Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2012
jan 20
01:00

A kockázati felár csökkenése és a forint árfolyamának erősödése egyaránt azt jelzi, hogy a világ a magyar kormány alkalmazkodását olvassa ki az elmúlt napok történéseiből. Lesz megállapodás az IMF-EU párossal, mert az Orbán-kormány végül mégis beadja a derekát, és teljesíti a feltételeket – ez a hangulat erősödik a piacokon. Nyugtával dicsérjük a napot, még sok minden történhet a következő hetekben, de ha sikerül tető alá hozni a hitelfelvételt, s valóban csökken a kockázat és a bizonytalanság, az első számú politikai kérdéssé az válhat, hogy vajon a miniszterelnök képes lesz-e politikailag menedzselni ezt az „átalakulást”.

(Fotó: Facebook)

Orbán Viktor az Európai Parlament ülésén, majd az azt követő sajtótájékoztatón egyaránt bizonyította, hogy egészen jól áll neki a békülékenyebb, simulékonyabb, visszafogottabb stílus és arcél. Pár héttel azután, hogy határozott mondatokkal válaszolta meg Barroso „erősen ajánlott” levelét, a magyar miniszterelnök most szemrebbenés nélkül beszélt arról, hogy miért fontos időnként kompromisszumokat kötni. Orbán szinte lubickolt a reálpolitikus szerepében, aki nem ismerte az előzményeket, teljesen joggal gondolhatta volna, hogy a kormányfő erőssége nem a harc, hanem a megegyezés, s nem az akaratok vezetik, hanem sokkal inkább a lehetőségek.

Ezen az oldalon sokat foglalkoztam már Orbán Viktor megértésével. Ha ezekből az írásokból csak egyetlen mondatot lehetne kiragadni, akkor ezt idézném: „a magyar politikai élet legtudatosabb politikai vállalkozója (...) a kétségtelenül időnként változó céljait és elképzeléseit kételymentes meggyőződéssel képviseli és tűzön-vízen keresztül is érvényre akarja juttatni.” Továbbra is meggyőződésem, hogy a magyar kormányfő politikájának értelmezésekor az alkalmazkodás fogalma sokkal fontosabb, mint azt a vele kapcsolatos sztereotípiák alapján gondolhatnánk. A kormányfő valóban mindent megtesz azért, hogy egy helyzetből kihozza a maximumot, gyakran el is megy a falig, de már sokszor bizonyította, hogy a lehetetlennel nem kísérletezik: ilyenkor vált, azaz alkalmazkodik.

Orbán nem a tervezésben, az előrelátásban, a vízióban és a hosszú távú stratégiában erős, hanem sokkal inkább a hatalmi logika tudatos érvényesítésében, a határozott reagálásban, a változó szerepek képviseletében és a taktikai küzdelmekben. Nem messzire tekintő stratéga, és különösen nem kérlelhetetlen doktriner, hanem sokkal inkább egy (időnként) átváltozó művész, aki elképesztő beleéléssel képes újabb és újabb politikai szerepeket alakítani. Ha nem így lenne, már régen eltűnt volna a politikai porondról, ő azonban képes volt az elmúlt két évtizedben folyamatosan a reflektorfényben maradni. Nem azért, mert minden eseményt előre látott, hanem mert kiválóan alkalmazkodott a változó igényekhez és körülményekhez. Volt radikális liberális, aztán konzervatív-liberális, majd egyre inkább kereszténydemokrata, később plebejus politikus, majd fülkeforradalmár és szabadságharcos. Meggyőző képességét bizonyítja, hogy nagyon sokan akkor is követték, amikor váltott: táborának jelentős része elnézte neki a változásokat, különösen, ha azoktól politikai sikereket remélt.

Természetesen felmerül a kérdés, hogy meddig lehet változni, hol fogy el a lendület és/vagy a hitelesség. Elnézve Orbán Viktor EP-beli fellépését, látszik, hogy az előbbivel még nincs gond: ha a kormányfőn múlik, a fülkeforradalom után a konszolidáció első számú megtestesítője is ő lehet. A miniszterelnök egy pillanat alatt váltott, és semmi kétséget nem hagyott, hogy kiválóan alakítaná a meg- és kiegyező politikus szerepét is. Ha valóban ez a célja (ebben szerintem még nem lehetünk biztosak), akkor a döntés a szavazók – elsősorban a 2010-ben a Fideszre szavazók - kezébe kerül: minden azon múlhat, hogy mit szólnak majd ehhez az átalakuláshoz, elfogadják-e az ehhez rendelt érveket, és továbbra is hitelesnek gondolják-e az egész folyamatot irányító és megszemélyesítő vezetőt. Ahogy korábban már jeleztem, az esetleges fegyverletétellel a politikai küzdelem biztosan nem dől el, s most úgy tűnik, hogy – ha az ország egy hitelmegállapodással el tudja kerülni a legrosszabbat - nem reménytelen a kormányfő politikai túlélése sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr563592065

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Erőmenet 2012.01.23. 01:12:06

p { margin-bottom: 0.21cm; }a:link { }Hogy mi motiválhatja a hatalom melletti tüntetés megszervezését, arra kár sok szót vesztegetni. Hogy miféle akusztikája van az ilyesminek, és hogy miféle áthallásai – a húszas évek elejétől az 1957-es május ...

Trackback: Kéz kezet mosFélnetek jó lesz. 2012.01.22. 20:24:55

Volt ez a béketüntetés a hétvégén (erről a megnevezésről is lenne pár pikírt megjegyzésem), amin megjelent egy csomó ember és szépen kiálltak a kormány mellett. Néztem a balos-liberális ismerőseim reakcióit, és azt gondoltam: ügyes ember ez a Viktor, h...

Trackback: Orbán, hamis vádak és hibák 2012.01.20. 14:14:11

A szerdai EP-vitán bizonyára nem érte meglepetésként Orbán Viktort az, hogy egyes képviselők vörös fejjel, ordítva próbáltak mindenféle igaztalan vádat a kormány fejéhez vagdosni. A kormányfő erre fel volt készülve, az "eszmecsere" alatt végig higgadt ...

Trackback: Orbán: A kormányon már nem múlik a megállapodás 2012.01.20. 12:15:05

Magyarországon már nem múlik az EU-IMF-megállapodás és megkötésének időpontja – jelentette ki pénteken Orbán Viktor. A miniszterelnök közölte, a kormány kész eltekinteni az MNB és a PSZÁF összevonásától, a jegybanki vezetők eskütétele és a kormányhivataln…

Trackback: Magyar rulett 2012.01.20. 11:39:48

A magyarok története a keleti eredet és a nyugati hivatás teljesítésének története – mondjuk Szegfű Gyula szavaival – a „Kelet népe” mindannyiszor keserű lemondás, vagy súlyos válságok árán fizette meg a Nyugathoz való tartozandóságát....

Trackback: Ingatlanadó 2012 2012.01.20. 11:20:56

Az FN24 tegnapi cikkében gazdasági szakértők osztották meg a gondolataikat a magyar adórendszer lehetséges változásaival kapcsolatban.Az elemzők elképzelehetőnek tartják hogy a kormány esetleg újra megfontolja az ingatlanadó bevezetését. Én december 3-...

Trackback: Kötelező rendszámcsere - avagy a pazarlás 2012.01.20. 10:41:19

"A kormány 12 milliárd forint bevételre számít a gépjárművek rendszámtábláinak cseréjéből" - tudtuk meg a HVG-ből.Érdemes ezt a hírt jobban megnézni, mert jól jellemzi a kormány tevékenységét; de nem csak a "szívatás" terén.Az egész...

Trackback: A nap képe: a narancsdroid 2012.01.20. 09:41:41

Pali bácsi vaníliás karikás képének kihívója akadt :) (Kép: mandiner.hu)  

Trackback: Bencsik András életrajza 2012.01.20. 09:41:19

Nemzeti kaméleonunk, a 61 éves bajkeverő, a Békemenet egyik szervezője szinte minden pártnak felajánlkozott már, az MSZMP-től a Jobbikig. A lentebbi életrajz-sablonba feltöltött adatokból az is kiderül, hogy Bencsik Andrásnak legfeljebb egy OKJ-s tör...

Trackback: Mennyire vagy fanatikus? 2012.01.20. 09:40:55

Ott leszel a kormánypárti tüntetésen? Bezúznál kirakatokat? Gyújtogatnál? Ölni tudnál Viktorért? Meghalnál a Fideszért? Mennyire vagy fanatizálható? Felvonultál május elsején az átkosban? Ne legyenek illúzióink. Kormány mellett tüntetni diktatúrákban...

Trackback: Új nap 2012.01.20. 08:59:01

Ha a kormányfőn múlik, a fülkeforradalom után a konszolidáció első számú megtestesítője is ő lehet. Semmi kétséget nem hagyott, hogy kiválóan alakítaná a meg- és kiegyező politikus szerepét is.

Trackback: Isten nyugosztaljon, LMP! 2012.01.20. 08:41:39

A lehet más a politika-nevű zagyvaságnak egyszer és mindenkorra vége. Számomra, legalábbis. Sajnálom....

Trackback: Isten nyugosztaljon, LMP! 2012.01.20. 08:41:39

A lehet más a politika-nevű zagyvaságnak egyszer és mindenkorra vége. Számomra, legalábbis. Sajnálom....

Trackback: Skizofrénia: Miért nem jó nekünk az IMF? 2012.01.20. 08:41:17

Kicsit skrizofén módon nem mehetek el szó nélkül amellett ami Romániában történik, hiszen az az IMF másik oldala. Most a szerző önmagát cáfolja meg....

Trackback: Területfoglalósdi 2012.01.20. 08:13:14

-Jó napot kívánok! Nem tudom jó helyen járok- e? Egy terület foglalást szeretnék bejelenteni. -Jó napot! A legjobb helyen kérem! Én vagyok az illetékes minden területen! Máris lefoglalunk bármekkora területet

Trackback: Kis esti sakk 2012.01.20. 07:20:49

Lassan el kell azon gondolkodni az ellenzéki politikai szereplőknek (és mindenki másnak) hogy miként is fogja azt a helyzetet kezelni, hogy Orbánék beadják derekukat az IMF-nek.Nemrég írtam itt arról, hogy Orbán Viktor politikusi személyiségének egyik ...

Trackback: Hazai pálya 2012.01.20. 07:18:04

Megnéztem tegnap Orbán beszédét, és arra gondoltam közben, hogy mennyire jó döntés volt a pasastól, hogy odament és mennyire amatőr dolog volt azt hinni, hogy őt ott majd baj éri. Éri a fenét. Hazai pályán, egy rutinos focista mindig "lehozza"...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

panelburzsuj 2012.01.23. 14:27:38

@ciceró:

Ők a szánalmasak. Cuzammen.

Mi "maradék" meg a szanalmas hu ...

Balt 2012.01.23. 14:28:32

@ciceró: Isn't matter. Gondolom, a nem szavazók táborát erősíted. Azt persze valahol sajnálom, hogy - egyelőre :) - elvesztél a Fidesz számára, de amíg nem úgy merül fel, hogy "akkor inkább dafke Bajnai" (+Gyurcsány...), addig talán nincs gond. :)

panelburzsuj 2012.01.23. 14:30:17

Egyébként megfejtettem az EU-stratégiánkat.

"Szemérmes koldusnak üres a tarisznyája."

Logikus, hogy tenyérbemászónak meg teli.

dbeata 2012.01.23. 14:32:47

@ciceró: Én lehet, hogy naiv és jóhiszemű vagyok, de szerintem nem feltétlenül azért kell EU parlamenti képviselőt küldeni, hogy bólogató jános legyen, hanem azért, hogy mindenkinek a véleményét képviselje. A pluralizmus érték, még akkor is, ha történetesen nekem nem tetszik. Más kérdés, és tényleg baj, hogy Morvai egy olyan párt színeiben indul, amely szélsőséges eszmék mentén szerveződött, hangneme nem befogadó, elfogadó, sőt, gyűlöletkeltő, soviniszta, kirekesztő, és jelenleg megvan a potenciális veszély arra, hogy uralkodó párt legyen, vagy netán koalíciós kormányban részt vegyen, ha rosszul mennek a dolgok.

mókáné 2012.01.23. 14:34:01

@Balt:

"Gondolom, a nem szavazók táborát erősíted. Azt persze valahol sajnálom, hogy - egyelőre :) - elvesztél a Fidesz számára,.."

A konzervatív liberálisoknak nincs hová szavazniuk. Még csírájában sem látok olyan kezdeményezést, mely e felé tendálna.

Orbán volt konzervatív-liberális, vannak, akiknek ez megfelelt. Nekem akkoriban, és azóta sem változtam. Alább, valamikor írtam: Nem én változtam, hanem a párt ment mögülem el.

panelburzsuj 2012.01.23. 14:35:37

@Balt:

Kábé Horn óta a dafke-bozótba mászunk egyre beljebb.

dbeata 2012.01.23. 14:38:45

@ciceró: Persze, tehette volna azt is, hogy odaláncolja magát a parlament elé, hogy ne tovább így, gyerekek, majd amikor látja, hogy nem tud labdába rúgni így, akkor visszaadhatta volna, mint ahogy Kaufer Virág tette. Ennyit a becsületről és Morvairól.

graycivil 2012.01.23. 14:39:51

"Veszélyes precedenst teremthet az EU bánásmódja Magyarországgal

Helyesen teszi az Európai Bizottság és a Nemzetközi Valutaalap, hogy a hitelkeretről szóló tárgyalások minimális előfeltételévé tették Budapest számára például a jegybanktörvény módosítását - foglalt állást szerkesztőségi vezércikkében a Financial Times."

www.portfolio.hu/gazdasag/veszelyes_precedenst_teremthet_az_eu_banasmodja_magyarorszaggal.161806.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

"A cikk szerzői szerint azonban ha itt megáll a folyamat, akkor az veszélyes precedens teremthet. A fő probléma ugyanis az új alkotmányos berendezkedés, amely súlyosan aláássa a demokratikus fékek és ellensúlyok rendszerét, miközben ezen a jegybanktörvény módosítása vajmi keveset változtat."

ubul2000 2012.01.23. 14:41:15

@lüke: Ez az eu jelképe, de - tudomásom szerint - nincs elfogadva az eu hivatalos zászlajaként

graycivil 2012.01.23. 14:42:15

"A bíróság szerint hazudott Budai Gyula és a Fidesz

A bíróság továbbá megállapította, hogy Budai Gyula 2010. december 21-én sajtótájékoztatón, a Fidesz pedig az eseményről közzétett, "Lebukott a bábolnai polgármester" című közleményében valótlanul híresztelt."

www.mindennapi.hu/cikk/tarsadalom/a-birosag-szerint-hazudott-budai-gyula-es-a-fidesz/2012-01-23/12103

Nem baj! Újonnan kinevezett FYDESZ-bírákkal újra kezdik. F.Y!DESZ

dbeata 2012.01.23. 14:42:50

@Balt: Akkor mehetsz nemzetközi tüntetésekre is csápolni, meg zászlót égetni... Nem kell beérned ezzel a kis porfészekkel. De jó lesz neked! Látod, mennyien osztják a véleményedet?
Ezek után most már Belorusszia lesz a bevándorlók célpontja bizonyára. :-)

nyünyüge 2012.01.23. 14:43:19

@Balt:
"Isn't matter" - ez miez?

Amúgy délelőtt 11 tájban nyitva maradt pár kérdés...

ubul2000 2012.01.23. 14:44:02

@dr.dbeata: Nem lehet mindenki olyan hülye mint KV (no nem a lemondásra gondolok, hanem a láncolásra)

panelburzsuj 2012.01.23. 14:51:43

@ubul2000:

"Könyvtárakat lehetne megtölteni azzal, amit maga nem tud, Dursley"

mókáné 2012.01.23. 14:54:37

@nyünyüge:

it is not matter

it isn't matter

Nem az?:) nekem de mennyi nyelvtan van még ma angolból.. atyegyég! és itt szórom a perceket..

Balt 2012.01.23. 14:58:30

@panelburzsuj: Akkor Antallék óta. Sőt, ezért kár volt "rendszert váltani", ha úgy tetszik. (Hát nem tetszik úgy, bár kétségtelen, a "megbízhatóan" kétosztatú világ is erősen változott közben, és nem feltétlenül előnyére...)

Balt 2012.01.23. 15:00:30

@dr.dbeata: Nekem miért kénbe menni? Neked nemteccikarencer. :)

nyünyüge 2012.01.23. 15:07:34

FAZ:

"...Hefty hozzátette: Orbán Viktort diktátornak nevezni "lehet, hogy elmegy a forrongó magyar belpolitikában, a jóval színvonalasabb európai, sőt (európai) parlamenti vitában viszont alaptalan és téves". A szerző kifejtette: "Magyarország erős embere két-három pontban eléggé gátlástalan: szenvedő országát akár nagyon nagy árat fizetve is rendbe akarja hozni, persze a Fidesz által meghatározott rendnek megfelelően és a Stoiber Bajorországából ismert jelszó alapján, miszerint aki le akarja csapolni a mocsarat, az nem kéri ki a békák véleményét."

index.hu/belfold/2012/01/23/a_faz_sarkozyhoz_es_merkelhez_hasonlitja_orbant/

Mintha László úr is a békákkal jött volna ma reggel - mecsoda véletlen :)!.

Balt 2012.01.23. 15:16:35

@nyünyüge: Na, ezzel lemaradtam. :) Jó cikk, megmutatja Európa (pártpolitika szerinti) sajtótérképét...

mókáné 2012.01.23. 15:16:57

@nyünyüge:

does not matter

doesn't matter

Lehet, hogy ezt akarta @Balt: blogtárs?:) megyek, mert tényleg leragadok ennél a problémakörnél, hogy akkor ez számít vagy nem és mit akart vele @Balt.

panelburzsuj 2012.01.23. 15:18:08

@Balt:

Én tisztelem a bolondokat - de csak a valódiakat.

Antall előtt évtizedekig ugyanabba az irányba álltak a kormányok, 9X százalékkal ugyanarra mutató szavazatokkal. A 90-ben voksoló népesség töredéke élt egyáltalán másféle politikai rendben, és a 90-es szavazópolgárokból talán néhány százezren szavazhattak valaha is nemkomcsi, nemnépfrontos jelöltekre.

Jogod van faszságokat irkálni.

Eszméid nagyobb dicsőségére váljanak.

pom pom 2012.01.23. 15:24:18

@panelburzsuj: :)))) teli teli, de inkább a hócipője...

tessék itt ez a rohatt labanc... erre se lehet alapozni. hazudik mind...
méghogy nem ismeri a világhíres álamfőnket... pedig részéről a megtiszteltetés...

index.hu/belfold/2012/01/23/heinemann_nem_dolgozott_egyutt_schmittel/

panelburzsuj 2012.01.23. 15:30:33

@panelburzsuj:

"a 90-es szavazópolgárokból talán néhány százezren szavazhattak valaha is nemkomcsi, nemnépfrontos jelöltekre"

Ez pontatlan volt: a 90-es választáskor az akkor már épp nyugdíjas népesség a 45-ös és a 47-es választáson már kevés kivétellel ("fasiszta", "népellenes", etc.) részt vehetett. (A még korábbi szavazásokon viszont kemény cenzusok voltak: eredendően arra korszakra gondolva írtam a pár százerzret.))

mókáné 2012.01.23. 15:33:52

@Balt:

"Na, ezzel lemaradtam. :) "

So: are not matter or aren't matter.

hoplita 2012.01.23. 15:37:44

@ubul2000:
Ott kellet vóna a hülyep.icsát hagyni a láncon megszáradni.
Tőlem ott fordulhatott vóna fel..:)

panelburzsuj 2012.01.23. 15:39:43

@pom pom:

Hogy pár napja - nem húsz éve... - Schmitt még bőszen bizonygatta, hogy az 30+ oldal, ami nem "törzsszöveg", azmáasztán tényleg az ő szellemi terméke - ez fröccsenjen arra, aki pojácát rakott a trónra.

Ezt viszont már te is, én is törülgethetjük a képünkről:

"Nem vet jó fényt magyar kollégáimra, ha politikai opportunizmus miatt tartózkodnak attól, hogy megbüntessék az alapvető és lényegi tudományos etikai normák ellen vétőket."

mókáné 2012.01.23. 15:55:02

@Dr. Móka Miklós:

Nem tudok a témában érdemben nyilatkozni. Engem a férfiak mindig a szépségemért szerettek. Nem azért, mert okos vagyok: eredeti és belevaló.

Egy csinos nő a szépségével kompenzálja az agyát.

Maradok:
Dr. Móka Miklósné

hoplita 2012.01.23. 16:20:33

Ez érdekes...

A királyi televízióban dübörgött a nemzeti rock

"....No, nem nálunk, a szomszédos Szlovéniában. A szlovének nem foglalkoztak az europér fanyalgással, és a közszolgálati televíziójukban többször is levetítették fő műsoridőben az évszáladunk magyar kultuszfilmjét, a Dübörög a nemzeti rock című dokumentumfilmet, amely nálunk mostanság legfeljebb belterjes művészklubokban látható mintegy elrettentésül a finnyás, mindenért egyszerre megorroló törzsközönség számára. Az elmúlt hatvan év meghatározó kultfilmjei közé tartozó Kriza Bori alkotás a Romantikus Erőszak nemzeti rock együttes és rajongótábora mindennapjait mutatja be a az elmúlt évtized politikai történéseivel is összekapcsolva. A szerbiai liberális médiumok, antifa és egyéb szervezetek egyből betámadták a szlovén televíziót, illetve magát az alkotást is...."

hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=49257

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.23. 16:41:59

„De ha visszajöttünk a nyári szünetről, illetve túl vagyunk az önkormányzati választásokon, akkor a mostani törvényalkotási munka tempója lassulni fog, hosszabb egyeztetési periódusokat kínál.” Orbán Viktor, 2010. július 7.

„Nos, Magyarország utolsó száz napjában, ebben a megfeszített munkával töltött időszakban valóban egymásra torlódtak az események, időnként szinte zavaróan összefolytak a napok, és összesűrűsödött az idő.” Orbán Viktor, 2010. szeptember 7.

„Megtörtént az átállás, leraktuk az alapokat, ideje nekiállni az épület felhúzásának, vagyis Magyarország megújításának.” 2011. február 14., Orbán Viktor, parlament

„2012 júniusára ebben az országban minden megváltozik. Utána következik egy konszolidációs, nyugodtabb időszak” 2011. december 31., Lázár János

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.23. 16:43:47

@dr.dbeata: kell a pénz Morvai doktornőnek. Meg a brüsszeli társasági élet.

panelburzsuj 2012.01.23. 16:45:37

@hoplita:

Sokunknak van kedvenc hősi éneke.

Az enyém:

www.youtube.com/watch?v=fLt07KqDDq4

Kép, hang, eszme: minden együtt, tökéletes harmóniában.

Radikálisan cuki!

hoplita 2012.01.23. 17:04:10

@ciceró:
Elég szép kis pénz megy abból a pártkasszába is....csak hozzáteszem.

hoplita 2012.01.23. 17:05:33

@panelburzsuj:
Nocsak...még ilyet is ismersz, vén elégedetlenkedő.:)

panelburzsuj 2012.01.23. 17:37:24

@hoplita:

van egy... egy ... egy belső énjük ...

ami így fejeződik ki, hogy ők tetováltak, nagydarabok, kopaszok ...

de ha megismered belülről őket, akkor olyanok, mint a gyerekek ...

(mondja a széplány a filmben)

Pályakezdő borotvált kopasznak még állhat jól a mesébe csimpaszkodó gyereklélek.

Hulló hajú apósjelöltnek - riasztóan szánalmas.

hoplita 2012.01.23. 17:44:59

Eszközkezelő: minden, amit tudni kell

A Jobbik kissé tartott a kormányzat devizahiteleseket érintő „megoldás-csomagjától”, mivel már a korábbi kísérletek esetében is kiderült, hogy a számlát jobbára nem a károkat okozó bankok, hanem a magyar polgárok állják, akár közvetlenül, akár úgy, hogy áthárítják rájuk a költségeket. (Ez az ágazati különadók közül a bankadó esetében már a bevezetési év őszén statisztikailag kiderült.)

További részletek: kuruc.info/r/7/91105/#ixzz1kIhdQOmk

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.23. 18:23:46

@hoplita: Itt többen letették a nagyesküt hogy a bankadót 5%-al terhelték át a lakosságra :)

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.23. 18:29:33

index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/23/ngm/

Tavaly 1734,4 milliárd forintos hiányban zárt az államháztartás, ami GDP-arányosan 6 százalékosnál nagyobb deficitet jelentene, derül ki a hétfőn közzétett részletes költségvetési adatokból. Az 1700 milliárd kétharmada egyszeri tételekből jött össze. Az szja egykulcsossá tétele 20 százalékkal csökkentette a jövedelemadó-bevételeket, csipszadóból kevesebb folyt be, mint a végkielégítések különadójából
---
De ne aggódjunk. Idén minden flottul fog menni. MAtolcsy második költségvetését biztosan jobban megtervezte mint az elsőt. Akkor még izgult.

szoja122 2012.01.23. 18:48:26

@ciceró: "Az ATV-t azért nem szüntették még meg, mert a Hit Gyüli és a Fidesz egymásra talált"

Hát...
Mit jelent hogy egymásra talált?

A műsoraiban ez nem látható, az egyetlen TV, amely politikai műsorai nézhetőek és bírálja a kormányt.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2012.01.23. 19:22:34

@szoja122: A HGY felkerült az egyházak közé és cserébe elállt egy új párt alapításától. Az ATV szerintem üzleti alapon működik. Egy tisztán vallási tv veszteséges lenne, meg lehet hogy van ebbe a tv-ben MSZP pénz is. Szóval ez nekik így jó.
A megegyezés lényege hogy Németh Sanyi nem tüzeli a híveit Orbán ellen illetve nem kezd el felfuttatni egy új pártot. A HGY maga össze tud szedni elég kopogtatót, ezt bizonyította az SZDSZ és MDF esetén.
Tényezők.

márta)) 2012.01.23. 19:24:11

Vezető európai lapok a hét végi budapesti tüntetésekkel, Magyarország és az EU viszonyával foglalkoztak hétfői kommentárjaikban."

"az Orbán tekintélyelvű politikájára reagáló Európai Unió ellen irányult". Az újság megállapította: "az úgynevezett +Békemenetet+ szélsőjobboldali személyiségek hirdették meg (...), köztük Orbán barátja, a bevallottan antiszemita publicista, Bayer Zsolt".

A bécsi lap szerint "a résztvevők jó részét buszokkal fuvarozták a helyszínre az ország minden sarkából és Románia magyarlakta területeiről (...) jól olajozott mobilizációs gépezet működött".

orosz hetilap úgy fogalmazott: az új uniós tagállamok nem sietnek az európai normák betartásával.
A cikk szakértőkre hivatkozik, akik úgy vélik: "az Európai Bizottság azért foglalkozik olyan komolyan Magyarországgal, mert az Orbán-kormány, amelynek alkotmányos többsége van a parlamentben, nemcsak az európai jogot veszi semmibe, hanem az európai demokratikus normák szellemiségét is".

Na.Igen! Ismét, vagy folyamatosan) cikkezik rólunk a külföld.
Súlyos szavak, mondatok.
???

márta)) 2012.01.23. 19:28:04

Óh! Bocsánat! Elfelejtettem a forrást!

atv.hu/cikk/20120123_akut_veszelyben_van_a_jogallamisag_kulfoldi_lapok_irtak_rolunk

"Az, hogy Orbán mögé otthon és külföldön is a leglelkesebben főleg a szélsőséges eszmék hívei állnak oda, nem véletlen.

Ez összhangban van azzal, ahogy maga a magyar miniszterelnök szavaiban és tetteiben is, az egész ellenséges világ mind paranoidabb képével egyre láthatóbban eltávolodik a demokratikus és konzervatív európai jobboldaltól" "

hm??

márta)) 2012.01.23. 19:30:33

Ja!Igen! Azért is bocsánat, hogy megszakitottam a politikai szálat! A fontos!! társalgást, itt a blogon, poszton!!
:(

szoja122 2012.01.23. 19:42:45

@ciceró: "Németh Sanyi nem tüzeli a híveit Orbán ellen "

Erre semmi szüksége, mert szerintem prédikálás nélkül is Orbán ellenesek, mégpedig nagyon.

ubul2000 2012.01.23. 19:48:57

@márta)): Első pillanatban már aggódni kezdtem, hogy valami hiteles forrásból idéztél, de megnyugtattál, hogy csak az atv-ből

ubul2000 2012.01.23. 20:06:43

Hideg atlanti szél fúl! Mit hoz holnapra? Havazás vagy derűs idő?

hoplita 2012.01.23. 20:12:47

@panelburzsuj:
Fárasztó egy manus vagy te.

@márta)):
Az átévének is be kéne mán nyújtani egy petíciót.
Olyan szeptembertizennyolcadikait.:)

márta)) 2012.01.23. 20:18:49

Csak nyugodtan szórakozzatok tovább. Nem óhajtok egyetlen megjegyzésre sem válaszolni.
Ezért hát! nem kell fáradni. Máskor sem tettétek/teszitek.
Ezután meg nincs szükségem rá.
Ilyen ez.
hm??

6.Lenin 2012.01.23. 20:31:36

@ubul2000:

Szerintem mindenkinek mást.

Akik hideget várnak, még az esetleges napsütés sem fog örömet okozni.

Netán derűs nap lenne, ugyan, ezek minden szarnak örülnek, tulajdonképpen januárban 1 derűs nap, abnormális.

Szoktam figyelni, minden csatornán mást jósolnak, mint minden másban.

Minden esetre a hógolyó elindult, lesz-é belőle lavina?
Nagy az esély rá.

6.Lenin 2012.01.23. 20:34:39

@ubul2000:

Mire számít a Jobbik, és mit lép(ne), ha...?

ubul2000 2012.01.23. 20:44:38

@6.Lenin: Fogalmam sincs mit lép/ne/ a Jobbik. Viszont elgondolkoztam ezen a békemeneten. Ez nem a kormány melletti általános támogatást jelentette, hanem kifejezetten a kormány jelenlegi eu-val és imf szembeni kiállását támogatta. Ha Orbán néhány apró kiigazításon kívül jelentős behódolásra kényszerül - könnyen visszájára fordulhat a dolog.

6.Lenin 2012.01.23. 20:53:51

@ubul2000:

A békemenettel kapcsolatban egyezik a véleményünk. Az EP "vita" utáni sajtótájékoztatón Orbán már elmondta , mik a lehetőségei, mit fog lépni. Kb mindenki, aki nézte, ismeri a lehetőségeket. Amúgy sem nagy jelentőségű ügyekről van szó.

A békemenet utána történt.

Jelentős behódolás csak akkor lenne, ha kiderülne, olyasmiben is enged, ami eddig nem volt nyilvános.

Igen, lehet a szombati esemény adu, de bumeráng is.

Azért kérdeztem a Jobbikról, mert gondoltam belülről is ismered az álláspontjukat. Bocs.

ubul2000 2012.01.23. 20:59:17

@6.Lenin: Én csak szimpatizáns vagyok - egyelőre

Balt 2012.01.23. 21:02:42

@ubul2000: Nem hinném. Közben volt a Jobbik zászlóégetése, az kicsit árnyalta a képet... Ők talán felülnek az EU-ellenes vonatra, de ez nem perspektiva - azzal együtt, hogy nem tudni, az EU hogy jön ki ezekből az évekből.

Balt 2012.01.23. 21:05:59

@6.Lenin: Úgy fest, erősen fúrják az egykulcsos adót. Nem tudom, ebbe bele lehet-e menni...
www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/tenyleg_befellegzett_a_16-os_egykulcsos_adonak.161827.html

jjulie 2012.01.23. 21:06:42

@ubul2000:

hahaha

vagy te annyira ostoba mint egy átlgos lúzer aki a jobbikban landolt, úgyhogy bevesznek

6.Lenin 2012.01.23. 21:08:07

@ubul2000:

Rendben, semmi gond. A hozzászólásaid alapján gondoltam, szorosabb a kapcsolat, mint szimpatizáns. Érdekelt volna néhány kérdés, de @hoplita csak a rokonságommal + közvetlen hozzátartozóimmal hajlandó foglalkozni, különböző tevékenységre buzdítva.

ubul2000 2012.01.23. 21:12:20

@Balt: Én elég sok olyan transzparenst láttam a tv-ben amin az szerepelt, hogy nem leszünk az eu, imf gyarmata. Azért ez árnyalja a képet a feltétlen kormánytámogatásról. Ebben a kérdésben igen, amíg Orbán nem törik meg - addig tart a támogatás

jjulie 2012.01.23. 21:17:09

@ubul2000:

orbán megtörik, nem törik, ez itt a kérdés

hahahahaha

és

hahahahaha

nem at a kérdés, hogy orbán faszságot művel van nem faszságot művel

hahahaha

birkák és záslószökevények

hahahaha

6.Lenin 2012.01.23. 21:20:47

@Balt:

Érdekes kérdés.

Ki lehetne most hátrálni, kényszerítésre hivatkozva.

A jelenlegi gazdasági helyzet nem a legkedvezőbb ennek az adónak. Korai ezt megítélni. Vannak, amik csak hosszabb távon hozzák az elvárt eredményt. Előre talán nem volt ennyire egyértelmű az időzítése. Szerintem kellene találni 1 jó megoldást, hogy ne kelljen feladni.

Az ellenzéket figyelembe véve, szerintem a következő ciklusban meg lehet majd oldani azokat, amiknek jelenleg nem éppen kedvez a jelenlegi világ gazdasági helyzet.
Szerintem nincs miért ennyire kapkodni. Nyugodtan vissza lehet venni a tempóból.
Az elmúlt heti események bizonyították, nincs komoly ellenfele ennek a kormánynak, sem otthon, de a határokon túl sem.
Szerintem.

ubul2000 2012.01.23. 21:28:30

@6.Lenin: Az még érvényben van, hogy adóév közben csak kedvezőbb mértékre lehet módosítani az adókat?

6.Lenin 2012.01.23. 21:29:05

@ubul2000:

Figyeltem az itteni reagálásokat a békemenetre, de a más fórumokon megjelenő magyarázatokat is.

Nagyon sokan félreértik,/félremagyarázzák szerintem is. Ez nem a fideszes kormány melletti kiállásról szólt.

Én nagyon remélem voltak a menetben mszp-s, jobbikos szimpatizánsok, is és olyanok is, akik minden pártot utálnak jelenleg Mo-on. Viszont amiért kimentek, jelenleg Orbán képviseli. Remélem fogja is.

6.Lenin 2012.01.23. 21:33:22

@ubul2000:

Amennyiben módosításra kerülne sor, nyilván megtalálnák rá a törvényes megoldást. Konkrétan én nem ismerem ennek a törvényes kereteit. Ezek már szakkérdések.

jjulie 2012.01.23. 21:34:05

@6.Lenin:

nincs komoly ellenfele ennek a kormánynak

hahahahahah

a fideszbéka segge alatt nincs ellenfél

hahahahahahahah

majd ha kimászik a a kormány a fideszbéka segge alól akkor ............

ubul2000 2012.01.23. 21:36:19

@6.Lenin: Hát mszp-sekben, lmp-sekben nem nagyon hiszek. Árpád-sávos zászló volt néhány.

Balt 2012.01.23. 21:38:51

@6.Lenin: Nem, szerintem itt MSZP-s egész biztos nem volt, Jobbikos se igen. De még fideszesek közül is csak az Echo TV vonzáskörzete, akiknek Bencsik, Bayer nem túl radikális. Nekem ugyan nincs különösebb bajom velük, csak az Echo TV-t kivette az UPC a csomagból. Tüntessünk érte...? :]

Balt 2012.01.23. 21:40:17

@ubul2000: LMP-sek voltak, ők ellentüntettek az erkélyükről... :]

6.Lenin 2012.01.23. 21:40:34

@ubul2000:

lmp-s, dk-s biztosan nem volt, de az mszp- ben nem mindenki hülye, szerintem. Ismerek normális gondolkodásúakat is köztük.

dbeata 2012.01.23. 21:43:39

@hoplita: A néni meg szerényen éldegél? Mire költi a párt? EU-s zászlókra meg gyufára?

nyünyüge 2012.01.23. 21:45:14

@6.Lenin:
az nem kérdés, a kormány eddig mindenre megtalálta a megoldást, amit elhatározott. Azt is megoldotta, hogy törvényes legyen, legfeljebb módositotta a törvényt.
Most kicsit nehezebb lesz, mert Alaptörvényt kell módositani, de hát az élet teli van kihivásokkal:)

6.Lenin 2012.01.23. 21:52:56

@Balt:

Azt én sem gondolom, hogy a "B" közép, a fanatikusok közül.
A szimpatizánsok közül el tudom képzelni.

Láthatóan az idősebb korosztály volt többségben, akik átélték az elmúlt néhány évtizedet. Ismerik közelről a politikát. a saját bőrükön megtapasztalták a különböző "demokráciák" hazugságait.
Voltak/vannak, akik tényleg hittek a "fényes szelek"-ben. Vannak akiknek igen rossz tapasztalataik voltak a különböző szocialista intézmények vendégszeretetéből is, nyilván kicsit keményebb szívvel, de nem feltétlen bosszúvágyból tekintenek a múltra.

Mást szeretnének, mint ami eddig volt. Még van remény.
Szerencsére.
Szerintem.

Balt 2012.01.23. 21:53:38

@6.Lenin: Kizárt, hogy MSZP-s lett volna ott szombaton. Mesterházy már aznap kiröhögtette magát a számháborújával.

ubul2000 2012.01.23. 21:54:23

@Balt: Hol vették ki? Nálam van.

Balt 2012.01.23. 21:57:00

@6.Lenin: Ááá, az MSZP-sek itt voltak:
index.hu/video/2012/01/22/adj_kiraly_frekvenciat

Na, itt aztán lehet korátlagot számolni...

jjulie 2012.01.23. 21:58:00

@Balt:

te mint öblöshangú fideszseggszájszagú tahó emlékezzél a számháború világbajnok kétmilliós filipre és szégyelt magad tahó

Balt 2012.01.23. 21:58:09

@ubul2000: UPC analóg csomagból mindenhol.

6.Lenin 2012.01.23. 21:59:48

@nyünyüge:

"de hát az élet teli van kihivásokkal:) "

Szerencsére. Ezek adják az értelmét az életnek.

6.Lenin 2012.01.23. 22:02:54

@Balt:

Az ilyenek nálam más kategória. Szerencsére mindig kisebbségben vannak/maradnak még ha néha színt is váltanak.

wallenberg 2012.01.23. 22:50:59

Kedves Gábor!

Gondolom, rengeteg dolgod van, de nagy időket élünk! Írj gyakrabban!!!!!

graycivil 2012.01.23. 22:52:37

"Oszkó a Financial Timeson teszi helyre Orbánt

Míg azonban az ország államadóssága rekordszintet ütött meg, a piacok bizalma pedig elveszett, Magyarországot leminősítették, a kormány kommunikációja országon belül pedig továbbra is a magyar szuverenitásról és a bankok, az IMF és a multik által szimbolizált külvilág elleni "szabadságharcról" szólt, mégsem maradt más választása, mint hogy visszatérjen Brüsszelhez és Washingtonhoz."

hirszerzo.hu/hirek/2012/1/23/20120123_oszko_orban_gazdasag

graycivil 2012.01.23. 22:55:32

Oszkó: "Szempontok a kormányszimpátiához

Valójában teljességgel érdektelen körülménynek tartom, hogy a Fidesz ki tudott vinni mintegy százezer embert az utcára, sőt, az lett volna a meglepő, ha ezt a pártfunkcionáriusok rendelkezésére álló adatbázisok, bőséges anyagi források és szervezetten vonuló buszkaravánok birtokában ne tudta volna megtenni."

oszko.hvg.hu/hvg/szempontok-a-kormanyszimpatiahoz/

"Sőt, inkább azt tartom érdekes körülménynek, hogy a tömeg összetételéből jól látható, a Fidesz választási adatbázisa mely korosztályokban rongálódott meg végletesen, és mely generációt tudta a kormány még ennyi veszőfutás után is szervezetten mozgósítani egy hangulatos fővárosi sétára."

inreallife 2012.01.23. 22:57:09

@6.Lenin: az persze, mindent végigéltek. én inkább őgy fogalmaznám, hogy olyan elbaszott öregek, akik nem tudnak haladni a korral. nem értik a mai világot, fingjuk sincs az internetről, ahogy a nagyvezérnek se, nem is veszik észre, hogy kilóg a segg... vannak ilyenek, ők is a rendszerváltás vesztesei...

ubul2000 2012.01.23. 23:01:44

@graycivil: Na mi az? Itthon már sehol sem mer publikálni?

Igaz, ki hinne neki

Balt 2012.01.23. 23:45:22

@graycivil: Ez kb. Török Zsolt színvonal. Ennél többet gondoltam Oszkóról.
Ja, ez kicsit idejétmúlt, de ide kívánkozik:
koczianpeter.blog.hu/2012/01/14/demokracia_ellenes_a_szakertoi_kormany_elkepzelese

ssi 2012.01.28. 11:48:48

@pom pom: libidó ügyében Matolcsyné is elégedett? mire vonatkozhat náluk a 16%?

@dr.dbeata:
Orbán-kormány szereti az erős államot: megszerez, kézben tart, büntet, kiválasztottak előnyhöz juttatása, újra oszt stb. Csak az erő önmagában nem garancia a jobbra/minőségibbre
hvg.hu/gazdasag/20120126_Orban_allam_kozgazdaszok

@nyünyüge: O.V. okos, de mire használja: mások megvezetésére/nyíltan vállalt céljai elfogadtatására?

@szoja122: O.V. is hiszi a Matolcsy féle sikereket, vagy örül, hogy talált olyan embert, aki manapság így mer/tud beszélni?

aszekelyek 2012.01.28. 12:13:47

@manyike: Ami azt illeti , a tudomány mai állása szerint a potencia lelkiállapot kérdése. Mert ugye anélkül elég nehéz összehozni. Riasztóan sok a nemzőképes korúak között az , aki mégsem képes nemzeni. Szerinted a zorbán delejezte meg üköt? Vagy a Matolcsyné férje? Akiknek megvan a nemzőképességük , tehát már van gyerekük , őket kell támogatni abban , feltéve ha fel is tudják nevelni , hogy több gyereket is vállaljanak. Magasabban kvalifikált szülő értelemszerűen képesebb felnevelni több gyereket. Megfelelő színvonalon. Melyik nem világos? Az mennyire állítja meg a népességfogyást, ha a Matolcsynéval szórakoztok? Nagyon vicces egyébként. Minden vidéki kocsmában magasabb a humor színvonala.

aszekelyek 2012.01.28. 12:18:09

@hoplita: nekem is van sógorom. meg is jegyezte minap, mikor nyílt tüzön a tarját sütötte nekünk , +vendégeinek , hogy kóser a tarja..... Természetesen egy morzsa se maradt.

aszekelyek 2012.01.28. 12:30:22

@knausz: ezek közül egy is megállta-e a helyét? Vagy csak konrádék fújják? ők nagyon. Alátámasztva nincs. aggályok és félelmek, hogy de lehetne éppen,... a média kapcsány, pl rangos katalinék, atv-n,... és másutt is. Konkrétum nincs. Amit kért az EU bizottsága, azzal persze ők nem elégedettek. látom, tegnap is, hogy konrásd utolsó lehelletéig fogja tiporni mások értékeit. Pld. a jelen kormányra szavazókét. bármit képes állítani. függetlenül a tényektől. Megint erőszakoskodik a Guy nevű haverja , hogy még egy palávert verjenek az EP-ben. Nem nyugszanak. Míg békében nem. Lesz megint purparlé. Más nem volt. ez sztem francia eredetű, és olyasmit jelent, csak azért, hogy beszéljenek ..... és lehetőleg mindenféle sarat dobáljanak. Orbán megnevezte a múltkor konrádot. Sztem menjen el megint és nézzenek farkasszemet. Kinek az értékeit tisztelik ezek a hangos liberálisok ott az EP-ben? Senkiét. A keresztényekét? Nem. A demokratikusan választókét? nem. Mondj egyet a saját megveszekedett követelésükön kívül, amit valóban tiszteletben tartanak. A vélemény szabadságát sem. nem tettük magunkévá többségében az - állítólag liberális értékeiket - és ezért törölgetik ők a cipőiket belénk, akiknek más az értékrendjük. ezek a tények. Az meg papírforma, hogy ők mindezt rá akarják kenni másokra. Senki a liberális értékeket nem bántotta. Az ő marhaságaikat szavazták le. Pont. Rajtuk kívül nem bántotta persze senki a liberális értékeket. Liberális én vagyok. Nem konrád. Ő egy acsarkodó vénember. Ez róla a véleményem. A szabad véleményem.

aszekelyek 2012.01.28. 12:43:57

@graycivil: Gratulálunk neki is. Igyekszik a jó hírét öregbíteni MAgyarországnak. van az a kis bibi, hogy rákényszerült szót használta. Az egy visszaható ige. VAlamkiknek, valamilyen tevékenysége miatt kényszerült, kényszerítették tehát, hogy oda visszatérjen. esetleg oszkónak kiesett a fejéből, hogy euro válságvan, nagyon nagy, sokkal nagyobb, mint volt? meg az, hogy az árfolyamok égbe hajtása miatt nőtt a forintban számolt adósság érték? Ez nevezi magát szakembernek? Korrektnek se próbálja meg magát nevezni és ezt a szöveget. Nem bontotta ki a teljes igazságot, mint akiknek a samesza is volt, meg ma is az ő szekerüket tolja. Olyanoknak meg kitelt már Magyarországon. Így tálalja. Az ő dolga. Az is őt minősíti, hogy ezt teszi a hazájával.
Mondjad édes gréczyzsótika, esetleg nem ahatalom megszerzéséért teszi ezt oszkó is és bajnai és konrád és aki e ebben benne van? azt hiszem, képesek ilyesmire. Már bizonyították. Azt tudom mondani erre, hogy ne akarjanak hazugságokkal választást nyerni, mert az nem igaz országhoz vezet. Mondta a nagy miniszterelnökünk, a 2006-os kampány vége felé. Milyen jól mondta! Üzenem oszkónak, nem nyerő. A teljes igazságot legyen szíves a világsajtóba kürtölgetni. Pl. Mikor és miért szaladt el a forint? Mi ebben a jegybankelnök felelőssége. Mi az EU totojázásának szerepe. Másként egy sunnyogó feriutánzat , oszt jónapot.

aszekelyek 2012.01.28. 12:47:22

@ciceró: Akkor te a demokoala szavazója vagy:) Ők nem balosak és állatira progresszívek is:) vagy bokrosra. Az se rossz:) Velük hogy állsz? LMP?

aszekelyek 2012.01.28. 12:50:43

@Hepci: gondolom konrád se mentesen a tudatmódosító szerektől ír olyanokat , hogy "szemét demokrácia ".... Legyünk jóindulatúak:)

aszekelyek 2012.01.28. 12:54:49

@ciceró: Az a kis szocialista karrierista múlt meg ne zavarjon se ferinél, se bokrosnál, se bajnainál... Áh ,... az náluk ! nem számít. LMP? Még majd elválik. Mint schiffertől a frakció.

aszekelyek 2012.01.28. 13:03:43

@Balt: Másutt nincsenek kormánytámogató menetek? Nahát! ? :DDD Igen. Az olaszok konkrétan azt a rájuk ültetett fickót írták a szalagra , amit az első sor vitt.... No -val kezdődött. Elég sok helyütt vannak komoly elégedetlenségek kormányokkal szemben. Akiket nem zaklat az EU úgy , ahogyan a magyar kormányt. Paradox dolgok vagynak. A képviseleti demokráciák kissé ingatagra vannak hangszerelve arrafelé , mert a népek nem úgy vélik , hogy őket képviselnék a kormányok. Néhol a nem is általuk választottak.

aszekelyek 2012.01.28. 13:07:12

@knausz: a gonoszok. Akik általában a hozzá kellő hatalommal is mindig bírtak. Cserháti esete pl.

dbeata 2012.01.28. 14:29:34

@aszekelyek: Inkább a saját házad előtt sepregessél, és ha kérhetném, válaszolj a kérdésemre, ha már ennyi időd van.
süti beállítások módosítása