Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2013
feb 22
16:42

Néhány alkalommal már jeleztem a „nagy politikusi beszédek” elemezésével kapcsolatos szkepszisemet. Téved, aki azt hiszi, hogy ezek a beszédek önmagukban bármit is eldöntenek, meghatároznak, hogy elhangzásuk után bármi is egy csapásra megváltozna. Ugyanakkor arra kétségtelenül jók, hogy eláruljanak valamit arról, a politikusok milyennek szeretnék láttatni magukat, mit szeretnének üzenni a választóknak magukról és riválisaikról. Ha erre hangolódva követte ma valaki Orbán Viktor immáron 15. évértékelő beszédét, akkor néhány kérdésre tényleg választ kaphatott.

487ov.jpg

A miniszterelnök stábja nem bízott semmit a véletlenre: a szónok előtt és felett ott virított a „Magyarország jobban teljesít” felirat, illetve a beszédben is megszámlálhatatlanul sokszor ismételgette Orbán ugyanezt. Már önmagában a kiemelés is világossá tehette, hogy a kormányfő kerülni fogja a túlzott – és emiatt könnyen ellentétes hatást kiváltó - sikerpropagandát, hanem inkább a „nem olyan rossz - lehetne rosszabb is” realistább érvét veszi elő. A szöveg aztán minden kételyt eloszlatott: a kormányfő a mottóként megjelenített félmondathoz szinte minden alkalommal hozzáfűzte ugyanis azt, hogy „de nem elég jól”. Orbántól kétségtelenül szokatlan volt ez az egyrészt-másrészt érvelés, ami ráadásul néhány kifejezetten bizonytalankodó, esetleg reménykedő megjegyzéssel is párosult: „lehet, hogy – amint elterveztük -, 2013-ban valóban a felemelkedés éve jön”; „meg kellene nyerni a fiatalokat, valahogy meggyőzőbben kellene érvelni”.

Nem ma kell eldöntenünk, hogy ez a visszafogott, valósághoz igazítottabb megközelítés jó választás-e, a nulladik pillanatban erre válaszolni csak az igazán felkészült „sokatmondók” tudnak. Ugyanakkor a túlzott sikerpropaganda elvetése nem tűnik rossz eszköznek egy olyan helyzetben, amikor egyrészt a választók jelentős többsége szerint rossz irányba mennek a dolgok, másrészt pedig az ellenzékkel való elégedetlenség csak kicsivel marad el a kormánnyal való elégedetlenségtől. Ebben a helyzetben a „nem jó, de jobb” – ami logikájában (nem félreérteni, csak ebben!) emlékeztet a „történelmileg úgy alakult” gondolatára - anélkül ad magyarázatot a Fidesz melletti választásra, hogy közben látványosan irritálná – és ezzel esetleg az ellenzék irányába terelné - az elégedetlenkedőket. A kormányoldal célja a hátralévő egy évben feltehetően valami ilyesmi lehet: fontos szimbolikus lépésekkel (nemzeti szuverenitás), kis eredményekkel (több gyermek született, csökkent az államadósság), nagy jövőképpel (a most még számonkérhetetlen 20 éves „mesterterv”) meggyőzni a kormány szavára még fogékony választókat, a többieket pedig a „kisebbik rossz” retorikájával esetleg megszólítani, de legalább az ellenzéktől távol tartani. Orbán mai beszédében ez utóbbi feladatot is elvégezte, méghozzá – szokása szerint – anélkül, hogy ellenfeleinek a nevét kiejtette volna a száján: „régi figurák, jól ismerjük őket, és pontosan tudjuk, hogy mire készülnek” – mondta most, a részletezést pedig a már hónapok óta futó negatív kampány úgyis elvégzi helyette.

„Sok ez vagy kevés – ez itt a kérdés” – tette fel a szónok a beszéd egy részén a kérdést, s igen, ma kiderült, hogy a Fidesz valami ilyesmiről, a félig tele – félig üres klasszikus megközelítésében szeretné szavaztatni a választókat 2014-ben. Leginkább az ellenfelein múlik, hogy megteheti-e.  

x x x

Az InfoRádióban - részben - ugyanerről:

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr745098829

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Évértékelők 2013.02.25. 00:37:27

Fletó nemzetmentő hévvel, szuggesztíven mondott sok szép semmit. Mármint azon kívül, hogy össze kell fogni. Nyilván vele is. A Mókus örs Gordonkája kicsit többet, bár kevésbé hatásosan. A helyzet értékelése pontos volt, bár amit Fletó ki tudott mondan...

Trackback: Hazugságok és nagyívű ígéretek - évet értékelt Orbán Viktor 2013.02.23. 11:24:31

A hagyományoknak megfelelően immáron 15. alkalommal értékelte a miniszterelnök hazánk teljesítményét. Bár épp a tegnapi napon hozta nyilvánosságra az Európai Unió, hogy nem bízik a magyar hiánycél 3 százalék alatti tartásában, illetve az 1 százalékos g...

Trackback: 20 év múlva Kánaán 2013.02.22. 23:13:22

Orbán Viktor évet értékelt, 2012-őt, azaz az elrugaszkodás évét - bár tartalmilag inkább a kicsit távolabbi múltat ostorozó, a közelmúltat feldicsőítő és a jövőt fantasztikus vízióba öntő kampánybeszédnek lehettek részesei a hallgatók, olvasók. Rövide...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.03.05. 23:22:57

Opp, látom megy a hepaj megint, és a hős aszekelyünk tartja a frontot, a fidesz pártutasítás szerint itt szabad földözik rendületlen. Biztos kap sok buksisimit Vityától, és ő lehet a következő évértékelőn a B sor 3. ülésén, amin eddig feketegyuri és kerényiimi elvtárs/polgártársak ültek.

És még én is pont azt szúrom ki, hogy szelíd lelkű/hangú bariga mit feltételez róla!

Bocsi aranyaszekely blogtárs, de nem vagy egy mindennapi eset, ez nyilvánvaló. Igazi kos, tökmindegy mi ellen, de harcol, mindegy kik ellen, de küzd.

bariga 2013.03.05. 23:23:18

@Hepci:
youtu.be/HN8BJlrcAwk

Úgy látszik még nincs hivatalos álláspont mit is kell erről a felszentelésről mondani. A békemenet jó ötlet, hacsak a békaemberek meg nem akadályozzák. Egyre többször jut eszembe a A tanú című film.

bariga 2013.03.05. 23:25:51

@Letícia: Szia Leti!!
Néha kazettát kellene cserélni benne, mert már unalmas, mindig ugyanazt mondja.

Nap Pali 2013.03.05. 23:26:41

@Letícia: :)))

nagyon szánalmas egy jelenség... tipikus fides birka... ellenség kell neki... mindenki hüje... csak aki nemzeti/magyar (és velük van) az igaz hazafi... párbeszédre képtelen...

egy mantra autómata...

elképesztő szánalmas... főleg a gondolkodás tejjes hiánya elszomorító...

sajnos ebből a birka fajtából él még 800-900 ezer itthon... (fides szavazók)

Nap Pali 2013.03.05. 23:29:43

itt van a szánalmas rákosi utánzat!

éjjen sztálin ! éjjen sztálin ! (60 éve murgelt meg orbán előggye)

hvg.hu/itthon/20130305_Koszonjuk_Orban_Viktor_Miniszterelnok_ur

bariga 2013.03.05. 23:30:20

@Letícia: Sajnos már én is durvulok, ragadós a ma divatos stílus.

2013.03.05. 23:37:44

@Balt: ott is szakértők ülttek a kampánystábban. Ott ki az autószerelőhabonyárpi?

Döbbenet, hogy jogászokkal nem konzultáltak előtte...Hogy jön Puskás és Bartók egyébként a maszophoz? Nem is értem...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.03.05. 23:46:56

@bariga: ez a harc nagy lesz:
Békeemberek vs. Békaemberek.

2013.03.05. 23:52:42

@bariga: végtelenített a szalag benne, nem tudtad?:))))

@Nap Pali: igazad van, sajnos mantrázni tud csak, erre szól a szabványuk...:(((

2013.03.05. 23:55:18

@Hepci: :D:D Na, jó éjt!:)))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.03.05. 23:58:17

Követelem, hogy 1 orjási békemenet minden tagját szereljék fel állami pénzen ***** márkájú metszőollóval!

Ezekkel majd levághatják az ellenérdekelt, részben b*zi békaemberek f*szát, s fel lehet rendben szentelni a nemzet színházát.

Nap Pali 2013.03.06. 00:02:50

@Hepci: majd gyön mingyá J.Juli hogy és PORSZÍVÓVAL IS !

tiszta Rejtő Jenő ! Láthatatlan Légió...

hogy fognak ezek a békamentesek kinézni?
egyik kezükben meccőolló másikban porszívó aminek a csöve a nyakukra tekerve !

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.03.06. 00:19:32

@bariga: véső.

Igazad van, vésőt is vehetnének állami pénzen. Azt nem tartok raktáron, de gyorsan átgondolom a szitut... :)

panelburzsuj 2013.03.06. 00:35:16

Van egy lelet:

"Megengedőbb hangok is feltűntek, Vujity Tvrtko például törökgábori magaslatokba emelkedő szöveggel: „ByAlex nyerte »A Dal« döntőjét, Ő képviseli Magyarországot Malmőben. Eddig tartott a nemzeti verseny, a zsűri és a közönség izlésével, döntésével lehet vitatkozni, ugyanakkor a végeredmény megszületett! Ez van, úgyhogy Svédországban Hajrá Alex, hajrá Magyarország!!!”"

fesztival.mandiner.hu/cikk/20130305_pinter_bence_csa_alex

dbeata 2013.03.06. 06:21:49

@aszekelyek: Figyeljél picit, attól, hogy itt naphosszat relativizálgatsz, meg hamis alternatívázol, hogy a te Fideszed jobb, mint az MSZP-SZDSZ, meg ha nem azt, akkor ugyan mi mást lehetett volna csinálni, attól még nem fogod tudni előttem tisztára mosni a Fideszt.
De azér' folytasd csak, ha telik az idődből! :)

"Orbán tehát azt tette , ami az ellenzék dolga" Hát persze, ha úgy vesszük! De nem ő mondta, hogy nem a hajó aljában kell durcásan egy fúróval munkálkodni? Vagy hogy is mondta, te biztos ott voltál a beszéden, és emlékszel...

Csodálom, hogy belemászol a tandíj ügybe, azér' az nem kicsit ütött vissza, szerintem. Nem jött szembe egy kicsit a valóság a Vikinek?

"akkor ne feledkezz meg a bank tulajairól sem" Ne bujtogassad már, részben én is tulaj vagyok...:S (De azért üsd vág, nem apád, a többit! :))

A Miskával szemben egy vele egy nyelven beszélő, hasonló vérmérsékletűt kellett volna leültetni. Nem támadni, hanem elismerni, amit lehet, amíg Miska kezd ellazulni, aztán jöhet a lerohanás. :D

nyünyüge 2013.03.06. 06:59:07

@aszekelyek:
Csak azt felejted el, ahonnan a témát ma indítottad.
Ha HÁ nem minősül közszereplőnek, akkor hivatkozásban sem tárgyalható a "magánügye".

inreallife 2013.03.06. 07:46:41

@aszekelyek: blabla? most kezdi el hitelteleníteni magát. tegnap olvastam, hogy szerinte nincs szükség újabb csomagra. pedig ebben már te is biztos vagy, hogy újabb megszorítást lesz magyarországon. innentől kezdve ez lenne a hiteles szakember? lófaszt. egy báb volt, az is marad... lediktálják neki, mit kell csinálnia, ő meg nyilatkozik, cáfol, tervezget, majd jön a derült égből megszorítás. majd biztos mondanak valami jó indokot is. az eu meg az imf, meg a spekulánsok ésatöbbi.

pedig a spekulánsok is olyanok, mint a fenevadak. kinézik a leggyengébb zsákmányt és széttépik. namármost ha megnézik a magyarországi szakmai gazdasági vezetést, nem kétséges, hogy egy togói köztársaságnak is jobb pénzügyminisztere van, így látatlanba lefogadom. ja, ha megtámadják a forintot, akkor azt tudod ugye, hogy a rezsicsökkentésnél nagyobb összegek fognak rárakódni a részletekre? és akkor a gazdasági csökkenés is látványosabb lesz valahol -1% alatt. így járnak a hülye választók, minden országban. saját kormányuk fosztja ki őket, sokkal jobban, mintha akár egy osztrák hűbérparcella lenne az ország. szép kis tanulási folyamaton van túl az ország, de a java még hátravan...

aszekelyek 2013.03.06. 09:32:56

@Akitlosz: Azért sem, higy a FIDESz-t a szadisták oda se akarták engedni ahhoz az asztalhoz. Gondolhatták , majd a kis szakállas , jól beszélő elmondja a beszédet , azzal ki lesz szúrva a szemük.

Igen, a Nagy Imre újratemetéséről beszélek. Ahol a rengeteg küldött ember is jelen volt. Némelyek szrint többen , mint akik maguktól mentek. Azt a szcénát is megírták előre, mindenkinek kiosztották a szerepet,... nem nagyon tudtak mást csinálniSzegény hiszékenyek, inkább bevették a szabadság dumát , mint hogy vért ontsanak. mermár akkor is olyan fasiszta brigantik voltak ám ezek a magyariak, mint mostan is... -ahogy mondják róluk, meg genetikusan alattvalók, és főleg moslékzabálók , na meg nácikok. Úgy tudom, konrádék már ezt akkor nyomták amerikai vezető lapnak. :))

aszekelyek 2013.03.06. 09:49:44

@inreallife: hogyne, a spekulánsok olyanok. Azt ne állítsd, nyomatékosan kérlek, hogy én miben vagyok most biztos. Egy dologban igen , de nem abban , hogy megszorítás lesz. Egyébként ezt is szitokszóvá emelték. A szigorú , nem pénzszóró monetáris és fiskális politika összedolgozása jó lehet, abban vagyok biztos. A hiányt mindenképpen tartani kell, mert az veszteséget hoz, nagyobbat, mint ha nem szórjuk ki a pénzt, ész nélkül, és elfelejtjük beszedni, ami szükséges.
Abban is biztos vagyok, hogy Varga úr ispontosan tudja, van tapasztalata neki is arról, hogy mire számíthat a hiéna lelkületű spekulánsoktól. Semmi jóra . Szemmel is tartják ők ezt, szerintem. erről jut eszembe, ma veres, aki fenetudja mit gondolt a hiénalelkületűekről, reggel, királyin nagy sértődőtten de azért elismerte, hogy ja, hát ők már 170-nél megállapodtak ám a bankokkal, olyan dolgokat vállaltak a bankok, amiről eddig nem is hallottunk , tőlük különösen nem, a közbeszédben. A devizahitelekkel kapcsolatban. Az nagy teher. Béklyó inkább. A növekedést gátló kolonc. Szerintem azt is le tudják tárgyalni a bankokkal , hogy ma már jobban járnak , ha megegyeznek a kormánnyal , - láttam a pénzügyi ombucmant is , aki elmondta , miért-. Elővettek egy dokumentumot , ami 2008-as ha jól emlékszem. arra is emlékszem, hogy lendvarnyúék nagyon odavoltak maguktól, akkoriban ő folyt a csapból is, hogy de milyen jó, meg van mentve mindenki. Nagyon, nagyon kevesen éltek vele. Azt hiszem, hogy azért, mert bár értesültek róla, hogy elméletileg van ez a lehetőség, a kritériumoknak nagyon kevesen feleltek meg. Elő kéne szedni a z akkori anyagokat..., gondolom, hogy gyárfásnál vannak, hisz akkoriban még bőven napkelte volt. De meg lehet nézni, nincs-e fent a Youtube-on. Mert a szocik szerint onnan szabadon felhasználható, ha megjelölik a forrást. A megosztóoldalakról is előkerülhet az, miről is beszéltek akkor. Úgy nézett ma ki, ahogy veres előadta, hogy a hüjje devizahitelesek nem éltek a lehetőségeikkel. ja és kitette a PM honlapjára , hogy kockázatos üzlet. A 170 még éppen benne is volt abban a kockázatban , amit jobb híján vállaltak a devizahitelt igénylők. Talán azért , meg azt hiszem , nem is olvassa mindenki , minden nap a PM honlapját. Mosta kezeit veres.... De azért kimondatták vele, hogy van felelőssége. mert ez azért nem a közhírré tevése ennek a kockázatnak és nem is figyelemfelhívás. Szerintem azt a tartalékot bajnaiék is a csoda tételre óhajtották felhasználni

aszekelyek 2013.03.06. 10:47:20

@nyünyüge: sztem sem de az index azért bevállalta és a narancs is. Kampányköltségnek bekalkulálhatták.

aszekelyek 2013.03.06. 10:50:33

@menőmano: A devizahiteleseknek többet használt egy áldás vasárnap, mint az ő etikai ködexe a bankoknak. nagyon stabilizálta, hogyne. Akkora lakossági eladósodás devizában , különösen svájci frankban ,.. az volt aztán a stabilitás !
persze tudom, hogy valakiknek az nagyon tetszett.... , semmi kifogásuk nem volt ellene... Ők támogassák bajnait. Ők is küldték ide már megint.

aszekelyek 2013.03.06. 11:04:28

@A pöttyös az igazi dbeata: Igen, igen ezt a műsorvezetés oktató úr tanította is anno....:)) de szerintem a mi olgánk nem hozzá járt... a Színház , filmművészetire , úgy tudom közgázra járt. Valamit ott is felszedhetett volna azért a stratégiából. de lehet, hogy csak befélt...

Eldiskurálgatunk arról , hogyan látjuk a közelmúlt történéseit. Sztem ennyi történik. Részemről még túró rudit sem reklámozok itt..., édes Beám.

Már hogy ne mennék bele a tandíj ügybe? A népek azt látták , hogy se kardlap , se könnygáz , se állami erőszakszervezettel szétveretés. Azt látták , hogy a kormány azt hallja , hogy ennek nincs kellő támogatottsága , akkor lemond erről. Tárgyal a hivatalos szervezettel. Most komolyan megtanítsalak rá , hogy reklámozni annyi , mint megkülönböztetni?
Az meg , hogy mit akarnak elérni és mivel indítanak, tárgyalástechnikai tankönyvi képlet. Alkuról lévén szó. :))

aszekelyek 2013.03.06. 11:13:19

@A pöttyös az igazi dbeata: nem bujtogatom , rámutattam , ostobaságot írt.... és a célpont is marhaság... :) Úgy hülyeség, ahogy van, amit írt. de ezt a csányira morgást sok felé hallom, terjesztik. A szocik rám állított agitátora is... Minap mérte éppen , nálam, hogy reagálok rá. .) kb úgy , ahogyan hoplitánkéra:)
A hajó aljában furkálódással meg az van, hogy a hajó kifúrta a z erővel elfoglaló kapitányait. nagyon nagy tömeg, mondjuk a hajó, elutasította, amit velük az mszp, szdsz -mdf tett. Amúgy demokratikusan. Amit nálunk ez jelent:)) mert nálunk most ezt jelentette. Alászolgája , arra van a kijárat.... lehet , hogy ahajó/ tömeg érzékelte, mekkora léket is vágtak rajta , amin elfolyatják javait , jövőjét.
Tévén néztem egyébként.

graycivil 2013.03.06. 12:07:33

"Rogán a moszkvai tárgyalásról: szabadságon volt a tudósító

Szerinte egyszerűen szerencsétlenül alakult a helyzet, kintlétekor az MTI tudósítója szabadságon volt, ő pedig visszatérése után a jegybankelnök kinevezése körüli ügyekkel volt elfoglalva, ezért nem adtak ki közleményt az útról- írja a hvg.hu."

atv.hu/cikk/20130306_rogan_a_moszkvai_targyalasrol_szabadsagon_volt_a_tudosito?source=hirkereso

Leszakad a pofám! Nem hazudnak!...Nem hazudnak!...Nem hazudnak!

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

Főgebra 2013.03.06. 12:49:38

Eftásak fokozódik a nemzetközi helyzet!!

"Ha a magyar parlament elfogadja az alaptörvény módosítására beterjesztett javaslatcsomagot, akkor meg kell vonni Magyarország uniós szavazati jogát és fel kell függeszteni a EU-s támogatások kifizetését - követeli a Financial Times."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/minden_eddiginel_durvabb_figyelmeztetes_orbannak.547148.html

menőmano 2013.03.06. 12:51:07

@aszekelyek:

"egy áldás vasárnap"
Hát akkor oda kell menni, nem pedig arra várni, hogy majd a kormány mentegeti Őket, mármint a hiteleseket.
Egyébként senki sem állt mögöttök, mondjuk bukósbottal, hogy némelyek nyaklónélkül vegyék" fel a hiteleket.
ott a pont.

menőmano 2013.03.06. 12:53:25

@aszekelyek:

oppá"

"Ők is küldték ide már megint."

Tényleg? Hát, ez hallatlan!?!
:(

menőmano 2013.03.06. 12:58:00

"A visegrádi négyek varsói csúcstalálkozója keretében Orbán Viktor kormányfő többek között azt jelezte, hogy egy olyan nyitott országban, mint Magyarország, nagyon óvatosan kell bánni a jegybanki tartalékokkal - tudósít a Reuters.

A nyugtató kormányfői üzenet éppen akkor érkezett, amikor a kormány által "belengetett" újabb devizahiteles mentőcsomagról lapértesülések jelentek meg, amelyek a jegybanki tartalékok felhasználását is tartalmazták, ez pedig nyugtalanságot váltott ki a piacon, ami a 300-as szint közelébe emelte az euró jegyzéseit. "

www.portfolio.hu/gazdasag/orban_maris_nyugtat_a_devizatartalekok_ugyeben.180701.html?utm_source=hirstart&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Hát! Ez van.

menőmano 2013.03.06. 13:01:42

Hát! Én nem tudom", mit szól ehhez a székelyblognagyasszony, hogyan magyarázza meg, hogy - olyan hírek járkálnak :) a "jegybanki tartalékból" akar mentegetni a kormány???
:((

bariga 2013.03.06. 13:03:56

@menőmano: és ha felszenteltetnénk?

hoplita 2013.03.06. 13:34:10

@aszekelyek:
Kijafaszt állítottak terád, te áááállat??????
Muhahahahahahaha...!

Kurva fontos embernek hiszed magad, libafos, pedig a tefajtádból 12 egy tucat.:DDDD

Helyesbítek...még egy faszt se lehetne rád állítani.:)))))))

aszekelyek 2013.03.06. 16:11:00

@menőmano: Mi az , hogy! Nagyon is ! Mindig is azt tették , a szoci-szadesz alatt is , és mindig meg is rugdosták őket ,... vagy nem?? Neeem....

Hírek járnak, bizony, meg híresztelések. Csak az nagyot fog ütni, hogy ha a magyar megnyomorítottakat, nem kevesen vannak, ..., nem negedik a kormánynak konszolidálni. Tudja kedves kiken fog az baromi nagyot ütni? nem, nem a FIDESZ-KDNP-n. Ezt jól jegyezze meg!. A bankoknak meg mindegy kell, hogy legyen , ha a pénzükhöz jutnak , megkapják, amit kölcsönöztek , hogy a magyar nép , annak kormánya , hogyan dönt róla , miből fizetik azt vissza. Csak nem akarják már azt is megszabni ? Gondolom, hogy azt a bajnai és a mögötte állók akarták volna felhasználni , a szájuk íze szerint , ha sikerült volna elragadni a hatalmat a FIDESz-től. Nos a növekedést is , a fogyasztást is beindítaná ez, meg a devizaadósságunk is csökkenne..... Szerintem jó az irány. lehet persze ágálni. :) Az demokratikus. Nekem első hallásra sikerült felfognom ezt a koncepciót. Kegyednek ?

@hoplita: akkora córesz van a szociknál , hogy utcafelelősök nem válogathatnak ám , melyiktől van erekciójuk vagy sem. Nem arra játsszák ezt , tudod ?

@Pinokkio: Az FT-nek beleszólása van a magyar Alaptörvénybe ?

Az FT az EU bizottságon követelhet valamit ?

A jogi alapját ennek , ha megtudhatnám.

Az FT egy lap. Oszt jónapot ! De persze ha ők irányították eddig is az Európai Bizottságot , akkor kicsit nagyobb a probléma.

aszekelyek 2013.03.06. 16:22:58

@menőmano: amikor ceres simor kormány volt és alacsonyan volt, vagy fel használták??? de mire? a tartalék, akkor mit írt az FT és mit követelt az európai Bizottságon? Tényleg , miért volt az a tartalék annyira alacsonyan? Akkoriban már bajnai kormányközeli

" szakértő" ??? volt , )) Ott, ott, ahol növelték, mert elfedték a bajt. Mondogatták , hogy elég az ,..pl. simor... Hiába szóltak sokan , hogy baj lesz. Lett is baj , elég nagy. neki nem, mert ő ugye nem tartotta itthon a pénzét. Itthon ferink sem. Gondolom bajnai is inkább a ciprusi cégében... 2008-ról van szó ! Akkor még megvolt neki is bőven. Erről valamit ?
Ezekért miért is nem követelték , hogy vonják meg a levegőt is tőlük ? Mondjuk az FT...
Ha már nem miniszter volt akkoriban. . Nos elég sok pénzt kell a bajnai vezette NFÜ-miatt is visszafizetni manapság , ,csak azt nem írta meg az index , pontosan mikor is költötték el azt úgy , hogy ma követelik vissza... és kik.
Gondolom , befolyásolná az is a választókat.... , ha azt is megírták volna , hogy 2010 előtt mennyit is...

graycivil 2013.03.06. 16:24:31

"Kocsmai stílusa miatt beperelték Bayert

Bayer az Európai Parlament alapjogi bizottságának tavaly február 9-i - és mint Lunacek a keresetben kiemelte, "a műsorszámban be nem mutatott" - meghallgatása kapcsán azt mondta a képviselőről: "Csak jön egy olyan agyament ótvar hazug idióta, Ulrike Lunacek, (...) és milyen finoman fejeztem ki magam. (...) Az egész egy rohadt szemét hazugság egy rohadt szemét szájából." "

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=627758

Ezek után ha valaki az ország mindenkori aktuális miniszterelnökét egyszerűen "hülye seggfejnek" nevezi, akkor az már kifinomult virágnyelv. :-)

aszekelyek 2013.03.06. 16:28:47

@menőmano: ez egy egyrészt cinikus, másrészt érzékeltlen, harmadrészt közösséfgellenes hozzáállás szerintem. Rászedett , csapdába csalt honfitársainkról van szó.Jóhiszeműekről . mert csak olyat lehet csapdába csalni. Hitegetni és aztán lerabolni. Tájékoztatásul közlöm, hogy a kormány arra esküszik fel, mindegyik, az előző alkotmány idején is, hogy megvédi a polgárok érdekeit. nem a bankokét. ha nem világos, akkor este majd még lassabban is elmondom. Most dolgom van, mentem.

nyünyüge 2013.03.06. 17:24:55

@aszekelyek:
azt akarod elhitetni velem, hogy az index az ellenzéknek kampányol? hihihi meg hahaha

optimista feltételezés szerint az index az elérhető klikkelések száma szerint "kampányol".

én nem vagyok optimista.

Nap Pali 2013.03.06. 17:28:10

@nyünyüge: viszont ha összekötöd a két dolgot akkor van benne kis i gazság...

az index olvasói általában elmondhatóan ellenzékiek... fides ellenesek
tehát ijjen olvasnivalóval szolgájják ki őket annak érdekében hogy több klikk legyen

de ez mostmár az egész országra általában is elmondható hiszen az országban van 9 millió ellensége a fidesnek...

nyünyüge 2013.03.06. 17:47:39

@aszekelyek:

ácsií!!

a mai m1 Veres "kereszttűz" okán nemigen lesz megdícsérve az mtva.

eléggé gáz volt, hogy Veres röptében le tudta keverni a prekoncepciót

"váltsunk témát" - mondta a snájdig műsorvezető kínjában.

menőmano 2013.03.06. 17:51:40

@aszekelyek:

Mit foglalkozik már Ön folyamatosan a Bajnai Gordonnal? Mindig csak ugyanazt írja, csak néha picikét másként.
Önnek lehet, hogy jó az iránya, no meg az iránytűje" (is).
De majd meglátjuk, lesz e gazdasági növekedés, élénkül e a belső fogyasztás?!
S végül, de nem utolsó sorban, lényeges lesz, hogy a népek érzékelik e. (Mondjuk nem a felső tízről írogatok, hanem a szegényekről, az elszegényedő tömegekről.)
ott a pont.

CatiLina · http://jusztitia.blog.hu/ 2013.03.06. 17:51:57

@graycivil: na végre valaki, aki kényes a becsületére, akivel nem lehet azt csinálni, amit más akar. Hajrá!

dbeata 2013.03.06. 17:52:30

@aszekelyek: "utcafelelősök" Na neee! Vidám hely lehet a te utcád! De jó, hogy nem vagyunk szomszédok... Tuti megbolondulnék :))

"tanította is " Hüm-hüm, akkor most kérjek én is tandíjat, a semmire, amit egy gyerek is tud?
Te odajártál?

"túró rudit sem reklámozok itt..., édes Beám."
Touché. Majdnem.
Én csak piros pöttyös babafeneket. :P

"Alkuról lévén szó. :)) " Remélem, több eszük lesz, mint a fölnőtteknek. Én nem felejtem, hogy Orbán az ő szüleik hátán verekedte magát a hatalomba. Hogy utána szembe köpje a korábbi elveit.
Szétveretni? Azt gondolod, hogy "feri" szétverette volna, könnygázzal, a diákok tüntetését? Háát...

Jaj de szép Hajó szimbólum.... Megkönnyeztem...:D

Csányiról, ha nagyon megerőltetem magam, hogy jót gondoljak, akkor ilyenek jutnak eszembe, hogy legalább magyar, és elhappolja a zsíros falatokat a külföldi karvalytőke elől. Segíts, kérlek!

menőmano 2013.03.06. 17:54:36

@aszekelyek:

Ön azt sem tudja miket írogat!

osztjónapot!

nyünyüge 2013.03.06. 17:59:28

@Nap Pali:
csak nézek, mint a moziban.
reggel elmentem itthonról békében, még hireket sem hallgattam, mert úgy zúg az öreg csotrogány, hogy semmit sem hallani a motor vagy a franc tudja mi miatt.

Délutánra meg már itt az európa tanács meg az öregördög és összes üzletfele.

Csto szlucsilosz, kérdezi a művelt angol ?

Nap Pali 2013.03.06. 18:08:37

@nyünyüge: semi nem lesz... az EU lexarja... sok nagy gongyuk van !

egy kishitler a legkisebb... olgyák meg a magyarok maguknak...
ha meg nem, akkor megérdemlik hogy
a közpénzek 99%át szétlopja a fidesmafiaálam

attól nem várok semit...

Nap Pali 2013.03.06. 18:10:28

@nyünyüge: inkább az izgalmas, hogy MÁR első nap a DEVIZATARTALÉKOT védik meg...

menőmano 2013.03.06. 18:19:02

@aszekelyek:

csapdába csalni. " Tényleg? Ez röhej.
Mondjuk volt már olllyan, hogy csapdába csaltak valakit? (de majd a Magasságos megfizet érte, nagyon remélem). csak ez a csapdahelyzet nem a hitelesekre vonatkozik. Csak ismételni tudom magamat. Nem kényszeritett senkit, senki sem, hogy nyaklónélkül" vegyék fel némelyek a hiteleket.

Egyébként sokélű ügy (ez is). Nem lehet tudni pontosan, ki- miért nem fizeti a hiteleit.
Ez baromi jó egyébként, hogy sokakat, csak úgy menteget az állam. Szerintem. De mindegy.
ott a pont.

6.Lenin 2013.03.06. 19:21:33

@graycivil:

Ez jó!

A stílus miatt perel a csajszi, nem azért, ami a lényeg lenne.

Ugyanis az említett hölgy 1 bazi nagy valótlanságot állított, és nem is volt hajlandó elfogadni Bayer és az Echo tv ajánlatát 1 nyílt vitára. Inkább lapított, és most 1 évre rá a stílust kifogásolja. Jellemző.

Ez meg vastagon belefér a véleménynyilvánítás szabadságába, ha megnézzük miket, és milyen stílusban mondanak naponta a politikusok egymásról.

Gondolom itt az inkább a lényeg, hogy ismét lehessen ócsárolni a magyarokat. Mert a végére nem Bayer-ról és az Echo-ról fog szólni a történet, hanem a jobboldalról.

Mellesleg én sem tartom jónak az ilyen stílus, éppen az ilyen ügyek miatt.

Bayer Zs-nak akkor csak annyit kellet volna mondania:
Nos, az EP-ben is vannak olyan politikusok, akik 1 hazugságért nem mennek át szomszédba, képesek önerőből is. Mert az említett hölgy valótlanságot állított, és azt kellett volna számonkérni tőle, tisztázza az állítását.

Az is igaz 1 ilyen kampányfilm után, mint a szociké, botorság elvárni bármit is.

Tegnap megnéztem, hátha ilyesmire képes csak a baloldal jelenleg, akkor 14-ben mehetnek a sunyiba.

Alpári, mondaná @bariga, ha jobboldali lenne.

6.Lenin 2013.03.06. 19:28:35

Ja,ez nagyon érdekes...

Összeölelkezett a szélsőjobb és a ballib tábor, legyűrni @aszékelyek-et, eddig eredménytelenül. Pedig néha a szélsőbal is besegít.

Hát, izé, nem nagy jövőt jósolok ennek a "koalíciónak" a "nagy" politikában sem, pont olyan gyatrán csinálják ők is.

hoplita 2013.03.06. 19:32:59

@6.Lenin:
Ha fájna a hülyeséged, akkor egész nap a földet kaparnád, hülye faszfej gémiklós, aki nő.

Székelyildit legyűrni?
Te barom...naponta tucatszor csinál önként és dalolva majmot magából.
Szakadt vóna anyádba a fejed..

6.Lenin 2013.03.06. 19:44:39

@hoplita:

"Te barom...naponta tucatszor csinál önként és dalolva majmot magából."

Igen?
Leírja a véleményét.

Ti + ugrotok, mint tik a takonyra. Elég bánatosra sikeredett érvelésekkel. Még jó, hogy nem fáj.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.03.06. 19:55:10

30 fővel alakít pártot Bajnai Gordon. :-)

Azt feltételeztem ennél komolyabb rajongó tábora van.

Érdekes, hogy akik egymillióan vannak a sajtószabadságért is csak tíz főt tudnak kiállítani a pártba.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.03.06. 19:59:13

@aszekelyek:

Nincsen.

De kettő különböző téma az államadósság korrektsége és az államadósságról való tájékoztatás korrektsége.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.03.06. 20:04:21

@panelburzsuj:

Egyrészt nem tudom ki az a Byalex másrészt Trutykó véleménye nem oszt, nem szoroz, és ez nem egy pokoli történet.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.03.06. 20:07:33

@aszekelyek:

Nagy Imrének is nagyobb kultusza van, mint amekkorát megérdemel.
Kommunista volt, mint a többi, ha pedig a kommunisták egymást ölik az csak jó.

panelburzsuj 2013.03.06. 20:17:10

@Akitlosz:

(Nem rémlik, hogy pont a te szakvéleményedért rimánkodtam volna, de ha már így esett - hát elfér itt a blogon.)

Khal Drogo 2013.03.06. 20:30:56

A Moszkva téren 10 felé a testhelyzetem ingatag
Pár villamos még elmehet, részemről nincs harag
Épp az előbb vágtak gyomorszájon, még idegen az érzés
Nehézkés légzés és sok a nyitott kérdés

Pest felé tartottam, talán valamit inni még
Nem adtam cigarettát, ez lehetett az indíték
Felébredt az ösztön és már nem emlékszem pontosan
Hogy tompított az ütésen a gyarapodó sörhasam

A földön mocorgok diszkréten féltérddel
A belső pacemaker problémát érzékel
Hisz pontosan céloztak, achilles-i mértékkel
Megpihenek itt, amíg stabil lesz a légvétel

Ha medvét látsz az erdőben, azt mondják maradj veszteg
Akkor elmegy melletted, vagy még jóban is lesztek
Vadregényes táj ez, komoly businessman-ekkel
Csak a közös hangot találd el és beszélj tisztelettel

Ha mégis baj adódna, hát tedd rajta túl magad
Ebben az urbánus forgatagban nem ritka pár durva tag
Belvárosi dzsungel, kalandorok országa
Ahol ha lehajtod a fejed, akkor nem vágnak gyomorszájba

Refrén: (2×)

Mára már minden más, a tér sem a régi
Pedig itt fekszem én is és ugyan úgy néz ki
Eltűnt a térképről, igazuk van jobb azér'
Hogy meg sem történt ez a pár évtized Moszkva tér

Ez most tényleg számít? Ez nem csak a látszat?
Akkor hívjuk ezt az országot holnaptól Svájcnak
Miskolcot Zürichnek és Alpoknak a Mátrát
És ha átneveztek minden egyes buszmegállótáblát

Akkor feltámad az ország, mindenki öntudatra ébred
És elfeledjük rögvest azt a nem tudom hány évet
Kitörlünk minden nyomot, ami fájó emlék lehet
Így csinálva magunkba egy újabb Moszkva teret

Van egy diplomám, mostanság lesz még egy
Erős kétségek gyötörnek, hogy bármihez is értek
A kortársaim között is sok a tanácstalan sorstárs
Lehet Londonban pincér vagy Párizsban portás

Ha meghallják a hírt, hogy itthon új szelek fújnak
Elmorzsolnak egy könnycseppet és mind hazaindulnak
Hiszen erre vártunk, igen, erre a napra
Micsoda szükség volt már ezekre a szimbólumokra

Refrén:

Mára már minden más, a tér sem a régi
Pedig itt fekszem én is és ugyan úgy néz ki
Eltűnt a térképről, igazuk van jobb azér'
Hogy meg sem történt ez a pár évtized Moszkva tér

Színes, harisnyás lányok reményvesztett arccal
Ma sem találkoztak azzal a gazdag taggal
Aki középvezető talán egy biztosító cégnél
És ő is többre vágyik a matt Mercedesénél

Az összképen bomlaszt a retró, a bisztró
Mindent beborít a a sok prosztó gasztró-expresszó
A kétlyukú borozó lágy cefreszagot áraszt
Idilli kontrasztot alkotva, felette a starbucks

Már itt ülök és kérek: egy kisfröccs rendel
Sajgó gyomorszájjal ismerkedem az új világrenddel
Már nincsenek hibák és minden rendben
Ez tetszik a legjobban az új világrendben

Refrén: (4×)

Mára már minden más, a tér sem a régi
Pedig itt fekszem én is és ugyan úgy néz ki
Eltűnt a térképről, igazuk van jobb azér'
Hogy meg sem történt ez a pár évtized Moszkva tér

Anonim MC - Moszkva tér 2013.

Khal Drogo 2013.03.06. 20:40:04

@panelburzsuj: Érdekes kérdés, hogy egy intézményesült gagyi-fesztiválra való kiválasztás miért megy a köztévében, miért lesz ez ekkora beszédtéma az emberek között. A saját magyarázatom szerint azért váltott ez ki "döbbenetet" mert a szokásos magyar koreográfia felborult. Már előre lezsírozták hogy ki nyer, a kertévék lestrapált "popénekesei", a bulvárújságok első oldalas sztárjai mind indultak, akikről napi adagban kapjuk a híreket, kivel és hogyan, mikor és miért.
És akkor jön ez a senkijóska és van képe nyerni. Abban az országban ahol még a vidéki kisiskolás versmondó versenyeken is a képviselő vagy vállalkozó gyerekét kell kihozni győztesnek ( így kondícionálva a gyerekeket a későbbiekre hisz a felnőttek világa is erről szól ) ott egy underdog befutása a botrányok botránya. Mi az hogy nem a kormánypárt díszcigányának unokatestvére nyert? Hát ilyet!
Bosszantó! Csalás!

Khal Drogo 2013.03.06. 20:44:37

@Akitlosz: Bajnai nem ismerte azt fel amit Németh Miklós igen, márpedig azt hogy nem osztottak neki lapot. Ő leül játszani. Csak már eközben mások osztják a lapot, nem ő.

panelburzsuj 2013.03.06. 20:47:07

@Khal Drogo:

Óistenem hátmá...

"Van egy lelet..."

A csapból is sugárban ömlő Alex az lelet?!?

"törökgábori magasságok" - az az ontopik rész, nem? :)

Khal Drogo 2013.03.06. 20:54:23

@panelburzsuj: Minden ami érdekli az emberek nagy részét és ez a fajsúlytalan semmiség az, az jól jellemzi az adott korhangulatot. Pillanatfelvétel.

inreallife 2013.03.06. 21:28:11

@aszekelyek: nyanya, ne igyál annyit, mert összevissza beszélsz. amikor azt írod, hogy nem szedték be a pénzt, amit be kellett volna, akkor arra gondolsz, amikor a viktor többszázmilliárdos lyukat ütött a büdzsén, mert mindenféle előjel nélkül a 19% társasági adó helyett csak 10%-ot szedett be? igen, elismerem tényleg nem szedték be. hízott is tőle a hiány rendesen, de erről kussoltak és megpróbálták ráfogni a nyuszira. ja nem az a nesquick volt.... akkor az mszpre.

vajon nagyobb lesz-e a hiány, a nagy szabadságharc közepette, ha feleannyi adót szedünk be az egyik fajtából? ugyanmár, a szabadságharcosaid először a hiányt akarták előre bevallottan jól megnyomni, majd kitalálták, hogy harcolnak ellene. azután a növekedést próbálták "beindítani", mert a másfél százalékos növekedés, amit bajnai csinált nekik kevés volt, gyorsan csináltak is belőle -1,7%-ot. mostmár a szerintem a növekedés ellen harcolnak, magyarországon szerintem simán újraéledt az a közhely, hogy lesz még ennél lejjebb is. mármint a gdp. lesz még ennél több is, mármint az adó. lesz még ennél kevesebb is, mármint a borítékban.

cudar országot csinált a 2/3-dal a fidesz, és a lakosok már 3 éve az ő tevékenységük levét isszák. persze még el lehet mutogatni, mszp, szdsz, imf, spekulánsok stb, de ez már senkit nem érdekel. mit csinált a fidesz a mutogatáson kívül? mivel lett jobb? és mennyivel lett rosszabb? magyarországon jobban élnének az emberek, ha annak idején viktorkát belecsomagolták volna egy kézi szütyőbe, és elvitték volna az oroszok egy kis malenkij robotra. legalább dolgozott volna egy kicsit az életében, és kevesebbet lopott volna a közvagyonból... szomorú, de ez van most helyette...

inreallife 2013.03.06. 21:31:47

@aszekelyek: tudod azért volt akkoriban jobb, mert nem 300 forint volt az euró, csak 260. mármint addig, amíg a kósa meg nem szólalt. és a szijjártó rá nem tett egy lapáttal. mostmeg nézd meg szerencsétlen adósokat, kb 30-35 forinttal fizet többet, mint viktor és csürhéje nélkül kéne. nem vagyok benne biztos, hogy minden devizahiteles büszke a pártodra és a kormányodra... abban sem vagyok biztos, hogy aki mégis igen, az örömmel csengeti ki a felárat... viktoradó...

inreallife 2013.03.06. 21:46:02

@menőmano: sokan nem is lakásvásárlásra vették fel a hitelt, hanem suzukit vettek belőle. és sokan nem devizában adósodtak el, hanem forintban. úgyhogy aki tényleg devizában vett fel lakáshitelt, az csak kb a fele az összes "hitelesnek". más kérdés az, hogy valamit kell velük kezdeni, mégha birkák is voltak. a kérdés az, hogyha magyarországon 1,5 millió háztartás nem tudja fizetni a számláit, és egy háztartást 3 fővel számolunk az 4,5 millió ember. ennyi embert, ebből gyerekeket milliós nagyságrendben nem lehet utcára tenni, az az ország kinyírása lenne.

engem inkább az zavar, hogy a bérből és fizetésből élők 50%-a nem tud megélni a fizetéséből, míg a nyugdíjasok 4%-a nem képes megélni a nyugdíjából. pedig nem 4%-nyian dolgoztak 40 évnél kevesebben, hanem a nyugdíjas korúak 25%-ának nincs 25 ledolgozott (adózott) éve. és ezek nem rendvédelmisek, mert ott a 25 ledolgozott év kötelező volt. itt a nagy probléma. aki nem dolgozott azt kurva jól eltartja az állam a szavazatáért cserében, közben meg olyan mennyiségű adót vet ki a dolgozó emberekre, hogy azoknak megélhetésre nem jut.

nézz körbe egy kicsit az ismerőseid között, te is pontosan látni fogod, hogy ez van az országban. aki dolgozik éhenhal, aki nem vagy alig dolgozott és, csak a markát tartja az nem éhezik. ez rendszerszintű hiba, kéne egy újraindítás amolyan informatikus szóhasználattal élve...

panelburzsuj 2013.03.06. 21:49:40

@inreallife:

Ezek az eltartott nyuggerek odáig pimaszodnak, hogy jó dolgukban polgármestert képelnek föl.

Hallatlan!

inreallife 2013.03.06. 22:03:04

@aszekelyek: te nagyon nem vagy képben. nem azért kell kormány, hogy a hülyéket mindentől megvédje. legalábbis kétlem, hogy a birkapásztori szerepkörben kéne teljesítenie. a komrány nem egyes emberek boldogulásának kéne legyen az eszköze, pláne nem a simicska és haverok kft boldogulásáé. a kormánynak az egész nép jólétének emelésén kell dolgoznia. járhatnak benne rosszul egyesek, de a többségnek jól kéne járnia. itt nem ez van. itt a többségnek egyre rosszabb a helyzete, pár kiváltságos meg többet tesz félre, mint amennyi a fizetése (lsd. szijjártó vagyonnyilatkozat). ez minden bizonnyal egy rossz kormány....

inreallife 2013.03.06. 22:05:39

@panelburzsuj: szerintem jogos volt az a pofon. mármint ha jól ismerem a sztorit...

menőmano 2013.03.06. 22:23:33

@inreallife:

Csak ismételni tudom magamat, hogy sokélű ügy a hitelesek mentegetése.
Nem lehet pontosan tudni, hogy ki- miért nem tudja fizetni a kölcsönét/kölcsöneit. Szociális okból, vagy egészen más miatt.
No de hagyjuk, mert a lényegen nem változtat semmit.

aki nem dolgozott azt kurva jól eltartja az állam "

Hát! Ja! Nincs nálam "képzavar", nem kell körbenéznem, nagyon jól tudom, hogyan élnek emberek, egy hatalmas társadalmi csoport.
Akik évtizedek óta becsületesen dolgoznak, nagyon sokan vannak, kik most már csak vegetálnak. Napi megélhetési gondjaik vannak.
Még súlyosabb probléma, kik esetleg nagyot buktak (kiskereskedők, közép- kisvállalkozók) féléletük munkáját veszítették el...............
Szomorú valóság.

6.Lenin 2013.03.06. 22:30:41

@menőmano:

Miért nem kérdezed meg Bajnait, hogyan kell milliárdokat keresni?

Olyan segítőkész, neked biztos elmondaná.

Nap Pali 2013.03.06. 22:32:50

@6.Lenin: okos észrevétel... meg kérdezni HOGYAN GAZDAGODOTT MEG ?

li-bajnai egy zavaros ország VERSENYGAZDASÁGÁBAN ?

illetve drorbánt hogy egy zavaros ország KÖZPÉNZEIBŐL...

nagy különbség a két bűncselekmény...
ha az egyik életfogyt, akkor a másik HALÁL büntit érhet...

márta)) 2013.03.06. 22:36:08

"Már készülnek a jövő évi választásra a Fidesz jelöltjei, akiket Orbán Viktor személyesen is felszólított arra, hogy szedjék össze magukat. A kampányban a fideszeseknek fűnek-fának el kell majd mondaniuk, hogy Magyarország jobban teljesít, és a kormány jól végzi a munkáját.
A jelöltek már most attól tartanak, hogy erről épp azokat a fiatalokat és nyugdíjasokat lesz nehéz meggyőzni, akik önkéntesként sokat segítettek az előző választás előtt."

www.origo.hu/itthon/20130305-mar-keszulnek-a-kampanyra-a-fideszes-jeloltek.html

"Orbán megpróbálja felrázni az eltespedt nyájat"

hm?
:(

6.Lenin 2013.03.06. 22:39:58

@Nap Pali:

Hol volt itt versenygazdaság?
Tényleg, mi az a verseny-, + piacgazdaság?

Nálunk még nem volt, máshol meg már nincs.

márta)) 2013.03.06. 22:48:32

@6.Lenin:

Bocsánat! Árulja már el , mi a gondja folyamatosan az Ön által un. "ballib" társadalmi csoporttal?
Jó lehet Önnek, ha a mai világban/helyzetben csak ennyi problémája van.
Ja! ha nem válaszol egyáltalán nem gond, sőt.............

6.Lenin 2013.03.06. 22:56:52

@márta)):

Különösebben semmi, csak annyi, hogy soha nem oldottak meg semmit, de mindent meg szeretnének magyarázni, másoknak.

Bedumálják maguknak, hogy mindenhez értenek, de ezt valahogy soha nem tudták bizonyítani.

Csak csodálkozni szoktam ezen, különösebben nem zavar.

Tényleg, miért küldted el menőmanót?
Szerettem volna megtudni, miért imád 1 milliárdost az 1ik oldalon, miközben sajnáltatja azokat, akiket menet közben kifosztottak az imádottjai. Hogyan tudja ezt feldolgozni?

Elfáradt a szegényekért vívott küzdelemben, miközben a gazdagokat támogatta?

6.Lenin 2013.03.06. 23:13:59

Izé, @Hegyilányt már nem várom meg.

Úgy látszik ballibék hamar fáradnak. Biztosan sokat dolgoznak, minden eredmény nélkül. Gondolom az nagyon fárasztó lehet.

Jó éjt!
Pusszantok mindenkit.

www.youtube.com/watch?v=rlH7KCtzlfA

Való igaz, lapos itt a hangulat.

panelburzsuj 2013.03.07. 00:14:33

@Hepci:

Az Alex nem báj, hanem ürügy.

A töröközésre. Nekem.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.03.07. 00:38:36

@panelburzsuj: te a zélő fába is belekötnél, mint már számos példa mutatta.
Még a legmagasabb intellektusú és gondolati tisztaságú hozzászólások (etalon: Aszekelyek, Graycivil) se hagynak nyugodni.
Durnyogonc...

panelburzsuj 2013.03.07. 00:45:04

@Hepci:

Hülye a hasonlatod.

Pont a zélő fába.

Én.

(A tobbi stimmel.)

Nap Pali 2013.03.07. 02:16:20

qva kib@szott rohadó nyugat...

index.hu/kulfold/2013/03/06/koltsegteritest_igenyelhetnek_a_becsi_biciklisek/

aszekelyek 2013.03.07. 21:10:52

@Nap Pali: Ha mondjuk a magyar bankok fosztották volna ki a hiteleseket, és ők fizetnének nekünk akkora profitot, nevetve tudnánk költségtérítést fizetni a pesti bicikliseknek. De mondjuk ott van kerékpárút, mert nem demszkyék vezették Bécset huszon évig. Nem csak a duma ment...., meg a pénz elpárologtatása.
Nyilván ez a legolcsóbb fajtája a környezetvédelemnek.
gyanítom, hogy a bécsi polgármester fejében meg sem fordul olyan , hogy minden jogát átruházza egy senki által nem is választott alakra. mesterházy az is... de biztosan véletlenül. Az is csak a West Balkán módra vezetett városban, Budapesten történhetett meg. Hogy ordítanának, ha felállna a mai főpolgármester és valami samesznak lepasszolná a városvezetést ? Jogkörökkel együtt. Az voolt a jogállam, tudod, amit állítólag lebontottazorbán... @márta)): hűha, ezerrel kampányol már bajnai és a szocik, október 23 óta és nem átallanak a kormánypártban is készülni? nahát! pedig a ballibecskék azt kajabálták egy ideig, hogy nem is llesz választás, meg előrehozott, meg ami nekik még ráférne a képes felükre és képesek is lennének bármilyen svindlire, azt már megtapasztalta Magyarország. ja de örülök, hogy az origo megmondja, hogy kit lesz nehéz meggyőzni! Nélkülük nem is tudná senki! Főleg nem a FIDESz. tegnap atv-n, vicsekhez betelefonált megint pár észlény.... . akiket nem volt nehéz meggyőzni, hogy nem is hazudott ferink, hogy megnyerjék a váálasztást. Ezt komolyan mondta. aztán még egy kicsit genetikus ez, folytatta volna ,... de akkor már rászólt vicsek, hogy ez már sok lesz... az oda betelefonálókra rendszerint rá kell szólniuk, mert valami olyan ostoba, förtelmeket és komolyan "karóba húzást" éls hasonlókat kívánnak, felkorbácsolt gyűlölködők, mivel csak ezt hallják... nem is tudnak annyi ésszel, ami van nekik, önmérsékletet tanúsítani. Ha gondolkodnának , a telefont sem vennék kézbe , mondjuk , hogy odatelefonáljanak. Eléggé égés, hogy a baloldali médiában egy értelmes embert alig lehet hallani, ha támogatók adják magukat.

aszekelyek 2013.03.07. 21:21:13

@Letícia: mindegynek éppenséggel nem mindegy. Bocs ,Letikém.

Van ez a kategória, tudod, amelyik kevéssé opportunista. rendes diktatúrában az ilyen végzi a gulágokon. ha nem bírnak vele, deportálják. Nagy Mari főszereplésével készült erről egy remek magyar film is. Esetleg láttad ? Na nem mostanában. N Akkoriban, amikor nem volt még totál szétcseszve magyarországon a felhgitott csatorna-lével a teljes fogyasztói igényszint. Nem egy multikulti.... Amiről a legfrissebb poszt is próbál szólni.

aszekelyek 2013.03.07. 21:24:40

@Nap Pali: @inreallife: te milyen bájos vagy görénynek! Amikor te jársz rosszul, akkor meg olajralépsz... onnan osztod az észt,... csak gratulálni tudok ehhez. Képben vagyunk mi itthon. te elhagytad a népet, szevasz. Kibickém. Neked semmi nem drága , azt tudjuk. Amit más fizet meg. isteni szerencse, hogy ilyeneket nem enged a nép a kormányzáshoz.

aszekelyek 2013.03.07. 21:27:53

@Nap Pali: ja, igen, lemaradt , hogy mit össze nem csesztetik azért az egy személyi jövedelem adó csökkentésért ezt a kormányt , mit szólsz hercegem? De azt azonnal....

aszekelyek 2013.03.07. 21:30:35

@Nap Pali: közben pedig túró rudit , a pöttyöset, mert az az igazi... -fognak majszolni.... vagy nem ? Nekik az túl jó ?

aszekelyek 2013.03.07. 21:45:24

@nyünyüge: ezt konkrétan te találtad ki de hogy miből?? Az index nem gyanúsítható meg kormánypártisággal. Manapság. @Nap Pali: halálbüntit, mindenkinek, aki azt követeli!! másoknak. :)) Jajistenem, hát a közvagyont eltolni a háztól, korrupciós pénzt kimenteni, és itt miből is lett valami műanyag szar, amit elkereszteltek versenygazdaságnak? Ja, közpénzből és közvagyonból. ne erőlködj kis herceg. Két bankkonszolidációt fizettetek ia csórókkal már a kilencvenes években, akik lenyúlták közben a politikai és gazdasági hatalmat és elszegődtek a csöppet erőszakos és nem etikus nyugati lobby mellé. Akiknek éppen nem volt céljuk nálunk hagyni sok közpénzünket. Inkább elvinni azt haza, nyugatra. Ha törvényt én alkotom , nekem az jó lesz , betakaródzom vele és hozzám nem szólhatnak... de mindenki más megszívja. Így dolgoztak ők , szocikámék , szdszék, a nagyon stiches köpönyegükben és a beépített mdf...rész , már németh miklós óta.

aszekelyek 2013.03.07. 21:52:34

@menőmano: manócska, elmondom, hogy a hiányt, marhára nem ilyenkor lehet megállapítani. Ilyenkor a fél %-a van teljesítve a bevételeknek. A napot nyugtával lehet dícsérni. csak huhogjatok, mert eddig is mindig ezt csináltátok, akit ez tesz boldoggá, bármilyen perverz is, nem sajnálom tőle de szánom. Gondolom, hogy a semmiféle pénzügyi és államigazgatási, főleg államháztartási hiányról fogalma nincs közönségnek nyomják ezt is. Csak szeretnék, hogy búcsúzzon Matolcsy , egyébként.
A költségvetést eddig csapoló oldalon van, ennyi történt, mostantól. A 40 milliárdos veszteséget írta az a z idézett orgánum , amit tavaly csinált az a simor nevű ? A költségvetés terhére , hogyne...

menőmano 2013.03.07. 22:21:23

@aszekelyek:

Mi a gond? Hát! Önnek csak van némi igazsága. a "marhákból" is igencsak van hiány, mert a boltokban kibaszott drága a marhahús.
Úgyhogy, ebből adódik az a totális helyzet, hogy a népek egy hatalmas csoportja, már csak hírből ismeri. Szóval némely hiányt", pardon) hiányosságot meg lehet állapitani, illllyenkor is.
Vagy nem erre gondolt?
:(

menőmano 2013.03.07. 22:25:15

@aszekelyek:

Látja?!! Milllyen jó, hogy Önnek mindenről van fogalma, totálisan tájékozott, az élet minden területén.
Vitathatatlan a szerteágazó szakmaisága. Ez biztosan totálisan különleges adottság. Szerintem.
Hála égnek, hogy illlyen egyéniségek is vannak ebben az országban.

jóccccakát! önnek.

aszekelyek 2013.03.08. 09:07:21

@nyünyüge: ácsi, mert veres az első kérdésnél kikérte magának, hogy arról egyáltalán kérdezik. Őt a másik témáért ehhez képest érdektelenhez hítták... De szóhoz jutni sem engedte a kérdezőit. Az az úthenger stílus, amit jól betanított már nekik a mi ronink, aki rajtaragadt a szocikon, mint szamáron a fül...Agresszíven viselkedett, határozottan. Semmi nyugodt, kiegyensúlyozott, rendíthetetlen úriemberség. Túl közel is volt a VArga Interjúhoz agresszolgánál... Így ez még feltűnöbb volt. vweres magától nem ilyen, azt sok éven át láthattuk. Pökhendi és arrogáns egyébként is de most már az egyen úthenger, levegővétel nélkül letorkolás, amit a kis üdvöskénél is látunk, aki most lendvanyú anyó magyar hangja. ÉS a frizurája is rajta van. Ma reggel előadta magát. NA az volt még vérciki, hogy még Demvcsák ZSuzsa is jobban értette a szitut, meg azt , hogy mit mondott a FIDESz részéről a meghívott képviselőnő. A szoci ismerőseimnél már jól megismert kérkedésével, már , hogy neki milyen előnyös a női kvóta... és másodszorra sem esett le ám neki.... még illgette magát benne kicsit.... A FIDESZ részéről meghívott képviselő asszony pedig azt hangsúlyozta, hogy a szakmaiság és a háttér, amivel támogatják azokat a nőket, akik eljutnak a nagy politikába is, a család fontos szerepéről és támogató jelenlétéről beszélt. A szakmaiságot korrekt úriasszonyhoz méltóan kiterjesztette a kis kérkedőre, aki kb olyan volt Demcsák lenyűgöző szépsége mellett, mint egy kis kanári... Azokba a színekbe is volt öltözve. Az a ferde szemöldökvonal meg...., rémes.

Olyan volt, mint ájemmónika , aki kezet nyújtott harmadszor is a rabbinak....

JA és Demcsák valóban szép és a médiában előre is tud jutni valaki , az ő külsejével de nekem nagyon kellemes benyomásaim vannak vele kapcsolatban az ész , a rátermettség , a beleérző képesség, és sok fontos tulajdonság terén is. Sztem a legjobb ma a bulvárban.

Az atv sajnálhatja , ha nem akarták őt bármennyiért megszerezni. Már ha hajlandó lenne:) - de lehet , ott a bibi....

aszekelyek 2013.03.08. 09:25:34

@menőmano: részemről tudom, hogy messzire kerülöm a marhahúst. Mert nem tesz jót az ízületeimnek. Tudja édes az egyik sógornőm , jógaoktató is. De nem attól doktornő. Részemről a halak és és sovány , fehér hús játszik , abból is kevés és nem minden nap. Empirikus tapasztalataim is vannak arról, hogy mennyire nem fáj a térdem, sem más ízületem, ha kerülöm. Ugyanez a helyzet a doktornő sógornőmnél.
Orvost családi összejöveteleken szeretek látni ,vagy barátin.:))
kegyednek szeretettel ajánlom, hogy amiatt ne szorongjon feleslegesen, hogy nem tud még több marhahúst enni . A halak sem olcsók , már a tengeriek. Baromfiból is inkább a drágábból , háztájiból , keveset. egészségét elsősorban meg kell őriznie, tudta? Bölcs dolog , ha nem hergeli magát ostobaságokon és nem is hagyja , hogy hecceljék. Tudja, azért nem tehenet adnak a mély szegényeket ellátó vetőmag és kisállat programban, mert ezt elég sokan tudják Magyarországon is. A stressz , ami nem kerülhető nagyon manapság, meg a marhahús és a minél több hús evése , nem passzol jól össze. öregapámék ehettek gulyást, mert az valami egészen más marha volt még és stresszük is töredéke volt a mainak. Egyébként, ami olyan drága, mint említi, az bizony Argentínából származik. Láttam pultokon kitéve.

Az valami egészen más marha fajta is.

Másrészt értem , mire gondolt de engem nagyon nehéz abba belevinni, hogy viszont úgy reagáljak , ahogy azt szánta.
Vonal alatti.

menőmano 2013.03.08. 14:22:14

@aszekelyek:

Figyeljen csak picikét!
Azt hiszem már kérdeztem Öntől) Miből gondolja, hogy Ön folyamatosan csak úgy, mindent meg kell, hogy magyarázzon? S miből gondolja, hogy engem egy picikét is érdekel?
Tudatom Önnel, hogy az égvilágon semmibe sem óhajtom belevinni. Isten mentsen meg Öntől!!
Szórakozzon mással.

És kész. ennnnnyyi.

Nyugi, nyugi! Ön nem ért semmit, de semmit. legalábbis amit kellene azt nem.
süti beállítások módosítása