Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
13:05

“Egy-két évig a Fidesz számára a Jobbik lesz az igazi ellenzék, és még a jobboldali embereket is meg fogja lepni az a harc, amely a két párt között kibontakozik a jövőben. (...) Az biztos, hogy a Jobbik eleinte óriási erővel kéri majd számon a Fidesz ígéreteit (...) nagyon kemény háború vár a jobboldalon” – ezek Tölgyessy Péter szavai a választások idejéből, innen és onnan. Nem azért idézem őket, hogy rámutassak az elemző tévedésére; hasonló gondolatok – igaz, feltételes módban - tőlem sem álltak távol. Sokkal inkább azért, hogy lássuk a várakozásoktól eltérő viselkedést: egyelőre úgy tűnik, mintha a Jobbik inkább a Fidesz meggyőzésére, semmint legyőzésére törekedne.

Bár az MSZP belső problémái és az LMP akklimatizációs gondjai lehetővé tették volna, a választások óta eltelt időben a Jobbik mégsem lett a Fidesz első számú ellenzéke. Igaz, hogy számos ügyben ellenezte a parlamenti többség döntéseit, olykor erős jelzők kíséretében (gondoljunk csak az önkormányzati választási rendszer módosítása vagy az ÁSZ-elnök megválasztása kapcsán elfoglalt álláspontra), sok lehetőséget azonban kihasználatlanul hagyott. A kezdeti bizonytalankodás után elvetette a valóban figyelemfelkeltő módszereket, és alapvetően a parlamenti munkára összpontosított. A törvényhozás talán legszorgalmasabb résztevőivé váltak a jobbikosok, akik felszólalásaikban rendre határozott mondanivalót fogalmaztak meg, de nem törekedtek minden eszközzel arra, hogy a Parlament falain kívülre is üzenjenek. Szép példája volt ennek a köztársasági elnök megválasztása: Schmitt Pált ugyan – a másik két ellenzéki párthoz hasonlóan – nem szavazta meg a Jobbik, Vona Gábor mégis meglepően szép szavakkal méltatta a jelöltet („derék, tisztességes magyar ember”).

Mi lehet ennek a politikának a magyarázata? Szerintem alapvetően két ok lehetséges, ráadásul nem is vagy-vagy alapon. Az elemzők jelentős része kényszerpályásnak látja a Jobbik mozgását, mondván, hogy a Fidesz kifogja a szelet a radikális párt vitorlájából. Van igazság ebben a megállapításban, hiszen a parlament több olyan döntést hozott, amelyek nem álltak távol a Jobbik programjában foglaltaktól. Ennek ellenére számos olyan ügy jelent meg már a politika napirendjén, amely alkalmas lett volna arra, hogy a párt elkezdje beteljesíteni Tölgyessy testvérharcra vonatkozó vízióját. Hogy ez nem történt meg, nem lehet kizárólag a kényszerpálya következménye; nekem úgy tűnik, hogy a Jobbik vezetői tudatosan választották ezt a – következményében, percepciójában egyértelműen - puhább stratégiát. Hogy miért tehették ezt? Talán így kívánják erősíteni a párt kormányképességét, háttérbe szorítani korábbi, szélsőségesnek látszó viselkedését, vagy egyszerűen csak nem érzik alkalmasnak az időpontot az erőteljesebb fellépésre, s akkor akarnak majd a közvélemény ingerküszöbét is átlépve támadni, ha a Fidesz népszerűsége már elindult lefelé a lejtőn.

A Fidesz szélfogó politikája és a Jobbik elsimító stratégiája együttesen vezetett oda, hogy a korábban várt erejű konfliktus egyelőre elmaradt. Alkalom lehet még rá, nem vitás, s az sem kizárt, hogy a Jobbik jól kalkulált, amikor ezt a döntést hozta. Nekem mégis úgy tűnik, hogy a választások óta eltelt időszak valamivel közelebb vitt ahhoz a sokat emlegetett prognózishoz, amely szerint a radikális pártok parlamenti jelenléte inkább gyengülésüket, semmint erősödésüket segíti. Számomra ez különösen azért érdekes, mert korábban inkább azt hittem, hogy a Jobbik a kivételt fogja erősíteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr102126943

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: PLAKÁT-akcióheteink 2010.08.21. 18:54:17

42. § (6) ... A plakátot az, aki elhelyezte, vagy akinek érdekében elhelyezték, a szavazást követő 30 napon belül köteles eltávolítani. A mai napig látok az utcán maradék plakátokat, amelyeket kirak(at)ó pártok immár (ápr.25.+30+) 70 napos ké...

Trackback: A Jobbik "vörös telefonja" 2010.07.07. 14:58:04

- Bizottsági morzsák - A Jobbik „vörös telefonja”

Trackback: Nyilatkozat 2010.07.03. 13:35:04

Kormányunk maradandót alkotott.  Legalább ötvenszer hetven centis színes nyomatként kell kirakni a nemzeti együttműködés nyilatkozatát minden államigazgatási épület méltó helyére.  Kommentbajnokunk moncayo tovább gondolta kicsit.   ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

panelburzsuj 2010.07.04. 21:05:12

@Videofon:

A jogaimmal nagyjából tisztában vagyok.

Szóval: blöfföltél egyet, és nem jött össze?

Videofon 2010.07.04. 21:07:33

@panelburzsuj: Te írtál hülyeségeket. De ezt képtelen vagy beismerni. Csak az ifjú titánjaidat megfizetni lehetetlen. Egyetlen módon kivitelzhető. Ezermilliárdos pluszköltséggel.

panelburzsuj 2010.07.04. 21:09:02

@[nick]:

Pont azért érdekelt volna a jövőtervező kolléga költségvetése, hogy egy tanítóképzési szintjavításhoz is ugyanolyan koncentrált pénzekre van.e szükség, mint egy részecskegyorsítóhoz.

Mert bár egyikben sem vagyok profi, azért a technológia bonthatóságát, szakaszolhatóságát eltérőnek gyanítom.

panelburzsuj 2010.07.04. 21:14:45

@Videofon:

Én készséggel beismerem, ha hülyeséget írok, de egyelőre ott tarunk, hogy mi kerül a hülyeségemen ezermilliárdba.

Az alkotmány később jött a képbe, de még azt is elfogadom, Ahhoz viszont nem számítást, hanem paragrafust, vagy precedenst kérek tőled.

[nick] (törölt) 2010.07.04. 21:20:06

@panelburzsuj:
az kellene, hogy az uniós források mellett minden város álmondjon valamit. lehet tanárképzést is álmodni. fiatal értelmiséget odavinni.

de az nem jó, ha az állam vízionál. mert mit tudom én orbán valamelyik tanácsadója azt álmodta, hogy a gyógyvizek országa leszünk. mert mi van errefelé. víz. milyen víz. gyógyvíz. csak a felszínre kell hozni, és az egy aranybánya. ki is írták a sok pályázatot. és minden bokorba építettünk egy gyógyfürdőt. na ezek még most viszik a pénzt, és nem hozzák. ráadásul a tavak, a folyók mellé kevesebb turista megy. szóval ennyi fürdő biztos nem kell. szóval nem ér az államnak beavatkozni.

találja ki hajdúszoboszló, hogy ők a gyógyvízre tesznek fel mindent, vagy nagyon sok mindent. és ha az bejön, akkor végtelen gazdag lesz a város. mint hévíz. különben meg nem lesz az. vagy persze lehet több dologra is építeni. ez a helyi adottságoktól függ. de ehhez a városoknak viszonylagos önállóságot kellene adni. a területi egyenlőtlenségeket meg az uniónak kell mérsékelni. szóval nem állami szinten kellene vizionálni, hanem városi, és később regionális szinteken.

Videofon 2010.07.04. 21:21:24

@panelburzsuj:
Az kerül a hülyeségeden ezermilliárdba, hogy csak ezzel a többletköltséggel kivitelezhető alkotmányosan:
70/B. § (2) Az egyenlő munkáért mindenkinek, bármilyen megkülönböztetés nélkül, egyenlő bérhez van joga.
De esetleges fideszes haverjaiddal sem tudod lezsírozni, ugyanis:
Emberi jogok egyetemes nyilatkozata 23. cikk (2) Mindennemű megkülönböztetés nélkül mindenkinek joga van az egyenlő munkáért egyenlő bérhez.

panelburzsuj 2010.07.04. 21:25:11

@Videofon:

Majdnem kihagytam: a nemzetközi egyezmény pláne érdekelne.

[nick] (törölt) 2010.07.04. 21:26:15

csak ugye a probléma, hogy a városok nem tudnak helyi adót szedni, szerintem az összes társasági adót és az egyszerűsített vállakozói adót helyben kellene hagyni. az utolsó centig. ettől még lehet támogatni a leszakadó térségeket, de legalább a cégek befizetések maradjon helyben. és akkor találják ki a munkaadók, hogy milyen irányban kell fejleszteni. és belefér az is, hogy egy építeni kell egy új városrészt a fiatal értelmiségnek. olcsó önkormányzati bérlakások tömegeit kell felkínálni. és amelyik város ezt meglépi az vélhetően nyer. de mind nem lépheti meg egyszerre. mindenki nem nyerhet.

[nick] (törölt) 2010.07.04. 21:30:41

@Videofon:
ha egy város azt mondja, hogy itt egy csomó olcsó önkormányzati bérlakás. hozzá vannak kötve állások. különféle diplomákkal lehet pályázni, és odaköltözni. akkor vélhetően az ifjú titánok mennek oda. de ha idősebb akar költözni azt se lehet persze kizárni, mert nyilván alkotmányellenes lenne.

itt az a probléma, hogy állami szinten nem lehet ilyet meglépni, mert nem lehet ebben az országban 70 tanárképző centrum, csak mondjuk 7. szóval ha ezt az állam támogatja, akkor ugyanaz a tanárképzés van, mint most. de meg lehet egy ilyen projektet csinálni városi szinten úgy, hogy nem ütközik az alkotmányba, se nemzetközi egyezménybe.

jjulie 2010.07.04. 21:31:07

megvolt az első jobbik-orbándroid közterületi találkozó

puhák voltak a jobberek

panelburzsuj 2010.07.04. 21:37:56

@Videofon:

Na végre értem: te úgy gondolod, hogy aki kisgyerekeket tanít, az mind egyenlő munkát végez. Végzettségtől, speciális ismeretektől, konkrét szakmától függetlenül.

(És az egyenlőség természetesen nem terjed ki a korra, nyelvvizsgára, meg mittomén még mire, ami a közalkalmazotti bértábla szerint vígan több tízezer forintra rúgó különbségekre vezethet az "amúgy egyenlő munkát" végzőknél.)

Videofon 2010.07.04. 21:59:28

@panelburzsuj:
Nem érted, hanem továbbra is félreérted. A mai rendszerben is van több ezer pedagógus, akik az agyonképzett ifjú titánjaiddal minden tekintetben fel fogják venni a versenyt (még képzettségben is). Nem lehet megoldani alkotmányosan, hogy fele fizetést kapjanak, mert korábban léptek a pályára.

Videofon 2010.07.04. 22:06:18

@panelburzsuj:
Egyébként értem én, hogy a 300 ezer a középosztályba a belépőszint. De ahhoz a nemzetgazdaság teljesítményét kell megduplázni, nem az ifjú titánokkal kivételezni.

Áverés! 2010.07.04. 22:18:33

Kezd bonyolultá válni a helyzet. Gyurcsány és a baloldal sirbaviteléhez jelentősen hozzá járultak az állitólagos tör vénytelen szigoru rendőri intézkedések, atrocitások.
Pintér belügyminiszter, több megszólalásában mintha nem itélné olyan mértékben el ezeket a sírásó cselekedeteket.
Először Gergényiről nyilatkozott majdnem kedvezően, a napokban a leváltott teljes tisztiállományról.
A mai nap pedig az intézkedő rendőrök nem húztak kesztyűt minden esetben.
Szerintem Pintér igazi rendőr és megpróbál ugy is viselkedni.Hogy meddig sikerül ez a miniszterelnökön múlik.

Áverés! 2010.07.04. 22:56:35

[nick] minden téma felvetésében vannak jó gondolatok.Csak jelenleg nem tudom elképzelni, hogy kiben lenne olyan bátorság, hogy a helyi kiskirályok által megépitett státusz szimbólumokat -konferenci termek,utasnélküli vonatok, - fürdő komplexumok stb.- elkezdenék célszerüen, gazdaságosan használni.cs
A magas szék elfoglalása nem tesz jót a racionális gondolkodásnak.

Nagy szívfájdalmam -családon belül is - hogy a természettudományi tárgyak, de különösen a matematika oktatás ennyire eredménytelen. De tessenek már megnézni egy tankönyvet, hogy például az egyenleteket hogyan vezeti le a halmazelméleten keresztül.Az osztály nagy része sötétségbe borul és ez a továbbiakban csak fokozódik.
Ha egyszerü alapokat, törvényszerüségeket megértenének arra már a bonyolultat is fel lehetne épiteni.Ez csak egy péda a számtalanból.

ssi 2010.07.04. 23:23:37

2010. 07. 04.

megemlékezés + hírekből: életjelet adtak, felmérték mozgósító erejüket és a rendőrségi beavatkozást - V.G. bírálta a kormányt

www.hirado.hu/Hirek/2010/07/04/19/Konnygazt_is_bevetettek_a_Magyar_Nemzeti_Garda_demonstraciojan.aspx

[nick] (törölt) 2010.07.04. 23:30:30

@Áverés!:
a természettudományos képzést gyakorlatiasabbá kell szerintem tenni már kisiskolás korban. általános iskolában szigorú kronológia szerint kellene haladni. és mondjuk amikor az ókort tanítják, akkor az ókori matematikát kellene tanítani. pitagoraszt, és thalészt. vagy ha egyiptomi piramisokat tanítják, akkor kell elővenni a gúlát. vajon mennyi követ kellett összehordani a piramisokhoz. szóval úgy kell képezni a gyereket, mintha azok kis fáraók lennének. és fáraóvizsgát kell tenni. és nyilván tanulhatnak a kornak megfelelő fizikát, kémiát, és biológiát. magyarul kulturtörténetet kell tanítani.

más dolog a matematika szakkör, a fakultás, vagy a tagozat. ott nyilván formálisabban, vagy elvontabban kell a problémákat felvetni, mert a cél nyilván az, hogy középiskola végére a gyerekek a felsőbb matematika alapjait megértsék. ilyenkor a matematikát axiomatikusan kell megközelíteni, a logikát konstruktívan. különben meg kulturtörténetet kell tanítani, közte a matekot.

Hapcedli · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.07.05. 01:49:56

@török gábor: esetleg melléd ülök majd a lelátón poénból. Kevésbé lesz kellemetlen, mint a Debreczeni, bár elég izzadós vagyok.

Szimba 2010.07.05. 06:47:54

Így reggel éhgyomorra ölég megterhelő a két szarvasbika - Videoton és Panel - öklelőzése.:))))

Puha vagy Manyike!!!:))))

Videofon 2010.07.05. 07:35:52

@Szimba:
Szarvasbika?
Tegnap írtad, hogy az internet csak eszköz. Olyan mint a kalapács. Ki erre használja, ki arra. Nekem nem célom Panel legyőzése. Más oka van, hogy itt lopom a napot.

Videofon 2010.07.05. 08:11:54

@Szimba:
Az titok. :)
Titkok nélkül pedig unalmasabb lenne az élet.
Mindenesetre megnyugtathatom a publikumot,néhány hét, és eltűnök. :)

ssi 2010.07.05. 08:12:33

@Szimba:
- tutira 2 férfi?
- ha a lelkizést levonjuk, egész jók
- biztos zsenik érzékeny lélekkel, mint a férjem - edzésben vagyok
- puha kesztyű + erős elszántság - részemről, testre szabott

Szimba 2010.07.05. 08:14:34

@Videofon:

Kórházban vagy?
Mert akkor gyógyulj!

ssi 2010.07.05. 08:17:10

@Szimba:
Videofon itt hagy minket, s a butus azt hiszi, mi örülünk ennek :(
remélem, a gondjai megszűnnek és, ha ideje engedi ír a posztokra :)

Szimba 2010.07.05. 08:19:24

@manyike:

Há? Videofon nő????
Nohát! Vagy Panel? Nem az nem létezik!

Eléggé agresszív, győzni akaró mindkettő stílusa. A férfiaknak mindnek érzékeny a lelke.

Puha kesztyűben erős kéz?:)))) Ez úgy hangzik, mint a boksz.

Szimba 2010.07.05. 08:23:09

@manyike:

Remélem, hogy nem Mohácsi Lívia van a Videofon név mögött!:)))
Ő is meglehetősen erőszakos és elfogult.

Videofon 2010.07.05. 08:39:03

@Szimba: Nem vagyok kórházban. :)

Szimba 2010.07.05. 08:42:06

@Videofon:

Ez jó hír!

Általában a betegség meg a nyugdíj ad annyi időt, hogy az ember a neten pusztítsa az időt.

Videofon 2010.07.05. 08:43:00

@Szimba:
Mindig elfelejted, hogy a net egy eszköz? Amit te erőszakosságnak és elfogultságnak vélsz, egészen más. De ez egy politikai elemző blog, nem lélekelemző. :)

Szimba 2010.07.05. 08:49:46

@Videofon:
Elnézést! Nem akartalak megbántani.

Céltudatosság, népnevelés? Ez jobb?

ssi 2010.07.05. 08:52:31

@Szimba:
Kedves Szimba! bocsi, de Veled se szeretnék személyeskedésbe kezdeni

Videofonnal és Panellel eddig én jól elvoltam, tegnap egyszerre volt rossz napjuk, én bízom a kedvező folytatásba

na, mielőtt elköszönnék és szép napot kívánnék mindenkinek, politizáljunk mán egy kicsit. jó?

206. Miért puha a Jobbik? na, de mitől is tartanánk őket keménynek?
pl. ha ugyanazt mondogatnák, mint most csak harciasabban? hol is? a parlamentben? na, ott minek? gyűléseiken? követeljenek mást is, vagy még nincs itt az ideje?
tegnap V.G. kritizálta a kormányt:
- amit már megtett, pl. médiatv-tervezet, Nyilatkozat kifüggesztés
- amit még nem tett meg - pl. elszámoltatás - csak a komcsiké!
a választásokig miket is mondtak még? pl. megvédeni az emberek biztonságát a bűnözőktől és a multiktól? én nem vagyok annyira képben

viszont érdekes a többi párt kommunikációja:
- kormány: mosom kezeimet, tetteimet a nép akarja így
- MSZP - erőteljesebben bírálja már a kormányt - nekem kevésbé jön be, szívesebben hallanám, hogy ők mit tennének
- LMP - alig hallhatóak. mitől függ, hogy a média hírekben melyik politikusi nyilatkozatról hallani? SZDSZ-hasonmás érheti őket megint a melegek közötti megjelenésért?

Szimba 2010.07.05. 09:05:58

Engem az bosszant, hogy alapjában jó célokat rossz, nem kidolgozott módszerekkel akar a kormány megoldani. Pl. itt ez az 50 igazolatlan óra, ami után megvonják a családi pótlékot.

Ezeket a külön-külön meghozott törvényjavaslatokat nem lehetett volna az oktatásra, családpolitikára, miegymásra részletekbe menően, és átgondoltan kidolgozni, és amikor készen van az egész, akkor még szakmai vitára bocsátani, majd előterjeszteni?

Önmagában így vitatható a dolog.

2 hét igazolatlan hiányzás lehet sok is kevés is. Mindig egyéni az elbírálás. Valami tól-ig határt kellett volna megszabni, és az iskolára, a jegyzőre bízni, azaz a helyi emberekre, hogy eldöntsék, javasolják-e a családi pótlék megvonását.

Egészen más a helyzet alsó tagozatban, felsőben, és középiskolában. Másrészt az orvosi igazolások beszerzésének piaca fog így beindulni.

Az MSZP azt veti fel, hogy a gyerekek dolgoznak, azért hiányoznak. No, ez bizony lehet igaz is, amennyiben a sokgyerekesek esetében egymásra vigyáznak otthon a gyerekek vagy a vidéki gazdaságba segítenek be a nagyobbak.

Még a csigagyűjtést is elfogadom, de ezt azért valóban a pedagógusnak, gyermekvédelmisnek kell tudnia, mert pl. a gyermekprostitúció, a "bodzaszedés", azaz a lopásban való segédkezés a kiskorúak részéről, vagy a csavargás más kategóriák.

Persze kell a korlátozás, és kell a büntetés, hogy érvényt szerezzenek a gyerek iskolába járásának, de a testi jelenléte még nem azonos azzal, hogy közben figyel, tanul is.

Mivel ösztönzik a családokat, hogy a gyerekükkel foglalkozzanak, és az iskolában eredményesek lehessenek???

Pl. ne bukjon meg, legalább közepes átlagot érjen el, stb.

Szimba 2010.07.05. 09:08:11

@manyike:

Engem nyugodtan szidhatsz! Vastag a bőröm:)

A Jobbik most pl. gárdát avatott. Ez elég kemény, nem?

Szimba 2010.07.05. 09:11:45

A NOL egészen primitíven szidja a kormányt és az intézkedéseit. Ez komolytalanná teszi őket. Az MSZP politikusok, hol erősen bírálnak, hol azt hangoztatják, hogy az ő terveiket hajtják végre.

Az LMP valóban halovány. Még reménykedem, hogy jó irányba indulnak.

ssi 2010.07.05. 09:20:25

www.rtlhirek.hu/cikk/326497

Jobbik megint bírálja a rendőri intézkedést
ellenzék most nem szól semmit

ssi 2010.07.05. 09:24:36

@Szimba:
-az először nézz magadba vallója vagyok, mielőtt más hibáit kezdeném keresgélni

NOL nem tipikusan baloldali, s nem erős hangnemű - s tudatosan - szertem

Jobbik, mint egy kisgyerek, aki feszegeti a korlátait, kíváncsi a folytatásra

Szimba 2010.07.05. 09:28:19

@manyike:

A paraszolvencia megszüntetésének egészen más módot kellene találni.
Az, hogy az orvos előre megszabja a tarifát, legalább egyértelművé teszi az elvárását. Más kérdés, hogy ezeket az összegeket én inkább csekken a kórháznak befizetendő összeggé tenném, és abból finanszírozná a kórház elsősorban az adott orvos többletfizetését, valamint a szülésznő, altatóorvos, nővérek munkáját. A bevételből pedig kiszoríthatnának a felszerelés felújítására.

Miért nem lehet a kórházakban bizonyos szolgáltatásokat fizetőssé tenni, de adózott hivatalos díjazással.

Aki pedig nem tud, akar megfizetni egy keresett szülészt, egyéb orvost, az még mindig választhatna a maradékból kisebb díjazásért, ill. ingyen.

Más kérdés, hogy a nagyon keresett orvosnak is lenne kötelező (heti egy nap?!) munkája a nem fizetősek között.

(Lásd dr. Haus!:)))

Videofon 2010.07.05. 09:30:41

@Szimba:
Az emberi természettel ellenkeznek a kényszerítő jogszabályok. Nem fogják fel az orbánizmus élharcosai, hogy Horthy óta megváltozott a világ. Ami egykor sikeres volt, arra most bukás vár.

Szimba 2010.07.05. 09:32:21

@Szimba:

Hallottam egy kórházban folyosói beszélgetésben, hogy az egyik belgyógyász már a kórházba kerüléskor megbeszéli a beteggel, hozzátartozókkal, hogy a nővéreknek ne adjanak, dugjanak a zsebébe borravalót, hanem egy borítékban neki adják át az összeget (40 ezer Ft-ot), amit gyűjtenek, és hónap végén a nővérek munkájának megfelelően osztanak szét.

Így nem fordul elő, hogy az éjszakás kimarad a zsebbe dugdosásból, stb.

Ez az összeg rámutatott arra is, hogy az orvos min. a dupláját várja az operációért.

Szimba 2010.07.05. 09:38:07

@manyike:

A net szinte provokálja a harcot, a szócsatát, és a másik csiklandozását, hogy színt valljon, hogy felvegye a kesztyűt.
És persze a súlytalan vitatkozást, némi gáncsoskodást, a nyulak kiugratását a bokorból.:)))

Videofon 2010.07.05. 09:43:00

@Szimba:
Akkor egy provokatív összeg:
A Szimba-kormányban évi húsz milliárd forint pluszköltséggel négy év alatt rendberakom neked az oktatást.

panelburzsuj 2010.07.05. 09:44:55

"át kell építeni a közvilágítást, hogy jobban ragyogjanak a fehér csíkok"

www.blikk.hu/blikk_aktualis/budapesti-keresztezodesek-aranyarban-2022553/

Tele vagyunk állításokkal.

Hol az derül ki, hogy alkotmányellenes a közoktatási bérezés teljesítmány szerinti differenciálása, hol az, hogy mit sem ér egy új zebra új lámpák nélkül.

Két kérdés merül fel ilyenkor:

1. Sok kicsi mennyire megy? Kimutatható-e összefüggés a bizonyítatlan/bizonyított állítások arányának "dinamikája" és a gazdasági-társadalmi teljesítmény között? (Magyarán: gazdasági tényező-e a mellébeszélés, rosszabb esetben a füllentés?)

2. Milyen eszközrendszere van egy adott közösségnek az állítások, alternatívák, döntések megalapozottságának erősítésére?

Szimba 2010.07.05. 09:46:41

@Videofon:

Ettől a lélegzetem is elakadt.
Bár a Szimba (árnyék)kormányban árnyékból van a pénz is, mégis rengeteg az a 20 milliárd!

Ennyit még én sem tudnék szerezni, sajnos.
Esetleg egy új pénznemmel: fabatka?

Videofon 2010.07.05. 09:54:32

@panelburzsuj:
"Hol az derül ki, hogy alkotmányellenes a közoktatási bérezés teljesítmány szerinti differenciálása,"
Már megint ferdítesz. Nem a differenciálás alkotmányellenes, hanem a teljesítmény nélküli differenciálás. Az ugyanis nem munkateljesítmény, hogy valaki később kapott diplomát, mint a másik.

Szimba 2010.07.05. 09:54:52

@panelburzsuj:

Addig világos, hogy aránytalanul magasnak tűnik a lámpák és zebrák elkészítésének ára. Viszont nem értem a kérdésed.

Ezeknek a problémáknak a megoldása nem az önkormányzat, egyéb felügyeleti szervek feladata? Pályáztatás nincs? Ki csinálja meg ugyanazt olcsóbban?

A lakossági fórumon pl. annyi lehetséges, hogy sokan kérik egy sarok vagy kereszteződés felújítását, mert pl. balesetveszélyes.

A megvalósítás viszont nem az ő dolguk. Ha a csókosokat akarják ezzel sok pénzhez jutatni az illetékes elvtársak, akkor kell hogy legyen felettük valamilyen ellenőrző szerv, nem?

Szimba 2010.07.05. 09:56:23

OK, nem akarok elefánt lenni, meg mennem is kell.:))))

panelburzsuj 2010.07.05. 09:59:08

@Szimba:

Húsz milliárd az pont az egy ötvened része annak az ezermilliárdnak, amit én csak a tanítói munka átalakításra elherdálnék ... :)

Videofon az oktatás egészét (közoktatás-szakoktatás-felsőoktatás) képes lenne az én ötleteim árának NÉHÁNY EZRELÉKÉÉRT rendbe tenni.

Felajánlom a lemondásomat, Szimba! Fontold meg ... :)

Videofon 2010.07.05. 10:00:55

@Szimba: Ameddig az oktatás pénzügyi hátterével nem vagy tisztában, addig a szakmai véleményed sem lehet túl hangsúlyos. Ugyanis ötlete mindenkinek van, pénze azonban az államnak soha sincs elég az ötletek megvalósítására. A húsz milliárd az oktatásban nagyon kicsi összeg. Csak a digitális táblák kerültek ennek duplájába. (Az oktatóanyagok és a képzés nélkül. Az állítólag még 150 milliárd volt. Nem tudom, a válság mennyire nyírbálta meg a projektet.)
A húsz milliárddal arra céloztam, hogy nem erőből kellene megoldani mindent, hanem néha ésszel. Mellesleg részletes kalkuláció van mögötte.
A fabatka nagyon vicces, de sajnos megoldásként fabatkát sem ér.

panelburzsuj 2010.07.05. 10:01:06

@Videofon:

Nem ugyanolyat kapott.

Pontosan tudod, de dafke.

Így nagyon uncsi ám.

panelburzsuj 2010.07.05. 10:04:05

@Szimba:

Pont eza kérdés: hol legyenek "ellenőrzési pontok" egy folyamatban?

Videofon 2010.07.05. 10:05:34

@panelburzsuj:
Az alkotmány nem a diplomát védi, hanem a munkát.
Soha nem látod be a tévedéseid? Hogyan lesz így Panel-kormány? Orbánban pont ezt kezdjük megutálni. A makacs ragaszkodását a tévedéseihez.

panelburzsuj 2010.07.05. 10:09:39

@Videofon:

Én meg az üres rizsát unom. Benned pont úgy, mint Orbánban.

Két durva állításod ia van, minkettő körül csak táncikálsz, meg pótcselekvésként undokoskodsz. Ez lenne a politika lényege? :)

-vadvirág- 2010.07.05. 10:13:49

@Videofon: így helyes, a munkát kell védeni, nem a diplomát. Úgyhogy máris elmehetnétek dolgozni a szócséplés helyett:) Annyi a hozzászólás, hogy sajnos már nem tudom követni. Valakinek dolgoznia is kell.

Orbánt csak kevesen utáljátok. Az ország nagy százaléka bízik benne, nem győzöm hagsúlyozni. Felesleges utálatról meg szeretetről, rajongásról beszélni. A cselekedetei számítanak. Bár csinál nekem sem tetsző dolgokat, mégis várok vagy két évet a bírálattal, ezt javaslom (kábé sokadjára) nektek is.

Videofon 2010.07.05. 10:14:03

@panelburzsuj:
Ugyanmár. Világmegváltó ötletként bedobsz egy öt perc alatt elkaszálható baromságot, aztán sértett csecsemőként szipogsz. Gyenge vagy nagyon.

Videofon 2010.07.05. 10:17:06

@-vadvirág-:
Te is éppen itt írogatsz. Nem vetted észre? Csak tán nem alvaíró vagy?
Egyébként pedig heti 80 óránál kevesebbet még nem dolgoztam ebben az évben. Megengeded, hogy úgy osszam be az időmet, ahogyan gondolom?

Videofon 2010.07.05. 10:22:36

@-vadvirág-:
"Az ország nagy százaléka bízik benne, nem győzöm hagsúlyozni."
Csak abban a közvéleménykutatásban hiszek, amit én hamisítottam.
Ha bízna benne az ország, nem lenne 285-ön az euró.

panelburzsuj 2010.07.05. 10:26:05

@Videofon:

Na, innentől színtiszta szájkarate, amivel lopod az időnket. A magadét, az enyémet, vadvirágét, meg minden olvasóét, aki pechjére belecsöppen ebbe a végeláthatlan süketelésbe.

Rajtad kívül ki mondta eddig, hogy az ötletem "öt perc alatt elkaszálható baromság"?

Érdektelenek vagyunk. Én is - te is - a probléma is.

Ezzel barátkozz.

-vadvirág- 2010.07.05. 10:28:15

@Videofon: Ritkán van időm jönni sajnos. Pedig nagy élmény téged olvasni:) Az Euro? és én még azt hittem, hogy Románia miatt gyengül a forint. Ejnye, hogy nem jutott eszembe mindjárt Orbán.

Videofon 2010.07.05. 10:37:06

@panelburzsuj:
A tények, törvények mondják. De ezekkel te ne törődj. Te annál zseniálisabb vagy, minthogy bármi is akadálya lehetne nagy szellemed szédületes szárnyalásának.

Videofon 2010.07.05. 10:38:05

@-vadvirág-:
"és én még azt hittem, hogy Románia miatt gyengül a forint."
Van még mit tanulnod. Miért nem gyengül Románia miatt a svájci frank?

szavazo26 2010.07.05. 10:43:55

Nagyon várok egy elemzést a pénteki Nemzetközi Együttműködés Nyilatkozatának kifüggesztéséről szóló kormányrendeletről. Mert ekkora politikai öngólt még nem lőtt a Fidesz, magának a rendeletnek nem sok értelme van (úgyse olvassa el senki se) viszont az emberekben nagyon rossz érzést kelt (tegyük hozzá jogosan!), már most rengeteg írás megjelent erről a neten és az ellenzék is elkezdte meglovagolni a témát( ha ekkora ziccert sem tudnak kihasználni akkor tényleg magukra vessenek).

Ebből már nem jöhet ki jól a Fidesz, ha nem hátrálnak ki akkor folyamatos támadási felületet hagynak, ha meg elállnak a dologtól elismerik hogy hülyeséget csináltak!

Várom az elemzést és a fejleményeket, valamint a véleményeket:D!

ssi 2010.07.05. 11:05:21

@Szimba: beugrottam egy pillanatra közétek

net - lehetőség sok mindenre, még arra is, hogy valaki önmaga maradhasson

T.ME Asszony! a hazai és nemzetközi sajtó-, média- és közhanglatfigyelő részeleget szeretném azzal a felhatalmazással, hogy folyamatosan készíthetnénk minden témában jelentéseket, értékeléseket, javaslatokat, melyeket remélem még hasznosítani is lehetne

figyelj!, most megdorgálni fogok

@Videofon: egy apró észrevétel a mai kezdéshez: 09:54:32
mi lett volna, ha 1 db mondatot kihagysz belőle a "Már megint ferdítesz."?
Nem is tudod, mennyivel barátságosabb, partneribb lett volna
Szerintem az írásod többi része a lényeg
s a szisztémát folytathattad volna később is
aztán csodálkozol, hogy kiprovokálsz egy hasonló stílusú visszavágást

ssi 2010.07.05. 11:09:51

@szavazo26: NENy-függeszték
külön poszt nélkül
az előző témánál, a 07.02-ei dátumoknál keresheted a véleményeket

Videofon 2010.07.05. 11:22:12

@manyike:
"aztán csodálkozol, hogy kiprovokálsz egy hasonló stílusú visszavágást "
Nem csodálkozom. Számítok rá. ;-)

MrFülig 2010.07.05. 11:43:29

Meg ott van ugye, az a verzió, hogy a Jobbik, mint a Fidesz kreatúrája felkelt és a Fidesz ellen fordult. És ha nem? Ha sohase fordult ellene? Maga a Fidesz egy külön akolba terelte a szélsőséget, aki adott esetben együttműködni is kész ha arra lenne szükség. Csak nem lett. Talán rájöttek, hogy nem egy a tábor egy a zászló „a” taktika és így oldották meg?
Hmmm?

R\'hard 2010.07.05. 11:46:38

Udv!

Az onkormanyzati valasztasokig (2010 oktobereig) nem valoszinu, hogy a Kormany erdemi intezkedeseket hozna. A 29 pont nem reszletesen kidolgozott. Sok jol hangzo igeret van benne, de az ordog mindig a reszletekben rejlik. (Jo pelda a linearis adorendszer. Mi lesz az alapja, mi lesz az adojovairas rendszerevel?) A 29 pont tovabbra is inkabb kivansaglista, mint koherens program.
Azt kovetoen azonban (2010 ev vegere) valoszinuleg rakenyszerul a szinvallasra a kormany. (Pl. a kovetkezo evi koltsegvetes osszeallitasakor.)
Az onkormanyzati valasztasok utan igen valoszinu, hogy csokkenni fog a Fidesz nepeszrusege. Ha hoznak eroteljes intezkedeseket, akkor azokat lehet majd kritizalni, ha nem, akkor a tetovazast.
A Jobbiknak - megitelesem szerint - mindket esetben lesz bosegesen municioja a Fidesz elleneben, s akar ismet az utcai politizalas fele fordulhat. (Ne feledjuk, hogy a Jobbik - akarcsak az LMP - anti-establishment partkent kerult a Parlamentbe.) Szamomra logikusnak tunik, hogy egyelore nem kotelezik el magukat egyik tema mellett sem, egyik allaspont mellett sem. A kivaro strategia szerintem optimalis megoldasnak tunik a Jobbik (es mellesleg az LMP) szamara is.
En teljesen racionalisnak latom a Jobbik (es az LMP) jelenlegi kivaro magatartasat.

R

panelburzsuj 2010.07.05. 12:08:36

@Videofon:

"Nagyon erős a megérzésünk, mindenféle dolgokkal kapcsolatban, a képességeinkről, a gazdaság működéséről, arról, hogyan fizessük meg az iskolai tanárokat. De ha nem kezdjük el leellenőrizni az intuíciónkat, nem tudjuk jobban csinálni. ... mennyivel jobb lenne minden, ha elkezdenénk szisztematikusan vizsgálni a megérzéseket."

Többet erről: personal fugde factor (pff ... :)

www.ted.com/talks/lang/hun/dan_ariely_on_our_buggy_moral_code.html

panelburzsuj 2010.07.05. 12:27:11

@panelburzsuj:

(to fudge = csal halandzsázik hantázik mellébeszél simliskedik)

sa52 2010.07.05. 12:42:41

Kicsit off.

T/589 A Nemzeti Együttműködés Rendszerét Megtestesítő Személy iránt érzett szeretet, hűség és hála kifejezéséről

www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_irom.irom_lekerd?p_fotip=null&p_fotip=T&p_tip=null&p_atip=f&pi_atip=&pi_iralp=I

panelburzsuj 2010.07.05. 13:07:21

@sa52:

GAÁL ERNŐ: Államhatalmi jelképek Egyiptomban

A fáraó fejét hétköznapokon kendőszerű alkalmatosság, a nemesz fedte.

Az egyiptomi monarchia stabil kormányzati forma volt, a királyi hivatás, az uralkodó isteni tisztelete ennek a stabilitásnak volt a része.

www.historia.hu/archivum/2003/030506gaalerno.htm

panelburzsuj 2010.07.05. 13:52:05

@török gábor:

index.hu/belfold/2010/07/05/bukhatnak_az_alsosok/

"akinek nem tetszik a kifüggesztendő nyilatkozat, az Gyurcsány szekerét tolja"

Ismerős?

(Tipp: Aki nincs velünk, az a komcsikkal van.)

Szimba 2010.07.05. 14:05:47

Sajnos a végzős pedagógusok száma nem igazán mutatja a valóságot, mert szaktól függően 40-50 % is más szakmában helyezkedik el, tehát nem lesz pedagógus. Ezért inkább vettem (ez bővebb) a már pályán levő pedagógusok számát.

A Nemzeti Erőforrás Minisztériuma szerint 2009 októberében 168 165 pedagógus volt Magyarországon.

Kerekítve 168 ezer.
Ennek a mesterszintű óvó/tanító/tanár képzettséggel rendelkező, és a gyakorlatban is kiváló okt.-nev. tevékenységet végzők legjobbjai szerintem 10-15%.
Így az összped. létszámból 1680-2520 pedagógus kapna a most 120 ezer kezdő helyett 180 e Ft-al többet.

Ez évi 382400000 Ft, kerekítve 382 millió Ft

Vagyis egyáltalán nem óriási az összeg.

@panelburzsuj:

Tudod a pályakezdő óvodapedagógusok, tanítók, tanárok összesített számát?
Csak saccolni tudom.

Ráadásul még kérdés, hogy a bruttót (ahogyan a statisztikák szokták) vetted a 300 ezernek, vagy esetleg a nettót?

Mindenesetre maradsz az oktatási miniszter, de elküldelek vezetői továbbképzésre egy Gordon tanfolyamra.:)))

Szimba 2010.07.05. 14:11:17

@panelburzsuj:

Már az elején, amikor a pályázatok megérkeznek és az árak megvizsgálhatók. És természetesen független, nyilvános legyen a vizsgálat, valamint egészen a kivitelezésig kísérjék figyelemmel a végül kialkudott árat.

Szimba 2010.07.05. 14:17:54

@Szimba:

Ja, és 20 év alatt ez 8 milliárd Ft lenne kerekítve.

Abban viszont igaza van Videofonnak, hogy a már gyakorló pedagógusokra is vonatkoztatni kellene ezt a lehetőséget, pl. mestervizsgát tesznek, a 10 évnél több gyakorlati idővel rendelkezők közül pedig a vezetők, szaktanácsadók javaslatai alapján (szülők?) még felterjeszthetnék a kiválókat a magasabb fizetési kategóriába.

Így a differenciálás is meglenne, és az évek során is lehetne finomítani a rendszeren. A gyengék, alkalmatlanok lassan kiszóródnának a pályáról.

Videofon 2010.07.05. 14:22:23

@Szimba:
Alázatosan kérem tiszelt Miniszterelnök Úrhölgyet, hogy iratkozzon be egy számtan tanfolyamra.

Szimba 2010.07.05. 14:24:50

@manyike:

Ööööö...
Ez egy központi cenzúra lenne?
Rosszabb vagy Orbánnál is!!!

Inkább megkapod az Újságíró Iskola igazgatói székét. Miccósz?

Az MTI-t is akarod? Tiéd!:))

Szimba 2010.07.05. 14:27:40

@Videofon:

Jaj, elszámoltam magam?

Olyan vagyok, mint a Rejtő könyvben szereplő figura. Nekem ne mondjatok nagy számokat, mert azt már elképzelni sem tudom. (Pénzben főként)

ssi 2010.07.05. 14:28:14

atv.hu/belfold/20100705_torvenyjavaslat_munkaszuneti_nap_lehet_orban_viktor_szuletesnapjabol

atv.hu/belfold/20100705_a_nemzeti_osszefogas_nem_ismer_hatarokat_profilt_valt_a_tasz_is

"Az önkormányzatokban kifüggesztendő kormányhatározat tekintetében Lázár János elmondta, hogy a törvényt az országgyűlés elsöprő többséggel, 260 szavazattal fogadta el. A képviselő szerint a kormánynak felhatalmazást adó hárommillió választópolgárt érdekli a határozat, ezért szükséges falra függesztve nyilvánosságra hozni."

mandiner.hu/cikk/20100705_amire_nincs_magyarazat

www.origo.hu/itthon/20100705-nem-dont-orban-nyilatkozatarol-solyom.html

Szimba 2010.07.05. 14:34:21

@Videofon:

Ja, hogy 20 év alatt évente emelkedne lépcsőzetesen az új belépőkkel a magasabb bért kapó pedagógusok száma, valamint közben béremelések nyomán is nőnek az a bizonyos 300 e Ft.

No, ennek a kiszámítását ne kérd tőlem így egy kommentben!:)))

Inkább vegyük mégis a pályakezdők számát!:))))
Az kevesebb, és a mesternek nevezhetők még kevesebben legyenek (Rózsa Sándor összevonja...)!

Ajaj, kezdem érteni a minisztereket::(((

Szimba 2010.07.05. 14:37:18

@Szimba:

Ha így haladunk, csökkenteni fogom a ped. béreket!:))))

Szimba 2010.07.05. 14:43:32

@manyike:

:)))))))
Tóta W. jó!

Akárhogy vigyáztunk, visszajöttek a kommunisták!:))))))))

A francba, akkor most nekem is kell mennem tüntetni?????
Hogy fogok kinézni a Kossuth téren, amint ordibálok, hogy "Orbán takaroggy!"

Erre mondanák a gyerekek, hogy vérciki.

Videofon 2010.07.05. 14:51:13

@Szimba:
Nagyobbak a gondok, Méltőságos Miniszterelnök Úrhölgy.
168 000 nek a 10-15%-a 16 800 - 25 200 nem pedig 1 680 - 2 520.
Továbbá:
382 400 000 forintból 2125 darab 180 000 forintos "prémium" fizethető ki.
Továbbá:
Ha csak a már pályán levők költségét számoljuk el, mi lesz a kedvezményezni kívánt pályakezdőkkel?
Továbbá:
Miint már említeni méltóztatott, a költségek évenként növekednek.
Továbbá:
Mit tesz a Tekintetes Kormány, ha a már pályán levők is pimaszságukban kiokosodnak a megfelelő Felsőoskolákban?
Továbbá:
A Nagyméltóságú Kormány helyett mely hitvány alattvalók fizetik meg a 180 000 jó magyar forint béremelésre kivetendő közterheket?
Kérek tekintetes kormányfői engedélyt elcsodálkozni.

trusty 2010.07.05. 14:53:13

Szerintem ez egy összeugrasztani akaró blog-beírás..
A Jobbik olyan témában ért egyet és nem keménykedik, amivel egyetért. Hiszen meg is mondták, hogy ami jó a magyarságnak, azt megszavazzák, ami nem, az ellen keményen fellépnek.
Ez így rendjén így is megy, nagyon jól dolgoznak.
A legszorgalmasabb és a Hazáját legjobban szerető csapat.

trusty 2010.07.05. 14:57:04

nna.., ezt szépen beírtam..:S

Szimba 2010.07.05. 15:03:42

@Videofon:

Mingyár kimagyarázom!:)))

Csupán 1 %-át fogjuk Mesternek tekinteni (szigorú lesz a követelményrendszer)!

nem fognak kiokosodni, mert ez csak az újonnan ped. képzőkbe/szakokra fog vonatkozni, és csekély mértékben a már gyakorló pedagógusokra.

Majd kivetünk adót a politikaelemzőkre, és ők fizetik a többletköccségeket.

Valamint...gyorsan szükségem lenne egy pénzügyminiszterre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szimba 2010.07.05. 15:05:30

@Videofon:

Különben is azért kezdtem számolni, mert Te nem akartál az istennek sem!

Te vagy a hibás!:)

Videofon 2010.07.05. 15:14:02

@Szimba:
Az új, kétharmaddal elfogadott Alkotmányunk szerint a Miniszterelnők élete végéig köteles betölteni hivatalát, nem mondhat le. Teccett volna jobban meggondolni azt a fránya alkotmányozást. ;-)

Szimba 2010.07.05. 15:28:38

@Videofon:

Neeee!

(Egyébként gyakorolom a számtant. Próbálom megoldani, hogy 20 körömmel milyen időintervallum alatt lehet megvakarni a bőrfelületem minden egyes négyzetcentiméterére jutó szúnyogcsípéseket. Ha sikerül a feladat, akkor esetleg szép, könyörgő levélben sok-sok aláírással vissza lehet hívni. Más kérdés, hogy megyek-e.:(((()

panelburzsuj 2010.07.05. 15:41:15

@Szimba:

(Én meg asszertíven hallgatok.)

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2010.07.06. 09:25:40

machiavellista énem azt gyanítja, hogy bizonyos dossziékban lelend a jobbik kezelhetőségének titka, de ezek a dossziék egyelőre el vannak zárva. majd Ungváry Krisztián barátunk kiássa őket egyszer valami levéltárból, ha éppen szabadlábon lesz ;)

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.08.21. 18:50:44

Lehet, hogy EZÉRT puha?:

m.blog.hu/id/ide-ide/image/juddin-logo.jpg

- ezt a logójukat is feltarthatnák ott a képen, elég lenne csak visszahajtaniuk a most haszlálatos tetejét...

(+ creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5/hu/ ;)
süti beállítások módosítása