Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2010
sze 13
22:41

A mai parlamenti ülés sem volt tanulságoktól mentes. A napirend előtti miniszterelnöki felszólalásról a DeDi elemzése szinte minden fontosat elmondott, ezért most elsősorban nem is erre koncentrálok. A frakcióvezetői válaszokat és a miniszterelnöki reakciót hallgatva számomra az volt a legmeglepőbb, hogy egyértelműen a Jobbik látszott a legjobban kitalált és leghatékonyabban politizáló ellenzéki erőnek.

(Fotó: Index)

A radikális párt problémáiról Miért puha a Jobbik? címmel korábban már írtam, illetve egy másik bejegyzésben részben vitattam azt az elemzői állítást, amely szerint a „nyílt kenyértörés” szinte elkerülhetetlennek látszik a megosztott szervezetben. Ezzel együtt a Jobbik ma kétségtelenül rosszabb helyzetben van, mint amit a parlamenti választások környékén gondoltunk, ennek alapvető magyarázata azonban inkább a Fidesz „oszd meg és uralkodj” politikájában, valamint a mézeshetek kormánypárti dominanciájában rejlik. A másik két parlamenti párttal összehasonlítva azonban a Jobbik teljesítménye tűnik a legprofesszionálisabbnak, legalább három ok miatt.

1. Vezető. Miközben sem Schiffer András, sem Mesterházy Attila nem látszik olyan politikusnak, akinek esélye lenne arra, hogy a közvélemény egy adott pillanatban komolyan el tudja képzelni Orbán Viktor kihívójának (azaz nincsenek egy súlycsoportban a kormányfővel), Vona Gábor fel- és megszólalásai – bár láthatóan neki is meg kell küzdenie az új helyzettel – érezhetően jelentősebb súllyal bírnak. Schiffer és Mesterházy derekasan küzdenek, de előbbi okos háttérembernek alkalmasabb lenne, utóbbi pedig – feltehetően részben párton belüli kényes helyzete miatt – egyelőre mintha nem tudna stratégiában, hosszú távra tervezve gondolkodni. Hozzájuk képest Vona összeszedettebb, tudatosabb és hatóképesebb politikusnak látszik, ha nem engedi elhasználni magát, 2014-re komoly versenyelőnye lehet pártjának.

2. Szervezet. A Jobbik az önkormányzati választás előtti jelöltállításnál bizonyította, hogy viszonylag új – és nagyon új parlamenti - pártként országos lefedettségű, hatékonyan működő szervezetet tudhat maga mögött. Az, hogy az MSZP-hez mérhető – és az ajánlószelvények gyűjtése során a legtöbb helyen elvérző LMP-vel szinte összemérhetetlen – mennyiségű jelöltet sikerült állítania, jelentős fegyvertény. Minden egyes önkormányzati pozíció, amelyet október 3-án megszerez majd a párt, tovább erősítheti beágyazottságát, szervezeti erejét. A Jobbiknak esélye van arra, hogy kitörjön az új pártokra jellemző médiapárti jellegből, és megteremtse a tartós szereplővé váláshoz szükséges (de nem elégséges) hátteret.

3. Stratégia. Alapvetően mindhárom ellenzéki párt stratégiai gondokkal küzd, érezhetően nehezen tudják eldönteni, hogy magukat minek mutatva próbáljanak meg a kormányhoz viszonyulni. Az MSZP egyelőre nem tesz mást, mint mindent mínusz eggyel szoroz meg, de önmagáról alig tud és mond valamit; az LMP-t időnként eluralja a szocialista fóbia, miközben arról beszél, hogy a Fidesz váltópártja kíván lenni; míg a Jobbik a szélsőségességhez való viszonyában látszik ambivalensnek. Ennek ellenére talán a Jobbik 2014-es – a következő négy évre vonatkozó - tervei tűnnek a leginkább kitaláltnak; az MSZP-nél ilyenről egyelőre nem beszélhetünk, az LMP-é – ha valóban új baloldali pártként a Fideszt akarják megverni – jelenleg irreálisnak látszik. A Jobbiknak sem lesz persze egyszerű megőrizni vagy akár növelni a táborát, de mintha a párt megkülönböztető jegyei (nemzeti, radikális, új) erősebbek és hitelesebbek lennének.

Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy 2014-ben lengyel mintára jobboldali kétpártrendszerrel kellene számolnunk, ahol a Fidesz első számú riválisa a Jobbik lehet. Ennek valószínűsége nem nulla, de kétségtelenül elképzelhetőbb, hogy a baloldalon előbb-utóbb valamilyen formában megteremtődik a 2006-ban még erre a térfélre szavazó közel három millió ember sikeres megszólításának esélye. Ahhoz, hogy a Jobbik megkerülhetetlen tényező legyen, még sokat kell tennie, tisztázni kapcsolatát a szélsőségekkel (ne feledjük, hogy egy olyan pártról beszélünk, amely az önkormányzati választáson megyei listavezetőként indítja Toroczkai Lászlót), megfogalmazni viszonyát a Fidesszel, és kormányképességet felmutatni úgy, hogy közben a 2010-ben sikert hozó jellemzői se tűnjenek el teljesen.

Ne szaladjunk tehát nagyon előre, most csak azt tartottam fontosnak, hogy rögzítsük: az ellenzéki pártok közötti sajátos versenyfutásban a Jobbik messze nem áll olyan rosszul, mint ahogy ezt sokan látni vagy láttatni szeretnék.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr12294192

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Török Gábor elemez, 1938: Hitler jó lépése 2010.12.12. 14:52:54

  Az NSDAP vezetője rendkívül jól alakítja a politikai agendát Németországban. A párt választási sikere összehangolt kommunikációs stratégia eredménye: Az NSDAP szélsőséges pártból hamar a választók nagy részéhez szóló középpárttá alakult. ...

Trackback: Ki a jobb? 2010.09.14. 09:15:01

Az ellenzéki pártok nehezen tudják eldönteni, hogy magukat minek mutatva próbáljanak meg a kormányhoz viszonyulni.

Trackback: A Jobbik szabadulni próbál a legújabb szexbotránytól 2010.09.14. 06:27:02

A szittya erkölcspártnak, a megtisztulást ígérő Jobbiknak már a tavaszi választás előtt meggyűlt a baja tagjai "lazaságával". Előbb Király "melegeket nyalok és füvezek" András ügye került elő, majd Szávay István mutatta be, hogy a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sárkányfő 2010.09.14. 13:32:14

@kodó tamás: köszi, nem olvastam vissza.

Akkor most háromszoros hurrá + hála Bajnainak meg Oszkónak!

:)

radala 2010.09.14. 13:33:51

@ó jaj: Olvastam. Mi következik ebből? Mert szerintem bármilyen cinikus is az index írása semmi nem következik belőle. Szerintem én soha nem mondtam például, hogy Bajnainak/Oszkónak az a bűne, hogy szórja a pénzt (bár részben ez is igaz). Az volt a bűnük, hogy olyat vállaltak el, amit senki más tisztességes ember nem vállalt volna. Nem gondolom, hogy bármilyen elismerést érdemel az, aki 3 évet végigasszisztál GyF mellett, majd ME lesz helyette, amikor erre semmi szükség.
Természetesen nem tudjuk mi lett volna, ha előrehozott választások lesznek, de semmi nem indokolta, hogy ne legyenek. Mindenkinek jobb lett volna, talán az egypártrendszert is el lehetett volna kerülni.
Ne gyere az 1300 milliárdos hiánnyal, mert az is igaz maximum most nem kell még úgy számolni, de attól még megvan az a hiány. OK kicsit füllentett a Fidesz, de Oszkóék elmondhatták, hogy mi abban a számításban a turpisság, aki elhitte az meg most pláne örülhet, hogy mégis kicsit kisebb a baj. Arról nem is beszélve, hogy egy szocialistával szemben a 2006-os választás után minden hazugság megengedhető, sőt október óta a gumilövedék könnygáz és viperahasználat ellen sem lehetne egy szavuk sem. Szerintem összetehetik a kezüket, hogy 20 év alatt már másodszorra bánnak velük nagyságrenddel jobban, mint ahogy megérdemlik:-)

sárkányfő 2010.09.14. 13:35:11

2009. március 12. - Szijjártó Péter.:

"Csökkentené az alapvető élelmiszerek áfáját és a benzin jövedéki adóját a Fidesz"

Akkor ugye, most hogy ők vannak kormányon, meg is teszik?

radala 2010.09.14. 13:35:47

@ó jaj: Mindenre nem lehetett idejük:-)

radala 2010.09.14. 13:39:24

@ó jaj: Soha egyetlen szabadságharcos sem mondta, hogy az a baj, amit az IMF akar, azt mondták, hogy abba ne pofázzanak bele, hogy hogyan csináljuk meg.
Persze ezt egy Gyurcsány/Bajnai fan nem értheti. Ja persze te azzal is egyetértesz, hogy kultúrember mást nem olvashat, mint Kertészt, aki másba belelapoz az fasiszta.
Igazad van és jók az érveid, klassz, dolog, ha valaki csak érvel és nem érzelmileg politizál, szeretnék olyan szilárd énképpel bírni, mint te:-)

sárkányfő 2010.09.14. 13:41:19

@radala:

A tömegbelövő gyilkosok említését hogy hagyhattad ki?

És ki beszélt itt rólad amúgy? Én biztos nem. Meg hogy neked mi a véleményed? A Fidesz és birkái nyomták ezerrel a katasztrófa-kommunikációt, közgazdasági értelemben is. És bármilyen lelkes is vagy, ezt utólag eltagadni, visszavonni, nem lehet.

A nagy Radala-szabályzat:
1. Nincs olyan a fideszre nézve negatív hír, amit radala ne tudna kimagyarázni.

2. Ha mégis van, akkor az valami tévedés, esetleg pillanatnyi rosszullét következménye.

3. Minden egyéb esetben az 1.-es pont a mérvadó.

És ez a szabályzat nem vicc! Bárcsak az lenne...

kodó tamás 2010.09.14. 13:43:02

@ó jaj: ok ok. hiány ok. de semmibe nem szólhatnak bele. ezen belül minden belügy. a szabadságharcok-forradalmak csak okt 4-ig tartanak, utána szürke-szakértői kormányzás lesz... adó "kiigazítás", pénzügyi rendszerek "átalakítása"...
persze megteszik... minden áfát csökkentenek:) még az áfa áfáját is. csak közben az a sok fránya csontváz.... stb
meg az ellenzék, akik akadályozzák őket stb stb szóval ők szerették volna, csak a külső körülmények kedvezőtlenek. egyébként is tuti meg lesz, csak kitolódik... térben és időben...
@radala: az előrehozott választást a fidesz sem akarta (komolyan). most sem fogja akarni...

sárkányfő 2010.09.14. 13:45:32

@radala:
Na, ezt pont hogy nem igaz..........

"Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Hír Televízió kérdésére azt mondta: a kabinet továbbra is kitart a pénzügyi függetlenség és a gazdasági önrendelkezés visszaszerzése mellett."

"nem fogunk megszakadni, hogy 2,8 százalékos hiány legyen jövőre csak azért, hogy ez néhány nagyon távoli hivatalban lévő pénzügyi szakembernek elnyerje a tetszését"

Ami pedig ezt illeti: "Persze ezt egy Gyurcsány/Bajnai fan nem értheti. Ja persze te azzal is egyetértesz, hogy kultúrember mást nem olvashat, mint Kertészt, aki másba belelapoz az fasiszta.
Igazad van és jók az érveid, klassz, dolog, ha valaki csak érvel és nem érzelmileg politizál, szeretnék olyan szilárd énképpel bírni, mint te:-) "
erre a tömény szennyre tömören csak azt tudom mondani, hogy kapd be.

Ja, és a mosoly, mert úgy szereted:
:)

sárkányfő 2010.09.14. 13:46:13

@ó jaj:
a linket lehagytam a szabadságharcos matolcsy-dumáról:

www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=333564

ssi 2010.09.14. 13:49:21

kiegészítés a leendő és megnövelt forrásokhoz:
+ magán nyugdíjpénztárak államosítása?

kik kaphatnak még különadót?
mely területeken lát a kormány még pazarlást?
mik lesznek a cél érdekében befagyasztva?
reform (eü, oktatás, közlekedés, közig.) = pénzkivonás és átszervezés?
elszámoltatásnak lesznek jelképes vagyonelkobzásai?

magán nyugdíjpénztár a hiány kozmetikázásra is alkalmas lehet

Fidesz bátorsága, vakmerősége s elsőbbsége ezekben
- tetszik a Jobbiknak, fokoznák is néha, de a kormány "józanságra" int
- a világ pedig kivár, mert nem tudni, mi sül ki belőle, készen állnak a jutalmazásra/büntetésre is, a változtatásra/merevségre is
- a válságban meggyengültek az országok és a nemzetközi szervezetek is
- hazánk állapotába belefér a kockáztatás, de lehet, hogy Kína hitelezne

sárkányfő 2010.09.14. 13:50:18

@simonmondja.:
Hogy mersz ilyet belinkelni ide?? Ezt mégis hogy gondolod? Na de majd mindjárt szépen helyrerak radala! Aki ilyet linkel be, az csak gyurcsány-fan lehet, meg nyilván fasisztázol ész nélkül, és amiket te linkkel alátámasztott tényeknek hiszel, az valójában érzelmi politizálás, és mindez hitvány, züllött személyiségre vall.

kodó tamás 2010.09.14. 13:54:37

@simonmondja.: családbarát és emberközpontú szervezetek (Szalai Annamária van a kp-ban)

radala 2010.09.14. 14:04:59

@kodó tamás: Ha nem akarta a fidesz, akkor egy okkal több, hogy meg kellett volna csinálni. De mindegy ez, igazából még olyat nem hallottam senkitől, hogy Bajnait a Fidesz kényszerítette volna arra, hogy még 1 évig a szocik hatalmon maradhassanak, az mdfesek/szdszesek fölvehessék a fizetésüket.
@ó jaj:szerintem nem hagytam ki a tömegbelövetőket csak most másképp fogalmaztam meg:-)
Teljesen jogos volt a katasztrófa duma. egyrészt volt/van katasztrófa, másrészt ez egy választási műsor volt, mások a szabályok, mint békeidőben. Arról nem is beszélve, hogy egy szocival szemben minden jogos:-)
@simonmondja.: Ez valóban kibaszott fölháborító. Remélem kirúgják a faszba apát is meg a lányát is. Kurva anyjukat.
Ez messze nem ugyanaz a kategória, mint ó jaj panaszai.

sárkányfő 2010.09.14. 14:06:11

@kodó tamás: nem csak családbarát...

A Fidesz a romlatlan fiatal tehetségeknek ad esélyt, a rutin és tapasztalat sötét zsákutcájában vergődő idősebbek helyett:

"A Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karán végzett Petykó még nem dolgozott a közigazgatásban, és a költségvetési ügyekben sem szerzett jártasságot."

sárkányfő 2010.09.14. 14:10:58

@radala: nocsak, előbb még azzal jöttél, hogy te nem mondtad soha hogy bajnai szórta a pénzt, most meg kiderül választási időben jogos a hazugság.

úgy 5 másodperc alatt képes vagy átalakítani az érvrendszered épp a pillanatnyi helyzethez megfelelően, mit se törődve a korábbi érveléseddel, no meg a tényekkel sem, és ha szanaszét cáfollak, pl. a matolcsy-linkkel, azt meg elereszted a füled mellett.

ööö, izé... várjunk csak, te véletlenül nem fideszes vagy? :)

radala 2010.09.14. 14:11:27

@simonmondja.: Milyen ember lehet az, aki ennyire tesz mindenre. OK lopjon a lányának, amennyi jól esik, ez gondolom nem okoz neki komolyabb nehézséget. De nem igaz, hogy van ember, aki nem látja be, hogy ez milliószor jobban kommunikálható hiba bármilyen lopásnál.
Hogy utálom én ezeket a Fideszkörüli balfaszokat.

kodó tamás 2010.09.14. 14:11:46

@ó jaj: hát a 2,8% az tényleg nagyon durva lenne.... a 3,0 az már függetlenség...
egyébként a zorbán-ÉK 1hete már elkezdte nyomni hogy akkor euro lesz....
teszem hozzá, hamár ugyis olyan alacsony a hiány. bár ahhoz nem lesz elég... növekedés nélkül nem fog menni
sőt a görög ügy után itélve nem is lenne olyan feltétlen jo

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.14. 14:18:54

@radala: Hát, Orbán próbált szólni, hogy a nők inkább maradjanak a fakanál mellett - de ezeknek nincs fülük a hallásra.

kodó tamás 2010.09.14. 14:20:16

@simonmondja.: petyko messze a legjobb szakmai jelölt volt... az véletlen hogy rokonok. sőt felháborító amit gondolsz. ha valaki pozicióba kerül az összes rokona vándoroljon ki? nem pálályázhatnak nem csinálhatnak semmit? azt már el se tudod képzelni hogy sima pályázaton nyert? csak nem képzeled hogy szoltak az érdekében. sőt mivel erre előre gondolni lehetett, hogy te rögtön ugrasz. tuti hogy hagyta objektíven megmérettetni...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.14. 14:21:40

@ó jaj: Én is gondoltam, hogy itt finom emberek kultúrkodnak és a vastagbőrre megyek, de nem akartam már a harmadik háeszben offolni a témájukat.

sárkányfő 2010.09.14. 14:22:18

@kodó tamás:
még valami.

fogadsz velem?

fogadunk, hogy miután több hónapos ellenkezés és szabadságharc után mégis rákényszerült a fidesz, hogy megcsinálja a 3%-ot, és meg is csinálja, szóval ezek után majd verni fogja a tamtamot, hogy igen, megcsináltam? :) meg majd jön a felelős kormány, meg a hiányt visszafogó, adósság-növekedés megállító kormány dumája? :)

lüke 2010.09.14. 14:24:28

és a Deloitte Touche- nál mit tanítanak?
www.deloitte.com/view/en_GX/global/index.htm
Oszkó fémjelzi
meg a Postabank, ahol nem vették észre a hiányt ,PG nagy szerencséjére sokáig:)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.14. 14:25:17

@kodó tamás: Megmérettetés - szégyeld magad.
Egyáltalán nem kell a 90-60-90.
Annak a morális nihilnek már annyi...

kodó tamás 2010.09.14. 14:30:35

@ó jaj: nem fogadok, mert én is azt mondom, amit te... Fidesz: -Na vazzeg ezt akartátok rohadt labanc-imf, hát jól van, akkor kaptok, akkor az ejrót is bevezessük... de erdélyben is.
@simonmondja.: egyébként zorbán tényleg nem szól bele személyi kérdésekbe. (legalábbis a piramisban csak a közvetlen alatta lévőbe...)
ja egyszer az a baja a szoclib médiának hogy nincsennek nők, utána meg... na ezeknek se lehet jót tenni.

sárkányfő 2010.09.14. 14:30:38

@simonmondja.: és ugye azt is tudtad, hogy a "Fidesz kipróbált gazdasági embere" az nem fideszes, hanem "Fideszkörüli balfasz"? :)

Amúgy ezt írja valami gonosz ember egy fórumon erről a Petykóról:

"RAVILL-vezérig.-tönkrement
HUNGEXPO-elnök-vezér-lenyúlták
Dunaferr-IT tag-tönkrement
Bábolna-elnök-tönkremegy
Szeged tv-tulaj-?

Ja, a kezdetek- KISZ titkár (főállásban)

Most nagy fidesznyik, a párt gazdasági hátterének egyik prominens alakja. Csodálom, hogy eddig senki sem dobta föl a nevét, pedig a simicska-gamsperger stb. vonulat jeles alakja.

Rá is igaz a mondás: csak az első milliót ne firtassuk."

Hogy igaz-e, nem tudom, annyit nekem nem ér, hogy utánanyomozzak.

kodó tamás 2010.09.14. 14:32:07

@ó jaj: majd a jobbik csendőrség nyomoz 1-2 év mulva...

radala 2010.09.14. 14:39:42

@ó jaj: Nem ugyanaz beszélni, mint távhötámogatást hosszabítani. De mindegy ez.
Természetesen OV is osztogatott 2-ben, fog 14-ben is, azért nem fogok olyasmiket védeni, amiket nem lehet, adok a renomémra:-)
Matolcsy linkre azért nem reagáltam, mert nem szeretnék egy dolog minden különböző megvilágítására külön reagálni. Nyilván próbálkoznak ezt-azt mondani, talán ezt-azt csinálni is.
Szerintem az országnak az lenne kb a legjobb, ha lehetőleg kicsi lenne a hitel, de az emberek elhinnék, hogy ez gazdasági szabadságharc. Nem gondolom, hogy az egy hazugság, hogy Jézuska hozza a karácsonyfát.
Kb. ilyen a gazdasági szabadságharc is. jobb egy olyan országban élni, ahol az emberek hisznek ebben-abban. De gazdasági kérdések majd eldőlnek a költségvetés tárgyalásakor, vagy jövőre a megvalósulásakor.
Ja bocs a Kertészezésért, de kicsit fölbosszantottam magamat azon, hogy mit kell már ezen a baromságon lovagolni, hogy OV hogyan állt illetve áll a bajnai kormányhoz.
Ha nagyon elfogult lennék (mármint még ennél is elfogultabb), akkor mondhatnám azt, hogy OV-nak kötelessége a lehető legpozitívabb színben föltüntetni az előző kormányt legalább gazdasági meg antirasszista szinten, mert ezek a dolgok kifelé Mo.
@simonmondja.: Nem tudom OV szólt-e de remélem fog, még az is lehet, hogy az egész előre ki van találva, hogy OV elverhesse rajtuk a port és az egész egy koncepciós eljárás csak szegény családdal.
Meglátjuk, mindenesetre azt gondolom kiváló (remélem soha vissza nem térő) alkalom a példastatuálásra.

kodó tamás 2010.09.14. 14:47:35

Vona Gábor, Gyöngyös, 1978. augusztus 20. (32 éves), Mind anyai, mind apai ágról kisparaszti családból származik, ennek tulajdonítja a föld szeretetét és antikommunista elveit. Édesapja húgának családja ma is gazdálkodik Hevesen. Másik meghatározó családi élménye apai nagyapja (szintén Vona Gábor) halála volt, aki Erdélyben esett el a szovjet csapatok elleni tordai harcok során. Apai nagyanyja ezután feleségül ment Zázrivecz Józsefhez, aki nevére vette Vona Gábor apját, így születhetett meg Zázrivecz Gábor néven.
Orbán Viktor: Székesfehérvár, 1963. május 31. (47 éves), Székesfehérváron született. Apai nagyapja a második világháború után került Alcsútdobozra, ahol gazdálkodással foglalkozott. Édesapja Orbán Győző mezőgazdasági üzemmérnök, édesanyja Sípos Erzsébet gyógypedagógus és logopédus. Két testvére van, Orbán Győző (1965) és Orbán Áron. Gyermekkorát Alcsútdobozon és Felcsúton töltötte...
PONTOSAN 15 év ELŐNYE VAN VONÁNAK.

kodó tamás 2010.09.14. 14:50:38

@simonmondja.: visszatérve a családbarát kormányra. addig nincs baj, még nem Lévai Anikónak hívják az MTA elnökét. De ez csak rossz vicc és semmi utalás nincs a csau rommániájára.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.14. 14:52:24

@radala: Majd újraolvasom az - Igazságos Mátyás király - meséit

kodó tamás 2010.09.14. 15:01:31

(gazdasági) rendszerváltáskor 89-ben Vona 11 éves és OVi 26 éves volt... ÓRIÁSI különbség. Bár tudom, a kisdobosok is elvi alapon... a 20 évvel elégedetlenek, azok mind fognak számolgatni...

kodó tamás 2010.09.14. 15:11:30

Ha nem a jobbik lenne a jobb, akkor pár év mulva ugyanez a hír nálunk is lehet:
index.hu/kulfold/2010/09/14/a_volt_ukran_belugyminiszter_gyilkoltatta_meg_az_ujsagirot/

bigapples 2010.09.14. 15:13:06

@kodó tamás: És mennyi előnye van Lázár Jánossal szemben?

kodó tamás 2010.09.14. 15:23:02

@bigapples: :) jo felvetés, jo helyen kapisgálsz... de OVi, pont mint Castro, +kina +putyin, az utolsó pillanatig ragaszkodna a 6alomhoz... persze ettől új arcot lehet tolni. UGy mint Tarlós plakátokon Rogán lazán mosolyog... (szavazzunk Tarlosra... hm). Tarlós helyett már beszélő ember is kellene lassan. De nem baj legalább elviszi a balhét az öreg. De OVi esete az más... az ŐS fideszből senki nincs CSAK KÖVÉR. a fiatalok meg lenyomhatók... Lázár is. Bár nagyon okos pali... személyesen dolgoztam vele 2,5 évet... mondhatnám ördögien okos. De Viktor nem tart a fiataloktól. A saját korosztályától tart, azokat meg lecserélte... esetleg lehet Lázár esetén téved...

vazallus 2010.09.14. 16:10:54

A jobbik szerintem simán fog még előre törni. Még nem volt hatalmon ezért hazudhat amit akar. A Fidesz-ről meg most be fog bizonyosodni, hogy hazudozott összevissza. Nyilván nem fogja a 2/3-ot egyben tartani, lesz egy csomó leszakadó (pl akik az egykulcsos adóra vártak, a devizahitelesek (a megmentőcsomag egy vicc, szerintetetek hány devizahitelesen segít, hogy a 155 forinton felvett CHF hitelét középárfolyamon kell visszafizetnie, amikor 220 ft felett van a frank), a cigányok között élők (lásd: nincs cigánybűnözés), úgy általában azok akik mindig csalódnak akármi van, és még ki tudja mennyien akiket majd feláldoznak a jövő évi 3%-os deficitért) Szóval ezek az emberek szerintetek hova mennek? Az mszp-hez vagy az lmp-hez? Valahogy kötve hiszem.

kodó tamás 2010.09.14. 16:12:40

@bigapples: Lázár János, Hódmezővásárhely
1975. február 19. (35 éves), Rapcsák András 2002. február 3-ai halála után lett a polgári összefogás hódmezővásárhelyi (Csongrád 6. vk.) országgyűlési képviselőjelöltje;
EGYÉBKÉNT Ő már 4 év úttörő múltja volt 1990-ben!!! (és még a kisz tagság sem teljesen kizárt) tehát még Ő is hátrányban van Vonához képest.

radala 2010.09.14. 16:24:49

index.hu/gazdasag/magyar/2010/09/14/mindenki_megussza_a_torlesztest_ha_erre_is_rabolint_a_fidesz/
"Úgy tudjuk, a civilek még tovább mennének a segítségnyújtásban, nem csak a lakáshiteleseket, hanem mindenkit mentenének, azt is, akinek közüzemi tartozása van, vagy késik például a fogyasztási hitelének törlesztésével...."

No ez lenne a baj, nem az, hogy ezt-azt füllentett a Fidesz életében.

Azért az egy tragédia lesz, ha eddig a nyugdíjasok voltak a szent tehenek, most meg a devizahitelesek. Azért álljon már meg a menet, értem én, hogy a szolidaritás fontos, de minden kibaszott plazmatévés faszt ne mentsünk már meg a saját hülyesgétöl, vagy OK mentsük meg őket, de akkor innen kezdve csak kenyérért meg tejért mehessenek le a boltba többet mást ne vegyenek.

kodó tamás 2010.09.14. 16:31:54

@radala: ez választás után "finomodni" fog. nem véletlen nincs parlament addig... ez kampány, ezzel minek törödsz. csak ird fel. majd választás után sorolja a jobbik is...

radala 2010.09.14. 16:40:18

@kodó tamás: Na ja kár bármivel is törődni napi szinten, ez igaz, de az is igaz, hogy egy dolog hülyeségeket mondani (kreatívkodni) a költségvetés körül, meg egy másik szegény nyomorultakat hülyeségekkel hitegetni.
Nem tudom igaz-e, hogy minden megmentés szóba kerülése után többen kezdenek nem fizetni, de hihetően hangzik és ez nagyon nem frankó.

Arivistus 2010.09.14. 16:48:12

@radala:
Sajnos a "politika" ebből áll. Keress egy jól körülhatárolható csoportot - pl: nyugdíjasok, cigányok, devizahitelesek, stb - és részesítsd őket előnyben a többséggel szemben. Tutira beválik, igaz az ország egy kissé bürokratikussá válik, valamint az ezt finanszírozó adók miatt a gazdaság élőhalott-fokozatba kapcsol. De a célcsoport arra fog szavazni aki a kedvezményeket odaadta nekik.

Mellesleg, ha nagyon meg akarják menteni a devizahiteleseket, akkor miért nem váltatják át forintra a hiteleket?

radala 2010.09.14. 17:10:57

@Arivistus: Persze, de azért nekem csak a "dolgozni/tenni akarók (pláne tudók)" támogatása tünik az egyetlen olyan csoportnak, ahonnan a szavazaton kívül más haszon is származhat.
Nyilván nem gondolom, hogy a Fidesznek elment az esze és valóban minden devizahitelest meg akar segíteni, azt sem hiszem, hogy annyira ostoba lenne, hogy ez a segítség ne legyen keserves tanulópénz annak, akit megsegítenek. Ami szörnyen felelőtlen, hogy ezeket a feltehetőleg meglehetősen hiszékeny és optimizmusra hajló embereket hitegetik ilyen hülyeségekkel.
Természetesen a szó szoros értelmében nem hazugság azt mondani, hogy MEGPRÓBÀLUNK mindenkin segíteni, de sajna félre fogják sokan érteni és azt meg mindenki tudja, hogy vannak akiken nem lehet segíteni, ha nincs mondjuk munkád, de van hiteled, akkor azon nem lehet a hitel oldalról sehogy sem segíteni, hiába mondjuk ki, hogy a banknak is van felelőssége (ami azt hiszem egy tény) ha neked 0 pénzed van, akkor tök mindegy, hogy ki mindenki hibás még rajtad kívül.
No mindegy, azt akartam mondani, hogy szemben azzal, hogy GyF-re Bajnaira szerintem bármi mondható és nem képzelhető el még elvileg sem olyan aljas hazugság velük szemben, ami erkölcstelen lehetne. Addig szegény devizahitelesek hitegetése az nekem mondjuk okozna erkölcsi skrupulusokat. Nem hiszem, hogy Rogánnak nincs egy táblázata, ahol benne van, hogy hány hiteles tartozik mennyivel és mi lenne, ha segítenénk nekik. Azt sem hiszem, hogy annyira ostoba lenne, hogy ne tudná mindennek így a bankoknak is van egy tűrőkepéssége...

kodó tamás 2010.09.14. 17:20:09

@radala: ja ja. igy kopik a politika hitele. az a 6%os maradék bizalmi index is... már nem sok birka van aki hisz nekik... de a szerencsétlenek utolsó reményével igy visszaélni... hát a 6alomért semmi sem drága... már minden tönkre van.. az a pár ember tök mindegy nekik

6.Lenin 2010.09.14. 21:24:30

A Jobbik a jobb.
Látom nehezen emészthető.

Hát igen, volt itt már álmodozás váltópártokról, csak az fránya hétköznapi realitás sehogy nem jön össze.

Hol van már az MDF, a csodálatos Bokros Lali, SZDSZ.
1-re szürkébb az LMP, nemsokára a falevelekkel együtt hullik az MSZP is. Már csak 1 a remény, de az meg 1 vicc. A THP-sek.
A Táncoskedvű Hazudozók Pártja.

Diocles 2010.09.14. 21:50:14

birom Kövért, nem kertel:)
fideszes polgi - van állami pénz
szoci polgi - nincs állami pénz

nol.hu/belfold/kover_utolso_figyelmeztetese_szegednek

a népszabadság meg nekiállt bő cigányozással reklámozni Kálit, remélem szegény miskolciak nem lesznek annyira hülyék, h behozzák, és azzal végleg lehúzzák a várost a WC-n.

Budapest még túlélte a szivatást, de Miskolc?

Ráadásul érdekes lesz az is, h ha szoci is lesz a polgi, többsége az valszeg nem lesz.
Mit fog tenni a Fidesz? Beáll mögéje? Vagy új választás?

Esetleg elképzelhető Jobbik-MSZP koalíció Miskolcon?
Ez lenne a Fidesz álma, az összes nagykövetségre menne az anyag, h az MSZP koalíciót kötött a "csúnya fasisztákkal" :)

sashimi 2010.09.14. 22:27:56

@iii: "Az a párt, amelyik a cigányok táborba zárásával és hasonlókkal akar operálni, csak ideiglenes sikereket érhet el, soha nem lesz belőle komoly párt."

Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterparte meglehetosen komoly sikereket ert el es komoly part lett belole, pedig a ciganyok taborba zarasanal kisse sulyosabb dolgokkal operalt.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.15. 01:27:57

@Ordnassac: nem bánkódnék feltűnően, ha kifújna a baloldali is...
A kimúlt lap sztorijához meg hozzátenném, hogy Csontos János akkor produkált utoljára egyértelműen színvonalas írásokat, amikor még - gyakornok korában - csak dunai horgászkalandjait publikálta...

ssi 2010.09.15. 06:13:21

@Ordnassac: @Hepci:
a környékünkön több újságos bódéra ki van írva: e l a d ó
így gondolom, nem csak a Nagyítást nem veszik

LAKSZ 2010.09.15. 07:29:28

Bár az elemzés címválasztása lehetett volna találóbb, mégis az egyik legjobb elemzésnek tartjuk a parlamenti ellenzéki pártok eddig nyújtott teljesítményének és jelenlegi helyzetének tömör értékelését. Talán csak akkor lenne teljesebb, ha a három szempont mellett, a társadalmi elfogadottság (hitelesség) oldaláról is megkísérli az összehasonlítást.

Ignéczi Tibor
Lakóközösségi Szervezetek Szövetsége

U.i.: A kapcsolódó kommentek miatt javasoljuk Török Gábornak az alábbi témakört; „A liberalizmus a magyarországi közéletben: szabadság vagy szabadosság?”

kodó tamás 2010.09.15. 07:40:54

@manyike: az ujságos bódékat sem veszik...
de ezt tudjuk az első amit az emberek 2008-tól megsporolnak az a nyomtatott sajtó, mellesleg furcsa 3 nap mulva olvasni a hireket egy 7végi napilapban. de legjobb hetilap, hvg is 20-30% ot vesztett
@LAKSZ: "egyik legjobb elemzésnek tartjuk". az egész szövetség? megszavazták? ez hány ember véleménye igy? vagy eleve jobbikos? vagy mint a civilszervezetek egyik 1/3-a? elnök-titkár?

lüke 2010.09.15. 08:01:30

@dio
akkor a Spigerl innen vette a jól informáltságát:)
ma két éve Lehman Brothers-ezünk:
most már tudjuk , nemcsak a politikusok,hanem a
bankok is becsapnak
megszünt az eszme hatalma, vajon a pénzzel is így lesz?

S2000 2010.09.15. 08:20:27

Ma este Gábor lesz az Aréna vendége az Inforádióban, este hétkor. Itt lehet kérdést feltenni: www.inforadio.hu/arena/

lüke 2010.09.15. 08:21:52

várom a B listát

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.15. 08:23:51

Nem ártana ide egy gazdasági szabadságharc.

www.hirszerzo.hu/cikk.matol_fastum_gelt_sem_kap_recept_nelkul.166552.html

Ez ma Magyarországon azt jelenti, hogy minden izületi fájdalomra való kenőcs - kétezer forint hálapénzzel - többe kerül, mint az ára.

kodó tamás 2010.09.15. 08:27:26

@simonmondja.: de nálunk már nincs hála pénz. mikola megszüntette nem? vagy megkérte az orvosokat, nem emléxem pontosan...

László56 2010.09.15. 08:37:05

@LAKSZ:
Szép jó reggelt Mindenkinek

„A kapcsolódó kommentek miatt javasoljuk Török Gábornak az alábbi témakört; „A liberalizmus a magyarországi közéletben: szabadság vagy szabadosság?” „ írja a LAKSZ képviselője.

Ez a kérés úgy tűnik nekem, mintha az ördögöt kérné meg valaki hogy ismertesse a szentírást. Nem mintha az elemzőnket ördögnek tartanám, de országunkban úgy le lett járatva a liberalizmus hogy még a neve hallatára is borsódzik a polgáraink háta. Pedig ha tudnák hogy mi is az, akkor úgy járnánk mint a nyugati országok demokráciában megedzett pártjai.

A német, francia, spanyol, holland pártok, -jobb és baloldalról egyaránt-, hogy csak egyeseket említsek, egymással versenyeznek hogy melyik is nevezheti liberálisnak magát. Nem is olyan régen még a francia kommunisták is liberálisnak szerették volna magukat eladni. És itt nem a francia szocialistákról beszélek, akiknek nem szükséges kommunistákként, szocialistáknak eladni magukat mint a mi országunkban.

Mi sem mutatja jobban hogy a liberalizmus fogalma minálunk mennyire le van járatva, mint az a tény hogy mindenki valami politikai szemléletnek tartja. Pedig a liberalizmusnak semmi köze a politikai szemléletekhez. Az egy életszemlélet egybekötve egy bizonyos életmóddal. Ezért is történhet meg az hogy a nyugati országok nagy pártjai. -mindegy melyik oldalról-, a liberális gondolkodással próbálják eladni magukat.

Országunkban, - megközelítően a következő tíz évben- liberalizmussal még egy bóvli árú sem lesz eladható.

kodó tamás 2010.09.15. 08:41:51

@László56: ja. de ehhez hozzá tenném, kik járatták le... kik használták nem rendeltetésszerűen... fidesz és szdsz.
de itthon mindent lajáratnak. az ok egyszerű. a pártok lényege itthon, hogy az elvek a szavazóké, a gyakorlatban meg az "párt elit" teljesen más játékot jáccik.

a blog után erősen gondolkozok a jobbik aktív támogatásán:)

szebb jövöt!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.15. 08:46:10

@Ordnassac: Alakul a precedensjog.

Nem tudod véletlenül, hogy van olyan archívum, amiből az itéleteket ki lehet gyüjteni, vagy a pali egyenként kérte ki őket a bíróságoktól ?

lüke 2010.09.15. 08:47:28

Fast-um gel,kedves szájmon
megint csak a rosszindulatú hangulat keltés,
a hozzá nem értök mindenbe való belepofázása
s valószínü- mert az unjóban rp nélkül adják- revideálni fogják

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.15. 08:52:24

@lüke: zsézsé, kedves Lüke !

zsarátnokra zsindelydobás
vagy
zsindelyre zsarátnok...

kodó tamás 2010.09.15. 08:55:41

@simonmondja.: két napja bírósági iratot irok. ezért tudtam 20percenként benézni ide:)

ssi 2010.09.15. 09:02:07

@S2000: :-) jó a bodéközelítésed
Mikola és a hálapénz - csak szingli akció volt és csak a szülészek ellen

@lüke: :-))

ellenzék akklimatizálódása = néhány hónap a parlamentben

- Jobbik: egyértelmű célokkal - kormány részben kielégítette - próbálkoznak a korlátaikkal: cigány-tábor, -kollégium, -bűnözés, gárda, Hamász, hiteltörlesztés megtagadás stb. - a kormánynak okozhatnak még fejtörést, ha belelendül a Jobbik, mivel van rájuk igény, de Mo-nak jó lenne-e váltópártnak, aki pl. ennyire és nyíltan gyűlöl számos kisebbséget?

- LMP - homályos célokkal - naiv stílussal - protest szavazóit egyelőre megtarthatja

- MSZP - alig célokkal, belső bizonytalanságokkal - se markáns vezető, se markáns program. Kollektív lejáratásuk "tökéletesen" alakul, emberileg megértem, ha padlón vannak. A politikában való maradás viszont nagy és sajátos kihívás: képesek-e rá? - majd kiderül. Ha nem acsarkodva azt szajkózzák, hogy "felszólítjuk a kormányt", "követeljük a kormánytól", hanem higgadtan érvelnek és javasolnak majd.. - számomra talán pl. akkor látszik majd, hogy jönnek ki a gödörből, megújulnak ... , de az élet bármit hozhat

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.15. 09:10:30

@S2000: Bod Péter Ákost kérdezik a költségvetésről?
Melyikről?
Én a most készülő költségvetésről kérdezném Matolcsit.
Kiváncsi vagyok, hogy az oktatási és az egyházi fejezet még külön lesz benne, vagy már egybeszámítják...?

Szimba 2010.09.15. 09:30:30

www.magyarhirlap.hu/belfold/papcsak_ujabb_bunlajstromot_tart_napvilagra.html

Papcsák bűnlajstromai nyomán szerintetek hányan kerülnek bíróság elé, hányan kerülnek börtönbe?

Lehet tippelni:

1. senki
2. néhány kis hal kerül bíróság elé, de nem kapnak büntetést
3. néhány kis hal kap némi büntetést, de egy fillért sem foglalnak le senkitől

Videofon 2010.09.15. 09:32:37

@László56:
Tévedni emberi dolog. Át kell címkézni, oszt jónapot.

Szimba 2010.09.15. 09:33:02

Kaptam OV-től egy levelet! Tisztelt Nyugdíjas! - ez vagyok én. A kérdőív nulla, viszont lehet címet adni, ha visszaküldöd:-))

Magyarul épül a szimpatizánsok rendszere (külön a nyugdíjasoké is.)

radala 2010.09.15. 09:42:10

@Diocles: Szerintem semmi durvát nem mondott Kövér, egy szóval nem említette, hogy nincs pénz Botkának (vagy nem tudok olvasni). Azt mondta, hogy Botka polgármestersége nem független attól, hogy kiállt GyF-ék mellett 2006 után. Ez szerintem tény.
Azért emlékezzünk arra, hogy Kovács László a "gyűlölet kis szigeteinek" nevezte a Fideszes önkormányzatokat 2002-ben.
Veres János expresszis verbis kimondta azt, amire Kövér még csak nem is célzott.
"A fideszes jelöltet az azonos értékrend, nyelv, politikai és személyes kapcsolatok kötik az ország sorsát intéző kormányhoz, ez megkönnyíti a gondok közös kezelését - mondta Kövér László"
Mi ebben a kivetnivaló? Ez egy leírása a helyzetnek, persze lehet ettől rettegni (nem te rettegsz nem azt mondom)

ssi 2010.09.15. 09:42:48

aki több éve dolgozik, talán még főnök is volt már - pártállásokat félre téve - kicsit másként láthatja és várhatja az eseményeket:

nincs narancsfóbiám, (köz)gazdasági érdeklődésem van,
nincs előítéletem, csak kíváncsi vagyok (pl. ismétlődnek az események, vagy meglepnek az újdonságaikkal?) és piszok bizakodó ...

@Szimba: sok a lutri ... máshol is

- O.V. személyesen jelöli ki a kiemelt intézmények (és egyebek) vezetőit - ez garancia a majdani jó, jobb működésre? Ki fogja érdemben értékelni őket?
- a még évekig is eltartó elszámoltatás szinte a teljes szoci-kormányt (szdsz-seket kevésbé érintve?!) és oligarchiája kollektív bűnösségét "bizonyítja", pedig teljesen biztos, hogy nem volt mindenki rossz a rossz rendszerben, még ha ezt is akarják sugallni most
- LMP javasolta, hogy a kormány ne csak elszámoltasson, hanem tegye lehetővé önmaga elszámoltatását is a ciklus alatt - ez jogszerűnek tűnik, de ha mégsem lesz meg ez a lehetőség, miért nem? Valami egészen új van most, de hogy jobb is-e, az élet s az évek döntik el - ha aktivitás van és nem fásultság, ha szabadság van és nem lekötelezettségek rendszere
- deviza hiteleseket anyagilag megsegíti a mostani kormány, amit örömmel fogadnak és sokan szabálytalan kiskapukat is fognak keresni. Ez elsősorban miért történik? - az emberek/ország miatt, vagy mert az előző kormány és a bankok hibáját rendezi a mostani kormány? Ki viselkedik/dett felelősen? - általános értékek, vagy egyedi érdekek a motiváció?
- korrupció kiirtása: a múltbéli törvénytelen lehetőségek és kihasználásuk nyilvánossá tétele és büntetése helyes (de politikai tematizáltságának egyéb célja is van). A jelen kontrolljainak kiiktatása egy új típusú korrupció melegágya is lehet

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.15. 10:06:13

@kodó tamás: miért kellene kétezer forint hálapénzt adni egy recept felírásáért?
Ettől függetlenül természetesen marhaság, hogy egy ilyen krémet nem lehet vény nélkül venni. Hasonlóan a legszimplább fejfájás elleni fájdalomcsillapító tablettákhoz, amit meg tán tavaly vezetett be valami ökör.

CSENDES 2010.09.15. 10:59:45

Az összeesküvés elméletet félretéve, kodó-nak és hepcinek megnyugtatásul, a bizonyos gyógyszerek vényre történő felírásának (tehát orvosi felügyeletet is feltételezve) az az indoka, hogy a ketofen taartalmú szerek sok esetben okoztak napallergiát. Míg az algopyrin a vérképet rombolja, ha jól tudom a fehérvérsejt számát növelheti meg.
Más kérdés az, hogy vajon akkor nem lesz -e napallergiás az oillető, ha receptre írják fel, illetve miért nem tüntetik fel e tényt egyszerűen a ketofen tartalmú gyógyszereken, kenőcsökön.

fillérbaszó vadász 2010.09.15. 11:09:30

@Szimba: Én is attól tartok hogy a Fidesz igazságszolgáltatása legfeljebb néhány kishalat fog felelősségre vonni.

Én akkor leszek elégedett, ha a következő milliomos (milliárdos) maffiózókat látoom bilincsben:
- Veres János
- Leisztinger Tamás
- Gyurcsány Ferenc
- Bajnai Gordon
- Draskovics Tibor
- Kapolyi László
- Puch lászló
Plusz aki a Célpontban szerepelt az elmúlt 2 évben :)

A felsorolt személyek ügyeiben lenne részletes vizsgálat, minden téren, akkor biztos elcsúsznának, és akkor börtönbe kerülnének ezek a mocskos bűnözőférgek.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.15. 11:14:52

@CSENDES: most meg az a helyzet, hogy bemegyek az orvoshoz és bármikor szó - és hálapénz - nélkül felírja a Demalgont, csak elbaxxuk az időt vele...
A mellékhatások viszont teljesen kiszámíthatatlanok, erre remek példa vagyok. Lettem már hónapokig depressziós aránylag széles körben használt szteroid injekció után, meg elment az ízérzékelésem hónapokra egy körömgomba elleni szertől. A szakorvosok csak néztek hüledezve és hitetlenül, pedig mindkét dologról lehet guglizni információt, ha keresgél az ember.

kodó tamás 2010.09.15. 13:53:24

@Szimba: pont mint az üvegzsebű (/szemű) keller. akkor se senki... lopás lezárva. de ugyis elévül.
@Hepci: minden mellékhatásra van újabb gyógyszer? nekem ilyen problémák nincsenek, nem szedek semmit soha...
@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): és a fideszesek, akiket soroltunk tegnap... azok meg szentek? vagy szabadlábon védekeznek?

shwarcz bácsi 2010.09.15. 17:19:30

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): én meg akkor lennék elégedett,ha nyernék a lottón,és léphetnék ebből a cirkuszból.
egyébként pedig,ha rendet akarsz,akkor az elmúlt 20 év,és az idei évet is vegyük bele,összes ,kivétel nélküli mindegyik politikusát nyugdíjaznám,egy életre.és tilos lenne nyugdíj mellett dolgozni.még tanácsot se adhatnának,volt már belőle elég.

Ordnassac 2010.09.15. 17:54:52

@shwarcz: off: na milyen volt a kávé? :-)

lüke 2010.09.15. 18:59:27

@manyike:
pedig ez se nem Karinthys , se nem Molnáros ,se nem Kelléres
intellektuális humor
csak egyszerüen: mai vulgáris
@simonmondja.:
hérfőn este láttam Bécsben a Kabaré c. musicalt
náci egyenruhás feldolgozásban ,Sally szerepét, pedig egy madárijesztő játszotta
elvesztették a mértéket
money ,money

lüke 2010.09.15. 19:00:36

@Szimba:
nem borítékolok...........
sokan lesznek,nemcsak Zuslag

lüke 2010.09.15. 19:12:35

@Hepci:
a szteroid feldob
, amig kapod, utána leeresztesz, ez igy stimmel
sőt az izlelés is!
de valóban időrablás a feliratás,
a nővér odadugja aláirni:)

lüke 2010.09.15. 19:23:54

@CSENDES:
1,az algopyrin
novamidaziphenum
halálos agranulocytozist okoz- fvs szám=0- okoz, és ezért Ny-EU,Amerikában be van vonva
2,ketotifen egy speciális antihisztamin, a sejteket stabilizálja
3, brufen -NSAR- amire gondolsz
en.wikipedia.org/wiki/Ibuprofen

nyünyüge 2010.09.15. 19:27:11

Mit szóltok az mszp depressziós óriásplakátjaihoz?
Szerintem minusz százalékban lehet majd mérni a hatását.

(Próbáltam keresni hozzá képeket az mszp honlapjáról, helyette a "hasznos holmik" között megtaláltam a tavalyi választási programomot. Hát nincs is hasznosabb holmi, mint egy bukott választás választási programja egy párt honlapján, a főlapon:)

mszp.hu/public/download/pdf/haladast_biztonsagot_demokraciat.pdf

cambridge.on 2010.09.15. 19:35:09

@Ordnassac: Elküldtem nekik Churchill és Lady Astor párbeszédét
a kávé ivásról.
Remélem ők jobban kedvelték egymást.

shwarcz bácsi 2010.09.15. 19:43:25

@Ordnassac: még nem jött össze... de ígérem részletesen beszámolok.

nyünyüge 2010.09.15. 19:44:40

@simonmondja.:
Kétezer ft hálapénz egy receptért?

Ez a norma? Kezdem sejteni, miért nem kedvel a háziorvos.
Én kizárólag akkor adok neki hálapénzt, ha valami extrát kérek: pl. angol nyelvű orvosi igazolás aláírása egyetlen legkedvesebb lányom külföldi ösztöndíjához, a szabad orvosválasztás nevében beutaló egy nem "standard" intézménybe, stb.

De hogy egy gyógyszerfelirásért? ???

A Viktorátus 1315 napja [4.X.10 - 10.V.14] 2010.09.15. 20:13:27

@nyünyüge: "Mégis mi lesz ebből?" Nekem nagyon tetszik. Hiába no, Szanyi kapitány tudja mitől döglik a légy! :)

cambridge.on 2010.09.15. 20:18:32

A Jobbik kampányol ezerrel:
kuruc.info/r/2/66107/
aki „nagy nyilvánosság előtt valamely büntetőjogilag releváns társadalmi viszonnyal – így különösen a közbiztonság állapotával, valamely bűnözési formával, illetve jellemző bűnelkövetői körrel – kapcsolatos köztudomású tényt tagad, kétségbe von vagy jelentéktelen színben tüntet fel, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”. Ha ugyanezt hivatalos eljárásban hivatalos személy követné el, őt akár öt évre is bezárhatnák.
Orbán rettegj!

lüke 2010.09.15. 21:03:32

@cambridge.on:
ez rémes, szerencsére
olvashatatlan és minősíthetetlen
láttál már ilyen angol, fr, vagy német oldalt?

nahol 2010.09.15. 21:39:34

erről az egészről megint ez a video jut az eszembe: www.youtube.com/watch?v=dGsBthS3izo

6.Lenin 2010.09.15. 22:38:13

Ki a jobb?

Szerintem Ő, így 22:30 körül, persze később változhat.

www.youtube.com/watch?v=q-fxs_ZWXH4&feature=related

kodó tamás 2010.09.16. 00:05:42

@Szimba: elévül, ha még se akkor kis büntetés
az előzetesért pedig "kártérítés" jár szinte automatikusan

Ordnassac 2010.09.16. 01:29:03

@nyünyüge: emlékeztetnek a Fidesz 2006-os "rosszabbul élünk, mint négy éve" plakátjaihoz. Kb. hasonló "sikert" értek el.
süti beállítások módosítása