Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
01:05

„A citált mondatát én úgy értelmeztem, hogy már a negyvenes korosztály is annyira beleszocializálódott a múlt rendszerbe és a rendszerváltásba, hogy az ő irányításukkal semmi esély a kilábalásra” – provokálta egy évvel ezelőtt az újságíró a Fidesz fiatal frakcióvezetőjét, aki korábban a harmincasok nemzedékének politikai esélyeiről beszélt. Lázár János – tőle nem szokatlan módon – lakonikusan válaszolt: „Jól értelmezte”.

Ilyen-olyan háttérbeszélgetésekben egyre gyakrabban merül fel az a kérdés, hogy vajon jelenleg kik a Fidesz erős emberei, illetve ezek a politikusok milyen stratégiát követnek most, amikor azt is érdemes átgondolniuk, mit tesznek akkor, ha esetleg komolyabb változások lesznek a politikai térben. Befolyásos politikusokban nincs hiány a jobboldalon, ha jobban meggondoljuk, a gyakran vezérelvű, egyszemélyes pártnak lefestett Fideszben kifejezetten sok „fontosabb pozícióban is elképzelhető” embert találunk. A „régiek” közül Kövér László házelnök és a két elnökségi tag, Kósa Lajos és Pokorni Zoltán sem látszik megkerülhetőnek, bár mára – más okokból - egyikük jelentős erősödésére sincs valós esély. Ugyanehhez a csoporthoz tartozik az utóbbi éveket brüsszeli száműzetésben töltő Áder János, akinek a neve azonban éppen a korábbi éles konfliktus miatt akár fel is merülhetne egy posztorbáni érában. S ide sorolhatjuk azt a Varga Mihályt is, akivel kapcsolatban az elemzésekben ritkán kerül elő az „erős” kifejezés, pedig a legutóbbi kongresszuson a legtöbb szavazatot kapta az elnökségi tagok közül, és láthatóan a kopástól megvédett, de mindenbe betekintéssel rendelkező aranytartalékként várja – nem is esélytelenül! - a bevetés lehetőségét.

Mégis azt gondolom, hogy messzebbre tekintve a figyelmünket elsősorban azokra kell összpontosítani, akik a kilencvenes években még nem voltak frontpolitikusok, de mára meghatározó befolyásra tettek szert. Négy nevet szokás itt említeni: Navracsics Tibort, Szijjártó Pétert, Rogán Antalt és Lázár Jánost. A négy azonban ma inkább csak kettő: bár az igazságügyi miniszter és a miniszterelnöki szóvivő egyaránt komoly erőt képvisel, a jelenlegi helyzetben mindketten „kötöttek”: Navracsicsnak az erősödéshez a tág értelemben vett erőforrás-rendszer és támogatói háttér hiányzik, Szijjártónak pedig az önálló politikai múlt és szerep. Az előbbre lépéshez, a fontosabb pozícióba kerüléshez hosszabb távon két „ifjútörök” áll a legközelebb, akikben láthatóan a szándék, az akarat, az ambíció is munkál ehhez: Rogán Antal és Lázár János.

Más stratégiát követnek, más erősségeik vannak, ma mégis elsősorban kettejük mozgására figyelnek a Fideszben. Rogán látszik taktikusabbnak, átgondoltabbnak, megfontoltabbnak, Lázár ereje inkább a keménységben, a határozottságban és a konfliktusok nyílt felvállalásában rejlik. Mindketten hivatalban lévő polgármesterek, de a párton belüli szocializációjuk jelentősen eltér: Rogán a Fidesz ifjúsági háttérvilágából villámkarrierrel, ugyanakkor mégis kitaposott úton került a frontvonalba, ahol azonban komoly sérüléseket szenvedett, ám kifejezetten okosan és önmérsékletre képesen újraépítette magát. Lázár sokkal nehezebben talált utat a Fidesz vezető köreihez, onnantól kezdve azonban csillaga meredeken emelkedett, s egyelőre csak a felfelé vezető irányt kellett megismernie. Az eltérő tapasztalatokból eltérő szerepfelfogások következnek: Rogán láthatóan a tudatos építkezésben, az óvatos előrejutásban, az elengedésre is képes hosszú távban hisz, Lázár viszont a folyamatos mozgásban, a meleg vas ütésében, a teremtő akarat erejében találta meg politikai habitusát.

Bizonyos értelemben ma mindketten a miniszterelnök emberei, de semmiképpen sem – minként ez néha olvasható - belső riválisai, politikai ellenfelei. Nem véletlen, hogy politikai erőterükben, viszonyrendszerükben a kormányfő tanácsadójának, Habony Árpádnak a hírek szerint jelentős szerepe van. Ma Rogán és Lázár is abban érdekelt, hogy Orbán Viktor használja és ezáltal egyre nagyobb befolyáshoz juttassa őket – ez a közös érdek más potenciális vezetőkkel szemben bizonyos értelemben együtt is mozgatja a két politikust.

A legfontosabbnak azonban azt tartom, hogy van egy lényegi, a fent említett szereplőktől világosan megkülönböztethető jellemvonásuk: róluk nehezen képzelhető el, hogy megelégednének jelenlegi helyzetükkel, illetve hajlandók lennének arra, hogy sok munkával megalapozott egyéni politikai karrierjüket, hosszú távú lehetőségeiket egy adott ponton túl veszélyeztető irányba meneteljenek. Pontosan ez az, ami miatt velük kapcsolatban – akár közösen, akár egymás, akár egy más ellenében - sok minden elképzelhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr883420299

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Meddig marad Orbán? (2) 2012.01.08. 22:38:01

A tegnapi posztban megnéztük, hogy milyen lehetőségek vannak az IMF hitellel kapcsolatban; ezt a mai hírek is megerősítik: várható, hogy kapunk hitelt, de nem lesz benne köszönet. Nézzük akkor a hazai helyzetet:- az ellenzéket;- a kormán...

Trackback: Elemzősdi 2011.11.29. 10:38:10

...avagy mit hiányoltam Török Gábor elemzéseiből a hétvégén.Most, hogy túl vagyunk első vendégposztunkon, megint egy kis elemzősdi, mert már nem bírom benntartani. De még előbb egy kis belterjes pletyka tegnap szárba szökkent netcelebünkről. Nevét ne...

Trackback: Mikor tűnnek már el a komcsik a közéletből? 2011.11.29. 09:58:06

Kövérrel és Orbánnal az élen. Polgári radikális vélemény következik....

Trackback: Az elnök emberei? 2011.11.29. 08:43:03

Ma Rogán és Lázár is abban érdekelt, hogy Orbán Viktor használja és ezáltal egyre nagyobb befolyáshoz juttassa őket.

Trackback: Az elnök emberei? 2011.11.29. 08:43:02

Ma Rogán és Lázár is abban érdekelt, hogy Orbán Viktor használja és ezáltal egyre nagyobb befolyáshoz juttassa őket.

Trackback: "Ez a harc lesz a végső" - egy gazdasági szabadságharc margójára 2011.11.29. 08:37:47

Tényleg nem volt senki, aki legalább sejtette volna, hogy rejlik némi veszély abban, ha épp az áramszolgáltató hibaelhárítóit kezdi baszogatni egy lélegeztetőgépen lévő ember? Cél ugyan lehetett volna bizonyos önállósodás, de amennyiben komolyan e...

Trackback: "Ez a harc lesz a végső" - egy gazdasági szabadságharc margójára 2011.11.29. 08:17:58

Hogy pontosan milyen mértékű kárt okoz az elmúlt időszak unortodoxiája és a csatolt forradalmi retorika, az ma még a leminősítés ellenére sem sejthető. Hogy a cseszegetett bankok, befektetői körök, a folyamatos beszólásoktól, vagánykodástól f...

Trackback: "Ez a harc lesz a végső" - egy gazdasági szabadságharc margójára 2011.11.29. 08:17:11

Hogy pontosan milyen mértékű kárt okoz az elmúlt időszak unortodoxiája és a csatolt forradalmi retorika, az ma még a leminősítés ellenére sem sejthető. Hogy a cseszegetett bankok, befektetői körök, a folyamatos beszólásoktól, vagánykodástól f...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

messi-asz 2011.11.30. 23:43:57

@jjulie: a f@szkalap az csak a mondat eleje és vége, de nem a veleje és értelme

ökörpöröly 2011.11.30. 23:45:07

@messi-asz: Én nem veszek a szívemre ilyen dolgokat. Nem olyan fából faragtak, mint Hepcit! :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.11.30. 23:47:19

@messi-asz: a f@szkalap az f@szkalap.
Beszélgessetek sokat egymással, a 2 láthatatlan ember, remélhetőleg jól fogtok szórakozni.

jjulie 2011.11.30. 23:49:26

@messi-asz:

a @Hepci: tök ártalmatlan, a rendszerváltáskori molyette mdf-be volt szerelmes, azóta nem ejtette rabul a szívát semmi, bár az orbánnak majdnem sikerült

ökörpöröly 2011.11.30. 23:50:00

@Hepci: Gyere el a képviselői fogadóórámra, ha a bézs színű téli nadrágodban jössz, akkor előre szólok a portásnak, hogy ne dobjon ki, bármennyire is életidegen felszerelésben állítasz be! :)

ökörpöröly 2011.11.30. 23:50:59

@jjulie: Ártalmatlan vagy impotens? :)

jjulie 2011.11.30. 23:51:40

@Hepci:

hát, nem tudod kezelni ezt a láthatatlanságot

jjulie 2011.11.30. 23:53:32

@ökörpöröly:

az asszonya otthagyta, a többit nem tudom

messi-asz 2011.11.30. 23:55:46

@Hepci: :))) ja ja... izgat téged... bár nem szeretek olyat mondani amit névvel ne vállalnék, sőt meggyőződésem hogy pár év múlva a kommentyeimre még büszke is lehetek... de nem szeretem keverni.... így ha gondolod egy (pár) sörre leülhetünk ;) azé én bujkálni nem akarok...

ökörpöröly 2011.11.30. 23:56:30

@jjulie: Azért jár ez olyan lelkesen "blogtalikra", hátha beszerez egy bukszát! :)

ubul2000 2011.11.30. 23:56:39

Mennyi gomba van itt kalappal a fején!!!

jjulie 2011.11.30. 23:58:02

@ubul2000:

na tudod már honnan a gyurcsány vagyona?

írd meg, reggel elolvasom

ökörpöröly 2011.12.01. 00:01:13

@ubul2000: Téged is megfertőzött Hepci faxkalap-fetisizmusa? :) A KDNP-nél vagy a katolikus klérusnál szívesen fognak fogadnak!:)

ökörpöröly 2011.12.01. 00:02:59

Jó éjt mindenkinek!

ui.: Hepci, ne vedd a szívedre, semmi bajom veled! Én innen igazán csak szekelyektől és Lenintől undorodom:)

ubul2000 2011.12.01. 00:04:02

@ökörpöröly: ez a "fognak fogadnak" kicsit elbizonytalanított

Ventura Blvd 2011.12.01. 00:04:08

@messi-asz: Egyesek szerint, ennél Vona jobbik is.

Nagyszüleim szerint viszont minden rossz után jött egy még szörnyűbb fordulat. Úgyhogy, takarékoskodjunk a szavakkal. Is. (Ahogy ma Viktor mondta kádárosan: "Is."

Érdekes, hogy a vasutasokhoz egyedül ment. Az ötezer misit tehát ő adta. Nem a Fidesz, nem a kormány, és főleg nem a te adóforintjaidból van. Ez Viktor személyes ajándéka.

Lehet is pánik a Házipénztárban, Nemzeti Örömforrásban, öööö...a Gazdaságügyben vagy mi a csudának hívják most a Pénzügyminisztériumot. Egy miniszter megint a híradóból tudta meg. Ahogy az IMF is...)

ökörpöröly 2011.12.01. 00:11:30

@ubul2000: Majd szólok Szargyártónak, hogy magyarázza ki helyettem a magyartalanságom! :)

ubul2000 2011.12.01. 00:16:39

@ökörpöröly: lekötelezel! :))) Jó éjt!

messi-asz 2011.12.01. 00:22:27

na mi lesz... tescogazdaGságos fides ? feloszl atya magácskát? megy és ?

www.origo.hu/itthon/20111129-feloszlathatjak-az-esztergomi-kepviselotestuletet.html

szoja122 2011.12.01. 05:14:40

@manyike:
A jobbikos cikkről:

A globalizáció ellenességet nettó hülyeségnek tartom. Magyarország kis ország, kicsi piaccal, kevés természeti kinccsel ezért nem lehet elzárkózni a világtól. Csak a tudásunkra támaszkodhatunk, de az oktatás katasztrofális helyzetben van, és most inkább le mint felépítenék. A jobbiktól még ennyi sem várható

Ajánlom ezt a videót a gazdaságról, hosszú, de nagyon érdekes.
www.civiljutub.hu/play.php?vid=8973

A rasszizmusáról pedig annyit, itt is a blogon is kiderül megvan. Igen, nyíltan legtöbbjük nem hirdeti, de van jó néhányan közöttük aki igen. Másrészt tudják a széles néprétegek erre csak ott fogékonyak ahol cigányság van, ezért is ott népszerűbbek. A probléma felvetésük a cigánysággal szemben még akár jogos is, de a következtetésük nem.
Valami hasonló probléma volt és van is még Amerikában a négerekkel kapcsolatban. Teljes megoldását sehol sem tudják. De más nem lehet mutatja az amerikai példa is a felzárkóztatás.
A jobbik olyanokat is mondott, hogy el kellene szigetelni a magyaroktól őket. Ez nem más mint gettósítás, és konzerválná a problémát. Oktatás munkahelyteremtés kellene, ami a teljes lakosságnak is. Jó gazdaságpolitika megoldaná, vagy legalábbis lényegesen csökkentené a problémát.

A kádári rendszer megvalósításáról: Ez is nettó hülyeség. Sokan nosztalgiával gondolnak rá, de akkor nem volt szabadság, habár jogbiztonság igen olyan értelemben, hogy az ember pontosan tudta mit lehet és mit nem. Most még azt sem, mert bármikor visszamenőlegesen meglehet változtatni a törvényeket. De ezért visszasírni a Kádár rezsimet? Különben is ők viszonylagos nyugalmat az ország eladósításával tudták elérni. Ez most sem működött.

Másrészt nincsenek szakembereik így elképzelni sem tudom, ha hatalomra kerülnének tudnának e kormányozni. Szerintem egyértelműen NEM.

Sokkal rosszabb lenne mint a Fidesz.

szoja122 2011.12.01. 05:17:33

@ubul2000: Természetesen annak gondolhatód magadat aminek akarod. Nem ezt mondom, csak azt hogy amire Te gondolsz, vallsz az nem illik bele a kereszténység fő sodrában, ha tetszik ellentétes a legújabb vatikáni zsinat álláspontjaival.

szoja122 2011.12.01. 05:25:09

@aszekelyek: "Az oroszok ugyan kivonultak , ám akiket ők a hatalomba tettek, erőből, azok nem mentek sehova." érdekes kiket hagytak hatalomba, Orbán Viktort? ökörpöröly a CIA-ét mondja, nem az oroszokat. Persze tudom az MSZP-re gondolsz. Ha elfogadjuk, hogy igaz, politikájukon ez nem látszik.
A baj velük nem a szovjetbarátság, mert amúgy a Szovjetunió a rendszerváltozásunk UTÁN meg is szűnt, hanem a gazdasági politikájuk volt lsd.: Medgyessi, Gyurcsány.

Sőt inkább a kommunizmushoz való dörgölődés Fidesz politikáján látni, mert nyitni akar a kommunista Kína felé, Orbán Magyarország és Kína jövőjét egyformának képzeli el. Persze ha lehet hinni annak amit mond...

szoja122 2011.12.01. 05:32:12

"Az. szerinted jelenti csupán azt, amit Lovasberényben Orbán mondott." Igen, formál logikailag másra nem lehet gondolni, de szerinted is mert a jóindulatomat hiányolod. Ami igaz hogy a Fidesz irányában egy cseppnyi jóindulatom sincs, nem adtak rá okot...

Furcsa szerinted Orbán Őszödön hazudott??? Akkor tehet nem igaz hogy hazudtak éjjel nappal????

Amúgy ismerheted az álláspontomat az MSZP és Gyurcsány felé. Lesújtó. Többször kifejtettem.

szoja122 2011.12.01. 05:36:56

@aszekelyek: Orbán ma már retorikailag messze nem olyan mint volt. 1998-ban a Horn-Orbán vitán volt a legjobb formában.
2000 óta azonban csak hívei között szerepelt, a parlamentbe szinte semmit 2002-2010 között. Ezért mélyen megkopott a retorikai képessége. Sokszor csak papírból olvass, elvarázsolt metaforákat, nehezen értelmezhető mondatokat.

szoja122 2011.12.01. 05:40:18

@aszekelyek: "elzárják magukat vagy a zsidókat ? a víztől, élelemtől, lezárják a határokat, ellenőrzőpontokat állítanak a zsidóknak, , hogy ne tudjanak dolgozni menni . Megszállták a zsidók területét és onnan egy tapodtat nem mennek, sőt építkeznek rá, sok éve... Ilyenek ezek a palesztínok.... tényleg. Jártam egyébként ott."

Hát te mit tennél ha önkéntes merénylők magukat felrobbantva ártatlan civilek százait gyilkolnának meg????????????????????????

Az építkezéseket viszont én is elítélem...

szoja122 2011.12.01. 05:46:58

@ökörpöröly: 2011.11.30. 21:25:27

Ezek akkora marhaságok, hogy válaszra sem méltóak.

Nekem ne gyere bibliai idézetekkel, mert az Ószövetség a Keresztények szent írása is egyrészt, másrészt az Ó és az Újszövetségből formál logikailag minden levezethető és annak az ellentéte. Ellentmondások nagy gyűjteménye. Úgyhogy történelmi forrásként hivatkozni rá ostobaság.

Persze a cionizmust ugyanúgy nettó hülyeségnek tartom mint az antiszemitizmust.

ubul2000 2011.12.01. 05:49:54

@szoja122:
"Természetesen annak gondolhatód magadat aminek akarod"
Nem gondolom, hanem tudom, hogy mi vagyok.
Nem is értem a felvetésed, már bocsáss meg.

"csak azt hogy amire Te gondolsz, vallsz az nem illik bele a kereszténység fő sodrában, ha tetszik ellentétes a legújabb vatikáni zsinat álláspontjaival."
Elmondanád, mire is gondolok?

ubul2000 2011.12.01. 05:55:25

@szoja122: Erre a formál logikáról eszembe jut egykori professzorom, aki előadás közben egyszercsak kivételesen hibázott. Mást mondott, mint amit a táblára írt. Mondta: ne azt figyeljék amit mondok, hanem amit írok. Egy negyedóra múlva újra hibázott (egyébként nem volt szokása, nyilván aznap rossz passzban volt) De ekkor már azis rossz volt, amit felírt, nemcsak az, amit mondott. Visszafordult, és azt mondta: helyesbítek, ne azt figyeljék, amit mondok, ne azt figyeljék amit írok, hanem amit gondolok

szoja122 2011.12.01. 05:55:53

@ökörpöröly: 2011.11.30. 21:27:26

Ezt valóban félreértettem, mert nem gondoltam hogy ez lehet a véleményed.

A magyar ember sem ócskább mint a többi, legfeljebb a gazdasági viszonyok miatt rosszabb mint a fejlettebb országoké. Ha gazdasági viszonyok alapján hasonlítod össze az embereket akkor a magyar pont ugyanolyan mint a többi. Legalábbis lényeges különbségek nincsenek.

Marxnak ebben nagyon igaza volt: A lét határozza meg a tudatot.

2llkedő 2011.12.01. 05:57:00

@ménrót: "Pl. Ausztriában egy év alatt 3x volt kormányváltás."

Kormányváltás nem azonos az előrehozott választásokkal. Az előrehozott választásokkor egy új parlament, új összetételben kerül megválasztásra. Kormányváltáskor pedig a meglévő parlament választ új miniszterelnököt, aki üj kormányt állít fel. Lásd Gyurcsány-Bajnai.
Most nem tudok róla, hogy előrehozott választásokat követelnének, tehát nincs értelme fontolgatni az alternatívát.

ubul2000 2011.12.01. 05:57:13

@szoja122: te mit tennél, ha kitúrnának a lakhelyedről, hazádból? Biztosan egyetértőleg bólogatnál.

szoja122 2011.12.01. 06:00:17

@ubul2000: "Nem gondolom, hanem tudom, hogy mi vagyok. " Ok. Tudod hogy mi vagy. De a többi áll amit írtam.

2llkedő 2011.12.01. 06:03:01

@aszekelyek:
"A népnek mi szólt? A végighazudtunk másfél két évet,? A népnek a hazudozás szólt?"

A népnek semmi nem szólt. A népnek az szól, amit nekik mondanak. Viszont ez egy zárt ülésen hangzott el, ami azt jelenti, hogy az ott jelen lévőknek szólt.

A hazudozással kapcsolatban, te tudod, hogy mit takar az amit Feri mondott? Hogy pontosan mit is hazudott?

Karácsony közeledtésvel a párodnak valami különleges meglepetést szánsz, ami sok utánjárást igényel. Amikor a párod megkérdezi, hogy hová mész, amikor te ügyeket akarsz intézni, akkor kitalálod, hogy fodrászhoz, piacra, vagy akárhova, de nem a valódi célt mondod meg. Hazudtál? Hazudtál. Ha karácsonykor azt mondod a párodnak, hogy végig hazudtad az elmúlt egy hónapot, és majd bele döglöttél, hogy ne derüljön ki, akkor te egy hazug ember vagy? Mit szólnál ahhoz, ha a párod ezt azzal honorálná, hogy beadja a válókeresetet?

2llkedő 2011.12.01. 06:10:48

@szoja122: "A lét határozza meg a tudatot."

Ha megisszuk a lét, elszáll a tudatunk?

2llkedő 2011.12.01. 06:24:29

@aszekelyek: "Most, hogy a MÁV dolgozóinak odaadják, amit előző , tolvaj , elprivatizálók kiloptak a zsebükből, ezt találtátok ki, sarazásra?"

A MÁV kinek a tulajdona? Tulajdonosok voltak a MÁV dolgozói? Nem? Akkor mit is adott oda Vityenka? Mit loptak ki a zsebükből okostolyás?

lüke 2011.12.01. 07:02:24

@Hepci:öreganyám kimaradt :)

megöregedtetek:
a midnight starfucker* feszt:) nivója
egyre hisztérikusabb, szépen állunk itt a blogon, van itt szönyeg szél?
www.youtube.com/watch?v=CFy4frsFCEI

MÀV:
www.youtube.com/watch?v=OfKafWkDZPg&NR=1

jjulie 2011.12.01. 07:13:40

@lüke:

nem maradt ki, itt vagy, fintorogj egy kicsit öreganyám

lüke 2011.12.01. 07:20:50

@szoja122:
igen , majd meglátod hova adják a pénzt a republikánusok,
nincs már messze

lüke 2011.12.01. 07:29:05

www.nzz.ch/nachrichten/wirtschaft/aktuell/deutschland_blockiert_befreiungsschlag_1.13471915.html

-NB-k megnyitják a dollár készleteket
-IMF a EKB helyett! ügyes
akövetkezö negyed évig,2012/03

jjulie 2011.12.01. 07:49:49

@lüke:

mindigmondtad, majdmeglátod

nyünyüge 2011.12.01. 07:50:20

@lüke:
és egy józan hang itthonról:

Chikán Attila - érdemes végighallgatni

inforadio.hu/arena/4179/1/podcasting

nyünyüge 2011.12.01. 07:56:19

@2llkedő:

:)))
Ezen jót vigyorogtam. Elképzeltem, ahogy aszékelyek a karácsonyfa alatt, szerettei gyűrűjében, háttérben a Stille Nacht hangjaival keresetlen szavakkal ecseteli az ajándék-beszerzés qrva nehéz körülményeit ,

2llkedő 2011.12.01. 07:58:36

Megszorításokra készül Portugália!

''''Elveszik a 13. és a 14. havi fizetést a 330 ezer forint fölött kereső állami dolgozóktól. 23 % lesz az áfa.''''''' /Index.hu/

Úgyhogy mi csak ne panaszkodjunk!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.01. 08:07:05

@2llkedő: tulajdonképpen miért is kaptak 13. és 14. havi bért az állami alkalmazottak? Ott annyira jól dolgoztak?

Harmony12 2011.12.01. 08:11:47

@ökörpöröly: Szép ez a párhuzam Adyval. :) Elfogadom az érveidet. :)

nyünyüge 2011.12.01. 08:31:49

@aszekelyek:
Az ország (szerencsére) nem Budapest elit kerületeiből áll és értelmiségiek és bennfentesek gyerekeiből áll, akik Waldorf iskolát keresnek maguknak, ha izlésükhöz képest túl erőszakos a tanítónéni.
(Arról már nem is beszélve, hogy az új finanszírozási elvek nyomán sorra szünnek meg az alapítványi iskolák).

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.12.01. 08:39:32

@Hepci: Jóléti államokban előfordulnak ilyen juttatások. A bérezés részét képezik ezek a juttatások. Egyébként teljesen mindegy hogy a bértömeget 12 egyenlő vagy 14 egyenlő részre osztják. Ez egy technikai kérdés.
MIndenesetre a jóléti államok kora leketyegőben van, egyrészt az elöregedő korfa, a csökkenő aktív korú népesség és a csökkenő, alacsony gyerekvállalások miatt. Mivel semmiféle esélye nincs fordulatnak egész Európában, ezért lépéskényszer alakult ki.
Az állami bérezés a probléma része, önmagában nem jelent megoldást. A felgyülemlett adósságot pusztán ezzel nem lehet megoldani, de enélkül sem lehet adósságot csökkenteni.
Ezt mindenkinek be kell látni. A végén a társadalom nagy része térdelni fog, nincs más választás.
Újratervezés kell. Sokan fognak itt még sírni.

graycivil 2011.12.01. 08:43:36

"Megkapta korrupciós osztályzatát a Trasparencytől Magyarország

Magyarország 4,6 ponttal az 54. helyen áll, Kuvaittal együtt.

Ez a helyezés azt jelenti, hogy Magyarországon folyamatosan romlik a helyzet a TI szerint: tavaly az 50. helyen zártunk, ami már akkor is a régiós átlag alatti értéket jelentett (4.7 pontot), ráadásul 2009-hez képest 2010-ben is négy helyet csúsztunk vissza, tehát a két évvel ezelőtti pozíciónkon már nyolcat rontottunk."

hvg.hu/itthon/20111201_transparency_korrupcio_magyarorszag

Még szerencse, hogy El Curo oly' karakánul harcol saját korrupciója ellen, mert egyébként hol tartanánk?

graycivil 2011.12.01. 08:45:12

"Durva tudathasadásban az Orbán-kormány

A hitelét vesztett Matolcsy már nem tárgyalhat az IMF-fel, de továbbra sem váltják le. A kormány szóban elismeri a helyzet tarthatatlanságát, de képtelen levonni ebből a megfelelő következtetéseket."

velemenyvezer.blog.hu/2011/12/01/durva_tudathasadasban_az_orban_kormany

messi-asz 2011.12.01. 08:56:17

@lüke: és kinek voltak porcelán csészécskéi a zorbánnak? ;)

messi-asz 2011.12.01. 08:58:03

@2llkedő: :) nagy dilemma... a bumeráng is tárgyalta egyik reggel...

messi-asz 2011.12.01. 09:00:33

@graycivil: most lesz egy nagyobb lecsúszás jövő januártól... CSÚSZDA

jobb kezét a zember nem válcsa le... és még hiszünk is a bandzsában...

2llkedő 2011.12.01. 09:04:25

@Hepci: "tulajdonképpen miért is kaptak 13. és 14. havi bért az állami alkalmazottak? "

Tök mindegy! A lényeg, hogy elvszik. Tőlünk Vityenka legalább nem szorít meg annyira, hogy elvegye.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.01. 09:06:35

@ciceró: jóléti állam = jól elverték a lét?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.01. 09:08:16

@messi-asz: ha valakiben 110%-os a bizalom (és ezt egy Lázár állítja), az nem váltódhat le.
Kim Ir Szennek 9,9% is elég volt, hogy hivatalban maradjon.

messi-asz 2011.12.01. 09:09:47

@Hepci: jóléti állam = elverték a jó lét... aztán bedől a jó lét...

@2llkedő: vigyázz... azé a közalkalmazottakon megy fűnyíró... lásd kafetéria+bónusok

a nav és a rendőrség már gyakorlatilag nem működő intézmény kategória...

besoroltam őket a BÓVLIba...

messi-asz 2011.12.01. 09:11:30

@Hepci: 99,9%

mellesleg a 80as években is volt 100valahány százalékos választási eredmény

és akkor Kádár is bevalotta csalni kényszerültek (azon a választáson másodszor is), mert a 100% feletti eredmény "gyanús" lehetett volna...

ilyen az amikor Kusza Szem belekeveredik a számokba

2llkedő 2011.12.01. 09:12:02

@messi-asz: De a 13. és 14. havi bért nem vette el! ( igaz, hogy az nincs, de akkor sem vette el. És ez a lényeg!)

nyünyüge 2011.12.01. 09:33:22

Az elnök emberei szkandereznek:

éldátlan módon maga a házelnök ment neki módosító javaslataival a kormány Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemző Központ elnevezésű szuper-titkosszolgálatának. Kövér László négy módosító javaslatot nyújtott be a tervezethez, ezek közül az egyik nemes egyszerűséggel kihúzza a NIBEK-et a titkosszolgálatok köréből.

hvg.hu/itthon/20111130_kover_nibek_orban

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.12.01. 09:33:45

@Hepci: Amennyiben az ingyenes felsőoktatás, a támogatott gyógyszerek, az ingyenes alapfokú oktatás és középfokú oktatás, a szociális ellátó hálózat, a munkanélküli támogatások, a vállalkozások támogatása, az adókedvezmények, a támogatott lakáshitelek stb. számodra ezt jelenti, akkor igen, jól elverték a lét.

bariga 2011.12.01. 09:39:02

@ökörpöröly: akik most körülötte és előtérben vannak, azok közül nem lehet választani, mert beálltak pirulás nélkül Orbán őrültségei mögé. Ha Orbán hiteltelenség miatt bukik,akkor ők is azok. Viszont a Fideszt a gyűlölet tartja össze, ha jön egy józan , európai, hozzáértő, akkor elveszik a "tábor". Nem lesz elég még az új választási törvény sem.

Harmony12 2011.12.01. 09:52:17

@nyünyüge: Egyelőre Kövér még megőrizte a józan eszét...

2llkedő 2011.12.01. 10:10:44

@Harmony12: "megőrizte a józan eszét..."

????????

2llkedő 2011.12.01. 10:16:57

"""Ti urak, ti urak! hát senkisem
Koccint értem pohárt?
Ti urak, ti urak!... ti velsz ebek!
Ne éljen Eduárd?""""
/Arany János/

Hová tűnt Damon Hill? Illetve a narancssereg?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.01. 10:18:40

@ciceró: persze, de milyen jólét az, ami 3 nemzedékre előre eladósít...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.01. 10:25:18

@2llkedő: tán nem úgy tűnik (hatásos volt a szocik rémalak-gyártása?), de Kövér szerintem a legjózanabb fazonok egyike a Fideszben.

2llkedő 2011.12.01. 10:27:38

@Hepci: Szomorú, hogy ő az etalon.

ssi 2011.12.01. 10:31:37

@ulrike: milyen a jó ME: álmodozó/reális s a sleppje:szolgai/gondolkodó?
"Ez pedig elvezet minket a kormány legkomolyabb tudathasadásához: a gazdasági kudarcsorozatból továbbra is azt szűrik le, hogy az eddigi politikájuk sikeres volt. "
velemenyvezer.blog.hu/2011/12/01/durva_tudathasadasban_az_orban_kormany#more3428082
O.V. : bármit lehet, csak akarni kell, s rögös lesz az út. kitűzték a bármit s tűzön-vízen át
most épp olyan, mintha a helyzet oké lenne, de mindenki 2012-vel riogat

@ciceró: ma aktív politikai elit tudna a jövőben egészen másmilyen lenni?
+ aktívan és tematikusan kellene gyűjteni/figyelni itt a blogon is :
* kormány kimondottan hasznos, racionális intézkedéseit
* ideológiamentes pazarlásokat
* revánst, saját köreik jelentős vagyonhoz/előnyökhöz juttatásait
* és hogy kiktől és hogyan vesznek el mindezért
- jövő? pl. a Jobbik lesz a következő, ők is alapvetően ezeket teszik majd?

@messi-asz: Esztergom: először közvélemény-kutatás, mert TÉ népszerűségvesztését remélik s ettől függ a folytatás, akár a 10 fideszes képviselő feláldozása, de országos pártlejáratást minimálisan se vállalnának

@szoja122: nekem lett most másik szemüvegem is :)
úgy is figyelem a világot, mintha a jobbikos cikknek igaza lenne

@Hepci: kaptam, megnéztem: 2eFt, meglepett a címke: "Bella Kálmán collection Szekszárd Bikavér Tönköly Pálinka + 2011 bronzérem Pálinkaverseny", "Bikavér" van kiemelve. megkóstolni nem fogom, te mit tudsz róla? köszi

ubul2000 2011.12.01. 10:39:17

@manyike: tönköly???? talán törköly

ssi 2011.12.01. 10:41:07

@ubul2000:" tönköly???? talán törköly " ..köszi :))

nyünyüge 2011.12.01. 10:57:20

Kép és linkajánló - a legfrissebb naranccsal:

magyarnarancs.hu/archivum_reszletes/2011/48

(a kormány a helyén van? :)?

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.12.01. 11:01:04

@Hepci: Már csak azt kell megmondani, mire nincs szükség.

2llkedő 2011.12.01. 11:04:10

@ciceró: Pénzre. Mert a pénz öl, butít és nyomorba dönt.

ubul2000 2011.12.01. 11:09:59

@2llkedő: Persze ha azt vesszük, hogy az áfa 6%-, 13%-ról emelkedik 23%-ra, azért az nem semmi.

2llkedő 2011.12.01. 11:23:38

@ubul2000: Nem-e lehetne-e minket is megszorítani 23%-os BéFÁ-val?

ubul2000 2011.12.01. 11:32:50

@2llkedő: a 18%-ost, vagy a 27-re emelt 25%-ost gondolod?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.01. 11:33:58

@manyike: semmit (pálinkát nem iszom), de törköly lesz, nem tönköly... :)

lüke 2011.12.01. 11:48:20

@Hepci:
mert az osztrákoknál is ez van:), a nyugdíjasnak is:)

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.12.01. 12:03:37

@manyike: index.hu/velemeny/jegyzet/feltud070321/

A magyar elit tagjainak döntő többsége, bizony, konzerválta a nyolcvanas évek világát. Nem tények, hanem benyomások alapján formálnak véleményt; imádják a nagy ívű elképzeléseket, de képtelenek kidolgozni a részleteket hozzájuk; univerzálisan fogalmaznak, de szinte semmit sem ismernek a közvetlen környezetükön kívül; folyton terveket és programokat gyártanak, de soha nem sikerült valamit igazán jól megvalósítaniuk. Mind azt gondolják, hogy az, amit akkor, az aranykorban megtanultak, ma is elég.

Bizonyos értelemben, mintegy önbeteljesítő próféciaként, igazuk is van. Mivel a megfelelő pillanatban ők voltak helyzetben, ők tudtak vagyont, pozíciót és tekintélyt szerezni. Ma ők a Politikusok, az Írók, a Tévés Személyiségek, a Nagy Nevettetők, a Színészek, a Filozófusok, a Tudósok és a Szakértők. És dicsérik egymást megállás nélkül. Egymás szemében ők a világszínvonal. Ezek a pozíciók lehetővé teszik, hogy ideig-óráig még ők szabják meg a játékszabályokat, ezzel is meghosszabbítva saját hatalmukat. Ez a tudás ehhez tényleg elég volt.

Máshoz viszont nagyon is kevésnek bizonyult. Az eredmények magukért beszélnek.

---

Ez a cikk 2007-ben íródott. Azóta egy politikai elit megbukott, átvette egy másik politikai elit. Te látsz változást? Mert én nem látok.
Egy gazdasági katakizma talán hozna változást. Más nem nagyon.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.12.01. 12:08:35

@2llkedő: „Fegyver csörög, haló hörög,
A nap vértóba száll,
Vérszagra gyűl az éji vad:
Te tetted ezt, király!

Levágva népünk ezrei,
Halomba, mint kereszt,
Hogy sírva tallóz aki él:
Király, te tetted ezt!”

---

Ez egy fantasztikus vers.

ssi 2011.12.01. 12:21:28

@ciceró: :))

"Egy gazdasági katakizma talán hozna változást. Más nem nagyon. "

olyan bárgyúnak tűnik, ha azt kérnénk: minden kormány legyen tisztességesebb az előzőnél .. mert magával a mostani hatalom intézményével van gond .. ezért félő a jövő ..

nagy a kontraszt:
- szükségszerű gazdasági megszorítások miatt intézmények, cégek, vállalkozások, családok, egyének .. már korábban is szükséges racionalizálásra is kényszerülnek most
- és a szükségszerű gazdasági megszorítások mit jelentenek az államnak?
pl.
www.parameter.sk/rovat/kulfold/2011/11/28/%E2%80%9Ebazmegek-szamolasa%E2%80%9D-millios-jutalmakert

mandiner.hu/cikk/20111125_origo_ujabb_kozbeszerzest_nyert_pinter_volt_cege

stb.

mirrmurrkandúr 2011.12.01. 12:26:09

@jjulie: azt szeretem benned, hogy... mit is?

Ja, igen, azt, hogy egy végletekig megbízható komponense vagy ennek a szubkultúrának, lassan két éve hallgatom itt a nagyobbnál nagyobb kedvességeidet, de kezdek elszomorodni, csak nem öregszel?

Igen, a Fideszre szavaztam, és még dolgoztam is nekik fél évig (bocsánat, 7 hónapig), minden más munkát ingyen és bérmentve csináltam ifjonti lelkesedésből - és mindezt nem is tagadtam soha. S igen, nagyon nem tetszik, ami most van, és a szoclib meg még kevésbé tetszett, ez van.

Azt viszont a mai napig nem értem, hogy a szegényes nem életedből adódó frusztrációidat miért itt éled ki?

Menjél csajozni, Zsüli, a retropolis dizsiben ott riszálják a barátaid :-)

ssi 2011.12.01. 12:34:52

@ciceró: versrészleted .. ha eljön az a drámai helyzet.. talán dráma lesz, de a pozitív kicsengésű kormánykommunikáció még a látszatát is kerülni próbálja

videóból .. 5 mrd Ft a vasutasoknak .. fejenként bruttó 150eFt, a nettó 3 évre elosztva .. cserébe nem sztrájkolna, legalábbis a főnök szerint .. és a többiek szerint?

vastagbor.blog.hu/2011/11/30/a_nap_kepe_alairtak?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_11_30&utm_campaign=index

mirrmurrkandúr 2011.12.01. 12:36:02

@aszekelyek: igen, azonban lassan a fiúk is beérik a tanítómesterüket, maradjunk ennyiben... döbbenetes, ami itt folyik...

mirrmurrkandúr 2011.12.01. 12:38:17

@Hepci: nem, a nyugatinál egy szecessziós épületbe beletuszkolt cigánytalálkahely, de biztos vannak buzik is, annyi biztos, hogy mindenki párducmintás, műszálas cuccban feszít, és néha feltűnnek ilyen kiöregedett rocsztárok is... épp zsülinek való... :-)

mirrmurrkandúr 2011.12.01. 12:39:52

@Hepci: jut eszembe, pörölyt azt hittem már kibaszták innen, erre má' megint itt van és megosztja a komplett Drábik-Pesty életművet ... mi történt, ennyire dúl a demokrácia?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.01. 12:50:34

@mirrmurrkandúr: úgy láttam, éjjel már majdnem elnézést kért...
szívesen szétrúgnám a sheggét... :)

messi-asz 2011.12.01. 12:57:01

van vmi lufi poszt... hogy a képvi sellők millen szorgalmasak és áldozatosak

ssi 2011.12.01. 13:00:06

Chikán Attila .. felkészületlenül vágtak bele a kormányzásba, ma is számos esetben szakszerűtlen, 2012-ben Európában is alacsony lesz a növekedés, a magyar 0, de nem ez a baj, hanem ha ettől eltérő várakozásra építik a gazdaságszabályozás részleteit
www.portfolio.hu/gazdasag/chikan_attila_szelsosegesen_optimista_volt_a_kormany.159305.html

van, aki így lát egyes okokat
"O.V.
- nyugati világot nem látja másnak, mint a korrupcióval, politikai-hatalmi machinációkkal átszőtt keleti-balkáni kultúrákat
- mert abból indul ki, hogy ha Magyarországon döntenének egy hasonló leminősítésről, az óhatatlanul úgy működne, hogy vagy egy politikus szólna oda a hitelminősítőnek, vagy bizonyos politikai-gazdasági körök érdeke és a velük való összejátszás vezethetne csak egy ilyen döntéshez. .. azt hiszi, hogy az egész világ így működik
- kádárista világfelfogásnak az egyik alapvető tézise: kizárólag anyagi különbségeket volt képes észrevenni .. ha én félrelépek, akkor mindenki más félrelép – még a pápa is. ..
- nem hisz a független intézmények létezésében. Eszébe sem jut, el sem tudja képzelni, hogy egy hitelminősítő intézet valóban szakmai alapon, mindenféle politikai vagy pénzügyi erők utasításától függetlenül hozhasson meg egy ilyen döntést.
- másfél év .. kormány rendre arról biztosította az addig úgy-ahogy függetlenül működni próbáló intézményeket és szervezeteket, hogy Magyarországon esély sincs a pártpolitikától mentes létezésre"
velemenyvezer.blog.hu/2011/11/28/megtamadtak_magyarorszagot_orban_elhiszi

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.12.01. 13:14:30

@manyike: A kormány 1 milliárdért elérte hogy a MÁV dolgozók ne sztrájkoljanak jövőre. Zseniális, de tényleg. Ez a juttatás egyszeri. nem épül be a bértáblába, de nem lesz sztrájk. Orbán mindig is ügyes kamarillapolitikus volt.
1 milliárd forint nem pénz a költségvetésnek.

Az orvosoknál többet kell adni.

ssi 2011.12.01. 13:29:35

@ciceró:
bruttó 5 mrdFt .. ebből az adó az államnak vissza
kamatmentesen 3 évre elosztva
2011, 2012, 2013-ban 30.000-30.000Ft
most a héten sztrájkoltak volna már, de lefújva

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.12.01. 13:51:22

@manyike: Ennél a sztrájk pár nap alatt több kárt okozott volna. De tegyük hozzá, ez nekem a nyílt beismerése annak, hogy 2014-ig a kormány max néhány névtábla átfestésén kívül mást nem tervez a vasút területén.
Láthatólag fogalma sincs a kormánynak mit kezdjen a MÁV-al, ezárt hát pénzeli tovább a vasúti szörnyeteget, ami zabálja a pénzt.

graycivil 2011.12.01. 13:56:29

"Rogán téved. Vagy tudatosan félrevezet?

A kormány szerint azért vezeti Fellegi Tamás az IMF-delegációt, mert hozzá tartoznak a külgazdasági ügyek. Ez nem igaz, a küldöttségből kihagyott Matolcsy felségterülete a gazdaságdiplomácia."

nol.hu/gazdasag/rogan_teved__vagy_tudatosan_felrevezet_

inreallife 2011.12.01. 14:06:47

@aszekelyek: ne legyél hülye. a hitelminősítők is úgy működnek, mint a fidesz. ha sokan hisznek nekik, akkor övék a hatalom...

ha hülyeségeket mondanának, akkor senki nem hinne nekik. namármost a görögökkel meg a lehmannal is jól ráfaragtak, ami biztos okozott visszaesést a minősítéseik elbírálásában. denemisezalényeg. senki más nem jelezte ezeket a problémákat. a befektetésekhez minősítések kellenek. az eu azt se tudta, hogy a görögök mi fán teremnek, pedig házon belül voltak, így az eu bármilyen minősítő intézete sokkal szarabb lenne a fenti hitelminősítőknél. ezitten a nagy helyzet...

a következő, hogy attól, hogy egy országot leminősítenek, az egy dolog, kínai hitelminősítők is aggatnak mindenféle matricákat. amikor minket leminősítettek, akkor mindegyik befektetési alap saját maga eldöntötte vagy az irányelvei, vagy egyéni megítélés keretében, a további befektetési politikáját. voltak akik kivonták a pénzüket a minősítés hatására. viszont sokan itt maradtak, miondhatni szartak a minősítő véleményére. így viszont hogy a befektetők egy része hiányzott, így megemelkedtek a kamatok, ennyi történt.

a spekulációs baromságaid, meg a viktor lázálmai nélkülöznek minden valóság alapot. az a baj, hogy te mindenből hit kérdést csinálsz. az meg pont egy olyan dolog, ami faszán köszönő viszonyban sincs a valósághoz. leszarja mindenki mit mit hiszel, az az érdekes, hogy mi a valóság. te azt hiszed, hogy valutaspekuláció folyik, a valóságban annyi történt, hogy a befektetésre érkező pénzösszeg 20%-kal kevesebb a leminősítés után.

ezek után konkrétan szarok a hitedre. azt hiszel amit akarsz, csak szeretném felhívni a figyelmedet, hogy érvként használni a saját vagy mások hitét elég gáz ebben a materiális világban. az kurvára kevés, hogy azt hiszed levegőt szívsz be, tele oxigénnel, miközben még ugyanúgy megfulladsz a szénmonoxidtól. pedig azt hitted levegő, mert színtelen és szagtalan... és bármit hiszel, az áram is meg fog baszni, ha a konnektorba hugyozol, ugyanis IRL semmit sem számít, hogy mit hiszel...

próbálj meg visszaszállni a talajra, mert a narancsköd súlyos problémákat okoz IRL...

inreallife 2011.12.01. 14:54:04

@ciceró: ezzel kapcsolatban, van egy olyan teória is, hogy amikor a zsidó törzseket szanaszét szedték a perzsák, akkor onnantól a beolvadt zsidó törzsekről semmit nem tudni. a teória szerint továbbvitték vallásukat, és hozzászedtek eztazt, abból lett a muzulmán vallás. érdekes, hogy jézust az egyik prófétának ismerik el.

"Jézust a muzulmánok nagy prófétának (sőt, az egyetlen bűntelen prófétának) ismerik el és tisztelik, és olyan címekkel illetik, mint Messiás, vagy Isten Lelke"

úgyhogy gyakorlatilag az összes egyistenhit közös tőről fakad, és végülis az elszakított zsidó törzsek által kreált vallás vív háborút az eredetivel... vicces.

ha végiggondoljuk azt, amit hit és vallás nevében ebben a világban elkövettek, a hit inkább szégyen, mint erény. egy hatalmas vakvágány, a dicső ókor utáni nem véletlenül következett a "sötét" középkor. hány máglya szükségeltetett hozzá, mire ki lehetett fordítani a vallás rabszolgasága alól a szabad embereket? legalább 1000 év, rengeteg háború és rengeteg halott jutott az egyik serpenyőbe, a másikban meg illatos lepkefing van...

inreallife 2011.12.01. 16:20:33

@aszekelyek: valamit elfelejtesz. a visegrádi országokban pl a rendőri fizetések 50-100000 forinttal magasabbak a magyarnál, természetesen kisebb adóprés mellett. a magyar rendőrök az alatt az évek alatt ami alatt dolgoztak havonta ennyivel kevesebbet kaptak cserében korábban mehettek nyugdíjba.

szerintem is nonszensz 40-45 évesen nyugdíjba menni. de wazzeg te már megint úgy beszélsz valamiről, hogy a másik serpenyőt meg se nézted. márpedig abba valamit tenni kéne.

következő dolog. vizitdíj, amit úgy szeretsz. abból lett volna az orvosok fizetése megemelve, kórházi napidíjból a kórházak rendbetétele, eü kassza kiegyensúlyozva. te meg a birka haverjaid visszakézből leszavaztátok a 300 ft-ot. cserébe az orvosoknak lett magasabb bére, viszont a főcigány megemelte 1%-kal a eü járulékot. tudod ez 1000 forintot jelent havonta egy minimálbérnél te birka! a 300 forintos vizitdíj 1 évben 12 alkalomra volt maximalizálva, mostmeg 12*1000 forintot vonnak. te birka, te. ja, és az orvosok évek óta magasabb fizuért melóznának, és nem kéne menekülniük az országból....

visszatérve erről, tudod mennyit keres angliában egy orvos. 125000 fontot egy évben. kb 3*4 annyit, mint egy informatikus. segítek leosztani havi szintre, kerekítve legyen 10000 font. szorozd már meg mondjuk 350-nel. most egy diplomás informatikus simán keres 300000 bruttót. egy rezidens meg ügyelettel keres 120000-et, amit jövőre a műszakpótlékok jól lecsökkentenek. és szerinted ez rendben van, te állat. kérdezd meg lükét, ha nekem nem hiszel...

az a bajod, hogy olyan korlátolt vagy, annyira kisstílű pitiáner, az a tipikusan igazi irigykedő rosszindulatú fajta. a dögöljön meg a szomszéd tehene is tipikus esete, párosul butasággal, cinikussággal és nemkevés kárörvendéssel. az ilyeneket kéne a cigányokkal együtt kipakolni az országból, ha szeretnénk az örökös visszahúzóktól megszabadulni. te semmit nem teszel a közöshöz, se ész nélkül a szorgalom se ér semmit. szokták mondani, hogy a lusta és buta embernél csak a szorgalmas és egyben buta ember a rosszabb. ez jellemző rád, olyan kitartóan hajtogatod a megalapozatlan hülyeségeid, hitvallásod, amennyire csak tudod...

ubul2000 2011.12.01. 16:22:33

Mi a bajotok ökörpöröllyel???

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.12.02. 00:22:41

Érdekes a kérdőjel a cím végén.

Ha nem az elnök emberei lennének, akkor eleve meg sem született volna ez a cikk, mert akkor egyikük sem lenne olyan befolyásos politikus, mint amilyen.

Ma azért mégis még mindig az elnök az erős ember a pártban. Tehát ha ezt veszélyben érezné, akkor könnyedén el tudná távolítani a reflektorfényből bármelyik emberét e négy közül.

Lázárért nem lenne kár, mert rajta látszik talán a leginkább az összes politikus közül, hogy a politikusi lét anyagi előnyeiért lett politikus.

Persze általában a többi politikus sem valamiféle küldetéstudattól vezérelve politizál, hanem hogy jobb életet teremtsen a politikuskodásból magának és a családjának, azaz pénzért.

De a többség azért ezt szolidabban viselkedéssel igyekszik leplezni.

Viszont mindig akadnak, akiknek a fejükbe száll a siker és látványosan szimplán csak vérszívó élősködőkké válnak az adófizetők nyakán.

Mint például a lézeres ürge.

Ő már annyira elfoglalt ember, hogy nem ér rá betartani a szabályokat.
süti beállítások módosítása