Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
14:28

A szombati madridi BL-döntő és a vasárnapi győri magyar bajnoki után Orbán Viktor ma a budapesti parlamentbe volt hivatalos, ahol elkezdődött az „új korszak első kormányának” programjáról zajló vita. A miniszterelnöknek javasolt politikus beszédében az elmúlt napokban sokszor elhangzott és a kormányprogramban is többször feltűnő panelek domináltak, olykor szó szerint megismételve korábbi beszédek fordulatait. „A választók akaratából alkotmányozó nemzetgyűlés és rendszeralapító parlament is vagyunk” – mondta egy újabb fogalommal gyarapítva az átmenetről, forradalomról és együttműködésről szóló, néhány szóval mindenről típusú kommunikációs eszköztárat.

(Fotó: Index)

A beszédből végre egyértelműen kiderült, hogy Orbán értelmezésében az új rendszerről a megállapodás már megköttetett: „új társadalmi szerződés született” – mondta a választásra utalva. Ezt a megállapodást a politikus szerint semmilyen részérdek nem kérdőjelezheti meg, a választók utasítást adtak, többek között az alkotmányozásra. Mindez világossá teheti, hogy téves az az értelmezés, amely szerint a Fidesz kormányzásának kezdetén nagy szabású, hosszan tartó, érdemi párbeszédre készülne, sokkal inkább arra utal, hogy erre az úgynevezett társadalmi szerződésre (értsd: a választási eredményre) hivatkozva kíván legitimációs támaszt adni saját politikai döntéseinek.

Talán szerencsésebb, ha valóban ez a helyzet: ebben az esetben mindaz, amit az elmúlt napokban hallottunk, valóban csak a fideszes kommunikációs stáb tudatos nyelvművelésének terméke - és egyben agyi redukcióra való képességének bizonyítéka -, amely alkalmas volt a kormányfő megválasztásáig tartó időszak kitöltésére, de érdemi, tartalmi politika nem következik belőle. A Fidesz részéről a vezérszónoklatot tartó Navracsics Tibor okos és érthető beszéde – amelyből meglepő módon ezek a látványos túlzások és nyelvi kellékek szinte teljesen hiányoztak – is mintha ebbe az irányba mutatna.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr482030174

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán Madridban harcolt az oligarchák ellen 2010.05.25. 17:02:37

A Fidesz korszakzáró kommunikációs üzenete: vége az oligarchák korszakának. Bár azt, hogy ez a ködös „mély jelentéstartalommal” bíró mondat pontosan mit jelenet, azt majd a pártatlan Fidesz szubjektivitás eldönti. A kommunikációs üzenetet ...

Trackback: Hibás az orbáni iránytű 2010.05.25. 15:52:39

Költői a kérdés, de majdnem úgy hangzik, mint egy dakota közmondás: vajon milyen iránytű az olyan, amelyik nem azt mutatja meg, hogy merre kell menni, hanem azt, hogy honnan el?Ez jutott eszembe, Orbán Viktort hallgatva a kormányprogram beterjesztőjeké...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mikor rendezi az MSZP trilliárdos tartozásait? (tö 2010.05.25. 18:55:06

@Ordnassac: "Úgy halkan megjegyzem: Hódmezővásárhely, Kőszeg és Debrecen fideszes városok."

Gondolom itt most önkormányzati összetételre gondolsz! Mert amúgy már a többi is fideszes.

Ordnassac 2010.05.25. 18:55:36

@bariga: nem csak épület lehet romos. Amúgy falusi vidékeken (azon a környéken) sok rossz állapotban lévő épület van (nem beszélve a pénzhiány miatt borzalmas állapotban lévő focipályáról). A szociális helyzet is elég romos, különben nem szerzett volna a Jobbik azokon a vidékeken 20-25%-os eredményt, megelőzve a Bajnai-kormányt támogató MSZP-t.

Ami a jegyet illeti: OV nem olyan szegény, hogy ne tudjon jegyet szerezni a BL-re.

bariga 2010.05.25. 19:02:45

@Ordnassac: most, hogy így mondod a lelkek tényleg romosak

chelsea.hu 2010.05.25. 19:05:08

Az elmúlt négy év igazolta, hogy a belső fogyasztás csökkentése jelentősen lassítja a gazdaságot.Remélhetően nem ott fogják folytatni, ahol az MSZP abbahagyta.
A fogyasztással kapcsolatos adónemek növelése pedig a belső fogyasztást fogja visszavetni -zsákutca.

bariga 2010.05.25. 19:06:27

Ha olyan lennék, mint a bayer zsolt, nagyon szomorú lennék, a bunkóság pedig csak nézőpont kérdése, Különben meg elég okos vagyok

sárkányfő 2010.05.25. 19:08:49

Nehéz napunk volt, oldjuk a végét egy kis vidámsággal :)

"Szijjártó elmenekült a hvg.hu kérdései elől"

hvg.hu/itthon/20100525_kettos_allampolgarsag

bariga 2010.05.25. 19:12:25

@chelsea.hu: az ÁFA-emelés tényleg nagy hiba volt, szerintem inkább a vaygonadót kellett volna jól megcsinálni, hogy az AB ne köthessen bele. Sok országban működik és igazságosabb, mint az adóemelés. Magyarországon különesen fontos lett volna, mert sok vagyon a feketegazdaságból jött létre.

Kalmár 2010.05.25. 19:18:25

@bariga: Utazgassak??
Hova javaslod vezérem.

A 6-os autópályán, át az alagutakon amire földet kell hordani, hogy ki ne fújja a szél a tetejét?
A Megyeri hídon, amit nem fizettek ki az építőknek, cserébe legalább hullámos mintha a vidámparknak tervezték volna?
Esetleg a m3 ason valahová amin nem lehet végigmenni úgy, hogy ne legyen lezárva foltozás miatt?
Nézzem meg a kitelepített százakat?
A 800.000 bedőlt lakáshitelest?
A rekord számú munkanélkülit?
Látogassam meg a rekord állami és önkormányzati hiteleket?
Esetleg a börtönbe ahová sorra viszik a drága kormány embereit, mert minden létező csatornán kifosztoták az országot?
A kórházakba ahol fél évet kell várni műtétekre és nincs kifizetve a villanyszámla?
A suliba ahol alulfizetett flusztrált tanárokat püfölnek a liberális csecsen nevelt öntudatos gyerekek?
Nem hiszem, hogy nem tudod, nem látod, hogy csődbe vitték az országot.
Egy giga hitellel egyenlőre nem borult föl a szekér, de ha kinézel a fejedből azért beláthatod, hogy csak hitellel elkerülni egy rossz gazdaságpolitika és egy válság együttes eredményét nem lehet. Ha tudsz reformot a Bajnaitól említeni örömmel veszem....
Járjam körbe az országot, hogy lássam milyen jól mennek a dolgok???
Azt hiszem, nem kérek a tanácsodból. Szerintem nincs olyan terület ahol ne lenne katasztrófális a helyzet a hozzá nem értés, a nemtörődömség, a korrupció miatt.
Ez ment eddig: ha nem tezsik el lehetett menni, meg is teszik tömött sorokban a drága pénzen képzett orvosok stb.
Köszönjük Megyó, Gyurcsány, Bajnai.

De persze ne zavarjon meg téged a tények kusza hálója, a hited legyen töretlen a PÁRT-ban.......ja, és a nép megbonthatatlan egységében.
(majd elfelejtettem)

sötéthülye.tahóbarom 2010.05.25. 19:19:38

Jaj, ez annyira aranyos, amikor a Viktor szigorúan utólag megmondja, hogy miről szólt a választás.

Tengereczki Pál · http://egyzene.blog.hu/ 2010.05.25. 19:20:35

Javaslom mindenkinek tanulmányozásra a Victor Klemperer Harmadik birodalom nyelve című alapművét - a srácok is ebből dolgoznak valószínűleg

chelsea.hu 2010.05.25. 19:29:33

@bariga: igen, a vagyonadó logikusabbnak tűnt volna, mert nem csökkene ilyen mértékben a belső fogyasztás. Minden reális gazdasági elemző javaslatában szerepel.
Persze nem elfelejtve, hogy a Fidesz a mindent tagadás kommunikációjával hosszú zsákutcába manőverezte magát, s most azon folyik a találgatás, hogy abból a legkisebb veszteség árán hogyan tudják magukat visssamanőverezni.
Nem hagyhatók figyelmen kívül a nemzetközi pénzügyi befektetők, az EU, a Világbank, az Imf sem.
Egészen egyszerűen a Fidesz nem tud úgy kormányozni, hogy a rá szavazók jelentős részénél ne okozna érezhető érdeksérelmet.
Nagyon fontos megjegyzés, hogy a 2,7 M választó jelentős része protest szavazó volt.
Valahogyan el kell jutniuk az önkormányzati választásokig.

[nev] (törölt) 2010.05.25. 19:30:23

@Ordnassac:
a jövedéki adók emeléséből ma már kétséges a többlet bevétel, amit hoplita mond, inkább lemond a cigiről, vagy nem ül folyton autóba, marad az, hogy a jövedéki termékek körét kiszélesítik.

szórakoztató elektronika jó ötlet, csak ez megint kétséges, mert létezik magánimport. megnézel egy geek fórumot ott teljesen általános, hogy egy magyarországra hivatalon később érkező kütyüt emberek magánimportban hoznak be, és bevett gyakorlat ma már külföldről rendelni. szlovák áruküldő cégek fogják kínálni az olcsó háztartási cikkeket.

szóval ez nem olyan egyszerű.

lloyd_george 2010.05.25. 19:31:00

@chelsea.hu: általánosságokkal nem készíthető költségvetési törvény, az Államháztartásról szóló törvény ezt nem teszi lehetővé és sem az IMF, sem az EU, szóval a fő hitelezőink nagyon rossz néven vennék.

Persze az Áht. megváltoztatható, de nem hinném, hogy a Fidesz ezt meglépné, számára is fatális lenne, ugyanis maga a kormányzat sem látná át a rendszert.

Elméletileg az persze megoldható, hogy készítenek egy titkos, részletes költségvetést, azonban az sem maradna sokáig titokban, szivárogna minden felől, márcsak az önkormányzatoknak, közhasznú társaságoknak, stb. adott pénz miatt.

Ez a folyamat pedig szerintem diktatúrában végződne.

hoplita 2010.05.25. 19:31:57

@bariga:

"...Különben meg elég okos vagyok ..."

Jaja....meg szép is.
Imádom a szerény embereket:DD

bariga 2010.05.25. 19:41:14

@Kalmár: Pécsre azért el lehet jutni hamar, mert működik, mint az összes többi autópálya. Bár semmi sem tgart örökké, fel kell újítani,. lehet, hogy sokan használják. A Megyeri hidat meg nem kormány nem fizette ki, hanem a csaló hidépítő fővállalkozó, A fidel legnagyobb vétke pedig az volt, hogy elhitte a sok szerencsétlennel, hogy pénz nélkül is lehet lakást, autót, meg TV-t venni. És adott nekik a többi , viszont értelmes ember kárára a piai viszonyoktól eltérített ólcsó hitelt, amibe belerokkant a költségvetés is, meg az a szerény képességű is , aki felvette. És ez mind nem elég, most tovább hűlyítik őket.
Aki lopott azt sürgősen le kell csukni, maximálilas egyetértek.
Sokat nem járok kórházba az igaz, de novemberben délután bementem, este 10 órakor meg már nm volt vakbelem. Képzeld, ha fél évet kellett volna várnom!! Amit írsz a kórházalról, az meg csak azt igazolja, hogy így nem maradhat ahogy van, és nem kellett volna hülye népszavazásokkal akádolyozni az átalakítást. amúgy Te mennyi hozzájárulát fizeszt, ha kérdezhetem? Ha csak a korrupciós pénz hiányzik a költségvetésből, akkor meg most minden probláma meg van oldva, mert ugye a fidesz sem nem lop, sem nem hazudik.
A bajnai nem csinált reformot, de nyilván Orbán fog, és elmegy Öszödre elmondani a beszédét, bocsána , de hazudtam, és mindennek az ellenkezőjét kell sajnos tenni. Ha ezt megteszi, beállok a pártba. Kissé bolsevik jellegű ugyan, de kétségkívül sikeres. Gratulálok a győzelemhez, hurrá!

Malachi 2010.05.25. 19:41:53

@hoplita: ez a mondat nekem is szemet szúrt, okos ember ilyet nem ír. :)

chelsea.hu 2010.05.25. 19:42:19

@lloyd_george: igen ez logikus így. Engem elsősorban az
tesz kíváncsivá, hogyan tudnak eljutni az önkormányzati választásokig ezzel az általánosságokat tartalmazó kommunikációval.
Szerintem az eddig megismertek nagyon ebbe az irányba visznek.
Hogyan fogják feloldani a költségvetés benyújtása ill az ök. választás időpontjai közötti ellentmondást úgy, hogy közben semmit nem hoznak nyivánosságra a hogyan továbbról?

bariga 2010.05.25. 19:42:20

@hoplita: hú nem ronda vagyok és öreg, de az nem fáj annyira

Ordnassac 2010.05.25. 19:42:24

@Tomeczek: ennek van egy jogi indoka: szabálysértési eljáráson kívül nem lehet lemondani a mentelmi jogról. Vona esetében meg szabálysértési eljárásról van szó.

sárkányfő 2010.05.25. 19:43:23

@Kalmár: hú, valaki itt nagyon elvakult. A szocikat joggal lehet szidni, de nem érdemes átesni a ló túlsó oldalára, az autópályák pl. jól jönnek az országnak, még ha a korrupció miatt dupla áron készültek is.
És szerintem ez a Bajnai fiú nem egy Megyó vagy Gyurcsány, elég jól csinálta. Ez itt pl. friss meleg:

"Egészen különleges pozícióval büszkélkedhet Magyarország az Európai Unión belül: a közelmúltban megjelent hivatalos adatok szerint a 2007-ben kirobbant válság óta egyedül mi voltunk képesek csökkenteni az államháztartási hiányt a 27 tagállam közül."

www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=133527&is=1

Ugye azt mind tudjuk, hogy ha most a Fidesz kormányzott volna, és ők érik el ezt az eredményt, akkor éjjel-nappal ezerrel harsogna a sikerpropaganda.
Ez a Bajnai meg szép csöndben teszi a dolgát, nekem egyre szimpibb.

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.05.25. 19:52:33

@Ordnassac: Jogos, erről megfeledkeztem. Ezzel együtt is – már csak politikai szempontból is – jó lépés ez Vonától. Fel tudja mutatni, és ezt lehet kommunikálni: bezzeg én megtettem!

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.05.25. 19:55:36

@ó jaj: Kétségtelenül vannak jelentős érdemei a válság kezelésében. De azt azért nem érdemes elfelejteni, hogy Bajnai Gyurcsány gazdasági miniszteréből lett egyszercsak a "szakértői" kormány feje. Nem csak úgy a semmiből jött: amit "átvett", ami a Bajnai-kormány előtt volt, az is az ő nevéhez fűződik.

flort 2010.05.25. 19:56:51

@Kalmár: Te, figyelj! Ne hallgasd végig a Szomorú vasárnapot, mert aggódnunk kellene érted.

Ezt innen, az M3-as mögötti régióból elhiheted. Szép az élet, május van, madárcsicser. És nem kell bedőlni minden baromságnak, amit a tieid a fejecskédbe akarnak táplálni.

Ordnassac 2010.05.25. 19:57:19

@Tomeczek: ebben egyetértek. Tényleg jó húzás volt.

kamarti 2010.05.25. 20:00:05

@chelsea.hu: teljesen egyet értek azzal, amit írsz. viszont ha ez így van, megint csak az derül ki, hogy csak az a 2,7M forradalmár istenhívő számít, illetve nem is ők, hanem az általuk kapott felhatalmazás, vagyis a hatalom. Nem pedig az ország érdekei.
Illetve az is kérdés, meddig elégíti ki ezt a nagyon heterogén 2,7M-s bázist az, hogy forradalmárnak tekintheti magát. És ez nem csak a protest szavazókra, hanem a hívőkre is igaz. Egyrészt mert alapból is valószínűleg úgy érzik, jár nekik valamilyen konkrét ellenszolgáltatás, vagyis több fizetés, kevesebb adó vagy bármi, ami azonnal és konkrétan kézzel fogható, mint forradalmi eredmény), másrészt ők is azt (és csak azt) hallgatták 8 évig, hogy minden mennyire el van cseszve, de mi majd rögtön és azonnal - tehát nyilvánvalóan a pszichológia náluk is működik (ha a gyereknek elég sokszor mondod, h ügyetlen, az is lesz) és akkor is rosszabbnak érzik a helyzetüket, ha egyébként pár százassal több marad a szuperbruttó miatt a borítékban. Nem hiszem, hogy ezt mind ellensúlyozni tudná a Trianon-törvény, a kettős állampolgárság, vagy Stohl letöltendő börtönbüntetése...

Ordnassac 2010.05.25. 20:01:20

@flort: madárcsicser? Ebben az esőben??? :-P ;-)

2010.05.25. 20:03:40

"...mindaz, amit az elmúlt napokban hallottunk, valóban csak a fideszes kommunikációs stáb tudatos nyelvművelésének terméke - és egyben agyi redukcióra való képességének bizonyítéka -, amely alkalmas volt a kormányfő megválasztásáig tartó időszak kitöltésére, de érdemi, tartalmi politika nem következik belőle."

Nem rossz!:))))És milyen igaz...Orbán-verkli meg pörög, pörög. Még jó, hogy Navra eszénél van...:)

flort 2010.05.25. 20:03:42

@Ordnassac: mondom, az M3-on túl, az üveghegyeken túl, ... amit per ÉK_Magyarországnak szokás hívni. Itt (még és már, azaz éppen) nem esik.

Irígykedsz, mi?

harcigolya 2010.05.25. 20:03:43

Lehet, ez nem menő, de sztem a Fidesz jól megalapozza az elkövetkező 4? évet, és számomra szimpatikus hangnemben. várhatják a konkrétumokat, igen, ez az ellenzéki fogódzó, de igen is rendet kellett tenni jobboldalon, feldolgozni a győzelmet. Csak nekem tűnt fel, hogy Rétvári szónoklata már valódi, kereszténydemokrata arcot mutatott, és nem a fiókból előhúzott kdnp-t? A parlamentben pl. ők voltak azok, akik beszélni akartak arról, hogy az emléktörvénybe utalás történt Istenre, és csak sajnálni tudom azokat, akik a divatos keresztényellenes cinizmussal kezelik ezt a kérdést, mert akiknek ez az emléktörvény fontos, azok a történelem alakítóját valahol arrafelé keresik, akiknek meg mindegy, csak pragmatikusan, csak neoliberálisan, annak meg mindegy. Szóval a KDNP akart erről beszélni, senki nem vetette fel. A Jobbikról pedig annyi, hogy sokkal közelebb állnak a leendő ellenzéki szerepükhöz (bár vívódnak, mert a Fidesz amerre indult, az tetszik nekik, csakhát azért ezt mégsem lehet kimondani), mint az MSZP, mert lehet hogy a program komolytalan, de Mesterházy reakciója méginkább az volt. Akkor már inkább Gyurcsány szólaljon meg, annak lenne súlya. A mostani parlament egy-két ellenpélda mellett komoly, színvonalas szakmai munkára lesz képes, és nekem jóval szimpatikusabbak a megszólalások, mint a korábbiaké. Török tanár úrhoz annyit mondanék, hogy elég lesz ez az agyi redukciós duma, nem fog akkora karriert befutni, mint a következmányeknélküliország, és ha csak Orbán-Rétvári-Navracsics beszédeit hallgatva, nem tartom helytállónak sem.

Aki végigolvasta, az kap egy napi szánalmas Andressew irományt, ami kicsapta a biztosítékot: bee-oldal.blog.hu/2010/05/25/isten_kegyelmebol
Így pünkösd, és Csíksomlyó után mindenképp (román lapok szerint 20.000-en voltunk)

chelsea.hu 2010.05.25. 20:06:21

@kamarti: Tökéletesen egyetéetek az összefoglalóddal.

kamarti 2010.05.25. 20:06:46

@Tomeczek: mindezek megvitatásához és értékeléséhez azért hozzátartozik a mindenkori (világ)gazdasági környezet is. A szocik ezt nem képesek kommunikálni az emberek felé semmilyen szinten és semelyik végét (se a bajt, se az eredményt), a fidesz viszont általában többnyire szándékosan úgy kommentálja a történéseket vagy 8 éve, mintha minden, ami országhatáron belü történik, csakis itt dőlne el, csakis tőlünk függne. Ez minimum a nagy földrajzi felfedezések óta nem így van, bár kétségtelen, hogy (legutóbb a huszadik században) többen, mi is, próbáltunk önellátók és önfenntartók lenni, senkitől és semmitől nem függeni gazdaságilag. Akkor se ment, és most még kevésbé fog.

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.05.25. 20:07:16

@Ordnassac: Ami azt illeti még a 8. kerületi ház belső udvarán is olyan hangosan csicseregnek, hogy a csukott ablakon keresztül hallom. Legalább van, ami működik az országban. :)

Ordnassac 2010.05.25. 20:09:11

@flort: nálunk is abbamaradt. :-)

@Tomeczek: nálunk semmi, pedig szokott. (14. ker.)

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.05.25. 20:11:01

@kamarti: Tökéletesen egyetértek. Ezért kell tisztán látni, hogy nálunk sokkal hamarabb kezdett drasztikusan romlani a gazdasági helyzet, mint hogy a világgazdasági válság ideért volna. (Amiről megint csak mellékesen az utolsó utáni pillanatig azt mondta nekünk személyesen Gyurcsány, hogy nem fog érinteni minket.)

ubul2000 2010.05.25. 20:11:58

@ó jaj: "az autópályák pl. jól jönnek az országnak, még ha a korrupció miatt dupla áron készültek is."
Na most itt két állítás van ravaszul csúsztatva egybemosva - tipikus libsi megoldás szerint.
1. az autópályák pl. jól jönnek az országnak" - ez igaz
2. "még ha a korrupció miatt dupla áron készültek is." - ez viszont nem igaz.

Összefoglalva: az autópályák jól jöhetnek az országnak, de csak akkor, ha normál áron készülnek. Dupla, tripla áron - lehet, hogy akkor járunk jobban ha ezt a dupla, tripla árat - korrupció nélkül - másba fektetjük be.

kamarti 2010.05.25. 20:17:20

@harcigolya: divatos keresztényellenes cinizmus? na de azért ugye lehet majd ateistának maradni, a Bibliát mint fontos kulturális alapművet és nem mint napi betevőt megismertetni a gyerekekkel így a 21. század Európájában ezután is, ugye? Szóval nem éri majd hátrány azokat sem, ugye, akik nem Istent tekintik a történelem urának? (csak azért kérdem, mert a törvény preambulumában ott van, hogy tiszteletben tartják a véleményszabadságot, vagyis hogy _más országok_ polgárai másképp gondolkodjanak a magyar történelem fontos kérdéseiről - tehát ez a jog a magyarokat ezek szerint nem illeti meg? csak kérdezem.)

2010.05.25. 20:19:13

@hoplita: így van...még lehet, hogy zseni egyébként!:)

kamarti 2010.05.25. 20:20:19

@Tomeczek: nem hinném, hogy tökéletesen egyetértünk :) de sebaj. Jelen pillanatban jobban érdekel annál, hogy előbb romlott-e és aztán ért ide, vagy fordítva az, hogy eztán mi lesz.

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.05.25. 20:22:06

@kamarti: Valóban, a "tökéletesen egyetértünk"-ben volt némi szarkazmus részemről. :) Viszont azzal tényleg egyetértek, hogy most jobban érdekel, hogy mi lesz a következőkben. :)

kamarti 2010.05.25. 20:22:35

@chelsea.hu: hát, én ugyan nem vagyok felhatalmazó forradalmár, de mégis azt óhajtanám, bárcsak ne lenne igazam, és rám cáfolnának....

kamarti 2010.05.25. 20:24:32

@Tomeczek: hál' istennek, hogy stílusos legyek, ezek az apró egyetértések is üdítőek manapság :

2010.05.25. 20:27:39

@kamarti: egyetértek...d e m a g ó g i a mesterfokon, és néphülyítés, ami itt megy! Bajnait akarom!!!:)

sárkányfő 2010.05.25. 20:28:12

@ubul2000: kiforgattad a szavaim - akkor ez most tipikus jobbikos megoldás?

Nem azt mondtam, hogy dupla áron jó az autópálya, hanem hogy alapvetően jó dolog az autópálya. ugyebár a helyes értelmezéshez el kéne olvasni a kontextust is, hogy ezt mire reagáltam: egy kissé túlhevült kommentelő apokaliptikus Magyarországot festett fel, többek között megemlítve azt, hogy az M3-ason nem lehet úgy végigmenni, hogy ne legyen valahol lezárva foltozás miatt. ez nem csak azok számára nyilvánvalóan túlzás, akik sose jártak az M3-ason, de azok számára is, akik jártak rajta, mint én is, és tudjuk, hogy teljesen jó minőségű.

Sőt, szerintem túl jók a magyar autópályák. Furi ilyet mondani ebben az országban, de tényleg ez van. Szélesek, van leállósáv, csomó híd, műtárgyak, stb. Mintha "amerikában" lennél, amikor mégy rajtuk. Ez bűnös rongyrázás egy csóró országnak. Szegények vagyunk mi ehhez. Inkább fapados keskenyebb autópályák kellenének ennek az országnak, de több helyre lehessen rajtuk eljutni.

De ha már így fogod fel a kérdést, akkor lehet, hogy akár 2x áron is megérik az autópályák, mivel az autópályákat követi a tőke, segít a turizmusnak, logisztikának, stb.

Sőt, pl. a Kecskemétre vivő autópálya talán akár 3x-os pénzt is megért volna, ugyanis annak köszönhető, hogy oda ment a Mercedes gyár, ami ha beindul jövőre, 1-1,5%-nyi GDP-növekedést fog hozni önmagában, meg persze munkahelyeket, stb.

Ugye most nem fogsz azzal jönni hogy a korrupciót pártoltam ezzel a kommentemmel...

Ordnassac 2010.05.25. 20:29:11

Közben Pálffy István szűzbeszédét mondja. :-)

harcigolya 2010.05.25. 20:29:47

@kamarti: Szűk látókörűségre vall, hogy ezt a két pólust felállítod. Nem tudom, mit csináltak rosszul a keresztények, persze, az lehet az irtó unszimpatikus, hogy a vallásos muksó azt gondolja, hogy a keresztény ember jobb nálad, pedig egy hülye pöcs. Megnyugtatlak, nem gondolják ezt, lehetnél ennyire toleráns. És amit írtál, az roppant cinikus. Senkit nem kényszerkeresztelnek meg, viszont abban nem látok kivetni valót, hogy egy kereszténydemokrata párt keresztény. Rétvárit pedig az egyik legtehetségesebb fiatal politikusnak tartom.

sárkányfő 2010.05.25. 20:30:09

@ubul2000: és ha már itt vagy :) ugye múltkor te hivatkoztál Duraryra, mint a számodra egyetlen hiteles felvidéki magyar politikusra? :) Időközben Ő is levelet írt, hogy halasszuk már el kicsinyt a kettős állampolgárság körüli habverést, mert nagyon gáz már nekik odaát a helyzet....

bariga 2010.05.25. 20:32:41

@Malachi: az események feléből kimaradtál, de lényeg az , hogy van véleményed. Az okos annak a szinonímája, hogy nem hülye.

Ordnassac 2010.05.25. 20:39:25

@Tomeczek: a digitális átállással kapcsolatos eseti bizottság felállításáról szóló vitában

harcigolya 2010.05.25. 20:42:26

@ó jaj: Ez egy olyan kérdés, amivel nem elég szembenézni a mostani kormánynak, de kommunikálnia is jól kell. A tényezők: történtek jó dolgok az utóbbi 8 évben? Természetesen. Erről beszéljünk? Inkább ne. Erre alapozhatunk? Nincs más esély. Nyíltan? Azt kéne még. Akkor most jó volt vagy rossz az előző két ciklus? Meggyőződésük szerint rossz. De nem szabad a tagadásra alapozni a korm. politikát. Az emberek is tudják, hogy valami nem volt kóser, de a helyes álláspont mégis visszafogottabb, ami nem tagadja azt, amit mégiscsak együtt értünk el, és nem tagadja a fizikai valóságot sem. Ezért hangsúlyozzák sztem azt, amit ők "építettek fel" az utóbbi 8 évben. Amiről el kell hitetni, hogy nem rombolás, tagadás, hanem koherens rendszer. Szerintem eddig jó úton járnak.

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.05.25. 20:44:26

Hát ez hatalmas. :D A Cser-Palkovics mögötti padsorokban egyetlen lélek sincsen…

6.Lenin 2010.05.25. 20:45:46

Meghallgatva a mai beszédeket,most lehet csak igazán leírni:

Az irány jó,a kormányos a helyén,haladunk!

Amit az ellenzék mondott,hát a legnagyobb dicséret,amit mondani/írni tudok róluk,

szánalmas dadogás,teljes csőd.Semmit nem fogtak fel az orbán beszédből.

Bizonyítékként felhozhatnám ezt a balos szánalmas jajveszékelést is itt.

Mesterházy úrral jól befürödtek a szocik,Vona egyetlen értelmes beszólása a szocik cikizése volt(proletárok)
Ez az LMP még harmatgyenge.

Nincs komoly ellenzék.

flort 2010.05.25. 20:49:38

@6.Lenin: Máté 5,3.
"Az irány jó,a kormányos a helyén,haladunk!"

A kérdések csupán: hova, hol, merre?

harcigolya 2010.05.25. 20:51:54

Örömmel látom visszaolvasva, hogy a balliberális légvár kipukkadása óta egyes 'szellemi műhelyek' kikerültek a korlátozó szellemi befolyás alól, de többen csak kóvályognak, és sokan a realitásban vélik felfedezni a fogódzót xD, és így jutottak ide, Török Gábor hitelesnek érzett helyzetértékeléseihez. A baloldal kell, nem nyávogni, mert az rém ciki, hanem a konkrét döntéseknél ott állni, mint Xerxész szolgálója, aki minden nap figyelmeztette: ne feledkezz meg az athéniakról. Ha majd elágazik az út, mindig szembesíteni kell a kormányt, merre kanyarodott. És ha rossz felé megy, ott rohad meg a mocsárban, míg az útjelzőkhöz visszatérhet a nép :D

fulemule9 2010.05.25. 20:53:15

@chelsea.hu: Ne félj! Gyakorlatuk van abban, hogy az aktivisták és a képviselők minden nemcselekvést megmagyarázzanak a hívőknek. Aki kérdez, repül.

kamarti 2010.05.25. 20:56:37

@harcigolya: nyilván hosszan lehetne sorolni, mit csináltak rosszul a keresztények (vagy más vallások követői) a történelem során - de vagyok annyira toleráns, hogy hívő barátaimat nem vegzálom ezzel, elvégre nem ők hibáztak, másrészt tiszteletben tartom a hitüket és ettől még nagyon sok mindenben egyetérthetünk - többek között azért, mert ők meg nem akarják rám erőszakolni a hitüket. (arról meg nem szoktunk beszélgetni, melyikünk a jobb ember). Tolerancia - kölcsönösen, érted? És jó lenne, ha ez nagyban is így maradhatna, mindenki eldönthetné, hisz-e Istenben vagy nem. csak ezt szeretném, erről írtam. De térjünk erre vissza, amikor már lesz oktatási államtitkár és lesznek értékelhető mozzanatai az oktatási tárcának.

hogy honnan olvastad ki, hogy a keresztényekkel van problémám, nem tudom (a keresztényellenest cinizmust tőled idéztem, egyébként végig hívőkről és ateistákról beszéltem). És nem a párt, hanem egy törvénytervezet kapcsán.
A kérdéseimre viszont nem kaptam választ tőled.
Ja, és még mielőtt: természetesen ennek a bejegyzésnek az első mondata nem azt jelenti, hogy csakis hívő emberek hibáztak/bűnöztek a történelem során...

6.Lenin 2010.05.25. 21:05:22

@flort:

Gondolom nem láttad/hallottad a beszédeket,vagy Te sem értettél belőle semmit.Vagy nem akarod megérteni.

Nyolc évig nyivákolt a szoci/libsi kormány:jaj! jaj az emberek nem elég önállóak,nem gondolkodnak,majd mi megmutatjuk!

Most az Orbán elmondta,erős és fejlődő,gazdagodó országot szeretnénk,várja,hogy az emberek végre elinduljanak,mint 2002 előtt.
A kormány biztosítani fogja a lehetőségét az embereknek a terveik megvalósításához.

Nekünk szabad út,lehetőség kell,a többi a mi dolgunk.polgároké!

Most derült ki igazán,az előző kormánynak még elképzelése sem volt,mit,hová,hogyan.

Majd megtanulod Te is,neked kell eldönteni,mit akarsz és hogyan.A kormánynak csak a lehetőséget kell biztosítani.

Most fog vagy inkább végképpen megdőlt az az idióta ideológia,amit eddig a szoc/liberális okostojások hirdettek.

Hazugság volt minden!!

Mesterházy kimondta az igazságot,nem tudott mit mondani,mert nincs,soha nem is volt mit mondaniuk.

hoplita 2010.05.25. 21:08:43

@6.Lenin:
"...Az irány jó,a kormányos a helyén,haladunk!.."

Maj' ha eccer nagyon megöregszem biztosan beérem ennyivel is.:)))
De addig ez, így csak muhaha...

6.Lenin 2010.05.25. 21:14:28

@hoplita:

Ok hoplita!

Legyen valami konkrét,hogy gyorsabban haladjunk.

Orbán:Aki szeretne gyorsabban haladni,amennyiben birtokol 1 kecskét,adja el és vegyen bringát,igaz fárasztóbb(nem megy magától),de gyorsabb.

Ilyen konkrét példákra gondoltok?

Azért ez a Vona 1 kicsit zavaros volt.4 év múlva max 10% ,de inkább alatta.

flort 2010.05.25. 21:17:03

@6.Lenin: figyu, szerintem mégis vedd be azokat a pirulákat!

Most komolyan: tényleg nem néztem ilyesmit, van aki dolgozik. Olykor.

2. mondatod: az emberek ténleg nem önállóak. Te pl. legfeljebb visszahang vagy (annak is hamis). Amgy pont Te vagy, akiről a nagy libsi, Sir Winston Churchill egy aranyköpése jut mindig az eszembe, mely szerint a legjobb érv a demokrácia ellen, ha egy választót 5 percen át meghallgat egy politikus.

3-5. mondatod: ki kell ábrándítsalak, én eddig is mentem, és most sem várom el, hogy holmi politikusok szarevő mosollyal a képükön ösztökéljenek. Szerintem eddig is csak az nem haladt előre, akinek fogalma sem volt, mit akar.

a 6, 8. és 9. mondatodat nem értem, pláne nem, hogy hogy került ide (biztos elhelyezed minden fröcsögésedben); biztosan ki tudod fejteni. Ha akarod.

7. mondat: l. fent. Még egyszer: nem kérek a biztosított lehetőségből.

És még valami:

inkább kitöröltem. érsd, ahogy akarod.

Jó éjt

kamarti 2010.05.25. 21:21:26

@6.Lenin: vicces, hogy épp Orbán szavait lehet úgy értelmezni, hogy önállóan gondolkodó, véleményt alkotó és cselekvő emberekre apellál, miközben a saját apparátusában még kérdezni se nagyon lehet következmények nélkül, nem hogy önálló véleményt alkotni, valamint az elmúlt nyolc évben egy kétmilliós, elvakult fideszhívő bázist hozott létre a "ne gondolkodj, csak fogadd el, amit állítok" alapon. (és akkor itt most nem kezdeném el, hogy például a merjünk nagyot álmodni és a 800ezres bedőlt hiteles, vagy az egészségügy és a ne fizessünk vizitdíjat és ne vonjunk be magántőkét milyen korrelációban vannak, lehetnek egymással)

ubul2000 2010.05.25. 21:23:58

@ó jaj: Nem szoktam senki szavait kiforgatni, az Nem Jobbikos megoldás. (Van arra mszp/szdsz és fideszes gyakorlat.) Ha félreértettelek, elnézést, de a véleményem változatlan – sokszoros – korrupciós – áron nem éri meg autópályát építeni, azt a pénzt inkább másra kellene fordítani.
(Tudomásom szerint az autópálya csak leállósávval autópálya, ha nincs – maximum autóút)

„csomó híd, műtárgyak, stb. Mintha "amerikában" lennél, amikor mégy rajtuk. Ez bűnös rongyrázás egy csóró országnak. Szegények vagyunk mi ehhez.”
Ebben igazad van, de ez adja a korrupciós bevételt. Sík területen alagutat építeni, felesleges viaduktot építeni horror áron – ez mind az ellopott nemzeti vagyon része.

„Inkább fapados keskenyebb autópályák kellenének ennek az országnak, de több helyre lehessen rajtuk eljutni.”

Szerintem két sávos széles, településeket elkerülő országutak kellenének – a kamionforgalom betiltásával/korlátozásával. Ez olcsóbb is, és segíti a közlekedést.

„De ha már így fogod fel a kérdést, akkor lehet, hogy akár 2x áron is megérik az autópályák, mivel az autópályákat követi a tőke, segít a turizmusnak, logisztikának, stb. „

Ebbe a vitába most ne menjünk bele. A turizmust sokkal inkább segíteni a helyi infrastruktúra fejlettsége, és az országutak kamionmentessége.

„Ugye most nem fogsz azzal jönni hogy a korrupciót pártoltam ezzel a kommentemmel”

Nem jövök ezzel :))))))

6.Lenin 2010.05.25. 21:28:05

@flort:

Bocsi,de ha elolvasod,amit írtál,semmi más,csak fröcsögés,annak is szánalmas,de ez a te dolgod.

Akkor csak 1 konkrét dolgot mondok.

Az,ami eddig volt,megbukott.Rendkívül jól mutatta Mesterházi beszéde.

Ezt neked kell feldolgoznod,ne keverj bele másokat.

ubul2000 2010.05.25. 21:28:54

@ó jaj: Nem olvastam utána, ha azt mondtam "egyetlen, akkor tévedtem, rosszul fogalmaztam. Számomra Ő hiteles, Csáky is, Bugár nem.

(Kevés olyan Fideszes intézkedés van, amellyel jobban egyetértenék, mint az állampolgárság megadása (mely egyébként ötpárti egyetértésen alapul). Végre szakítani kell azzal a gyakorlattal, hogy mi legyünk tekintettel a területbitorlók érzékenységére)

ubul2000 2010.05.25. 21:32:31

@6.Lenin: "Orbán:Aki szeretne gyorsabban haladni,amennyiben birtokol 1 kecskét,adja el és vegyen bringát,igaz fárasztóbb(nem megy magától),de gyorsabb."
Ja, viszont nem ad tejet, és nem pusztítja a gazt

6.Lenin 2010.05.25. 21:35:43

@kamarti:

Ez így 1 rakás zagyvaság.
Mire is gondolok

2 millió elvakult fideszhívő.Miből gondolod?
Bedőlt hitelesek.Valóban CSAK ők a hibásak?
Vizitdij lett volna az EÜ reform?Ez komoly?

Te el sem tudod képzelni,hogy akár több milliárd ember is képes hinni ugyan abban.Pedig a vezért nem látta senki a son meg halott.

Komolytalan vagy.

6.Lenin 2010.05.25. 21:39:48

@ubul2000:

Ugyan,van aki szeret lassan haladni,aki megveszi,nem biztos,hogy megeszi.
A kecske a legjobb gyógyszer a parlagfű ellen,tudtad?
Nem is értem miért hiányzik az LMP zászlójáról.
Igazi zöld!

flort 2010.05.25. 21:39:51

@6.Lenin: a mondataidra reagáltam. Elolvastam, lehet, hogy nem a megfelelő sorrendbe raktam a szavakat, de vsz. érthető, mit akartam. Tudom, hogy nehéz olvasni, a sok fekete betűt a fehér képernyőn és még meg is kéne érteni... nem könnyű, na.

Ha Mesterházira hivatkozol, az a te bajod. Bukás tényleg volt, senki sem kétli vagy vitatja. A kérdés, hogy most mi jön. Olyanok, mint Te, képesek összekeverni a szart a májjal. (Nem tudom, amikor megeszed, akkor sem jössz rá a tévedésre?). Ha nem lett volna világos, még egyszer elmondom: az állam segítő keze nélkül is lehet boldogulni, eddig is lehetett, ezután sem változik túl sok minden. Sőt, szerintem minnél kisebb a szubvenció, annál egészségesebb az ügy.
Amit írtál, arról Szörényi Levente jutott eszembe, a FilmMúzeumon a privát rocktörténet sorozatban borongott, hogy az elvtársak nem hagyták érvényesülni. Őt!

Most mond meg!

csak a magamfajta kukacoskodók kérdezik meg, hogy a túróba jelentek meg sorozatosan mindenféle lemezei és Illés és Fonográf lemezek, hogy ruccant ki nyugatra fél évekre?

Nem lehet, hogy ennyit tud? Ez sem kevés, sőt, de miért kell mindig mást hibáztatni a vélt, vagy valós sikertelenség miatt?

Nem mozdultál 8 évig? Fingod nem volt merre? Pech, de más nem ücsörgött a seggén, lehetett élni, mozdulni. Most örülj, eljött a Kánaánod, higgyél is benne. Anélkül ugyanis nem megy.

u.i. jól olvastam, hogy te írsz fröcsögésről? Bruhahaha

ubul2000 2010.05.25. 21:45:10

@6.Lenin: "A kecske a legjobb gyógyszer a parlagfű ellen,tudtad?"
Igen hallottam! És mivel allergiás vagyok tartanék is, de a 2-ik emeleten nehéz :)))

6.Lenin 2010.05.25. 21:49:37

@flort:

"Olyanok, mint Te, képesek összekeverni a szart a májjal. (Nem tudom, amikor megeszed, akkor sem jössz rá a tévedésre?)."

Ezzel inkább csak a családodon belül,ha kérhetnélek.Kösz.

40évig voltam vállalkozó,tudom,miről beszélek,írok.Ez nem vita,amit írsz.

hoplita 2010.05.25. 21:51:25

@6.Lenin:
Ne jósolgassunk, korai még az.
Oviék most betonoznak keményen, mármint magukat, meg a megálmodott rendszerüket...de ugyanezt csinálták már mások is, aztán nézd hová jutottak.
Ne engem győzködj...az hiábavalóság.:)

6.Lenin 2010.05.25. 21:58:06

@flort:

Talán tényleg nem elég világos,mire is gondolok az állami feltételek esetében.

Az egyszerű,átlátható törvényi feltételek megteremtésére gondoltam.Ezt csak a hatalmon lévő kormány képes biztosítani.
Így talán már érthető.

kamarti 2010.05.25. 21:59:41

@6.Lenin: bassszus, épp azt mondtam, zárójelben, hogy ebbe most nem mennék bele, ezzel épp arra próbáltam célozni, h ezek összetett kérdések. szövegértés?
az elvakult fideszhívőkre, akik nem önállóan gondolkodnak, csak szajkózzák, amit föntről sujkolnak, nem kell jobb példa nálad, bocs

6.Lenin 2010.05.25. 22:07:20

@hoplita:

Azt hiszem OV-nak nem kell különösebben betonozgatni,nincs ellenfele.Ez baj, szerintem is.Ilyenkor hajlamos az ember ellustulni.
Viszont az már nagy gáz ,hogy 1 ilyen gyenge ellenzékért is az Orbán a felelős.Igaz,abban,hogy így alakult van némi fáradtsága neki is.

Az is igaz nem teret engedett annak,hogy 10%-nál erősebb pártok is létrehozhatók legyenek a közeljövőben.

olyan pártok(ideológiák)maradtak kívül,amikre ma Mo-on nincs nagyobb igény,mint 5-10%.

Ez nem jóslás,ez a realitás.

Evehid 2010.05.25. 22:13:34

Nem, egyáltalán nem vagyunk túl rajta! Lehet, h. Orbán Viktor így fordítja magyarra az 53 %-ot, de ettől még nem érzékelem a megkötött, lezárt szerződést. :-/ Sőt, ahogy az előző bejegyzéshez is írtam, leginkább azt érzékelem, semmiben és senkit nem tájékoztatnak körültekintő és tartalmas módon. Én elhiszem, tényleg, h. OV egy valóban sikeresebb, jobb közérzetű és összefogásra hajlamosabb országot szeretne, de úgy nehéz lesz, ha se a szimbolikus, se a gyakorlati kérdésekben nem finom hálókat hoznak létre, hanem egy úthengert. Az elsőben a cél a Jobbik vezértémáinak lenyúlása, egyfajta Jobbik light némi szódával, a másodikban meg továbbra se tudni igazán, mit akarnak. Közgazdász ill. műszaki ismerőseim a kormányprogramot olvasva fogták a fejüket...

6.Lenin 2010.05.25. 22:19:33

@kamarti:

Hát persze bogárkám,
elfogadás,egyetértés,azonosulás,hit stb csak a maszopban ismert,a szadeszben meg a közös zsákmányszerzés öröme .
Más mindenki lökött,agymosott.
Ismerem.

kamarti 2010.05.25. 22:19:48

@Evehid: az a baj, hogy még közgaszfásznak sem kell lenni hozzá

kamarti 2010.05.25. 22:23:30

@6.Lenin: csak azt nem értem, hogy ha valaki nem ért egyet veled (veletek), arra miért az a válasz, hogy maszop, szadesz, rosszabb esetben jön a komcsizás és egyéb jelzők, amiket itt most nem sorolnék.
szóval akik nem ért egyet, nem fidesz-drukker, az csak korrupt-megvezetett stb. szoci vagy libsi lehet? jó lenne már erről leszokni. például mert semmit nem tudsz rólam azon kívül, hogy nem értünk egyet valamiben

Evehid 2010.05.25. 22:29:38

Hoplita, megelőztél Benazir Bhuttóval. :) És persze nekem is rögtön beugrott Brundtland, akinek a nevét még ma is elég sokan ismerik. Viszont bocs, de nem minden politika iránt érdeklődő nő anticsaj. Hrrrrr. ;-) Egyszerűen n db terhesség, szülés, szoptatás, miegymás mellett fizikailag kisebb az esély az aktív és mint látjuk, napi 24-es igénybevételt bevállalni.

Matriarchátus, vagy sem, a mi őseink női valószínűleg elég jól bántak az íjjal, nadrágot és hosszú, kaftánhoz hasonló felsőt hordtak, mint a legtöbb nomád népnél, simán megülték a lovat, akkortájt, amikor a civilizált nyugaton a hölgyek csak olyasmit viseltek, ami a legalapvetőbb életfunkciókat is akadályozta. :)
Meg az is megérne egy misét, hogyan is lettünk Mária országa. Nem mi vagyunk persze az egyetlen nép, akiknél Szűz Mária előképe egy anyaistennő volt...

Ja, és ha vkinek tetszenek a szőkék, akkor Bertha Szilvi is csinos... :D

Evehid 2010.05.25. 22:35:07

@Evehid: Hopplá, kimaradt: nem tudja vki véletlenül, a mai beszédekben, ill. a leírtakban hányszor szerepel a "megújuló energiaforrások" kifejezés? Vagy ne legyek ilyen elvetemült szakmaiságmániás? :-P

6.Lenin 2010.05.25. 22:38:45

@kamarti:

Csak válaszoltam arra,hogy pontosan te gondolkodol így.Olvasd el még egyszer,amit írtál.
Te mit tudsz rólam?Mégis azt írtad,beveszem,amit a fidesz szajkózik.Van,amit igen és sok minden,amit nem.

Azt sem veszem be,amit más szajkózik(pl vizitdij=reform)
Ezt mások veszik be.Az emberek már csak ilyenek.

Vegyünk 1 témát és mondjuk el,mit gondolunk róla,minden előzetes minősítés nélkül.
Aztán majd idővel eldől,melyikünk volt közelebb az igazsághoz(ha van ilyesmi).

Amennyiben csak 1 módszer létezne a gazdaságban,mindenki gazdag és boldog lenne,nem lennének becsődölt cégek,egyének,országok.Sok megoldás létezik,vannak amik sikeresek is,és vannak amelyek becsődölnek,pedig kívülről olyan szépnek látszott az a Puma.Oszt szarból volt,de soknak tetszett,mert szajkózták,még most is.

Malachi 2010.05.25. 22:44:27

@bariga: távol álljon tőlem, hogy "az én apukámnak nagyobb a..." stílusú csörtébe kezdjek veled, de először látlak itt a blog indulása óta. tehát tévedsz, te maradtál ki az események feléből, illetve - az, hogy nem dumálok bele mindenbe, nem jelenti, hogy nem olvasok el minden hozzászólást és posztot. istenpá.

kopogtató 2010.05.25. 22:44:42

biztos sokan leírtátok már, de nagyon jó az a kép, háttérben gyurcsánnyal:)

Ordnassac 2010.05.25. 22:47:56

@Evehid: Izlandon és Horvátországban női miniszterelnök van. Portugáliában, Lengyelországban is volt rövid ideig. Nem beszélve Margaret Thatcherről és az ír elnökasszonyokról.

Ordnassac 2010.05.25. 22:49:29

@Malachi: hadd védjem meg barigát, többször írt ő már ide az utóbbi időben. Igaz, eddig nem sokban értettem egyet vele.

kamarti 2010.05.25. 23:06:55

@6.Lenin: oké, lehet, hogy elhamarkodottan ítéltelek meg.
abban is igazad van, hogy nem csak egyféle gazdaságpolitika működhet. és nem is kell egyetértenünk.
de egy dolgot azért szögezzünk le: nem ugyanaz, ha egy országgal kísérleteznek, keresik a megfelelő gazdaságpolitikát, és más, ha egy családi vállalkozás csődöl be, mert rosszul ítélték meg a lehetőségeiket (bár ez is tragikus és végzetes lehet arra a néhány emberre nézve, ez kétségtelen).
és sztem az se vitatható, hogy többféle lehetőség ide vagy oda, nem lehet széllel - világgazdasággal - szemben pisilni egy magyar gazdaságnak.
a problémám ez: amit eddig láttam, tudok a fidesz (lehetséges) gazdaságpolitikájából, ezeknek minimum ellentmond.

Malachi 2010.05.25. 23:08:25

@Ordnassac: értem, akkor felszínes voltam. mindegy, nem hagyott nyomot.

6.Lenin 2010.05.25. 23:32:27

@kamarti:

A végén még talán odáig is fajulhatnak a dolgok,hogy sokkal több az,amiben egyet értünk.
Azért akad még,amit másként látok.
A becsődölés valóban lehet a lehetőségek rossz felmérése,de éppen lehet,hogy a lehetőségek rosszak(törvények)ellene hatnak a fejlődésnek.
A szembe pisilés is 1 mantra,amit szajkóznak.
Mint vállalkozó én mindig többre becsültem a kemény,de kiszámítható partnert,mint a sunyi,alattomos,korrupt embert.
Lehetne sorolni sok példát más területről is.
Most szidjuk Kádárt,pedig megbízható partnernek tekintették nyugaton,mindig fizetett pontosan.
Mindenhol,mindenben megbecsültebb 1 gerinces,kiszámítható ellenfél.Már az ókorban is így volt.

Én csak annyit szeretnék,ha végre elindulhatna az ország 1 valóban élhető korszak felé.Van ami még nem látható tisztán,de az iránnyal nagyjából egyetértek.Megadom előlegbe a bizalmat(amúgy az egész élet csak kísérletek sorozata),aztán majd .ha nem úgy alakulnak,szóljál,megyünk együtt tiltakozni.

Ordnassac 2010.05.26. 00:03:43

Néha az az érzésem, hogy Gaudi-Nagy Tamás hátulról vette be a hashajtót...

6.Lenin 2010.05.26. 00:09:01

@Ordnassac:

Ezért nem érdemes mások háta mögött settenkedni,veszélyes is lehet.Bocs.

Jó éjt!
Mindenkinek.

Csontváz a szekrényből 2010.05.26. 00:16:54

Kedves Gábor és Kommentelők!
Bár már hosszabb ideje figyelem a blogon folyó diskurzust,"szűzbejegyzésemet" csak most teszem meg az alábbi kérdéssel:
Gyanús nekem, hogy az önkormányzati választások szabályainak erősen győztes felé húzó változtatását tulajdonképpen csak a 2010 őszi választásra hozza a Fidesz, hogy lendületében bízva még inkább taroljon az önkormányzatokban. Majd 2014 elején a támogatásának várható eróziája mellett mégis csak "belátja", hogy arányosabb rendszer szolgálja inkább helyi szinten a választók érdekeit és még a 2/3-os többsége birtokában ennek megfelelően korrigál.
Mi erről a feltevésről a véleményetek?

panelburzsuj 2010.05.26. 00:17:38

Még mindig csak akadozva, kihagyogatva, rossz sorrendben tudom felmondani, hogy munka, otthon, család, egészség és rend. :(

Szombatra, vagy hétfőre kell tudni?

Nagyon izgulok, el ne rontsam! ...

panelburzsuj 2010.05.26. 00:19:39

@Csontváz a szekrényből:

Minál aránytalanabb lesz a mostani, annál hamarabb beköszönt a 2014-es esztendő ...

ssi 2010.05.26. 01:26:24

mások gondolatai: kb. - mi lesz később és kinek lesz igaza?
- fidesz 2/3 birtokában bármit megtehet (MSZP)
- O.V. által ismertetett NER vitáján már nem volt ott, talán a programját írta, mert még nincs; a programismertetéskor kiderült, hogy még mindig nincs (újságírók)
- programban az iránytű nem a jövő, hanem a múlt felé mutat (ellenzék)
- T.G. írta: "Mindez világossá teheti, hogy téves az az értelmezés, amely szerint a Fidesz kormányzásának kezdetén nagy szabású, hosszan tartó, érdemi párbeszédre készülne, sokkal inkább arra utal, hogy erre az úgynevezett társadalmi szerződésre (értsd: a választási eredményre) hivatkozva kíván legitimációs támaszt adni saját politikai döntéseinek.
Talán szerencsésebb, ha valóban ez a helyzet: ebben az esetben mindaz, amit az elmúlt napokban hallottunk, valóban csak a fideszes kommunikációs stáb tudatos nyelvművelésének terméke - és egyben agyi redukcióra való képességének bizonyítéka -, amely alkalmas volt a kormányfő megválasztásáig tartó időszak kitöltésére, de érdemi, tartalmi politika nem következik belőle"
süti beállítások módosítása