Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2010
már 01
21:31

A mai napnak két fontos híre volt a parlamentbe jutásért küzdő egyik kis párttal, az LMP-vel kapcsolatban. Egyrészt megjelent a hivatalos adatokban a párt első jelöltje, a bajai választókerületben indulni szándékozó Ikotity István. Ugyanakkor – sok optimista nyilatkozat után – a párt egyik vezetője, Jávor Benedek győri mondataival kijózanította azokat, akik abban bíztak, hogy az LMP a választókerületek többségében rajthoz állhat. Az ügyvivő szerint eddig 10-12 helyen gyűlt össze elegendő számú ajánlószelvény, s annak van realitása, hogy a 176 választókerületből körülbelül százban lehessen a párt jelöltjeire szavazni.

Bár Jávor Benedek ezt a számot magas aránynak nevezte, valójában a bejelentés – ha igaznak bizonyul – az LMP parlamentbe kerülési esélyeinek elszállását – óvatosabban: jelentős csökkenését - jelentheti. Egy korábbi bejegyzésben már hangsúlyoztam a bejutáshoz szükséges formális és valódi feltételek közötti különbségét, most érdemes megismételni: a valódi esélyhez 20 területi lista és legalább 150-160 egyéni induló szükséges (de a sikerhez nem elégséges). Az szinte példátlan lenne, hogy egy párt mindössze száz indulóval parlamentbe kerüljön. Azért csak szinte, mert 1990-ben a KDNP 105 egyéni jelölttel és 15 listával rendelkezve kapott több mint 6 százalékot; ugyanekkor a Fidesznek még kevesebb jelöltje volt, de a jobb regionális elosztás miatt mindenhol tudott listát állítani - a Fidesz listájára ekkor összesítve majdnem kétszer annyian szavaztak, mint a párt egyéni jelöltjeire. Hasonlóra azonban a pártrendszer megszilárdulása óta nem került sor. 1998-ban a MIÉP (választási eredmény: 5,47%) 173 indulóval lépte át a küszöböt, de 2002-ben (4,37%) 176 jelölttel már kiesett. 1998-ban az MDNP-nek (1,34%) 113, 2002-ben az FKGP-nak (0,75%) és a Munkáspártnak (2,16%) egyaránt 148 jelölttel sem volt esélye – bár az igaz, hogy nyolc évvel ezelőtt a Centrum (3,9%) 126 indulóval közel került ehhez. A 2006-os adatokról itt már közöltem táblázatot.

Az LMP-nek természetesen lehet országos listája, ennyi jelölttel akár a legtöbb helyen területi listája is, és esetleg még valamennyire reménykedhetnek az 1990-es Fidesz-modell, a "megosztott szavazat" érvényesülésében. Reálisan azonban, ha csak ennyi indulójuk lesz, akkor – ahogy erre Jávor is nagyon józanul utal – már elsősorban nem a töredékszavazatokért kell küzdeniük, hanem előre tekintve a tartós jelenlét egyik állomásaként érdemes figyelniük az áprilisi eredményeket. Az LMP számára – ellentétben az MDF-fel - egy mostani 2-3 százalék sem feltétlenül kudarc, tovább építkezhetnek, készülhetnek az önkormányzati választásra – hacsak a mostani magasra tett léc miatti esetleges csalódottságukban nem veszítik el végleg a lelkesedésüket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr671801202

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Akartok-e történelmet írni? - (71.411 db) 2010.03.05. 09:59:42

2009. április 23-án, két héttel az EP-választás előtti gyűjtés befejezése előtt 8056 cédulánk volt, és vele egy álom, amit csak suttogva mertünk kimondani. Akkor 11.944 cédula hiányzott még és lehetetlennek tűnt a feladat. Mindenhonnan azt hallott...

Trackback: Lehet Rózsaszín a Politika! 2010.03.02. 08:49:35

Ha a választópolgárok is úgy akarják, az LMP önálló pártként, humanisták nélkül indul a tavaszi választásokon. Igaz, úgy tűnik némi nehézséget azért okoz nekik a kopogtatócédulák összegyűjtése, főleg, hogy a Fidesz nem titkolt célja kétmillió ajánlósze...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

panelburzsuj 2010.03.02. 17:05:17

@theofil:

Értelek. Mi legyen akkor az MSZMP-vel?

panelburzsuj 2010.03.02. 17:06:36

@panelburzsuj:

Mert Pozsgayt dicsérted, meg Szűröst.

theofil 2010.03.02. 17:09:59

@Surko:

Ja.
Nyilván Bajnainak is a párttal volt baja ezért nem voltak képesek a szocik megtartani.

Gyurcsánynak a saját gyávasága lett a veszte, nem a párt.
Ha felidézed az öszödi beszédet (a Wikipédián megvan, ha elhomályosodott volna) akkor láthatod, hogy Gyurcsány nem beszél egyes szám első személyben a felelősségről....mindent rálőcsöl a pártjára.
Igazság szerint a köztársasági elnökválasztás elbaltázásánál kezdett nálam mocorogni a tantusz, de akkor még nem esett le.
Akkor ugye, nekiesett Szilinek és a Maszopnak....holott ki volt a főfelelős?
Ki volt az a marha aki nem léptette vissza Szilit (ki volt az aki nem merte visszaléptetni?) inkább nekiment egy iszonyatos fiaskónak.
Egész Európa rajta röhögött.
Nekem jóval az öszödi beszédet követően esett le a tantusz - azóta utálom.

theofil 2010.03.02. 17:10:32

@panelburzsuj:

Mi kellene, hogy legyen a néhaival?

mirrmurrkandúr 2010.03.02. 17:13:06

@kisa: a közgyűlés a TE példád volt...

Én csak azt mondtam, hogy egy nyilvánvaló dolgot nem tudsz bebizonyítani, attól még az nyilvánvaló marad.

Felesleges kukacoskodni...

panelburzsuj 2010.03.02. 17:15:32

@theofil:

Türelmes leszek: erkölcsös dolog-e volt párttagként a néhai állampárti fészekbe szarni?

Orbán Diktor (törölt) 2010.03.02. 17:17:37

@hoplita: "Pest tele van helyben lakó, ott ragadt nyuggerrel..."

Anyádat is nyuggerezed, hülye gyerek?

kisa 2010.03.02. 17:19:12

Ezek szerint nem vagy képben "Ne mi nyerjük a legtöbbet" témában, amit orbán mondott volt egy pályázat kapcsán, amit a felesége adott be, egy tokaji közgyűlésen, amiről később azt mondták, hogy nem közgyűlés volt.

index.hu/belfold/orbankft0317/

Teljesen analóg a hagyós példáddal.

theofil 2010.03.02. 17:19:59

@panelburzsuj:

Ki és mikor tett ilyesmit?

Orbán Diktor (törölt) 2010.03.02. 17:22:42

@Kono: "Van még kérdése valakinek azt illetően, hogy szükséges-e a Normális Magyar Emberek Pártja? :D"

Hmmm... normális magyar emberek? annyira kevesen vannak, hogy be sem jutnának a parlamentbe...

theofil 2010.03.02. 17:24:02

@kisa:

Igen. Nem egyedi eset, de erkölcstelen.

A pártnak kellett volna kifizetnie saját zsebből azt az összeget amelyet Tollernek kapnia kellett volna.
Toller igazán megérdemelte volna a Maszoptól ezt a bánásmódot - azt hiszem ő volt a legtehetségesebb mind között - nem akarom azt mondani, hogy az egyetlen igazi tehetség, de nem áll távol tőlem, hogy ezt mondjam.

kisa 2010.03.02. 17:27:48

@theofil: Igen! Nagy kár érte, sajnálom, ami történt vele.

panelburzsuj 2010.03.02. 17:30:06

@theofil:

Most megfogtál. Boross Péter például bizonyára soha egy rossz szót sem szólt egykori pártjának viselt dolgairól.

mirrmurrkandúr 2010.03.02. 17:32:08

@kisa: Azért Orbánt meg Hagyót ne emlegessük egy lapon!

Azt hiszem, a kisás idézet mellé egy hosszabb elemzéssel is jövök...

theofil 2010.03.02. 17:34:08

@panelburzsuj:

Időtlen idők óta nem nézek politikai műsort - nem tudom, hogy komolyan gondolod-e vagy ironizálsz.

De Antallt - akinek bizalmi embere volt - biztosan nem bírálta soha nyilvánosan, erre a nyakamat teszem.

Scofi 2010.03.02. 17:34:16

@kisa:
"...Te fideszes törzsszavazó vagy. Esetleg újhitű jobbikos... "
Hááát, magam sem tudom. Az egyik vagy nem mond semmit /program/ vagy csak nemet /parlament/, a másik pedig jó dolgokat mond, de sokaknak túl radikális módon.
Nehéz kérdés.
Olyan nincs, hogy kívánságműsor? Gyököt vonunk a másik programjából és az egyik normálisabb személye vezetné? (jobbik program light, Kósa Debrecenből; OV már egy kicsit unalmas nekem)

/lehet fikázni::)/

kisa 2010.03.02. 17:40:57

@mirrmurrkandúr: Csak az analógia miatt jutott eszembe. Távol álljon tőlem, hogy bárkit bárkivel egy lapon emlegessek!

kisa 2010.03.02. 17:42:10

@Scofi: Nos, sokak előtt van nehéz kérdés, de ezek szerint a lényeget elég jól letapogattam. :-)

kisa 2010.03.02. 17:44:18

@Scofi: Sokan vagyunk, akik számára nehéz kérdés a választás. De ezek szerint a lényegre jól rátapintottam. :-)
Teccik a vívódásod, abból a brancsból én isKósát birom a legjobban, már amikor nem áll be a papagájkommandóba...

Uhu20 2010.03.02. 17:58:51

@Surko: Nem ellentmondás.
A 2000 körüli válság egy tipikus válság volt, olyan, mint amiről írtál. Utólag, lehet mondani, h nem jól kezelték - de alapvetően így kezelték a jegybankok a válságokat korábban is.

A probléma utána következett, az állam elengedte a gyeplőt és hagyta, hogy a bankok azt csináljanak, amit akarnak. És nem, a piac nem tudta önmagát szabályozni, mint kiderült, a válság megoldására súlyos ezermilliárdokat kell(ett) költeni.

Tudom, hogy Bokros azt szajkózza, hogy ez nem igaz....azt is elfogadom, h szerinte továbbra is a színtiszta neoliberalizmus a nyerő, de a kinti tények nem ezt mutatják.

török gábor 2010.03.02. 18:03:06

@VIKUNYA: természetesen, ahogy az 1990-es példák is bizonyítják. az mdf és az lmp még ebben bízhat, ez kétségtelen. ezért sem merném kijelenteni, hogy biztosan elszállt az esélyük.

br · http://www.szalaiannamaria.net 2010.03.02. 18:09:24

@török gábor: Az MDF ma még mindig 25 jelöltnél tart, 4 éve, 2 nappal kevesebb hátralevő időnél ez 50-valahány volt.

Ha ezt a tempót folytatják...

Diocles 2010.03.02. 18:22:42

@br:

akkor a Fidesz kénytelen lesz besegíteni...

az MDF-nek (és talán részben az LMP-nek, bár az LMP esetében ez sokkal kevésbé igaz) mára csupán az maradt, hogy a Fidesz-vezérkar beparázik, hogy ezek a lúzerek még elindulni sem tudnak, és kénytelen-kelletlen megszórja őket pár cédulával, hogy had vegyenek el a szociktól...

Scofi 2010.03.02. 18:27:48

@kisa:

Igen, a lényeget elszedted. Azt tudom, hogy kire NEM fogok szavazni. De kire igen? Vagy ez, vagy az. F program=0, ezért marad a J. Asszem. "Orcára" nem voksolok.

br · http://www.szalaiannamaria.net 2010.03.02. 18:38:41

@Diocles: Szerintem nem hülyék ennyire. Miért kockáztatnák, hogy bekerülnek a parlamentbe?

Diocles 2010.03.02. 19:07:19

@br:

nem kockázat az, ki lehet ezt sakkozni, mondjuk az MDF-nek 140 helyen kell elindulnia, hogy még ne legyen esélye.

De tulképp az sem kockázat, ha bekerül az MDF 12-15 fővel.

Apropó, forduljunk is a szakértőnkhöz, szóval kedves Török Gábor, ha bekerül az MDF az országos listán, akkor az mennyit vehet el a Fidesztől? Ha a Fidesz mondjuk tarolja az egyéni körzeteket, akkor max. 1-2 mandátumot veszít a bekerülő MDF javára és a többit a szocialisták "adják át" az MDF-nek, nemde?

hoplita 2010.03.02. 19:31:40

@Orbán Diktor:
Sajnos a mi nyugdíjasaink jelentős része nem érdemli ezt a nevet meg, csak a nyuggert.
Anyám nyugdíjas, ő inkább meghalna, minthogy a cocikra, vagy a libsikre szavazna.
Anyád gondolom nyugger....vagy tévednék?

Egyébként honnan szalajtottak aranybögyörő...?

"...

Orbán Diktor 0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2010.03.02. óta tag.

Bögre?
Pendrájv?
Esetleg jegy a zsigetre...?
Hajcsál vazzeg...!:DDD

Lucilius 2010.03.02. 19:39:21

@Diocles:
"hogy a Fidesz-vezérkar beparázik, hogy ezek a lúzerek még elindulni sem tudnak, és kénytelen-kelletlen megszórja őket pár cédulával, hogy had vegyenek el a szociktól..."

Akkor már passzoljon le pár cetlit a MIÉP-nek is :-)))

kisa 2010.03.02. 19:40:31

@hoplita: Te nagyon gáz vagy... Anyád évtizedekig boldogan voksolt a komcsikra, gondolom. Vagy illegalitásba vonult? És úgy látom, megint boldogan fog szavazni a komcsikra. Akik ERŐS kormányt akarnak. Bakker, mennyire vak vagy!
Ha már anyázunk...

Uhu20 2010.03.02. 19:42:29

@Diocles: A területi listán is veszít a fidesz, ha osztozni kell +1 párttal.

Másrészt, én nem hiszem, hogy a fidesz mindenhol nyer és most nem "jobbikozok": az mszp-s jelöltek 2006-ban is jobban szerepeltek sok körzetben, mint a párt.

Pl Heves, Budapest, Baranya.....jópár helyen befuthat a szoci jelölt, azaz, a fidesz veszít és így az országos lista nála is játszani fog.

Diocles 2010.03.02. 19:53:56

@Uhu20:

1. területi listán 5-10%kal nem tucc mandátumot szerezni

2. az MDF elindulása elvesz a szoci egyéni jelöltektől is, nem csupán a szoci listáról.
főleg Budapesten számíthatna arra a Fidesz, hogy az MDF elindulása esetén a szocialista jelöltek voksa cca 5-8%-kal kevesebb lesz, mint lenne MDF nélkül, és ennek megvan a pszichológiai hatása is, messze nem mindegy ugye, hogy egy szoci jelölt 30 vagy 40%-kal fordul be a második körre...

Summa summárum: az MDF-et muszáj lesz kisegíteni, ha logikusan akar cselekedni a Fidesz.

Cada 2010.03.02. 20:05:40

jobbikos info ha valakit érdekel

175 körzetben megvagyunk egy körzet hiányzik 5. kerület 709 szelvénnyel (tegnap esti adat)

werner69 2010.03.02. 20:08:58

"egy körzet hiányzik 5. kerület 709 szelvénnyel"

azon a környéken ez is elég szép teljesítmény :D

pannonfunk 2010.03.02. 20:13:24

@Uhu20: A D'Hondt féle számítással tisztában vagy? Érdekes ám...

jjulie 2010.03.02. 20:19:01

@hoplita:

hoplita, látom egyre horpadtabb a melled, mond csak a pattanásaid is kijöttek?

Orbán Diktor (törölt) 2010.03.02. 20:20:12

@hoplita: "Orbán Diktor 0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban."

Aha, értem... te valami önjelölt narancsos titkosszolgálati fullajtár akarsz lenni... akkor hát kiegészítésnek add hozzá a szövegedhez, hogy "és tehetnék egy szívességet neki, mert reagált a retardált szövegemre."

Ok, megteheted nekem ezt a szívességet, náci barátom: megengedem.

Orbán Diktor (törölt) 2010.03.02. 20:26:58

@hoplita: "Anyám nyugdíjas, ő inkább meghalna, minthogy a cocikra, vagy a libsikre szavazna."

Mondod te (magyarul: hazudsz)...
Ha csak nem szenved korai elbutulásban (dementia precox, ami nálad érdekes módon, valóban észlelhető), akkor kizárt, hogy így tenne. Vagy nem dolgozott 40 évet az előző rendszerben. Meg különben is jó nagyot hibázott, amikor meghagyott...

hoplita 2010.03.02. 20:29:43

@kisa:

Én gáz?
És ugyan miért?
És engedd már meg nekem, hogy valamivel jobban ismerjem már a saját anyám politikai orientációját nálad, makkmarci.
Útálja a komcsikat, mint a szart, ahogy apám is, és ez az érzés nem újkeletű fellángolás náluk, hanem olyan jó 50 éves...az okokat meg had ne részletezzem már.

Képzeld, már én is szavazhattam volna 85-ben, de basztam elmenni...nem jöttek értem, nem vittek el.
Anyámék viszont elmentek, de elsősorban a tanácstagi választás miatt, mert akkor ott már volt két jelölt is.:)
Elismerem, sosem mertek úgy szembemenni a kommunista rendszerrel, mint én, ahogy egy kisvárosban az emberek 95%-a sem mert sosem, sehol....

Na, vagy megélted ezt te is, vagy te vagy a gáz és csiba..!

hoplita 2010.03.02. 20:34:10

@Orbán Diktor:
Elmész te az anyádba...már ha volt olyanod. De szerintem téged nem is anya szült, teremtél az árokparton, mint a paréj.

kisa 2010.03.02. 20:34:15

@hoplita: Ha a fideszre szavaz, akkor nem utálhatja a komcsikat, mert ott ülnek a komcsik a vezérkarban, csaképpen nem komcsinak hívják magukat.
85-ben már lazult rendszer, tényleg nem vittek el. '79-ben meg jöttek megkérdezni, hogy ez így hogy...

"Elismerem, sosem mertek úgy szembemenni a kommunista rendszerrel, mint én, ahogy egy kisvárosban az emberek 95%-a sem mert sosem, sehol...." _ezeket (IS) nyuggerezed le, baszki!

hoplita 2010.03.02. 20:36:53

@jjulie:
Mi van Julcsa, tán elfelejtettek megfejni, hogy ilyen morózus vagy mán megint?

pannonfunk 2010.03.02. 20:39:10

@Uhu20: Na most kérem, számoltam egy kis D'Hondt-ot. Tegyük fel, hogy a töredékszavazatok aránya az országos listán

10:100:90 a fidesz:mszp:jobbik

viszonylatában, és 73 mandátumot kell betölteni itt. ekkor az országos listáról kap:

fidesz: 3 mandátumot
mszp: 37 mandátumot
jobbik: 33 mandátumot

Tegyük fel, hogy az mdf átlépi sz 5%-ot, és ekkor a töredékszavazatok aránya

10:100:90:30 a fidesz:mszp:jobbik:mdf

viszonylatban. Ekkor az országos listáról kap:

fidesz: 3 mandátum
mszp: 32 mandátum
jobbik: 29 mandátum
mdf: 9 mandátum

Szóval a fidesz gyakorlatilag nem veszít az országos listáról szavazatokat. Viszont ha az MDF el tud indulni, akkor valószínűleg kevesebben szavaznak az mszp-re, és ebből esetleg a megyei listán gynegülhet az mszp a fidesz javára.

Orbán Diktor (törölt) 2010.03.02. 20:41:10

@hoplita: nem a kérdésemre válaszoltál, baromarcú

pannonfunk 2010.03.02. 20:41:58

@hoplita: please, do not feed the troll...

hoplita 2010.03.02. 20:44:46

@kisa:
Én több olyan embert is ismerek, aki nem ment el soha.
Listán volt, kibasztak vele a munkahelyén - ott, ahol éppen volt, mert sűrűn kellett váltani - az életben mindenhol és mégsem.

Egyébként én a nyugger szót egy jól meghatározható körre használom....a 19 ezer forintosokra.
Baszd ki te, ha van hozzá kedved.

Ja, az én családom, a feleségem családja mind a Jobbikra szavaz....nálunk nem lóg ki senki a sorból.:DD

jjulie 2010.03.02. 20:45:03

@hoplita:

mesélj egy kicsit még: mivel foglalkoztak a nagyszüleid?

és ki fog derülni, igazi jobbikos vagy e

ugyanis a tipikus jobbikos fan olyan felmenőkkel rendelkezik akiknek az életében pozitív változást hozott az államosítás és a tszesítés

vagyis a felemelkedésük első lépese az volt, hogy megérkezett a vörös hadsereg, a második, hogy a rákosi főnök lett, és a kádárral érte el a csúcspontját

ez a két tényező kellett ahhoz, hogy kimeneküljön az örökös cseléd, napszámos, zsellér vagy proli létből

ez persze a fideszben sem ritka, az orbán viktor is nagyjából egy jó traktoros lenne ma ha nincs az említett két tényező

ez is egy kibeszéletlen része a közös multunknak

Orbán Diktor (törölt) 2010.03.02. 20:50:01

@hoplita: "Ja, az én családom, a feleségem családja mind a Jobbikra szavaz....nálunk nem lóg ki senki a sorból.:DD "

Megvan a hatása annak, hogy a Lipótot bezárták... csodálkozunk azon, hogy újratermelődnek a nácik, a nyilasok meg a zombik? Szegény Magyarország, azt is eltörlik majd belőle, amit a jobbos banda meghagyott...

kisa 2010.03.02. 20:52:13

@hoplita: Megvered a zasszonyt, ha nem?

hoplita 2010.03.02. 20:53:13

@pannonfunk:
Vagyis a Fidesz jól jár, ha bejut a madöf.

Szerintem két dolgon 'törpölnek" fideszék...

Segítenek stikában neki, hiszen a bokrosbagázs tőlük nem visz szavazatot - tőlünk se, tőlem mehet ez a verzió is - és így még tivább gyengítik a cocikat.
Nem segítenek, így lehet, hogy több voks a komancsoké, valamit visz a levesbe a kieső madöf, cserébe viszont egy tiszta, látszólag bonyodalommentes képlet alakul ki, a 3 párti parlamenté.

Én a másodikra tippelek, azt fogják választani.
Egy gyenge és pillanatnyilag veszélytelen ellenséget sem szabad életben hagyni, pusztítsd el, nem lesz vele több gondod, ha esetleg változik a leosztás.

Orbán Diktor (törölt) 2010.03.02. 20:54:12

@jjulie: "orbán viktor is nagyjából egy jó traktoros lenne ma "

jaj ne, legalább színesfém feldolgozó családi vállalkozásban, mert ma már más idők járnak

jjulie 2010.03.02. 20:56:56

@Orbán Diktor:

nem, az említett iparág sem lenne ma

hoplita 2010.03.02. 20:59:12

@kisa:
Nem kell...hülye vagy..????
Szavazatszámláló a legközelebbi szavazókörben..:DDD

Én tudom, hogy vannak családok, amit "feldúl" az eltérő politikai nézetek pártokban történő megtestesülése, de az enyém nem olyan.
A nejem nagyapja a Kormányzó Úr állatorvosa volt.
Szerinted milyen beállítottságú lehet a család?
Lehet ott nekem politikai vitám?:DD

Orbán Diktor (törölt) 2010.03.02. 21:00:45

"mesélj egy kicsit még: mivel foglalkoztak a nagyszüleid?"

Egyben tartották a családi vagyont.

kisa 2010.03.02. 21:01:14

@jjulie: Szerintem ebben tévedsz: az mszmp jó érzékkel válogatta ki a tehetséges kádergyerkeket, direkt nekik volt kitalálva a bibó-kollégium (a 80-as évek végén a Stumpf felügyelete alatt), akikből az utánpótlást kívánták kinevelni. Ha nincs a rendszerváltás, akkor ma az mszmp első titkárát orbán viktornak hívnák. Vagy gyurcsány ferencnek...

jjulie 2010.03.02. 21:02:08

@hoplita:

na mesélj még egy kicsit a felmenőkről, és megmondom ki vagy horpadtmellű barátom

pannonfunk 2010.03.02. 21:02:32

@hoplita: A fidesz akkor jár a legjobban, ha az MDF tud országos listát állítani, de nem éri el az 5%-ot. Főleg úgy, hogy a nagy körzetekben (Budapest, Pest megye, Borsod-Abaúj-Zempén) azért legyen területi listája. Ha pl. Budapesten kapna az MDF 10%-ot, de országosan nem érné el az 5%-ot, az nagy érvágás lenne a szociknak, akik között már megy az észosztás, hogy befogott orral csak szépen szavazzanak rájuk a szimpatizánsok, mintsem a Le Pen-hez hasonlító Orbánra.

kisa 2010.03.02. 21:03:41

@hoplita: És hogy élték túl a komcsi diktatúrát?

Diocles 2010.03.02. 21:05:39

@hoplita:

az MDF-frakciót, ha bekerül, kormányzati pozícióban fél perc alatt meg tudod venni, pardon, szóval, meg tudod nyerni magadnak.
a Fidesz szoci voksokból csinálhatna magának egy lojális ellenzéket.

én ragaszkodnék az MDF elindulásához és bejutásához, ha Fidesz-vezérkar volnék.

Orbán Diktor (törölt) 2010.03.02. 21:06:54

@hoplita: "A nejem nagyapja a Kormányzó Úr állatorvosa volt."

Az én kutyám kölykének meg Rex felügyelő a keresztapja.
Nem sül le a bőr a képedről, hogy a haza nyomorba, szovjet megszállásba döntőjét nagybetűvel írod? Tényleg nyilas vagy, te kényszerzubbony hiányos?

Captain Tott (törölt) 2010.03.02. 21:08:50

@pannonfunk:
A megyei listán érvényes szavazatarányosan osztják a mandátumokat. Ott bizonytalan, hogy elvesznek-e éppen egymástól mandátumot vagy sem. Inkább az a kérdés, hogy a területi lista veszít-e mandátumot, és ezzel gazdagítja az országos listát (így segítve a kisebb pártokat).
Tegyük fel, hogy egy területi listán 9 mandátumot osztanak szét. Leadtak azon a területen egymillió szavazatot (csak a példa kedvéért), ebből 450.000-t kapott a Fidesz, 240.000-t az MSZP, 200.000-t a Jobbik, 60.000-t az MDF (országosan elérve az 5 %-ot), és a többi kis párt kapta a többi 50.000-t.
Ez esetben az egy mandátumhoz szükséges szava

hoplita 2010.03.02. 21:08:58

@jjulie:
Hát akkor én a te tipizálásod alapján kilógok a sorból.:DD

Minden nagyszülőm földműves, gazdálkodó parasztember volt, önálló egzisztenciák.
Kun vagyok, nagykun, ha mond neked valamit a Redemptio, akkor beljebb vagy..:D
Apai nagyanyám elmesélte az orosz megszállást.....egyetlen jószágjuk sem élte túl, mindent elvittek, vagy leöltek.
Egy vemhes orosz kancát hagytak ott, mert már ellés előtt állt...így indult 45.

Szal, mán megint nem vagy lőirányban.:DDD

Captain Tott (törölt) 2010.03.02. 21:12:31

@Captain Tott: (pardon, egyszercsak elküldte magát)
Tehát az egy mandátumhoz szükséges szavazat 100.000, a Fidesz kap 4-et, az MSZP és a Jobbik 2-2-t, 1 mandátum megy az országos listára.
De ha a Fidesz mondjuk itt 470.000 szavazatot kapott, akkor 5 mandátumot kap, és nem gazdagodik az országos lista újabb mandátummal, igaz viszont, hogy a Fidesz is veszít 80.000 töredékszavazatot az itt kapott egy mandátum miatt, ami valószínűleg egy mandátumába kerül az országos listán.

hoplita 2010.03.02. 21:12:32

@Orbán Diktor:
Szerintem meg téged csinált Rex, de be lehetett nyomva, mert még így is gyengére sikeredtél, te szukafattya.

török gábor 2010.03.02. 21:12:35

@pannonfunk: nagyon jó példa, pont ez a lényeg.

érdemes megnézni Bokros ma esti ATV-s szereplését amúgy.

jjulie 2010.03.02. 21:14:44

@kisa:

kicsit összekuszáltad a történetet, én arról beszéltem, hogy ha a horthy féle másodosztályú alakoknál marad a hatalom a háború után akkor megmarad a cselédvilág, a csendőrvilág, a nagybirtokrendszer, és a viktorka mára kb. egy jó traktorosságig emelkedhetett volna, persze a traktor nem az övé

mivel volt az a kis kitérő, így megnyilt a lehetőség a felemelkedése előtt, az hogy a nyolcvanas évek végén mi lett, az már nem szerepelt az eredeti mesémben

a lényeg a viktorka és a jobbikos szájtépők nagyrészének a felmenői a vörös hadseregnek, a rákosinak és a kádárnak államosításnak és tszesítésnek köszönhették a sorsuk jobbra fordulását

hoplita 2010.03.02. 21:16:44

@kisa:
Ebben látod igazad van, de a tökéletes, 100%-os lojalitást várták el.
Aki csak egy kicsit is kipofázott - és még a "felpuhult" 80-as években is - azt kicsinálták könyörtelenül és kiűzetett a paradicsomból.

Ezért hihetetlenek a mai legendáriumok az ifjú ellenzéki titánokról.

jjulie 2010.03.02. 21:18:27

@hoplita:

hány magyar hold, és milyen aranykoronák?

tanyán, vagy faluban, vályog vagy vertfal?

Captain Tott (törölt) 2010.03.02. 21:19:24

A mandátumszámítások alapján azt hiszem, ha a Fideszben valakit az a megtiszteltetés ér, hogy az országos lista 4. helyére jelölik, azt idén veheti akár selyemzsinórnak is...

hoplita 2010.03.02. 21:23:43

@jjulie:
Majd holnap.
Megyek, megnézem a Bőrnyakúakat, még nem láttam és elég jó kritikát kapott.

pannonfunk 2010.03.02. 21:30:58

@Captain Tott: Ja, ez is jó példa.
@török gábor: köszönöm. Most Captain Tott példájának okán felmerült bennem, hogy mi van akkor, ha a fidesz töredékszavazatainak a száma negatív lesz? Erre persze kevés esély van, de elméletileg ez a furcsaság is előállhat. Szerintem ez a kis valószínűségű esemény nincs leszabályozva a törvényben.

Mellesleg közbenn rájöttem, hogy hogyan lesz a budapesti mdf lista. Budapesten közös MDF-SZDSZ lista lesz, az SZDSZ meg nyilatkozni fog, hogy az ide érkezett szavazatok teljes egészében az MDF-et illetik meg. Ilyen nyilatkozatokat minden közös listás és közös jelöltes pártnak tennie kell az OVB felé:

www.valasztas.hu/hu/parval2010/351/351_0_index.html
(és itt a pártnyilatkozatokra kattintani, egyelőre nem nyilatkoztak, de nyílván fognak.)

Legalábbis én ezt tartom jogilag elképzelhetőnek. Persze akkor ehhez az MDF-nek kell, hogy legyen még legalább 7 területi listája a budapestin kívűl, hogy országos listát tudjon állítani. Viszont a közös budapesti lista szavazatai nem mennek a lecsóba.

jjulie 2010.03.02. 21:33:54

@hoplita:

és még egy tipikus jobbikos pályakép: nagyapa napszámos, fiu 46-ban születik, apa földet kap, a fiu kömüvesnek tanul, de a hatvanas években már bányász, mindent lehet lopni a bányától, 75-re kész a ház, közben érattségizk és levelezőn üzemmérnök, unoka születik hetvenben, köműves-bányász-üzemmérnök apuka megveszi neki a lakást 88-ban, othagyja a főiskolát, a nyugati határra megy seftelni, ebből veszi az első kocsmát, majd a másidikat, 95ben már játéggépeket helyezki, 2004-ig döl a zsé, viszont elveszíti a jétékgépes engedélyét, belevág az ingatlanbizniszbe, 2006-ra ott is veszít, ma már csak a kocsma van de alig hoz, mivel nincs meg a játékgép engedély, semmi féle kompatibilis tudása nincs, 40 éves, nőtlen, van még kp, je, de semmibe sem mer belefogni, mert mindent túl rizikósnak vél, el kéne adni a kocsit, sík ideg, azok a kurva komcsik, gyucsány meg a geci zsidók...

jobbik szavazó lett

Higany 2010.03.02. 21:44:06

Az LMP-ből még azt is kinézem, hogy majd duzzogva, a szabályokon keseregve látványosan elégetik a cetliket. Pedig nagy szükség lenne rájuk, hogy aki az ilyet szereti és amúgy a fidesz ellen szavazna, az ne csak a szocikra és ibi nyrt-re tudjon szavazni. (a magukat 200 000-re becsülő, baloldali, liberális értelmiséginek nevezők)

Captain Tott (törölt) 2010.03.02. 21:45:57

@pannonfunk:
Igen, pont erre gondoltam. Ha a Fidesz valóban agyonnyeri magát az egyéniben, a területi listán meg esetleg túl sok lesz a kétharmados szabállyal szerzett mandátuma, még akár negatív egyenlege is lehet az országos listán.
De - ahogy fentebb írtam - az országos lista 4. helye idén a Fideszben nem biztos, hogy nyerő...

Captain Tott (törölt) 2010.03.02. 21:48:29

@jjulie: Lehet, hogy ez valós jobbikos pályakép, de hogy nem tipikus, az tuti.

jjulie 2010.03.02. 21:56:57

@Captain Tott:

ez egy tipus

egy másikban az unoka 85-ben születik, kamu egyetemen kamu diploma, semmi seft lehetőség, csak a billenytyűket tanulta meg kalapálni...

jobbik szavazó lesz

6.Lenin 2010.03.02. 21:58:27

Milyen kár,hogy a kampány(mandátum számolgatás)csak néhány hétig tart,a kormányzás meg 4 évig.

Fordítva sokkal izgibb lenne.Mennyit lehetne 4 évig latolgatni,hány kis párt kell(ene) a T Házba.

A kormányzás meg kit érdekel.
Sok kis párt,sok vita,kevés munka,de rengeteget lehetne vitázni rajta.

Chingford 2010.03.02. 22:00:43

@theofil: Nem árt ha tudsz róla, hogy Szepesit (nem Szepessy) és az Összefogás Pártot Veres Jani bátyád megtámogatta egy kis pénzmaggal, 200 milcsivel! Bejutni nincs semmi esélyük, de valakitől el fogja vinni a szavazatot...

Captain Tott (törölt) 2010.03.02. 22:33:13

@jjulie:
Nos, ez utóbbi talán már sokkal jellemzőbb a Jobbik városi és fiatal szavazótáborára. De ha azt akarod bebizonyítani, hogy a Jobbik szavazói a tipikus élhetetlenek, akkor szerintem semmit sem értesz a mo.-i helyzetből.

jjulie 2010.03.02. 22:41:42

@Captain Tott:

a három generáció pályaivét nézd, ez amiről szó van

emelkedéshez a horthyrendszer eltűnése kellett, a szocializmus alatt megvalósul, az unoka ma meg nyűszít és kurvakomunistázik és visszaálmodja a harmincas éveket

Captain Tott (törölt) 2010.03.02. 22:47:51

Úgy vélem, óvakodjunk a leegyszerűsítésekről: akár a Jobbik mondja, akár a JObbikról mondjuk.

jjulie 2010.03.02. 22:53:24

@Captain Tott:

ahhoz egyszerűsítettem le hogy képes legyél követni

de bonyolultan elmondhatod hogy is van ez

Chingford 2010.03.02. 23:21:48

@Diocles: Egy barátom szent meggyőződése, hogy az MDF-et fel fogja állítani a Fidesz és ha bejut koalícióra és lép vele!

Captain Tott (törölt) 2010.03.02. 23:37:29

@jjulie: Ha egy pártnak van legalább félmillió szavazója (de inkább több), és szavaznak rá Borsodban meg Budapesten meg Kőszegen is, akkor az már nem tipikus rétegpárt. Ott már igen vegyesek a motivációk is.

laji 2010.03.02. 23:43:08

Nem látom a legutóbbi hozzászólásomat... Ki lettem moderálva, vagy nem értek a blogokhoz?

kopogtató 2010.03.03. 01:12:45

index.hu/video/2010/03/02/bokros_saskakommandok_jarnak/

Bokros itt nyíltan utal rá, hogy a végén megvásárolják majd a hiányzó szavazatokat ?!

Török Gábornak milyen címre lehet emailt küldeni?

jjulie 2010.03.03. 07:45:02

@Captain Tott:

a három generációs pályaiv a nem 500 ezer emberé, hanem kb 7 millióé abban az értelemben, hogy a legjobb korszaka a kádár idejére esik, és a háború utáni átalakulások nyertesei voltak

a mai preferenciájuk már persze különböző

vlaca55 2010.03.03. 11:33:38

@kopogtató: nézd meg a lap tetejét, jobb oldal...

pbd 2010.03.03. 11:35:51

a budapesti lista lesz nagyon fontos a ksipartoknal, mert a fovarosban vannak szerintem a legtobben olyanok, akik szivesen szavaznanak nem jobboldali partra, de lehetoleg nem az mszp-re. szoval mdf es lmp. az lmp-nel lehet tudni, hogy a 21-esben megvan nekik, a belso keruletek nem jelenthetnek gondot, a masodik keruleti szombati kristof blogjabol ugy tunik, hogy neki is meglesz hetvegere, szoval lmp-lista velhetoen lesz pesten. az mdf-nel annyit tudunk, hogy egy jeloltjuk mar leadta pesten. ha nekik nem lesz 8 jeloltjuk, akkor vege az eselyeiknek es az lmp elkezdhet remenykedni.

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2010.03.03. 12:08:28

Nem szált el, csak a kis pártok nehézségeivel és a nagyok szemétségeivel is meg kell küzdenie!

Hajrá LMP!!!

szobatars 2010.03.03. 12:20:22

@Ne szavazz a 4 mutyi pártra, Fidesz-Mdf-Mszp-Szdsz: Figyu, ha már a Tótavé is ezt írja, akkor elszállt..nem mintha mérvadó lenne.

A média támogatás megszűnése pedig felgyorsítja az LMP elszállását...

kopogtató 2010.03.03. 13:03:47

@vlaca55: kösz, közben megtaláltam:)

kalapácstollú 2010.03.03. 15:31:32

@szobatars: "Figyu, ha már a Tótavé is ezt írja, akkor elszállt..nem mintha mérvadó lenne."

Ha ő írja, akkor az úgy van, de amit ő ír az nem mérvadó?

Hogy mi van??

theofil 2010.03.03. 15:43:42

@Chingford:

Ha beütöd a keresőbe azt, hogy Monok megtalálod a nem hivatalos honlapot, amelyet nem lehet linkelni.

Ott Szepessyt Szepessynek írják.
Föltehetőleg tudják a polgármesterük nevét.

Amúgy egyke vagyok.

Uhu20 2010.03.03. 16:44:31

@pannonfunk: Kösz, érdekes számolás!

Viszont van egy további szál:

A két számítás kapcsán:
A) Ha az mdf kiesik:

fidesz: 3 mandátumot
mszp: 37 mandátumot
jobbik: 33 mandátumot

B) Tegyük fel, hogy az mdf átlépi sz 5%-ot, és ekkor a töredékszavazatok aránya

10:100:90:30 a fidesz:mszp:jobbik:mdf
viszonylatban. Ekkor az országos listáról kap:

fidesz: 3 mandátum
mszp: 32 mandátum
jobbik: 29 mandátum
mdf: 9 mandátum

AZ első esetben az mszp-mdf duó kap 37-et, a másodikban 41-et, a növekmény a jobbik kárára, a számításod szerint.

Azaz, ha tényleg úgy van, mint ahogy írod, akkor ez egy újabb szempont a fidesznek.

kalapácstollú 2010.03.04. 09:52:16

@Chingford: Kedd reggel a tévében azt mondta, Szepessynek hívják, valami adminisztrációs tévedés a Szepesi.

szimplalány 2010.03.06. 07:27:34

a kőkeményen fideszes körzetben, az első vkerületben sikerül összeszedni a KC-t, pedig rengeteg helyen mondták a lakók (különösen az első kerületben), hogy ott a házmester még aznap összeszedte, hogy kihozták. sok helyen azzal fogadtak minket, hogy ide ne is jöjjenek, ez egy elkötelezett ház :))

kalapácstollú 2010.03.06. 19:15:13

szimplalány=Ertsey Katalin? ;)

Gratulálok, persze!
süti beállítások módosítása