Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
17:25

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr3214866598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MACISAJT 2019.05.29. 05:30:53

Kevesebb szó esett, pedig az EP választáshoz tartoznak.

Az RMDSZ , a romániai magyar érdek képviselet legalább egy képviselőt küldhet az EP-be, Winkler Gyula személyében.
Valószínűsíthető, hogy a töredékvoksok újraosztása nyomán az RMDSZ-lista második helyén szereplő Vincze Lóránt is mandátumhoz jut.

Illetve sajnos volt még egy vesztes:
A felvidéki Magyar Közösség Pártja.

A bejutás nem jött össze: a szlovák EP-választáson az MKP 4,96 százalékot ért el, alig 0,04-gyel (!) kevesebbet a szükségesnél. Ezzel Csáky Pál, a párt korábi elnöke nem lesz brüsszeli képviselő, és mivel a szlovák pártok sem tettek befutó helyre magyar nemzetiségű jelöltet, a felvidéki magyarságnak sem lesz képviselete.

Bugárék MOST-ja meg csúfosan leszerepelt, de őket nem illik vesztesnek nevezni, hiszen ők csak elvégezték a magyarság leszalámizási feladatukat amiért kreálva voltak, illetve Magyarországon a bejutási kérdés az ellenzék számára hogy a magyar párt kiesésével kevesebb Orbán-szövetséges jutott be Brüsszelbe.

Brix 2019.05.29. 09:35:57

Kiegyensúlyozott értékelés, de nincs arról egy szó sem , hogy a kormány- állampárt és az ellenzék nem egyenlő feltételekkel versenyez, úgy is lehetne szebben fogalmazva: Magyarországon nem működik a pártok egyenlő versenyén és váltógazdálkodásán alapuló , plurális politikai rendszer. Orbánék már sok évvel ezelőtt olyan törvényi módosításokat szabtak, amivel új- nekik kedvező -pályát szabtak a politikai rendszer fejlődésének, az egypárti hatalom minden eszközzel bebetonozásának ( választási törvény)
A kampányidőszakban az állam- és a párt ugyanazt a "migráns", "védjük meg Európát" narratívát nyomta, azaz: az állam besegített a Fidesz választási kampányába
A közmédia tökéletes állampárti kontroll alatt áll, vezetője pártkatona, szakértői és hírműsorok tematikája, csak a kormány nézeteit tükrözni. "Szakértőik" : ifj. Lomnici, Boros Bánk, Mráz Ágoston, és társaik a kormány óriási pénzekkel fizetett támogató. A "nem" közmédiát , stróman vállalkozásokon felvásárolták , és kb 80%-ban birtokolja..
Az elvileg független államhatalmi szerveket az ellenzéki pártok vegzálásra használják fel. A Jobbik többek között az ASZ büntetés, az anyagi ellehetetlenedés miatt ment tönkre
Az ellenzéki pártokba belső bomlasztókat szerveztek, legyen szó Jobbikról vagy LMP-ről...
A magyar állam lefizette , megvásárolta a határontúli szavazókat is, hiszen a 99%-os vajdasági választási szereplés, már valószerűtlen, életszerűtlen...70 milliárdot osztott szét , közvetett és közvetlen formában
A magyar kistelepüléseket is leuralta, hiszen a helyei véleményformálók 10-100 milliós pályázatokat nyernek (magáncélra) ill a cigányságnak alamizsnát osztogatnak...

A fentebb leírtakból látható hogy a magyar választási eredményekhez óvatosan kell viszonyulni, hiszen Magyarország nem szabad...
Ezen felül, azért el kell ismerni a Fidesz " érdemeit " is. A társadalom, a közvélemény, ilyen fokú leuralása , a kvázi egypárti hatalmi rendszer ilyen tökélyre juttatása nem kis politikai teljesítmény...Az évtizedek óta óta építgetett zseniális hatalmi hatalmi hálózat - egyelőre- jól funkcionál, bár már a korlátai is látszanak , amelyek generáció-és korszellem- változásból adódnak... Ha tippelnem kellene , akkor egy modern , a fiatalokat is megszólítani tudó , középutas, zöld és progresszív erő fogja őket leváltani ( talán a Momentum..)
DE, a magyar társadalom olyan atavisztikus vonásokat mutat, hogy erre inkább középtávon van esély...

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2019.05.29. 11:21:22

Ilyen informális egypártrendszerben csoda, hogy a Fidesz nem szerezte meg mind a 21 mandátumot. Ezek szerint vannak még önállóan gondolkodó emberek is? :)

2019.05.29. 11:58:32

Már bocsánatot kérek, de ez a politológusi elemzés vagy minek nevezik, nem más, mint utólagosan, a történések és tények felesleges magyarázata.
Mert mint ahogyan a közmondás mondá--" Mindig a vásár után okos a paraszt-- vagy hogy eső után már késő a köpönyeg, igy aztán semmivel nem lett a keményen dolgozó kisember okosabb.

Csak hallgatja és olvassa a különböző pártokkal szimpatizáló és a pártok által fizetett " szakértők " DDDDDDDDD:--szinvonal alatti hablatyolását.

A választásnak vége, az emberek szavaztak. Kik elvek alapján, kik pénzért, kik nyugdijért és szavazatukért kapott magyar állampolgárságért, kik pedig krumpliért, étolajért és sűritett paradicsomkonzervért, lejárt szavatosságú száraz tésztáért.

De miért kell ezt elemezni ? Megtörtént ? Meg. Látták előre ? Igen. Akkor miért kell mindent megmagyarázni ?! atlán lottózni--totóni, " tippmixüni " kellene !

Kivlov 2019.05.29. 12:16:29

@Brix:
"A magyar állam lefizette , megvásárolta a határontúli szavazókat is"
Nem. Ezeket az antimagyar gyurcsány lökte el magától, amikor a kettős állampolgáságuk ellen kampányolt.

s 2019.05.29. 12:25:28

Érdekes, ep választásról van szó, de szó sem esik benne az európai parlamentben elfoglalt helyről. Pedig igazán az számítana. A fidesz 13 mandátuma szart sem ér, mert lényegében kibaszódnak a légüres térbe, az érdekérvényesítő képességük jelentősen csökken. Erről szó sem esik. Miért?

Sparhelt · www.sparhelt.hu 2019.05.29. 12:47:29

@Kivlov: Attól még, hogy nem szavaztak Gyurcsányra, még lett volna kire szavazni, aki nem Fidesz. Szóval szerintem nincs igazad.

Kivlov 2019.05.29. 12:52:03

@Sparhelt:
Lett volna, de minek? Ha nincs jobb, akkor minek legyen saját maga ellensége? :D

6.Lenin 2019.05.29. 12:54:09

A hosszútávú trendet kell nézni...

index.hu/kulfold/2019/05/29/populista_hullam_europaban/

azt most felejtsük el, hogy a szélsőjobb megnevezés egy faszság.

Pillangószelep 2019.05.29. 13:33:59

@s:
Nem baszódnak ki. Ez csak ellenzéki vágyálom. Egyébként miért jó az ellenzéknek, ha a FIDESZ otthagyja a kevert Néppártot?

2019.05.29. 14:44:52

@Brix:

"Ezen felül, azért el kell ismerni a Fidesz " érdemeit " is. A társadalom, a közvélemény, ilyen fokú leuralása , a kvázi egypárti hatalmi rendszer ilyen tökélyre juttatása nem kis politikai teljesítmény...Az évtizedek óta óta építgetett zseniális hatalmi hatalmi hálózat - egyelőre- jól funkcionál, bár már a korlátai is látszanak , amelyek generáció-és korszellem- változásból adódnak... Ha tippelnem kellene , akkor egy modern , a fiatalokat is megszólítani tudó , középutas, zöld és progresszív erő fogja őket leváltani ( talán a Momentum..)
DE, a magyar társadalom olyan atavisztikus vonásokat mutat, hogy erre inkább középtávon van esély..."

Sajnos nincs igazad!
A csúti nem fogja kiengedni a kezéből a gyeplőt, több okból is, ezért csak az a lehetőség látszik, hogy vagy totálisan és vállalhatatlanul eluralkodik rajta a skizofrénia, vagy egyéb okból elpatkol. Én az előbbire tippelek.

Viszont az a gond, hogy ebben az esetben, az országnak reszeltek. Na persze nem azért, mert olyan jó lenne Orbánisztánban élni, hanem azért, mert a csúti nélkül a fityisz úgy mállik szét néhány héten belül, mint homokvár a zivatarban. És mivel sikeresen leszalámizták az összes valamire való ellenzéket, így marad nekünk ismételten a Fletó vagy az olasz modell, ahol három havonta van kormányválság...

2019.05.29. 15:15:50

@Brix:

A szokásos unalomig ismert libbant mantra.

Nem a Fidesz találta ki a választási körzetek átszabását, ez már 1812 óta bevett szokás a lator államban, az usa-ban. Úgy hívják: gerrymandering.

A kampány bebizonyította, hogy aki kimozdul a fővárosból, az meg tudja szólítani a vidéken élőket is, és szavazatokat tud szerezni. Ja, ha a budapesti romkocsmaértelmiségnek derogál a vidék, akkor azt kapják, mint eddig. A kutyát nem érdekli vidéken, a falvakban, miről filozofálnak a lepukkadt értelmiségiek,borostás arccal, hosszúlépés mellett a romkocsmákban (lásd Pogi próbálkozásait).

És a lényeg. Magyarországon demokrácia van, egyre csökkenő liberális befolyással, ami rendkívül üdvös dolog. Lehet bohóckodni, szájkaratézni számokkal, de aki egy demokráciában kormányozni akar, annak választást kell nyerni, nem matekversenyt.

2019.05.29. 16:05:35

A diktatúra azért libbantéknál is működik:

"Obama idején például furcsa szövetségi vizsgálat alanya lett a texasi Houstonban Catherine Engelbrecht és férje. A házaspár húsz éve vezette békésen vállalkozását, ami kormányzati emberekkel csak adófizetés idején találkozott. 2008 után azonban Catherine politizálni kezdett, mégpedig Obama ellenében, a Tea Party színeiben. A washingtoni kormányzat hirtelen vizsgálódni kezdett az Engelbrecht Manufacturingnál, majd 25 ezer dolláros büntetést róttak ki rá azért, mert egy emelőgépen nem a megfelelő típusú biztonsági öv volt. Nem arról van szó, hogy ne lett volna biztonsági öv – hanem a típusát kifogásolták. Hatszor vizsgálódott a házaspárnál az FBI, és tiszteletüket tették a legkülönfélébb kormányzati ügynökségek – nem Texasból, hanem Washingtonból, és még egy teljes könyvelési vizsgálatot is a nyakukba kaptak. 2014-nem a vizsgálatot végző ATF igazgatója, Todd Jones azt mondta egy kongresszusi meghallgatáson: nem tudja, miért kellett Engelbrechtéket átvizsgálni."

s 2019.05.29. 16:19:18

@Pillangószelep: "Nem baszódnak ki."
Akarsz fogadni? Pár napon belül eldől.

"Egyébként miért jó az ellenzéknek, ha a FIDESZ otthagyja a kevert Néppártot?"
Azért mert akkor Magyarország kevesebb pénzt kap, hiszen alig pofázhat bele a döntésekbe. Az a pénz már régen nem a magyaroké volt, a fidesz csókosait fizették ki belőle. Tehát ha megszűnik az ellátmány, akkor elképzelhető, hogy a fidesz rendszere - ami lopásra volt berendezve - is bukik. Ezért, semmi másért.

Geo_ 2019.05.29. 16:28:37

@Quercus Maximus: igazad van - nem a Fidesz találta ki a gerrymanderinget, az egyoldalú alkotmányozást, a rule of law helyett law of rule-t, a közmédia lenyúlását, a maffia-államot, stb, de attól ezt a rezsimet éppenhogy nem lehet demokráciának nevezni.

2019.05.29. 17:16:47

@Geo_:

Annak nevezitek, aminek akarjátok. De eléggé egyértelmű,hogy a választók többségét nem érdeklik a libbant sírámok. Alternatvát kell nyújtani a választóknak a Fidesszel szemben, nem telesírt taknyos zsebkendőt.

Geo_ 2019.05.29. 17:52:12

@Quercus Maximus:
OK, tehát akkor abban megegyeztünk, hogy ez nem demokrácia.

Csak felhívnám a figyelmedet, hogy ott, ahol látszik alternatíva - Budapest, nagyvárosok - már sokkal gyengébb a rezsim.

2019.05.29. 18:13:41

@Geo_:

Kivel is egyeztél meg?

Brix 2019.05.29. 18:21:41

@Quercus Maximus: Nincs teljesen demokrácia , csorbul a jogállamiság ès sèrülnek az európai alapèrtèkek , ezt kimondta az Európai Parlament , de kimondják az európai demokraciákat vizsgáló szervezetek is ( Freedom House) vagy világhírű filozófus, Fukuyma , akik konzervatív gondokodó...Èrdekes , minden ország Európában a demokráciák közzè tartozik, Magyarország már csak rèszlegesen az....Lengyelorszagot is demokráciának tartják pedig szèlsőjobboldali kormány van, azaz: nem ettől függ , hogy demokratikus egy állam sem( bár ott is nekimentek a bíróságnak..) A lènyeg: megmaradt a hatalomváltás esèlye.. A 40 milliós államot nem cseszegetik, csak a 9 millióst? Nyilván azèrt mert jól látják , csak nálunk van rendszerszintű problèma!

6.Lenin 2019.05.29. 18:35:44

@Brix:

"csak nálunk van rendszerszintű problèma! "

Igen, mi vagyunk a rossz példa. Miért is?

Annyira egyszerű átlátni, hogy szinte szégyelli az ember leírni.

Mert nálunk óriási a szakadék az ellenzéknek nevezett valamik, és a kormány közt, és már szinte meg sem lehet számolni hányszor is.
És még van ennél borzalmasabb tény is, nálunk működik a dolog. Óriási a választói támogatás mögötte.

Lehet agyalni, hivatkozni az ellenérdekeltek pénzén táplált intézmények táblázatain, kierőlködött marhaságain.

ezeket hangzatos, de értelmetlen süketelésekbe bújtatni.

az elején linkeltem egy cikket, a trend egyértelmű. az Orbán rezsim a legveszélyesebb a liberálisnak hazudott világra.
Szerintem.

2019.05.29. 18:38:11

@Brix:

Nemmondod. Ja, hogy a libbantak szerint nincs demokrácia. Milyen is? Megvan! Liberós demokrácia nincs. Hál Istennek. Igaz, olyat ha meggebednénk se tudnánk csinálni mi se, mások se. Mert olyan, hogy liberális demokrácia nincs. A liberalizmus és a demokrácia egymásnak ellentmondó fogalom. Ami van, azt úgy hívják: liberofasizmus. Egy szúk,öntelt, pökhendi elit uralma a többség fölött. Olyan elité, aki semmibe veszi a többség szavát, akaratát, terrorizálja, üldözi a más véleményt hangoztatókat, semmibe veszi a választói akaratot.

A demokrácia a többség uralma. És Magyarországon a többség 2010-ben úgy döntött, hogy nem kér többet az országot kiárusító, az embereket munkanélküliségbe, kilátástalanságba, devizahiteles csapdába hajszoló, a az országot tönkre tevő libbantakból. Bölcs döntés volt.

Geo_ 2019.05.29. 18:53:42

@Quercus Maximus: lemondtál arról, hogy bizonygasd - űgyhogy annak vettem.
Csak azt nem tudom, miért vagytok ilyen szégyenlősek?

A demokrácia a többség uralma. - lófaszt, míg elő nem veszem az úri modorom. Ha már: a demokrácia a NÉP uralma. De segítek:
geo1.blog.hu/2017/08/07/a_ujra_a_demokraciarol

Sajnos, tudatlanok vagytok - "Mert olyan, hogy liberális demokrácia nincs." Ha tudnád, az un. liberális demokrácia másik neve a polgári demokrácia, s nagyon kötel áll a _jogállam_ fogalmához: hu.wikipedia.org/wiki/Jog%C3%A1llam

Brix 2019.05.29. 19:01:21

@Quercus Maximus: A másik dolog..Jössz itt az amerikai demokrácia problémáival...Kiskomám , Te nagyon hülye , tanulmányoztad már egyáltalán az amerikai demokrácia felepítèsèt? Ha megtetted volna - és nem csak az orosz szponzorált nemzetközi hazugsággyar híreit olvasnád - akkor tudnád , hogy az amerikai demokrácia összességében fejlettebb , mint az európai..Nézzük a tènyeket: - Kètkamaras parlament- szenátusban ès képviselőházban- mástól , másra kapnak felhatalmazást. A kèpviselőket 2 èvente újválasztják ès a szenatus 1\3 át...Tehát , nem lehet a politikai hatalmat bebetonozni...A kepviselők kevesbè függnek partjuktól , sokkal nagyobb az autonómia és pénzügyi függetlensèg. A másik alapvető rendszerszintű dolog: a különböző államhatalmi ágakat sokkal erőteljesebben szètválasztjak , mint Európában...A bíró simán megvetózhatja Trump- kitoloncolasát, szinte nagyobb hatalma van a maga területen, mint az elnöknek, nincs alá- felèrendeltsegi viszony....Az elnök terminusa korlátozott, azaz: két terminusra korlátozott... Ez valódi demokrácia , nem amit a csuti Türannosz csinál, 30 évre bebetonozott autoriter hatalmával, ( legalábbis ez lehet a cèlja..) ez minden, csak nem plurális demokrácia! Amit Orbán művel, az a demokratikus államrend meghekkelèse, egy modern eszközökkel kiépített kvázi egypárti rezsim....52%? - menjen már a p.- ba! Miféle abnormális világ ez, amely távol áll egy normál plurális demokratikus rendszertől, minden tèren....Mindig a nèpre hivatkozik, és hamis egysèget hirdet, amikor a társadalmat különböző érdekcsoportok alkotják, ezt kellene minèl jobban lekèpezni a politikának ( plurális hatalommegosztás, arányos kèpviseleti rendszer...) nem pedig NER! Különösen úgy, hogy minden eszközzel , 1000 milliárdokkal támogatja a nemzeti nagytőkèt , 9%- os Tányat ad nekik stb..Miközben a kisembereknek 45% az adóèk, és 27%- os " világbajnok " áfat fizetünk! Orbánra nem èrdemes szavazni , csak ha valaki benne van a felső 3- 4 % - ban , ahová a nagytőkesek és a budai ingatlanhalmozó nagypolgárság tartozik...A cigányokat nem ítélem el, mert nekik az is nagy segítség, amit Orbán a szavazataikert ad cserèbe, de hogy az alfödi, tipikus ágrólszakadt kisember mièrt szavaz Orbánra - egykulcsos adóstól, túlóra törvenyestől, legszegényebbkènt a V4 országokon belül, az felfoghatatlan ....

2019.05.29. 20:03:52

@Brix:

Lefordítom a szófosásod.

Ha a libbantak nyernek, akkor minden rendben volt a választáson, és demokrácia van. Ha nem a libbantak nyernek, akkor elcsalták a választást, és diktatúra van.

Unalmas. Nem kicsit, nagyon. Mint mondottam, ha nem tetszik az Orbán-rendszer le kell váltani. Ha meg még ehhez is hülyék vagytok, akkor így jártatok.

invalid user name 2019.05.29. 20:11:55

Hát, töröggábor szerintem megint nagyon alacsony szinten elemez. Most nem a színvonalra gondolok, kifejezetten jókat mond, hanem az üzeneteket csak azok rövid távú eladhatóságának szintjén értékeli.

Én pl. úgy csoportosítanám a politikai erőket, hogy

- momentum: fiatal, nyugatos, jövőorientált, pragmatikus, technokrata, ideológiákkal nem foglalkozik. szerintem ez hosszabb távon kevés lesz, de úgy látszik 10%-ot simán meg tudtak szólítani

- jobbik: a centrumba szorulással egy érvényes üzenetük még mindig maradt volna, amit a "ti dolgoztok ők lopnak" jelenített meg legjobban, vagyis az emberek igazságérzetét próbálták képviselni. A következmények nélkül maradt jogtalanság rombolja a társadalmat.

- kutyapárt: különös csapat, mert miközben a sajtó viccpártnak skatulyázta, az mkkp valójában az elmúlt száz év legkeményebb társadalmi reformjába fogott bele, eszméletlenül kevés erőforrással. szavazóik már nem csak a gúnyt díjazzák. remélem kitart a kutyapárt ereje addig, amíg a valódi arcuk is közismertté válik.

- dk: szekta, amely a sikerét annak köszönhette, hogy Megosztó Ferencet fél évre bezárták a pincébe és így a maszop szimpatizánsai átszavaztak a pállott, tehetségtelen csapatról a szimpatikusabb dk-ra azaz dobrev klárára, micsoda véletlen.

- maszop: kétféle maszopos politikus van -- a buta és az öreg. nem is értem, Újhelyi mit keres még ott.

- mihasznák: fideszbáb, a jobbik jobbszárnyának lehasítása volt a párt egyetlen célja.

- lmp: öt éve agonizál.

2019.05.29. 20:13:34

@Geo_:

A "libbant demokráciának" semmi köze a polgári demokráciához. A liberalizmus a szabadságról, és az egyenlőségről szól. Miután a liberalizmus az egyén szabadságát mindenek elé helyezi, így nem lehet egyenlőség, mert az egyenlőség biztosításához az államra van szükség, mely csak úgy tudja biztosítani az egyenlőséget, ha korlátozza az egyén szabadságát. A libbantak első dolga, hogy leépítik, meggyengítik az államot, így biztosítva az egyén szabadságát az egyenlőség rovására. Erről szól ma a "liberós demokráciátok". Hihetetlen társadalmi egyenlőtlenségek a nyugati libbant világban.
A polgári demokrácia ezzel szemben korlátozza az egyén szabadságát, azért, hogy csökkentse az egyenlőtlenséget, és az igazságtalanságot. Egy demokrácia alappillére ugyan is az igazságosság.

invalid user name 2019.05.29. 20:34:28

@Quercus Maximus:

"Miután a liberalizmus az egyén szabadságát mindenek elé helyezi"

kaszát a lónak. nem is tudod, miről vitatkozol, csak kitalálsz valamit, amit könnyű leszólni, aztán leszólod.

2019.05.29. 20:36:25

@invalid user name:

Szerettél volna mondani valamit? Mit?

invalid user name 2019.05.29. 20:38:57

@Brix:

"nincs arról egy szó sem , hogy a kormány- állampárt és az ellenzék nem egyenlő feltételekkel versenyez"

hát ezt én is csak néztem "rendkívüli eredményt ért el a fidesz", "megőrizte támogatottságát", Töröggábor számára az is "megőrzés", ha lelövették volna aki nem a fideszre szavaz :)

éshátugye adolf hitler is megőrizte támogatottságát egészen 1945-ig.

6.Lenin 2019.05.29. 20:39:28

@Quercus Maximus:

" ha nem tetszik az Orbán-rendszer le kell váltani."

Talán ennél egyszerűbben nem is lehetne megfogalmazni, és ezt 10. éve képtelenek értelmezni.
Most se azzal foglalkoznak, hogy megint , mit is ronthattak el, hanem megpróbálnak hülyébbnél-hülyébb magyarázatokkal elfedni azt, hogy semmit nem értenek abból az egyszerű megoldásból, amit te is írtál.

2019.05.29. 20:43:30

Naszóval libbantak. Elmagyarázom nektek kurva egyszerűen, úgy, hogy még a ti alagsori agyatok is megértse, miért útál benneteket a nép, miért nem tudjátok leváltani a Fideszt.

Adva van egy nő(a nép). Jár egy hapsival(liberális kormányok 2010-ig). A hapsi egyre gyengébben teljesít, hazudozik, ígérget, de az ígéretei közül semmit nem teljesít, egyre rosszabb körülmények között élnek, eladósodnak, megélhetési gondjaik vannak, és így tovább.

A nő megunja a dolgot,dobja a hapsit, és összejön egy másik férfival(Fidesz). Ez a másik férfi napról napra jobban teljesít, nem csak ígérget, hanem az ígéretet meg is valósítja, javít a nő életkörülményein, megoldja az adósság problémát, egyre jobb körülményeket teremt, a nő egyre jobban érzi magát, egyre magabiztosabb, kezd hinni, kezd bíznia jövőben. Ezért kitart az új férfi mellett.

Na de ebbe a régi hapsi(most már a liberális ellenzék) nem nyugszik bele. Vissza akarja szerezni a nőt. De. Ahelyett, hogy megpróbálná kideríteni, mit rontott el, ahelyett, hogy megpróbálná kideríteni mi az, ami miatt a nő elégedett az új férfival, és ahelyett hogy megpróbálná kideríteni, mi az amivel viszont nem elégedett, ami bosszantja a nőt az új férfiban, és ahelyett, hogy ezt összeolvasva megpróbálna egy olyan stratégiát kidolgozni, ami arról szól, hogy korrigálja a korábbi hibáit, hogy biztosítja azokat a pozitívumokat ami tetszik a nőnek az új férfiban, és elkerüli azokat, ami viszont bosszantja......ahelyett a régi hapsi nem ezt a stratégiát választja.

Nem. A régi hapsi(ellenzék) lekurvázza a nőt(birka, agymosott magyar). Elhordja az új férfit mindennek(tolvaj, korrupt, diktátor, putyinügynök, geci, csutidisznó), és ez még nem elég. Minden alkalmat megragad, hogy minden fórumon lejárassa, alázza a nőt, és az új férfit(nyugati kormányok, sajtó, Brüsszel).

És a hab a tortán az, hogy ezek után a régi hapsi(az ellenzék) vérig van sértve, hogy a nő a sokadik próbálkozáskor is elhajtja oda ahová való. Az anyjába.

invalid user name 2019.05.29. 20:48:46

@Quercus Maximus:

mondhattad volna rövidebben is: a fidesz megvette kilóra a népesség felét, és amíg jön az uniós pénz, addig ez így is marad.

aztán a maffiavezérek elszelelnek a szejcsel szigetekre, te meg csak nézel mint bálám szamara az új kapura.

2019.05.29. 20:53:45

@invalid user name:

Magyarország 2004-óta tagja az ejunak. Gyurcsótány, és bandája, még ahhoz is hülye volt, hogy az ejus pénzeket lehívja. A 2007-2014-es támogatási ciklus szinte teljes összege Orbánék ölébe hullott. Szóval ki is itt a hülye?

6.Lenin 2019.05.29. 20:55:04

@Quercus Maximus:

A példa tökéletesnek mondható, jól leírja a helyzetet. Megvártam az első reakciót.
Nem értették már az első, rövid összefoglódat, ez meg szerintem túlságosan bonyolult lesz, de kíváncsi leszek a többiekre.

2019.05.29. 21:10:30

"A washingtoni Niskanen Center szerint az arany középút a jövő. A neves intézet elnöke, Jerry Taylor október 29-i esszéjében végső útjára kísérte a libertárius ideológiát. Ebben bevallja, hogy nem szabad egy ideológia szolgálatába állni, mert emiatt torzított szemüvegen keresztül látjuk a világot. A libertárius intézet vezetőjének elege lett a liberális megmondóemberek fanaticizmusából, 2019-ben pedig már egyszerre áll a piacok és a kormányzatok mellett.....

Ez volt az első eset, amikor felismerte, hogy a libertárius megmondóemberek a tények mellőzésével alakítják ki véleményüket a világról."

makronom.mandiner.hu/cikk/20190529_az_amerikai_libertarius_agytroszt_ugy_dontott_hogy_megsem_libertarius_mert_nincs_ertelme

Brix 2019.05.29. 21:17:10

@Quercus Maximus: " A "libbant demokráciának" semmi köze a polgári demokráciához."
Jobb ha nem írsz semmilyen kommentet, mert ordítóan műveletlen vagy!
Mondjál már egyetlen liberális demokráciát, amely nem polgári demokrácia?! A két kifejezés ugyanazt jelenti!
Az összes nyugati típusú demokrácia , liberális demokrácia - amely egy államrendszer ( nem szabad keverni az államformával , amely lehet köztársaság vagy monarchia) és nem azt jelenti, hogy a liberális pártok uralkodnak , hanem azt, hogy polgári szabadság, társadalom-gazdaság van:
-szabad választások, többpártiság
- magántulajdonon alapuló gazdaság,
- általános választójog
- vélemény-, szólás-, és sajtószabadság
- a hatalmi ágak elválasztva - a törvényhozás, a végrehajtás és az igazságszolgáltatás
-a hatalom civil kontrollja
Nagyjából ezek a liberális demokrácia főbb kritériumai..
Liberális demokrácia az összes nyugati, fejlett ország, a dél-amerikai államok jelentős része és az afrikaiak közül is egyre több! A liberális jelző - mégegyszer mondom: a szabadságra utal ebben a jelzős szerkezetben és nem azt, hogy balliberális pártok kormányozzák az államot, ahogy azt a Pravdában olvastad!
Illiberális demokrácia - az egy oximoron- a kettő együtt nem létezik, mivel "liberte" , azaz szabadság nélkül nem létezik demokrácia..
Magyarország is - elviekben még liberális demokrácia- mert részben teljesülnek a liberális demokrácia ismérvei...A többpártrendszer pl., bár Orbán úgy meghekkelte, hogy a legtöbben már inkább egy hibrid rezsimként tekintenek ránk--
félúton a demokrácia és a diktatúra között.. DE, az Alaptörvény elvei szerint még liberális demokráciának felelünk meg
Orbán maga is rájött, hogy illiberális demokrácia nem létezik , oximoron, Fared Zakarea találta ki... így legutóbb már kereszténydemokráciáról beszélt , ami megint egy óriási fa..szság , hiszen most kereszténydemokraták vezetnek egy országot, holnap szocialisták vagy liberálisok----Az államrendszer akkor sem változik: marad a liberális demokrácia..
Persze, extrém esetben eljuthatnánk egy valóban diktatórikus ország szintjére: mondjuk Putyin vagy Erdogán öletik az emberek , a nép nevében... az már diktatúra inkább , mint demokrácia..
Be kell fejezni a játékot a szavakkal -akik a liberális demokrácia vívmányait támadják, azaz: csökkentik a szabadságjogokat, a "nép" érdekeire hivatkozva , azok mind modernkori Türannoszok , az önkény és a diktatúra építői..
Valójában gazemberek, akik saját elitet építenek és mesés vagyonok felett diszponálnak! Putyin és Erdogán családja dollármilliárdos.. Orbáné a milliárdos...A népet képviselik? Ugyan már , nem lehettek ennyire agymosottak!

Brix 2019.05.29. 21:55:52

@Quercus Maximus: " Ez volt az első eset, amikor felismerte, hogy a libertárius megmondóemberek a tények mellőzésével alakítják ki véleményüket a világról."

Már megint okoskodsz...

A libertarianism , az nem teljesen egyenlő a liberalizmussal.
A libertarianism, lehet baloldali és jobboldali is , mint az anarcho-kapitalista ideológia, amely modern politikai ideológia , a totális piaci szabadságban és a piac mindenhatóságában hisznek, nem más mint Adam Smith és Ricardo által kidolgozott laissez- faire kapitalizmus...
Az Egyesült Államok megteremtői is libertarian-ok voltak , mert az individuális szabadságban és szabadpiacban hittek..
A 20-ik században pedig a két legnagyobb "közgazdasági "gondolkodói: Hayek és Missis, akik továbbfejlesztették a polgári közgazdaságtan alapját, amit leírt Adam Smith...
Annyira , hogy tulajdonképpen minden konzervatív - neokonzervatív vagy neoliberális ( nem balllib) kormány ezen gazdasági elvek szerint működött..
A liberális gazdasági elvekre épül az egész konzervatív politika, legyen szó Thatcher-ről, Reagen-ről, Pinocetről... DE mondok jobbat!
Engelbert Dolfuss osztrák fasiszta Kancellár gazdaságpolitikáját is Hayek dolgozta ki...
A konzervatív gazdaságpolitika mind a klasszikus , polgári liberális közgazdaságra épül!
A liberalizmust is tisztázni kellene, hogy mit is jelent , mert szerintem fogalmad sincs a jelentéséről..Ez egy nagyon széles értelemben használt fogalom.
Létezik politikai liberalizmus és gazdasági liberalizmus is
Magának a liberális politikai ideológiának is van klasszikus liberális ága: kevesebb állam, nagy egyéni szabadságjogok, individuális társadalom, illetve progresszív liberalizmus, amely az államtól várja a szabadságot , és a társadalmi egyenlőtlenségekre és a szabadságjogokra fókuszál...

2019.05.29. 21:57:47

@Brix:

Magyarországon demokrácia van. Populista demokrácia. Ez azt jelenti, hogy a demokrácia intézménye, a demokrácia működtetése a nép, a választók kezében van, nem pedig egy kis létszámú, öntelt, pökhendi liberós romkocsmaértelmiségi elit kezében. A populista demokráciában első lépésként kiiktatják a fékekés ellensúlyok nevű liberós találmányt, amelynek egyetlen célja, hogy meggátolja a választói akarat érvényesülését.
Ezáltal a regnáló kormány a néptől kapott közvetlen felhatalmazás alapján kormányoz, közvetlenül a választókhoz fordulva, kikérve azok véleményét, kiiktatva a másik libbant találmányt, a PC-t, amely nem más mint a szólásszabadság liberós korlátozása.

Minden józanul gondolkodó ember számára világos, hogy a liberalizmus előfeltétele a demokrácia. Fordítva viszont ez nem igaz.

Az amit ma liberalizmusnak hívunk nem politikai fogalom, nem eszmerendszer, hanem vallás. Kártékony vallás, akárcsak az iszlám. A liberális elit e vallás felkent papjaiként tetszeleg, meghurcol, megaláz, ellehetetlenít minden másként gondolkodót.
Erre jó példa ami ma az európai új jobboldal prominens képviselői, mint Orbán, Salvini, Le Pen, és az őket támogatók ellen folyik. Liberális inkvizíció a neve.

A liberalizmust ki kell söpörni Európából. Ez nem lehet alku tárgya.

2019.05.29. 22:01:02

@Brix:

Annyi eszed azért lehetne, hogy észrevedd az idézőjelet. Aztán meg megint lehetne annyi eszed, hogy elolvasd a belinkelt cikket. Azt már csak annyi eszednek kellene lenni, hogy rágyere, nem én vagyok a cikk szerzője.

Brix 2019.05.29. 23:14:20

@Quercus Maximus: Téged, meg a hozzád hasonló fèlhülye fasisztakat kell kisöpörni Európáról , nem a liberálisokat...Szerencsére az európai embereknek több esze van, és a liberális + zöld partok sokkal jobban előretörtek mint a neofasisztak ...Az Orbanhoz, es Salvinihez vagy Le Pen- hez hasonló szèlsőjobboldali ,bomlasztóknak kevés szava lesz , mert olyan együttes erővel rendelkeznek a liberális+ szoci+ zöld + mèrsèkelt konzervatív pártok... Szóval: álmodozzatok csak Európa átalakításáról az oroszok fa..át sz...pó nèpvezèreitekkel együtt, akik az orosz érdekeket képviselik az összeurópai helyett...Le Pen pártját az oroszok finanszírozzák, Salvinit szinten ,ahogy Farange- is orosz báb, Orbannal egyetemben....Csak az agymosottak hiszik hogy ők a népet kèpviselik, holott csak a sajat köreiket akarjak helyzetbe hozni....Európát még kiarulni az oroszoknak és a kínaiaknak...Populista demokrácia? Ezt fa...ságot nem a 888- on olvastad? Ott vannak ilyesmi okfejtèsek, meg a marxizmus - leninizmus tankönyvekben , csak ott " népi demokrácia" elnevezéssel...A " populus" - az nèpet jelent tudtad, Te nagyon sötét gondolkodó?

invalid user name 2019.05.29. 23:16:18

azt mondja az ismerősöm hogy a fideszben krízis van. egyrészrőr orbán ki van borulva amiatt hogy az EP-ben nem osztanak neki lapot, másrészről minden követ meg akar mozgatni hogy mégis osszanak. és a fidesz vezetésben nem tudják, hogyan mondják meg neki, hogy ez most nem fog menni és ha bármit el akar érni akkor az legkorábban öt év múlva lesz. csakhogy közben azokért az áldozatokért, amit az elmúlt években hozott, hogy kulcspozíciót szerezzen, hamarosan fizetnie kell. pénzt, sok pénzt. új vezetőben gondolkodnak, aki orbán helyett ki tudná járni a Néppártban maradást. de kevés még a támogató és kevés az idő.

invalid user name 2019.05.29. 23:19:03

@Brix:

megvan a múlt heti napirajz Strache-ról?

orbán azt mondja a kalodába zárt Strache-nak: "az a baj a nácikkal, hogy hülyék vagyunk mint a segg."

szóval ne koptasd a billentyűket ezzel :)

Brix 2019.05.29. 23:34:59

@Quercus Maximus: "A populista demokráciában első lépésként kiiktatják a fékekés ellensúlyok nevű liberós találmányt, amelynek egyetlen célja, hogy meggátolja a választói akarat érvényesülését. "

Te félkegyelmű! A fékek és ellensúlyok rendszere azért kell egy demokráciában, hogy a kormányzati hatalomnak legyen valamilyen kontrollja: az Alkotmánybíróság vizsgálja a törvényeket , hogy azok mennyiben felelnek meg az Alkotmányban foglaltaknak, ha az állammal szembekerül az egyén , akkor független bíróság előtt megnyerheti igazságát. ... Az ügyészség ne legyen politika- függő, ne pártember irányítsa , hanem a törvények határozzák meg a működését... Ez lenne a lényege és nem a "népakarattal "
szembe menés...
Ne feledd, egyszer minden párt hatalma véget ér..
Tegyük fel , az új kormány mindent felrúgna , Alaptörvényestől, a népakaratra hivatkozva: Orbán családjának elkoboznák a vagyonát, mert az ellenzéki bíróság és ügyészség megoldaná...A Fideszt is feloszlatnák, mert kizárólagos hatalomra tört... FELFOGTAD, mire szolgál a fékek és ellensúlyok rendszere , mindenkit véd a regnáló hatalom túlkapásaitól...
Ez persze neked lehet túl magas.. Hivatkozz csak a néphatalomra , ahogy Hitler, vagy Sztálin tette..
Hitler is óriási legitimációt szerzett, és mi lett az eredménye...

Geo_ 2019.05.29. 23:47:18

@Quercus Maximus: adod a hülyét, mintha egy jól fizetett Fidesz-troll lennél, mondjuk a Nézőpontból vagy magából a Lendvai utcából...

Öregem, így nem lehet vitatkozni, ha ekkora hülyeségeket állítasz - s nem vagy hajlandó utána nézni dolgoknak.

Csak hogy tudd, s hogy ne kelljen hülyén meghalnod: a "Szabadság, Egyenlőség, Tetsvériség" hármasból az egyenlőség a törvény előtti egyenlőséget jelenti. Amúgy hallgathatnál @Brix: kollégára...

Csakhogy ti annyira utáljátok a liberalizmust meg a liberálisokat (valami kisebbségi érzés lehet az oka?), hogy a szót még jelzős szerkezetben sem bírjátok elviselni.

Az illiberalizmus lényege pedig éppen az, hogy korlátozza a szabadságjogokat, a törvény előtti egyenlőséget, a kisebbségek jogait, felszámolja a jogállamot - úgyhogy az illiberális demokrácia ugyanolyan fosztóképző, mint amilyen a szocialista demokrácia volt. Valószínűleg két kupica vagy két grázi kezelés közt a nagy DNS hallotta ezt a szót - s ti pedig megpróbáltok ebből komplett ideológiát gyártani.

Nagyon nem írható le ez a rendszer a "populista demokrácia" kifejezéssel sem - hiszen nem kérdezték meg a népet az új alkotmányról, választási rendszerről s egyéb fontos dolgokról sem - viszont amikor népszavazáson, nemzeti koncultáción sem sikerült megszerezni a nép többségének a támogatását, akkor is végigvitték.

Értsd már meg: a -nép_ből nem lehet kizárni a társadalom cca felét. Én értem, ha szerelmes vagy Orbánba, Deutsch Tomiba, vagy netán közösen bulizol Szájerrel vagy Kocsis Mátéval - de ha már liberalizmus, akkor vegyük annak a legdurvább változatát: a neoliberalizmus (születésekor: neokonzervativizmus!!!! haha ) sokkal inkább jellemző a Fideszre, mint bármely elődjére: korlátozza a munkavállalói jogokat a tőke érdekében, csökkenti a cégek adóit, Mo valóságos adóparadicsom, az alsóbb rétegek felúl jövedelmeket csoportosít a leggazdagabbaknak, s imádja a magántulajdont - főleg, ha az Orbánhoz köthető.

sok-sok tanulnivalód van még...

Brix 2019.05.29. 23:59:21

@invalid user name: Valóban nem érdemes koptatni a billentyűket, a Fidesz-hívők jelentős része szektás hülyévé vált.. Érveik nincsenek , csak az agymosó -propaganda oldalak féligazságait vagy hazugságait szajkózzák..Semmi szofisztikált megközelítés, csak a világ fekete - fehérben látása... Most szegény Orbán megjárta Strache-val, akit néhány hete még példaképnek tekintett , mára megbukott.. Birkáék már hülyézik... Ennyi.. Amit megmond a pártközpont, azt kell csinálni... Semmi racionalitás vagy önreflexió... Ez egy szekta...Ha Orbán kiadná az ukázt , hogy ellenzékieket kell verni, szerintem azonnal lennének jelentkezők..

invalid user name 2019.05.30. 00:10:41

@Brix:

nagyon megszívta de Strache csak a cseresznye a tejszínhabon.

mindenhonnan kiszorult. és ezt nagyon rosszul viseli, mindenkit hibáztat és ki akar végezni.

a környezete meg a dührohamait viseli rosszul.

6.Lenin 2019.05.30. 14:27:01

A ballibant társaság már sokadik választást bukja, nem is akármilyen eredménnyel.
Itt is megpróbálkoznak az okok elemzésével, de...

Az utóbbi évek legjobb helyzetfelmérését pont itt írta le

Quercus Maximus
2019.05.29. 20:43:30

Ráadásul le is írta a megoldást is, erre miket olvasok?

Ezek után 1 mp-ig sem lehet csodálkozni, hogy ezek a seggfejek, mindenről írnak,csak az okokról, és a megoldásról, semmit. Pedig a megoldás is egyszerű, és világos, de ezeknek halvány fingjuk sincs hozzá.

A fentebb említett honfitársunk egyszerűen, érthetően (?, nekik úgy látszik nagyon magas ez), világosan, leírta. Érdemes többször is idézni:

"Ahelyett, hogy megpróbálná kideríteni, mit rontott el, ahelyett, hogy megpróbálná kideríteni mi az, ami miatt a nő elégedett az új férfival, és ahelyett hogy megpróbálná kideríteni, mi az amivel viszont nem elégedett, ami bosszantja a nőt az új férfiban, és ahelyett, hogy ezt összeolvasva megpróbálna egy olyan stratégiát kidolgozni, ami arról szól, hogy korrigálja a korábbi hibáit, hogy biztosítja azokat a pozitívumokat ami tetszik a nőnek az új férfiban, és elkerüli azokat, ami viszont bosszantja......ahelyett a régi hapsi nem ezt a stratégiát választja.

Nem. A régi hapsi(ellenzék) lekurvázza a nőt(birka, agymosott magyar). Elhordja az új férfit mindennek(tolvaj, korrupt, diktátor, putyinügynök, geci, csutidisznó), és ez még nem elég. Minden alkalmat megragad, hogy minden fórumon lejárassa, alázza a nőt, és az új férfit(nyugati kormányok, sajtó, Brüsszel).

És a hab a tortán az, hogy ezek után a régi hapsi(az ellenzék) vérig van sértve, hogy a nő a sokadik próbálkozáskor is elhajtja oda ahová való. Az anyjába. "

Mit olvasunk helyette itt az utóbbi néhány hozzászólásba?

Én inkább nem is minősíteném, elég elolvasni, ha valakinek van kedve hozzá.
Szerintem ezek után abba is lehetne hagyni a további okoskodást a témában.

2019.05.30. 15:45:13

@Brix:

25 éve nem nézek tv-t. nem olvasom, nem hallgatom a hazug libbant médiákat, mint a zindex, a drogambulanciás 444, a hvg, a drágabolgárúr. Nem olvasom, nem nézem a kormányzati hírportálokat sem. Máshonnan tájékozódom. Eból kifolyólag az a hülye libbant mantra, amit tolsz, teljesen hidegen hagy.

Nem tetszik a Fidesz? Akkor még egyszer: le kell váltani.

Nem matekversennyel, nem hisztivel brüsszelesbe, nem tüntivel. Nem. Egy a választókhoz címzett jobb ajánlattal.

Segítek.

Az nem ajánlat, hogy Orbán takarodj!
Az sem ajánlat, hogy az arcunkba toljátok azokat az ezerszer lejáratódott, megvetett semmirekellő alakokat, aki végigvezényelték a gengszterváltás utáni 20 év liberós ámokfutását. Az nem ajánlat, hogy ezt a söpredék bandát segítsük vissza a hatalomba. Nem akarunk megint szegénységben, munkanélküliségben, eladósodottságban, kilátástalanságban élni. Ebből tökéletesen elegendő volt az az húsz év, amíg ez a hulladék libbant banda volt hatalmon.

Nem érdekel bennünket a liberós demokráciátok, sem a féketek, sem az ellensúlyotok, sem a hülye PC dumátok. Azért nem, mert ezekért nem lehet semmit kapni a boltba.

Az érdekel bennünket, hogy napról napra jobban élünk, mert van munkánk, egyre jobb fizetésünk, nem hitelből kell mosógépet, tv-t venni, támogatják a gyerekvállalást, a lakáshoz jutást, nem hagyják, hogy a határainkon túl bárki belénk magyarokba rúghasson, belénk törölje a lábát. Az érdekel bennünket, hogy lassan fölnő egy generáció, aki nem tudja mi az az IMF hitel, mit jelent a megszorítás, nem azt hallgatja nap mint nap, hogy már csak egy kicsit kell kitartani, és azután már jobb lesz.

Ez érdekel bennünket. Mert amikor elmegyünk szavazni ezeket mérlegeljük, nem a hülye libbant hazugságokat, nem a szabadságjogi mantrát, nem makrogazdasági adatokat tanulmányozunk éjt nappallá téve. Ha jobban élünk mint 4 éve, marad a kormány. Ha rosszabbul, akkor megy.

Mi , a birkák józanul, normális ésszel gondolkodunk. Ha a választás arról szól, hogy az egyik oldalon a libbant demokrácia a kilátástalansággal, a megszorításokkal, a nyomorral, a másik oldalon meg egy autoriter kormány, de munkahellyel, egyre jobb fizetéssel, egyre jobb kiáltással a jövőre nézve, létbiztonsággal, akkor ez utóbbit választjuk.

Ti sekkfej libbantak meg csak nyugodtan hisztizzetek tovább, szaladgáljatok brüsszelesbe, tüntizzetek. A kutyát nem érdekli.

Orbán meg ahogy látom,köszöni jól van. Isten ajándéka egy ilyen hülye ellenzék, ami neki van. Sok külföldi kollégája irigyli ezért.

kgaba82 2019.05.30. 19:31:32

@Quercus Maximus:
"libbantak első dolga, hogy leépítik, meggyengítik az államot, így biztosítva az egyén szabadságát az egyenlőség rovására."
Azért ezt gondold át mégegyszer. Mert ennyi erővel az amerikai republikánusok java részét is a liberálisok közé sorolhatod.
A cimkézéssel óvatosan kell bánni. Főleg, hogy senki sem csak egyféle. Egy kicsit ilyen, egy kicsit amolyan. És idővel változik. Aki nem változik az azt ismeri be, hogy rá az újabb ismereteknek nincs hatása. Ergo hit alapon, elfogultan áll a világhoz.

kgaba82 2019.05.30. 20:29:26

@Quercus Maximus:
Honnan tájékozódsz akkor?
24.hu?
Vagy külföldi oldalak?
Ovasok egy párat és nem a magyar vonatkozású hírekért. Mert abból ritka kevés van. Finoman szólva nem vagyunk a világ közepe. Még akkor sem, ha a többség annak, vagy legalábbis fontosnak képzeli magát.

2019.05.30. 20:59:41

@kgaba82:

Ma nincs jelentősége annak, hogy egy politikai formáció, párt melyik oldalra pozicionálja magát. Gyakorlatilag a nyugati világban minden mainstream pártot csontig megfertőztek a liberálisok, függetlenül attól, hogy jobb-, vagy baloldali pozíciót foglal el. Ez a republikánusokra is érvényes, már csak azért is, mert ők szabadították a világra a neoliberális gazdasági idiótizmust. Megjegyzem, bár Orbán politikai, kulturális, társadalmi, államigazgatási területen illiberális, de a gazdaság területén vérneoliberális.

Az alapvető probléma az, hogy a liberalizmus nevű fertőző betegségnek a baloldal nem tudott ellenállni, így a fertőzés a baloldalt a nyugati világban gyakorlatilag teljesen elpusztította. Ahhoz, hogy a nyugati kultúrkör kiszabaduljon a neliberális béklyóból, a globális transznacionális tőke, és a zsidó bankárolichgarhák fogságából, ahhoz a baloldalnak, újra kell szerveznie önmagát. Ha nem tudja, végleg elveszett. A zöld mozgalmak ugyan mutatnak némi szocdem beütést, de alapvetően libbant beállítottságúak.

Magyarország esetében ez szintén érvényes megállapítás. Az Orbán-rezsimet, csak egy a semmiből szervezett új baloldalai mozgalom tudja leváltani.

kgaba82 2019.05.30. 21:45:09

@Quercus Maximus:
"Ahhoz, hogy a nyugati kultúrkör kiszabaduljon a neliberális béklyóból, a globális transznacionális tőke, és a zsidó bankárolichgarhák fogságából"
A hippis, vagy a naív értelmiségis mozgalmak 68-ban, nagyrészt respektálható polgári egyenlősítő, háború-ellenes mozgalmakban gyökereznek.
A neoliberális gazdaságpolitika "főáramúsítása" (mainstream) meg a jobboldalnak köszönhető Amerikában.

Nem tudom hogyan gondolhatod, hogy ezek bármilyen szövetségben lennének, amit szerinted zsidó bankárok hoznának tető alá.

A nálunk létező és meghatározó szociálliberális pedig jellemzően túlköltekező, nagy államban érdekelt. Hiszen csak abból tudná futtatni a költséges, nem hatékony programjait, amelyeket nagyobb arányban terhelne a tehetősebbekre (progresszív adózás).

Ami a fidesz személyi-jövedelemadó politikáját illeti, az bizony neoliberális. Egykulcsos adó, családi pótlék elsorvasztása (egyetértek vele), a családi adókedvezmény preferálása egyértelműen a dögöljenek meg a csórók elvet tükrözi, szóval megfelel a neoliberalizmus társadalommal kapcsolatos hozzáállásának.

kgaba82 2019.05.30. 22:11:37

@Quercus Maximus:
"Az érdekel bennünket, hogy napról napra jobban élünk, mert van munkánk, egyre jobb fizetésünk, "

Így az beszél, aki csak az orráig lát.

Magyarország a világ egyik legnyitottabb (első tízben) gazdaságával rendelkezik, meglehetős tőkeszegénység, kis piac, és a világ, de akár európai viszonylatban is jelentéktelen mérsékelten innovatív hazai cégek jellemzik.

Ami az elmúlt pár év nagy fejlődését illeti, abban a kedvező külső körülmények fontosabbak voltak.
Ami meg a szocikat, nos ők akkor költekeztek hitelből, amikor a többség szintén. A különbség, hogy más országokban inkább csak a háztartások és vállalkozások adósodtak el, míg nálunk az állam is.
Amúgy a 2008-as válság nagyobb arányban dobta meg az államadósságot mint bármilyen korábbi költekezés.
2008 és 2011 között kb 64%-ról 81%-ra felvinni az államadósságot csupán átlagos teljesítményt jelentett a többi ország kormányához képest.
A szocik 2002-2008 között múlták igazán alul a többi országot. Akkor 53-ról vitték fel 65-re. Egyébiránt a válság alatti költekezést az államok a gazdaság élénkítésére, a társadalmi problémák enyhítésére fordították.

kgaba82 2019.05.31. 11:28:56

@Quercus Maximus:
Fogalmam sincs, hogy állt neked össze abból amit írtam, hogy liberális lennék.
A szociálliberálisok a fordítottját csinálják annak, amit én vallok (kis állam erős szabályozói szereppel). Plusz azt is elmondtam, hogy a családi adókedvezményt preferálom a pótlék helyett (láttam mi ment vidéken), és egykulcsos személyi jövedelemadót a többkulcsos helyett.
Vagy inkább arról van szó, hogy fáj az igazság, hogy egy ilyen csóró, nyitott gazdaságú ország esetében a külső környezet többet számít, mint amit a kormány tesz.
A német iparnak többet köszönhetünk, mint bármelyik kormánynak. A fidesz és a mszp-szdsz is csak két dolgot tud(ott) amikor gazdaságról volt szó: nagy adókedvezményekkel szalagmunkát nyújtó cégeket bevonzani és haveroknak adni zsíros pályázatokat.
A balliberálisokhoz képest a fidesz ez utóbbit képes volt teljesen "központosítani".
És mi értelmes történt általa? MSZP-szdsz -s kezekből fideszesekhez ment át az építőipar, szállodák. Vettek pár feldolgozó ipari céget. Kiskereskedelemben továbbra is csak CBA és Coop van magyar kézben. Bankoknál minimális változás.
A befolyó EU -s pénzek meg a "járadékvadászatot" erősítik.
Mindezek mellett a Manyupok vagyonának javát felégették. Ahelyett, hogy előírták volna nekik a magyarországi befetetéseket, a gazdaság magyar tulajdonosi arányának növelése, a profit nagyobb arányban való itthon maradása érdekében.

invalid user name 2019.06.01. 05:20:08

@Quercus Maximus:

te mint átlag választó hogyan gondolkodsz arról, hogy az erős vezető visszavonulót fúj?

(tényleg érdekel.)
süti beállítások módosítása