Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2012
sze 07
20:42

„Az pedig pusztán hit kérdése lesz, hogy hazudott-e a kormány, vagy megvédte ismét az embereket az IMF-től. A beszélő bot náluk van” – írta tegnap egy olvasóm, aki szerint elkapkodott volt azt gondolnom, hogy Orbán Viktor sárvári videózása után csak két kimenet lehetséges. Abban kétségtelenül igaza van, hogy egy ilyen aszimmetrikus tárgyalási helyzetben – ahol a Valutaalapnak nem  a választókat kell meggyőznie, ezért nem is a beszéd az erőssége - a kommunikációs előny a magyar kormányé.  A kérdés csak az, hogy azt a botot mire használják.

471imf.jpg

Nem állítom, hogy minden politikusi megnyilatkozás értelmezhető, Orbán Viktor sárvári megszólalása azonban kifejezetten azok közé tartozik, ahol minden bizonnyal kell lennie valamilyen tervnek, célnak, szándéknak. A kormányfő és stábja feltehetően tisztában volt azzal, hogy a videó megjelenését követően azonnal óriási vita kezdődik arról, valódi-e a lista, s azzal is kalkulálhatott, hogy huszonnégy órán belül eljutnak majd a lapokhoz azok a dokumentumok, amelyek más megvilágításba helyezik az ügyet. De akkor miért dönthettek úgy, hogy ebbe az irányba fordulnak?

1.  Figyelemelterelés. Van pár kifejezés, amelyet a politikai elemzésben a gondolkozás megspórolásának tartok, ezek között előkelő helyen szerepel ez a szó. Az elmúlt években nem nagyon akadt olyan ügy, amelynek kapcsán ne merült volna fel, hogy azzal valamiről el akarják terelni a figyelmet. Ettől persze még időnként akár igaz is lehet, ráadásul most tényleg van, lenne miről: a Safarov-ügy kellemetlensége szinte figyelemelterelésért kiáltott. Más kérdés, hogy a politikai machinációs gyakorlatban kétségtelenül  unortodox megoldásnak tűnne egy kényelmetlen témát egy másik önveszélyes bejelentéssel felülírni. Hibázni azonban lehet – ha tényleg csak figyelmet akart elterelni a kormány, akkor – annak ellenére, hogy a reflektor idehaza tényleg váltott (bár az örményekre ez feltehetően nincs hatással) - erősen vitatható az eredményesség.

2. Közvélemény felkészítése. Kézenfekvőnek látszik, hogy a kormány előkészít, előhangol: nem ez lenne az első eset, amikor egy váratlan bejelentésnél már sejthető, hogy milyen választ ad majd a politika a maga által értelmezett kihívásra. Van benne logika: a negatív döntéseket könnyebb úgy tálalni, ha egy még negatívabb elváráshoz viszonyítunk. Amikor a kormányfő azt mondja, hogy egy alternatív tárgyalási csomagot készítünk elő, azzal akár azt is mondhatja, hogy ehhez képest örülnünk kell majd a kisebb kellemetlenségeknek (ez egyaránt lehet a megállapodás utáni, de a megállapodás elmaradása miatt bekövetkezett helyzet is!). Ugyanakkor ebbe a képbe belezavar, hogy a nagy nézettségű híradókban már az első hírek is „állítólagos” listáról szóltak, ma pedig sorban érkeztek a lista tényét cáfoló nyilatkozatok.  Így legfeljebb abban bízhat a kormány, hogy legelkötelezettebb hívei elfogadják valóságértelmezését: ez nem kevés (ahogy az eheti Heti Válaszban érvelek is mellette: ma ennek a körnek a meggyőzése a kormányfő első számú célja), de nem vagyok benne biztos, hogy önmagában ezért megéri.

3. Tárgyalási pozíció. A listáról szóló vita elindításának leginkább racionális magyarázata szerintem a tárgyalóasztal környékén kereshető. Ez az értelmezés onnan indul, hogy a kormányfő ugyan a nyilvánosságot használja, de elsősorban nem a nyilvánosságnak beszél. Ezért is fogadható el számára veszteségként az, hogy „lebuktatható”: akikhez valójában szól, úgyis tudják, hogy mi az igazság – mint ahogy azzal is tisztában vannak, hogy a politikusok trükköznek. Ugyanakkor egy olyan terepre megy, ahová a tárgyalófelek úgysem követik, részben, mert nem érdekük, részben, mert nem jók ebben, nem itt van versenyelőnyük. Orbán itt próbál tehát manőverezni, talán pontosan nem is igazán tudva, hogy mit érhet el vele. Az elképzelés gyenge pontja ugyanis éppen a cél: vajon miképpen javíthatja a magyar tárgyalási pozíciókat egy ilyen bejelentés? Színvallásra kényszeríti az IMF-et, kiugrasztja a nyulat a bokorból – ilyesmire lehet esetleg gondolni, de talán valószínűbb, hogy egyszerűen Orbán – ahogy a belpolitikában is megszokta – lépni akar, kimozgatni az ellenfelet, új pozíciókat felvenni. Hátha jó lesz valamire – ennél többet én sem látok ebben, de ennél életszerűbb, racionálisabb magyarázatát sajnos nem találom ennek a kommunikációnak.  

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr634762025

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Török áfium ellen való orvosság 2012.09.14. 09:55:15

Egyeseknek nagyon fáj mostanában, hogy Török Gábor politológus elemzéseiben rendkívüli késztetést érez az ellensúlyozgatás művészetének bemutatására. Hadd tegye. Miért fáj az bárkinek is, hogy nem anyázza le a Kormányt a hazug IMF-levél ügyében? Miért ...

Trackback: A jövő elkezdődött? 2012.09.08. 16:50:59

Olvashattunk róla: terjed a métely. A Jobbik elindult nyugat felé – az észak-kelet magyarországi megyékhez hasonló pozíciókat akarnak kiépíteni maguknak az ország fejlettebb felén is. Nyitányaként ma Veszprémben szerveztek felvonulást maguknak. És megb...

Trackback: A jövő elkezdődött? 2012.09.08. 16:50:53

Olvashattunk róla: terjed a métely. A Jobbik elindult nyugat felé – az észak-kelet magyarországi megyékhez hasonló pozíciókat akarnak kiépíteni maguknak az ország fejlettebb felén is. Nyitányaként ma Veszprémben szerveztek felvonulást maguknak. És megb...

Trackback: Íme az IMF titkos feltételei 2012.09.07. 23:36:18

A nyári szünetben hallgatásba burkolózott a blog, de most elő kell állnom az igazsággal. Július óta birtokomban vannak az IMF-nek a magyar kormánnyal szembeni titkos feltételei. Pár nappal a tárgyalások után egy névtelen levelet kaptam, a feladó pedig ...

Trackback: Íme az IMF titkos feltételei 2012.09.07. 23:36:15

A nyári szünetben hallgatásba burkolózott a blog, de most elő kell állnom az igazsággal. Július óta birtokomban vannak az IMF-nek a magyar kormánnyal szembeni titkos feltételei. Pár nappal a tárgyalások után egy névtelen levelet kaptam, a feladó pedig ...

Trackback: Orbán megint elszabadult és rombol 2012.09.07. 23:18:09

A Facebookra feltöltött IMF-üzenetét követően a délelőtti 284 forintról délutánra 289 forintra erősödött az euro, és a dollár és a svájci frank se hagyta szó nélkül a dolgot. A videóüzenet 10:39-kor került ki a miniszterelnök Facebook-oldalára, a követ...

Trackback: Köszönjük, Orbán, elég a kommunikációs trükkökből, a forradalmi hevületből és a barokkos túlzásokból! 2012.09.07. 23:17:13

Élni akarjuk az életünket, jókedvvel, bőségben, és annak, hogy ezt megtehessük, jelen pillanatban te és a slepped vagytok a legnagyobb akadálya. * Nézd meg, már megint mit csináltál! * Úgy tűnik, hazudtál, és két órán belül rajtakaptak! Már megint rajt...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hegyilány 2012.09.21. 18:19:32

Igaz! Azt mondják. "Álmok, vágyak népe a magyar". Így hát lehet, mindenféle "csodákról" vizionálni. Persze, csak némelyeknek.
Szerintem.
:(

aszekelyek 2012.09.21. 18:20:37

@Hepci: Csöre így inszinuálta a Bazsa Mári által az istállóban lakatott idős gazdát , akinek elvette a "fődgyét " , meg is mérgezte... Keltegette a már holtat , hogy Bácsika, bácsika.... reklamációkat az Árvácska szerzőjéhez kéretik küldeni. Szoktam mondani a férjemnek , mikor maga felé hajlana keze , hogy "ingöm"... Akkor nevetni kezd...

hegyilány 2012.09.21. 18:24:16

"Ma úgy tűnhet, hogy a magyar kormány szokatlan, sőt logikátlan döntések sorát hozza", írja a héten a Heti Válaszban Matolcsy György.
A nemzetgazdasági miniszter szerint az, hogy a kormány szembeszáll a pénzpiaccal, a bankokkal, a monopolpiacot szerző multikkal, az unióval és más erős érdekcsoportokkal, "nem értelmetlen, csak szokatlan".
Hogy értelmetlenek, vagy csak szokatlanok ezek a lépések, nem szeretnénk eldönteni, mindenestre jelentős mértékben ezeknek a lépéseknek köszönhetően 14 éves mélypontra süllyedt a magyar gazdaság beruházási volumene, ami igen komoly mértékben visszaveti nemcsak az aktuális GDP alakulását, de a magyar gazdaság jövőbeli növekedési lehetőségét is."

www.mfor.hu/cikkek/magyar_gazdasag_beruhazas.html

Ráadásul a kilátások sem túl fényesek, Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője a második negyedéves beruházási adatok megjelenésekor elmondta: szerinte fordulatra a jövőben sem lehet számítani, mindössze a visszaesés mértéke mérséklődhet. Az egyre bizonytalanabb nemzetközi és hazai gazdasági kilátások nem indokolnak jelentősebb bővítéseket, a bankok pedig a vállalati hitelezés további szigorítását tervezik."

Hát! "Én nem tudom". A siker titka??
:((

aszekelyek 2012.09.21. 18:24:31

@knausz: Már egészen leszoktam az autózásról. Tuja , metró... gyorsabb is , olcsóbb is. Nincs cirkusz és vagyon kiadása a parkolóra. Csak hosszú útra megyünk autón. Szokás de le lehet szokni. : Gyerekeim nagy bringások.

dbeata 2012.09.21. 18:26:03

@aszekelyek: Mindig mosolyt csalsz az arcomra...:)
Amúgy komolyabban vennélek, ha nem fosnál annyira a nem Fideszes politikusoktól, hogy kisbetűvel írd a nevüket. De komolyan, ez annyira gyerekes dolog, édes Ildikém!

Én meg azt hallottam, hogy vezíred azon próbál mesterkedni, hogy a "rossz hírt" ne őneki kelljen kimondani, hanem a ZEU-ra, meg a Ájemefre kenhesse. De egyelőre nem akar összejönni a dolog...:(

Sajnos a gondolatmenetedet nem mindig tudom követni, pedig igyekszem. :(

márta)) 2012.09.21. 18:29:52

Na. Igen! A magyar kormányfő zseniális, ott Rómában is.
Nagyon jó.
Bezony.
:((

dbeata 2012.09.21. 18:30:33

@knausz: Hát, én sok mindenről le tudok mondani.
Az autó viszont nálunk munkaeszköz is egyben. :(

márta)) 2012.09.21. 18:48:20

www.stop.hu/belfold/orban-amokfutasa-a-zsakutca-fele/1084664/

Ugyan már! Ezt (is), mint oly sok minden mást) a Török Gábor már régen megírta.

torokgaborelemez.blog.hu/2011/01/04/309_zsakutca

"Ha a Fidesz engedi, hogy ebben a helyzetben a „szemben a világgal” heroizmusa hassa át és terelje a politikai irracionalizmus irányába a működését, akkor sorsa nem nagyon lehet más, mint a biztos bukás. Lehetetlen, hogy ez megérje."

*******

Hát! Majd meglátjuk.
Gondolom.
:)

mókáné 2012.09.21. 18:49:08

@A Balta-hatás (dbeata):

"Az autó viszont nálunk munkaeszköz is egyben. :("

Én azzal jártam mindig dolgozni. Benne a ritmus a lábamba.

Azt hiszem, mindig sportoltam valamit, de most szenvedélyem lett és az egészséges életmód is.:) Van egynehány kellemes és hasznos szenvedélyem..

márta)) 2012.09.21. 18:50:53

Na. Jó. Csak írogassanak maguknak. De csak a NER. jegyében tegyék azt." Majd később még visszanézek, kíváncsi vagyok mit alkottak.
:((

menőmano 2012.09.21. 18:56:02

Hát! ja! Persze! A Török G. kiváló politikai elemző. Halad az általa kijelölt úton, mások meg csak mennek mögötte.
Szerintem.
osztjónapot!
:))))))

menőmano 2012.09.21. 18:59:02

Jut eszembe! Itt is totális a helyzet? Miért nincs még most sem új poszt??
Elnézést! De "én nem tudom" már, hogy mi van/lehet.
Hát komolyan........
:))))

hoplita 2012.09.21. 19:08:44

@aszekelyek:
"...MNO-n álltam meredeken szemben velük és ki is tiltott az egyik blogból valamelyik észkombájn, az indexen...."

Ki a faszommal álltál te ott szembe, te hazug ribanc...?????
Öt háesz után baszattátok ki a moderátorral azt, aki nem úgy csaholt, ahogyan a bandád.
Mondtam már, hamarabb utolérni a hazug ribancot, mint a sánta kutyát.:(((((

aszekelyek 2012.09.21. 19:09:27

@bariga: a sok igazság mellé tegyük azt is , hogy Orbán azt ígérte , hogy tudja , nagyon nehéz lesz. Sem osztogatást nem ígért , sem mást , amit hiányolnak sokan. Rendet fog tenni abban a káoszban , amit kaptak , nyolc év ballib kormányzás után. Igaz , hogy nem varázsütésre igérte. Szépen haladnak az úton , nagy ellenszélben. Azt nem foghatnánk rá azért az európai bizottságra , hogy elismerte a jót , költségvetési hiány lefaragása , vagy azt , a néhány elvont dolgot , mint a harmadik év gyes , vagy a két jövedelempótlóból egyet elvett bajnai , ő meg azonnal visszaadta..... Nekik nem tetszett , mert szokatlan volt. Nagy felháborodással hívott fel mindig a németeknél élő barátnőm , hogy ezek már megint csak a szegényektől vesznek el mindent , ami náluk a válság kezelését jelentette . Hartz Fier és van már fünf is. Az kérlek a tartósan munkanélküli státusz . Ne gondolja senki, hogy ott nem nyílt ki az olló és nincsenek nagyon szegények... Van viszont magáncsőd. Ott nem engedték , hogy a bankok tömegeket fosztogassanak...
Érdekes , nem? Nemrégen terjesztette be a volt szoci házelnöknő. A másik , nekem szimpatikus baloldali politikus. Magasan vezette a népszerűségi listákat ,... amíg a tisztségében volt. Nem véletlenül.
A baloldaliság nála a legkézzelfoghatóbb és a leginkább tesz azért , hogy tényleg ne ötfelé toljuk a szekeret. :) Ma két szocit is dicsértem:) Vannak persze , akiket sosem fogok. Kinek , kinek érdemei szerint.

hoplita 2012.09.21. 19:11:10

@Putyilov gyári melós:

"...Az orrtúró meleg gyerek BEVÉTELT TERVEZ RÁ!..."

Ne bántsd a kis köcsögbuzit, a csutitörpegeci pereputtya...!:)

tölgyes 2012.09.21. 19:14:14

@A Balta-hatás (dbeata): Az USA és Franciaország nem ugrasztotta össze az örményeket a környező népekkel, amikor kiadtak nekiki két terroritát, akiknek az örmények azonnal megkegyelmeztek?
Ilyen kérést nem lehet megtagadni következmények nélkül. Márpedig a kiadatás után a felelősség azé, aki a megállapodástól eltér.
Ráadásul itt magyart a magyarral az MSZP ugrasztotta össze, amikor a 23 millió románnal és a nyugdíjak elveszítésvel rigatta a magyar lakosságot a 2004. dec. 5-ei kampányban.

menőmano 2012.09.21. 19:14:44

Munkahelyteremtés nélkül nem fog menni"

mno.hu/gazdasag/munkahelyteremtes-nelkul-nem-fog-menni-1106831

Hát! Én totálisan úgy emlékszem, hogy lesz egymillió új munkahely. Azt ígérte a kormány. Vagy nem? nem jól emlékszem?
:))

hoplita 2012.09.21. 19:15:58

@Putyilov gyári melós:
A szemetet el kell takarítani faszomberci, de a delikvensek aránya olyan 70-30 lenne a morék javára.
Magyar rassz a zapád fasza, te majomparádé.:(

menőmano 2012.09.21. 19:17:57

@hoplita

:)))))))))))

hoplita 2012.09.21. 19:19:42

@panelburzsuj:
A nyuggerek jó része valóban mihaszna, az is volt...de ettől még nem agyonüthető szabadon.
Megint kekeckedhetnéked van?

aszekelyek 2012.09.21. 19:23:25

@bariga: rendszeresen jelentem is nektek, miket látok atv..ben, annyira széles palettán tájékozódom. Indeyxről nem is szólva. Csak márbreggel epeömlést kaptam tőlük:) . Éhgyomorra nem jó indexet szekeres elvtárssal , mert megárt . Nekem kényes a gyomrom. Pszichoszomatikusan. @hoplita: aranyom én hősöm, holita. Mér régen nem voltál ott, amikor ez történt. A véletlenül késsel mentünk sokan szórakozni esetről volt szó. Beszóltam nekik , hogy ellenőrizetlen , átvett anyagot nem kéne tényként tálalni. Volt egy terjesztett pletyka egy korábbi kapcsolatról.., hogy szerelemféltés az indok.... Az ugyanis sokkal lájtosabb büntetési tétel....de ezt te is tudod. - Mint ami valójában történt.

No ezért aztán , nyilván olvasták, :) kikezdtek. de a kitiktásom késübb volt. beszélgettem valakivel, kulturáltan a z eredményekről, összevetettük , mikor hogy alakult. ez nem stimmelt bele a cilágképükbe. .) Közölték velem , miről veszélhetek , illetve, hogy csak arról beszélhetek. Az nem jött össze. :) A járom harmados bloggazda letiltott. Nem jól tűröm a szájkosarat, pórázt. :) Asszem neked a kifejezésmódod volt túl érdes , ha jól emlékszem. :)

menőmano 2012.09.21. 19:23:30

Óh!! "dicsértem".
Oszt akkor mi van?? Ki a vakapójét érdekli, hogy kit dicsér, avagy nem dicsér.
ennnyyyi.

hoplita 2012.09.21. 19:24:33

@bigapples:
"....Különben, ha devizahitelünk van, akkor a legfontosabb fegyverét veszti el az ország, a pénznyomtatás, a forintleértékelés lehetőségét...."

Ezt már rég elvesztettük. Nincs Nemzeti Bankunk, csak papíron.

aszekelyek 2012.09.21. 19:32:15

@bariga: Unilever gyártja, nemtom idehaza-e? Vagy csak csomizzák?

hoplita 2012.09.21. 19:32:37

@aszekelyek:
Uggyan mán, királylány...:))
Többször is visszamentem, legutoljára 2010 nyarán Hawken néven, te is kekeckedtél velem, libafos.
Akkor 200 háesz után azért tiltottak ki, mert azt mertem írni a Gárdisták topicba, hogy nekem bejön az ÚMG tereprucija. Már repültem is.:D
Fel sem ismertél, faszomfötty.:)))))))

aszekelyek 2012.09.21. 19:44:11

@bigapples: Igen, igen , ma reggel szekérelvtárs erre hivatkozott. Súlyosan megtámadták a forintot... de ezt akkor mér nem mondták?:))) Sorost később már feltárták, megbüntették. Jól tudom, hogy a Detxhbank is nagyon nagy veszteséget szenvedett az amerikai krach idején? Ja és azt , hogy a neve német bank, a tulajai nem... ?

aszekelyek 2012.09.21. 19:47:44

@inreallife: mindig tudtam , hogy téged se anya szült...

aszekelyek 2012.09.21. 19:55:24

@bariga: mire nem volt jó az? rongyot rázni? mert nézni azt lehetett. Sztem mi kilencvenakárhányban vettünk tévét. Amikor feladta Munkácsy color. Az eldő tévénk még a nagypapáé volt, illetve az öregeké. Sokáig ment szépen az is. Unokáéknál. Mondja a tévészerelő, hogy ma négy évre van gyártva, javítás nincs, kidobja, vesz másikat a kedves fogyasztó. Másként nem pörög a pénz a zsebébe annak , aki ezt így elrendezte. A tévészerelőt is lasszóval kell fogni. Nincs GELKA. Thökölyt szétverték.

bariga 2012.09.21. 19:56:05

@A Balta-hatás (dbeata): ez nagyon édes ! már értem honnan van a sok okosság

bariga 2012.09.21. 19:59:40

@aszekelyek: na látod, hogyan tartja meg a multi a szép magyar hagyományokat.
De barbonnal még borotválkozhatsz, a Caola működik

caola.hu/

aszekelyek 2012.09.21. 20:00:09

@inreallife: Ne beszélj , hát hogyan oldódott volna meg? Ez érdekel. előre kuncogok...@hoplita: hogy milyen figyelmetlen vagyok:) ! Itt meg rögtön beléd botlottam:)

mókáné 2012.09.21. 20:00:54

@bariga:

"De barbonnal még borotválkozhatsz, a Caola működik"

Az Óceán fogkrémem helyett német márkát kell használnom. Szégyen!

aszekelyek 2012.09.21. 20:02:18

@inreallife: Nézzük, ha 35 vagy, sokat Orbán érában nem adóztál itthon. Tíz éve kb kaphattál diplomát éppen...ergo zömmel a szociknak toltad , amit toltál.

bariga 2012.09.21. 20:03:13

@Putyilov gyári melós: Hát önbizalom nélkül már nem merne kiállni. Különben meg azt is mondta, hogy mikor?

aszekelyek 2012.09.21. 20:05:50

@bariga: a jobbiknak elmagyarázta , konkrétan vonának , ezt Orbán , hogy vegyen vissza az arcából..., - ő akar állandóan :)

aszekelyek 2012.09.21. 20:08:20

@bariga: ez volt véleményem az alkotmány 49.évi XX. törvényéről is... az is csak a kgst piacon kellő portéka volt.

dbeata 2012.09.21. 20:08:55

@tölgyes: Csalódtam Önben, komolyan.
Ennél többet vártam volna.
Azzal, amiket ír, valójában a saját erkölcsi fölényét sikerül sárba tiporni.
A Deákné vászna esete...:(

bariga 2012.09.21. 20:10:59

@aszekelyek: reméljük ebben a témában Orbán nyer Vona ellen.

bariga 2012.09.21. 20:13:22

@aszekelyek: de szerencsére fordult a világ, most meg nem kellene visszafordítani, gondolom ebben egyetérthetünk.

aszekelyek 2012.09.21. 20:13:30

@inreallife:
ez legikább olyan hatásos az ellen , mint a két térd közé szorított algopiryn,, fogamzásgátlónak... Honnan tudja ez az úr, hogy a többség mit akar?

dbeata 2012.09.21. 20:14:53

@bariga: Jaja, almát a körtével... hogy klasszikusokat idézzek...

tölgyes 2012.09.21. 20:16:59

@A Balta-hatás (dbeata): Erre a válaszra nekem nincsenek szavaim.:( Javaslom olvasgasson hoplitát és ami jó szaftos, az mind az Ön gondolkodási szintjét mutatja:)

aszekelyek 2012.09.21. 20:17:01

@bariga: még sokan morognak amiatt , hogy megváltoztatták ezt. és nem a szőnyeg alá seperve tartjuk a témát . Folyvást bele is botlottunk... Mindszentyről lesz a Terror házában előadás , megemlékezés. Elég sokára lehetett. A léte is bántotta némely azóta bukottak szemét.

hoplita 2012.09.21. 20:17:17

@aszekelyek:
Csak a nickemet ismerted fel...nem engem.

bariga 2012.09.21. 20:17:40

@knausz: :-)
én például a
Gabi fogkrémet szerettem, olyan íze volt, mint a rágóguminak, amit 10 évesen láttam először. Na jó régen volt ez, az már igaz

dbeata 2012.09.21. 20:19:39

@tölgyes: Szoktam :) De ne aggódjon, nem az ártott meg. Inkább ez a szerecsenmosdatás, az hozott ki a béketűrésből..

Nyugodtan hőbörögjön! :) Jól áll Önnek! :)

bariga 2012.09.21. 20:22:01

@aszekelyek: kimaradt néhány fontosabb év az életedből ott a rendszerváltás környékén, mert akkor is megváltoztatták

mókáné 2012.09.21. 20:24:02

@bariga:

Nekem a Gabi túl édes volt, a sós fogkrémeket szerettem és szeretem most is, ami olyan tisztaság-érzetet nyújt.

aszekelyek 2012.09.21. 20:26:33

@A Balta-hatás (dbeata): ez örömömre szolgál , tényleg. Ha mosolyt csalok az arcodra..:) mások sem tudnak mindig követni. Pszichológus bácsi ismerősöm szokta is mondani , jöjjön le hozzám.....:) A reményhal ízét a szádban , ugye érzed? :)

@knausz: a felét adták el a Caolának. A mosószappant is... A Flórát , a törökök megvettéjk a licencet... Az kivett minden foltot... , damastból , bármiből.. Hát hogy gondoltad édes Timikém , hogy megtűrik azt a mi piacunkon ? Ha vehetsz ócsóé ÓÓveánt, mikor vennéd meg a drága nem Caolást ? Márkahű lennél? Na próbáld meg , ha eltűnik a márka a piacról...! :) Ez volt a piac önszabályozása kérlek.

mókáné 2012.09.21. 20:27:25

@tölgyes:

Igyekszem jó modorra szoktatni @A Balta-hatás (dbeata): . Kevés sikerrel.:)

mókáné 2012.09.21. 20:30:50

@aszekelyek:

"Márkahű lennél?"

Márkahű vagyok. Chanel 5 az illatom legalább 20 éve (francia). A fogkrémem német, a ruháimat egyenesen Olaszországból hozzák.

Lassan már csak én vagyok magyar..

aszekelyek 2012.09.21. 20:31:07

@A Balta-hatás (dbeata): Beácskám édes , azt kell mondanom , súlyosan tévesz. Oké, hogy mindenfelől ezt ordízkák a füledbe de tehetsz bele viaszgolyót:) Vagy fülszőrt , jó sokat:)
Már javában marakodtak ezek a derék örmények és azeriek...

Szó nincs róla , hogy összeugrottak volna miattunk. Ránk viszont ugrottak. Érzed a különbséget , ugye?

@hoplita: ne röhögtess:) Mint régi ismerőst köszöntöttelek.

tölgyes 2012.09.21. 20:32:25

@A Balta-hatás (dbeata): Miféle erkölcsről papol itt nekem Ön? Ez itt nem erkölcsi kérdés, hanem a diplomácia eljárások rendjének alkalmazása.(Ahogy az angolok monják: Angliának nincsenek barátai, csak érdekei.:( Lehet fanyalogni..:(
Egyébként a gyilkosságot elkövető azerinek a szeme láttára mészárolták le a rokonait az örmények. Ez persze nem jogosít önbíráskodásra, de már csak egy feltételezett, de be nem következett gázolásért is agyonvertek Olaszliszkán egy apát.. mert abban a kultúrában sajnos ez a szokás. Ebben nincsen különbség örmény és azeri között.
A súlyos hiba akkor történt, amikor ebből a térségből nyilván európai nyomásra előzetes pszichológiai vizsgálat nélkül befogadtunk két ilyen embert. Az örményt aki provokált és az azerit, aki baltával válaszolt.
A világ diplomáciájában pedig ez a rend: ilyenkor kiadják a kikérő államnak az elítéltet. A magyar fél jogszerű eljárását az erre jogosult, vizsgálódó európai intézmények jogszerűnek tartják.
Ha adolgok mélyebb erkölcsi mösszefüggései érdeklik, akkor javaslom olvasson Tolsztojt..Talán még valamit meg is ért majd a probléma felszínéből. (Egyébként ez a fideszes, LMP-és, MSZP-és politikusoknak sem ártana). Még TG-nek sem.:(

Akkor kelllett volna huzogatnia az orrát, amikor a nemzettársai ellen uszították 2004-ben... majd Olaszliszka idején.

dbeata 2012.09.21. 20:33:23

@aszekelyek: Ezt az oviban előadhatod. Az a színvonal.
A kérdés az, hogy muszáj volt-e, elkerülhető lett volna-e. S ha ki kellett adni, ugyan miért? Mi végre? Nincs elég baj enélkül is?

mókáné 2012.09.21. 20:35:55

@tölgyes:

"javaslom olvasson Tolsztojt.."

Ez egy kitűnő javaslat volt a @A Balta-hatás (dbeata): - nak.:)

aszekelyek 2012.09.21. 20:35:58

@bariga: igen, 88 augusztusa után fél szemmel néztem csak és később is, mert akkor született a lányom.. Meg tévécsatona is volt vagy egy... Éjjel jó volt, mert pesty fekete dobozt pl éjszakai szoptatás körül adták... Akkoriban meg nem olvastam napilapokat. Még fiatal voltam hozzá. Népszabi pedig mindenhol volt. Más sem.... :)
@knausz: mér , van magyar ruhaipar ? Már a kisipar is csak bérmunkába dolgozik , vagy javítást csinál..

dbeata 2012.09.21. 20:37:31

@tölgyes: Na, ne fuvalkodjon így fel. Igaza van, nem kell itten fanyalogni. Minden a legnagyobb rendben van így.
Kvittek most már, ZUSÁval, meg MSZP-vel, meg még akiket példának hozott.
Szóval kiegyenlítés megtörtént.

Csak az ég szerelmére, ne mutogasson már hátra, meg keressen bűnbakot.

aszekelyek 2012.09.21. 20:38:22

@A Balta-hatás (dbeata): Esetleg nem értesültél róla , hogy ez az EU álláspontja is?

tölgyes 2012.09.21. 20:38:33

@A Balta-hatás (dbeata): Miféle szerencsenmosdatásról beszél??A magyar kormány nem felelős azért, hogy az azeri elnök kegyelmet adott, mint ahogy a francia és az USA kormánya se volt felelős azért, mert az örmények kegyelmet adtak.
A helyzet a következő: ez a diplomáciai gyakorlat. A magyar kormány az ilyenkor szükséges garanciákat megkérte és megkapta (lásd eus. értékelést). Azer egy nagy hatalmú, jelentős ország, amelyik tagja az ENSZ Biztonsági Tanácsának. Milyen jogon vonná klétdségbe Mo. az azeriek szavahihetőségét??és hogyan várhatna közeledést a két ország között, ha ezt megteszi??

mókáné 2012.09.21. 20:39:38

@aszekelyek:

"mér , van magyar ruhaipar ? "

Ma vettem derékmelegítőt, olyan kis csinosat, apró virággal, hogy fölfogja a nadrágomat, mert egyre fogyok ki belőle, na utolsó darabok voltak, mind jön a kalocsai mintás.

aszekelyek 2012.09.21. 20:40:40

@A Balta-hatás (dbeata): nyugat -európai néppel mikor ugrottunk mi össze? :) Cohn Benditék nem a nép...

tölgyes 2012.09.21. 20:47:19

@A Balta-hatás (dbeata): Hátra mutogatni? Ugyan mivel? Olaszliszkával, vagy dec. 5-tel?? Hiszen ha az a hátunk mögött volna én boldog volnék, csakhogy itt van előttünk. Törnyosodik nap mint nap.. ha nem hiszi menjen le Olaszliszkára és sétáljon egy kicsit az utcán:( Sportcipőt azonban húzzon, hogy a kocsijához tudjon futni.. mert könnyen feldobja magát egy csinos legény a motorházra:(, csak úgy miheztartás végett.
@knausz: Látszik rajat, hogy nem olvasott Tolsztojt, de Ajtmetovot sem.. pedig ha elolvasná Az évszázadnál hosszabb ez a nap - ot, talán legalább azt kezdené érteni, hogy semmit sem ért. Az pedig nagy előrelépés lenne.

aszekelyek 2012.09.21. 20:49:10

@menőmano: ebben is mindenki egyet ért. Csak nem tudták a szocik sem megteremteni. Számon kérni azt könnyebb , sokkal. Ezer cég jött be egyébként. Volt aki ment , voltak akik jöttek. ez sosincs másképp. Mit is segít ebben az ellenzék? A rossz hírünket keltés odakinn nem tesz ehhez hozzá egyetlen munkahelyet sem.

aszekelyek 2012.09.21. 20:52:59

@A Balta-hatás (dbeata): olvasd vissza édes Beám , mit írtál nekem erről az elején , aztán megkérdezem , ki keres itt bűnbakot..., még egyszer....

dbeata 2012.09.21. 20:54:37

@tölgyes: "A súlyos hiba akkor történt, amikor ebből a térségből nyilván európai nyomásra előzetes pszichológiai vizsgálat nélkül befogadtunk két ilyen embert. Az örményt aki provokált és az azerit, aki baltával válaszolt."
Itt volt a hátramutogatás.

"Sportcipőt azonban húzzon, hogy a kocsijához tudjon futni.. mert könnyen feldobja magát egy csinos legény a motorházra:(, csak úgy miheztartás végett." Ilyeneket akkor kezd írni, mikor kifogy az érvekből?
Azt hiszi, még nem voltam Olaszliszkán? Régi jó, borivó családból származom...:)

aszekelyek 2012.09.21. 20:56:45

@knausz: Igen divattá teszik, újra. legalább ez a generáció, a mai fiatalok:) megismerik a kultúránknak ezt a részét is. Még varrni is megtanított anyukám kalocsait is. keresztszemest is. Mink olyan "kádárvakarékprolik vótunk , :) akik zenére, kézimunkára és irodalomra meg nyelvekre vótunk oktatva:)

aszekelyek 2012.09.21. 21:01:42

@A Balta-hatás (dbeata): mondjuk nagy ötlet volt őket egy helyen elszállásolni... Az ilyesmihez feltétlen szükséges , hogy könnyen elérhető legyen a kivel otthon harcban állnak.. Fél éjszaka nem szaladgált volna a városban egy baltával , hogy hol lakhat az örmény,... meg akarom fojtani...

aszekelyek 2012.09.21. 21:05:40

@A Balta-hatás (dbeata): " Te és elvtársaid cinikus módon ugrasztotok össze azerieket örményekkel, magyarokat magyarokkal, más európai népekkel" erre gondoltam hogy ki keres itt bűnbakot. 18 óra 17 ma...

6.Lenin 2012.09.21. 21:08:17

"Itt volt a hátramutogatás."

-Csaknem beteg volt az elmúlt néhány hónapban?
-Miből gondolja?
-Hiányoltam, nem járt misére.
-Már nem járok, meguntam.
-Megunta?
-Igen, állandóan visszafelé mutogatnak, erkölcsről, követendő szentekről papolnak. Meg valamiféle 10 pontról.
-Azok nem pontok, hanem parancsok, betartandó több ezer éves normák.
-Na látja, előre kell nézni, nem visszafelé mindig. Most. most van és kész. Holnap mi lesz, azzal kell foglalkozni. Nem régi pacákokkal, meg azzal, miként kellene ma élni.
-Hát, izé...
-Hát, ez az. Nem állandóan a múlttal foglalkozni. Ki a tosz érdekli?

dbeata 2012.09.21. 21:13:16

@aszekelyek: És nem?
Ha jóhiszeműséget feltételezünk Orbánról, akkor is felelős a történtekért. Lehet azon brusztolni, mennyiben, de a felelősség az övé is.
Rosszhiszeműséget már nem is szeretnék feltételezni.

Szó sincs bűnbak kereséséről.

A bűnbak szó jelentése: "Olyan személy, aki mások hibájáért lakol.
A kifejezés egy ókori zsidó szertartásra utal: engesztelés napján a főpap kézrátétellel egy kecskebakra ruházta Izrael népének minden bűnét, majd a bakot kiűzték a sivatagba, a démonok közé."

Nem kell ide Tolsztoj, elég lesz a Kis herceg is, ezt megérteni.

aszekelyek 2012.09.21. 21:13:27

@A Balta-hatás (dbeata): 18.07 egészen pontosan. - No , jóccakát mindenkinek.! Holnap nem leszek , családi program:) Szép hétvégét nektek ! MA korán megyünk hajcsizni:)

aszekelyek 2012.09.21. 21:19:14

@A Balta-hatás (dbeata): És nem, bizony. A bűn bak szertartást ismerem. Az ószövetséget is. Látom , nem szabadultál meg attól a sugallattól, hogy Orbán a felelős , amiért az azeriek nem tartották be az egyezményt.
Amit egyébként a hangos örmények sem tartottak be , amikor nekik adtak ki egy gyilkost. Ma nem tudok többet tenni egymás jobb megértése érdekében , mint azt , hogy megkérlek , szépen , gondold végig ezt még egyszer. :)

aszekelyek 2012.09.21. 21:22:03

@A Balta-hatás (dbeata): Tolsztoj mindenhez kell. :) Nem csak ide:)

tölgyes 2012.09.21. 21:29:38

@A Balta-hatás (dbeata): Az idézett részben mi volt a hátramutogatás. Abból a térségből pszichológiai vizsgálat nélkül katonákat fogadni méghozzá az ellenséges táborokból - tilos. Aki ezt nem tudja, az azonnal felejtse el ezt a szakmát.
Abban a térségben - az afgánok, csecsenek is közibük tartoznak - az uralkodó jogelv a szemet szemért, és egyúttal szinte mindannapos az önbíráskodás.Nem azért mert rosszabbak, hanem mert ez a kultúrájuk része. Aki ezt nem tudja, az ne hívjon/fogadjon onnak se katonát, se civilt.
Én elhiszem, hogy szereti a bort, de ha elmegy manapság oda sétálgatni, hamar megtudja, hogy hol a helye. Alul.

Azeri ügyben pedig a kormány körültekintően, jogszerűen és bölcsen járt el. Ez az eljárás pedig független azoktól a genocídiumoktól, amik az örményeket érték az elmúlt évszázadokban. Az őket ért sérelmek miatt együttérzünk velük, de nem gondoljuk, hogy ez feljogosítja őket genocidium-szerű válaszlépésekre. A mostani hisztériával is inkább az örményeknek árt, mint az azerieknek.

jjulie 2012.09.21. 21:32:14

@tölgyes:

jajajaj, fideszseggszáj, előkerültél?

jjulie 2012.09.21. 21:36:33

@tölgyes:

mesélj inkább arról, mekkora zseni vagy mivel tudod, hogy hosszútávon biztonságos befektetés az arany meg a termőföld

mesélj róla, a seggszáddal kádárvakarék, mesélj

meghogy megötszöröződött az arany ára mióta ezen a hároméves blogon aranyvásárlásra biztattál mindenkit

hahahaha fideszseggszáj, az csak fideszseggszáj, mégha éppen fűbehugyos is

inreallife 2012.09.21. 21:40:17

@aszekelyek: és az nem számít? az nem adó volt? nyugger piramisjátékot játszunk már vagy 30 éve. ugye nem baj, ha kimaradok belőle, és nem állok alá a felépítménynek?

tölgyes 2012.09.21. 21:43:40

@A Balta-hatás (dbeata): Mondom én, hogy műveletlen és ez bizony nagy baj. Tudja Tolsztoj az 1850-es évek beli Csecsen konfliktusok idején a térségben teljesített katonai szolgálatot. Tehát itt most nem csak egy morális nézőpontról van szó, hanem egy nagy író, ember és emberi viszonyokat megfigyelő zseni tapasztalatairól, amit aztán remek regényben meg is írt.

Én nagyon szertem a Kis herceget, meg a szerzőjét is, de súlyos aránytévesztés őt Tolsztojjal akár csak egy lapon is említeni. Tolsztoj egy más nagyságrend.

tölgyes 2012.09.21. 21:46:21

@jjulie:
Zsüli! Valóban nem kell sok ész annak felismeréséhez, hogy valaki a megtakarításait földbe, vagy aranyba fektesse...Önnek és még sok százezer embernek azonban nem volt még ennyi esze sem

jjulie 2012.09.21. 22:13:36

@tölgyes:

sokkal nagyobb hozamú befektetéseim vannak fideszseggszáj

igaz azt meglátni, kezelni több tehetség kell, mit bekajálni az orbánmaszlagot és fideszikszet rajzolni, valamint szijjártódegeneráltként fideszhablatyolni

fideszseggszád, az csak fideszseggszáj te faluvégi kádárvakarék

jjulie 2012.09.21. 22:17:11

@inreallife:

ez a nyuggerezésed elég gyenge pajtás

egy mentséged azért lehet rá: te is csak egy kádárvakarék lehetsz, mégha a kurucot bújod is egész nap

tölgyes 2012.09.21. 23:19:16

@jjulie: Gratulálok. Nyilván ezért árul porszívót és ezért várja a segélyt, mint a tőrbe esett:) és emiatt sír a szája mint egy repedt sarkú leányzó:)

inreallife 2012.09.21. 23:20:01

@jjulie: ennyire telt a személyeskedésből? mintha elgyengült volna a szöveged...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.09.22. 00:37:05

@knausz: Jjulie csak simán fingszagú.

Mecsoda különbség, könyörgöm, gyerekek - mint Graycivil mondaná.

teevee 2012.09.22. 00:37:54

@tölgyes: ma a szokottnál is erőteljesebben teszed magad nevetségessé.

Ugyanabban a kommentben fejtegeted, hogy előzetes pszihológiai vizsgálat nélkül nem lehetett volna befogadni a NATO _béke_partnerség_ program keretében _közös_nyelv_ tanulása céljából, a hazájuk által erre kiválasztott katonákat, mert annyira nyilvánvaló volt a következmény,
miközben, a kormány körültekintően, jogszerűen és bölcsen járt el, mikor hitelt adott egy semmire nem kötelező sajtpapírnak, és hozzájárult egy brutális gyilkos kiszabadulásához, mert annyira nem volt nyilvánvaló a következmény.

Legalább a saját koordinátarendszeredben lennél következetes.

inreallife 2012.09.22. 00:55:14

@bigapples: na, végre egy értelmes fideszes. nagy vonalakban jól látod a helyzetet. de nem mindenben. a bankadó szerintem is belefér. bőven volt ott nyereség, nem baj, ha kicsit visszavesz belőle az állam. az se nagy baj, ha pár bank bedobja magyarországon a törölközőt, 100-an ugranak a helyére. láthatóan egyik se lépett le, ergó még megéri nekik.

a kötött devizatörlesztés egy állatság volt. azért, mert ezzel tuti borítottunk mindenféle törvényes kereteket. a végtörlesztés miatt el fogják kaszálni a kormányt. orbánék meg meghozták a törvényt, hogy ilyen esetben adóban kell beszedni az adott összeget. mi is történt akkor valójában? lett egy végtörlesztés többszázmilliárdos "nyereséggel", majd pár év múlva ezt az összeget mindenkitől beszedik arányosan és kamatosan, hogy visszaadják a bankoknak. ergó a felelőtlen devizafelvevők adósságát szétterítik azok között az emberek között, akik termelnek és adót fizetnek, lehetőleg kormányváltás után. ez botrányos.

a hitelekről. természetesen az a legbiztonságosabb állapot, ha egy ország saját valutájában van eladósodva. lásd az amcsikat. ők pont azt csinálják, amit a finnekről írtál, az eq3 már a 3. abban a sorban, amikor nyomtatják a pénzt, és elinflálják az adósságot. másrészt az imf ugye devizában adja a kölcsönt. ez igen, veszélyes lehet, ha szarul bánunk a pénzzel. ha viszont jól fektetjük be, akkor az erősödő forint miatt kevesebbet kell visszafizetni! 3%-os erősödés az szinte bakfity, 10-12 forintos erősödésről beszélünk árfolyamtól függően. hiteles és jó gazdaságpolitikával ennél sokkal többet is elérhetünk. ergó a devizaadósság könnyen visszafizethetővé válik. csakhogy a mostani fidesz kormány se a hiteles, se a jó gazdaságpolitika nem jellemző. ergó nekik az imf megállapodás a halálukat okozná...

hitelesség. az országnak igazából nem kölcsönre, meg pénzre van szüksége, hiszen a fundamentumok nem állnak rosszul, legalábbis csak néhány helyen kritikus. igazából az imf-nek nem a pénze kell, hanem a hitelességével akarunk takarózni. ezt úgy mondják fideszes körökben, hogy csak biztonsági háló kell, de belepofázás nem. az imf meg nem adja a hitelességét a számonkérhetőség nélkül egy ilyen botcsinálta kormánynak. a lengyeleknek adta. lehet gondolkozni.

forintgyengítés. tévhiedelem az, hogy a gyenge forint jó, mert segíti az exportot. persze, egy jelentős forintgyengítésnek van ilyen hatása, viszont cserébe csúnyán büntet a másik oldalon is. mivel nyersanyaghiányos az ország, ezért brutális importra szorulunk. közgazdászok szerint az a legjobb, ha egy ország valutája szépen lassan de fokozatosan erősödik. ergó minden kósa féle forintgyengítő akció brutális pusztulással jár. a hirtelen visszaerősödés szintén árt. csak a lassú erősödés a jó, mert az versenyhelyzetre kényszerít de csak finoman. nem veszíted el a külföldi piacaidat, de folyamatosan keresnek kell a hatékonyságnövelő intézkedéseket. ez az alapja a fejlődésnek.

a szomorú az egészben, hogy a kommunizmusban szocializálódott vezetői réteg magyarországon erre alkalmatlan. valami ködös bevétel lebeg a szemük előtt, befektetés, meg hatékonyságnövelést csak is kizsákmányolással és minőségrontással próbálnak elérni. ez passzol egyébként matolcsy filozófiájához. eladjuk a szart egy kis dumával. bukott az összes, ha engem kérdezel...

bokros meg bajnai annyival volt több és jobb ezeknél, hogy ők hajlandóak voltak a piaci igényeknek megfelelően cselekedni. azaz infláltak, fagyasztottak, visszavágtak, megszüntettek stb, amire szükség volt. most is ezt kéne. akaratlanul is de fenntartható lenne a rendszer tőle. vége lenne a nyugger piramisjátéknak, a szoc segélyek is leesnének, az inaktívakra feleslegesen kibaszott pénzek visszaforognának a gazdaságba, vagy az azt megtermelő embereknél maradna. az esélyegyenlőséghez manapság bőven elég az ingyenes oktatás, az összes többi pénzkidobás haszon nélkül. 200 évvel ezelőtt nem hallhattál olyat, hogy arra panaszkodjanak életerős emberek, hogy nincs munka, és ezért nem dolgoznak. meg nyugdíj se volt. helyette az volt, hogy aki nem dolgozik ne is egyék. szimpatikusabb adórendszer volt.

dbeata 2012.09.22. 04:19:01

@tölgyes: Tudja, lehet, hogy én műveletlen vagyok.
De szerintem az a nagy baj, ha valaki nem ismeri az íratlan szabályokat, és csak a törvény betűje szerint jár el, annak szelleme helyett.

@teevee: Jessz! Ehhez nincs mit hozzátenni, szerintem.

hoplita 2012.09.22. 07:02:26

@A Balta-hatás (dbeata):
Én csak szólok, hogy most az ostob(e)át alakítod nagy elánnal.
Sok mindenben szoktam eltérő álláspontot megfogalmazni, de most igencsak egyezik a véleményünk tölgyessel.

Bár most nem reagáltam külön rá, de azért kicsit kiverte a biztit, hogy hasonló kultúrát emlegetett Karabah és az olaszliszkai lincselés kapcsán. Elég szerencsétlen és bicskanyitogató összehasonlítás volt.

tölgyes 2012.09.22. 12:11:44

@teevee: Ilyen semmirevló sajpapírnak adott hitelt az USA és Franciország is az örmények esetében. Ezta papírt Magyarország írta alá és a Biztonsági Tanács egyik tagja... A BT tagjait hazudozással vádolni..:( csak az önhöz hasonló ostobákra jellemző...totális diplomácia balfogás volna.
@A Balta-hatás (dbeata): Nem tűnt fel önnek, de itt nemcsak a mohamedánok "viselkedtek" ilyen furcsán.. Az általam említett két esetben (USA, Franciaország) az őskeresztény örmények viselkedtek pont úgy, ahogy most a mohamedánok... Bár ez az apróság, az általam emlyítetett műveltséghiány miatt nem tűnt fel Önnek.
@hoplita:
Attól tartok, hogy két heti karabahi, vagy kabuli tartózkodás után imádkozna, hogy épségben megérkezzen Olaszliszkára.

dbeata 2012.09.22. 23:04:11

@tölgyes: Nézze, sajnálom, ha viszályt szítottam köztünk, nem állt szándékomban (sőt, pont hogy ezt ostoroztam).
Azt viszont fenntartom, hogy az én lelkiismeretem másképpen működik. Nem vagyok NER kompatibilis, és ez nekem így megfelel.

Tiszteljük egymást három lépés távolságból, ha elfogadja ajánlatomat.

dbeata 2012.09.22. 23:23:11

@hoplita: Tisztelem álláspontodat, és fenntartom a magamét.

A tetteknek következményeik vannak, amiket sok esetben nem lehet "visszacsinálni".
Ez az eset rossz hatással van ránk, magyarokra.

Genetikus Alattvaló 2012.09.23. 00:25:25

Szerintem a fentieknél létezik egy sokkal egyszerűbb, és kézenfekvőbb magyarázat. Nem is kell hozzá miniszterelenöknek lenni, hogy az emberfia hasonló szituációval találkozzon.

Szerintem így nézhetett ki:

1) Kapott Orbán egy informális, négszemközti 'követeléslistát': "Beszéljünk, (miniszterelnök /Viktor/kicsihuszár) őszintén. Ezt és ezt megcsinálod, és akkor kapod a lóvét. Szívózol, akkor nem. Ennyi, és egy bambi."

2) Neki meg valahogy nem volt kedve ezt úgy lenyomni a magyarok torkán, mintha az ő ötlete lett volna.

3) Úgyhogy - tudván, hogy bizonyítani nem fogja tudni - feldobta, hogy "skacok, ezt akarja az IMF". Innentől pedig az IMF vagyy cáfol (ez esetben bajosan tarthatja fenn az adott követelést), vagy elismeri, hogy hát, izé, ezt tényleg mi akarjuk, nem a kisujjából szopta a Viktor.

Ennek a tárgyalási 'trükknek' az értelme előcsalni a macit a málnásból. Cáfolj vagy igazolj, de innentől az én seggem fedve van a választóim előtt, ha ragaszkodsz a követeléseidhez, a te sarad, ha nem, akkor négyszemközt is hiába követeled.

Mindenesetre a cui podest elve alapján ennek bőven több érteme van, mint a fenti három értelmezési kísérletnek együttesen.

tölgyes 2012.09.23. 17:22:14

@A Balta-hatás (dbeata):
Kedves baltás Bea! Én magához soha nem mentem közelebb 5 kilométernél. Abban biztos lehet, hogy ebben eztán sem lesz vfáltozás.
Az egy más kérdés, hogy már TG is elrontotta az örmény ügy tálalását, de ez részben érthető: nincsenek érdemi ismeretei a nemzetközi politikáról és erről a térségről. Egy ilyen kiadatási ügy pedig soha nem etikai, hanem politikai kérdés. Itt a reálpolitika szabályai a meghatározóak.

dbeata 2012.09.23. 20:22:23

@tölgyes: Kedves Tölgyes Úr! Nekem nem ér annyit a politika, vagy Orbán Viktor, hogy Ön megorroljon rám.

Ugyanakkor vita hevében előfordulhat egy kis adok-kapok.

Én így látom.

Hát Ön?

It’s the economy, stupid 2012.09.24. 12:23:11

@tölgyes:
"Abból a térségből pszichológiai vizsgálat nélkül katonákat fogadni méghozzá az ellenséges táborokból - tilos. Aki ezt nem tudja, az azonnal felejtse el ezt a szakmát."

"Azeri ügyben pedig a kormány körültekintően, jogszerűen és bölcsen járt el. "

Ekkora ökörségek már tényleg kicsapják a biztosítékot. Miket irkál itt össze-vissza?

A NATO-összetartásra (azaz nem is hozzánk) delegált katonatisztekről nem barátságtalan diplomáciai lépés pszichológiai szakvéleményt követelni, egy elítélt gyilkost nem kiadni meg igen. Akkor maga szerint a követségi alkalmazottakról is mind követelni kell a pszichológiai szakvéleményt? Elmentek otthonról?

Aki nem ért a szakmához, az itt pont maga, visszavehetne a fennhéjázó hülyeségeiből.

A delegáltakért a delegáló állam felel, nem a fogadó, maga észkombájn.

It’s the economy, stupid 2012.09.24. 12:30:57

@A Balta-hatás (dbeata):
"ha valaki nem ismeri az íratlan szabályokat, és csak a törvény betűje szerint jár el, annak szelleme helyett."

Ebben az esetben a betű sem érvényesült, meg a szellem se, betű szerint a viszonosság értelmében garanciát kellett volna kérni az elnöki kegyelem kérdésében, a szelleméről meg mindent elmond Martonyi nyilatkozata, aki nem azért áll ki a kormány döntése mellett, mert az helyes, hanem mert ő egy ilyen hűséges típus.
A komplett külügy (tettessük magunkat hülyének) és a komplett külügyi intézet helytelenítette diplomáciai szempontból az átadást.

It’s the economy, stupid 2012.09.24. 12:41:42

@tölgyes:
"Az általam említett két esetben (USA, Franciaország) az őskeresztény örmények viselkedtek pont úgy, ahogy most a mohamedánok..."

Pont ezért kellett volna NEM lépni, egyik irányban sem, azaz marad a gyilkos ahol van. Saját okfejtésével vágja agyon (?) magát.
Ha a maga által említett esetek rosszul festettek kifelé, annál inkább kár volt nekünk UGYANAZT megcsinálni.

Ha valaki látja, hogy más HÜLYESÉGET tesz, de mégis ugyanazt csinálja, akkor az illető maga is HÜLYE. És persze lehet rá hivatkozni, mint a külügy javasolta.

dbeata 2012.09.24. 14:17:55

@It’s the economy, stupid: Ezeket már többen is jeleztük tölgyes úr felé, de nem érti, nem érzi. Ez van, én elfogadom hogy ő másképp látja, részemről lezártam ezt a vitát, és megosztottam, mit gondolok, hogyan érzek.

Új poszt van! :)
süti beállítások módosítása