Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
01:28

Ennek a blognak az egyik első bejegyzésében, még a választások előtt, arról írtam, hogy a kétharmados többségre inkább lehetőségként, semmint veszélyként érdemes tekinteni. Az elmúlt másfél év világossá tette, hogy tévedtem. A kétharmad ugyanis – ha nem elég megfontolt és mérsékelt kezekbe kerül – rabul ejt: miután ilyenkor valójában a többség birtokosa válik az alkotmánnyá, bármit megtehet, s aki bármit megtehet, könnyen mindenhatónak érezheti magát.

A változtatás, a szabályok átalakítása önmagában nem probléma. Sőt, sokszor érveltem amellett, hogy a demokratikus választói felhatalmazás egy határon belül a hülyeséget is védi: attól, mert nekem nem tetsző dolgokat tesz egy kormány, még nem válik antidemokratikussá. Márpedig ezek a határok az én értelmezésemben elég tágak. Tartom, amit a fentebb már hivatkozott bejegyzésben megfogalmaztam: „amíg egy kétharmados többséggel rendelkező kormánytöbbség tiszteli az alkotmányt (ha változtat is rajta), nem lépi át az intézményi normák által kijelölt határokat és nem megy szembe a demokrácia lényegét jelentő részvétel és versengés elveivel, lehet ugyan nem szeretni, de antidemokratikusnak nem érdemes nevezni (legfeljebb politikai számításból).”

Az elmúlt másfél évben a Fidesz-KDNP kétharmados többsége sok olyan lépést tett, amelyet elegánsnak, önkorlátozónak nem nagyon lehetett gondolni. A minden korábbinál tudatosabb és koncentráltabb hatalmi kormányzás jegyében mind egy szálig elvitték a zsákmányt, ráadásul alkotmányos többségükkel tettek is azért, hogy újabb és újabb zsákmányokra leljenek. Klasszikus kurzusépítés zajlott: hosszú távra bebetonozott szereplőkkel, saját képükre átformált intézményekkel. Ezen döntések többsége – benne az új alkotmánnyal – a határokon belül maradt: a kormánytöbbség élt a kétharmaddal, megtette, amit megtehetett – s amiről a korábbi kormányok az egy kézből irányított kétharmad hiánya miatt nem is álmodhattak. A léc legfeljebb pár alkalommal rezgett: az alkotmánybírósági jogkörök korlátozásánál és a még mandátummal rendelkező bírósági elnök elmozdításakor például egyértelműen a Rubiconon túlra merészkedett a kormány.

De akkor összességében mi a probléma? Miért veszély és nem lehetőség ma - amikor a válság gyors döntéshozatalt igényel - ez a fegyelmezett kétharmados többség? Leginkább a dolog sajátos logikája miatt, ami napról napra egyre élesebben látszik, de amit korábban én - megfontoltabb, kiszámíthatóbb kormányt feltételezve - nem vettem számításba. A kétharmad ugyanis a „mindig van másik” érzetét keltheti abban, aki birtokolja. Ebben a logikában – bármekkora is a baj - állandóan van B-terv, és ezért soha nincs önreflexió. Ha nem megy így, majd megy máshogy. A valóságot kivéve, amelynek a reakcióideje sajnos nem mindig elég gyors, nincs semmi, ami fegyelmezne, ami keretek közé szorítana, ami rákényszerítene a szembenézésre, a korrekcióra. Ha falakba ütköznek, elbontják őket, ha kifutnának az időből, megállítják az órát, ha zavarja őket egy szabály, megváltoztatják. Ráadásul most már egyre gyorsabban szaladnak ebbe az erdőbe, az előttünk álló héten a parlamentben újabb tabuk dőlhetnek meg.

Lehet, hogy megint tévedek, de nem hiszem, hogy mindezzel a magyar demokrácia lenne végveszélyben. Nem vitás, ez a felfogás és működésmód sokat árt a politikai kultúrának, de az ország túl fogja élni ezt is, ahogy sok mindennel megbirkózott már korábban. Az új kormányok – bármilyenek is legyenek - talán még hálásak is lesznek a koncentrált hatalomért, meg persze a sok furcsa precedensért, amelyek alkalmazása ellen hitelesen nehezen ágálhat majd az előbb-utóbb ellenzékbe kerülő Fidesz.

Megint erősen szubjektív leszek: én leginkább a magyar jobboldalt féltem attól, ami történik. Ez a mindenen átgázoló kétharmados rohanás ugyanis leginkább ennek a politikai oldalnak árt. Lehet, hogy a költségvetésnek - és a kormánynak - időlegesen segítenek a nem hagyományos lépések, mégis hajlamos vagyok azt gondolni, hogy talán jót tett volna a Fidesznek, ha van egy alkotmányos gát (például az AB), amely megóvja a pártot mondjuk attól a botrányos eljárástól, ahogy két lépésben, politikai manipulációk sorozatával államosítja a nyugdíjpénztári megtakarításokat (megismétlem újra: nem a rendszer átalakítása a botrányos, ez védhető álláspont lenne, hanem a módszer, amely elvtelen és hazugságokkal indokolt). Egyre világosabban látszik: ha nem következik be valamilyen politikai korrekció, az ehhez hasonló lépések hosszabb távon „gyurcsányi” méretben hitelteleníthetik el a Fideszt. S miután ehhez egyelőre a párt, a tábor minden politikusa asszisztál, ha ez lesz a helyzet, nem marad senki, aki innen sérülésmentesen mászhatna ki a romok alól.

Márpedig politikai korrekció csak két módon mehet végbe: vezetői felismeréssel vagy belső ellenállással. Előbbi esélyei nem túl jók, utóbbi ma – ha akadnak is messzebbre tekintő politikusok a frakcióban - szinte kizárható. Pedig érdekes a helyzet: néhány nemet mondani képes kormánypárti képviselő bármikor új időszámítást vezethetne be azzal, hogy véget vetne ennek a kétharmados mindenhatóságnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr173474590

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Alkotmányunk szent ünnepe 2011.12.20. 12:08:28

Idézem magam tavaly áprilisból annak kapcsán, hogy a kétharmados győzelem évfordulójára, vagyis húsvét hétfőre időzített új alkotmányt Orbán egyenesen szakrális térbe helyezte:  Ha így folytatjuk, jövőre is egyházi ünnep lesz április 25-e, bár má...

Trackback: Profi túlélőcsomag 2011.12.19. 21:08:39

Kiszámíthatatlanság ellen Kalmopyrin helyett, Rambó-kés túlélő megoldások az üzletben. Irányított, kiválóan célzott cselekvések, eredményt hoz&

Trackback: ÁRULÓK 2011.12.19. 10:24:24

  A Magyar Nép és a Demokrácia árulói, neveteket nem feledjük!   Vádolunk benneteket azzal, hogy felszámoltátok a Magyar Köztársaságot! Vádolunk benneteket azzal, hogy nem tartjátok tiszteletben az alapvető emberi jogokat! Vádolunk ...

Trackback: Orbán mögött meredező sztálinista zászlóerdő 2011.12.19. 09:03:24

Gyaláz-e nemzeti jelképet a miniszterelnök azzal, hogy a Rákosi-diktatúrát idéző péniszjelkép-dekorációt csináltatott a nemzeti lobogónkból?(A fidesztrollok kedvéért ezt mindjárt pontosítanám is: péniszjelkép, más szóval fallikus szimbólum alatt bármit...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2011.12.19. 09:02:26

Nemzetgazdasági miniszterünknek soha nem volt versenyszférás állása, ám figyelemre méltó időt töltött igazgatással, elnökléssel, kurátorkodással és tanácsadással. Céget nem vezetett, pénzét sose kockáztatta, hivatalnoki állásokból, tanácsadói és bizot...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2011.12.19. 09:01:21

Mihez ért ez az ember az ELTE ÁJK-n huszonnégy évvel ezelőtt szerzett diplomájával? Nézzük meg az Europass sablonba feltöltött életrajzát! Úgy értem, szép dolog az, ha valaki szervezeteket, kiadókat, szerkesztőségeket alapít, meg kitüntetéseket kap ne...

Trackback: Paul Krugman: válság és demokrácia 2011.12.19. 08:06:03

Ideje nevén nevezni a jelenlegi helyzetet: ez válság. Igaz, nem a nagy gazdasági világválság teljes megismétlődése, ám ez sovány vigasz. A munkanélküliség Amerikában és Európában is katasztrofálisan magas, a vezetők és az intézmények egyre inkább hitel...

Trackback: Narancsdemokraták 2011.12.19. 07:39:21

Nos, nem kell feleslegesen szaporítani a szót. Azt gondolom, ez e kép minden a legkisebb realitásérzékkel is rendelkező magyar ember nevében beszél. Küldjétek el viktornak.

Trackback: Háromharmad 2011.12.19. 05:28:54

Azt hiszem Orbán Viktornak teljesen felesleges szövegírót alkalmaznia, elég lenne ha a háromharmados támogatottságot élvező Kádár János rendszerváltás előtti beszédeit tanulmányozná, és ismételgetné.   Mi változott 20 év alatt?A nagy, és nehéz fel...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bóra77 2011.12.20. 22:29:25

ma a fodrászszalonban egy kifejezetten értelmes, de nem diplomás nőtől a mostani politikai helyzetről azt hallottam, hogy
-GYF sem jobb, mint OV (egyik kutya, másik eb, értsd: egyik se normális)
- a mostani gazd-i helyzettel senki sem tudna mit kezdeni.

remélem a választók nem egyszerűsítik le a helyzetet ennyire, mert ha igen, most azonnal sírvafakadok.

ulrike (törölt) 2011.12.20. 22:32:42

Barroso levél.
Angol udvariassági fokozatok jelentése (nem a szó szerinti, hanem, hogyan értendő):
1. You could do sg., if you whish..=Ha ön is úgy gondolja....
2. You are kindly asked (requested) to do sg....=Arra kérem..
3. You are advised to do sg....= Ezt kell tennie...
4. You are strongly adviced to do sg..= Baj lesz, ha nem ezt teszi....

"I would strongly advise you to withdraw...." írja Barroso.
napifix.postr.hu/napileaks-a-barroso-level-folytatasokban-i-resz-giro-szasz-andrasnak-szeretettel

Látszik, hogy kemény csata ígérkezik, melyben mi csak veszthetünk. Nem csak láncainkat.

A legfájdalmasabb OV és vezérkara számára az lehet, hogy néhány brüsszeli és más fővárosbéli 'barát' - kikkel korábban kellően jó és szükséges ok nélkül rúgta össze a port miniszterelnökünk - szépen kivárta a megfelelő alkalmat és időt a törlesztésre. Tudják, hogy ez OV-nak ez fájni fog, nagyon fájni. Akármit is mond Girej kán Bahcsiszerájban. Ha tovább megy OV ezen a lenini úton, akkor nekünk még jobban fáj majd.

jjulie 2011.12.20. 22:35:24

@ubul2000:

nem hallom mit ugatsz onnan szélről, a pályán kívülről

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.20. 22:38:24

@ulrike: a Fidesz adviserek serényen próbálják a megfelelő értelmet kihámozni Barroso szövegéből...

ubul2000 2011.12.20. 22:39:34

@jjulie: már a hallásod sem a régi? Használj hallócsövet! Csak nehogy berozsdásodjon a csatornádban.

teevee 2011.12.20. 22:41:05

@aszekelyek: Ahhhszóóóó. Nyilván Hoplitán kívül, mondjuk Dopeman véleményszabadságát is ennyire vehemensen véded, és tiltakoztál is amiért az ügyészség vizsgálódik az ügyében. Csak átsiklottam felette.

ubul2000 2011.12.20. 22:41:44

@ulrike: megérne egy nbh/avh vizsgálatot - hogyan jutott r(m)ongy atilla a levélhez

ulrike (törölt) 2011.12.20. 22:42:38

@ubul2000: nbh Bruxellesben senki. Ezt ott szivárogtatták.

anti76 2011.12.20. 22:43:05

A másik dolog, mindenki túl nagy jelentőséget tulajdonít az EU-nak. Ez soha nem lesz olyan mint az Amerikai Egyesül Államok.
Általában a közösségek úgy alakulnak ki, hogy emberek tetszőlegesen nagy csoportja közösen csinál vmit, közösen döntenek a közös ügyekről, közösen végigharcolnak egy háborút meg hasonlók...
az USA teljesen máshogy indult, ott a kezdet kezdetén egy kormány volt, meg az első 13 állam, ami brit örökség, utána meg ezt az uniót bővítették az indiánoktól elvett senkiföldjével.
Nálunk meg 1000 éve létező (vagy néhány állam esetén párszáz év) államoknak kellene lemondaniuk teljes szuverenitásukról, és rábízni az érdekeiket egy közös uniós kormányra. Ismét a nabukót tudom hozni példának, ott nagyon szépen látszott, hogy az EU-s projektet milyen könnyen "eladta" Németország az oroszoknak, cserébe a megigért földgázért. Én azt is kétlem, hogy egyáltalán, lehet e mondani létező, konkrét EU-s politikai érdeket. Aminek egyforma a támogatottsága portugáliától lengyelországig, meg írországtól ciprusig. Hacsak nem számítanak konkrét politikai érdeknek vagy célnak, az olyan általános óhajok, hogy legyen demokrácia, meg ne legyen háború (pláne ne európában), meg mindenki legyen szabad, meg hasonlók. Félreértés ne essék, fontos dolgok ezek, de akkor is csak általánosságok, nem konkrét politikai érdekek. Ilyen okok miatt, ha így próbálják "felülről" összeragasztani európát, soha nem fog sikerülni.

Van mégegy aspektusa a dolognak, márpedig a pénz. Igen, tudom egy újabb összesküvés elmélet.
Szóval, mindenki előtt közismert, hogy az új fejletlenebb tagállamoknak ömlenek az euro-milliárdok. Pedig a milliárdok nem szoktak csak úgy ömleni, egy "eszme" miatt, aki ekkora pénzekről dönt, az lesz@rja az ideákat. Neki csak egy a lényeg, vmi úton módon megtérüljön a befektetés, természetesen haszonnal. Ez végül is jogos elvárás nem? Az csak technikai részletkérdés, hogy ez nem konkrétan üzletemberek pénze, hanem a tagországok befizetései, de pl. a német nyugdíjasnak, vállalkozói szektornak, mondani kell vmit, miért oda mennek az eurók, nem pl. a nyugdíjalapba vagy az oktatásba stb. Azért a Németeknek is van problémájuk, ahogy mindenkinek.
Itt van a kutya elásva. Ez az igazi érdek, de ezt így nyiltan mégse lehet kimondani, mert -mert erkölcstelen.
Ha olyan nagyon áthatja a demokrácia, béke, és a jólét iránti őszinte elkötelezettség az EU-t, akkor miért tökölnek annyit a görögökkel, adják oda nekik amennyi kell, és kész. Elvégre az EU a szeretetre meg a kölcsönös bizalomra épül, a pénz meg különben is másodlagos, nemdebár?
Pár új tagállam nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, az egyik meg ráadásul csődbe is ment, tiszta ráfizetés ez a nettó befizetőknek, legfőképp a németeknek, lévén a legnagyobb befizetők. Nem véletlen, felőlük lehet hallani euro-kilépési pletykákat.
A legkevésbé se kívánom az Eu végét, rövidtávon semmiképp se, holnap válok apukává, bőven elég gond a családalapítás, nem hiányzik mellé még egy EU/euro-válság. Ám ha megtörténik, nem fogom sajnálni. Kicsit se.

ubul2000 2011.12.20. 22:43:29

@teevee: te mindkettőét véded?

ulrike (törölt) 2011.12.20. 22:46:44

@Hepci: Igen, hogy az istenadta is értse. De ettől függetlenül, ez az egész IMF visszakérése valami olyasmi, mint mikor Kossuth apánk emberei Bodonynál (ma Vidin a román-bulgár határon) csónak után érdeklődtek.

ubul2000 2011.12.20. 22:47:55

@ulrike: akkor szerintem elszámították magukat - az a gyanúm
ez a levél olyan nyilvánvalóan zsarolás - beavatkozás a belügyekbe, hogy összezárhatja a már gyengülő fidesz-szimpatizánsokat. Pedig már készültünk a hatalomátvételre. Már a vadászgörény-kiképzés is gőzerővel folyik. Az ilyen jjulie-nkócik megfékezésére.

ökörpöröly 2011.12.20. 22:54:37

@ulrike: Nono, majd odaküldik az angolt megreformálni snittpált! S az "egykori" főbolsevik annyira összezavarja a nyelvüket, hogy ahhoz képest a bábeli zűrzavar is eltörpül!
Mit ezeknek az angol nyelvtan, lazán átírják 2/3-dal az egész XX. századi egyetemes történelmet is!
Úgy veszem észre, ez a Baroso nem gondolta végig, hogy a fülkeforradalmárokkal kell megharcolnia!

panelburzsuj 2011.12.20. 22:56:50

@anti76:

Azért ezen a "történelmi-kirándulás-nemjárja-külföldön" dolgon pont magyarként keseregni kicsit furán jön ki.

Mert mondjuk a vikingek is sokat tekeregtek, de azt nemigen hallottam még komolyan vitatni, hogy a svédek ősei is Svédország területén éltek, ameddig csak ellátunk. Vagy hogy a "Zalatoje kalco", a Szuzdal-Vlagyimir térséget valaha is döntően nem szlávok, azaz a mai ottani oroszok ősei lakták volna.

Ám a magyarokkal pont fordított a helyzet: abban azért minden valamire történész és régész megegyezik, hogy magyarok sztorija NEM a Kárpát-medencében kezdődött.

Szóval ha mindenáron zúgolódni akarsz, akkor a történelmet valahol Árpád táján el kell vágni. Mert ha őeléje merészkedsz eméleket nézegetni, akkor abban az egyben biztos lehetsz, hogy külföldre kell menni, abban viszont már kevésbé, hogy úgy Ogyeszától egy tízezer kilométeres körben pontosabban mégis merre ...

Nked is azt mondhatom: alogika is szép dolog, az elvek is, azérzelmek is - de kellő kupac tényalap nélkül mind csak kiskakas szárnyverdesés és kukurikú ...

ulrike (törölt) 2011.12.20. 22:58:09

@ubul2000: 1. A cél egyértelmű.
2. Nem oszt, nem szoroz, hogy a maradék hard core fidesz szimpatizánsok mit tesznek. Pénzt ugyanis nem tőlük készül kölcsönözni a kormány, hanem Brüsszeltől meg az IMF-től.

Ez utóbbi a nagy bökkenő. S immár tudják fidessznél, nem kellett volna mindenkivel tengelyt akasztani. Késő bánat ebgondolat. Az összezárókat azért Girej kán még becsületből eteti.

ökörpöröly 2011.12.20. 22:58:10

@ubul2000: Mindenki tudja, Orshós-Olsthein Viktor és társasága beteges hazudozó, ezért a brüsszeliek kénytelenek kiszivárogtatni a sajtónak, hogy jelezzék a társadalomnak: "figyelünk mi erre a xarházi törpe keverékre" ! :)

márta)) 2011.12.20. 22:58:53

@aszekelyek:

Na idefigyelj.!! Te befogod a szádat, illetve nem írogatsz Nekem semmit. Világos?? Te Engem nem oktathatsz ki.!!

A másik. Én általában nem gyűlölök senkit. A politikusokat sem.
De te ezt lassan kivivod magadnak, hogy kivétel legyél.)

Az Orbánt, pontosabban a kormányfőt sem gyűlölöm. Gondolom ez még világosabb.

Csupán csak arról van szó, hogy leirom a véleményem. (amihez neked vajmi kevés közöd van).

Én az vagyok, aki nem elfogult egyik irányban sem. meglátom, vagy próbálom meglátni a jót- és a rosszat. (kizárólag a politikáról írok, gondolom ezt felfogtad).

Esetleg megpróbálom (itt) tolmácsolni azt amit a nép "másik" csoportjától hallok, a panaszaikat, azokét, akik nem a felsőtizezerhez tartoznak.

Ennyi. és nem több. Ha neked nem tetszik, csak sajnálni tudom.

márta)) 2011.12.20. 23:02:03

@ubul2000:

Tessék! Te vadparaszt. A nénikéd az. Talán összetévesztettél vele. Te szerencsétlen!!

ökörpöröly 2011.12.20. 23:03:40

@márta)): A vállalkozórétegnek is tele a farka Orshós-Olsthein Viktorral. Lásd kötelező érvényű béremelések, plázastop (az építőipar beledöglik), a külföldi működőtőke megfélemlítése miatt nem nőnek a beruházások, így a multiknak beszállító KKV-k szenvednek, a jogbizonytalanság még kiszámíthatatlanabbá teszi a tervezést, a kormányzat politikája miatt a bankok visszafogják a hitelezést, stb.. Szinte csak Simicskáék és a többi fidesztolvaj örül a vállalkozói rétegből.

márta)) 2011.12.20. 23:04:04

@ubul2000:
Te egyedül is egy idióta,? barom vagy. A magasröptű kultúrád pedig egy nagy kalap sz** -t sem ér.

ulrike (törölt) 2011.12.20. 23:05:56

@ökörpöröly: Nagyon is végig gondolták. Időzítésük tökéletes, karácsony a nyakunkon. Talán ez olyan levélféle Lázár úrnak: visszajöttünk Jézuskázni Bruxellesbe, de nesztek itt egy csomag nektek Budapestre, most már Jézuskázhattok ti is. Tudják, nekünk sürgős a megállapodás, nem Brüsszelnek.

márta)) 2011.12.20. 23:06:39

@aszekelyek:

Még annyit!! Miből gondolod, hogy nekem tetszik, a pofázásod, illetve az, hogy belekötsz minden kommentembe.
Mehetsz innen (amikor én itt vagyok) a kommentelő társaddal együtt!! oda.....

panelburzsuj 2011.12.20. 23:09:12

@Hepci:

Nyilván azért kell akkora egyetem a Navracsicsnak, hogy elférjen benne az össze fideszteológiai, hermeneutikai, összehasonlító allegóriászati és hasonszőrű tanszék.

megszűnt 2011.12.20. 23:09:34

@márta)):

"Te egyedül is egy idióta,? barom vagy. A magasröptű kultúrád pedig egy nagy kalap sz** -t sem ér. "

Nyilvános fórumon vagyunk, nem a sarki kiskocsmában!

"Mehetsz innen (amikor én itt vagyok) a kommentelő társaddal együtt!! oda..... "

Egyik blogtárs sem sajátította ki, eddig még, a blogot, önmagának. Ez az út ilyesformán egyirányú út.

Unionista 2011.12.20. 23:11:40

@anti76:
az a probléma, hogy ez egy közös kárpát medencei történelem. szóval valószínűleg nem tudod, hogy mondjuk a törökverő zrínyi echte horvát volt. a horvát urak sohasem fogadtak volna el egy magyart bánnak. sohasem. tehát itt nem arról van szó, hogy mindenki, aki a középkorban élt és mozgott magyar volt. hanem arról, hogy volt egy multikulturális _hungarus_ identitás. és a natio hungarica tagja volt minden nemes, aki a királyra felesküdött. de ebben benne volt legalább egy fél tucat náció. a magyarok adták az uniós (!) nemzet felét. volt egy magyar dominancia, de nem volt szupremácia.

amit te magyar történelemnek hívsz az jelentős részben egy latinkeresztény multikulti királyság (_hungariae_) története. amit te lefordíthatsz úgy, hogy magyarország. de azt sehol a világon nem fordítják magyarisztánnak. sehol a világban. megkülönböztetik a középkori multikultit az egynyelvű államiságtól. európában mindenki. leszámítva a nácikat. csak a nácik mossák össze ezt a kettőt. birodalmi nemzetállamokat hirdetve. sehol nem ismerik el azt a kelet európai nacionalista történelemszemléletet, amit egyébként 100 magyarból 99 magáénak vall.

szóval a probléma ott kezdődik, hogy nincs külön szó a kárpát medencei közös identitásra és a magyarra. british - english. ugye világos. felméred ésszel a kettő között a különbséget. nagy-britannia nem azonos nagy-angliával.

ez az ország bele van mélyedve egy mitikus dicső múltba. nem a magyarok győztek nándorfehérvárnál. hanem egy egyesített (uniós) magyar-szerb haderő. mátyás király nem volt magyar legfeljebb a mesében. semmiféle magyar identitással nem bírt. multikulti király volt. ha minden áron egy etnikumhoz akarjuk kötni, akkor inkább volt cseh, mint magyar. egy dolog érdekelte: német-római császár akart lenni. nem akarta a magyarok államiságát. ugyanis nem létezett önálló magyar államiság. az egy mítosz. itt egy féltucat nemzetiség közös királyságban ért. és persze, hogy ha átléped a dunát, akkor hallod a szlovák szót. azért hallod, mert a felvidék jelentős részben mindig is szlovák volt. az északi kárpátok sose volt a magyar törzsek kiemelt szállásterülete. sohasem. a magyar invázió után kelet-morvaországot annektálták. és a szlovákok a közös _hungarus_ identitás részévé lettek. ugyanúgy, ahogy a skótok britek lettek az egyesült királyság létrejötte után.

te egy mítoszban hiszel. ebben a középkori nagy-magyarországban nem volt egyetlen kódex, krónika, pénz, pecsét, de még metszet is alig, amelyik magyarul íródott volna. a hivatalos írásokban leírva nem találod sehol azt, hogy "magyar". azért használták a latint, hogy a nemzetiségeket összetartsák. de itt évszázadokon át semmiféle önálló magyar államiságról nem létezett. sanctus stephanus egy dinasztikus perszonáluniót alapított. megyei alapon szervezett egységállamot: uniót. vagyis nem a népnemzet az ezeréves hagyomány. de majd ki fog derülni, hogy ez a nemzeti hip-hop hogyan fog működni a jövőben.

panelburzsuj 2011.12.20. 23:14:27

@panelburzsuj:

(Pedig mennyi lélegeztetőgépet lehetne venni a megspórolt pénzből, ha a szóvivők pl. a törökblogon is lám mily elevenen felbuzgó kommunikációs fordulatokkal élnének Barroso és műve méltatásakor.

Mondjuk lehet, hogy ehhez Dajcstomi jobban passzolna rektornak.)

márta)) 2011.12.20. 23:15:19

@karakán:

Magát ki kérdezte??? Persze nyilvános fórumon!! Tud olvasni!!??
Akkor olvassa el a napi kommenteket!!! Ja és persze ha sikerül értelmezze is.
Megy magának kellően a szövegértés???

Ja! Én nem vagyok blogtárs, nem is voltam az soha.

Ez az út ilyesformán egyirányú út. " Milyen érdekes? Hogy mik vannak??!!
Gondolom most a kormány politikájáról ir! Ugye! ? Hát elég egyirányba megy a politika!! Csak az a baj, hogy nem jó az irány!!
Ezt akarta olvasni, illetve hogy leirjam. ?
Akkor most már tudja. Remélem felfogta.

Ha igen? akkor köszönöm, de nagyon.

márta)) 2011.12.20. 23:16:32

@karakán:
Még annyi! Mehet panaszkodni!! Maga is!!!

panelburzsuj 2011.12.20. 23:17:22

@karakán:

Blogtárs még nem sajátitott ki, de egy sarjakkal szaporodó blogtársaság néha már közel áll hozzá ... :)

ökörpöröly 2011.12.20. 23:17:24

@ulrike: Az EU-nak azért fontos, hogy a megvásárolt állampapírok, illetve az általuk nyújtott hitelek ellenértékét valamikor megkaphassák, illetve azért, hogy a magyarországi bankok EU-s anyabankjai ne szívják meg. Orshós-Olsthein ezzel azt éri el, hogy szépen lassan kiszívják a tőkét az itteni cégekből, aztán itt hagynak minket a szarban. Már most is finanszírozhatatlan az a kamat, amit adunk az állampapírokra.
Ha szépen felszámolják a nyugatiak az érdekeltségeiket, akkor hiába akar beleülni a FIDESZ-közeli új gazdasági elit a helyükbe, nem lesz ott más, csak egy nagy szarhalom.

ubul2000 2011.12.20. 23:17:40

@márta)): brómod van? bezony, szükséged lenne rá

megszűnt 2011.12.20. 23:19:41

@márta)):

"Ja! Én nem vagyok blogtárs, nem is voltam az soha."

Integrálódni kell valamilyen módon, mert ez a hangnem inkább taszító, mint vonzó.

Mindig elolvasom a kommenteket, emlékszem pl. knausz-ra. Ő hol van a sáljával? Olyan csinos fehérnép volt.

ubul2000 2011.12.20. 23:21:08

@márta)): szegény libafostos mártika, ne idegeskedj :))))

megszűnt 2011.12.20. 23:22:23

@márta)):

"Még annyi! Mehet panaszkodni!! Maga is!!! "

Hová? Az ORTT-hez?

ubul2000 2011.12.20. 23:24:16

@teevee: Akkor te igazi liberális vagy! Dopemanusnak szabad a vélemény-nyílvánítás, Hoplitának meg nem, jól gondolom, ugye?

ulrike (törölt) 2011.12.20. 23:24:29

@bóra77: A Fidesz ellenzékként a válság 2008-as beköszöntét követően is ugyanazt tette, mit korábban, minden kormányzati intézkedést parlamenti és utcai eszközökkel is támadott, hogy a kormányt ellehetetlenítse. Mivel a mai ellenzék fantáziátlan és gyenge, a kormány ellehetetlenítését maga a kormány volt kénytelen magára vállalni. Ez utóbbi vállalását sikeresen teljesítette, ha nem is két hét, de kevesebb, mint két év alatt.
A gazdasági környezet tovább romlott volna egy nem fidesz kormány alatt is, igaz. De egyáltalán nem mindegy, hogy egy szakszerű gárda itthon azt tovább súlyosbítja, vagy lehetőségei szerint ellensúlyozza. A legkeserűbb csalódást számomra az okozta, hogy a Fidesz képtelen az ország szakszerű, hozzáértő kormányzására, ez a rétege taccsvonalra került.

márta)) 2011.12.20. 23:24:32

@karakán:

Igen! Ha elolvassa a napi kommenteket az enyém kivételével. Magának igaza van, egyik - másik tényleg elég furcsa, nagyon randa " szavakat használnak némelyek.

Ezzel befejezheti nyugodtan. a hozzám írt kommentelést szüneteltesse, illet teljes egészében szüntesse meg.

Az ilyen kommentekből nem kérek.)
Világos???

márta)) 2011.12.20. 23:26:06

@ubul2000:

Dögölj meg!!! Nem szoktam ilyeneket írni. De már hányingerem van tőled, meg a hasonlóktól.

ökörpöröly 2011.12.20. 23:26:29

@Unionista: Ez értelmesebb írás, mint a múltkori közgazdaságtani fejtegetésed! :)
Én is jókat röhögök, amikor a parasztok szentistvánialkotmányt prüntyögnek, mikor István pont az ősi rendhez tartozni akaró magyarságot verte szét jelentős elsősorban német-olasz és egyéb idegen zsoldosokkal. :) Azt is elfelejtik, hogy a magyarság szabadságjogainak elvesztése is a nevéhez fűződik. A szabad magyarok tömegeiből jobbágy lett, aki ki lett rúgva a nemzetből, miközben egykori ellenségei tömegesen kerültek be a oda.
I. István működése még durvább volt a magyarság tömegeire nézve, mint Rákosié! :)

ökörpöröly 2011.12.20. 23:27:58

@márta)): Ez a hely nem gyenge idegzetű embereknek való! :)

panelburzsuj 2011.12.20. 23:31:10

@ubul2000:

Lehet, kevesebb ilyen szóláshatásköri huzivoni lenne, ha kevésbé jelvénykeresztény ország lennénk, és többé betű-, sőt szóismerő.

Aszongya pl. Pál apostol, valahogy ilyenformán:

Minden szabad nekem, de nem minden használ.

Mer arra azér kíváncsi lennék, hogy ha pl. a Hoplita-összest lefordíttatnánk mondjuk öt andokbéli indián nyelvre, akkor vajon miféle Krisztus ábrázolódna ki abból a kecsuák ámuló szemei előtt.

ulrike (törölt) 2011.12.20. 23:34:15

@ökörpöröly: Az EU-nak ez nem fontos, ez az EU-t alkotó országok bankjainak (privát) fontos. De nagyságrendjét tekintve ez az egész magyar vircsaft nulla az euro vircsafthoz képest. Magyarország összeomlik? Sag schon, leírják a bankok könyveinkben a veszteségeket, néhány osztrák bank esetleg bebicsaklik, de nem nagy ügy. Olaszország, Spanyolország összeomlik? Ez már nem sag schon, nem csak néhány osztrák bank bicsaklik bele, kidobhatják az összes könyveiket. Ez a tét most. Mi csak ilyen rutinpálya vagyunk a nagyoknak, itt rizikó nélkül begyakorolhatják, hogyan lehet jó nagyokat rúgni.

márta)) 2011.12.20. 23:37:15

@ökörpöröly:

Nem?? Hát nem is?!! Én teljesen rendben vagyok. Képzeld el. Ti vagytok az utálatosak.
De nincs semmi probléma. Nem kell idegeskedni. El fogok menni. Nem fogok írogatni.

Nincs itt más probléma, csak a elegancia hiánya. Mert nem tudjátok elviselni még most sem, hogy néha itt vagyok.

Szemét módon egy normális hangvételű" kommentet nem írtatok Nekem. De nem baj. Ez az este ismét rávilágitott arra, hogy soha többé ne jöjjek ide.

panelburzsuj 2011.12.20. 23:39:36

@ulrike:

Tegyuk azért eléje: önként jelentkező rutinpálya.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.20. 23:40:12

@karakán: jó, ha az ember kívülről látja magát.

ökörpöröly 2011.12.20. 23:40:24

Ilyen helyzetben minden kis szar fokozottan hat. Az EU nem akarja, hogy itt a térségbeli stabilitást veszélyeztető észak-koreai rezsim jöjjön létre. De azt se, hogy pár milliárd eurót bukjanak a bankok. :)

nyünyüge 2011.12.20. 23:42:39

@panelburzsuj:
most jöttem Bródy koncertről - kiváló potenciális posztcímek és válaszok rejlenek a szövegeiben.

panelburzsuj 2011.12.20. 23:44:37

@Hepci:

Te nem ismered a kétfejű huzivonit???

ökörpöröly 2011.12.20. 23:44:47

@nyünyüge: Rád tört az SZDSZ-nosztalgia? :)

ulrike (törölt) 2011.12.20. 23:45:59

@panelburzsuj: Több körülmény kedvező konstellációja tette azzá: a csillagok kedvező állása, a terepviszonyok, valamint kormányának állhatatossága.

ökörpöröly 2011.12.20. 23:46:05

@márta)): Dugj egy jót, aztán mindjárt jobban érzed magad! :)

panelburzsuj 2011.12.20. 23:46:41

@nyünyüge:

Azér ennek a Bródynak is milyen mákja van.

Vénségére megint kapott egy rendszert, amivel kedvére bújócskázhat ...

Átverés! 2011.12.20. 23:50:23

Ma hallottam és jó elemzést a Fidesz eddigi politikai utjáról. Tulajdonképen mindig azzal jutott egyre magasabbra, hogy bírálta, obstruálta az ellenfelet.
Nem azt mondta, hogy hogyan kellene, hanem azt, hogy másképpen és főleg megszorítások nélkül.

Ezek a vélemények soha nem voltak megalapozottak, de jól hangzottak a mindig jobbat váró megtéveszthető embereknek.

Populista, demagóg módon visszaélt az emberek hiszékenységével.

/Bokros csomag, öszödi beszéd interpretálása/

Most került igazán bajba amikor a a nyugat rájött erre az egész manipulációra, és meri nyilvánosságra is hozni.-
- A király meztelen ? -.

ssi 2011.12.20. 23:53:22

@ulrike: "lenini úton" irigykedve lenyúlom :)) nehezen összehozott hosszú mondatom se ilyen találó a mai kormányra @bóra77: : ha válság helyett Európa pörögne, milyen mutatóink lennének? - pont ezen filóztam ma

@nyünyüge: Brodyt talán leadja egyszer a tévé is. én A mi osztályunk-at láttam nem rég a Kamrában. sokáig a hatása alatt leszek

na, jöttem, láttam, .... megyek. Jó éjt!

ulrike (törölt) 2011.12.20. 23:53:40

@panelburzsuj: Kétfejű? Mint a sas? Az egyik feje Kínát nézi, a másik 3 meg az újonnan alakítandóval együtt a Jobbikot?

panelburzsuj 2011.12.20. 23:54:34

@ulrike:

Ja.

Sokan kritizálják a politika négyéves ciklusosságát.

De lássuk meg mindennek a pozitív oldalát: az elkúrás zökkenő nélkül suhan át a kormányváltókon ...

(Nna: asszem, lassan átvehetem a TG-akadémiai végbizonyítványomat: lám, csak sikerült hitelesen megszólaltatnom a genius locit.)

Unionista 2011.12.20. 23:56:24

@ökörpöröly:
istván királynak volt egy fia. henrik. a magyarok imrének nevezik. de mivel bajor anya szülte ezért német nevet adtak neki. na most ez a derék henrik, vagy latinosan emericus, vagy americus után nevezték el amerigo vespucci-t. akiről elnevezték amerikát. vagyis a jenkik egy nagy-magyarról elnevezett földrészen élnek. amerika is magyar. és ez nem vicc.

ulrike (törölt) 2011.12.20. 23:57:19

@manyike: Ezen nem érdemes filózni. Ha nagyanyámnak négy kereke meg áramszedője lett volna, akkor trolibusz lett volna, nem nagymama. A Fidesznek ebben a helyzetben kellett mérkőznie Meg is méretett, és könnyűnek találtatott.

nyünyüge 2011.12.20. 23:58:31

"...„Elég rosszul tűröm, ha hazugsággal vádolnak. Márpedig, ha jól értem András éppen azzal gyanúsít meg így kedd este, hogy ébren álmodok és ha van egy kis időm, akkor merő önszorgalomból pont olyan leveleket fogalmazok, mint amilyeneket az Európai Bizottság elnöke szokott” – kommentálta Mong Attila a kormányszóvivő nyilatkozatát..."

index.hu/gazdasag/magyar/2011/12/20/szo_szerint_kozze_teszik_a_barroso_levelet/

ökörpöröly 2011.12.21. 00:00:48

@Unionista: Olvastam róla még gyermekkoromban. :)

panelburzsuj 2011.12.21. 00:01:07

@ulrike:

Műveletlen ...

Dr. Doolittle cirkusza

(Mondjuk első találkozásunk majdnem kudarcba fúlt: Apuuu, most má ne röhögj, hanem olvasd tovább ... )

ulrike (törölt) 2011.12.21. 00:01:40

@panelburzsuj: Géniusék Lóciját el kéne küldeni a francba. Nekem egy ideje és egy időre elegem van a géniuszokból.

nyünyüge 2011.12.21. 00:01:55

@panelburzsuj:

erről beszélek:)

"Ezek ugyanazok"

/egyébként a 65 éves még nem vén!!!/

ubul2000 2011.12.21. 00:02:23

@nyünyüge: Simán bíróság elé kéne állítani, levéltitok megsértése, stb miatt
Nem ez volt az az állat aki 1 percig kussolt adás közben? Nem véletlen, hogy hozzá került a szivárogtatás

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.21. 00:02:58

@nyünyüge: nyomják M. Attilát... elébb 862 olvasó nézte a blogját... pedig Girónak olyan szép, egyenes tekintete van... khmmm...

panelburzsuj 2011.12.21. 00:03:29

@panelburzsuj:

Bocsika:

Dolittle.

(Úgy kell annak, aki nagyképűsködik gyorsguglizás helyett ... )

ulrike (törölt) 2011.12.21. 00:05:12

@ulrike: Műveletlen, műveletlen. Majd bevezetik a kulturális forradalmat, és attól majd művelt leszek egy csapásra.

ubul2000 2011.12.21. 00:06:14

@nyünyüge: Jesszusom! Te hová nem jársz!

ulrike (törölt) 2011.12.21. 00:06:19

@panelburzsuj: bocs a fenti
neked ment, nem nekem.

panelburzsuj 2011.12.21. 00:06:44

@nyünyüge:

A Bródy szurkapiszkálhat?

Én meg nem ?

Kettős mérce!!!

inreallife 2011.12.21. 00:06:52

@graycivil: olvastam, nagy égés. oltári nagy égés.
girószász gyorsan amortizálódik, szerintem 2013-ban megy a levesbe. egy elemzést megérne, de azt nem tg fogja megírni...

orbán biztos szereti, amikor minden azt mondják neki, hogy vajda úr, a szabadságharchoz nem kell más, csak hitelesség, hitelesség, hitelesség. girószász most fingotta ki az arcán az utlosó morzsákat...

közben meg jó cigány módjára fosztogatja a nyugdíjpénzemet. csak tudnám most éppen kitől "védik" meg... az új mantrát nem halottam, valaki bennfentes segítene?

ökörpöröly 2011.12.21. 00:07:03

@ubul2000: Nofene, micsoda felbőszült fülkeforradalmár!:) Bezzeg a magántulajdon elrablásakor, az Alkotmánybíróság szétverésekor, az összes jogág bekebelezésekor nem volt semmi probléma a joggal, egy szokásos kiszivárogtatás esetén meg hisztizünk!:) Te egy akkora fideszbirka vagy, hogy ki kellene tömni! :)
Újra beégett Orshós-Olsthein Bölcs Vezír! :) Lassan már sötétebb lesz, mint egy igazi zulu! :)

ulrike (törölt) 2011.12.21. 00:08:05

Késő jár, eredményes jó éjszakát mindenkinek.

ökörpöröly 2011.12.21. 00:09:44

@inreallife: Gíró gólyapöcs élete baklövését követte el, amikor beállt szóvivőnek. Már az elején látszott, hogy össze van törve. Nem való ez neki. Fideszes megrendelésre cikkeket írni, kutatásokat hamisítani az egy dolog, de kiállni az emberek elé, aztán belehazudni a pofájukba, miközben azok jól tudják, hogy mit csinálsz, az már kellemetlen neki.
Saját magát végezte ki, pedig a Századvégben a legaljáról nyalta fel magát. :)

panelburzsuj 2011.12.21. 00:11:09

@ulrike:

Kezdek belesülni a szimultán baromkodásba: mi jött nekem?!?

Csendben üldögélek a széken a gép előtt, nem éreztem semmi csatannást, durranást ... Valami tévedés lesz.

ssi 2011.12.21. 00:11:50

@ulrike:
de muszáj, mert nagyon piszkál, hogy mi lehetett a nagy műből előre megtervezve azelmúlt8évalatt, ami a körülmények ellenére is akár kb. tervek szerint haladhat

bár az ideológiai meg a gazdasági terület nemcsak szakmai szükségszerűségből különül el náluk sem, de - a tapasztaltak alapján - előkészítettségben biztosan ..

lehet, hogy könnyebb helyzetben méreckedve se lennének sokkal súlyosabbak, pont a múltból visszacsempészett elméleteik miatt .. csak turkálok még a témában, mert izgat

Unionista 2011.12.21. 00:15:29

@ökörpöröly:
arra akart példa lenni, hogy a fél világról be lehet bizonyítani: magyar. valamiért van egy ilyen kényszer, hogy ezt minden hírességről elmondhassuk. például amikor agassi elkezdett teniszezni, akkor kitalálták, hogy ő ágassy. meg is kérdezték tőle: ön magyar? nem nagyon értette, hogy miről is van szó.

ulrike (törölt) 2011.12.21. 00:15:33

@panelburzsuj: Ez:Műveletlen, műveletlen. Majd bevezetik a kulturális forradalmat, és attól majd művelt leszek egy csapásra.

ubul2000 2011.12.21. 00:17:01

@ökörpöröly: nekem aztán hiába szapulod Orbánt, lepereg rólam, sőt egyetértek vele

Milyen magántulajdon lenyúlásról beszélsz?

ssi 2011.12.21. 00:17:57

@ulrike: "kulturális forradalmat" ez is találó .. "eredményes jó éjszakát" :) ez meg jó
átemeltem a szótáramban .. ma ilyen kis lopkodós vagyok, meg fáradt

na, legyetek jók :)

ubul2000 2011.12.21. 00:18:28

@panelburzsuj: vegyél magadhoz kis koktélt - génkezelt kukoricával felturbózva :)))

márta)) 2011.12.21. 00:22:51

@ökörpöröly:

A nénikéddel, azzal szórakozzál. Te sületlen paraszt.

anti76 2011.12.21. 00:23:57

@Unionista: Igen ez így volt. Nem mondtál ezzel újat. Azt pl. konkrétan megjegyeztem, hogy a magyar királyság alattvalóinak csak 54%-a volt magyar nemzetiségű. ezzel egy percig nem vitatkozom. Meglehet Mátyás cseh nemzetiségű volt (én elhiszem Neked), csakhogy ezt a tényt, az akkori relációk között kell értelmezni, nem pedig a mai szemmel, meg politikai attitűdökkel megitélni, és levonni bármit is ebből. A rutén meg a sváb paraszt megvoltak egymással, meg a magyarral is, fel se merült az emberek ilyenforma kategorizálása, az csak a nacionalizmus elterjedésével vált hirtelen "perdöntővé". Jellemző, hogy még a XIX. század elején, amikor már Napóleon meg az első nemzetállam prototipusa már megvolt, Metternich harmadik felesége, Zichy Melanie csak németül meg olaszul tudott, illetve naplóját franciául vezette, de magyarul egy árva kukkot se tudott, pedig ősi magyar arisztokrata családból származik. Pontosan emiatt lehetetlen megint vhogy összeboronálni a kárpátmedence nációit. A nacionalizmus szelleme kijött a palackból, azóta minden más lett.
A brit példa, amit írtál azért sántít annyiban hogy a skótok nem mintegy, asszimilálódtak, hanem külön szuverén állam volt, és párszáz évig eltartott, mire "rájöttek" hogy hol a helyük. Nem nagyon emlékszem olyanra, hogy Felvidékért, vagy Erdélyért évszazadokig kellett háborúzni, vagy hogy már eleve egy létező államot kellett volna szuverenitásától megfosztani. Az meg, hogy az ősi törzsek szálláshelye hol volt, az semmire se jogalap, Felvidék vagy Erdély nem ezért tartozik magyarországhoz, mert szálláshely volt, vagy nem volt, hanem mert történelmünk neves szinhelyei vannak ott, és a magyarság nagyjai közül sokan - akikre mindenki büszke- éltek-haltak a mai Románia, Szlovákia stb. területén.
Az meg hogy Mátyás cseh nemzetiségű volt, érdemeiből semmit se von le, Magyar király volt, akiről nyugodtan példát vehetne minden mai magyar politikus. Mátyás történeteit, legyen bármekkora valóságalapja, szivesen hallgatja mindenki. az meg, hogy önző céljai voltak, pl. a német-római korona, azt nem lehet a szemére vetni, mentségére legyen mondva, király volt, nem pedig a demokrácia, meg az egyenlőség bajnoka. Vajon mi a mentsége a mi hazug, tolvaj önző politikusainknak ? Lehet mátyás érdemeit relativizálni, bagatelizálni, de mégis ő "Mátyás, az igazságos" meg a szállóige, "meghalt mátyás, oda az igazság" nem véletlenül alakult ki. Kíváncsi lennék, ha meghal Orbán, vagy Gyurcsány, milyen szállóige fog elterjedni...

Végezetül, a hungariae mint kifejezést a nyugatiak ragasztották ránk, pontosabban a kalandozó magyarokra, akiket hunoknak néztek, mert párszáz éve Attila népe már letette névjegyét, és nemes egyszerűséggel egykalap alá vettek minket, velük . Mert hasonló életmód, ruházat, meg harcmodor felületesen ezt mutatta. az persze világos, hogy az innen onnan hozzá csapódó nációkat már nem tartották számon, minek is tették volna.
Végezetül, az hogy magyarországot tükörbe lefordítják-e vagy sem, abból messzemenő következtetést levonni a nemzetállamra, vagy a multikultúrára, az merész. Franciaország, az France, vagy Le France. Nem Franceland, vagy hasonló, akkor ott se volt igazi francia állam , vagy ebből következik Franciaország multikulturizmusa?
Az meg, hogy Mátyás nem akarta a magyarok államiságát... Nálad mit jelent ez a szó ? Csakis Nemzetállamot ? A magyar állam már létezett akkor több mint 400 éve, csak éppen királyság volt az államforma, az pedig alattvalókban, meg rendekben gondolkodik, nem pedig nemzetiségekben.
A multikultura meg nem azt jelenti, hogy sok különböző nép él egy adott államon belül, hanem különböző kultúrákat. A pánszláv kongresszus idején (XIX.század) teoretikusok, meg néprajzkutatok nagyítóval keresték szláv mivoltuk bizonyítékait, amit minden bizonnyal nem kellett volna, ha már évszázadok óta olyan nyilvánvaló különbség lett volna -mondjuk- kárpátalján két, szomszédos faluban élő magyar és rutén paraszt között akár étrendben, vagy ruházkodásban.
Ha már mindenképpen multikultúrát keresel az akkori Európában, ez a jelző jobban illik Bizáncra, Velencére, vagy Jeruzsálemre, habár az már nem Európa.

ulrike (törölt) 2011.12.21. 00:24:23

@manyike: Ebben van valami. Nem is ítélek el mindent, mit tettek, tesznek. (pl.: többet és többnek kell dolgozni, ne segélyből akarjatok élni, kedvezményre az számítson ki befizet, más ne - adókedvezmények, stb). Nem ezzel van bajom, a megvalósítással. Nem mérték fel a helyzetet, képtelenek voltak megvalósítani, sok felesleges konfliktust gerjesztettek, mindent akartak egyszerre és gyorsan, röviden: kis hülyék. Felesleges rizikókat vállaltak fel, anélkül, hogy belegondoltak volna, hogyan tudják majd az esetlegesen belépő kockázatokat kezelni. Az a tervnek, amelynek kezdeti 10 feltevéséből 15 pozitív, nem csak a tartalomjegyzékével van baj. Eisenhower mondta, a tervek semmit nem érnek, de a tervezés maga nagyon hasznos. Ezek semmit sem tanultak a 8 éves tervezés során. Sőt butultak.

panelburzsuj 2011.12.21. 00:26:00

@manyike:

Tippelek: a káderlista ("Megvédők könyve") meg lett tervezve. Akkurátusan.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.21. 00:29:40

@márta)): mondd neki azt, hogy f*szkalap, abból érteni szokott. :)

panelburzsuj 2011.12.21. 00:32:27

@ulrike:

ahá

És ha végre bevezetika kulturális forrdalmat, akkor végre a vérszopó filozófusok nem csak újságcikkeket kapnak, hanem helyes kis táblát a nyakukba, és cuki csúcsos sipkát is hozzá?

És végre megint gyakorlatozzuk az önkritikát is?

ubul2000 2011.12.21. 00:34:37

@márta)): nekem is a libafos szagtól. De gyakran szellőztetek

ubul2000 2011.12.21. 00:37:36

@márta)): krokodilkönnyeket fogunk ejteni

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.21. 00:38:49

@panelburzsuj: a filozófusok azok az emberek, akik elköltik a pénzt, amit lélegeztetőgépekre kellene költeni.

panelburzsuj 2011.12.21. 00:48:44

@Hepci:

Akkor már meg is van a növekedési terv: egyszerűen csak be kell tiltani a filozófusokat mega -féléket, és egy csapásra mi leszünk a piacvezető lélegezetőexportőr.

*a -félék részletesebb specifikációja a végrehajtási rendeletben

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.21. 00:54:38

@panelburzsuj: minap töprengtem, mi késztethetné kételyekre Aszekelyeket a jelenlegi qrzussal szemben.
Mit gondolsz, ha egyéni képviselői indítvány nyomán kivégeznék a 170 és 180 cm közötti férfiakat és a közepes mellű nőket (mondjuk erről köll egy sarkakatás törvényt alkotni), ezzel lenne valami gondja?
Gyanítom, valami súlyosabbat kell kieszelni...

nyünyüge 2011.12.21. 01:00:46

@panelburzsuj: jó válasz- amúgy van uj poszt, súlyos kérdésekkel

panelburzsuj 2011.12.21. 01:08:04

@Hepci:

Eldugják előle Orbánt egy hétre. Se tévé, se rádió, semmi.

Sztem ez keményebb elvonási tüneteket okozna, mint az átlagjocók és átlagmacák erős megritkulása. Orvosi felügyelet mindenképp.

De ha kínkeservvel is, lejöhet róla. Ha szerebcsénk van, hónapokig elvergődik vele, mire teljesen föltisztul. Újralátás persze abszolút kizárva, hiszen az telje visszaesés lenne. Úgyhogy kúra ideje alatta beteg érdekében fönn kell taratnia az orbzárlatot.

De mikorra teljesen feltisztul - már állni fog a közadakozásból emelt "Gyógyult birkamártír szobra".

graycivil 2011.12.21. 08:45:04

@ubul2000: Valszeg' buknál a levéltitoksértés vádja miatt. ugyanis az EU-nak kimondottan érdeke és célja lehetett, hogy a levél tartalma "kiszivárogjon", hogy El Curo (aka GSZA) le ne tagadhassa azt.

Ha jól tudom, Brüsszel szóvivője hivatalosan is "sértegette a levéltitkot". :-)

graycivil 2011.12.21. 08:46:13

@Hepci: Nem, mert esetleg nem esik bele a szűrőfeltételekbe. :-)
süti beállítások módosítása