azt ajánlja, hogy szerinte szerinte melyik tárgyhoz éppen melyiket viseljük a saját, személyes, eleve meglevő kollekciónkból.

korábban ulrike 2014.11.28. 16:26:15

@panelburzsuj: Nem, mindenki maga dönt, hiába ajánlgatnak.
Egyesek viszont az optikust imádják, nem az optikát. Az ilyen szemüveg nélkül is azt látja, amit az optikus diktál neki. Ez egy betegség, dr. Bubó Bubó tudná gyógyítani. Mondjuk Ursulát ültetné az orrára, hogy tisztán lásson.

Kata Pokrivcsák 2014.11.28. 16:40:10

@Old Shatterhand is Dead: Csak most jöttél rá Gábor tulajdonságaira ? Én az elemzéseiből levezettem a tulajdonságait, itt meg valaki csak akkor jön rá, ha már Felcsúton nézi a meccset.

korábban ulrike 2014.11.28. 17:15:42

@Hepci: Old Shatterhand is resurrected and bejelenti, hogy indul a választáson. Gyülekezet örvend, kórus a "Surrexit Christus hodie" gregoriánumot zengi. Perselyezés után Old Shatterhand bejelenti, hogy mégsem tud indulni, mivel az esélyek pártatlan elemzése közben lábon lőtte magát. A misének vége, menjetek békével haza felszólítást követően a gyülekezet hangosan káromkodva átvonul a szemközti kocsmába. A kórus az "Istenem, téged dicsérünk"-be kezd.

Kata Pokrivcsák 2014.11.28. 17:26:45

@Old Shatterhand is Dead: De Csányinak is hasonlóak a tulajdonságai. Mindig arra kell húzni, amerre áll a zászló! Gábor még baloldalhoz húzott,amikor mszp volt, és Debrecenivel volt egy műsorban, aztán amikor 2006 után kezdett feljönni a Fidesz, különösen a 2010-es "fordulat" előtt, Gábor elgondolkodott, és ő is fordult egyet, és elkezdte ezt a blogot, hogy az imázsát átépíthesse, és akár Felcsúton is kívánatos lehessen, gondolom én. Ugyanúgy egyensúlyozgat és ugyanolyan kínosan kerül minden konfrontációt az elemzéseiben, mint ahogy Csányi a gazdaságban. A tudományt alárendelte annak, hogy mindig mindenkivel jóban legyen. Nem ért egyet a fidesszel, de ugyanolyan megalkuvó módon viszonyul mindenhez, mint akár Csányi. Kérdés, hogy ami Csányi részéről megengedhető az üzleti életben, az megengedhető és erkölcsös e a tudományban !!! De lehetne a celebek közül is ilyen viszolyogtatóan mindenkivel egyszerre miondig jóban lenni akaró szélkakas embert említeni Pl Havas Henrik, Hajdú Péter. Ezek a legundorítóbb emberek, és én azért kezdtem el ezt a blogot kommentelgetni, mert a Török Gáborban, akit valamikor komoly embernek tartottam, észrevettem ezt a szélkakas észjárást. Nem abban hogy kiegyensúlyozott akar lenni, mert az is, legalábbis a saját szempontjai szerint. . Csak kérdés, hogy milyen áron. Olyan áron, hogy lemond a tudományos hitelességről és az elemzésbe csak azt vonja be, amiről kiegyensúlyozottan nyilatkozhat, minden más témát, pl demokrácia helyzete, pedig inkább elkerül, vagy röviden elintézi. És olyankor már szerintem nem őszinte önmagához sem. A háttérben már régen mehet az undorító ki kivel van történet, Csányival, Simicskával, fidesszel, amiben ő is benne lehet Csányin keresztül, és most Veszprémben attól félne, hogy ezt az emberek megtudnák... Ha Simicska (és emiatt Csányi) nélkül lenne Veszprém, akkor meg nem félne hogy megtudják, hanem csinálná és játszaná.. Megszerezné a mandátumot, és ki tudja, kivel, mivel lenne. Nem tudná kiszámítani senki. Az emberek meg csak forgatnák a fejüket, hogy éppen most hol áll a Gábor. Az döntene a parlamenti szavazásoknál a kétharmadról, az országról hogy Gábor mit gondol éppen Viktorról. Azt meg az elemzései mutatják, hogy teljesen kiszámíthatatlan. Ez a veszprémi történet megmutatta, hogy talán, sajnos, az ember sem más mint az elemző ? Erkölcsök és elvek helyett ugyanazt a kínos és őszintétlen, szánalmas önérdekű egyensúlyozgatást csinálná politikusként is miközben a kétharmados előterjesztéseknél az országról döntene a mindenkori szavazata ? A következmények beláthatatlanok lennének... Nagyon-nagyon sajnálom hogy ez lett belőle, többre lenne érdemes.

Khal Drogo 2014.11.28. 17:49:06

@Kata Pokrivcsák: Azért nem hiszem hogy nincs SImicska és a miniszterelnök között konfliktus. A nyilvános adatsorok alapján 2014-re a Simicska-céghálózat nyeresége 30%-al zuhant, egyértelműen a Garancsik céghálózat nyert teret. Idén több projektet is nyert ugyan a Közgép, de tudni kell, hogy ezek jórésze olyan hídépítési munka, amire csak a Közgépnek van Magyarországon kapacitása.

A stadionépítő céget ( Market ) meg akarta venni Simicska, de Garancsiknak adták el.

A nagy falat, amiért mehet a harc, az szerintem Paks II. Ez hatalmas volumenű megrendelés lesz.

Bónusz : Szerintem kizárt hogy Simicska maga elindul a választáson. Minek? Sokkal esélyesebb, ha úgymond "indulna", akkor valamelyik Veszprémben ismert embert fog indítani, pl. lehet az MKB Veszprémhez kötődő Fonyó, vagy más helyben ismert ember.

Ha erre sor kerül és meg tudja osztani a jobbos szavazótábort, plusz az ellenzék falanxban indul, akkor akár a mandátumot bukhatja a kormány. Nem kell ahhoz Simicska jelöltjének nyernie, hogy elérje Simicska a célját.

Pár hét és kiderül.
Azt pedig furcsállanám, ha nyilvánosan a Fidesz Simicska-gyalázásba kezdene a jobbos sajtóban. Ezeknek az embereknek nagy egójuk van. Nem fognak belemenni abba, hogy úgymond kamuból lejárassák a sajtóban.

Khal Drogo 2014.11.28. 17:51:32

@tölgyes: Ezek a levelek nem hiszem hogy valóban elkeveredtek. Ez csak kifogás. Alázás.

tölgyes 2014.11.28. 18:02:29

@Khal Drogo: Ez önalázás. Másképpen nem tudom értelmezni. A világ legnagyobb hatalmának adminisztrációjában olyan nagy a rendetlenség, hogy elkeverednek a levelek.

Mert lehet azt mondani, hogy Mo. és O annyira nem fontos, hogy még a leveleiket sem olvassák. Ha így van, akkor mire fel az izmozás? Üzenhetik azt is, hogy ők bármit megtehetnek. Ez azonban megint rossz üzenet és megint csak erőfitogtatást jelent, ami nem erősíti, hanem gyengíti őket. Mert ilyen erőkülönbség esetén már nevetséges az izmok mutogatása. Mintha az elefánt erőtáncot lejtene az egér előtt.:)Minek. Mindenki tudja, hogy el tudná taposni ha....

nyünyüge 2014.11.28. 18:11:34

A NAV és az ügyészség sem pirul el:

pestisracok.hu/horvath-andrast-velhetoen-meggyanusitottak-tobb-ezer-illegalis-adatletoltes-miatt/

Egy év kellett ahhoz, hogy "rájöjjenek", hogy egy volt NAV-os munkatárs tulajdonképpen illegális adatokhoz fért hozzá?
Ne vicceljünk már.
Ha egy NAV-os munkatárs az ilyen "illegálisan letölthető adatokat" szép csöndben eladja ide-oda, az fel sem tűnne?

Kata Pokrivcsák 2014.11.28. 18:40:31

@Khal Drogo:" Szerintem kizárt hogy Simicska maga elindul a választáson. Minek?" - az biztos, hogy nem azért hogy győzzön, ezt ő is tudja, de valami magyarázatnak kell lenni. Ha ,meg valaki úgy indul, hogy nem győzhet, "Ezeknek az embereknek nagy egójuk van" - kérdés, hogy mihez. Elsősorban a pénzhez. Akit csak a pénz érdekel, az mindenbe beleegyezik, ha a pénze megmarad vagy növekszik. Mindenbe, csak a pénze maradjon meg. Azt is el tudom képzelni, hogy van egy Simicska-Fidesz paktum, ami szerint a Fidesz visszafogja a Simicska birodalma elleni hadjáratot, cserébe Simicska vállalja, hogy elindul Veszprémben, és ott minden, Habony kommunikációs stratégiájából adódó ócsárlást, minden gonosz jelképének való beállítást elvisel. Cserébe a fidesz nem hoz olyan változtatásokat, amit Simicska vagyona nagyon megbánna. Mert most készülnek egy kommunikációs offenzívára, amihez kell egy olyan jelkép, amit a társadalom utál. Ilyen jelképet mindenképp kell mindig találni, mert csak így lehet működtetni a kommunikációs stratégiát. Ugyanakkor az eddigi jelképek már amortizálódtak, a társadalom elkezdte megunni hallgatni hogy a bank, a közműcég, a nyugat, a segélyes, a munkakerülő, lehetne még a tesco ? Mindenki ott vásárol olcsón... Most már csak Simicska maradt, amivel szembe kell fordulni (látszólag) és szabadságharcot vívni ellene. Ez egy jó stratégia, Habony jól kitalálta. Ha tényleg van ilyen. De mi lesz Simicska legyőzése után, amikor azt is elfelejtik az emberek ? Persze Simicskát csak az embereknek szolgáló színjátékban kell legyőzni, ami egy háttérpaktum alapján folyik, Simicska beleegyezésével. Utána lehet még bezáratni az rtl klubot. Ebben már léptek, és nemcsak az adóval, az új törvény szerint a szegények már nem nézhetik majd, a jobb módú fideszes szavazók meg eleve nem is nézik. Megoldották, hogy az ingyenes digi csomagokból kikerüljön. Ez is jó stratégia, le kell zárni az emberek felé a sokszínű információ áramlását, hatékonyság szempontjából az a jó, ha csak egyszínű propaganda áramlik, és aki hajlamos az elégedetlenségre, az a hírekben csak Obersovszkyt nézhessen, egy olyan közszolgálati hálózaton, ahol a kereskedelmi tévéket csak pénzért adják, ezért az elégedetlen szegény emberek csak a közszolgálatit nézik inkább, ahova Győzikét is át lehet csábítani a tavasszal induló új csatornára, hogy szórakoztatás is legyen. Emellé mindig adni egy kis rezsicsökkentést , azaz a cirkusz mellé egy kis kenyeret és így az elégedetlenség passzív és tudatlan elégedetlenség marad, nem tud szervezett ellenállásss válni, csak egy morgássá. Putyin Oroszországban ezeket valósította meg, lezárta a propagandán túli információt és a kereskedelmi tévéket, és 90 százalékos népszerűségnek örvend még a hajléktalanok között is.

Kata Pokrivcsák 2014.11.28. 19:09:46

@Khal Drogo: És az is fontos, hogy az alkotmánybíróság elnöke (ez még csak a vezető fideszesek fejében van meg, de ő lesz az) a lehető legradikálisabb és legultrakonzervatívabb és legemberijogellenesebb jogász legyen, ezért Torgyán volt helyettese, POKOL BÉLA lesz az. A fidesz Kövér Lászlón keresztül őt jelöli majd. Ő fogja biztosítani, hogy ha az elégedetlen rétegek valamilyen emberi joggal akarnak élni, ilyen emberi jog ne legyen. Azért nem is neveztek meg jelöltet,és csak az utolsó másodpercben mondják meg, mert kommunikációs szempontból célszerű, ha Pokol neve minél kevesebbet forog közszájon, és kelt ellenszenvet csak egy-két napig, gyorsan beül a vezető székbe, ahol viszont az emberi jogok ellen fellépő munkájára nagy szükség lesz és el is fogja végezni. Torgyán egyébként üdvözli a jelenlegi jogkorlátozásokat, ha hatalma lett volna, ő is ezt tette volna.

korábban ulrike 2014.11.28. 19:41:19

@nyünyüge: Most mit vitatkozol? Ha egyszer Pokol, akkor Pokol. Kövér még nem tudja. Nem jár ide kommentelni.
P.S. De ha tényleg nem jár ide kommentelni, akkor ki a fene a László 56?

Khal Drogo 2014.11.28. 19:46:43

@korábban ulrike: László 56 = G Fodor vagy Kumin.

nyünyüge 2014.11.28. 19:49:11

@korábban ulrike:
Biztos nem Kövér.
Ő valami igennemzeti intézmény vagy cég külszolgálatos, idegenlégiós alkalmazottja lehet, aki ezen a blog-on teszi le időről-időre a hűségesküt.

Khal Drogo 2014.11.28. 19:52:55

@Kata Pokrivcsák: A Fidesz csodálatos kommunikációja mely szerint nemzetközi összeesküvést szőttek Magyarország ellen, a CIA ügynök Goodfriend vezetésével orbitális bukást hozott Újpesten és Ózdon.
Annyira nem jött át, hogy a mozgosítás mindent elmúlt, rengeteg Fidesz szavazó otthon maradt, fittyet hánytak a "támadás" hírére.

Sőt, ma ott tartunk, hogy a Nagy Honvéd Háború híre behorpasztotta a Fideszt,nem pedig erősítette.

Ezt mivel magyarázod? :D

Khal Drogo 2014.11.28. 19:58:42

@Kata Pokrivcsák: Simicska Lajost egy évtizeden át le sem merte fotózni a teljes magyar sajtó. Aki ennyire kerülte a nyilvánosságot, tudatosan, nem fog belemenni abba hogy "játékból" ő legyen a Fekete Péter.
Ismerek sikeres és büszke embereket. A pénz egy dolog. Az ego meg egy másik.

Nagyon alábecsülöd az ego természetét.

Khal Drogo 2014.11.28. 20:01:46

@tölgyes: A levél elveszhetett szöveg tipikusan fölényeskedő arrogáns módszer. A kormánypárt is élt már konkrétan ezzel. Olyankor teszik meg, amikor éreztetni akarják a másikkal hogy semmibe sem veszik.

Khal Drogo 2014.11.28. 20:06:28

@Kata Pokrivcsák: A lakosság zöme ma már kábeltévét néz. Nyilván van egy jelentős szegény réteg, aki nem tudja megfizetni ezt, nekik marad a köztévének gúnyolt MTVA. Nekik azonban nem kell tévé ahhoz hogy megtudják, hogy nyomorban élnek. Pontosan tudják maguktól is.

De még ő előlük sem tudják elzárni az információs csapot. Magyarország legnépszerűbb lapja a Blikk. A Blikk egyrészt olcsó, másrészt vidéken is nagyon népszerű. A kormányzati korrupciós botrányok leleplezésében élen jár a lap, köszönhetően a német tulajdonosoknak.

korábban ulrike 2014.11.28. 20:09:00

@nyünyüge: " aki ezen a blog-on teszi le időről-időre a hűségesküt" :))) Igen, gondosan ügyel rá, hogy nehogy pártatlansággal vádolhassák.

Kata Pokrivcsák 2014.11.28. 20:09:18

@nyünyüge: Ezt nem találtam el. Viszont. Hallottam egy olyat, hogy Lenkovics mandátuma lejár 2016-ban, és akkor új elnök kell majd, aki megválasztásához a veszprémi választás miatt nem biztos hogy lesz kétharmad. És attól kezdve csak bizonyos mértékben liberális, kompromisszumos, ellenzéki által is támogatott jelölt lehetne, akit meg nem valószínű, hogy akarnak. Orbáni logikával, a célszerűséget nézve, cinikusan gondolkodva, Pokol lenne az ideális. Valószínűleg azért nem akarják, csak kínjukban (pedig nagyon szeretnék) , mert akkor az egész alkotmánybíróság mindenestől lemondana, mert még a legkisebb jogi liberalizmusra is pokol várna, és ilyen szellemben komoly jogtudósok már nem tudnának dolgozni. A jogtudósi szintű emberek biztos nem vállalnák fel a jog helyett az ideológia szolgálatát. Igaz, hogy olyanból már 4-5 nél több nincs is ott, mind fideszes képviselők meg ügyvédek. Összesen 5-6 komoly jogtudós van már csak, ebből három-négynek most fog lejárni a mandátuma.

korábban ulrike 2014.11.28. 20:15:07

@Khal Drogo: Tölgyes úgy tesz, mint aki nem érti (nem akarja érteni) az amerikai riposztot. Innen tudni, hogy talált, és kényelmetlen. Ezért értetlenkedik, de közben tudja, ez finom célzás (meg találat) az államtetkári megjegyzésre. Van humoruk. Simonnak is. Tölgyesnek is, csak most pártszerűen kikapcsolta.

Kata Pokrivcsák 2014.11.28. 20:19:22

@Khal Drogo:Blikk ? Mint komoly hatású média ? Ezt ne gondold. Nemhogy a blikk, hanem egyetlen nem ingyenes nyomtatott lap se, ingyenes csak a metropol, az meg orbáné. Érzik a helyzetet, csak ha nincs kritika, akkor az okát nem tudják hova kötni, mert iskolázatlanok, hanem elmennek az italboltba, és ott elszidják az egész elitet, szavazni meg akkor mennek, ha kapnak a szavazatért 2 ezer forintot. Ha meghallgatnak 20 Obersovszkyt, és ez alatt vesznek mondjuk két hetente egyszer egy kritizáló blikket, akkor hússzor hallják a propagandát és egyszer a kritikát. Az marad meg jobban amit valaki többször hall,és leginkább igaz ez, ha iskolázatlan. Nagy idealista vagy.

nyünyüge 2014.11.28. 20:21:01

@Kata Pokrivcsák:
Egyáltalán nem hiszem, hogy az alkotmánybíróság testületileg lemondana Pokol miatt.
Talán néhányan lemondanának, de hogy egységesen lépjenek egy ilyen demonstratívat, az kizárt!

Kata Pokrivcsák 2014.11.28. 20:29:27

@Khal Drogo:@Hepci: "Habony önnön, általad magasztalt zsenialitásától eltelve, összeméri a sajátját 1 lóéval.
No, azt nehéz lesz jól kommunikálni..."
Lovakkal könnyű lesz, mert nem Habony a ló, hanem sajnos a magyar emberek jelentős, iskolázatlan része, Habony meg a zsokéjuk. Aki zseniálisan megérti az iskolázatlan emberek lelkét, a lovak megértéséhez nem zseninek kell lenni, hanem zseniális lónak.

Khal Drogo 2014.11.28. 20:35:39

@Kata Pokrivcsák: Egyrészt 130 ezeres Blikk példányszám megy el országosan kb. naponta. Elég ha a 10 fős munkahelyi kollektívában egyetlen ember megveszi 80 Ft-ért és felolvassa a többieknek kávézás közben.

Másrészt Metropol csak Budapesten és néhány nagyvárosban van. Ezekben a városokban szinte mindenkinek van kábeltévéje, onnan nem tudják leépíteni az RTL Klubot. Az addig oké hogy a Metropolban nem lesz benne a korrupciós botrány, de azt majd megtudják a tévéből.

Harmadrészt pedig rengetegen neteznek.

Tehát nem tudják ezzel sem elszigetelni a lakosságot a hírektől. Max azokat a kiskeresetű nyugdíjasokat, akik csak valami alapcsomagra fizetnek be és ingyen kapnak propaganda-újságot, de ők eleve már Fidesz szavazók.

Negyedrészt meg az RTL ezért perelni fog. Itt az állammal szerződéses jogviszonya van a frekvenciákra és az elérhetőségre az RTL-nek.

Ötödrészt pedig a német politika sem tökhülye. Ez nem fog következmények nélkül maradni.

Khal Drogo 2014.11.28. 20:45:08

@Kata Pokrivcsák: Ha a nép azt látja és azt fogja látni, erről gondoskodni fognak, hogy a Fidesz felső vezetése milliós karórákkal járkál, luxusautókkal száguldozik, évente vesz egy felsőkategóriás házat, jachot, akkor gondok lesznek.

Elmesélek egy példát.
A 150 ezres, bányászok rokkantsági nyugdíját a FIdesz levágta negyedére. Amikor ezt Komlón megpróbálta elmagyarázni a hőbörgő embereknek a Fideszes polgármester akkor ökölcsapás volt a válasz hogy minden rendben lesz.

Az ex-bányászt bíróság elé állították. A tárgyaláson a teremben zsúfoltságig tele volt bányászokkal. Olyanokat kiabáltak be hogy jobb lesz ha odafigyel a polgármester úr hogy hová parkol a jövőben meg kétszer is nézze meg, működik-e a fék az autóban, mert ezek a modern autók hajlamosak ám meghibásodni.
Láss csodát, a tisztelt bíróság hogy hogy nem, pénzbüntetéssel sújtotta a bányászt.

A polgármester nem mert elmenni a tárgyalásra.

Pedig a Fidesz minden szájával azt kommunikálta hogy ez így nagyon jó a bányászoknak. Nem jött át.

inreallife 2014.11.28. 20:47:57

két dolog.
tg-nek örültem volna, már épp kerestem egy volt osztálytársam kár, hogy visszalépett.
lézerjani pedig tovább akarja emelni az így is pofátlan áfát. taps!

Kata Pokrivcsák 2014.11.28. 20:49:21

@nyünyüge: Igen , a komoly jogtudós emberek lemondanának, maradna Balsai, Szívós, azaz akik maximum politológusok, ügyvédek, mezei jogászok, volt képviselők, 5-6 van ilyen és így körülbelül olyan jogi színvonalú, ideologikus, átpolitizált alkotmánybírósági határozatok jönnének ki, hogy a bíróság egyszerűen kiröhögné. És végül mindnek le kellene mondani a jogtudósok hiánya miatti színvonalesés miatt. Olvastál már alkotmánybírósági határozatot ? (ne a legújabbakat olvasd, mert erősen divergálnak az egyes tagok véleményei, a leginkább színvonalban, amióta mezei jogászokkal felhígultak) Képzeld el, ha csak volt fideszes képviselő, politológus, ügyvéd, stb lenne ott, akinek legfeljebb csak jogalkalmazói gyakorlata van, vagy még az sincs, és a jogról, mint tudományról annyit tud, amit 30 éve az egyetemen tanult. Olyan lenne, mintha valaki 4 elemivel akarna differenciálegyenletet megoldani. Most még megoldja az a pár jogtudós, de mi lesz, ha nem lesznek ? Képzeld el, mi lenne, ha mérnöki feladatot, mérnöknek kinevezett szakmunkásokra bíznának. Mit mondana az a kivitelező mérnök , akinek dolgozni kell a tervekből ? A jogalkalmazó bíró komoly jogász, egy volt képviselő vagy egy politológus írná neki a jogszabályt ?

Khal Drogo 2014.11.28. 20:55:12

@Kata Pokrivcsák: Már most is ilyen határozatok jönnek ki.

Khal Drogo 2014.11.28. 21:01:19

@Kata Pokrivcsák: A FIdesz túlságosan is nyersen politizál, visszaél a hatalmával. Ezért óriási árat fog fizetni.

6.Lenin 2014.11.28. 21:02:42

@Kata Pokrivcsák:

izé...

"..összeméri a sajátját 1 lóéval."

Nem ismered @hepci-t ? (általában mindent bizonyos alkatrészekkel hoz összefüggésbe, és a velük elkövethető műveletekkel)

Ő ebben az esetben 1 alkatrészre célzott (mindkettőnek van )
Szerintem

Kata Pokrivcsák 2014.11.28. 21:02:48

@Khal Drogo: Igen, de azt csak kritikus média mutatná, az meg, ha nincs, akkor az emberek, most láttak egy karórát, aztán meg sokáig nem látnak, és elfelejtik, vagy leginkább ezt mondják : aki ott ül a parlamentben, mind egyforma bűnöző, mindnek van olyan, akkor meg nem mindegy? Nem szavazni kell itt, hanem mindenkit börtönbe zárni, aki politikus. egyik kutya, másik eb. Majd szavazok arra, amelyik ad 5000 forintot kenyérre a szavazás előtt. Ha Gyurcsány adja, akkor arra, ha Orbán adja, akkor arra. Ha meg egyik se, akkor egyikre se. Úri huncutság ez a politika.

Kata Pokrivcsák 2014.11.28. 21:09:11

@6.Lenin: Na igen, de az emberek sem okosabbak, ezért Habony tudja őket okítani.

Kata Pokrivcsák 2014.11.28. 21:12:28

@Khal Drogo: Nem ismered te az embereket. Habony úri huncutsága szükséges a szavazatukhoz, nem okosság.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.11.28. 21:12:47

@Khal Drogo:
A sziájés békaemberek bevetettek egy - khmmm - hölgyet, aki még P. Katánál is jobban és gyakorlatiasabban szereti H. Árpit, így a kommunikációs stratég(i)a mondhatni enfarkába harapott.

Kata Pokrivcsák 2014.11.28. 21:16:42

@Khal Drogo: Nem, a határozatok alap része most még nem, mert van 4-5 jogtudós, aki megmenti a többit, akiknek csak csatlakozni kell, ha nem tudnak semmit. Van olyan, hogy ügyvéd, mezei jogász is különvéleményez, de inkább ne tenné...

tölgyes 2014.11.28. 21:22:27

@Khal Drogo: Ahogy az elefánt az egérrel..Oszt minek? Az egér azért annyira nem hülye, hogy ne tudná: az elefánt egy kicsit nagyobb és erősebb.

Ez a fajta arrogancia nem használt a fidesznek sem, de az USA-nak sem használ és eredményre sem vezet. Jó eredményre semmiképp.

livengood 2014.11.28. 21:45:11

Drámai helyzetbe került az orosz gazdaság. Az olajár esése nyomán Oroszországban beüt a recesszió.

Putyin csak nagyon rossz és nagyon rossz között dönthet. Mivel azonban egy magas íkújú és nagy egójú kombinátorról van szó, attól félek pusztító, vagy egy még pusztítóbb mutatványt láthatunk majd tőle, ami a közelében lévőkre lesz igazán veszélyes. Nem most kell barátkozni Oroszországgal.

"Otthon még népszerű Putyin rezsimje, ebből a szempontból nem volt teljesen fölösleges az imperialista hangulatkeltés, és egyelőre a jóléti helyzet romlása sem okozott indulatokat. Vannak, akik szerint éppen azért kezdett bele a Kreml a nagyhatalmi keménykedésbe, hogy ezzel elterelje a figyelmet arról, hogy a jóléti transzfereket nem tudja tovább növelni." 444.hu/2014/11/28/putyin-oroszorszaga-sokkal-gyengebb-mint-aminek-latszik/

Azt hiszem a fenti megállapítás helytálló, a jólétről akarta elterelni a figyelmet. A problémát az okozza Putyinnak, hogy 100 dollár feletti olajárral számolta a katonai konfliktus költségeit. Mára viszont kész helyzet előtt áll, a militarizálás folyamatban van, a hozzá szükséges források rohamosan apadnak. A társadalmi folyamat pedig olyan mint egy tanker, leállítani és irányt váltani is csak lassan lehet vele, a felszított nacionalizmus táplálta háború miatt viszont idő már nincs a korrekcióra. A még csak félig állam irányította gazdaságban valahonnan sürgősen pénzt kell szereznie.

Putyinon kívül mi akadályozhatná meg az oroszországi cégek államosítását? Mi akadályozhatja meg a hadigazdaság felé fordulást. Ez néhány évre minden baját megoldaná. Egy nép követelte népi háború. Egy honvédő háború! A jelszó már kipróbált: - Mindent a frontnak!

Szerintem a társadalom jelenlegi pszichés állapotában ezt a legkönnyebb elérnie Oroszország teljhatalmú urának. Minden más megoldás körülményes lesz számára.

Khal Drogo 2014.11.28. 22:04:32

@tölgyes: Gondolom az egér-elefánt párhuzam felismeréséből fakadóan folyik USA ellenes kormányzati uszítás a kormányzati médiában és a kormányzati pénzzel kitömötött lakájemberek körében.

A héten már Bayer Zsolt arról elmélkedett hogy Orbánt meg akarja gyilkolni a CIA. A CÖF meg lecsukatná az amerikai diplomatát. Egyes kormánypárti politikusok pedig olyanokat nyilatkoznak a magyar-USA relációban mintha az 50-es évek híradójának valamelyik adásából jöttek volna.

Én nem látom vissza hogy Magyarország jelenlegi kormánya felfogta mibe keveredett.

korábban ulrike 2014.11.28. 22:07:40

@tölgyes: Sajna úgy fest, ez az egér egyre hülyébb.

Khal Drogo 2014.11.28. 22:13:40

A futsal-osok után újabb erősítés a Külügyben. Szíjjártó új igazolása Farkas Berci, a magyar űrhajós. Vajon ki lesz a következő Külügyes szakember? Lehet tippelni.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.11.28. 22:22:17

@Khal Drogo:
Az egykori Nagy Ő Anikót vagy Somamamagésát javallanám.
Ha bármelyiknek alákerül Goodfriend, nehezen mászik ki belőle épségben.

korábban ulrike 2014.11.28. 22:30:18

@livengood: A nagy honvédőben rájuk támadt a Wehrmacht és decemberre Moszkvánál állt, az orosz állam az összeomlás szélén, halálos veszélyben, több millió ember meghalt, eltűnt. Ez sok orosz életébe került.
Az oroszok most nem látnak senkit Moszkva alatt, és tudják, hogy ők támadtak meg másokat. Azt is látják, hogy Putyin ebben a háborúban nem kérte az életüket, hanem sokkal rosszabbat tett, eljátszotta a pénzüket. A gazdagoknak sok pénzét, a szegényeknek pedig kevés félretett pénzecskéjét. És ezt az oroszok nem fogják neki megbocsátani, mivel nem hülyék ők, hanem oroszok.

korábban ulrike 2014.11.28. 22:36:34

@Hepci: A'szem Hofi szám volt:
- Ti hogyan csináljátok, te vagy fölül?
- Nem, mer szédülős vagyok.
- Akkor te vagy alul?
- Nem, mert a szívem nem bírja.
- Akkor oldalt fekve?
- Nem, mert úgy meg nem látom a TV-t.

Khal Drogo 2014.11.28. 23:00:19

"Hazudtunk reggel, délben meg este"

---

Nem épül meg az M60-as Pécs és a horvát határ, illetve az M6-os Bóly és Ivándárda közötti szakasza, mivel a kormány visszavonta az erről szóló tavalyi rendeletet, írja a Bama.hu. Előbbi szakaszon így elmarad egy új Dráva-híd építése, míg utóbbin csak kétszer egysávos autóút épül.

A döntés váratlanul érkezett, mivel szeptemberben Lázár János még egy olyan sztrádaprogram indításáról beszélt, mely Baranya megyét is érintené, Fónagy János, a fejlesztési tárca államtitkára pedig októberben nyilatkozott arról, hogy 2018-ig megépülnek ezek a konkrét szakaszok, mivel kormányrendelet kötelezi erre a kormányt. Tasó László még november 15-én is említette az M6-ost, mint a következő uniós ciklusban határig épülő autópályát.

Egy 2013-as BAMA-cikk tanúsága szerint Orbán egy kormányülésen pont az M6-os meghosszabbítása és a Dráva-híd kapcsán kérdezte kormánya tagjait arról, hogy „Mi tart ennyi ideig? Az állam mi vagyunk, mi adjuk az engedélyeket, nem? Brüsszelbe kell ezért is utaznunk, hogy engedélyt adjunk saját magunknak?” Németh Lászlóné fejlesztési miniszternek külön még azt is felrótta, hogy: „Zsuzsanna, ha minden engedély megvan, és az állam összeszedi az erejét, mennyi ideig tart megépíteni egy 10 kilométeres utat, konkrétumot mondjon, legyen szíves.” Németh Lászlóné akkor azt ígérte, 2014-re kész lesz a pécsi elkerülő, 2018-ra pedig az autópálya a határig.

Khal Drogo 2014.11.28. 23:07:20

@Hepci: Én Fekete Pákóban bízok. Lehetne Magyarország utazó Afrika-Nagykövete. Bisseu-ginea-i útlevéllel.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.11.28. 23:56:03

@Khal Drogo:
Azért a hölgyek alkalmasságát kár lenne kétségbe vonni.
Csinálhatnák hármasban...

inreallife 2014.11.29. 00:28:13

@Khal Drogo: szerintem pontosan felfogták. rájöttek, hogy a belpolitikába az usa nem avatkozik bele, magyarországon azt mondanak amit akarnak, még megcáfolni sem fogják, ha nem konkrét személyeket vagy cégeket gyanúsítanak. amerikát nem az érdekli, hogy mivel tömik otthon a fejeket, hanem az, hogy mit lépnek a geopolitikai játszmában. ha a paraszt nem arra lép, amerre kell, akkor egy kicsit hátbalövik egy sörétessel, hogy észrevegyék merre van az előre. ha otthon hülyeségeket beszélnek, de azt csinálják, ami a kottában szerepel, akkor amerika nem fog a kormány ellen tenni.

láthatóan ezt a fideszes berkekben is felismerték, ezért megy a félrekommunikáció (nem adják oda), miközben meg nyomatják, hogy nem kérünk szovjetekből. amerikát a második érdekli, az első szemétdombbot meghagyja az ottani kakasoknak, tökmindegy melyik kukorékol, ha azt csinálja, amit kell.

nem fog megmenti senki sem a saját hülyeségetektől, a ti kezetekben van a sorsotok. amúgy mostmár komolyan 3 esélyes az, hogy ki tudná jobban elbaszni az országot, fidesz-jobbik-mszp viszonylatban. eddig mindenki a jobbikra voksolt bőszen, de én egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy a másik kettő nem kártékonyabb...

livengood 2014.11.29. 02:03:41

@korábban ulrike: Ezt gondolod te. Az orosz átlagember meg meg van vezetve. Ahogy a magyar is össze tudta hozni másodszor is a 2/3-ot. Hol élsz barátom? Szerinted viccből szerezték meg a média nagy része felett az ellenőrzést?

László56 2014.11.29. 06:34:49

Nagyon szép hétvégét kívánunk Mindenkinek

Csak egy szóra......, a szeretnék politikus lenni Uraknak. A politika fontos, Olyan fontos, hogy anélkül nem is lehet élni. Vagy Te politizálsz, vagy a fejed felett mások politizálnak és döntik el a sorsodat. A választás lehetősége mindenkinek fenn áll. Erre már a politológusunk is rájött.

Politikus szeretne lenni. Feltételekkel ! Ez az, ami nem megy a politikában. Feltételeket szabni a politizáláshoz. Hiszen a politika éppen azért politika, hogy a társadalmi élet kereteit megszabja és ezáltal a feltételeket kialakítsa. Ehhez kell a közösség, mert az nem egyéni feladat. Tehát először kell politikusnak lenni és csak utána jöhet a feltételek kidolgozása. Hogy saját magának is szabhat az ember feltételeket ? Igen. Természetesen. De, ha valakinek saját maga fontosabb, mint a közösség akinek dolgozni szeretne, az ne akarjon politikus lenni. Olyanból sajnálatos módon nagyon sok van már. Tönkre is tették az országot.

Mi örülnénk, ha az elemzőnk a politikában megmérettetné magát. Mint ahogy minden embert csak bátorítani tudunk, ki a politizálást választja, hiszen csak ezáltal lehet a saját sorsunkat, mint ahogy a közösségét is, amiben élünk, befolyásolni. Politizálj ! De, ne feltételekkel, hanem azért mert magadért, a közösségért és hazádért szeretnél valamit tenni.

Ugyanakkor féltjük az elemzőnket. A naivitása ölheti meg a politikai ambícióit. Az a naivitás amelyik el akarja velünk hitetni, hogy Ő maga mennyire független. Gyerekesen naiv, ha azt hiszi, hogy nem látható át a politikai gondolkodásmódja. Arról nem is beszélve, hogy a politika nem ismer sem függetlenséget, sem semlegességet. Szavahihető politikus csak akkor tudsz lenni, ha kiállsz mindazokért az értékekért amit képviselni szeretnél. Ha, pedig ezt teszed, akkor már nem is vagy független. Mint ahogy, mindannyian függünk valamitől. Csak éppen a politikusok még jobban.

Mondd meg az igazat és betörik a fejedet...., mondogatta mindig a megboldogult nagymamám. Örök igazság és talán ez vezeti az elemzőnket is abban a próbálkozásában, hogy fátyolba borítsa a politikai elképzeléseit. Ugyanakkor a politikában a félelem nem jó tanácsadó. Ki fél, az könnyen legyőzhető. Ki mindenkinek eleget akar tenni, az saját magát teszi szava hitetlenné.

A bátorságért bátorítjuk az elemzőnket. Tegye azt amit jónak lát, de gondoljon arra is, hogy egy naiv birkát, a farkasok könnyűszerrel felfalhatnak. A politika nem éppen gyenge idegzetű, mindenkinek megfelelni akaró, embereknek való. Evvel kívánunk sok szerencsét az elemzőnknek a további életében.

szoja122 2014.11.29. 07:00:13

@inreallife: "idesz-jobbik-mszp viszonylatban. eddig mindenki a jobbikra voksolt bőszen, de én egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy a másik kettő nem kártékonyabb..."

Mivel lehet azt a hatalmas gazdasági politikai kárt tetőzni, amit a Jobbik okozna?

1. Sokkal jobban multi és bank ellenes mint Fidesz. Ezek nélkül nem lehet normális gazdaságpolitikát csinálni.

2. A különadókat kiterjesztené, ami a nyereséges szektorokat agyonvágná.

3. Kilépne az EU-ból. Önagában ez halálra ítélné Magyarországot.

4. Még annyi "barátja" sem lenne a világon mint a Fidesznek. Legfeljebb, az arabok, oroszok, de fejlett ország egy se. Fejlett nyugat nélkül ugyancsak nem lehet normálisan működő gazdaságpolitikát csinálni, legalábbis nekünk semmikép.

nyünyüge 2014.11.29. 08:08:29

@Khal Drogo:
ma éjjel meghallgattam (én hülye, inkább szednék altatót!!) egy Halász Zsuzsa műsor a közrádióban, hát az ész megállt és azóta is ácsorog.

Megnéztem a műsorújságban, az Időt kérek c. műsor volt.

nyünyüge 2014.11.29. 08:26:14

@korábban ulrike:

bár a ma reggelit elolvasva újból az egyszemélyes propagandaosztály verzió jön elő, a királyi többessel és a fenyegetésnek is érthető bűbájos mondatokkal.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.11.29. 12:19:27

@nyünyüge:
Ha jól értettem Lászlót, TG-ről is könnyen kiderülhet, hogy buzi norvég békaember.
Szegény naiva, ahogy felbukkan a parlament előtti kövezésen, hínárokkal és használt kotonokkal a fején, máris ott terem 3 jól megtermett CÖF-aktivista és elviszik végbéltükrözésre.

livengood 2014.11.29. 13:28:03

Kedves Barátaim!

Szeretném bejelenteni, hogy elindulok a veszprémi időközi országgyűlési választáson. Az elmúlt napokban annyi megkeresés ért, hogy nem térhetek ki előle. Ugyanakkor, ehhez a kemény munkához és egyben közös történelmi sikerhez munkájukkal támogató barátokat is várok. Jelentkezni minden elérhetőségemen lehet.

Kedves Barátaim!
Felelősek vagyunk a hazánkért, a jövőnkért. Most mi, választójoggal rendelkező polgárok abban a helyzetben vagyunk, hogy nem hivatkozhatunk senkire és semmire, ha valamit hagyunk elromlani, elveszni. A mi felelősségünk megállítani az arcátlan politikai korrupciót; a mi felelősségünk visszaszerezni az ellopott magánnyugdíjunkat; a mi felelősségünk újraszervezni a működésképtelen kórházainkat, a mi felelősségünk visszaadni a szabadságot az iskoláknak, gyerekeinknek és tanáraiknak. Nem hivatkozhatunk senkire, és semmire, és csodát sem várhatunk az Európai Uniótól és az Egyesült Államoktól. Egyedül mi változtathatjuk meg, ami ma Magyarországon zajlik. Egyedül mi tudjuk elzavarni a korrupt magyar kormányt.

Ami ma Magyarországon zajlik, az egyenlő a törvényesített rablással. Hazánk, a kormány politikájának következtében, nemcsak a Nyugattól, hanem a szomszédos országoktól is leszakadt. Ma Magyarországon minden negyedik gyermek mélyszegénységben, éhezve nő fel. Az eltitkolni próbált statisztikákon át is látszik: nincs munka, nincs megélhetés. Csak közmunka. Akinek meg van munkája, annak a jövedelmét elviszi az a 40 különféle új adó, amit a Fidesz vezetett be az elmúlt 5 évben.
Tenni szeretnék a hazámért, ezért úgy döntöttem, indulok a veszprémi képviselőválasztáson. Azért döntöttem így, mert nagyon mást szeretnék, mint amit a jelenlegi hatalom. Mert én polgári Magyarországot szeretnék, ők meg alattvalóit. Mert én nyugatias Magyarországot szeretnék, ők meg félázsiait. Mert én működő közszolgáltatásokat szeretnék, ők meg működő közpénz-lenyúlást. Mert én nem bírom elviselni, hogy egy tízmilliós országban négymillió ember a létminimum alatt éljen, ők pedig nyíltan mondják, hogy aki szegény, az magára vessen. Mert én tisztességes Magyarországot szeretnék, ők pedig mindenkit korrumpáló oligarchiák rendszerét. Mert én gazdagodó Veszprémet szeretnék, ahhoz pedig egy megváltozó, versenyképes Magyarországra van szükség.

Én büszke veszprémi polgár vagyok, ezért felháborít annak a gondolata is, hogy viccet csináljanak a mi választásunkból. Veszprém büszke város, amely nem engedi meg, hogy hozzá méltatlan emberek képviseljék a nagypolitikában. Veszprémnek nem lehet képviselője egy oligarcha, aki a ti adópénzetekből lett az ország egyik leggazdagabb embere. És nem képviselheti senki olyan, aki csak attól megijed egy választáson, hogy vele szemben elindul egy oligarcha. Veszprémnek bátor, szókimondó, szabad és gyarapodó országért dolgozó, őszinte és a célok érdekében harcos képviselőre van szüksége. Én annak tartom magam, és mivel felháborít az, ami ebben az országban történik, ezért az elmúlt időszak tüntetéseit szervező egyik civilként, független jelöltként elindulok az országgyűlési választásokon.

Nem titkolom, sohasem tettem: életemben keveset pártpolitizáltam, de azt a Fideszben tettem. Megismertem a pártot, és távoztam. Most pedig, független jelöltként minden olyan támogatást el fogok fogadni, amely a kétharmados hatalom megdöntésének érdekében nem indít ellenem jelöltet és szavazatával engem erősít. A támogatás elfogadása a Jobbikra nem vonatkozik.
Először azonban a veszprémiekhez szeretnék szólni, ezért a Veszprém News-nak adom az első interjúmat. Jövő héten szerdán pedig, az első tapasztalatok összegzésére, állok az országos sajtó rendelkezésére.

Kérek mindenkit, hogy támogasson!

Köszönettel,
Ifj. Kész Zoltán

livengood 2014.11.29. 13:38:22

Na végre.

Végre valaki aki látott már karón varjút. Meg mintha jobban érezné a határt is, nem hagyja magát kompromittálni mint TG - mindenki támogatását elfogadja, kivéve a Jobbikét :

"Nem titkolom, sohasem tettem: életemben keveset pártpolitizáltam, de azt a Fideszben tettem. Megismertem a pártot, és távoztam. Most pedig, független jelöltként minden olyan támogatást el fogok fogadni, amely a kétharmados hatalom megdöntésének érdekében nem indít ellenem jelöltet és szavazatával engem erősít. A támogatás elfogadása a Jobbikra nem vonatkozik.
Először azonban a veszprémiekhez szeretnék szólni, ezért a Veszprém News-nak adom az első interjúmat. Jövő héten szerdán pedig, az első tapasztalatok összegzésére, állok az országos sajtó rendelkezésére.

Kérek mindenkit, hogy támogasson!

Köszönettel,
Ifj. Kész Zoltán

nyünyüge 2014.11.29. 13:48:30

@Hepci:
Simán. Amúgy már van CBA-védő aktivista is, el sem kell menni az ábécében az Ö -ig.

tölgyes 2014.11.29. 14:36:18

@Khal Drogo:Nézze! A helyzet nem könnyű. Ha a kormány nem áll ellen, akkor abba belebukik, mert rögtön megindul a pénzszivattyú és jönnek azok a nagy rendszer-átalakító elháríthatatlan kérések, amelyek miatt az USA-ban is nagy a baj. Ott annyival könnyebb a helyzet, hogy nem kell már meglévő juttatásokat leépíteni, elvenni.

Ha ellenáll a kormány, akkor jönnek a támadások a demokrácia szétverése - értsd: a pénzszivattyú működtetésének korlátozása - miatt. Nem tudnak olyan szépen mosolyogni és hajlongani, hogy ne jöjjenek.
Ez az alapprobléma. Ráadásul a kormány útkeresés közben hibát hibára halmoz. Hülyeségeket deklarálnak - nagy a hangerő a dudán - ahelyett, hogy csendben csinálnák, amit kell. Magyarázat persze a hangoskodásra is van. A baloldal kiabál a pénzcsapok elzárása miatt, a Jobbik meg azért, hogy még nem verték szét a csővezetékeket is.

Én az igazi hibát abban látom, hogy a polgári köröket szélnek eresztették, ezeket kiváltották a nagy „tömegmenstruációk”. Nem vették észre, hogy az egyik nem pótolja a másikat. A polgári körök lehetnének a párbeszéd mikro-sejtjei, azok a helyszínek, fórumok, ahol mód van az érdemi, közvetlen párbeszédre a „párt” és a „pártolók” között. Orbán akkor tévedett, amikor azt hitte, hogy ezeket ki lehet váltani aláírásgyűjtésekkel, felmérésekkel, nemzeti álkonzultációkkal. Az aláírásgyűjtés és álfelmérés, amit érdemben soha fel nem dolgoztak az agitációnak és nem a párbeszédnek az eszköze.

A demonstrációk pedig kellenek az erőfitogtatáshoz, de erre csak addig van lehetőség, amíg van elég erő, elszántság és belső kohézió. (Vajon miért folyt a vita arról, hogy a netadó miatti felháborodást követően demonstráljon-e a CÖF? Én még emlékszem arra, amikor Vitányi nagy hangon kijelentette, hogy a jobboldalt az utcán is le kell győzni. Kiáltozására - a Charta hívó szavára -, akkor még százezrek vonultak az utcára. Aztán a Charta is elenyészett, mert kiszaladtak mögüle a valódi társadalmi kapcsolatok és az erre épülő mozgósító erő. Most hasonló a - ma még csak - dilemma: van-e elég erő. A polgári körök hiányában nem tudják felmérni a valódi társadalmi közhangulatot és szervező erőt. Ne legyen senkinek kétsége, ha úgy ítélik meg, hogy van, akkor vonulnak, de mert nem tudják, hogy van-e: elgyávultak.)

Ráadásul úgy látom, hogy a fidesz belső fórumai se működnek. Korábban itt a kerületben a szervezeti kérdéseket leszámítva volt lehetőség valamiféle párbeszédre. Ma már erre -az egyébként az itt nálunk megválasztott ügyes és tehetséges - a polgármester sem tart igényt. A fidesz központja pedig még ennyire se figyel a tágabb környezetre, megelégszik a közvéleménykutatások, a hangoskodók és érdekeiket minden áron érvényesítő tanácsadók véleményével. Vagyis a fidesz elindult az elmszpésedés útján; van egy ma még biztos, de egyre szűkülő elszánt szavazótábora, de már alig jelent vonzerőt a semleges szavazók számára. (Ők ma már csak jobb híján, a szélsőségek és Gyurcsány elutasítása miatt szavaznak rájuk.)

Azt látjuk, hogy miközben fideszben kiabálnak az USA ellen, aközben maguk is amerikanizálódnak. A fideszből választási pártot csinálnán(t)ak. A választókra, a választói bázisra csak, mint propaganda anyagok kihordóira, szavazókra és hivatkozási alapra van szükségük.

Az USA-ban viszont van hagyománya a civil összefogásnak A civil szervezeteknek van autonómiájuk. 2010 után a fidesz ebbe is belerondított. Folyik az egyesületi, alapítványi szféra bürokratizálása, szűkítése. A folyamat során ellehetetlenülnek a szervezeteket is, de a nyilvántartó bíróságokat is irreális mértékben megterhelték. Ezzel azonban nem az ügyeskedőket zárják ki – nekik mindig lesz elég pénzük könyvelők és jogászok megfizetésére –, hanem azokat a szerveződő és csak lassan intézményesedő félig baráti, félig jószolgálati tevékenységet folytató közösségeket lehetetlenítik el, amelyek mégis csak a jövő csíráit hordozzák magukban.

Vagyis bármilyen furcsa: saját hátországukat számolják fel.. mint ahogy ezt tették az AB-val is, amit most betetőz Lenkovics kinevezése.

Khal Drogo 2014.11.29. 22:47:19

@tölgyes: Ez elég korrekt összefoglaló volt.

Khal Drogo 2014.11.29. 23:45:21

Az amerikai korrupciós vádak miatt már nem fér bele, hogy egyes kormánypárti politikusok drága utazásokra menjenek, vagy sokmilliós házat építsenek, mondta Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke Hírtévé P8 című műsorban. Azt mondta, önkorlátozást és visszafogottságot vár el képviselőtársaitól.
„Ezek a kisebb-nagyobb ügyek, hogy ki milyen órát hord, ki hova jár pihenni vagy nyaralni, vagy hogy kinek mekkora a háza, ezek nyilván az elmúlt években is tudottak voltak, de nem érdekelt senkit. Nem kötődött össze ez a korrupció vádjával. Az Amerikai Egyesült Államok kitiltása óta viszont egy ilyen metszetbe rendeződik újra ez a sok apró, egyébként korábban csak bosszantónak gondolt tény" - mondta.
Szerinte a páncéljukon ütött egy rést az Egyesült Államok, egy kis lyukat, de azon folyik be a víz. És ezt a vizet kell most megszüntetni. "Nincsenek ilyen urizáló életvitelek, illetve nem szabad, mert nem engedheti meg magának egy felelős kormánytag, vezető politikus sem ezt a fajta urizálást, ami lehet, hogy korábban elment” – mondta Pokorni.

h i r d e t é s
Beszélt a közoktatás átalakításáról is. Szerinte attól, hogy több pénz van a költségvetésben, lehet, hogy kevesebbre elég. Azt mondta, hogy gyakran hall olyan mondatokat manapság, hogy az érettségi nem jó semmire, és többet ér, ha valaki szakmát tanul. De a magyar állampolgárok az elmúlt 20 évben döntöttek, az érettségit választották. Olyan helyre íratják a szülők a gyerekeiket, ami érettségit ad. Szerinte nem az a feladat, hogy a középosztály gyerekeit szakmunkásképzőbe dugjuk, hanem hogy a hátrányos helyzetű gyerekeket, a cigánygyerekeket felemeljük a szakképzésbe.

---
Pokorni még csak azért nem ment a kukába a Fideszben, mert ha elindult volna önállóan, akkor is megnyerte volt a kerületet a Fidesszel szemben.

Szerintem Pokorni befolyása a döntésekre nagyon csekély.
Orbán Viktortól olyan távol került hogy ezek a józan szavak odáig már nem érnek el.

Khal Drogo 2014.11.30. 00:03:36

@tölgyes: A Fidesz struktúrájának megváltozása, választói párttá való átalakulása mellett ami megfigyelhető, hogy a konzervatív értelmiség szinte teljes kiszorulása a kormányzásból.
Amíg korábban Járai, Chickán, most Lázár és Rogán. Államtitkári szinteken is megfigyelhető a folyamat, a szakembereket egyre nagyobb számban lepik el fiatal ambíciózus 30-40 évesek, akik döntő többsége vagy teljesen újonc az adott területen, vagy abszolut outsider. Amennyire yupiee életmódot folytatnak és amennyire lojálisak, nem képeznek semmiféle ellensúlyt, annyira halmoznak hibát hibára és pénzszóró kivagyi életmódjuk, gátlástalan panama-botrányaik még ellenszenvessé teszik őket.

Gyakorlatilag eltüntek a főtisztek, Orbánnak gyalogjaik vannak csak. Ez egyre rosszabb lesz, ma már egy magyar szaktekintélynek magyarázkodnia kell ha kormányzati felsővezetői pozíciót elfogadna. Hogy te "ezeknek" dolgozol?

A kormányzás egyre inkább egy panama-botránysorozatba torkollik, aminek a kezdő epizódjában a talpasok kvázi rongyokban érkeznek és a végére mind milliárdosokká válnak. Senki sem tudja hogyan, hiába a NAV vizsgálatok, meg a nem tudom milyen vizsgálatok, ezek eredményeit egyre többen tartják manipuláltnak.

A végére minden lejáratódik. Mert a sok lojális nem-szakember vezető által irányított intézmények mind devalválódnak, a döntéseikről a közfelfogás egyre inkább úgy tartja hogy a pártközpontban íródtak.

Ennek a folyamatnak ágyazott meg az első 4 év. Most lépünk a második szakaszba.

Khal Drogo 2014.11.30. 12:38:54

Tegnap ezt énekelték az ország legnézettebb műsorában... Biztos véletlen. :D

Azt hiszed, hogy nyílik még a sárga rózsa,
Azt hiszed, hogy hallgatunk a hazug szóra,
Azt hiszed, hogy mindig mindent megbocsátunk,
Azt hiszed, hogy megtagadjuk minden álmunk,
Minden álmunk.
(...)
El ne hidd azt, bárki mondja, hogy ez jó így,
El ne hidd, hogy minden rendben, bárki szédít,
El ne hidd, hogy megváltoztunk vezényszóra,
El ne hidd, hogy nyílik még a sárga rózsa,
Sárga rózsa

tölgyes 2014.11.30. 21:39:16

@Khal Drogo: Én a kormányzásból nem hiányolom az értelmiségieket. Ők tudnak jókat írni és mondani, de a kormányzáshoz más adottságok kellenek. Járaiban voltak ilyen adottságok, de ő mégis csak tűrte a devizahitelt.

A fiatal karrieristák beáramlásával és annak következményeivel egyetértek Önnel.

Én azt látom, hogy már nem akarnak szóba állni azokkal, akik bírálják őket. Most az AB ügyében lehetett volna üzenni, ha pl. nem Lenkovicsot választják ki, aki nagy jóindulattal is csak egy közepes szakjogász.

A legnagyobb bajt azonban a társadalommal, de a saját pártjukkal való folyamatos párbeszéd elhanyagolásában látom.

Khal Drogo 2014.12.01. 18:03:36

Nem volt elég a 12%-os népszerűség csökkenés.

A Fidesz azt szeretné, hogy vasárnap senkit ne lehessen dolgoztatni, ennek első lépése a kereskedelemre vonatkozó vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény megszületése – mondta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. A politikus közölte, a Fidesz frakcióülésén megvitatták az üzletek vasárnapi zárva tartására vonatkozó KDNP-s előterjesztését, amelyet feltételekkel és módosításokkal támogatnak.

Rogán Antal azt mondta, terveik szerint a hét utolsó napján semmilyen üzlet nem lehet majd nyitva, ahol nem a tulajdonos vagy annak családtagjai dolgoznak. Kivételek ugyanakkor kellenek – folytatta –, ilyen lesz az adventi időszak, amikor engedélyezik majd a vasárnapi nyitva tartást és munkavégzést, de ezeken a napokon plusz bért kell kapniuk az érintett munkavállalóknak. Hozzátette, nem tart kizártnak akár 50 százalékkal magasabb vasárnapi pótlékot sem.

---

Csodálatos döntés ismét.

Khal Drogo 2014.12.01. 18:08:51

Ma a 6-os villamoson két fiatalember beszélgetett arról mellettem mekkora egy szemétláda ez az Orbán Viktor és mit képzel magáról...

Tamás Gáspár Miklósnak igaza van, ez már beszédtéma a villamoson is. Utoljára ilyet Gyurcsány dicsőséges korszaka alatt hallottam...

Persze lehet hogy CIA bomlasztókat hallottam, de meg kell hagyni ebben az esetben jól megtanultak magyarul, akcentus nélkül. :D

Khal Drogo 2014.12.01. 20:02:18

Kormányunk mesteri terve, mely révén orosz gázzal helyettesítettük volna az orosz gázt, dugába dőlt...

Oroszország nem tudja folytatni a Déli Áramlat megépítését - jelentette ki Vlagyimir Putyin törökországi látogatásán. Az orosz elnök az akadályoztató körülmények között említette a bulgáriai helyzetet és azt is mondta, hogy Oroszország lemond a projektről, ha az Európai Unió ellenzi. A Gazprom vezére Putyin bejelentését követően világossá tette: a projektet lezárták, vége.

Az orosz elnök bejelentése meglepetésnek számít annak fényében, hogy az orosz fél az elmúlt hetekben és hónapokban mennyire erőteljesen kiállt a projekt megvalósítása mellett. Igaz, voltak arra utaló jelek, hogy a projekt nehezen fog beindulni. Elképzelhető, hogy az orosz gazdaságra nehezedő egyre nagyobb nyomás váltotta ki Putyin döntését. A hír Magyarország szempontjából sem mellékes, hiszen hazánk támogatja a gázvezeték megépítését.
süti beállítások módosítása