Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
22:20

A foglalkozásától is eltiltanám azt az elemzőt, aki ezen adatok alapján akár a Fidesz biztos bukásáról, akár most is megismételhető győzelméről beszél – írtam pár napja a friss közvélemény-kutatási publikációk kapcsán. Ennyivel azonban nem lehet megúszni, hiába a helyénvaló óvatosság, bármerre járok, mostanában mindenki ugyanarról beszél: ki nyeri a 2014-es választást? Tegnap az autópályán a dugóban araszolva tekertette le az ablakomat ezzel a kérdéssel valaki, úgyhogy a balesetek elkerülése érdekében most inkább megpróbálok bővebben válaszolni.

460fuggony.jpg

(Fotó: Facebook)

Ez mind morzsol, morzsol, morzsol – mondta ma reggel Kósa Lajos a közszolgálati televízióban a Fidesz csökkenő népszerűségi adatait kommentálva. A sok bizonytalanság ellenére egy dolgot nyugodtan állíthatunk: annak ellenére, hogy a Fidesz a kutatások többségében még ma is vezet, ez az út, ez a pálya kétségtelenül a választási vereség felé vezet. A tendencia egyértelmű: a Fidesz támogatottsága jelentős mértékben csökken, az MSZP-é pedig érezhetően emelkedik. Ha meghosszabbíthatóak lennének a vonalak, biztosra vehetnénk, hogy 2014-ben a mostani ellenzék kerül kormányra.

A tendenciák persze azért vannak, hogy előbb-utóbb megváltozzanak. A kérdés csak az, hogy mitől és hogyan történhetne meg mindez. A korábbi parlamenti ciklusok esetén igazán csak két példát láttunk arra, hogy a szokásos felező válság után visszakapaszkodott a hatalmon lévő erő. Az első Orbán- és az első Gyurcsány-kormány idején fordult az elő, hogy a félidőben még gödörben lévő kormánypárt később jelentősen megerősödött. Soha nincs egyetlen ok, de azért mindkettőre van egy erős magyarázat: előbbi esetében a hangulatjavító intézkedésekre lehetőséget adó kedvező gazdasági helyzet, utóbbiéban a kormányfőváltás (és az új miniszterelnök - később más megvilágításba kerülő - politikája) segíthette elő a feltámadást.

De vajon van-e esély most hasonló fordulatra, a tendenciákat megtörő momentumra? A jövőre vonatkozó témák esetén mindig a tudatlanság fátyla mögül beszélünk, de azért bizonyos kapaszkodóink mégis lehetnek. Ma ugyanis a válság végéről beszélő miniszteren kívül szinte minden komolyan vehető szereplő egyetért abban: nagyon kevés a remény, hogy a második két év az ország és a lakói számára lényegesen, érezhetően könnyebb legyen, mint az előző kettő volt. Ha lesz IMF-megállapodás, azért, ha nem lesz, azért várhatnak nehéz idők az állampolgárokra, a kormány tehát jelen állás szerint alig-alig bízhat abban, hogy a választói pénztárcák számukra kedvező döntéseket követelnek. Marad tehát a magyarázatok, a miértek versenye, a kormányzati teljesítmény ilyen-olyan értékelése, ám pontosan ez az a terület, ahol a Fidesz az elmúlt időszakban egyre több csatát veszített el, és fokozatosan lejtőre került.

Eredményt hirdetni 2014-ben kell, aki most teszi, az kontár vagy propagandista. Az elemző, ha a tények érdeklik, most csak két dolgot mondhat:  1.) ma valószínűbbnek látszik a Fidesz 2014-es veresége, mint bármikor az elmúlt két évben,  2.) hogy ez ne következzen be, már nem elég a „tartsuk a jó irányt”, ahhoz fordulatra, az eddigi tendenciák tudatos megtörésére - és ehhez a kormány politikájának jelentős változására - van szükség.

x x x

Kedves Olvasók! Kis pihentetés után hamarosan újra megnyílik a kommentelés lehetősége. Több megoldáson is gondolkoztam, de sajnos egyik sem (a kommentelés teljes tiltása, előzetes moderálás, kiválasztott hozzászólók stb.) tűnik jobbnak, mint az eddigi helyzet.  Be kellett látnom, hogy értékes hozzászólásokra, érdemi vitára csak ebben a formában van esély, minden más esetben szegényebb lenne a blog. Ugyanakkor úgy döntöttem, hogy az eddigi megengedő álláspontomon változtatok: aki nem civilizált formában adja elő a mondandóját, az legközelebb itt már nem fogja tudni elmondani a véleményét.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr954584477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

márta)) 2012.06.17. 13:02:54

Na. Igen. "Ez az út hova visz?"
A válasz, lehetne) "Előre a múltba"
Az élet, - a sors furcsa fintora ) valamiért, a múlt visszaköszön újra és újra.
Van ilyen.

márta)) 2012.06.17. 13:19:15

Kumin Ferenc lesz az Orbán-kormány nemzetközi kommunikációjáért felelős helyettes államtitkár a Miniszterelnökségen "

Avagy) "A szélsőség vádja és a politika versenye"

hetivalasz.hu/jegyzet/a-szelsoseg-vadja-es-a-politika-versenye-50349

A nemzetközi megítélésünk olyan, amilyen, s hát a kommunikáció is.
"A kommunikáció látványos hiánya". (TG)

Úgy gondolom, harcolni, vagy kommunikálni, nem ugyanaz.
:(
hm?

graycivil 2012.06.17. 22:48:46

"Puccs készült Orbán Viktor ellen

Három szerencsétlen idióta könyvet írt arról, hogy Orbán Viktort amerikai alapítványok és az EU intézményei meg akarták buktatni. "

magyarinfo.blog.hu/2012/06/17/puccs_keszult_orban_viktor_ellen?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_06_17&utm_campaign=index

"A könyv egyik szerzője például megvizsgálta (kíváncsi lennék a módszereire), hogy demokratikusan működnek-e Magyarország intézményei, és láss csodát: azt találta igen. Le is vonta a következtetést: bárki, aki beszól, puccsot akar Orbán ellen. Innen már csak egy lépés mondjuk Pokorni Zoltán letartóztatása, hazaárulásért. Biztos erről is szó van a könyvben."

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

etwas kultur muss sein 2012.06.17. 23:00:45

@Imre Laci: Jobbikkal lesz koalíció, ha nem megy máshogy. (szvsz ez a jobbiknak a végét is jelentheti)

etwas kultur muss sein 2012.06.17. 23:03:22

@jjulie: csúnyán be vagy te attól kakálva, hogy sosem lesz többé tiétek a hatalom :D

jjulie 2012.06.18. 07:45:08

"Orbán utasítására kezdődött a rendőrség megtisztítása"

hahaha, az igazságos vezérnek mindenre van energiája és gondja személyesen

Balt 2012.06.18. 08:57:45

Azért ez érdekes adalék a zolajfa esélyeiről...:
2000 résztvevő a Szolidaritástól az MSZP-n és LMP-n át a DK-ig terjedő megmozduláson. :)
index.hu/belfold/2012/06/17/antifasiszta_tuntetes_a_horthy-korszak_restauracioja_ellen

graycivil 2012.06.18. 12:45:31

@Balt: Egyre inkább nem a tüntetéseknek van itt az ideje az ellenzék részéről.

sirwalter 2012.06.18. 13:06:26

Kedves Gábor, a hozzászólásokból úgy látom, az "állatkertben" ismét "túl alacsony a kerítés"... így aztán nincs is kedve az embernek elvegyülni azokkal, akik átugráltak... Legjobbakat kívánom mindenkinek!

Diocles 2012.06.18. 23:30:30

Kedves Török Gábor!

1. Teljesen megértem, hogy szüneteltetni akarta a kommentelést, mert annak egyre kevésbé volt értelme, a kommentek 90%-a szemétbe való volt, egyrészt a jól ismert gyűlölködő-személyeskedő hozzászólások termelésében jeleskedő nickek miatt, másrészt a "Nők Lapja Café" - hangulat miatt, amiven önmagában nincs baj, de mégsem egy polblogon kellene.

(Szóval az első 100-200 komment után már nem volt érdemes olvasni, még olyanoknak sem, bocs a szerénytelenségért, akik oly gyorsan olvasnak, mint én.:) Ritkítani kell!)

Ami miatt én mégis sajnáltam, és szerintem Ön is, az mindössze pár ember, egy kezemen meg tudom őket számolni, meg is nevezem őket, mert megérdemlik: Bigapples, xsasha, radala, és még max. egy-kettő nick rendkívül felkészült, tájékozott hozzászólásai.
Miattuk (és persze Ön miatt is) olvastam a blogját.

Az ő véleményük legalább annyira érdekelt engem, mint az Öné, sőt, jobban, hiszen mindenki jobban szereti azok véleményét, akik alapvetően hozzá hasonlóan látják a világon, ám mégis kritikusan, nem öncélúan, nem megfelelve "fikázva", hanem megalapozott kritikus véleményeket hangoztatva.

Az ő szintjüket megütő hozzászólásokat (nyilván balról is) volna érdemes kitenni a kirakatba, akár meghívásos, akár moderálásos alapon.

És, reagálva a korábbiakra, nem igaz, hogy névvel megalapozottabb hozzászólások érkeznek, hiszen ők név nélkül is hozták a szintet, másrészt való igaz, hogy a mai magyar társadalomban senki sem szereti közszemlére tenni a nézeteit, ha az nem feltétlenül muszáj (gondoljon egy vállalkozóra vagy egy tanárra), ugyanakkor azért még lehet véleménye a dolgokról, sokszor megalapozottabb, mint a hivatásos megmondóknak.

(Aki névvel szól hozzá, az javarészt már eleve beskatulyázódott közéleti szereplő, agitátor, sajtómunkás, lásd. a VV c. agit-prop. blog "véleményvezéreit" és trolljait, ugyanakkor sok "kisembert" rekeszt ki (akik tán nem is kicsik, a véleményük is érdekes, csak a közéleti mókuskerékbe nem akarnak bekerülni.)

2. Sajnos egyre inkább ugyanazokat a köröket futottuk itt, szerintem némileg Ön is, bár nyilván más-más oldalról megközelitve.

Vagyis, a két álláspont ütközött, ütközik: a helyzet reménytelen kontra a helyzet reménytelen, de lehet ennél még sokkal rosszabb is. Félig tele van a pohár avagy félig üres? És persze erre jöttek rá a már említett gyűlölködő-megbélyegző-felelőskereső hozzászólások, támogatások, agitációk...

Sok sikert!

jjulie 2012.06.19. 07:37:54

@Diocles:

jaj szegény orbániaii, miket nem hallucinálsz..........

orbániána nem sok van hártra, de neked lesz bőven időd a karanténban eszmét cserélned az említett orbánfertőzöttekkel

graycivil 2012.06.19. 08:30:17

"Orbán elárulta: cél az adóztatás

De ne lelkesedjünk, szó sincs beismerésről, sőt. Orbánnak eszében sem volt a sikeres célok között emlegetni az adóztatást. Ezt mondta: a „cél a munkaviszonyban állók létszámának növelése volt. Azóta 2,6 millió helyett 3,8 millió az adózók száma.”"

fideszfigyelo.blog.hu/2012/06/18/orban_elarulta_cel_az_adoztatas

"És sikerült neki a csúsztatás. A dolgozók számának növelése helyett eladott a Die Presse-nek egy adóztatási változtatást (most már a minimálbéren levők is fizetnek jövedelemadót). A riporter nem kérdezett vissza."

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

concret 2012.06.19. 09:30:38

@graycivil:

Én évek óta vártam, hogy megszűnjön a minimálbér szocik által behozott adózatlansága (pedig építőipari munkaadóként az adójóváírás számomra is kedvező volt). Elvi alapon most sem mondhatom, hogy a céllal magával nem értek egyet.
Mert a döntő határ az adózók és a nem adózók között van, és nem lehetne saját munkával jövedelmet szerző ember felmentve az adózás alól. De:

Az adójóváírás fokozatos, több éven át tartó kivezetése csak a növekedés szerény, de stabil beindulás után lett volna elképzelhető. Amikor a cégek árbevétele, így adózási lehetősége is növekszik. Így viszont, recesszióban sokkszerűen rázúdítva a gazdaságra ez is a növekedés akadálya lett.

Szóval jó cél elérése miatt voluntarista ökörség lett ez az intézkedés. Beteg személyiség beteg kormányzása.

ssi 2012.06.19. 11:02:59

kinek mit jelent a hatalom?
1. ilyen lenne a mostani kormány? lendületesen, élvezve, a hitre, álmokra nagyobb hangsúlyt fektetve, mint a tényekre, mindenféle vad ötletek és nem szokványos kipróbálása egy valóban hitt vagy szükségesnek gondolt vízió mentén, hogy a magyar csak ország, népesség tekintetében kicsi, egyébként meg rendkívüli, főleg ha a vezetése kivételes és határozott, mindent a kezében tart, ill. az eddigiektől szintén eltérő stabil támogatói bázis kiépítése a közel jövőben a többség kárára, de a távolabbi megálmodott szebb jövőhöz alapként ... a már ismert hatalmi előnyök mellett: kapcsolati-anyagi tőke megteremtése és intenzív kiaknázása, gyarapítása?
2. ilyen lenne, ha a szocik visszajönnének? a már ismert hatalmi előnyök mellett már közismertebb, az európai áramlatokba eleve illeszkedni akaró intézkedések, a felelősséget továbbra se vállaló (pl. mert a választók se eléggé érettek ehhez), magyarázatul inkább a nehézségeket, negatívumokat is kimondó, több helyi önállóságot megadó ... stb? miben kellene egy új, kormányzásra alakalmas erőnek újítania a mostani kormányhoz ill. az előzőekhez képest? mit követelnek a körülmények és mi adható be/el a választóknak?

@bariga: @nyünyüge: a különböző nyilatkozatokból és intézkedésekből ... lehet, hogy az a kormány terve, ill. a jelenlegi közgazdasági elméletekkel ellentétben az elmélete, hogy Magyarországon (és majd a világ utánoz minket) minél kevesebb bank legyen, az is magyar és a többség állami tulajdonban, hogy az eddigi banki hitelek helyett a lakosság meg a cégek értékpapír-vásárlásaiból legyen többletforrás-kölcsönzés? ... nem tudom, csak figyelem ... sok minden nagyon sajátos

@Diocles: érdekes az élet .. példa rá T.G.-blog is. mindenki hisz az igazában és mondja a magáét. .. és hogy kinél az igazság? .. pl. abban a pillanatban, szituációban stb. - ki dönti el? ... még szerencse, hogy eleve nincs abszolút igazság és soha sincs olyan, hogy tökéletes .. mindig kikényszerül a továbblépés, mivel minden változik, mindent nem lehet előre látni és mindig becsúszik vmilyen hiba is .. ilyen az élet. az emberek legalább saját magukat ne csapják be ... jó, ha működik a sokszínűség és lehetőség van egyrészt a választhatóságra, másrészt az egyéni, szabad döntésekre .. itt a blogon is és máshol is ..

nyünyüge 2012.06.19. 11:44:43

@manyike:
valószínűleg ez a terv.
Csak az a baj, hogy szerintem a magyarországi megtakarítás kevés, másrészt a bankrendszer hibái miatt kidobni az összes banki terméket és szolgáltatás és egy-két monopol helyzetben, állami kegyeltként működő bankra hagyatkozni botor dolog volna.
(Egyébként is az a véleményem régóta, hogy jelen kormány államosításai csak az javak újraelosztásának egy állomása, egy-két év múlva majd reprivatizáció kezdődik, csak most egy másik elit lesz a kedvezményezett).
A kormány szándéka egyértelmű, ami onnan is tudható, hogy a teljes kormánypárti propagandagépezet beindult Király Júlia ellen az alábbi véleménye miatt :
www.vg.hu/penzugy/hitel/nem-tudunk-banni-a-penzzel-de-nem-is-nagyon-van-mivel-377490
(mert úgymond a külföldi bankok érdekét védi a magyar államéval szemben...)

Balt 2012.06.19. 13:08:34

@Diocles: Alapvetően egyetértek, bár a "meghívásos moderálással" fenntartásaim vannak. Ehhez képest máris hozok egy friss Vv-írást: :)
velemenyvezer.blog.hu/2012/06/19/2014_igy_tudnak_levaltani_a_fideszt_a_szocik

Balt 2012.06.19. 13:10:47

@graycivil: Nincs ezen mit reklamálni: adójóváírás (lánykori nevén: adómentes minimálbér) = őselkúrás.

concret 2012.06.19. 13:19:30

@manyike:
Én úgy látom, nagyon hiányzik a Fidesz társadalmi víziójának és a társadalomhoz (illetve annak egyes csoportjaihoz) fűződő viszonyának a tartalmas, lehetőleg minél objektívebb elemzése/kritikája. Parciális és persze indulatos kritika sok van, de - bár mára kezd kibontakozni - senki sem értékeli összefüggéseiben és összességében a mai kormány társadalmi-államberendezkedési céljait, eszményeit.
Másrészt a pártok részéről is erősen hiányolom saját kinyilatkozásukat: milyen a jövőképük a magyar(-országi) társadalomról: milyen lenne Magyarország 15-20 év múlva, ha rájuk lenne bízva a sorsa? A Fidesz ugyan cselekszik, így beszélnie felesleges, de egyik ellenzéki párt sem veszi a fáradságot (és a bátorságot), hogy koherens jövőképet fessen. A fő cél még mindig a lehető legkevesebb szavazót elriasztani, lehetőleg minél többnek megfelelni, a kormányzat feladatainak kellemetlen velejáróival kapcsolatban csak sunnyogni - pedig láthatjuk a mai kormány példáján, a sunnyogásból fakadó népszerűségvesztés nem úszható meg.

Kellene végre itthon is olyan párt, mint amilyenek a Baltikum országaiban most sikeresen kormányoznak. Kíváncsi lennék, hogyan reagálna a magyar társadalom egy nyílt, taktikázásmentes párt megjelenésére. Amelyik mer beszélni a nyugdíjrendszer és -korhatár reális átalakításáról, de ezért valós és működő jövőképet mutat. Nem szépet, de épp ezért hihetőt. Aki elmondja, hogyan és meddig lehet (hosszabb távon) csökkenteni az állam elvonásait, de ezért miről kell lemondanunk. Mik azok a dolgaink, amiket ránk bíz, de ezért milyen többletfelelősségünk lesz önmagunkkal szemben.

Persze, egy igazi baloldali párt festhetne épp ellenkező jövőképet is, pláne, ha ennek árát is bemutatná. Sosem próbálta még senki, sosem beszélt még hazai párt felnőttként a választókkal. Kíváncsi lennék, mi lenne rá a polgárok reakciója.

A sumákolásverseny, amit a két nagy pártunk folytat, már nem sokáig folytatható.

Balt 2012.06.19. 13:28:31

@nyünyüge: Az Apró-klán családi barátja ellen azt hiszem felesleges "propaganda-gépezetet" működtetni. Nyilván nem vagyok egyedül, aki emlékszik a Friderikusz műsorban való "teljesen független" megnyilvánulásaira...

concret 2012.06.19. 14:13:44

@Balt: Itthon az adómentesség kivételezettségének régi hagyománya van. Ha az embereknek felkínálnák: adómentes lehetsz, vagy fizetned kell 50 Ft-ot, de többet keresel 100 Ft-tal, talán sokan az elsőt választanák, hiába járnak anyagilag rosszabbul. Nemadózni nagyobb öröm, mint keveset adózni, de hasonlóan jól érni. Márpedig aki fel van mentve, az az istennek sem akar az adózók táborába átlépni. Nem pusztán az anyagiak miatt, hanem elvből. Mert a nemadózás boldogít. Ezért volt bűn újra rászabadítani a népre.
Aztán megpróbálták az ingatlannal is: 30 mó-ig semmi, 30 fölött lineárisan. Igazi balos közteherviselés.

Balt 2012.06.19. 16:01:27

@concret: Ezt aláírom.
Érdekes megvizsgálni mondjuk az "öngondoskodás" tükrében - lásd még: mnyp, bár ehhez képest ugye mást jelent az "ön-" - az adómentes minimálbért ill. hatásait. Talán azért volt kötelező az mnyp., hogy legalább az a kevés befolyjon...? :)

ssi 2012.06.19. 18:41:29

@nyünyüge: meg érdekesek a "fokozatok" ...
- nem emlékszem, milyen volt a szoci frakció Horn idején .. Gy.F.-nél egyénenként is "szókimondó", meggondolatlanul is, Bajnainál aláírták a fegyelmezettséget, ma hangoztatják: náluk a demokrácia, hogy lehet nyilvánosan is más véleménye a tagoknak ...
- nem emlékszem, milyen volt az MDF-frakció Antall Idején .. ma nagy a frakciófegyelem, szinte 100%-os a zártságuk, de kiérződik a vezér iránti áhítat, a szinte tévedhetetlen vezető mítosza is .. viszont ez a föntről elvárt és működtetett viszony nem egyoldalú s a NER fontos eleme, a mai nemzeti ideológia jelentős része: az országvezetés céljai, tervei azonban nemcsak nemzetiek, hanem a nemzetközi porondon erősen nemzeti eredményekben, mutatókban és érzelmekben, jelképekben is

@concret:
miért sumákol vki?
- mert titkolnivalója van, de tudja, hogy sajnos a partnerek elég értelmesek
- mert titkolnivalója van, de tudja, hogy szerencsére a partnerek manipulálhatóak
- mert titkolnivalója van, de azt is tudja, hogy ezt mindenki tudja, sőt csorbult a hitelesség, a bizalom, de mégis ez a rendszer, a működő

én a választóktól csak a kínálatból a választást várom, a kínálatot nem nekik kell kidolgozni. viszont a választók erősen előítéletesek, mindenki vmilyen skatulyában van, ahonnan bárkinek is nehéz kitörnie. a választók önmagukkal nagyon elnézőek, másokkal meg nagyon kritikusak. "hogyan reagálna a magyar társadalom egy nyílt, taktikázásmentes párt megjelenésére"... s ha társulna mellé vmi új, de mély érzelmi- és szimbólumrendszer meg közbeszéd ...?

hitelesség: eleinte a programjukkal, később a saját (politikusi) hitelességükkel (pl. a korrektség, tisztesség stb. mellett az önfényezés mellőzése), . kiknek lennének szimpatikusak, főleg a csalódottaknak: akik csalódtak a mostani kormányzásban meg a politikai elitben és a múltban is? kellene-e a nemzetközi példákról többet tudni? ma nem látszik egy egészen új erő. szinte tiltott szó lett a liberális. az LMP nem tud nőni. szocik lehetnek átmenetileg visszatérőként ugródeszka vki másnak? a Jobbikot sokan nem tekintik kormányzási alternatívának. ha szinte minden teljesen és újszerűen épp átalakul, honnan tudni, hogy jó-e ami épül? ha minden sikerként van kihirdetve, honnan tudni bizonyosan, hogy valóban az és nem csak szinten tartás?

graycivil 2012.06.19. 22:11:52

"Jöttek, láttak – vesztettünk

Először sztárként köszöntötte, majd ellenségként küldte el Kövér Lászlót a Magyar Polgári Párt polgármesterjelöltje Marosvásárhelyen.
...
A szavazás előtt különféle felmérésekre hivatkozva mindenki azt várta, hogy a Fidesz „előretolt helyőrségei” a magyar szavazatoknak legalább hét-nyolc, de inkább tíz százalékát szerzik majd meg, és a polgármesteri hivatalok jelentős részében is Tőkés (és Kövér) emberei ülhetnek majd. "

www.168ora.hu/globusz/jottek-lattak-vesztettunk-98039.html

"Ehhez képest az RMDSZ „túlnyerte magát”: 203 önkormányzatot vezethetnek a szövetség emberei, a Magyar Polgári Párt mérhetetlen teljesítményt nyújtott. Az Erdélyi Magyar Néppárt két (!) polgármesteri kinevezést tudhat magáénak."

"Ez az út hova visz?" Ide...!

bariga 2012.06.20. 19:51:53

Kár, hogy behalt a blog, még a szidás is hiányzik.
Csak egy gondolat ahhoz, amit fenntebb írtam. Most úgy tűnik, hogy egyedül Varga Mihálynak jött meg az esze, bár ő is mantrázta eddig a Orbán hülyeségeit. Talán, ha összefogna a néha szintén kitisztult Pokornival és Főleg Demjánnal. meg Csányival. akik már kezdik unni. hogy milliárdokat buknak, akkor talán elzavarhatnák Viktorunkat. Még megoldásra vár a Simicska probléma, de talán ennyit megér, hogy nem halunk mindahányan.

graycivil 2012.06.20. 21:22:24

@bariga: Talán egy új poszt majd megmozdítja a komment-életet. :-)

nyünyüge 2012.06.20. 22:05:06

Ez az út hova visz?
És a tarvágás?

"Tarvágás

az erdő levágának az a módja, midőn az erdő fáit valamely erdőterületről, rendesen az évi vágástérről, egyidőben levágják, letarolják, hogy az igy tarra vágott területet a szálerdőben mesterséges úton: vetéssel vagy ültetéssel, sarjerdőben pedig a tuskókból keletkező sarjakkal felújítsák.

Forrás: Pallas Nagylexikon"

www.origo.hu/itthon/20120619-nemcsak-tallai-akarta-kizarni-angyant-a-fideszfrakciobol.html

menőmano 2012.06.21. 10:31:44

Miután olvasóink a Facebookon beszavazták a Nagy Politikus Bajnokság résztvevői közé, át is vette a vezetést Bajnai Gordon"

Bajnai Gordon korábbi miniszterelnökre több ezer szavazat érkezett, ezzel magabiztosan vezet. Az ellenzéki politikusok közül a második helyen Vadai Ágnes, a harmadikon pedig Mesterházy Attila MSZP-elnök áll. Így – az erőnyerő Gyurcsány Ferenccel kiegészülve – jelen állás szerint ők jutnak tovább a nyolcas döntőbe. "

atv.hu/cikk/20120621_varatlan_fordulat_bajnai_es_ader_az_elre_tort

"Ez az út hova visz?"

Bajnai Gordon az élen!! totálisan jó!! Tetszik, nem kicsit, nagyon.
osztjónapot!!!
:))))

menőmano 2012.06.21. 10:33:38

Avagy)

"Váratlan fordulat: Bajnai és Áder az élre tört"
Illlyyen ez!
:)))

márta)) 2012.06.21. 11:16:55

Róna: a miniszterelnök elvesztette hitelét"

A szegényebbek fizetőképes keresletének csökkentését a gazdagabbak fizetőképességének növelése nem kompenzálja, utóbbiak ugyanis a többletjövedelmet luxuscikkekre, külföldi utakra költik, vagy off-shore cégek számláira utalják”

fn.hir24.hu/itthon/2012/06/21/rona-a-miniszterelnok-elvesztette-hitelet/

A közgazdász úgy látja, hogy a kormány akar IMF-hitelt, de tart is annak következményeitől, hogy a tárgyalások beindulnak, és esetleg kudarcot vallanak. Szerinte ha eredmény nélkül kell felállni a tárgyalóasztaltól, akkor Magyarország összeomlik."

Csak annyit) A szegénységet, a nélkülözést megélni nagyon nehéz, s hát persze) túlélni (kellene).

Egyébként a (többi) kommentár nélkül. mert , minek, miért???

márta)) 2012.06.21. 11:20:02

Vértes: idén nem lesz IMF-megállapodás, jövőre nulla lesz a növekedés"

www.mfor.hu/cikkek/Vertes_Andras__iden_mar_nem_lesz_IMF_megallapodas.html

hm?

Balt 2012.06.21. 15:55:55

@menőmano: Muhaha, Vadai meg Gyurcsány a 8 között?! Ritka objektív "kutatás" lehet... :)))

Balt 2012.06.21. 15:58:24

@márta)): Nem gondoltam, hogy Róna is ekkora demagóg, de hát ez van... Én biztosan azok közé tartozom, akik nem jártak rosszul az egykulcsos adóval, de se luxuscikk, se külföldi luxusút, se off-shore számla... Most akkor mi van?

menőmano 2012.06.21. 16:28:17

@Balt:

Mi történt? mi a baj?!!!
Pontosan! Totálisan jó! Élen/vezet!!! a Bajnai Gordon!!!
:)))

És még ott a Gyurcsány!! No. és az Áder is!!
Van valami probléma???!!!
osztjónapot!!!

:)))

márta)) 2012.06.21. 16:52:55

@Balt:
hm. Ön jól járt az egykulcsos adóval. Nem csak Ön még nagyon sokan. Elhiszem, nem férhet kétség hozzá) Ön egy boldog ember lehet. Legalább ilyen is van a magyar társadalomban.

De!! Vannak "mások"! (is).
Kik nagyot "buktak". Arról a társadalmi csoportról írogatok! kedves!! kik "lassan, de biztosan haladnak az elszegényedés felé." S még ott vannak, a mélyszegénységben- szegénységben élők.

Az egykulcsos adó (is) az újabb lyukat ütött a költségvetésen, s a pótlására kivetett újabb, és újabb adók, megszoritások, emlitett társadalmi réteget sújtják legjobban.

A megálmodott belső fogyasztás felpörgetése) Hol van???!!

Mit nem lehet ezen érteni, vagy megérteni??
hm?

márta)) 2012.06.21. 17:03:14

@Balt:

Mit akar/akart tudatni!!! Ezzel, a belinkelt, szar!!! semmitmondó bloggal??!!! Vagy mi a fenének kell nevezni!!!
hm???

márta)) 2012.06.21. 17:06:03

Milyen igazságkeresés??!! Szerencsétlen!!
hm?

Bal 2012.06.22. 01:08:17

@PR-küszöb: ez nem is kérdés. Mai hír:

www.portfolio.hu/gazdasag/matolcsy_benyujtotta_a_jegybanktorveny_uj_modositasat_2.169032.html

"A törvénymódosítás első pontja a devizatartalékkal kapcsolatos információkra vonatkozik. "A deviza- és aranytartalék mértékére, összetételére, a tartalékkezelés során kötött egyedi ügyletekre vonatkozó adatok, a tartalékkezeléssel összefügg döntések és belső szabályok - amennyiben azok nem minősített adatok - az MNB általi nyilvánosságra hozatalukig, de legfeljebb az adat keletkezésétől számított 10 évig nem nyilvánosak. Az adatok ezen határidőn belüli nyilvánosságra hozataláról az MNB elnöke dönt" - áll a törvényjavaslatban. "

Nyilván az a terv, hogy jövőre kinevezik a kedvenc pincsijüket MNB-elnöknek, aztán valahogy már csak megszerzik azt a néhány ezer milliárd elszórható zsebpénzt. Kicsit azért főhet a fejük, hogy hogyan transzferálják a tartalék egy részét a költségvetésbe észrevétlenül. Például anonim állampapírvásárlás? Melyik hülyének nem esne le, hogy mi történik?

Remélem, az EU/IMF beleköp a levesükbe. Kíváncsi vagyok, mekkora konfrontációt lenne hajlandó a kormány felvállalni, hogy a szép tervüket ne húzzák keresztbe. Mondjuk 350 HUF/EUR?

menőmano 2012.06.22. 09:17:33

Bajnai Gordon behozhatatlan előnnyel vezet, Matolcsy György biztos kieső"

Totálisan jó! reggeli hír.
Szerintem.
:))
oppá" majdnem lefelejtettem) a forrást.

atv.hu/cikk/20120622_szavaztak_bajnai_favorit_matolcsy_biztos_kieso

:))

Balt 2012.06.22. 09:32:28

Nyihihi, a zindexnél Róna P. is megkapta a jelzőt Sorosnál ephiteton ornans: "Róna Péter üzletember." Na de nem is ez a lényeg:
index.hu/gazdasag/magyar/2012/06/22/rona_meghatraltak_a_fidesz-kormanytol

:))

Balt 2012.06.22. 09:35:19

@Balt: +1 ami (-1 "ami" ügynök). :))

(Továbbra sem értem, minek arra a bő fél évre ennyit izmozni, akár a kormány, akár az IMF részéről...)

márta)) 2012.06.22. 09:59:27

A kötelezettségszegési eljárás előszobájába lépett a telekomadó, a kiskereskedelmi különadó és a cafetéria-rendszer ügye - közölte az Európai Bizottság. Ugyanakkor ha az adómentes pálinkafőzésen nem változtat a kormány két hónapon belül, akkor perelnek. "

www.168ora.hu/buxa/terdre-kenyszerult-az-orban-kormany-elbukott-a-palinka-is-98199.html

hm. Helyzet van. az biztos, s inkább rossz, mint jó.
hm?

ssi 2012.06.22. 14:06:16

@concret: @nyünyüge: @bariga: túllépve a konkrét neveken, úgy általában:
1. politikusok legyenek olyan tisztességesek, mint amit elvárnak az éppen nem kedvezményezett társadalmi csoportoktól és az éppen kiváltságosok támogatásában az ország érdeke legyen az elsődleges, ne a vezetésé
2. gazdasági kérdésekben is az őszinteség mellé reális, következetes és ismert, nyilvános céloknak, ill. intézkedéseknek kellene társulniuk a titkolózás, kettősbeszéd helyett
3. minden, az országot érintő témában a társadalomnak is lehessen beleszólása (pl. szakmai érdekcsoportok révén), az elvárások és szankciók is mindenkire vonatkoztatva egyenlőek, egyértelműek, betarthatóak és közismertek legyenek .. de a vezetés szubjektív álmainak ott a magánéletük ?
4. az embereknek viszont érzelmekre is szükségük van az egyszerű hétköznapi közéletben is, ami nem lehet egyszerűen annyi, hogy azért pártolok vkit, mert az ellenfelét gyűlölöm. most nem akarok belegondolni, hogy mit tenne a Jobbik hatalmon, de mély, nemzeti érzelmű politizálás jellemző rájuk, mint ahogy mostani kormányra is (náluk + nagy gazdasági álmok is). aki potenciális versenytársuk akar lenni, mit kell felkínálniuk, pl. vmi újat/mást és egyértelműen: melyik nemzetközi irányhoz tartozva, elismert csapattagként, de önálló nemzeti értékeink folyamatos képviselése mellett a lakosság hétköznapjainak új tartalmat adva ... ? ?

manapság sok a változás. a politikai elittel szembeni bizalom viszont csökken (múlt és jelen miatt is): aránytalanságok, anyagi/politikai érdekből kiválasztottak támogatására, elhallgatások, mellébeszélések stb. mivé is kell felnőnie a választónak? elsősorban legyen felelős, önálló, nyitott, rugalmas, élete végéig tanuló, alapvetően az ország szempontjából vmilyen hasznos feladatot végző, egészségesen és tisztességesen élő, toleráns, alkalmazkodó, közösségi emberke? demokrácia eleme a több párt. az egyének pártszimpátiája érzelmeken vagy ismereteken alapul jelenleg és változhat-e?

graycivil 2012.06.22. 14:45:06

"Az UD Zrt. többet vesztett, mint Laborc

Az első fokon kihirdetett ítéletről az MTI kizárólag a felperes, vagyis az UD Zrt. jogi képviselőjét, Futó Barnabást kérdezte, ez alapján a híradás lényege az volt, hogy a Fővárosi Törvényszéken Laborc elvesztette a személyiségi jogi pert az UD-vel szemben."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=562873

"Szemben azonban az MTI közleményével, illetve az UD Zrt. jogi képviselőjének állításával, Laborc nem volt egyértelmű vesztese a pernek, sőt. A törvényszék nem jogerős ítéletével a hat közül csupán egy sajtótermék vonatkozásában, és ott sem teljes körűen állapította meg, hogy Laborc Sándor megsértette az UD Zrt. jó hírnevét...az UD Zrt. több mint 75 százalékban lett pervesztes az első fokú ítélet értelmében"

Így könnyű az ellenfélből bűnözőt, saját csókosból szentet csinálni. Egyértelmű, hogy a közszolgálati média információs karanténba zár minket a maga részéről.

Ezeknek már semmit sem hiszek el! F.Y!DESZ

graycivil 2012.06.23. 09:57:35

"A sérthetetlen Fidesz-rokon

Márton István okiratokkal – P.-né által aláírt elismervényekkel – bizonyította, hogy mennyi pénzt adott át a gyanúsítottnak. A rendőrségi szembesítés során P.-né elismerte, hogy az összegek alatt szereplő aláírások tőle származnak – ezzel el kellett ismernie az elismervényeken szereplő összeget, és ebből következően azok végeredményét is."

nol.hu/belfold/20120623-a_serthetetlen_fidesz-rokon

"Ehhez képest a nyomozást megszüntető határozatban az szerepel: Márton István állítása szerint 132 millió forint átadásáról volt szó, amelyből azonban P. Lászlóné csak 14 milliónak az átvételét ismerte el."

Hová vezet? Ide!

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

graycivil 2012.06.23. 11:34:04

"Orbán vagy Kásás a nagyobb?

"HAJRÁ MAGYARORSZÁG, HAJRÁ MAGYAROK!"

poldi.blog.hu/2012/06/22/orban_vagy_kasas_a_nagyobb?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_06_23&utm_campaign=index

" - ez a felirat díszíti azt a szalagot, amit Orbán Viktor "adományozott", hogy felkössék a magyar nemzeti zászlóra az olimpikonok és paralimpikonok pénteki ünnepélyes eskütételén."

Te jó ég! Már az olimpiai csapat is a FYDESZ-é? Most akkor szurkoljak "El Curo sportsikereinek"? Van még lejjebb? (Lesz...)

PR-küszöb 2012.06.23. 18:38:52

@Bal:

És ez másnak - mondjuk a szaksajtónak, a nagybecsű ellenzéknek, a véleményvezéreknek - nem esik le? Hogy a zseniális eurokráciát ne is említsem... Folyamatos dobpergés közben ugyanis sokkal nehezebb megcsinálni. Ehelyett persze mindenki a Nyírő-hamvakkal játszott 'itt-a-piros-hol-a-piros gumicsont'-on csámcsog.

Bal 2012.06.23. 20:58:24

@PR-küszöb: szerintem ők se hülyék. De miután eddig az MNB-elnök általában az aktuális kormány kegyeltje volt (talán még Simor a legkevésbé az), a Fidesz azonnal kettős mércét kiáltana, ha bárki megpróbálná megakadályozni jogai gyakorlásában. Nehéz egy beképzelt idiótának elmagyarázni, hogy neked azért nem szabad, mert idióta vagy, hiszen ő meg van róla győződve, hogy nem is.

Az EU/IMF páros nem tehet egyebet, mint hogy majd megpróbálja körülárkolni az új palotapincsi mozgásterét. Például feltételként előírja a tartalék szintjét, vagy hasonló. De nem biztos, hogy megéri a politikai konfrontációt - a magyar kormánynak végül is joga van harakirit elkövetni, a nyugdíjpénztáraknál se szólt senki semmit.

A piac majd a kezükre csap. Remélhetőleg még időben...

graycivil 2012.06.24. 23:33:25

"Orbán: Idegen hatalmak szorításában erős állam kell"

nol.hu/belfold/orban__idegen_hatalmak_szoritasaban_csak_akkor_maradhatunk_meg__ha_van_eros_allamunk

XXI.századot írunk, és Európa közepén vagyunk. Ha a blogon tiltott szó szó a "barom", akkor nem kívánom kommentálni El Curo "köpését".

F.Y!DESZ

dr. Bubó 2012.06.24. 23:37:43

@graycivil: ez a b**om tényleg azt hiszi hogy minél feudálisabb annál erősebb...

az egyetlen középkori európai ország... a XXI században... szánalmas

graycivil 2012.06.24. 23:48:34

"Azt állítja Varga Mihály, az IMF-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter (a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában), hogy ha megállapodást kötünk az IMF-fel, akkor nem feltétlenül kell lehívnunk a hitelkeretet, „mert az csak növeli az államadósságot”."

www.168ora.hu/velemeny/varga-mihaly-imf-allamadossag-hitelkeret-kolcson-98279.html

Eddig azt hittem Vargáról, hogy ha csak hazudni tud, akkor inkább meg sem szólal!

Tehát nem veszünk fel 4%-os IMF hitelt, mert nő az államadósság, de adunk el állampapírt 9.5%-ra, mert az állampapír eladás nem államadósság.

Repülősót kérek! Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

bariga 2012.06.25. 09:00:54

@graycivil: mi egyáltalán meglepő még abban amit folyamatosan mondani szokott? Én csak azt nem értem, hogy miért nem akar inkább egy kicsi, de szép és okos európai ország kicsi, de okos miniszterelnöke lenni. Lehetne megbecsült tagja egy közösségnek és hozhatna lenézés és sajnálkozás helyett megbecsülést és persze nagyobb támogatást a sokat említett zembereknek, népnek, ki tudja éppen most hogyan hív bennünket!! Fura!!

ssi 2012.06.25. 12:57:25

mi olvasmányokból .. konkrét célok vagy csak átmeneti szükségszerűség?

pl.
- a látszatok a legfontosabbak
- csak egy tábornak jó most nagyon
- aki kormányváltásra készül, legyen előre, alaposan és mindenből felkészült

jjulie 2012.06.25. 21:01:35

hahahahaha

"A Fővárosi Törvényszék elutasította Polték keresetét. Az ítélet szóbeli indokolásában Pataki Árpád bíró kimondta, hogy Kis János politikai véleményt fogalmazott meg, méghozzá közszereplőről, sőt közhatalmat gyakorló személyről. Állítása nem lépte túl a szabad véleménynyilvánítás jogilag kijelölt határait. Az Alkotmánybíróság 36/1994. sz. határozata szerint az éles, erőteljes kritika is megengedett, ha az nem becsmérlő, nem öncélúan gyalázkodó."

hahahahaha

graycivil 2012.06.25. 21:07:46

@graycivil: Szerintem az IMF-hitel legnagyobb problémája, hogy a szerződésre a pénz utalási helyének nem lehet közvetlenül megadni Simicska bankszámlaszámát. F.Y!DESZ

graycivil 2012.06.25. 21:48:17

"Varga-Simicska-Orbán

A Debreceni Ítélőtábla ma jogerősen három és fél év letöltendő börtönre ítélte különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás miatt Varga Tamás Sándor üzletembert,"

fedor.blog.hu/2012/06/21/varga_simicska_orban

"Varga Tamás Sándornak a letöltendő börtönbüntetés ellenére nem kell büntetés-végrehajtási intézetbe vonulnia az előzetesben töltött idő beszámítása miatt."

Döbbenetes! Zuschlag 70-50=20 millió károkozásért 8 év, Varga 2 milliárd károkozásért 3 év, és nem is kell letöltenie. Ráadásul Varga legalább ugyanúgy bűnszövetkezetben sikkasztgatott Simicskával és El Curoval.

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

jjulie 2012.06.26. 06:53:01

@graycivil:

a varga tomi a komcsiktól lopott, és a lopott cuccost a komcsik megbüntetésére használta, és mivel a komcsik elleni harc szent, és mint ilyen bármely eztközt igénybe veheti, különben is a komcsik lopott cuccát lopta vissza, nem bűn amit a varga tomi csinált, csak egy kicsit

vagy nem

orbántörvényhozás és törvénykezés uber alles

concret 2012.06.26. 07:07:41

@jjulie: Mert ha az okos és tisztességes Polt Péter nem perel, akkor az ÉS olvasóin kívül senki sem értesült volna a legfőbb ügyész derék közszolga mivoltjának sárba tiprásáról (miszerint ő a megbízója kiszolgálója).
De hát perelt, és így országos reklámot csinált magának, miszerint ő a megbízója kiszolgálója - legalábbis szabadon állítható róla a fenti vélemény, sőt, tényállításként is kimondható. Ügyes.

jjulie 2012.06.26. 07:22:58

@concret:

polt bizony okos, és pláne tisztességes

vajon önfejéből találta ki ezt a pert, vagy lehetett egyéb jogvégzett tanácsadója is hozzá?

na őt már nem engedi ki a markából az orbánakarat

jjulie 2012.06.26. 07:37:25

hahahahaha

"Külön pikantéria, hogy az írás szerint a legfőbb szügyész helybe ment a ló nemes szervéért, ugyanis "az alperesek több olyan újságcikket, interjút is idéztek a sérelmezett kijelentés megalapozottságának bizonyítására, melyekben jogászok az övéhez hasonló véleményt hangoztattak. Emellett emlékeztettek az ügyészség által 2001 és 2003 között megtagadott nyomozásokra az Országimázs Központ és a Happy End Kft. közötti szerződésekről, az MTV és a Millenáris Kht. gazdálkodásáról, melyekben az 1998-2002 közti kormányciklus nagyobbik kormánypártjához közelálló személyek is érintettek voltak." "

hahahaha

kis magyarország nem ország, orbánia mennyország

graycivil 2012.06.26. 07:42:20

"Mit ér a "zember"?

Akkor pedig Lázár nagy ember. Sikerült neki több mint 20 milliárd forintos terhet összelapátolnia. Ráadásul, kivétel erősítvén a szabályt, ő és a település felmentést kapott a kormányzati szigor alól,..."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=563685

"...vagyis újabb, DEVIZAALAPÚ(!) kötvénykibocsátással növelhetik az adósságállományt. Az sem lesz kis summa, 23,3 milliárd forintos összegről szól a különleges pátens"

Ha valamelyik fydeszes még egyszer ki meri nyitni a száját az "emúttnyóccév devizahitelezési bűnei" miatt, az nyugodtan válthat WC-papírra étkezéskor.

F.Y!DESZ

bariga 2012.06.26. 15:52:43

Legalább már látunk néhány példát, a fenti ítéletekből, arra, hogy "Ez az út hová visz?" Reméljük, hogy a lopósokat majd a börtönbe, meg esetleg a hazudósokat is.

PR-küszöb 2012.06.26. 21:07:40

@Bal:

Igen. Vöröspecsenyét játszani más pacsijával a csalánba, már ami a piacot illeti. :)

ubul2000 2012.06.26. 22:09:21

Úgy tűnik, a kényszerszünet nem tett jót a blog látogatottságának. Kiváncsi vagyok, vajh a hiányzók nem fedezték fel, hogy újra lehet hozzászólni, vagy ki vannak tiltva?
Mert a libsi oldal szinte teljes létszámban jelen van. Érdekes, hogy a blog rombolásáért elsősorban felelős @jjulie jelen lehet.
Hiába na, az szdsz-es irányultság összetart.

dr. Bubó 2012.06.26. 23:04:22

@ubul2000: figyelemmel követtyük... a haldoklását...

ubul2000 2012.06.27. 00:36:43

@dr. Bubó:
a blogét, vagy az szdsz-es irányultságú kompániáét?

dr. Bubó 2012.06.27. 00:45:23

@ubul2000: szdsz???hol van az má... már a fiides haldoklik... meg a tgblog is:)

jjulie 2012.06.27. 07:48:00

@ubul2000:

hahahaha pingvin

"A Szegedi körüli legújabb csinnadratta akármennyire is ízléstelen, a legfontosabb tanulsága mégis előremutató: tökmindegy, hogy ki milyen genetikájú, attól még simán lehet tökkelütött. Hiszen „minden ember szabadnak és jogokban egyenlőnek születik és marad”."

hahaha

etwas kultur muss sein 2012.06.27. 09:38:50

@jjulie: Konkrétan Szegedi jó példa arra, hogy zsidó is válhat magyarrá, ha épp integrálódni akar. És példa arra is, hogy a jobbik és a magyarság nem kirekesztő azzal szemben, aki elfogadja a befogadó nemzet játékszabályait.

concret 2012.06.27. 11:04:35

@SzélsebesVelorex:
Kedves Szélsebes Velorex, a magyarság persze hogy nem lehet kirekesztő, csak egyes emberek - a magyarságnak en bloc sem jó, sem rossz tulajdonságai sem lehetnek, hiszen számos egyén csoportja, ami még időben folyamatosan változik is.
A tanulság számomra inkább az, hogy (folytatva nemes hagyományainkat) újfent rájöhet a Jobbik (egy része) is, hogy a zsidó is lehet jó, ha saját zsidó, különösen, hogy oly kevés (ismert) van belőle, szeretni-ápolni kell, nehogy elhervadjon - de azért (mint Szegedi is nyilatkozta) "zsidóprobléma létezik", nem szabad azt kérem elbagatellizálni.

Az lenne a meglepő, ha egyszer azt mondanátok: kit-kit érdemei szerint értékelünk, származástól függetlenül. Vagyis nem indulna a szemetekben hendikeppel, mert (részben) zsidó, és utólag, ha bebizonyította felmenői derekas életét, talán szemet lehet hunyni fajtája kérdésében. Mert most Szegedinek is rendesen védekeznie kellett "nemkirekesztő" pártközegében, aztán várjuk csak ki, hányszor lesz még ez felhánytorgatva (még ha molnár-cipész felmenők is).

dr. Bubó 2012.06.27. 11:06:02

@SzélsebesVelorex: ne hablatyolj...

lényeg: a zsidók élősködnek mindenhol még a dzsobnbikban is... taposnak egymáson

ennek ellenére én nem a zsidókat pusztítanám, hanem a HITVÁNYSÁGOT

na persze ez nagyban átfed....

Badman 2012.06.27. 11:07:55

Szerintem nagyon elfelejtődött a modern demokráciának az az alapelve, hogy a mindenkori kormányok vannak értünk, s nem fordítva. Olvastam egy nagyon jó könyvet erről ! Rengeteg új dolgot tanultam a könyvből! Címe Orbán Viktor és Te. Végre nem mocskolódást kaptam. A könyv lényegét tekintve megvilágítja a jelenlegi rendszer és elit, és a hétköznapi emberek kapcsolatát. Vegyük észre, hogy most már el kell beszélni ezekről a témákról, mert nagyon meg vagyunk vezetve.

korábban ulrike 2012.06.27. 12:51:15

@SzélsebesVelorex: Ne beszélj félre.
1. Attól még senki sem lesz 'igaz magyar', hogy zsidózik. Sőt, attól válik nem igazzá, hogy zsidózik, cigányozik, libsizik, fasisztázik, stb. Innentől kezdve Szegedi Csanádnak politikailag sanyi, nem csanád. Egyéni minősítésével nem foglalkozom.
2. Szabadjon figyelmed felhívni ama kényelmetlen tényre, hogy a 'zsidózásnak' olyan emberek is, mint Radnóti, ki keresztény magyarnak vallotta és hitte magát, áldozatul estek. Szegedi Csanád esete arra világít rá, hogy mennyire alaptalan és eszetlen, Radnótié pedig arra, mennyire embertelen, igazságtalan, a magyarságra nézvést pedig rendkívül kártékony a 'zsidózás'. És most jössz te, meg Csanád, ki már sanyi, és megint jogot merészeltek formálni arra, hogy meghatározzátok, magyarok közül ki a magyar magyar és ki nem magyar magyar. Az osztályozás jogának vindikálása maga a kirekesztés, még akkor is, ha bután teszitek. Nem kent fel senki benneteket osztályzóvá, és nem is fog.

graycivil 2012.06.27. 13:10:02

"Debrecen nem érdekli a kínai befektetőket

20 céget várt a debreceni ipari park, egy sem jött. Tízezer munkahelyet veszítettünk ezzel."

index.hu/gazdasag/magyar/2012/06/27/debrecen_nem_erdekli_a_kinai_befektetoket/

Jó lenne már El Curo kormányára is mondani, hogy "...de legalább megpróbálták", így múltidőben. :-(

graycivil 2012.06.27. 13:16:47

@SzélsebesVelorex: "És példa arra is, hogy a jobbik és a magyarság nem kirekesztő azzal szemben, aki elfogadja a befogadó nemzet játékszabályait."

Húha! Ez nagyon fenyegetően hangzik...! :-(

Ki a "magyarság", ki a "nemzet"? kinek a "játékszabályai"? A "jobbik"-ot azt érteni vélem.

Amúgy nem vagyok biztos benne, hogy ha SZ.CS. származása már korábban ismert, akkor is ilyen "befogadó" lenne a Jobbik.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.06.27. 14:04:32

@ubul2000: hahaha, ha Jjulie itt van, TG-nek bélféregre már nincs is szüksége. :)
F.O.S.

korábban ulrike 2012.06.27. 14:08:36

@dr. Bubó: Mondasz valamit. Csendes, de kezdem hinni, ez nem nyugalom, hanem inkább a temetői csend. Kár, hogy tönkrement, béke poraira.

Török Gábornak: Nem értem, miért gondolta, hogy kivonul erről a 'piacról'. Visszajönni nehéz, jelen lenni viszont nem haszontalan, bár belátom, forrásokat követel.

Balt 2012.06.27. 14:21:21

@Badman: Hehe, beszédes képaláírás:
"Rudas Jánosnak van identitása félni"

Cikk:
index.hu/belfold/2012/05/18/kepzelt_fideszes

Biztos még véletlenül sem elfogult... :)

Balt 2012.06.27. 14:26:11

@korábban ulrike: Jól van ez így... Napi 2-3 komment elég, bár nem mondhatjuk, hogy a java akadt fenn. :)

etwas kultur muss sein 2012.06.27. 15:40:38

@graycivil:
Bevallom, nem kívánom kommentáradattal feltámasztani ezt a bukásra érett blogot, de erre azért válaszolok: magyar az, aki annak érzi magát. Nemzet az a közösség, ami a magukat magyarnak érzőkből áll. Játékszabályok dióhéjban: tartsd tiszteletben a magyar kultúrát, viselkedj emberként.

korábban ulrike 2012.06.27. 16:42:49

@Balt: Kell egy bizonyos mennyiség, hogy abból kijöjjön valami. Nincs már meg az a kritikus mennyiség.
A közönséget nem lehet kimazsolázni, jön vele szétrostálhatatlanul apraja-nagyja, szépen beszélője, ocsmányul káromkodója. Innen meg kezd kikopni, nem pedig jönni. Ez is, az is.
Olyan ez, mint Matolcsy gazdasági víziója a növekedéssel.

menőmano 2012.06.27. 17:54:29

Mi történt: Mi a baj? Nem ír a Török Gábor új posztot?
:))

menőmano 2012.06.27. 17:58:14

"Az atv.hu Nagy Politikus Bajnokságának szerdai második körmérkőzését Bajnai Gordon nyerte meg Mesterházy Attilával szemben.

A volt miniszterelnök 90-10 százalék arányban múlta felül az MSZP elnökét."

Totális helyzet. Szerintem.
osztjónapot!!!
:)))))

Balt 2012.06.27. 21:18:28

@menőmano: Ehhe, a maszopot tehát ők is leírták. :)
Már csak az a kérdés akkor, Baljanit ki fogja megválasztani. Vagy jön megint kármentőnek x év töketlenkedés után egy remek casting révén...?

márta)) 2012.06.27. 21:55:00

Ez mind morzsol, morzsol, morzsol"

www.hir24.hu/belfold/2012/06/27/az-mszp-szintjen-a-fidesz/

***

Mesterházy: Egy nagy titka van az MSZP sikerének"

www.stop.hu/kulfold/mesterhazy-egy-nagy-titka-van-az-mszp-sikerenek/1058074/

Na.Igen! A "morzsolódásról" nem kell különösebben írogatni. Esetleg a mantrát) A társadalom egy hatalmas csoportja "bukott" nem kicsit, hanem nagyot. A mélyszegénység, - szegénység- mellett megjelent egy újabb társadalmi csoport elszegényedési folyamata........

***
A szocialistáknál nagy sikerekről korai még beszélni. Szerintem. Persze, nem csak a szocialisták nélkül nem megy/menne az esetleges kormányváltás. Teljes" összefogás nélkül nem/sem fog menni.

"Megjegyezte, tisztában van azzal, hogy a legbiztosabb alternatíva az világhálón való megjelenés markánsabbá tétele, ugyanakkor sajnálatos, de tény, hogy Magyarországon még mindig nagyon alacsony az internetet használók aránya, és nagy szükség van a tradicionális médiacsatornákra is. " (Mesterházy A.)

Szerintem, az is tény) Ha nem tudják személyesen" megszólitani a nagybetűs népet, a siker el fog maradni.

Mert egy bizonyos csoport a világhálót megfelelően használni sem tudja, vagy csak -éppen - nem a politikai eseményeket követi.
A nagy betűs nép egy hatalmas csoportja a napi politikai események értelmezéséhez sem nőtt még fel. A nemzetközi politikai események értelmezéséhez mégúgy sem.
Úgy gondolom.
hm?

márta)) 2012.06.27. 21:58:26

Ehhe, a maszopot tehát ők is leírták. :)"

Bocsánat! Nehogy van leírva. Sőt a DK. sincs. Sőt! valahol? azt olvastam, hogy éledezik az SZDSZ. is.
:)

márta)) 2012.06.27. 22:00:52

Úgy látszik már írni is elfelejtettem. :))

"Dehogy van leírva"
:)

márta)) 2012.06.27. 22:04:30

Szóval) Kedves Török Gábor!

Még biztosan sokszor,- nagyon sokszor feltetszik Önnek azt a bizonyos kérdést ( mint az ország legismertebb politikai elemzőjének) "ki nyeri a következő választásokat".
Ha nem is tekertetik le Önnel azt a bizonyos" ablakot.
Gondolom.
:))

menőmano 2012.06.27. 22:10:35

Hát! Ja! Meg aztán , képolvasson a Török G. ugorja át az írott hibákat, kérem szépen. mármint a kommentben.
Totális helyzet van, szinte mindenhol. Szerintem.
:)))))

menőmano 2012.06.27. 22:20:51

@Balt:
Mi a baj?
Pontosítok!
Bajnai, Gyurcsány ** Árgyán, Áder.

Tessék! Holnap újra, lehet szavazni!
osztjónapot!!
:)

"Bajnai Gordon látszik ma a politikai paletta egyetlen olyan személyiségének, aki nemcsak világos képpel rendelkezik a jelenlegi gazdasági és társadalmi problémákról, hanem akinek víziója is van arról, hogy miképp kell a helyzetet kezelni."

atv.hu/cikk/20120207_halmai_bajnai_az_egyetlen_alkalmas_szemely_de_kellene_moge_eg

Egyébként! Nincs ebben semmi különös. Szerintem.
:)

menőmano 2012.06.27. 22:29:13

Hát! "Nevetni kell"! Némelyeknél még a totálisnál is totálisabb a helyzet. De, nem baj, az. Szerintem.
:))

jjulie 2012.06.27. 23:29:48

@Hepci:

nahát tücsök, hogy mekkorát tud a hidraulikus blogszinvonalemelő kéikészüléked tücsök, hűha

Balt 2012.06.27. 23:56:02

@márta)): Muhaha, SzDSz? Retkest egyébként őszintén sajnálom, valszeg ő volt az egyedüli tisztességes ember a párt pályafutása alatt... (Halmait is beleértve. A többibe...)

Balt 2012.06.27. 23:58:54

index.hu/belfold/2012/06/27/tarki_kozel_egymashoz_a_fidesz_es_az_mszp

De megint nyílik az olló, miként az ábra mutatja.

márta)) 2012.06.28. 00:29:27

@Balt:

Na! Látja? Ez a különbség (is) kettőnk között, hogy Én tiszteletben tartom az Ön véleményét. Sőt! még át is gondolom.

Egyébként a Kuncze vezette SZDSZ korrekt koaliciós partnere volt a szocialistáknak. Csak aztán , úgy nézett ki, hogy a "farka akarja csóválni a kutyát. Úgy gondolom.
:)))))

hm?

márta)) 2012.06.28. 00:36:35

@Balt:
Bocsánat! ezt a "Muhaha," felejtse már el. Nagyon nem elegáns.

**

Nyílik. Persze, hogy nyilik, az a bizonyos olló.
A "társadalmi olló" is. Magyarul) Egyre nagyobb a távolság/különbség a társadalmi rétegek között. Mostanság annyira trendi a középosztályról"/rétegről beszélni, hol kell/kellene azt a bizonyos vonalat meghúzni.
Ön szerint, hol??
hm?

Balt 2012.06.28. 12:43:01

Nyihihi! :))
Lassan nyilvánvalóvá válnak a marionettfigurák madzagjai...:
index.hu/belfold/2012/06/28/szigetel_a_gyurcsanyista_baloldal_is

stanci 2012.06.28. 17:55:14

Mi történt, hogy senki sem szólalmeg?

aszekelyek 2012.06.29. 10:09:09

Üdv mindenkinek! Benéztem , hátha .. és igen.

Ehhez a poszthoz csak annyit , hogy kissé túl finomnak vélem a definíciót , miszerint "később más megvilágításba került" az első gyurcsány kormány fordítása a félidei válságon. Szerintem ez " igazságbeszéd " szintű , bár kétségtelenül példamutató:) , kulturáltságból.
A két dolgot nem is lehet összehasonlítani. Ha csak nem úgy , hogy az egyik kormány letagadta , sőt hamisan közölte az ország pénzügyi állapotát . A hangulat javulására a világon semmi valós ok nem volt. Valójában csak nagy méretű és nem publikus kölcsön felvételekből lehetett még a látszatot is fenntartani. Aminek az árát ma is fizeti ez az ország. Ezt a megvilágítást eléggé kulturáltnak és helytállónak tartom:) .Tényszerűnek. MA erősen dolgoznak azon , hogy ezt , pontosan így, töröljék a memóriákból. Még mindig vizitdíj miatti sipákolásokat ad elő az ellenzék bizonyos része. Amihez népiesen szólva , "pofa kell". A vizitdíj automatákra legalább annyit költöttek el és a széfekre, amennyit behozott a díjfizetés. Semmit nem oldott volna meg ,egyébként sem az. Ha csak nem emelik több ezerre... és semmi visszatérítés.

Kollégád , Mráz Ágoston Sámuel , a héten ezt ki is fejtette , atv- esti adásában , Somogyi kollégád kinyilatkoztatására , -üresen kongóra- , hogy nem a változtatást gáncsolták el, hanem csak a vizitdíjat , és olyat sem mondott senki, hogy nem szükséges átalakítani az egészségügyben a dolgokat. Nem azon a módon és nem azok mentén a direktívák mentén , ahogyan azt az szdsz akarta. Az akkori ellenzék tette a dolgát,. A hibákra felhívta a figyelmet. Ez a tény. Somogyi kollégád ugyanis , -neki is van hozzá- azt merte állítani , amit cáfolt Mráz kollégád. Sztem világos , én kit tiltanék el a szakmátoktól....

Abban persze igazat adok neked kedves Gábor , hogy az első és második ciklusban elkövetetteknek is az a következménye , hogy ha felveszünk IMF hitelt , azért , ha nem , akkor meg azért lesz nehéz még az ebből a ciklusból hátra lévő két év. Szó sem lehet újra a görög útról , hiába is ágálnak az ellenzékiek. Annak ennél csak rosszabb következményei lehetnek. Sosem hallottuk az elfogadható indoklását annak , hogy a közel 9o%-os 2010 áprilisában fennálló államadóssághoz miért is lett volna konkrétan még gyorsan , azonnalit felvenni. Ha esetleg te tudsz ilyenről , akkor szívesen venném. Természetesen helytállóra gondolok. Nem arra , amit két mondatban puffogtattak , arról , hogy az olcsóbb..., ami legfeljebb egyik oldalon lehet igaz. A másikról nem szóltak de egy hangot sem. annak az áráról , amit a szegények fizetnek meg mindig , amióta fennáll az az intézmény.

Amíg ugye nyögjük a 2008-ban még a tetejébe felvett , -gyurcsány-bajnai második ciklusa - azonnali , államcsőd elkerülésére feltétlenül szükséges , rövidlejáratú- véletlenül éppen az Orbán kormányra mért - kölcsön visszafizetését. Nyilván akkor akarnak újra labdába rúgni a z elkövetők , ha ez a kormány és Magyarország egy kis mozgástérhez jut és lesz miből adni...... -mert úgy volt előre intézve , hogy ebben a négy évben ne legyen. Az embereknek. Bizony. Azoknak a szegény , megvezetett embereknek , igen , a szegényeknek. Be kell ugyanis tartani, amit kell és vállaltak, előre szintén, ennek a kormánynak a terhére , ugyancsak a gyurcsány bajnai kormány színeiben. Nem mondják el nekik , hogy ha nem így kormányozna Orbán , akkor nekik , a szegényeknek még sokkal rosszabb lenne. . . Erről persze nem beszélnek , sem az ellenzéki sajtóban , tévében , rádióban.

A lényegről.
Akinek van szeme a látásra, füle a hallásra, persze a híradókból és a görög csetepatékból pontosan tudja, mit is jelent az a tömérdek IMF hitel a szegényebbek számára. HA elfelejtette volna, itthon mit jelentett, 2008, 2009, fél 2010-ben. Közalkalmazottaktól mindent elvettek. A nyugdíjemeléseket nem hajtották végre törvényben rögzített időben és módon, valamint a szoci kormány törölte el az infláció követő, svájci indexálását a nyugdíjaknak. Hogy a nem is telt rá sohasem, 13. havi görög utas nyugdíjról ne is szóljak. A szocik nagyon tudták osztani azt a pénzt, ami nem is volt..... erre kéne csak emlékezniük az embereknek. Amilyen árat velük fizettettek , arra nem akarják , hogy emlékezzenek. Hasonlít ez a z uzsorásokra, akik a " Kamatos pénzt" adják és veszik a többszörösét vissza. Lecsurog ez.., mondják....

Fontos még megjegyeznem , hogy ilyen körülményekkel egyetlen magyar kormány sem volt kénytelen szembesülni és megküzdeni , '89 óta , ami ma a világban és európai hadszíntéren:) manapság folyik. Ellenünk is , persze. Néhány kormány meg sem próbált persze küzdeni , inkább profitált belőle...., -ahogyan ma is.

Hugh Grant , mint ferink , jó színészi képességekkel kampányol ellenünk..... Kétségtelen , a szépfiú szerepkörből kezd eléggé kiöregedni. Nyilván ezt az alakítást viszont jól megfizetik.
Csak kívánni tudom Magyarországnak , hogy meg nem termelt pénzt osztogatókat megint ne szavazzon meg, mert a saját fejére hozza a bajt. BAjnai, mivel egyáltalán nem baloldali, lehet, hogy ilyen lenne de ő simán teljesítené, amit a pénzpiacok tőle elvárnak és az éppen nem lenne jó a magyar lakosságnak. Akik a számlát mindig állják.

aszekelyek 2012.06.29. 10:11:28

@menőmano: erőnyerőőő ? Atv-n mit tolnak? nagyon komoly szer lehet...
süti beállítások módosítása