Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
18:56

Régen látott össztűz zúdult ma az Európai Unió országaiból az Orbán-kormányra. A német lapok többek között vezérelvű országról értekeztek, a luxemburgi külügyminiszter a belarusz diktátorhoz hasonlította a magyar kormányfőt, Angela Merkel pedig az egyik szóvivőjével üzent. Azon túl, hogy soha nem kellemes ilyen véleményeket olvasni az aktuális magyar kormányról, érdemes azt is átgondolni, hogy pontosan mekkora a súlya és a jelentősége mindennek.

(Fotó: Welt Online)

Ha nem is teljesen példátlan ez az össztűz az Unió történetében, az kétségtelen, hogy 1990 óta magyar kormány ilyen éles kritikákat még nem kapott. Tanulságos, hogy a talán leginkább vitatott megítélésű, nemzetközileg sem mindenhol – mondjuk így – elismert Gyurcsány-kabinettel szemben hasonló, a nemzetközi diplomáciában valóban szokatlan hangot kormányzati pozícióban lévő nyugati politikus nyilvánosan soha nem engedett meg magának. Tényként kell megállapítanunk, hogy az Orbán-kormány rövid fél év alatt olyan reakciókat váltott ki a határainkon túl, amelyek finoman szólva is szokatlanok. Miközben vannak természetesen ettől a fő iránytól eltérő hangok is, a kórus meglehetősen azonos nótát zeng, s még az sem állítható, hogy összetétele kizárólag a klasszikus európai párttagoltság alapján lenne leírható. Konzervatív újságok, politikusok és kormányok is megszólaltak, akiket azért a magyar jobboldalon belül nagy bravúr lenne kommunistázni, gyurcsányozni vagy más módon személyükben hitelteleníteni.

Amikor egy kormány kritikákat kap a határokon túlról, általában - a "félrefordítás" mindig kéznél lévő szórakoztató érvét leszámítva - két hárító-védekező mondat szokott elhangzani: (1) nem számít a véleményük, mert csak a saját jól felfogott érdekük miatt szólnak, ami nem azonos a magyar emberek érdekével, (2) nem számít a véleményük, mert nem ők élnek itt és nem ők szavaznak. Amikor ezt hallom, mindig eszembe jut egy pár évvel ezelőtti televíziós beszélgetés, ahol arról vitatkoztunk elemző kollégámmal, hogy van-e jelentősége annak, amit a Lajtán túl gondolnak a szocialista-liberális kormányról. Én amellett érveltem, hogy a magyarok – leszámítva a minden külföldit utáló kisebbséget - az átlagosnál is fogékonyabbak a távolból érkező bírálatokra, ezért egy kormány számára kiemelten fontos a nemzetközi hitelesség és kompetencia. A választók természetesen keveset tudnak arról, pontosan mit is jelentenek a diplomácia különböző kódjelei, de elvárják politikusaiktól, hogy jó hírünket keltsék a nagyvilágban, s ha azt tapasztalják, hogy valamilyen ok miatt pária szerepbe kerülünk, azt rossz néven veszik és előbb-utóbb büntetik. Ezért is törekszik minden hazai politikus arra, hogy elsősorban itthon demonstrálja: mennyire elismert és megbecsült tagja a nemzetközi politikának. Kollégám bólogatott, majd gyorsan az aktuálpolitikára váltva hozzátette: egy kormányt igazán ez tud megölni, nem véletlen, hogy az ellenzék vezetője már most sokat tesz azért, hogy a hitelességét elvesztett szocialista miniszterelnöknél elismertebb szereplője legyen ennek a világnak.

A „megölést” már akkor is túlzásnak tartottam, és alapvetően most is ezt gondolom. Nem hiszem, hogy az árat közvetlenül, azonnal, a politikus számára legfontosabban, a szavazatokban, azok villámgyors elvesztésében kellene megfizetni. Az ár azonban ettől függetlenül létezik: benne van a kihagyott lehetőségekben, a gazdasági problémákban, a forint árfolyamában, a külkapcsolataink alakulásában. Nem eszik olyan forrón a kását, valóban, nem zárnak ki az Unióból, nem veszik el az elnökséget, továbbra is lapogatják majd a kormányfő vállát a találkozókon, de ha ez így megy tovább, ha így vélekednek rólunk Európa meghatározó lapjai (valamint azok olvasói) és politikusai, annak az ország biztosan kárát látja - függetlenül attól, hogy minden kérdésben pontosan és helyesen látják-e az itt történteket (szerintem amúgy ebben inkább nem).

Azt hiszem, itt az idő, hogy a politika rövid pihenőidejében, az ünnepek alatt kicsit mindenki gondolkodjon, akinek bármilyen köze van a magyar kormány munkájához. Igen, mindenki: az ugyanis nem mentesít a gondolkozástól, hogy csak háttérember vagyok, hogy csak a szavazógombot nyomom, hogy az érdemi döntéseket úgyis mások hozzák.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr642533000

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy bocsánatkérés margójára 2010.12.23. 09:04:20

 Csak idő kérdése volt, hogy a luxemburgi elnök mikor fogja felhívni Orbán Viktort és elnézést kérni tőle azért, amiért a kommunista külügyminisztere diktátornak nevezte és Lukasenkóhoz hasonlította. Nem is kellett sokat várni rá. A Miniszterelnök...

Trackback: Rossz hírünk a nagyvilágban 2010.12.22. 20:45:03

Régen látott össztűz zúdult ma az Európai Unió országaiból az Orbán-kormányra.

Trackback: A félreértett kormányfő 2010.12.22. 19:44:45

Nos. Rájöttem. Szóval az a helyzet, hogy azok, akik itt össze-vissza diktátoroznak, meg holmi tekintélyelvű hatalomgyakorlásról beszélnek, alapvetően értik félre Orbán Viktor szándékait. Hiszen, ha megpróbálunk a folyamatok mélyére tekinteni, láthatjuk...

Trackback: Mong, a flúgos bemondó 2010.12.22. 19:34:52

  Mong Attila és szerkesztője, Bogár Zsolt reggel egy perces csenddel tiltakozott az új médiatörvény ellen. Hallgassa meg Mong Attila beköszönését és az egyperces csendet itt!  vagy itt:   A 168 Óra megkeresésére Gazsó L. Ferenc ugya...

Trackback: A sajtószabadság vége? 2010.12.22. 19:31:53

Ténytár A “médiaalkotmánynak” nevezett törvény jelentősen átalakítja a magyar elektronikus médiumok rendszerét, változtat

Trackback: A médiatörvény bírálóiról 2010.12.22. 19:23:14

A Fidesz által tegnap megszavazott médiatörvény rossz, mert gyakorlati megvalósítása korlátoz(hat)ja a sajtó- és véleményszabadságot, megrendszabályoz(hat)ja az információhoz jutás utolsó épp bástyáját, az internetes sajtót, blogközösségeket is. Tiltak...

Trackback: A luxemburgi külügyminiszter a tűzzel játszik 2010.12.22. 19:18:19

Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter szerint az elfogadott médiatörvény "egyértelműen sérti az Európai Unió szerződéseinek szellemét és betűjét. Felveti a kérdést, hogy egy ilyen ország méltó-e az EU vezetésére." Meg még olyat is mond...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tölgyes 2010.12.27. 17:21:16

@jjulie: "az hogy négyévenként elmennek 5-6 millióan szavazni valami tök homályos valamire, amit a politikusok tesznek olyan homályossá ahogy csak bírják?"

Ön most épp a nyugati típúsú demokrácia alapintézményét fitymálja...:) A sajtó munkásai felett még ekkora kontroll sincsen... mint ahogy a piac felett sincsen kontroll!

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.12.27. 17:21:39

@a-kis-herceg:

Szakácskodni nem tudsz, vagy magyarul nem tudsz?

Pár szakácskönyv sokat segíthet.

Arra a szintre azért már csak ne jussunk el, mint a "tudományos, ismeretterjesztő" tévéadók fordító, akik lehet tudnak angolul, de az éppen fordított témához és a magyar nyelvhez általában nem igazán értenek.

A vaddisznókról szóló filmből megtudhattam, hogy az utódok "fészekben" születnek, és a vaddisznók "csoportban", illetve "törzsben" élnek.

A konda - illetve a magyar nyelv egyéb disznókkal kapcsolatos szavaira (koca, emse, ártány stb.) - meg hasonlóan néznének ki a fejükből a fordítók, mint te az irdalra.

jjulie 2010.12.27. 17:27:06

@tölgyes:

annak a magyar megfelelőjét fikáztam, és a társadalmi kontrol egyéb, nyugati világban szokásos, magyarországon hiányzó módjáról is hallottam, talán te is

a sajtó felett napi kontrol van, nézz utána a széles napi veszteségének

a-kis-herceg 2010.12.27. 17:29:07

@tölgyes: :))))

JÓLÉT van itt is, pont mint nyugaton
itt az alkotmányban is benne van...

"6. § (4) A Magyar Köztársaság az európai népek szabadságának, jólétének és biztonságának kiteljesedése érdekében közreműködik az európai egység megteremtésében."

meg szociális... meg piacgazdaság... meg független... meg jogállam... meg sokpártrendszer...
"többpártrendszert, a parlamenti demokráciát és a szociális piacgazdaságot megvalósító jogállamba"
"2. § (1) A Magyar Köztársaság független, demokratikus jogállam."

PAPÍRON MINDEN RENDBEN...

s még: ÖN, mondod kedves Tölgyes
"a nyugati típusú demokrácia alapintézményét fitymálja"

jaja... fityma szűkületünk van...

a pártokból is van szép kínálat... mindenféle van, mint a bucsuban...

tölgyes 2010.12.27. 17:32:41

@jjulie: Ha a sajtó feleti kontrolt a példányszám és a veszteség jelentené, akkor itt már nem volna működő lap a bulváron kívül..Épp az volt a 90-es évek elejétől az egyik nagy tanulság, hogyaz eladott példányszám nem jelent semmit.m A lapok a reklámból élnek. a reklám pedig nem függ a példányszámtól.. Belátom , hogy ez szar ügy.. ee így van ez Keleten is Nyugaton is...
Ha Ön elégedetlen a magyar politikai elittel váltsa le őket. Alakítson pártot, nyerjen és valósítsa meg az álmát.

nyünyüge 2010.12.27. 17:32:57

Török Gáboréknál vajon meddig tart az angyalkodás?
Remélem nem marad Vízkeresztig ez a rossz hírű téma napirenden

a-kis-herceg 2010.12.27. 17:34:50

@Akitlosz: hirtelen azt hittem médiatörvény...
huh megijedtem, hogy az annamari elvisz téged...

de látom irdalni tanítasz...

na most mi van veletek, pont mint ubul... az első kommented... Isten tartsa meg a kommentjeid hasznosságának szintjét...

főzni nem... rajtakaptál. a nyelvet igyexem művel, nem alap, hanem smitti fokon...

nyünyüge 2010.12.27. 17:36:07

@tölgyes:
Az állami reklám lehet, hogy nem függ a példányszámtól, de a szabadpiaci bizony attól függ. Persze válságos időszakban az ilyenfajta reklámbevétel erősen csökken, de egyébként nem érdektelen.

tölgyes 2010.12.27. 17:36:31

@a-kis-herceg: Mondom: alakítson pártot és valósítsa meg az alkotmányt..:)

Egyébként pedig az USA alkotmányának elfogadása után, -amelyik kinyilvánított bizonyos jogokat..:)- még vagy 100 évig tombolt a rabszolgaság az Államokban.. a faji, nemi, szexuális vonzódás miattti megkülönböztetés pedig még ma is gyakoribb mint minálunk.. itten mucsában:)

tölgyes 2010.12.27. 17:38:02

@nyünyüge: Sajnos nagyon téved.. vagy inkább nagyon tájékozatlan... Szedjen elő néhány tanulmányt, amelyik ezzel foglalkozik a 90-es évektől.

a-kis-herceg 2010.12.27. 17:41:23

@tölgyes: nagyszerű. akkor még is hogyan készül az egyéni indítvány, most hogy a feltételezésem alaptalannak bizonyult... bizonyára neked pontos infóid vannak... ha tudod hogy mi a feltételezés és mi a valóság... vagy rossz a feltételezésem ez ügyben?

jjulie 2010.12.27. 17:42:24

@tölgyes:

"hogyaz eladott példányszám nem jelent semmit.m A lapok a reklámból élnek. a reklám pedig nem függ a példányszámtól"

ez jó, nagyn jó - mármint jó nagy baromság, többszörös

ha elégedetlen vagyok a kormánnyal több mindent tehetek, a skála sokkal szélesebb mint ami a te szemellenződ mögül látszik

jjulie 2010.12.27. 17:50:27

@tölgyes:

mi a szarnak tömi a széles gábor a lapjába a százmilliókat, ha az a reklámból él?

a szép házak nevű kiadvány bulvár? na az él a reklámból

na hátrálj egy kicsit, és fuss neki mégegyszer ennek a témának, hátha akkor érvényes lesz a kísérleted

jjulie 2010.12.27. 17:58:02

a fidesz acél györgyie

nagyon jó, ez az index nem viccel, elég szép ütemesen rugdos

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.12.27. 18:05:36

@Szimba:

Beleszólásuk nincs, de attól még érdekelheti őket, és e szempont alapján értékelhetik azokat az eseményeket amelyekbe nem szólhatnak bele.

S akkor itt most magunkra gondolok.

tölgyes 2010.12.27. 18:16:58

@jjulie:
Kedves Zsüli!

Én már rég tudom, hogy Ön semmit sem ért. Most épp ezt nem érti. Ha már olyan nagyon okos, akkor vegye elő és nézze át az MH tulajdonosi szerkezetének változásait 1990 után... Ha mindent szépen összerakott, akkor talán leesik majd magának is valami..:)

nyünyüge 2010.12.27. 18:19:21

"Nyúzás közben érték tetten a dabasi férfit"

csoda, hogy rossz hírünk van a világban:)?

nol.hu/mozaik/nyuzas_kozben_ertek_tetten_a_dabasi_ferfit

tölgyes 2010.12.27. 18:23:53

@a-kis-herceg: Miért gondolja, hogy az egyéni indítvány mögött nem állhat az OGY képviselők szakértői apparátusa?

tölgyes 2010.12.27. 18:26:17

@nyünyüge: Miért van az, hogy a lelőtt védett madarak ezrei a nyugati piacon kelnek el anélkül, hogy nekik emiatt rossz hírük lenne::))?

a-kis-herceg 2010.12.27. 18:32:06

@tölgyes: hacsak ugy nem. és azok a szakértők függetlenek? úgyis lehet hívni őket... apparát... jo szó

nem madarak, őzek és nem nyugat hanem kelet... keteti szél... onnan lehet megjegyezni

tölgyes 2010.12.27. 18:43:14

@a-kis-herceg: Ki mondta, hogy függetlenek? Én olyat, hogy független szakértő nem ismerek... Az OGY szakértői csapata soha nem volt független. Se a kormánypárti, se az ellenzéki.

Látom a megölt védett madarak dolgát pedig nem sikerült megértenie.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.12.27. 18:44:16

@IGe:
"Tehát nem arra kaptak felhatalmazást, hogy visszacsinálják a pártállamot."

amit teljesen felszámolni sem sikerült 20 év alatt.
Arra kaptak felhatalmazást, hogy ne a pártállam állampártja építgesse tovább a "szociális piacgazdaságát" is, az 1949-es gyökerű, 1989-es kényszerű alkotmány alapján, amelyet a kommunista diktatúra végnapjaiban hoztak.

Nem a kommunista pártállam visszaállítása zajlik, hanem ennek a posztkommunista rendszernek a változtatása, hogy 21 év után végre kicsit távolabb kerüljön a kommunista gyökereitől.

Tragikomikus, amikor a posztkommunista párt hívei a Fideszt állítják be kommunistának, magukat meg demokratának, s letagadják az örökségüket (MKP->MSZMP->MSZP) és származásukat, melyet másokra akarnak kenni. Persze csak a "politikai örökséget", a jogit, a vagyonit azt persze nem. :-)

tölgyes 2010.12.27. 18:45:58

@Akitlosz: Miközben az igék másról se ábrándoznak mint a régi jó világukról, amiben a pártállam idején részük volt..:::)))

a-kis-herceg 2010.12.27. 18:47:40

@tölgyes: nem nem értettem meg hogy az olasz madarászokra célzott. de az a bűncselekmény típus rég volt. PS kéthete óta már teljesen mexűnt...

a függetlent leginkább a jogász szakmaiságtól értettem... akkor nem is a képviselők felelnek a sok roszz jogszabályért? végül is nekik nem kell érteni semmihez. ők csak beterjesztik és szavaznak... nem várható el tőlük, hogy több száz oldalas (saját) előterjesztést elolvassanak...

a-kis-herceg 2010.12.27. 18:53:17

@Akitlosz: "(pártállamot)... amit teljesen felszámolni sem sikerült 20 év alatt" "1989-es kényszerű alkotmány alapján, amelyet a kommunista diktatúra végnapjaiban hozta"

a két félmondat jelentése: a kom.diktatúrát felszámolták, de a pártállam felszámolása még most következik...

a fides felszámolja a pártállamot? ez nekem is így tűnik... sem pártok, sem szavazások... olcsóbb működés és egyszerűbb, hatékonyabb.

vagy most egy párt lesz? és folytatódik a párt állam? vagy újra lesz?

melyik tételek igazak?

a-kis-herceg 2010.12.27. 18:54:45

index.hu/kulfold/2010/12/27/magyarorszag_putyinizalodasa/

a kommunista Washington Post... avagy a külföldre menekült komcsik ármánykodása

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.12.27. 18:55:01

@panelburzsuj:

Gy. k.
Pontosan ugyanazért nincs sok magyar cég a szomszédországokban, amiért egyéb más (példának felhozott) országokban sincs.
S ebből kifolyólag lényegtelen, hogy milyen országokat hozunk fel példának. Én írtam párat, te meg másmilyeneket, remekül bemutatva, hogy nem értetted a lényeget.

Gy. k. 2. menet

Nem az a fontos, hogy Franciaországban nincsenek magyar cégek, vagy Ausztriában nincsenek, hanem az, hogy nincsenek.

Ugyanazért nincsenek.

Ha nem érted, hát nem érted, én jobban magyarázni nem tudom.

tölgyes 2010.12.27. 18:55:12

@a-kis-herceg: Látom a madarak ügyét se akarja érteni..:)

Látom a politika működését azonban tényleg nem érti. "Jogászilag" lehet több szakmailag korrekt megoldás, de a politikának kell eldöntenie és vállalni érte a politikai felelősséget, hogy a szakmailag korrekt megoldások közül melyiket vállalja fel.

jjulie 2010.12.27. 19:05:28

@tölgyes:

kezdődik a való világ, nézd inkább, hogy ragadjon rád valami életszerű

a-kis-herceg 2010.12.27. 19:05:44

@panelburzsuj: @Akitlosz: nem értem a vitát... csak nem azért nincsenek külföldön magyar cégek, mert versenyképtelenek? mert egy hűbéri (feudális)- korrupt(kommunista), azaz (velejéig rohadt) elitdiktatúrában "nevelkednek és fejlődnek?" ugyanezért nem indul normális külföldi cég magyar pályázaton... csak ha "bennfentes"...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.12.27. 19:06:48

Egész szépen savazzátok egymást... :)
Közben ettünk gorgonzolás gnocchit és csináltam egy új fejlécet a blogomnak.

porfelhő 2010.12.27. 19:08:31

Már elmúlt a karácsony, és a Török G. be sem néz a posztra. Mit csinál? hm. pedig azt hittem lesz már új feladat. bocsánat.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.12.27. 19:11:02

@jjulie:
Ha figyeltél volna ...
Nem az a nézeteltérés tárgya, hogy ki fogalmazza a törvényeket, hanem az, hogy kinek van joga törvényeket beterjeszteni.

Nem ugyanaz. Törvényjavaslatot bárki írhat. Te is. Csak ahhoz, hogy a javaslatod az országgyűlés elé kerülhessen előbb meg kell győznöd egy képviselőt, hogy terjessze be, mert ahhoz neki van joga, neked, meg más parlamenten kívülinek nincsen.

Akad itt aki vitatja az országgyűlési képviselőknek ezt a jogát, s én vele nem értek egyet.

porfelhő 2010.12.27. 19:12:14

Tök jó. "a-kis-herceg" lóháton hozza a hireket.

a-kis-herceg 2010.12.27. 19:14:37

@Hepci: amig nem voltatok itt tartottam a frontot.

de most levetem a huszár ruhát estére barátságosra váltok... vége a szabadságharcnak (mára)

@porfelhő: érdekes hogy nem számol be... épp mit csinál. szerintem írja az uj posztot.
-a fides törvényhozás gyakorlatáról.
-vagy az eu elnökségről...
-vagy lévén év vége... hogy honnan jutottunk hova... egy kis számvetés...

a vörösiszapot OV eltakarította ápr 11-én és másodszor okt 11-én is...
azaz félévente a kormány takarít... savazza a vöröst... és jó bő vízzel öblít, avagy árvíztől-árvízig, vagy reménykedjünk a fagyban vagy a fene tudja...

porfelhő 2010.12.27. 19:22:48

@a-kis-herceg:
érdekes, nem számon kérés, csak érdeklődés volt....a kettő nem ugyanaz.

a-kis-herceg 2010.12.27. 19:27:19

@porfelhő: igaz számon kérni a fides szokott és a vörösiszapot... papcsák és budai... ja ja. bár azok se anynira vadak. barátságosan. azok is csak kérdeznek...

én nem is írtam a számon kérést:) azt irtam nem számol be... nem azt, hogy számon kéred... na így indulnak a félreértések... félreolvasással... :)

Átverés! 2010.12.27. 19:29:16

Én korábbi ismereteim alapján OV jelenlegi viselkedésében, fellépésében nem csalatkoztam. Ezt vártam, ő ilyen, mindig is ilyen volt.

Abban viszont mélységesen ahogy a kormányának tagjait megválogatta.
Én azt, hittem, hogy sokat fog adni a szakmai reputációra, mivel
maximálisan rászorult volna a segítségükre. Főként a csúcsminiszterei olyan gyengék, semmi meggyőző érvelésre nem képesek.
Csak figyeljük amikor ki-ki állnak, és a jegyzetekből kilesve elmondják egyes témákról a véleményüket, de azt sem úgy mintha a sajátjuk lenne.Ma reggel is volt ilyen példa a TV. 1 müsorában.

Nem tudni meddig lesz elég a forradalmi hevület, hogy a sok királyfi hiányos öltözéke ki ne villanjon.

Még az államtitkári posztokon inkább lehet hitelesebb kádereket találni.

Nem tudni meddig lesz elég a forradalmi hevület, hogy ne látszódjon ki a királyfiak lenge öltözete.

a-kis-herceg 2010.12.27. 19:33:04

@Átverés!: azért vigyázz... PS, NT és FT csendben "dolgozik". a lényeg ott "folyik".

a szabadságh -arc ok: MGy, OV, SzP, LJ és néhány töltelék.

ne az arcokat... a kezeket figyeld... nomen est omen (átverés!)
bár ez is hepienddel zárul, de nem kandikamerás, pezsgős hepienddel...

a-kis-herceg 2010.12.27. 19:36:58

@Átverés!: képpel, hanggal szöveggel... (nem tudom mid érzékeny, fül? szív? vagy szem? vagy ész?)

www.youtube.com/watch?v=zkKJV0wtwPY&feature=related

www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/263/zoran/sohase-higgyetek-a-szemeteknek-zeneszoveg.html

PS (SzA): a szemeteket ne értsd félre....

porfelhő 2010.12.27. 19:40:56

@jjulie:
hova tüntél? elfáradtál? megláttad, hogy itt vagyok és elrohantál?

jjulie 2010.12.27. 19:43:10

@porfelhő:

a való világot lesem, most löknek ki valakit a villából

jjulie 2010.12.27. 19:46:43

@porfelhő:

nem vagyok nagyon ijedős.....

porfelhő 2010.12.27. 19:50:03

@jjulie:
biztos nagyon érdekes.

porfelhő 2010.12.27. 19:55:17

@jjulie:
nem, nem vagy vicces. vagy mi a vicces? szerinted én?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.12.27. 19:57:38

@Akitlosz:

Számomra nincs semmi különbség az MSZP-SZDSZ és a FMPSZ-KDNP disznóságai között. Mivel ami most történt megjövendöltem és bejött, (nem először, hanem már sokadjára) eléggé jók szoktak lenni a "kedvtelő" elemzéseim és prognózisaim.

Hát ez azért egy nagyon jól eltalált és ötletes fotómontázs és elgondolkoztató, hogy miért Rákosi és nem Kádár:

www.facebook.com/photo.php?fbid=1369052926355&set=o.169854769717975

porfelhő 2010.12.27. 19:59:24

@jjulie:
mikor elküldtem a kommentet akkor jöttem rá, hogy szerinted mi a vicces. a kedvenc műsorod. bocsánat.

a-kis-herceg 2010.12.27. 20:01:24

@IGe: volt ott egy video is:) az jooob:) vagy bal? nem is tudom.

www.youtube.com/watch?v=bNEjk5e8whg

a-kis-herceg 2010.12.27. 20:03:11

@IGe: akitosz nak ez volt a csúcs... a legjobb kommentje, innen már csak lejjebb van... én figyelmeztettem hogy a csúcson kéne...

torokgaborelemez.blog.hu/2010/12/22/303_rossz_hirunk_a_nagyvilagban/fullcommentlist/1#c11995055

porfelhő 2010.12.27. 20:05:56

@jjulie:
tetszik neked nagyon. talán jobban mint egy jó meccs. a Barcelona.

jjulie 2010.12.27. 20:07:50

@porfelhő:

nagyon sokat éltem ilyen tömegben, ilyen nyilvánosan, csak ott nem volt kieső, csak nyertes

jjulie 2010.12.27. 20:09:30

@porfelhő:

hát, eldöntetlen egyenlőre

a-kis-herceg 2010.12.27. 20:11:26

hvg.hu/itthon/20101227_koltai_robert_nyilatkozat#rss

koltai cáfol. vkik ma ragozták ezt. így akkor minden rendben és tiszta...

"nem pörög a paraszt..."

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.12.27. 20:11:41

@a-kis-herceg: Köszönöm:-) ezt még nem láttam.

Nekem most ez volt a legújjabb, de te már lehet láttad:

"Orbán Viktor Bukása - a Médiatörvény Margójára

Tags:
Orbán Viktor, Orbán, Magyarország, Diktátor, Viktátor, Diktatúra, Médiatörvény "

www.metacafe.com/watch/5714718/orb_n_viktor_buk_sa_a_m_diat_rv_ny_marg_ j_ra/

porfelhő 2010.12.27. 20:11:42

@jjulie:
ezt nem értem. akivel te "összeakadtál" az mind nyertes volt? milyen tömegben. mint akik a villában vannak? látod oda be kellene költöznöd.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.12.27. 20:13:00

@jjulie: mi történt, nem akart publikusan kopulálni?

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2010.12.27. 20:13:09

@Akitlosz: A FIDESZ országgyűlési képviselői tipikus OFF-SHORE KÉPVISELŐK. Jogos részükről a beterjesztés, de pofátlan, mivel pártmegrendelésre a szakmai egyeztetés és ellenőrzés KIKERÜLÉSÉRE nyújtják be egyénileg, és nem kormánybeterjesztésként.

Amúgy Rákosi a saját maga által kreált törvények szerint jogosan járt el. Mindig úgy alakította a törvényt és az értelmezést, hogy csak neki lehessen igaza.

a-kis-herceg 2010.12.27. 20:13:35

www.fn.hu/belfold/20101227/der_spiegel_magyar/

ez komcsi újság csak nem hagyja abba... ezek akarnak vmit... na majd megmondják... jan1 után... orbán elnök úrnak....

porfelhő 2010.12.27. 20:14:53

@jjulie:
mi az, hogy eldöntetlen egyenlőre.

a-kis-herceg 2010.12.27. 20:15:12

@porfelhő: aha tudod lüke mondta: win-win, vagy wien-wien

a-kis-herceg 2010.12.27. 20:15:45

@porfelhő: az hogy fokozzák az izgalmakat... :)

jjulie 2010.12.27. 20:16:17

@porfelhő:

először együtt voltunk katonák az egyetem előtt az évfolyamtársaimmal, majd egy kisebb kupac lánnyal összeköltöztünk 5 évre egy kollégiumba, és ott aztán titok nem volt, nagyon kellemes korszak volt

a-kis-herceg 2010.12.27. 20:20:41

@IGe: ja volt már korábban is más szöveggel.

ha már évvégi összefoglaló a kormányról, hátha nem láttad akkor ebben a témában. A LEGJOBB szerintem a monty python. Végül is az ember nem tudja hogy ez valóság, vagy álom, vagy a végén pezsgővel jön a kandikamerás... mellesleg ezt nem lehet elégszer végig nézni. ez a csúcs...

www.youtube.com/watch?v=3uB3cOb5i3w&feature=recentf

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.12.27. 20:27:40

@tölgyes:

Azt nem tudom mennyire nyugati, de hogy nem demokrácia az biztos.

Parlamentarizmusnak mondanám.

Pedig azért ezt is lehetne úgy ahogy működőképessé tenni.

Egyszerűen törvényben le kellene fektetni a választási programok tartalmi és formai követelményeit, amelyeket minden a választáson indulni akaró pártnak pontosan be kellene tartania programja megalkotásakor.

Az azonos tartalmai és formai követelmények miatt ezen programok könnyedén összehasonlíthatóak lennének a választópolgárok számára.

Aztán a választáson győztes párt köteles lenne a programját végrehajtani (koalíció esetén szigorúan csak és kizárólag a koalíciós pártok programjából egy kormányprogram készülne ugyanolyan tartalmi és formai követelmények alapján) és véletlenül sem a programja ellenkezőjét.

Mivel a követelmények elég konkrétak lennének és nem gumiszabályok, így ez viszonylag eléggé egyértelműen meghatározható.

Ha egy kormány nem hajlandó a programját végrehajtani, pláne az ellenkezőjét teszi, akkor a köztársasági elnök feloszlatja a parlamentet és új választás következik új programokkal.

Ez a parlamentarizmus dolog csak így működhetne valamennyire komolyan és felelősen.

porfelhő 2010.12.27. 20:29:32

@jjulie:
el sem tudom képzelni ki lehetsz. azt meg most már végképp nem , hogy hány éves lehetsz. szerintem neked, most is ilyen "kellemes korszakod" van. bocsánat.

a-kis-herceg 2010.12.27. 20:31:22

@IGe: ja és a világura, ha kifogy az olaj... a rendszerből. ezt decemberente újra kell nézni... ezt nem gondoltam, hogy "kisérteni fog"... hideg kemény tél volt akkor is...

www.youtube.com/watch?v=4ZI1vPNdHRY&NR=1

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.12.27. 20:31:33

@a-kis-herceg:

Ja a monty python felvidított

a Simon Perezes meg lehangolt, mert bizony nem alap nélküli volt az a fennhéjázós duma.

Persze, ha néhány év múlva ezt Vatikánban az éppen illetékes Pápaelvtárs mondja, akkor sem leszek vidámabb, mert most meg afelé hadnak a dolgok.

jjulie 2010.12.27. 20:33:42

@porfelhő:

nem panaszkodom, azért ez más, sokkal több a felelősség, 52 vagyok

tölgyes 2010.12.27. 20:34:58

@Akitlosz: A nyugati parlamentáris demokráciák nem követik ezeket a szabályokat. A kötöt mandátum Mon. a XIX: század elején működött. Kölcsey emiatt mondott le a képviselőségről. Nem volt hajlandó követni a választói akaratát:), mert azokat az országra nézve károsnak tartotta.

porfelhő 2010.12.27. 20:35:43

@jjulie:
köszönöm, hogy megirtad.

a-kis-herceg 2010.12.27. 20:41:26

@IGe: a pápától nem kell félni. idén 22h kor tartotta az éjféli misét. mert túl idős... egyszerűen nem értem miért kell olyan embereket választani, akik félig Isten előtt vannak...

akkor még a diktátorok végéről...
www.youtube.com/watch?v=4JUL-l6ov10&feature=related

és hogy hogyan zajlik. nagyvárad-provokáció-fordítva "sül el", aztán temesvár bányászokkal rendőrökkel... egy szervezett elitcsere, egy felülről irányított forradalom. ami gellert is kap időnként. amikor egy diktátor nem megy el önként, pedig sokan kérik és megkísérli "rábeszélni" (sok szomszéd és nem szomszéd ország és birodalom...). és ha igy van, akkor hány ártatlannak kell meghalnia...

VIGYÁZAT FELKAVARÓ KÉPEK IS!
www.youtube.com/watch?v=SuigVpPngLc&feature=related

jó éjszakát!

Ventura Blvd 2010.12.27. 20:42:50

@a-kis-herceg: @tölgyes: Uraim, szeretnék a segítségükre lenni az újságírói etika ügyében.

<> Ez ETIKA egy létező dolog, amikor az ember kezdő, és kb. egy hétig fejti ki hatását. Addig átlagosan négyszer átírják (jóakaratú kollégák és a szerkesztők) az új újdonász cikkeit. Lehet választani: q. leszel vagy más szakmát keresel. EGY CIKK / TUDÓSÍTÁS STB. AKKOR IS CSOPORTMUNKA, HA A SZERZŐ EGYETLEN BETŰJÉT SEM VÁLTOZTATJÁK MEG. Csak átengedik...
<> Legkésőbb egy év után az ember olyan fásult - ez amolyan kollegiális elvárás is - és cinikus, hogy bármit is annak ellenkezőjét is mély meggyőződéssel meg tudja írni pillanatok alatt. Innen már nincs visszaút. Vagy jó (és lelketlen) újságíró az ember, vagy (lánglelkű amatőr) kommentelő.
<> A szerkesztő az újságíró kollégák a tulajdonos közötti golyózáporban vérzik el viszonylag jó pénzért, de meglehetősen rövid idő alatt. Ez nem egy hosszú idejű pozíció. Példányszámot (vö. "nézettség) kell produkálni 0 befektetéssel 0 idő alatt egyetlen koncepció alapján: celebkultúra, mert minden más életveszélyes: gazdaság / politika / kultúra / egészség stb. A szerkesztő azzal keres jól, ha családtagjai-haverjai a rábízott médium félig-meddig titkos beszállítói.
<> A tulajdonost - elméletileg - csak a profit érdekli, de ez itt Magyarország, olyan gazdasággal, hogy a veszteségből és a bukásból is szép pénzt lehet csinálni. (Tehát átlag magyar gazdasági "okosság"...) Mivel sok újság külföldi tulajdonban van, e tulajdonosok itteni képviselője akkor is szép pénz keres, ha kicsit hanyagul könyveli az eseményeket kifelé, vagy+és - a szerkesztőhöz hasonlóan - ő is beszállítója a médiumnak, azaz önmagától rendel.

<> Nem tagadom, hogy vannak olyanok, aki kilógni látszanak ebből a rendszerből. Itt van például a Drága Bolgár úr. Elég következetes idealistának tűnik, elsőre. De lehet-e az az igaz ügy felkent harcosa, aki mindig a legújabb szoc. pártelnök szellemében szórja nyilait a többiekre? (Megoldás: q. sokat kell ehhez inni neki is műsor után, ami a valamikor gerinces állatoknál tömeges szokás.) Nincs ez másként a jobb oldalon sem, mert semmi kanyargósabb, mint pártunk irányvonala.

<> A politikusok nem sokat segítenek még saját szekértábor újságíróin sem. Ún. "nyilatkozataik" éppen olyan csoportmunkák, mint maga a cikk. Egyik oldal politikusa sem interjúvolható a központ PR megbízottja vagy kampány menedzsere nélkül, ezekből olykor több is végigüli a politikus beszélgetését, ha meg nem, akkor bekérik az anyagot, és hatan húzzák-dagasztják, hogy a párt legutolsó irányvonalának megfeleljen. Spontán nyilatkozatot csak a "legnagyobbak" mernek adni, de azokból is mindig botrány van, csak őket a pártirodában dádázzák.

Kedves Kodó és Tölgyes uraim; milyen etikáról és társadalmi felelősségről tetszenek beszélni újságírás és politika ürügyén?

Egy lánglelkű kommentelő

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.12.27. 20:42:57

@tölgyes:

Himnuszunk költője, Kölcsey Ferenc is utálta a keresztet
2010.08.15. 10:00 IGe

Biztosan hallottál róla Kölcsey Ferenc sírhelye környékén is csónak alakúak a sírjelek. Hiszen a kereszténység olyan, mint a ruszki kommunizmus, idegen a magyarságtól.

vilagnezet.blog.hu/2010/08/15/himnuszunk_koltoje_kolcsey_ferenc_is_utalta_a_keresztet

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.12.27. 20:53:44

@a-kis-herceg:

Néhány tévén lehet a jósoktól megérdeklődni.

Az én szerény képességeimet meghaladja annak kinyilatkoztatása, hogy mi lesz.

Csak egy ami biztos, hogy semmi sem biztos, és olyan még nem volt, hogy valahogy ne lett volna.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.12.27. 20:56:37

@a-kis-herceg:

Marx nevű fazon írt egy jó vastag könyvet a témáról.
Nem kell elolvasni.

Elég ha a címe eszedbe jut és azt továbbgondolod, máris rá lehet jönni a megoldásra.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2010.12.27. 21:08:01

"Megszólalt a luxemburgi külügyminiszter: A kormány nevében beszélek...Visszautasította a hvg.hu-nak adott interjújában Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter, Szijjártó Péter állítását, miszerint csak a magánvéleményeként bírálta igen élesen a médiatörvényt és az Orbán-kormányt"

nol.hu/belfold/megszolalt_a_luxemburgi_kulugyminiszter__a_kormany_neveben_beszelek

ssi 2010.12.27. 21:10:16

van új poszt :-))))))))))))))))))))))))))))))

a-kis-herceg 2010.12.27. 21:12:13

@vinczej: ezt TG linkelte a 304-eshez most

@Akitlosz: TG a 304-ben is a bukást zengi.... neki az a kérdés hogy a fides t is rántja magával a viki vagy nem...

@Ventura Blvd: vettem
mint minden szakmában... a személyes felelősség hiánya... nyáran ezzel boldogítottam a TG blogot...de már nem akarom ismételni századszor...
lényeg: 56 után biszku bá mexűntette a bírói fellelősség intézményét ezzel szűnt meg az összes szakmában a végére... persze ez lassu de biztos folyamat...

Átverés! 2010.12.27. 21:12:57

@a-kis-herceg meghallgattam találó,de mégis szomorú vagyok.
y@Akitlosz:Azzal is csak eg yet tudok érteni, hogy egy ami biztos, hogy semmi sem biztos, és olyan még nem volt, hogy valahogy ne lett volna.
Sajnos ez a perspektiva.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.12.27. 21:14:07

Na már az Amcsik is keményem beszóltak:

"A cikk szerint Orbán Viktort választás elé kellene állítani: vagy mérsékli a hatalomkoncentrációt és módosítja a médiatörvényt, vagy kénytelen lesz elviselni azt a megaláztatást, hogy az Európai Unió és az Egyesült Államok máshol rendezi meg, vagy bojkottálja a budapesti csúcsértekezletet."

hetivalasz.hu/vilag/kemeny-kritika-orbanrol-kenytelen-lesz-valasztani-34416

jjulie 2010.12.27. 21:20:36

@Ventura Blvd:

teljesen normál állapot amit leírsz, természetesen így kell lennie

legjobban az tetszett amikor "hogy bármit is annak ellenkezőjét is mély meggyőződéssel meg tudja írni pillanatok alatt", szerintem amíg ez nem megy álmából felkeltve is egy kezdőnek, eléggé gondterhelt lehet a főnöke

és ez millió-egy szakmában így van, és ez a sohasem hazudtam, igaz magyar ember, meg hasonló szarsággal sokra nem lehet menni a nemzatközi és szabadpiacon, ezt kellene megtanulnod @Akitlosz: és akkor nem kérdeznéd, hogy miért a multiké itt minden és miért nem a miénk anglia franciaország, meg társai, és fel kellene ismerni, hogy nem az a lényeg, hogy mit mond egy politikus, hanem az hogy mit jelent amit mond

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.12.27. 21:44:11

@a-kis-herceg: "a szemeteket ne értsd félre.... "

Vajon szemetek vagy szëmëtëk?

Ez itt a kérdés.
Lënne még mit fejlődnie a magyar írásnak. :-)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.12.27. 21:51:25

@IGe: Orbán tud sakkozni? Kádár tudott labdát rúgni?

Azzal nem vagyunk előbbre, hogy az egyik kutya, a másik egy híján húsz.

Ez a politikai rendszer úgy van kitalálva, hogy elsősorban a pártoknak legyen jó.

Az "alkotmányellenes" szervezkedést meg ugyanúgy üldözik, ha diktatúra van, ha "demokrácia".

Hogyan lehetne javítani a dolgokon? Ez itt a kérdés.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.12.27. 21:57:03

@vinczej:

Mert a jog az egy dolog.

Minden egyéb meg másik, harmadik, negyedeik, sokadik dolog.

A jogállam nem jogászállam.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.12.27. 22:04:44

@tölgyes:

A választói akarat káros az országra?

Ez is egy nézőpont, érthető, hogy vannak politikusok akik így gondolják, csak akkor nem kellene ezt a színjátékot demokráciának hívni.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2010.12.28. 02:43:25

@ubul2000: Szóval szerinted csak akkor van baj, amikor a vascső, késhegy vagy pisztolygolyó kijön a koponyádból, és nem már akkor is, amikor rád emelik a fegyvert? Életösztön, hm?

taktam 2010.12.28. 20:32:48

To Török Gábor úr.
Mindjárt az utolsó bekezdésére reagálok: Valóban mindannyian felelősök vagyunk egymásért; talán az ünnepek alatt átgondolhatnánk: hogyan tovább? Pedig ilyenkor, az álló háborúkban anno, inkább fraternáltak a szembenálló felek, mint lőttek egymásra… Az Ön utolsó bejegyzése is még dec. 22.-én történt. Az enyém dec. 28.-án… Ha úgy teszik, egyes, egy-egy lövés fraternalizáláskor eldördült…

Mi magyarok megszoktuk az össztüzeket mind az EU, USA és a Tőke érdekszférájából, annak kiszolgálóitól/lakájaitól… Ilyen labancok voltak/vannak/lesznek a mi történelmünkben. Megszoktuk, sőt ez alakította ki, több mint ezer éven át, rezisztenciánkat környezetünkkel szemben; ha úgy tetszik megmaradásunkat a Kárpát-medencében. Közhely még: teher alatt nő a pálma. Mutagén ágensek az egész történelmünk során körülöttünk éltek/virágoztak/eltűntek. Csak mostanság nem bírják már egyesek ezt az össztüzet; már aki, nem bírja. Csonka Bihar vármegyében születtem, anno a szikes pusztákon, már 78 évvel ezelőtt, már a 79.-ben vagyok és tudom/érzékelem/érzékeltem azt a bizonyos össztüzet, amit életem során állandóan (eddig) túléltem… Reménykedem: napjainkban is túlélem…

Igen, ez a felszín. De mi van a mélyben? Gondolkozott már ezen? Tudja uram, mind az EU-ban, mind az USA-ban szívesebben veszik, ha inkább lenácizzák/lefasisztázzák országunkat, az valahogy kedvesebb nekik… De nem szeretik a tényeket, hogy mi túléltük a kommunizmust. Ismerjük a veszélyeket, amelyeket a visszavágott kommunista tőkéből kiújuló hajtások hordoznak magukban. Az a visszavágás nem volt radikális visszavágás, mert ők csak egy fiatalító visszametszésben gondolkodtak velünk kapcsolatban. Számukra, talán a szovjet világ százmilliós nagyságrendű áldozata csak az értéktelenebbek pusztítása volt, mint a nácik húszmilliós nagyságrendű pusztítása… Mi magyarok legalább annyian pusztultunk el szovjet/magyar földön, mint a zsidók, a munka szabaddá tevő haláltáboraiban… Ezek tények, amelyek makacsak; emlékezünk a háborúink áldozataira, magyarokra/zsidókra, ha már elkülönítjük őket, akkor is… Miért kevesebb a százmillió, mint a húszmillió? Ezért van az, hogy a nyugati demokrácia mézes madzagából kiábrándultak országunkban. Tudom, a pártcsaták is megviselik, sokkos állapotban tartják a társadalmat/gazdaságot/értékeket; sőt! A lenáciztatásunk indikálja lekommunistázást…
Közismert, hogy napjainkban balliberálisnak tartott politikai gyakorlat visszametszett kommunista tőke, alvó rügyéből hajtott ki, annak az ideológiának az újhatása és annak jogfolytonos intézményrendszereként működik… A jog- és történelmi folytonosságukat büszkén hordozzák; sőt!
Tisztelettel és barátsággal köszöntöm Önt és Olvasóimat!
Szeretném, ha megértene bennünket is. A mi világunkat is a genetikai és a szocializációs tényezők szabályozzák, mint minden más élőjét. Mi nagyon sokat túléltünk, csaknem az egész XX. század túlélői vagyunk. Ezért másként látunk sok mindent; de láttuk/látjuk az akkori és a mai tényeket is. Ezért racionálisan gondolkodó konzervatív/liberális (de, nem neo-k) magyar (de nem búsmagyar) emberek vagyunk…

kopogtató 2011.01.04. 13:23:53

ez a külföldi felhajtás egy nagy műbalhé... kíváncsi lennék hány újságíró olvasta a médiatörvényünket... ami máig le se volt fordítva, vagy talán olyan jól tudnak magyarul? egyszerű a képlet: a Kéri féle barmok keltik jó hírünket a nagyvilágban (lásd: Zeit), mondjuk ez is minősíti a színvonalas nyugati sajtót, hogy pár jöttment "magyar" elbeszéléseit készpénznek veszik. idézőjelben a magyar igen, mert szerintem az ilyen ember, minden csak nem magyar.
süti beállítások módosítása